Nyheder

 

Klubblad og indbydelse til jubilæumsfest
(29. juni 2021) Af PE Nielsen

   Redaktøren har nu det trykte NORDRE Nyt 2021-3 i hånden, så du kan forvente at få det inden for den nærmeste uge!

   Bladet indeholder bl.a. invitation til klubbens jubilæumsfest, der afholdes lørdag den 13. november 2021 kl. 18.30.
   Læs indbydelsen i bladet og/eller fra forsiden (nederst til venstre) eller med dette link - det er også her du tilmelder dig og evt. ledsager!
   Og husk at få betalt straks eller i alt fald før den 31/8, så du får de billige billetter ;-)

 

Klubmesterskab og andre EMT'er
(27. juni 2021) Af PE Nielsen

   Hvis du ikke allerede har opdaget det: Der er nu inviteret til vores Klubmesterskab; Nina havde allerede spottet det, inden det kom på nordre.dk!
Men nu er den her altså, 8 mandsgrupper, dvs. 7 runder med start den 16. september. Vinderen kan kalde sig klubmester - hvis vedkommende altså er medlem, for turneringen er jo åben! Link fra forsiden eller her

   I perioden 19.-23. juli afholder Syddjurs Sommer EMT deres traditionelle 5 runders turnering, der spilles hver dag kl. 19.00, indbydelse her.

   Den 20.-22. august er der så Smuk Skak Weekend EMTi Skanderborg, 5 runder over tre dage i forbindelse med en stormesterturnering, link til indbydelsen her. Her er den sultne Nina minsandten også tilmeldt!

 

Dennis Hemdorff delt Randersmester

(25. juni 2021) Af PE Nielsen

  Dennis Hemdorff scorede 3 af 5 i Randersmesterskabet, og det viste sig lige at være nok til et delt mesterskab sammen med  

   En turnering har holdt sig under min radar: Randersmesterskabet. Sidste runde blev spillet i tirsdags, og det lykkedes igen Dennis Hemdorff at hjemføre mesterskabet, denne gang på deling med Svend Aage Madsen. De vandt begge to to partier og spillede tre remiser, hvilket altså viste sig at være nok, primært fordi Svend Aage i sidste runde besejrede den ellers førende Benny Grønhøj. Link til tabellen her.

   I VRS Forår 2021 har Per Oehlerich udspillet sin rolle i topstriden, kig nærmere her.

 

Martin Bækgaard vandt lynmesterskabet
(25. juni 2021) Af PE Nielsen

   Der var linet et stærkt felt op til årets lynmesterskab, og det blev da også meget spændende! Favoritter var Mads Boe og Martin Bækgaard, men de var som de fleste andre ret rustne. Lars Andersen og jeg, der havde varmet op ved Fredagslyn i Chess House, var farlige outsidere. Men en helt anden skulle komme til at spille en hovedrolle .... Vi havde også tre - indtil videre - gæster på besøg: Aksel (1000) og Adam (1350), der også var med i Chess House, samt en Alexander på ca. 2100! Hertil garvede navne som Christian Thye, Mikkel Hansen og Per Oehlerich.

   

 

Feltet var efter Thyes mening lidt for stærkt!
Her Martin Bækgaard og Lars Andersen bagest,
forrest Gæst Aksel og Mads Boe

 

Thye (th) kommer dog godt fra land med to pinde, her går det ud over Gæst Adam, der ellers er en farlig herre. Siden går det ned ad bakke for Thye

 

Et meget afgørende parti fra tredjesidste runde: Bækgaard (tv) besejrer den førende Oehlerich
og kan siden køre i mål som klubmester!

 

   Bækgaard måtte ned allerede i 1. runde til Lars; samme skæbne overgik Mads i 6. runde imod Adam, så da vi holdt pause midtvejs var stillingen: Mig i front med 5½ af 6 og overraskelsen Oehlerich på hjul med 5! Herefter Bækgaard og Mads med 4½. Det tegnede spændende! Pausen gjorde det mig ikke godt, jeg kvajede mig fælt mod Oehlerich og blev smadret i runden efter genoptagelsen, Oehlerich er nu alene i front, men Bækgaard følger godt med! De mødes så i 9. runde, hvor Oehlerich stadig er et halvt foran. Men Bækgaard vinder sikkert og går i spidsen, og da han i næstsidste runde også besejrer Mads, kører han i mål med 9½ af 11 og bliver klubmester! Jeg bliver 2'er en halv efter Bækgaard, og Mads og Oehlerich deler 3. pladsen med 8, meget flot præstation af Oehlerich! Link til tavlen her.

