Nyheder

 Jan C med fremme i Festugeturneringen
(16. september 2018) Af PE Nielsen

    Jeg forventede, at turneringsformen lige var noget for Jan Christensen, 4 hurtigpartier på førstedagen! Og det holdt, Jan vandt de første tre og spillede så remis mod Steffen Pedersen. Dermed lå Jan efter førstedagen på en delt førsteplads, og han kom derfor i 5. runde (nu "alvorlig" skak!) op imod Jens Ove Fries. Jens Ove spillede en af sine vandretureåbninger (læs Skakbladet!): 1.e3 Sf6 2.c4 e6 3.g4?! Desværre kom Jan i klemme i et midtspil uden dronninger og måtte aflevere en kvali og tabte. Men i 6. runde kom Jan igen og besejrede Jens Fogh, Viby, der ellers er i stærk fremgang. Dermed ligger Jan inden søndagens to runder på en delt 5.-13. plads med 4½, én efter Jens Ove og et halvt efter tre af de unge stortalenter.
 
   Jan Christensen var som forventet god på fredagen med 3½ af 4!
 
   Også Dennis Hemdorff har spillet en fin turnering, han ligger med 3½ af 6 og har vundet over Jens Ramsdal, der jo vandt årets Horsens Lang Weekend! Og så vores fire unge folk: Anna Hedelykke ligger bedst med 3, herefter Filip Holm og Jonas Nielsen med 2½, mens Alfred Hedelykke har scoret 2. Det bliver spændende at se, hvad søndagen bringer!
 
 

Chess House tæt pakket!
(14. september 2018) Af PE Nielsen

 

 

 

GM-turneringen måtte flyttes fra "glassalen" til "nordøst" ....

 

.... så der blev plads til 8 Nordrepartier
i "glassalen"!

 

Også "nordvest" lokalet var
fyldt helt op ...

 

... mens de sidste to partier måtte afvikles i "TL-lokalet"!

 
   Efterårsturneringens første runde blev i aftes afviklet samtidig med 6. runde i Chess House's GM-turnering, og derfor var alt fyldt op, incl. "turneringslederlokalet" mellem "glassalen" og "køkkenet"! Jo der var lunt ovenpå, og såmænd også nedenunder, hvor der var gang i baren med indskud og kaffesalg ... og siden analyser over en øl!
 
   Første runde er sat således sammen, at nr. 1 møder den øverste i "anden halvdel", nr. 2 møder nr. 2 i "anden halvdel" etc. Det har af og til givet overraskelser, men i aftes var det meget småt med disse, og til sidst blev det kun til en halv til "anden halvdel"; det var Kim Hardlei, der sikrede remisen imod Leif Møller.
 
   Svend Aage forrest tv var med rette dybt forbløffet over, at Thomas (bagest tv) tabte sit parti ....
 
   Men andre var tæt på, ikke mindst turneringsleder Thomas Overgaard, der var oppe imod Søren Dalgaard fra Syddjurs. Thomas kom planmæssigt bagud med tre bønder, men havde til gengæld et pænt udviklingsforspring. Da Søren i stedet for at udvikle sig, brugte tiden på at bytte en god løber på en springer, kom Thomas til fadet og fik kraftigt modspil. Og få træk senere glemmer Søren, at dronningen står i slag efter at Thomas' konge er flyttet ud af en binding, og Thomas indkasserer damen! Desværre forpasser Thomas 33.Dh6+!, der vinder let, og siden går det ned af bakke, og han taber med dronning mod tårn, springer og tre bønder. Ærgerligt, men et meget begivenhedsrigt parti!
 
 

Festugeturnering i Bellevuehallerne
(13. september 2018) Af PE Nielsen

   Den kommende weekend bliver der stor spænding på i Bellevuehallerne i Risskov. De er nemlig rammen om Festugeturneringen, arrangeret af Chess House og SK 1968, der jo i år fylder 50 år! Der spilles fire runder hurtigskak fredag og herefter to "alvorlige" partier hhv. lørdag og søndag. Pt. er der 100 tilmeldte, sidste frist er i dag kl. 18 på linket nederst! Blandt de 100 er der seks IM'ere og ligeledes seks fra Nordre: Jan Christensen (der sikkert satser på at slå hårdt til fredag aften!), Dennis Hemdorff, Filip Holm, Alfred og Anna Hedelykke samt Jonas Nielsen. De får nok at se til, i feltet er spillere som: DM Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre, Jens Ove Fries, Steffen Pedersen, Mads Boe og Klaus Berg! Feltet, spillested og tilmeldingsmulighed på dette link!
 
 
   De sidste to runder af Chess House's GM turnering spilles også i Bellevuehallerne lørdag og søndag; desværre har Filip Boe efter to nederlag i runde 4 og 5 næsten udspillet sin chance for IM-norm, idet de sidste fire partier nu alle skal vindes .....
 
