Nyheder

Per O & Per H til DM i Svendborg
(16
. og 28. marts 2023) Af PE Nielsen

I går startede DM i Svendborg, turneringens hjemmeside har du her. Vores eneste deltagende A-medlem Per Oehlerich er allerede kommet i spil, han deltager i G5-1 (live her, skift evt runde), der kører fra i går og til og med onsdag i en 5 runders Schweizer (16 deltagere, Per seedet som nr 4), og der spilles kl 14.00, ligesom i Landsholdsklassen (live her). Spilletiden i alle klasser er som vi kender den fra de kørende klubturneringer samt Hovedkredstturneringen (1½t + ½t ved træk 40 plus ½ minut/træk). Per O sejrede i 1. runde, formodentlig på tid.

 

Slut, sådan gik det: Trods et nederlag i 2. runde nåede Per Oehlerich helt frem i feltet til sidste runde, hvor han med sort mødte den førende max'ist Hasan Yildiz. Per gik på med krum hals, men nok lidt for krum, Hasan udnyttede nemlig Pers svagheder til et afgørende kongeangreb, og Per gik mat. Men Per har ære af turneringen, og han var med helt fremme, hvor det er sjovt, og han holdt sin seedningsplads som nr 4 og kan nok leve med et mindre ratingtab.

 

I Kandidatklassen kom Per Hansen kom skidt fra start, han måtte med sort ned i en Gammelindisk, men det var mod en klart stærkere spiller, så op på hesten igen! Det kom han så i 2. runde, hvor det blev til et meget spændende parti med sort (igen!) mod Thuesen; Per havde afgørende fordel, men et forkert bondegabseri gav Thuesen modspil med en evig skak til følge. I skrivende stund er 3. runde i gang, Per har hvid i sin kære Jobava-åbning ...! Og vinder et flot angrebsparti over topseedede Søren Riis i blot 18 træk! Følg selv med live her.

 

 

På tirsdag går det så løs med Kandidatklassen, hvor B-medlem Per Hansen (nu Haderslev) deltager. Per opnåede allerede i 5. runde af Divisionsturneringen at lave kandidatresultat med 5 af 5! I de sidste to runder blev det "kun" til 1½, John Noe, Herning ødelagde med med en remis, så max blev det desværre ikke til. Per er pensionist og går passioneret til opgaven, og dét han spiller, kender han bedre end sin bukselomme!

 

   

Oehlerich er blevet arbejdsfri og giver den gas med skak, efter AaM og Senior DM er han nu klar ved  DM!

 

Slutstillingen i Per O's første runde, Per har lige spillet 60....Kh7-h6. Stillingen er død remis, så hvid må ha' overskredet ...

 

Hansen er i den grad klar på
at give den gas med sjove partier
i Kandidatklassen!

 

På torsdag er det som bekendt Skærtorsdag, og vi holder naturligvis lukket. Men torsdagen efter har vi så sidste meget spændende runde i Vinterturneringen (og forhåbentlig uddeling af nye klubblade, så duk op!); og torsdagen efter igen den 11/4 starter Nordre Forår, hvor det kniber med tilmelding - kig her!

 

 

Pizza og konsultationsskak & udsatte
(16
.,17. og 21. marts 2023) Af Christian Thye & PE Nielsen

Næste torsdag den 21. marts er der blot to udsatte partier i Vinterturneringen, og der er derfor god plads til et specialarrangement. Det bliver denne gang konsultationsskak, da vi i starten af oktober gik glip af dette på grund af vandskaden i Krypten. To (eller fire?!) hold dyster mod hinanden, trækkene diskuteres internt på holdene, inden holdets brikfører udfører trækket på det centrale bræt. Hvis (læs: når!) tidnøden indtræffer, sætter holdet en spiller over til brættet, og spilleren må modtage tips fra baglandet! Der er start på konsultationsskakken kl 19.00, så vær der senest kl 18.45, hvis du vil på hold!

 

Men hvis du er sulten inden: Thye vil igen være vært ved en gang pizza - så hvis du ønsker at spise med, så send en mail til Thye chrthye@hotmail.com senest tirsdag den 19/3. De bestilte pizzaer er varme kl. 18.15! Mums, tak Thye!

 

   

Nordre I: Steen, Filip, Thomas O og Tom arbejder på Volgaen

 

PE (tv) forsøger ved brættet at redde stumperne af Volgaen, chancen var der vist, men han tog den ikke

 

De udsatte i Basis 1: Jonas (tv) klarer en halv hjem mod Gert og fører stadig

         
 

 

Nordre 0: Lars, Oehlerich, Thye og PE prøver at holde liv i Volgaen

 

Tom har klaret det værste oppe ved brættet, og han hiver
en standardremis hjem, rand-bonde og forkerte løber!

 

Udsat: Knud Erik (th) "ofrer" fianchettoløberen og vinder en bonde - siden holder ham hjem til sejr!

Fotos: Ken Holm

 

Sådan gik det: Vi blev to jævnbyrdige hold á 4 mand, mens Ken legede fotograf, observatør og kampleder!

Holdet med Tom, Filip, Steen og Thomas O kaldte sig (i bagklogskabens ulidelige klare lys: naturligvis!) Nordre I. De var udfordret af Poul Erik, Thye, Oehlerich og formanden med det utraditionelle navn Nordre 0 (læs: nul). Begge partier blev drabelige og spændende. I det første spillede Nordre 0 til ære  og minde om afdøde Karl P Volgagambitten; desværre blev der overstrammet, og Nordre I nappede fortjent pointet, selvom der måske var en remis i slutopgøret mellem Filip go Poul Erik.

 

I det andet blev Nordre I provokeret til Froms gambit på 1.f4; hvid fik hurtig overtaget og kom i slutspil med to bønder mere. Tom måtte i tidnød til brættet, men fandt et smart træk, så det blev meget besværligt med tårne og uensfarvede løbere; ved brættet fandt Poul Erik ikke noget, og Tom holdt remis i en slutstilling med hvidfeltet løber og h-bonde, ak! 1½-½ til Nordre I - en trolig hyggelig aften med to spændende partier!

 

 

I Lille sal blev der spillet to udsatte i Vinterturneringen, begge i Basis 1. Gert og Jonas remiserede, så Jonas fører med 3½ af før sidste runde. Knud Erik nappede tidligt en bonde fra Alfred og førte partiet hjem til sejr, hvilket betyder, at Alfred og Gert begge er nærmeste forfølgere til Jonas, begge et point efter. I sidste runde har Jonas hvid mod Alfred, mens Gert har hvid mod Søren G.

 

 

HUSK i øvrigt at melde dig til Nordre Forår, der starter 11. april! Link her.

