Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


6. runde, søndag den 4. marts 2007 - Af Søren Christensen (red.)

Rokaden - Nordre III   6 - 2
Michael Nguyen - Søren Christensen   remis
Claus Løfgren - Lars Noe   1 - 0
Arne Øland - Kim Hardlei   1 - 0
Izet Salihu - Henning Andersen   1 - 0
Claus Andreasen - Kristen Hedelykke   1 - 0
Claus Nis Andersen - Lars Christiansen   remis
Carsten R. Thomsen - Esben nicolaisen   0 - 1
Rinor Salihu -  -   1 - 0

Søndag d. 4/3-2007 skulle 24 spillere i aktion for Nordre Skakklub. Det var ikke muligt at skaffe 24 spillere denne søndag, så 3. holdet stillede svækket op mod Rokaden I i Randers. Vi havde 7 spillere på holdet. Lars Christiansen var med som reserve. Kris kørte selv til spillestedet, og vi havde 3 biler til 6 personer fra Chess House, så det var ikke biler vi manglede!
   Nordre III var på ingen måde favoritter i det opgør, da vores forventede scorer kun var på 1,52. Det er vist et meget stærkt førstehold, de har i Rokaden, men det var holdet fra Randers, der havde revanche til gode, idet Nordre III vandt det tilsvarende opgør i sidste sæson, hvor Nordre II til gengæld tabte til Rokaden I.
   Lidt om de enkelte partier i holdkampen:
Vi var jo bagud med 0-1 fra starten, når vi kun kunne stille med 7 spillere. Esben Nicolajsen udlignede for Nordre i et parti, hvor han havde hvid, og der blev spillet Slavisk forsvar. Esben afslog remistilbud efter 16 træk .
   Vi fik ikke andre gevinstpartier i Randers den eftermiddag, men der blev ydet hård modstand i begyndelsen af partierne.
   På 1. bræt mødte jeg Michael Nguyen, og jeg havde hvid. Der blev spillet Londonsystemet. Det er et meget solidt system, som selv garvede mesterspillere ikke kan nedbryde. I partiet gav jeg modstanderen løberparret og fik selv en god springer. Der blev afviklet til bondeslutspil, hvor jeg havde springer mod løber. Det var remis.
   Lars Noe mødte Claes Løfgren på 2. bræt med de sorte brikker, og her blev der spillet fianchetto varianten i Kongeindisk uden Sc3. Hvid erobrede sorts a-bonde og fik efterfølgende sin a-bonde helt ned til forvandlingsfeltet. Det var vist ikke muligt for Lars at stoppe den bonde, og det afgjorde partiet.
   Kim Hardlei mødte Arne Øland på 3. bræt, og her blev der spillet Skotsk parti. Kim havde sin stærke modstander i alvorlige vanskeligheder. Ifølge Fritz havde hvid et gevinsttræk, som Kim desværre ikke så. og han tabte senere. Det var ikke retfærdigt.
   Henning Andersen havde sort på 4. bræt, og der blev spillet afslået Dronninggambit. Henning kom klart bedst fra start i sit parti. Henning opnåede tærrænfordel i centrum med et aktivt løberpar og centralt placerede bønder. Der blev byttet brikker af, så spillerne havde et par tårne og Henning havde løber mod springer. Desuden havde hver spiller 7 bønder. Den afgørende fejl blev spillet i 38. træk, hvor Henning havde set en kombination, der skulle føre til bondegevinst og som i stedet kostede en officer for bonden.
   Kris Hedelykke havnede med de hvide brikker i fransk parti i den fremskudte variant, hvor hvid spiller e5 i 3. træk. Kris rokerede kort i partiet og valgte herefter at angribe modstanderens kongestilling med g- og h- bonden. Den idé bliver straffet, når der er mange officerer på brættet, og der sidder en stærk modstander på den anden side af brættet. For sort var det i partiet vigtigt at opnå den totale kontrol på 4. række med tårnene. Den taktiske plan førte han sikkert til gevinst.
   Lars Christiansen var med som reserve på 6. bræt med de sorte brikker. Der blev spillet Engelsk parti, og sort påtog sig en isoleret d-bonde samt en isoleret dobbeltbonde i f-linien. Lars så dog ud til at have styr på, hvad der foregik, og partiet sluttede remis efter 41 træk.
   Vi fik således 2 point af 7 med en forventet scorer på 1,52 og et par lovende partier, der blev tabt. Det var tilfredsstillende men så heller ikke mere! Det mest overraskende var vel, at Nordre III fortsat lå nr. 5 i Mesterrækken efter det klare nederlag i Randers!
 

