Nyheder

2. runde: Det forgiftede tårn!
(20. september 2019) Af PE Nielsen

   Anden runde i Efterårsturneringen vil jeg huske ved det forgiftede tårn, det vender vi tilbage til nedenfor! Per Oehlerich var med hvid i knæ mod Vagn Jensen, men han kæmpede forbilledligt og sled aftenens eneste remis hjem! Ellers var der forventede sejre med et par undtagelser: Jørgen Rudbeck tabte Lars Christensen og Graham Taylor tabte til Daniel Jhaf Madsen. Men flere favoritter måtte slide i det for at hive sejren i land, ikke mindst Oluf Øe over vores turneringsleder og Casper Tvede Busk over Søren Korshøj. Leif Møller er den eneste med maksimum, men der kan komme to til, når de udsatte mellem de fire spillere med et point afvikles; turneringstavlen her.

 

 

Lars Christensen i gult fik vist hjælp af Jørgen Rudbeck, men hvid vandt i alt fald!

 

Bagest snyder Ulrik Thomassen (th) med de sorte
Leif Nørholm, se diagrammet her ved siden af!
Forrest holder Per Oehlerich en halv mod rygende
Vagn Jensen!

 

Der er lige spillet 20...f4?! 21.exf4 Txf4!? Hvid vinder nu med 22.d5! men Leif hopper på limpinden: 22.gxf4?? Sxf4 og hvid må aflevere dronningen: 23.De3 Dg4! 24.Dg3 Se2+ Ulrik vandt let efter: 25.Kh1 Sxg3+ 26.hxg3 De2! 27.La1 Da2! osv

 

Klubblad og hjemmeside
(15. september 2019) Af PE Nielsen

   Redaktionen af det næste Nordre Nyt pågår, og jeg har endelig deadline fredag i næste uge, den 20/9. Hvis du har et eller andet på sinde, skal du være mere end velkommen til at sende mig "noget", da jeg er i stofmangel til dette nummer.

   Noget andet: Jeg vil gerne som sagt på Generalforsamlingen have diskuteret, hvordan vi anvender hhv. klubbladet og hjemmesiden. Spørgsmål der presser sig på: Hvordan med holdreferater (det virker nollert at have dem dobbelt), hvor skal partier vises (der er gode chancer for, at vi igen får partigennemspilning på hjemmesiden), Nye ideer til bladet og hjemmesiden. Der bliver tale om et møde eller to privat hos mig eller i Chess House. Hvis du vil være med i denne debat, så send mig straks en mail, tryk her.

   Endelig: Vi har tidligere forsøgt at få hjemmesiden moderniseret, så hvis du har teknisk forstand på hjemmesider og vil være med til at lægge hjemmesiden om, så giv dig til kende ved at trykke her. Jeg kan også alternativt være interesseret i at få støtte til vores gode, gamle hjemmeside, der er baseret på Frontpage, hvis du kan hjælpe, så tryk her.

 

Superlyn i Chess House
(14. september 2019) Af PE Nielsen

   I aftes afholdt Chess House en ekstraordinær Superlyn, hvor tre stærke juniorer deltog: Jonas Bjerre, Filip Boe og Mikkel Manosri, der har nemlig juniortræning med Mads Andersen i denne weekend. Chess House håbede på, at mange ville tage udfordringen op mod ungdomstalenterne, men der kom desværre kun 12 til start. Skuffende, men uden hjemmeside har Chess House svært ved at nå ud til de aarhusianske skakspillere. og Chess House er afhængig af, at arrangementerne bliver succeser. Jeg havde annonceret her, og vi var da også fem deltagere i turneringen.

   Forrest tv Nordres to præmietagere Tom og Per  
Bagest besejrer Glud (tv) Jonas Bjerre            Fotos Ken Holm

   Mads Andersen spillede ikke selv med, men i stedet stillede GM-kollega Jakob Vang Glud op, så talenterne fik i den grad modstand, ja også Mads Boe stillede op! I første runde vandt Glud over Jonas Bjerre, og de to skulle komme til at dominere begivenhederne totalt. Glud gik igennem turneringen med maksimum, mens Jonas siden tabte til Mads, men hans 9 af 11 rakte dog til andenpladsen. Tom Petri var bedste mand under 2200 (i lyn, forstås!), og ratingpræmien under 1900 gik også til Nordre, idet Per Oehlerich vandt den med blot 2 points, i øvrigt efter at være startet med ni boller!

