Nyheder

2. runde i Klubmesterskabet
(21. februar 2020) Af PE Nielsen

   Fra Tom Petri har jeg modtaget følgende beretning om begivenhederne:

   Kun fem partier blev spillet i anden runde og slet ingen i den nederste gruppe. Det var endda lige ved kun at blive fire, da Oluf Øe kom næsten 1 time for sent, men alligevel lykkedes det ham med hurtigt spil og et smart gennembrud i centrum at få Søren på glatis, så han trak i nødbremsen med et remistilbud i en kompliceret stilling. Remis. I det andet parti i Gruppe 2 sad Filip Holm med de hvide i en fransklignende stilling, hvor sort havde spillet g6. Centrum blev lukket, Filip afslog remis og gik efter Oehlerichs konge, og da sort ikke kunne få brikker nok med i forsvaret, blev det meget farligt, og Filip eksekverede effektivt. 1-0.

   I Mester overraskede formanden Lars Andersen med firbondevarianten i kongeindisk. Lars reagerede passivt, og Mikkel fik en overvældende stilling, uden dog at finde det afgørende. Lars holdt sammen på det og fik i evig tidnød rodet det sammen, og de endte i et dobbelt tårnslutspil, som så lidt bedre ud for sort, og Lars kørte det også hjem. 0-1

   Vagn så ud til at komme godt fra åbningen, men idérigt forsvar fra Johan gjorde det svært for Vagn, der formentlig havde en bedre fortsættelse end den valgte. I hvert fald kom én af hans officerer i knibe, og Johan fik T+L+L mod T+T, og trods evig tidnød og Johans insisteren på at næsten at bruge alle 30 sekunder til hver eneste træk, kørte han den sikkert hjem. 1-0. Leif spillede mod mig sit solide London system, og da c-bønderne hurtigt blev byttet, endte vi i en ret flad stilling. Lidt optimisme på dronningfløjen gjorde dog, at jeg pludselig fik lidt initiativ, og da Leif fik reageret forkert, stod alle mine brikker rigtigt, og det spillede næsten sig selv. 0-1

 

Per Holst blev Senior-DM!
(15. februar 2020) Af PE Nielsen

   Det lykkedes Per Holst at bevare sit halve points forspring i sidste runde! På nabobordet var rivalen Bjarne Rasmussen presset af Jens Kølbæk, og han måtte give en kvalitet for en bonde for at overleve Kølbæks angreb; kort efter blev der dog taget remis. Det betød, at Holst skulle have en halv i hus for at sikre sig mesterskabet, og det klarede han med bravur i en principiel franskmand, det hele endte i et lige springerslutspil med 4 mod 4; modstanderen John Mortensen valgte at tage remis i træk 37.

  Per Holst (tv) vinder i 5. runde et spændende nøgleparti over Ivan Sørensen, der var drama på!

   Per spillede sikkert, men også ærgerrigt, da han mente, at skulle det være, ja så skulle det være i år! Starten var blød med en pind og så to halve; men da han i 4. runde vandt i en fransk afbytningsvariant, gik han all-in i 5. runde og trak det længste strå i en rigtig gyser! Kravet var nu sejr over den på det tidspunkt førende basisspiller (!) Bjarne Rasmussen. Det blev sikkert indfriet, og med remisen i sidste runde kom mesterskabet altså i hus - Tillykke Per!

   Link til live her, og turneringstabellen finder du her.

 

Aarhusmesterskabet i gang!
(14. og 16. februar 2020) Af PE Nielsen

   I aften kl. 18.30 går Aarhusmesterskabet i gang i Chess House med 43 deltagere. I aften spilles tre runder hurtigskak (20 minutter plus 5 sekunder pr træk), og der fortsættes med to koordinerede partier både lørdag og søndag (kl. 10 og kl. 16). Nordre har fem deltagere (seedningsnr. i parentes): Nina Høiberg (7), Thomas Klitgaard (8), Per Oehlerich (17), Filip Holm (18) og Jonas Nielsen (27). Feltet har i toppen GM Henrik Danielsen, IM Bjørn Ochsner og IM Jens Ove Fries. Link til live her og tabellen her.

