Nyheder

 

Hyggelig (dansk!) juleafslutning
(16
.
december 2016) Af PE Nielsen

    Der var tilmeldt atten til årets juleafslutning, desværre fik nogle forfald af forskellige årsager, men vi da 15 med til spisningen, og senere 14 med til julelynen! Der var sket et bestyrelseskoks, og derfor blev præmierne i Efterårsturneringen ikke som planlagt uddelt, men derimod præmierne i Grand Prix serien i juni (se billederne).

    Under spisningen præsenterede Tom igen en quiz, og i Ninas og Steen L's fravær blev Lars C vinder efter tiebreak mod undertegnede, tiebreaken gik ud på at gætte Toms rating efter hans første EMT; Lars skød på 800, jeg mente Tom var et stortalent og skød på 1901! Sandheden var godt 1300, og altså førstepræmien til Lars!

     

Der var Grand Prix præmie til Jonas som den bedstplacerede i gruppen under 1700 ...

 

... og præmie til Dennis som den bedstplacerede i gruppen under 2100.
Lars A vandt samlet!

 

Så er der quiz med stor moro - og uro pga. et par af spørgsmålene - med Tom som Quizmaster.
Lars C med ryggen til trækker det længste strå og napper førstepræmien

 

Steen (th) når finalen og møder mig. Det er Steens tur til at vælge regel, det bliver "Gryf"!  Steen kommer dog gruelig galt af sted, og hans Gryf på c6 bliver pludselig bundet med Lf1-b5, og så er det hurtigt slut!

    Så var der oprydning og op ovenpå til julelynen, der har mange fans, dog manglede vi i år Thye! Der blev spillet i to syvmandsgrupper, fra min gruppe gik Steen og jeg videre, og fra den anden gruppe gik Lars og Leif videre. I semifinalerne vandt jeg over Lars, mens Steen og Leif spillede remis; pga det fremskredne tidspunkt trak de lod om finalepladsen, Steen trak det bedste kort! Det fortrød han måske lidt senere, for efter blot få træk bandt jeg hans Gryf, og han måtte hurtigt efter kapitulere!


European Rapid and Blitz Champ
(14.,
17. og 18. december 2016) Af PE Nielsen

  Vi ved at Filip og far Mads er skarpe i de hurtige discipliner, nu stævner de ud i europamesterskaberne!

    I dagene 15.-18. december afholdes som minde for Paul Keres i Tallin, Estland det europæiske mesterskab i hurtig- og lynskak. Knap 600 stiller op til start, deriblandt Filip og Mads Boe, der tager turen derover sammen med Rasmus Skytte. Helt til tops kommer de næppe, der er ni 2700+ spillere med!
Læs nærmere her, hvor der også er link til turneringen. De to første dage gælder det hurtigskak, de sidste to dage lynskak!

    Resultat af hurtigskak: Filip og Mads gjorde det udmærket, Mads opnåede 6 points i de 11 runder, Filip et halvt mindre. Turneringen blev vundet af de to russere Riazantsev og Matlakov med 9½ pts. Resultatlink her, slutstillingen fås ved at klikke på Final Ranking crosstable after 11 Rounds under Lists øverst. Lyn: I de 13 dobbeltrunders lynskak scorede både Filip og Mads 15½, Mads' var på forventet styrke, mens Filip startede med et tal på 1821 og præsterede til 2208, det giver et godt ryk fremad! Bedste dansker var Rasmus med et halvt mere;  resultatlink her. (Tak til Wagn Rosenlund for de to links!)

 

Kæmpesejr og nederlag
(13. og 14. december 2016) 
Af PE Nielsen

    I søndags vandt andetholdet en kæmpesejr på 7½-½ over et svækket SK68 III, og det bragte holdet tilbage på en sikker 3. plads i 2. Division, Gruppe 3. I aftes spillede tredjeholdet så på udebane mod Syddjurs, og det blev til et nederlag på 5½-2½, et halvt under forventet og uden sejre. Indtil nu er kun 2 af ugens kampe spillet, men det står klart, at vores hold som forventet ligger i den tunge ende.

  Benjamin og Rewitz vinder de sidste to partier - hvad spiller Benjamin med sort her:
                                                                                                                                                                                                              Benjamin spillede 1...Txg5+ og vandt i flot stil!

  Nordre III for vild i julepynten, men fik dog 5 remiser med hjem. Kvium (nr 2 fra højre) måtte ned,
mens der var halve til Ulrik, Filip og Jonas.

 

Chess House arrangementer og Czech Tour
(11. december 2016)
 Af PE Nielsen

    I denne uge er der ud over vores egen julefrokost også julefrokost med auktion i Chess House lørdag kl. 18.00 - der er absolut sidste udkald nu! Herudover har du fredag kl. 20.00 mulighed for at spille lyn i Chess House med forhøjede præmier. For begge arrangementer kig på http://www.chesshouse.dk.

    Jeg har endvidere modtaget en invitation til Czech Tour, den lyser således:

        Dear chess friends,

  

        Let us invite you most cordially to last tournaments held within the frame of 16th CZECH TOUR 2016/2017 Series: 

 

        13. - 20. 1. 2017 16th PRAGUE OPEN

        2 FIDE opens (one with IM norm) 

        http://www.czechtour.net/prague-open/  

 

        21. - 28. 1. 2017 16th MARIENBAD OPEN

        GM and IM round robin tournaments, FIDE open 

        http://www.czechtour.net/prague-open/

 

        25. 2. - 4. 3. 2017 17th LIBEREC OPEN

        FIDE open

        http://www.czechtour.net/liberec-open/

 

        With best regards

                                  

        Dr. Jan Mazuch, Director of CZECH OPEN & CZECH TOUR

 

Juleafslutning
(1. december 2016) Af Mads Borup

Torsdag den 15. december afholdes den årlige juleafslutning i klublokalerne - vi starter præcis kl. 18:30!

På programmet vil være:
    En let anretning
    Præmieoverrækkelse
    Juleskak, se nedenfor

Derudover har alle fremmødte naturligvis lov til at bidrage til underholdningen.

Prisen på anretningen bliver 50,- kr (juniorer dog kun 20,- kr).

Kan du hjælpe (borddækning, oprydning, en medbragt ret eller andet) så sig til ved tilmelding.

Tilmelding SKAL ske til Mikkel Hansen, telf. 30 46 14 44 eller senest torsdag den 8. december, gerne før!

Juleskakturneringen er en lynturnering med specielle juleregler, skiftende for hver runde.
Der medbringes en julepakke til en værdi af 15-20 kr. Pakkerne indgår som præmier, og der er kun præmier til dem, der har haft en pakke med! Mød op og giv gerne en hånd med !


 

Tom efterårsmester!
(9
. december 2016)
 Af PE Nielsen

    Det blev en om ikke særlig velspillet så ekstrem spændende finalerunde i Efterårsturneringen!

     

Intense opgør i toppen, hvor både Jan og Tom er i alvorlig knibe undervejs mod Steen og Vagn, men begge tager alligevel stikket hjem til sidst

 

I baggrunden vinder Benjamin overraskende over Nina og bliver bedstplacerede under 2050. Forrest vinder Benny hurtigt over Rudbeck, men slås altså på korrektion af Benjamin

 

Søren G har bagest Mikkel i knæ, men lader ham slippe med en halv; Søren napper 1. præmien som bedstplacerede under 1650. Forrest vinder Borup sikkert over Kvium.

 

Jonas hopper tidligt i en åbningsfælde og taber en officer til Kris. Bagved vinder Alfred sikkert junioropgøret mod Filip.
I 3. række vinder Bjørn Sand over Jürgensen og bliver bedste under 1950

    Jan og Toms sejre betød så ligestilling mellem dem på førstepladsen med hele 7 points af 8! Tom bliver turneringsvinder på en noget bedre korrektion end Jan. Sejren var for mig at se i orden, da Jan har spillet en del mere usikker end Tom undervejs.

    Benjamin benyttede Steens nederlag til at sikre sig præmien for bedste under 2050. Steen tog til gengæld fortjent førstepladsen under 1950, Mikkel blev toer. Bjørn Sand var bedst under 1850, toer blev Kvium, fint comeback! Søren G var bedst under 1650, mens Alfred nappede 2. pladsen! Jürgensen nappede den nederste gruppepræmie.

    Hvis vi så kigger lidt på rating, fremstår Steen som den store sejrherre med 2,60 over forventet! Steen spillede en formidabel turnering og ud over sejrene over Nina og Vagn stred han fantastisk imod de to vindere, flot flot turnering!! Jürgensen scorede 1,90 over forventet, og Jan 1,35! En del andre scorede også 1-1½ over forventet: Benny, Borup, Kvium, Søren G, Thomas og Ken. Tag et nærmere kig på sagerne her.

 

Klar til grande finale
(6
. december 2016)
 Af PE Nielsen

   Mads Borup og Jan C havde i aftes Chess House helt for sig selv, og det udnyttede de til et langt og spændende parti

    I aftes blev den sidste udsatte afviklet, og det lykkedes Jan at vinde i et langt parti, hvor han undervejs stod under det meste af vejen. Det baner så vejen for en grande finale på torsdag, hvor Jan C er i tæt opløb med Tom, de har begge 6 af 7. Lige bagved ligger Nina og Steen, de har begge 5 af 7. Topparringerne er: Vagn Jensen (4½) - Tom, Jan - Steen og Benjamin (4½) - Nina. Ved ligestilling er korrektion afgørende, så vi får måske brug for den russiske roulette!

    Længere nede i tabellen er der også stor spænding i ratinggrupperne, så er du ikke med, bør du du møde op og følge finaleslagene on side! Se nærmere på stillingen her.

    Holdkampe: Søndag spiller 2. holdet mod SK 1968 III, og mandag er tredjeholdet ude imod Syddjurs I.

 

Julelyn torsdag
(30. november og 2.  december 2016) 
Af PE Nielsen

    I morgen torsdag er der Julelyn med start kl 19.00 og tilmelding senest 18.45! Julelyn er sæt 2 i årets lyn-grand-prix, hvor Mads Boe blev vinder.

    Aftenens forløb: Seks spillere sad ovenpå og spillede udsatte, to af partierne blev remis, mens det lykkedes Alfred at slå Filips far (se nedenfor).
Det betød desværre, at vi kun var 6 til start med Thomas som TL. Der blev spillet dobbeltrundigt, altså to partier mod hver. Bækgaard stillede op som svag favorit foran Tom, Leif Møller og jeg var outsidere.

    Tom havde en forfærdelig aften, det borer vi ikke mere i. Bækgaard og jeg var derimod flyvende og vandt og vandt. Da vi mødtes i næstsidste runde, vandt Bækgaard planmæssigt det første, men i det andet kom han galt af sted med sin dronning - og så stod vi lige igen! Bækgaard vandt smertefrit til sidst mod Kris Hedelykke, der i den grad var underratet - som han selv sagde: "Det lykkedes mig at holde nullet!". Jeg var til sidst oppe imod Leif, der lå nr 3. Jeg vandt planmæssigt det første, men det kneb gevaldigt i nr 2, som jeg dog også til sidst vandt meget heldigt!

    Dermed delte Bækgaard og jeg altså GP-pointene med 9 af 10, link til turneringstabellen her og ores Lyn-GP-side her, Bækgaard er klart i front!

 

Alfred (tv) blev aftenens eneste vinder i de tre udsatte, og det gik ud over Ken. Både Jonas - Filip og Dennis - Rudbeck gik remis.
Før sidste runde udestår nu blot Jan C - formand Mads

 

Martin Bækgaard (tv) er her godt i gang med at ordne Tom Petri
2-0. Siden satte han 1 til mod Poul Erik, der derfor lykkedes med at holde trit med Martin, begge scorede 9 af 10!

 

Tom til tops i Efterårsturneringen
(25
. november 2016)
 Af PE Nielsen

    De to topopgør var udsat og den ene blev afviklet i aftes. Det bragte Tom til tops i turneringen med 6 af 7, det samme kan Jan C opnå, hvis han vinder den udsatte mod Mads Borup. Nina og Steen har efter runden begge 5.

   Steen spillede friskt Modern mod Tom, men Tom kender sagerne godt og presser Steen helt i bund og vinder

 

Julestemningen ødelagt
(20. og 25. november 2016) 
Af PE Nielsen

  Der var julestemning i stueetagen i Lunden i Silkeborg, og ovenpå lokkede de med en smart mobilfælde!  

    Der var julemarked i Lunden i Silkeborg, men kun i stueetagen. Ovenpå var Silkeborg desværre ikke i gavehumør, de tromlede os (Nordre II) ud af banen i en 6-2 sejr. Ikke godt, vores forventede var godt én mere ..... Kun Dennis kom på tavlen som vinder og er nu topscorer sammen med Rewitz og Nørgaard, alle med 1½ af 2.

    Ikke meget bedre gik det Nordre I i Jetsmark, det blev godt til til et kun smalt nederlag på 3½-4½, men det sendte os med al sandsynlighed ned på 9. pladsen, når den udsatte er afviklet. Nina og Jan C er topscorere med 2 af 3, til gengæld er hverken Tom eller Klitgaard kommet på tavlen endnu :-(

    Lad os håbe, tredjeholdet gør det bedre på torsdag, når de på hjemmebane møder Rokaden I. Det gjorde det! På aftenen, hvor det lykkedes Magnus at udligne, scorede tredjeholdet med 3 points mod Rokaden 0,05 points over forventet!

Alfred forrest th holder på bræt 6 flot et slutspil remis, mens Jonas på bræt 5 (i baggrunden th) vinder!

I baggrunden tv vinder Ulrik på bræt 3 med de sorte, mens Filip forrest tv desværre misser en god stilling    

 

Sloth til senior-VM mv.
(19. og 20. og 25. og 30. november 2016) 
Af PE Nielsen

    I dag starter senior-VM i den tjekkiske by Marianske Lazne. Fra Nordre deltager Jørn Sloth, der vel også er Danmarks bedste kort, selvom også senior-EM Bent Sørensen deltager! Sloth har taget sig kærligt af rigtig mange titler internt i Danmark, men har endnu ikke haft heldet til det internationale gennembrud - det kan komme nu, men seedet som nr. 25 i Open +65 er det selvfølgelig ikke oplagt. Der spilles 11 runder med slut den 30. november - tag en slapper fra den kedelige VM-match og kig i stedet live her (skift rundenr. ud og tryk Open 65+), resultater her. Sloth er kommet rigtig godt fra start med 2 sejre! Efter 6 runder ligger Sloth lige over midten med 3½ points.

Så er turneringen slut, og det blev ikke en stor turnering for Sloth. Et tab i 3. runde blev fulgt af 4 remiser mod lavere ratede spillere, og det koster! Sloth fik dog rettet noget op på det ved at vinde de sidste tre, så han slutter på pæne 7½ af 11, men altså alle elleve mod lavere ratede spillere.

    7. runde af Efterårsturneringen blev spillet i torsdags, men de tre førendes partier blev desværre udsat. Nina  vandt sit parti og er for en kort stund á point med de førende.

    Søndag er der fuldt program i divisionsturneringen, Nordre I er på udebane i Jetsmark, og Nordre II på udebane i Silkeborg.

 

Tom og Steen til tops ... og Jan!
(11. og 15. november 2016) Af PE Nielsen

    Så kom overraskelsen i toppen: Steen slog Nina! Tom vandt som forventeligt over Benny L, mens Jan - Mikkel er udsat, da Jan var bortrejst. Nina havde initiativet og stod lidt bedre, men Steen forsvarede sig godt med aktivt modspil. I nogle komplikationer lavede Nina en dum fejl, kom bagud med en kvalitet, og Steen kørte den sikkert hjem! Dermed fører Steen samen med Tom med 5 af 6, men en evt. vinder af den udsatte mellem Jan C og Mikkel H når at komme på højde med dem!

    Længere nede vandt Formand Mads over Lars C og med 4 ligger han nu på hjul af de førende sammen med Nina og Benjamin, der vandt over Hardlei, samt Christian Kvium, der besejrede Lars Noe! Ikke alt går efter bogen, så vi ser spændte frem til 6. og næstsidste runde næste torsdag!

    Jan vandt det udsatte parti imod Mikkel og når dermed op til de to førende. Det betyder en 7. og næstsidste runde på torsdag, hvor Tom har hvid imod Steen, mens Jan har sort imod formand Mads.

 

Andetholdet godt fra start
(6. og 8. november 2016) Af PE Nielsen

    Så kom også andetholdet i gang, og det endda med en fin sejr på 5½-2½ over Viby I. Det lykkedes ellers tidligt mig at kvaje mig noget så grueligt, men resten af holdet gjorde det flot, omend Noe måtte have stor hjælp fra modstanderen, men det gik vist lige op med mit! Til sidst sad en energisk Holst og spillede på gevinst, men desværre lykkedes det modstanderen at holde balancen, 128 træk blev det til. Der dukker sikkert snart et mere fyldigt referat op på holdsiden (det er på, når resultatet skifter farve fra blå til grøn på forsiden). Her et glimt fra matchen:

  Hvid har lige fået noget modspil med 19.a4 Tb8 20 axb5 axb5 21.Ta5! Hvordan skal sort nu fortsætte?

Jeg havde de sorte og opdagede ikke faren: 21...c4? 22.Txb5! Ups! Det slog mig helt ud, og jeg brød totalt sammen og tabte i 6-7 træk! Selv efter partitrækkene har sort gode chancer, men bedre havde 21...Se5 været, fx 22.Txb5 Txb5 23.Lxb5 Le6 med mere end fin kompensation. Ak, hvor var jeg uskarp denne søndag ...

 

Ny mand med helt i front
(4. november 2016) Af PE Nielsen

Så blev de fleste udsatte afviklet (der er kun to tilbage), og en femte spiller kom med helt i front med 4 af 5!

 

 

Henrik Friis (th) stillede fra Start Mikkel Hansen problemer med 1.d4 d5 2.c4 Lf5!? Mikkel fik dog senere styr på det, vandt og er nu med helt i front!

 

Per Oehlerich (th) havde undervejs fordel og førte med en bonde,  men turneringsleder Thomas Overgaard forsvarede sig ihærdigt og fik remisen hjem

 

Come back'er Christian Kvium (tv) havde tabt to og vundet to før denne udsatte imod Finn Geneser. Her vinder Kvium over Geneser og ligger nu godt til

 

Udmærket start for 3. holdet
(1. november 2016) Af PE Nielsen

 

 

Den nye coach Ken Holm (tv) konsulterer den gamle (Tom Petri) udenfor under matchens start - hvordan klarer holdet Mesterrækken?

