Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, tirsdag den 10. marts 2008 - Af Jørgen Rudbeck og Mads Borup

Nordre III - SK1968 III   3 - 5
Hans Willumsen - Michael Nguyen   0 - 1
Mads Borup - Jørn B Sørensen   1 - 0
Kim Hardlei - Rinor Salihu   0 - 1
Jørgen Rudbeck - Calus Andreasen   remis
Steen F Christensen - Claus N Andersen   1 - 0
Teis Tapdrup - Izet Salihu   0 - 1
Anton David - Heine Mathiasen   remis
Henning Kragelund - Henrik Larsen   0 - 1

    4. Jørgen Rudbeck Claus Andreasen ½ - ½
Jørgen spillede ikke overraskende 1:b4, og kom til at stå godt. Af samme grund tilbød Claus remis i 16 træk. Jørgen følte sig ikke helt på toppen, og modtog.

    3. Kim Hardlei Rinor Salihu 0 – 1
Kim havde sort i en dronningegambit, hvor modstanderen spillede meget naivt og kastede sig over Kim uden at have bragt sin rokade og udvikling i orden. Desværre fik han held med det og vandt en kvalitet uden at det lykkedes vor mand at finde kompensation. Kim kæmpede godt og trak pinen ud, men måtte ned til sidst.

    7. Anton David Heine Mathiasen ½ - ½
Anton havde sort i en dronningeinder. Kom til at stå supergodt, og Anton havde styr på det hele. Bortset fra til sidst, hvor han overså en evig skak!!

   1. Hans Willumsen Michael Nguyen 0-1
Hans var vores ene reserve, og fik det utaknemmelige job at skulle spille mod Rokadens store talent, junior danmarksmesteren fra 2007. De spillede en kongeinder. Hans blev med de sorte presset godt i bund, men havde en officer for 3 bønder. Hans kæmpede godt men måtte give officeren tilbage for et par bønder, og måtte som en af de sidste endelig kapitulere overfor et par fribønder og et uhyggeligt løberpar.

    8. Henning Kragelund Henrik Larsen 0 – 1
Henning vandt hurtigt en bonde, fik afviklet til et vundet tårnslutspil, men Henning har endnu ikke få trænet sin slutspilsteknik så det gik desværre som et par gange tidligere i sæsonen, den gode stilling smuldrede. Først røg en bonde, men det var stadig remis. Siden røg partiet.

    2. Mads Borup Jørn Bach Sørensen 1 – 0
Mads kom god fra åbningen, men var lidt for smart, overså en modtrussel og måtte give en officer for et par bønder. Umiddelbart så det OK, men modstanderen afvist præcist Mads' forsøg på modspil, fik bønderne tilbage og holdt Mads i en skruestik, med mattrusler mv. Pointen var afskrevet da modstandere op mod tidnøden i et forsøg på at bytte brikker gik ind i en springer-gaffel som kostede dronningen for et tårn. Herefter varede partiet kun får træk og vi fik et urimeligt point.

    5. Steen Farup Christensen Claus Nis Andersen 1 – 0
Steen blev efter eget udsagn ”presset helt i bund" og skulle have tabt; men spillet udviklede sig til at blive meget taktisk, (og det er der jo ingen af os der undrer os særligt over). Et rigtigt publikumsparti med spark i bolledejen, og så et af de 2 partier der var afgørende for hvem der skulle rykke op. Steen gav publikum hvad de ville ha’, en fin matsætning!!
    Med Steens sejr, som hans modstander bandede længe over var SK1968 sikret oprykning, da deres sidste mand havde taget remis og dermed sikret holdet en 7 - 1 sejr over Skanderborg. I sejrsrusen fik Steen udtalt: Vi har hjulpet dem siden 68!