HUSK også at komme på et hold i Bededagsturneringen, samler I ikke selv, så meld jer som enkeltpersoner! Link her.

 

(i artiklen nedenfor er der nu kommet diagrammer på!)

 

En spændende aften på kontoret!
(15. og 16. marts 2024) Af PE Nielsen

I aftes spilledes 4. runde i Vinterturneringen, og det helt uden afbud, dejligt! Dog var partiet Uffe - Eivind i Mester 1 spillet forud med en Uffe-sejr til følge. Nina-Klitgård er en fredelig, menspændende kamp om en isoleret d5-bonde, omkring de 40 tipper fordelen så over fra Nina til Klitgård, det forbliver dog remis. Dermed er Klitgård 1 point efter Uffe, før deres indbyrdes opgør i sidste runde, Klitgård har de hvide, men det er en pæn udfordring! Nina ligger på lur en halv efter Klitgård og kan måske nappe 2.-pladsen, hvis hun kan slå Rathlev med de sorte. Godt at se, at vi denne gang har vore egne A-medlemmer med fremme, det bliver spændende!

   

Mester 1: To gange remis, men spillet helt ud!
Forrest Nina (th) - Klitgård,
bagved Brondt (th) - Rathlev

 

Mester 2 forrest: Steen (tv) hiver den hjem mod Christoph, bagved vinder Sune (th) med taktiske finesser over Colin.
Allerbagest taber Jesper (th) i Basis 2 til Brian

 

I Mester 2 (bagest) går et spændende opgør mellem Oehlerich (th) og Ulrik remis.
I Basis 1
(forrest) må Alfred (th) trods let fordel nøjes med remis imod Gert

         
   

Basis 1: Forrest taber Knud Erik (tv) et spændende parti til Jonas.
Bagved
bliver opgøret Søren (tv) - Lars remis

 

Basis 2: Forrest vinder Hjorth (tv) et flot kampparti over Sofie. Bagved er Thomas (tv) sikkerheden selv i sejren over Henrik

 

I analyselokalet må Tom (tv) gå tidligt hjem med et forsmædeligt 1-1 resultat mod Thye.
Senere får Thye også webmasterens skalp nogle gange


Mester 2 er en utrolig tæt sag, der er kun et halvt point mellem de førende og de næste tre! Colin måtte nemlig ned mod Sune, men Colin har dog det på papiret letteste program i sidste runde, idet han møder Christoph, der ligger sidst. Den anden førende Oehlerich skal op imod uberegnelige Steen, det bliver også spændende!

Også Basis 1 tegner meget spændende; med sejren over Knud Erik er Jonas gået i front med 3 af 3, men - som han selv påpeger - han mangler de to stærkeste. Først skal i den udsatte op mod Gert (der har 2 af 3), spilles næste torsdag, og så venter Alfred i finalen; Alfred har 2½ af 3 og en udsat mod Knud Erik. Selvom Jonas bevarer pessimismen, er han da med fremme der, hvor det er sjovt!

Men så må Basis 2 da være afgjort ... Nej! Men vi har dog her en klar favorit i Erik Hjorth efter sejren over Sofie, han fører med 3 af 4 og møder agterlanternen Henrik i sidste runde. Brian ligger efter sejr i aftes et halvt efter Hjorth og møder Sofie. Vore egne to, Jesper og Thomas, danner midterfelt med hver 2 af 4 - et halvt efter Brian - og de mødes indbyrdes.

Jo, der tegner sig i samtlige fire grupper en spændende finalerunde tirsdag efter påske! Link til tavlerne her.

Her lidt at gruble over, jo der var gang i sagerne (!):

  Stillingen efter 57.Ta1, der er lukket godt af - remis?

  Der er lige udvekslet bønder på c5; kan hvid udnytte sorts lidt udsatte kongestilling?

  Sort har lige spillet 11...b6. Kan hvid nå at udnytte sorts svaghed i den lange diagonal ned mod Ta8?

  Sort har lige spillet 24...c5, hvordan skal hvid dække d4-bonden?

NB! Løsningerne kommer først i aprilnummeret af klubbladet, så notér evt. dine svar ned og gem dem!


Og - som du måske allerede har bemærket, er indbydelsen til Nordre Forår - der spilles koncentreret i april-maj -, frigivet, link fra forsiden, under TURNERINGSTILBUD og selvfølgelig også her (pt. tre gengangere tilmeldte!).

 

Så er den tredje førsteplads hjemme!!
(12. og 15. marts 2024) Af PE Nielsen

I aften vandt Nordre III over Hadsten I med 2½-1½, hvilket viste sig lige at være nok til klubbens tredje førsteplads i sæsonen! Rivalerne fra Randers III tabte nemlig overraskende 1½-2½ til Syddjurs III; de to hold slutter med lige mange brætpoints, men vi er klart bedre med 10 mod 7 i matchpoints, holdet tabte nemlig ikke hele sæsonen! Link til slutstillingen her. Hørning og Århus/Skolerne IV var også tæt på, hhv. ½ og 1 brætpoints efter os og Randers III. En tæt gruppe og en ganske enkelt fantastisk afslutning på holdsæsonen! Værd at bemærke er det, at holdleder Thomas Overgaard gjorde det helt exceptionelt, idet han lavede et tæt stakit med 6 af 6 !!!

Man skal mange år tilbage for at finde noget lignende, men der var jo selvfølgelig lige sæsonen 1967/68, hvor Nordre (vistnok) vandt i 7 rækker (kun førsteholdet måtte nøjes med en andenplads) - og så var det jo, at nogen brød ud og dannede SK68, da der ikke var "plads" nok på Nordres hold til de mange go'e spillere!

Dagens vindere finder vi på bræt 3 og 4: Bagest Thomas, forrest Ken   

 

Nordre igen i ligaen :-))
(10. marts 2024) Af PE Nielsen

Med en hurtig 6-2 sejr uden nederlag har Nordre I igen sikret sig oprykningen til skakligaen, og der er nu to førstepladser hjemme, idet andetholdet jo allerede har vundet den fineste gruppe i Hovedkredsen! Dagens vindere var Klitgård, Abildlund, Holst og Peer Ole, her har Peer Ole lige sat trumf på med ...Dxf1+!!:


Foto Jan Christensen

Link til slutstillingen her (i skrivende stud er ikke alle kampe afsluttede).

 

Afslutning på holdsæsonen
(08. marts 2024) Af PE Nielsen

På søndag spiller Nordre I i Silkeborg den sidste kamp i 1. Division, modstanderen er Viborg. Vi har et forspring på 3 plus bedre matchpoints i forhold til Esbjerg, der møder Aalborg I, så meget skal gå galt, hvis ......, kig på stillingen her! Og på tirsdag slutter Nordre III så holdsæsonen af i finalestævnet i Randers, vi møder Hadsten I; vi har desværre nok forspildt muligheden for at vinde gruppen, men ligger da godt til i toppen, kig her.

