Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, mandag den 13. marts 2018 - Af Mikkel Hansen
 
Nordre III - Skanderborg III   6 - 2
Mikkel Hansen - Bjørn Tornbjerg   ½ - ½
Anna Hedelykke - Bjarne Rasmussen   ½ - ½
Kristen Hedelykke - Torben Gregersen   1 - 0
Jonas Nielsen - Leif Møller Hansen   1 - 0
Alfred Hedelykke - Asger C Andersen   1 - 0
Thomas Overgaard - Thomas Jose Brandt   1 - 0
Henning Kragelund - Axel Nielsen   0 - 1
Niels Jürgensen - Vibeke Grue   1 - 0

Oprykning!
 

   I kølvandet på 1.holdets ærgerlige afsked med den fornemme skakliga søndag, skulle Klubbens 3.-hold mandag aften forsøge at tage revanche, og spille sig tilbage til Mesterrækken efter et års fravær. Og det ser minsandten ud til, at det lykkedes med et mulehår foran Syddjurs (de sidste resultater er i skrivende stund ikke lagt ind, men den ser ud til at være god nok)! Ifølge holdleder Ken, ser Mesterrækken ud til at blive meget stærk næste år, så forstærkninger til holdet er nok nødvendigt. Vi havde til afslutningsrunden god og fornem opbakning af såvel klubbens formand som klubmesteren!

   De tre Hedelykke'r var de 3 sidste, der blev færdige, og det var tæt på fuldt hus!

   Alfred har spillet en god turnering vandt også fint med veteranen Asger Andersen, og blev dermed holdets topscorer med 5½. Flot, når man har en forventet så høj som 5,11 !! Anna skulle forsøge at vinde et slutspil med en fribonde, der så ud til at afgøre det ved at spille tårnet til c1 og dermed BAG bonden. Desværre missede hun denne mulighed, og det hele ebbede det ud i pointdeling. Kris spillede et meget lukket parti og stod tilbage med en dårlig løber. Uden det store på færde i stillingen satte modstanderen pludselig en ged direkte i huk, og dermed var resten af partiet en formsag.

   Overgaard vandt meget sikkert og har spillet en rigtig god turnering. Han er snart ved at være, hvor han skal være ratingmæssigt i forhold til spillestyrken. Han spiller jo også koncentreret og laver ikke de store brølere, så det er rette vej.

    Det samme kan ikke sige om mig, i hvert fald ikke efter mandag aften. Sikke en skuffelse. Remis med sort på 1. bræt lyder umiddelbart godkendt, men når man har en forventet så høj som 0,93, så er remis ganske enkelt ikke godt nok! Jeg havde en idé om blot at få brikkerne ud og så i øvrigt bare vente på hans fejl. Jeg håber bestemt ikke det er udtryk for dårlig koncentration eller manglende evner. Under alle omstændigheder skal der hankes op, og det starter allerede idag. 5 af 7 og et fortjent ratingtab på små 20.

   Jonas spillede et flot parti og sin sædvanlige Italiener, hvor modstanderen spillede en ejendommelig variant: 1.e4 e5 2. Sf3 Sc6 3. Lc4 Sd4 ?!? Efter et par træk yderligere stod modstanderen som et får, og herefter gik det hurtigt vores vej. Jürgensen spillede et fint parti og fik i åbningen stillet en kanon op: Dc2/Ld3 indstillet mod h7: SCHACK BERG FRA PARIS! Lxh7 + og herefter faldt Vibekes stilling sammen og gav os sejren. Niels nåede desværre heller ikke sin forventede score, og det vidner lidt om, hvor store favoritter, vi har været i denne sæson.

   Kragelund skuffede og måtte ned. 2 af 6 er heller ikke godt nok, og han lider et betydeligt ratingtab. Vi må håbe han snart begynder at spille noget mere og få brikkernes gang "lidt mere ind under huden"; det var så et andet udtryk for at banke rusten af.

   De individuelle scorer kan ses på klubbens link til til hovedkredsens hjemmeside. Værd at bemærke er det, at Alfred blev topscorer med 5½ point! Stort tillykke med det. Han og Overgaard er de eneste, der vandt rating. Det siger igen noget om, hvor store favoritter, vi har været i denne række og alligevel kun bliver nr 2.