 

Hvad er oppe, og hvad er nede ?!
(13. september 2019) Af PE Nielsen

   Der mødte den nye klubturnerings deltagere et besynderligt Chess House, oppe var blevet nede og omvendt! Dvs. baren, pc-stuen og analyserummet er flyttet ovenpå, og spillestedet er nu primært i lokalerne nedenunder. Jeg synes, det er et spændende forsøg, men helt ideelt er det nu ikke .....

 

 

Den store spillesal ligger nu i det gamle bar/tv/analyserum!

 

Der suppleres med det gamle pc-rum,
her kan være 4 partier
   ...

 

.... og det gamle depotrum, her kan desværre kun
være 3 partier, hvilet betyder, at en holdkamp vil
blive det over 3 lokaler, hvis man vil have tre
holdkampe samtidig
 

   

Baren er flyttet ovenpå og står i det tidligere turneringslederlokale, praktisk tæt på køkkenet
 

 

"Glassalen" anvendes nu som tv- og analyserum
- Leif (th) indviede den med aftensmaden!

 

NordØst-lokalet ovenpå er nu pc-rum og måske
spillesal for en halv divisonskamp?!

   

NordVest lokalet er indtil videre ikke rigget til, men
kan igen udgøre en halv divisionskamp

 

To gange remis: Forrest Svend Aage Madsen - Leif Nørholm og bagest Jonas Nielsen - Dennis Hemdorff

 

Forrest slår Steen C (tv) Bjarne Lysgaard-Egeberg, mens Per Oehlerich (th) må hele følelsesregisteret igennem, før
han sejrer over unge Daniel Jhaf fra VRS

   Problemet er, at luften nedenunder er mindst lige så tæt, som den var ovenpå i Glassalen, og så at den ene holdkamp hernede skal splittes over 3 rum. Og så er der jo ikke mindst lige "imamen" inde ved siden af, nu uhyggelig tæt på den store spillesal, det var Rudbeck i alt fald ikke glad for .... Og hvordan vil det gå med en kamp ovenpå, ret tæt på analyserummet? Lad det komme an på en prøve.

   Nå, 1. runde: Top mod bund som sædvanligt - det er altid spændende at se, hvem der overrasker. I aftes var flere tæt på, men toppen slap med skrækken, men tre måtte lade en halv: Søren Korshøj fik hurtigt sin lærerkollega Michael Øe i knæ, men dem blev han selv blød i og tilbød remis i en kæmpestilling - Michael rev ret hurtigt hånden af Søren! Jonas spillede godt mod Dennis, der fik parkeret sine løbere skidt på d-fløjen; Jonas vandt en bonde, men han formåede ikke at bryde igennem i slutspillet med 2-3 lette officerer til hver.

   Randersfolkene havde ikke bemærket, at vi er gået tilbage til klokken halv syv, så de dukkede først op lidt i syv. Oluf Øe fik sin hademodstander Vagn Jensen, og det gik igen galt. Svend Aage havde hvid mod Leif Nørholm, mistede en bonde, men havde en stærk hest. Den måtte han give for at få bonden igen, og tårnslutspillet med 5 mod 5 var helt lige, remis.

   Filip Holm havde hvid mod Kasserer Lars Christensen; det blev en shortstory på blot otte træk, da Lars gik helt galt mod Filips Fantasy variant i Caro-Kann: 1.e4 c6 2.d4 d5 3.f3!? Næste torsdag spilles 2. runde .... kl. 18.30 ;-)

 

Der er liv i Chess House!
(9. september 2019) Af PE Nielsen

   Den nye bestyrelse i Chess House forsøger at løbe skakcafeen i gang igen, og du kan naturligvis støtte ved at deltage i Chess House's turneringer og arrangementer. Foreningen er handicappet af ikke selv at have råderet over chesshouse.dk, så indtil videre må man nøjes med rodebutikken på Facebook.

   På fredag afholder Chess House en ekstraordinær Superlyn, indbydelse og tilmelding her; og onsdag i næste uge starter så den første Onsdags-EMT, link her.

   Jo jo, Chess House ligger hvor det længe har ligget og ligner sig selv udefra:  


   OG SÅ ER DET ABSOLUTTE SIDSTE UDKALD til vores egen Efterårsturnering, der starter på torsdag, klik straks her!