På torsdag er der så 4. runde i Nordre Vinter, ugen efter udsatte, hvorefter sidste runde spilles torsdag efter påske.

 

Nordre III spillede 2-2 og Uffe til tops
(01. marts 2024) Af PE Nielsen

   

Lars vinder bagest på topbrættet (th), mens
Jesper på bræt 2 kikser et vundet slutspil

 

Ken må ned på bræt 4 (forrest th), mens
Thomas heldigt vinder i sluttidnøden

 

Bagest bliver Oehlerich (th) - Watson en hurtig remis, mens Uffe (tv) vinder et spændende slutspil over Brondt

I en spændende match mod topholdet Randers IIINordre III nøjes med 2-2, da det ender med, at sort vinder alle matchens partier! Jesper kom i tidnød og tabte et ellers vundet slutspil, til gengæld vandt Thomas heldigt i den sidste, afgørende tidnød! Med resultatet ligger vi fortsat et point efter Randers, og foran dem ligger Hørning, der dog er oversidder i sidste runde og derfor næppe bliver gruppevinder; det ligner gruppesejr til Randers, men man ved jo aldrig, kig her! Der er afslutningsstævne i netop Randers tirsdag den 12/3.
 

I Vinterturneringen vandt Uffe V et spændende slutspil over Brondt og har nu 4 af 4, da han tidligere på ugen vandt en udsat mod Rathlev (og har spillet 4. runde forud), der er stadig bid i ham efter det dårlige resultat i Norge! Dermed tegner der sig et spændende finaleparti mod Klitgård, der pt. har 2½ af 3, Klitgård møder i 4. runde Nina.

Næste torsdag den 7/3 holder klubben lukket pga. kirkens Forårsmarked. Den 14/3 spilles så 4. runde i Vinterturneringen.

 

Turneringstilbud
(01. og 11. marts 2024) Af PE Nielsen

Vi har modtaget tre turneringstilbud fra Syddjurs, så jeg har lige samlet alle tilbud i 6.HK op - tilbuddene fremgår også af linket under Kalender fra forsiden:

  VRS Forårsturnering, EMT 8 mandage (18/3 - 3/6 kl 19), Link her

  Århus/Skolerne Åben Hurtigskak, tre tirsdage (19/3 - 16/4), tre runder pr aften, link her

  Nordres Bededagsturnering (4-m/k hold, hurtig), lørdag den 27. april, link her

  Syddjurs Femmeren, EMT, 5 runder, mandage 6/5 - 10/6 kl 19.00, link her

  Randersmesterskabet, EMT, 5 runder, tirsdage 7/5 - 4/6 kl 19.00, link her

  Syddjurs Hurtigskak juni, to mandage (17/6+1/7), tre runder pr aften, link her

  Århus Sommerskak EMT, 5 runder 1.-5. juli kl 18, Aarhus C, link her

  Syddjurs Sommerskak 2024, EMT 5 runder 22. -26. juli kl 19, Aarhus C, link her

.... og endelig kom Nordre Forår, EMT, 5 runder, start torsdag den 11/4 til ca. 30/5, link her.

 

6. HK Pokalskak
(27. februar 2024) Af PE Nielsen

6. HK indbyder igen til pokalskak i Elite- og Bredderække (ratingsnit max. 1800, ratingliste pr 1/1-24), mens junior- og seniorhold kan melde sig direkte til landsfinalestævnet pinsedag den 19. maj i Middelfart (indbydelse senere). Både Elite- og Bredderække 6. HK spilles:

  torsdag den 18. april kl. 19.00 hos Skanderborg Skakklub, Sygehusvej 7, Skanderborg   (20 min. + 5 sek. pr. træk fra træk 1. Der tilstræbes 4 runder)

Er du / I interesseret i at deltage, så henvend dig/jer til formand Lars senest 10/4, gerne før! Desværre har vores tidligere succesrige breddehold i følge Jonas lige over den magiske 1880-grænse .....


På torsdag spiller Nordre III topkamp hjemme mod Randers III.

 

Klitgård til tops!
(23. februar 2024) Af PE Nielsen

I aftes blev 3. runde spillet, omend noget decimeret, bl.a. pga. af Nina og Uffes Norgefærd. Der blev derfor kun spillet et enkelt parti i Mester 1, og her nappede Klitgård tidligt en bonde fra Eivind, holdt fast i den og vandt - hvilket betyder, at Klitgård nu stryger til tops, da han også har vundet en udsat over Rathlev! Klitgård har 2½ af 3, Uffe dog 2 af 2.

I Mester 2 fik Steen overtaget mod Sune, og da Sune forpassede et måske befriende f6-f5, blev han mast helt sammen og mistede dronningen. Oehlerich havde det svært mod Merkle, men han undslap i slutspillet og holdt en halv. Ulrik og Oehlerich fører med 1½ af 2, og Colin lurer med 1 af 3.

I Basis 1 vandt Jonas en lynsejr over Søren G i afbytningsvarianten i fransk; hermed fører Jonas og Alfred med 2 af 2, Knud Erik lurer med 1 af 1!

I Basis 2 blev Thomas kørt over af Sofie, mens Brian vandt partiet mod Hjorth på dronningfløjen. Desværre nårede Henrik Allan ikke frem til partiet mod Jesper, årsag i skrivende stund ukendt. Hjorth og Jesper fører med 2 af 3. Link til tabellerne her.

Hvordan det går i Norge, kan du se nedenfor ....

 

Kragero Resort Chess International 2024
(19., 23. og 27. februar 2024) Af PE Nielsen

Slutstatus: Turneringen blev en mindre katastrofe for de tre danske deltagere, Nina skriver:

Det lykkedes os 3 mand at miste tilsammen 169 ratingpoint :-((, jeg leverede mest. Der var virkelig mange børn og unge med – de gamle holdt sig klogeligt væk! Uden at ville æde min gamle hat på det, så tror jeg, man kort kan opsummere sådan her:

 

Uffe kom fint fra start i sine partier, men dummede sig flere gange henne omkring time 4. Jan løb helt tør for energi de sidste runder (efter de mange dobbeltrunder). Jeg dummede mig i åbningerne, brugte al for lang tid i forsøget på at rette op på det, kom i tidnød og dummede mig igen ...

 

Vi var kun 3 mand over 60, og de havde reklameret med, at der var 2 præmier til bedste seniorer. De to højst-ratede vandt: 1. FM Ole Christian Moen og 2. Jan Christensen.