   Næste år står den så på Mesterrækken, og den bliver hård! Efter sigende kommer tre hold ned fra 2. division, og spørgsmålet er så, om vi kan klare os? Det bliver pænt sagt en stor udfordring, men selvfølgelig også spændende og lærerigt. Det er næppe nødvendigt her at antyde, at vi bør have forstærket holdet til næste sæson. Så kan vi jo håbe på, at vi som i de go'e gamle dage kan lokke flere spillere med, så vi kan få et 4.-hold også.... Men stort tillykke til os og tak til alle spillerne for indsatsen på holdet, ikke mindst til Ken som holdleder, men også alle andre, der har hjulpet og støttet i sæsonens løb.

 

6. runde, mandag den 26. februar 2018 - Af Mikkel Hansen
 
Randers II - Nordre III    ½ - 7½
Mikael Horslund - Mikkel Hansen   0 - 1
Johannes Kjær - Steen F Christensen   0 - 1
Christian Murmann - Per Oehlerich   0 - 1
Kaj Nielsen - Anna Hedelykke   0 - 1
Kurt D Svendsen - Kristen Hedelykke   ½-½
Henning Jegbjerg - Jonas Nielsen   0 - 1
Evald Thorsen - Alfred Hedelykke   0 - 1
Arne Hansen - Thomas Overgaard   0 - 1

 

Storsejr i Randers!

   Det lå bestemt ikke i kortene at vi skulle være at finde blandt kandidaterne til oprykning til Mesterrækken efter de seneste pauver resultater. Mandagens rundbarbering af Randers II viser imidlertid at man ikke uden videre hægter os af! 7½-½ og så var det nærmest ufortjent da Kris (som vanlligt) kunne have fået mere ud af de hvide brikker. Vi var forstærkede til dagens opgør med Steen Fup og Oehlerich, hvilket blandt mange andre gav følgende gevinster:

   Steen fuppede ikke denne aften, han vandt overbevisende mod en slags afslået Skandinavisk (hvis der er noget der hedder det?! ) 1. e4, d5 2. e5!? c5 3. c3 og sort vandt meget hurtigt en bonde i åbningen og efter en mærkværdig trækserie fra hvid røg der også en springer. Fin sejr af vestjyden, som jeg onsdag aften har fornøjelsen af med sort i klubmesterskabet!

   Oehlerich spillede Larsen-åbning (1.b3) og fik initiativ med modsatrettet rokader. Bondefremstødet mod kongen gav farligt og afgørende angreb og vandt også materiale, og skakkerne mod den blottede konge i centrum afgjorde til sidst.

   Jonas tog efter eget udsagn en modig beslutning, da han med sort i italiensk stjal testamentebonden. modstanderen kunne dog ikke straffe det, og han vandt herefter meget hurtigt. I hvert fald fik Jegbjerg ikke meget ud af det med de hvide brikker, og sikker sejr til Nielsen.

   Alfred spillede med hvid fint mod Philidor, og efter en fejlvurdering af en afbytningsserie fra modstanderen kom han til at stå med en god springer mod halvdårlig løber og hjemførte herfra sikkert partiet.

   Kris måtte som den eneste denne aften afgive point (det overlever vi såmænd nok), men ærgerligt, da partiet ellers gik hans vej. Kris spillede sin lukkede Sicilianer fint, men greb ikke de muligheder, der muligvis lå; de uligfarvede løbere gav modstanderen mulighed for at lukke stillingen af.

   Overgaard spillede fint i Caro-Kann, vandt også en officer, men lukkede modstanderen ind i partiet igen. Det gav lige spænding nok på, da Randersmanden fik noget der lignede angeb i h-linjen og ikke mindst noget så sjældent som en springer på g7! Thomas red stormen af og vandt (synes jeg) sikkert.

   Anna spillede godt, og det så længe lige ud, men hun fik i et bedre springerslutspil snydt sin modstanderen og vandt en bonde og senere partiet. Det så godt og sikkert ud.

