Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, mandag den 12. marts 2019 - Af Mikkel Hansen
 

Nordre III - Randers I   4 - 4
Mikkel Hansen - Arne Christiansen   ½ - ½
Steen F Christensen - Aage Dalsgaard Olsen   0 - 1
Per Brøndsted Höllsberg - Svend Aage Madsen   1 - 0
Per Oehlerich - Steen Juul Mortensen   ½ - ½
Ulrik Thomassen - Michael Wilhelm Kull   1 - 0
Søren Korshøj Laursen - Peter Oluf Øe   1 - 0
Thomas Overgaard - Kristian Siegler   0 - 1
Jonas Nielsen - David Bille Maagaard   0 - 1

Glimrende tredjeplads!


    Klokken blev næsten midnat før vi måtte kapitulere på bræt 2 og med 4-4 konstatere, at vi lige akkurat ikke får 3 hold i divisionerne i denne ombæring.  Steen spillede meget koncentreret mod Aage i en slags Tarrasch, og trods tab af kvalitet undervejs var han lige ved at holde fast med det yderste af neglene. Modstanderen sled ham dog op i slutspillet og han måtte ned.

    Höllsberg vandt ret sikkert sit parti mod Svend Aage og fik en fin skalp, mens jeg spillede en rolig remis med sort mod Bogo-indisk. Overgaard fik flået kongefløjen op efter en stille åbning og måtte ned efter nogle taktiske forviklinger. Jonas spillede en skidt åbning med hvid mod Skandinavisk og kom efter små 10 træk til at stå som et får. Partiet stod herefter ikke til at redde, da det meste af det, der engang var en kongestilling, på det nærmeste var rykket fra hinanden.

    Både Ulrik og Korshøj spillede meget sikkert i deres respektive partier, og mens Ulrik med sit centrum fik trykket Kull, spillede Korshøjs Skotske parti næsten sig selv. En enkelt skønhedsfejl betød ikke det store, og partiet blev flot vundet i et løberslutspil hvor kongens fremmarch mod sorts bønder ikke var til at stoppe. Oehlerich spillede et meget lige parti mod den gamle Unionsformand og endte i tårnslutspil, der ebbede ud i pointdeling - ligesom kampen i øvrigt.


    Herved afsluttede vi en forrygende holdskaksæson der bød på hhv. en første, en anden og en tredjeplads for vores hold, og ikke mindst oprykning til skakligaen som det store højdepunkt. Der må jo gerne rygtes, at vi er kommet tilbage i det fine selskab, hvis nogen nu skulle kende nogen, der evt. kunne have lyst, ikke?!  Vi må nok formode at få noget mere modstand i ligaen næste sæson, trods alt ;-) Nå, men for 3. holdets vedkommende bød det på ratinggevinst for flere af spillerne og en god erfaring rigere! Nu kan vi, der er med i klubmesterskabet, så holde fokus på den turnering - ikke mindst dem, der er kommet mindre heldigt i gang ..........

 

6. runde, torsdag den 28. februar 2019 - Af Mikkel Hansen
 

Nordre III - VRS I   4 - 4
Mikkel Hansen - Bjarke Vangsgård   1 - 0
Per Brøndsted Höllsberg - Jesper Korsgaard   0 - 1
Per Oehlerich - Claus Vangsgård   1 - 0
Ulrik Thomassen - Eivind Ortind Simonsen   0 - 1
Søren Korshøj Laursen - Leif Nørholm Jensen   0 - 1
Thomas Overgaard - Peter C Fisker Hansen   1 - 0
Jonas Nielsen - Torben Hansen   1 - 0
Ken Holm - Erik Møllmann Bøye   0 - 1

Næppe oprykning efter 4-4

   Vi er tæt på sæsonafslutning, og med torsdagens resultat begynder det at se svært ud at rykke op. Mindre kan selvfølgelig også gøre det, for vi har spillet en fin sæson og alle kan se sig selv i øjnene.

    Höllsberg kom fint fra åbningen og burde nok have spillet på en isolerede d-bonde, men endte i et tabt tårnslutspil og måtte desværre ned. Thomas brugte (igen) meget tid, men vandt et fint parti mod Fisker.

