Nyheder

Gyserafslutning i Grand Prix'en
(27. juni 2019) Af PE Nielsen

   Vi var tolv til start i en femrunders Monrad - og det var jo årets gyserskak med handicaps. Terningen bestemte, om der skulle være tids- eller materialehandicap, eller so'gar begge dele! De stærk spillere blev dog kun udsat for "begge dele" i første runde, og hertil blev det kun til en yderligere gang materialehandicap, så de slap billigt med tre gange "kun" tidshandicap.
 
   Mads Borup lagde bedst fra land med 9 points i de tre første runder, men i 4. runde måtte han ned mod Leif Møller, der havde afstået en remis. Benjamin Christensen vandt de to første, måtte så ned mod Mads, for så igen at vinde i 4. runde. Filip Holm startede skidt med 1 af 6 i de to første runder, men han vandt så i de næste to runder. Det betød, at stillingen før sidste runde var: Leif 10, Mads og Benjamin hver 9 og Filip og Jonas Nielsen hver 7. Sidste runde:
 
   Sidste runde: Bagest basker Leif Benjamin, Mads tror Filips d4-bonde er hans og sætter et tårn i slag på e3 og taber
 
Afslutningen betyder, at Leif suverænt vinder med 13 foran Filips 10, herefter fire med 9: Benjamin, Mads, Dennis Hemdorff og gæst Christoffer Thorborg. Oehlerich laver 8, Jonas og jeg 7 - her afslutningen på Jonas - Oehlerich:
 
   Man kan næsten fornemme fortvivlelsen i Jonas' hænder (th), Oehlerich har fået en smart evig skak ind!
Da5 og La2 ser passive til, at Oehlerichs tårn og løber fremtvinger remisen!
 
   Grand Prix-serien: Kæmpegys! Årsagen til. at jeg ikke er specielt nævnt overfor, er, at jeg levede en jammerlig tilværelse i bunden af tabellen. Og jeg skammer mig næsten ved, at jeg alligevel hev den samlede GP-sejr i hus, for jeg vandt kun over turneringens to bundpropper. Men jeg havde altså heldet med mig: De andre faldt over hinanden, og så selvfølgelig at Leif - der ikke var i spil i den samlede GP - nappede førstepladsen og dermed de dejlige 640 points. Jeg vandt GP'en med 1390, blot 60 mere end Benjamin og 140 mere end Filip. Benjamin var bedst i gruppen under 2100, og Jonas i gruppen under 1700. Link til aftenens Handicapskak tavle her, og slutstillingen i grand prix'en her.
 
 

Klubblad & spændende GP-afslutning
(26. juni 2019) Af PE Nielsen

   I morgen er det så Nordre's sidste klubaften i denne sæson. Her får du mulighed for som en af de første at få det nyeste nummer af klubbladet, der nu - efter visse fødselsvanskeligheder - er på gaden med nyt trykkeri! Fremover vil Nordre Nyt blive trykt hos Huset Venture.
 
  Forsiden ligner sig selv ....  .... men nu har vi farvetryk i hele bladet:  
 
 
   Og så skal vi have afgjort årets Grand Prix, og det tegner meget spændende! Selvom jeg ikke deltog i Kvartersskakken sidst torsdag, fører jeg stadig i GP-regnskabet - jeg har samlet 1280 GP-points op - men ikke mindst de to vindere af Kvartersskakken presser voldsomt på:
 
                     Benjamin Christensen har på 2.-pladsen 1050 og Jonas Nielsen har 950 
 
Når der stadig er stor spænding, er det primært fordi sidste disciplin hedder Handicapskak, hvor en terning afgør om der er materiale- og/eller tidshandicap! Ud over de nævnte skal chancerne for Tom Petri, Per Oehlerich og Filip Holm heller ikke afskrives!
 
 

Debat om Chess House's fremtid
(26. juni 2019) Af PE Nielsen

   I aften kl. 19 er der for Chess House's medlemmer debatmøde om Chess House's fremtid. Det sker i forlængelse af årets ordinære generalforsamling og forud for den ekstraordinære generalforsamling, der bliver afholdt lørdag den 24. august. En gruppe af tidligere fremtrædende folk i Chess House opponerer mod bestyrelsens vidtløftige planer for Chess House, og der kan ventes en på flere måder "varm" aften i Chess House. Link til indbydelsen her.
 
 

Poul Erik vandt også Fischer random
(13. juni 2019) Af PE Nielsen

   Vi var otte til aftenens store udfordring: Fischer random. Vi spillede alle-mod-alle med 5 minutter plus 3 sekunder pr træk, hvilket var passende. Lars Andersen og jeg kom godt ud af starthullerne med 9 af 9 i de tre første runder. Vi havde begge besejret Tom Petri, men han rejste sig nu og vandt de fem sidste! Lars og jeg tabte så begge i fjerde runde til hhv Benjamin Christensen og Filip Holm! I femte runde vandt vi begge, men i 6. runde afgav jeg så en remis til en godt spillende Per Oehlerich, mens Lars besejrede Jonas Nielsen. Det  betød, at Lars var i front med 15 foran mine 13 og Toms 12, før Lars jeg jeg mødtes i sidste runde:
 
  Lars får godt fat, vinder en kvalitet, men bukker så et tårn, og med rystende hånd henter jeg de tre points hjem!
Luftfoto Ken Holm
 
Sejren betyder, at jeg vinder knebent med 16, et mere end Tom og Lars. Jeg har lagt godt fra land i Grand Prix serien, men da jeg ikke kommer næste gang og sidste gang er Handicap-skak, er GP'en aldeles åben! Per O fører gruppen under 2100, mens Jonas er eneste med under 1700! Link til aftenens tabel her, og GP-stillingen her.
 

Pokalfinalen i det Sydfynske
(12. juni 2019) Af PE Nielsen

   Jeg har fra Ken Holm til klubbladet modtaget et længere referat fra Pokalfinalen, og her et kortere udtræk heraf:
 
   Holdet havde desværre afbud fra Søren Korshøj, i stedet trådte Thomas Overgaard til; han kom dog først til 3. runde, så Ken spillede selv de to første.
I første runde blev det til en flot 2½-1½ sejr over Øbro, her vandt Benjamin Christensen på bræt 1 og Ken på tid! Endnu større blev sejren i 2. runde over Køges breddehold: 3½-½, her var det Jonas Nielsens tur til at vinde på tid!
 
  Tredje runde gav en fin 3-1 sejr over Allerød. Fjerde runde bød så på Valby, den senere vinder; Valbyholdet bestod af to 2000+ og en 1900+, plus endelig en 1100 mand [Red.: Man burde måske lave reglerne om, så det baseres på gennemsnittet af de tre højstratede!?]. Det blev desværre også til det forventelige nederlag: ½-3½.
 
 5. runde: 2-2 mod Skive; fra venstre: Benjamin, Filip, Thomas og Jonas
Foto: Ken Holm
 
   5. runde var imod Skive, I husker dem, der lige klarede oprykningen til 2. Division foran Nordre III. Det blev en spændende match, hvor Jonas endelig fik hvid (!) og vandt; også Filip Holm vandt, og kampen endte 2-2. I sidste runde var modstanderen Jerne (ved Esbjerg), og det blev til en smal 2½-1½ sejr.
 
   Holdet scorede kun 50% og blev placeret som nr. 8 - topscorer blev Filip holdets topscorer med 4 af 6; kun de to Holm'ere scorede over forventet og fik lidt hurtigskakrating med hjem.
 
   Ken slutter sit referat således af: Publikum i Århus, som fulgte med på Facebook, mente:
     1.     Kæmpe blunder at holdlederen satte sig selv af - hans score efter to runder blev først overgået efter femte runde!
     2.     At holdet var faldet i ”buffet fælden”, som det angiveligt kræver års træning at mestre
 
Red.: Det lykkedes i øvrigt i Eliterækken Skanderborg (med Filip go Mads Boe på holdet) at slå Køge fra tronen med et forspring på et halvt point, bravo! Læs i øvrigt mere her.
 
 

Generalforsamling og Holdlyn
(6. juni 2019) Af PE Nielsen

   Aftenen startede med en pæn besøgt genoptagelse af generalforsamlingen. Som første punkt fremlagde kasserer Dennis det nu reviderede regnskab, som ret hurtigt blev enstemmigt godkendt sammen med Budget 2019. Herefter blev kontingentsatserne fastsat som uændrede. Så præsenterede bestyrelsen sin kandidat til kassererposten, Lars Christensen, som enstemmigt blev valgt! Under Eventuelt uddelt formanden de sidste præmier, og endnu et leve for klubben udgjorde afslutningen af årets generalforsamling.
 
  Klubbens nye kasserer: Lars Christensen
 
   Herefter var der holdlyn, og desværre valgte kun halvdelen fra generalforsamlingen at deltage i Grand Prix seriens første disciplin. Otte deltagere gav fire på papiret jævnbyrdige 2-mandshold. Alle fire hold spillede indbyrdes, og i hver kamp mødte hver spiller begge modstanderens spillere dobbbeltrundigt. Jeg var som den højstseedede parret med nevø Jonas Nielsen, Tom Petri var sammen med Filip Holm, Leif Møller var på hold med Benjamin Christensen og endelig udgjorde Dennis Hemdorff og Per Oehlerich det sidste hold.
 
   I det allerførste parti var jeg ikke uheldig med remis mod Per O, men det blev så også det eneste, jeg afgav denne aften! Og min kompagnon Jonas overraskede positivt og lavede 11 individuelle points, så vi på den måde vandt alle tre kampe! Det betød, at vi hver fik 9 rare points oveni til beregningen af Grand Prix -regnskabet. Dermed var jeg i spidsen af GP'en, mens Jonas kom ind på en flot 5. plads. Tom havde ikke sin bedste aften, men han klarede dog andenpladsen hjem, et godt stykke efter mig. Per O havde en fin aften med 20 individuelle, hertil 3 ekstra for en vundet kamp, og de 23 rakte til tredjepladsen. Kig nærmere på resultaterne her og GP-stillingen her.
 
 

Randersmesterskabet 2019
(6. juni 2019) Af PE Nielsen

   I tirsdags sluttede Randersmesterskabet; Dennis Hemdorff blev sidste år delt Randersmester, og han stillede op for at forsvare sin titel. Dennis var med i et parløb sammen med Benny Grønhøj fra Aars/Nibe, og de to endte da også klart i toppen foran Randers' egne 4 deltagere. Desværre lykkedes det ikke for Dennis, idet hans 3½ points var en halv under Bennys - link til turneringstabellen her.
 
 

Fredericia Chess EMT 2019
(3. juni 2019) Af PE Nielsen

   Turneringen blev afholdt her i weekenden med Nina Høiberg som eneste Nordre-deltager. Nina var med i Kandidatklassen (til IM-gruppen) og scorede 3 af 5: Det rakte til en andenplads på korrektion, men der var hele 1½ points op til vinderen, Peter Thorsbro, Furesø. Link til omtale på skak.dk her, link til turneringstabellerne her.
 
