Nordre II i 2. Division Gr. 3 - kampreferater


7. runde, søndag den 8. marts 2020 - Af Michael Øe
 

Fredericia II - Nordre II   2½ - 5½
Rasmus Thestrup Østergd - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Jens Christian Hansen - Jan Rewitz   1 - 0
Lasse Nielsen - Michael Øe   0 - 1
Hans Ulrik Christensen - Leif Møller   1 - 0
Johnni A Marcussen - Peer Ole Pedersen   0 - 1
John Erling Nielsen - Benjamin Christensen   ½-½
Henning Brøgger Jensen - Lars Noe   0 - 1
Thor Wind Andersen - Filip Holm   0 - 1

Cementering af 2. pladsen - ”I dag vil jeg være den bedste version af mig”

   Det var disse ord - skrevet med store bogstaver på endevæggen af spillesalen – vi åbenbart forventedes at skulle leve op til. Lad det være sagt med det samme: Vi var temmelig heldig med resultatet, og mange af os håber, dagens spil absolut ikke er udtryk for vores bedste version J

   Hurtigst færdig og mest utilfreds med sig selv var Leif, der på 4. brættet spillede en lidt blød åbning, og da det så ud til, han var sluppet med en kun lidt dårligere stilling, soldede han en ren officer på en kombination, han ville være flov over at overse i et lynparti.

   Vi fik dog snart bragt balance i regnskabet, da Poul Erik på 1. bræt fik sig en hurtig gevinst. Han havde gnasket en bonde allerede i åbningen, og selvom der sikkert var lidt kompensation, så det ud til, han langsomt og roligt fik neutraliseret modstanderens spil. Da denne så satsede, var der ligeledes en simpel officersgevinst.

   Kort efter var der også gevinst på 5. bræt. Her havde Peer Ole en stilling, der umiddelbart så meget lige ud. Men nogle stillinger er mere lige end andre, og der var faktisk flere ubehagelige ting, modstanderen skulle holde øje med. Da presset blev øget, gik han også i en kombination, hvor Peer Ole sikrede sig 2 lette og bonde for et tårn.

   Benjamin spillede på 6. bræt en lidt underlig remis. I åbningen valgte modstanderen at lukke sin c1 løber inde med et hurtigt e3, hvorpå Benjamin satte en springer på c6, der spærrede for en tematisk fremmarch med c-bonden. Værre blev det, da modstanderen umotiveret gav 2 lette for tårn og bonde. Det lignede stor fordel til Benjamin, men der blev afviklet til et slutspil, hvor modstanderen i mellemtiden havde sikret sig bonde nr. 2. Så på det tidspunkt, var remis nok o.k.

   På 8. bræt fik Filip givet de tilskuende dårlige nerver. I en stilling, hvor han tydeligvis pressede for mere end remis, tog han pludselig mod et officersoffer, der tillod en meget flot mat i 2. Pudsigt nok overse modstanderen også matten. Den er heller ikke så nem at se (regner med redaktøren snarligt viser et diagram af stillingen), men hvorfor så officersofferet? Nå, derefter var det jo nemt nok for Filip at sikre sig hele pointet. Dermed blev han holdets topscorer med 5½. Benjamin opnåede samme score, men var med alle 7 gange, mens Filips er opnået i 6 partier – med lidt held!

   Nå, på 3. bræt havde jeg også selv en del medvind i et parti, hvor jeg frem for en lille fordel med kort rokade valgte at gå modsat, hvorpå der blev givet og taget i et temmelig rodet parti. Ligesom sidst havde jeg et attraktivt officersoffer, og igen turde jeg ikke gå efter det. I stedet valgte jeg en fortsættelse, hvor blikspanden fortæller mig, at min modstander mere end en gang havde mulighed for at sikre sig stor fordel. Tiden var dog hurtigt knap for os begge, og stillingen temmelig kaotisk, så jeg kan trøste mig med, jeg i tidnøden så noget mere end min modstander.

   Tilbage var 2 lange slutspil, der set fra sidelinjen begge lignede noget, der ville ebbe ud i remis. På bræt 7 træk Lars dog det længste strå, da han simpelthen spillede bedre bondeslutspil end modstanderen. I en stilling, hvor der skulle regnes langt, spillede Lars på, at modstanderen valgte den variant, hvor det var afgørende, at modstanderens bønder stod på a6 og b5, mens Lars’ bønder stod på a2 og b4. Med bonden på a3 havde partiet fået det modsatte udfald i varianten!