 

Indenfor klarer holdet sig fint og henter 2½ points hjem mod VRS-favoritterne! Forrest sikrer Henning Kragelund (th) os en af sejrene over Kim Hardlei, tidl. Nordre!

 

... og her bagest (th) vinder Filip Holm over Jesper Korsgaard, virkelig flot gået! Det bliver yderligere til en remis på topbrættet til Mikkel Hansen mod Freja V.

 

Holdsæsonen skydes i gang kl. 14
(29. og 30. oktober 2016) Af PE Nielsen

    I dag kl. 14 starter holdsæsonen, førsteholdet spiller i Græsted imod Hillerød, der er live-transmission her. I morgen står der så Philidor på programmet, det er sidste års suveræne vinderhold, der dog er svækket lidt i år - live her. Vores hold er ratingseedet som nr 8, kun undergået af de to østhold Hillerød og K41 (oprykkere sammen med SK68), kampen lørdag mod Hillerød kan derfor vise sig vigtig senere!

    Holdets resultater: Det blev med søndagens resultat en fin start for holdet. Det startede ellers skidt lørdag med et 3½-4½ nederlag imod Hillerød, en af (de andre?) nedrykningskandidaterne. Søndag startede også frygteligt: Der spilles i Græsted i det golde Nordsjælland, hvor der ingen overnatnings-muligheder er ... Derfor overnattes der et stykke væk, så holdet bestilte taxaer til kl. 9:30 ..... og 10:15 var de stadig ikke kommet! Meldingen "de er (stadigvæk!) på vej ..." kunne holdet naturligt nok ikke bruge til noget, så man kontaktede arrangøren, der vist fik arrangeret to privatbiler! Godt en halv time efter spilstart var så alle Nordrespillere endelig på plads! En skidt udgangsposition, men det blev alligevel en god skaksøndag: 3-5 imod Philidor er fuldt tilfredsstillende, med eller den forsinkelse! Holdets triumfator blev Per Holst, der var med som reserve, to pinde, bravo! Flere scorede 50%, mens Tom Petri og Thomas Klitgaard desværre ikke kom på tavlen ... Det bliver spændende at læse holdets referater i løbet af ugen!

Per Holst var holdets reserve og blev topscorer i åbningsweekenden med to sejre. Holst synes i spilleform efter hurtigskak senior-DM og Larsen Minde!   

    Mandag spiller Nordre III deres første kamp i Mesterrækken, ude imod VRS I, det bliver svært ...

 

Igen ligestilling i toppen
(28. oktober 2016) Af PE Nielsen

    Jeg har pr mail kontaktet Nina og Jan om torsdagens parti i klubturneringen, og det synes klart, at det fra start var et rodet parti, hvor det bølgede frem og tilbage. Da Jan tilbød remis, tog Nina tøvende imod, måske stod hun bedre?! Det mener Fritz nu ikke, tværtimod! Remisen betyder, at Tom, der vandt over Rudbeck, igen nåede på højde med Nina og Jan. De har nu alle 4 af 5, de tre indbyrdes er alle gået remis!    

    Men hovsa! Steen Fup vandt overraskende over Vagn Jensen - har han ikke snydt Vagn før? - og er også på 4 af 5! Steen har nu scoret 3½ af 4 imod de 4. , 5., 6. og 8. seedede! Kan han også snyde trekløveret fra førsteholdet? Benny Lauridsen har 3½, og endnu et par stykker med udsatte kan også nå herop omkring ... 

Dark horse Steen Fup Christensen! Vi kender ham alle og ved, at han kan være svær at styre! 3½ af 4 imod de næstbedste, imponerende!   
Nu venter toppen ....

 

Larsen Minde godt halvvejs
(18. og 19. og 23. oktober 2016) Af PE Nielsen

   

Jørn Sloth (2. øverst til højre) kører med de sorte en sikker remis hjem imod GM Legky

 

Jan Christensen (nr. 2 fra venstre) vandt hurtigt en bonde og vandt forholdsvis sikkert

 

Per Holst (midt i til højre) fik allerede i 6. træk foræret en officer og vandt sikkert

    Jeg var i dag med onside i Aalborg. "Desværre" blev Holsts og Jans Partier ikke spændende at følge, og Sloth safede en sikker remis hjem! Det betyder, at Nordrefolkene fortsat holder sig godt til før de sidste runder! Ellers var det en noget sløv runde at følge ....
Turneringstabel her; Live her.

    5. runde: Sloth spillede en endog meget fredelig remis imod IM Rooze, mens seniorverdensmester Okhotnik gik i front ved at vinde over en alt for satsende Carsten Høi. Okhotnik har 4½, mens Sloth er i 4-blokken med 4. Sloth spiller meget sikkert og havde endda gevinstchancer i 4. runde mod Legky, men det var i hans tidnød, så ....! Det bliver spændende, om Jørn vil gå efter sejr mod mester Okhotnik, hvis/når de mødes; spillet er efter min mening til det, spørgsmålet er, om også troen og energien er der ... Seneste: Jørn møder i 6. runde IM Pritchett, mens Rooze kommer op imod Okhotnik.

    Jan havde hvid imod Poul Rewitz, ikke lige hans yndlingsmodstander. Det var dog meget fredeligt, indtil Jan helt uforståeligt begik harakiri i træk 19 og straks derefter tabte :-( Holst nøjedes med remis imod en nordmand.

    Slut: Desværre lykkedes det ikke Sloth at blande sig  helt i toppen, men det blev med to remiser til sidst til en udmærket 7. plads med 5 points, en del over forventet. Senior-VM Okhotnik vandt suverænt med 6 af 7, og det er mit indtryk, at førstepladsen ikke reelt var truet. Jan fik en lille ratinggevinst med 4½, Holst en lidt større med 4 points.

 

Øbros Jubilæums Open
(18. og 19. og 23. oktober 2016) Af PE Nielsen

    I aften starter Øbros Jubilæums Open, der spilles 9 runder til og med søndag - blandt deltagerne finder vi ... ja, Igor Teplyi og Filip Boe!
Link til turneringstabellen her; Link til Live her. 1. runde: Igor vandt i flot stil! Remis til Filip imod en fremadstormende norsk junior, de er farlige!

    2. runde: Igor spillede en stilren remis imod John, mens Filip gik ned mod en tilsyneladende helt ukendt spiller ...

    Slut: Den ungarske stormester Aczel vandt turneringen med 7 af 9. Igor var med i toppen og gjorde det fint med 6 af 9 uden tab, det giver en lille ratingfremgang. Filip måtte derimod måtte igen aflevere lidt, han sluttede på 4 points.

 

Anna Hedelykke vandt Basis 5 i Odense
(16. oktober 2016) Af PE Nielsen

    Det lykkedes ikke Igor eller Nina at tag en toppræmie i Odense, men så havde vi heldigvis Anna Hedelykke med i Basis 5. Og det kom der noget godt ud af: 4 sejre og et enkelt nederlag, nok til en delt førsteplads i gruppen! Anna er pt. på Efterskole, om mon ikke farmand nu længes ekstra til at se sin succesrige datter sidst i Efterårsferien?

   Anna spillede i Basis 5 med succes utroligt længe i de fleste partier - hendes resultat kom altid længe efter de andre Nordre-spillere!

    I IM-gruppen sluttede Igor lidt skuffende med 50%, hvilket rakte til en 3. plads; ny Odensemester blev Jesper Thybo med imponerende 4 af 5. I Mester 1 vandt Nina i sidste runde med bævrende hånd over den førende, alligevel blev det kun til en 3. plads med 3 point, dog noget over forventet; Nina var et halvt efter de vindende. Filip sluttede skuffende med 1 point. Link til partier og turneringstavler 3 artikler længere nede!

 

Nina stadig i front i Efterårsturneringen
(14. oktober 2016) Af PE Nielsen

   

Rasende tidnød i de to topopgør, turneringsleder Thomas Overgaard prøver at følge med og notere trækkene på sin blok ...

 

Christensen-opgøret: Steen har lige
spillet 27...Sf3-e1+. Hvor skal Benjamin
nu gå hen med kongen?
Kongen skal til f1, hvid spillede den til h3
og tabte efter 28...Te6!

 

Kim Hardlei har lige letsindigt spillet 17...Sd7-b6? Og så slår Henrik Friis
sæ'fø'li' til ...
Hvid vandt i flot stil med 18.Sf6+! Kh8 19.Sg5! fulgt op af 20.Dh5

    En spændende aften i klubben, kun tre afbud, masser af kampskak og to uhyggeligt spændende topopgør! Jan C havde længe med sin elskede Jänischgambit fordel mod Vagn Jensen, men han fandt ikke det præcise; siden dristede han sig med kongen ud på a6, og pludselig stod han i en tabsstilling! Begges vinder kom under et minut, og så er Jan giftig, og han kom igen og satte Vagn over for så store problemer, at han skred ...

    Ved siden af havde Tom tidligt fået sit ønskede trykspil imod Nina, men hun kæmpede med næb og kløer, og i den halvkraftige tidnød forlod hun kongen og gik på bonderov. Da Nina samtidig truede mat, måtte Tom ty til evig skak, og dermed bevarer Nina sin føring i toppen, nu sammen med Jan C, begge med 3½. Tom har 3, og der har også Jørgen Rudbeck efter en lidt heldig slutspilssejr over Per Oehlerich og Steen Christensen, der besejrede Benjamin Christensen! Anders Andreasen ligger også godt til efter sejr over Jonas Nielsen. Kig nærmere på stillingen her.

 

Holst tæt på ved Senior-hurtigmesterskabet
(14. oktober 2016) Af PE Nielsen

    I sidste weekend blev der afholdt seniormesterskab i hurtigskak i Herning. Her deltog Per Holst i 65+ gruppen, hvor han gjorde det rigtig godt. Per var med helt fremme, men tabte desværre i næstsidste runde til Grabow. Samme Grabow tabte i sidste runde, hvor Holst igen vandt, og så blev der bunkebryllup med hele seks spillere på 5½ af 8! Her havde Grabow bedst korrektion, mens Pers korrektion kun rakte til 5. pladsen - men et godt oplæg til Pers deltagelse i Larsen Minde.

    I gruppen 50+ var forhåndsfavorit Finn Pedersen suveræn og sluttede på 7 af 8 uden tab! Her blev B-medlem Bjarne Lysgaard-Egeberg med kun ét tabt parti en flot nr. 4 med 5 points.

 

Odensemesterskabet
(13. og 14. og 15. og 16. oktober 2016) Af PE Nielsen

    I weekenden afvikles Odensemesterskabet over 5 runder, og Igor Teplyi er med i mesterskabsklassen (= IM gruppen). Igor har vundet mesterskabet tre gange tidligere, og han er andenratet efter Mikkel Antonsen, der jo tager en del førstepladser rundt omkring i landet. I Mester I deltager Filip Boe og Nina Høiberg. Længere nede i rækkerne spottede jeg Anna Hedelykke, der deltager i Basis 5. Læs nærmere på DSU's hjemmeside her, og link til turneringstavlerne her.

    1. runde: Igor mødte forhåndsfavoritten Mikkel Antonsen og spillede ham ud af banen! Så fik han desværre gummiarm, og i en stilling med flere gevinsttræk trak han en angrebsbrik tilbage og tilbød øjensynlig remis - ærgerligt, det kan let blive dyrt i den sidste ende .... Nina derimod udnyttede en stor fejl af Dara Aldag og vandt i flot og sikker stil! Værre gik det Filip, der ikke var hjemme i den skarpe variant, og han blev rullet eftertrykkeligt. Anna var åbenbart ude i en sejtrækker, i alt fald kom sejren meget sent i hus! Link til Live her.

    Lørdagsrunderne: Igor vandt et stilrent parti over Rasmus Skytte, men så gik han desværre ned mod Manosri, der gik meget hårdt til Igor i en skarp Grünfelder. Antonsen får ingen rolle i turneringen, da han tabte i begge lørdagsrunder; i stedet er unge Jesper Thybo stukket af, han har 2½, et halvt mere end Jakob Aabling. Igor kan stadig nå det, da han møder de to førende, men det kræver altså langt bedre spil. Nina fulgte skidt op på sejren i første runde med tab til Rossen og remis imod Ramsdal; endnu værre går det Filip ... Den store triumfator er imidlertid Anna, der har vundet de tre første!

 

Larsens Nordjydske Mindeturnering
(12. og 16. og 18. oktober 2016) Af PE Nielsen

    På lørdag starter i Aalborg årets nordjydske mindeturnering for Bent Larsen, de to store klubber deroppe er fælles værter. Vi har i år tre deltagere, nemlig Jørn Sloth (7), Jan Christensen (17) og Per Holst (27) i det 50 mands store felt, vore deltageres ratingplacering er angivet i parentes.

    Forrige års vinder Okhotnik (stiller op under fransk flag) er med igen som svag favorit, men landsmanden Legky har næsten lige så meget i rating.
3. og 4. seedet er Carsten Høi og Jens Ove Fries, på 5.-6. pladserne to udenlandske IM'ere, der også sagtens kan blande sig: Pritchett, Skotland og  Rooze, Belgien - og så selvfølgelig vores håb: Jørn Sloth! Der skulle blive live-transmission her, der er start lørdag kl. 14, øvrige dage spilles kl. 11.
Link til tabellen her.

    1. runde gav en sikker start til vore tre deltagere, der alle vandt - i øvrigt ligesom de fleste forhåndsfavoritter, Jens Ove smed dog en halv.
    2. runde gav flotte 2½, Sloth og Jan vandt, og Holst var utroligt tæt på at slå IM Borsos - det tyder lovende!
    3. runde: Så kom vi lidt ned på jorden, Sloth vandt godt nok en miniature, men både Jan og Per måtte bide i græsset ....

Sloth er nu den ene af tre maxister, de to andre mødes indbyrdes i 4. runde, mens Sloth er parret med GM Legky, der er en feltets absolutte favoritter.

    I klubturneringens 4. runde torsdag hedder topopgørene: Tom - Nina og Jan - Vagn.

 

Nina alene i front
(7. oktober 2016) Af PE Nielsen

    Torsdagen bød på rigtig mange afbud, men de to topopgør blev dog afviklet. Nina vandt overraskende hurtigt over Benny, og Tom vandt hurtigt materiale mod Jan C. Jan kæmpede dog ufortrødent videre, og selvom det ikke er hans stærkeste side, lykkedes det ham at holde et slutspil med en bonde under remis, vist pga. Toms tidnød, men de tæller jo med!

  Jan kom hurtigt materielt bagud mod Tom, og da også dronningen måtte byttes, så det sort ud; men så bed Jan tænderne sammen ....!

    Dette betyder, at Nina uanset udfaldet af de udsatte går alene i spidsen med maksimum før 4. runde næste torsdag. Jan og Tom har begge ligesom Vagn Jensen 2½. Yderligere tre kan komme op på 2½, nemlig evt. vindere af opgørene Rudbeck - Steen C og Borup - Oehlerich samt endelig Benjamin, der skal vinde den udsatte fra første runde over Filip Holm, der har et point.

 

Fire maxister, to topopgør
(4. oktober 2016) Af PE Nielsen

    To udsatte fra 1. og 2. runder er ikke blevet spillet, det bliver de onsdag! Her kan Filip Holm som den eneste nå op på maksimum, det kræver dog sejr over Benjamin. Torsdagsrunden er lagt, og med 4 maxister giver det disse to topopgør: Jan C - Tom og Nina - Benny Lauridsen. Nina - og Benny! - sender nok tankerne et års tid tilbage, her tabte hun nemlig til netop ... Benny! Hun kan dog nu glæde sig over de hvide, sidste år havde hun sort!

Benny Lauridsen (Viby) blander sig igen i toppen! Kan han mon gentage succesen fra sidste efterår, hvor han besejrede Nina?    

 

Leif Møller nappede præmie
(28. september 2016) Af PE Nielsen

    I weekenden blev der afholdt DM i hurtigskak i Fredericia. Leif Møller har tidligere deltaget og gjort det godt, og det gentog han i år, hvor det blev til en præmie i den nederste seedningsgruppe. Læs nærmere i Mads Boe's referat fra skak.dk her og se tabellen her.

    Torsdag afvikles der udsatte partier i klubturneringen, og du kan få det nye Nordre Nyt i hånden!                             

 

Efterårsturneringens 2. runde
(23. september 2016) Af PE Nielsen

    2. runde var knap så begivenhedsrig som første, og den største overraskelse var, at turneringsleder Thomas Overgaard vandt over Kris Hedelykke!
Den næststørste var vel, at formand Mads holdt en halv mod Benjamin Christensen.

   

Forrest vinder Filip Holm (th) over Finn Geneser,
mens Jørgen Rudbeck (tv) bagest fører en pligtsejr
hjem over Bjørn Sand, Aros
  I baggrunden vinder Tom Petri (tv) hurtigt over Mikkel Hansen. Forrest har Nina Høiberg (th) endog store problemer med at få sejren hjem mod Dennis Hemdorff   Hvid har lige spillet 17.Sd2-f3 for at forstærke angrebet. Har sort tid til 17...bxc3, eller skal han dække sig ind?
Det er lidt kompliceret, så vi tager
det i nytårs-klubbladet!

 

Glimt fra i torsdags
(21. september 2016) Af PE Nielsen

    Vi napper lige nogle glimt fra første runde i klubturneringen, løsningerne kommer på på fredag!

     

Jørgen Frank - Per Oehlerich

Hvid har lige rokeret kort.
Hvordan fortsætter sort stærkest?

Sort spillede 14...h5! og den hvide stilling faldt helt sammen i få træk, ja faktisk blev han fuldstændigt ribbet!


 
  Ken Holm - Bjarne Lysgaard-Egeberg

Hvid har lige dækket på g2 med 1.Tg1.
Kan sort alligevel slå på g2?

Det skete: 44...Sxg2? (Sort vinder med 44...Tf2 etc) 45.Txg2 Txg2+ 46.Kxg2 De2+ 47.Kg1 Dxf3 48.Dd7+ Kg6 49.De8+! Nu er der evig skak, Bjarne spillede forhippet 49...Kf5?? for at krydse ind i centrum, men så kom det chokerende 50.De6# !!
  Anders Andreasen - Tom Petri

Hvid har lige slået den mistede bonde tilbage på g6. Var det klogt?