5. runde, søndag den 28. januar 2007 - Af Mikkel Nørgaard

Nordre III - Skanderborg I   2½-5½
Jan Christensen - Klaus Berg   remis
Hans Willumsen - Nicolai Löwenstein   remis
Mikkel Hansen - Tavs Bjerre   0 - 1
Mikkel Nørgaard - Mads Andersen   remis
Søren G Christensen - Kai S Munk   0 - 1
Lars Noe - Michael S Anderson   remis
Kim Hardlei - Colin Watson   remis
Esben Nicolaisen - Peter Wheadon   0 - 1

Det er ingen skam at tabe til et bedre hold – og det gjorde vi så! En katastrofe er resultatet dog langtfra – og cifrene svarer meget godt til ratingsystemets forventninger i øvrigt. Afklapsningen mod rækkens tophold Skødstrup sad nok i baghovedet på et par af os – men vi undgik den store nedtur denne gang, ikke mindst i kraft af et par superreserver på topbrætterne.
     Jan C greb chancen for at møde sin gamle værelseskammerat fra Nordres prof-æra, Klaus Berg. Partiet var ikke overraskende den største publikumstræffer i lokalet, og set i bakspejlet var det nok en fejl at placere 1. bræt helt inde i hjørnet – for begge spillere er relativt bredskuldrede, og de interesserede tilskuere kunne ikke se en daddel. Et check i basen afslører, at spillerne fulgte et parti fra det tyske u-14 mesterskab i 2004 mellem Mueller og Alsheimer (!), idet Jan dog afveg herfra med 11. -, La7. En slagudveksling på dronningefløjen tvang omkring træk 22. Jan til at give dronningen for T+S. Klaus’ fordel var herefter meget klar – selv for referenten – men en ”genbommert”, vist nok i træk 24, sikrede Jan tilstrækkeligt modspil til remis via evig chikane af Klaus’ dronning parret med ubehagelige mattrusler i bunden. Det var vi godt nok svært tilfredse med.
     Hans Willumsen var med igen, og klarede en glimrende remis i land på bræt 2. Det samme gjorde Willumsen Den Yngre for Nørresundbys ligahold i lokalet inde ved siden af, og således blev der også tid til familiær hygge i baren denne søndag.
     Selv havde jeg fornøjelsen af at møde landets yngste mesterspiller, Mads Andersen. 11 år gammel er knægten – præcis en tredjedel af min alder. Undervejs slog det mig, at jeg skal duellere med en skakspiller på 99 år for at komme i den omvendte situation, og det var ærlig talt en smule deprimerende. Nå, jeg fedtede mig til en halv via en variant i Scheveningen, som gik af mode omtrent på det tidspunkt Mads blev født – og det er jeg sikkert stolt af om et år eller to :-)
     Esben mødte op som nyslået Jysk Mester i skoleskak, men kom aldrig rigtigt til fadet med sit patent mod kongeindisk, og til slut gik det helt galt. Ned måtte også Mikkel H og Søren, men de kæmpede som løver, hvilket måske kan inspirere én eller anden til at spille sine partier helt ud lidt oftere…
     Hardlei var part i et ret originalt parti, som blev taget remis i begyndende tidnød. Kim havde terræn og en lovende, åben h-linie til gengæld for en ofret bonde, men tiden trykkede, så fair nok. Mindre heldig var Noes remis til gengæld. Også han er undskyldt med dårlig tid efter et kompliceret parti – men hans stilling var klart vundet, hvilket han da også selv kunne demonstrere, da pulsen igen kom ned i normalområdet.
     Med 2½ points til nedrykningsstregen ser det alt i alt fornuftigt ud nu. De mere optimistiske på holdet kikker opad i tabellen, men vi har meget at takke diverse reserver for, og hvis vi pludselig stiller fuldt hold kan vi måske stadig komme i problemer :-)


4. runde, søndag den 14. januar 2007 - Af Søren G Christensen

Åbyhøj I - Nordre III   1½-6½
Per Bille Sømod - Søren G Christensen   0 - 1
Lars Rasmussen - Steen F Christensen   0 - 1
Malte B Kjær - LarsNoe   remis
Bo Christensen - Kim Hardlei   remis
Lars F Hansen - Knud Erik Juhl   remis
Michael Würtz - Henning Andersen   0 - 1
Christian Munk - Kris Hedelykke   0 - 1
Marc Eld - Esben Nicolaisen   0 - 1