   Jeg skulle op imod Horslund og blev pudsigt nok for 3. parti i træk mødt af Grünfeld-indisk. Efter en lidt halv tam åbning (planen var at jeg ikke ville give ham chancer og så sidde ham ihjel) blev jeg mødt af et remistilbud. Jeg stod positionelt lidt over og afslog (Ken havde forbudt remiser!). En bondestorm, et par gode tårne og til sidst en fri bonde, der ikke kunne holdes tilbage afgjorde sagerne og dermed sejr nr. syv denne aften.

   Vi ligger nu lunt i forhold til oprykning da vi har Skanderborg III i sidste runde, de er bestemt til at tale med, og min vurdering er, at vi som minimum skal have 6½ point i det opgør, og det tror jeg også vi får - spændende bliver det i hvert fald!

 

5. runde, mandag den 5. februar 2018 - Af Mikkel Hansen plus familien Holm
 
SK 1968 V - Nordre III   4½-3½
Simon Ehrenreich - Mikkel Hansen   ½-½
Valdemar Mandrup - Anna Hedelykke   1 - 0
Joshua Kehlet - Kristen Hedelykke   ½-½
Lasse Herskind - Jonas Nielsen   0 - 1
Jesper B Andersen - Alfred Hedelykke   ½-½
Svante Juul Ellemand - Thomas Overgaard   0 - 1
Robert Pavia - Henning Kragelund   1 - 0
Casper F Bunch - Niels Jürgensen   1 - 0

Jubilarerne vandt til sidst ...

   I 1968, eller ca deromkring, blev verden ramt af et globalt ungdoms- og studenteroprør der ramte hele den vestlige verden med et brag. Midt i den kolde krig skulle mange lande, herunder Danmark, tage stilling til fri hash, fri abort, kvinders rettigheder og protest mod den borgerlige stilstand i befolkningen. Samme år besluttede en håndfuld spillere fra Nordre Skakklub at bryde ud og stifte deres egen klub. Baggrunden var, at flere spillere ikke kunne komme på hold, og derfor ønskede man at danne en ny klub, hvor denne drøm kunne blive til virkelighed. 9 spillere stod fader for klubbens stiftelse og hermed var Skakklubben af 1968 en realitet!

   I dag rummer klubben tæt på 100 spillere og er blandt landets største. Imponerende og flot! 50 år efter, i februar måned 2018, skulle de 2 nederste hold hos de omtalte klubber tørne sammen samme sted, som sprængningen fandt sted. Hos studenterne i Stakladen. Og det blev heller ikke uden dramatik! SK 1968 VI og Nordre III ligger blandt de tungere hold hos de 2 moderklubber, men vi fik en spændende aften alligevel! Her er resultaterne og vi starter som sædvanlig fra bræt 8 til 1:

   Jürgensen tabte en Najdorf-sicilianer ret hurtigt, desværre kom han han til at stå kluntet efter åbning. Som holdleder Holm bemærkede, var det eneste der fungerede i det parti faktisk noteringen! Kragelund spillede en passiv 2.c3 variant mod siciliansk og måtte ned efter knap 50 træk. Ærgerligt efter sidste rundes fine sejr !

   Overgaard spillede en flot Caro-cann med sort, og mod den noget passive hvide opstilling bliver både dronning, tårne og det halve kongerige passiviseret med mat til følge! G-linien blev helt afgørende. Alfred spillede remis mod noget grand prix opstilling i siciliansk; måske kunne han have fået mere ud af spillet, men remis blev det. Jonas spillede Italiensk med sort, og man skulle næsten tro han havde kopieret Overgaard, deres partier lignede ret meget hinanden. Da først den ene bonde var vundet kom også den næste og derefter god gevinst til følge!

   Kris forsøgte fint at vinde, og fik da også godt spil, men X blev det. Anna spillede et fint parti og stod faktisk rigtig godt efter åbningen, god udligning med sort og ødelagt rokade for modstanderen. Det burde hun ikke tabe det der!

   Mikkel spillede lidt tandløst og begik en brøler efter ca en halv snes træk; så røg der en officer, men dog 2 bønder for den og ok kompens. Efter yderligere et par træk fik jeg mindsanten en bonde mere for løberen og burde vel også vinde sådan et parti?! Mod ungdommens kådhed måtte jeg dog nøjes med en remis, efter intens fight (generelt har jeg det svært i Stakladen i holdkamp, her har jeg ikke vundet i mere end 10 år!)