 

  Trods ratingtab var der altså 60+ præmie til Jan!

Foto Nina Høiberg

 

Men vi havde en god tur, og var mega heldige med vejret både ud og hjem. Specielt var vi glade for, at stormen Rolf var en hurtigløber!

Update efter 4 runde: Det går mildt sagt skidt for vore kombattanter i Norge: Uffe og Jan har 1½ af 4, Nina blot 1, og alle tre ligger en hel del under forventet; lad os håbe på snarlig fremgang!

I morgen tirsdag drager Nina Høiberg og Jan Christensen til Nordre for at spille Kragero Resort Chess International 2024, og Uffe V, der er med i vores vinterturnering, har også sneget sig med i bilen. Det bliver et hårdt program i den 92 m/k store "Title Group" med 14 GM'ere og 5 WGM'ere; der spilles to runder ons-, tors-, fre- og lørdag samt en runde på søndag; betænkningstiden er 1½ time plus 30 sek/træk, altså ingen ekstra tid ved træk 40!

Nina og Jan figurerer under midten, Uffe lige over, idet turneringen har et elo-gennemsnit på 2250! Link til turneringens hjemmeside her.


På torsdag spilles 3. runde i Nordre Vinter 2024.

 

Bededagsturnering nu på en lørdag!
(17.
februar 2024) Af PE Nielsen

Efter afskaffelsen af Bededag ser vi os henvist til at flytte Bededagsturneringen til lørdagen lige efter bededag, i år lørdag den 27. april.
Indbydelsen er nu lagt ud, du kan se den fra forsiden (nederst til venstre) eller her.

 

Lukket torsdag!
(14.
februar 2024) Af PE Nielsen

Da der ikke er udsatte partier planlagt til torsdag, har vi valgt at holde lukket i morgen torsdag.

 

Senior DM med live
(13.,
 15. og 18. februar 2024) Af PE Nielsen

I 50+ klassen var der ikke megen diskussion om førstepladsen, Poul Rewitz var endnu en gang suveræn, ja i år helt suveræn med 7 af 7!

I 65+ klassen var der derimod spænding til slutfløjt: Per Andreasen vandt over den ellers hele vejen førende Lars C Andersen, og Per kunne så ellers vente på de afgørelsen af de sidste partier; de faldt ud til Pers fordel og han blev igen mester, i år med scoren 5½ af 7!

   Per Andreasen mester for tredje år i træk! På pokalen læser man navnene: 2015 Jørn Sloth & 2020 Per Holst
hvorimod 2012 Poul Erik Nielsen ikke er mig, som Per troede, derimod Holstebro/Sydøstfyn-PE

Det blev ikke noget godt DM for vore to Per'er, selvom begge vandt i dagens afsluttende runde. I 50+ sluttede Oehlerich på 50%, godt 1 under forventet; men han satte en slags rekord i dag: Han vandt med sort fire lette officerer på partiets blot 16 træk! Også Holst sluttede af med en sejr til scoren 4 af 7, desværre også godt 1 under forventet.

Status efter tre runder kan ses på skak.dk her. Som det fremgår er vore Per'er faldet lidt tilbage:

   Oehlerich (th) vinder her i 2. runde, men i 3. går det galt mod Lars Andersen, han har nu ligesom Holst 50%

Holst (tv) taber her en kompliceret Tarrasch, og i 3. runde napper han en (venskabs?) remis mod Steen Juul   
Modstanderen her er den overraskende førende Lars C Andersen, Herlev


Så er Senior DM kommet i gang og i modsætning til AaM er der her live-dækning. I 50+ lykkedes det desværre ikke Per Oehlerich at vinde et svært slutspil med to bønder mere, link til live i 50+ her (klik på ønsket runde og klik på parti for at se det, desværre kan man pt ikke på oversigten se, hvem der spiller hvilket parti).

Bedre gik det Per Holst i 65+, og selvom han blev udsat for afbytningsvarianten i Fransk lykkedes det ham at vinde et springerslutspil ved en flot træktvang, her slutstillingen med hvid i trækket (Holst sort):

Link til live i 65+ gruppen her, og link til tabellerne her.

 

AaM godt halvvejs - 2 præmier   & Senior DM
(
11. februar 2024) Af PE Nielsen

   

I store sal spiller Mester 1-4 plus Basis 1-4, mens

- som en lavere Basisspiller pointerede - Basis 5-8 er henvist til lille sal i kælderen, her er dog mere ro!

 

Nina spiller i Mester 2, og efter at ha' tabt første runde (billedet), har hun vundet i runde 2 og 3 og ligger nu godt til i toppen
Nina klarede en udelt 2. plads hjem!

 

Oehlerich er med i Mester 4, han spiller på halv kraft
- læs: Tre remiser! - måske fordi han hele næste uge spiller med i Senior DM 2024!?
Oehlerich hev en tredelt førsteplads hjem!

Så er vi godt midtvejs i Aam, og det var glædeligt, at der trods snevejret fredag kun indløb et enkelt afbud; afbuddet ramte så desværre Mesterskabsklassen, idet Jens Ove Fries måtte melde fra; ærgerligt, da han var en seriøs kandidat, og fordi det jo decimerer gruppen. Tredje rundes resultater bringer Filip Boe meget tæt på mesterskabet, idet han vandt sit tredje parti og sidder over i 4. runde. Sejren i tredje runde virkede meget heldigt på mig, idet Uffe V i midtspillet førte med en officer over Filip, men altså må være blevet snydt. Filip mangler i sidste runde Jesper Mørch, og det kan blive en ægte finale (hvor Filip dog kan nøjes med remis), hvis Jesper vinder over klubkammerat Martin M i 4. runde; de øvrige kan ikke nå op.

Nordres to deltageres resultater fremgår af billedteksten, Nina er et halvt efter den førende, det samme gælder Oehlerich, da ingen i gruppen har scoret over 2. Arrangementet forløber fint i 3F lokalerne, eneste problem er, at kantinen er lige uden for store sal, og det er svært at holde tilpas ro her .... Der er ikke live-dækning, så du må en tur på Sommervej 5, hvis du vil se afslutningen, dagens runder spilles kl. 10 og kl. 16!

Jesper tabte til klubkammerat Martin i 4. runde, og dermed var Filip Boe Aarhusmester 2024! Jesper og Filip spillede remis indbyrdes i sidste runde, Uffe V nappede andenpladsen og ærgrer sig sikkert stadig over at have tabt en vundet stilling over Filip, ellers var han kommet øverst på skamlen.

