Nyheder

AaM og klubmesterskab
(23. januar 2018) Af PE Nielsen

   Nordre er medarrangør af Aarhusmesterskabet på Rosenvangskolen i den sidste weekend i vinterferien, fredag-søndag den 16.-18. februar. Det går pt. sløjt med tilmeldingerne, så derfor en kraftig opfordring til at overveje muligheden for at få spillet noget! Og tilmeld dig gerne hurtigt, da antallet af tilmeldinger har en tendens til at accelerere med antallet af allerede tilmeldte! Link til indbydelse og tilmelding her.
 
   Og så er der jo også lige vores egen klubmesterskab, husk også at få dig tilmeldt her! Pt. er der 20 tilmeldte, heraf halvdelen A-medlemmer. Tom er favorit blandt de pt. tilmeldte, vinder han, er han uigenkaldeligt den, der har vundet flest klubmesterskaber i Aarhus - skal han have modstand?! Link til indbydelse og tilmelding her. Der er start torsdag den 1. februar, tilmelding senest på søndag!
 
 

Midtvejsstatus for holdene
(23. januar 2018) Af PE Nielsen

   Desværre blev det også i torsdags til et nederlag på 3-5 til Nordre III mod topholdet SK68 IV ... men der faldt dog en enkelt gevinst af til Henning Kragelund, vi skal se et glimt af partiet:
   Hvid har netop spillet 22.g2-g4, skal der slås en passant?      
 
Ligaholdet: Efter en fin start i 2017 er holdet desværre efter den nordsjællandske tur rutschet ned i betænkelig nærhed af 9. pladsen. Men med en god match mod bundholdet i næste runde kan holdet igen lægge afstand, og det ville være dejligt, da vi i den afsluttende dobbeltrunde skal møde to tophold! Pt. ligger Bov og SK68 til nedrykning, se her.
 
2. Divisionsholdet har ligeledes sat en god start over styr, og det smertelige nederlag til SK68 II har allerede afgjort oprykningen, den tager de! Vi ligger i en gruppe på 4 hold, der kæmper om den ærefulde andenplads, så der kræves en stor sejr over bundholdet Alssund på søndag! Stillingen her.
 
Nordre III er stadig med i oprykningskampen i A-rækken, idet der er to oprykningspladser. Men der er hele seks hold om at byde ind på andenpladsen, så den kraftigt nedadgående kurve skal vendes i uge 6 opgøret mod SK68 V! Her har du tabellen.
 
 

Jammerlig start på året for holdene
(15. og 17. januar 2018) Af PE Nielsen

   Holdene der var i kamp i her i weekenden fik en jammerlig start på året. Førsteholdet var i det golde Nordsjælland, og det blev til to bedrøvelige nederlag, først 3-5 mod BMS, og i går så 2½-5½ mod Nordkalotten; som Bækgaard skriver i sit referat (kommer snarligt på) bringer det holdet i betænkelig nærhed af nedrykning ..... Andetholdet måtte i Viby nøjes med 4-4 imod hjemmeholdet, her kan man allerede nu konstatere, at SK68 II napper oprykningen, efter at de i suveræn stil udraderede Århus/Skolerne II 7½-½, tillykke til dem! Evans II røg overraskende forbi os at indtager 2. pladsen nu, men mon ikke ...?!
 
   Lad os håbe, Nordre III løfter niveauet på torsdag i Chess House!
 
   I 2. divisionskampen spillede B-medlem Bjarne Jensen for Viby I og mødte Lars Noe; Bjarne havde hvid og har sendt mig følgende:
 
   Hvid har lige spillet 41.Tb6, der truer 42.e7+. Hvordan fortsætter sort? Tyg lige på den et par dage!
Noe spillede det naturlige 41...Lc5, som giver hvid en gylden chance. Rigtigt var 41...Kg5! eller 41...Tc2+! 42.Kf1 Kg5. Bjarne opdagede dog først sin redning hjemme ved computeren bagefter, han spillede 42.Tb7 og lod sig sætte mat med 42...f4 43.e7 f3+ 44.Kf1 Tc1#. Den gyldne chance? Jo: 42.Sc7!! og sort kan ikke vinde! Hovedvarianten er 42...Tg3+!? 43.Kxg3 Lxb6 44.Sd5! Lc5 45.e7 Kf7 46.Kf4 e3 47.Sxe3 Lxe3+ 48.Kxf5! og sort sidder tilbage med den dårlige løber! I øvrigt giver også 42.e7+!? Kf7 43.Sg7! gode remischancer ...
 
