Nordre II i 2. division - kampreferater


7. runde, søndag den 12. marts 2017 - Af Mikkel Nørgaard
 
Nordre II - Springeren II   4½-3½
Poul Erik Nielsen - Richardt Ebbesen   ½-½
Per Holst - Kim Burnæs   0 - 1
Peer Ole Pedersen - Karsten Foli   1 - 0
Benjamin Christensen - Jan Rosenberg   ½-½
Lars Noe - Bent Samuelsen   ½-½
Dennis Hemdorff - Poul Erik Jørgensen   1 - 0
Per Oehlerich - Hans Nørgaard Paulsen   ½-½
Mikkel Nørgaard - Andreas Nørby Sørensen   ½-½

Hede drømme ...

    Der var hede, natlige drømme. Drømme, vi ikke talte højt om til andre – og kun hviskede til hinanden. Men alligevel var de fælles, drømmene, fælles for alle os på Nordre II. Vi drømte om at nakke både Fredericia og Silkeborg i krybesporet og snuppe oprykningen til landets næstbedste række på overraskende og for alle i skakverdenen forbløffende vis. Hver havde vi vel vort eget soundtrack til drømmen. Poul Eriks vistnok lydsporet til ”The Great Rock ’n Roll Swindle”, Holst måske Lou Reeds ”Take a walk on the wild side”, og jeg selv “Klodsmus Sangen” med Cirkeline.

Men drømmene blev knust – Fredericia var for stærke og selv en 8–0-sejr havde ikke været nok for vores hold, som landede på en trods alt godkendt tredjeplads. Selve matchen mod Springeren II er ikke værd at opholde sig meget ved. Men det kan nævnes, at Dennis vandt et fint løberslutspil, Rewitz en lækker angrebssejr (kommer den mon i Nordre Nyt ?!) og at Poul Erik nok engang tryllede en halv ud af en fuldkommen tabt stilling. The rest is silence!

En mosaik fra sidste runde og fra sæsonen i øvrigt:

Skanderborg II var i overhængende nedrykningsfare, så de stillede med hele hjernetrusten fra ligahold og omegn, Jackie, Jonas, Grove osv. Modstanderne var oprykningskandidaterne fra Silkeborg, der således måtte se deres chancer for avancement dramatisk forringede. Det forhindrede dog ikke de bravt kæmpende midtjyder i at vinde matchen 4½ - 3½.

Fredericia med spillende træner Jens Ove Fries Nielsen tog sig af oprykningen, hvilket var ganske fortjent set over hele sæsonen – vi var de eneste som slog dem, så vi rykker nok op næste år.

Direkte i hovedkredsen (et Helvede, som er beskrevet i Dantes ”Guddommelige Komedie”) rykker Springeren II og Haderslev II – spændende hvem vores modstandere bliver til næste år (hvis vi ryger i den nordlige række igen, er der udsigt til en eksotisk tur til Skive, hvis andethold er rykket op!).

Scorekarlene var i år:

Rewitz 4½/5 (!) og en ratingpræstation på 2311 (klubbens næste IM’er?!) og Dennis med 4½ af 6.
Holst  scorede 2½ af 4, men meget tæt på 3½! Sammenlagt med den fine score på førsteholdet ligger han til en vældig respektabel ratingpræstation på 2158.

 

6. runde, søndag den 26. januar 2017 - Af PE Nielsen
 
Skanderborg II - Nordre II   2 - 6
Peter Grove - Poul Erik Nielsen   ½-½
Kai D Munk - Peer Ole Pedersen   ½-½
Claus Quist Jessen - Jan Rewitz   0 - 1
Morten Rasmussen - Benjamin Christensen   ½-½
Colin Watson - Lars Noe   0 - 1
Poul Nørgaard - Dennis Hemdorff   0 - 1
Peter Wheadon - Per Oehlerich   ½-½
Christian Frambøl - Steen F Christensen   0 - 1

Endnu en solid sejr!