     Uden de to stærkeste spillere på holdet var vi kun svage favoritter i opgøret i bunden af Mesterrækken mod Åbyhøj I. Den forventede scorer var på 4,1-3,9 i vores favør.
     Opgøret fandt sted på Åbyhøj Bibliotek, og værterne havde af myndighederne fået forbud mod at have hoveddøren til spillestedet ulåst.
     Steen F. Christensen og Knud Erik Juhl var med som reserver i en holdkamp, hvor alle marginaler faldt ud til vores fordel. Steen havde svært ved at finde spillestedet og måtte en tur omkring Chess House for at finde adressen. Han ankom til biblioteket efter 15 minutters betænkningstid.

Lidt om de enkelte partier (der er anvendt partilister):
     Lars Noe tilbød remis efter 9. træk med de hvide brikker i en lige stilling. Lars var overrasket over, at han var rykket op på 3. bræt. ½-½
     Esben Nikolajsen vandt herefter med de sorte brikker på 8. bræt, men det var ikke helt overbevisende. Esben ofrede i åbningsspillet a-bonden og b-bonden og fik som kompensation hvids c-bonde. Det er sikkert kendt teori. Esben kom ud i et midtspil med dronning, tårn, sortfeltet løber og fire bønder mod dronning, tårn, sortfeltet løber og fem bønder. Modstanderen trak et uforståeligt løbertræk, der kostede dronningen og en bonde for en løber. 1½-½
     Knud Erik Juhl spillede remis i et parti, hvor modstanderen spillede meget originalt og på et tidspunkt placerede en springer i hjørnet. Da der blev sluttet fred, havde hver spiller dronning, springer, hvidfeltet løber og seks bønder. Knud Erik havde to isolerede bønder, men stillingen var lige. 2-1
     Herefter var det undertegnedes tur til at vinde på 1. bræt. Det er efterhånden et stykke tid siden, jeg sidst har vundet over en mesterspiller i et seriøst parti. I midtspillet erobrer jeg en vigtig f-bonde, og det bliver indledningen til et afgørende angreb på dronningefløjen, hvor jeg påtager mig en isoleret dobbeltbonde i e-linien og får aktiveret mine officerer. Min g-bonde smadrede hans kongestilling, og han gav op efter 31 træk. 3-1
     Henning Andersen vandt i sikker stil med de sorte brikker på 6. bræt. Der var ingen af spillerne, der fik rokeret. Henning erobrede hen ad vejen en hel del bønder. Først var det f-bonden. Herefter fik sort byttet hvids stærke hvidfeltede løber af. Henning
erobrede nu hvids e-bonde og c-bonde, hvorefter hvid ofrede en kvalitet. Da hvid stod til at tabe h-bonden, valgte han langt om længe at opgive. 4-1
     Kim Hardlei fik en meget svag d-bonde i midtspillet med de sorte brikker på 4. bræt. Det lykkedes ikke at holde d-bonden, og Kim kom i tidsnød men nåede at se et smart løbertræk, der fik modstanderen til at tage imod remis. Det var godt kæmpet af Kim, der stod presset det meste af partiet 4½-1½
     Steen Christensen havnede i et midtspil, hvor spillerne havde rokeret til hver sin side, og modstanderen havde opnået total kontrol over centrum. Efter afbytning af alle lette officerer begynder Steen pludselig at erobre bønder, uden at Åbyhøj-spilleren får kompensation. Da modstanderen opgiver partiet, har Steen dronning, tårn og 5 bønder mod dronning, tårn og 2 bønder. 5½-1½
     På 7. bræt havnede Kris Hedelykke med de hvide brikker i siciliansk parti. Modstanderen fik en isoleret dobbeltbonde i d-linien. Kris vinder let begge bønder i d-linien, hvor modstanderen får hvids b-bonde og f-bonde i kompensation. Det var tæt på, at Kris ikke have klaret tidskontrollen ved træk 40. Det var et spørgsmål om sekunder. Vi skal se, hvad der skete efter tidskontrollen.

 
41. Ke4 f6 42. c5 bxc5 43. dxc5 Te6+ 44. Kd5 Te5+ 45. Kd6 Txg5
46. c6 Tg1 47. Td3 g5 48. c7 Tc1 49. Td5 Txc7 50. Kxc7 Kg6
51. Kd6 g4 52. Ke6 g3 53. Td3 opgivet

Herefter var sejren på 6½-1½ i hus.