   Til sidst havde vi Jan på bræt 2. Efter Jan gav en bonde for kompensation i åbningen, endte det hele med et dobbelt tårnslutspil, hvor Jan stadig manglede en bonde. Til gengæld havde modstanderen noget generøst tilladt ham at få kongen rigtig godt med, så nogle mente endog, at Jan ligefrem stod til at vinde partiet. Desværre valgte han en grådig variant, hvor han fik et par bønder, men modstanderen fik sin fribonde langt frem. Med meget lidt tid på uret (2. tidkontrol) tillod Jan en smart kombination, der gav modstanderen mulighed for at give et tårn mod til gengæld at forvandle fribonden til en dame. Det bedste at sige om den afslutning var, at vi under analyserne bagefter fik glæde af flere ”søde” kommentarer til Jan fra Esbjergs Lars Wilton J

   Altså relativt heldig 5½-2½ sejr og et samlet resultat på 34½ point. Det var et stykke efter Esbjerg, men man bedes bemærke, at Aalborg vandt gruppe 4 med 34 point. Der var i øvrigt live-transmission fra dagens partier – burde forbydes nede i 2. division!

 

6. runde, søndag den 23. februar 2020 - Af Michael Øe
 

Evans II - Nordre II   2½ - 5½
Sixten Max. Thestrup - Poul Erik Nielsen   1 - 0
Per Skjoldager - Jan Rewitz   1 - 0
Jørgen Aaskov - Michael Øe   0 - 1
Zijad Campara - Leif Møller   0 - 1
Helge Poulsen - Peer Ole Pedersen   0 - 1
Amin Yahyaoui - Benjamin Christensen   0 - 1
Vitus Bondo Madhus - Dennis Hemdorff   0 - 1
Peter Bøgh Larsen - Filip Holm   ½-½

Godkendt 5½-2½ sejr ude mod et forstærket Evans II

   Turen til Vejle for at møde bundholdet blev taget med forventninger om en solid sejr. Det lykkedes da også, selvom hjemmeholdet havde været så ufine at flytte deres 1. bræt ned på bræt 3 og placere et par stærke kort på de 2 øverste brætter, hvor vi fik kærligheden at føle.

   På 1. bræt tabte Poul Erik et parti, hvor han ville stramme skruen og tillade svækkelser i en stilling, der formentlig ikke var god nok til det. I hvert fald fik modstanderen en masse gode felter, og det endte med, der røg en kvalitet i de efterfølgende taktiske forviklinger. Der blev sprællet, men forgæves.

   Endnu mere ærgerligt var nederlaget til Jan på bræt 2. Med de sorte brikker i Skandinavisk (med overgang til afbytningsvarianten i Caro Cann) var det lykkedes ham først at give modstanderen en isoleret bonde og derpå få afbyttet den løber, modstanderen regnede med skulle anvendes i et kongeangreb. Desværre spillede Jan et par knap så optimale træk, hvorpå han totalt overså en taktisk finte, der medførte et voldsomt tab af materiale. MØG!

   Sidste pointafgiver på holdet var Filip på 8. bræt, der for første gang i denne sæson måtte nøjes med ½ point. Han spillede noget kunstigt og langt under vanlig standard, hvilket overlod en stribe gode, hvide felter til modstanderen. Heldigvis havde modstanderen så meget respekt for vor mand, at han tilbød remis i, hvad der lignede en temmelig fordelagtig stilling for ham. Filip skyndte sig at tage den halve for holdet!

   Fra bræt 3 til 7 var der så fuld score til os. Heldigst af vinderne var nok Dennis på 7. bræt, der selv indrømmede, at han undervejs havde været mindst ligeså bekymret og betænkelig som de tilskuende holdkammerater. Modstanderen var en knægt, der dårligt kunne se op over bordkanten, men det kunne man ikke se på spillet i partiets første halvdel. Kendere af Dansk Skoleskak vil da også vide, at den unge mand lige er blevet Nordisk Mester i skoleskakkens E-gruppe [kig evt her]! Senere i partiet kom Dennis dog stærkt tilbage og fik åbnet juniors kongestilling.

   På 6. bræt var der endnu engang point til Benjamin i et meget rodet parti, hvor modstanderen tydeligvis havde problemer med det positionelle spil. Både med at sætte brikkerne midt på felterne, men også med at finde de rette felter til dem J. Pludselig kom der hul på bylden, og Benjamin plukkede en række bønder, afviste remistilbud (afgivet i tabt stilling) og vandt sikkert.

