Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordre I i 1. division - kampreferater


Delt sidsteplads! Midtbanen brød sammen … - Af PE Nielsen

Optakten til dobbeltrunden var ret mærkelig, idet vi ½ time før start fik at vide, at SK34 stillede op med kun 6 mand og uden Lars Bo og Mikkel Antonsen! Ganske skandaløst og utilstedeligt, ikke mindst i Unionens fine række, og så er det endda kun 1½ år siden, klubben blev reddet af alle andre efter en famøs udeblivelse.
Det betød, at der lige pludselig blev yderligere en nedrykningskandidat, idet vi blot var 4 points efter dem ..... Og endvidere åbnede det også op for, at Nørresundby havde en spinkelt chance, idet det var Skolerne og dem, det skulle møde 34'erne.

6. Runde: Nordre I - Brønshøj 3 - 5

Christian Kyndel

-

Kim Pilgaard

1-0

Poul Erik Nielsen

-

Carsten Høi

remis

Morten Johansen

-

Bjørn Brinck-Clausen

0-1

Nina Høiberg

-

Thorbjørn Bromann

0-1

Niels Danstrup

-

Nicolaj Lars Palm

remis

Per Holst

-

Jacob Carstensen

0-1

Tom Petri

-

Kenneth Varberg

1-0

Karl Pedersen

-

Steen B Petersen

0-1

Men der er altså for langt mellem snapsene, vi stod ganske fornuftigt undervejs, men pludselig står det alligevel 0-3. Morten spillede en flot åbning, men gik pludselig bersærk, mens Karl og Holst blev driblet. Nina står undervejs til gevinst, men havner alligevel i et elendigt slutspil, som hun senere taber. Tom derimod er i sit rette element, får et godt slutspil ud af sin kongeinder og vinder sikkert. Danstrup stod godt undervejs og burde have fået mere end remis. Og på topbrætterne går det heldigvis over forventning, Christian spiller skarpt på gevinst mod Pilgaard og vinder sikkert. Jeg har teten mod nyudnævnte Carsten Høi. Jeg får ikke spillet præcist, og han kæmper sig tilbage, men jeg overrasker ham et par gange og får et lidt bedre slutspil, som dog tilsyneladende ikke kan vinde ....
Status før sidste runde: Vi skal som forventet slå Sydkysten for at være sikre, men kravet er kun 4½-3½, bestemt ikke en umulig opgave. Og så vores ekstrachance: Vi er nu 2 efter SK34, så kan Nørresundby gøre deres pligt igen, er 3½ eller 4 måske nok!