    Vores modstander ligger både før og efter runden på en træls 6. plads, mens vi hygger os på en utruet 3. plads. Sejren var fortjent og ca. et bedre end forventet ratingmæssigt, omend pointfordelingen let kunne være blevet anderledes! Vi tager partierne efterhånden som de blev færdigspillet:

    Oehlerich fik endelig de hvide brikker, og det benyttede han til 1.b3! Efterhånden gled det dog over i en let fordelagtig kongeinder, og Per afslog remis. Men kort efter, da modstanderen lavede et forkert udfald på dronningfløjen, tilbød Per remis - god ferie!

    Jeg var færdig som den næste, selvom jeg nåede at komme i tidnød, endda i store problemer mod en hurtigtspillende Grove. Men først havde jeg klar fordel i åbningen, så gik jeg på bonderov, hvilket måske var ok, men det gav Grove store angrebschancer. I en svær stilling spillede jeg upræcist og burde have tabt, men det hele ebbede gud ske lov ud i trækgentagelse!

    Ved siden af sad Peer Ole med afbytningsvarianten i Slavisk, ikke specielt ophidsende, men hvid havde en lille, men klar fordel. Peer Ole fik dog spillet aktiv og vristede sig ud af problemerne, og der blev taget remis. På bræt 3 havde vi Rewitz tilbage efter en lang ferie østpå. Han spillede som han plejede, med hvid er han meget sikker, og han kørte et point sikkert i hus.

    Ved siden af sad Benjamin, først med en lidt passiv stilling, men efter en fatal brøler af Morten burde Benjamin straks have taget hele pointet, men desværre tog han for hurtigt på h2 med skak. Så lykkedes det Morten at flygte, og det lignede remis. Så lavede Morten igen en fejl, og der var en smart gevinst, som det dog forståeligt ikke lykkedes Benjamin at finde i tidnøden, og derfor gav han evig skak.

    Noe var også glad for de hvide og havde længe fordel i noget dronninggambit lignende spil. Desværre missede han nogle lovende fortsættelser, og da man nærmede sig tidnøden, fik sort udlignet. Noe valgte at sætte en udækkelig mat op, men sort begyndte at skakke. Pludselig satte han dronningen direkte i slag, stadig i en remisstilling - tak!

    Dennis spillede ærgerrigt Jänisch med de sorte, og da modstanderen lavede et tvivlsomt fremstød, nappede Dennis en bonde og afviklede til slutspil. Til sidst blev det et tårnslutspil med 3 imod 1, og det omsatte Dennis sikkert til en pind.

    Så sad reserve-Steen alene tilbage på bræt 8. Et skidt AaM indvirkede nu ikke på Steens spil, det var meget lige, og der blev afviklet til et lige slutspil med S+L+T på begge sider. Modstanderen gik dog efter en løs h-bonde, men de resulterede i, at Steen fik chancen for et meget lovende officersoffer, der gav tre sammenhængende fribønder! Steen spillede det fint og hjemførte den fjerde sejr i matchen!

    Endnu en solid sejr, men førstepladsen ligger stadig lidt langt væk, vi er 2½ efter Fredericia I og 1 efter Silkeborg I. Så det skal gå rigtig godt, hvis drømmen om at møde førsteholdet næste år skal gå i opfyldelse! Tredjepladsen er imidlertid 100% hjemme, da der er 9 points ned til nr. 4, så årets målsætning er opfyldt!

 

5. runde, søndag den 29. januar 2017 - Af Mikkel Nørgaard
 
Fredericia I - Nordre II   3½ - 4½
Jens Ove Fries - Poul Erik Nielsen   ½-½
Carsten Bank Fries - Leif Møller   0 - 1
Michael Madsen - Benjamin Christensen   1 - 0
Lars Wilton - Lars Noe   1 - 0
Lars D Sørensen - Dennis Hemdorff   ½-½
Lars Jeppesen - Mikkel Hansen   0 - 1
Hans Ulrich Christensen - Mikkel Nørgaard   ½-½
Henning B Jensen - Steen F Christensen   0 - 1

Reserver i verdensklasse!

