Nordre I i 1. division grp. 2 - kampreferater


7. runde, søndag den 7. marts 2010 - Af Tom Petri

Århus/Skolerne II - Nordre I   4 - 4
Bjørn M Ochsner - Igor Teplyi   0 - 1
Kresten Hagen - Tom Petri   1 - 0
Jacob Bjerre - Nina Høiberg   1 - 0
Vagn Jensen - Poul Erik Nielsen   1 - 0
Peter Husted - Jan Christensen   remis
Hans Henrik Grand - Per Holst   remis
Gert M Madsen - Thomas Klitgaard   0 - 1
Christopher Munch-P - Per Hansen   0 - 1

Til sommer, når verdens bedste cykelryttere har kørt Frankrig tyndt i 3 uger, sluttes løbet med etapen til Champs Elysees. Traditionelt set har denne etape udviklet sig en fredelig en af slagsen, hvor de første mange kilometer bliver brugt til sjov og spas, og vigtigst af alt at hylde løbets vindere. Lige præcist sådan var afslutningen denne sæson i første division, gruppe 2. Det stærke Nordre hold havde gennem hele sæsonen kørt feltet i sænk - nogle vil påstå at holdet dog havde haft kraftig medvind undervejs, og at de andre konstant blev ramt af styrt og punkteringer. Den slags bekymrer man sig heldigvis ikke om, når man kører æresrunde!

Dagens modstander var Århus/Skolernes andethold. Nordre var uden Johnni Veng, der desværre blev forhindret aftenen forinden, men ind trådte den "faste" reserve Per Hansen med kort varsel. Det havde i øvrigt den fordel at vi pludselig havde to biler og halvdelen af holdet dermed slap for den offentlige transport. ÅSK II manglede bl.a. John Rendboe, men eftersom de nærmest ikke har stillet med samme hold 2 gange i turneringen, er det svært at tale om stærk/svag opstilling i den sammenhæng,

Et tour de france hold består som bekendt af 9 ryttere. Nordre 1 tilfældigvis også.

Reserven: Per Hansen (2/2)

Der er ikke tradition for at melde afbud på Nordre 1, men der kan jo komme noget i vejen. I år blev vi ramt af to af slagsen, og Per måtte derfor rykke ud af rytterbussen og køre 2 point hjem - der skulle dog slides for dem begge - benene skulle nok lige være varme først.
I sidste runde sad Per med sort mod en noget lavere ratet - men godt spillende - modstander. Jeg synes Per stod godt det meste af vejen med en solid positionel overvægt - det gik dog op for mig på et tidspunkt at Per manglede en bonde. Heldigvis fik han styret slutspillet til gevinst, men den var vist ikke helt stilren!

Bræt 8: Thomas Klitgaard (6/7)
Et af vores mest kreative kort, som aldrig er bange for at angribe (eller at dø i sadlen). Han var favorit i de fleste af partierne men scoren er dog stadig imponerende. Det siger en del om Thomas' sæson at underholdnigsværdien var endnu bedre! Der var et par grimme styrt undervejs, men han kom altid op på cyklen igen og i mål!
I sidste runde sad Thomas med de hvide i en Caro Kann med modsatte rokader. Sort fandt aldrig noget fornuftigt svar på det hvide kongeangreb, og så gik det kun een vej. En sikker gevinst!

Bræt 7: Per Holst (5/7)
En af holdets veteraner og bundsolid - placerer sig altid rigtigt i feltet og falder sjældent af cyklen. Han er ikke meget for de store udflugter, men så længe det ikke går al for stærkt sidder han med de bedste op ad!
Hans Henrik Grand bød dagen på for Holst, men jeg må blankt indrømme at første gang jeg så partiet var de allerede på vej mod et slutspil med uligefarvede løbere, og kort efter blev der taget remis!

Bræt 6: Jan Christensen (5½/7)
Jan er holdets sprinter, og overvinder ofte modstanderen med ren kraft. Det er dog ikke alt terræn der er Jans, og tråddet er heller ikke altid helt rent, men som regel lykkedes det at hænge på i feltet, og så nappe de indlagte spurtet når chancen byder sig.
I dagens parti mod Peter Husted kom Jan egentlig fint fra åbningen (slavisk?) indtil Peter Husted var så ufin at true en centrumsbonde - den kunne ikke dækkes. Det lykkedes heldigvis Jan at få gang i pedalerne, og selv ikke målfoto kunne afgøre hvem der krydsede målstregen først!!