 

Sidste udkald til VRS hurtigskakturnering
(3. juni 2019) Af PE Nielsen

   VRS hurtigskakturnering spilles med 4 runder i aften og 4 runder om fjorten dage, den 17. juni. Du kan nå det endnu, skynd dig at tilmelde dig her, der er garanteret modstand!
 
 

Generalforsamlingen suspenderet, ny æresmedlem
(19. maj og 3. juni 2019) Af PE Nielsen

   Seneste: Kandidat til kassererposten haves! Generalforsamlingen genoptages på torsdag kl. 18.15.
 
   Per Oehlerich kørte som dirigent aftenen fint igennem, med de genvordigheder der nu var! Formanden fik sin beretning enstemmigt godkendt - af vigtige punkter kan nævnes: Der blev talt meget varmt for at Nordre Nyt skal fortsætte på nuværende printede format, så det blev i mine øjne konklusionen; formanden efterlyste barvagter, to meldte sig, men vi kan sagtens bruge yderligere 1-2, så hvis du vil bidrage til klubben så send Mikkel en mail ved at trykke her.
 
   Så kom vi til Regnskab og budget, som desværre ikke var på plads. Der har været revision sent op til generalforsamlingen, og der var desværre rod i bogføringen, der foregår i et kompliceret Excelark. Kasserer Dennis var ikke selv til stede pga. sygdom, men revisor Peer Ole Pedersen var ikke bekymret: Der er ingen tegn på bedrageri, og regnskabet vil formodentlig komme til at vise et mindre underskud, som ikke er kritisk i forhold til egenkapitalens størrelse. Det blev besluttet at udskyde godkendelsen ....
 
   Bestyrelsens forslag til spilletid og ikke mindst starttidspunkt (se forslag og motivation under den 14. maj på denne Nyhedsside) blev heftigt debatteret; nogen klar konklusion kunne ikke drages, og forlaget blev - sammen med et et kompromisforslag fra mig (kl. 18:45) - sat til afstemning, og bestyrelsens forsalg blev vedtaget - så fremadrettet er starttidspunktet altså kl. 18.30.
 
   Under valg viste det sig ikke ikke muligt at finde en afløser til kassererposten, som Dennis forlader. Punktet blev ligeledes udskudt .... Derimod tager Jonas Nielsen over for Benjamin Christensen som menigt bestyrelsesmedlem, og som ny bestyrelsessuppleant blev Mads Borup valgt.
 

 

 

Cirka 20 var mødt frem til årets
ordinære generalforsamling

 

Årets klubmester blev Nina Høiberg, der
her får overrakt sin præmie

 

En storsmilende Poul Erik Nielsen modtager
sit æresmedlemskabsdiplom

 
   Så nåede vi frem til Eventuelt, som indledtes med præmieoverrækkelser fra årets turneringer. Herefter motiverede Per Holst, at han havde foreslået bestyrelsen at gøre Poul Erik Nielsen til æresmedlem. Formand Mikkel uddybede æresmedlemsskabet og overrakte mig beviset, hvilket senere foranledigede mig til at give en omgang i baren ;-). Under Eventuelt blev situationen omkring Chess House livligt debatteret, der er stor bekymring om Chess House's fremtid, som formodentlig skal afgøres på en ekstraordinær generalforsamling i Chess House; Per Oehlerich påpegede, at det er vigtigt, at CH's medlemmer stiller op til den generalforsamling (fuldmagter kan ikke anvendes).
 
   Herefter blev generalforsamlingen suspenderet, den genoptages om 14 dage, torsdag den 6/6 kl. 18.15 med følgende punkter: Regnskab og budget, Fastsættelse af kontingent samt Valg af kasserer. Kandidatur eller forslag om kandidater kan ske ved henvendelse til Mikkel, fx pr mail her.
 
  Jo, jo, vi huskede skam det traditionelle: Nordre længe leve, hurrra!
 
 

Fantastisk spændende Bededag!
(19. maj 2019) Af PE Nielsen

   Turneringen i fredags blev historisk spændende! Og det blev - ikke overraskende - de to stærke Skanderborghold, der kom til at præge turneringen. Små favoritter var Mountain Lions med Mads Andersen, Bjørn Ochsner, Nicolai Brondt og Peter Grove foran The Young Guns med Jonas Bjerre, Filip Boe, Mads Boe og Adesh Easwaralingam; i gennemsnit var løverne 15 bedre i rating end pistolerne. De to hold fulgtes tæt ad og første på skift, og det indbyrdes opgør endte 5-5!
 

   

 

Afgørelsens time: Til venstre vinder The young Guns 9-3 over Remiskongerne, mens Mauntain Lions vinder 10-1 over Jetsmark!

 

Mauntain Lions modtager førstepræmien, fra venstre (efter Leif): Peter Grove (topscorer på bræt 4), Nicolai Brondt, Mads Andersen og Bjørn Ochsner (topscorer på bræt 2)

 

Det yngste og lavestradede hold bestod af fire juniorer med Filip Holm (i blå) på topbrættet - men ungdommen er fremtiden:
De nappede præmien i den næstnederste gruppe!

 

Mr Bededag overrækker sig selv en fortjent brætscorerpræmie for de flotte 19 af 21 på bræt 3
- kun overgået af Jonas Bjerre med 21 af 21!

 
   Før sidste runde var stillingen helt lige, både med brætpoints og matchpoints, så en meget spændende sidste runde blev afgørende! Mads Boe er med ret stor sikkerhed den spiller, der har vundet flest af de i alt 40 Bededagsturneringer, og skæbnen ville, at netop han kom til at koste pistolerne sejren; Mads havde de sorte imod Mr Bededag Himself, Leif Møller - der før runden havde scoret uhyggelige 16 af 18 mulige (!) - og Leif var igen i teten og vandt også over Mads! Sidste parti i den anden match var nu afgørende: Nicolai Brondt vinder i en rigtig gyserafslutning inden for de sidste sekunder - og dermed sejrede Mountain Lions med et sølle matchpoint mere end The Young Guns.
 
   68 og overløberen vandt ratinggruppen under 2250, her blev Klitgaards guldbryllup med Martin Bækgaard, Tom Petri og  Dennis Hemdorff nummer 2 (Klitgaard var selv fraværende pga. noget familiefest); bedst i gruppen under-2100 var Remiskongerne med bl.a. Michael Øe, Benjamin Christensen og Leif Møller. Gruppen under 1950 blev vundet af juniorholdet Knights of the Square Table med Filip Holm på toppen; egentlig en gruppe højere end forventet! Og den sidste gruppepræmie gik derfor til et overrasket hold fra Syddjurs med navnet Nord og Syd.
 
   Endnu en flot Bededagsturnering - ja faktisk den fyrretyvende! - var til ende; stor ros til folkene bag: Kantinen ved formand Mikkel og farmand Per, turneringslederne Ken Holm og Tom Petri - samt ikke mindst Leif Møller, der har koordineret det hele og sikret deltagende hold  - samt endelig også til de, der hjalp med opsætning og afrydning på det fremragende spillested på Fjordsgades skole! Billeder og resultater her.
 
 

Klar til Bededagsturneringen!
(16. maj 2019) Af PE Nielsen

   I morgen kl. 10 går det løs på 3. sal af Fjordsgades skole & Fritidshus. Vi har igen i år 16 hold klar, og jeg skulle mene, at der bliver stor spænding om førstepladsen, idet hele to hold (primært) fra Skanderborg vil komme til at præge billedet! Om det tredjebedste hold fra Jetsmark kan blande sig, ved jeg ikke - derimod er jeg ret sikker på, at det fjerdeseedede hold næppe kan! Hvordan de øvrige præmiegrupper sammensættes, vil jeg ikke gisne om, det får vi se i morgen!
 
   Nordre har 17 A-medlemmer på holdene, meget flot ud af den samlede flok på 67 spillere! Egentlig skulle der være rige muligheder for at parkere på Ingerslev Plads, men der er jo Classic Race omkring Mindeparken, så ....!? Men lad være med at parkere mere end 2 timer i skolens gård, for så vanker der! Se holdene her.
 
 

Generalforsamlingsforslag fra bestyrelsen
(14. maj 2019) Af PE Nielsen

   I aftes udløb fristen for at indlevere forslag til Generalforsamlingen den 23/5. Der er ikke indleveret forslag fra medlemmerne, men Bestyrelsen fremsætter dette forslag:
Bestyrelsen foreslår, at betænkningstiden for klubturneringerne - såvel forår som efterår - er som følger:
1 time og 30 minutter til 40 træk + 30 sekunder i tillæg pr træk fra træk 1 (dvs. ingen ekstratid ved træk 40).
Turneringerne starter kl. 18.30 både forår og efterår.

Motivation: Dette er opfølgning på de seneste års generalforsamlinger, hvor det har været debatteret.
Bestyrelsen ser gerne en debat, ikke mindst om starttidspunktet.
På torsdag er der hyggeaften i klubben, det er aftenen før Bededagsturneringen på fredag. Og så er det så i næste uge, den årlige generalforsamling afholdes i Chess House kl. 19.30.
 
 

Masser af turneringer
(10. og 11. maj 2019) Af PE Nielsen

   Der er masser af turneringstilbud i nærområdet den kommende tid:
 
   Superlyn i Chess House, link til indbydelse her, Er nu afviklet: Mads Boe vandt, Dennis Hemdorff vandt B-finalen, link til uddybende artikel her.
 
   Bededagsturneringen, hurtig/hold: Afholdes i år på Fjordgades skole fredag den 17/5 kl. 10-19, hele indbydelsen her.
       Du kan både tilmelde et hold og dig selv alene til Leif Møller, please mail ham ved at klikke her. HASTER!
 
   Onsdags-EMT maj-juni i Chess House: 5 onsdage startende den 15/5, link til indbydelse her. HASTER!
 
   Pinse EMT i Chess House, 7 runder i Pinsen, flotte præmier,  link til indbydelse her.
 
   Summer Open, EMT i Chess House, 7 runder i perioden 30/6 - 6/7, link til indbydelse her.
 
   Skanderborg hurtigskak, lørdag den 15/6, førstepræmie på 3.000 kr; link til indbydelse her.
 
   Rema 1000 EMT i Skanderborg, 5 runder i weekenden 23.-25. august, førstepræmie på 3.000 kr; link til indbydelse her.
 