Nordre III er ubesejret i de sidste tre holdkampe, og i næste runde venter topholdet fra Skanderborg. Af hensyn til spændingen i Mesterrækken bliver vi nød til at opnå et tilsvarende godt resultat i den holdkamp. Nordre III forbedrede sin position i Mesterrækken fra 7. pladsen til 4. pladsen med sejren over Åbyhøj I.


3. runde, søndag den 10. december 2006 - Af Søren G Christensen

Nordre III - Århus II   4½-3½
Hans Willumsen - Torill Hagesæther   1 - 0
Mikkel Hansen - Klaus Christensen   0 - 1
Mikkel Nørgaard - Martin Knudsen   1 - 0
Søren G Christensen - Søren T Chriistensen   remis
Kim Hardlei - Jesper B Jansen   remis
Knud Erik Juhl - Benjamin H Jacobsen   0 - 1
Henning Andersen - Kent S Rasmussen   remis
Esben Nicolaisen - Christopher Munck   1 - 0

I tredje runde skulle vi møde Århus II. De havde lige besejret Skødstrup I med 5½-2½ i anden runde. Nordre III tabte med 1-7 mod Skødstrup I i første runde, så vi kunne ikke være favoritter mod Århus II. Den forventede scorer i opgøret var på 4,47-3,53 i modstanderens favør. Nordre I har for nylig besejret Århus I overbevisende, og der blev ikke tale om nogen revanche. Nordre III vandt med 4½-3½ over Århus II!
     Nordre III var ikke uheldige, og det var, som det vil fremgå, en omstridt kendelse i forbindelse med tidsoverskridelse, der førte til sejren. Århus-spilleren blev ikke bortdømt, da der var mange vidner, der så, hvad der skete (dog ikke kamplederen!).
     Det er lidt svært at give et udførligt referat, da der ikke blev anvendt kopipapirer. Holdkampen blev indledt med to hurtige remisser. Kim Hardlei var den første, der sluttede fred med modstanderen, og herefter var det undertegnedes tur til at foretage en trækgentagelse i et parti, hvor jeg stod næstbedst. Mikkel Hansen mødte op 20 minutter efter kampstart og tabte ret hurtigt. Herefter var det Knud Erik Juhls tur til at tabe.
     Vi indledte således opgøret med at komme bagud med 1-3, og der var ikke meget, der tydede på sejr. Hans Willumsen var trådt til som reserve på førstebræt. Han havde to tårne og løber og springer mod modstanderens dronning og tårn. Desuden havde modstanderen en farlig fribonde. Hans Willumsen fik valget mellem at sætte modstanderen mat i to træk eller erobre et gratis tårn. Valget faldt på tårnet og Hans Willumsen førte siden partiet til en sikker sejr. Esben Nicolaisen udlignede på 8. bræt til 3-3. Esben havde en farlig fribonde og en hel hær af officerer, der arbejdede sammen om at nedbryde modstanderen skrøbelige kongestilling. Det endte med, at Esben vandt en dronning for et tårn. Nu var der udlignet, og den dramatiske episode opstod i forbindelse med kraftig tidsnød i Mikkel Nørgaards parti.
     Århus-spilleren udfører træk 40 og trykker på uret, hvorefter han vælter sin brik på brættet. Mikkel Nørgaard trykker på uret igen uden at udføre et træk, da modstanderen ikke har udført sit træk 40, når brikken er væltet på brættet. Herefter falder vingen på uret (der blev spillet med tårn-ur). Partiet blev dømt vundet for Mikkel Nørgaard, og Århus-spilleren accepterede modvilligt beslutningen. Det er min version af, hvad der skete. Mikkel Nørgaard og Kim Hardlei var de nærmeste vidner.
     I det sidste opgør havde Henning Andersen stået i underkanten og været nede med en kvalitet. Modstanderen havde givet kvaliteten tilbage, og nu stod Henning pludselig bedst med tre forbundne bønder mod modstanderens spredte bønder. Desuden havde hver spiller et tårn samt uligfarvede løbere. Henning valgte at tilbyde remis, hvilket modstanderen tog imod uden den store betænkningstid. Herefter var sejren i hus!

Med 9½ point ud af 24 og 3 matchpoint ligger vi nummer 7 i Mesterrækken med mulighed for at overhale nogle konkurrenter i de kommende runder!