Bræt 5: Poul Erik Nielsen (6/7)
Capitain de la route. Holdets leder (i hvert fald holdleder). Manden med det store overblik og det seje tråd. Var tæt på de ultimative 7/7, men kiksede i sidste runde.
Kikset i sidste runde var mod Vagn Jensen. Poul Erik var nok den der var mest velforberedt til sidste runde, da han reelt var den der havde mest at spille fot (7/7). Derfor blev han også hårdest ramt af vores sene afbud og skulle pludselig have sort i stedet for hvid. Nielsen har mistet tiltroen til sin ellers trofaste "moderne" og tyede til en philidor. En grov overseelse kostede dog en bonde og derefter var det op ad bakke (uden for kategori). Et ærgeligt nederlag.

Bræt 4: Johnni Veng (5/6)
En af holdets klassementsryttere. Kan sidde med på de fleste stigninger, men er dog bedst på de små korte, hvor han kan sætte de fleste af. Er meget principiel og angrebslysten og satte bl.a. Skandersborgs unge talent, Mads Andersen; fuldstændig af op af Col de Grünfeld.
Johnni var også velforberedt til sidste runde, men måtte desværre melde fra i sidste øjeblik!

Bræt 3: Nina Høiberg (3/7)
Holdets fighter og "indianerrytter", kendt for de uortodokse udbrud og de fantastiske comebacks. Ud fra principperne om at "stillingens bedste træk er det mindst ringe" og "man har aldrig vundet noget ved at give op" har hun hentet utallige point til holdet. Gik dog lidt død til sidst, men hvad er der også af kæmpe for, hvis man er rykket op!
Sidste runde var en mindre katastrofe for Nina, da hun hurtigt fik fanget sin dronning midt på brættet. Hun spillede selvfølgelig videre trods massiv materialeundervægt. Men denne gang var der ikke stumper nok tilbage til et modangreb.

Bræt 2: Tom Petri (2½/7)
Vel også et af holdets klassementshåb, men benene var ikke til det denne sæson. Kom sig tilsyneladende aldrig over en grim punktering i første runde. En lille trøst er det dog at holdets resultater tilsyneladende er omvendt proportionale med hans egne!
Sidste runde var også her en katastrofe. En tvivlsom TN fulgt passivt op - derefter en grov overseelse, og tilbage var kun en rygende ruinhob af en stilling!

Bræt 1: Igor Teplyi (4/6)
Holdets Kaptajn og primære klassementrytter. Imponerede undervejs med en hurtig sort sejr mod den svenske IM Hermansson. To nederlag til IM'ere fjerner ikke indtrykket af en sikker præstation.
Sidste runde mod nykårede NM Bjørn Ochsner startede også fint for Igor. Et par unøjagtigheder lukkede dog Bjørn ind i partiet, men umiddelbart efter "bukkede han tilbage" med klar positionel fordel til Igor som resultat. Derefter var der ingen slinger i valsen, og Igor kørte sejren sikkert hjem!

         

4-4 var naturligvis skuffende i sidste runde mod et hold vi burde slå stort. Det ødelagde dog ikke stemningen ved den efterfølgende sejrsmiddag (og ØL) i det indre Århus. Hvor længe resten af holdet fejrede oprykningen kan referanten desværre ikke svare på, da han allerede ved nitiden måtte gå den tunge (post)gang hjem.

Alt i alt en dejlig sæson. Det er altid sjovere når man vinder. Næste år er vi klar igen til en ny t(o)ur. Ruten ser dog noget hårdere ud, men så må vi jo bare op på den store klinge!!

PS: Enhver lighed med virkelige personer og begivenheder er abolut tilfældig og utilsigtet!

 


6. runde, søndag den 21. februar 2010
- Af Thomas Klitgaard

Læseforeningen - Nordre I   3 - 5
Carsten Bank Friis - Igor Teplyi   0 - 1
Torben Ø-Johansen - Tom Petri   remis
Per Stentebjerg - Nina Høiberg   1 - 0
Morten Topholm - Johnni Veng   0 - 1
Peter Grau - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Jørn Mostrup - Jan Christensen   remis
Christian Furrer - Per Holst   remis
Johnny Holler - Thomas Klitgaard   remis

Vi tog af sted til Odense med et beskedent ønske om en 5-3 sejer. Det ville gøre os til oprykningskandidater da vi i forvejen førte med fem point ned til Viborg som skulle spille imod Skanderborg. Desværre havde vi hørt onde rygter om at Skanderborg ikke stillede med stærkeste hold, men alligevel hvis Viborg nu skulle vinde helt vildt med 8-0 vil vi stadig føre med to point i sidste runde.