    Førsteholdet indrullerede pointmaskinen Holst, og Rewitz plus Oehlerich meldte afbud (sidstnævnte af frygt for at få de hvide brikker, hævder somme) – ikke den bedste optakt. Men sikke reserver – 3 af 3 og en overraskende men fortjent sejr over Fredericia, hvilket samtidig åbnede kampen om oprykning fuldstændig. Oprykningsslaget er vi dog næppe for alvor en del af, for der er tre point op til Fredericia og Silkeborg i toppen, men særere ting er dog sket …

    Poul Erik spillede en vistnok temmelig korrekt remis mod Jens Ove på bræt 1 (lækkert), mens jeg spillede en slatten halv på bræt 7 (det er bare tyndt at bytte dronninger i træk seks, når man har forberedt sig ved at se denne i to timers båndsløjfe). Men betragt Nielsens billede på nyhedssiden: Jeg var jo helt rystet over at glemme obligatorisk kronragning og læsebrille hjemmefra.

    Noe og Benjamin måtte begge ned efter noget der mest af alt lignede fejlprogrammeret åbningsspil, men resten var bare ren optur!

    Mikkel H blev udsat for 1.b4 og spillede en Rudbeck-anbefaling med 1...e5 fulgt af 2...Lxb4 med nem udvikling, men en lidt tynd stilling i centrum. Modstanderen tog i det tidlige midtspil beslutning om at vinde Hansens anden centrumsbonde på bekostning af en stærkt svækket kongestilling, og Mikkel straffede dette benhårdt med et lækkert kontraangreb, som resulterede i matsætning i tidnøden.

    Leif stod for dagens bedste resultat, idet han pelsede Carsten Bank Friis med positionelle midler fra en rolig, men strategisk kompleks stilling. Vores mand havde ellers i bilen på vej til Fredericia udtrykt sig med en vis pessimisme omkring egne chancer (”jeg taber altid til ham i hurtigskak”), men da Carsten inden start gav udtryk for, at han slet ikke anede, hvem Leif overhovedet var – så gik den bededagsansvarlige frigjort og motiveret til sagen. Og nu ved alle i Fredericia (Skakklub), hvordan Leif Møller ser ud!

    Til sidst sad Dennis og Steen tilbage. Førstnævnte med et remisagtigt tårnslutspil, som var opstået efter både tabsfarer og gevinstmuligheder til Dennis. Remis blev det, fint og udmærket – ikke mindst fordi Steen i minutterne inden sikrede os sejren ved at vinde på bræt 8 i noget, jeg vil betegne som min bedste holdskakoplevelse i årevis. I midtspillet ofrer (taber? overser?) Steen en kvalitet for en bonde, men stillingen er lukket og vanskelig at spille for begge parter. Ude på gangen roser flere Frederica-mandens fine positionsforståelse, men vi Nordre-folk smiler diabolsk, for vi kender Steens tilsvarende fup-forståelse, og alle har bemærket, at han stadig har begge sine springere tilbage. Virtuost som en garderhusar lykkedes det da også Steen at komme i slutspil med to forbundne centrums(mer)bønder for kvaliteten, og der var ingen slinger i gevinstføringsvalsen mod den stakkels Fredericia-spiller, der må ha’ følt det som en tur i en industritørretumbler, da først Steen gav los. Intet reality- eller talentshow kan måle sig med Steen Fupskak på dage som disse.

    Der er to runder tilbage og tre point op – hvis vi har tilpas mange afbud, vinder vi vel rækken.