 

Ekstraordinær generalforsamling
(5. september 2019) Af PE Nielsen

   Bestyrelsen indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling i Nordre Skakklub torsdag den 26/9-19 kl. 18.15 i Chess House med følgende dagsorden:

   1.  Valg af dirigent
   2.  Forslag til vedtægtsændringer

Motivationen for ændringerne er primært en teknisk tilpasning, så klubben kan få bankkonto med netbank, samt en mindre korrektion.
Link til de nuværende vedtægter her. Ændringsforslagene lyder som følger:

a)   forslag til §5, der fremadrettet skal have følgende ordlyd:
Nordre Skakklub tegnes af formanden
eller kassereren; ved udgifter og forpligtelser over 10.000 kr. efter bemyndigelse fra bestyrelsen i hvert enkelt tilfælde.

b)   forslag til §7, der fremadrettet skal have følgende ordlyd:
Kontingentet betales
halvårligt forud. Slettede medlemmer kan optages på ny mod at betale restancen.

 

Spillermøde og Efterårsturnering/Chess House
(2. september 2019) Af PE Nielsen

   På torsdag kl. 19.00 prc. afholdes spillermøde i de midlertidige lokaler i Café Carl: Ønsker du at spille på hold i den kommende sæson, så mød op. Har du ikke tid, så er det vigtigt, at du kontakter Jonas pr mail, tryk her, eller send en sms til 28 97 62 00.

   Det er med glæde, at vi erfarer at Chess House nu er genopstået fra de døde, det kan du læse nærmere herom her! Det betyder også, at Efterårsturneringen afholdes i Chess House allerede fra runde 1! Det har været sløjt med tilmeldinger, pt. ligger vi på 17, men med turneringen tilbage i Chess House håber vi på, at flere nu melder sig!? Kig invitationen her (der står måske stadig Café Carl, men det bliver altså i Chess House!).

 

Spasskij på Sloth'sk
(29. august 2019) Af PE Nielsen

   Så fik vi igen et storartet foredrag af Jørn Sloth, grundig gennemgang af Spasskijs succeskarriere, godt krydret med små insider-historier og anekdoter, og der var fyldt godt op på tilhørerpladserne, cirka tyve fremmødte:

   

   Spasskij er også kendt som Danskerdræberen, og Sloth lagde ud med en åbning mod Nordremanden Vagn Rauhe, Junior-VM 55! Siden var vi omkring Jørn selv, der i Europacupmatchen Mod Solingen måtte ned med 0-2. Og endelig sluttede vi så af med et Larsen-nederlag med hvid i 17 træk! Larsens score mod Spasskij var sølle 6-17-19 ....

   I mellemtiden var vi omkring Boris' hårde barndom (født i Leningrad 1937, siden flygtet til Ural, så tilbage til Leningrad igen), skiftende trænere, og eksempler på Boris' dræberinstinkt. Vi kom naturligt omkring Spasskijs VM i 69 over Petrosjan, den famøse VM-match i 72 mod Fischer - og revanchematchen tyve år senere - først her blev Spasskij rigtig rig! Historierne om den charmerende Boris' fire ægteskaber har vi til gode til en anden god gang! Tak for denne gang, Jørn.

 

Lars Andersen suveræn augustlynmester
(22. august 2019) Af PE Nielsen

   De nye, midlertidige klublokaler var godt besøgt på denne første aften i sæsonen. Største problem skulle vise sig at være lyset i de såkaldte "lyse og venlige lokaler" ..... Kommunen har skruet godt ned for wattene, og med de matte pærer er det virkelig et problem. Ellers kom vi fint fra land i de nye lokaler med Augustlyn:

  Bagest th ses vinderen Lars Andersen i hvidt, midti th ses nr 2 Tom; forrest vinder formanden over Bjarne Lysgaard

   Vi var 14 til start i Augustlyn'en, og rigtig spænding blev der aldrig, det var Lars Andersen for suveræn til på denne aften; han lavede uden de store problemer 12 af 13, kun nederlag til Leif Møller. Vi andre faldt over hinanden, bedste forfølger var Tom, der dog måtte slippe efter et nederlag til Lars i 10. runde. Tom blev toer med 10½, mens Leif og jeg blev 3-4 med 9½. Turneringstavlen med alle resultater her (i næste uge kommer Lyn-GP'en på).

