Nyheder

Holdturneringen starter snart
(14. oktober 2020) Af PE Nielsen

   Søndag den 25. oktober om 1½ uge spilles første runde i Divisionsturneringen, og torsdagen efter starter så Hovedkredsturneringen. Nordre I spiller i år i 1. Division Gr. 2 og Nordre II i 2. Division Gr. 3, mens vi i Hovedkredsturneringen kun kan stille et 4 mands hold. Det er trist men resultatet af medlemsafgang og spillere, der står af holdet. Førsteholdet må undvære Martin Bækgaard, der overgår til et B-medlemskab, han vil spille Liga og er derfor skiftet til Jetsmark. Sloth står ligeledes af, han går som 76 årig på fortjent "pension"! Også længere nede i rækkerne er flere stået af, som du kan se på Styrkelisten (i klubbladet eller her).

   Situationen betyder, at klubben er uhyre afhængig af, at alle hjælper til, det gælder både som reserve, kampleder såvel som barvagt. Og det naturligvis ud over, at de faste spillere er trofaste til at tage deres tørn for holdet, når der kaldes! Link til Holdturneringen her.

 

Filip Holm alene i spidsen!
(9. oktober 2020) Af PE Nielsen

   De to kamphaner Vagn (tv) og Tom (th) har de seneste år mødt hinanden utallige gange ... Denne gang blev der posi'et

   I aftes spilledes klubmesterskabets tredje runde, og fokus var på topopgøret mellem Tom Petri og Vagn Jensen. Tom havde et halvt mere end Vagn og tilmed de hvide brikker; han spillede safe, pressede i positionel stil og fik da også det bedre slutspil, men det var ikke nok til gevinst, derfor en remis.

   Filip (tv) bringer sig med sin tredje sejr - her over formanden - alene i spidsen!

   Det benyttede Filip Holm sig af: Han vandt i sikker stil over en ret passivt spillende Mikkel Hansen. Det betyder, at Filip fører med 3 af 3, mens Tom har 2½. Hvis Filip også besejrer Lars Noe i næste runde, lægges trykket over på Tom i det indbyrdes opgør i 5. runde, da Tom i så fald skal vinde over Filip .... det tegner spændende! Link til tabellerne her.

   Men inden da skal Filip på et wild card deltage i Kandidatklassen ved DM startende på mandag; DM er jo skåret ned til kun Landsholdsklassen (der starter i dag) og Kandidatklassen. Det bliver meget spændende at følge Filip her, bedstplacerede junior bliver jo kåret som junior-DM! Filips spil er tydeligt modnet på det seneste, hvilket bl.a. giver sig udslag i, at han nu bruger tid på uret! Link til DM 2020's hjemmeside her.

   Basisklassen var igen ramt af mange afbud, men bedst fra start med 2 af 2 er Søren Korshøj og vores nye mand Sune Huus kommet, deres indbyrdes opgør fra 2. runde er udsat og bliver vigtig! Søren G Christensen og Jonas Nielsen lurer dog også i kulissen, de har begge scoret 1½ af 2.
I aftes vandt Søren et spændende opgør over Lars Christensen:

 

Chess House Vinter Onsdags EMT og Esbjerg
(8. og 9. oktober 2020) Af PE Nielsen

   Startende onsdag den 28. oktober afholder Chess House igen onsdags EMT, og den løber frem til den 9. december. Trods pt. kun 3 tilmeldte er der en chance for en stærk turnering, idet Uffe Vinther-Schou med 2323 allerede har tilmeldt sig, sådan! Link til indbydelsen her.

   Der er også turnering i Esbjerg i efterårsferien med Østjydsk Turistbusser (ved Jan Rewitz!) som sponsor, her er pt. to tilmeldte Nordre-medlemmer: Johnni Veng og Thomas Overgaard. Link til turneringsindbydelsen her. Skyd dig, der er blot få ledige pladser, max 40!

 

3. runde og klubblad
(7. oktober 2020) Af PE Nielsen

   I morgen spilles 3. runde af klubturneringen, bl.a. med topopgøret Tom Petri - Vagn Jensen.

   .... og du har mulighed for at afhente det nye klubblad, også selv om du ikke spiller med!     