Nej! Nu slår Tom til: 27...Sg4!!
og Hvid gav op. Hovedpointen er:
28.Te6 De1+ 29.Kc2 Se3+!


 
  Christian Kvium - Jan Christensen

Sort har lige spillet 1...Tb5.
Skal hvid spille 2.g4 eller 2.Kg4 ?

Der skal spilles 2.Kg4! og hvid bør vinde! I stedet skete 2.g4?? e5+ Tårnet er jo bundet. Elementært, dear Watson; ærgerligt for en ellers velspillende Kvium.
 

   

Filip Boe til Ungdoms-VM
(20. september 2016) Af PE Nielsen

    Filip Boe er netop nu på vej til ungdoms-VM i skakmekkabyen Khanty-Mansiysk, hvor han deltager i rækken Under-14, Der er start på torsdag, og 11. og sidste runde spilles 3. oktober. Ex-Nordremedlem Leif Kristensen er med som kaptajn, sønnen Bjarke er også deltager - læs nærmere her.

 

Uimponerede underdogs!
(16. september 2016) Af PE Nielsen

   

Forrest vinder debutant Ken (tv) over Bjarne med et
lucky punch! Bagved vinder Hardlei over Steen L
  Comeback til Chr Kvium (bagest tv): Jan C var meeeget heldig med at vinde! Forrest vinder Vagn (tv) over Kris   Rudbeck spiller naturligvis 1.b4 og vinder materiale, han får dog gummiarm og tilbyder Jonas remis ...

    Der blev afviklet 14 partier af første runde, toppen mod bunden. De 14 underdogs havde samlet en forventet på 0,95 men de scorede næsten det tredobbelte, nemlig 2,5! Og det kunne nemt være blevet til meget mere, spørg bare Jan C, Lars Noe og Lars C! To havde en forventet på 0. Den ene var Ken Holm, der for nylig har meldt sig ind, og da der var et ulige antal tilmeldt, nappede han frisk den sidste plads. Han spillede så i aftes meget henholdende mod Bjarne Lysgaard-Egeberg, som vandt en bonde. Men Ken fik snu manøvreret sin dronning op i nærheden af Bjarnes konge, så da Bjarne lidt for ivrigt spillede en kombi, der vandt endnu en bonde, kunne Ken begynde at give skakker. Bjarne ville ikke affinde sig med evig skak, men da han prøvede at cruise sig ind over centrum, blev han sat mat med 50.De6+!

    Christian Kvium havde kun en forventet på 0,05 i sit comeback parti mod Jan C, men han spillede sikkert og hurtigt og pressede klart Jan C, der også tabte en bonde. Siden fuskede Jan løs af afleverede endnu flere bønder, og Christian burde have vundet let. Men pludselig fejlede han, og Jan fik en mat ind. Kvium kan blive en farlig mand at have gående rundt med 1700!

    Det blev ikke til flere underdog-gevinster, men der kom tre remiser hjem: Noe var på hælene mod Bjørn Sand, men reddede en remis hjem; Rudbeck udspillede Jonas Nielsen, som prøvede at stille en mat op i et tårn og uligefarvede løbere; Rudbeck så syner og tilbød remis. Endelig afleverede Lars C en halv til Finn Geneser, Lars havde godt fat men snørede ikke sækken, Finn snoede sig ud og var endda tæt på at vinde tårnslutspillet!

    Der var dog også sikre overhunde-sejre på denne aften: Tom vandt på en smart slutkombination over Anders A (Viborg), Pagh forsøgte sig mod Nina med uligefarvede løbere med D og T på banen; så skal man som bekendt spille på mat, og det gjorde Nina med succes! Første gevinst stod Per Oehlerich for i uvanlig - han plejer tit at sejle rundt i åbningen! - sikker og effektiv stil!

 

Efterårsturneringen klar til start!
(14. september 2016) Af PE Nielsen

    Så er Schweizer-klassen på plads, og de deltagende kan se deres modstander torsdag her, og jeg vover vist ikke så meget ved at udråbe Tom Petri til klar favorit. Feltet består langt hen ad vejen af de samme, som har deltaget de seneste år. Nogle mangler dog, og længere nede i feltet ses dog enkelte nye ansigter, bl.a. Christian Kvium, der har comeback i klubben efter ca. 40 år fravær. Han bliver spændende at følge, selvom vi næppe skal vente et mirakel fra ham i første runde, hvor de øverste 16 møder de nederste 16! HUSK at runden starter kl. 18.30!

Tom er klar ratingfavorit, og hans to banemænd fra foråret, Filip og Peer Ole, deltager ikke  

 

Igor gennemgik partier
(6. og 8. og 11. september 2016) Af Mads Borup & PE Nielsen

 Intet decideret emne, men Igor vil gennemgå nogle underholdende og lærerige partier af eget valg.

Igor har hen over sommeren haft gode resultater i turneringer  i nærområdet.

Det er torsdag den 8. september og vi starter kl. 18:30!

    Og det blev en ligeså spændende aften, som vi 10-12 tilhørere (vel pænt, sommervarmen taget i betragtning) havde forventet! Man fornemmede Igors meget pædagogiske form - ja, man skulle tro han var lærer ;-) - det var spændende med gode tænkepauser og plads til analyser, også på tomandshånd. Igor var god til at lytte til alle, om man fornemmede en meget grundig spiller! Mon ikke han får chancen igen en anden god gang!

    Igor lagde ud med to kombinationer (se dem nedenfor, og løs dem! Svaret kommer på her om nogle dage), herefter et instruktivt indlæg om bondeformationer, og endelig fik jeg lokket Igor til at vise sit meget spændende remisparti mod Jens Ove Fries fra sidste runde i Horsens Lang Weekend; det halve point der desværre smuttede kostede Igor førstepladsen i turneringen, "....men det var nu alligevel et godt og spændende parti", sådan!

   

Hvid i trækket er tre bønder under, men har momentum - er der en gevinst?
Pas på modspillet!
  Igor anvendte sin bærbare og en projektor og udnyttede også, at vi hver især havde brikker stående foran os, vi blev sat til at analysere!   Igen er det et spørgsmål om momentum: Hvis den sorte konge smutter "ud" over c3-d3-e2
er gevinstmulighederne væk, så ...

Løsninger på de to studier: Ja de er meget svære! Men varianterne er ret forcerede, da sort er relativt tvungent til at følge hovedvarianterne.

Opgaven til venstre har temaet krydsbinding: 1.Df6+ Kh5 2.Df5+ Kh6 3.Le3+Kg7 4.Dg5+ Kf8 5.Lc5+ Ld6 6.De5!! Her kom krydsbindingen! Bedste modspil er nu 6...Kg8! 7.Lxd6 Dd8 8.Dg3+ Kh8 9.Le5+ f6 ... og nu?? Jo, reprise: 10...Dg5!! og det er slut!

Opgaven til højre har en meget kortere løsning, men lettere er den næppe: 1.Sa5+ Kc3 1...Ka3? 2.Lc5+ og 3.Ta4# Nu er det svært, og løsningen er meget overraskende: 2.Tb4!! Dg8! Det eneste, der dækker matten på b3, og efter 2...Dxb4 3.Ld2+! kan kongen ikke holde damen dækket! 3.Tb3+!! Alligevel! 3...Dxb3 4.Ld2+! og vi har samme historie igen, kongen kan ikke holde damen dækket - slut!

 

Igor sejrer i Rema 1000 i Skanderborg
(4. september 2016) Af PE Nielsen

    Jeg har netop modtaget en mail fra Igor, hvor han beretter om Rema 1000 turnering, en 5 runders EMT i Skanderborg. Igor vandt turneringen på deling med Bjørn Ochsner, begge med 4 af 5! Nina Høiberg og Lars Andersen deltog også, Lars meget skidt, bl.a. tabte han et spektakulært parti imod netop Nina - et parti vi forhåbentlig får at se! Link til turneringen her.

 

Festugeturnering
(4. og 13. september 2016) Af PE Nielsen

    Efter et godt spillermøde i torsdags skal nogle nok træne til den kommende sæson. Godt nok er Festugen ved at være slut, men i den kommende weekend spilles Festugeturneringen med 5 runder over 3 dage. Indtil nu er vi kun repræsenteret ved søskendeparret Alfred og Anna, men mon ikke andre napper en billet i sidste øjeblik? Seneste tilmelding er på tirsdag, men skynd dig, der er kun 8 ledige pladser! Se her.

    Det blev kun til de to deltagere, og desværre klarede Anna og Alfred det kun på det jævne: Anna status quo og Alfred en mindre tilbagegang. Festugemester blev Morten Lyck Hansen, SK 68 - se tabellerne her.

    Ellers er der jo klubbens Efterårsturnering, der starter om 1½ uge, den 15. september. Pt. er der 23 tilmeldte, så der er stadig plads til dig ;-) Tilmelding her.

 

Husk spillermødet!
(30. august 2016) Af PE Nielsen

    Husk spillermødet på torsdag kl. 19.15 - det er vigtigt, at de der melder sig til holdturneringen møder op! Læs nærmere i artiklen nedenfor fra 23/8.
Kort sagt skal der holdes holdmøder, hvor holdet finder ud af, hvem på holdene der gør hvad.

Her er så løsningen på Karl-opgaven fra Sloths foredragsartikel nedenfor:

   

Fordringen i Karls parti var:
Sort trækker og vinder!
  Karl finder det smarte: 1...Lc5+ 2.Le3 Dd2!! med udækkelig mat!   Sloth: Læg i øvrigt mærke til den ligeledes
flotte parallelvariant: 2.Te3 De2!!

 

KAR ...... !?
(23. og 25. august 2016) Af PE Nielsen

    På torsdag er der så foredrag ved Jørn Sloth! Start kl. 19.15.

    Titlen for foredraget bliver KAR, Sloth: "Mon ikke denne bogstavsammensætning kan sætte skaktankerne i gang hos Nordre-folket?". Byd selv på betydningen og mød op på torsdag og få løsningen! Det bliver givetvis et udbytterigt foredrag i lighed med det, Sloth holdt sidste år!

   

Sloth med sin vigtige bog af Furman, i baggrunden Tal - Furman, Sovjetmesterskabet 1958   Sådan spillede Karl Olga'en! Sort trækker og vinder! Løsning her om et par dage ...   Der var i sommervarmen mødt 14-15 op til Sloths foredrag, dejligt at han vil øse ud af sin store viden!

    Og det blev igen et medrivende foredrag af den utroligt meget vidende og veloplagte Sloth! "KAR" skulle  forstås i lydsprog! Og havde naturligvis med de mange "kar"-spillere at gøre, her nævnes i flæng nogle stykker: Karpablanca, Karl P, Karpov, Karsparov, Karlsson, Karjakin ... Sloth var IC4-forsinket, så han kom lidt senere i gang end planlagt, men så lagde han ud med en Karl P -kombi, naturligvis i en Olga (diagrammet ovenfor), eller en Benkø Gambit, som den jo korrekt hedder - hvem sagde Kejser Gambit!?

    Siden var vi omkring Carlsen (et tabt T-slutspil 10 år tilbage), Karjakin, Karpov, en passant Capablanca og Furman (out of order! Men Karpovs sekundant) ... og så skulle vi egentlig være sluttet af med Karls Olga mod Ole Jakobsen ved DM i Hjørring 1971 for at slutte ringen. Det nåede vi desværre ikke pga. IC4'eren, men det er jo rart af have noget til gode - ja måske vil Karl selv vise det ved lejlighed!?

 

Spillermøde, vigtigt!
(23. august 2016) Af Mads Borup

    Hvis du gerne vil spille holdskak i 2016/17 sæsonen skal du gøre 3 ting.
1. Læse denne 'Nyhed' til ende.
2. Aktivt tilmelde dig holdskak hos Lars Christiansen, telefon: 21 68 65 35.
3. Deltage i spillermødet den 1. september i klubben.

    Vi har på generalforsamlingen fremlagt nogle ændringer til administrationen af holdskakken i Nordre. Formålet er at aflaste bestyrelsen, ved at udlægge visse opgave til holdene selv.
Holdene skal fremover til hjemmekampene selv finde en kampleder, en barvagt og i Skakligaen én til at passe live-dækningen. Det kan lyde besværligt og træls, men opgaven bliver ikke anderledes af, at der er holdene i stedet for bestyrelsen, der skal rekruttere hjælpere. Forventningen er tværtimod, at det bliver væsentlig nemmere, da opgaven bliver synlig og det samtidig er det oplagt, at holdene hjælper hinanden.
Hverdagshold har det noget lettere, da vi på klubaftener allerede har barvagter på plads og der ikke kræves en egentlig kampleder.

    Det er vigtigt at disse ændringer implementeres ordentligt fra start af og derfor kræver det, at du møder frem på spillermødet! Vi skal på spillermødet endeligt beslutte hvor mange og hvilke hold der skal tilmeldes og det kan vi ikke uden accept fra holdene. Da vi ikke kender holdopstillingerne på forhånd kan dette kun ske på spillermødet.
At det også for (sammen-)holdet er en bedre start, at alle deltager på spillermødet er indlysende.

Og nu må du gerne tilmelde dig :)

 

Konsultationsskak
(18. august 2016) Af PE Nielsen

    Vi var mødt knap 10 op til aftenens konsultationsskak og havde en fin aften. I det første parti var Igor chef på det ene hold, Tom på det andet. Igor-holdet spillede lidt optimistisk et tidligt et frækt f7-f5, hvilket svækkede stillingen væsentligt, og holdet kom på hælene. Men netop da Igor satte sig til brættet pga. tidnød fejlede Tom-holdet, og fordelen svingede over til Igors side. Siden måtte Tom til brættet, og i en svær stilling glemte Tom, at en løber var i slag, og så var det slut!

   Jonas (øv. tv.), Dennis (øv. stående), Steen (tv), Lars C (forrest tv) og Rudbeck (forrest th) er oppe imod Igor + PE

    I det andet parti efter at Tom var gået hjem for at forberede sig til FU-mødet i weekenden, blev Igor og jeg sat sammen mod "resten", vi med 15 minutter mod 45, begge hold fik 10 sekunders tillæg pr træk. Spillet kom fra 1.g3 over i Katalansk og siden over i en slags Stonewall, hvor "resten"-holdet fandt nogle spændende træk og fik lagt pres på os, men efter et fristende, men efter et forhastet slag dxc4 brød den sorte stilling fuldstændig sammen, så da Rudbeck og jeg kom til brættet, var det reelt allerede afgjort.

 

Konsultationsskak og foredrag ved Jørn Sloth
(16. august 2016) Af PE Nielsen

    På torsdag er der konsultationsskak, mød op senest kl. 19.15! To ligeværdige hold analyserer det parti, de spiller mod hinanden på et centralt bræt - en munter og lærerig form for skak!

    Torsdag den 25. august er der så som sidste år foredrag ved Jørn Sloth! Titlen for foredraget bliver KAR, Sloth: "Mon ikke denne bogstavsammen-sætning kan sætte skaktankerne i gang hos Nordre-folket?".

                                                        Vi kan helt sikkert se frem til endnu et spændende og inspirerende foredrag ved Jørn Sloth i næste uge!  

 

Augustlyn
(16. august 2016) Af Thomas Overgaard

  Så er årets lyn grand prix godt i gang, Mads og Filip Boe tager føringen

    En god blanding af mester- og basisspillere var mødt op til sæsonstart og August Lyn. Turneringen blev, måske ikke overraskende, domineret af Boe-familien. Mads Boe vandt det indbyrdes familieparti og dermed turneringen. Filip Boe afgav herudover kun et halvt point og tog andenpladsen, tæt efterfulgt af Martin Bækgaard. Bedste basisspiller (regnet efter lynrating) blev Per Oehlerich.

Derudover bød aftenen på et (gen)syn med Christian Kvium, som efter en lang pause fra Nordre har fået tid til at spille skak igen. Vi håber at se Christian i klubben fremover!


Nordre Efterår EMT 2016
(11. august 2016) Af Mads Borup

    Turneringen ligner sig selv, vi spiller 8 runder Schweizer og der spilles torsdage kl. 18:30.
På forsiden finder du link til indbydelsen i DSU's turneringssystem og der kan du også tilmelde dig - Sæt i gang!

 

Augustlyn
(10. august 2016) Af Mads Borup

    Torsdag den 11.august starter den nye sæson op med August Lyn, der er den første af 4 turneringer i årets Lyn Grand Prix serie. Sidste år opfordrede vi med "Trods varmen og mød op senest 19.15!", i år med: Kom og få varmen, senest 19:15!

 

Det er stadig sommer
(2. august 2016) Af Mads Borup

    Det ved vi jo alle, om ikke andet så fordi det står i Nordres kalender. Sæsonen starter den 11. august og vi har 3 forskellige arrangementer i august til at starte med, det ene bedre end det andet osv. Mere herom senere.

Bestyrelsen har været i aktion:

Hyggelig herremiddag og bestylesesmøde hos kassereren. Fra venstre: Mads borup, formand, Mikkel Hansen, barvagter og adhoc, Lars Christiansen, holdskak, Thomas Overgaard Kristensen, interne turneringer og Jørgen Rudbeck, kasserer. Eliten repræsenteres af de 2 mesterspillere, Mikkel og Jørgen :)
Kalenderen og struktureringen af holdskak var de store emner, men vi bilder os ind vi har styr på det.

Jeg bøvler lidt med at få oprette emailadresser til de nye medlemmer, de skulle ellers have været præsenteret her. Når jeg får dem på plads bliver siden "Bestyrelse og ansvar" fluks opdateret.

 

Horsens Lang weekend
(10. og 14. og 17. juli 2016) Af PE Nielsen

    På torsdag løber Horsens Lang Weekend af stabelen, der spilles 2 runder torsdag, fredag og lørdag samt én runde søndag. Nordre har pt. tre tilmeldte, deres Elo-seedning er angivet i parentes: Igor Teplyi (5), Filip Boe (20) og Benjamin Christensen. Link til turneringen her, hvor der også er live-link.
I sidste øjeblik har søskendeparret Alfred og Anna Hedelykke også sneget sig med ;-)

Søndag: Før sidste runde i dag står 6 spillere lige med 5 af 6, Igor er iblandt og møder Jens Ove Fries, der ligeledes har 6! Se tabellen her, og følg sidste runde live her, Igor forsvarer sig i en skarp Najdorf-variant i Siciliansk!