   Næste torsdag er der så foredrag ved Jørn Sloth i Café Carl, titlen er Skakkonge nr. 10: Boris Spasskij.

 

Sæsonstart på Café Carl
(19. august 2019) Af PE Nielsen

  Fra formand Mikkel HansenSæsonstart i nye omgivelser! 

   Vi er nu ved at være sidst i august, og det er fortsat uafklaret med vores spillested Chess House. Vi skal dog i gang med sæsonen og servicere de medlemmer, som tripper for at komme i gang. Derfor er det glædeligt at bestyrelsen kan præsentere et nyt MIDLERTIDIGT spillested for klubbens medlemmer. Det understreges, at Nordre Skakklub vender tilbage til Chess House, når situationen deroppe er løst indenfor en forhåbentlig ikke alt for uoverskuelig fremtid.

   

 

Adressen på klubbens nye
midlertidige spillested er
Café Carl, Carl Blochs Gade 30

 

På grund af dørsystemet får vi formodentlig indgang via døren på billedet, det ligger helt til højre ved cykelstativerne

 

Spillelokalet er lyst og venligt, og der er plads til 40+ spillende, med to sæt pr bord

 

Bagest ligger to mindre lokaler, aflukket med tykke skydedøre. Indgangen bliver i dét bagest højre, hvor formanden her poserer

  
   Indtil da er det dog en fornøjelse at kunne byde velkommen til augustlyn torsdag den 22. august. Spillestedet er:
   Lokalcenter: Café Carl, Carl Blochs Gade 30, 8000 Aarhus C

   Vi starter Augustlyn'en kl. 19.00 - tilmelding senest kl. 18.45 - men mød gerne op i god tid og besigtig de nye, midlertidige lokaler!  Formanden og andre er der fra ca. 17.00, og fra
kl. 18.30 er der praktiske oplysninger om stedet. Jeg håber medlemmerne vil tage godt imod vores nye spillested og ikke mindst glæde sig til at komme i gang med sæsonen. 
 
 
 
Kort med Café Carl, tæt på Godsbanen:     
 
 

Filip Holm blev Lilleå-mester
(19. august 2019) Af PE Nielsen

   Jeg har fra Ken Holm modtaget dette:

   Når nu Horsens Lang Weekend ikke afholdes, så må man jo finde noget andet, og Filip deltog derfor lørdag den 10/8 i Hadsten Skakklubs traditionelle Lilleåmarkeds skakturnering. Tidligere har bl.a. Poulsten Grabow vundet 5 gange, Henrik Svane og Toby Dreisler hver én gang (Toby efter finalesejr over Filip).

   Turneringen afvikles normalt som udendørsturnering med gigantbrikker. Men pga. det kraftige regnvejr lørdag rykkede man ind i "Løvehulen", et stort telt på markedet, og der blev spillet med normalbrikker og kvartersskak. Det blev spillet en syv runders alle-mod-alle med efterfølgende finale mellem grundspillets nr. 1 og 2. Filip vandt alle de første partier uden uro, og da han som nr. 1 sammen med nr. 2 havde maximum points inden sidste runde, var der lagt op til en "gruppefinale" i mellem de to marxister. I dette parti var der mere modstand til Filip, man han red alligevel stormen af og vandt.

   Filip (tv) var suveræn i Lilleå-mesterskabet i Hadsten og vandt samtlige partier!

   Derefter skulle han som nr. 1 igen spille imod samme spiller, som jo var blevet nr. 2, i turneringens endelige finale. Denne gang havde Filip de sorte brikker, men denne gang lod han ikke modstanderen komme ligeså tæt som i grundspillet, han vandt sikkert og kan derfor smykke sig med titlen som Lilleåmester 2019.

 
 

Jonas Nielsen vandt Monrad 2 i Syddjurs
(6. august 2019) Af PE Nielsen

   Syddjurs' åbne sommer EMT over 5 runder blev afviklet hen over månedsskiftet, og Nordre havde to deltagere: I Monradgruppe 1 deltog Dennis Hemdorff, efter en remis i første runde tabte Dennis de to næste, for så at rette op på det til sidst med to gevinster; de 2½ var lidt under forventet.
 
