Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, mandag den 16. marts  2010 - Af Steen F Christensen

Nordre III - Nordre II   3 - 5
Steen F Christensen - Jack Thostrup   0 - 1
Kim Hardlei - Arne Øland   Ø - 1
Hans Rasmussen - Johnny K Rasmussen   remis
Knud Erik Juhl - David Glasscock   0 - 1
Kris Hedelykke - Kim Kristensen   remis
Jørgen Rudbeck - Søren R Ottesen   0 - 1
Anton David - Peter Kristensen   1 - 0
Henning Kragelund -     1 - Ø

Tredjeholdet havde til dagens holdkamp fået en substitut for holdlederen og det var da godt nok en skandale.
Indledningsvis havde substitutten selv aftalt med Kim Hardlei at samle ham op ved Shell tanken, på vejen til fællesafslutningen i Skødstrup. Alligevel lå substitutten med Jørgen Rudbeck som passager, og fræsede op og ned ad Randersvej for at finde Kim mens klokken hastigt nærmede sig 19. Måske det var ved JET tanken eller Statoil?
Imens stod stakkels Kim frustreret og spejdede ved Shell tanken på ... Grenevej
Desuden var den famøse substitut slet ikke klar over at tredjeholdet kunne risikere at rykke ned!. Da substitutten samtidig var den eneste der havde holdopstillingen og samtidig kom for sent grundet den store Co2 udleding på Randersvej, bevirkede det, at hele holdet ”kom for sent".
    Endnu mere grotesk blev det, da subben blev ringet op lige uden for Skødstrup angående den manglende holdopstillingen. På det krøllede papir, der havde ligget i lommen, var det svært at tyde navnene, men det lykkedes til sidst og de fremmødte holdkammerater kunne gå til brætterne.
    Da substifrutten og Jørgen endelig kom på plads og fik de første træk høvlet af, opdagede den talentløse substituttelut at Silkeborg også manglede en spiller – DOOH så skulle den subsistensløse jo have rykket hele styrkelisten, så alle kunne have spillet. (Borup: På spillestedet viste vi, at Kim Hardlei ikke var med i bilen, men ikke om han ville nå frem på anden vis og valgte derfor at lade ham optræde på styrkelisten.)
    Nå men til resultaterne. Jeg så ikke ret meget til kampene, grundet mit eget parti:
Henning Kragelund vandt i sikker stil i nul træk.
    Anton David vandt også rimelig sikkert over sin modstander og fik dermed revanche fra mødet med samme modstander, da Anton var reserve på andet holdets kamp mod samme hold.
    Jørgen Rudbeck udspillede sådan set sin modstander i en ny åbning, jeg ikke tror er spillet før. Mener at han startede med b4 !??? Jeg så, at Jørgen førte med to bønder og en god stilling; men pludselig lavede han en buk og tabte glat.
    Kris spillede meget sikkert og kampen endte vist med lige antal bønder og Kris havde løber mod springer, hvor jeg tror at springeren kunne manøvre bedre end løberen, men det blev en sikker halv.
    Hans Rasmussen’s parti så jeg desværre ikke så meget af, men han spillede sikkert og jeg tror ikke at den halve var i fare på noget tidspunkt.
    Substisteensløs spillede mod Jack Thostrup og vi kom ud i noget, jeg ikke havde set før, men fik at vide bagefter at det hed Evans gambit og at jeg allerede spillede fejl efter at have slået en bonde (Jørgens bonde) på b4. Jeg brugte ufatteligt meget tid på at holde sammen på stillingen, men da jeg havde 3 min til 10 træk kom der et par små fejl og en hjerneblødning i træk 39, hvor jeg ville give en skak med Dronningen, men flyttede den 3 træk for langt???! Efter Jack’s næste træk kunne jeg kun give op.
    Dette bevirkede således at vi nu ender på en syvendeplads og skal håbe på at SK68 vinder over Tønder i 2. division, således at vi måske kan blive i mesterrækken. :-(
(RED: SK68 III tabte desværre til Tønder og rykker ned fra 2. division. Dermed rykker Nordre III ud af mesterrækken)

 

Jørgen Rudbeck har denne kommentar til 3. holdets sæson - Af Jørgen Rudbeck

”Hvor meget er det nu vi må komme for sent?” Jeg sidder og kikker på bommen ved Grenåbanen. Klokken er snart 19:15. ”Det ved jeg sgu ikke”. Stoney og jeg har den sidste halve time ligget og feset rundt efter Kim, uden resultat. Der må være sket en misforståelse, Kim plejer at være sikker nok. Bommen går op, Steens mobil larmer, det er holdkammeraterne fra spillestedet, de vil gerne ha’ holdopstillingen, (Steen blev fungerende holdleder i sidste øjeblik.) Steen skifter gear, snakker mobil, fisker et stykke krøllet papir op af lommen, stikker det til mig: ”Læs”. Vi får lys i kabinen, og jeg folder et stykke frokostpapir ud. Ostemaden er spist, men jeg kan se at nationalbankdirektøren har skrevet sin underskrift 8 gange. Jeg får teksten oversat, og vores holdkammerater kan komme i gang med at spille. Og vi nærmer os Skødstrup.

For 4. gang i år kommer 3. holdet til spillestedet med kun 7 mand. Selv om der er en god stemning på holdet, det er rart at være sammen, er det dybt frustrerende og ødelæggende, at vi totalt mangler struktur i planlægningsforløbet op til kampene.

Jeg foreslår følgende:
- Godt en uge før kampen sender holdlederen en mail ud til holdet som reminder. Den besvares af alle uanset om man kan komme eller ikke. Jeg forudsætter at alle spillere har kampdagene skrevet ind i deres kalender, og givet besked om de dage de ikke kan spille.
- Holdlederne fra alle klubbens hold kontakter nu hinanden om brugen af reserver. Også selv om ens hold er intakt.
- Eventuelle reserver kontaktes. Det er naturligvis meget nemmere at få fat i en reserve, når man spørger i god tid.
- Nu kan den endelige holdopstilling sendes ud. Og spillerne ved et par dage i forvejen hvad farve og plads de skal have.

Jeg ved godt at folk kan blive syge i de sidste dage op til kampen. Sådan er det også, hvis holdet sættes i sidste øjeblik.
Der er jo intet nyt eller genialt i ovenstående, der skal bare strammes op.

Sker der ændringer, er jeg med igen næste år. Det er jo flinke folk jeg spiller med.

Ps.
Jeg håber det fremgår meget tydeligt af ovenstående at jeg udelukkende fokuserer på det strukturelle i vores problemer. Problemet er ikke primært enkeltpersoner, og dem skal vi så heller ikke diskutere.