Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nordres 26. Bededagsturnering (2004)


Referat - af Tom Petri

Patzers - Patzers - Patzers. For fjerde år i træk sikrede Patzers sig sejren i Bededagsturneringen. I år bestod holdet af Davor Palo, Nicolai V. Pedersen, Rasmus Skytte, Mads Boe og Daniel V. Pedersen. 5 spillere fra årets Landsholdsklasse - imponerende. Det var Davor Palos første optræden på holdet, mens de fire andre efterhånden er rutinerede Patzers!
Patzers
var i år suveræne favoritter og de levede i den grad op til favoritværdigheden. Med 24 gevinster, 3 remisser og kun et enkelt nederlag scorede de 75 brætpoint af 84 mulige og satte ny scoringsrekord (under 3-point systemet). Den gamle rekord var på 74 point. Den blev sat helt tilbage i 1997 af Spøgefuglene (Jens Ove Fries Nielsen, Poul Rewitz, Jan Pedersen og Bo Jacobsen). Bo Jacobsen, som i år stillede op for AGF, gjorde dog sit for at ødelægge rekorden, da han var den eneste, der formåede et besejre en patzer, da han slog Rasmus Skytte i 5. runde.
AGF var med i kampen om andenpladsen, men måtte til sidst overgive sig til Drengene fra Angora (Henrik El-Kher, Allan Stig Rasmussen, Jakob Rathlev og Henning Lau Rasmussen). DM-finalisten, Henrik El-Kher, var i øvrigt den eneste der formåede at blande sig i Patzers' dominans af topscorerpræmierne, da han delte topscorerværdigheden på bræt 1 med Davor Palo (og i øvrigt vandt lodtrækningen om en flaske vin!)

Davor med en spøgefuld bemærkning på læben i anledning af at have vundet en bajer i trøstpræmie. Han drikker ikke øl...

Holdet med det tungefjendtlige navn, Den usnugnu, (Thomas Christensen, Kristian Kjær, Kim Poulsen og Ole Langvad) var bedst placerede under 2100. Andenpladsen gik til det traditionsrige Lille Meyer (Nina Høiberg, Jens Abildlund, Per Holst og Martin Koch Clausen), der i år uforvarende havde ramt ratinggennemsnittet 2099,25!! (De blev dog overgået i præcision af Asbjørn og Pigerne med et gennemsnit på 1699,75!!!

Chess House holdet, Grand Prix Lyn i Chess House bagefter (Aage Olsen, Leif Møller, Mads Borup, Henrik Christensen og Morten Rasmussen) tog sig af sejren i præmiegruppe 2. Langt nede i halsen (Christian Böhlke, Jakob Kjær Jensen, Morten Breinholdt og Dennis Hellegaard) havde dog i den grad grund til at ærge sig over andenpladsen, kun et enkelt point efter. Morten Breinholdt smed nemlig to point, da han valgte at modtage et remistilbud fra Martin Skov Jakobsen. Set i bakspejlet havde de to ekstra point, som Sc2+ MAT! havde givet, jo været rare at have.

I præmiegruppe 3 fandt man den måske største præstation i turneringen. Et hold fra Randers under navnet, Tårnet (re-) United, (Peter Stuhr, Michael Nguyen, Heine Mathiassen og Steen Schønheyder), vandt nemlig særdeles suverænt på trods af en seedning som #19 af 20. Specielt talentet Michael Nguyen (16/21)og Steen Schønheyder (18/21) var imponerende og kun en uheldig rundelægning i sidste runde (0-12 mod Patzers) forhindrede dem i at blande sig i topscorer-præmierne. På andenpladsen kom Skødstrup (Christian Jensen, Klaus Aarup, Steffen Strunge og Kasper Aagard). Undervejs var de dog ikke for optimistiske, men en stærk slutspurt sikrede andenpladsen på matchpoint foran fusionsklubben FC Århus United SG&IF af 2004 (Janus Christensen, Henrik Dahl Andersen, Lau Bjerno og Bo Thomassen). To Nordre-folk, en Skolerne-mand + en 68'er, der var blevet sammensat af TL. Det forhindrede dem dog åbenbart ikke i at tilkæmpe sig en tredieplads. [LB: Vi syntes selv det var flot i betragtning af, at vi kun var tre mand om at lave point! Men næste år laver Bo med garanti mere end nul - han havde adskillige klare gevinststillinger!]