    Holddirektør Holm måtte træde til som substitut efter et sent afbud, men måtte ret hurtigt ned mod Bøye. Jonas vandt et stærkt spillet parti og ligger nu med 4½ af 6 efter en flot sæson og ser ud til at få et stort ratingspring fremad.

    Ulrik og Korshøj skuffede desværre og måtte ned. Oehlerich skulle desværre have sort, da et afbud rykkede alle fra bræt 3 og nedefter, men han spillede et fint part, tilbød remis undervejs. det blev afslået. En brøler i begyndende tidnød af Farmand Vangsgård gav en officer mere mod et par fribønder. Med tungen lige i munden blev partiet vundet. Godt spillet, når der står 10-12 nysgerrige tilskuere, der helt sikkert vil kloge sig efter partiet, hvis det nu gik galt, og man måtte nøjes med remis, det gjorde det heldigvis ikke.  

    Og det gjorde det heller ikke for mig, som måtte op imod Vangsgård den yngre. Jeg havde forberedt mig mod hans London-agtige åbning, hvor jeg via Chessbase  fandt en god opstilling, der hurtigt udlignede for sort. Efter en dårlig periode vandt jeg heldigvis igen. 

     Det går op og ned i skak, og man kan tabe og vinde mod alle. Vi vandt ikke, men vi er nu klar til den afsluttende runde i Hornslet mandag den 11. marts, dagen efter oprykningsfesten i Viborg, hvor vores dygtige førstehold jo vender tilbage til Skakligaen! 

 

5. runde, torsdag den 7. februar 2019 - Af Mikkel Hansen
 

Nordre III - Syddjurs I   3 - 5
Mikkel Hansen - Søren Dalgaard   ½-½
Per Brøndsted Höllsberg - Allan Westenborg   1 - 0
Per Oehlerich - Willy Møller Nielsen   0 - 1
Ulrik Thomassen - Per Madsen   ½-½
Søren Korshøj Laursen - Knud Poulsen   0 - 1
Thomas Overgaard - Henrik Friis   0 - 1
Anna Hedelykke - Bjarke Hellemann   0 - 1
Jonas Nielsen - Jan Riis   1 - 0

Endnu en gang ikke vores aften ....

   Vi skulle rejse os, oven på det ærgerlige nederlag i Silkeborg ugen forinden, og egentlig følte jeg at der var fin optimisme i forhold til kampen mod Syddjurs. Gæsterne måtte nemlig undvære 4 mand (!) til opgøret, og det burde unægtelig give os en fordel med henblik på et fornuftigt resultat. Desværre blev det endnu en gang ikke vores aften.

   Korshøj tabte noget ærgerligt i slutfasen, og Overgaard kom tidligt til at stå meget passivt mod Henrik Friis og måtte ned. Anna tabte til Hellemann, og Oehlerich måtte som den fjerde denne aften give fortabt efter en tvivlsom åbning, hans eget udsagn efter partiet.

   Höllsberg spillede uhyre effektivt med de hvide og trykkede nærmeste modstanderen længere og længere tilbage på brættet og gav os den ene pind efter godt et par timers spil. Meget symbolsk var Westenborg placeret med ryggen mod muren uden chancer denne aften.

   Jonas vandt over Riis på bræt 8 og begynder mere og mere at ligne en spiller i stor fremgang. Han har nu 3½ af 4 i holdskakken, og i den afsluttende turnering i Chesshouse vandt han meget effektivt med 4½ af 5! Han ser ud til at vinde i omegnen af 150 ratingpoint!

   Som en af de sidste skulle jeg op imod Dalgaard i et parti, der startede roligt, men kom til at bølge frem og tilbage. Undervejs fik han chancen, men missede en fribonde, der ikke så ud til at kunne blive stoppet. Senere overså jeg (og han) en officer, der stod direkte i slag efter en brøler i tidnøden. Ærgerligt, men i skak skal man gribe chancen, når den opstår! Vi blev enige om pointdeling til sidst, selv om jeg stod lidt over. Efter en bølgedal trængte jeg til at komme på tavlen. Ulriks parti blev ligeledes remis.