Vi måtte meget skuffende nøjes med 3½-4½ i jubilæumsåret for værterne, og de meget unge spillere - dårligt var en af dem over 15?! Lars Hansens opkomlinge, som bærer den kommende skakgeneration. Det kan og skal vi dog glæde os over!

 

4. runde, torsdag den 17. januar 2018 - Af Mikkel Hansen
 
Nordre III - SK 1968 IV   3 - 5
Mikkel Hansen - Joen Lesner   0 - 1
Anna Hedelykke - Gert Medom Madsen   0 - 1
Kristen Hedelykke - Jacob Bjørnskov   1 - 0
Jonas Nielsen - Bjarne Lysgaard-Egeberg   ½ - ½
Alfred Hedelykke - Emil Thøgersen   0 - 1
Thomas Overgaard - Mads M Kjeldsen   0 - 1
Henning Kragelund - Per Rasch   1 - 0
Niels Jürgensen - Poul Erik Flarup   ½ - ½

Ny skuffelse-med lyspunkter

   Torsdag aften skulle vi forsøge at følge op på det skuffende nederlag før jul mod Syddjurs men desværre blev aftenen en ny resultatmæssig katastrofe. Vi fik 2 sejre, og det er ikke godt nok!

   Kris var en del nede i sækken efter noget afbytningsvariant i fransk men han bed godt fra sig og i slutspillet snød han sin unge modstander og vandt for første gang denne sæson! Fint kæmpet..

   Kragelund blev dagens mand! Han spillede et af de bedste partier længe og minsandten om ikke alle brikkerne kom ud denne gang! Det lønner sig, og partiet kunne godt fortjene lidt spalteplads i klubbladet.. Hvem ved, måske den fine sejr kunne lokke ham med i klubbens hjertebarn, klubmesterskabet........?!

   Resten er desværre, bortset fra Jonas hurtige remis (ja, hva' ellers?!) mod Bjarne Lysgaard-Egeberg og Jürgensens ditto mod Flarup, noget bras resultatmæssigt.

   Jeg spillede fint, fik godt udlignet mod b3-åbning, fik såmænd også et remistilbud, for så at stå som en pose nødder 3 træk efter! Hva' der lige gik galt, skal jeg ikke kunne sige. Jeg håber sandelig ikke, det er noget så banalt som dårlig koncentration eller nedvurdering af modstanderen. Under alle omstændigheder er det ikke acceptabelt.

   Anna kom fint fra sin engelsk, men overså desværre et bondetab, der fik stillingen til at kollapse. Hun mistede også en kvalitet, der dog blev vundet tilbage efterfølgende. Det var desværre måske for sent mod den velspillede Medom, der fik lov til noget så sjældent som at sætte mat!

   Alfred spillede ganske fint, indtil en overseelse kostede en løber og dermed partiet. 

   Overgaard sad tilbage i dagens maratonparti og forsøgte at kæmpe videre med mindre materiale. De sidste 50 træk kunne vi dog godt have undværet ;-) Klokken blev over midnat, inden vi måtte kapitulere.

 Alt i alt en skidt aften med lyspunkter. Dejligt at Kragelund og Kris fik tanket selvtillid inden næste opgave ude mod Skanderborg III i uge 6. Vi ligge  r stadigvæk lunt på 3. pladsen, og næste modstander er bestemt ikke skræmmende. Lad os løfte de sidste 3 runder op til højere niveau. Det kan vi, og det SKAL vi!

   Efter 4 runder fordeler scoren sig således:  Jürgensen:  1 ½ af 3, Kragelund 2 af 4, Overgaard 2 af 4, Alfred 3 af 4, Jonas 1 af 4, Kris 2 af 4, Anna 1½ af 4, Mikkel 3 af 4.