Filip Boe blev Aarhusmester med scoren 3½ af 4    

I Mester 2 sluttede Nina af med to halve og endte på 3 af 5, som viste sig at være nok til en udelt andenplads, hun var ikke frisk på - med de sorte brikker - at udfordre vinderen Peter Grove. I Mester 4 spillede Oehlerich også remis i 4. runde, men så kom  pludselig en lynsejr i sidste runde, og dermed opnåede Per en tredelt førsteplads med 3 af 5!

Se mere på skak.dk her. Link til resultater her.


I morgen kl 13 starter så Senior DM, der spilles i FJORDSGADE FORENING- OG FRITIDSHUS, og der spilles 7 dage i træk, til og med søndag. Her har vi to Per-deltagere:
Oehlerich er klar igen og stiller op som nr 6 af 13 i 50+-gruppen, mens Holst er med i 65+-gruppen som nr 5 blandt 38 deltagere. Link til tabellerne her.

 

Nordre Vinter 2. runde & AaM klar
(09.
og 12. februar 2024) Af PE Nielsen

Der var desværre fire afbud til runden, men vi kigger på, hvordan det gik:

   

Mester 1: Eneste parti var Nina (tv) - Eivind, og her vandt Nina op imod træk 40 i et overbevisende frontalangreb på Eivinds konge (og dronning!), hun angreb med D, 2T og et par bønder!

 

Mester 2 forrest: Steen (tv) giver nonchalant en bonde i åbningen, Ulrik holder ved den, vinder en kvalitet og partiet.
Bagved vinder Sune
(th) ubesværet
over Christoph, pludselig røg Christophs dronning!

 

I Basis 1 (forrest) slap Lars' (tv) dronning pludselig dækningen af en springer på f4, Alfred slog den og Lars opgav sofort!
Basis 2
(bagved): Her fejler Thomas (th) i en svær stilling mod Hjorth og må ned

         
   

Basis 1 (forrest): Knud Erik (tv) vinder i et flot slutangreb over Søren.
I Basis 2
(bagved) vinder Jesper (tv) over Sofie

 

Basis 2: Partiet (forrest) Brian (th) - Henrik bliver aftenens langtrukne gyser, det tager vi nedenfor!
Bagved spilles et opgør i en VRS-turnering

 

I analyselokalet havde specielt Thye (th) en god aften, der var flere sejre over Tom (tv) og Oehlerich (midt i) samt redaktøren (bag kameraet) !
Tom herser over fake news, han vandt 2-0, godt nok meget heldigt!


Brian - Henrik: Brian får hurtigt overtaget, vinder et par bønder, men Henrik holder sig inde i kampen med opfindsomt taktisk modspil. Da Henrik må give sin hest for Brians h-bonde, ender vi i T+S mod T, og efter få træk ser det således ud:

 

 

En meget kritisk stilling, der truer 1.Sd7+ fulgt af 2.Sf6+ og mat med 3.Tf7 eller 3.Th7. Sort er i trækket og der er siger og skriver kun ét træk, der holder remis, hvilket?
Det eneste træk, der holder remis er 1...Kg8!

Henrik spillede 1...Tg5-g7, det er ikke det frelsende, hvorfor? (spillet endte dog alligevel remis!) - løsninger i begyndelsen af næste uge!
Efter 1...Tg7 kunne hvid ha' vundet med 2.Sd7+ Kg8 3.Sf6+ (dækker tårnet, sikkert overset af hvid) Kf8 4.Th8+ og mat i næste.
I stedet skete 2.Th8+ Tg8 3.Th-langt-tilbage og det er remis, 3.Th7 havde stadig vundet (med efterfølgende Sd7+), da kongen ikke kan flygte over g8!

 

Næste torsdag er der udsatte, og om 14 dage spilles tredje runde, link til tabellerne her.

 

 

AaM: I weekenden spilles Aarhusmesterskabet i 3F's lokaler på Sommervej 5, turneringen har tolv 6-mandsgrupper, altså 72 deltagere, fuldt booket, det tyder på, det er smart at sætte en øvre grænse på indbydelserne! Vi har (kun) to deltagere med: Nina i Mester 2 vandt denne gang lodtrækningen med nr 1 og tre hvide (!!), samt Oehlerich i Mester 4, han har også tre hvide med lodtrækningsnummer 3. Begge grupper virker meget jævnbyrdige; det gør de fleste grupper, størst spredning er der nok i Mesterskabsgruppen, hvor Filip Boe er favorit med Jens Ove som nr 2, men de sidste fire er alle farlige outsidere: Jesper Mørch, Ramsdal, Uffe V samt Martin M, se grupperne og følg med her - eller besøg lokationen og Mikkels kantine!

 

 

Første førsteplads på plads ...
(06. februar 2024) Af PE Nielsen

  Igen et fint slutstævne hos Syddjurs, vi sidder her bagest, Randers ude til højre

.... men det stod hårdt! Nordre II kom nemlig dårligt fra åbningerne mod VRS I, der i modsætning til tidligere i turneringen havde skrabet et godt hold sammen (runden før stillede de med blot 6 mand). Tre af vore stod hurtigt kritisk, og Randers mosede derudaf og vandt 6-2! Det betød, at vi skulle have mindst 4-4 for at vinde gruppen; det blev der dog ikke besvær med, pludseligt rullede gevinsterne ind! Og ja, før aftenens sidste parti var færdig, havde vi sikret førstepladsen med 5½-1½, tilbage sad Steen og kæmpede, han gav den dog for meget gas og tabte til 5½-2½ (med en forventet på 5,32).

   Oehlerich (bagest) og Mikkel vandt deres partier i sikker stil ....

.... og Noe (forrest tv) vred sig ud af en kritisk stilling og vandt, bagved vinder også Filip i et fint slutangreb   

Dermed vandt vi altså gruppen, om det så giver oprykning til 1. Division (2. Division er jo afskaffet!), står hen i det uvisse. Link til slutstillingen her.


  Forrest er der remiser til Lars og Jesper, mens Thomas vinder på 3. brættet

Allerforrest i salen spillede Nordre III mod Syddjurs III, og holdet kunne ikke helt leve op til de tidligere 2½-1½ sejre og måtte nøjes med med 2-2, og må nu nok se Randers III smutte fra dem, link til stillingen her, der resterer to runder.