Så er det slut, Igor må have stået godt, men måtte give remis i et kompliceret parti. Mikkel Antonsen vandt som den eneste af topspillerne og snuppede en udelt førsteplads med 6, Igor endte på en 7-delt andenplads på 5½ og havde den bedste korrektion! Filip Boe og Benjamin Christensen spillede også begge en flot turnering og sluttede med 5 points, lige under Igor! Alfred Hedelykke sluttede på 3 points, søster Anna på 2½. Alfred var den spiller af alle, der fik flest ratingpoints med hjem, + 180 !!

 

Lyn og bold i Chess House
(29. juni 2016) Af PE Nielsen

    På fredag er der lynskak i Chess House fra kl. 20 til 21, og der spilles i 6 mandsgrupper; indskud 20 kr. Kom mindst et kvarter før og meld dig!
Kl. 21 vises så EM-kvartfinalen mellem Belgien og Wales. Der er billige toasts og kolde øller!
Du har også mulighed for at følge Chess House Summer Open, der fredag er nået til 6. og næstsidste runde  
 

 

Filip spiller lukket IM-gruppe
(29. juni 2016) Af PE Nielsen

    Vores nye klubmester Filip Boe er en meget aktiv spiller, og startende i dag er han med i en lukket IM-gruppe i Växjö (Sverige), 9 runder over 5 dage
- se far Mads' omtale her, hvor der også er link til live og resultater.

 

Generalforsamling og handicapskak
(23. og 24. juni 2016) Af PE Nielsen

    Generalforsamlingen blev genoptaget for anden gang - og endelig afsluttet. Vi startede igen ved punktet Valg af Formand. Der blev diskuteret et par forskellige modeller, den mest seriøse var, at Mads Borup indvilgede i at tage formandskabet i det næste år. Efter debatten blev det sat til afstemning, og modellen med Mads som formand blev klart foretrukket - og Mads dermed valgt!

    Flot af Mads at byde sig til, ikke mindst i lyset af, at han jo var en af dem, der var på vej ud af bestyrelsen for at kunne hellige sig andre gøremål. Mads kundgjorde, at han over det kommende år til sin(e) efterfølger(e) vil udarbejde en hvidbog om, hvad et formandskab indebærer - for der skal nye kræfter på banen fremadrettet.

Til venstre klubbens nye formand Mads Borup. Han ses her i kamp mod
Mikkel Hansen, der erstatter farmand Per i bestyrelsen

Efter generalforsamlingen var den nye bestyrelse godt repræsenteret i
Grand Prix'ens Handicapskak - ud over Mads og Mikkel deltog også kasserer Rudbeck
(nærmest med ryggen til) og Thomas Overgaard (bagved med ryggen til, mod Mikkel)

    Efter det trefoldige - og lange - Nordre leve, blev der som Grand Prix'ens sidste disciplin spillet Handicapskak, ikke for sarte sjæle! Turneringen blev vundet af Dennis Hemdorff med 4½ af se, se her og den endelige Grand Prix stilling her.

    I øvrigt er det nu allersidste udkald til Chess House Summer Open, se her.

 

VRS: Griske Nordrespillere
(21. juni 2016) Af PE Nielsen

    Vi havde jo lagt hårdt ud på aften 1 i VRS' hurtigskakturnering, og vi fortsatte ufortrødent på aften 2, og efter de 8 runder så det sådan ud, at vi løb med alle pengepræmierne - og mere til! Igor betroede mig, at han kun havde sovet 4 timer, men selvom han efter eget udsagn ikke var hel præcis i spillet denne aften, var der ingen slinger i valsen: 8 af 8 og en suveræn førsteplads!

    Jeg startede skidt mod herresiden af Vangsgaard-familien, men fik mig dog tilkæmpet to heldige halve. Så stod slaget om 2. pladsen mod Jakob Bjerre, og her fik jeg hurtigt en chance, jeg ikke lod gå fra mig, jeg "ofrede" en springer for tre centrumsbønder, og Jakob havde siden en udsigtsløs stilling og blev sat mat.

    Den sidste pengepræmie var til den, der scorede mest over forventet, og den to så Lars sig af! Tilbage var som præmie to sportstasker, og den ene nappede Leif Nørholm, der jo er Nordre-medlem måneden ud! Så i den grad fuld valuta i den svagt besatte hurtigskakturnering, link til tabellen her!
Vi er bedre til at spille end at organisere ....

   

Igor får overrakt sin fortjente førstepræmie af Claus Vangsgaard. Til venstre skimtes Leif Nørholm, der vandt
en sportstaske
  På en ikke særlig god aften kæmpede jeg som en besat
og reddede 2. pladsen hjem efter en vigtig sejr over Jakob Bjerre i næstsidste runde
  Med godt én over forventet sikrede Lars sig præmien fro den, der scorede mest over forventet

 

Generalforsamlingen suspenderet igen
(19. juni 2016) Af Mads Borup

    Generalforsamlingen blev torsdag suspenderet igen og genoptages torsdag den 23. juni kl. 19:00. Vi er stadig ved punktet Valg af Formand.

Det lykkedes altså heller ikke i anden omgang, at finde en formand; men der dukkede endnu en kandidat til bestyrelsen op, i fald vi får brug for det.
Det er gået op for os, at nogle stadig kan være i tvivl om, hvad en formands opgaver er. Den del har vi måske taget lidt for indforstået og koncentreret os om at fortælle om planerne for at at aflastet formand og bestyrelse ved at sprede diverse opgaver ud på flere hænder. Har du spørgsmål herom, kommentarer eller forslag til hvordan vi kommer videre, er du velkommen til at kontakte undertegnede, Tom Petri eller Jørgen Rudbeck. 

 

Genoptagelsen af generalforsamlingen torsdag den 16/6 kl. 18:30
(14. juni 2016) Af Jørgen Rudbeck

    Kære klubkammerat,
Hermed en opfordring til at du møder op til den ekstraordinære generalforsamling i Nordre på torsdag kl. 18:30. Selv om du ikke kan, har tid eller vil deltage i det organisatoriske arbejde, så mød op, og giv dermed din opbakning til de personer, der stiller op til bestyrelsen. Uden at mærke den brede opbakning til det nødvendige bestyrelsesarbejde, bliver arbejdet for surt. Det er i dag svært at finde folk til det organisatoriske arbejde så vær med til at vise, at deres nødvendige arbejde bliver påskønnet.
Vi har stadig ingen formandskandidat, men det gør det kun vigtigere, at du viser din opbakning, så giv små 2 timer på torsdag.

 

VRS hurtigskak
(14. juni 2016) Af PE Nielsen

    VRS afholder over to mandage en hurtigskakturnering med garanteret førstepræmie på 1.000 kr! Igor Teplyi har før deltaget og er i år stor favorit i et felt på blot 11 spillere - fodbold er åbenbart svært at konkurrere imod! Vi stillede tre nuværende op, nemlig ud over Igor Lars Christiansen og overtegnede. Hertil to gamle Nordremedlemmer, Kim Hardlei og Leif Nørholm.

    Vi har indtil nu præget turneringen og vi tre har allerede mødt hinanden indbyrdes. Lars havde først Igor i problemer, men Igor fik det reddet over i et vundet slutspil, så slog Igor mig i et psykologisk spændende parti, og endelig vandt jeg over Lars som jeg har for vane i min modern. Hertil har vi vundet alle vore øvrige partier, incl. et flot parti af Lars over Jakob Bjerre.

   Lars C  presser Igor hårdt med de sorte brikker, men må dog slippe til sidst

Det betyder, at Igor før de sidste tre runder fører med maksimum 4 af 4, Jeg har 3 på en delt 2. plads med Bjarke Vangsgaard. I 5. runde møder Bjarke Igor, mens jeg møder Jakob Bjerre, der ligger på 4. pladsen. Se tavlen her.

 

Grand Prix, holdlyn
(6. juni 2016) Af Mads Borup

    Ni mand, tre hold, masse af spillelyst så derfor dobbeltrunde og 16 partier pr mand. Bedste hold, bedst indbyrdes, GP points, næste torsdags diciplin mv ser du her.

 

Mail til Nordres a-medlemmer
(6. juni 2016) Af Mads Borup

    Den siddende bestyrelse og de 3 kandidater til bestyrelse fra den suspenderede generalforamling har lavet et oplæg til hvordan de forestiller sig den kommende bestyrelse kan organisere sig. Vi har forsøgt at være konkrete og har placeret ansvaret for de store arbejdsområder blandt de menige bestyrelsesmedlemmer, som så igen har og vil indrage andre medlemmer i opgaverne.

    Vi mangler stadig en formand, men vi har nu 2 vigtige ting på plads. En række af de opgaver, der ofte lander på formands bord, er nu placeret hos andre og der er en bred opbakning til at opgavene uddelegeres, den nye formand skal altså ikke starte den process.

    Hvis du ikke har modtaget mailen, så kontakt undertegnede. Vi har ikke alles mail-adresser og nogle kan være forældede.

 

Sommerskak
(6. juni 2016) Af PE Nielsen

    Der er naturligvis masser af mulighed for at spille skak hen over sommeren, se blandt andet disse tilbud:

 *  VRS hurtigskak: mandagene 13. og 20. juni kl. 19, garanteret førstepræmie på 1.000 kr, se nærmere og tilmeld dig her.

 *  Chess House Summer Open (EMT), ugen søndag d. 26/6 til lørdag d. 2/7 - se chesshouse.dk og klik på CH Summer Open.

 *  Horsens Lang Weekend (EMT): den 14-17. juli, se nærmere her, hvor du både finder indbydelse og mulighed for tilmelding.

 

... men vi spiller da skak alligevel
(1. juni 2016) Af Mads Borup

    I morgen spilles første runde af årets Grand Prix og disciplinen er holdlyn. Vi inddeles i jævnbyrdige hold. Holdene spiller alle mod alle og i hver holdkamp spiller man mod alle spillere på det andet hold. Det vindende hold er det, der scorer flest matchpoint. De individuelle GP består af de points du selv har scoret i alle partierne + dit holds matchpoints. Tilmelding sker i klubben, senest 18:45 på dagen. Linket til indbydelse og resultattavler er her.
Vi ses i klubben!

 

Generalforsamlingen suspenderet
(27. maj 2016) Af PE Nielsen

    Generalforsamlingen i aftes blev under punktet Valg af Formand suspenderet til torsdag den 16/6 kl. 18.30. En gruppe bestående af den gamle bestyrelse og tre potentielle nye medlemmer mødes på mandag og melder efterfølgende noget ud her på siden.

    En klog mand sagde under mødet nogenlunde sådan her: "Vi har et meget højt serviceniveau her i klubben, og det kommer ikke af sig selv, det kræver ressourcer. Man kan ikke bare forvente at få det stillet til rådighed, man må undertiden også selv bidrage. Husk at udgangspunktet er, at vi alle individuelt er vores egen bestyrelse og sidder derhjemme foran computeren og spiller på nettet. Hvis vi vil mere end dét, må vi alle bidrage."

    I lyset af dette denne opfordring til alle klubbens A-medlemmer: Kig dig selv i spejlet og stil spørgsmålet: *  Hvad kunne jeg bidrage med ?  *
Når du så har formuleret det, fæld det ned på et stykke papir og skriv det under. Mød så op til generalforsamlingen den 16/6 og aflevér det i den høje hat til den kommende bestyrelse - hvis vi altså får én ..... Og skulle dine overvejelser inkludere, at du gerne vil stille op til bestyrelsen eller tilbyde dig som formand, så vær venlig at tage kontakt til gruppen inden den 16/6!

 

Juniorer versus seniorer: Dødt løb, 32-32
(30. maj 2016) Af PE Nielsen

   

De unge blev varmet godt op i 1. runde, da persiennen var ikke kommet på plads! Filip burde have vundet, men en snu Kølbæk tog stikket hjem. Jonas slap med skrækken mod mig, remis efter en presset stilling.   Der blev spillet intens skak, men på den varme dag var der stort set ingen tilskuere, gad vide om der var det hjemme ved computererne, ellers er mange i alt fald gået glip af meget spændende skak og stor spænding!   Traditionen tro slutter seniorerne af med det vigtigste: Mad! Som det ses forrest havde et par juniorer sneget sig med til Nielsens Seniorerteller-menu! Men maden var fortjent, idet seniorerne jo sled 32-32 hjem til sidst!

    Som det fremgår af scoringslisterne nedenfor kom seniorerne godt fra land, men senere i turneringen tog juniorerne over og fik en komfortabel føring på 3 point inden sidste runde. Det betød at seniorerne skulle vinde sidste runde (med sort!) med 5½-2½ for at få uafgjort, og det var lige akkurat hvad de præsterede! Der blev talt om en lynmatch til at afgøre det, men flere af juniorerne øst fra skulle af sted, så det uafgjorte resultat kommer til at stå det næste år!

    For en ny match næste år kommer der nu nok! Jeg havde juniorerne som favoritter i år, og jeg tror også selv de regnede med det ... trods alt fik de i år en fortjent uafgjort, efter at have tabt matcherne de to foregående år. Jesper Thybo var bedst af alle med 6 af 8, i sidste runde måtte han dog ned mod Sloth! Sloth og Kølbæk var bedste seniorer, for Kølbæks vedkommende var det 3. år i træk! Pas på ham, drenge!

Link til partierne her, de er værd at kigge igennem!
                   

Juniorer versus seniorer
(27. maj 2016) Af PE Nielsen

  Arkivbillede fra matchen 2014, de fire spillere stiller alle op igen i år, blandt dem vores nye klubmester Filip Boe!

    På søndag afholdes for 3. år i træk en match mellem 8 juniorer og 8 seniorer. De to foregående år har seniorerne vundet matchen, i 2014 blev sejren på 34-30, sidste år 33½-30½. På papiret er de gamle igen svage favoritter, seniorerne har et gennemsnit på 2161 mod juniorernes 2141. MEN!! Seniorerne har i bedste fald en stabil rating, mens juniorerne stormer frem! Og med betænkningstiden: 15 minutter plus 10 sekunder pr træk, er juniorerne efter min mening i praksis klare favoritter i år!

    Det afholder mig dog ikke fra mit årlige væddemål med juniorlandstræner Mads Boe: Vinder seniorerne, betaler Mads vores vin, og skulle juniorerne vinde, må jeg punge ud! Nordre har 3-4 spillere i spil: På juniorsiden klubmester Filip Boe, på seniorsiden Sloth og Nina/mig, der sammen udgør "en spiller"; jeg spiller de første 4 runder, Nina de sidste 4 (jeg skal nemlig være Michelin-kok til den efterfølgende seniorspisning, den står på Senioren-
teller!). Live-link
her.

 

Generalforsamlingen den 26. maj
(24. maj 2016) Af Mads Borup

    Hermed en kort opdatering omkring kandidater til den kommende bestyrelse. Klubmødet i torsdag var ringe besøgt og bragte ikke noget konkret nyt med sig. Vi fik en snak om situationen og hvad det er, vi leder efter. Vi vil gerne understrege, at enhver bestyrelse og enhver formand er sin egen. Der stilles ikke specieller krav eller forventninger til de nye folk; der er ingen sko, der skal fyldes ud. Hvordan man arbejder, leder og fordeler er en smags sag. Den siddende bestyrelse løber ikke skrigende bort, det falder bare uheldigt ud, at fire af os stopper for denne gang, af forskellige individuelle grunde. Vi er stadig i klubben og vil gerne hjælpe den nye bestyrelse bedst muligt i gang. Vi vurderede også, at når vi finder en formand, så bliver det nemmere at finde folk til de resterende poster i bestyrelsen.

    Så uanset hvad, så mød op på torsdag og bak klubben op. Der er vigtigt, at en den nye bestyrelse mærker, at der er opbakning til den og til klubben i det hele taget. Vi ses torsdag!

 

Grand Prix i juni
(23. maj 2016) Af Mads Borup

    Traditionen tro kan man også spille skak i juni måned i Nordre skakklub. Vi afholder igen vores Grand Prix turnering over 4 torsdage. Holdlyn, Fischer random, hurtigskak og handicapskak. Sjovt og uforpligtigende, men lur mig, også en smule alvorligt. Du kan deltage hver gang og gå efter den samlede præmie i din ratinggruppe eller blot deltage enkelte aftener, som du lyster. 1. runde spilles den 2. juni kl. 19:00 og skal tilmelde dig eller møde op senest 18:45 på dagen. Den fulde indbydelse kan du se her.

    Den 30. juni var oprindeligt planlagt til 5 runde af Grand Prix'en, men her spilles Chess Houses Summer Open. Så har du ikke fået skak nok eller er det nu du har tid, så er den også en mulighed.

 

Familiedrama
(20. maj 2016) Af PE Nielsen

    Klubmesterskabet i lynskak blev i aftes spillet i klubben med 10 deltagere, og der blev spillet alle mod alle - de 4 øverstplacerede ville gå videre til semifinalerne etc. Familien Boe, Mads og Filip, stillede op og var naturligvis favoritter sammen med Tom og mig. Jeg selv kom besynderligt fra start: Tab til Oehlerich og Mikkel, men gevinster over familien Boe! Det gav mig problemer med at følge med, da Oehlerich lagde hårdt fra land med 5 af 6. Han gik dog ned de sidste runder, og dermed gik alle de 4 favoritter videre, Tom blev etter med 7½ af 9, Mads toer med 7, jeg treer med 6½ og Filip fire med 6.

    I semifinalerne havde Tom vist godt fat i Filip, men han måtte alligevel ned med ½-1½. Jeg selv spillede lidt for frisk og blev hårdt straffet med 2-0 af Mads. Så var der ren Boe-finale til sidst, og det blev et rigtigt familiedrama! Filip havde initiativet i den første, men presset på tiden måtte han affinde sig med en evig skak. I det andet var Mads bedst, og han hjemtog så lynmesterskabstitlen med replikken "Måske næste år" til Filip. Synd for Filip, der var tæt på the double! Link til turneringstabellen her.

   Det afgørende finaleparti er i gang, Mads bliver lynmester, og Filip må vente med "the double" til næste år ...