7. Runde: Sydkysten - Nordre I 5½ - 2½

Ole Jacobsen

-

Christian Kyndel

0-1

Jens Kristiansen

-

Poul Erik Nielsen

remis

Jacob Øst Hansen

-

Jan Christensen

remis

Steen S Larsen

-

Nina Høiberg

1-0

Peter Larsen

-

Niels Danstrup

1-0

Mikkel Strange

-

Per Holst

1-0

Henrik Dahl Pedersen

-

Tom Petri

1-0

Hans Dahl Pedersen

-

Karl Pedersen

remis

Ganske enkelt for dårligt. Tettinek skrev i Stiften, at Nordre ikke var i nærheden af sejren. Det må skyldes at Tettinek først kom på spillestedet efter den første tidnød, for her gik det igen helt galt. Holst gik forkert tidligt i åbningen, kæmpede indædt videre, men måtte ned. Karl var hele vejen på hælene, men han holdt sammen på pjalterne. Jeg matchede Kristiansen fint, og da jeg tog remis, var jeg sikker på, at det ville ende godt: jeg havde vurderet stort set resten til at være i fordel! Men det rablede igen: Danstrup havnede i et klart tabt slutspil, Nina gik igen i panik i tidnøden og satte en simpel gevinst over styr, og Toms blev til blot en bonde over i tårnslutspillet. Miraklet udeblev: Nina og Danstrup tabte, senere fulgte Tom helt tåbeligt efter, da ham pludselig overså et horn. Jan C var godt spillende, og trods minusbonde havde han Øst i knæ, om der var noget ved jeg ikke, men Øst holdt den halve. Helt uanfægtet af dette sad Kyndel tålmodigt og spillede Ole Jacobsen ud af banen, en fantastisk flot afslutning af Kyndel!
Men vi blev altså sorteper igen, og meget pudsigt nåede Nørresundby op til os: Samme point- og brætpointantal! Så skulle det ske, at SK34 trækker sig, ja så er der åbnet op for en ny omkamp!!
Status: Vi må beskæmmende se i øjnene, at vi med den nuværende form ikke er gode nok til at klare os i 1. Division. Kyndels præstation med 50% på førstebrættet er helt fantastisk, og det endda i en periode, hvor det ellers ikke kører for ham individuelt. Jeg lavede selv den næstbedste præstation ved ligeledes at opnå 50% på 2. brættet, det bedste jeg har spillet i mange år! Tom og Karl blev topscorere med hver 4 (det kan lige gå an!), mens resten på bræt 3-6 er begrædeligt, her blev sammenlagt scoret 6 points, ét mindre end det Kyndel og jeg scorede sammenlagt på det øverste. Der er basis for forbedring, og vejen er ganske enkel: Spilletræning (det har gud for eksempel skabt klubturneringen til)!

5. runde: Skolerne - Nordre I  6-2 - Af Poul Erik Nielsen 

Skolerne

-

Nordre I

6-2

Jan Sørensen

-

Jens Kjeldsen

1-0

Uffe Vinther-Schou

-

Christian Kyndel

1-0

Thomas Ochsner

-

Poul Erik Nielsen  

0-1

Finn Pedersen

-

Nina Høiberg

1-0

Casper Rasmussen

-

Niels Danstrup 

1-0

Bo Jacobsen

-

Per Holst

0-1

Poul Rewitz

-

Tom Petri Petersen

1-0

Martin Bækgaard

-

Karl Pedersen

1-0

Modgang:
Vi vidste at det ville blive svært at forsvare forspringet på 2½ point til Sydkysten, men vi havde håbet på at bevare mere end vi gjorde: Nu er der kun et sølle halvt point ned til nedrykningspladsen, og Sydkysten har fordel af i 6. runde at skulle møde bundproppen Nørresundby, mens vi møder Brønshøj. Så før det indbyrdes opgør i sidste runde er der desværre stor risiko for, at Sydkysten rykker foran os, hvilket vil betyde krav om sejr til os i det afsluttende indbyrdes opgør - men vi ligger jo, som vi har redt!
Matchen mod Skolerne fik en rigtig dårlig start, idet reserve Kjeldsen, Nina og Karl hurtigt kom i alvorlige problemer, og det lykkedes da heller ikke nogen af dem at komme på tavlen. Tom, Kyndel og Danstrups stillinger blev ligeledes kritiske, og ved ½3-tiden spøgte 0-8 syndromet! Jeg havde dog vundet en bonde, og Holst stod ligeledes tilfredsstillende; Bo gik i panik, og Holst hjemførte en sikker sejr. Jeg bevarede min bonde og burde vinde i det lange løb. Derimod måtte vi sande, at Tom, Kyndel og Danstrup alle måtte ned, om end Danstrup havde visse remischancer. 
Det lykkedes mig endeligt ud i 7. time at vinde mit parti, så vi klarede 2-6. At det var Holst og mig der vandt, var vi to ikke kede af, vi må nemlig begge erkende, at vi tidligere i turneringen har været synderne ved at smide gode stillinger væk, men det er der altså nu rettet lidt op på! Til gengæld er vore helte på de to nederste brætter desværre gået alt for tidligt i stå - vi skal nu have gang i scoringen igen i den afsluttende dobbeltrunde!