 

Tom Petri lynmester i tæt felt
(10. maj 2019) Af PE Nielsen

   Lynmesterskabet blev tæt og intenst med tre førsteholdsspillere blandt de 14 deltagere: Tom Petri, Jan Christensen og mig, og hertil altid farlige Lars Andersen, Leif Møller og Steen Christensen. Jan C var ikke skarp denne aften, og efter tab til Lars A og Leif og kun en halv mod Per Oehlerich i første halvdel, var han sat ud af spillet. Tom var gået i front, tæt fulgt af bl.a. Leif og mig. Da jeg tabte til Jan, kom jeg også lidt på hjul og kunne ikke følge med Leif, som også bankede mig. Leif sluttede af med at vinde de sidste 7 (!), men alligevel førte Tom med en halv før sidste runde. Her skulle Tom møde Jan, og da det blev remis, var der dødt løb mellem Leif og Tom, begge scorede 10½ af 13; jeg var tæt på dem med 10.
 
   Nu skulle der så spilles omkamp mellem Leif og Tom; Tom vandt først et kompliceret parti med de sorte, men i anden runde spillede Tom med de hvide for kluntet, og Leif vandt en kvalitet for en bonde - det var klart i Leifs favør, også på uret. Men svært var det, og i de allersidste sekunder gik Leif pludselig i en mat i én! Toms ur viste 0.01 og Leifs 0.06!! Dermed fik vi ikke et armageddon-parti, Tom Petri var lynmester 2019! Link til turneringstavlen her.
 

 

 

 

Finalens andet dramatiske parti er i gang: Tom har hvid mod Leif ....

 

.... og se hvad der sker, pludselig er Leif mat med vingerne er helt oppe!

 

Poul Erik - bedst i årets
Lyn Grand Prix

 

Per Oehlerich var klart bedste basisspiller i Lyn-GP'en

 
   Lyn-GP: Tom var ikke med i Augustlyn, og det skulle vise sig afgørende i årets Lyn Grand Prix. Tom havde en ren og en delt førsteplads samt en tredjeplads i de tre turneringer, han spillede. Men det var ikke nok, da jeg havde fire turneringer at trække på: En delt førsteplads, en andenplads samt to tredjepladser gav 1880 grand prix points imod Toms 1610; Leif var tredjebedst med 1540 for fire turneringer. Basispræmien gik til Per Oehlerich, der med 660 var suveræn, nærmest var Lars Christensen med 291. Link til tabellen her.
 
 

DanPumps i Kolding
(6. maj 2019) Af PE Nielsen

   Nina Høiberg lagde godt ud i Mester 4 med to sejre, men tabte så det vigtige opgør mod Thomas Jepsen. Nina sluttede af med to remiser og scorede dermed 3 af 5, mere end en halv over forventet. Det rakte til en todelt andenplads sammen med Alexander Jessen, mens Thomas vandt gruppen med blot et halvt mere. Som omtalt på skak.dk vandt Jonas Bjerre IM-gruppen med 4 af 5, et halvt mere end Bjørn Ochsner. Link til tavlerne her.
 
 

Nina tabte ... og blev klubmester alligevel!
(3. og 6. maj 2019) Af PE Nielsen

   Vi fik en historisk spændende afslutning på klubmesterskabet! Tidligt på aftenen havde Søren Korshøj som vinder af Basis taget det sidste stik hjem og lavet maksimum! Søren G Christensen nappede efter sejr over turneringslederen andenpladsen, og der var ratingpræmier til Brian Kristensen (under 1600) og Carsten Reed (under 1500). Og i Mester 2 neutraliserede Benjamin Christensen hurtigt Filip Holms muligheder, og med remis sikrede han sig førstepladsen med 5½; andenpladsen deles mellem Filip og Per Oehlerich med hver 4½.
 

 

 

Historisk gyserafslutning - to afgørende
partier tilbage ....

 

Peer Ole fører fornemt de hvide til sejr trods de uensfarvede løbere

 

Tom har med de sorte dummet sig, og Peter Kristensen spiller på gevinst, men Tom holder det!

 
    ..... og til sidst sad var der så to partier tilbage i Mesterskabsklassen: Peer Ole - Nina og Peter Kristensen - Tom. Nina var et halvt foran Tom og et helt foran Peter. Men hun var i alvorlige problemer imod Peer Ole, og han vandt med en flot træktrang et uensfarvet løberslutspil med en bonde mere. Nu kunne Tom med sejr vinde mesterskabet, men han fejlede i et gunstigt dobbelt tårnslutspil og må siden kæmpe indædt for at redde remisen hjem! Dermed bliver Nina klubmester på korrektion med 4½ af 7, det samme pointantal som Tom. Det er Ninas 3½'te mesterskab, den første var delt med Thorbjørn Rosenlund helt tilbage i 1981, herefter også klubmesterskab i '88 og '97 .. og nu altså igen i 2019! Gratulerer! Toms kommentar: "Det var vist godt nok, det var ved at være pinligt for I andre!", og det har han jo ret i! Link til tabellerne her.
 
   Søren Korshøj fik de 7 af 7 hjem på meget kontant spil, og i aftes gik det ud over Sebastian Gråbæk (sort):
 
      Hvid har netop spillet 18.Sd5, hvor skal den sorte dame hen? Svar på mandag ...
     Dronningen skal tilbage til d8, selvom hvid stadig står i overkanten. I partiet skete: 18...Db5? 19.Sd4! Lxd4 20.Lxd4 Txc2 21.Dh6! og sort opgav.
 
I dag fredag tørner Nina i øvrigt ud i Mester 4 i DanPumps/Kolding med 5 runder over tre dage, første modstander er B-medlem Per Hansen! Link her.
 
 

Storsejr i stormatchen mod SK68
(30. april 2019) Af PE Nielsen

   Udbryderklubben fra Nordre, SK68, havde udfordret os til en stormatch over 20-25 brætter. Vi tog imod, og formand Mikkel fik mobiliseret 23, heraf Mads Boe (som B-medlem) og den sidste en nytilkommen til klubben. Desværre meldte denne plus Per Holst og Leif Møller afbud, og Mads Borup dukkede ikke op, men det var nok godt for SK68! Dermed var vi 19 til start, og nu er der linet op:
 

 

 

 

Bræt 1-6, for Nordre (th): Mads Boe, Martin Bækgaard, Tom Petri, Jan Christensen, Thomas Klitgaard og mig

 

Bræt 7-12, for Nordre (th): Nina Høiberg, Michael Øe, Peer Ole Pedersen, Jan Rewitz, Benjamin Christensen og Lars Noe

 

Bræt 13-18, for Nordre (th): Filip Holm, Mikkel Hansen, Per Höllsberg, Steen Christensen, Per Oehlerich og Ulrik Thomassen

 

Bræt 19: Jonas Nielsen (th) fik et helt bord for sig selv og vandt i øvrigt 2-0

 
   Betænkningstiden var 15 minutter plus 10 sekunder pr træk, og der blev spillet to partier. Første runde gik rigtig godt for os, og Mads Boe fuldendte det med at kæmpe sig til en halv på førstebrættet i et meget skidt slutspil, og det gav resultatet 12½-6½ til os! I anden runde gjorde 68'erne det minimalt bedre, og vi vandt den med 12-7, så samlet blev vores sejr på 24½-13½, aldeles overbevisende! Det skal dog nævnes, at SK68'erne på de seks øverste brætter vandt knebent med 6½-5½ (derfor Pelle Banks bitre røde 1 0 i tabellen nedenfor!).
 

 

 

 

Stor spænding på bræt 1 i første runde, Mads fighter sig til en halv!

 

Vue over salen, forrest Jan C - Lars Hansen (0-1) og Klitgaard - Torben Steffensen (1-0)

 

Klitgaard vandt sin match 2-0, her vinder han et spændende springerslutspil med sort

 

Tavlen taler sit tydelige sprog!

 
   Desværre var det ikke meldt klart ud, at der skulle spilles lyn-revanche, så flere spillere havde allerede forladt spillelokalet, da dette skulle etableres. I toppen arrangerede vi derfor en uofficiel lynturnering med otte topspillere, og her viste Jan Christensen sig aldeles overlegen ved at vinde med 6 af 7 uden tab!! Meget stærkt i et felt der bl.a. talte: Mads Boe (4½), Martin Matthiesen (4½), Pelle Bank (3½), Lars Hansen (3½) og Martin Bækgaard (3)!
 
   Trods svipseren med lyn-revanchen burde stormatchen kunne blive til en årlig tradition, og helst hos SK68, hvor vi kan have alle samlet i samme lokale; vi kan jo godt arrangere, selvom det foregår i Studenternes Hus, men det snakker klubberne forhåbentlig sammen om!? Det var en god social oplevelse og vel det bedste, der nu kan stables på benene i byen, da tiden med bymatcherne med 4 klubber synes passé ..... Og mon ikke SK68 mobiliserer bedre næste år, jeg tror ikke, de kan lade et så stort nederlag stå overhørigt!?
 
   Torsdag i næste uge (tilmelding kl. 18.45) har vi Lynmesterskab i klubben, mon ikke Jan C stiller op!? Men først skal vi jo lige på torsdag have afgjort klubmesterskabet!
 
 

På mandag: Stormatch mod SK68
(27. april 2019) Af PE Nielsen

   I overmorgen mandag spiller vi stormatch imod SK68. Det er lykkedes Mikkel at samle hele 23 Nordrespillere til denne match, og selvom vi ved, at SK68 har en stor bredde med 3 divisionshold, har vi klare forhåbninger om at kunne give vore udbrydere dask! I toppen er vi jo rykket op i ligaen igen, mens SK68 med afhoppede Igor er rykket ned fra ligaen .... Men frem for alt bliver dette en stor social begivenhed, som er tiltrængt efter at den tidligere årlige bymatch mellem byens 4 store klubber uddøde.
 
   Mød venligst op i Studenternes Hus, Nordre Ringgade 3 mandag kl. 18.45, så vi kan få styr på tropperne! Hvis du endnu ikke har meldt dig under fanerne, men gerne vil være med, så send straks formanden en mail herom - tryk her!
 
 

De sidste udsatte Klubmesterskabet afviklet
(26. april 2019) Af PE Nielsen

   I aftes blev de sidste udsatte i Klubmesterskabet afviklet, og der er nu klar til sidste runde, Basisklassens runde er også lagt. I Mesterskabsklassen vandt Tom Petri i aftes over Lars Noe, og han er dermed ½ efter den førende Nina Høiberg. Nina har i sidste runde sort imod Peer Ole Pedersen, mens Tom har sort mod Peter Kristensen.
 
   I Mester 2 er der en ægte finale i partiet Benjamin Christensen - Filip Holm, Benjamin fører med 5 foran Filips 4. Basisklassen blev afgjort i aftes, da Søren Korshøj med de sorte vandt over Thomas Overgaard. Dermed har Søren som den eneste i turneringen stadig 100% og kan ikke nås! I alle grupper er der stadig hård kamp om andenpladserne, kig selv efter her.
 
   Søren Korshøj har 6 af 6, og i sidste runde har han hvid imod Sebastian Gråbæk, mon ikke han går efter max !?
 