    6. Teis Tapdrup Izet Salihu 0 – 1
Teis' parti havde derfor ikke indflydelse på oprykningen, men det vidste man ikke undervejs! Partiet fik et underligt forløb. Teis tabte 3 bønder for en kvalli og var ved at tabe, men kom over i slutspil, hvor han havde 2 tårne + bønder mod tårn, god løber og 2 ekstra bønder. Teis får kæmpet sig til en klar remisstilling, klar på den måde, at Teis har et helt enkelt forsvarsstrategi. Teis tilbyder remis, men modstanderen afslår, hans hold kan få brug for et heldigt helt points, så han fortsætter; men reelet kan han kun håbe på at vinde på tid. De flytter frem og tilbage, frem og tilbage, frem og tilbage og det er tydeligt for enhver at Teis' modstander ikke gør gevinstforsøg og snakken om usportslig optræden begyndte at florere blandt uglerne.
   Det er OK at afprøve mulighederne i en stilling, man skal ikke bare tage remis fordi stillingsbedømmelsen siger remis. Og i holdskak er der videre grænser for, hvornår man skal tage remis eller give op, man spiller jo for holdet og ikke sig selv. Men i dette tilfælde var der ikke så meget at diskutere, Teis afstår endda fra at spille på gevinst, hvilket var en klar mulighed og demonstrer med al tydelighed, hvordan han vil holde partiet remis. Så er det IKKE i orden at spille videre, videre og videre i håbet om, at modstanderen ikke kendere reglerne og får tilkaldt en turneringsleder, men i stedet taber på tid.
    Teis er desværre langsomst og er netop ikke klar over, at han kan tilkalde turneringslederen og holdkaptajner er ikke klar over, at han må fortælle Teis, at han har den mulighed. Med vingen helt oppe panikker Teis til sidst og taber partiet. Heldigvis havde resultatet ingen betydning på det tidspunkt, ellers kunne man nemt have forestillet sig et hav af protester.

    Det er selvfølgelig synd for Rokaden, at de smider 2 sikre points undervejs, men det er jo det der sker på dette plan, vi er ikke bedre; men også godt at Teis' parti fik indflydelse på oprykningen. Vi havde kådt lovet Sk1968 at tage mindst 2 points fra Rokaden, så de selv kunne afgøre oprykningen, men undervejs havde de svært ved at tro på at vi ville holde ord. At vi så tog 3, er de vist meget glade for.
 

6. runde, mandag den 23. februar 2008 - Af Jørgen Rudbeck og Mads Borup

Nordre III - SK1968 III   4½-3½
Per Oehlerich - Pelle O Larsen   0 - 1
Leif Møller - Henrik Christensen   1 - 0
Mads Borup - Thomas H Vestergaard   1 - 0
Kim Hardlei - Søren T Sørensen   1 - 0
Jørgen Rudbeck - Henrik Dahl-Andersen   0 - 1
Mikkel Hansen - Peter Grønborg   0 - 1
Teis Tapdrup - Johnny Sparvang   1 - 0
Henning Kragelund - Poul Erik Flarup   remis

   Optakten til kampen var ikke så god. 3 afbud!! Men heldigvis var der gode reserver, der straks sprang til. SK1968 førte mesterrækken og drømmer om at rykke op; derfor var det en bet at tabe til os. De klynkede lidt over, at vores hold var sæsonens stærkeste, men på den gode måde: "Nu håber vi, at I stiller lige så stærkt op i sidste runde mod Rokaden". SK1968 kender jo selv problemet med stærke reserver; men vi har lovet dem at tage mindst 2 points fra Rokaden, så de selv kan afgøre oprykningen ;-) Vores oprykningschancer er teoretiske, 8-0 i sidste runde er sandsynligvis ikke nok til at rykke op.

