Nyheder

Hvornår åbner Chess House og Nordre?
(13. maj 2021) Af PE Nielsen

   Nysgerrigheden tager til, og derfor lige en kort, midlertidig melding: Det  er sandsynligt, at Chess House åbner i næste uge (læs nærmere her), men det bliver naturligvis med de gældende regler, hvilket betyder gyldig corona-pas mv, læs nærmere her. Så måske åbner Nordre allerede i næste uge, den 20. maj, men der kommer endelig besked her i begyndelsen af næste uge. 

   Hvis der åbnes bliver det nok med "genåbningslyn" den 20/5 og så afvikling af sidste runde af Basis fra Klubmesterskab 2020 den 27 maj.

 

Filip Boe snublende tæt på 2400!
(27. april 2021) Af PE Nielsen

   Mens vi andre holder Corona-skakpause, farer landets unge talenter Europa rundt og triumferer! Selvom jeg primært holder mig til A-medlemmernes præstationer, gør jeg en undtagelse og henviser til B-medlem Filip Boe's superpræstation i Serbien - en turnering der i øvrigt i flot stil blev vundet af Jesper Thybo med 8 af 9 (!), men Filips 6 af 9 gav højere ratinggevinst end Thybos! Læs nærmere herom på skak.dk her.

 

Kom ud af busken nu!
(11. april 2021) Af PE Nielsen

   I det for nyligt udsendte klubblad skrev jeg sidst i artiklen om vores 90 års jubilæum således:

   Et meget vigtigt punkt er ressourcer, og her er det vigtigt at alle disponible melder ind allerede nu, så det ikke kun er tordenskjolds soldater, der trækker jubilæet. Et tilsagn modtages naturligvis med alle forbehold, men er du klar til at bidrage, så send en mail til mig (klik straks her!), husk at angive hvilket område, du vil bidrage ind i (fx: Fest: Menu, bestilling/logistik, oppyntning, musik, afrydning dagen efter, Turnering: TL, praktisk gris ..).

   .... og det var faktisk meget alvorligt ment! Jeg har fået 1½ respons på den, den hele i øvrigt fra et B-medlem !!! Så please kom ud af busken nu, så vi ved, der er basis for at fejre jubilæet - uden ressourcer ingen fejring, i alt fald ikke med mig ved roret.

 

Magnus Carlsen åbner Chess House!
(1. og 5. april 2021) Af PE Nielsen

Chess House har scooped selveste Magnus Carlsen til at komme til genåbningen i House Overtaci lørdag den 8. maj     

   Det er igennem Peter Heine lykkedes Chess House at få verdensmester Magnus Carlsen til byen i forbindelse med genåbningen af Chess House, og det bliver lørdag den 8. maj, nærmere information om tidspunkt og tilmelding senere. Magnus vil holde et foredrag om sit syn på sekundanter og bagefter spille simultan mod max. 30 spillere. Adgang vil kræve gyldigt coronapas, men det har vi jo nok vænnet os til inden da ....


Update den 5/4: Ovenstående er desværre aprilsnar! Jeg har da også blot haft en enkelt henvendelse om den ..

Sidste år blev denne aprilsnar bragt på skak.dk: https://nyheder.skak.dk/2020/04/05/nyt-frimaerke/
Jeg så aldrig et dementi af det, men Sloth bekræfter at det var en aprilsnar, han har haft flere henvendelser om den!

 

NORDRE Nyt er netop postet!
(27. marts 2021) Af PE Nielsen

   Så er aprilnummeret af klubbladet netop postet til dig!     

Jeg ønsker alle god læselyst og god påske - håber vi snart ses igen!!                                   

 

Der skal nok komme liv i Bunkeren!
(19. marts 2021) Af PE Nielsen

   Der har på det seneste været et par artikler i Stiften, som sætter lys på Bunkeren = Den gamle journalisthøjskole, hvor Chess House og dermed Nordre får til huse i det kommende Beboerhus med Overtaci museum. Denne - om nogle kunstnere der vil udstille deroppe - er fra i dag og skulle kunne læses af alle, læs her. Derimod kræver det desværre Stiften-abonnement at læse den mere generelle artikel fra den 16/3 om Bunkerens arkitektur mv, læs her.

Pt. er det nok så som så med liv i Bunkeren alias Den gamle journalisthøjskole, således så der ud deroppe midt i december:      

 

Stof til næste NORDRE Nyt
(1. marts 2021) Af PE Nielsen

   Så er det ved at være tid, hvis du påtænker at skrive til klubbladet - og dermed dine klubkammerater - i det kommende aprilnummer af klubbladet. Det er ingen hemmelighed, at stoffet ikke hænger på træerne, men jeg har heldigvis modtaget noget. Men der er helt sikkert også plads til dit indlæg! Den officielle deadline er på torsdag, men jeg er dog åben for forhandling af denne .

