Nordre III i 6. HK Gruppe 4 - kampreferater


2. runde, mandag den 25. november 2021 - Af Søren Korshøj
 

Nordre III - Aros I   2½ - 1½
Søren Korshøj Laursen - Knud Erik Juhl   0 - 1
Sune Huus - Bjørn Sand   ½ - ½
Thomas Overgaard - Per Vestergaard   1 - 0
Henning Kragelund -  --- tomt bræt ---   1 - Ø

Flot resultat mod topholdet!

   Allerede fra starten af var vi foran med et point, da Aros kun stillede med 3 mand. Henning Kragelund blev dog hængende og heppede, og det klarede han med bravour  - for resten af kampene var fine kamppartier.

   Men det var i hvert fald ikke på grund af mig, at vi klarede os godt. Efter 8 træk, hvor jeg kom til at spille á tempo (Larsen: Sid på hænderne!), stod jeg frygteligt til tab. Praktisk talt var der tale om spil til et mål derefter, selvom jeg havde en enkelt spinkel remischance. Ellers brugte jeg 3 timer på at overveje, at min modstander også kunne vinde på dén og på dén måde. Forfærdeligt frusterende og farvel til nattesøvnen, idet brikkerne flagrede igennem soveværelset.

   Sune spillede derimod forrygende og skarpt, og modstanderen Bjørn Sand måtte anstrenge sig for at redde sig ud af denne stilling:

Bjørn fik med sort dog reddet en enkelt bonde tilbage og ved præcist spil i slutspillet blev det remis. Men sikke en flot præstation af vores unge talent!

   Stående oversidder Henning, der spændt følger Thomas' parti
Foto Mikkel Hansen

   Thomas spillede robust i noget, der lignede noget slavisk, hvor hvid i lang tid stod i overkanten uden dog at kunne bryde igennem Thomas’ sorte forsvarsmur. Og her tillader hvid i stillingen at lade Thomas nappe dronningen og true tårnet, og resultatet var en bondegevinst:

Lidt flere upræcisheder fra hvids side resulterede i en flot pind til Thomas.

Så alt i alt var det en god aften. Kun jeres undertegnede kan lige nu ikke rigtig få brikkerne til at makke ret.  Med sejren gik vi forbi Aros og fører nu gruppen.

   I

1. runde, mandag den 2. november 2021 - Af Søren Korshøj
 

Hadsten - Nordre III   0 - 4
Jens Jørgen Ploumann - Søren Korshøj Laursen   0 - 1
Claus Kristensen - Sune Huus   0 - 1
Sten Bo Andersen - Thomas Overgaard   0 - 1
Emil Schildt - Henning Kragelund   0 - 1

Rent bord i Hadsten!

   I skotsk fik jeg en fin stilling, og i denne stilling:

er springeren malplaceret. Jeg spiller f5, vinder springeren, og efter lidt modstand fik jeg til sidst vundet partiet.

   Sunes modstander var helt presset i bund. Se denne stilling:

hvor der er markant terrænfordel, og sort dominerer totalt. I stillingen kunne Sune have spillet 17…Dd2 og fremtvunget dameafbytning og derefter have vundet enten bonden på c2 eller have tvunget modstanderen helt i knæ. Selvom det tog lidt længere tid, var der ikke tvivl om resultatet.

   Og Thomas pressede også på (sort smed en centrumsbonde væk lidt tidligere) og kunne her.

have spillet 22.e6! Hvis sort snupper bonden, spiller vi 23.Df3, og truslen 24.Tf7! er næsten udækkelig! Thomas vandt i 39 træk – solidt spillet!

      Henning var først færdig. Han spillede hollandsk, dominerede de sorte felter ret hurtigt, og vandt via en binding af et tårn. 

   Godt spillet af tredjeholdet, 4-0! Næste gang er vi på hjemmebane mod Aros, som måske bliver lidt sværere at banke!