 

Nordre Vinter 2024 godt i gang
(02.
februar 2024) Af PE Nielsen

Så kom vi i gang med vores vinterturnering, der var ramt af et enkelt afbud. Aftenens største overraskelse var, at Mester 1 blev først færdig, det er ellers ikke kutyme! Vi kigger på det:

   

Mester 1: Klitgård (forrest tv) klarer en halv mod Brondt, mens Nina (bagest tv) må ned mod Uffe

 

M1 bagest: Rejsende Eivind bliver presset fra start og må ned mod Rathlev, Mester 2 forrest:
Sune
(tv) taber duellen mod Oehlerich

 

Mester 2: Forrest må favorit Steen (th) ned mod Colin, mens Ulrik (bagved tv) redder en heldig halv mod Christoph

         
   

Bais 1 (med et afbud): Forrest trækker Jonas (th) sig sejrrigt ud af slutspillet mod Lars, bagved vinder Alfred (tv) aftenens hurtigste gevinst over Søren

 

Basis 2: I den jævnbyrdige gruppe vinder Hjorth (forrest tv) over Jesper, mens opgøret Sofie (th) - Henrik bliver remis, Sofie overså vist en gevinst

 

Basis 2: .... og endelig vinder Thomas (th) sikkert opgøret over Brian


Næste torsdag spilles anden runde, link til tabellerne her.


På mandag er Nordre II og Nordre III i kamp hos Syddjurs, Nordre II spiller sidste runde og er favorit til at vinde Mesterklassen, mens Nordre III spiller 5. runde mod Syddjurs III, her resterer 3 runder.

 

Nordre Vinter 2024 er klar til start
(30.
januar 2024) Af PE Nielsen

Så er grupperne på plads til klubturneringen, der har fire 6-mandsgrupper og starter på torsdag kl. 18.30. Nordre er, hvis vi regner B-medlem Jakob Rathlev med, repræsenteret med 50% af spillerne; Nina er ikke helt tilfreds med lodtrækningen, sort mod Uffe, Brondt og Rathlev, og jeg giver hende ret, den er hård! I Mester 1 er Klitgård, Nina og Rathlev oppe imod gamle kendinge: Uffe V, Brondt og Eivind. Og i Mester 2 er Steen C svag favorit foran Ulrik, Colin Watson og Oehlerich, men Sune kan være en farlig outsider, og Christoph Merkle er et for mig ubeskrevet blad ....

I Basis 1 er Knud Erik og Gert Medom favoritter, men det bliver også spændende at se Jonas igen! Basis 2 er tæt i toppen, med blandt andre Thomas og Jesper. Kribler det for at betale indskud kr 130,-, kan det ske pr mobile pay til 20 58 53 27 (Poul Erik) - husk dit navn, eller kontant torsdag. Link til tavlerne her.

 

Nordre I næsten i ligaen
(28.
januar 2024) Af PE Nielsen

I dag var Nordre I i hopla mod et svagt opstillende Aalborg I-hold; men selvom Aalborg I stillede uden de to bedste og med fire reserver i alt, stod de dog på papiret til ca. 2½. Det kom de ikke i nærheden af, for Nordre I havde medvind i dag og vandt med "Esbjerg-cifrene" 7½-½!

 
Såvel top som bund var i topform i dag: Tom (yderst til venstre) holdt Kølbæk stangen på bræt 1, og så gik det ellers slag i slag til 7½-½!

Samtidig gæstede konkurrenterne fra Esbjerg Jetsmark, det blev til en Esbjerg-sejr, men blot på 4½-3½. Det betyder, at Nordre I nu er snublende (?) tæt på ligaen igen, Esbjerg skal nemlig vinde med 3½ mere end os i sidste runde om 6 uger, vi møder Viborg, mens Esbjerg har Aalborg I. Link til tavlen her.

 

Poul Erik hev hurtigmesterskabet hjem
(26.
og 29. januar 2024) Af PE Nielsen

I aftes blev sidste del af hurtigmesterskabet afviklet; desværre var der afbud fra Michael Poulsen, så Thomas Overgaard trådte til i de de sidste fire runder i alle-mod-alle gruppen. Efter en fra mig elendig førsteaften - jeg stod til tab mod både Sune og Lars! - ja så havde jeg mere styr på begivenhederne denne aften: Første hurdle var Steen, som kun lå et point efter mig; jeg havde fordel, men fik ikke hugget ordentlig til, og Steen reddede den hjem til remis. For mig et ok resultat, ikke mindst da Michael ikke troppede op, så jeg undgik ham.


Foto Christian Thye

5. runde: Forrest slår Sune (th) Lars, bagved lykkes det mig (th) at vinde slutspillet mod Jesper

 
 

5. runde: Forrest vinder Steen (tv) over  Jonas, mens Oehlerich (tv) slår Thomas
 

 


Det lykkedes mig da også at køre de tre sidste hjem, så jeg sluttede med 6½ af 7 og dermed er klubmester 2024. I sidste runde vandt Steen opgøret mod Oehlerich og sikrede sig andenpladsen med 5½; Oehlerich gled dermed ned på 4. pladsen, da Sune noget heldigt vandt over en bravt kæmpende Jesper.
Link til ratet tabel her.



På søndag kl. 12 spiller førsteholdet hjemmekamp imod Aalborg I i 3F's lokaler.

 

Det er også på søndag, der er tilmeldingsfrist til Nordre Vinter 2024, pt. er der (kun) 18 tilmeldte, klik her nu, hvis du skal med!

 

Vi skal igen have nye lokaler
(23.
januar 2024) Af PE Nielsen

Christianskirkens menighedsråd har desværre besluttet, at Nordre kun kan blive i deres lokaler frem til sommerferien. Årsagen er, at lokalerne fremover skal anvendes til ungdommelig, kirkeligt relaterede aktiviteter. Christianskirken har lovet at assistere os i forbindelse lokalesøgning, og præciserer, at det ikke er et fravalg af os - samarbejdet kører forbilledligt - men et tilvalg af andre.

Lokaleudvalget fra "sidst" genoplives derfor, så har du lokaleemner, der kunne være interessante, så kontakt venligst: Lars mail formand@nordre.dk / 29 66 10 47; Per Oehlerich permand14(a)hotmail.com / 61 40 62 31 eller Poul Erik poulerik@nordre.dk / 20 58 53 27.

 

Igen 2½-1½ til Nordre III
(18.
januar 2024) Af PE Nielsen

Nordre III kan man da kalde et konstant hold, nemlig den tredje af tre 2½-1½ sejr! Virkelig en skam, der ikke spilles med matchpoints .....

  Forrest vinder Lars, bagved må Jesper desværre ned; også Thomas vinder, mens Ken napper nok en halv!

Ja to gevinster, Lars vandt legende let med de sorte, og Thomas var koldblodig, da hans konge blev overfaldet, her var heller aldrig spænding om udfaldet. Desværre måtte Jesper ned, men Ken sikrede sejren ved at holde en halv med en bonde under. Den forventede var 2,17, så igen en udmærket sejr!

