Nordre II i 2. Division Gr. 3 - kampreferater


1. runde, søndag den 27. oktober 2019 - Af Michael Øe
 

Nordre II - SK 1968 III   5½-2½
Poul Erik Nielsen - Martin Knudsen   ½-½
Jan Rewitz - Morten Lyck Hansen   ½-½
Michael Øe - Stephan Joyce   0 - 1
Leif Møller - Steffen Cordes   1 - 0
Peer Ole Pedersen - Carsten Brølling   1 - 0
Benjamin Christensen - Casper Tvede Busk   1 - 0
Lars Noe - Simon Ehrenreich   ½-½
Filip Holm - Anton David   1 - 0

Heldig 5½-2½ sejr

   Så blev divisionssæsonen skudt i gang, og vi skulle teste, om vi hørte til blandt de bedre hold i 2. div. gruppe 3. Med en forventet på 5,35 lyder de 5½ jo meget rimeligt, men vi skal prise os meget lykkelige for, vi ikke måtte nøjes med 4½ (eller mindre).

   Først færdig var vist reserveindkaldte Lars Noe, der med de sorte hentede sig en sikker remis. Vel o.k. når man hidkaldes dagen før og ikke er skakklar. Kort efter havde Benjamin vundet efter, hvad der lignede en meget stilren nedspilning af den ellers formstærke Casper Tvede, der hærger vores klubturnering. Flere kan sikkert have glæde af at se, hvordan man får ram på ham! Her den ydmygende afslutning:

   Benjamin slutter effektfuldt af med 32.Lxg7!!

   Mest spændende og nervepirrende på dette tidspunkt var klart Leifs chancerige officersoffer. Leif havde fået et par bønder omkring modstanderens konge, og han kunne have taget en evig skak. Heldig for holdet valgte han i stedet at satse hele butikken, og det endte med et helt point til os. 2½-½ til os og alt var godt.

   Heromkring begyndte de mørke skyer dog at trække sig sammen over os. Jan måtte nøjes med remis, selvom det en overgang lignede en bonde til ham. Men det er selvfølgelig svært at spille helt optimalt, når man ankommer så sent, man giver sig selv 3 kvarters tidshandicap. Godt det var blevet vintertid, så Jan trods alt nåede frem og fik det halve point J.

   Filip havde ganske vist et godt slutspil med en solid merbonde, men det blev afviklet til et tårnslutspil, der var remis et par gange undervejs. Her smilede heldet til os, da det i sidste ende blev konverteret til et helt point. Jeg fik derimod vendt en let fordelagtig stilling til et tabt slutspil. I stedet for at vælge en af flere lovende fortsættelser, tog jeg en kamikaze-variant, hvor min modstander fik en meget farlig fribonde, og mit angreb ikke førte til noget. Dagens eneste tab, og jeg havde mest af alt lyst til at realisere mit bohave og vælge en fremtid i et kloster i Tibet!

   Samtidig så det skidt ud på de resterende 2 brætter. Poul Erik gav en bonde i åbningen for at få et dynamisk spil, som desværre udeblev. Efter en meget indædt kamp fik han muligheden for at ofre en officer på modstanderens sidste bonde. Der blev kun spillet et par træk med tårn og springer mod Poul Eriks enlige tårn, før der blev taget remis.

   Dagens gyser blev klart leveret af Peer Ole, der havde pådraget sig en isoleret bonde for aktivt spil. Bonden gik dog tabt ca. i det samme træk, hvor det aktive spil også forsvandt. Tilbage var et slutspil, hvor der hurtigt røg en bonde (eller to) mere, og vi havde faktisk opgivet ethvert håb, da modstanderen bukkede en ren officer. Det tog stadig en rum tid og mange svinkeærinder, før Peer Ole fandt den rigtige plan og fangede modstanderen i et smukt matnet med konge, tårn og løber. Virkelig godt kæmpet. Man skal aldrig opgive håbet om en modstanderfejl i divisionsskak.

Tilbage står vi altså med 5½ gode point efter en ikke alt for overbevisende indsats, og man kan have lidt bange anelser, når vi om 3 uger skal tage imod favoritterne fra Esbjerg, der – uden John Rødgaard – høvlede Haderslev 6½-1½. Men nogle af os kan forhåbentlig gøre det lidt bedre.