Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Præsentation af Nordre Skakklub


Nordre Skakklub

Klubben blev dannet som en udbrydergruppe af Skaklubben Aros den 17. november 1931. Den kvikke regner hurtigt ud, at vi havde 65 års jubilæum i 1996, og i den anledning afholdt klubben en international turnering Århus Købmandsskole Cup, som glædeligt og passende blev vundet af klubbens egen daværende topspiller Mads Boe.

Divisionsturneringen

Klubben har domineret Dansk Skak Unions Divisionsturnering siden dens start i 1963, idet vi er den klub, der har hjemført mesterskabet flest gange, det er blevet til 13 mesterskaber i alt! Nordre besidder en rekord, som næppe slås foreløbig, om nogensinde, idet klubben i årene 1976-84 vandt mesterskabet hele 7 gange i træk! De seneste år har vi ligget på mere beskedne placeringer i 1. division, og nogle gange er klubben rykket ned i 2. division.

DM-holdet 1965

DM-holdet 1978

DM-holdet 1984

EuropaCup

Mesterskabet har flere gange været adgangsbillet til Europacup'en, hvor det er blevet til følgende resultater mod meget frygtindgydende modstandere:

1980 - 1. runde: Nordre - Volmac 6,5 - 5,5!!
En fornem sejr over det daværende hollandske mesterhold med M. Stean, van der Wiel og Eksverdensmester Max Euwe på holdet

1981 - 2. runde: Partizan, Beograd - Nordre 8,5 - 3,5
I anden runde var der ikke noget at gøre imod de meget stærke jugoslaver med Gligoric og Matulovic på topbrætterne

1983 - 1. runde: Solingen, Tyskland - Nordre 9-3
Mod et meget stærkt hold med Eksverdensmester Spasskij og Kavalek på de to øverste brætter kunne vi intet stille op.

Pokalturneringen

Pokalvinderne 1997 I 1995/96 blev der indført en landsdækkende pokalturnering, og Århus Skakklub og Nordre vandt hovedkredsens pladser til landsfinalen. Århus vandt ved den lejlighed mesterskabet ved at besejre K41 i finalen. Nordre tabte semifinalen til K41 efter omkamp, men siden blev det til sølv efter en sikker sejr i bronzekampen imod Brønshøj.
I 1996/97 gentog historien sig, Århus og Nordre gik videre, og begge hold nåede semifinalen. Her fik K41 sin revanche over Århus, mens Nordre med en sikker sejr over Sydøstfyn nåede finalen. Finalen mod K41 blev spændende, og Nordre vandt overraskende mesterskabet med en 3-1 sejr!

Strynøfærgen

Det brede arbejde

Arbejdet i klubben er velorganiseret, og ud over elitearbejdet gør klubben meget ud af det sociale på tværs af spillestyrke. Dette giver sig udslag i mange venskabsklubber, som der flittigt arrangeres stormatcher imod.

En særlig venskabsklub er Rudkøbing skakklub, som vi møder på neutral grund: Strynø! Det har indtil nu givet tre gode ture, hvor spillere på tværs af spillerstyrke mødes på og udenfor skakbrættet.

 
Igennem samarbejde med Vorrevangsskolen lykkedes det for nogle år siden at få en juniorafdeling op at stå. Det giver nye aspekter i klublivet med de unge ansigter, man får helt troen tilbage på, at skakspillet har en fremtid! 
Juniorer