   Sådan gik det fredag: Vore fem deltagere er kommet nogenlunde fra start som forventet. Mest positivt er det, at Per Oehlerich har 2 af 3, i 2. runde blev det til sejr over Charles Dumas (Aarhus/Skolerne), som Per Holst tabte til i ligaen. Nina, Per og Klitgaard har alle 2, Filip 1½ og Jonas 1.
   I 5. runde mødes i øvrigt Nina og Oehlerich! Kun Danielsen og Ochsner har 3 af 3, så vi står op til et brag i morgen kl. 10, når de mødes!

   

 

Nina var kommet i fint selskab i 3. runde, her går det dog galt mod selveste GM Henrik Danielsen!
Forrest vinder Bjørn Ochsner (tv) over Johan Hardlei

 

Oehlerich (forrest th) vandt de to første, i 3. runde må han dog ned mod Klitgaard

 

Filip er næppe tilfreds, første runde tabt med tårn mere, og 2. runde kun remis; sejren kom dog i 3. runde

 

Jonas tabte planmæssigt i 1. runde, herefter to remiser mod ligeværdige modstandere

   Lørdag-søndag: Det blev ikke noget stort mesterskab for Nordrefolkene, kun to vandt rating; det var Oehlerich, der scorede 2 af 4, hvilket var 0,1 over forventet (!) og så Filip, der scorede ½ over forventet. Ellers var det udtur for de tre øvrige. Klitgaard sluttede som den højstplacerede på 4½, herefter kom Nina og Oehlerich med 4; Filip satsede forståeligt men for hårdt i sidste runde og tabte, dermed sluttede han på 3½; det betød i øvrigt, at Oehlerich nappede 2. pladsen i præmiegruppen! - og endelig endte Jonas på 3.

   Der var spænding til det sidste om mesterskabet, idet Ochsner og Danielsen begge havde 5½ før sidste runde. Danielsen valgte at tage en hurtig remis mod Jens Ove Fries og lod det så være op til Ochsner; Bjørn Ochsner var ihærdig og vandt sit parti og kan nu kalde sig Aarhusmester 2020! Hvis du studerer tavlen (link i øverste afsnit), skal du lige være opmærksom på, at ratingberegningerne kun køre på de sidste fire (koordinerede) runder!

 

Senior DM - Per Holst alene i front!
(10. og 13. februar 2020) Af PE Nielsen

   I aftes indledtes Senior DM, som spilles i Løgumkloster, og trods vejret nåede vist alle frem til start! Vi har Per Holst med i den "rigtige" seniorklasse, 65+, og han er seedet som nr. 3 efter Jørgen Jørgensen og Jens Kølbæk. Femte seedet er b-medlem Per Hansen, og jeg ved fra særdeles pålidelig kilde, at han har forberedt sig intenst! Holst har lagt fornuftigt ud med 1½ af 2, mens Hansen efter sejr i første runde desværre tabte 2. runde.

   Torsdag aften: Jeg har de sidste par dage besøgt Senior DM i Løgumkloster, og der var smæk for skillingen! Onsdag spilledes fjerde runde, og Holst og Hansen vandt over henholdsvis Hans Jørn Andresen og Arne Christiansen, begge i flot stil! Også torsdagsrunden blev succes, Hansen måtte dog tidligt nøjes med en halv imod John Mortensen, men Holst kom ud i det helt store drama! Med hvid i hollandsk afslog Holst tidligt remis og gik hårdt på med et offer; det var fuldt korrekt, og Holst bevarede trykket og vandt bonden igen. Men så skete det frygtede, modstanderen - Ivan Sørensen - slap ud af Holsts greb med et smart midlertidigt kvalitetsoffer, nu var sort måske ovenpå!? Ingen vidste det! Men det efterfølgende skæve slutspil vandt Holst smart, da Ivan ikke forsvarede sig korrekt - se nedenfor!