   Peer Ole på 5. bræt tog sig vanen tro rigeligt med tid til at komme ud af åbningen, og da han nok havde spillet en kende for forsigtigt i begyndelsen, lignede det heller ikke fordel på brættet. Modstanderen blev dog overmodig og åbnede stillingen, hvilket Peer Ole tydeligvis fik mest ud af. Pludselig havde han kongeangreb, og da jeg kiggede over på brættet lidt senere, havde han også været så ufin at tage en officer fra modstanderen.

   Til sidst manglede vi bare at få afgjort de øvre midterbrætter. På 4. bræt var Leif kommet godt ud af åbningen med de sorte, og han pressede godt på. Det lignede dog en af den slags stillinger, hvor afviklingerne let kunne føre til et holdbart slutspil for modstanderen. Ligesom vi begyndte at bekymre os, vandt Leif dronning for tårn, og så var det bal forbi.

   Jeg selv havde på bræt 3 fået gang i et gunstigt kongeangreb og troede, der skulle vindes i stor stil. Modstanderen fandt dog ressourcer nok til at overleve angrebet. Desværre for ham, var det bare ensbetydende med afvikling til, hvad der lignede et meget vundet slutspil for mig. Han sprællede længe, men uheldigt for ham var jeg meget indædt efter ikke at spille gris i endnu et tårnslutspil i denne sæson.

   Dermed altså 5½ gode point ind på kontoen til os. Førende Esbjerg tog dog ligeså mange point. Så selv hvis vi får 8 i sidste runde, skal Esbjerg tabe 5½-2½, før det bliver os, der får billetten opad.

 

5. runde, søndag den 26. januar 2020 - Af Michael Øe
 

Nordre II - Viby   6 - 2
Poul Erik Nielsen - Jens Fogh   0 - 1
Jan Rewitz - Laus Hougaard   1 - 0
Michael Øe - Henning Matzen   1 - 0
Leif Møller - Thorsten Nagel   ½-½
Peer Ole Pedersen - Benny Lauridsen   ½-½
Benjamin Christensen - Benno Markussen   1 - 0
Dennis Hemdorff - Martin Frøkjær-Jensen   1 - 0
Filip Holm - Mogens Engsig-Karup   1 - 0

Vi er nu kandidat til endnu en 2. plads!

   Vi tog i dagens anledning imod Viby, og da vi denne gang var uden afbud, var vi ratingfavoritter på 7 af brætterne. Kampen startede godt for os, da både Filip på 8. bræt og Benjamin på 6. bræt hurtigt fik tydelige fordele. Filip vandt snart en officer i nogle forviklinger, hvor modstanderen ikke regnede helt så langt. Et af de partier, der bare ligner spil til et mål.

   Det var Benjamins parti helt sikkert også, men det tog noget længere tid, da han måtte via et lidt længere slutspil med et par bønder i overvægt. Modstanderen var dog aldrig i nærheden af modspil i det slutspil, så endnu en sikker sejr til pointmaskinen.

   I mellemtiden havde Peer Ole på 5. bræt taget remis i en stilling, der hele vejen så meget lige og fredelig ud. Eneste bekymring undervejs var tidsforbruget, der som sædvanlig gav visse bekymringer hos holdkammeraterne. Modstanderen virkede dog meget tilfreds med remis (dårlige erfaringer mod vor mand?) og undlod at teste, om Peer Ole ville træde forkert.

   Kort derefter havde jeg på 3. brættet fået tilkæmpet mig min første sejr i årets divisionsturnering. Jeg spillede en provo-åbning og stod nok lidt under en stor del af vejen, men da stillingen blev åbnet, overså min modstander først en giftig mulighed og derpå også det afgørende træk, der indbragte mig en officer i overskud.

   Dernæst var det Dennis’ tur til at føre de sorte brikker frem til en officersgevinst. På 7. brættet prøvede han f5 varianten i spansk (Jänisch gambit) og slap pænt fra det – formentlig med en lille åbningsfordel. Da presset på modstanderen blev øget, troede vi, Dennis var i færd med at indkassere en bonde, men det blev altså til en hel officer – og pointet, da man nåede træk 40.

   På 4. bræt sled Leif meget ihærdigt for at få mere end en optisk fordel ud af sin London-opstilling, men han måtte tage til takke med det halve point. Mere held havde Jan på 2. bræt. Han spillede sit giftige g4 mod modstanderens hollænder og fik tilsyneladende en pæn stilling. Desværre så det op mod tidkontrollen ud til, han mistede angrebet samtidig med et par bønder. Lige da vi var ved at miste håbet, gik modstanderen dog helt galt i byen, og så havde vi den rigtige Jan tilbage med et klapperslangehug.

