Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Nordre 1 i 1. division - kampreferater


6. runde, lørdag den 15/3: Brønshøj - Nordre I  - Af PE Nielsen

Vores holdkaptajn/bestyrelse havde besluttet at Christian Kyndel skulle have en chance til efter sine famøse to udeblivelser, så vi stillede med ordinært hold.
Vore odds før den afsluttende dobbeltrunde var bestemt ikke gode. Og da vi dukkede op blev det ikke just bedre af at vi så, at vores håb K41 stillede op med både Henrik Danielsen, Jacob Aagaard og endda havde trukket Kresten Schmidt frem af stalden – måske en naturlig reaktion på, at holdets normale 5. bræt Flemming Fuglsang døde pludseligt for en uges tid siden.
Så forhåbningerne var ikke gode, men vi var i alt fald indstillet på at gøre en ordentlig figur!

Brønshøj

 

Nordre I

 

4-4

Kim Pilgaard

-

Christian Kyndel

 

0-1

Carsten Høi

-

Poul E Nielsen

 

1-0

Thorbjørn Bromann

-

Nina Høiberg

 

0-1

Bjørn Brinck-Claussen

-

Jan Christensen

 

1-0

Nikolai Skovsen

-

Tom Petri

 

remis

Jacob Carstensen

-

Karl Pedersen

 

remis

Nicolaj Palm

-

Per Holst

 

1-0

Kenneth Varberg

-

Niels Danstrup

 

0-1

Egentlig et ganske godt resultat, vi har ofte haft store problemer med netop Brønshøj. I toppen blev det hvids dag: Christian pakkede endnu en gang Pilgaard helt sammen, og han var den første færdige som vinder. Jan C var godt nok færdig før Christian, men det var ikke for det gode, han tog en dårlig chance i åbningen og blev straffet hårdt af Brincken.
Jeg blev stillet for et alvorligt problem i min Modern i åbningen, men fandt det rigtige og kæmpede pænt mod Høi. Partiet blev først afgjort i tidnøden, hvor jeg gik galt og tabte – mit første men ikke sidste nederlag i turneringen! Nina havde derimod ikke gode resultater fra tidligere på året, men hun blev weekendens store helt med to sejre! Her gik det ud over Bromann, der fik stukket en form for Vinggambit ud i Fransk. Nina fik fin kompens for bonden, da Bromanns konge måtte vige til f7,og i træk 23 faldt Ninas kølle så: Sg5+!! Resten var en formalitet – flot spillet!
Karl spillede godt med de sorte og havde formodentlig en gevinststilling, men han fandt ikke det afgørende og tog – lidt tidligt!? – remis med merbonde i noget med uensfarvede. Holst gik friskt til sagen mod Palm med et bondeoffer, men Palm bevarede kontrollen og vandt. 
Danstrup stod tilsyneladende betænkelig i åbningen, men en dilettantisk opstilling til angreb af modstanderen gav Niels mulighed for at komme ind i kampen, og det var Niels der fik angrebet og vandt sikkert. Tom blev med hvid presset i åbningen, men vanen tro holdt han sammen på stillingen og var giftig i tidnøden, hvilket indbragte en bonde i et svært slutspil. Desværre valgte han at gå i et tårnslutspil med 3 mod 2 på samme fløj, og modstanderen holdt ret let remis.

7. runde, søndag den 16/3: Nordre I – K41 - Af PE Nielsen

Så gjaldt det ”finalen” mod K41, og kravet til os var en urealistisk sejr på 5½-2½. Vi måtte nok se nedrykningen i øjnene, men på den anden side havde vi jo før klaret os på mirakuløs vis!

Nordre I

 

K41

 

3½-4½

Christian Kyndel

-

Henrik Danielsen

 

0-1

Poul E Nielsen

-

Jacob Aagaard

 

0-1

Nina Høiberg

-

Roland Greger

 

1-0

Jan Christensen

-

Esben Lund

 

0-1

Tom Petri

-

Kristen Schmidt

 

1-0

Karl Pedersen

-

Jens Hartung

 

remis

Per Holst

-

Eric Brøndum

 

remis

Niels Danstrup

-

Brian Jørgensen

 

