Nordre II i 2. division - kampreferater


 

7. runde, søndag den 4. marts 2018 - Af PE Nielsen
 
SK 1968 III - Nordre II   3 - 5
Karsten Nymann Pedersen - Poul Erik Nielsen   ½ - ½
Steffen Cordes - Per Holst   0 - 1
Morten Lyck Hansen - Jan Rewitz   1 - 0
Carsten Brølling - Leif Møller   0 - 1
Niels M Bøye - Dennis Hemdorff   0 - 1
Kasper Skaarup - Lars Noe   ½ - ½
Jesper Billeskov Jansen - Mikkel Muzio Nørgaard   1 - 0
    - - Filip Holm   Ø - 1

Andenpladsen i hus!

   Afslutningsstævnet hos Evans - hvor vi også startede sæsonen - blev en gyser for bundholdene, mens alt var fred og idyl i toppen: SK68 II var sikker og vandt da også den sidste kamp, og vi kunne have tabt 0-8 og alligevel beholdt andenpladsen! To hold stillede med kun 7 mand, det var Esbjerg og vore modstandere SK68 III.

   Det var noget af en foræring til Aarhus/Skolerne, der mødtet Esbjerg; de havde på 6. pladsen et forspring til Viby på 1½ points (plus bedre matchpoints); sagen var bare den, at Viby skulle møde bundholdet Alssund! Nu har jeg været med i holdskak siden 1971, dvs. 47 sæsoner, og min klare erfaring er, at man i den slags skæbnekampe skal holde gryden i kog, dvs. sørge for at have stillinger, der kan satses med, hvis det bliver nødvendigt.

   Det gør man ikke i vores naboklub, Aarhus/Skolerne-folkene tog hurtigt den ene remis efter den anden, ja faktisk blev matchens sidste syv partier remis til en minimalsejr på 4½-3½! Nok er Esbjerg et godt hold, men de brændte altså alle deres broer!! Så var scenen overladt til Viby, kunne de nedsable Alssund? Ja det kunne de i den grad, det var tæt på 7-1, men det blev efter evig skak på bræt 2 til de befriende 6½-1½, lige nok til at passere Aarhus/Skolerne! Det betyder, at Viby næste søndag skal spille nedrykningskampen mod Skørping.

   Tilbage til vores match, hvor Filip desværre ikke kom i kamp og derfor ikke var aktør i kampen om at blive holdets topscorer. SK68'erne manglede nemlig deres førstebræt og blev noget rystede, da de fik at vide, at de alle skulle rykke et bræt op og have modsat farve; de kunne med et kæmpenederlag komme i problemer - men så slemt gik det altså ikke for dem, i slutstillingen ville endda et point mindre have været nok.

   Jeg spændte buen lidt hårdt i min Reti-variant, indledte en fremmarch på k-fløjen uden at centrum var lukket, og det skal man ikke! Jeg blev med rette utryg, og tog imod det remistilbud, jeg heldigvis fik. Noe fik hurtigt udlignet mod juniortalentet, og han tog ligeledes ret hurtigt remis. Gad vi ikke rigtig spille, nu hvor matchen kun havde ringe betydning? Jo der var der i alt fald nogen, der gjorde! Da nedrykningsslaget i nabolokalerne for længst var afgjort, sad vore bræt 2, 3 og 4 alle og spillede spændende slutspil!

   Næste færdig var imidlertid Muzio. Jeg kom i tanker om Nørgaards kælenavn på grund af dagens parti, se det glimt der bringes på Nyhedssiden, det første diagram (ang. Muziogambitten, se: https://www.youtube.com/watch?v=pijn84KmtXg). Jeg skal ikke her afsløre, hvad der skete, men vi troede Muzio huskede helt forkert ... det gjorde han ikke, kun lidt! Han tabte desværre siden partiet trods heroisk fight.

   Dennis fik en lille, men klar fordel i noget konegambit, og han omsatte det tilsyneladende sikkert til et vundet tårnslutspil; de ubarmhjertige computeranalyser viser dog, at sort fik sin chance, men han tog den altså ikke!

   Vi fører her 3-2 og har de føromtalte tre partier tilbage. Rewitz har i den grad været på røven, men han snyder sig ud af det i tidnøden ved 40 til et uklart slutspil. Her laver han dog i den endelige, evige tidnød en fatal brøler, der koster en kvalitet og partiet.