   Dagens eneste synder blev således holdleder Poul Erik, der på 1. bræt spillede et meget langt og intenst parti, hvor begge parter tydeligvis var mødt frem for at vinde. For de tilskuende var det håbløst at gennemskue, hvem der stod bedst undervejs, men det blev i hvert fald slemt for vores side. Hvor slemt kan illustreres af, jeg hørte Poul Erik tilbyde en remis! Det blev blankt afslået, og efter tidkontrollen så slutspillet temmelig tabt ud. Selvom det ikke var nemt, og der blev kæmpet bravt, måtte vi altså afgive pointet og ”nøjes” med 6-2. 

   Trods den store sejr til os udbyggede førerhunden Esbjerg deres forspring, og selv Filip er vist ved at erkende, vi ikke længere har oprykningschancer!

 

4. runde, søndag den 12. januar 2020 - Af Leif Møller
 

Haderslev I - Nordre II   4 - 4
Jan Garbrecht - Michael Poulsen   ½-½
Frank Petersen - Leif Møller   ½-½
Carsten Hansen - Peer Ole Pedersen   ½-½
Allan Hye - Benjamin Christensen   ½-½
Per Hansen - Dennis Hemdorff   1 - 0
Kai Bjørnskov - Filip Holm   0 - 1
Jacob Buris Andersen - Mikkel Hansen   ½-½
Claus Mogensen - Ulrik Thomassen   ½-½

Godt resultat – alt taget i betragtning

   I en utrolig tæt pulje - efter 4 runder er der kun 3½ point mellem 2 og 7 - fik vi et godt resultat, vores forventet var 3,48, så 4 point var et godt resultat for os ifølge ELO. Optakten var ellers ikke lovende, vi stillede op uden de normale bræt 1-3 (Poul Erik var udlånt til 1. holdet, Øe blev syg på dagen og Rewitz var vist ferieramt).

   Efter 2 timers spil havde Peer Ole og jeg spillet remis uden megen dramatik. 1-1 Resten af partierne vurderede jeg til yderligere 2½ (alle på nær Filip syntes jeg stod lidt under).

   En halv time senere har reserven Mikkel spillet remis - Mikkel vidste først kl. 10 på dagen, at han skulle spille, og han havde endda arbejdet om natten!) - rigtig flot med det korte varsel: 1½-1½

   3 timer spillet, og nu har Filips modstander opgivet, da der ryger yderligere en kvalitet, i forvejen manglede han en officer efter en grov overseelse, mens endnu en reserve, Ulrik, har kæmpet sig op til en lige stilling og der er taget remis, så 3-2 føring til os, men det ser svært ud for de sidste – her står vi til 2 remiser og 1 tab.

   Efter 3½ time er alle færdige, Benjamin spiller remis i et parti, som jeg syntes så lige ud hele vejen.

   Dennis må ned, da han møder en spiller, som har forberedt sig rigtig meget til dagens opgør, flere timer, ja flere dage forlyder det, hvilket illustreres af, at jeg på tidspunkt kommer forbi partiet og ser, at modstanderen nu har 1 time og 35 minutter… (det vil sige han har optjent 5 minutter!), og ja, det var selvfølgelig Per Hansen …

   Sidste mand tilbage var endnu en reserve, Michael Poulsen – som på 1. brættet holdt tungen lige i munden i et meget spændende parti. Michael så presset ud næsten hele partiet, men formåede alligevel at få en halv i hus!

   Så det hele endte 4-4, hvilket vi gerne på forhånd havde solgt kampen for. En stor tak til vores reserver!

 

3. runde, søndag den 1. december 2019 - Af Michael Øe
 

Århus/Skolerne II - Nordre II   4½-3½
Jakob Bjerre Jensen - Poul Erik Nielsen   0 - 1
Vagn Jensen - Jan Rewitz   1 - 0
Martin Skov Jakobsen - Michael Øe   1 - 0
Michael Tettinek - Peer Ole Pedersen   ½-½
Jesper Mygind - Benjamin Christensen   0 - 1
Jesper Hammer-Larsen - Dennis Hemdorff   ½-½
Jacob Arnbjerg - Per Oehlerich   ½-½
Henrik Ochsner - Steen F Christensen   1 - 0

Kunsten at tabe alt på gulvet!