   Vi ligger stadig uhyre tæt i Mesterrækken, der er kun 1 point mellem os, Silkeborg II og Randers I. Vi møder sidstnævnte i den afsluttende runde i Syddjurs, og mon ikke det bliver drama til det sidste? Scorerne for udvalgte spillere forholder sig således: Korshøj og Jonas har 3½, Ulrik og Mikkel har 3, og Ohlerich har 2½. Resten kan stadig nå at revanchere sig i de to sidste runder!

 

2. runde - UDSAT, torsdag den 31. januar 2019 - Af Mikkel Hansen
 

Silkeborg II - Nordre III   5 - 3
Peter R Poulsen - Mikkel Hansen   0 - 1
Jack Thostrup - Steen F Christensen   ½-½
Lars Bøgedal Mæhle - Mads Borup   1 - 0
David Glasscock - Per Oehlerich   1 - 0
Jesper Fuglsig Andresen - Ulrik Thomassen   1 - 0
Johnny K Rasmussen - Søren Korshøj Laursen   ½-½
Per Sønderskov - Jonas Nielsen   ½-½
Kim Kristensen - Niels Jürgensen   ½-½

Nederlag, men stadig med!
 

    Tvunget af omstændighederne var vi blevet nødt til at spille den udsatte Mesterrække- kamp på dagen for de to klubbers start på Forårsmesterskabet! Dette indebar så et hav af afbud til vores respektive klubturneringer i såvel vores som Silkeborgs klub. Det lever vi med, og vi levede også med afbud fra Anna, der var arbejdsramt, og Høllsberg, der ikke ville smitte os andre. Den sidste undskyldning sætter vi jo pris på, specielt her op til weekenden ;-) Vi havde dog gode reserver med, men desværre blev det ikke vores aften i Lunden.

    Første mand færdig var Korshøj, der spillede en hurtig remis i siciliansk opstilling med hurtig trækgentagelse efter en times tid. Jonas spillede også remis i siciliansk med Le2-opstilling, og det var et meget fredeligt parti uden de store chancer til nogen af parterne. Ulrik måtte ned i en Siciliansk opstilling (hele 5 af de 8 partier var sicilianere!) med hvid, hvor sort hurtigt fik udlignet hans noget slappe åbningsspil. Pludselig blev et par officerer overbelastet og det afgjorde reelt partiet.

    Jürgensen spillede en lidt alternativ Sicilianer med Sort med tidlig h6!? i træk 4; om det var en hjemmeforberedelse vides ikke, men fint alternativ til at omgå den gængse teori. Remis fik vi ud af partiet og det var fint spillede af Niels, der vel på gode dage spiller bedre end sit tal!?

    Borup kom egentlig fint fra åbningen med hvid, hvor han lidt utraditonelt gik uden om sit London-system og i stedet spillede en Lg5-variant. Modstanderen fik sat nogle effektive komplikationer ind mod Mads` konge, og det endte altså med nederlag. Oehlerich spillede efter eget udsagn under niveau og måtte desværre kapitulere.

Partiet jeg havde set frem til var på bræt 2, hvor Fup skulle op imod deres gambit-ekspert Thostrup. Og de 2 skuffede os ikke og leverede blandt andet denne åbning: 1.e4 d5 2.e5!? c5. 3.b4!? Ja, så er der gang i løjerne, men partiet fladede ud og endte med pointdeling.

    Som sidste mand skulle jeg forsøge at støve remis-stimen af og gik uden om 1.b3-åbning, som jeg spillede sidst, og gik over til min sædvanlige 1.d4 (redaktøren mener jeg skal skærpe spillet, så det måtte jeg jo lytte til!). Jeg ville have sejren, og allerede efter 8 træk var partiet næsten afgjort! En klassisk Db3 i noget Tarrash-dronggambit, hvor b7 og d5 er truet kunne hans stilling ikke bære. Modstanderen trak pinen ud til over 23.00, men jeg fik min sejr.

    Vi ligger nu utrolig tæt i Mesterrækken, hvor vi har 21 point sammen med Silkeborg, der har 1 matchpoint mere end os! Randers I ligger nr. 3 med 20½, dem møder vi i sidste runde! Hermed er vi i en situation, hvor vi kan skrive i alt fald nutidshistorie: To Nordrehold i divisionerne og ét i skakligaen! Har 3 holdet nogensinde været i divisionen? Jeg mindes det ikke. Om medlemmerne er klar til dét scenarie, ja det bliver vi alt sammen klogere på senere på foråret, hvor brikkerne falder på plads over hele linjen!