Halvdelen af holdet kom til Odense med bil, og resten af holdet kom med tog.
Efter at vi kom ud af banegården besluttede vi os for at gå til spillestedet. Vi begav os straks i den modsatte retning, var øjenvidner til en mistænksom handel og fik spurgt os i den rigtig retning.
Da vi ankom forfrosne (eller min cola var frosset til is. Vi havde det såmænd varmt nok.) til spillestedet sad køre-holdet mageligt og spiste morgenbrød.

Kampen
- Johnni Veng kom hurtigt til at stå godt. Hans modstander ofrede en bonde uden modspil. Resten af partiet var som en ensrettede vej.
- Per Holst spillede åbningen, som ifølge ham selv er den eneste grund til at spille skak: Samish varianten i konge Indisk. Hans modstander spillede en form for benko-gambit med et tidligt dronning a5, som gjorde at Per blev nød til at stille sine springere på a2 og c3. Et spændene parti som endte remis.
- Igor spillede et solidt positionelt parti. Hans modstander stillede alle sine bønder på hvide felter, hvilket gjorde hans løber utrolig dårlig. Til sidst vandt Igor på tid.
- Poul Erik stod for dagens lange parti. Han vandt igen en bonde. Den var dog svær at reagere den her gang. Det lykkes i et langt dronninge- og springerslutspil.
- Nina Høiberg spillede et vildt og interessant parti. Desværre overså hun noget undervejs og måtte gå ned.
- Tom Petri havde forberedt en original springermanøvre imod g3- konge Indisk. Partiet endte i remis.
- Jan og mig kom begge to godt fra åbningen. Men da vi skulle realisere vores fordel gik det galt. Vi spillede begge to remis. Min modstander kunne vinde i den stilling hvor remisen opstod, så Jan og jeg foreslår at vi sætter os ned en dag og øver os på at side på vores hænder i vundne stillinger.
   Resultat blev derfor det planlagte 5-3.... Og nu til overraskelsen. Skanderborg slog Viborg 6-2. Skanderborg stillede ikke op i svækkede opstilling. Det betyder at vi fører med otte point ned til nummer to. Vi er sikre på at rykke op! Jeg foreslår at vi møder op til sidste runde og at alle taber på tid, bare for at vise hvor overlegne vi er.

Spøg til side, så syntes jeg at det har været en fornøjelse at spille på Nordres første hold i år.
Snakken under og efter partierne har været hyggelige, og resultaterne gør mig stolt af at være en del af Nordres førstehold.

 

5. runde, søndag den 31. januar 2010 - Af Thomas Klitgaard

Nordre I - Team Nordea Skb   6½-1½
Igor Teplyi - IM Emil Hermansson   1 - 0
Tom Petri - IM Klaus Berg   remis
Nina Høiberg - IM Jens Kjeldsen   remis
Johnni Veng - FM Mads Andersen   1 - 0
Poul Erik Nielsen - Jan Rode Pedersen   1 - 0
Jan Christensen - Antonio Clerico   1 - 0
Per Holst - Kai S Munk   remis
Thomas Klitgaard - Colin Watson   1 - 0