   Efter 2. rundes succes mod topholdet Esbjerg skulle vi denne gang møde Århus/Skolernes 2. hold, der indtil videre ikke havde glimret i turneringen. De stillede dog i noget stærkere opstilling end sidst, og da vi havde et par reserver med, var der tale om en meget jævnbyrdig kamp ifølge Dr. Elo.

   Efter 3 timers spil, så det rigtig godt ud for os. Pointmaskinen Benjamin havde på 5. bræt smart fanget modstanderens dronning, der fik vovet sig for langt ind i Benjamins lejr. Point til os! Samtidig havde vores førstemand, Poul Erik haft held med et giftigt bondeoffer og kongeangreb, og selvom det tog lidt tid (mest på modstanderens ur), så blev pointet kørt sikkert hjem.

   Mens de to sejre kom i land, spillede vores 4., 6. og 7. bræt hhv. Peer Ole, Dennis og Per (en af dagens to reserver) nogle remiser, der fra sidelinjen så meget fredelige ud. Uden at have haft partierne til gennemspil skal jeg i hvert fald ikke kloge mig på eventuelle gevinstchancer undervejs, men nøjes med at citere Per: ”Når 2 solide spillere møder hinanden…”.

   Dermed førte vi 3½-1½ med 3 partier tilbage. Jan på 2. bræt havde dog mistet en bonde efter et noget provokerende åbningsspil, og i tidnøden gik det helt galt med et officerstab. Med Jans resultater denne sæson in mente, kan man kun konstatere, at det er lettere at spille i ligaen!

   På 8. bræt var der imidlertid god grund til at tro på point. Her havde vi fået hentet en superreserve i Danmarks bedste basisspiller (i hurtigskak), Steen ”Fup”, og det så da også – i hvert fald en overgang - ud til, at det var Steen, der pressede for mere end et halvt point. Desværre endte det med tidsoverskridelse for vor mand, og da jeg på 3. bræt først droppede en ren bonde og derpå tabte et tårnslutspil, der med lethed kunne være holdt remis, så endte vi med en kold afvaskning.
Øv, Øv og 3 gange Øv!

 

2. runde, søndag den 17. november 2019 - Af Dennis Hemdorff
 

Nordre II - Esbjerg   4½-3½
Poul Erik Nielsen - John Rødgaard   ½-½
Jan Rewitz - Hans Buus Pedersen   0 - 1
Michael Øe - Ove Weiss Hartvig   ½-½
Peer Ole Pedersen - Iver Poulsen   ½-½
Benjamin Christensen - Torsten Lindestrøm   ½-½
Lars Noe - Ole Bønnelykke   ½-½
Dennis Hemdorff - Henrik Tranberg Jensen   1 - 0
Filip Holm - Michael T. Rozenfeldt   1 - 0

Godkendt!

   2. runde af Divisionsturneringen foregik på hjemmebane, hvor vi tog imod favoritterne fra Esbjerg. På papiret skulle Esbjerg være et bedre hold, men de startede muligvis en anelse for afslappet. Det blev en tæt holdkamp, som startede med mange hurtige remiser.

   På 1. bræt var Poul Erik skarp nok til at spille remis mod IM John Rødgaard efter bare 15 træk. Jan så på bræt 2 ud til at have noget pres mod sin modstander, men desværre var det ikke spor nemt, og Rewitz måtte som den eneste på holdet se sig besejret efter et tårnslutspil med to bønder mindre. Kom igen! Heldigvis var Jan sidste mand til at blive færdig, og sejren var allerede hjemme, da Jan kastede håndklædet i ringen.

   På bræt 3 besat af Michael Øe blev en hurtig halv effektueret efter bare 10 træk, og Peer Ole spillede et halvt point i hus efter 12 træk. Længere var Benjamins og Lars Noes partier på henholdsvist bræt 5 og 6, der blev en anelse komplicerede undervejs, men endte også med relativt hurtige halve point.

   Der var dermed lagt op til, at det var de nederste brætter, der skulle hente sejren hjem. På bræt 7 havde jeg noget bedre styr på åbningen end min modstander og hentede en sikker sejr hjem, efter at modstanderen havde lavet en åbningsbummert. Og endelig på bræt 8 blev der efter en italiensk åbning holdt åbent hus hos modstanderens konge, hvor Filips dronning og springere var inviteret, og det tog ikke Filip mange træk at rydde buffeten og hive sejren hjem!