Der deltog 20 hold i turneringen i år. En lille fremgang i forhold til sidste år, men vi vel stadig gerne være flere. Så lad os håbe på 22 hold til næste år, hvor turneringen desværre skal skifte spillested.

Vi ses i 2005!

Tom Petri - turneringsleder
Rundelægning efter Petri-systemet!

Præmietagere
Gruppe 1
1. Patzers (75 brætpoint - 21 matchpoint!)
(Davor Palo, 17/21 - Nicolai V. Pedersen, 19/21 - Rasmus Skytte, 12/15
 - Mads Boe, 18/18!! - Daniel V. Pedersen, 9/9!)
2. Drengene fra Angora (62 bp - 18 mp)
Under 2100
1.  Den usnugnu (45 bp - 15 mp)
2. Lille Meyer (40 bp - 11 mp)
3. Bamses Venner (40 bp - 8 mp) (trøst-øl)
Gruppe 2
1. Grand Prix Lyn i Chess House bagefter (43 bp - 12 mp)
2. Langt nede i halsen  (42 bp - 12 mp)
Gruppe 3
1. Tårnet (Re-) United (40 bp - 7 mp)
2. Skødstrup (35 bp - 10 mp)
3. FC Århus Utd SG&IF af 2004 (35 bp - 9 mp)
Topscorere
Bræt 1: 17 point (Davor Palo, Patzers - Henrik El-Kher, Drengene fra Angora)
Bræt 2: 19 point (Nicolai V. Pedesen, Patzers)
Bræt 3: 18 point (Rasmus Skytte/Mads Boe, Patzers)
Bræt 4: 21 point! (Mads Boe/Daniel V. Pedersen, Patzers)
 

Indbydelse til Nordres Bededagsturnering 2004


Turneringsform: Hurtigskak for 4-mandshold + evt. reserver. 
Holdene inddeles (uafhængigt af indskudspris!) i 3-4 lige store præmiegrupper efter ratinggennemsnittet af holdets 4 højstratede spillere. 
Der anvendes 3-pointsystemet (det fra fodbold så kendte 3/1/0-pointsystem) på både brætpoint og matchpoint; brætpoints går forud for matchpoint, og runderne lægges efter schweizersystem på basis af brætpoints. Der spilles 7 runder, hvoraf de 3 første afvikles indenfor to lige store seedningsgrupper.

Præmier: I hver præmiegruppe udgør præmiesummen mindst summen af deltagerholdenes egne indskud.

Spilledag: Bededag, fredag den 7. maj med start kl. 10.00 og slut ca. kl. 19.30.
Spillested: 

Århus Købmandsskole
Vester Allé 8, Århus City

Indskud:
Afhænger af holdets rating:
1000 - 1399:

100,-

kr.

1400 - 1699:    200,-  kr.
1700  - 2099:    300,-   kr.
2100    og op:    400,-   kr.

Tilmelding:
Telefonisk eller skriftligt (eller e-mail) til:

Villadsensvej 7,
8240 Risskov. 
Tlf 51 70 38 93

eller
 
 
  


Emiliehøj 2 st. 9,
8270 Højbjerg.
Tlf 22 84 01 94

Ved tilmelding angives samtlige spilleres navne og ratingtal, holdnavn og kontaktperson med telefonnummer. 
Sidste frist for tilmelding er søndag den 2. maj - ved senere tilmelding ingen deltagergaranti, ligesom der pålægges et eftertilmeldingsgebyr på 50 kr.

Forplejning: Velassorteret kantine - med lune retter, håndmadder, kage mm. samt kaffe og kolde drikkevarer til populære priser - forefindes på stedet!

PÅ GENSYN BEDEDAG !