4. runde: Nordre I - SK1968  4½-3½ - Af Poul Erik Nielsen 

Nordre I - SK1968 4½-3½
Christian Kyndel - Allan Holst 0-1
Poul Erik Nielsen   - Martin Matthiesen remis
Jan Christensen  - Magnus Lindfeldt 0-1
Nina Høiberg - Lars Hansen 1-0
Niels Danstrup  - Pelle Bank 1-0
Per Holst - Erik Søbjerg remis
Tom Petri Petersen - Thomas Christensen 1-0
Karl Pedersen - Ole Alkærsig remis

Fight og medgang.
Hvis vi skal have en chance for at redde os, kræver det lidt medgang, og det fik vi endelig i matchen imod arvefjenden fra Studenternes Hus. Resultatet var nu ikke så dybt uretfærdigt, som flere har gjort det til, men medgang var der da ... Kyndel eksperimenterede med Slavisk, men han befandt sig tydeligvis ikke godt i afbytningsvarianten og blev kørt. Jeg spillede et kryptisk parti mod teoristærke Martin, der brugte megen tid fra start: 1.Sc3 d5 2.e4 dxe4 3.Sxe4 Lf5 Df3!?. I træk 8 kunne jeg have forsøgt et interessant bondeoffer, men jeg tog det sikre, og efter blot 12½ træk tog vi remis med udsigten til et fladt slutspil.
Jan spillede en nyhed i sin kære Jänisch, men han var undtagelsesvis ikke helt hjemme i sagerne og tabte. Karl tog en hurtig halv på 8. bræt, max-uret forsvandt, men Karl undgik katastrofen efter sit tvivlsomme åbningseksperiment ... Holst-Søbjerg blev en skarp omgang, hvor Holst klart havde overtaget. Desværre missede Per gevinsten, og Søbjerg fik en evig skak ind på ham.
Tom stod lidt under i sin kongeinder, men han befinder sig godt i stillingstypen, og det giver bonus i tidnøden, hvor den hvide mand bryder helt sammen. Danstrup overlever mirakuløst tidnøden og får efter træk 40 endda pludselig fordel, da Pelle forcerer unødigt. Danstrup strammer sig an, og får det maksimale ud af det, idet han overraskende hjemfører sejren!
Tilbage sidder så Nina i noget rod og med stillingen 3½-3½. Første tidnød overstås i rent kaos, og parterne lykkes da heller ikke med at rekonstruere! Der fortsættes derfor pr. definition fra træk 41. Nina har en kvali for et par bønder og alt kan ske. Omkring anden tidnød bliver der afviklet til et slutspil, hvor Nina har tårn og 2 bønder mod løber og 4 bønder, meget uklart. Fortsættelsen ud i 7. time viser dog, at Nina er ovenpå: Tårnet kan dominere de sorte bønder og samtidig understøtte fremrykning med sine egne, og i afslutningen må Lars give alt for at undgå mat, sejren er i hus!!
Sydkysten tabte samtidig 3-5 til Brønshøj, således at vi udbyggede forspringet til 2½. Men for at vi skal klare os, kræves også en god match imod Skolerne den 3. februar, for i 6. runde har Sydkysten Nørresundby, samtidig med at vi møder topholdet Brønshøj, inden vi mødes indbyrdes i sidste runde, men håbet lever!

3. runde: Helsinge I - Nordre I  5½-2½ og
2. runde: Nordre I - SK 1934  2½-5½ - Af Poul Erik Nielsen 

Helsinge I

-

Nordre I

6-2

Peter Heine Nielsen

-

Christian Kyndel

remis

Lars Schandorff

-

Poul Erik Nielsen  

1-0

Steffen Pedersen

-

Jan Christensen 

1-0

Klaus Berg 

-

Nina Høiberg

1-0

Simon Bekker-Jensen

-

Niels Danstrup 

remis

Tomas Hutters

-

Per Holst

1-0

David Bekker-Jensen

-

Tom Petri Petersen

remis

Jacob Sylvan

-

Karl Pedersen

0-1

I lyset af Helsinges kanonsejr på 7-1 over Sydkysten i første runde, var vi rimeligt tilfredse med ikke også at blive ydmyget. Største præstation stod Kyndel for at at nappe ½ point fra Heine i slutspillet, hvor han ellers mistede en officer. Men det lykkedes Kyndel at finde en utrolig ressource og holde med to bønder mod løber og bonde! Ellers er der ikke så meget at sige til matchen, Nina havde remischancer, og Karl gjorde det igen med en typisk Karl-manøvre: Tb8-b5-h5-f5!