   Inden Rewitz gi'r op, kommer vi dog på 4-2, idet Leifs modstander pludselig opgiver i det tricky'e slutspil (det midterste på Nyhedssiden). Leif har netop misset en af disse tricky'e gevinster, men modstanderen kan ikke se sit forsvar og giver altså op!

   Efter 3-4 reduceringen hos Rewitz sidder Holst alene tilbage. Han har længe haft en let slutspilsfordel, og er godt på vej til at vinde. Men vi er ude i et - igen tricky - springerslutspil med 2 bønder mod én. Og pludselig bytter Cordes springerne af, har han snydt Holst? Se igen Nyhedsiden, sidste diagram. Holst må nu for alvor i boksen med ca. fire minutter tilbage, og han finder heldigvis det vindende træk! Så altså en beskeden 5-3 sejr i lyset af et foræret point i starten.

   Status: Denne sæson har holdet performet fremragende - naturligvis undtaget matchen mod 68 II - og vi har scoret væsentligt over forventet! En enkelt graverende undtagelse er  paradoksalt nok de to foregående års topscorer Rewitz (sidste år 4½ af 5, forrige år 5 af 5 og kandidatresultat!), der i år gang på gang klumrede i det og endte med sølle 1½ af 7, ca. 2½ under forventet :-(

   Men nu til de gode nyheder: Filip og vores trofaste reserve Peer Ole scorede begge 4½ af 6, fremragende og mere end +1 til begge! Én overskygger dog alle: Holst blev efter slutspilssejren en fortjent topscorer med 5 af 6, tæt på 2 over forventet og en præstationsrating på 2326! Jeg talte på sidste års holdsætningsmøde for, at Holst skulle have førstebrættet, og det fik jeg altså ret i, min præstationsscore var til sammenligning - i øvrigt som Peer Oles! - 2164.

   Endelig også en tak til Rudbeck, der sæsonen igennem igen har stillet holdet - også når der var panik på som i næstsidste runde.

 

6. runde, søndag den 12. februar 2018 - Af PE Nielsen
 
Nordre II - Århus/Skolerne II   - 2½
Poul Erik Nielsen - Jakob Bjerre Jensen   1 - 0
Jan Rewitz - Kresten Skytte Hagen   0 - 1
Leif Møller - Jesper Mygind   1 - 0
Peer Ole Pedersen - Michael Tettinek   ½-½
Dennis Hemdorff - Jan Han Petersen   1 - 0
Mikkel Hansen - Jacob Arnbjerg   ½-½
Mads Borup - Henrik Ochsner   ½-½
Filip Holm - Jonas Hertz Raun   1 - 0

Fint resultat en dag med sygdom

   Januar-februar er højsæson for sygdomme, og vi gik da heller ikke ram forbi; Holst og Nørgaard måtte melde afbud ret sent, og det efter et tidligt Noe-afbud! Modstanderne var dog også ramt, idet de måtte undvære Vagn Jensen, der havde hostet og snøftet sig igennem under sine partier midt på ugen! Det gav vores udmærkede holdstiller Rudbeck store problemer, og til sidst måtte en stadigvæk skrantende Mads Borup give tilsagn samme morgen!

   Og tak til de tre reserver, der alle spillede remis: Først færdig var Peer Ole, der heller ikke var i hopla og tidligt tog en halv. Så dukkede Mads op ind under kl. 13, han spillede en rigtig god Nimzoinder, fik fordel, og tog så remis bl.a. på grund af truende tidnød. Tredje reserve var Mikkel, der blev sent indskrevet. Mikkel havde fordel undervejs, men meget over remisgrænsen kom det vist ikke.

   Dennis spillede med sort solidt imod Katalansk, modstanderen kunne vist have fået fordel, men i stedet trådte han forkert i midtspillet, og Dennis skruede bissen på, og pointet kom vel hjem! På bræt otte spillede Filip snævert i åbningen, men han fik tilkæmpet sig en klar slutspilsfordel, som han sikkert omsatte til et helt, og så endda med et flot finaletræk!