2. runde, søndag den 26. november 2006 - Af Mikkel Hansen

Nordre III - VRS   4 - 4
Mikkel Hansen - Uffe Leth   remis
Mikkel Nørgaard - Claus Vangsgaard   remis
Søren G Christensen - Carsten Pedersen   0 - 1
Lars Noe - Henrik Wendelbo   remis
Knud Erik Juhl - Knud Riber   0 - 1
Henning Andersen - Torben Hansen   remis
Anton David - Mathias Holmquist   1 - 0
Philip D D Møller - Peter Smith   1 - 0

Oprejsning!
Den 26. November tog nordres III hold hjemme i Chess H... nå nej studenternes hus (!) mod VRS I. Kampens resultat er, set ud fra første rundes nedslagtning på 1-7, vel egentlig ok, målt ud fra ratingtal var det også svært og udpege en egentlig favorit...
     Nå men i gang kom vi med opgøret. Undertegnede kom såmænd også i gang med partiet, dog først efter at have rundet Chess House og dernæst VRS'ernes hjemmebane. Efter ca. 50 min. lykkedes det mig at finde studenternes hus. Jeg nåede det! pyh! Da jeg ankom i lokalet kiggede jeg bare direkte frem mod mit bræt. Ud af øjenkrogen kunne jeg se lettelsens suk i Mikkel Nørgaards ansigt, nu var vi 8 mand! Det kan jo lære folk ikke alene at lytte ordentlig efter når holdlederen siger hvor man skal spille (Søren sagde at vi skulle spille i studenternes hus, men det havde jeg jo glemt igen.). En grundig research viste viste efterfølgende, at kampen skulle afvikles i studenternes hus....det stod på klubbens hjemmeside. Det burde jeg have tjekket.
     Men vi kom altså i gang og lad os bare tage partierne fra Bræt 8 til 1. :
Philip skulle på 8 bræt med de hvide klodser vise at formen er for opadgående i øjeblikket og med en flot angrebsstilling efter en caro-kann bukkede den stakkels VRS'er under. Phillips modstander lavede en række fejl og fik aldrig kongestillingen i gang.
     På bræt 7 sad så reserve Anton der "vistnok" blev sat ind efter en en halv times spil? (det var så vidt jeg hørte Kris, der havde problemer med at finde spillestedet.....) i lighed med visse andre.
     Med de hvide brikker på bræt 6 skulle Henning forsøge sig mod den aktive Torben Hansen (og nej det er IKKE Socialdemokraternes folketingsmedlem af samme navn!). I engelsk med hvid fik han opbygget et flot centrum, men modstanderen fik det brudt ned stille og roligt og man enedes derfor om en fredelig afslutning på partiet. Henning burde være mest tilfreds da han manglede en bonde til sidst.
     På 5 brættet måtte Knuddi Juhl ud på en gevaldig skovtur med kongen i et sædvanlig vildt parti hvor ingen rigtig var klar over hva' der foregik. Da Knuddis konge stod rystende tæt på midten af brættet hviskede jeg noget i retning af "Rolig nu" til Nørgaard. Vi tabte dog på brædt 5.
     Kampens mest intense og spændene parti stod Lars Noe for. Ord som svindel, humbug og held er nogenlunde dækkende for begivenheder i det parti. Lars mister på et tidspunkt Dronningen(!). Jeg havde opgivet.. ikke Lars! Han kæmper og kæmper og da modstanderen så fik en skak med tårnet (Lars havde tårn for dronningen) ja så slog modstanderen ganske enkelt tårnet! Partiet var dog stadig tabt for Lars men han holdte en halv. Flot!
     Holdkaptajn Søren spillede med de sorte brikker sædvanlig sikkert,. modstanderen fik dog lige et afgørende tempo til sidst og trængte ind i Sørens stilling via h-linien. Ærgerlig ..han stod fint undervejs.
     Nørgaard spillede på bræt 2 remis efter en spændene stilling hvor han havde tårn og 2 bønder mod 2 lette. Det endte med en halv, som vistnok var meget fortjent.
     Som den rosin i pølseenden spillede undertegnede sort i catalansk og den åbning slap jeg for en gangs skyld fint fra. Hurtig udligning og vi enedes om at tage remis... det var en helt lige stilling og der var ikke meget at komme efter.

4-4 i anden runde af holdturneringen er vel sådan lidt skuffende måske men vi var heldige undervejs.. Næste runde er hjemmekampen mod Århus II d. 10.12 - I Chess House!