    Bræt 6: Mikkel Hansen – Peter Grønborg 0 – 1
Mikkel kom bedst fra åbningen. ( Peter tilbød remis i 7. træk!). Mikkel vandt en bonde, og havde helt klart overtaget. Så begyndte han at spille ukoncentreret, (undervurderede han modstanderen?) kom en bonde bagud, og tabte partiet. Undervejs opstod en alfahan-konkurrence, hvem kunne trække mest overbevisende og slå hårdest på uret? Hvem der vandt den strid vides ikke; men stillingen på brættet skiftede desværre undervejs.
    Bræt 7: Teis Tapdrup – Johnny Sparvang 1 – 0
Teis havde fuldstændigt styr på det parti, og vandt det nemt. Johnny hamrede undervejs også på uret. Er det en bevist taktik, de har besluttet på holdet? Står du til tab så prøv at udfordremodstanderens urinstinkter med en alfahan-konkurrence - det kan jo være han glemmer at spille skak imens? Eller var det blot frustrationer over at står møg-dårligt? Et nydeligt parti af Teis, der viser, at han kan andet end kongeangreb.
    Bræt 4: Kim Hardlei – Søren Thomas Sørensen 1 - 0
Det lignede en slags Berliner, men det var Kim der havde løberparret. Han havde også nogle trælse bønder på dronningefløjen, men det ville først blive et tema i et evt. slutspil. Kim spillede konsekvent, tårnene i centrum og frem med bønderne. Modstanderens konge var 'fanget' i centrum og pludselig var der mat. Igen flot spil af Kim.
    Bræt 5: Jørgen Rudbeck – Henrik Dahl-Andersen 0 - 1
Jørgen kom bedst ud af åbningen. Begge rokerede begge langt; men i stedet for at spille stille og roligt videre på fordelen indledte Jørgen tro mod sin stil et officersangreb. Det var der ikke noget i, og da der røg et par bønder i farten, så røg partiet også.
    Bræt 2: Leif Møller – Henrik Christensen 1 – 0
Det er sjovt med Leif, han har droslet skakken end pga. hans trænergerning inden for pige-fodbolden; men hans spillelyst bobler. Han spillede igen et godt parti. Leif fik muligvis en lille fordel i åbningen, men da Henrik som lyn fra en klar himmel ofrede en kvalitet, var der ikke tvivl om fordelen. Leif gav aldrig slip på den, og kom til at stå bedre og bedre ved koncentreret spil. En fortjent sejr.
    Bræt 1: Per Oehlerich – Pelle O. Larsen 0 – 1
Per ,der havde sort, stillede sig op i hvad han kalder i en Pindsvinestilling. Dronningeløberen fiancheteret og ingen bønder længere frem end 6. række. Stod i underkanten det meste af kampen. Pelle kom i kraftig tidnød, men klarede de 40 træk med en vundet stilling.
    Bræt 2: Henning Kragelund – Poul Erik Flarup ½ - ½
Et parti hvor Henning så meget presset ud. Flarup angreb Hennings konge uden at Henning gik til modangreb i centrum eller på den anden fløj. Men taktikken holdt, angrebet blev pareret, bønderne låste hinanden og de lette officerer blev låst inde. Henning mente tilmed, at han måske skulle have spillet videre.
    Bræt 2: Mads Borup – Thomas Vestergård 1- 0
Mads stod presset i det meste af partiet, men forsvarede sig godt og kom ud i et spændende slutspil, hvor han havde givet en kvalli for 1 bonde, med håbet om remis. Da Thomas i tidnøden bukkede en bonde væk, var det pludselig en gevinststilling. Det lykkedes de herrer at spille rigtig skidt og fordelen skiftede frem og tilbage; men vores mand lavede den næstsidste fejl!

 

5. runde, tirsdag den 3. februar 2008 - Af Jørgen Rudbeck

Skanderborg II - Nordre III   2½-5½
Henning Møller - Hans Willumsen   1 - 0
Niels Chr Christensen - Mads Borup   0 - 1
Leif L Larsen - Kim Hardlei   remis
Benjamin Christensen - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Peter Wheadon - Steen F Christensen   0 - 1
Lars Svendsen - Knud Erik Juhl   0 - 1
Asger J Andersen - Kris Hedelykke   0 - 1
Bjarne Tornbjerg - Henning Kragelund   1 - 0

    Inden de 2 sidste runder ligger vi på en pæn 3. plads. Efter vores gennemsnitlige rating, skulle vi have ligget på en 5. plads. Men holdet kæmper godt, Skanderborg har f.eks. i snit 100 ratingpoint mere end os. Men nu skal vi i de 2 sidste runder møde gruppens 2 stærkeste hold, så det bliver jo spændende at se om den gode kampånd er nok..
    Henning Møller – Hans Willumsen 1 – 0:
Hans stod Ok det meste af partiet, men så røg der en bonde på dronningefløjen, det, sammen med dårlig springer mod god løber, gav et tabt slutspil.
    Niels C. Christensen – Mads Borup. 0 – 1:
Mads stod godt under hele partiet, vandt en kvalli, som han senere ofrede tilbage. Vandt kvallien igen og hele partiet.
    Leif L. Larsen – Kim Hardlei 0 – 1:
Kim stod udmærket, men fordelen fordampede i slutspillet. Kim modtog remistilbuddet, hvor han måske stod lidt i underkanten.
    Benjamin Christensen – Jørgen Rudbeck. 0 - 1:
Pirc. Modsat rokade. Vi satte begge kongeangreb ind, jeg kom først, og endte med at sætte Benjamin mat.
    Peter Wheadon – Steen Christensen 0 – 1:
Steen spillede hvid mod Peter Weadon og spillede sit sædvanlige d4, Sd2,c4, Sgf3, osv. Fik angreb på dronningefløjen og vandt en bonde, men kom til at stå dårligt. Peter fandt ingen gode muligheder, andet end at få bonden tilbage. Derefter kunne Peter have afviklet til et lige slutspil, men valgte forkert og Steen vandt.
    Lars Svendsen – Knud Erik Juhl 0 – 1:
Siciliansk. Knud Erik havde masser af spil og pres i midtspillet, i tidnøden lavede Lars en fejl som Knud Erik straffede med et ”kvalioffer”, der gav en officer og vundet spil.
    Asger J. Andersen – Kristen Hedelykke 0 – 1:
Dansk Gambit!! e4, e5 d4,exd c3,dxc Lc4,cxb2 Lxb2 ( så ka’ de lær’ det): Kris passer fint ind i vores faste tæskehold: (Stoney og Knuddi). Kompromisløst spil til sidste brik. Og ve den arme modstander, der falder for deres venlige smil og lave ratingtal. Kris angreb Asger under hele partiet. Asgers kongestilling blev flået helt op, og han nåede aldrig at få udviklet sin dronningefløj.
    Bjarne Tornbjerg – Henning Kragelund 1 – 0:
Bankdirektør-varianten: (Henning blev for grådig!) Hollandsk. Henning vandt en bonde i 16 træk, blev grådig og snuppede en til i 18 træk, og røg så ned i et kongeangreb!