   

 

Per Hansen (th) gør i 4. runde det onde ved
Arne Christiansen

 

5. runde: Slutspilsdrama mellem Per Holst (tv) og Ivan Sørensen

 

Holst (hvid) er blevet snydt, og Ivan har fordel efter 40...Tc4! Han vælger i stedet 40...c2 41.Lxc2 Lxc2 42.f6 Ta8?! 42...Lg6= 43.e6 a4?? 43...Lg6!= 44.f7 Lg6 45.f5 Lxf7 45...Lh5 44.Ta7! taber også 46.exf7 Tf8 47.f6!! og Sort opgav

 

Trods det elendige vejr blev det da også til lidt Løgumkloster-turisme, her er parti fra klosterkirken

   Fredag spilles næstsidste runde, og Holst møder med hvid den førende Bjarne Rasmussen fra Varde - turneringens store overraskelse, seedet som nummer 25 fører han gruppen med 4½ af 5, et halvt foran Holst - følg med live fredag kl. 13!

   Fredag eftermiddag: Holst vandt med de hvide i sikker stil over den førende Bjarne Rasmussen og er nu alene i front før sidste runde. Sidste runde byder på John Mortensen med de sorte, John og Bjarne er de eneste, der kun er et halvt efter Holst .... Sidste runde spilles i morgen kl. 10, vel at mærke efter aftenens stævnefest! Bjarne skal i øvrigt op imod Kølbæk, og selvom Kølbæk ikke har vist storform, er han svær at vinde over, så remis kan være nok ....

   Der spilles hver hverdag kl. 13 og der sluttes af lørdag kl. 10. Der sendes live (i dag kom det dog ret sent i gang) her, og turneringstabellen finder du her.

 

Spændende udlæg i Klubmesterskabet
(7. februar 2020) Af PE Nielsen

   Det blev en spændende første runde i Klubmesterskabet! I Basis 2 blev der kun spillet ét parti, sejr til kassereren, der også var favorit. I Basis 1 kom den store overraskelse, da Filip Holm måtte ned mod en ny gæst: Jens Otto Grabau fra Stouby; Flemming Pagh blev den anden vinder i gruppen med sejr over Oluf Øe.

   I Mesterskabsklassen var der også overraskelser: Leif Møller måtte ned mod Sved Aage Madsen, og Tom Petri afgav en remis imod Mikkel Hansen; der blev spillet Dronningindisk, og Tom havde med de hvi´´e et godt initiativ, men han var ikke skarp nok i et par afgørende situationer, og i stedet fik Mikkel initiativet, det ebbede dog ud i remis ved en trækgentagelse. Vagn Jensen vandt over Michael Øe, mens det blev remis mellem Lars Andersen og Johan Hardlei. Med disse resultater er der åbnet op for et spændende mesterskab! Tavlerne her.

   Lørdag den 22/2 spilles AaM i Lynskak i Ches House, der spilles med 3 minutter plus 2 sekunder pr træk; se indbydelsen her.

 

Uafgjort til Nordre III og Klubmesterskab
(4. februar 2020) Af PE Nielsen

   I aftes mødte Nordre III VRS' førstehold på udebane. Med to sejre og fire remiser sikrede holdet sig et flot resultat på 4-4! Referatet er allerede på plads, læs det her.

   Og på torsdag går vi så i gang med årets klubmesterskab. Der er 23 deltagere, på samme niveau som sidste år. Ikke overraskende er Tom Petri igen favorit, og i år er det andre, der skal udfordre Tom, da sidste års mester, Nina Høiberg, ikke deltager. Spændende bliver det at følge næstratingfavorit Johan Hardlei (SK68), der helt sikkert vil sørge for nogle dramaer, han er kendt som tidnødsnarkoman! Ellers er rivalerne de kendte: Lars Andersen, Vagn Jensen, Michael Øe og Leif Møller. I Basis 1 er Per Oehlerich svag ratingfavorit, men Filip Holm er mindst en farlig konkurrent, måske endda favorit! I Basis II er kasserer Lars Christensen svag favorit, men der er flere alvorlige udfordrere! Husk at starttidspunktet er kl. 18.30! Link til turneringstavlerne her.