3. runde, mandag den 11. december 2017 - Af Mikkel Hansen
 
Syddjurs II - Nordre III   5½-2½
Henrik Friis - Mikkel Hansen   0 - 1
Per Madsen - Anna Hedelykke   1 - 0
Knud Poulsen - Kristen Hedelykke   ½-½
Eigil Asanta - Jonas Nielsen   1 - 0
Frederik Buttenschøn - Alfred Hedelykke   0 - 1
Bent-Ole Pedersen - Thomas Overgaard   1 - 0
Bjarke Hellemann - Henning Kragelund   1 - 0
Jan Riis - Niels Jürgensen   1 - 0

"Træerne vokser ikke ind i himmelen" ...

  
   ...siger et gammelt ordsprog, og trods den spirende optimisme over en historisk god start for 3. holdet i holdturneringen, måtte vi mandag aften konstatere, at det gamle mundheld ikke har overlevet sig selv.

Vi skuffede på stort set alle brætter over for et hold, som vi burde besejre relativt nemt. Om det var koncentrationen, der svigtede, eller det generelt bare var en kollektiv offday skal være usagt, under alle omstændigheder var mandagens resultat ganske enkelt ikke godt nok!

Det startede nu faktisk helt efter planen, og intet tydede i starten på at det meste skulle gå galt denne aften: 

Alfred var var første mand færdig, da han efter en franskmand fik et klassisk offer ind. Lxh7, Kxh7, Dh5+ osv, og den sorte stilling var forvandlet til en ruin, hvorefter den yngste Hedelykke nemt kørte pointet hjem.

Kragelund havde hvid, men han spillede som om han havde sort! En meget passiv c3-siciliansk opstilling, hvor Sort meget hurtigt fik udlignet. Houdini vurderede modstanderens stilling undervejs til +1,92, og det vel at mærke uden at være foran i materiale! På den anden side, når man står med en løber pakket ind bag bønderne, 2 tårne der kigger skak, og en modstsander der sidder tungt med alle 3 tykke på den åbne linje,  ja så kan man nok heller ikke forvente point.

Jonas spillede faktisk ganske fornuftigt med sort i en Italiensk opstilling og fik god mulighed for angreb mod hvids konge. Om det skyldes nervøsitet, spøgelser eller almindelig gummiarm må andre vide. Under alle omstændigheder smuldrede stillingen undevejs, og Jonas måtte herefter ned. 

Anna spillede et halvskidt parti mod 1.c4 og kom hurtigt bagud både materielt og positionelt. Allerede efter åbningen så det ikke godt ud. så hun måtte ned.

Overgaard spillede med sort mod afbytningsvarianten i Dronninggambit, dog med hvid e3 uden Lg5. Og umiddelbart vurderet så kom sort hæderligt fra åbningen (det kan næppe være godt for hvid at spille e3 uden at få løberen ud i den stilling). Undervejs blev der dog tabt først 1 så 2 bønder, hvorefter den hvide stilling faldt helt sammen.

Jürgensen kom med sort dårligt fra åbningen i Engelsk, hvor modstanderen fik et taktisk horn ind, og herefter var der aldrig mere tvivl om udfaldet. Han måtte ned efter blot 25 træk.

Jeg blev udsat for Benkogambit, som dog blev afslået. 1.d4,Sf6 2.c4,c5 3.d5,b5 4.cxd5,a6 5.b6!? Herefter blev der sjusket lidt i åbningen, og Henrik Friis fik udlignet med Sort. Dog blev der rettet op, brikkerne mobiliseret rigtigt, hvorefter hans stilling faldt sammen, og jeg vandt som den kun anden denne aften.

Som rosinen i pølseenden skulle Kris så forsøge at vinde med hvid. Han stod godt, spillede godt, fortjente vel ret beset også at vinde, men gevinsten udeblev alligevel. Han havde overvægt i centrum og burde have fået noget mere ud af det end det slutspil, der blev afviklet til. Den første sejr har han stadig til gode efter to remiser.

Alt i alt et skuffende resultat som dog betyder, at vi nu stadigvæk ligger nr 2 - Nr 1 og 2 rykker i Mesterrækken. Vi møder i uge 3 duksene fra SK 68 IV, og det bliver bestemt ikke noget nemt opgør - resultatet mandag aften in mente - mod et hold, der i 2. runde vandt så stort som 6½-1½ over netop Syddjurs II.