 

3. runde, mandag den 8. december 2008 - Af Knud Erik Juhl

Nordre III - Silkeborg II   6 - 2
Mads Borup - Jack Thostrup   1 - 0
Kim Hardlei - Hans Ulrich Christensen   1 - 0
Jørgen Rudbeck - Johnny K Rasmussen   1 - 0
Steen F Christensen - Nenad Kikanovic   0 - 1
Teis Tapdrup - Kim Kristensen   1 - 0
Knud Erik Juhl - Carsten Mogensen   1 - 0
Lars Christiansen - David Glasscock   1 - 0
Henning Kragelund - Steen Konradsen   0 - 1

3. gang er lykkens gang !
    For første gang i denne sæson havde vi ikke afbud til runden og vi stillede derfor op i vores standardopstilling. Holdleder Jørgen Rudbeck havde selv taget sig af referatet fra de 2 første runder, men det har været et for stort pres på ”pensionisten” Jørgen, der ikke fik point de første 2 runder. Så det blev uddelegeret til undertegnede (der er 10 år yngre og godt kan spille og tage notater samtidig).
Og så til skakken, hvor vi ikke kom specielt godt fra start. Flere (Lars, Steen og Jørgen ) skriver i deres selvevaluering at de kom skidt fra start. Det er skolelæreren Jørgen der har indført disse selvevalueringer, og det er naturligvis Bertel Haarder´s elevplaner, der ligger bag. Så vi har i stedet fået nogen spilleplaner, der sikkert gør os til mesterhold i løbet af et par sæsoner.

1. bræt : Mads med sort mod Jack Thostrup, 1-0 hvor Jack på papiret står til at være den største favorit på holdet (hvis man da lige ser bort fra Kim, hvis modstander af en eller anden grund står til 0 i rating).
Fransk fløjgambit hvor Mads fik lov at beholde bonden uden at komme under det traditionelle pres. Modstanderen brugte meget tid og nåede at miste en officer i tidsnøden inden vingen faldt. En sikker sejr.

Bræt 2 : Kim med hvid mod Hans Ulrich Christensen 1-0, der som nævnt står til 0 i rating.
Kim er inde i en meget stabil periode og er kommet ud over den tidlige selvvalgte kamp mod uret. Det er sikkert det mest stilrene parti fra kampen og Kim vil komme med en kommenteret udgave.

Bræt 3 : Jørgen sort mod Johnny Rasmussen 1-0, kom som nævnt skidt fra start i en speciel variant i Pioc. Det er ikke noget jeg kender til, men jeg plejer jo også at springe åbningsspillet over og gå direkte til midtspillet/slutspillet. Jørgen fik rettet op på åbningen og vandt efter afgørende angreb på kongefløjen.

Bræt 4 : Steen Fup hvid mod Nenad Kikanovic 0-1. Fup er lige så ustabil som Kim er stabil i øjeblikket. Så det var hjemmelavet åbningsspil med lidt rigeligt trækgentagelser.

Bræt 5 : Teis sort mod Kim Kristensen 1-0. Jeg er glad for at jeg på spillermødet fik Teis placeret foran mig på holdet. E4 – c5 og dog kort rokade. Passivt spil fra Kim bliver staffet af Teis, der som en del har oplevet i klubturneringen har en rigtig god spilforståelse.