 

Bækgaard nappede hurtigskakmesterskabet
(31. januar 2020) Af PE Nielsen

   Tom Petri og Martin Bækgaard stod jo lige på 2½ af 3 efter førsteaftenen, så de tre sidste tre runder blev som forventet et kapløb mellem de to. Tom startede godt ud ved relativt ubesværet at besejre mig, men i 5. runde lykkedes det ham lige nøjagtig ikke at vinde et fordelagtigt slutspil mod Leif Møller. Tom vandt godt nok også i sidste runde, men Martin var sikker denne aften og vandt alle sine tre partier. Dermed fik vi i Martin en klar vinder med 5½ af 6, og vi undgik en ubehagelig (annonceret) korrektionsberegning, ikke mindst da tre spillere udgik denne aften (to da Filip blev/var syg).

  Sidste runde: Forrest vinder Martin (th) over en ellers velspillende formand; bagved vinder Tom (tv) over Jonas Nielsen

   Lars Christensen og Jonas Nielsen kæmpede hårdt i det stærke felt, men efter at have tabt til Lars fik Jonas sin belønning i næstsidste runde med en flot remis mod undertegnede, så alle kan absolut kæmpe med! Link til slutstillingen her.

 

AaM, Chess House og Klubmesterskabet og Nordre III
(30. januar 2020) Af PE Nielsen

   Per Oehlerich har gjort mig opmærksom på AaM, der afholdes i Chess House i weekenden den 14-16. februar. Der spilles i en Schweizer tre runder hurtigskak fredag, herefter to almindelige partier hhv. lørdag og søndag. Der er begrænset deltagerantal 48, og da der allerede er 22 tilmeldte, skal du ikke vente for længe med at tilmelde dig, hvis du er interesseret! Nordre har allerede fire deltagere, heraf to førsteholdsspillere. Indbydelse og tilmelding her.

   I øvrigt fra Per en kraftig opfordring til at tidligere - og også gerne nye! - medlemmer betaler deres Chess House kontingent, foreningen har netop nu brug for al den opbakning, den kan få. Du gør det ved at indbetale 400 kr på Konto 2251 - 3484 193486, husk at skrive "Medlem + navn" i Modtagertekst - og så i øvrigt: Tak fra Chess House!

   Klubmesteskabet: Der er pt. 18 tilmeldte til klubmesterskabet, der starter i næste uge. Det er i underkanten, der er plads til flere! Så en lille slutspurt op til sidste frist på søndag ville være velkommen! Link her.

   Endelig: På mandag spiller Nordre III igen i Vejlby! Denne gang gælder det VRS I, og efter 7-1 storsejren over VRS II ligger vi blot to point efter VRS I, så hvorfor ikke ...!

 

Indbydelse til 6. HK's Pokalturnering
(29. januar 2020) Af PE Nielsen

   6. HK og Chesshouse indbyder til kvalifikationsstævne til Pokalturnering 2020. Der spilles som tidligere i to rækker: Eliterækken og Bredderækken (ratinggennemsnit max. 1800; Ratingliste januar 2020 anvendes – se under pokalturneringen på www.skak.dk). Der er 4 spillere på hvert hold, hvor alle skal være A - medlem af samme klub. En klub kan tilmelde så mange hold, som den vil. Der vil ikke være seedning af holdene.

   Nr. 1 og 2 i alle rækker kvalificerer sig til deltagelse i Landsfinalen, som afvikles pinsesøndag den 9. juni på Hotel Svendborg. Spilletid: 20 min. pr. parti. + 5 sek. pr. træk fra træk 1. Der tilstræbes 4 runder. Dato: Begge rækker spiller onsdag den 22. april. Spillested: Chesshouse (hvis det samlede antal hold i de to rækker overstiger 12, flyttes arrangementet til et sted med mere plads).

   Præmier: Hold, der kvalificerer sig til landsfinalen ved at spille indledende runder får fri buffet ved finalen som præmie (hold, der kvalificerer sig uden at spille indledende runde, betaler ikke indskud og vinder ikke fri buffet). Klubben betaler de tilmeldte holds indskud. Tilmelding: Klubben tilmelder hold mede deadline den 15/4. Hvis du ønsker at komme på hold, så send en mail til formanden (længe) inden da og gerne allerede nu, tryk her. Angiv evt. om du foretrækker Elite- eller Breddehold samt naturligvis dit navn!