    Lynmesterskabet var samtidig sidste akt i årets Lyn-GP, der i den førende Lars Andersens fravær blev et opgør mellem Tom og mig. Jeg havde et lille forspring, men Tom endte over mig. Da GP-pointene blev givet efter den endelige placering efter semifinale og finale, nåede Tom ikke op til mig, så jeg med snæver margen blev Lyn-GP mester (havde det været efter indledende runde, havde Tom nappet førstepladsen). Se den endelige stilling her.

 

Klubmøde den 19/5!
(17. maj 2016) Af Tom Petri

    Vi står i Nordre overfor en markant udskiftning i bestyrelsen. De tre der er på valg på Generalforsamlingen genopstiller ikke (Formand Tom Petri, Dennis Hemdorff og Mads Borup).
Dertil kommer at Per Hansen er nødt til at trække sig i utide, da han af geografiske grunde overgår til at være B­medlem.

Vi har i bestyrelsen vurderet at det ikke vil lykkes os at stille med afløsere til alle de afgående ­ og især ikke til formandsposten. Derfor inviterer vi ­ med kort varsel – til et uformelt klubmøde på torsdag 19/5 kl. 18:30. Da det er et uformelt møde må man gerne komme før, hvis man har meget på hjerte.

Nordre er på mange måder en velfungerende klub med stort potentiale. Der er mange der er villige til at gøre et frivilligt stykke arbejde, men det er er tilbagevendende problem at finde en/nogle til at ”holde tøjlerne”.

Jeg forventer ikke nogen mirakelløsninger på torsdag, men det er vigtigt at vi som klub anerkender problemet som et fælles problem, hvis vi skal kunne tage os selv alvorligt som en forening der står sammen. Udover at vi natrligvis søger kandidater til de ledige poster, er det også vigtigt at vi ikke lader den kommende bestyrelse i stikken. Der er også ledige poster i diverse udvalg og især aflastning til holdskak, interne turneringer og barvagter er noget der fylder meget.

Jeg håber at se mange af jer på torsdag – om ikke andet så for at banke den afgående formand i lynskak, som forventes at starte 19:30.

 

Pokalfinalen
(14. og 16. maj 2016) Af PE Nielsen

    Som bekendt kvalificerede et Nordre breddehold sig til pokalfinalen. Desværre er holdet svækket, da ankermand Filip Boe er taget til Tyskland for at spille seriøs skak. Dennis Hemdorff har kæmpet en brav kamp for at finde en kvalificeret afløser, og i sidste øjeblik er det lykkedes at få Per Hansen til at tage tørnen! De to øvrige på holdet er Jonas Nielsen og Filip Holm. Holdet kører søndag morgen sammen med en større flok 68'ere til Svendborg i én af Rewitz' busser. Ellers er vi ikke repræsenteret, heller ikke i junior- og seniorrækken, hvor der ellers er fri tilmelding. Link til pokalfinalens hjemmeside her.

    Resultat: Breddeholdet spillede en god turnering, og det var som ventet topbrætterne Per og Dennis, der scorede mest. Dennis gjorde det super med 5 af 6! Også Hansens 4 af er fint. I bunden faldt de unge heller ikke igennem, Filip lavede 2½ og Jonas 2. Holdet fik således i alt 13½, hvilket rakte til en delt 4-6. plads i det 12 hold store felt. Philidor genvandt mesterskabet i Eliterækken, omend knebent. Kig selv videre på linket ovenfor!

Jeg har modtaget følgende referat fra Per Hansen:

Vi stillede i år kun med et enkelt hold i Bredderækken og jeg kom med som reserve. Med hensyn til at vinde turneringen kom vi hurtigt ned på jorden. Dennis scorede dog fine 5 af 6, men i bunden kneb det lidt. Jonas Nielsen mangler skaktræning, men spiller udmærket. Filip kan score mere hvis han får tempoet ned, men han stormer frem. Det var en rigtig god dag, godt arrangeret på hotel Svendborg, fine brikker, gode møbler, fremragende buffet og rigtig mange spændende tidnøddramaer. Jeg kan varmt anbefale at tage af sted næste år igen, hvis man får chancen. Dennis havde besvær med at skaffe 4. manden og det er uforståeligt!

 

Juniorernes triumftog!
(13. maj 2016) Af PE Nielsen

     

Benny L har regnet på sagerne og tager en lynremis mod Borup, og så er det op til Mikkel ...

 

Finale i Basis 1: Lars C tv bliver rullet af sportskommentator Thye, der dermed til sidst lever op til favoritværdigheden og napper 1. præmien

 

Drama i Basis 2: Der bliver rekonstrueret undervejs i Kris' tidnød og Filip får en påtale om at notere. Herefter når Kris de sidste 2 træk på 4 sekunder, men han laver den afgørende fejl i træk 39!

 

Allersidst bliver det afgørende parti i Basis 3 færdig, Anna og Henrik Hansen står lige - og sådan forbliver det også: Anna er presset, men holder en
halv, så 1. pladsen må deles!

    Så faldt de sidste brikker på plads! I Mester 1 var Filip Boe jo allerede klar mester med 6½ af 7. Andenpladsen stod mellem Tom og Nina, der stod lige før sidste runde. Nina ofrede et par bønder mod Jan C, fik ikke nok, men alligevel snøret en halv hjem. Tom lavede en fodfejl mod Leif, men siden blev Leif snydt, og Tom tog 2. pladsen.

    I Mester 2 førte Benny Lauridsen en halv foran Mikkel Hansen. Benny nappede en hurtig halv mod Borup, hvorefter kravet til Mikkel var sejr over Dennis - det kunne det ikke blive til, Mikkel måtte nøjes med remis. I Basis 1 var der rigtig finale, Lars C førte med en halv, men skulle med sort møde Thye, der lå en halv efter. Lars spillede modern, ofrede en bonde, men måtte til sidst ned, hvorved Thye altså nappede æren!

    Tilsvarende var situationen i Basis 2: Filip Holm var en halv foran Kris, som han med hvid skulle møde. Og det blev et drama, som Filip trak sig sejrrigt ud af, primært pga. Kris' overdrevne tidsforbrug! Og i Basis 3 mødtes de to førende: Anna var under pres i sin Caro Kann, men Henrik satte sig ikke afgørende igennem, og Anna holdt den halve - til en delt førsteplads mellem de to.

    Alt i alt en stor triumf for de 4 juniorer: Tre førstepladser, heraf én dog delt. Og fjerde junior Alfred blev en flot nr. 3-4 i Basis 3. Den største triumf stod naturligvis Filip Boe for, 6½ af 7 er suverænt! Han går også stille og roligt opad i de mange turneringer han deltager i, typisk med knap en hel over forventet, Nordres klubmesterskab som en smuk undtagelse! Men også Filip-2 tager et gevaldigt ratinghop efter sin førsteplads!
Lidt malurt i bægeret: Igen de mange afbud, der dog skyldes nogle langvarige sygsomme, og det er jo svært at holde for, men alligevel ....
Studér selv alle turneringens pointdetaljer og ratingforskydninger her.

 

Sidste runde
(11. maj 2016) Af PE Nielsen

    Sidste runde i klubturneringen spilles torsdag. Mesterskabet er jo placeret hos Filip Boe, der i øvrigt i aften har spillet sit sidste parti remis imod Vagn - og dermed ender på 6½ af 7! Han tager nemlig med Mads til Tyskland til en stor turnering i Hassloch henover Pinsen, link til turneringen her! Tom og Nina kæmper om 2. pladsen. I Mester 2 er  Benny L favorit, men flere ligger tæt på. I Basis 1 er der finaleparti mellem Lars C og Thye, Lars kan nøjes med remis, men har sort.

    I Basis 2 er partiet mellem Kris og Henrik dømt remis af TL (”Det har ikke været muligt at finde en dato for et parti udsat fra fjerde runde på trods af at der har været planlagte aftener til udsatte i mellemtiden. TL er nådig og tildeler et halvt point til begge spillere”). Det betyder at kravet til Kris er en sejr over Filip Holm med de sorte, ellers napper Filip førstepladsen! I Basis 3 er der en vaskeægte finale, idet de førende Anna og Henrik Hansen mødes indbyrdes, Ana har de sorte.

 

Kr Himmelfarts skak
(3. og 11. maj 2016) Af PE Nielsen

    Som tidligere nævnt spilles den 4.-8. maj en IM-turnering i Fredericia med Filip Boe er blandt deltagerne. Topnavnene er Nikolas Lubbe og den lokale Jens Ove Fries, hertil kommer så et kobbel af unge talenter - se feltet her, og der kommer live her. Dagene den 6.-8. maj spilles endvidere en EMT-turnering, hvis du ikke har andet for - tilmelding her! Resultat: Filip Boe gjorde det fint med 3½ af 9, den forventede var på 2,6. Vinder blev Nikolas Lubbe, Tyskland med 6½ af 9.

    Mads Boe tager en tur til "Haspa Meister Cup" i Bargteheide nordøst for Hamborg, hvor han spiller i IM-gruppe med Skanderborgs stortalent Jonas Bjerre! Tredje dansker i gruppen er Bjarne Light, der spiller for den lokale klub! Link til hjemmesiden her; link til resultater her. Resultat: Mads Boe gjorde det meget godt med 5 af 9 og blev nr. 3-4, han tabte kun til vinderen Kopylov fra Ukraine (6½). Jonas Bjerre måtte nøjes med en 5-7. plads med 50%.

 

Fide Online Areana
(3. maj 2016) Af PE Nielsen

    Første december sidste år introducerede FIDE en ny online skak server, se nærmere herom her. Der er disciplinerne hurtigskak, lyn og bullit.

    Jeg har fra Ken Holm modtaget en mail herom, han finder denne mulighed speciel god for juniorer! Der er mulighed for at opnå titler: For at opnå en titel skal man have et ratingniveau, som skal holdes i en antal partier; hvis man falder under grænsen, så nulstilles tælleren, og man må starte forfra ....
To Nordrespillere har opnået en sådan titel, nemlig vores to Filip'er:

    Filip Boe er blevet GM i FIDEs onlinedel (titlen hedder AGM som står for Arena GM), og Filip Holm er blevet FM i FIDEs onlinedel (titlen hedder AFM som står for Arena FM). FIDEs online-titler er officielle FIDE titler, som tildeles på grundlag af opnåede officielle FIDE online ratingtal. Der er pt 1. AGM, 4 AFM og 3 ACM (C for Candidate) i Danmark. Det skal for god ordens skyld nævnes, at det ikke er gratis at erhverve sig en titel ;-)

 

Anna Hedelykke fik bronze!
(29. april og 1. maj og 3. maj 2016) Af PE Nielsen

    Her i weekenden deltager Anna Hedelykke ved de nordiske mesterskaber i skoleskak i Nordre, tæt på Nordkap! Læs mere her, hvor der er link til turneringens hjemmeside og live-adresse.
Annas torsdagstræning med formand Tom ser ud til at give pote - ved NM for piger blev det til en flot bronzeplads, det er Anna th.   

    Resultatet: Det gik meget fint for Anna i Nordnorge, og hun tog en brozemedalje med hjem! Anna var med helt fremme, men i 4. og næstsidste runde blev hun besejret af den senere vindende norkvinde - se slutstillingen her (tryk på Gruppe B). Vi håber at høre lidt mere til turneringen senere, farmand Kris flankerede nemlig Anna deroppe, tæt på Nordkapp!

    Kris har skrevet en artikel til det kommende Nordre Nyt, og her skriver han bl.a.:

"Anna lagde på førstedagen ud med to remiser, og sejrene kom i 3. og 5. runde. Her udnyttede Anna dygtigt bittesmå positionelle fordele i helt lige slutspil til at nappe en bonde eller to og sikkert køre sejrene i hus. ”Fejlen” kom i 4. parti mod Ingrid, hvor Anna overså en giftig løbertrussel  i diagonalen mod Dronning + Konge og ikke fandt trækket, der kunne have holdt liv i partiet med en bonde mindre.

Generelt spillede Anna bundsolidt i hele turneringen. Hun holdt tålmodigt balancen i 4 af de i alt 5 partier og havde godt styr på tidsforbruget . I følge Stockfish lavede Anna kun èn grov fejl (ovennævnte) i hele turneringen! Den Islandske holdkaptajn som jeg analyserede/talte en del med, roste efter afslutningen Annas spil og opsummerede det meget præcist: ”Super teknik, men lidt for lidt aggressivitet i åbningsspillet” .

 

Fire partier spillet
(28. april 2016) Af PE Nielsen

   

Borup udspiller forrest Mikkel, for så lige inden matten at tabe dronningen ved en afdækkerskak ... og slut :-(
Bagved taber Dennis til Benny L
  Anders og Wendelboe holder begge balancen og så får vi endnu en remis i remisgruppen! Kun 5 partier ud af 24 har fundet en vinder, og kun 2 spillere har vundet dem!   Peer Ole (tv) var fra start i defensiven og presset tidsmæssigt, men omkring tidnøden spiller Benjamin upræcist, og det bliver remis (7. runde forud)

    Så blev antallet af uafsluttede partier i klubturneringen halveret til 3. Filip Boe er jo klar vinder af Mester 1. I Mester 2 er Benny Lauridsen nu favorit, men Mikkel holdt sig dog inde i kampen med den heldige sejr. I Basis 1 får vi en rigtig finale: Lars C har vundet 3, Thye 2, alt andet remis - og de to mødes indbyrdes i sidste runde! Basis 2 føres af Filip Holm, men Kris, som han møder i sidste runde, er farlig for ham, idet Kris har en udsat og kan nå á point! I Basis 3 fører Henrik Hansen med 5 af 6, kun Anna med 3½ af 5 kan nå ham - de mødes også indbyrdes i sidste runde den 12. maj!

 

IM og EMT i Fredericia
(28. april 2016) Af PE Nielsen

    I Kristi Himmelfartsferien den 4.-8. maj spilles en IM-turnering i Fredericia, og Filip Boe er blandt deltagerne. Topnavnene er Nikolas Lubbe og den lokale Jens Ove Fries, hertil kommer så et kobbel af unge talenter - se feltet her. Dagene den 6.-8. maj spilles endvidere en EMT-turnering, hvis du ikke har andet for - tilmelding her!

 

Bededagsturneringen
(25. april 2016) Af PE Nielsen

    Vi kan være stolte af vores Bededagsturnering med 18 hold bestående af 75 deltagere! Godt arrangeret af formand Tom, Per og Mikkel i kantinen, Rudbeck på kassen, Leif Møller der har løbet spidsrod for at skaffe hold, samt alle andre, der har hjulpet til! Som Tom udtrykte det: Forrige år 15 hold, sidste år 16 hold, og nu 18! Målet er 10%'s vækst pr. år! Han kunne blive en god markedsøkonom, ku' han!

    Vi skal kigge på resultaterne: Sikker vinder blev Mere held end forstand med bl.a. Bjørn Ochsner og Allan Stig på holdet - Allan spillede 2. bræt og blev brættopscorer her! Holdet var suverænt og vandt alle matcher, mere eller mindre, dvs. 12-0, 10-1, 9-3, 8-2 og 7-4 i 3-pointsystemet! Nr 2 blev Kill Bill 4 med Nicolai V Pedersen på topbrættet.

    Så tager vi Nordrebrillerne på og kigger ned i ratinggrupperne: Bedste hold under 2200 var Team Østjydsk, en flok medarbejdere i Jan Rewitz' busselskab (derfor var vi nogle, der yndede at kalde holdet Bussemændene!), foruden Rewitz var Per Oehlerich på holdet, og som ankermand havde de Jackie Andersen, der præsterede bedst på bræt 1! Tuborg Squash med Martin Bækgaard, Thomas Klitgaard - fik delt brætpræmie på bane-3 - Dennins Hemdorff og Rasmus Nielsen på holdet og Lille Meyer med Jan Christensen, Nina Høiberg, PE Nielsen og Jens Abildlund var her statister ...

    Vinderholdet Remiskongerne i ratinggruppe under 2050 havde Leif Møller og Benjamin Christensen på holdet! Gruppen under 2000 blev vundet af Fur Skakklub med Bjarne Jensen på holdet. Her var Confuse a Cat Ltd. med Peer Ole Pedersen og Martin Koch Clausen statister. I gruppen under 1850 var vi repræsenteret ved Joint Strike Fighter med Poul Thomassen, Mads Borup og Filip Holm på holdet, og på De Rutinerede spillede Bjarne Lysgaard-Egeberg på topbrættet, men præmien gik til et hold nede fra den underliggende gruppe, Horsens Fightere! Det gav så plads til, at det lavest rangerende hold Varylerne nappede præmien i gruppen under 1700 - jo alle har  virkelig præmiechance som tilsigtet!

    Se holdene, slutstillingen, præmietagerne - ja alle (på nær fotografen) her.

 

Bededagsturnering med 18 hold
(20. april 2016) Af PE Nielsen

     

Tom åbner ballet ....

 

Tid til skak, ung mod gammel ....

 

Råhygge i pauserne ....

  .... og endelig præmier!                                     (Billeder fra 2015)

    Så er der ved at være klar til Bededagsturneringen, der løber af stabelen fredag kl. 10 på Brobjergskolen. 17 hold er klar, og der bliver dannet et 18. af en flok løst tilmeldte, en fremgang på 2 hold i forhold til i fjor - se holdene her under Tilmeldte. Også organisatorerne melder klar, primært er det turneringsleder Tom og Kantinefar Per med søn Mikkel, men en del andre hjælper naturligvis også til.

    Som det ses nedenfor, er to fra sidste års vinderhold: Filip og Mads Boe aktive i CCC, så det giver plads til andre! Stærkest ser Mere held end forstand med bl.a. Allan Stig og Bjørn Ochsner ud, men også Amatørnisserne med Igor Teplyi og Johnni Veng kan byde ind! De næsten Nordre-rene Tuborg Squash med Martin Bækgaard og Lille Meyer med Nina og Jan C kan måske skabe ravage, men må nok forvente at skulle kæmpe hårdt om pladserne 3 og nedad!

 

Klubmesteren aktiv i CCC i hovedstaden
(20. og 25. april 2016) Af PE Nielsen

    Den nyudnævnte klubmester Filip Boe og far Mads deltager fra i dag i CCC, Copenhagen Chess Challenge. Der spilles 9 runder, én i dag og to runder torsdag - søndag - pøj, pøj! Turneringens hjemmeside her og tavler her.