   Jeg selv kom hele følelsesregisteret igennem, fra idiot i åbningen til helt i midtspillet. Jeg blev udsat for 1.b3 og har en fornemmelse af, at det var vendt imod mit 1...g6. Jeg kom rigtig skidt ud af startboksen, mistede en bonde og så mig nødsaget til at gå all-in ved at give bonde 2. Min modstander spillede stadig tilsyneladende fornuftige træk, hvilket bagefter skulle vise sig falsk, han skulle have holdt sig fra bonde nr. 2! Det opdagede jeg ved, at han derefter pludselig brugte over en halv time til et træk - der måtte være ugler i mosen! Og ganske rigtigt, jeg stod nærmest allerede til gevinst! Da jeg herefter spillede med fuld taktisk power, var partiet afgjort 4-6 træk senere, omend han herefter kæmpede videre med en officer under - jeg forstår godt, han havde svært ved at sluge den og give op ...

   Rewitz' parti blev afgjort i tidnøden. Rewitz havde undervejs en lovende stilling, og en gennemspilning viser, at Rewitz gennemførte d5-d6 for sent. Omkring de fyrre troede om ikke Rewitz så i alt fald uglerne, at Rewitz havde noget, men i begge disse varianter, havde sort en smart parade, så suk, endnu en bolle til Jan; det er ikke lige hans sæson.

   Leif bruge rigtig meget tid denne søndag, og det var godt givet ud, i begyndende tidnød kunne Leif nemlig inkassere en vigtig centrumsbonde, endda samtidig med en grim binding på modstanderen, og herefter var resten teknik.

   Hermed fik vi altså en rigtig flot 5½-2½ sejr, som betyder, at vi har lagt os solidt på 2. pladsen, værre ser det ud for dagens modstandere, der lidt uforstående for mig ligger på den ubehagelige 6. plads, der betyder nedrykningskamp, og så endda blot 1½ points foran Viby, der i sidste runde møder bundproppen Alssund .... ikke rart.

 

5. runde, søndag den 28. januar 2018 - Af PE Nielsen
 
Alssund I - Nordre II   1 - 7
Ralf Murtuzof - Poul Erik Nielsen   1 - 0
Kim Czepluch - Per Holst   0 - 1
Erik Holm Petersen - Jan Rewitz   0 - 1
Karsten Fyhn - Leif Møller   0 - 1
Niels Skovvart - Peer Ole Pedersen   0 - 1
Sten-Olof Jansson - Dennis Hemdorff   0 - 1
Poul Erik Nielsen - Lars Noe   0 - 1
Henning Staugaard - Filip Holm   0 - 1

Tilbage på sporet!

   På vejen sydover mod Sønderborg sendte jeg mine holdkammerater en sms om, at der skulle spilles igennem i dag, ingen hasarderede chancer, tro på jer selv, ingen tidnød, etc. Vi var på papiret klare favoritter mod bundholdet Alssund I fra bræt 3 og nedad! I menighedssalen i Østergade blev vi til endnu større favoritter, de manglede flere, bl.a. farmand Murtuzov på bræt 2, og vi stod nu som regnet ud af vores turist Ken Holm til 6,53!! De havde kun én mesterspiller på holdet, og han havde en forventet på 0,52; på 2. bræt var deres forventede allerede nede på 0,25!

   Som det fremgår af tavlen tabte jeg (*) på bræt 1, jeg trådte forkert i en stilling med let fordel, men en lidt anspændt stilling. Efter fejlen var jeg hele tiden på hælene og kom ikke i nærheden af remis.

   Men ellers gik det fantastisk med den kontrollerede offensiv! Alle spillede sikkert, og ingen var i problemer undervejs! Så selvom nederlaget nagede, havde også jeg en fin dag på Als! Se i øvrigt glimt af fire af partierne på Nyhedssiden, de err her markeret med (*)! Da jeg ikke er helt sikker på rækkefølgen af gevinsterne, tager jeg dem denne gang oppefra:

   Holst (*) var bekymret for at komme ud i fremskudsvarianten i Frank, og det gjorde han så! Men heldigvis spillede modstanderen harmløst, og Holst fik hurtigt en lille fordel. Og på det kritiske tidspunkt slog Holst så til med et dræbende kvalitetsoffer på c3.