 

Filip pænt fra land i CH's jubilæumsturnering
(11. september 2018) Af PE Nielsen

   Filip (th) spiller med sort i 3. runde en flot kampremis imod GM Boris Chatalbashev
 
   Efter en skidt start med nederlag til Rasmus Skytte vandt Filip Boe i 2. runde over Martin Matthiesen. I aftes fulgte han det så godt op imod den første stormester i feltet: En fredelig åbning blev til et taktisk slutspil, hvor Filip har stor ære af remisen; stormesteren måtte nemlig ty til remis ved evig skak, kig selv partiet igennem her. 1½ af 3 er fornuftigt, men med et IM-norm-krav på 5½ af 9 skal der altså scores 4 i de sidste 6, og der venter jo yderligere to stormestre! Turneringstavlen her, live hver dag kl. 17 her.
 
 
   Torsdag bliver Chess House fyldt godt op, ud over Chess House-turneringen starter vores egen Efterårsturnering med hele 34 deltagere! I første runde møder "toppen" som altid "bunden". Svag favorit er Vagn Jensen, men Michael Øe, der netop er kommet til Nordre fra Aalborg, kan blive en spændende udfordrer sammen med Nina Høiberg og Leif Møller. Se tavlen og første runde her.
 
 

Styrkeliste og Chess House GM-turnering
(7. september 2018) Af PE Nielsen

   I aftes blev Styrkelisten behandlet på spillermødet. Der er stadig et par udeståender, og listen offentliggøres derfor først senere. Tendensen er dog klar: Mens vi er blevet tyndere i toppen, er vi blevet stærkere i bredden! Det gav os lidt af et puslespil, men det lykkedes at blive enig om en liste, der - trods ratingtal - lidt tilgodeser vore juniorer: Topscorer Filip Holm bevarer sin plads på 2. holdet, og Alfred og  Anna Hedelykke er stadig på et noget stærkere 3. hold!
 
   Alt i alt ser det fornuftigt ud: Førsteholdet kommer til at ligge i toppen af 1. Division og kan forhåbentlig rykke op igen, Andetholdet ser godt ud og må være i favoritgruppen i 2. Division Gruppe 4 (Nordgruppen), og Tredjeholdet er styrket så meget, at det har fine chancer til at klare sig i Mesterrækken.
 
 
   I morgen starter en GM-turnering i Chess House regi, og Filip Boe er med i det stærke felt. De første 7 runder spilles i Chess House fra lørdag til fredag, alle dage kl. 17, de sidste to runder i Bellevuehallerne sammen med Festugeturneringen. Turneringens program har en udfordring næste torsdag, hvor den falder sammen med første runde i vores klubturnering, der bliver trangt den aften i Chess House! Link til GM-turneringen her.
 
 
   Det er i øvrigt ved at være sidste udkald til vores egen Efterårsturnering, pt. er der 29 tilmeldte. Men stadig plads til dig, se her.
 
 

Spillermøde og gratis bøger!
(3. september 2018) Af PE Nielsen

   På torsdag er der spillermøde i klubben kl. 19.00 prc. Det er vigtigt, at møde op til holdmødet, hvor dette og hint jo aftales!
 
   Og så har Jørgen Rudbeck ryddet op på sine skakreoler, og han forærer 30-40 skakbøger væk til interesserede! Det foregår før spillermødet kl. 18.45. Den der kommer først vælger først!
 
 

Bækgaard var mindst ringe!
(2. september 2018) Af PE Nielsen

   I torsdags blev Augustlyn'en afviklet med 12 spillere. Vi var alle mere eller mindre rustne efter den lange sommerpause, og det prægede spillet denne aften! Martin Bækgaard var klar favorit foran Lars Andersen, Leif Møller og mig. Lars A og Leif kom dog skidt fra start, så Bækgaard og jeg tog teten, bl.a. efter en indbyrdes remis i 5. runde, Bækgaard nåede ikke at sætte mig mat med to løbere før vingefald. I 8. runde mødte jeg så Lars A, der så lige nåede at sætte mig mat ... med ét sekund tilbage på uret! Dette benyttede Bækgaard sig af, og han sejlede i mål med pinde i de sidste runder; uden sværdslag var det dog ikke, i sidste runde var han således en officer under mod Benjamin!
 
   Bækgaard (siddende tv) vinder (heldigt) over Benjamin i sidste runde og kører sejren hjem.
Forrest th ses vores nye medlem Lars Christensen, der klarede sig flot!
 
   Dermed går Bækgaard i front i årets Lyn Grand Prix, mens Per Oehlerich var bedste basisspiller. Link til Lyn GP stillingen her, torsdagens resultater her.
 