   Da både Julelyn og Nytårslyn udgik pga. coronasituationen, var Lynmesterskabet anden og sidste etape i Lyn Grand Prix 2020-21. Resultatet var lige nok for Mads Boe, der bliver GP-vinder med 930 foran mine 830. Per Oehlerich blev suveræn bedstplacerede basisspiller med 520. Link til GP-stillingen her.

 

Klubmesterskabet 2020 og 2021
(18. juni 2021) Af PE Nielsen

   2020-mesterskabet er for længst faldet på plads til Tom Petris fordel, i gruppen hænger stadig et parti mellem Tom og Per Oehlerich (bilver nappe spillet, Tom vinder derfor uden kamp). Derimod er Basisklassen endelig afsluttet; her var der tre kandidater til førstepladsen, men den førende Søren Korshøj tog sagen i egen hånd og vandt sidste runde over TL Thomas. Jonas Nielsen vandt i sidste runde over Sune Huus og blev dermed nr 2, et halvt point bedre end Oluf Øe, der remiserede med Bjarne "P". Link til tabellerne her.

   Søren Korshøj besejrede turneringslederen i sidste runde og vandt dermed Basisklassen, se partiet i det kommende klubblad

   Klubmesterskabet 2021 vil blive afholdt i 8-mandsgrupper, som sidste år hen over efteråret, startende torsdag 16. september.

   HUSK i øvrigt Lynmeterskabet 2021 næste torsdag,  tilmelding senest kl. 18.45 i Chess House.

 

Fredelig Generalforsamling (og bold)
(18. juni 2021) Af PE Nielsen

   En god håndfuld var håbefuldt mødt op til fodbold fra kl. 18, og de fik sig jo hurtigt noget at varme sig på! Desværre holdt det jo ikke kampen ud, og vi måtte igen nøjes med et hæderligt nederlag, som man jo som bekendt ikke kan bruge til noget .... eller kan man ?!

   

Per Oehlerich havde kl 18
linet op til fodbold ...

 

Koblingen

 

... herefter en forholdsvis kort Generalforsamling

   Som varslet startede Generalforsamlingen under 2. halvleg, jeg blev valgt som dirigent og suspenderede GF til kl. 20. Da vi gik i gang lidt over kl. 20, var deltagerantallet kommet op på 4 bestyrelsesmedlemmer plus 7 A-medlemmer. Det blev en ret fredelig og hurtig GF: I lyset af corona-året holdt formanden en kort beretning, som blev godkendt, og efter præmieuddeling fra Klubmesterskabet - hvor Tom jo blev klubmester - fortsatte Lars med Regnskab 2020, der viste et mindre overskud. Budget 2021 blev sat lig Budget 2020 [her glemte vi dog posten "jubilæum"], begge dele blev godkendt.

   Kontingentet fortsætter uændret, der var ikke indkommet forslag, og så kunne vi gå til punktet Valg. Her blev Lars C genvalgt som kasserer, Jonas fortsætter som menig, og da ingen andre meldte sig, tog Höllsberg sit absolut sidste år i bestyrelsen (vi skal altså have andre på banen, Mikkel overvejer også sit formandskab ...). Da Nina ikke ønskede genvalg som suppleant, og det ikke lykkedes at finde en anden, står posten vacant, meld dig gerne! Endelig blev Niels Danstrup genvalgt som revisor.

   Tilbage stod punktet Eventuelt, hvor hovedpunktet var Jubilæet, og jeg berettede om vores setup med hurtigturnering og fest på en lørdag (foredrag er droppet på festdagen, bestyrelsen har fået opgaven overdraget). Datoen bliver lørdag den 13. november - kryds i kalenderen allerede nu! -  fire dage før den egentlige fødselsdag den 17/11 - begrundet i at vi søndagen efter den 20/11 skal spille divisionskamp. Udvalgets fem deltagere har hver taget hovedpunkter, som de er ansvarlige for fremadrettet. Nærmere omtale og indbydelse til festen kommer allerede i juli-nummeret af Nordre Nyt, og i oktober-nummeret kommer så indbydelse til jubilæumsturneringen.