Bræt 6 : Knud Erik hvid mod Carsten Mogensen 1-0 . c4-c5 sc3-e6 . Stille og roligt først en bunde så lidt pres og en bunde mere og en pligtsejr.

Bræt 7 : Lars sort mod David Glasscock 1-0 . ”Helt forfærdeligt åbningsspil” skriver Lars, som var en af de få der har deltaget i efterårets undervisning ! d4-d5 Lf4.. Lars ofret en bonde på e4 som modstanderen ikke ville have og så vender spillet.

Bræt 8 : Henning Kragelund hvid mod Steen Konradsen 0-1. Henning fik en udmærket start i Caro can, men taber en bonde i træk 22, og ender i et tabt bondeslutspil.

    Samlet vinder vi 6-2 og det er et pænt resultat der bringer os tilbage i top 3. Og langt bedre end forventet !
 

2. runde, tirsdag den 18. november 2008 - Af Jørgen Rudbeck m.fl.

Skødstrup II - Nordre III   4½-3½
Willy Møller - Leif Møller   0 - 1
Dennis Hemdorff - Mads Borup   1 - 0
Christian Jensen - Kim Hardlei   remis
Anders Nielsen - Jørgen Rudbeck   1 - 0
Jan Oehmichen - Teis Tapdrup   0 - 1
Mads Nørby - Knud Erik Juhl   1 - 0
Leo Christiansen - Kris Hedelykke   0 - 1
Christian T Havshøj - Henning Kragelund   1 - 0

    Vi havde afbud fra et par gode folk: Steen og Lars, men reserverne der trådte i stedet stod for de 2 af vores 3,5 point, så det kunne jo ikke gøres bedre. Ja ikke nok med at Leif og Kristen vandt, men de spillede to flotte partier!
De følgende korte partikommentarer er forfattet af spillerne selv. De udfylder en lille seddel til mig efter partiet. Når de ikke det, digter jeg selv noget. Men under alle omstændigheder en lettelse for mig, som referent.
    1. bræt Leif Møller – Willy Møller Nielsen 1 – 0
Dejligt at spille igen! Jeg glædede mig meget til partiet. Det startede stille og roligt, men mine officerer fik mere og mere plads, grundet fremrykningen af mine bønder. Især g4 var jeg tilfreds med (Tak til Allan!) Til sidst blev presset for meget for min modstander, og jeg vandt nemt. I partiet overså jeg endda en bondegevinst med en rigtig god stilling.
    2. bræt Dennis Hemdorff - Mads Borup 1 – 0
Inden runden spiste jeg hos en god skak-ven i Hornslet. Vi kikkede kort på noget London-system, da min modstander spiller det som hvid. Halv syv, da vi kørte til skak, sagde jeg jokende: ”Jeg skal sikkert møde Dennis i stedet og taber” Partiet med Dennis blev Bogo-Indisk og var meget lige og principielt, han gik efter terræn og jeg efter at underminere hans fremskudte bønder, men så overså jeg Dxc7 - Tæppefald!
    3. bræt Kim Hardlei – Christian Jensen ½ - ½
Kim har oplært Christian i skak, og de har spillet et utal af partier mod hinanden. Som man så kunne vente blev der ikke givet ved dørene. De kom ud i et slutspil hvor Kim havde en merbonde, men havde en springer hvor Christian havde en løber, og der var bønder på begge fløje! Kim spillede på gevinst, men fandt så ud af at stillingen var meget vanskelig måske tabt, så da Christian tilbød remis, slog Kim til med det samme.
    4. bræt Anders Nielsen – Jørgen Rudbeck 1 – 0
Vi spillede Pirc. Jeg var meget tilfreds med stillingen efter åbningen, men en tåbelig fejl, der dog ikke var afgørende men da jeg fortsatte med banale overseelser, kunne partiet ikke holdes.
    5. bræt Teis Tapdrup – Jan Oehmichen 1 – 0
Efter et godt parti kom Teis ud i et tårnslutspil med en merbonde. Selv om modstanderen kæmpede hårdt, var Teises gevinst ikke på noget tidspunkt i fare.
    6. bræt Mads Nørby – Knud Erik Juul 1 – 0
Det var hvids aften, og jeg var uheldig at have sort! Gambit i siciliansk: 1: e4-c5 2: Sf3-Sc6 3: d4-cxd4 4: c3-dxc3. Det var længe siden jeg havde spillet den, så varianten var blevet temmelig støvet.
    7. bræt Kris Hedelykke – Leo Christiansen 1 – 0
Sort startede med 5 bondetræk! Så brugte han 3 springertræk for at afbytte den med hvids hvidfeltede løber, som knapt var kommet ud. Det kan man ikke lave ustraffet. Et sikkert ettal.
    8. bræt Chr. Havshøj . Henning Kragelund 1 – 0
Efter løberspil, blev jeg pakket sammen og kom aldrig ud af klemmen. Jeg prøvede et fremstød med b-bonden, men det frigjorde ikke sort. Så-----
 