 

Klubmesterskabets 2. runde
(26. september 2020) Af PE Nielsen

   Fra Tom Petri har jeg modtaget denne rundeberetning:

   Kun et enkelt afbud, men med de store lokaler virkede det alligevel halvtomt. Så var det godt vi havde disko-/teknorytmer nede fra fitness til at skabe stemning.

   Basis: Jonas vandt hurtigt over Albert, der generelt er oppe mod hård modstand. Bjarne og kassereren hurtigt remis. Thomas ofrede/tabte tidligt en officer for en bonde og lidt aktivt spil, men det var ikke nok og Søren G. kørte den hjem, Ken gjorde god modstand mod rutinerede Oluf og havde 2 bønder og lidt aktivt spil for en officer, men Oluf havde vist godt styr på det og Ken måtte ned til sidst.

   Mester: Formanden spillede gambit, men fik vist aldrig rigtig gang i noget og kom hurtigt til at stå under og en sejr til Svend Aage. Øe den yngre spillede Siciliansk mod Vagn og tilbød en favorabel afvikling til slutspil. Derefter vendte det dog og Michael fik overtaget indtil han bommede en officer, og selv om han kæmpede videre var det ikke nok. Jeg selv spillede en gammel variant i kongeindisk mod Noe som vi muligvis har spillet før. Jeg ofrede en bonde, men efter en unøjagtighed fra Lars vandt jeg den hurtigt tilbage med et godt slutspil. Jeg var dog lige ved at smide fordelen væk til sidst, men var heldig der stadig var en gevinst. Filip ofrede en kvalitet for en bonde og en god løber mod Oehlerich. Jeg kunne nok bedst lide Oehlerich stilling, men Filip mente i efteranalyserne at jeg var for materialistisk indstillet. Filip vandt materialet tilbage og neglede ovenikøbet en bonde (hvilket nu pludselig var et argument for at han stod bedst), og Per forsøgte sig med et umiddelbart lovende desperado-offer mod Filips kongestilling, men det var vist ikke korrekt grundet et par snedige forsvarsressourcer.

 

Chess House på erhvervsstøtte!
(21. september 2020) Af PE Nielsen

   Chess House har indgået samarbejde med to erhvervsvirksomheder, som dermed vil støtte Chess House. Det drejer sig om RealMæglerne Aros (ejendomsmægler) og Østjydsk Turistbusser ved Jan Rewitz. Læs nærmere herom på Chess House's hjemmeside (klik her) og støt gerne op ved at anvende de to firmaer!

Hvis du skal skifte bolig:                                         Hvis du ska' ud å kør'!

 

Pas på med restance, ny rykkerprocedure!
(19. september 2020) Af PE Nielsen

Nu skal du passe på! Så HUSK at reagere på dine indbetalingskort, det SKAL betales og tilmeld dig også gerne PBS!

   Der er fortsat nogle medlemmer, der har problemer med rettidig betaling af kontingent. Det drejer sig pt. om ca. 10 medlemmer, der ikke betaler deres FI indbetalingskort. Bestyrelsen finder ikke, at dette er rimeligt og har lavet en ny procedure, der ultimativt kan koste dig dit medlemsskab:

Kontingent bliver betalt halvårligt, enten via Betalingsservice (PBS) eller via et FI kort, som PBS sender ud til dem, der ikke er tilmeldt Betalingsservice. Såfremt betaling ikke er modtaget hhv. pr. 1/7 og 1/1, følges fremadrettet op med følgende procedure:

1. rykker udsendes, hvis betalingsfristen er overskredet med 14 dage. Hvis betaling ikke er modtaget senest 14. dage efter denne rykker (28 dage efter den oprindelige betalingsfrist), fremsendes 2. rykker, med varsling om udmeldelse, hvis betaling ikke er foretaget efter en yderligere frist på 14. dage. Er kontingentet ikke betalt efter 2. rykkers tidsfrist, vil kassereren uden yderligere varsel udmelde det pågældende medlem.

Det anbefales i øvrigt, at du tilmelder dig Betalingsservice, og så hjælper du samtidig også klubbens økonomi, idet vi sparer at udsende indbetalingskortene. Tilmeldingen kan du lave i din netbank, og de tre oplysninger du skal bruge står på indbetalingskortet. Husk at du skal betale det fremsendte indbetalingskort, automatikken gælder så fra næste betaling.