   Rewitz var ikke for præcis i åbningen (her kunne jeg stadig tyde partilisten ..), men alligevel fik han hurtigt overtaget, og modspil blev der aldrig tale om. Leif var først færdig i en ellers lidt tvivlsom åbning, men modstanderen bed overhovedet ikke fra sig, da Leif prøvede at fange modstanderens løber, nej, han gav den bare og måtte hurtigt opgive.

   Peer Ole (*) havde hvid mod tidligere Nordremedlem Niels Skovvart, der spillede ret passivt. Peer Ole var skarp i midtspillet, og med sit smarte Se6! kom pointet sikkert i hus, modstanderen sad fast i d-linjen! Verdens bedste reserve!!    Dennis (*) var sidste mand og havde derfor kødrandspresset på sig, idet han førte med en bonde i slutspillet. Han ville naturligvis gerne køre det sikkert hjem, og det lykkedes da også - med modstanderens hjælp (se Nyhedssiden).

   Noe var oppe imod Poul Erik Nielsen III (jeg regner stadig mig for I og Holstebro/Sydøstfynmanden for II) og havde en forventet på 0,93! Det så også overbevisende ud undervejs, men en gennemspilning med dyret viser lidt noget andet. I problemer var Noe dog aldrig, og modstanderen brød helt sammen, da Noe skruede bissen på med et kraftigt angreb.

   Filip fik hurtigt fordel med sort i Skotsk. Filip var dog ret længe om at køre den hjem, han tøvede med at spille fribønderne frem, men i fare var denne sejr dog næppe (igen problemer med partilisten).

   Dermed er vi igen tilbage på sporet, SK68 II er smuttet med oprykningen, men vi tilbageerobrede her 2. pladsen. Næste gang gælder det Århus/Skolerne II, der efter det famøse kæmpenederlag til SK68 II nu ligger på den uhyggelige 6. plads.
Mobiliserer de, eller er de demoraliserede ....?

 

4. runde, søndag den 14. januar 2018 - Af Leif Møller
 
Viby I - Nordre II   4 - 4
Jakob Kjær - Per Holst   ½-½
Lars G Hougaard - Jan Rewitz   1 - 0
Jens Olaf S Fogh - Leif Møller   1 - 0
Thorsten Nagel - Peer Ole Pedersen   0 - 1
Henning Matzen - Dennis Hemdorff   1 - 0
Bjarne Jensen - Lars Noe   0 - 1
Martin Frøkjær Jensen - Steen F Christensen   0 - 1
Søren H Christensen - Filip Holm   ½-½

Julen varer lige til påske ...

   Amatører ville Steen nok have skrevet…., for uden vores altid velforberedte proffer (PE og Nørgaard), valgte flere denne dag at dele gaver ud!

   Først færdig var Filip, her blev gaverne fordelt ligeligt – man tilbød en afbytning og den blev taget imod, så ret hurtigt var der kun 1 officer og lidt bønder tilbage til begge. ½-½. Så ville Dennis være julemand og gav en officer væk (helt venlig var Dennis dog ikke, han lavede gaven som en 2-trækker). ½-1½.

   Steens gave var et tidshandicap på en lille halv time, MEN så gik han også efter kongen og vandt i flot stil 1½-1½. Peer Ole blev udsat for et vist pres fra starten, men bevarede roen og pludselig havde han vundet - hvad det bestod i, opdagede jeg ikke – men rygter vil vide, at det var noget med en binding på dronningen. 2½-1½

   Lars afslog gaven (remistilbud), stik imod denne dags ånd – men fortrød senere sin opførsel, hvorefter han i gevinststilling gav Bjarne chancen for at komme tilbage i partiet (træk 42, se under Nyheder!), men det ville Bjarne ikke acceptere og valgte at spille et tabstræk i stedet. 3½-1½.

   For at genoprette den gode stemning mellem holdene, valgte jeg uselvisk at få scoren på 3½-2½, min gave bestod i at give en officer kvit og frit selvom jeg stod rigtig godt … Holst havde egentlig startet hele denne gaveidé, ved tidligt at give Jacob en bonde – men Jacob formåede ikke at presse partiet udover remisgrænsen. 4-3.