   Samlet set må resultatet siges at være godkendt. Vi ligger nu nummer 1 i gruppen med 10 brætpoint og 4 matchpoint. Lige efter kommer dagens modstandere fra Esbjerg med 10 brætpoint og 2 matchpoint. Om to uger møder vi Aarhus/Skolerne på udebane (i Chess House ;-)).

 

1. runde, søndag den 27. oktober 2019 - Af Michael Øe
 

Nordre II - SK 1968 III   5½-2½
Poul Erik Nielsen - Martin Knudsen   ½-½
Jan Rewitz - Morten Lyck Hansen   ½-½
Michael Øe - Stephan Joyce   0 - 1
Leif Møller - Steffen Cordes   1 - 0
Peer Ole Pedersen - Carsten Brølling   1 - 0
Benjamin Christensen - Casper Tvede Busk   1 - 0
Lars Noe - Simon Ehrenreich   ½-½
Filip Holm - Anton David   1 - 0

Heldig 5½-2½ sejr

   Så blev divisionssæsonen skudt i gang, og vi skulle teste, om vi hørte til blandt de bedre hold i 2. div. gruppe 3. Med en forventet på 5,35 lyder de 5½ jo meget rimeligt, men vi skal prise os meget lykkelige for, vi ikke måtte nøjes med 4½ (eller mindre).

   Først færdig var vist reserveindkaldte Lars Noe, der med de sorte hentede sig en sikker remis. Vel o.k. når man hidkaldes dagen før og ikke er skakklar. Kort efter havde Benjamin vundet efter, hvad der lignede en meget stilren nedspilning af den ellers formstærke Casper Tvede, der hærger vores klubturnering. Flere kan sikkert have glæde af at se, hvordan man får ram på ham! Her den ydmygende afslutning:

   Benjamin slutter effektfuldt af med 32.Lxg7!!

   Mest spændende og nervepirrende på dette tidspunkt var klart Leifs chancerige officersoffer. Leif havde fået et par bønder omkring modstanderens konge, og han kunne have taget en evig skak. Heldig for holdet valgte han i stedet at satse hele butikken, og det endte med et helt point til os. 2½-½ til os og alt var godt.

   Heromkring begyndte de mørke skyer dog at trække sig sammen over os. Jan måtte nøjes med remis, selvom det en overgang lignede en bonde til ham. Men det er selvfølgelig svært at spille helt optimalt, når man ankommer så sent, man giver sig selv 3 kvarters tidshandicap. Godt det var blevet vintertid, så Jan trods alt nåede frem og fik det halve point J.

   Filip havde ganske vist et godt slutspil med en solid merbonde, men det blev afviklet til et tårnslutspil, der var remis et par gange undervejs. Her smilede heldet til os, da det i sidste ende blev konverteret til et helt point. Jeg fik derimod vendt en let fordelagtig stilling til et tabt slutspil. I stedet for at vælge en af flere lovende fortsættelser, tog jeg en kamikaze-variant, hvor min modstander fik en meget farlig fribonde, og mit angreb ikke førte til noget. Dagens eneste tab, og jeg havde mest af alt lyst til at realisere mit bohave og vælge en fremtid i et kloster i Tibet!

   Samtidig så det skidt ud på de resterende 2 brætter. Poul Erik gav en bonde i åbningen for at få et dynamisk spil, som desværre udeblev. Efter en meget indædt kamp fik han muligheden for at ofre en officer på modstanderens sidste bonde. Der blev kun spillet et par træk med tårn og springer mod Poul Eriks enlige tårn, før der blev taget remis.

   Dagens gyser blev klart leveret af Peer Ole, der havde pådraget sig en isoleret bonde for aktivt spil. Bonden gik dog tabt ca. i det samme træk, hvor det aktive spil også forsvandt. Tilbage var et slutspil, hvor der hurtigt røg en bonde (eller to) mere, og vi havde faktisk opgivet ethvert håb, da modstanderen bukkede en ren officer. Det tog stadig en rum tid og mange svinkeærinder, før Peer Ole fandt den rigtige plan og fangede modstanderen i et smukt matnet med konge, tårn og løber. Virkelig godt kæmpet. Man skal aldrig opgive håbet om en modstanderfejl i divisionsskak.

Tilbage står vi altså med 5½ gode point efter en ikke alt for overbevisende indsats, og man kan have lidt bange anelser, når vi om 3 uger skal tage imod favoritterne fra Esbjerg, der – uden John Rødgaard – høvlede Haderslev 6½-1½. Men nogle af os kan forhåbentlig gøre det lidt bedre.