 

Tigran, Viktor og Filip Boe
(24. august 2018) Af PE Nielsen

   Der var de sædvanlige knap 20 tilhørere til Sloths foredrag og Petrosjan og Korchnoi
 
   I aftes holdt Sloth så sit foredrag om TVP og VLK, der jo som mange sikkert har regnet ud er Tigran Petrosjan og Viktor Korchnoi. Vi kom igennem deres elendige barndom, Viktors værst i det tyskbelejrede Leningrad i 1941-43, og frem til deres første indbyrdes møde i 1946, hvor Tigran vinder. Vi hører så om deres storhedstid - og ikke mindst om Tigrans aktive kone! - og runder så af med deres sidste indbyrdes møde, hvor Viktor vinder. De mødes undervejs mange gange med cifrene 12-48-9 i Viktors favør! Igen et spændende Sloth-foredrag om to af de store!
 
   Filip Boe deltager pt. i Ungdoms-EM i Riga, og efter to halve blev det til sejr i 3. runde. I den anledning blev Filip udtaget til "random anti cheating control", læs nærmere herom på skak.dk her.
 
 

Thomas Overgaard til tops i Rema 1000
(19. og 20. august 2018) Af PE Nielsen

   Thomas Overgaard var bedst i Basis 2 med 4 points, mere end én over det forventede og dermed en pæn ratingfremgang!
 
   Der er her i weekenden spillet en 5 runders koordineret turnering i Skanderborg med Rema 1000 som sponsor. Nordre havde to spillere med blandt de 32 deltagende, og Thomas Overgaard Kristensen blev triumfator i Basis 2, som han vandt med 4 af 5! Thomas startede blødt med to remiser, men tog så fat og vandt de tre sidste! Nina Høiberg var ligeledes med, hun deltog i en utrolig jævnbyrdig Mester 1. Med sejr i sidste runde ville Nina være røget til tops, men det blev i stedet nederlag til Bjarne Light, og det betød i stedet jumboplads med 2 af 5 - en trøst er det dog, at Nina vandt 2 ratingpoints! Bjarne Light delte førstepladsen med Peter Grove, begge 3 points. Link til tavlerne her.
 
   WebRed.: Thomas har lige gjort mig opmærksom på, at Anna Hedelykke også deltog! Og det bliver ikke mindre pinligt af, at Anna blev nr. 2-3 i netop Thomas' gruppe! Anna scorede 3 points, 0,8 over forventet!
 
 
   VRS afvikler over to mandage (den 27/8 og den 3/9) en hurtigskakturnering over 8 runder, kig på den her.
 

Konsultationsskak og Foredrag ved Sloth
(18. august 2018) Af PE Nielsen

I torsdags var der konsultationsskak på programmet, og Formand Mikkel beretter: 
 
   Klubaftenen stod i samarbejdets tegn, og konsultationsskakken bød på to dramatiske, spændende og medrivende partier! Vi var et ulige antal, 7 mand, og besluttede, at de to højstratede (Dennis og Mikkel) skulle på hver sit hold, hvorfor det efter lodtrækning gav disse 2 mandskaber:
 
Team Fup:   Dennis, Steen C og Bjarne Lysgaard-Egeberg (Steen Larsen mødte til direktørtid og trådte ind på holdet efter ca 1 time.)    og
Team Holm: Mikkel, Filip, Ken og Albert. 

   Der blev spillet to partier á 40 min. + 10 sek pr træk, og Team fup vandt 2-0. Selvom man siger, at tabellen (eller ratingtallene for den sags skyld) aldrig lyver, ja så fik vi to dramatiske og spændende partier, hvor vi burde have vundet i hvert fald det ene! Nå, men stort tillykke til vinderne, for ja tabellen lyver jo trods alt ikke ;-)  
 

Næste torsdag kl. 19.15 er der så foredrag ved Jørn Sloth, der i år har dette emne for sit foredrag: "To af mine helte: TVP og VLK!". Grav lidt i hukommelsen og gæt med på, hvad initialerne står for! Og husk at komme i god tid, der bliver givetvis igen trangt i foredragslokalet!

   Sloth er igen vært for et spændende foredrag om russisk skak!

 

Festugeturneringen - også for Nordrefolk!
(18. august 2018) Af PE Nielsen

   Formanden har bedt mig reklamere for Festugeturneringen, der arrangeres af Chess House og meget behændigt er placeret en uge efter den egentlige Festuge! Konceptet fra sidste år gentages: 4 runders hurtigskak om fredagen og så 4 runder med EMT-tid lørdag og søndag. Der er en garanteret førstepræmie på 5.000 kr og 2. præmie på 2.000 kr, og for hver 8. deltager er der ratingpræmier på 1.000 kr og 500 kr. Nordre har pt. 5 deltagere (incl Igor, der jo rykker til SK68) blandt de i alt 77 tilmeldte, men der er skam plads til mange flere - også dig! - det hele forgår i Bellevue-hallerne i Risskov.
 