 

16 i kamp om hurtigskakmesterskabet
(12. januar 2018) Af PE Nielsen

   Hurtigskakmesterskabet havde 16 til start, efter 1. runde blev Ken Holm skiftet ud med formanden
 
Favoritter var førsteholdspillerne Martin Bækgaard og Tom Petri, men vi er tre farlige outsidere, der har tænkt os at blande sig: Lars Andersen (SK68) samt Leif Møller og mig fra andetholdet. Efter et par indledende runder - hvor Lars og Leif spillede remis i 2. runde - mødtes 4 af os da også indbyrdes i 3. runde:
 
   Bagest sætter Bækgaard en kvali i slag mod Tom, men vinder alligevel! Forrest finder Leif ikke ud af min Modern og taber
 
Hermed fører Bækgaard og jeg med hver 3 points. Lars A vinder over formanden og når op på 2½. Link til turneringstavlen her.
 
 
   I den kommende weekend er førsteholdet på den noget trælse tur til Nordsjælland, hvor der spilles dobbeltrunde i Xtraconligaen, modstanderne bliver BMS, der ligger på 3. pladsen og Nordkalotten, der overraskende ligger helt nede på 9. pladsen. Følg med i kassen Aktuel skak på skak.dk's forside, her kommer links for så vidt kampene vises! Andetholdet skal på søndag en tur til Viby, og næste torsdag spiller Nordre III så hjemme imod SK 1968 IV.
 

Tom rejste sig af støvet
(5. januar 2018) Af PE Nielsen

   Tom Petri har ikke spillet godt lyn på det sidste, og før starten erklærede han da også, at han ikke kunne spille lyn mere .... Men det blev der lavet om på i løbet af aftenen, og måske passer betænkningstiden 3 minutter plus 2 sekunder pr træk også Tom vel! Efter 6 runder førte jeg dog med 5½ af 6, fulgt af Tom og Leif Møller med 5. Men så faldt jeg i søvn i en klar gevinststilling mod Filip Holm og overskred! Runde efter tabte jeg så (igen dumt) til Leif, der da også førte med 8 af 9 før de sidste to runder, Tom havde 7 og jeg 6½. I næstsidste runde tabte Leif så pludselig til Bjarne Lysgaard, og det betød at Leif og Tom førte før sidste runde med hver 8, jeg et halvt efter. Og her så sidste runde:
 
   Leif (tv) og Tom mødes i et parti, der svinger frem og tilbage, men til sidst tager Tom stikket hjem!
 
   Dermed vinder Tom med 9 af 11, jeg bliver toer med 8½ og Leif treer med 8. Benjamin Christensen og Filip Holm spillede begge en god turnering og delte 4. pladsen. Lars Christiansen var godt rusten og tabte de 5 første, så var han imidlertid spillet varm: I 6. runde en remis, før han vandt de sidste 5! Slutresultatet var godt for mig i årets Lyn Grand Prix, da det var første gang, Tom var med, og Leif var min nærmeste forfølger. Link til tavlen her, og GP-stillingen her.
 
 

Nytårslyn og blad
(3. januar 2018) Af PE Nielsen

   Torsdag åbner klubben passende det nye år på med Nytårslyn! Nytårslyn er 3. del af årets Lyn Grand Prix, og betænkningstiden er 3 minutter plus 2 sekunder pr træk i tillæg. Tilbuddet gælder alle i klubben, også førsteholdets spillere! Formanden har netop til disse en opfordring i sit nytårsindlæg i Nordre Nyt, som du i øvrigt også kan afhente i klubben torsdag:                                         Vi ses i klubben!
 
 

Filip Boe på nytårstogt i Tyskland
(3. januar 2018) Af PE Nielsen

   Mads Boe har informeret mig om Filip Boe's nytårstogt i det tyske: Mellem jul og nytår så spillede Filip i Böblingen (tæt på Stuttgart i det sydtyske), og her fik scorede han 6 af 9 og kommer for første gang over 2300 i dansk rating! Link til turneringens hjemmeside her. På vej hjemad gør han så nu stop i Hamborg, hvor han deltager i en lukket IM-turnering, link her.
 


Ældre nyheder...