 

4. runde, søndag den 15. januar 2017 - Af Mikkel Nørgaard
 
Nordre II - Haderslev II   5½-2½
Poul Erik Nielsen - Carsten Hansen   ½-½
Per Holst - Gert C Jøhnk   1 - 0
Peer Ole Pedersen - Alexander K Jensen   1 - 0
Benjamin Christensen - Christian N Andersen   ½-½
Lars Noe - Asbjørn H Schack !   ½-½
Dennis Hemdorff - Børge Schrøder   ½-½
Per Oehlerich - John T Sørensen   ½-½
Mikkel Nørgaard - Tom Holck   1 - 0

"Live skulle forbydes ..."

    ”Live skulle forbydes – det tåler slet ikke dagens lys!”, skriver Poul Erik med reference til partierne fra vores kamp mod Haderslev II i weekenden, og fy føj – underholdningsværdi er praktisk talt det eneste, vi kan være tilfredse med!Beklageligvis ligger partierne endnu på skak.dk til gennemspilning og latterliggørelse for alverden – forhåbentlig ikke til evig tid. Men foreløbig kan du altså more dig her.

Komedien tog sig nogenlunde således ud fra top til bund:

    Nielsen underholdt, så det var er en HOPLA-nål værdigt med hiv som 13...h5 (13...0-0 er helt lige i følge ham selv), som alvorligt forstyrrede balancen – i hvids favør. Ned ad bakke gik det dernæst i flere timer. Hen ved klokken fire står vi nogle stykker og sludrer ved pc’en i underetagen, hvor Poul Eriks parti står fremme på live-sendingen. Optimismen er begrænset, men ”hvis nogen kan fuske det dér …”. Pludselig kommer 54.-, Sxe6 på skærmen – og der bliver helt stille i lokalet. ”Hvad fanden er meningen med det?”, spørger én, ”… Det virker sgu’ da ikke?!”. ”Jo det gør, jo det gør!!”, råber Dennis – ”Han går til h4 med kongen!!”. Latter og high fives all around – nærmest Steen Fupsk, som Poul Erik siden bemærkede – et stort halvt point!

    Holst spillede et på mange måder fedt parti, og selvom han bagefter ærgrede sig lidt over at forpasse 18.Lxe4! med god springer mod dårlig løber, så hører partiet bestemt til de mere seværdige fra matchen. Hovedproblemet var, som påpeget i baren af Tom undervejs, at Holst måtte gøre vold mod sin æstetisk lækre stilling for at omsætte til et helt point. Således oplevede vor mand en mindre udskridning undervejs, inden pointet kunne bogføres, men ”der var altid mindst remis”, forklarede Holst bagefter – og han har altså 2½/3 på bræt 2 nu, det er OK!

    Seværdigt var bestemt også Peer Oles – og en fremragende reklame for Cambridge Springs-varianten tillige – efteranalyserne i baren trak forståeligt ud i timevis. Vi troede undervejs, at der var noget alvorligt i vejen med Chess House’s nyindkøbte live-brætter, idet live-sendingen viste, at POP var foran på uret – men uret gik faktisk rigtigt, vel et symptom på, at vores mand var i nogenlunde kontrol det meste af vejen. Dog: Partiet var sikkert kommet i Peer Oles personlige Hall of Fame, hvis han havde opdaget dronningeofret 30...Dd1!!, som sætter mat i 3 og får det til at klø behageligt i den lille, smagfulde Nordre-tatovering, vi alle har siddende på inderlåret.

Bræt 4–6: Benjamin, Noe og Dennis er formodentlig de klogeste på holdet – de tog nemlig alle remis, og lod dermed os andre om at levere såvel underholdning som lagkagekomik. Intet træk eller parti fra de tre brætter kan sælges til Hollywood, men måske medicinalindustrien vil være interesseret i at bruge det som sovemedicin eller psykofarmaka.