 

Divisionsskak søndag
(24., 26., 27. og 28. januar 2020) Af PE Nielsen

   På søndag har begge vore divisionshold hjemmekampe: Nordre I møder Århus/Skolerne, der efter et par dårlige resultater overraskende ligger på 3. sidstepladsen. Så vi må forvente, at de hungrer efter en sejr, og vi får det givetvis svært i matchen. Desværre har vores hold sandsynligvis udspillet chancen for at forblive i Xtraconligaen.
   Sådan gik det: Århus/Skolerne stillede op i svækket tilstand, og vi havde derfor en forventet helt oppe på 3,70! Den levede holdet desværre ikke op til, ingen gevinster, men 6 remiser resulterede i et 3-5 nederlag. Værre gik det dog Skanderborg, der tabte overraskende stort 1-7 til Køge, kig her.
   Korrektion: Tom har korrigeret mig mht. forventet score: Vi
havde ikke 3,7 i forventet da Holsts modstander ikke er registreret med et dansk tal - den var nærmere omkring de opnåede 3 point, hvilket også var vores forventede i ELO. Link til Ninas fyldestgørende referat her.

   Nordre II møder Viby, der efter et stort nederlag til Esbjerg er rykket ned på en nedrykningsplads; men man skal lige tage i betragtning, at vi på andenpladsen kun har 3½ mere end Viby! Så det er en meget vigtig kamp, nederlag vil betyde nedrykningsspøgelser, mens en god sejr vil skåne os for dét! Vi har hele 5 points op til Esbjerg, så oprykning er ikke sandsynligt.
  
Sådan gik det: Vi stillede for første gang op i stærkeste opstilling og var over en halv bedre end det forventede i en flot 6-2 sejr over Viby, kun jeg svigtede på topbrættet (jo, jeg smed for tredje parti inden for 14 dage en klar gevinst væk ☹). Dermed konsoliderede vi 2. pladsen og fik væsentlig mere luft til bunden! Tabellen her, og Øe's hurtige referat her.

   Der var igen maksimum på bræt 7 og 8; forrest th Dennis, bagved Filip

   Du er meget velkommen som tilskuer i Chess House, begge kampe spilles søndag kl. 12. Link til tavlerne: Ligaen her og 2. Division Grupppe 3 her.

 

Delt føring i Hurtigskakmesterskabet
(24. januar 2020) Af PE Nielsen

   Ti spillere mødte til start i årets hurtigskakmesterskab. De nederste (Ken Holm, der efter første runde overlod pladsen til Jonas Nielsen, og Lars Christensen) har det svært, men kæmper bravt i et stærkt felt! Favoritter er Tom Petri og Martin Bækgaard, andetholdets bud er mig, Leif Møller og Filip Holm. Jeg blev i 2. runde pulveriseret af Martin, der spillede et flot parti. I 3. runde spillede Tom og Martin remis i et meget spændende slutspil; slutstillingen var vist vundet for Tom, men han kunne med under et minut ikke nå at regne det igennem og nappede trækgentagelse.

 Forrest det spændende remisparti mellem Tom (tv) og Martin, bagved taber Lars Christensen (tv) til Per Oehlerich

   Så de to fører altså med 2½ af 3, herefter kommer et helt kobbel på 2 points: Mikkel Hansen, Per Oehlerich, Filip Holm og jeg (jeg vandt over Filip i 3. runde). Så stærke spillere som Leif Møller og Steen Christensen ligger helt nede på et point. Der er nu lagt op til et spændende opløb mellem Martin og Tom, men vi andre vil bide fra os! Skulle der opstå ligestilling, gælder der almindelig korrektion (de to dårligste trækkes i første omgang fra) for Monradgruppen. Link til tabellen her.

 

Klub- og Hurtigskakmesterskab mv.
(21. og 28. januar 2020) Af PE Nielsen

   Som efterhånden en del har opdaget, er invitationen til årets Klubmesterskab nu lagt på, og der er allerede 12 tilmeldte, se her.