 

Klubmesterskabet i gang
(15. og 18. september 2020) Af PE Nielsen

  Der blev spillet seks partier, foruden udeblivelsen

1. Runde:   Vi kom i gang, dog med to afbud, og desværre nåede Oluf Øe ikke frem. I Basisgruppen fik Søren Korshøj derfor en nemt point; sejre var der også til Lars Christensen og Bjarne Lysgaard- Egeberg samt vores nye medlem Sune Huus.

I Mesterskabsklassen var der forholdsvis lette sejre  til favoritterne Tom Petri og Filip Holm. Aftenens længste parti var spændende fra start, Lars Noe ville undgå Vagn Jensens udfald, men det lykkedes ikke! Vagn fik mulighed for at storme frem med to bønder på kongefløjen, og han fik en pæn fordel. Det lykkedes dog Noe at ride stormen af, og efter damebytte kunne han blokere for Vagns muligheder, remis.

Michael Øe kom i stormvejr med de sorte mod Filip Holm, han har mistet rokaden, og her slukkes lyset definitivt ...      ... med 23.Lxf7+!

Foromtale:   Så er grupperne til klubmesterskabet på plads, og dermed også første runde. I Mesterskabsgruppen er Tom Petri igen storfavorit, nærmeste Nordre-udfordrer er Michael Øe, der har mere end 200 mindre i rating end Tom. Mht. førstepladsen er Vagn Jensen den største udfordrer, men ham har Tom haft et godt tag på igennem de seneste år, de indbyrdes opgør er dog ofte medrivende; de mødes i 3. runde. Ellers bliver det spændende at se, hvordan junior Filip Holm kan begå sig i selskabet!

   I Basisklassen, en Monradgruppe med 10 deltagere, er favoritterne Oluf Øe, Søren Korshøj og Jonas Nielsen. Link til tabellerne her. Husk Chess House på den anden side, se nedenfor! Man kan naturligvis stadig holde i gården.

 

Chess House på den anden side!
(14. september 2020) Af PE Nielsen

   Så er Chess House's indgang rykket om på den anden side af bygningen på Møllevangs Allé 148 A. Det er indgangsdøren under den blå container:

  Døren er let at finde, det er lige under den lyseblå container på Møllevangs Allé!

I den forgangne weekend afholdt Chess House årets Festugeturnering med 26 deltagere. Jens Ramsdal, SK68 blev en overraskende sikker vinder med maksimumpoints 5 af 5! Vi havde kun Uffe V Thomassen med i Gruppe 2 (Jonas Nielsen måtte trække sig for at passe baren i stedet for! Og også Filip Holm trak sig). Uffe kom efter en nem sejr i de næste runder op mod hårde folk og tabte tre i træk, før han i sidste runde reddede æren med en sejr, de to point var netop hans forventede!

Uffe Thomassen klarede lige at hive sin forventede score hjem i Gruppe 2, så dermed forsvarede han sit gode resultat i Skanderborg for nylig!  

Link til tabellerne her, og toppartierne kan du se her.


Klubmesterskabet
: Der er heldigvis kommet nogle stykker til de sidste dage, og det betyder, at vi nu får en fornuftig Mesterskabsgruppe. Det er NU absolut sidste chance, hvis DU skal med!! I så fald klik her.

 

Sidste udkald til Festugeturneringen
(8. september 2020) Af PE Nielsen

   Festugeturneringen løber af stabelen i den kommende weekend, og den er i lyset af corona-situationen ændret så der spilles 5 runder i Schweizergrupper på minimum 12 i hver gruppe. Corona-tiltag: Maksimalt 48 deltagere, et separat bord til hvert spil, Ingen håndtryk, ingen mad i spillelokalet, masser af håndsprit i lokalet og hvert spil aftørres i desinfektionsserviet mellem hver runde. Der er endnu god plads til dig, pt. har Nordre tre tilmeldte: Filip Holm, Jonas Nielsen, og Ulrik Thomassen - link til indbydelsen her.

 

 

Spillermøde på torsdag
(6. september 2020) Af PE Nielsen

   Knap er sæsonen endelig overstået, før vi må tænke på den kommende sæson - på torsdag er der nemlig Spillermøde om holdsætningerne!
Fra formand Mikkel Hansen har jeg modtaget dette:

   På torsdag den 10. september kl. 19.00 stiller vi klubbens hold til den kommende sæson i de forskellige rækker. Husk at møde op, hvis du ønsker at spille. Har du ikke mulighed for at komme torsdag, men gerne vil spille (eller ændre status i forhold til den afsluttede sæson), så kontakt STRAKS og inden torsdag Jonas (tryk her) eller mig (tryk her), som vil registrere dig til holdskakken! 

