Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


1. runde, mandag den 31. oktober 2019 - Af Søren Korshøj Laursen
 

Nordre III - Aros I   5½-2½
Mikkel Hansen - Johnny Jensen   1 - 0
Ulrik Thomassen - Flemming Pagh Iversen   ½ - ½
Per Oehlerich - Knud Erik Juhl   ½ - ½
Mads Borup - Bjørn Sand   ½ - ½
Søren Korshøj Laursen - Kurt Simonsen   1 - 0
Jonas Nielsen - Knud Madsen   1 - 0
Anna Hedelykke Jensen - Per Vestergaard   0 - 1
Thomas Overgaard - Johnny Sparvang   1 - 0

Helt som forventet!


    Så kom vi i gang med holdskaksæsonen, og vi skulle møde Aros,på papiret en overkommelig modstander, men det skulle vise sig, at vi fik kam til håret.

   Det varede hele 2½ time, inden Ulrik som den første var færdig. Han havde hvid mod den altid kampberedte Flemming, og Ulrik stillede sig op med e4,d4 og f4 mod Flemmings relativt nyudviklede Pirc-varianter. Det så skarpt og indviklet ud, og det lignede en relativ uklar stilling, da der blev taget remis.

   Derefter gik det stærkt med pointene, og jeg tror, Thomas var glad for sin gevinst mod Johnny. Han stillede sig op med Dc2 og Ld3 mod Johnnys sorte opstilling, men Sb4 drillede og tog brodden af hans angreb. Johnny fyrede trækkene af, mens Thomas var nede på 5 minutter til de sidste 10 træk. Men den højestratede vandt. Dejligt med et helt point.

Mikkel fik med sort lov  at stille sig op i sin Dragevariant. Hans modstander Johnny kendte dog også varianten ret godt, men ikke bedre end Mikkel, som hele partiet igennem havde (bedst) styr på de indviklede varianter. Godt kørt hjem af formand Mikkel!

   Jeg selv havde sort mod Kurt, og i min Dragevariant fik jeg alt det, man kunne ønske sig som sort: Kontrol over centrum, to gode løbere, men hvid forsvarede sig godt, indtil jeg fik vundet først en kvalitet pga. en regnefejl fra Kurt og derefter endnu en kvalitet. Jeg spillede ikke helt nøjagtigt, men syntes, jeg havde styr på begivenhedernes gang. Helt point til os.

   Mads’ stilling så indviklet ud, og hans modstander fik en irriterende bonde ned på h2. Mads mente, at han stod lidt i overkanten til sidst, hvor de delte pointet, og det har han sikkert ret i, når han siger det. Man må stole på sin holdleder. Remis.

   Jonas vandt i afbytningsvarianten i Fransk. Det så ud til, at Jonas stod i overkanten hele vejen igennem, men var nede på 1 minut til de sidste 15 træk. Til sidste var der en fjern fribonde, der løb i mål for Jonas, og modstanderen måtte ofre sin springer. Godt, at Jonas bevarede roen i tidsnøden.

   Per var derimod i problemer med Knud Erik Juhl, der med en Maróczy-opstilling og et tårn i en halvåben e-linje fik en irriterende hest op på d5, hvor den drillede godt og grundigt. Derefter måtte Per give en bonde, men ved god slutspilsteknik holdt Per remis.

   Anna sad ved mit nabobord, og jeg kunne se, hvordan hun i en Benkö-gambit fik en ønskeopstilling med tryk mod b2, fik genvundet sin bonde og nappede endnu en bonde. Da jeg tog hjem, var jeg overbevist om, at det ikke kunne tabes, men ak og ve, slutspil er fyldt med drama, og der må være sket et eller andet uheldigt efter jeg tog hjem.

Alt i alt kan vi være tilfredse med resultatet. Jeg tror, vi i de kommende kampe skal spille lidt hurtigere i midtspillet – 15 minutters tillægstid efter 40 træk er ikke alverden .