   Endelig sluttede vi af med det traditionelle længe leve Nordre!

 

Lynmesterskab
(16., 18. og 19. juni 2021) Af PE Nielsen

   Årets lynmesterskab -5 minutter pr spiller pr parti - afholdes torsdag den 24. juni kl. 19.00 med tilmeldingsfrist i klubben kl. 18.45.

   Du kan træne til vores lynmesterskab ved at deltage i Chess House's fredagslyn nu på fredag den 18/6 kl. 19, se nærmere og tilmeld dig her.
   Her kan du møde selveste GM Jesper Thybo!

  B-medlem Lars Andersen strider forgæves mod stormesteren

   Sådan gik fredagslyn'en: Der var seks spillere med, og Thybo var naturligvis storfavorit; han vandt da også turneringen med 10 af 10. Det betød, at han skulle møde toeren i finalen; her hev jeg med kniberi andenpladsen hjem foran Lars Andersen. I finalens første parti havde jeg godt fat i Jesper, men lod ham desværre slippe af med remis, hvorefter jeg blev total kørt over i det andet parti, ½-1½. Der var et par giftige unge online-fløse med, pas på dem, de møder måske op til vores lynmesterskab på torsdag! Læs nærmere her.

 

Generalforsamling og bold
(15. og 16. juni 2021) Af PE Nielsen

   En vaks gut har spottet, at Danmark på torsdag møder Belgien ved EM i fodbold kl. 18.00 og gjort opmærksom på, at det kan være et problem ....!
Da vi (læs: Danmark) i den grad mangler points, ville det være passende, at vi bakker op og støtter holdet i denne trængte situation!

   Bestyrelsen foreslår mig som dirigent, og - i tilfælde af at jeg bliver valgt - min første aktion bliver at suspendere generalforsamlingen til kl. 20.00 prc!
Samme vakse gut (der var coronafri for en god uges tid siden!) har i øvrigt sørget for at også DU kan se landskampen i Chess House før generalforsamlingen!

   Så med mindre der dukker en anden dirigentkandidat op, der vælges og starter GF kl 19.30, så ser torsdagens program i Chess House således ud:

   Kl. 18.00:  Danmark - Belgien - dørene åbnes kl 17.45
   Kl. 19.30:  Generalforsamlingen starter - og suspenderes forhåbentlig!
   Kl. 20.00:  Genoptages
generalforsamlingen efter forskrifterne, se Nyhed pr 2/6 nedenfor!

Vi ses i Nordre i Chess House! Link til adresse mv. fra hjemmesidens forside (tryk på adressen under Spillested).

NB! Der er krav om gyldigt corona-pas (de gældende regler: "For indendørs idrætsaktiviteter er der for voksne fra 18 år krav om coronapas. Kontrollen af coronapas i foreninger kan udføres ved daglig stikprøvekontrol"). Derimod er der ikke længere maske/visir-pligt.

 

Danielsen og Kølbæk blev Seniormestre
(5. og 9. juni 2021) Af PE Nielsen

   Nordre koryfæ Jens Kølbæk var suveræn i 65+ klassen og vandt med imponerende 6 af 7!
Foto Per Hansen

   I dag sluttede Senior DM. Per Holst og Hansen udspillede deres hovedrolle i 4. runde, hvor de begge tabte. I stedet var Nordre-koryfæ Jens Kølbæk ret suveræn i 65+ klassen, han vandt efter remis imod Arne Christiansen i sidste runde mesterskabet med den flotte score 6 af 7 uden tab! Arne delte andenpladsen med sin bror Jens Jørgen Christiansen, begge opnåede 5½. Per Hansen blev nr. 8-13 med 4½, mens Per Holst efter tab i sidste runde måtte nøjes med 14.-23. pladsen med 4 points.

   I 50+ klassen spillede de to topkandidater remis i 4. runde, og da tidl. mangedobbeltmester Poul Rewitz satte yderligere et halvt til, kunne Henrik Danielsen sejle sikker i mål med den flotte score af 6½ af 7! Poul napper dog igen titlen, da Danielsen repræsenterer Island! Link til turneringstabellerne her.

   I øvrigt blev hurtigskakmesterskabet ikke til noget pga for få deltagere (samt at enkelte spillede sidste runde i Efterårsturneringen!). I stedet spillede de fire fremmødte lyn med hinanden - kamphanerne Steen C og Chr Thye duellerede, og fra upålidelig kilde (Steen!) skulle jeg meddele cifrene 13½-5½ !! Kom igen Thye!