Ellers vel mødt i klubben

 

Divisionsafslutning i ligaen
(4. og 6. september 2020) Af PE Nielsen

   Nordres førstehold sluttede af med cirka de forventede resultater, begge matcher startede dog med lynsejre: Lørdag mod Nordkalotten vandt reserve Jan Rewitz (reserve for Johnni Veng) en flot lynsejr, men siden blev det kun til tre halve, sammenlagt et nederlag på 2½-5½. Søndag mod BMS var det så topspiller Martin Bækgaard, der vandt i lyntempo, men også her gik det hurtigt ned ad bakke, og pludselig stod der 1½-4½. Men så kom Jan Christensen og Nina Høiberg med en god slutspurt og vandt, ergo 3½-4½. Link til slutstillingen, hvor Køge vandt foran Brønshøj, her.

   Foromtale: Her i weekenden spilles den udestående afsluttende dobbeltrunde i Xtracon-ligaen, lørdag fra kl. 14, søndag fra kl. 10. Som bekendt er vores førsteholds skæbne så godt som beseglet, men derfor kan man jo godt slutte fint af ;-) Foromtale og links til live her.

 

Foredrag ved Martin Bækgaard
(27. august og 4. september 2020) Af PE Nielsen

   Martin Bækgaard ved demonstrationsbrættet - tema Spansk åbning
Foto: Mikkel Hansen

   Fra Mikkel Hansen har jeg modtaget følgende:

   Efterårets første klubaften bød på et spændende foredrag om verdens ældste åbning spansk (1.e4 e5 2.Sf3 Sc6 3.Lb5), hvor 1. holdets Martin Bækgaard førte os gennem junglen af varianter, opstillinger og finesser for både hvid og sort. Klassisk a6, b5 temaer, g6 variant med skarpe beslutninger til følge samt hovedvariant med c3, d5 blev analyseret. Vi fik vist et parti mellem Jonas Bjerre og Magnus Carlsen, hvor førstnævnte fik ørene grundigt i maskinen i en af de skarpe lukkede varianter a la kongeindisk opstilling.

Alt i alt et spændende og medrivende foredrag af Bækgaard, hvor der til sidst blev lagt op til at prøve temalyn i ovennævnte åbning. En vellykket aften i lidt rodede omgivelser for de ca. 15 fremmødte.

Foromtale:

   Næste torsdag holder Martin Bækgaard foredrag i klubben, startende kl. 19.00 med titlen "En introduktion til et fleksibelt repertoire mod spansk".

Vor stærktspillende førstebræt Martin Bækgaard holder foredrag om Spansk - få dig et godt system mod 1.e4 !   

   Martin uddyber titlen således: Vi skal se på to systemer mod spansk, som har den fordel, at vi ikke behøver at kende en masse teori, men hvor det til gengæld er en stor fordel at kende nogle standardplaner. Begge varianter er kendetegnet ved, at det er svært for hvid at forfladige stillingen, og at sort derfor har masser af muligheder for at spille på gevinst. Vi vil lægge ud med en fælles gennemgang af nogle hovedvarianter og planer. Desuden vil vi gennemgå nogle eksemplariske partier. Hvis der er tid og stemning for det, vil vi desuden spille nogle korte træningspartier, hvor vi tager udgangspunkt i systemerne.

 

Mads Boe blev lynmester, Tom Petri Lyn-GP vinder
(27. august 2020) Af PE Nielsen

   Tolv spillere havde kriblen efter at komme i gang igen med brikkerne og stillede til start i denne vigtige turnering, der gjaldt årets klubmesterskab og samtidig var sidste etape i Lyn Grand Prix 2019-20 samt første etape i Lyn Grand Prix 2020-21.  Der tegnede sig hurtigt fire favoritter, Mads Boe, Tom Petri, Lars Andersen samt mig. Det blev da også os fire, det kom til at stå imellem, selvom Steen Fup blandede sig undervejs, han gik dog død til sidst!