 

Holst topscorer for Nørresundby & DM
(24. og 25. og 26. april 2019) Af PE Nielsen

   De seneste 9 dage har Per Holst deltaget ved verdensmesterskaberne for seniorhold på Rhodos for Nørresundby. Holdet blev desværre hårdt ramt af et afbud fra Jørgen Jørgensen, hvilket betød, at holdets fire spillere måtte spille samtlige 9 runder ni dage i træk, hård kost for 65+'ere! Holdet præsterede da også under forventet og blev nr. 18, seedet som nr. 15. Favoritterne fra Rusland vandt, men de var blot et mulehår bedre end England. Link til resultater, partier mv. her.
 
Per Holst spillede som kaptajn 2. bræt for Nørresundby og blev holdets klare topscorer med 5 af 9 - udmærket og det giver ham en mindre ratingfremgang  
 
 
Ved DM i Svendborg var Nordre kun spagt repræsenteret: I Kort påske 1, Gr. 1 opnåede Per Oehlerich 2 af 5, og i G7 Gr. 1 opnåede Dennis Hemdorff 50%, altså 3½ af 7. Og så skal det bemærkes, at Mads Boe sammen med sønnen Filip vandt parlyn! Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg har glemt Ulrik Thomassens deltagelse i Veteranklassen; noget uheldigt, i det Ulrik faktisk gjorde det ret godt med en delt 2-3. plads! Ulrik scorede 3½ af 5 og tabte i næstsidste runde til den senere vinder Erik Jarlnæs. Link til DM-hjemmesiden her.
 
 

Klubmesterskabet: Spændingen stiger ....!
(12. april 2019) Af PE Nielsen

 

 

To gange remis uden det vilde: Bagest den førende
Nina mod Svend Aage, forrest Peter Kr mod Vagn

 

Per Ole (bagest th) havde længe krammet på Lars A, men det gik galt i tårnslutspillet, og han tabte. Forrest endnu en remis mellem Gert Medom (tv) og Oluf Øe

 

Bagest vinder formanden (tv) over Henrik Friis, og forrest slår Oehlerich (tv) den førende Benjamin Chr

 
   Spændingen stiger i de to øverste klasser! I Mesterskabsklassen spillede Nina remis, og Lars Andersen med en heldig gevinst indhenter ½ på Nina; største konkurrent Tom Petri var dog afbudsramt, vinder han den udsatte, vil han kun være ½ efter Nina før sidste runde. I Mester 2 tabte den førende Benjamin Christensen til Per Oehlerich, mens Filip Holm spillede remis mod Anton David, Det betyder, at Filip ligger et halvt efter; de mødes i sidste runde, og Filip kan med sejr fravriste Benjamin førstepladsen! I Basisklassen blev der kun spillet et parti, som blev remis - det betyder uændret stilling i toppen for de udsatte.
 
 

Reminder: Stormatch mod SK 1968
(11. april 2019) Af PE Nielsen

   SK 1968 har inviteret os til en stormatch hos dem mandag den 29. april kl. 19.00 i Studenternes Hus, Nordre Ringgade 3. 19 har allerede meldt sig under Nordre-fanen, heraf mange fra førsteholdet, så det tegner til at blive en stærk social begivenhed! Mikkel prøver at nå op på 25 spillere til matchen, der bliver noget i retning af to hurtigskakpartier samt en revanche-lynmatch! Hvis du vil være med på vores spændende hold, så send straks formanden en mail herom - tryk her!
 
 

Pokaltriumf i bredderækken
(3. april 2019) Af PE Nielsen

   Som kort nævnt nedenfor kvalificerede vores bredde-pokal-hold sig i mandags til pokalfinalen pinsedag! På basis af en længere beretning fra Ken Holm kan jeg sammenfatte triumfen - der oven i købet var en ret sikker førsteplads! - således:
 
   I anden runde bliver det til en smal, men vigtig 2½-1½ sejr over SK68
Foto: Ken Holm
 
   Holdet spillede en yderst solid turnering, og det vandt samtlige dets 4 runder! Første runde blev vundet med 3½-½, og de tre sidste alle med 2½-1½! Sidste runde blev vundet 2½-1½ over Randers I, der var ratingfavoritter sammen med os, dermed forpassede Randers deres mulighed, idet SK68 nappede andenpladsen! Benjamin Christensen var overbevisende på førstebrættet med imponerende 3½ af 4! Filip scorede på andetbrættet 2½, Søren Korshøj på tredjebrættet 3 og endelig scorede Jonas 2.
 
  Sikker sejr 2 foran SK68 og 3 foran Randers I !
Foto: Ken Holm
 
 
   Eliterækken: Her gik det knapt så godt for Nordres to hold, stilen blev ligesom lagt i det indledende indbyrdes opgør, hvor Nordre I afgav 1½ points. Herefter var der ikke meget håb, og det blev mindre og mindre, som aftenen skred frem. Eneste virkelige bedrift var, da førsteholdet i sidste runde vandt  2½-1½ over Århus/Skolerne I, der dermed mistede deres kvalificerende andenplads. Nu blev det i stedet SK68 der - som i bredderækken! - nappede andenpladsen efter et meget sikkert Skanderborghold (med Mads Boe på holdet, han bidragede med 4 af 4!).
 
  Forrest vinder Thomas Klitgaard (tv) som forventet over Lars Noe, men bagved må Jan Chr. ned mod Leif Møller
 
 

6.HK: Mesterrækken fortsætter på hverdagsaftener
(31. marts 2019) Af PE Nielsen

   Der var et pænt fremmøde til dagens generalforsamling i 6. Hovedkreds, nok ikke mindst på grund af Skanderborgs forslag om at flytte spilledag for Mesterrækken til søndage. Så lad os straks tage dét, da det jo også har stor interesse for os som klub: Syddjurs stillede ændringsforslag, således at alle hovedkredskampe spilles søndag. Dette blev indledningsvist stemt klart ned, idet kun Syddjurs var herfor. Så blev der stemt om det oprindelige forslag om at flytte Mesterrækkekampene til søndag: Her var kun VRS og Skanderborg for! Så Mesterrækken fortsætter altså på hverdagsaftener.

Et andet forslag blev enstemmigt vedtaget (Syddjurs undlod dog at stemme): Spillere, der spiller alle kampe for et hold og scorer maksimum, tildeles en topscorerpræmie. Ellers var generalforsamlingen fokuseret på to punkter:

Indslusning af skoleskakspillere i klubberne: Der vil blive udarbejdet en samlet folder med klubbernes tilbud til medlemmer. Og her må Nordre nok rive sig i barmen: Vi har pt. ikke ressourcer til denne indslusning, og hvis vil med på vognen - som ikke uddøende klub!? - så er det altså NU-NU, ressourcerne skal findes! Så er du interesseret, så send straks en mail til formand Mikkel herom, tryk her!

Evt sammenlægning af hovedkredse (primært 6. HK og 9. HK (vestjylland)): Dette blev diskuteret under Eventuelt, en lang diskussion, der kørte videre efter at jeg gik! men sikkert er det, at det deler vandene ....

  Jeg havde kamera med, men glemte at tage billeder under mødet. Derfor dette fra hjemturen til fods igennem Botanisk have!
 

Pokalskak de kommende dage
(31. marts og 2. og 3. april 2019) Af PE Nielsen

   I morgen mandag stiller vi med et Breddehold til stævnet i Randers; vores hold ser stærkt ud og består af Benjamin Christensen, Filip Holm, Søren Korshøj og Jonas Nielsen. Webmaster erfarer fra to uofficielle kilder, at holdet gik videre! Nærmere senere .....
 
   Dagen efter spiller Eliteholdene i Chess House, her stiller 6 hold op: SK1968, Skanderborg, Aarhus/Skolerne I og II samt Nordre I og II. Her må vore hold forvente stærkest modstand fra Skanderborg og Aarhus/Skolerne, så det bliver en stor udfordring for vore hold: 
   Nordre I: Tom Petri, Martin Bækgaard, Jan Christensen og Thomas Klitgaard
   Nordre II: Per Holst, Leif Møller, Michael Øe og Lars Noe
   Nordres hold kom kun til at spille en indirekte rolle, da de ikke selv var i nærheden af at komme på de to første pladser. Skanderborg med Mads Andersen og Jonas Bjerre i spidsen var som ventet suveræne. Århus/Skolerne I lignede en toer inden sidste runde, men her tabte holdet 1½-2½ til Nordre I, hvilket SK68 benyttede sig af: De nåede op, og efter lige brætpoints tog de 2.-pladsen på matchpoints!
 
 

Fuldt hus til 5. runde: Status quo
(29. og 31. marts 2019) Af PE Nielsen

 

 

Vagn (stående) spiller remis mod Noe, ved siden af holder Nina Peter Kristensen stangen. Nærmest overskrider Svend Aage mod Peer Ole i en skidt stilling, mens dramaet Tom - Lars A som aftenens sidste ender remis

 

Per Oehlerich (i grønt) kæmper forgæves i et uensfarvet løberslutspil; der er for langt mellem bønderne, og Filip Holm vinder!

 

Brian Kr har spillet lidt for kreativt med de sorte imod Søren Korshøj. Klart ser det ikke ud, men Søren finder "knuseren"! Gør du?
Hvid spillede 13.Dh5!! Sort kan nu ikke dække e5-bonden, og det rabler! Der fulgte: 13...0-0-0 14.Dxe5 Lxb5 15.Db8+ Kd7 16.Dxb7? Opgivet!

 
   Der var fuldt hus, altså ingen afbud til 5. runde! Det hele startede dumt, idet Jürgensens mobil ringede. Tæt på sad turneringsleder Thomas Overgaard, der naturligvis var nødt til at skride ind og tildele Jürgensen et træls nul. Basisklassens maxist sad lige ved siden af og lod sig ikke forstyrre, og Søren Korshøj vandt igen, denne gang med en lynsejr i blot 16 træk, se diagrammet ovenfor til højre! Med 5 af 5 ligner Søren en sikker vinder, nærmest er Søren G Christensen med 3½.
 
   Også Mester 2's maxist Benjamin Christensen kører videre og fik en hurtig sejr over formanden i blot 17 træk(!): Benjamin valgte Löwenfischvarianten mod Mikkels Drage; Mikkel spillede det rigtige 6...Sc6, men efter Benjamins kreative 7.Lc4!? (jeg har ikke kunnet finde fortilfælde) spillede Mikkel forkert med 7...Lg4; bedre det naturlige 7...Lg7 eller måske endda det udfordrende 7...Db6!? Nu kom løberen på g4 på spanden, og det kostede sort en officer ... og partiet. Benjamin har 5 af 5, og Filip Holm er efter aftenens sejr (se ovenfor midti) nærmest med 2½ og en udsat. De har hinanden til gode i sidste runde, så det kan stadig nå at blive spændende!
 