   Rewitz viste sig at være den ægte julemand [Red.: Direkte landet fra ... nej ikke Grønland, men Thailand!], efter at have stået godt og presset hele partiet valgte han også at give en gave (en officer), hvorefter det hele endte lykkeligt med pointdeling - og 4-4!3. runde, lørdag den 16. december 2017 - Af Mikkel Nørgaard
 
Nordre II - SK 1968 II   2 - 6
Poul Erik Nielsen - Gunnar Pedersen   1 - 0
Per Holst - Søren Holst Nielsen   ½-½
Jan Rewitz - Jean-Philippe Miqueu   0 - 1
Leif Møller - Torben Kyhl Sørensen   0 - 1
Peer Ole Pedersen - Pelle O Larsen   ½-½
Dennis Hemdorff - Johan Hardlei   0 - 1
Mikkel Nørgaard - Allan Bangsbro   0 - 1
Filip Holm - Andreas Kastberg   0 - 1

Uha uha ....

Nå, det var altid noget, at ”storebrødrene” M/K på Nordre I tog en grusom hævn dagen efter. En sand fornøjelse fra sofaen at følge Jan C uddele håndmadder, mens garvede Nordrekæmper jublede højlydt i chatten. Og Igor, hvis spil man ikke fatter tre træk før modstanderen nedbrudt må opgive – eller Nina, eller … Well – det er desværre ikke den kamp, jeg skal referere fra.

På et tidspunkt så det godt ud. Kun Leif stod lidt under (og endte desværre med at tabe til en energisk spillende Torben Kyhl) mens referenten stod elendigt (og det blev værre, gennemført ulækkert og pinagtigt inden vi blev færdige. Er stadig pikeret over at Bangsbro havde forberedt sig hjemmefra, men han havde såmænd nok vundet alligevel) – alle andre var lige eller over.

Holst og Peer Ole tog besindige halve og over-juler nu begge med 2½/3. Holsts præstationsrating er 2368 – hans kommende modstandere kan hermed betragte sig selv som advarede.

Men alt så altså lyst og godt ud mellem kl. to og tre, idet PEN, Filip, Rewitz og Dennis oparbejdede klare gevinststillinger. Det gav så 1 point – og et alvorligt skud for boven til vores oprykningsdrømme.

Filip blev snydt, så vandet drev efter længe at ha’ spillet godt og principielt med de hvide i en kongeinder. Andreas’ kvalitetsoffer blev vejet og fundet i underkanten af de analyserende efterfølgende, men i skarpe kongeindere skal der ikke så meget til – og pludselig havde Filips konge intet sted at stå. Brandærgerligt – juleferie med 3/3 var klart indenfor rækkevidde.

Rewitz fik en kanonstilling med løberpar og stærk sort springer på f4. Hans modstander karakteriserede bagefter meget rammende oplevelsen som ”nær-død”. Forklare hvad der gik galt kunne ingen af os helt – men flere meget lovende varianter blev i hvert fald overset, inden Jean tog teten og det hele point fra Jan.

Dennis tabte på tid – tror jeg! I hvert fald synes slutstillingen omkring de 40 meget remisagtig, men jeg var ikke i lokalet da det skete, fordi jeg havde travlt med at bortforklare mit eget elendige spil i baren nedenunder. Bortset fra det var Johan helt, helt begravet undervejs og i permanent tidnød i mere end en time, så det var et bittert nederlag for Dennis såvel som for holdet.

Lyspunktet var Nielsen, som bagefter fremviste sit Modern-parti for et par af os. Ret så lærerigt – og sjovt at ha’ i baghovedet dagen efter, hvor jeg fra sofaen skiftevis zappede mellem ”Bankekød med Jan C” og Toms fantastiske slagsmål med yngre Rewitz, som tog samme, moderne udgangspunkt som Nielsens. Det parti endte heldigvis også med et point til Nordre, og dem håber vi at få mange flere af i 2018.

 

2. runde, søndag den 3. december 2017 - Af Mikkel Nørgaard
 
Nordre II - Esbjerg I   6 - 2
Poul Erik Nielsen - Iver Poulsen   0 - 1
Per Holst - Ove Weiss Hartvig   1 - 0
Jan Rewitz - Torben Lindestrøm   0 - 1
Peer Ole Pedersen - Ole Bønnelykke   1 - 0
Dennis Hemdorff - Henrik T Jensen   1 - 0
Lars Noe - Ingolf Nikolajsen   1 - 0
Mikkel Nørgaard - Jesper L Rasmussen   1 - 0
Filip Holm - Michael T Rozenfeldt   1 - 0

Flot sejr over en farlig konkurrent!