    Red: Jo, hvis vi går langt tilbage i Divisionsturneringens historie, kan Nordre sagtens matche nutiden. Nordre havde i 60'erne og 70'erne dispensation til at have 4 hold i divisionerne: Et toneangivende i 1. Division (det var før Ligaen!), ét i 2. division og to i to forskellige 3. divisioner! Og så var der jo i øvrigt et år, hvor samtlige (8-9!) hold blev nr. 1, pånær lige førsteholdet, der det år kun blev nr. 2! Lur mig, om det ikke var året før SK68 opstod?!


4. runde, tirsdag den 15. januar 2019 - Af Ken Holm & Mikkel Hansen
 

Randers II - Nordre III   1½ - 6½
David Bille Maagaard - Mikkel Hansen   ½-½
Ulrik Kjær Egebjerg - Steen F Christensen   ½-½
Finn Andersson - Mads Borup   0 - 1
Sune Ørbæk Hansen - Per Br. Höllsberg   ½-½
Claus Nis Andersen - Per Oehlerich   0 - 1
Christian Murmann - Ulrik Thomassen   0 - 1
Michael Horslund - Søren Korshøj Laursen   0 - 1
Johannes Kjær - Jonas Nielsen   0 - 1

Strømsvigt undervejs!
 

   Holdleder Ken: På tredjeholdet var alle spillere særdeles opsatte på at skulle give bøllebank en tirsdag i Randers imod den nye sammensluttede Randers klubs andethold. På papiret var 152 rating points foran PÅ HVERT ENESTE BRÆT! I praksis var vort højeste forspring på 272 points, og Jonas var den eneste, som blot skulle have en halv for at holde rating, da han var 35 under.

Denne aftens holdmatch deler vi over i to faser, nemlig FØR og EFTER strømafbrydelsen: Strømmen gik ved 21-tiden, da nogle bygningsarbejdere skulle koble strømmen i det plejehjem, hvor vi spillede, sammen med en nyrenoveret bygning, og det var så planlagt til at skulle gøres i ly af mørket.

Alle elektrikerne havde derfor natarbejde indtil kl. 8 onsdag morgen! Og kl. 21 afbrød de så strømmen - vi havde nu to små nødlys i loftet og en særdeles hyggelig belysning, som dog ikke var skak-egnet. Jeg bekendtgjorde så for forsamlingen, at alle ure skulle stoppes - den del burde arrangøren have husket, men de var i gang med tjekke sikringer, da panikken havde bredt sig!

Efter SMS-meldingen til webmaster Poul Erik begyndte vi at erkende, at kampen nok skulle gå i omkamp, da ingen forventede, at vi kom til at spillede videre, eller at det ville tage for lang tid, før vi kunne fortsætte. Og netop vort tredjehold havde ikke brug for dette - i så fald havde der været afviklet fire spillerunder i rækken, men Nordre havde kun spillet de to!

Man havde desværre ingen telefonnummer til en pedel/vagt eller lignende, men til sidst fik man alligevel fat i én, der vidste noget. Og efter at have overbevist ham om, at det faktisk var vigtigt med lys i forbindelse med skak, meldte han tilbage til elektrikerne, at de skulle koble os på igen - denne del tog faktisk kun ca. 5 minutter!

Så med 20-25 minutters forsinkelse kunne de to holdkampe fortsætte (i samme lokale spillede Randers I imod Åbyhøj I, som vi jo slog 5-3 i sidste runde). Da vi gik ind i mørket, var jeg rent resultatmæssigt ret interesseret i en omkamp, jeg fandt flere af stillingerne ret suspekte for vore spillere, og da vi skulle have 5,46 og måske stod til 3-4 point, så fandt jeg (i det stille!) det bedre for tabellen/Nordre, at afbryde kampen.

Men flere af vore spillere, herunder vort første bræt, bekom pausen rigtigt godt, og det selvom ingen spillere på de 16 brætter sad ved brikkerne, mens der var skumringstid i lokalet, alle var sportslige, og de eneste partier, der blev debatteret var Randers I -Åbyhøj I bræt 7, samt Randers II - Nordre III bræt 7 (Søren Korshøj), da begge partier jo var afsluttede.