Til gengæld kan Oehlerich nok afsættes til filmindustrien hvis de beslutter at indspille ”Gladiator 2”. Han er ikke så god til at hakke hovedet af folk i en fart, men foretrækker at udtrætte dem i 70, 80, 90 træk, hvor han langsomt fratager dem troen på egne evner, spille- og livslyst, inden han eksekverer brutalt. Således også i søndags. Næsten. For det kiksede desværre da Per skulle realisere sin gevinst i den velkendte ”Lucenastilling” (nej, det er ikke porno – se selv her), måske fordi en ekstra (men i første omgang irrelevant) fjendtlig h-bonde generede Pers øje.
Det var i øvrigt Oehlerichs fjerde sorte af ligeså mange mulige, og det er bevidst tilrettelagt på den måde – fordi vi ved, at han er god med de sorte og kan lide at udligne langsomt
J

Endelig var der min ringhed – gevinst efter 22 træk, og det var jo et udmærket resultat. Men altså: 14.Sd5 er simpelthen så ringe, at jeg får lyst til at hacke skak.dk for at bringe live-siden ud af verden (14..a4! 15.Sxf6+ Lxf6! er til rotterne).

Næste gang går turen til Fredericia – forhåbentlig i al anonymitet, vi kan ikke holde til mere eksponering af den her slags!

 

3. runde, søndag den 11. december 2016 - Af PE Nielsen
 
SK 1968  III - Nordre II   ½ - 7½
Morten Lyck Hansen - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Steffen Cordes - Per Holst   0 - 1
Niels M Bøye - Jan Rewitz   0 - 1
Aleksandr Karnyshev - Benjamin Christensen   0 - 1
Kasper Skaarup - Lars Noe   0 - 1
Phong van Nguyen - Per Oehlerich   0 - 1
Joen Lesner - Poul Thomassen   ½-½
Daniel F Aastrup - Steen F Christensen   0 - 1

Tæskeholdet sparkede røv!

    Vore modstandere fik to sygeafbud lørdag, og d'et er ikke rart ... vi udnyttede situationen (næsten) optimalt og fik en stor tiltrængt sejr efter det forsmædelige nederlag til Silkeborg!

    Første sejr kom lidt uventet for mig, Noe spillede efter 1.d4 e6 2.e4 d5 afbytningsvarianten og fulgte lidt senere tvivlsom op med f2-f4. Men den unge modstander lod sig kyse, og Noe kunne siden score en kvali for en bonde med netop f-bonden. Det var stadig ikke let, men modstanderen hjalp så meget til, at Noe blev første vinder.

    Før vi overhovedet begyndte at tænke i 8-0 kom remisen, og ikke overraskende fra reserve Poul, der jo er lidt rusten. Han spillede ellers et udmærket parti, men to remis i en bedre stilling ... Oehlerich havde sort for tredje gang, hvilket bestemt ikke behager herren! Han spillede nu meget sikkert, og siden vandt han en bonde. I realiseringsfasen var Per skarp og blev vores anden vinder!

    Så var der kun reserve Steen Fup tilbage i det lille lokale. Steen har spillet en forrygende Efterårsturnering og er blevet mere tålmodig. Det gjaldt også i dagens parti, lille slutspilsfordel blev omsat i et vundet tårnslutspil, sådan!

    Jeg havde hvid i en englænder, og jeg trykkede min modstander mere og mere sammen og vandt sikkert. Ved siden af sad Holst med en god franskmand, og Holst omsatte i et udmærket parti fordelen i sejr, da Cordes først svækkede kongestillingen og siden spillede en helt uforståelig "kombination", der tabte  en officer.

     Så var der kun partierne på 3. og 4. bræt tilbage, og her var der i den grad gang i sagerne! Rewitz stod godt i åbningen, men fik ikke spillet præcist og lukkede Bøye ind igen. Heldigvis havde Rewitz en parade, da han overså et smart 27...Dc7-h7! Herefter bølgede det, indtil Rewitz igen fik fat i tidnøden, og han fik et vundet slutspil, som han sikkert omsatte.

    Benjamin havde heldigvis rejst sig efter sit forsmædelige nederlag mod Silkeborg ved at vinde over Nina i Efterårsturneringen. Det betød selvtillid, og Benjamin stod ikke tilbage for noget i en meget skarp Slaver. Undervejs havde modstanderen sine chancer, men i tidnøden slog Benjamin til, ofrede et tårn og kørte den hjem i flot stil!