   Og klubbens Hurtigskakmesterskab løber igen i år over to torsdage, nemlig de to næstkomne! Der spilles tre runder pr aften, og for at være med, skal du møde op i klubben på torsdag senest kl. 18.45. Betænkningstiden er 20 minutter plus 5 sekunder pr træk.

   Opmærksomme læsere har sikkert bemærket, at Jørn Sloth i lørdags delte andenpladsen i Middelfarts hurtigskakturnering, læs mere herom her.
I forbindelse med turneringen blev Sloth interviewet af MelfarPosten, du kan læseinterviewet her.

 

Bededagsturneringen søsat!
(16. januar 2020) Af PE Nielsen

   Hovedansvarlige Leif Møller har allerede søsat årets udgave af klubbens ud ad til flagskib, Bededagsturneringen! Hr. Møller har annonceret den under Silkeborgs Juleturnering og sendt invitationen ud til kontaktpersonerne på tidligere deltagerhold, og allerede nu kan Leif melde 4 hold klar, sådan! Der spilles igen i år på Fjordsgades skole. Link til indbydelsen fra forsiden og her.

 

Torsdag: Fynsmestervarianten
(14. og 17. januar 2020) Af PE Nielsen

   På torsdag kl. 19.00 holder jeg oplæg til en tematurnering i Botvinnik-systemet, eller på dansk Fynsmestervarianten efter mange gange Fynsmester Axel Nielsen, som var en stor ynder af varianten. Du skal se det som en appetitvækker, som du kan bruge, hvis du spiller Engelsk, trænger til at alternativ eller supplement til det du ellers spiller med hvid.

   Jeg omtaler kort andre svar på Engelsk, men koncentrerer mig ellers om principperne (ikke konkrete varianter) i denne bondeformation:
    
som jeg efterhånden har spillet en del gange! Herefter spilles en tematurnering med tvungen åbning; ti minutters skak, hvor du så vidt muligt møder ligeværdige modstandere og spiller både hvid og sort i varianten.

   Poul Erik gennemgik åbningens temaer
Foto Ken Holm

Fredag: Der mødte 12 interesserede op, og de lyttede og spurgte ind til de temaer, der blev gennemgået. Herefter blev der spillet turneringer i åbningen, så alle prøvede den på egen krop. Det var nok ikke åbningernes skyld, men Steen Fup var bedst i den øverste gruppe, mens tre delte førstepladsen i den nederste.

 

Tredjeholdet i hopla!
(14. og 21. januar 2020) Af PE Nielsen

   I aftes besøgte tredjeholdet VRS II, og det blev nedslagtning af det klart undertippede VRS-hold; kun vores reserve på 8. bræt måtte ned: 7-1 til os, cirka én over forventet! Flere vandt arbejdssejre, men Efterårets profil var i angrebshumør:

   Søren Korshøj har hvid, hvordan fortsætter han?
Se her, hvad to g-bønder kan bruges til: 16.g4! Se7 17.gxf5 gxf5 18.g4! Sådan! Sorts kongestilling brækkes op, og hvid vandt hurtigt, se hele partiet i det næste klubblad!

 

Ikke no'n go' weekend
(11. januar 2020) Af PE Nielsen

   Førsteholdet var afbudsramt af en syg Per Holst. Jeg svigtede andetholdet og trådte til; det skulle jeg aldrig ha' gjort, jeg blev skurk ved at smide to superstillinger væk, begge til tab. I kampen mod Jetsmark var der nu også andre der smed væk, og vi måtte ned ½-7½. Meget skidt med en forventet på 3, ja det var vist nedrykningen, der blev sikret dér!

   Sloth var den eneste, der med lodder og trisser fik reddet en halv i hus!

   Søndag ventede så Skanderborg, en ny "sæk" kunne vente .... men pludselig fik Klitgaard bid, og siden kom mere til, ikke mindst Bækgaards overraskende sejr over Mads Andersen på førstebrættet. Og heldige med 3-5 var vi bestemt ikke, selvom det var én over forventet.

  Bagest Bækgaards (th) sejr, forrest havde Tom også chancen mod Jonas Bjerrre, men desværre ...

