Nyheder

Skal vi ha' et tredje divisionshold?!
(16. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aftes spillede tredjeholdet ude mod Randers II, og resultatet blev en knusende 6½-1½ sejr! Jeg fik i aftes kl. 21.11 en sms fra non playing captain Ken Holm, der meddelte strømafbrydelse .... Det hører vi nok nærmere om i det kommende referat!
 
   Et vue over salen mens der stadig er lys over land
Foto Ken Holm
 
    Resultatet er pt. uofficielt og for mig ubekræftet, men mon ikke det holder. Med storsejren melder Nordre III sig for alvor ind i oprykningskampen; evt. oprykning vil betyde, at Nordre kun har divisionshold, både godt og skidt!? Nordres udsatte kamp er stadig ikke endelig skemasat, Silkeborg har meldt ud med den 31/1, startdagen for vores Klubmesterskab .... Link til turneringstabellen her; den er noget uigennemsigtig pga. to manglende kampe, ligesom resultaterne fra i går er uofficielle.
 
    Søren Korshøj er en gudsbenådet angrebsspiller - i torsdags gik det ud over Leif Møller i Hurtigskakmesterskabet - og han vandt i blot 17 træk:
 
   Søren Korshøj vandt i blot 17 træk! Sort fik aldrig udviklet sin kongefløj og blev løbet over ende, her slutstillingen:  
Springeren på e4 hænger, og når den er reddet, følger det knusende 18.Sxg6! Sort er kørt totalt over!
 

Fredericia hjalp til!
(13. januar 2019) Af PE Nielsen

   1. Division Gr 2: Fredericia fik endelig bid og besejrede vore oprykningskonkurrenter fra Herning med hele 6½-1½ og gik dermed forbi Herning. Bittert er det nok for dem at erfare, at de ikke hentede ind på os, idet vi besejrede Aalborgs førstehold med hele 7-1! Dermed er vi nu 7 points (plus to matchpoints) foran Fredericia, og det ligner unægteligt oprykning! Både top og bund vandt 3½-½, og vi har stadig ikke tabt et parti! Tavlen her.
 
  Yderst til højre gjorde Jan C det unødigt spændende, men han vandt dog på marginalerne som sidste mand
 
    2. Division Gr. 4: Skive vandt i dag knebent 4½-3½ over SK 1968 III, mens Nordre II's resultat lod vente på sig; desværre tilsluttede holdet sig resten af gruppen, så det blev 4-4 mod Jetsmark II. Der er 2½ plus et matchpoint op til Skive, der dog har et lidt sværere program .... Tavlen her.
 
 

Filip Boe er rykket til Skanderborg
(12. januar 2019) Af PE Nielsen

   I dag tørner Filip Boe ud for Skanderborg, og dermed må Nordre erkende, at klubben er var spændende nok for ham. Filip lægger i dag ud på Skanderborgs 4. bræt, og modstanderen er Carsten Høi, Brønshøj, følg matchen her. Det blev til en flot sejr til Filip i Skanderborgs 5½-2½ sejr.

   I morgen søndag er vore divisionshold så i kamp: Førsteholdet har udekamp imod Aalborg I, og andetholdet har udekamp imod Jetmark II. På tirsdag spiller så tredjeholdet sin udekamp imod Randers II.
 
 

Hurtigskakmesterskab
(10. januar 2019) Af PE Nielsen

   I aften spilles de første tre runder i hurtigskakmesterskabet. Der er tilmeldingsfrist kl. 18.45 og start kl. 19.00. Når du ikke frem til 18.45, kan du tilmelde dig på telefon 86 19 76 47 (Chess House) mellem kl. 18.15 og kl. 18.45. De sidste tre runder spilles om 14 dage, den 24. januar - den mellemliggende torsdag var oprindeligt afsat til 3. holdskamp, der dog nu afvikles tirsdag i næste uge. Betænkningstiden er 20 minutter plus 5 sekunder pr træk pr spiller pr parti, så vi er færdige ved 22-tiden, vi ses!
 