remis

Igen et ganske normalt resultat, men vi var ikke i nærheden af de 5½ (kun i Ninas fantasi). Christian kom hurtigt på hælene men kæmpede bravt, og efter sigende havde han en redning kort før han tabte. Jeg satte tidligt en bonde over styr og fik aldrig ordentlig modspil mod en sikker og til sidst effektiv Aagaard.
Jan var oppe imod en teoriørn og kom til at stå akavet. Han fik dog presset modstanderen i tidnød, og Jan gik på ham med h2-h4. Det var nok ikke så heldigt, i alt fald sluttede Esben kort efter af med Te3-h3#! Karl ofrede lidt utraditionelt en bonde, men fik den på forunderlig vis igen og stod igen lidt bedre – og igen noget med uensfarvede. Igen tog Karl remis, igen lidt for tidligt!?
Holst spillede en Dronninginder, og selv om han var lidt presset, holdt han fint balancen, hvorefter der hurtigt blev taget remis. Tom var med sort oppe imod en noget rusten Kristen Schmidt, og visse på holdet mente dette var årsagen til Toms sejr. Som Modern/Pirc-kender vil jeg dog gerne rose Tom for denne sejr, der i høj grad kan tilskrives stor viden om stillingstypen samt konsekvens spil med de helt rigtige gennembrud, en flot sejr og besyndeligt nok Toms første i sæsonen …
Danstrup tog med en isoleret d-bonde initiativet og fik holdt modstanderen op på en meget ubehagelig binding, som indbragte Niels en bonde. Desværre gik noget galt, og modstanderen fik et T+S-angreb ind på Niels’ kongestilling, hvorefter der blev taget remis. Nina blev nærmest rullet i midtspillet, og resultatet blev et dårligere slutspil. Men her er Nina (også) farlig! Med en bonde under får hun aktiveret sit løberpar, og sikrer sig let remisen. At Roland så til sidst sætter en bonde i slag og taber, ja det vidner blot om, at det var Ninas weekend!
Den heldige sejr gjorde Nina til ene-topscorer med 3½, altså 50%! Det vidner om et homogent hold at 5 andre spillere alle scorede 3 points, så havde Nina spillet remis, skulle klubben have rystet op med topscorervin til hele 6 spillere!!
Vi kunne i øvrigt følge DM-braget mellem Skolerne og Helsinge på første parket, da vi som de eneste spillede i samme lokale. Nina og jeg havde væddet en god flaske vin om hvem der ville blive DM, og som bekendt er vinvinderen stadig ikke udpeget! Det var en meget medrivende afslutning mellem de to suveræne tophold.

5. runde, søndag den 2/2: Århus I - Nordre I - Af PE Nielsen

Kyndelmisse i bogstaveligste forstand

Århus I

 

Nordre I

 

5 - 3

Rasmus Skytte

-

Christian Kyndel

 

1 - Ø

Jan Pedersen

-

Poul E Nielsen

 

Remis

Daniel V Pedersen

-

Nina Høiberg

 

1 - 0

Jackie Andersen

-

Jan Christensen

 

Remis

Peter Husted

-

Tom Petri

 

Remis

Jan Rode Pedersen

-

Karl Pedersen

 

0 - 1

Vagn Jensen

-

Niels Danstrup

 

Remis

Elena Steffensen

-

Frode Søby

 

1 - 0

Runden blev spillet på kyndelmisse, og det blev endda i helt bogstavelig forstand tilfældet, da vi for anden gang i denne sæson måtte konstatere, at Christian Kyndel aldeles udeblev – helt uforståeligt, en enkelt gang kan ske, men to gange i samme sæson er helt uacceptabelt – en katastrofe!
Allerede efter den første udeblivelse mod Helsinge blev vi beskyldt for bevidst at lade bræt 1 stå tom for ikke at svække hele holdet, og nu dette igen! Og det er klart et spørgsmål, hvad klubben kan holde til af den slags … drønærgerligt.
Holdleder Tom var tydeligt påvirket af Kyndels tavse telefon og udeblivelse, og det gjaldt sikkert også andre, hvilket jo ikke just er sagen i vigtigt et opgør. Og det gik, som man kunne frygte, vi formåede kun at vinde et enkelt parti. Samtidig blev det til to tab, idet Søby efter et spændende partioplæg pludselig satte en bonde til, og dermed partiet.
Det anden tab var til Nina, der ellers kæmpede heroisk i et lidt dårligere slutspil. På et sent tidspunkt blev hun fristet til et tvivlsomt gevinstforsøg, og hun tabte hurtigt herefter.
Remiserne forløb som følger: Jeg spillede provokerende imod Århus’ topscorer, IM Jan Pedersen: 1.g3 g6 2.Lg2 Lg7 3.Sf3 d6 4.d4 Sc6 5.d5 Sb4!?; det bragte ham noget ud af fatningen, og vi fik en skæv stilling, som gav trækgentagelse op til træk 30.
Jan C. stillede syg op, var utålmodig og tog en iso-bonde for lidt spil. Han var imidlertid meget energisk og fik fortjent remis. Toms parti var ikke specielt sindsoprivende og remis'en ret logisk. Danstrup spillede sin sædvanlige 2.c3 imod siciliansk, og han fik et vist tryk, men lod sig dog hurtigt nøjes med remis.
Nu ser det for alvor svært ud inden dobbeltrunden, og det er jo ikke er blevet bedre af, at vi ikke kan regne med Kyndel. Vi er fortsat foran Sydkysten, men har nu 3 op til Århus og 4 op til SK68, Brønshøj samt K41. Vi skal møde de to sidstnævnte, og umiddelbart er det nok K41, der er vores chance, da de før mødet med os skal op imod Skolerne efter nederlaget på 1-7 til Helsinge i denne runde. Men 4½ - vi har nemlig også klart færrest matchpoints! – er desværre nok urealistisk …  