   Mads spillede to remiser i 3. og 4. runde, men så slog han Tom; de to kørte nu parløb med Lars og mig lige i hælene. Mads gik ubesejret igennem med tre remiser, mens Tom ud over tabet til Mads kun satte en halv til mod Lars. Dermed endte de begge på flotte 9½ af 11. Lars var lige efter med 9, mens jeg sluttede på 8½.

  Mads Boe (tv) besejrer Tom Petri i turneringen og igen i armageddonpartiet; bag Mads skimtes Per Oehlerich

   Ligestilling betød ét armageddon parti om klubmesterskabstitlen; Tom trak de sorte med 4 minutter, Mads hvid de hvide med 5 minutter, men Mads skulle altså vinde. Det blev et teknisk laveringsparti i bedste Mads-stil, Mads vandt en bonde og ikke mindst også en masse tid, så han sikkert kunne køre gevinsten hjem: Ny lynmester altså Mads Boe, tillykke! Link til turneringstavlen her.

   I Lyn Grand Prix 19-20 rakte Toms delte førsteplads til en sikker GP-sejr med hele 2040 points, 590 bedre en mig på andenpladsen. Bedste basisspiller blev Per Oehlerich med 770 points - link til slutstillingen her. Stillingen i den nye Lyn GP kan læses af sidste resultatkolonne i GP 2019-20, en ny tavle kommer op om et par uger.

 

6. HK: Generalforsamling og klubseminar
(25. august 2020) Af PE Nielsen

   Søndag den 6. september kl. 13.00 afholder 6. HK sin generalforsamling i Chess House. Klubben vil være repræsenteret ved et bestyrelsesmedlem, men du er også velkommen! 

   To timer før, altså samme sted kl. 11.00 afholdes et klubseminar om medlemsudviklingen i DSU, foredragsholder er Hans Endrup Jacobsen fra Hillerød Skakklub. Hvad skal der til, når en skakklub skal trives og udvikle sig? Visioner og praksis. Oplæg af Hans Endrup Jacobsen på grundlag af de erfaringer, han har gjort sig – bl.a. som formand for Hillerød Skakklub, en klub i rivende udvikling. Hovedkredsen er vært ved en mindre frokost i forbindelse med seminaret. Af hensyn til bestilling af mad skal der ske tilmelding, så er du interesseret, så kontakt venligst formand Mikkel pr telefon 30 46 14 44.

 

Smuk skak: Gode resultater!
(23. august 2020) Af PE Nielsen

   Skanderborgs weekend EMT blev afholdt i denne weekend, og Nordres to deltagere lavede fine resultater! Det gjorde Rasmus Thøgersen også i Mester 1, som han overbevisende vandt med maksimumpoints 5 af 5 med en forventet på 2,8! I Basis 2 førte Jonas Nielsen gruppen for sidste runde; her blev det desværre til den hans bolle, men alligevel rakte de 3½ til en delt førsteplads, Jonas' forventede var 2,4.

   I Basis 6 kunne Uffe V Thomassen gøre Jonas kunststykket efter, hvis han kunne vinde sidste runde; det lykkedes imidlertid ikke, så Uffe måtte "nøjes" med 2. pladsen med 3 points, der var en anelse over forventet - fint taget i betragtning, at Uffe ikke har spillet meget længe! I Basis 5 var der så endda en slags bonus, idet gruppen blev vundet af Sune Huus, der i torsdags dukkede op i Nordre; Sune vandt sikkert gruppen med 4 af 5 - tillykke!

   Link til resultaterne her.

 

Indbydelser
(23. august 2020) Af PE Nielsen

   Som mange sikkert har bemærket, er indbydelsen til klubmesterskabet startende torsdag den 17. september nu lagt ud, og pt. har 8 tilmeldt sig mesterskabet - link her.

   ... og på torsdag afholdes klubmesterskabet i lynskak 2020 med start kl. 19.00 og tilmelding senest kl. 18.45. Klubmesterskabet er samtidig sidste etape i Lyn Grand Prix 2019-20, hvor Tom Petri fører (se stillingen her) samt også Augustlyn som er første etape i Lyn Grand Prix 2020-21!

   Der er rigtig god luft i de nye lokaler, hvor vi skulle være sikret de næste 1½ år, så hvis du ellers i denne coronatid tør spille face-to-face skak - som DSU jo har sagt god for - skulle afstandsforholdene være i orden!