   Det er alvor i år. Vi går efter guldet – berømmelsen - oprykningen. Flere spillere på holdet har lagt livsstilen om. Rødvin og guldkarameller er erstattet med gulerødder og kolde afvaskninger – jo, livet som spiller på Nordre II kan bedst sammenlignes med munkeordenens: Vi beder, arbejder og studerer Paulsen-varianten i Siciliansk i mange timer hver dag.

   Den slags giver resultater, det er klart. Således søndag en klar sejr mod med-bejlerne til oprykningen – Esbjerg Skakforening. Gevinsterne først:

   Noe vandt hurtigt. I en kongeinder med rokade til hver side stod vores mand overlegent på begge fløje efter åbningen, hvorefter der nærmest var tale om medlidenhedsdrab på den sorte konge.

   Dennis brillerede allerede ved ankomsten til Chess House med en eminent parallelparkering (UP!’en ramte frimærket smukt mellem to større vogne i første forsøg – eksemplarisk), et varsel om Dennis’ senere parallelparkering af den sorte dronning dybt inde i hvids kongestilling, lækkert!

   Peer Ole diskede op med en raffineret version af et tematisk kvalitetsoffer – og hvis der overhovedet var et forsvar, så fandt Bønnelykke det i hvert fald ikke. Vi frygter ikke afbud når bare Peer Ole kan træde til.

   Holst gendrev tilsyneladende ubesværet Ove Weiss-Hartvigs Benkögambitspil, men det lykkedes sort at kaste grus på brættet, således at en meget skæv materialefordeling opstod: Holst havde dronning for to løbere + bonde men hvor Ove samtidig havde aktivt spil og trusler om mat på første række. Siden kom de over i D + fire bønder mod T + L + fire (lidt dårligere) bønder – og her lykkedes det vor mand at straffe en grov fejl og tage hele pointet!

   Filip spillede et fint og meget tålmodigt parti, hvor en lidt bedre centrumsstilling til sidst udmøntede sig i kontrol over resten af brættet. Et par bønder blev plukket op mod tidnøden, og da røgen lettede, sad vores mand med et T+D-slutspil med to forbundne fribønder på dronningfløjen. Da modstanderen hårdnakket insisterede på at spille videre, besluttede Filip sig til sidst for et nærmest Carlsensk tårnoffer, som fremtvang mat i få. Super flot!

   Jeg selv spillede et forsigtigt, pacifistisk/antimilitaristisk ikke-indblandings-setup, som jeg blev introduceret for i min tid som militærnægter (Poul Erik har også engang holdt et udmærket foredrag om systemet, men han spiller det anderledes – nærmest som om han vil modstanderen noget ondt). Det provokerer tilsyneladende folk enormt – i hvert fald fik jeg lejlighed til at gi’ dronningen for T + L og en masse svækkelser, som modstanderens stilling ikke kunne holde til.

   Enkelte boller blev det også til, men det er fint at alle er på tavlen allerede – godt for moralen.

   Poul Erik var på forhånd bekymret for, om det mon bragte ulykke at han havde bænket vores hold i Chesshouse’s store spillelokale – her har vi, som de ydmyge mennesker vi er – aldrig befundet os til holdkamp før - og tilmed havde Esbjerg spillet her én gang i ligaen ... og vundet!! En bivirkning var desuden, at han selv sad helt ovre i hjørnet, hvor kun de unaturligt høje og langlemmede kan følge med. Han berettede dog selv bagefter, at han havde haft godt fat – men desværre fór vild i forviklingerne undervejs.

   Rewitz spillede en interessant variant mod Torsten Lindestrøms Trompowsky. Det så ud til, at Torstens spil på dronningfløjen og generelle positionelle trumfer ville sikre Esbjerg et point, men som så ofte før fik Jan lanceret et kongeangreb – og var Jans tid ikke blevet knap undervejs, så var kampen nok endt med en endnu større sejr til os.