Jonas spillede en god turnering og blev vinder af Monradgruppe 2   
 
   I Monradgruppe 2 tabte Jonas Nielsen første runde, men vandt herefter de sidste fire! Det skulle vise sig at være nok til førstepladsen, idet de øvrige faldt over hinanden, og ingen scorede derfor mere end 3½. Jonas' forventede var 2,9, så ud over præmien får Jonas altså også en god portion rating med i købet! Link til turneringen her.
 
 

Sæsonopstarten udskudt til den 22/8
(31. juli og 1.august 2019) Af PE Nielsen

   Formand Mikkel Hansen har bedt mig bringe følgende:
 
   På grund af den kaotiske situation omkring Chess House er bestyrelsen desværre nødt til at udsætte sæsonstarten den 8. august til i stedet at begynde den 22. august (Augustlyn). Vi holder i bestyrelsen løbende øje med, hvordan det hele udvikler sig i Chess House, og skal nok give medlemmerne den fornødne info. Vi ved pt. ikke, hvordan Chess House's fremtid ser ud, og vi ved heller ikke, hvornår vi kan få vores materialer igen.
 
   De to første torsdage er opstarts-torsdage, så vi ser ikke det store tab i en udsættelse. Vi håber at medlemmerne har forståelse for situationen.  
 
   Læs om Chess House-generalforsamlingen i mandags på skak.dk her.
   Følg udviklingen på Chess House's offentlige facebookside her.
 
 

Kaos omkring Chess House
(26. og 27. juli 2019) Af PE Nielsen

  chesshouse.dk kan man læse, at formanden/bestyrelsen har besluttet at nedlægge Chess House, og på skak.dk kan du læse nærmere, her skriver DSU's formand Poul Jacobsen (der i parentes bemærket i forårets mulm og mørke har meldt sig ind i Nordre!) om situationen her.
 
Jeg har modtaget følgende vigtige meddelelse fra Mikkel Hansen:
 
   Formanden opfordrer medlemmer af Nordre Skakklub med Chess House medlemskab til at møde op på Katrinebjergvej 111 A  til den ekstraordinære generalforsamling mandag den 29.07.2019 kl. 19.00.

Baggrunden er den kaotiske situation vedrørende foreningen Chess House (som Nordre jo er lejer hos)  og dennes formand, som uden bemyndigelse fra generalforsamlingen har opløst foreningen. Dette anses som brud på loven. Jævnfør et stormøde i Chess House i tirsdags vil den tidligere indkaldte generalforsamling på mandag blive gennemført, da foreningen Chess House ikke betragtes som opløst. Nordre har stor interesse i netop denne generalforsamling, da det har indflydelse på, hvor vi skal spille i fremtiden. Derfor: Mød op, hvis du har tid!

  
DSU's formand Poul Jacobsen er nu Nordremedlem, velkommen!

 

Xtracon Chess Open, Helsingør
(18. juli 2019) Af PE Nielsen

   Også Thomas Overgaard investerer ferien i skak
 
   I morgen lørdag starter årets største danske skakturnering i Helsingør. Jeg har skimmet deltagerlisten og blot fundet ét Nordremedlem, Thomas Overgaard. Thomas er ratingplaceret lidt over midten i det 367 m/k store felt. Danmark har flere stærke spillere med, men fokus vil nok være på Jonas Bjerre, der netop har lavet sin anden GM-norm i Ungarn og her kan gøre sin titel færdig! Jeg vil også lige nævne, at Filip Boe for et par uger siden færdiggjorde sin IM-titel i Tjekkiet, tillykke!
 
 

Ferieskak i Portoroz, Slovenien
(8. og 18. juli 2019) Af PE Nielsen

   Jan C er til skak i ferien!
 
   Jan Christensen har de seneste par år kombineret ferien med at spille skak på Balkanhalvøen. I år går turen til Portoroz i Slovenien. De tre første runder er gået planmæssigt og har givet 2½ mod lavererangerende spillere. Jan er den 20. højstratede i det 89 mand store felt, og i dag bliver det så alvor, idet GM Maksimenko, Ukraine er modstanderen. Der er tilsyneladende ikke live, men turneringens hjemmeside har du her, og du kan følge Jans resultater her.
 
   Slut: Turneringen er slut, og det blev ikke nogen mindeværdig turnering for Jan, kig selv efter i resultatlisten. Men forhåbentlig har Jan og frue nydt resten af ferien nede i varmen ;-)
 
 

Ældre nyheder...