Nordre I

-

SK 1934

2½-5½

Christian Kyndel

-

Lars Bo Hansen

remis

Poul Erik Nielsen  

-

Erling Mortensen

0-1

Jan Christensen 

-

Mikkel Antonsen

0-1

Nina Høiberg

-

Semir Nikontovic

0-1

Niels Danstrup 

-

Jens Hartung

0-1

Per Holst

-

Henning Nielsen

0-1

Tom Petri Petersen

-

Kasper Kristensen

1-0

Karl Pedersen

-

Erling Larsen

1-0

Dette kan vi til gengæld ikke være tilfredse med, SK34 er bløde i bunden og var ét af de hold, vi skulle "hænge hatten på", men sådan gik det desværre ikke ... Igen en flot præstation af Kyndel, der spillede godt i en variant i Katalansk, som han ellers ikke behersker. Lars Bo kom i tidnød og forsømte et chancerigt officersoffer, hvorefter Kyndel udlignede. Jeg fik åbningsfordel mod Erling, men forvaltede det dårligt. I slutspillet overspillede jeg stillingen og tabte unødvendigt. Også Holst var i klar fordel, men formøblede det hele og tabte ud i 7. time. Jan, Nina og Danstrup kom aldrig til orde, men Karl vandt igen sikkert, og endelig lykkedes det Tom Petri at vinde.
Vi overvintrer nu på 6. pladsen, men der skal gode resultater til i de to kommende lokalopgør mod SK 68 og Skolerne, og de giver tilsyneladende ikke ved dørene! SK 68 vandt flot 5½-2½ over Sydkysten, der overraskende ligger på nedrykningspladsen lige over Nørresundby. Nørresundby tabte med de slemme cifre 0-8 til Brønshøj, men rejste sig flot med 3-5 mod Helsinge dagen efter.

1. runde: Nordre I - Nørresundby I 4-4 - Af Poul Erik Nielsen

Christian Kyndel Pedersen - Eric Bentzen ½-½
Poul Erik Nielsen - Tommy Nielsen 1-0 
Jan Christensen - Jørgen Jørgensen 0-1
Nina Høiberg - Svend Pedersen ½-½
Niels Danstrup - Bent Sørensen 0-1
Per Holst - Per Næsby Andreasen ½-½
Tom Petri Petersen - Jens Jørgen Christiansen ½-½
Karl Pedersen - John Bauneborg Nielsen 1-0


Årets første hjemmekamp, der blev spillet på udebane (!), gav et uafgjort resultat, et resultat som ingen af klubberne kan bruge til noget. De to hold er nemlig oplagte nedrykningsresultater, og med det uafgjorte resultat bliver det svært for de to klubber.
Kyndel debuterede på førstebrættet med en flot remis i en skarp kongeinder med sort imod Bentzen. Undertegnede havde let spil imod en desillusioneret Tommy Nielsen. Jan C tabte unødvendigt en Volgagambit mod Jørgen Jørgensen, mens Nina spillede remis imod Svend P. i et omskifteligt parti.
Danstrup måtte ned imod Bent Sørensen, mens Holst tog en hurtig halv imod Per Andreasen. Tom stod godt mod Jens Jørgen Christiansen med de sorte, men missede gevinsten med remis til følge, mens Karl P til gengæld spillede overbevisende og sikkert besejrede John Nielsen. 
Helsinges 7-1 sejr over Sydkysten skræmmer naturligvis før dobbeltrunden, hvor netop Helsinge er på tapetet om lørdagen, men vi er nu ikke slået på forhånd, der skal kæmpes! 
     
  Nordre Web Nyt er designet og vedligeholdt af Mads Borup. Sidst opdateret 18. marts 2006