 

1. runde, søndag den 19. november 2017 - Af Mikkel Nørgaard
 
Evans II - Nordre II   3 - 5
Kim Fuglsang - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Jørn Bach Sørensen - Per Holst   0 - 1
Thomine Stohlberg-Rohr - Jan Rewitz   ½-½
Jørgen Aaskov - Peer Ole Pedersen   ½-½
Frank Bitsch Kristensen - Dennis Hemdorff   1 - 0
Christian Dahl - Lars Noe   1 - 0
Zijad Campara - Mikkel Nørgaard   0 - 1
Maxim Konstantinov - Filip Holm   0 - 1

Flotte, flotte toiletter!

    Det er altid hyggeligt at besøge Evans Skakklub. De holder til på Hældagerskolen i Bredballe ved Vejle, og hvis man som jeg kommer lidt for tidligt derned, så er området bestemt en gåtur værd. ”Sammen er vi stærkere” – det står der ved skolens hovedindgang, og det synes at passe fint på skakklubben, der låner faciliteterne. Fællesskab, hygge og en velassorteret kantine – helt i top.

    Om det tillige var Evans, som forud for sæsonpræmieren havde valgt at pynte aftrædelsesfaciliteterne op, vides ikke – men nyskabende og anderledes var det. Billeder af unge damer, flere tilsyneladende under medicinsk uddannelse (og betænkeligt tyndt påklædt for årstiden), prydede væggene på det WC, vi havde direkte adgang til. Alene på vores fire øverste brætter er der vel +1000 divisionskampe repræsenteret, men jeg tror ikke, at nogen på vores hold har mødt den form for udsmykning før.

Vi lod os dog ikke distrahere og trak en ret sikker 5 – 3-sejr hjem.

Poul Erik var efter kampen stærkt utilfreds med sit valg af plan i midtspillet. Fuglsang spillede længe godt og logisk på initiativ på D-fløjen, så Nielsens velplacerede springer på f5 var mest til pynt. Indtil dog Evans-manden gik i et horn, så kom springeren til sin ret og banede vejen for et vigtigt point til os.

Holst vandt en bonde fra en vistnok ganske fordelagtig stilling, og konverterede sidenhen til et klart vundet slutspil med bønder og en enkelt hvidfeltet løber til hver. Det så ubesværet ud, men jeg ved ikke, om det også føltes sådan undervejs.

Rewitz scorede en fed bonde allerede i åbningen, og man var nær ved at gå hen og bogføre pointet på holdkortet med det samme. Siden missede han chancen for at fange Thomines dronning nede i egen lejr (Ta3!!), og måtte afslutningsvis holde den halve i et tårnslutspil med 2 mod 3 bønder på samme fløj. Red.: Og lige inden overgangen til slutspillet kunne Thomine have sat Rewitz mat i få!

Peer Ole vikarierede for Leif og fik med omhyggeligt spil udlignet med de sorte i en dronninggambit. Noget i analyserne tydede på, at Peer Ole måske sku’ ha’ afslået Aaskovs remistilbud – i hvert fald var det en forfejlet plan, modstanderen sad og bryggede på.

Dennis kom med hvid ind i noget Grünfeld-lignende halløj, hvor sort vistnok havde mindst lige spil ret tidligt. Et svækkende a4 er under mistanke – i hvert fald fik Frank lov at boltre sig lidt rigeligt på de hvide felter. Senere på eftermiddagen blev det noget vildt rod med to luftige kongestillinger (Dennis’ dog mest ventileret) og i komplikationerne op mod tidskontrollen trak Evans-manden sig sejrrigt ud.

Noe spiste fuldkommen frygtløs en gambitbonde. I mange timer blev rovet forsvaret med godt og kreativt forsvarsspil – helt til en stilling, hvor Noe havde to tårne mod dronning og mindst remis i sigte. Klokken lidt over fem gik Lars så pladdermat; en kosmisk uretfærdighed som han tog langt bedre end de fleste andre havde gjort.

Jeg kandiderer til Nobels Fredspris med mit åbningsspil, men en overraskende springermanøvre fra min modstander tvang mig til flere fjendtlige handlinger, som til sidst udmøntede sig i et helt point?!

Filip debuterede på holdet med fint og koncentreret åbningsspil, og indlagde psykologisk snedigt en mindre unøjagtighed (Db6) på rette tid og sted. I et anfald af overmod og ubegrundet optimisme gav modstanderen sig herefter til at kombinere, hvilket sluttelig indbragte Filip et tårn, et point og en dejlig debut :-)