1. runde, mandag den 27. oktober 2008 - Af Jørgen Rudbeck

Nordre III - Århus IV   4½-3½
Mads Borup - Klaus Christensen   remis
Kim Hardlei - Ken S Rasmussen   1 - 0
Jørgen Rudbeck - Allan H Corneliussen   0 - 1
Steen F Christensen - Nicklas Corneliussen   1 - 0
Teis Tapdrup - Gert M Madsen   0 - 1
Knud Erik Juhl - Evald Jacobsen   1 - 0
Henning Andersen - Thomas H Andersen   remis
Henning Kragelund - Søren Karlberg   remis

Generelt kæmpede holdet godt, bortset fra undertegnede, som leverede en pinlig indsats, især hvis der forventes at holdlederen står i spidsen med motivation, koncentration og kampånd! Hurtigt videre til et kort referat af de enkelte kampe:
    1. bræt Klaus Christiansen/ Mads Borup ½ - ½
Bogoindisk, hvor hvid vælger en lidt forsigtig opstilling. Sort får gennemført e5. Hvid har initiativ, men en dårlig kongestilling og brugt meget tid, så da Mads tilbyder remis tager Klaus hurtigt imod tilbudet. Det udløste en røffel fra ”Knuddi”,: ”Remis er ikke en mulighed”!!
    2. bræt Kim Hardlei/ Kent Sølvsteen Rasmussen 1 – 0
Kim kom ind i en for ham ukendt variant af Siciliansk. e4-c5, Sf3-Sc6, d4-cxd, Sxd4-g6, Sxc6-bxc6
Kim afviklede dårligt, men kæmpede godt med løberparret og vandt slutspillet.
    3. bræt Allan Corneliussen/ Jørgen Rudbeck 0 – 1
Jeg spillede en special Pirc mod e4, men spillede meget ukoncentreret, spiste en bonde i 9. træk og stod derefter til tab. Tvangsmæssigt røg der en kvalli i 13 træk, uden kompensation. Jeg trak partiet ud til 23 træk, og opgav.
    4. bræt Steen Christensen/ Nichlas Corneliussen 1 – 0
Steen spillede d4 som sædvanligt, men regnede med at hans andettræk Sd2 var rygtedes, så han afveg. Spillet blev meget lige, men Steen vandt en bonde. Den og Nichlasses begyndende tidnød gjorde at pointet kom hjem.
    5. bræt Gert Madsen/ Teis Tapdrup 0 – 1
Slavisk uden nyheder. Teis spillede lidt passivt, og mener at have skullet spillet 13..,c5 i stedet for Te8? Men stillingen var meget remisagtig hele vejen. Men Teis lavede en mega buk til sidst og røg i et udækkeligt matnet.
    6. bræt Knud Erik Juhl/ Evald Rasmussen 1 – 0
Ret lige spil efter 1.c4. Hvid fik en lille fordel efter et klassisk pres. Kort før tidskontrollen, finder Knud Erik en mat i to.
    7. bræt Thomas Andersen/ Henning Andersen ½ - ½
Dronningegambit. Sort aktiv i åbningen, fik løberparret, men kom ind i en lidt passiv stilling. Efter at have stabiliseret stillingen, fik Henning gang i løberne, men med en noget åben kongestilling. Hvid fandt et træk, der holdt sammen på hans stilling. Så Henning mente det var sikrest at tage remis ved trækgentagelse. Henning: ”Et retfærdigt resultat efter et jævnbyrdigt parti”.
    8. bræt Henning Kragelund/ Søren Kantborg ½ - ½
Der blev spillet Siciliansk med 2. c3. Sort fik et voldsomt kongeangreb sat ind, men Henning forsvarede sig godt, og efter røgskyerne havde lagt sig var Henning kommet ud af duellen med en springer for 2 bønder. Det var desværre ikke nok til at vinde.

&