Nordre I i Skakligaen - kampreferater


3. runde, søndag den 20. november 2022 - Af Af Tom Petri m.fl.
 

Århus/Skolerne - Nordre I   5½-2½
Bjørn Ochsner - Tom Petri   1 - 0
Rasmus Skytte - Johnni Veng   1 - 0
Jan Sørensen - Jørn Sloth   ½ - ½
Mads Boe - Jan Christensen   ½ - ½
Hilmir F Heimisson - Thomas Klitgaard   ½ - ½
Martin Bækgaard - Jens Abildlund   1 - 0
Finn Pedersen - Nina Høiberg   ½ - ½
Erik Søbjerg - Per Holst   1 - 0

Ikke i nærheden af matchpoint

I en svær sæson håber man jo altid på at der kommer gode kampe – de lader dog stadig vente på sig, og vi var aldrig rigtig i nærheden af matchpoint.
 

1: Tom: Igen en lidt uambitiøs englænder med hvid fra min side. Kommer til at stå under, men får chancen for minimum lige spil i træk 24 med det planlagte Sf4, men spillede i stedet Sc3? Det fandt min gamle telefon sig ikke i og startede på trods af manglende batteri en alarm.

 

2: Johnni sad med de sorte i en offbeat sicilianer (1.e4 c5 2.Sf3 g6 3.Lc4). Manglede hele tiden lige et træk for at få frit spil, og for ambitiøst spil gav for mange svækkelser, og han blev trykket ned – både på brættet og uret..

 

3: JørnJeg er igen hårdt ramt af Nimzowitsch-virussen, som i 1970’erne. Så da Jan besvarede mit 1.c4 med e5, skulle svaret jo være 2.Sf3! Men han havde trukket så resolut, at jeg lugtede en god forberedelse. Jeg prøvede så 2.e3 Sf6 og nu 3.Sf3! e4 4.Sd4. Trækket efter var vi helt ude af kendt teori... Remis i træk 11, da vi begge allerede var udmattede af at regne på fremstødet g2-g4!

 

4: JanI gamle dage turde ingen spille Spansk imod mig. Nu gør selv Mads Boe det. Da han efter træk 5 er i boksen ca. 35 minutter, er jeg sikker på, at det er skuespil. Imidlertid kan han ikke huske den rigtige trækfølge fra forberedelserne. Da jeg spiller 6...d6 og afviger fra mit normale ...Lc5 er han på udebane, men  vælger desværre at spille solidt. Da vi tager en halv efter 16 træk er det muligvis med en lille fordel til hvid, der til gengæld kun har 15 minutter tilbage på klokken.

 

5: Thomas fik et fordelagtigt slutspil og var ikke langt fra at notere en sjælden gevinst for Nordre, men remis i et uligefarvet slutspil.
 

6: JensJeg spillede en forfærdelige Kongeinder – undlod for første gang at spille ...a5 på hans 9. b4, hvilket var et dårligt valg. Fik aldrig modspil og blev hurtigt rullet på dronningfløjen 

 

7: NinaFinn og jeg spillede en rolig variant af Caro-Kann, og de første mange træk var stillingen stort set lige. Finn fik dog langsomt opbygget en pæn fordel, men fik heldigvis ikke spillet præcist, så vi endte i et helt lige slutspil. Omkring træk 50 fik jeg så den naive idé at spille på en fidus, som Finn selvfølgelig ikke hoppede på. I stedet mistede jeg en bonde og burde ha’ tabt. Til alt held overså Finn senere et løbertræk, som vandt bonden tilbage, så jeg fik hevet (endnu) en heldig remis i land.

 

8: Holst kæmpede bravt (dårlig ryg) men forgæves i en franskmand mod maxspiller (3 af 3) Søbjerg.

 

Næste gang er det SK68, der på papiret er noget bedre end os, men kun ligger lige foran os i tabellen.