 

2. runde, torsdag den 23. november 2017 - Af Mikkel Hansen
 
Nordre III - Silkeborg III   6 - 2
Mikkel Hansen - Kim Kristensen   1 - 0
Anna Hedelykke - Peter Sehested   1 - 0
Kristen Hedelykke - Stig Abildgaard Holten   0 - 1
Jonas Nielsen - Stig Nørregaard   0 - 1
Alfred Hedelykke - Knud Mogens Jacobsen   1 - 0
Thomas Overgaard - Niels Tjellden   1 - 0
Henning Kragelund - Steen Konradsen   1 - 0
Niels Jürgensen - Henrik Wang-Holm   1 - 0

Vi fik, hvad vi kom efter!

 
   "... mod dem her skal vi simpelthen have mindst 6 point, det skal vi !". "Ja du har ret, det er et hold, vi skal vinde stort over for at hænge godt på i toppen fra starten af!". Nogenlunde sådan lød mail-korrespondencen mellem referenten og holdleder Ken samme dag Silkeborg kom på besøg. Og man må sige, det var svært at ramme mere plet, end vi gjorde i vores forudanelse.

   Jürgensen var tilbage på holdet og vandt forholdsvis hurtigt (egentlig også relativt sikkert efter det, jeg så af det) og det er jo altid rart og starte comeback med sejr! Desværre har det ikke været muligt at få glimt af partiet, da Niels hurtigt var ude af døren.

   Kragelunds parti er desværre heller muligt og vurdere, men umiddelbart at se "sled han sin modstander op", og trods en lidt passiv stilling og måske lidt halvdårlig løber, så fik han sejren hjem!

   Overgaard spillede et flot angrebsparti i Sämisch-varianten med lang rokade, hvor sort aldrig fik gang i sit spil på dronningfløjen. Houdini er allerede ellevild efter 18 træk! meget solidt.

   Alfred vandt et fint angrebsparti over modstanderen, der ellers fik stillet sig solidt op. Dette blev dog nedbrudt efter ca. 50 træk, hvor en fribonde (som så ofte før) afgjorde partiet.

   Jonas kom med hvid til at stå noget passivt, og modstanderen fik med sort initiativ og taktiske muligheder, mod bl.a. f2, og en udsat kongestilling, der derved til sidst afgjorde partiet.

   Kris spillede et spændende og komplicerede parti, der så ud til at svinge til begge sider undervejs, der var bl.a. skin-kvalioffer mv. Til sidst afgjorde et par fribønder partiet, og Kris måtte desværre ned.

   Anna spillede en meget solid Reti-engelsk med hvid (uha hvor jeg dog hader at spille mod det med sort !), hvor hun meget hurtigt fik afviklet til positionel fordel i slutspillet. Men hvor Anna skulle have vundet i første runde, burde hun faktisk kun have fået remis denne aften. Hun påviste selv en remisvariant til sidst. Men godt spillet og god sejr!

   Som sidste mand denne aften sad så referenten og skulle file en gevinst hjem med sort. Åbningen var siciliansk med Le2, Le3 0-0 osv. Meget tørt at sidde med, og stillingen var partiet igennem helt lige, indtil modstanderen bukkede i slutspillet. Sådan er det jo, skakpartier afgøres på fejl!

   Vi kan med andre ord glæde os over at vi fik hvad vi kom efter. Nu har vi 11 ½ af 2 runder og ligger side om side med de andre oprykningsfavoritter fra SK68 VI. De gav Syddjurs høvl med 6½-1½, så det kommer til at ligge mellem dem og os ! Næste runde møder vi ud i Hornslet netop Syddjurs, som bestemt også bør give en god sejr ...

   Kilder: Houdini, Ken Holm og www.silkeborgskakklub.dk .

 

1. runde, mandag den 30. oktober 2017 - Af Mikkel Hansen
 
VRS II - Nordre III   2½-5½
Kim Hardlei - Mikkel Hansen   0 - 1
Leif Nørholm - Mads Borup   0 - 1
Ole Skadborg Villadsen - Anna Hedelykke   ½-½
Torben Hansen - Kristen Hedelykke   ½-½
Eigil Andersen - Jonas Nielsen   ½-½
Kjeld Ehlers - Alfred Hedelykke   0 - 1
Jørgen Frank - Thomas Overgaard   0 - 1
Bent Slottved - Henning Kragelund   1 - 0

Sejren kunne have været større ...