1. runde, søndag den 5. november 2006 - Af Søren G Christensen

Forventet nederlag i Skødstrup
Nordre III blev udspillet i første runde i Mesterrækken modstanderen var ratingfavoritterne fra Skødstrup. Nederlaget blev på 1-7, og vi var meget tæt på at få et æg! Lars Noes ukuelige optimisme reddede holdet fra den totale ydmygelse. I et tabt parti lykkedes det Lars at vende udviklingen, da modstanderen undlod at bytte dronninger af.

Lidt om de enkelte partier:
     Esben Nicolaisen var oppe mod en anden stærk juniorspiller på 8. bræt - Kasper Aagaard. Esben havde sort, og der blev spillet dragevarianten i siciliansk. Esben rokerede kort, mens modstanderen valgte lang rokade. Det lykkedes Esben at få de tunge officerer over på dronningefløjen. Modstanderen svarede igen med et bondefremstød i centrum. Esben udførte et fejlagtigt løbertræk i træk 20, hvorefter modstanderen erobrer initiativet på kongefløjen og fører partiet til sejr. 0-1
     Henning Andersen havde hvid, og der blev spillet Katalansk parti: 1. d4 Sf6 2. c4 e6 3. Sf3 b6 4. g3 Lb7 5. Lg2 Le7 6. 0-0 0-0. Da sort efter 9. træk spiller f5, er der tale om hollandsk parti. Hennings modstander vælger at angribe med alle bønder på kongefløjen samt placere tårnene i f-linien med afgørende angreb. Da Henning opgiver, står han til at miste en løber. 0-2
     Henning Kragelund havde hvid, og der blev spillet siciliansk. Henning nåede ikke at få rokeret i partiet. Modstanderens officerer arbejdede sammen om en strategisk plan, der førte til nederlag for Henning i 26. træk. 0-3
     Kim Hardlei forsvarede sig med sort med fransk parti. Det gav en del initiativ for sort på dronningefløjen. Modstanderen havde rokeret kort, og sort fik ikke rokeret. Hvids dronning og tårn havde let spil, da sort ikke havde et godt forsvar omkring kongen. Kim Hardlei blev sat mat i 31. træk. 0-4
     Thomas Klitgaard havde på 1. bræt fornøjelsen af at møde Jens Kjeldsen, da Mikkel Hansen var udlånt til Nordre II. Partiet indledte med følgende træk, hvor Thomas havde hvid: 1. e4 g6 2. Sc3 Lg7 3. d4 d6 4. g3 Sc6 5. Le3 e5 6. d5 Sd4 7. Lxd4 exd4 8. Se2 c5 9. dxc6 e.p Da5+ 10. Dd2 Dxd2+ 11. Kxd3 bxc6. Thomas fik, som det er fremgået, ikke rokeret, og han endte med at havne i et matnet ude midt på brættet. Sort satte mat i 35. træk. 0-5
     Lars Noe havde hvid, og der blev spillet modtaget dronninggambit. Lars spillede et tvivlsomt officersoffer i begyndelsen af partiet og herefter var det op ad bakke indtil følgende skete:

 
22. Te8+ Txe8 23. Sxd5 h6 24. b4 Sc6 25. Dc4 Se5
26. Db3 Kh7 27. f4 Tc8+ 28. Kb1 Sg6 29. Sf6+
opgivet 1-0.
Efter 29. - gxf6 følger 30. Df7++ Godt kæmpet!! 1-5

Undertegnede mødte Jan Becher, der jo som bekendt er en tidligere stærk mesterspiller i Nordre. Jeg havde sort, og der blev spillet e5-varianten i fransk parti. Jeg valgte at placere tårnet på b8 efterfulgt af bondefremstød til b5. Jan forklarede under analysen, at meningen med bondetrækket er, at bonden skal længere frem og genere hvid på dronningefløjen. Det skete ikke i partiet. Jan vandt en bonde i træk 25 og senre partiet efter 36 træk og en smart kombination, jeg havde overset 1-6
     Kresten Hedelykke havde sort, og der blev spillet stonewall i hollandsk parti. Det så længe meget jævnbyrdigt ud, men hen ad vejen erobrede modstanderen et par bønder, og det afgjorde partiet 1-7

Det er ingen katastrofe at tabe med 1-7 mod Skødstrup I. Vi skal "kun" sørge for at få nogle flere point mod de andre konkurrenter, så vi kan forblive i Mesterrækken!