Gruppen med syv hold har jo oversiddere, så man kigger bedst på stillingen ved at se på, hvor mange points man har afgivet: Randers III har kun afgivet 2½, vi er næstbedst med 4½, hvorefter der er et stort spring til de øvrige, der alle har afgivet 7½, 8 eller 8½. Således tolket ligger vi på en solid andenplads, og vi mangler stadig at møde Randersholdet, så meget kan ske inden og på slutstævnet den 5. marts! Link til tabellen her.


Ud over vore fire spillere mødte kun Thye og jeg op på denne aften (hvor der ellers ikke var vigtige håndboldkampe?!) for at kigge på, analysere lidt eller spille lidt uforpligtende lyn. Thye mente: "Det er irriterende, at ikke flere kommer i klubben, når de ikke selv skal spille". Jeg giver ham helt ret, det gør vores klub meget død - gid det må bedres ....

 

Kandidatresultat til Per Hansen
(18.
januar 2024) Af PE Nielsen

Haderslev Skakklub har gang i en skæbnesæson i 2. Division Gruppe 3 (kig evt her), idet nr. 1-3 "rykker op" i en af de kommende fire 1. divisioner, mens de øvrige fem hold hårdt og brutalt bliver smidt ud af Divisionsturneringen - en af mine hovedanker mod den nye destruktive system, der kommer til at gå hårdt ud over vore købstadsklubber. Pt. ligger Haderslev tre points under "stregen", så der skal pæne sejre til i de sidste tre runder, for at de forbliver i Divisionen.

  B-medlem Per Hansen gør det fabelagtigt i Haderslev og har lavet kandidatresultat!

Men det er i alt fald ikke Per Hansens skyld, han har nemlig i nattens mulm og mørke på bræt 3-4 (i praksis, han står egentlig som nr. 5) scoret maksimum 5 af 5 !! Det havde jeg bemærket, men - ligesom i øvrigt Per selv - ikke husket, at det udløser et kandidatresultat! Det er Per - og nu jeg - blevet gjort opmærksom på, og hjertelig til lykke med det, Per! Per arbejder meget med skakken, og det skulle være mærkeligt, hvis Per ikke griber chancen og stiller op i påsken, det spekulerer han helt sikkert over på sine mange naturture i det sønderjyske!

 

Nordre II også til tops i Randers
(17.
januar 2024) Af PE Nielsen

  Fem remiser og tre sejre, vinderne var Benjamin (forrest), Noe (bag ham) og allerbagest Sune: 

I søndags tog feltherrerne remis i toppen og lod os fodtudser gøre arbejdet færdigt! I går var jeg så rykket op i hierarkiet og tog (med en forventet på 0,89!) remis, og lod fodtudserne om det grove! Det gjorde de til UG, de kritiske blev halveret og de lovende kom i mål som sejre; flotte arbejdssejre til Benjamin, Noe og Sune. Slutresultatet 5½-2½ (lidt over forventet) var mere overbevisende end førsteholdet, og førstepladsen er nu meget tæt på før sidste runde den 5. februar i Hornslet.

Vi har 2 points forspring plus bedre matchpoints og næppe den sværeste modstander i sidste runde, kig her. Om en evt. førsteplads så betyder oprykning, står hen i det uvisse pga. overgangsordningen i forbindelse med omlægningen af divisionsturneringen. Man kunne også godt være lidt bekymret for, om vi overhovedet kan håndtere to samtidspillende divisionshold ... holdene har en del afbud, og kræfterne der arrangerer søndagskampene er også mest andenholdsspillere .... Men selv om det ikke bliver til oprykning, kan vi "risikere", at hovedkredsen går over til søndagskampe i "Mesterrækken" (som reelt hedder Gruppe 1).

I morgen torsdag er det så tredjeholdets tur, mon vi ska' ha' tre førstepladser i år .....?

 

Nordre I til tops i Esbjerg
(12.
og 13. januar 2024) Af PE Nielsen

  Vi sad lidt hulter til bulter, men forrest er det Sloth-Røggaard, bagved Johnni Veng - Tom

Som det fremgår af fotoet nåede jeg at tage et billede inden begge topopgørene blev taget remis efter få træk! Sloth og jeg var reserve for Abildlund og Rewitz, og det overraskede naturligvis Esbjergholdet og dejligt at kunne spille skak, uden at være forberedt ud af banen på forhånd! Vi fik den nødvendige lille sejr på 4½-3½, nok til at bringe Nordre I i front, dog nu kun på matchpoints, 10-7 i vores favør. Resultatet kan vi være bedst tjent med ud fra spillet, det blev til sejre til Holst og mig og kun et enkelt nederlag. Vi har det letteste program i de sidst to runder, men det drejer sig altså ikke om matchpoints, så ....! Link til tabellen her.

 

Karl Pedersen er død, 83 år gammel
(13.
januar 2023) Af PE Nielsen

  Store Karl er afgået ved døden

 

I torsdags blev jeg informeret om, at Karl Pedersen var afgået ved døden. Karl kom til Nordre i 1963 og var med på det stærke Nordrehold, der vandt flere mesterskaber i 60'erne. Store Karl, som han blev kaldt, var en frygtet modstander, som man aldrig kunne vide sig sikker mod, og han triumferede mange gange med sin kære Volga-gambit, også på international plan. Karl neddroslede skakken i de år, hvor han var dekan ved det naturvidenskabelige fakultet ved Århus Universitet. Med årene var sygdommene hårde ved Karl, og han døde altså her i starten af januar og blev bisat i går fredag. Nærmere mindeord i det kommende klubblad.

 

Ære være Karls minde.
 

 

Hurtigskakmesterskab og holdkampe
(12.
og 13. januar 2024) Af PE Nielsen

Desværre havde ingen førsteholdsspiller lyst til at deltage i årets hurtigskakmesterskab, men vi kom 8 til start og besluttede at udvide fra 6 til 7 runder, så vi kunne spille alle-mod-alle, betænkningstiden var 20 minutter plus 5 sekunder/træk; tre runder i går, de sidste runder fire den 25. januar kl. 19.00. Her er deltagerne linet op i første runde, Christian Thye er fotografen:

   
Fra venstre: Jonas besejrer overraskende Michael , bagved var Jesper tæt på mod Oehlerich, men tabte til sidst, Sune taber til mig, og Steen slår Lars

Anden runde gav vist de forventede resultater, dog måtte Jonas ned mod Sune i et på papiret lige opgør. Efter 2. runde havde kun jeg maksimum, men i tredje runde kom jeg alvorligt på den i partiet mod formand Lars, der fik et klart vundet tårnslutspil; det blev desværre misset, og Lars gik også forkert i er remis-bondeslutspil og tabte sogar, meget heldigt for mig. Oehlerich vandt over Jonas, Steen slog Lars, og så var der remis mellem Sune og Michael. Dermed fører jeg med 3 af 3, Oehlerich og Steen har 2, mens Sune og Michael har 1½.