Skanderborg mødte op i deres sponsor trøjer, og med tre IM'er på holdet var forventningerne dæmpede. Jan C. havde lagt strategien: Vi skal have tre point på de fire nederste brætter og halvandet på de fire øverste. Vi må se hvordan det gik.
    Igor lagde op til kompliceret spil imod Emil Hermansen i Naidorf varianten i siciliansk. Tom overførte en lukkede siciliansk til Konge Indisk, hvor han havde fået en masse tempi. Under partiet syntes jeg at han havde brugt dem til at stille sine brikkerne forkert. Nina spillede igen Igors “åbningsfælde”, som skulle give fint spil til sort. Ude i baren sagde Jens Kjeldsen til mig, at man principielt ikke kunne spille på den måde, og Nina gik virkelig i boksen. Johnni Veng gik og bandede over at Mads Andersen spillede forkert. Han viste ikke hvordan man straffer det. Johnni havde spil i h-linje og Mads havde kun en enkelt bonde til at beskytte sin konge. Poul Erik spillede “Old” indisk byttede dronninger af i træk fem og fik et lige slutspil. Jan C. spillede den samme variant som han spillede imod Skødstrup. En variant hvor sort får problemer med at rokere. Per “Dronning-Indisk” Holst spillede igen dronning-indisk. Den her gang med sort. Fik en fornuftig stilling og tog en hurtig halv - et fornuftigt resultat. Jeg kom selv fint ud af åbningen (Det er et af mine svage punkter), og fik skabt en svag bonde. Den kunne jeg spille på i lang tid.

Det så alt sammen lovende ud og der var overskud til at gå og snakke om partierne.
Pointene begyndte at komme ind.

Poul Erik fik et tårn på anden række, og hans modstander stilling kollapsede. Kai Munk blev nød til at ofre en bonde for at rokere. Han fik modspil imod Jans konge. Jan holdte hovedet koldt og indkasserede det hele point. Igor ofrede en bonde og vandt et angrebsparti, jeg ikke så afslutningen på. Det kan være I for fornøjelsen af det i klubbladet. Tom var ikke enige med mig i at hans brikker stod forkert, og efter nogle omrokeringer på baglinje kom de til deres ret. Desværre blev han nød til at give Klaus Berg en forpost på e5. Det gav Klaus en fordel, men Tom er hård og kender stillingstypen i konge indisk godt. Han holdte en halv. Johnni kom på trods af manglende åbningskundskaber til at stå godt. Han vandt en officer. Det afgjorde partiet. Nina kom ud af startvanskelighederne og fik et dårligt slutspil hvor Jens havde en fjern fribonde, men det vidste sig at ikke var problemer var med at holde remis. Det er stadig uvist for mig om hendes åbning er spilbar. Jeg endte igen med at side alene tilbage. I det slutspil, som opstod, havde min modstande stadig den svaghed jeg skabte hos ham, og efter at han spillede forkert var hans konge tvunget til at dække den. Det gav min egen konge fri vej til hans h-bonde. På vejen til den overså jeg fuldstændig en springergaffel, som tabte en ren officer. Heldigvis fik jeg en fri h- bonde som modspil. Min modstander overså en klar gevinst variant. Efter det hev jeg pointet hjem, ved at vinde den svage bonde, som jeg skabte i træk femten.

Resultatet 6,5 – 1,5 taler for sig selv, og med en score på knap tre over holdet forventede kunne det næsten ikke gå bedre. Vi føre nu vores gruppe med fem point og meget skal gå galt hvis vi ikke rykker op.

  

4. runde, søndag den 10. januar 2010 - Af Poul Erik Nielsen

Nordre I - Esbjerg I   -
Tom Petri - Ove Weiss Hartvig   0 - 1
Nina Høiberg - Gunnar Pedersen   1 - 0
Johnny Veng - Torsten Lindestrøm   remis
Poul Erik Nielsen - Ole Bønnelykke   1 - 0
Jan Christensen - Henrik T. Jensen   remis
Per Holst - Ragnar Hansen   1 - 0
Thomas Klitgaard - Torben R. Jensen   remis
Per Hansen - Jesper L. Rasmussen   1 - 0