   Corona: Per Oehlerich har siden han forlod DM'et været igennem to pcr-tests og begge var negative - meget positivt!

 

Indkaldelse til Generalforsamling
(2. juni 2021) Af PE Nielsen

   Som bekendt afholdes årets generalforsamling torsdag den 17/6 kl. 19.30 i klublokalerne. Dagsorden:

1.   Valg af dirigent
2.   Formandens beretning
3.   Fremlæggelse og godkendelse af regnskab
4.   Fremlæggelse og godkendelse af budget
5.   Valg til bestyrelsen
      - valg af kasserer. Lars Christensen er på valg (modtager genvalg)
      - valg af bestyrelsesmedlem (2 år). Jonas Nielsen er på valg (modtager genvalg)
      - valg af nyt bestyrelsesmedlem (1 år) i stedet for Per Höllsberg, som ikke modtager genvalg - han tog et ekstra år i fjor, så i år skal vi i respekt have fundet en ny!
      - valg af suppleant til bestyrelsen. Nina Høiberg er på valg
      - valg af revisor
6.  Indkomne forslag
7.  Eventuelt

 

Dramatisk udvikling i Løgumkloster
(31. maj og 2. juni 2021) Af PE Nielsen

   Jeg har lige telefonisk modtaget en dramatisk update om Senior-DM fra Per Oehlerich - frit gengivet: Kort før start af runde 2 her i dag kl 13 blev spillerne kaldt udenfor på græsplænen, og her blev de informeret om, at én af spillerne har fået besked om, at en pcr-test på ham taget søndag var positiv. Desværre har Per O selv til bords med vedkommende, og er derfor sammen med vedkommende og 4 andre nu taget hjem - hvilke spillere det drejer sig om kan du se på turneringstavlen - spillerne er "blanket ud". Runden blev lagt om, og runden startet med godt en times forsinkelse; Per Holst og Per Hansen er heldigvis fortsat i kamp ...!

   Update efter 3 runder: Efter at Per Oehlerich har måttet forlade mesterskaberne koncentrerer vi os i 50+ om tvekampen mellem GM Danielsen og Poul Rewitz; de har begge 3 af 3 og mødes i dag i et "finaleparti"! I 65+ fører ikke mindre end 12 spillere med 2½ af 3! Heriblandt er både mester Per Holst og Per Hansen.

 

Senior DM og Hurtigskakmesterskab
(31. maj 2021) Af PE Nielsen

   I aftes blev første runde af senior-Danmarksmesterskabet spillet, og Nordres deltagere - tre gange Per! - gjorde det storartet. Mester i 65+ Per Holst vandt i sikker stil i sin kære Sämischvariant i Kongeindisk, og B-medlem Per Hansen vandt endnu hurtigere. I 50+ trak Per Oehlerich selveste GM Henrik Danielsen, der er kæmpefavorit i gruppen foran Poul Rewitz, der har vundet gruppen flere gange; Per havde hvid, men måtte ned til sidst i et tårnslutspil med en bonde mindre - godt kæmpet! Link til online her og her, og turneringstabellerne her. Der spilles dagligt fra kl 13.00, afsluttende runde lørdag dog kl 10.00.

   Hurtigskakmesterskabet spilles i klubben over de næste to torsdage, dvs. den 3. og 10. juni, begge dage kl 19.00. Tilmelding i klubben på torsdag senest kl. 18.45.

 

Vil du se min frimærkesamling?
(23. maj 2021) Af PE Nielsen

   I anledningen af Ex-VM A Karpovs 70 års fødselsdag bringer Stiften i dag en artikel om eksverdensmesteren. Heraf fremgår det, at han er medlem af Dumaen og har til frimærkesamling en værdi af ca. 93 millioner kroner, den er svær at stikke! Læs artiklen her.

 

Turneringsaktiviteter
(21. maj 2021) Af PE Nielsen

   Også de koordinerede turneringer kommer så småt i gang igen. Den første jeg vil nævne, er VRS forår 2021, hvor Per Oehlerich er med som vores eneste repræsentant. Per er med i Gruppe 1 og har efter to runder en gevinst og et tab. Ratingfavoritten Eivind Simonsen, VRS fører med 2 af 2, men Per har muligheden for at bringe spændingen tilbage, da de skal mødes i 3. runde (hvor Per dog har afbud). Fire mand spiller dobbeltrundig, i alt 6 runder på mandage. Link til turneringstavlen her.