   Sådan gik første del: Vi var (kun) otte, der mente at håndboldkampen mod Chile ville blive uinteressant, og det fik vi jo ret i! Det er ikke nemt at spille seks runders Monrad/Schweizer med 8 spillere, så vi blev hurtigt enige om at øge med en runde, så vi kunne spille alle-mod-alle. Benjamin var vaks fra start og udnyttede mit upræcise spil, og han vandt i flot stil! Og i de næste tre runder fulgte han flot op, endnu tre pinde! Tom vandt med nogen besvær over Søren Korshøj og Leif Møller, og da han mødte mig i 3. runde, stod det hurtigt klart, at han gik efter en halv; jeg fik en vis slutspilsfordel, men remis blev det. Michael Poulsen lagde ud med to pinde, men faldt så ned de næste to runder. I 3. runde vandt Søren Korshøj i øvrigt et (vist) flot angreb mod Leif Møller, men ellers er det blevet til tre boller mod andre stærke spillere. Benjamin er i front med maksimum, et halvt mere end Tom, så presset er lagt over på Tom i 5. runde!
 

 

 

Michael Poulsen (tv) dukkede op, men blev som mange andre dukket af Benjamin Christensen, der var flyvende denne aften!

 

Leif blev vist overmodig i slutspillet, da Tom kom i tidnød. Tom slog kontra og vandt partiet

 

Tavlen fortæller at 5. runde byder på topopgøret
Tom - Benjamin; Tom er et halvt efter og skal nok
gå efter sejren!? Link til flot tavle her

 
 

Tom blev Nytårslynmester
(4. januar 2019) Af PE Nielsen

   I aftes afvikledes Nytårslynturneringen med 11 deltagere. Målet var at blive færdige inden Man C - Liverpool kl. 21.00, og det lykkedes med ca. 5 minutters margin! Feltet var ganske spredt med tre førsteholdsspillere (!), to fra andetholdet og tre fra tredjeholdet, og hertil yderligere tre. Styrkeforskellen slog da også forventeligt igennem med betænkningstiden 3 minutter plus to sekunder pr træk.
 
   Netop dén betænkningstid passer Tom Petri godt, men udfordrerne var Martin Bækgaard, mig, Leif og Dennis, så .....! Og netop de fire skulle Tom igennem fire runder i træk fra runde 4-7. Først slog han Dennis, så i et rodet parti Bækgaard med Flodhesten, så kom en lidt heldig remis imod mig, og endelig blev Leif besejret: 3½ af 4 mod de farligste konkurrenter! Det var nok, Tom kunne nu i ro og mag sejle i mål med lutter pinde i de sidste til slutscoren 9½ af 10! En flot start på året for Tom!
 
  Tom (forrest th) besejrer Bækgaard i Flodhesten og køre siden sikkert i mål!
Bagest th ses Søren, der spillede en flot turnering, her må han dog ned mod Dennis
 
   Der var lidt spænding i kampen om de følgende placeringer, i sidste runde kunne Leif ved at besejre Bækgaard nå op til ham på en delt andenplads; nu gik det omvendt, og Bækgaard tog dermed 2. pladsen med 9 af 10! Jeg blev treer med 7½, et halvt mere end Leif, der igen var et halvt foran Dennis.
Lyn-GP: Resultaterne betyder, at jeg qua tre deltagelser fører foran Bækgaard og Tom, der begge kun har været med to gange. Forspringet er dog ikke større, end at det let kan gå galt for mig, når sidste disciplin Lynmesterskabet afvikles torsdag den 9. maj!
 
   Kampen om Basispræmien i Lyn-GP (b): Søren Korshøj spillede en fin turnering og scorede 4 points, hvilket rakte til 7. pladsen; en tak bedre var dog Per Oehlerich, der nappede 6. pladsen med 4½! Dermed er Per komfortabelt foran i stillingen (Filip Holm var svagelig og stillede ikke op). Det var også aftenen, hvor vi havde begge Lars C'er med: Christiansen blev benævnt GL, og Christensen NY! NY afslørede, at de to spillere havde fået slået deres points sammen i GP-en, det er der nu rodet bod på! Link til GP-stillingen her, se resultatet fra Nytårslyn ved at klikke på overskriften i kolonnen Nytårslyn.
 
 

Nytårslyn og klubblad
(3. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aften er der to gode grunde til at komme i klubben! Der er Nytårslyn med betænkningstiden 3 minutter plus to sekunder pr træk. Der er start kl. 19.00 prc. og tilmeldingsfristen er derfor kl. 18.45. Når du ikke frem til 18.45, kan du tilmelde dig på telefon 86 19 76 47 (Chess House) mellem kl. 18.15 og kl. 18.45. Betænkningstiden er Mads Boe's favorit, men han dukker desværre ikke op, da han og Filip pt. deltager i 31. Staufer-Open 2019 i Schwäbisch Gmünd nær Stuttgart.
 
Og den anden grund er, at du kan afhente:

 

 

 

Ældre nyheder...