 

Filip og Mads Boe klar til slutspillet
(1. februar 2021) Af PE Nielsen

   På fredag kl. 17.00 spilles kvartfinalerne i online Grand Prix Fredagslynturneringen. Filip vandt i fredags den sidste indledende gruppe foran Thorbjørn Bromann og Jesper Thybo, som han begge besejrede; Filip har åbenbart arvet noget af farens flotte tekniske hurtig- og lynskaksteknik! Mads er også klar til kvartfinalerne, læs nærmere her og følg det online her.

 

Kalenderen suspenderet indtil videre
(20. januar 2021) Af PE Nielsen

   Da det ikke giver meget mening at replanlægge Nordre-kalenderen, før der kommer betydelige lettelser i Corona-restiktionerne, er kalenderen suspenderet på ubestemt tid. DSU har endnu ikke taget beslutning om Divisionsturneringens skæbne, og det giver heller ikke megen mening at frigive indbydelsen til klubmesterskabet, der skulle være startet torsdag den 4. februar .... Vi vender naturligvis tilbage her, når der er væsentligt nyt.

 

Hovedkredsturneringen aflyst
(8. og 24. januar 2021) Af PE Nielsen

   6. Hovedkreds har besluttet at aflyse årets holdturnering, og det betyder altså, at vores D-rækkehold ikke kommer til at spille flere kampe i denne sæson - læs nærnere på 6.HK's hjemmeside her.

   Mht. Divisionsturneringen er der pt. sonderinger hos klubberne om dens videre skæbne, Nordres holdning kom på plads i år, her med formand Mikkels ord: "Bestyrelsen er blevet enige om, på baggrund af flere ønsker, at indstille til turneringsleder Hans Milter, at vi vil tilslutte os aflysning af sæsonen.  Så det bliver hermed fremsendt til ham fra mig i aften.". Når der er en endelig beslutning på plads, vil det naturligvis blive meddelt her på siden.

   24. januar: Den 21/1 har DSU's hovedbestyrelse besluttet at aflyse årets Divisionsturnering, læs nærmere her.

 

Ny ugentlig opgaveserie startes
(8. januar 2021) Af PE Nielsen

   Da det jo ser ud til at trække ud med en væsentlig lysning i Corona-situationen, tager jeg handsken op fra foråret og starter en ny ugentlig serie.
Der bringes (cirka) hver torsdag tre nye opgaver, en let, en middel og en svær opgave, betegnet med hhv.
☺, ☺☺ og ☺☺☺ (lidt glæde har vi da lov at ha') !

Skulle du have lyst til at bidrage med opgaver, så læs nærmere på opgavesiden og send mig en mail!
Du finder som i foråret spalten nederst til venstre på forsiden - god fornøjelse!

 

Klubbladet på vej til dig!
(6. januar 2021) Af PE Nielsen

   Så er klubbladet netop afsendt, så du får lidt læsestof til de maratonlange vinterdage, god læsning!           

Jeg gør lige opmærksom på, at Chess House jo pt. er lukket, og bliver der opstart inden ibrugtagningsgodkendelsen på Olof Palmes Alle er på plads,
ja så bliver spillestedet FO byen, Vester Allé 8, skråt over for Ridehallen ved Rådhuspladsen - læs nærmere nedenfor under den 22. december 2020.

 

Ny kalender og nye udsættelser
(4. januar 2021) Af PE Nielsen

Godt og bedre nytår ønskes alle fra bestyrelsen og webredaktøren!

   Hermed offentliggøres klubbens forårskalender udarbejdet i december, klik her. Men men men ....... den holder desværre ikke, årsagen kender du!

   Chess House følger restriktionerne, og indtil videre er Chess House - og dermed Nordre - lukket til den 17. januar, men det bliver næppe derved, vi må nok forvente yderligere restriktionsforlængelser .... Nye udmeldinger afventes, inden kalenderen kan replanlægges ....

   Aktuelt betyder det, at tredjeholdets udsatte kamp fra december imod Silkeborg IV er yderligere udsat på ubestemt tid. Det samme gælder for den udsatte sidste runde i Klubmesterskabet 2020, Basis.

   Der var lagt op til et Klubmesterskab i hurtigskak, fordelt over to aftener i januar, Mester den 21. januar og så Basis den 28. januar. Klubmesterskabet er planlagt til afvikling i hhv. Mester og Basis (som den blev opdelt sidst på året), startende den 4. februar, og det er vel også tvivlsomt, om vi her undgår replanlægning (begge annonceres i det kommende klubblad) ... Også Divisionsturneringen skal replanlægges, eller måske endda helt aflyses denne sæson, læs nærmere herom i Unionens nyhedshilsen her.
Så indtil videre
:
Keep on smiling ..................

 

Ældre nyheder...