    7½ bringer os tilbage i top-3 med god afstand til nr. 4: Fredericia fører efter en smal sejr over Silkeborg med 18, Silkeborg har 16 og vi 15. Skal vi blande os i oprykningsspillet, skal vi slå Fredericia sidst i januar, det er næppe sandsynligt. Men med 5 points ned til 6. pladsen (der vil betyde nedrykningskamp), ligger vi lunt hen over nytår!

 

2. runde, søndag den 20. november 2016 - Af Mikkel Nørgaard
 
Silkeborg I - Nordre II   6 - 2
Per Knudsen - Poul Erik Nielsen   1 - 0
Flemming Hundebøll - Peer Ole Pedersen   1 - 0
Michael D Sørensen - Jan Rewitz   ½-½
Søren Mejrup - Benjamin Christensen   1 - 0
Peter Kristensen - Dennis Hemdorff   0 - 1
Torben Bødskov - Per Oehlerich   1 - 0
Peter Haarup - Mikkel Nørgaard   ½-½
Jens Bæk Nielsen - Ulrik Thomassen   1 - 0

" … Ved de ikke hvem vi er?!”

    Benjamin klikkede tilfældigvis ind på Silkeborg Skakklubs hjemmeside inden vores udebaneopgør mod dem i 2. runde. Her kunne han i referatet fra sæsonpremieren læse at: ” … Fredericia og Skanderborg er sammen med os (= Silkeborg), favoritter til at havne i den sjove ende af tabellen.” Sic!! -

”Hvorfor er vi ikke nævnt?”, spurgte jeg vantro Benjamin i bilen på vej til Silkeborg. ”Øhh, nævnt som hvad?”, spurgte Benjamin stilfærdigt. ”Oprykningsfavoritter! Eller – kandidater i det mindste”, skreg jeg, idet min retfærdige harme gav sig udslag ret ukonventionelt vognbaneskift på Herningmotorvejen. ”Har de ikke set, at vi nedgjorde det uhyre stærke mandskab fra Viby i 1. runde? Og at vi har flere fhv. samt mindst et par kommende (Noe og Oehlerich) landsholdsspillere i truppen?! Og at vi alle sammen har individuelle kostplaner og fysiske træningsprogrammer for at holde os skarpe??! Er de ikke klar over, at vi har Jan Rewitz på holdet?! Manden der engang – til CIA’s udtalte forbløffelse og interesse – startede en udrangeret Ford Escort alene ved brug af et skarpt blik og tankens kraft?!”.

Benjamin havde ikke så meget at sige til mine tirader, og det havde midtjyderne sådan set heller ikke – de tog bare vores brikker og 6 af 8 mulige point. Så svaret på overskriftens spørgsmål er vist desværre: ”Jo, de er udmærket klar over, hvem vi er – og vi skræmmer dem ikke”. Benjamin kom i øvrigt frygtelig hurtigt til skade og tabte.

Ulrik og Peer Ole var trådt til for lovligt undskyldte Holst og Noe, og kæmpede begge forgæves bag de sorte brikker i Skotsk Parti. Ned måtte ligeledes Poul Erik, der ellers så ud til at ha’ en fin stilling efter åbningen mod Per Knudsen – heldigvis er de næste par modstandere af en lidt anden, knap så rating-tung kaliber.

Det hævdes om Oehlerich, at han engang har afbarket et mellemstort birketræ med tænderne - en øvelse som i øvrigt kan anbefales, da den styrker karakteren og sætter en mand i stand til at udstå modgang i tilværelsen. Partiet var Oehlerichs andet bag de sorte brikker, og denne gang var de selvsamme klodser henvist til en betrængt tilværelse på 7. og 8. række, hvorfra Per virtuost baksede dem rundt, lurende på taktiske tricks mod den tidnødsklemte Bødskov. Desværre knækkede vores mand helt uventet først, men Gud nåde den første, der får sort mod Oehlerich – der er lagt i kakkelovnen!