Udfordringen var denne gang midterholdet Esbjerg, og lad det være sagt med det samme: Vi bevarede heldet og øgede endda forspringet, da Viborg kun formåede at vinde ét parti over Skødstrup! Skanderborg fik derimod også 5½ og er vel nu udfordrerne, vi mødes nemlig i næste runde, som kan blive en gyser! De stillede op med tre IM’ere i toppen, så der forestår en svær opgave, men vi har 4½ at give af!
    Som det fremgår af tabellen vandt vi alle 4 hvide, og holdt tre af de sorte remis. Helt så stilrent som det lyder, var det nu ikke ….. Først de sorte: Tom og Johnni havde kigget lidt på lukket sici og kom begge ud i det med sort. Johnni tog hurtigt en halv, mens Tom også kom udmærket fra åbningen, men hen i midtspillet gik det helt galt taktisk, og Tom fik desværre endnu et nederlag. 
    Jan C spillede en Volga og fik udmærket kompensation, og pludselig så han en næsten vindende kombination, eller som Jan udtrykker det: ”Nu giver han mælk!”. Modstanderen så da også meget tynget ud af situationen, men det lykkedes ham at finde hullet i Jans varianter, og Jan måtte derfor give en kvali og tillige dronningafbytning, ikke rart! Men Jan er jo en fighter, og tæt op mod de fyrre glemte modstanderen at dække en løber, og pludselig vendte billedet igen! Nu var det tårn + 2 lette for Jan mod to tårne plus en fri a-bonde. Modstanderen tilbød smart remis i træk 37, og med ca. 1½ minut tilbage turde Jan ikke andet end tage remisen, selvom gevinstchancerne måske var hans.
    Sidste sorte var også et drama af rang! Klitgaard spilede for tredje gang English Defence, men denne gang gik han helt galt i åbningen og kom i den grad på den. Han kom dog over i et slutspil, tillod snedigt en dobbeltbonde på d7-d6, deet gav en god c-linie at operere i, og han reddede det over i et slutspil med tårne og uensfarvede løbere og kun en bonde nede. Modstanderen lave en underlig afbytning af løberne som tabte merbonden, og var der nogen, der stod bedre, var det Klitgaard. Det lykkedes at presse en fribonde frem og vinde modstanderens tårn, men nu var Thomas’ konge langt væk. Hvid havde f-, g- og h-bonde mod tårn og h-bonde. Det var muligvis vundet for Thomas, men han fejlede og kom i defensiven, og flere af os troede, at han nu ville tabe. Der var dog en simpel redning med pat til følge, så remis blev det i de allersidste minutter.
    Og så de hvide: Holst spillede endnu en Dronning-/Bogoinder og fik igen fordel. Efter nogle tunge afbytninger i c-linien sad Holst med et kanonløberpar mod to bovlamme krikker, og sejren var meget sikker.
    Jeg spillede min tredje (opfindsomme er vi ikke just!) Fynsmester og fik klar terrænovervægt. Bønnelykke er en gudsbenådet fuskerka’l, og endnu en gang fik han gang i noget modspil ud af ingenting, og så gik vi over i stillingens krav fasen, hvor jeg måtte forcere voldsomt for at have noget. Efter at have vundet en offi for 3 bønder måtte jeg derfor ofre en offi for at have noget, og det betød at jeg havde givet et par bønder for at have fanget modstanderens konge i centrum. Jeg kørte fortsat hårdt på, lukkede også op på dronningfløjen, så han ikke kunne gemme sig her, og til sidst brød han sammen i forviklingerne. Jeg er sikker på, at vinderen kan overtales til at kommentere det komplicerede parti til klubbladet, han var meget tilfreds med det!
    Per Hansen spillede en Benoni med et pludseligt og umotiveret g2-g4. Det var ikke godt, og Hansen var på hælene helt hen til tidnøden, hvor det så lykkedes ham at slå kontra og hive et noget ufortjent point hjem!
    Og så Nina på 2. bræt! Efter en afslået siciliansk gambit kom Nina til at stå i den grad forfærdeligt med en løber på d3, foran d-bonden! Så dronningen måtte ud via b1 og a2, og hun kæmper! Og henne mod tidnøden er der vist flere gange lige spil, alligevel går det galt, og hun ofrer umotiveret en ged og står efterfølgende til tab. Hun kæmper naturligvis troligt videre, og i den afsluttende tidnød går det helt galt for Gunnar, der først misser gevinsterne og siden går direkte i en tab – hvor heldige kan vi være??


3. runde, søndag den 6. december 2009 - Af Poul Erik Nielsen

Viborg - Nordre I   3 - 5
Jens Ove Fries Nielsen - Igor Teplyi   1 - 0
Allan Holst - Tom Petri   remis
Niels Jørgen Fries Nielsen - Nina Høiberg   remis
Olav Dalsgaard Larsen - Johnny Veng   remis
Søren Ejdum - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Claus Rossen - Jan Christensen   0 - 1
Peter Graves - Per Holst   remis
Esmat Susanne Guindy - Thomas Klitgaard   0 - 1