   Mesterskabsklassen: Den førende Nina Høiberg havde sort mod Peter Kristensen og havde fundet en museumsvariant frem; den var solid, og hun stod endda en anelse i overkanten, indtil remisen blev taget. Det gav Tom chancen for at hente en halv, men han kom hurtigt i uføre i en skarp åbning og var ret heldig med at nå over i et tårnslutspil. Her missede Lars i tidnøden vist en gevinst, så svingede det frem og tilbage, men remis blev det! Dermed har Nina fortsat et points forspring til Peter og Tom. Kig nærmere på tavlerne her.
 
 

Nina holder afstand
(22., 26. og 29. marts 2019) Af PE Nielsen

   I aftes blev fjerde runde i Klubmesterskabet spillet, og førende Nina Høiberg vandt over Lars Noe i et parti, hvor hun resolut ofrede en officer for at få Noes konge ind i et minefelt i centrum. Officeren blev vundet tilbage, og der kom en bonde oveni, og ikke nok med det: Lidt senere var der bonus, idet Nina vandt et tårn, da Noe fór vild i varianterne!
 
  Forrest vinder Tom (th) over en lidt for aggressiv Vagn Jensen; bagved vinder Nina (tv) og Noe
 
   Nina bevarer med 3½ af 4 forspringet på et point ned til Tom Petri; Peter Kristensen (Silkeborg) slutter sig til Tom som forfølger, idet han vandt et spændende parti over Peer Ole Pedersen; Peer Ole overskred i en tabt stilling.
 
To overskridelser ved samme bord, næsten samtidig! Forrest overskrider Gert Medom (th), og bagved Peer Ole (th)  
 
   I Mester II  er Benjamin Christensen flyvende, med sejren i aftes et han nu klart i front med 4 af 4! Sejren i aftes kom dog først i hus, da modstanderen Gert Medom overskred (vist i træk 40) i en stilling, hvor Benjamin havde spændt buen med et bondeoffer. Gert kunne formodentlig have holdt stillingen ved ikke at modtage, men han overskred altså. Per Oehlerich er efter remis med formanden - sejren var tæt på i partiet! - nummer to med 2½.
 
   Også i Basisklassen har vi en maxist med 4 af 4, nemlig Søren Korshøj, der med nød og næppe vandt en gyser over Niels Jürgensen. Niels ligger pt. på andenpladsen med 2½, men en evt. vinder af den udsatte mellem Brian Kristensen og Søren G Christensen vil nå op på 3 points. Næste runde spilles torsdag i næste uge, her har Nina sort imod forfølger Peter Kristensen; tavlerne her.
 
   Har hvid en redning, det er sidste udkald!?
Niels Jürgensen - Søren Korshøj:
Ja, endda to! Sort når nemlig ikke at vinde efter 64.Sxf3! eller 64.Sxg2! I stedet skete 64.a6 g1D og nu er det for sent: 65.Sxf3 Db1+ og sort skakker sig til springeren og vinder. Der skete 65.a7 Dxe1 66.a8D De4+ og Hvid opgav. Den slags er ikke nemt at spille i "evig tidnød"!
 
 

Per Hansens foredrag for basisspillere
(15. marts 2019) Af PE Nielsen

   Per Hansen godt i gang ved demonstrationsbrættet
 
   I aftes holdt Per Hansen et meget bramfrit og lærerigt foredrag for basisspillere! Det var meget konkret med blot 5 huskeregler! Og så i øvrigt et hav af illustrerende eksempler, heraf de fleste fra hans egne partier; partierne talte virkelig for sig selv, og der blev ikke gået i dybden med analyser af enkelttræk, det gjaldt udelukkende principper! 13-14 tilhørere var i underkanten af det ønskede, og heraf var i øvrigt 3-4 mesterspillere! Pers pointer er helt sikkert rigtige, han har nemlig selv analyseret et hav af basispartier: 95% af partierne afgøres på udvikling, bindinger og udækkede brikker!! Og så var det hele tilpas krydret med vitser og en enkelt gimmick, som Lars Peter måtte stå til mål for!
 
Her er de så, de fem forkortede huskeregler! Har du allerede glemt dem? Rolig, vi tager dem i slowmotion i klubbladet!  
 
 
  Der blev også spillet et par udsatte i klubmesterskabet, her Oluf Øe (tv) - Per Oehlerich remis
 
Også det andet parti mellem Lars Noe og Peer Ole Pedersen endte remis.
 
 
 

Koordineret turnering hos VRS
(14. marts 2019) Af PE Nielsen

   VRS afholder en koordineret turnering over 7 mandag i perioden 18/3-27/5, alle dage kl. 19.00. Noget for dig? Så kig nærmere her.
 
 

Tid for generalforsamlinger
(13. marts 2019) Af PE Nielsen

   Så er det tid for flere generalforsamlinger:
 
   Chess House holder generalforsamling for dets medlemmer lørdag d. 23. marts 2019 kl. 15:00 i Chess House. Hvis du er Chess House medlem (det er du ikke automatisk som Nordre-medlem) er det her, du har mulighed for at få indsigt i, hvordan Chess House kører, hvordan det står til med økonomien, hvad der sker omkring lokalesituationen, etc. Link til indbydelsen her.
 
   6. Hovedkreds holder generalforsamling søndag den 31. marts kl. 13:00, ligeledes i Chess House. Her er du som Nordremedlem også medlem, og du er velkommen til at deltage. Formand Mikkel deltager, og han forventer at spilletid for Mesterrækken bliver et tema. Nu er vi lige sluppet for at få tre søndagshold ... troede vi. Men det kan jo komme den anden vej rundt. Er vi interesseret i det? Hvad er alternativerne? For der er jo udfordringer med den nuværende betænkningstid, vi har i flere af vore egne kampe set, at der blev spillet til midnat! Link til  indbydelsen her.
 
   Nordres egen generalforsamling afholdes først senere, nemlig torsdag den 23. maj kl. 19:30.
 
 

Foredrag for basisspillere
(12. marts 2019) Af PE Nielsen

   På torsdag kl. 19.00 holder Per Hansen (tidl. Nordre, nu Haderslev) foredrag for basisspillere. Per annoncerer foredraget således:

   Aftenens foredrag henvender sig til spillere med ratingtal fra 1000-1800. Mange har spillet skak i mange år uden at nå mesterstyrke. Hvad mangler basisspillerne, hvor tænker de forkert, og hvad ved mesterspillere, som de ikke ved? Det vil jeg gerne illustrere, dels med egne partier, hvor det lykkes, og dels hvor jeg taber. Derudover er der et par partier fra stormestre, som indeholder de samme temaer.

   Formålet er at præsentere en anden måde at tænke på, så det kan give ny inspiration til jeres efterfølgende partier. Mange klubber har afholdt foredrag med stærke spillere, hvor det oftest ender med, at de stærke spillere dominerer aftenen, fordi deres basis viden er på plads, mens de svage sidder og famler. Dette er en aften, hvor målgruppen er basisspillerne! 

  Foredragsholderen nappet i søndags ved afslutningsstævnet i 2. division under de røde faner hos FOA i Viborg
 
 

Spændende afslutning i Mesterrækken
(12. og 14. marts 2019) Af PE Nielsen

   Nordre III var deltager i den dramatiske afslutning i Mesterrækken. Holdet kom aldrig selv helt tæt på oprykning, selvom vi til sidste førte 4-3 over Randers; tilbage sad Steen Christensen mod Aage Olsen, men han var en kvali under og måtte ned omkring midnat! 4-4 skulle vise sig netop at være nok for Randers, idet førerholdet Silkeborg II tabte til Syddjurs I med 2½-5½. Dermed står de to hold lige på 33 points, og Randers rykker altså op, da de har tre matchpoints mere end Silkeborgholdet! Og vi slutter af på en flot tredjeplads med 32 points! Dermed blev førsteholdet nr. 1, andetholdet nr.2 og tredjeholdet nr.3! En flot holdsæson for klubben! Mikkel har allerede sit referat på plads, se det her.
 
  Sort har lige nappet en bonde på h2, vinder hvid?
Ja! Det hurtigste er Lg7-e5! Hvis springeren går, følger jo h6-h7. Søren Korshøj vandt dog også med et andet træk.
 
 

Stormatch mod SK 1968
(11. marts 2019) Af PE Nielsen

   SK 1968 har inviteret os til en stormatch hos dem mandag den 29. april kl. 19.00. Vi stak i går en føler ud hos førsteholdet, og interessen var der! Så nu prøver vi at samle omkring 20 spillere, som invitationen lød på, til matchen. Formen ligger endnu ikke 100% fast, men det bliver noget i retning af to hurtigskakpartier samt en revanche-lynmatch! Hvis du vil være med på vores hold, så send straks formanden en mail herom - tryk her!
 
 

Andetholdet sluttede stærkt af, men ...
(10. og 11. og 12. marts 2019) Af PE Nielsen

  2. holdet på rad og række
Foto Ken Holm
 
   Andetholdet sluttede af med manér, da de gav alt de havde i sig ved afslutningsstævnet. Det blev til en flot 6½-1½ sejr over værterne Aars/Nibe, som dermed rykker ud. For os var det desværre 1½ for lidt, idet Skive vandt deres kamp 5-3 over den anden direkte nedrykker Skørping, og rigtig spændende nåede det ikke at blive. Vi endte således på en sikker andenplads, men det er naturligvis ærgerligt at være så tæt på .... Superreferent Michael Øe har allerede referatet på plads her, sådan!
 
   Førsteholdet var sikret oprykning inden sidste runde, og holdet fik da også sin 7. sejr i denne sæson, omend det kun blev til 5-3 over Viborg-værterne. Det var faktisk den første runde, hvor rivalerne fra Fredericia scorede mere end os! Fire hurtige remiser på bundbrætterne pressede toppen til at vinde 3-1! I morgen er det så tredjeholdet der slutter holdsæsonen af i Hornslet, og med superresultater kan det faktisk stadig godt lade sig gøre med et tredje divisionshold!
 
   Vi skal kigge på et par partier fra 1. Divisionskampen, man skal nemlig være opmærksom hele tiden, der kan jo dukke noget op:
 
  Sort har lige spillet h7-h6. Er der noget?       Og her har sort lige spillet Dd8-a5, ser stift ud!? 
Ja: 12.Sh4 er meget generende for sort, det truer ikke blot Sf5 men også Sg6!                 Hvid har her en gylden chance med Lg2xd5!! Stenmuren bryder sammen og hvid vinder!
Holst spillede desværre 12.dxe5 og partiet blev hurtigt herefter remis.                             Mikkel Hansen så på Sxd5, men ikke Lxd5. Han spillede 16.e3 og 11 træk senere ½-½
 
 

AaM i lyn: Stormesterskalp og to præmier!
(9. marts 2019) Af PE Nielsen

   AaM i lyn blev i aftes afholdt med 38 deltagere, heraf fire fra Nordre. Allan Stig og Bjørn Ochsner vandt A-finalen med 5 af 7, og da Allan vandt armageddon-finalepartiet, blev han Aarhusmester i lyn 2019. Men også Nordres deltagere fik noget at glæde sig over, Steen Christensen måske ikke så meget, men en sejr over Nicolai Brondt lunede da! Og ellers:
 
  Dennis Hemdorff (tv) besejrer i indledende runde den senere Aarhusmester Allan Stig med sin Pirc!
 