Jeg fandt faktisk Sørens kongestilling særdeles sund, eftersom kongen var placeret på e6, mens resten af brikkerne var i udgangsstilling! Men de 2-3 af vore brætter, som var, hhmm skal vi kalde det "UNDER REMIS", begyndte nu at spille sig op. På grund af forsinkelsen kørte tre spillere hjem (brættene viste, at det ville blive meget sent!) og senere tilbød Mads Borup, at formanden og holdlederen kunne tage hjem, da Mads alligevel skulle have de resterende spillere med hjem i sin bil.

Da vi så kørte, frygtede vi undervejs at vi måske kun fik 1 point tilsammen i de tre sidste partier, som stadig var i gang: Jonas, Per Oehlerich og Steen Fup.

Men kl. 3 minutter i 1 i nat fik jeg så en besked fra den fungerende holdleder: Fup spillede remis (her havde vi nok forventet en hel pind, merbonde og modstander i kronisk tidnød!), og dertil gevinster til både Jonas og Per - og de to sidste stillinger så kort før afgangen ud til at få det meget svært i slutspillet, men flot at de alligevel kørte pointene hjem!

På udturen havde vi leget med tanken om, at vi gerne så en 6-2 sejr, men realiteterne viste 6 ½-1½, og tilmed at vi var under flere steder, så 6 ½ er fantastisk flot gjort af hele holdet! Bemærk i øvrigt også at der INGEN tab var !!!

Hvordan er stillingen så i rækken: Tjaaahh, modstanderne fra vore tre spillede holdkampe har kæmpefavortitterne fra Randers I også spillet imod - og vi er samlet 2 points foran dem i de tre kampe !!!!!!!!

Men der er stadig fire holdkampe tilbage, og selvom vi ligger pænt og risikerer at blande os i oprykningsstriden, så skal vi jo også overveje, om vi overhovedet kan stille med 24 spillere hver tredje uge i skaksæsonen. Men sjovt ville det unægteligt være, og muligheden er i hvert fald stadig både til stede og realistisk. Men som sammenfatning af tredjeholdets indsat i denne sæson pt: Alt for mange afbud, men de der deltager på dagen, de sparker altså r*v !!


   Referent Mikkel: I erhvervs og arbejdsmæssig øjemed måtte vi til tirsdagens kamp i Randers undvære 2 spillere på en aften, der ikke blev helt udramatisk... Heldigvis trådte reserverne (og os andre) i karakter og fik en god start på det nye kalenderår, det må der gerne følges op om 14 dage i Silkeborg, når den udsatte kamp spilles!

   Steen var en bonde op, dog en lidt halv tam løber, men en buk gjorde at partiet uundgåeligt sluttede med remis. Oehlerich vandt, selvom han måske skulle kæmpe for det undervejs. Et afslået remistilbud undervejs, og så endte han med springer og 4 bønder mod tårn og en bonde.
Per O har til Red. skrevet dette: "På grund af strømafbrydelsen fra kl. ca. 21.00 til 21.25 var vi jo blevet godt forsinkede. Jeg sad tilbage som sidste mand af alle 16 partier med en stor kødrand, da lyset gik anden gang ca. kl. 23.40. Lyset kom dog snart efter igen, og jeg vandt en heldig sejr, som primært blev vundet på energisk spil. Sidste træk blev udført ved midnat, og vi kom derfor ekstra sent hjem til Århus!".

   Jonas var på hælene det meste af partie,t men fik kæmpet sig tilbage mod modstanderen, der undervejs nægtede remis. Det skulle han nok have gjort, for det kostede altså pointet til os.

