Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Nørresundby Skakklubs 70 års jubilæum 2004


af Lau Bjerno

Hvorfor er der ikke flere, der tager med på sådan en tur??? Vi var enige om, at folk ikke aner, hvad de går glip af! Hvilket er en skam, for hvis de vidste det, ville der uden tvivl have været mange flere med!
Rejsen foregik med en stor, komfortabel turistbus, hvor hyggen allerede indfandt sig, da vi steg ombord.
Her ses f.eks. Thomas ifærd med at banke Steen på sit medbragte lommeskakspil.

Desværre for Thomas var det ikke det sæt, der var i brug under matchen, men mere om den senere - her ses flokken vel ankommen til det nordjyske. Blot elleve styk - plus Mikkel Nørgaard, der stødte til kort efter.

Så kom matchen i gang, således at spænding føjedes til hygge og gik op i en højere enhed, sådan som det vel kun er skakspillere forundt at kende til. Kaffen og teen (ja sandelig!) stod klar på kanderne, bajerne stod klar, lige som brætter, brikker og ure - hvad mere kan man ønske sig?

Da vi jo var svækket af afbud (selv om Poul Erik ikke mente det muligt at svække os!), lånte vi tre gamle Nordrespillere af Nørresundby, således at hvert hold kom til at tælle femten. To halvtimespartier var distancen i hovedkampen, hvorefter der var pause.

Og herefter havde man, som Svend Pedersen formulerede det, ret til at kræve omkamp i lynskak,  hvor man dog skiftede modstander for afvekslingens skyld. Om denne ret til at kræve omkamp blev benyttet, vil vi trygt overlade til læserne at gætte sig til.

Resultaterne, der jo i en sådan match ikke er det vigtigste, ses nedenfor uden yderligere kommentarer. Jeg vil dog ikke undlade at nævne, at topscoreren for Nordre var den samme som for fem år siden ;-)

Nordre Nørresundby

Hurtigskak

  Nørresundby

Lynskak

 
Tom Petri Per Andreasen 1-0 0-1   Olav D. Larsen 1-0 1-0 3
Poul Erik Nielsen Olav D. Larsen 0-1 0-1   Eric Bentzen 0-1 1-0 1
Nina Høiberg Eric Bentzen 1-0 ½-½   Per Andreasen 0-1 0-1
Bent Sørensen Jørgen Jørgensen 1-0 ½-½   Henrik Willumsen 0-1 0-1
Svend Pedersen Henrik Willumsen 1-0 1-0   Henrik Kaysfeld 0-1 1-0 3
Per Holst Henrik Kaysfeld 1-0 ½-½   Jørgen Jørgensen 1-0 0-1
Lars Andersen Poul E. Nørgaard 1-0 0-1   Ole Madsen 1-0 1-0 3
Mikkel Nørgaard Ole Madsen ½-½ 1-0   Bent Bojsen 0-1 0-1
Knud Erik Juhl Bent Bojsen 0-1 1-0   Poul E. Nørgaard 0-1 0-1 1
Steen Christensen Mogens Pedersen 1-0 1-0   Ole Nielsen ½-½ 0-1
Mikkel Hansen Ole Nielsen 1-0 1-0   Arne Hove 1-0 0-1 3
Kim Hardlei Arne Hove 0-1 1-0   Mogens Pedersen 0-1 0-1 1
Lau Bjerno Mogens Hermansen ½-½ 1-0   Mette D. Larsen 1-0 1-0
Jan Pedersen Mette D. Larsen 0-1 ½-½   Per Friis Nielsen 1-0 0-1
Thomas Overgaard Per Friis Nielsen 0-1 0-1   Mogens Hermansen 0-1 0-1 0
    9-6 9-6     6½-8½ 5-10  

Derefter blev vi transporteret i taxa til Frederiksberg (Til sjællænderne: Nej, det var ikke dét Frederiksberg, og det var heller ikke i maj, som der står i sangen), en hyggelig beverding, hvor vi indtog et herligt måltid (Til Hausgård-fans: Jo, det var et herligt måltid, selv om der ikke var hummere): Laks med rejer og kaviar, varm leverståhej med champignons og bacon, kyllingelår med pastasalat, glaceret skinke med (mums!) flødestuvede kartofler, ost, kaffe, m.m. The var der sandelig også, selv om det kun kom i stand, fordi jeg tilfældigvis selv havde et par tebreve liggende i tasken (så lidt primitive og underudviklede er de stadig deroppe nordpå, lader det til!)

Der blev drukket, spist og drukket, skålet, holdt taler, drukket, snakket, givet gaver (se ovenstående billede), spillet lyn, snakket, drukket, vrøvlet osv. på livet løs.

Ungdommen havde dog ikke helt kondi til at følge med...

men efter en lur var man klar igen...

Og lige pludselig var bussen der - midt mens det var allerhyggeligst! Men sådan skal det være - bedst at holde inde, mens legen er god. Og den gode stemning fortsatte jo på hjemturen, hvor der blev raflet flittigt, omend de mest højtråbende (undtagen Steen!) en efter en faldt fra og måtte overgive sig til Ole med paraplyen. Klokken ca. 02.15 var vi tilbage i Århus. Jeg glæder mig allerede til om fem år, når de fejrer deres næste Jubilæum deroppe! Men allerede om to år er det jo vores tur til at invitere dem herned, når vi fylder 75!