   Randersmesterskabet spilles over fem tirsdage, startende tirsdag i næste uge. Pt. er kun Dennis Hemdorff tilmeldt fra Nordre. Dennis har tidligere hjemført Randersmesterskabet, og der er udsigt til at han får plads i mesterskabsgruppen, link til indbydelse (og senere tavlerne) her.

   Og endelig er der jo Senior-Danmarksmesterskabet, der starter søndag den 30/5. Per Oehlerich er (også her!) tilmeldt Gruppen 50+; tidligere flere gange vinder Poul Rewitz får endog stærk modstand, da GM Henrik Danielsen stiller op! I Gruppen 65+ forsvarer Per Holst sit DM, han er dog kun den 5. højstseedede i et tæt felt, men forhåbentlig er Pers sejrsvilje lige så høj som sidste år! Blandt outsiderne er igen i år B-medlem Per Hansen. Link til turneringen her

   HUSK at give mig et praj, når DU deltager i en turnering!

 

Genåbningslyn
(21. og 24. maj 2021) Af PE Nielsen

   Fra Jonas Nielsen har jeg modtaget følgende om genåbningsaftenen:

   Ikke mange fremmødte, men sådan er det jo i disse tider. Med blot 5 deltagere spillede vi en dobbeltrunde efter 3-pointssystem, med en oversidder.

   

   Formanden kørte den stensikkert hjem med blot et enkelt nederlag til Per, der da også blev nummer to, men på trods af en god start tabte han til Sune og Mikkel i anden halvdel af turneringen og så var det nærmest afgjort. Kampen om 3. pladsen var tæt. Sune tog to sejre over Thye, som slog mig to gange, og jeg slog Sune to gange. Sune drog dog i sidste ende fordel af 3-pointssystemet, og med en sejr over Per mod Thyes to remiser mod Per nuppede han en lidt overraskende 3. plads et point foran Thye. 
 

Det øvrige program for maj-juni: Den 27/5 kl. 18:30 afvikles sidste runde i Klubmesterskabet 2020, Basis.
De to første torsdage i juni (3. og 10.) afholdes Klubmesterskabet i hurtigskak (25 min. pr spiller pr parti), tilmelding senest kl 18:45 første aften (begge aftener start kl 19.00).
Den 17/6 Generalforsamling med start kl. 19.30, og endelig Lynmesterskab 2021 (5 minutters), også med tilmelding senest kl 18:45. 

 

NU (!!) åbner Chess House og Nordre!
(13. og 17. maj 2021) Af PE Nielsen

   Nysgerrigheden tager til, og derfor lige en kort, midlertidig melding: Det  er sandsynligt - nu sikkert! - at Chess House åbner i næste =denne! uge
(læs nærmere her), men det bliver naturligvis med de gældende regler, hvilket betyder gyldig corona-pas mv, læs nærmere her. Så Nordre genåbner
på torsdag den 20. maj kl. 18.45. D
et bliver med "genåbningslyn", og så afvikling af sidste runde af Basis fra Klubmesterskab 2020 den 27. maj kl 18.30.

Generalforsamlingen afholdes som annonceret i klubbladet torsdag den 17/6 kl 19.30. Indhold for de to mellemliggende torsdage er endnu ikke fastlagte.

NB!! Husk maske og corona-pas

Sådan finder du frem til Chess House (du kan også trykke Google maps frem med markering fra forsiden!) :

     

Olof Palmes Allé 11,
det er lige over for DR,
indgang (indtil videre) i sydenden

 

hen ad hovedgangen ... til du kommer til Chess House skiltet på højre side.
Måske tager Jonas (tv) og Per (th) imod dig!

 

Ind ad den smalle gang, hvor der bliver køkken, indtil
lige før kældertrappen ...

 

... og så ind til venstre til den nye spillesal!
Her er fast plads til to holdkampe (32 spillere), men der kan være op til 40.