   [Her har tidligere været bragt
et åbent brev til Nordres bestyrelse fra Leif Møller - det er i samråd med Leif og formanden fjernet efter et svar fra en førsteholdsspiller]

 

Generalforsamlingen afsluttet
(13. august 2020) Af PE Nielsen

  Ti medlemmer var mødt til genoptagelsen af generalforsamlingen

   Så fik vi halvlykkeligt afsluttet generalforsamlingen: Efter et minuts stilhed til minde om afdøde Mads Borup gik vi over til det vigtige punkt, valg til bestyrelsen. Som allerede annonceret her på siden stillede Ulrik Thomassen op og blev valgt med akklamation! Der var desværre ikke fundet en kandidat til den anden ledige bestyrelsespost, og tavsheden mundede ud i, at afgående sekretær Per Höllsberg påtog sig at tage ét år mere, understreget ét år! Per blev herefter valgt, ligeledes med akklamation!

   Siden sidst er Mads Borup som bekendt død, og dermed var vores suppleant væk. Nina Høiberg indvilgede med en vis tøven i at tage posten til næste generalforsamling. Resultatet af generalforsamlingen stiller desværre klubben i et organisatorisk problem, vi skal næste år finde mindst to nye hoveder til bestyrelse/suppleant. Og det i et år, hvor klubben skal afholde sin 90 års jubilæum ....

   Under Eventuelt blev to punkter behandlet:

   Lokaler: Klubben har jo hængt sig op på Chess House, der pt. forhandler med de Linde om lokaler i det nuværende bygningskompleks, og der forventes en afklaring i løbet af næste uge. Chess House kigger også til anden side, men pt. er en eller anden form for videreførelse med de Linde det primære.

   Klubmesterskabet: Det blev besluttet at indbyde til det åbne klubmesterskab som annonceret i klubbladet, vel vidende at corona-situationen i Aarhus nemt kan komme til påvirke turneringen, men vi skal trods alt først starte op torsdag den 17. september.

90 års jubilæum: Her havde vi en fin snak om, hvad der skal foregå i forbindelse med klubbens jubilæum. Der var stemning for en turnering a la den, vi afholdt i forbindelse med 75 års jubilæet, ligesom en fest igen må være ufravigeligt; hertil kan evt. komme yderligere arrangementer. Der blev nedsat et Jubilæumsudvalg bestående af: Poul Erik Nielsen (formand), Jan Christensen, Tom Petri samt formand Mikkel Hansen og kasserer Lars Christensen.

 

Turneringer i 6. HK
(13. august 2020) Af PE Nielsen

   Der er gang i turneringslivet igen, lad os håbe, turneringerne kan afvikles. Smuk skak i Skanderborg har  pt. 48 tilmeldte, kig her. Chess House afholder Festugeturnering i weekenden 11-13. september med 3 eller 4 hurtigskakpartier lørdag og to koordinerede partier hhv. lørdag og søndag, link til indbydelsen her.

Så er der de åbne klubturneringer: Der er hele tre mandagsturneringer, alle starter mandag den 7/9, VRS's her, og Syddjurs's her; og SK68's her. Randers holder åben klubturnering på tirsdage, startende den 1/9, se her. Silkeborg spiller som os på torsdage, de starter den 3/9, se her; Nordre's klubmesterskab den 17/9 (er ikke elektronisk annonceret endnu, men er annonceret i klubbladet).

 

En uge til genoptagelse af Generalforsamlingen
(6. og 13. august 2020) Af PE Nielsen

   Så er der en uge til genoptagelsen af generalforsamlingen, torsdag den 13. august kl. 19.00 i Chess House. Som bekendt skal der findes to nye bestyrelsesmedlemmer, og det glædelige er, at Ulrik Thomassen hen over sommeren har meldt sig som kandidat til en af posterne.

MEN DER MANGLER FORTSAT ÉN! Lad os for guds skyld slippe for endnu et pinligt møde - giv Formand Mikkel ro i sjælen, giv ham hurtigt et kald på telefon 30 46 14 44 eller stik ham en mail (tryk her) og meld dig klar, det er jo ikke sikkert, der bliver brug for / er plads til alle de, der måtte melde sig. Det er altså ikke oceaner af tid, der skal præsteres på årsbasis, afgående Per Höllsberg vurderer det til 20-25 timer pr år!