 
    Som holdleder Ken ganske rigtigt skrev det i den interne mail til holdets spillere, så skulle årets første match finde sted næsten på datoen samme tid og sted som i sæsonen 2016/17. I år var premieren så rykket en enkelt dag, men rammerne (desværre) ikke Mesterrækken. Lad os hurtigst muligt komme tilbage dertil, tak!
     
    Vi drog 8 spillere af sted, kun afbud fra Niels Jürgensen, der var kommet galt af sted (vist nok noget med en hest?!).  Go' bedring herfra! Heldigvis så fik vi fuldgod erstatning i form af formand Borup, der som sædvanlig leverede det, han skulle. Lad os tage partierne frit fra hukommelsen (det er som regel nemmest at huske ;-) ) 

 
    Bræt 8: Dette var øjensynligt Kragelunds første parti i år (nej, han er desværre heller ikke med i vores klubturnering..øh hmm (!) ) Jeg så ikke meget af partiet, men tilsyneladende afgav han en officer for 2 bønder. Om der var kompensation eller ej, må være op til fagfolk at vurdere. 
 
    Bræt 7: Overgaard spillede fint og fik med hvid initiativ mod sorts noget passive Nimzo-inder. Han prøvede at skabe noget på kongefløjen og fik også en garderet fribonde, der afgjorde partiet til sidst. Modstanderen kunne dog have vundet til sidst, hvis ikke der blev byttet rundt på 2 træk i den afgørende kombination. 
 
    Bræt 6: Alfred spillede med sort afventende og fik efter åbningen chancen for at ødelægge modstanderens bondestruktur og give en svag dobbeltbonde, hvorefter han spillede partiet sikkert hjem.
 
    Bræt 5: I et Old-School parti ( e4, e5 Sf3, Sc6) spillede Jonas et parti, som referenten ikke har forstand på (notationen er gået galt, så gennemspilning ikke er mulig) Derfor skal jeg ikke kunne udtale mig om, om der kunne forventes mere end remis i det parti. Ikke desto mindre blev pointdeling tilfældet efter små 26 træk.
 
    Bræt 4: Inden holdkampen forespurgte Claus Vangsgaard om vi kunne være interesseret i at få 5 min mere efter de 40 træk. Altså 20 min. i stedet for et kvarter. Efter sigende skyldes det, at alle urene ellers skulle stilles om, og det havde man ikke lige overskud til.  Det var der umiddelbart ingen indvendinger imod, og jeg kunne ikke dy mig for lidt halv kækt at udbryde: "Det vil Kris nok sætte pris på!"  Vores 4 bræt fik en god stilling med sort mod Torben Hansen og med en sund bonde mere. Hvorfor han ikke vandt, er svært at svare på, men i hvert fald enes man om pointdeling til sidst. Her havde Kris 50 sekunder tilbage! 
 
    Bræt 3: Åbningen så jeg ikke, men Anna så ud til at komme til at stå godt. Man havnede i et dronningslutspil, hvor hun havde et par bønder mere. På en god (lidt bedre) aften ville hun vinde sådan et parti. 
 
    Bræt 2: Her havde vikar Borup sort mod gamle Nordre-medlem Nørholm. I engelsk får han initiativ med sort og også en bonde mere. Det så relativ sikkert ud, omend at hvids stilling langt hen af vejen så solid ud.
 
    Bræt 1: Her skulle undertegnede så op mod Hardlei - ligeledes gammel Nordre-medlem - der som forventet stillede sig afventende. Jeg spillede på, at han fik en dårlig løber, og hans lidt trængte stilling faldt da også sammen, da han valgte at nappe en forgiftet bonde i centrum. 
 
    Alt i alt ok, selvom jeg mener, vi havde fortjent lidt mere, der var stillinger til det næsten hele vejen rundt. Det kan vi om ikke andet tage med videre til næste opgave hjemme mod Silkeborg.