 

Filip Boe snublende tæt på 2400!
(27. april 2021) Af PE Nielsen

   Mens vi andre holder Corona-skakpause, farer landets unge talenter Europa rundt og triumferer! Selvom jeg primært holder mig til A-medlemmernes præstationer, gør jeg en undtagelse og henviser til B-medlem Filip Boe's superpræstation i Serbien - en turnering der i øvrigt i flot stil blev vundet af Jesper Thybo med 8 af 9 (!), men Filips 6 af 9 gav højere ratinggevinst end Thybos! Læs nærmere herom på skak.dk her.

 

Kom ud af busken nu!
(11. april 2021) Af PE Nielsen

   I det for nyligt udsendte klubblad skrev jeg sidst i artiklen om vores 90 års jubilæum således:

   Et meget vigtigt punkt er ressourcer, og her er det vigtigt at alle disponible melder ind allerede nu, så det ikke kun er tordenskjolds soldater, der trækker jubilæet. Et tilsagn modtages naturligvis med alle forbehold, men er du klar til at bidrage, så send en mail til mig (klik straks her!), husk at angive hvilket område, du vil bidrage ind i (fx: Fest: Menu, bestilling/logistik, oppyntning, musik, afrydning dagen efter, Turnering: TL, praktisk gris ..).

   .... og det var faktisk meget alvorligt ment! Jeg har fået 1½ respons på den, den hele i øvrigt fra et B-medlem !!! Så please kom ud af busken nu, så vi ved, der er basis for at fejre jubilæet - uden ressourcer ingen fejring, i alt fald ikke med mig ved roret.

 

Magnus Carlsen åbner Chess House!
(1. og 5. april 2021) Af PE Nielsen

Chess House har scooped selveste Magnus Carlsen til at komme til genåbningen i House Overtaci lørdag den 8. maj     

   Det er igennem Peter Heine lykkedes Chess House at få verdensmester Magnus Carlsen til byen i forbindelse med genåbningen af Chess House, og det bliver lørdag den 8. maj, nærmere information om tidspunkt og tilmelding senere. Magnus vil holde et foredrag om sit syn på sekundanter og bagefter spille simultan mod max. 30 spillere. Adgang vil kræve gyldigt coronapas, men det har vi jo nok vænnet os til inden da ....


Update den 5/4: Ovenstående er desværre aprilsnar! Jeg har da også blot haft en enkelt henvendelse om den ..

Sidste år blev denne aprilsnar bragt på skak.dk: https://nyheder.skak.dk/2020/04/05/nyt-frimaerke/
Jeg så aldrig et dementi af det, men Sloth bekræfter at det var en aprilsnar, han har haft flere henvendelser om den!

 

NORDRE Nyt er netop postet!
(27. marts 2021) Af PE Nielsen

   Så er aprilnummeret af klubbladet netop postet til dig!     

Jeg ønsker alle god læselyst og god påske - håber vi snart ses igen!!                                   

 

Der skal nok komme liv i Bunkeren!
(19. marts 2021) Af PE Nielsen

   Der har på det seneste været et par artikler i Stiften, som sætter lys på Bunkeren = Den gamle journalisthøjskole, hvor Chess House og dermed Nordre får til huse i det kommende Beboerhus med Overtaci museum. Denne - om nogle kunstnere der vil udstille deroppe - er fra i dag og skulle kunne læses af alle, læs her. Derimod kræver det desværre Stiften-abonnement at læse den mere generelle artikel fra den 16/3 om Bunkerens arkitektur mv, læs her.

Pt. er det nok så som så med liv i Bunkeren alias Den gamle journalisthøjskole, således så der ud deroppe midt i december:      

 

Stof til næste NORDRE Nyt
(1. marts 2021) Af PE Nielsen

   Så er det ved at være tid, hvis du påtænker at skrive til klubbladet - og dermed dine klubkammerater - i det kommende aprilnummer af klubbladet. Det er ingen hemmelighed, at stoffet ikke hænger på træerne, men jeg har heldigvis modtaget noget. Men der er helt sikkert også plads til dit indlæg! Den officielle deadline er på torsdag, men jeg er dog åben for forhandling af denne .

 

Filip og Mads Boe klar til slutspillet
(1. februar 2021) Af PE Nielsen

   På fredag kl. 17.00 spilles kvartfinalerne i online Grand Prix Fredagslynturneringen. Filip vandt i fredags den sidste indledende gruppe foran Thorbjørn Bromann og Jesper Thybo, som han begge besejrede; Filip har åbenbart arvet noget af farens flotte tekniske hurtig- og lynskaksteknik! Mads er også klar til kvartfinalerne, læs nærmere her og følg det online her.