   Og hertil kom så to præmier i finalegrupperne:
 
  Mikkel Hansen (tv) får sin præmie som nr. 2 i C-finalen - bagved skimtes gruppevinder Nicolai Brondt...
 
... og Jonas Nielsen (i midten) får sin for delt sejr i E-finalen sammen med Ture Nielsen (tv):     (Præmiefotos af Per Oehlerich)
 
Du kan læse meget mere om den stærke turnering (under 9. marts) her.
 
 

Nina slår Tom og går i front
(8. marts 2019) Af PE Nielsen

   I aftes blev klubmesterskabets tredje runde afviklet, og vi fik turneringens hidtidige største overraskelse: Nina slog Tom med de sorte! Nina beretter om partiet: "Tom kom bedst fra åbningen, og de første 40 træk svingede partiet mellem lille og stor fordel til Tom. I begyndende tidnød fik han dog ikke spillet de bedste træk, og vi endte i slutspil med springer og 4 bønder til hver. Jeg troede, jeg stod lidt bedre end ham pga. fjern fribonde, men Fritz siger lige spil. Men det er svært at spille præcist, når man kommer i evig tidnød, og i træk 43 spiller Tom en forkert springermanøvre, og jeg får fordel for første gang i partiet – klar fordel endda, og 5 træk senere gav Tom op".
 

 

 

 

Forrest Tom - Nina.
Bagved slår Svend Aage Madsen
med de sorte Peter Kristensen

 

Benjamin Christensen (med ryggen til) slår Anton David og bringer sig alene i spidsen med maksimum 3 af 3

 

Søren Korshøj (th) vinder med de sorte
over Søren G Christensen

 

Sort fører med en bonde, og efter hvids seneste 36.Sc3-b5 slutter han effektfuld af - hvordan?

  
   Det tredje parti i Mesterskabsgruppen blev remis mellem Vagn Jensen og Lars Andersen, mens Lars Noe - Peer Ole Pedersen er udsat. Nina fører med 2½ af 3 foran Vagn Jensen, der er den eneste med 2.
 
   I Mester 2 gik Benjamin alene i spidsen med 3 af 3 efter sin sejr. Gert Medom og Per Oehlerich spillede i aftes remis og ligger begge på andenpladsen med 1½ plus en udsat. Også i Basis har vi en maxist, nemlig Søren Korshøj. Han er skarpt forfulgt af Niels Jürgensen, der i aftes remiserede med Lars Christensen. Link til tavlerne her.
 
 

Aarhusmesterskabet i Lyn
(7. marts 2019) Af PE Nielsen

   Fredag har Per Oehlerich og jeg taget opgaven som turneringsleder ved AaM i Lyn. Juniorlandstræner Rasmus Skytte har samlet juniortoppen og har bl.a. besøg af den israelske stormester Arthur Kogan, der har meldt sig og er ratingfavorit. Men han får stærk modstand: GM Allan Rasmussen og GM Mads Andersen deltager, foruden vore stærke juniorer! I alt er der syv IM'ere og tre FM'ere med, og Nordre har fire deltagere: Dennis Hemdorff, Steen Christensen, Mikkel Hansen og Jonas Nielsen; de må se frem til hård modstand, men de får nok én på opleveren! Det hele løber af stabelen fredag kl. 19, og du kan læse indbydelsen her og se hele listen over tilmeldte her.
 
 

Indbydelse til Pokalturneringen
(5. marts 2019) Af PE Nielsen

   Om en lille måneds tid spilles Hovedkredsens pokalturnering. Bredderækken - ratinggennemsnit max. 1800 - lægger ud mandag den 1. april i Randers, og dagen efter spilles Eliterækken hos Aarhus/Skolerne i Chess House. Nr. 1 og 2 kvalificerer sig til Landpokalfinalen Pinsedag den 9. juni i Svendborg. Du kan læse hele invitationen her. Hvis du er interesseret i at være med, så kontakt formanden på telefon 30 46 14 44 eller allerbedst pr mail, tryk her.

 
    Bededagsturneringen: Der er nu lagt indbydelse op til vores traditionsrige Bededagsturnering, og du skal notere dig, at vi nu spiller på Fjordgades Skole & Fritidshus; dette skyldes, at kommunen har forpagtet Brobjergskolen ud, så vi ikke længere kan leje det :-( Indbydelsen kan du nå fra forsiden.
 
 

Uafgjort mod VRS I - og udsatte
(1. og 5. marts 2019) Af PE Nielsen

   Nordre III havde i aftes besøg af VRS I, og det blev en meget spændende match. Tidligt syntes jeg, vi var på hælene, men efterhånden kom vi bedre med, og da Per Oehlerich fik foræret en officer i slutspillet og - med en del besvær! - vundet partiet, klarede vi lige akkurat 4-4! Klokken var midnat, da Pers modstander overskred i en nok/måske tabt dronningeslutspil! Silkeborg II er efter en 6-2 sejr nu gået i front, vi ligger 2½ efter og skal møde nr 2 Randers I, der har et mere end os, tabellen her.
 

 

 

To spændende partier: Forrest (th) taber Ulrik Thomassen en gyser, og bagved Per Oehlerich, der vandt et særdeles begivenhedsrigt slutspil!

 

På førstebrættet har Mikkel med succes ofret en kvalitet og modstanderen er blevet blød omkring kongen. Hvordan fortsætter Mikkel?
Mikkel fortsatte med det dræbende 29...Sce3+! Hvis hvid slår, trænger dronningen afgørende ind via g3. Så i stedet fulgte: 30.Kg1 Df4 31.Se1 Dg5? 32.Kh2 Sg4+ 33.Kh3 Sxf2+  0-1

 

Der blev også spillet et par udsatte fra klubturneringen, og selvom Lars Noe (th) var kraftigt i defensiven, klarede han skærene imod Svend Aage Madsen; dermed fuldbyrdede de en total remis-runde i Mesterskabsgruppen!

 
 

Mission completed!
(24. februar 2019) Af PE Nielsen

   Førsteholdet sikrede sig i dag som forventet oprykningen til ligaen, selvom det stod hård i selve matchen! Det blev til en snæver, lidt heldig 4½-3½ sejr og SK1968's andethold. Klitgaard var superskarp og indkasserede hurtigt en sejr. Men ellers så det lidt trangt ud, og det blev kun til yderligere en sejr; det kom meget overraskende til reserve Peer Ole Pedersen, der ellers mistede en officer, men han kæmpede forbilledligt! At oprykningen kom i hus her i 6. runde var ingen overraskelse, Fredericia stillede med et krykhold mod Nørresundby og tabte 6-2. Stillingen her.
 
   Thomas Klitgaard (th) gik hårdt på sin modstander og vandt hurtigt
 
   Andetholdet trak desværre det korteste strå mod Skive og måtte se sig slået 4½-3½, der var sejre til Nina Høiberg og Benjamin Christensen. Holdet skal nu score tre mere end Skive i sidste runde, det bliver svært, men der blæses til kontrolleret offensiv på alle otte brætter! Stillingen her.
 
   Forrest tv spiller Leif Møller remis, bagved vinder Nina sit parti
Foto: Ken Holm
 
 

Remisaften i toppen, stillingen uændret
(22. februar 2019) Af PE Nielsen

 

 

Bagest spiller Nina og Vagn remis i et roligt, afbalanceret parti. Forrest skete der lidt mere, først havde Peer Ole (tv) nok slutspilsfordel, men siden var det Tom, der havde en bonde mere i et dronningslutspil, men Peer Ole fik en evig skak ind!

 

Bagest bliver det hurtigt remis i en teoretisk skarp katalaner mellem Lars A (tv) og Peter Kristensen.
Forrest må formanden (th) ned mod Gert Medom

 

Filip (forrest tv) kom vist lidt i uføre mod Henrik Friis, men han klarede skærene til remis.
Bagved vinder Per Oehlerich (th) over Anton David

 
   I aftes blev anden runde i klubmesterskabet afviklet, og alle de fire førende i Mesterskabsklassen spillede remis, så stillingen er uændret. I Mester 2 er der en del udsatte, og ingen har pt. mere end et point. I Basisklassen har favoritten Søren Korshøj to points, men han er ikke ene om det, også Søren G Christensen og Niels Jürgensen har maksimum. Tredke runde spilles den 7. marts. Link til turneringstavlerne her.
 
 

Alle turneringerne slut!
(18. februar 2019) Af PE Nielsen

   Senior-DM: Ulrik Thomassen spillede en fin turnering og klarede sig længe langt over forventning; i sidste runde gik det dog galt, og Ulrik fik sit første nederlag. Ulrik slutter dog med flotte 4 points, hvilket er én over forventet! Link til tabellen her.
 
   Ungdoms-NM: Skakmæssigt blev det ikke den store oplevelse for Filip Holm; Filip scorede 3 af 6, hvilket betyder et mindre ratingtab. Link til resultaterne her.
 
   AaM: Heller ikke her blev det den store succes. Thomas Klitgaard var som sagt med fremme, men tab i 5. og 6. runde betød, at Thomas må bøde rating efter kun 1 af 4 i de koordinerede partier. Også Jonas Nielsen må bøde lidt, selvom han scorede 3 af 4 i de koordinerede; han kom jo helt nede fra. Link til tabellen her.
 
 

Klitgaard med fremme ved AaM
(16. februar 2019) Af PE Nielsen

   1. runde: Forrest tv taber Jonas til Jens Ramsdal, bagest tv besejrer Thomas Sebastian Gråbæk
 
   I aftes blev de første tre runder af AaM spillet som hurtigskak. Jonas Nielsen kom skidt fra start med tre boller, men Thomas Klitgaard derimod er med helt fremme. Kun en spiller, Uffe Vinther-Schou, har maksimum 3, herefter følger fire spillere med 2½, heriblandt Thomas. Det bliver spændende at følge de sidste fire runder, der jo er med fuld betænkning, Klitgaard har i runde 4 sort imod Thomas Thybo. Link til live her, link til tabellen her.
 
 

Filip Holm til de Nordiske ungdomsmesterskaber
(15. og 16. februar 2019) Af PE Nielsen

   Filip Holm er qua sit Ungdoms-DM med ved de nordiske mesterskaber, der afvikles i denne weekend, læs Mads Boe's foromtale på skak.dk her. Leif Kristensens beretning for de to første runder finder du her. Jeg har efter førstedagen modtaget billeder mv. fra Ken Holm:
 
   Filip har efter 2 runder et point. Filip (i blåt) vinder her i 2. runde over en færing.
 