 

2. runde, søndag den 30. oktober 2022 - Af Af Tom Petri
 

ØBRO - Nordre I   5½-2½
Viktor Haarmark N. - Tom Petri   1 - 0
Ruben Domingo Nunez - Johnni Veng   1 - 0
Stefan Christensen - Jørn Sloth   ½ - ½
Casper Dahl Rasmussen - Jan Christensen   ½ - ½
Søren Bech Hansen - Thomas Klitgaard   ½ - ½
Karsten Larsen - Jens Abildlund   1 - 0
Carsten Simonsen - Nina Høiberg   ½ - ½
Ellen Kakulidis - Peer Ole Pedersen   ½ - ½

Sløj fortsættelse!

Tom spillede lidt for passivt, men fik en stilling der nok burde kunne holdes ved korrekt spil. Men formen er der ikke rigtig, og der mangler et par procenter – og det koster på uret – og så spillede modstanderen også bare bedre.

Johnni blev udsat for 2.b3 mod Siciliansk. Det fandt han en kreativ løsning mod – nok lidt for kreativ - og det så hurtigt skidt ud – både på brættet og uret.

Jørn fór afsted med h-bonden og havde tænkt sig at ”matte” den tidligere Jetsmark-spiller, men der kom grus i maskineriet, og han forsøgte et remis-tilbud. Det blev dog afslået, men remis blev det nu  alligevel. Super start af Jørn.

Jan: ”Jeg kommer godt hjemme fra i et Pindsvin. Da Casper Rasmussen svækker sig på de sorte felter, ofrer jeg en bonde med b5 og d5. Fornuftig plan, men lidt forhastet. Jeg kommer på hælene og skal holde gryden i kog. I tidnøden mister hvid kontrollen, og da jeg i femte time tilbyder remis, skal hvid passe på. Stillingen er iflg. computeren helt lige, men der er mange måder at træde forkert med få minutter tilbage.

Thomas: ”Jeg havde brugt en del af aftenen og morgenen på af forberede mig mod hollandsk. Desværre afveg han ved at spille fransk. Jeg har ikke den store erfaring med hvid mod fransk, men spiller det hyppigt med sort. Desværre kom jeg dårligt ud af midtspillet, og min modstander havde klar fordel. Heldigvis fik jeg snydt ham lidt, og da han ikke kunne finde ud af at vinde tårnslutspillet, fik jeg en halv efter 5 timer".

Abildlund: ”Jeg kom med en for mig totalt ny åbning godt fra land . Det var imod Karsten Larsen, Øbro. Jeg ledte efter den taktiske fortsættelse i denne stilling:

  Sort trækker og vinder!

men så den først, da det var for sent – sjusk.

Nina: ”Vi spillede en variant i Siciliansk, som jeg ikke rigtigt havde kørekort til. Langsomt kom jeg til at stå mere og mere presset, men heldigvis valgte Carsten forkert variant, da han skulle snøre sækken, og vi endte i et ret lige slutspil, hvor jeg i ét enkelt træk kunne have fået klar fordel. Jeg regnede på det, men regnede forkert! I stedet spillede jeg noget, der må have været stillingens dårligste mulighed og sendte igen kæmpe fordel tilbage til min modstander, som dog venligt fulgte op med et tilsvarende dårligt træk. Så var det igen remisagtigt. Jeg stod lidt presset, men kunne ikke se nogen gevinst for sort. Da jeg ville afvikle til noget helt enkelt, regnede jeg forkert – igen! Endte i tårn og bonde mod tårn og 2 bønder. Det var muligvis ikke så let at vinde for sort, men i den evige tidnød mistede jeg min sidste bonde, og det var helt, helt tabt. Måske påvirket af min tidnød fik Carsten dog spillet det forkert, og pludselig var vi endt i en stilling, som ikke længere kunne vindes.

Peer Ole: ”Jeg stod undervejs til tab i,  men min flinke modstander undlod at afgøre (var lidt presset på tiden, det har muligvis spillet en rolle)". Referentens kommentar: ”Peer Ole er alt for beskeden og forsvarede sig sejt begge dage i svære stillinger. Især søndagens remis var en mirakelredning.”

2½ point igen – denne gang under forventet og slet ikke i nærheden af MP. Vel kun Abildlund der egentlig havde fortjent mere, men overordnet set var vi meget tættere på 1-7 end 4-4.