   Ud over valget til bestyrelsen vil lokalesituationen givetvis blive nævnt, og endelig åbnes der op for debat om næste års (forhåbentlig er vi alle vaccineret til dén tid ...) 90 års jubilæum. Vær med i debatten herom; hvad synes du, er vigtigt og mindre vigtigt? Og vær ikke corona-nervøs, der er langt bedre plads i Katrinebjergvej 111 J (ny indgang inderst i gården) end i det gamle A.

   Det er meget vigtigt, at medlemmerne møder op og er med til at diskutere klubbens fremtid!

 

Indbydelse til Smuk Skak
(1. august 2020) Af PE Nielsen

   Der er som følge af Corona-situationen ingen Smuk Fest i år, men Skanderborg Skakklub holder derimod Smuk Skak i weekenden den 21.-23. august, der spilles 5 runder i 6 mandsgrupper. Nordre har pt. to tilmeldte, link til indbydelsen her, bemærk at ved betaling senest 3/8 er det 100 kr billigere, så bestem dig hurtigt!

 

Filip Holm tæt på i CH Sommer Weekend
(26. juli 2020) Af PE Nielsen

   Chess House har rejst sig fra brandruinerne og er (midlertidigt?!) flyttet hen i 111J, og i denne weekend har man afholdt Chess House Sommer Weekend over 5 runder. Der blev spillet i 6 mandsgrupper, og Filip Holm førte Mester 2 frem til sidste runde. Her var Filip et halvt point foran Claus Rossen, Viborg; indbyrdes remis, men Rossen havde yderligere afgivet en halv mod talentet Adesh fra Fredericia. Adesh var desværre Filips modstander i sidste runde, og her måtte Filip ned, og med sejr i sidste runde nappede Rossen førstepladsen. Filips 3½ er imidlertid 1½ over forventet, så alligevel en mindre triumf! Per Oehlerich var også med i gruppen, og med sejr i sidste runde endte han på 2 points, en anelse over forventet.

   I Basis 3 vandt Thomas Overgaard første runde, men måtte desværre herefter udgå. Mester 1 blev overraskende vundet af en stærkt spillende Martin Matthiesen med 4½ af 5, et halvt foran Bjørn Ochsner. Link til slutstillingerne her, og partierne her. Link til skak.dk's beretning her.

 

Holger Thule fejrer guldbryllup
(19. juli 2020) Af PE Nielsen

   I går fejrede medlem Holger Thule Hansen guldbryllup, kig her. Holger har ligeledes 40 års jubilæum i Nordre sidst i september. I det nyligt udsendte Nordre Nyt skrev jeg, at Holger fylder 75 år den 5/8, det er ikke korrekt, han fylder 76!

 

Chess House's SommerWeekend gennemføres
(9. juli 2020) Af PE Nielsen

   I følge skak.dk (se her) gennemføres Chess House's weekend-EMT den 24.-26. juli. Der spilles 5 runder i 6 mandsgrupper, en runde fredag og to runder hhv. lørdag og søndag. Pt. har Nordre tre tilmeldte blandt de pt. 16 tilmeldte, nemlig Filip Holm, Jonas Nielsen og Thomas Overgaard. På skak.dk fremgår det at: Chess House er efter branden flyttet 50 meter væk. Om det bliver en permanent løsning vides endnu ikke. Der er et max. på 28 deltagere, så du kan nå det endnu, for indbydelse og tilmelding tryk her.

   

 Ny indgang inderst i gården

 

Det nye midlertidige lokale

 

De tilrøgede brikker luftes!

 

Mads Borup er pludselig død
(8. juli 2020) Af PE Nielsen

  Mads Borup er i søndags afgået ved døden, og vi har desværre mistet en markant figur

    Det er med stor sorg jeg erfarer, at Mads Borup pludselig er afgået ved døden søndag den 5/7, blot 59 år gammel. Mads var ikke kun en utrolig vellidt person i klubben, men har også trukket store læs i såvel Chess House som Nordre; begge steder har han drevet hjemmesider og haft en formandsperiode. Tabet af Mads er tungt og smerteligt - ære være hans minde. Der gennemføres i stilhed en urnenedlæggelse i lukket familieregi.

 

 

Ældre nyheder...