 

Kalenderen suspenderet indtil videre
(20. januar 2021) Af PE Nielsen

   Da det ikke giver meget mening at replanlægge Nordre-kalenderen, før der kommer betydelige lettelser i Corona-restiktionerne, er kalenderen suspenderet på ubestemt tid. DSU har endnu ikke taget beslutning om Divisionsturneringens skæbne, og det giver heller ikke megen mening at frigive indbydelsen til klubmesterskabet, der skulle være startet torsdag den 4. februar .... Vi vender naturligvis tilbage her, når der er væsentligt nyt.

 

Hovedkredsturneringen aflyst
(8. og 24. januar 2021) Af PE Nielsen

   6. Hovedkreds har besluttet at aflyse årets holdturnering, og det betyder altså, at vores D-rækkehold ikke kommer til at spille flere kampe i denne sæson - læs nærnere på 6.HK's hjemmeside her.

   Mht. Divisionsturneringen er der pt. sonderinger hos klubberne om dens videre skæbne, Nordres holdning kom på plads i år, her med formand Mikkels ord: "Bestyrelsen er blevet enige om, på baggrund af flere ønsker, at indstille til turneringsleder Hans Milter, at vi vil tilslutte os aflysning af sæsonen.  Så det bliver hermed fremsendt til ham fra mig i aften.". Når der er en endelig beslutning på plads, vil det naturligvis blive meddelt her på siden.

   24. januar: Den 21/1 har DSU's hovedbestyrelse besluttet at aflyse årets Divisionsturnering, læs nærmere her.

 

Ny ugentlig opgaveserie startes
(8. januar 2021) Af PE Nielsen

   Da det jo ser ud til at trække ud med en væsentlig lysning i Corona-situationen, tager jeg handsken op fra foråret og starter en ny ugentlig serie.
Der bringes (cirka) hver torsdag tre nye opgaver, en let, en middel og en svær opgave, betegnet med hhv.
☺, ☺☺ og ☺☺☺ (lidt glæde har vi da lov at ha') !

Skulle du have lyst til at bidrage med opgaver, så læs nærmere på opgavesiden og send mig en mail!
Du finder som i foråret spalten nederst til venstre på forsiden - god fornøjelse!

 

Klubbladet på vej til dig!
(6. januar 2021) Af PE Nielsen

   Så er klubbladet netop afsendt, så du får lidt læsestof til de maratonlange vinterdage, god læsning!           

Jeg gør lige opmærksom på, at Chess House jo pt. er lukket, og bliver der opstart inden ibrugtagningsgodkendelsen på Olof Palmes Alle er på plads,
ja så bliver spillestedet FO byen, Vester Allé 8, skråt over for Ridehallen ved Rådhuspladsen - læs nærmere nedenfor under den 22. december 2020.

 

Ny kalender og nye udsættelser
(4. januar 2021) Af PE Nielsen

Godt og bedre nytår ønskes alle fra bestyrelsen og webredaktøren!

   Hermed offentliggøres klubbens forårskalender udarbejdet i december, klik her. Men men men ....... den holder desværre ikke, årsagen kender du!

   Chess House følger restriktionerne, og indtil videre er Chess House - og dermed Nordre - lukket til den 17. januar, men det bliver næppe derved, vi må nok forvente yderligere restriktionsforlængelser .... Nye udmeldinger afventes, inden kalenderen kan replanlægges ....

   Aktuelt betyder det, at tredjeholdets udsatte kamp fra december imod Silkeborg IV er yderligere udsat på ubestemt tid. Det samme gælder for den udsatte sidste runde i Klubmesterskabet 2020, Basis.

   Der var lagt op til et Klubmesterskab i hurtigskak, fordelt over to aftener i januar, Mester den 21. januar og så Basis den 28. januar. Klubmesterskabet er planlagt til afvikling i hhv. Mester og Basis (som den blev opdelt sidst på året), startende den 4. februar, og det er vel også tvivlsomt, om vi her undgår replanlægning (begge annonceres i det kommende klubblad) ... Også Divisionsturneringen skal replanlægges, eller måske endda helt aflyses denne sæson, læs nærmere herom i Unionens nyhedshilsen her.
Så indtil videre
:
Keep on smiling ..................

 

Ældre nyheder...