Vi havde overraskende lagt os i front før topdramaet mod Viborg og kunne derfor være godt tjent med uafgjort. Men vi overraskede igen positivt og ligger nu lunt i spidsen i julepausen. Det ser godt ud, men hjemme er den bestemt ikke endnu, og meget afhænger fortsat af, hvordan holdene stiller op til de enkelte kampe.
    Klitgaard anvendte for anden gang med succes Engelsk forsvar. Han kom igen godt fra åbningen, men undervejs var jeg ikke sikker på, at sejren ville kom hjem, men det gjorde den så alligevel til sidst!
    Et andet parti kom dog endnu mere i centrum, idet Jan Christensen var kigget ud som sort i Skotsk Parti. Rossen spillede dog ikke konsekvent, og så gik Jan til angreb og vandt i forrygende stil!
    På førstebrættet blev Igor med hvid lokket ud i ukendte farvande af snedige Jens Ove: 1.e4 c5 2.Sf3 e6 3.c3 Da5. Igor gik med på løjerne med 4.Sa3; det skulle han nok ikke have gjort, Jens Ove kørte i alt fald rundt med Igor og vandt let.
    Det så igen godt ud i bunden, ud over Jan og Klitgaard stod både Holst og jeg godt. Jeg vandt en bonde og kørte det nogenlunde sikkert hjem. Holst vender vi tilbage til …..
    I toppen var vi derimod igen i problemer, Nina var blevet overrumplet af Niels Jørgen, Tom stod tvivlsomt, og jeg var heller ikke tryg ved Johnnis stilling og tidsforbrug …. Men Nina kæmpede det bedste hun har lært og reddede sig efter lidt slapt spil af Niels Jørgen over i et uensfarvet løberslutspil, som trods minusbonde var nemt remis. 
    Johnni holdt også balancen, og i den begyndende tidnød kom han endda ovenpå og havde gode gevinstchancer, men han tog dog pga tiden en halv. Tom kæmpede sig også op, vandt endda en bonde og kom i et tårnslutspil med en bonde mere. Desværre rakte det kun til remis, men vi fik da hevet 1½ hjem på topbrætterne.
    Dermed stod det overraskende 4½-2½ til os, og tilbage sad Holst med en meget lukket stilling med alle de tunge på brættet samt Holsts Le3 mod Graves’ Sc5. Der var stadig gennembrudsmuligheder for begge parter, men Holst valgte med mindre tid fornuftigt at bytte løber og springer, hvorefter remisen var rimelig sikker. Det var det første halve, vi afgav på de 4 nederste brætter, det kan vi godt være bekendt ;-)

2. runde, søndag den 22. november 2009 - Af Thomas Klitgaard

Silkeborg I - Nordre   1 - 7
Flemming Hundebøll - Igor Teplyi   0 - 1
Michael D. F. Sørensen - Tom Petri   0 - 1
Torben B. Andersen - Nina Høiberg   1 - 0
Peter Haarup - Johnny Veng   0 - 1
Hans U. F. Christensen - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Peter R. Poulsen - Jan Christensen   0 - 1
Tom Petersen - Per Holst   0 - 1
Arne Øland - Thomas Klitgaard   0 - 1

Da vi ankom til Silkeborg fik vi en glædelig overraskelse. Førstebrættes kone havde fødselsdag. Hvilket gjorde at han meldte afbud. . Vi tog glædeligt imod forgaven.
- Min modstander havde også fødselsdag og inde i partiet lånte han mig en kuglepen. Jeg havde næsten ondt af ham, da jeg vandt et spændene og bizart parti.
- Per Holst spillede et vidunderligt katalansk- tempo- parti- indsæt selv flere bindestreger! Og da løberen kom til c4 var det slut. Johnnies lakoniske kommentar: “For nogle falder julen tidligt i år” beskriver køligt partiet.
- Jeg glemte at kommentere Jan Christiansens parti fra første runde. Jeg undskylder - specielt, fordi han spillede et kort kreativt parti imod Anders Nielsen, som havde problemer med rokaden. Da jeg ikke kommenterede hans første parti nægtede han at komme med kommentarer til anden runde.
- Johnnie spillede et noget rodet parti, hvor han var bagefter med en officer... Men hvad gør det, når ens modstander sætter to i slag i tidsnøden.
- Poul Erik spillede et laaangt parti, hvor han hurtigt fik løberparet og en lille fordel. Hans modstander afviklede til et uligefarvet løberslutspil, og med en bonde under håbede han på remis, men forgæves.
- Nina stod for dagens bommert. Hun offerere en bonde for et fiktivt angreb, og måtte gå ned efter en lang kamp i et tårnslutspil uden perspektiv.
- Tom forsøgte med alt hvad han kunne at forhindre afbytningsvarianten i konge indisk. Det gav han en lidt passiv stilling. I den ofrede hans modstander en bonde uden kompens, og som sædvanlige forvandlede Tom fordelen til gevinst ( første runde er glemt ;) )
- Igor fik en tør og teknisk stilling, som han vandt med en sikker hånd og teknik fra den russiske skak skole.

