Nordre II i 2. Division Gr. 3 - kampreferater


1. runde, søndag den 31. oktober 2021 - Af Dennis Hemdorff
 

Århus/Skolerne II - Nordre  II   5½ - 2½
John Rendboe - Benjamin Christensen   1 - 0
Kresten Hagen     - Filip Holm   1 - 0
Jakob Bjerre Jensen - Dennis Hemdorff   1 - 0
Vagn Jensen         - Ulrik Thomassen   ½-½
Jesper Mygind      - Steen F Christensen   1 - 0
Jacob Arnbjerg - Per Oehlerich   1 - 0
Henrik Ochsner - Jonas Nielsen   0 - 1
Thumas Mygind - Lars Christensen   0 - 1

Debutanternes dag!

   På første brættet måtte Benjamin se sig besejret af den erfarne John Rendboe. Partiet så fra starten meget uklart ud (læs: jeg kunne ikke finde hoved eller hale i det). Men efter et relativt kort parti måtte Benjamins tunge hånd hen over brættet.

   Filip på 2. brættet havde, hvad der lignede en lovende stilling, og med et taktisk offer på h2 så det på et tidspunkt godt ud. Desværre for Nordre udviste modstanderen, Kresten Hagen, et fænomenalt overblik, der gjorde, at han kunne trække sig ud som sejrsherre.

   Jeg selv på 3. bræt kom i et remispræget tårnslutspil til at stramme skruen lidt for meget. Som den, der spillede som den sidste, prøvede jeg at presse en gevinst ud af, hvad jeg troede var en klart bedre stilling, hvilket resulterede i en lussing og en lektion i tårnslutspil.

   På 4. brættet spillede Ulrik mod den altid angrebslystne Vagn Jensen, som spillede den skarpe firebondevariant mod Ulriks kongeinder. Efter at par fejl tidligt fra Ulriks side fik Vagn et stærkt initiativ og opnåede efterhånden en klar gevinststilling, hvor han i den kritiske situation kunne have vundet en dronning eller sat mat i løbet af få træk. Heldigvis overså Vagn denne mulighed, og Ulrik slap ud af vanskelighederne og fik en remis på evig skak.

   Steen på 5.brættet havde et parti, der længe så meget lige ud, men røg ned i et tårnslutspil mod Jesper Mygind.

   På 6. bræt røg Per Oehlerich med sort ind i en hjemmeforberedelse mod Jacob Arnbjerg og dermed en kæmpe øretæve. Efter 20 træk stod Per ganske forfærdeligt, og partiet kunne desværre ikke reddes.

   Og nu endelig til lyspunkterne. Når de øverste brætter ikke kan få hele point, så må de nederste brætter træde til (og det var holdets to debutanter!):

   En af dem var Jonas på 7. bræt, der med de hvide brikker længe havde en meget lige stilling mod Henrik Ochsner i en Pirc. Det var det, lige indtil Henrik glemte at dække en bonde. Så var der af flere omgange tag-selv bord for Jonas, hvilket endte i en sejr.

   Og endelig sidst, men bestemt ikke mindst var Lars Christensen på 8. brættet fit for fight i en Caro Cann’er med sort mod Thomas Mygind. Partiet så længe ud til at bølge lidt frem og tilbage, men blev for alvor afgjort, da Lars lykkedes med at afvikle til et vundet springerslutspil.

   På papiret et OK resultat, men der var desværre et par svipsere undervejs, der sikkert kunne have været undgået.