Helt generelt var det virkelig meget lidt, der gik vores vej i kampen. Rewitz og jeg måtte symptomatisk begge nøjes med et halvt point trods fordele af henholdsvis merbonde (Jan) og merkvalitet (yours truly) i slutspillet.

Men selvom oprykningsdrømmene syntes at forsvinde i takt med den blodrøde sol, som langsomt sank ned bag Lundens smukke parkeringsplads (og til lyden af Silkeborgfolkenes rå og ubarmhjertige sejrssange), så kunne vi dog glæde os over Dennis’ gevinst, som kom i stand efter et beskedent men effektfuldt svar på modstandernes hollænder. Må den tjene som varsel og inspiration for de kommende kampe, så der igen kan komme til at stå frygt og respekt om Nordre II's gode navn og rygte (eller noget) :-)

 

1. runde, søndag den 6. november 2016 - Af Mikkel Nørgaard
 
Nordre II - Viby I   5½-2½
Poul Erik Nielsen - Jakob Kjær   0 - 1
Per Holst - Lars Hougaard   ½-½
Jan Rewitz - Henning Matzen   1 - 0
Benjamin Christensen - Benny Lauridsen   ½-½
Lars Noe - Jens Fogh   1 - 0
Dennis Hemdorff - Martin Frøkjær-Jensen   ½-½
Per Oehlerich - Søren G Christensen   1 - 0
Mikkel Nørgaard - Benno Ørvad Markussen   1 - 0

Fin start!

    Optakten var fremragende – oksesteg og flødeis på holdmøde i de Nielsenske gemakker i Jerichausgade – og resultatet af første kamp slet ikke så ringe endda.

    Holst var let tvivlsom til opgøret, da han havde slået en tand løs i kamp for førsteholdet ugen forinden. Men klar blev han, så klar at Lars Hougaard måtte udstå godt seks timers tortur i posi-kværnen, inden kun kongerne stod tilbage på bræt to. Fedt – og vildt inspirerende for os andre mere mageligt anlagte!

    Længe inden Holst lukkede festen var der røget fredspibe på bræt 4, hvor Benjamin havde forsøgt sig som storvildtsjæger mod Benny Lauridsens flodhesteopstilling. Jens Ove kikkede interesseret til undervejs, og ku’ nok ha’ leveret et indspark eller to til efteranalyserne, hvis ikke han havde været travlt beskæftiget i lokalet ved siden af. Dyret overlevede denne gang, og da vi meget hurtigt stod lovende på adskillige brætter, var Benjamins remis såmænd taktisk fornuftig.

    Undertegnede fik et meget stort udviklingsforspring, som modstanderen aldrig indhentede – det hele var ovre efter bare 18 træk, en lettelse efter en længere skakpause med dertil hørende rust osv.

    Oehlerich har en del gift i medicinskabet. Søndag var det en langsomt virkende af slagsen, han tog i brug – men resultatet blev det ønskede i et slutspil med tunge officerer mod B-medlem Søren G. Christensen.

    Poul Erik gik i noget taktisk snavs efter en super åbning. Surt at starte med 0 point, men den fremragende holdmiddag tirsdagen inden var formentlig adskillige point værd for holdet på langt sigt – gjort op i holdmoral og almindelig livskvalitet. Den slags burde ratingsystemet præmiere!

    Fx kom Noe tilbage fra de døde efter en – ret gennemskuelig?! – fælde, der indbragte en dronning for et tårn. Tilfældigt? Det tror vi næppe!

    Rewitz’ parti var meget, meget vildt – og sluttede med en sejr til os. Dennis’ parti – mod ex-medlem Frøkjær - var meget, meget stilfærdigt – og sluttede remis. God start, vi glæder os til Silkeborg om fjorten dage!