Så alt i alt... en vild 7-1 sejer.

 

1. runde, søndag den 8. november 2009 - Af Thomas Klitgaard

Nordre I - Skødstrup   6 - 2
Igor Teplyi - IM Nicolaj V. Pedersen   0 - 1
Tom Petri - Torben Sørensen   0 - 1
Nina Høiberg - Jan Becher   1 - 0
Johnny Veng - Frank Vang   1 - 0
Poul Erik Nielsen - Claus Nørregaard   1 - 0
Jan Christensen - Anders Nielsen   1 - 0
Per Holst - Hans Kristensen   1 - 0
Thomas Klitgaard - Willy Møller Nielsen   1 - 0

En “sikker” sejer 

Vi mødtes i tirsdags hos Poul Erik til forberedelse og en kop kaffe. Og der var nogle som blev klogere den aften. Nina troede vi skulle spille imod Silkeborg, jeg var klar til at møde Viborg og Igor var overbevidst om at han havde hvid. Det var alt sammen forkert!
    Det var dog ikke os alle sammen, som blev kloge nok. Igor sagde: “Vi er favoritter på alle brætter. ” Hmmm Igor “Hvad med dig og Nicolaj V. Pedersen”. Igors forberedelse fra tirsdagen gik lige igennem, men i det tekniske slutspil som opstod trak han det korteste strå. 
    Nina spillede en “åbningsfælde”, som Igor anbefalede på et tidspunkt hvor Nina ikke var kommet endnu. Det gav hende en lidt bedre stilling. Hun vandt et langt og sejt tårnslutspil - imponerende. 
    Poul Eriks modstander spillede en åbning, som plejer at varsle dårlige resultater for P.E. Så, med udsigten til at Claus Nørregaard havde fået hjælp til forberedelsen af Skødstrups nye træner Nicolaj V. Pedersen, kastede P.E. sig igen ud i modvind. Efter P.E. eget udsagn missede Claus to kritiske fortsættelser og P.E. kunne sejle sikkert i havn med en bonde mere. 
    Jeg havde fornøjelsen af at følge Per Holsts parti fra sidelinjen. Jeg syntes at hans modstander stod godt, indtil han begyndte at spille agressivt og tabte på tid med kommentaren. “Jeg havde da trykket på uret. Nå, det kan også være lige meget.” 
    Johnni spillede et tematisk bondeoffer. Hans modstander havde to bønder for en kval i en kaotisk stilling. Johnni vandt dagens mest underholdene parti.
    Jeg havde selv været til tour de chambres dagen før. Jeg vågnede bagstiv, overbevist om at vi skulle spille imod skødstrup. I skødstrup mødte jeg min modstander, som kørte mig ind til Århus. Tak Willy. Jeg skylder dig stadig en øl. De fleste fra holdet mente at jeg havde spillet et godt parti. Jeg er ikke selv særlig imponeret. Jeg stod måske lidt bedre, og efter at have været presset i lang tid satte min modstander en bonde i slag i tidsnøden.
    Jeg har valgt at placere Toms parti til sidst i referatet. Det gør jeg i håb om at de fleste er holdt op med at læse mit (kedelige ) referat på nuværende tidspunkt. Der er ingen grund til at læse om så miserabel affære. Tom kom foran med to bønder og en stilling, men så begyndte der at ske mystiske ting. Jeg ved ikke om det skyldtes kosmiske stråler eller selvvalgt hypnose, men Tom måtte på mirakuløs vis afgive det ene point. Jeg tror den slags sker for alle mennesker engang imellem.
... Så alt i alt en “sikker” sejer på 6-2 imod oprykkerholdet fra Skødstrup. 

Velkommen til 1. division!