   Andetholdet tog til Haderslev uden min ringhed, uden Rewitz der foretrak palmerne i Thailand og uden Michael Øe, der - gud forbyde det - meldte afbud på dagen! Ved et tilfælde var Formand Mikkel tæt på Haderslev .... Med 6 halve, en pind og en streg blev det 4-4, et halvt bedre end forventet. På topbrættet tog Michael Poulsen godt fra med en remis.

 

Martin Bækgaard vandt Nytårslyn'en
(10. januar 2020) Af PE Nielsen

   Der var ti til start i årets første lynturnering, Nytårslyn'en, og vi spillede alle-mod-alle. Tom Petri og Martin Bækgaard var favoritter og lagde da også begge ud med 4 af 4. Men de blev begge stoppet i runde 5, hvor Tom tabte til Leif Møller og Bækgaard til mig; nu var der pludselig fire spillere med 4 af 5, nemlig også Lars Andersen og mig. Tom tabte igen i 6. runde til Bækgaard, som også besejrede Lars i 7. runde. Nu var det Bækgaard og mig, der fulgtes ad helt hen til sidste runde: Før sidste runde havde vi begge 7 af 8. I sidste runde vandt Bækgaard planmæssigt over Jonas Nielsen, mens jeg fik øretæver af Tom. Det betød førsteplads til Bækgaard med 8 af 9, mens Tom og jeg delte andenpladsen med 7. Link til tabellen her.

Martin Bækgaard var i fin form under Nytårslyn, han tabte kun ét parti og vandt turneringn med 8 af 9  

   I Grand Prix serien udbyggede Tom sin føring, idet nr. 2 Leif Møller havde en dårlig Nytårslyn og rykkede ned på 3. pladsen; jeg rykkede forbi Leif, men er stadig 340 efter Tom, hvilket gør Tom til klar favorit, når Lynmesterskabet afvikles midt i maj. Filip Holm er bedst blandt basisspillerne, men Per Oehlerich er kun 50 points efter ham! Link til GP-stillingen her.

 

Årets første træk
(9. januar 2020) Af PE Nielsen

   Wagn Rosenlund har gjort mig opmærksom på to Nordre-deltagere i Hernings hurtigskakturnering Årets første træk. Filip Holm var med i Basis 1 (jo, han er Basisspiller ... i hurtigskak!), og det så godt ud efter sejre i de fire første, men desværre tabte han de sidste tre og røg tilbage til en fjerdeplads og er stadig Basisspiller, omend nu tættere på de 1900!

   Michael Poulsen er dukket op på arenaen i hurtigturneringer, og han gør det godt!

   Michael Poulsen spiller ikke meget, men han havde varmet op i Søren Bennedsen Minde og stillede her op i Mester 3. Også han startede med 4 af 4, og i de sidste tre runder blev det til ½, 0 og ½, i alt en flot score på 5, godt 2 mere end forventet! Desværre var det ikke nok til førstepladsen, men en andenplads er ret flot, taget i betragtning hvor lidt Michael spiller!

   Det var i øvrigt en ex-Nordrespiller, Andreas Wiwe (nu Jetsmark), der overraskende vandt turneringen, han besejrede Allan Stig Rasmussen i den afgørende sidste runde. Link til turneringstabellerne her.

 

Nytårslyn, klubblad og holdkampe
(7. januar 2020) Af PE Nielsen

   På torsdag starter vi passende det nye år op med Nytårslyn; Nytårslyn er den tredje disciplin i Lyn Grand Prix'en, hvor Tom Petri har lagt sig i front, og netop den betænkningstid, der spilles med i Nytårslyn (3 minutter plus 2 sekunder pr træk) passer Tom enormt godt! Tilmelding senest kl. 18.45 i klubben.

   Ved samme lejlighed kan du så (med mindre jeg dementerer det her) afhente det nye klubblad:               

Og så er der kampprogram i Divisionsturneringen i den kommende weekend, førsteholdet spiller to kampe i Chess House, lørdag kl. 14 imod Jetsmark og søndag kl. 10 gælder det Skanderborg. Andetholdet drager på søndag til Haderslev for at møde Per Hansen & Co.

   Tredjeholdet skal i kamp i Mesterrækken næste uge og møder mandag VRS II på udebane.

 

Ældre nyheder...