    Resultater: Jonny Hector vandt turneringen med 7½ af 9, et helt point foran et kobbel af spillere på 6½. Vi skal lige se, hvorledes det gik Filip Boe og vores to B-medlemmer Mads Boe og Lars Andersen: Alle tre præsterede en anelse bedre end forventet, men vi snakker ret små plusser. Lars endte på 5½, Mads på 5 og Filip på 4½.

 

Filip sikker ny klubmester!
(15. april 2016) Af PE Nielsen

   

Filip sikrer sig med en sikker sejr over Nina - den 6. i træk! - klubmesterskabet allerede efter 6 runder!
I baggrunden vinder Peer Ole på tid over Vagn!
  I 6. runde var der kun ét afbud:-) Det betød , at alle slags ure blev taget i brug, her to tårnure! Alfred og Henning til venstre vinder deres partier, Henning over den førende!   Og der var ikke plads nok i de lukkede lokaler! Derfor blev dette parti henvist til skammekrogen! Bemærk at der spilles med Garde-ur! Steen måtte ned mod Jørgen.

    Så kan vi allerede kåre den nye klubmester: Filip Boe Olsen - hjertelig tillykke!! Den rolige og koncentrerede 13-årige gut har slået hele feltet overbevisende, i aftes Nina, og har nu 6 af 6; i sidste runde venter Vagn. Vinder Filip også den, har han præsteret hvad kun Igor tidligere har gjort - og så må vi naturligvis ha' en match mellem de to !? Tom kom med remis imod Jan C op på en delt andenplads med Nina, begge har (kun!) 3½ af 6.

    I Mester 2 kørte Rasmus N i mål (han har spillet sidste runde forud) med 4½ uden tab. Om det er nok til at vinde klassen, er usikkert: Benny L har 3½ og to partier tilbage, Morten R har 3½ og ét tilbage, og endelig har Mikkel H 2½ og tre tilbage - altså meget åbent! I Basis 1 tog Lars C en hurtig remis og fører stadig komfortabelt med 4 af 5. Thye har 4 af 6, men også andre kan nå op. Hardlei og Bjarne er remiskonger med 6 remiser og skal mødes i 7. runde! Hardlei har dog spillet en hel del flere træk end Bjarne!

    Basis 2 føres lidt overraskende, men fortjent af Filip H med 4½ af 6 uden tab! Kris H har 3½ af 5 og Jonas N 3½ af 6, mens Nørholm har 4 men han har spillet alle 7. I Basis 3 tabte den førende Henrik H: Han satte mere eller mindre dronningen i slag mod Kragelund, der jo selv gjorde det samme for nogle runder siden! Henrik ligger dog stadig lunt med 4 af 5, dark horse er Anna H, der igen var afbudsramt og stadig har 2½ af 3! Andre kan dog også banke på .....

    Nu er det så tid til at få afviklet de sidste udsatte inden sidste runde torsdag den 12/5, vær venlig STRAKS at få planlagt røde og meddel det til Tom og mig som angivet på afbudslistesiden! De næste to torsdage er til rådighed, 5/5 er Kr. Himmelfart, hvor der er lukket.

 

Jens Ove Fries på slap line i Syddjurs
(13. april 2016) Af PE Nielsen

    Mandag aften tog jeg til foredrag og simultan med Jens Ove Fries i Syddjurs Skakklub; Filip Holm og farmand havde fået samme gode idé! Jens Ove lagde ud med nogle teoretiske betragtninger, hvori også indgik hans egne ideer, og det gav en bred vifte af åbninger med dyr og fabeldyrnavne! Se bare her et udpluk: Orangutang, Pinsvin, Pelikan, Flodhest, Rotten (rat defence), Den logrende hund, Den logrende hale, Dovendyret (Sloth!), Snegle Caro Kann, Skorpion, Lock Ness (-uhyret, vel) og endelig Bæltedyret! Selvom det er uden for dyreriget (sådan da), vil jeg også lige nævnte Jensowitsch!

    Det var - for mig - spændende og høre om Jens Oves åbningserfaringer og -ideer, som i høj grad kommer frem på hans lommeskakspil på lange gåture (ofte 2-3 timer!), og så bliver ideerne skrevet ned og analyseret på løse notater, der ligger i store stakke i et skab! Det skal også nævnes, at Jens Ove ikke har åbnet en åbningsbog de sidste 3-4 år! Og endelig en Jens Ove læresætning: "Det er forbudt at spille c4 eller f4 i 2. træk", årsagen er, at det spærrer for en løber!

  En spændende stilling!        Mange spændende stillinger!  

    Bagefter viste Jens Ove et parti, og så varder så simultan, hvor jeg også deltog side om side med Filip og farmand. Det var rimeligt afslappet, og Jens Ove tog gerne remis med de juniorer, der desværre - i pressede stillinger! - skulle hjem og i seng! Så da jeg kontrolleret havde opnået en klar gevinststilling, tilbød jeg solidarisk remis for at kunne nå bussen, der kun gik hver time; Jens Ove overraskede dog ved at opgive! Resten af resultaterne kender jeg ikke.

    Jeg finder egentlig en sådan aften rigtig god, den bør tages op i Nordre-regi, vi har jo rigelig med spillere, der vil kunne give et kort foredrag og så spille simultan! Og Jens Ove gjorde det godt, selvom åbningsdelen i starten trak ud - og vist kedede en del af de halvmange juniorer, der var til stede. Det gjaldt dog ikke Filip, der sugede alt til sig, og i simultanen spillede han så Flodhesten mod Jens Ove, endda med ideen Ke8-f8-g8-h7 - forfriskende! Desværre kom kongen ikke længere end til f8, før Jens Ove tog fat, og jeg frygtede, Filip måtte ned - men jeg har modtaget følgende fra Ken Holm:

    "... undervejs fik Filip dog en officer, og så blev Jens Ove nødt til at spille for fuld udblæsning og benytte sin erfaring. I slutningen fik han en dobbelt springergaffel mod konge/dronning/tårn som ville vinde ... Men han udtrykte, at det havde været et godt parti og at Filip havde spillet Flodhesten godt ....
- han havde jo aldrig set/prøvet den! Jeg selv stod lige pludselig til gevinst, en bonde op. Selv Jens Ove sagde at det ikke var så spændende mere; men han prøvede jo at spille lidt mere! Efter at have vundet bonden tilbage, så fik han mig i et uundgåelig træktvang, som betød, at han kunne komme ind bag forsvaret og spise bønder med forvandling afslutningsvis, og den glæde skulle han ik' have!  ;-)

 

Skoleskak Grand Prix
(9. april 2016) Af PE Nielsen

Fra Ken Holm har jeg modtaget følgende referat samt billederne:

Afslutning på Grand Prix sæsonen under Aarhus Skole Skak

    Så er de sæsonens niende og sidste skoleskak grandprix turnering afviklet, den foregik søndag d. 3/4 i Kulturhus Herredsvang på Hasle Bibliotek.

I den afsluttende turnering blev Anna Hedelykke nr. 2 med 4 ½ points, Filip Holm blev nr. 3 med 4 ½ points og Alfred Hedelykke blev nr. 7 med 2 ½ points. Alle tre spiller naturligvis i den stærkeste gruppe (A-gruppen), selvom de aldersmæssigt kun tilhører C-gruppen. Der var 8 spillere i en alle-mod-alle (dvs 7 runder) som havde formanden Tom Petri som turneringsleder/dommer.
 
    Sæsonen igennem kæmper man i de forskellige styrkegrupper som er afstemte efter ens spillestyrke, og man kan rykke op og ned ligesom i fodbold alt afhængig af resultatet af den sidste spillede turnering. Det meste af Danmarks skoleskak turneringen foregår i aldersgrupper, hvorfor de bedste spillere desværre ikke får den træningsgivende modstand, som de har brug for, og samtidig bliver de svagere spillere overmatchet i stedet for at spille mod spillere med samme styrke uanset deres alder. Af denne årsag kommer der altid mange spillere fra Syd-, Vest- og Nordjylland for at deltage i vore turneringer. I år er der også begyndt at komme flere spillere fra Fyn.

    I den netop afsluttede sæson har tre af Nordres juniorer været faste deltagere i grandprixet: Anna og Alfred Hedelykke og Filip Holm. De samlede opnåede points pr. turnering omregnes til et GP-bidrag, og disse bidrag akkumuleres til en samlet pointsum, hvor man dog fratrækkes det dårligste resultat (= dårligste turnering) for at gøre plads til et afbud i løbet af sæsonen.
 

    Da pointene blev gjort op var den samlede høst for Nordre spillerne således i C-rækken (født i 2001 og 2002):

    1. Filip Holm            117,5 points (for 8 af 9 turneringer)
    3. Alfred Hedelykke 105,3 points (for 8 af 9 turneringer)
    4. Anna Hedelykke    98,5 points (for 7 af 9 turneringer)

Tre jævnbyrdige Nordre-juniorer præger gruppe C:    Nr 1 Filip   Nr 2 Alfred   Nr 3 Anna

Alle tre har dermed kvalificeret sig til næste sæsons optaktsturnering hvor de fire bedste spillere i hver aldersgruppe deltager.

 

Filip klart i front & Sondex Cup
(8. april 2016) Af PE Nielsen

   

Spænding i mesterskabsgruppen: Tom holder sig til sine kendte åbninger og håber måske på en slutspilsfordel ...
Bagved vinder Nina i lyntempo over Peer Ole
  I Basis 2 vinder Filip Holm over Thomas Overgaard og går i spidsen med 3½ af 5, bagved spiller Nørholm og Jonas remis. Pagh vinder sit parti og ligger godt med 3 / 4   .... det blev ikke til nogen slutspilsfordel for Tom, Filip
får et klart overtag og vinder et par officerer, og Toms modangreb er uden bid. Her gives der hånd efter Dh1#!

Klubturneringen: Filip vandt i sikker stil topopgøret mod Tom og er nu gået klart i front med 5 af 5! Nina er eneste trussel, hun har efter en hurtig gevinst over Peer Ole 3½, og de mødes i 6. runde. Hvis Nina skal tage skabet, skal hun slå Filip, og Filip skal samtidig sætte point til mod Vagn i sidste runde. Tom ligger på 3. pladsen med 3. I Mester 2 bevarede Rasmus N sin føring med en hurtig remis, han har nu 3½ af 5. Benny L presser dog kraftigt på, efter sejr i aftes har han nu 3 af 4. Morten R og Dennis H er dog også stadig med, begge har 2½ af 4.

    I Basis 1 er der et hav af udsatte - og et hav af remiser! Kun 4 partier har fundet en vinder, og da Lars C står for tre af disse, er han klart i front med 3½ af 4. I Basis 2 fører Filip H efter sejr over Thomas O med 3½ af 5, Flemming Pagh ligger dog ubehageligt tæt på med 3 af 4! Men også flere andre kan nå til tops .... I Basis 3 er stillingen uforandret pga. afbud: Henrik Hansen fører med 4 af 4, Anna H er værste konkurrent med 2½ af 3.

Sondex Cup: Jeg blev i aftes gjort opmærksom på, at vi har 3 deltagere af de i alt 136(!): I Mester 2 er Nina Høiberg med i en ratingmæssig jævn gruppe, Filip Boe som nævnt med i Mester 3 i en gruppe, hvor ratingforskellen mellem 1 og 8 er kun 16! Og endelig er Anna Hedelykke med i Basis 7 som den næsthøjstratede. Følg resultaterne her. Der er live dækning her, men her får vi næppe Nordre-folk på, da der er to GM/IM grupper!

 

Breddehold videre i pokalturneringen
(6. april 2016) Af PE Nielsen

    Tirsdag aften blev 6. HKs pokalkvalifikationsturnering spillet i Skanderborg. Vi var i år ikke repræsenteret i Eliterækken, men havde tre hold med i Bredderækken, og ét af holdene gik helt til tops og er nu kvalificeret til Pokalfinalen i Svendborg i Pinsen! Holdet består af: Filip Boe, der scorede 4 (maximum!), Dennis Hemdorff og Filip Holm, der begge scorede 2½ samt Jonas Nielsen med 1½; scoren er for alle i 4 partier!

 

Skak i AGF
(6. april 2016) Af PE Nielsen

    AGF bruger skakspillet som element i deres ungdomsarbejde for at styrke koncentration og strategiske færdigheder. Det fremgår af en artikel i Aarus Onsdag, som du kan læse i sin helhed her.

 

Filip Boe i ilden!
(6. april 2016) Af PE Nielsen

Klubturneringen: Filip Boe har vundet sit udsatte parti over Jan Christensen og har med 4 af 4 sat favoritten Tom Petri alvorligt under pres før det vigtige indbyrdes møde torsdag aften! Tom har 3, og kravet til ham må være sejr; Nina ligger på lur bagved med 2½. I Mester 2 fører Rasmus Nielsen med 3 af 4, Morten Rasmussen har 2½ af 3 og Dennis Hemdorff 2½ af 4, og man skal ikke glemme Benny Lauridsen med 2 af 3!

    Basis 1 af ramt af mange udsatte, Thye fører med 3 af 5, men Lars C har 2½ af 3, så ....! I Basis 2 har tre mand 2½ og fører: Kris Hedelykke i 3 partier, Filip Holm i 4 partier, og endelig Leif Nørholm i 5 partier (han har allerede spillet sidste runde!).  Og Flemming Pagh ligger på hjul med 2 af 3! I Basis 3 fører Henrik Hansen med 4 af 4, han er desværre afbudsramt torsdag. Eneste alvorlige konkurrent synes at være Anna Hedelykke, der har 2½ af 3.

    Der er fortsat (for) mange udsatte, få dem venligst aftalt og afviklet - jeg kommer efter jer i klubben i morgen!

Sondex Cup i Kolding i weekenden, 5 runder på 3 dage(!): Partiet mod Tom torsdag bliver skrap opvarmning for Filip, der i weekenden spiller i Sondex Cup, formodentlig i Mester 3, der er en meget jævn gruppe med bl.a. Jens Ramsdal. Lad os håbe, Filip igen kommer op i omdrejninger, Kandidatklassen var en lille skuffelse, som han dog allerede må have rystet af sig med sejren over Jan C!

Filip Boe er klar til en hård tørn de næste dage: Tom torsdag i klubturneringen og 5 runder i Sondex Cup i weekenden!  

 

Nordre Nyt på gaden
(31. marts 2016) Af PE Nielsen

    I aften spilles en række udsatte i klubturneringen. Ud over dette er der mulighed for at afhente 

 

Filip Boe i semifinalen ved Lyn DM
(26. marts 2016) Af PE Nielsen

    Ved lyn DM gik Filip Boe i faderens fodspor og nåede helt frem til semifinalen. Her blev Thorbjørn Bromann hans overmand; i finalen måtte Thorbjørn ned mod Allan Stig, der vandt 1½-½ og således blev Danmarksmester. I Kandidatklassen går det lidt trægere for Filip, han har pt. 2 af 4.

 

Invitation til pokalturneringen
(26. marts 2016) Af PE Nielsen

    6. Hovedkreds inviterer til kvalifikation til pokalturneringen i bredde- og eliterækken, der afholdes tirsdag den 5/4 kl. 19 i Skanderborg Skakklubs lokaler på Sygehusvej 7- læs nærmere her. Finalestævnet afholdes som sædvanlig pinsesøndag; hertil kan junior- og seniorhold tilmeldes direkte. 

    Tilmelding til Tom Petri (tlf. 61 33 71 28 eller mail) senest på torsdag, individuelt eller hele hold.

 

Invitation til gæsteaften i Syddjurs
(23. marts 2016) Af PE Nielsen

    Vi har modtaget følgende fra Syddjurs skakklub:

IM Jens Ove Friis Nielsen gæster Syddjurs skakklub mandag den 11/4. Jens Ove er en af de mest farverige danske topspillere vil gennemgå et parti eller to, tale lidt om (dristig!) teori og endelig spille simultan mod alle, som tør tage udfordringen op. Arrangementet er åbent for alle. Af hensyn til planlægningen bedes du tilmelde dig  via mail kontakt@pladekisten.dk.
Der er begrænset antal pladser til arrangementet, hvorfor tildeling af pladser vil ske efter først-til-mølle princippet. Bemærk også, at ved tilmelding efter fristen 8/4 vil der blive opkrævet et gebyr på 50 kr. Før fristen er det gratis.

    Adressen er Syddjurs Skakklub, Tingvej 22, 8543 Hornslet     -    Med venlig hilsen, Syddjurs Skakklub

 

DM i gang, Per Oehlerich på live
(20., 22. og 23. marts 2016) Af PE Nielsen

    DM er gået i gang i Svendborg. Desværre gled Igor lige akkurat ud af Landsholdsklassen ved tilmeldingsfristens udløb; vi ville naturligvis gerne have fulgt Igor live. Nu må vi i stedet følge Per Oehlerich, der er første Nordremand i aktion! Han er med i G5 1. forløb og er svag favorit til at vinde klassen. Da Kandidatklassen ikke er i gang endnu, er Pers gruppe på live! Per vandt i første runde over Jørgen Overgaard (der også er med i vores klubturnering) i en franskmand, Per vandt et spændende slutspil. Opdatering: Efter gevinst i 1. runde og remis i 2. runde vandt Per sikkert det vigtige topopgør i 3. runde mod den næsthøjest ratede. Det betyder, at favoritværdigheden er væsentlig øget, og i skrivende stund står Per allerede til gevinst i 4. runde mod en lavereratet modstander - det tyder lovende! Seneste: Med en sejr i sidste runde kom Per Oehlerich godt i mål med 4½ og vandt turneringen! Godt gået, 4½ var væsentligt over det forventede!

    Tirsdag starter Kandidatklassen, og her har vi Filip Boe med, han ligger lige under midten ratingmæssigt i den 28 mand store gruppe, men lur mig, om han ikke bliver placeret højere! Filip er også tilmeldt Lyn-DM, ellers spotter jeg ikke andre Nordrefolk, heller ikke Jan Rewitz med kandidatresultatet.
Seneste: Filip er ikke kommet alt for godt i gang, tab i 1. runde og remis i 2. runde. Må det gå bedre fremadrettet!