           
Red. i alvorlige problemer mod Lars - foto Jesper Breining


Og så går det ellers løs med holdkampe, der inkluderer vigtige topopgør:

  Søndag spiller Nordre I ude mod Esbjerg; Esbjerg er ét point foran os

  Tirsdag spiller Nordre II ude mod Randers; Randers er ét point foran os

  Torsdag spiller Nordre III hjemme mod Hørning; også en topkamp, men mere uoverskueligt pga. oversiddere

 

Hurtigskakmesterskab, AaM og Senior DM
(07.
januar 2024) Af PE Nielsen

Klubbens hurtigskakmesterskab spilles over to torsdage, den 11. og den 25. (ind imellem spiller Nordre III hjemme den 18.). Der er tilmelding lige før turneringen på torsdag kl 18.45, og vi håber naturligvis på et pænt fremmøde! Der spilles tre partier på torsdag og igen den 25. med start kl 19.00.


Så er jeg blevet bedt om at erindre om følgende to turneringer i februar omkring Vinterferien:

Aarhusmesterskabet der spilles hos 3F i Hasle (hvor klubbens divisionshjemmekampe spilles), der spilles 5 runder, en fredag og to hhv. lørdag og søndag i weekenden den 9.-11. februar; SK68 og Nordre arrangerer mesterskabet, pt. er der kun tilmeldt én fra Nordre, frem af busken !! Link til indbydelsen her.

Senior DM i nærskak arrangeres af SK68 i perioden mandag den 12. februar til den 18. februar, og der spilles i  FJORDSGADE FORENING- OG FRITIDSHUS, den tidligere Fjordsgades skole. Det er sparsomt med tilmeldinger, og endnu har ingen Nordre-senior meldt sig .... link til indbydelsen her.

 

Tom bedst i Nytårslyn & Allerød
(05.
og 07. januar 2024) Af PE Nielsen

Seks spillere trodsede snevejret og nåede frem til Nytårslyn i aftes:

Fra venstre: Lars, Tom, Jonas, Jesper og Thye, og så var jeg der (som fotograf!)

Tom måtte ned med ½-1½ mod Jonas, men var så sikkerheden selv mod resten og kørte i mål som en sikker nr. 1 med 8½ af 10! Jeg havde derimod en skidt aften og tabte 0-2 til Tom, næsten uden at gøre modstand! Yderligere måtte jeg ned en enkelt gang mod Thye, og da Thye også - som jeg - opnåede 7 points, delte vi andenpladsen. Jonas blev nr. 4, mens Jesper, der bed godt fra sig og bl.a. havde Thye i sækken (men han smuttede), blev nr. 5.

I Grand Prix stillingen betyder det, at jeg lige bevarer en svag føring foran Tom, mens Jonas rykker op som bedste basisspiller. Julelyn udgik jo, så sidste disciplin Klubmesterskabet i lyn bliver afgørende. Link til nytårstavlen her og GP-stillingen her.


Desværre er klubbladene ikke nået frem til mig endnu, de ligger et eller andet udefineret sted hos Post Nord .....


Endelig skal det nævnes, at Nina Høiberg (igen) i år deltager i Allerøds jubilæumsturnering her i weekenden, og hun er kommet i særdeles skrap selskab som den tredjelavest-ratede i Gruppe 1, kig lige tabellen her! Link til live her, hvor du kan følge Nina mod Mikkel Strange fra kl. 19 (klik på navnene i toppen og skift ud).

Afslutning: Nina havde det som forventet hårdt i turneringen og stod før sidste runde med blot ½ af 4, men i sidste runde sluttede hun fint af med en remis imod Jens Ramsdal; det ene point var ca. ½ under forventet. Sune Berg Hansen vandt turneringen med 4 af 5, et halvt bedre en Hector og Kåre Hove. Link til slutstillingen her.

 

Nytårslyn og klubblad
(03.
og 04. januar 2024) Af PE Nielsen

I morgen torsdag afholdes der Nytårslyn, hvor betænkningstiden er 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. Forhåbentlig tager snestormen af, så vi ikke også må aflyse Nytårslyn'en! Der er tilmelding i klubben i morgen kl 18.45.

Torsdag kl 15.00: Det er netop besluttet, at vi prøver at gennemføre i aften!

Og om Post Nord når frem til mig i dag som lovet, har jeg det nye klubblad med:                          
... er i skrivende stund ikke nået frem ....

 

Kursus i live-udstyr
(03.
januar 2024) Af PE Nielsen

Fra 6. Hovedkreds har vi modtaget følgende:

Indbydelse til kursus i brug af live-udstyr

Dansk Skak Unions 6. Hovedkreds har nu i flere år tilbudt lån af live-udstyr til transmission af skakpartier.
Dette tilbud er blevet flittigt brugt, hvor gode kapaciteter har stillet sig selv til rådighed for at opsætte og styre udstyret. Efterhånden vi desværre i den situation, at byrden er lagt over på ganske få personer, hvorfor det kan være en udfordring at sikre folk til at passe live-transmissionen ved et arrangement.

For at udvide mulighederne for klubberne til sikre en live-transmission af deres større arrangementer og divisionsrunder, har vi i hovedkredsens i samarbejde med Morten Fredgaard Rasmussen valgt at lave et kursus i brug af live-udstyr til transmission af skakpartier. Ønsket er at få lært folk op i så mange klubber i hovedkredsen som muligt, sådan at klubberne kan have deres egne folk til håndteringen. Håbet er også, at klubberne hermed i mere udvidet grad vil tage live-udstyret i brug til glæde for skakfolket i vores område.

Der vil bl.a. blive gennemgået opsætning og håndtering af det fysiske udstyr, opsætning af live transmissionsprogrammet og tilkobling til live-skak hjemmesider til visning.

Navn:                 Kursus i brug af skakudstyr til transmission af skakpartier   v/ Morten Fredgaard Rasmussen

Tid:                    Søndag d. 4. februar 2024, kl. 12:00 – 16:00

Sted:                  Voruphuset, Lønstrupvej 10, 8940 Randers SV

Tilmelding:        se nedenfor! Sidste tilmeldingsfrist er d. 29. januar 2024, hver klub kan tilmelde op til 2 personer

Der vil være forplejning til middag og derfra kaffe, te og kage.

Er du interesseret i at deltage, så henvend dig til formanden pr mail larsc0901@gmail.com eller telefonisk 29 66 10 47.

 

Ældre nyheder...