At rejsen bliver en oplevelse af de store viser dette billede tydeligt, Filip foran et bjerg på 900 meter!   
 

Ulrik Thomassen med fremme ved Senior-DM
(13. og 15. februar 2019) Af PE Nielsen

   Senior DM afholdes i denne uge på Saxild Strand, og Nordre har en enkelt deltager med i 65+, nemlig Ulrik Thomassen, der er kommet fint fra start. I første runde besejrede Ulrik en 1500-mand, og i 2. runde en flot remis imod Vagn Jensen, som vi jo kender så godt fra vore klubturneringer! Der spilles dagligt kl. 13, de 4 topbrætter fra såvel 50+ og 65+ kan følge live her, og resultatavlerne har du her.
 
   Midtvejsstatus: Ulrik er med fremme efter 4 af 7 runder, og han ligger på en delt 2.-plads med 3 points, ét point efter den førende Jens Kølbæk. Læs status på skak.dk her. Det betyder, at Ulrik er live på i dag fra kl. 13.00.
 
   Ulrik Thomassen fint fra start ved Senior-DM
 
   Samtidig spilles der jo GM-turnering i Chess House, her spille dagligt kl. 17 med live her; tavlen her (opdateringen går desværre lidt trægt ....). Der spilles også torsdag aften, så kom i klubben og se vore unge talenter, der dominerer turneringen, live!
 
   I weekenden afholdes AaM så - også i Chess House! Her har vi to tilmeldte: Thomas Klitgaard og Jonas Nielsen. Fredag spilles tre hurtigrunder, og lørdag og søndage spilles hver dag to koordinerede partier! Der bliver trængsel på i Chess House i weekenden!
 
 

Drømmen lever, trods nyt nederlag
(8. februar 2019) Af PE Nielsen

   Per Höllsberg (forrest th) vinder på bræt 2, mens Formand Mikkel bagved remiserer på topbrættet
 
   Nordre III tabte i går imod et ellers svækket Syddjurshold, og trods en forventet score omkring 4½ blev det til et nederlag på 3-5. Eneste vindere var Per Höllsberg og Jonas Nielsen, mens Mikkel Hansen og Ulrik Thomassen spillede remis. Trods det andet nederlag på en uges tid er holdet stadig med i toppen og ligger lunt, kig selv på tabellen her.
 
 

Chess House GM-turnering og gratis seminar!
(6. og 8. februar 2019) Af PE Nielsen

   Fra på lørdag spilles der i Chess House en GM-turnering spækket med danske talenter, ja vi taler i ELO-orden om Jesper Thybo, Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre og Filip Boe!  Der spilles dagligt kl. 17.00 til og med fredag i næste uge, de sidste to dage kl. 16 hhv. kl. 10. Link til turneringens hjemmeside her.
 
   I forbindelse med turneringen er der på søndag et gratis seminar over 2-3 timer startende kl. 13.00 med de to deltagende græske stormestre. Temaet er Kongeindisk, kig nærmere her og tilmeld dig straks!
 
 

Chess House Onsdags-EMT
(5. og 7. februar 2019) Af PE Nielsen

   Det ser godt ud for Nordres deltagere i Chess Houses verserende Onsdags-EMT her før sidste runde på onsdag. I Mesterklassen har Mikkel Hansen 2 af 3 samt et udsat parti, og han ligger på en delt 2. plads, et halvt point efter Flemming Pagh, som han møder i sidste runde! Seneste fra Mikkel: Tabte i går til Lille John :-(( Undervurderede det bondeslutspil, jeg gik ind i ... jeg stod ellers lidt over... Per Oehlerich er også med i gruppen, han ligger også på en delt andenplads med fire remiser! I Basisklassen er Jonas Nielsen i front med 3½ af 4, et point foran tre andre, og han skal i sidste runde møde én af disse. Link til turneringstavlerne her.
 
   Sådan gik det: Jonas vandt også sit sidste parti og tog sig sikkert af Basisklassen med den flotte score 4½ af 5! Mindre godt gik det Mikkel, der afslog remis imod den førende Flemming Pagh, men sejr blev det ikke til, i stedet et nederlag. Hermed vandt underdog Flemming Pagh overbevisende med 3½; Per Oehlerich spillede alle fem partier remis, og det rakte minsandten til en delt andenplads! Link til uddybende artikel her.
 

Nederlag til 3. holdet og 'GF-aften
(1. februar 2019) Af PE Nielsen

    Tredjeholdet var på besøg hos Silkeborg II og måtte ned med 3-5 i den udsatte kamp. Kun formand Mikkel sejrede, hertil fire remiser og tre tab, lidt under forventet. Resultatet betyder, at Silkeborg II netop går i front i en tæt top med tre hold; Silkeborg har som os 21 points, men ét matchpoint mere! Og et halvt efter lurer Randers I, der vel egentlig må være favorit til oprykningen!? Men Randers skal tage sig sammen, de har det hårdeste program og skal bl.a. møde os og Silkeborg. Der er tre runder igen, og på torsdag spilles så 5. runde, vi er hjemme imod Syddjurs I. Stillingen her.
 
   Aldrig er en klubturnering startet så stille op, kun 5 af de 13 partier blev spillet. Der var naturligvis afbud pga. tredjeholdskampen, og hertil kom også nogle årstidsbestemte - forkølede!? - afbud! Og det blev en rigtig 'GF-aften, De Hvide sejrede nemlig i alle fem partier! Men stilrent var det ikke: TL Thomas havde vist fat i sin Cambridge Spring-variant, men slap og gik siden unødvendigt mat på baglinjen. Henrik Friis kæmpede bravt mod Benjamin, men måtte ned. I Mesterskabsklassen vandt Tom rimelig smertefrit over Svend Aage, og Peer Ole fik sig en ordentlig tur i sin Caro mod Vagn. Sidste parti var en gyser: Lars Andersen havde fastholdt Ninas konge i centrum, til gengæld var den skakgivende løber på h4 i alvorlige problemer. Nina lod den dog slippe ud, og Lars fik et formodentlig vundet slutspil, men begge var i en slags evig tidnød, og her trak Nina det længste strå! Lars er hægtet lidt af, men Vagn og Nina følger trit med Tom! Tabellerne her.
 
 

Skak i vinterferien
(30. januar og 5. februar 2019) Af PE Nielsen

    Vi er allerede midt i uge 5, så der er ikke så lang tid til vinterferien i uge 7, hvor Chess House er særdeles aktiv. Ud over en GM-turnering, der spilles i Chess House, arrangerer Chess House: Senior-DM (du skal være 50+!) på Saxild strand mandag den 11/2 til søndag den 17/2, kig nærmere her, og i den afsluttende weekend fredag den 15/2 til søndag den 17/2 spilles der AaM i Chess House; der er igen valgt konceptet fra Festugeturneringen med 3 hurtigpartier fredag, herefter koordinerede partier (i alt 4) de sidste dage - kig nærmere her. Der er pt. 30 tilmeldte, heraf en fra Nordre.
 
   Vi får ikke Filip Holm at se til AaM, han skal nemlig qua sit junior-DM deltage i de nordiske juniormesterskaber i Island i perioden 14.-18. februar! Det bliver under ledelse af IM Leif Kristensen, og farmand Ken tager med derop, så vi hører givetvis fra dem undervejs! Turneringens hjemmeside her, under PLAYERS / Group B kan du se, at Filip ligger midt i det 12 mand store felt; den norske favorit har 2333 i elo!
 
 

Klar til Klubmesterskabet
(29. og 30. januar 2019) Af PE Nielsen

    Så er grupperne - og dermed også 1. runde - på plads, og turneringen kan gå i gang med 26 deltagere på torsdag kl. 19 nul-nul dut! Betænkningstiden er den samme som i efteråret: 1½ time til hele partiet plus 30 sekunder pr træk fra træk 1 - og altså ingen extratid ved træk 40!
 
    Tom Petri synes klar favorit til endnu et mesterskab, udfordrerne er kendte: Vagn Jensen og Nina Høiberg; men Peter Kristensen, Silkeborg kunne være dark horse !? I Mester 2 er der lagt op til en drabelig duel mellem Benjamin Christensen, Mikkel Hansen og Filip Holm, der er kun fire - ja, 4! - ratingpoints mellem dem! Og i Basisklassen er der kun ét sølle ratingpoint mellem de to første: TL Thomas Overgaard og Søren Korshøj, så vi kan se frem til en spændende turnering!

    Afbud: Da tredjeholdet jo spiller den udsatte kamp mod Silkeborg II på torsdag, er der en del afbud til 1. runde, og følgende bliver derfor afbudsramte: Lars Noe, Oluf Øe, Anton David og Albert Skjødt samt: Filip Holm, Niels Jürgensen og Sebastian Gråbæk.

 

Sikke en søndag!
(27. og 29. januar 2019) Af PE Nielsen

    Håndbold VM, ny kæmpesejr til førsteholdet og også en flot sejr til andetholdet! Ja, en bedre søndag kan man vel næppe forestille sig!? Hernings to topspillere foretrak vist VM-finalen i boksen, de havde måske håbet på en snestorm, så skakkampen kunne udsættes, men den kom ikke! Dermed lod de holdkammeraterne i stikken, og de fik bank med hele 7-1, mere end én over forventet, og alle er stadig ubesejrede! Nu er afstanden til Fredericia på 8½ før de sidste to runder, kig selv her!
 
   Der var sejre til Thomas Klitgaard (i rødt) og mig (i ternet) på bræt 5 og 6
Foto: Ken Holm
 
   Andetholdet haltede før runden 2½ efter Skive, men i dag åd de ét point ind på dem ved at vinde 6-2 over Aalborg II, så afstanden nu er på 1½ plus et matchpoint. Næste gang er ude imod Skive, og skal holdet rykke op, skal der nok en sejr til - 5-3 ville være dejligt, da vi nok har den letteste modstander i slutrunden! Stillingen her.
 
På bræt 3 og 4 var der pinde til Dennis Hemdorff (yderst th) og reserve Peer Ole Pedersen   
 
 
En lille lækkerbisken at slutte af med, hvordan udnytter hvid stillingen bedst?        Svar: 1.Dxb5!
 
 

Hurtigskakmesterskab og divi
(25. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aftes blev de sidste tre runder i Hurtigskakmesterskabet spillet, desværre med afbud fra Michael Poulsen. Der var mødt en del "nye" op, men det var jo desværre ikke muligt at tage dem ind i en lukket alle-mod-alle gruppe. Femte runde bød på finalepartiet mellem Tom Petri (hvid) og Benjamin Christensen; Benjamin havde spillet forrygende på førsteaftenen, men denne aften blev ikke nogen succes for Benjamin, og Tom vandt i sikker stil.
 