   Invitation og tilmelding her.
 
 

Flot indsats af Jan Rewitz
(18. august 2018) Af PE Nielsen

   I mit sommerfravær har Jan Rewitz deltaget ved Senior VM for hold og gjort det aldeles fremragende på et SK1968-hold! Jan spillede tredjebræt og blev holdets topscorer med 6½ af 9, læs nærmere i skak.dk's beretning fra den 19. juli her.
 
Jan Rewitz er blevet senior og nedtrapper arbejdet i busfirmaet, og det giver tid til skak igen! Jan rykkede op på ratinglisten og ligger nu på 2076  
 
 

Opstart, foredrag og dødsfald
(10. august 2018) Af PE Nielsen

Fra formand Mikkel Hansen har jeg modtaget følgende:
 
   Sæsonen 2018/19 skudt i gang: På denne (halv)-varme torsdag augustaften var vi 6 mand troppet op. Tre fra Nordre, to fra andre klubber og en på prøve. Bjarne Lysgaard-Egeberg og Vagn Jensen burde være kendt af de fleste, Albert Skjødt ser lige klubben an et par aftener, og  Søren Korsgaard og Michael Øe har valgt at slå deres folder i Nordre den kommende sæson - Velkommen til jer! - og så mig selv.
 
   Aftenens turnering blev vundet af Michael Øe (søn af Oluf hvis nogen skulle være i tvivl ;-) ), selvom han i et omskifteligt parti nok var lidt heldig mod mig :-/. Nå hyggeligt var det da, og mon ikke vi ser lidt flere til Konsultationsskakken næste torsdag kl. 19.00, så har varmen nok også lagt sig lidt ?!
 
   Foredrag for basisspillere: Per Hansen fra Haderslev holder foredrag i Syddjurs for basisspillere (1899 og nedefter) mandag den 24. september kl 18.30.
Uafhængige kilder siger, han skulle være en god og tankevækkende foredragsholder :-).
 
   Dødsfald: Finn Geneser sov i tirsdags ind efter nogen tids sygdom. Finn havde en doktorgrad i hjerneforskning ved Aarhus Universitet, Biomedicin, og han var stadig aktiv med det faglige, i alt fald til for ganske nylig. Også skakligt var han aktiv i klubbens turneringer, senest i Forårsturneringen. Æret være hans minde.
 
Afdøde Finn Geneser kunne man altid regne med i klubturneringerne  
 
 

Filip Boe i front i Hamborg
(5. og 8. juli 2018) Af PE Nielsen

   Filip Boe er ikke med i Chess House's IM-turnering, han har nemlig i stedet valgt at spille en IM-turnering i Hamborg. Og det går rigtig godt, Filip fører nemlig turneringen efter de fire første runder, han startede med en halv, men så vundet de næste tre partier! Normkravet til Filip er 6½. Følg med her.
 
   Filip opnåede desværre kun 6 points, igen en halv under normkravet. De 6 points rakte til en delt 2. plads.
 
 

Rigtig sommerskak i Chess House!
(3. juli og 8. 2018) Af PE Nielsen

   Jo, de lider i sommervarmen i Ches House! Ud over en IM-gruppe, spilles en Summer open med 30 deltagere, blandt disse er vores Nina Høiberg og Alfred Hedelykke. Som det fremgår af billedteksterne går det la-la for vore farver, men det kan jo blive bedre i de næste runder! Kig op i Chess House de næste dage, der spilles fra kl. 17.
 
   Link til IM-turneringstabellen her.
   Link til Summer Open turneringstabellen her.
   Link til live her.
 
Sådan gik det:
 
   IM-gruppen blev i meget overbevisende stil vundet af IM David Miedema med utrolige 8½ af 9, kun Jens Ove Fries opnåede remis imod David.
 
   Summer Open blev vundet af Mikkel Manosri med 6 af 7, et halvt mere end Vagn Jensen. Nina skuffede med 4 points, mens Alfred overraskede med samme score, ret flot i forhold til de forventede 2,3!
 
 

 

 

Efter to sejre (heraf den ene vist ret heldigt) tabte
Nina (tv) i 3. runde til Vagn Jensen

 

Trods tab til Lars Andersen i 3. runde er Alfred
(forrest th) startet hæderligt med 1 af 3

 

Efter 4 runder i IM-turneringen fører de to herrer til venstre med 3½ af 4 efter remis mod Jens Ove og sejr over Esmat

 
  

Ældre nyheder...