   Per Oehlerich er i ilden som svag favorit, følg ham og Landsholdsklassen live http://www.skak-dm.dk sidenhen også Filip Boe

 

Tom måtte ned mod Peer Ole
(18. marts 2016) Af PE Nielsen

   

Bag vinduesgitteret: Peer Ole slår Tom, og Nina vinder med besvær over Benjamin. I et 3. opgør vandt Vagn J over Leif, mens Filip - Jan C er udsat   I baggrunden holdt Anna hovedet koldt, da
det gjaldt og besejrede Jørgen Frank.
Forrest presser Flemming Pagh  Leif Nørholm ....
  .... og partiet afslutter denne skakaften! Pagh har i den endelige tidnød D+T plus to farlige fribønder mod Leifs D+T+S. Springeren klarer det ikke, og Leif må ned

    Det er ikke hverdagskost, at Tom bliver besejret i vore interne turneringer, men i aftes skete det: Peer Ole kender sin englænder ud og ind, og Tom får ikke lavet det rigtige modspil og taber. Nina giver ukorrekt en bonde, men får siden en chance, hun ikke giver fra sig. Vagn finder et spændende offer på f2 og får overtaget mod Leif og vinder. Filip har 3 af 3 og er vel nu svag favorit - det bliver spændende at følge ham, nu hvor han skal op imod førsteholdskollegerne!

    Ellers er aftenen ramt af hele 9 afbud, så kun 11 afvikles :-( En stor del af partierne ender remis, undtagelserne: Benny Lauridsen vinder igen et spændende parti, denne gang over Steen Fup! Pagh slår Nørholm, se billederne ovenfor. Anna vinder hurtigt over Frank, der laver en fejlkombi i en spændende stilling. og endelig taber Kragelund et lærerigt slutspil mod Torben Hansen, det ville ha' været vundet ved korrekt spil.

    En kraftig opfordring: Få venligst aftalt spilletid for de partier, der endnu ikke har afviklingsdato; det er den der har meldt afbud, der har ansvaret.

 

Generalforsamling i Chess House
(17. marts 2016) Af PE Nielsen

    Der var generalforsamling i Chess House i aftes, og det store kritiske punkt var valg af formand, kasserer og hele 3 bestyrelsesmedlemmer! Heldigvis har tidligere formand Thomas Vestergaard fra SK68 indvilget i at tage formandsposten igen, og minsandten om ikke vi også fik en gammel kasserer igen: Vores Lars Noe! Derimod lykkedes det ikke at finde de nødvendige 3 nye bestyrelsesmedlemmer, men to blev fundet: Vores Per Oehlerich træder til igen sammen med en juniorforældre, en Sven fra Silkeborg.

    Der var en meget positiv stemning og også valget var positivt, selvom man kun fandt 2 af de 3. Den nye bestyrelse vil de næste uger forsøge at finde den sidste til bestyrelsen samt en suppleant - derfor blev generalforsamlingen af dirigent Tom Petri suspenderet til onsdag den 13/4 kl. 18.00.

    Ellers skal det nævnes, at Chess House i år bliver økonomisk presset pga. stigende husleje (en midlertidig nedsættelse stopper), problemer med at få folk til at betale deres medlemskontingent - betal venligst hvis du ikke allerede har gjort det! - og endelig på kommunens juniortilskud, der er faldende pga. medlemssituationen.

    Ellers konstateredes det, at barvagterne kører fint under Dennis' fortsatte ledelse (efter at han træder ud af bestyrelsen), ligeledes rengøringen, der dog mangler 2-3 mand til at tage ca. 2 timer hver 2./3. måned - noget for dig!?

Og så var der endelig kl. 22.30 ost og rødvin, den nye formands varemærke!

                                                                             
                         Dirigent Tom Petri og ny formand Thomas Vestergaard                                                                      Diskussionsivrig forsamling på 20 aktive!

 

Danmarksmester og Aarhusmester!
(13. marts 2016) Af PE Nielsen

    Ken Holm har sendt mig følgende, som jeg naturligvis straks viderebringer, tak Ken:

Nyt fra skoleskakkens Nordre-spillere:
 
    Anna Hedelykke har i den forløbne weekend deltaget i Danmarksmesterskabet i skoleskak for piger som har været afviklet hos Jetsmark skoleskak i Pandrup i Nordjylland. Det blev til en førsteplads i B-gruppen, og denne placering betyder, at Anna har kvalificeret sig til Nordisk Mesterskab for piger som afholdes i Norge i den sidste weekend i april. Tillykke til Anna med mesterskabet! Resultater her,  klik "CB" nederst på siden. Som det fremgår, vandt Anna ikke CB-gruppen men var bedstplacerede B-spiller!

Derudover har det traditionsrige Århus Mesterskab i skoleskak været afviklet på Niels Ebbensen skolen i Skanderborg. I C-gruppen vandt Filip Holm
og blev dermed Århus Mester med 4½ af 5 points; i samme gruppe blev Alfred Hedelykke nr. 3 med af 5, i det indbyrdes opgør vandt Filip. På vandrepokalerne for Århus Mesterskabet ses ganske velklingende navne med tidligere vindere bl.a. IM Rasmus Skytte og GM Jakob Vang Glud, og fra nyere tid: FM Bjørn Ochsner og GM Mads Andersen og også den allernyeste tid: FM Filip Boe og FM Jonas Bjerre. Tillykke til Filip med Århus Mesterskabet. Resultater her.

  Anna Hedelykke blev i år DM i Pige-skoleskak og kvalificerede sig til NM!          Filip Holm blev AaM i Skoleskak i C-gruppen 

 

Tredje runde spillet
(11. marts 2016) Af PE Nielsen

   

Filip besejrer i sikker stil Leif og går i front med 3 af 3!
Bagved klarer Nina lige skærene mod Vagn og vinder endda tårnslutspillet til sidst!
  Partiet forrest mellem Benny L og Rudbeck blev
en ren gyser med Benny som vinder
- bagved vinder Dennis over Borup
  Basis 2: 4 x remis! Forrest er det de to topscorere fra 3. holdet, Filip og Leif. Bagest Brian K og Jonas, Jonas havde 2 sekunder tilbage efter udført træk 40!

    Filip udnyttede Toms afbud til at bringe sig alene i spidsen med 3 af 3; Tom har 2 af 2 og en udsat mod Benjamin - Nina halser efter med 1½ af 3 efter en heldig sejr over Vagn. Der er en del udsatte i Mester 2, her fører Rasmus Nielsen med 2 af 2, Dennis har efter sejr over Borup 2 af 3. I Basis 1 spillede Thye en remis forud mod Taylor og har nu 2 af 3; Lars C fører med 2 af 2.

    Basis 2 var ren remisparade, 4 styks! Så der tegner sig en tæt og meget spændende gruppe, Filip Holm fører med 2 af 3, en del har 1½.
I Basis 3 bragte Henrik Hansen (Randers) sig klart i front med 3 af 3, Alfred og Geneser har 1½ efter sejr i aftes; Geneser vandt i 3-4 træk, da modstanderen kom til at spille e-bonden frem efter Lg5 - og så kom det ubarmhjertige Lg5xd8! Slut! Fotografen nåede desværre ikke frem .....

Vi kigger lige på dramaet mellem Benny og Rudbeck:

  Der sker: 21...Txe4! 22.Se5! 22.Dxe4? Lf5! Txe3 23.Dxe3 dxe5 24.fxe5 De8 25.Txf6! Sxf6 26.Sf4 
Her skulle Rudbeck have fortsat med 26...Lf5, men han skærpede yderligere med 26...g5?! og forviklingerne fortsatte i en uklar stilling. Afslutningen kommer sikkert i klubbladet ;-)

 

Indbydelse til Bededagsturneringen
(8. marts 2016) Af PE Nielsen

    Så er invitationen til årets bededagsturnering på  plads, se den her. Vi håber naturligvis på, at mange Nordrespillere stiller op til klubbens flagskib udadtil, og hvis du eller I mangler en eller flere spillere til at danne et hold, er du velkommen til at kontakte Leif Møller på telefon 29 32 03 19 eller mail sulemo9394@gmail.com.

 

Afslutning i Xtracon Ligaen
(5.,6., 8. og 9. marts 2016) Af PE Nielsen

    I dag lørdag kl 14 og i morgen søndag kl 10 spilles de sidste to runder i Skakligaen i Skanderborg. Du kan følge med live, se linkene til de enkelte matcher på forsiden af skak.dk.

    Lørdag blev det et nederlag på 2½-5½ til Nordkalotten, der tog bronze. Søndag blev det til en lidt overraskende 5-3 sejr over bysbørnene fra Århus/Skolerne. Dermed havnede holdet på en udmærket 6. plads, i øvrigt lige efter Århus/Skolerne, se tabellen her. Vores nye mand på 8. brættet, Filip Boe, gjorde det storartet med 5 af 8, godt én mere end forventet! Philidor vandt som forventet sikkert foran Skanderborg.

    Mandag sluttede 3-holdet sæsonen af ved afslutningsstævnet i Hornslet med et 3-5 nederlag til SK68 5, men stadig en flot sæson for "juniorholdet", der sluttede på tredjepladsen! NB! Jeg er fra flere sider blevet gjort opmærksom på, at 3. pladsen betyder oprykning, da Viby vandt nedrykningskampen mellem de to nr. 6 i 3. Division Gr. 3 og 4, se dette her. Hjertelig tillykke til holdet :-)

 

Filip Holm slog Peter Heine!
(3. marts 2016) Af PE Nielsen

    Filip Holm deltager pt. i nogle juniortræningsseancer, og efter den netop afsluttede skriver landstræner Mads Boe til deltagerne:

Som afslutning på modul 1 var vi meget heldige ved at få besøg af Danmarks stærkeste skakspiller, GM Peter Heine Nielsen, der jo er træner for VM Magnus Carlsen. Helt improviseret 5 minutter til slut var Peter klar til en lynmatch med de unge talenter, som fik en god oplevelse!
Peter vandt matchen med 4-1, men Filip nappede et helt point. Tillykke!! :-)
 
   Filip Holm i nærkontakt med Peter Heine, som han besejrede i lynmatchen!
 

Andetholdet blev nr. 2
(28. februar 2016) Af PE Nielsen

   Topscorer Jan Rewitz (th) gør som den sidste arbejdet færdig og sikrer det nødvendige point!

    ... men det stod hårdt! Holdet var 1½ foran Aalborg I, som netop var modstanderen i sidste runde, så kravet var mindst 3½ points. Og det var netop hvad vi formåede at skrabe sammen, med det yderste af neglene! Per Hansen fik hurtigt et super slutspil, men smed det desværre i havnen og tabte. Det lagde resten under pres, og det kunne nemt være gået galt, bl.a. var jeg en kvali under, og Leifs modstander overså en afgørende dobbeltskak i træk 40.
Og så kunne Jan Rewitz som den sidste afgøre det hele, og det klarede han i bravourstil, 5 partier, 5 hvide og 5 sejre, et kandidatresultat! SK68 II vandt gruppen.

 

Dramatik i toppen og Holdskak
(26. februar 2016) Af PE Nielsen

   

Tom og Filip Boe vinder deres partier i toppen, Tom over Vang efter et kæmpedrama, Filip over Peer Ole   Mads Borup og Morten R spiller (forrest) remis, mens
Mikkel H napper pointet over Benny L
  Filip Holm stod godt, men Pagh fik afværget til remis. Bagved vinder Leif Nørholm over Brian Kr

    Der var drama på i aftes i Mester 1: Filip Boe besejrede Peer Ole, mens Nina efter at have stået i overkanten det meste af partiet måtte give remis til Leif Møller. Dramaet udspilledes mellem Vagn Jensen og Tom, i Toms berømte flodhest. Vagn gik på i sin vante stil og ofrede spændende en officer for to bønder og kæmpepres. Partiet sluttede i rasende tidnød til begge spillere, og det var vel mere eller mindre tilfældigt, at det var Vagn, der skred, vist i træk 39. Dermed er Filip og Tom gået i front med 2 af 2.

    I Mester 2 er der pga. mange udsatte ingen i front (!), hvorimod Lars Christiansen fører Basis 1 med 2 af 2. I Basis 2 er Filip Holm i front med 1½ points, efter en remis i overkanten mod Flemming Pagh. I Basis 3 fører Henrik Jegbjerg Hansen fra Randers med 2 af 2, Henning Kragelund er trådt ind og fik en heldig sejr over Alfred; han har en udsat mod Anna fra 1. runde.

    Holdskak: I tirsdags vandt Nordre III en flot sejr over Skanderborg III og ligger nu på 3. pladsen. Søndag spiller Nordre II sidste runde, her skal 2. pladsen forsvares direkte mod Aalborg I. Weekenden efter slutter Xtracon-holdet af med dobbeltrunde i Skanderborg. Endelig slutter Nordre III af mandag den 7/3.

 

Filip tæt på nordisk mesterskab
(22. februar 2016) Af PE Nielsen

    Ved weekendens nordiske mesterskaber i skoleskak var Filip Boe tæt på at tage titlen foran Jonas Bjerre, men Filip fejlede desværre i sidste runde og måtte nøjes med en flot 2. plads og en pæn ratinggevinst! Jonas og Filip endte begge med 5 af 6 ved indbyrdes remis plus yderligere en remis til hver; det gav Jonas titlen med ½ korrektionspoint mere :-/ Filip var dog heldig i sidste runde:

  I denne stilling tog Filips modstander evig skak. Hvid vinder imidlertid med 24. Tf3! Tfd8 25. Dh6! Df8 26.Tg3+ Kh8 27.Df6+.

 

AaM og Chess House GM slut
(21. februar 2016) Af PE Nielsen

    AaM: Gassen gik desværre lidt af vore spindere til sidst ... Nina vandt meget heldigt i 4. runde og var dermed et helt foran før sidste runde, men her spillede hun uvant passivt og blev kørt over af Jakob Kjær, der dermed nåede op på en delt 1. plads med 3½ af 5. Værre gik det Anna, der tabte de sidste to; i denne gruppe blev Filip Holm og Thomas Overgaard derfor bedste Nordrefolk med 50%.

    Lars C spillede en fornuftig turnering, selvom hans 3½ kun rakte til en delt 2. plads. Værre gik det resten, kig her. Aarhusmester blev i øvrigt Kristian Seegert, trods nederlag i sidste runde.

   Lars Christiansen (tv) vinder i 4. runde over Willy Møller Nielsen

    Chess House GM: Igors afslutning var heller ikke munter, åbningen var lidt off-pist for Igor, og kan kom på glatis. Det benyttede Martin Mathiesen sig af og vandt i flot stil, hvormed han lavede sin næstsidste IM-norm! Samme opnåede det tyske talent Kollars; pengerovet tog de tre østeuropæiske stormestre sig pænt af! Sluttabel her.

  Thomas Overgaard fik skønhedspræmien for sin sejr over Ole Sørensen, sort har lige spillet 28...c6-c5, hvad svarer Thomas?

   


Stærk spindeside!
(20. februar 2016) Af PE Nielsen

    Mens det ikke går for godt for vore mandlige deltagere ved AaM - Lars Christiansen dog undtaget, han har 2 af 3 og er på en delt førsteplads i Basis 1 - går det gevaltigt for vore to kvinder: Nina Høiberg er med 2½ gået et helt point i front i Mester 2, mens Anna Hedelykke ligger på en 2. plads i Basis 4, kun et halvt efter den førende! Gå selv på opdagelse i resultaterne her.

   

Nina var også i fordel i 2. runde, men her måtte hun alligevel afgive sin remis mod Grove ...   Anna er i gruppe med Thomas Overgaard (her ved hendes side) og slog i øvrigt i 3. runde Filip Holm!   Bag Anna sidder drengene lidt uroligt - ja man kan næsten sige højt - i sædet, det er Alfred til venstre

    I Chess House's GM turnering blev den førende GM'er slået i flot stil af Martin Mathiesen, og som jeg vurderede det, gik vores Igor med de sorte efter et helt point i et slutspil imod GM'eren på 2. pladsen; det viste sig desværre for ambitiøst, og Igor måtte ned - her stillingen.

    I morgen slutter begge turneringer på Rosenvangskolen, der er kick off kl. 10!

 


   DOKK1 
hver  
fredag   

 
      
 
  

Aarhusmesterskab og GM-turnering
(18. februar 2016) Af PE Nielsen

    I morgen fredag starter Aarhusmesterskabet på Rosenvangskolen. Grupperne er nu på plads og vi er repræsenteret ved hele 8 spillere i det 54 mands store mesterskab; desværre er vi ikke repræsenteret i Mesterskabsklassen, da Nina Høiberg desværre lige nøjagtigt røg ned i Mester 2. Se og følg grupperne her.

    Live: Nina kom godt fra start i Mester 2 med en rigtig angrebssejr over Jens Ramsdal, se partiet her sammen med Mester 1 partierne - tryk 1. runde nederst til venstre! Brug også linket direkte til at se Nina's 2. runde mod Peter Grove fra lørdag kl. 10! Ellers var det en sløj Nordre-start, dog var der sejre til Lars Christiansen og Thomas Overgaard samt remis til Anna Hedelykke.

AaM er skudt i gang i salen på Rosenvangskolen

Igor var tæt på sejren over GM Grabarczyk, men remis blev det ....

    Chess House's GM-turnering spiller fredag stadig i Chess House kl. 16, lørdag og søndag så også på Rosenvangskolen hhv. kl. 16 og kl. 10. Igor vandt i dag i sikker stil over Jens Ove Fries, der var lidt rigelig rundhåndet med kvaliteter i en dårlig sicilianer med hvid. Igor ligger nu midt i feltet med 3 af 6. Dagens højdepunkt var Bjørn Ochsners sejr med sort over en af de førende stormestre, han ofrede to bønder og vandt i flot stil! Der er dog stadig to stormestre i front i denne stilling.

 

Aarhusmesterkabet i hurtigskak
(16. februar 2016) Af PE Nielsen

    Hurtigskakmesterskabet var desværre undsluppet min opmærksomhed, og Tom havde heller ikke nævnt det - beskedenhed!? Det blev afholdt sidst i januar, og jeg så en notits om det i Chess House's nyhedsbrev, hvor det hedder:  Mesterskabet blev på deling vundet af FM Poul Rewitz fra SK1968 og FM Tom Petri fra Nordre Skakklub. På en delt 3.-7.-plads fulgte Bjarne Lysgaard-Egeberg fra SK 1968, Martin Knudsen fra SK 1968, Kristian Seegert fra Skanderborg Skakklub og Martin Matthiesen fra SK 1968. Et forsinket tillykke med mesterskabet!