  Tom (th) bevarer kontrollen partiet igennem, og her trænger hans c-bonde afgørende frem. Benjamin bliver delt toer
 
   Michaels afbud betød desværre, at Tom kunne trille sikkert i mål og sikre sig mesterskabet med 6½ af 7! Benjamin spillede usikkert i de sidste to runder, men fik dog skrabt 1½ sammen, hvilket rakte til en delt 2. plads sammen med mig. Slutstillingen:
 
   og i DSU's turneringssystem her
 
 
    Divisionsskak: På søndag spiller vore to divisionshold hjemmekampe i Chess House. Førsteholdet har - hvis snestormene tillader det! - besøg af Herning, og Andetholdet har besøg af Aalborg II. Der bliver næppe live-transmission, så kig selv op i Chess House og se vore to bedste hold i kamp, begge med oprykningschancer!
 
 

Spillere søges til Klubmesterskabet
(24. januar 2019) Af PE Nielsen

    Tilmeldingen til Klubmesterskabet svigter. I efteråret havde vi rekordagtige 35 deltagere, men indtil nu har kun 16 meldt sig til klubmesterskabet, der starter i næste uge. Svigtet er generelt styrkemæssigt, og i toppen ser jeg kun få seriøse bud på folk, der kan yde Tom Petri modstand. Tom vandt sidste år sit 10½'te mesterskab, et halvt mere end Eigil Pedersen, der i perioden 1936-61 vandt 10 gange! Klubmesterskabet spilles i 8-mandsgrupper, nederste gruppe evt. som Monrad. Overvej din egen deltagelse - og tilmeld dig her!
 
   Nina har igen meldt sig som udfordrer, og også Lars Andersen er på banen, men ellers ser det sløjt ud .....
 (arkivfoto fra KlubM 2014, Per og Igor ser vi næppe ....)
 
    På dagen for første runde spilles den udsatte kamp mellem Silkeborg II og Nordre III, så runden bliver nok afbudsramt.
 
    I aften afvikles de sidste runder i Hurtigskakmesterskabet, Benjamin Christensen fører med 4 af 4, et halvt mere end Tom Petri; de to mødes i 5. af i alt 7 runder. Der er start kl. 19.00 prc.
 
 

Skal vi ha' et tredje divisionshold?!
(16. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aftes spillede tredjeholdet ude mod Randers II, og resultatet blev en knusende 6½-1½ sejr! Jeg fik i aftes kl. 21.11 en sms fra non playing captain Ken Holm, der meddelte strømafbrydelse .... Det hører vi nok nærmere om i det kommende referat!
 
   Et vue over salen mens der stadig er lys over land
Foto Ken Holm
 
    Resultatet er pt. uofficielt og for mig ubekræftet, men mon ikke det holder. Med storsejren melder Nordre III sig for alvor ind i oprykningskampen; evt. oprykning vil betyde, at Nordre kun har divisionshold, både godt og skidt!? Nordres udsatte kamp er stadig ikke endelig skemasat, Silkeborg har meldt ud med den 31/1, startdagen for vores Klubmesterskab .... Link til turneringstabellen her; den er noget uigennemsigtig pga. to manglende kampe, ligesom resultaterne fra i går er uofficielle.
 
    Søren Korshøj er en gudsbenådet angrebsspiller - i torsdags gik det ud over Leif Møller i Hurtigskakmesterskabet - og han vandt i blot 17 træk:
 
   Søren Korshøj vandt i blot 17 træk! Sort fik aldrig udviklet sin kongefløj og blev løbet over ende, her slutstillingen:  
Springeren på e4 hænger, og når den er reddet, følger det knusende 18.Sxg6! Sort er kørt totalt over!
 

Fredericia hjalp til!
(13. januar 2019) Af PE Nielsen

   1. Division Gr 2: Fredericia fik endelig bid og besejrede vore oprykningskonkurrenter fra Herning med hele 6½-1½ og gik dermed forbi Herning. Bittert er det nok for dem at erfare, at de ikke hentede ind på os, idet vi besejrede Aalborgs førstehold med hele 7-1! Dermed er vi nu 7 points (plus to matchpoints) foran Fredericia, og det ligner unægteligt oprykning! Både top og bund vandt 3½-½, og vi har stadig ikke tabt et parti! Tavlen her.
 
  Yderst til højre gjorde Jan C det unødigt spændende, men han vandt dog på marginalerne som sidste mand
 
    2. Division Gr. 4: Skive vandt i dag knebent 4½-3½ over SK 1968 III, mens Nordre II's resultat lod vente på sig; desværre tilsluttede holdet sig resten af gruppen, så det blev 4-4 mod Jetsmark II. Der er 2½ plus et matchpoint op til Skive, der dog har et lidt sværere program .... Tavlen her.
 
 

Filip Boe er rykket til Skanderborg
(12. januar 2019) Af PE Nielsen

   I dag tørner Filip Boe ud for Skanderborg, og dermed må Nordre erkende, at klubben er var spændende nok for ham. Filip lægger i dag ud på Skanderborgs 4. bræt, og modstanderen er Carsten Høi, Brønshøj, følg matchen her. Det blev til en flot sejr til Filip i Skanderborgs 5½-2½ sejr.

   I morgen søndag er vore divisionshold så i kamp: Førsteholdet har udekamp imod Aalborg I, og andetholdet har udekamp imod Jetmark II. På tirsdag spiller så tredjeholdet sin udekamp imod Randers II.
 
 

Hurtigskakmesterskab
(10. januar 2019) Af PE Nielsen

   I aften spilles de første tre runder i hurtigskakmesterskabet. Der er tilmeldingsfrist kl. 18.45 og start kl. 19.00. Når du ikke frem til 18.45, kan du tilmelde dig på telefon 86 19 76 47 (Chess House) mellem kl. 18.15 og kl. 18.45. De sidste tre runder spilles om 14 dage, den 24. januar - den mellemliggende torsdag var oprindeligt afsat til 3. holdskamp, der dog nu afvikles tirsdag i næste uge. Betænkningstiden er 20 minutter plus 5 sekunder pr træk pr spiller pr parti, så vi er færdige ved 22-tiden, vi ses!
 
   Sådan gik første del: Vi var (kun) otte, der mente at håndboldkampen mod Chile ville blive uinteressant, og det fik vi jo ret i! Det er ikke nemt at spille seks runders Monrad/Schweizer med 8 spillere, så vi blev hurtigt enige om at øge med en runde, så vi kunne spille alle-mod-alle. Benjamin var vaks fra start og udnyttede mit upræcise spil, og han vandt i flot stil! Og i de næste tre runder fulgte han flot op, endnu tre pinde! Tom vandt med nogen besvær over Søren Korshøj og Leif Møller, og da han mødte mig i 3. runde, stod det hurtigt klart, at han gik efter en halv; jeg fik en vis slutspilsfordel, men remis blev det. Michael Poulsen lagde ud med to pinde, men faldt så ned de næste to runder. I 3. runde vandt Søren Korshøj i øvrigt et (vist) flot angreb mod Leif Møller, men ellers er det blevet til tre boller mod andre stærke spillere. Benjamin er i front med maksimum, et halvt mere end Tom, så presset er lagt over på Tom i 5. runde!
 

 

 

Michael Poulsen (tv) dukkede op, men blev som mange andre dukket af Benjamin Christensen, der var flyvende denne aften!

 

Leif blev vist overmodig i slutspillet, da Tom kom i tidnød. Tom slog kontra og vandt partiet

 

Tavlen fortæller at 5. runde byder på topopgøret
Tom - Benjamin; Tom er et halvt efter og skal nok
gå efter sejren!? Link til flot tavle her

 
 

Tom blev Nytårslynmester
(4. januar 2019) Af PE Nielsen

   I aftes afvikledes Nytårslynturneringen med 11 deltagere. Målet var at blive færdige inden Man C - Liverpool kl. 21.00, og det lykkedes med ca. 5 minutters margin! Feltet var ganske spredt med tre førsteholdsspillere (!), to fra andetholdet og tre fra tredjeholdet, og hertil yderligere tre. Styrkeforskellen slog da også forventeligt igennem med betænkningstiden 3 minutter plus to sekunder pr træk.
 
   Netop dén betænkningstid passer Tom Petri godt, men udfordrerne var Martin Bækgaard, mig, Leif og Dennis, så .....! Og netop de fire skulle Tom igennem fire runder i træk fra runde 4-7. Først slog han Dennis, så i et rodet parti Bækgaard med Flodhesten, så kom en lidt heldig remis imod mig, og endelig blev Leif besejret: 3½ af 4 mod de farligste konkurrenter! Det var nok, Tom kunne nu i ro og mag sejle i mål med lutter pinde i de sidste til slutscoren 9½ af 10! En flot start på året for Tom!
 
  Tom (forrest th) besejrer Bækgaard i Flodhesten og køre siden sikkert i mål!
Bagest th ses Søren, der spillede en flot turnering, her må han dog ned mod Dennis
 
   Der var lidt spænding i kampen om de følgende placeringer, i sidste runde kunne Leif ved at besejre Bækgaard nå op til ham på en delt andenplads; nu gik det omvendt, og Bækgaard tog dermed 2. pladsen med 9 af 10! Jeg blev treer med 7½, et halvt mere end Leif, der igen var et halvt foran Dennis.
Lyn-GP: Resultaterne betyder, at jeg qua tre deltagelser fører foran Bækgaard og Tom, der begge kun har været med to gange. Forspringet er dog ikke større, end at det let kan gå galt for mig, når sidste disciplin Lynmesterskabet afvikles torsdag den 9. maj!
 
   Kampen om Basispræmien i Lyn-GP (b): Søren Korshøj spillede en fin turnering og scorede 4 points, hvilket rakte til 7. pladsen; en tak bedre var dog Per Oehlerich, der nappede 6. pladsen med 4½! Dermed er Per komfortabelt foran i stillingen (Filip Holm var svagelig og stillede ikke op). Det var også aftenen, hvor vi havde begge Lars C'er med: Christiansen blev benævnt GL, og Christensen NY! NY afslørede, at de to spillere havde fået slået deres points sammen i GP-en, det er der nu rodet bod på! Link til GP-stillingen her, se resultatet fra Nytårslyn ved at klikke på overskriften i kolonnen Nytårslyn.
 
 

Nytårslyn og klubblad
(3. januar 2019) Af PE Nielsen

    I aften er der to gode grunde til at komme i klubben! Der er Nytårslyn med betænkningstiden 3 minutter plus to sekunder pr træk. Der er start kl. 19.00 prc. og tilmeldingsfristen er derfor kl. 18.45. Når du ikke frem til 18.45, kan du tilmelde dig på telefon 86 19 76 47 (Chess House) mellem kl. 18.15 og kl. 18.45. Betænkningstiden er Mads Boe's favorit, men han dukker desværre ikke op, da han og Filip pt. deltager i 31. Staufer-Open 2019 i Schwäbisch Gmünd nær Stuttgart.
 
Og den anden grund er, at du kan afhente:

 

 

 

Ældre nyheder...