   Og så aftenens drama som jeg husker det: Min modstander spillede som lyn og torden i åbningen, og efter en snes træk var jeg i den grad så meget på hælene, at jeg som minimum kun burde forvente en halv. Efter ca. 2 timers spil gik lyset så i hele huset, og vi fik ca. 25 minutter til at hvile kroppen. Der var bange anelser heromkring, for vi havde dårligt råd/tid til en ny udsættelse, som der faktisk kunne komme på tale. To kampe var i gang, og en udsættelse ville være skidt, ja næsten katastrofal. Heldigvis kom strømmen igen, og alle kunne ånde lettet op! Og mit parti? Jo, jeg fik kæmpet mig tilbage og fik min remis :-)

   Mads spillede sin sædvanlige London-opstilling og vandt solidt efter 30 træk, hvor modstanderens bønder blev splittet og en Dronningskak kostede til sidst materiale. En dynamisk franskmand endte for Höllsberg remis efter aktivt spil fra begge, og i skotsk vandt Ulrik et effektivt parti mod sin modstander. Korshøj spillede (igen) et effektivt parti og var hurtigt færdig efter i 17 træk at have mast Horslund bagud af brættet i en god Pirc.

Vi ligger godt til i tabellen, og jeg vil ikke komme med diverse konspirationer om, hvor godt eller skidt det måtte være at rykke op. Jeg kan kun tilføje: I sport spiller man for at vinde, HVER gang, så undgår man dumme rygter om aftalt spil osv, så lad os nu endelig bare fortsætte med det! Det går jo meget godt.

 

3. runde, torsdag den 13. december 2018 - Af Mikkel Hansen
 

Åbyhøj I - Nordre III   3 - 5
Lars G Rasmussen - Mikkel Hansen   ½-½
Peter Elkjær Larsen - Mads Borup   ½-½
Per Bille Sømod - Per Oehlerich   ½-½
Bo Christensen - Ulrik Thomassen   0 - 1
Christian Munk - Søren Korshøj Laursen   0 - 1
Lars Fast Hansen - Thomas Overgaard   ½-½
Malte B Kjær - Anna Hedelykke   1 - 0
Gregor Stederup - Jonas Nielsen   0 - 1

Sejr i de gamle lokaler
 

   Lokalcenter Åbygård. For mere end 23 år siden forlod Nordre Kingosvej i Aabyhøj for at rykke til nordbyen og Højvang efter 7 år i den vestlige forstad. Her knap et kvart århundrede senere, var vores 3. hold så tilbage i de skønne lokaler på gæstevisit, og det blev en rigtig god aften! Ikke kun fordi vi fulgte trop og vandt 5-3 som vores 2 øvrige hold, heller ikke nødvendigvis fordi kantinen på spillestedet indeholdt et udbud af varer til særdeles konkurrencevenlige priser (kaffe= 3 kr,  øl = 5 (FEM!) kr ?!?!),  og heller ikke fordi der ikke var støj i spillelokalet af nogen større betydning, som vi ellers kan være vandt til andre steder.... 

   Nej, det der gjorde aftenen særlig god var, at vi denne gang var i stand til at stille med 8 mand og ikke endnu engang skulle ud i en pinlig afbudsrunde som den mod Silkeborg. To reserver meldte sig klar hos holddirektør Holm tirsdag, og så kunne vi ellers gå i gang med forberedelserne! Vores  klubmester fra foråret og  tidligere formand Tom havde taget turen på gåben fra bopælen i nordvest og ned til Aabyhøj for at støtte os... flot og tak for det.

   Der var sejre til Jonas, Ulrik og Søren. Jonas har nok fået tanket lidt selvtillid oven på den delte sejr i Chees House onsdagene op til, og både Ulrik og Søren spillede særdeles effektivt i deres partier, hvor de begge gik direkte efter kongen.

   Anna måtte som den eneste desværre ned, da hun i vanlig engelsk efter eget udsagn fik fanget et kreatur på midten af brættet og lod fordelen tippe over til modstanderen, der desværre tog hele pointet.
 

   Mads, Mikkel, og Oehlerich spillede solidt og fik en hevet en halv hjem. De to sidstnævnte spillede 1.b3-åbning, hvorefter førstnævnte lidt kækt forespurgte, om vi havde trænet sammen ;-) Dette kunne jeg afkræfte, men pudsigt var det selvfølgeligt..  Overgaard havnede som sidste mand denne aften i tårnslutspil med bonde over og burde også have vundet. Spøgelser, tilskuere og midnatsnerver kan dog have spillet ham et puds, og vi måtte altså tage til takke med en halv.