 

1. runde, søndag den 29. oktober 2022 - Af Tom Petri
 

Nordre I - Brønshøj   2½-5½
Tom Petri - Tiger Hillarp-Persson   0 - 1
Johnni Veng - Renier C Rodriguez   ½ - ½
Jørn Sloth - Jacob Aagaard   1 - 0
Jan Christensen - Aref Vasli   0 - 1
Thomas Klitgaard - Kim Pilgaard   0 - 1
Jens Abildlund - Carsten Høi   ½ - ½
Nina Høiberg - Thorbjørn Bromann   0 - 1
Peer Ole Pedersen - Nikolaj Palm   ½ - ½

Spillet i Ballerup

Fin start!

Tom fik en moderne med sort mod moderne-guruen Tiger Hillarp. Ikke overraskende lignede det længe en udspilning af vores mand, men efter at have ofret en bondehær opstod der alligevel en tilfældig chance for uklart spil, som vores mand desværre missede med en banal overseelse.

Johnni slap rigtig fint fra åbningen, men kom lidt i problemer da det vist kneb med at finde en plan. Solidt forsvar sikrede dog den halve mod en stærk mand.

Dagens højdepunkt var Jørn med Nimzowitsch forsvar – det så lidt uldent ud, men lidt uopmærksomhed fra Aagaard tillod giftigt modspil, og derefter viste Jørn ingen nåde (efter at have overhørt et remistilbud!).

Jan: ”Hvid mod Brønshøj: Efter små 40 minutter i boksen fik jeg spillet 11.Sd2 – 11...efter g5! var løberen på f4 spærret inde. Fik forbavsende nok modspil og en modstander i en lavere vægtklasse kunne nemt være gået forkert i de taktiske forviklinger. I stedet gik jeg i et horn i tidnøden i en stilling, hvor jeg havde bonde for kvalitet og modspil.

Thomas: ”Jeg er egentlig tilfreds med partiet. Jeg spillede midtspillet lidt usikkert, men kom igen i det strategiske midtspil. Desværre mistede jeg tråden lige før træk 40, hvor jeg endelig kunne begynde at angribe. I stedet for gav jeg ham lov til at spille e4. Det havde jeg ellers forhindret igennem hele partiet. Herefter troede jeg at der var trækgentagelse. I stedet for at fortsætte forsigtigt afviklede jeg til et interessant slutspil med løber, springer og tårn mod dronningen. Det spillede han bare rigtig godt".

6: Ifølge Abildlund selv en safe remis med de hvide mod GM Høi. Solidt.

Nina: ”Peer og jeg var med DSB, og undervejs på turen begyndte der at komme meldinger om, at samtlige tog i Danmark holdt stille pga. en serverfejl. Vores tog fik dog lov at fortsætte til Kbh., hvor vi ankom med kun et kvartes forsinkelse. Der blev vi modtaget af tidligere formand Martin Koch, som havde hørt om de holdende tog og tilbudt at hente os på Hovedbanen og fragte os til Ballerup. Kæmpe tak til Martin!

Men så var der heller ikke mere held til mig den dag. For en gangs skyld slap jeg gennem åbningsspillet med helt lige spil. Den uvante situation kunne jeg åbenbart ikke håndtere, for ret hurtigt fik jeg spillet en variant, hvor jeg havde overset et træk lidt henne i varianten. Jeg måtte gi’ en bonde for at få aflivet en farlig løber, hvorefter jeg sad tilbage med et dårligt slutspil. Jeg prøvede lidt fusk, som Thorbjørn ikke hoppede på. Til gengæld hoppede jeg selv lige ind i en skoleskakfælde kort tid efter":

  Hvid trækker og vinder

8: Peer Ole: ”Jeg stod undervejs til tab i  men min flinke modstander undlod at afgøre (var lidt presset på tiden, det har muligvis spillet en rolle)".

Overordnet set et fint resultat, men et stykke fra matchpoint, der jo spilles med denne sæson. Det skulle have blæst vores vej i 2-3 partier mere, og vi var nok ikke uheldige med nogle af dem, vi fik.