 


Chess House GM 2016
(13. -17. februar 2016) Af PE Nielsen   

I dag starter Chess House's stormesterturnering. De første 7 runder spilles i Chess House kl. 16, mens de sidste to i næste weekend spilles på Rosenvangsskolen sammen med Aarhusmesterskabet.

Vi har Igor Teplyi med i gruppen, hvor kravet til en GM-norm er 6½ af 9 i feltet, som du kan se her; Igor lægger ud med sort imod Rasmus Skytte.

Du er naturligvis velkommen til at sniffe til en stormesterturnering i selv turneringslokalet, eller du kan vælge den dovne variant og følge partierne hjemme fra sofaen her.

Det blev en skidt start, nederlag mod Skytte i 1. runde, så nu er kravet 6½ af 8, det lyder hårdt ...
Men så en fin sejr over Nicolai V Pedersen i 2. runde, nyt krav: 5½ af 7 ...
Efter en god remis i 3. runde ligger Igor fornuftigt i feltet, omend GM-normkravet er højt: 5 af 6 ...
Endnu en remis i 4. runde, nu skal der scores 4½ af 5 ...
Med et ret ambitiøst partioplæg mod den førende, løb Igor staver i livet og tabte, ingen GM-norm denne gang! 

 

Så er vi i gang!
(12. februar 2016) Af PE Nielsen

    Så fik vi klubturneringen i gang med 40 deltagere! Der var (i følge Tom heldigvis!) 4 afbud, og derfor plads til alle! Tom kom selv rigtig godt i gang med en sejr over Nina, ligesom Filip Boe også vandt i Mester 1. I Mester 2 vandt Rasmus Nielsen og Jørgen Rudbeck deres partier over hhv. Mikkel Hansen (et drama!) og Dennis Hemdorff.

   

Tom besejrer ubesværet Nina, mens Jan C spiller "en mærkelig" remis mod Vagn Jensen   Vores nye medlem Benjamin Christensen (øverst tv) må ned mod Filip. Forrest spiller Peer Ole og Leif remis   Vores andet nye medlem Jonas Nielsen (øverst tv) kom for sent, men satte Henrik mat med 4 sekunder tilbage!

     I Basis 1 gik Lars C i front med en flot sejr. I Basis 2 var der tre sejrherrer: Kris Hedelykke, Filip Holm og Jonas (billedet ovenfor til højre). I Basis 3 vandt gæsterne Torben Hansen og Henrik Hansen, mens Anna ventede forgæves på sin modstander ..... Link til grupperne her.

 

Start på klubmesterskabet
(10. februar 2016) Af PE Nielsen

    I morgen torsdag går det løs med den nye klubturnering med hele 40 deltagere, meget flot! Spillerne er fordelt i fem 8-m/k-grupper. Det er en stor glæde, at vi har hele fire Nordre-juniorer med, senest er Filip Boe Olsen tilmeldt, og han kommer naturligvis med 2149 i rating (Elo 2185) med i Mester 1, hvor mesterskabet afgøres.

    Filip lægger ud med hvid imod Benjamin Christensen, der netop er skiftet fra SK68 til Nordre! Tom Petri er dog stadig storfavorit, og han lægger ud imod Nina Høiberg. De sidste to opgør i mesterskabsgruppen er: Jan Christensen - Vagn Jensen og Peer Ole Pedersen - Leif Møller.

    Mød gerne op i god tid og få betalingen af dit indskud på plads!
    HUSK at partierne sættes i gang kl. 18:30!

 

Hans Rasmussen er død
(9. februar 2016) Af PE Nielsen   


I torsdags døde Hans Rasmussen 79 år gammel af hjertestop. Hans var en stærk mesterspiller, der gjorde sig
stærkt bemærket i det århusianske skakliv, omend spillestyrken dalede med årene.
Hans har ligeledes mange års virke som redaktør for Skakbladet bag sig.

Hans har været medlem i flere skakklubber, også Nordre frem til for nogle år siden,
hvor han skiftede til Viborg, da han flyttede hertil for at være tæt på sin familie.

Begravelsen finder sted i Ørum Kirke v/ Højslev på torsdag kl. 13.30.
Der vil komme en nekrolog i næste nummer af Nordre Nyt.

 

 

Ligaen og Klubmesterskab
(8. februar 2016) Af PE Nielsen

    Førsteholdet var i går i kamp i København, hvor holdet uden Bækgaard måtte indkassere et lille nederlag på 3½-4½ til en af de andre bundhold, Øbro. Heldigvis forværrede det ikke holdets situation, da de nederste hold tabte større, og der er nu 6 points ned til stregen, og selvom vi har det værste program i den afsluttende dobbeltrunde, bør det ikke kunne gå galt. Og med en god afslutning som sidste år er en 5. plads ikke urealistisk, der er kun 1½ points derop!

    Ved tilmeldingfristens udløb var der 34 tilmeldte til Klubmesterskabet. Favorit er igen Formand Tom, de værste konkurrenter er førsteholdskollegaerne Nina og Jan samt Vagn Jensen fra Aarhus/Skolerne. Lodtrækningen foretages sandsynligvis tirsdag, og du vil så kunne finde tabellen med rundelægning her.

 

Februarskak
(4. februar 2016) Af PE Nielsen

    Der er rig mulighed for at se og spille skak i februar:

    Aarhusmesterskabet spilles over 5 runder på Rosenvangsskolen fredag 19/2- søndag 21/2; tilmelding lidt kryptisk, da du skal gøre det via Chess House's hjemmeside - pt. er 31 tilmeldte, og sidste tilmelding er fredag den 12/2.

    Parallelt hermed afvikler Chess House i perioden lørdag den 13/2 - søndag den 21/2 en GM turnering, hvor de sidste runder også afvikles på Rosenvangsskolen under AaM. Igor er med i GM-klassen, som du kan se her.

    Og endelig starter vores egen klubturnering jo i næste uge, der er tilmeldingsfrist på søndag, anvend linket fra forsiden eller kontakt Tom Petri.

 

Live fra 2. holdets topkamp
(31. januar 2016) Af PE Nielsen

    2. holdet spiller netop nu i Chess House topopgør mod SK 1968 II i 2. division, og det sendes live her. 2. Holdet er desværre stærkt svækket med tre afbud, hvilket har givet Filip Holm en tidlig debut i divisionen, desværre tabte han hurtigt. Og holdet tabte 6-2, kun Peer Ole vandt sit parti, og der var remiser til Holst og Steen C.

 

Hurtigskakmesterskabet
(27. og 29. januar 2016) Af PE Nielsen

    De sidste tre runder af hurtigskakmesterskabet spilles torsdag aften fra kl. 19.30. HUSK: Var du med de første runder, men er forhindret torsdag, så send venligst afbud til Tom Petri (telf. 61 33 71 28 eller mail til formand@nordre.dk) ! Af denne årsag er 4. runde ikke lagt endnu, link til turneringen her.

    Og resultatet: Et afbud fra topplacerede Lars Andersen tog lidt af gassen ud af turneringen. Det betød, at opgøret mellem Tom og jeg i 4. runde var meget vigtig. Jeg vandt et spændende parti, hvor Tom som hvid det meste af partiet var på hælene, og da han ikke så den enlige chance for gevinst i sin tidnød, tog jeg hele pointet. Siden vandt jeg også de sidste to partier (også med sort!) og kørte i mål med maksimum. Tom tog 2. pladsen med 4½, mens Lars Christiansen lidt overraskende blev nr. 3; han tabte til Anna i første runde, vandt så 4 relativt nemme - den sidste dog mod Rewitz - før han i sidste runde måtte ned mod mig.

   Fra mit hjørne kunne jeg se, hvem nærmede sig - heldigvis ikke min onde ånd Leif Møller!

 

Elo-dating
(27. og 28. januar 2016) Af PE Nielsen

Kasserer Jørgen Rudbeck er - af usagte årsager ... -
løbet ind i en spændende artikel om Elo-systemet,
nu anvendt i en hel ny sammenhæng!

Som Jørgen skriver: "Måske kunne det inspirere
nogle ensomme skakungkarle ;-)"

Her det spændende link!

 

Nederlag til Skanderborg
(25. januar 2016) Af PE Nielsen

    Søndag spillede ligaholdet mod Skanderborg, der ligger på 2. pladsen. Vi tabte 3-5, hvilket var cirka ½ under forventet, da Skanderborg stillede slapt op. Nederlaget er ikke nogen katastrofe, vi ligger på 6-7. pladsen, 4½ point fra nedrykning. Jeg var sat ind som reserve for Filip på 8. bræt, det kom der ikke noget godt ud af, min Modern blev revet i stumper og stykker af den kun 11-årige Jonas Bjerre, der i juleferien lavede en IM-norm med en præstationsrating 2480, en del mere end de 2128 han står opført med!

   Jan C var holdets enlige vinder i et kæmpeangreb mod Jan Rode; Nina, Klitgaard og jeg måtte ned, 4 remiser i toppen

 

Fatwa over skak
(22. januar 2016) Af PE Nielsen

    Stormufti Abdul Aziz bin-Abdullah i Saudi-Arabien har udstedt en såkaldt fatwa over skak, og går det nu ulovligt for muslimer i landet at spille det flere tusinde år gamle spil. Årsagen er, at han mener, det er spild af tid og penge, og så betragter han som hasard, hvilket er forbudt i følge Koranen. Han udtaler: "Spillet skak er spild af tid... det skaber splid og had imellem mennesker". Læs mere her, hvor der også et et link videre til Daily Mails artikel.

 

Hurtigskakmesterskab
(20. og 22. og 23. januar 2016) Af PE Nielsen

    De to kommende torsdage (den 21. og 28. januar) afholdes klubmesterskabet i hurtigskak med 3 runder pr. aften. Der spilles fra kl. 19.30. Betænkningstiden er 20 minutter plus 5 sekunder pr træk. Der er ikke indskud, præmierne symbolske. Der anvendes korrektion i tilfælde af ligestilling, og vinderen kan kalde sig Klubmester i hurtigskak. Gæster er velkomne, men kan naturligvis ikke blive klubmester.
Tilmelding til Tom Petri (telf. 61 33 71 28 eller mail til formand@nordre.dk) eller i klubben torsdag senest kl. 19.15.

   Hele familien Hedelykke stillede op til hurtigmesterskabet, og efter sejr i 1. runde fik de unge deres sag for!

    Hele 20 personer stillede op til årets hurtigmesterskab, noget uvant men absolut dejligt :-) Vi måtte derfor rykke ovenpå, hvor der blev spillet i det fine lokale og det åbne rum udenfor ("bageriet"). Blandt deltagerne var familien Hedelykke, i første runde slog Alfred Thomas Overgaard, og Anna slog Lars Christiansen! Det betød, at de i 2. runde kom op imod favoritterne Tom og Lars (billedet), og de måtte da også ned. Ud over Tom og Lars, havde også Mikkel Hansen og jeg max efter 2 runder, og i 3. runde vandt jeg så over Mikkel, mens Tom og Lars spillede en ret begivenhedsløs remis. Det betyder, at jeg fører med max, men jeg skal jo nok op imod d'herrer Tom og Lars i de næste runder, så ....!

    Turneringen hurtigskakrates, og derfor (?) var der en meget seriøs stemning ;-) Link til turneringen her!

 

Holdresultater, kæmpesejr til Nordre II
(17. januar 2016) Af PE Nielsen

    I torsdags spillede tredjeholdet på hjemmebane mod VRS II, og det blev til et fornuftigt og forventeligt 4-4 resultat. På (det elektroniske) holdkort har Tom påført: Bræt 3: 1-0 på Nokia-gambit, hvilket skyldes, at Kjeld Ehlers telefon ringede under runden til Kris' gunst!

    I dag var det så andetholdets tur, vi var en tur i Viby. Desværre dukkede Dennis ikke op, han forsøgte at sove sin migræne væk; desværre vågnede han fortumlet først kl. 13.30 :-( Men man har set det før: Det tænder resten, og vi afgav i de sidste 7 partier kun en halv! Det betyder, at vi nu rykker op på en delt førsteplads med SK68 II. Aalborg I ligger tre points efter, og det er netop de to hold, vi mangler i de sidste to runder - om 14 dage gælder det SK68 II!
Se den spændende tabel her.

  Det stærke andethold - med hul på bræt 7 - rykker op på en delt førsteplads!

 

Klubmesterskabet
(16. januar 2016) Af PE Nielsen

    Der er indbydelse til Forårsturneringen - der også udgør klubmesterskabet - i klubbladet, men flere har allerede fundet invitationen under DSU's turneringssystem! Der er nemlig allerede tilmeldt 7 spillere, bl.a. Tom Petri, som jagter sit næste mesterskab; han har allerede 8½ og mangler blot to i at overgå Eigil Pedersen, der opnåede 10!

    Tilmeldingsfristen er først den 7. februar, men ved du allerede nu, at du skal være med, så meld dig straks, det har nemlig en fordrende indvirkning på andre, der overvejer ;-) Der spilles i 8- mandsgrupper, den nederste dog evt. som Monrad; første runde spilles den 11. februar. Tilmeld dig her.

 

Det strammer til ....
(10. januar 2016) Af PE Nielsen

    Førsteholdet har i den forgangne weekend spillet dobbeltrunde i Hillerød. Lørdag var suveræne Philidor på programmet, og vi fik som de fleste andre hold - Skanderborg undtaget! - en afklapsning på 7-1, heldigvis var Sloth på toppen og vandt over Curt Hansen! Søndag var der så Bov på menuen, desværre skuffede vi med et 4-4 resultat, kun Nina formåede at vinde, mens Bækgaard måtte ned, resten remis.

    Det betyder, at vi bevarer 5. pladsen, men afstanden til bundholdene snævrer ind, den er nu på 4 points, og i næste runde om 14 dage møder vi ude ligaens nr. 2 Skanderborg .... overlevelsen er endnu ikke hjemme.

 

Nytårslyn og ny GP-førende
(7. januar 2016) Af PE Nielsen

    Vi var ti mand til start, igen med Martin Matthiesen fra SK68 som blind passager. Jeg var i front i GP-stillingen, men jeg har meget vanskeligt ved at tilpasse mig betænkningstiden ved Nytårslyn'en: 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. Og det benyttede flere sig af, så jeg først til allersidst snusede til en topplacering. Da Lars A undervejs havde en 0-0-½ serie midt i turneringen, blev det reelt et opgør mellem formand Tom og Martin.

  Formanden ondulerer (lidt heldigt) webmasteren og så ryger Lars A til tops! 

    I næstsidste runde snubler Martin mod mig, han dummer sig i en klar gevinststilling og må tage evig skak. I sidste runde er jeg så oppe mod Tom, jeg vinder en bonde, sætter så én i slag og siden en officer! Dermed er Tom vinder med 7½, Martin bliver 2'er med 7, Lars A nr. 3 med 6½, Dennis nr. 4 med 6 og jeg kun nr. 5 med 5½. Det gør Grand Prix serien meget spændende, Lars har bragt sig i front i denne stilling.

 

Klubben mangler barvagter
(6. januar 2016) Af PE Nielsen

    Da vi startede Efterårsturneringen var vi 7 til at tage fra som barvagter; siden har vi desværre mistet tre og er nu kun 4 tilbage: Christian Thye, Mikkel Hansen, mig og Dennis Hemdorff, der er vores organisator. Vi vil meget gerne op på 6-7 stykker igen inden Forårsturneringen går i gang i februar. Så har du blot en lille barvagt i maven - det er faktisk mægtigt hyggeligt! - så tag fat i én af os snarest! Det er ikke så kompliceret, som man måske tror, og vi nuværende 4 vil naturligvis være meget behjælpelige i indkøringsfasen.

 

Nytårslyn og klubblad
(6. januar 2016) Af PE Nielsen

    Torsdag starter klubben op igen efter juleferien med Nytårslyn, der er nummer tre i rækken af fire Lyn Grand Prix turneringer. Mød op i klubben senest kl 19.15 på torsdag - snestorm eller ikke! - og vær med til at slå webmasteren af pinden! Han fører nemlig knebent i denne stilling.

    Torsdag er det nye klubblad i øvrigt klar til afhentning!

 

Årets skakspiller
(6. januar 2016) Af PE Nielsen

    Læserafstemningen omkring årets skakspiller blev åbenbart saboteret, og derfor lod DSU landstrænerne udarbejde 2015's Top-10. Årets spiller blev ikke så overraskende Sune Berg Hansen, og vi fik igen Jørn Sloth på listen, i år som nummer 9, flot! Det må naturligvis ses i lyset af, at Sloth dominerer i 70+ rækken i seniorskak. Sloth var i øvrigt selv Årets skakspiller i 1980, det år k-skak verdensmesterskabet kom i hus! Se hele listen og uddybning her.

 

Triumfer i Herning!
(4. januar 2016) Af PE Nielsen

    Hurtigturneringen i Skanderborg faldt desværre sammen med Herning hurtigskakturnering - uheldig manglende koordinering! - og spillerne havde åbenbart valgt Herning frem for Skanderborg. Det betyder, at Hovedkredsens Grand Prix's 2. turnering faldt ud, den næste bliver AaM i hurtigskak lørdag den 30/1.

    Men heldigvis deltog en hel del Nordrespillere i Herning med masser af succeser! I Mester 1 var B-medlem Mads Boe aldeles suveræn med 6½ af 7, den nærmeste var Jens Ove Fries med 4½! Og i Mester 2 (A-medlem) blev sønnen Filip Boe vinder med 6 af 7! Michael Poulsen deltog i Mester 3 og scorede 3 af 7.

Ny triumf til en Filip fra Nordre: Denne gang var det Filip Boe, der tog stikket hjem i Herning ved at vinde Mester 2, farmand tog sig af Mester 1!   

    Vi skal så ned til Basis 4 for igen at finde en Nordrespiller, nemlig Filip Holm, der jo vandt i Silkeborg! Her i Herning var han igen tæt på, det blev pga. tab til en lavere placeret spiller desværre kun til en 2. plads med 5½, et halvt dårligere end vinderen Morten Sørensen fra Skive; det indbyrdes parti blev remis.


Ældre nyheder...

Fritidscentret Skovvang