   Vi er fint med i den samlede stilling og mangler jo altså Silkeborg II fra den udsatte runde som forventes afviklet primo januar, men datoen ligger i skrivende stund endnu ikke fast. Næste officielle opgave derimod er i Toms hjemby Randers, hvor deres 2.-hold venter, og så bliver det jo spændende om vi kan stille med 8 mand .....?!

 

1. runde, torsdag den 1. november 2018 - Af Mikkel Hansen
 

Nordre III - SK 1968 IV   6½ - 1½
Mikkel Hansen - Joen Lesner   ½-½
Per Brøndsted Höllsberg - Valdemar Mandrup   1 - 0
Per Oehlerich - Svante Juul Ellemand   1 - 0
Ulrik Thomassen - Casper Folkmann Bunch   ½-½
Søren Korshøj Laursen - Robert Pavia   1 - 0
Thomas Overgaard - Tony Lung Ca Hin   ½-½
Anna Hedelykke - Wadie al-Chemali   1 - 0
Niels Jürgensen - Jeppe Kau Gransøe   1 - 0

God og lovende start!

Efter lang ventetid blev holdskakken omsider skudt i gang rundt omkring i landet i weekenden. Efter 6½-1½ sejr (flot!) til førsteholdet over vennerne fra Nørresundby og sejr til 2. holdet over Kjellerup på lidt mere beskedne cifre på 4½-3½ ( også flot!), ja så var der jo lidt at leve op til i forhold til "storebrødrene". Men man må sige, vi i den grad fik sat nogle ting på plads torsdag aften og bevist, at man skal regne med os i år!

Holdet er i år noget anderledes end sidste sæson efter at flere nye spillere er kommet til klubben. På den baggrund er vi bestemt ikke dårligere stillet i forhold til vores bestræbelser på at overleve i Mesterrækken. Enkeltresultaterne følger i kort efterbehandling her:

På bræt 3 skulle Oehlerich med sort op mod den unge Ellemand og et dynamisk godt spillet parti endte med jagt mod hvids konge og dermed en effektiv sejr til os.

Ulrik kom en bonde under, men med godt spil og god kompensation i slutspillet med en god springer, der ikke var til at styre, så fik han rettet godt op på stillingen, og vi fik en remis ud af det i sidste ende.

I et dynamisk parti vandt Anna flot i en afbytningsvariant af Caro-Cann, hvor modstanderen hoppede i havnen efter små 10 træk. Effektive skinofre, der udnyttede modstanderens udskudte rokade afgjorde reelt partiet og den unge mand måtte kapitulere efter godt 40 træk.

Höllsberg vandt et effektivt 3.Lb5 i siciliansk, hvor modstanderen lavede en positionel brøler efter 13 træk. Herefter vandt Per en bonde, og efter 17 træk var partiet afgjort i vores favør.

Overgaard måtte som den ene af tre nøjes med remis i Nimzoindisk med tidligt ...b6. Partiet blev analyseret i baren af bl.a. to førsteholdsspillere, og konklusionen må efterfølgene være noget i retning af: "En Nimzoinder uden den store fordel efter åbningen, men med lidt halvtamt spil af sort og måske også hvid!" .

7 partier remis i de sidste 10 spillede partier. Jeg kunne sådan set endnu engang godt leve med en halv med sort igen, meeen ... sejren vil man jo altid gerne have, særligt efter en god Caro-Cann med sort, der endte op i en "god Franskmand", som Grove postulerede i baren efterfølgende. Partiet fladede ud, og 8 x remis i de sidste 11 partier er nu en realitet!

På bræt 8 vandt Jürgensen uden de store problemer, og så var der kun den nye mand Søren tilbage som den sidste. Et spændende Maroczy-inspireret parti i siciliansk, hvor han fik fint angreb ind på sin unge modstander og holdt hovedet koldt i komplikationerne. Godt for Korshøj med en sejr efter en lille downperiode.

Alt i alt en rigtig god og lovende start. Jo jo, ratingmæssigt var vi favoritter, men mod et hold, hvor det vist kun var min modstander, der var over 18 år, ja så kan det jo altid farligt. Næste opgave er torsdag den 22. november, hvor vi drager til Lunden og møder Silkeborg II.