4. runde, søndag den 12/1: Skolerne I - Nordre I - Af PE Nielsen

Skolerne I Nordre 1 5½-2½
Karsten Rasmussen - Christian Kyndel remis
Jan Sørensen - Poul E Nielsen remis
Henrik El-Kher - Nina Høiberg remis
Jens Kjeldsen - Jan Christensen 1-0
Mads Boe - Tom Petri remis
Uffe Vinther-Schou - Karl Pedersen remis
Thomas Ochsner - Niels Danstrup 1-0
Finn Pedersen - Michael Poulsen 1-0

Davor Palo spillede i Sverige, så kanonholdet fra Skolerne var rykket en plads op. Det var vi på de to nederste, idet vi måtte undvære Per Holst, Michael Poulsen var stand-in. Alligevel var det en af de matcher, hvor man kunne frygte 0-8, undertippet på hele linien, og hvis det først begynder at gå skævt ….
Men det gjorde det heldigvis ikke! Jeg overraskede Jan S med en interessant teoretisk nyhed i træk 8, og Jan gik i boksen! Fortsættelsen var skarp, men kort, idet der blev taget trækgentagelse allerede i træk 18. Nina fulgte kort efter – igen med trækgentagelse -, El-Kher var synlig lettet over stadig aldrig at have tabt til en kvinde! 
Matchen blev skæmmet af hele 5 ur-udfald, de fleste fordi man ikke havde gjort sig den umage at trække urene op! Hos Karl måtte man imidlertid skifte ure to gange, før partiet blev gennemført! Også Jan C’s og Toms modstanderes ure gik i stå ... Michael kom meget skidt ud af åbningen, og han gav desperat en kvalitet, men intet hjalp det, han måtte hurtigt ned. Jan C og Danstrup kom ligeledes hurtigt i problemer og måtte endeligt ned. 
Kyndel derimod kom rigtig godt fra åbningen, og vi regnede en overgang med et klart overtag, om det var det, ved jeg ikke, Karsten kæmpede i alt fald godt og holdt rimeligt ubesværet remis. Karl gik til sveskerne og have muligvis et overtag, men Uffe fandt med stort tidsforbrug et godt modspil, kom ovenpå og burde have vundet. Men klokken var mange, og han fejlede så Karl som den tredje fik remis på trækgentagelse!
Tom brugte urimelig meget tid for at finde teoritrækkene i Caro’en mod Mads Boe, men det slår ham sjældent ud. I tidnøden valgte han – vistnok nødvendigt – at støde en isoleret bonde frem, hvorved den blev ret udsat i T+S slutspillet, men Tom fandt modspil, og holdt lidt heldigt remis.
Fem remiser er for så vidt tilfredsstillende, men det er et problem, at vi vinder så få partier – for partier skal der vindes, når vi i næste runde skal møde Århus, matchen skal nemlig vindes, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at komme væk fra den 7. plads, vi indtager på grund af de andre noget uheldige resultater, set fra vores synspunkt!

1. runde, søndag den 8/12: Nordre I – Sk.1968 I 3-5 - Af PE Nielsen
Målsætningen for runden var et resultat omkring 4-4, hvilket vi desværre ikke levede helt op til.

Nordre I

 

SK 1968 I

 

3-5

Christian Kyndel

-

Allan Holst

 

Remis

Poul E Nielsen

-

Magnus Lindfeldt

 

1-0

Nina Høiberg

-

Martin Matthiesen

 

0-1

Jan Christensen

-

Pelle Bank

 

1-0

Tom Petri

-

Arne Matthiesen

 

0-1

Karl Pedersen

-

Lars Hansen

 

0-1

Per Holst

-

Erik Søbjerg

 

0-1

Niels Danstrup

-

Ole Alkærsig

 

Remis

Det startede ellers meget lovende, idet Pelle Bank intetanende vovede sig ud i den variant, som Jan med sort havde tabt hurtigt til mig med i Skanderborg EMT. Jan var da også bedre tilpas på den hvide side, og han fik gevinststilling mindst lige så hurtigt som jeg mod ham! Se her: 1.d4 Sf6 2.Sf3 c5 3.d5 b5?! 4.Lg5 Se4 5.Lh4 Lb7 (jeg er ikke sikker på, om Pelle spillede Da5 først, men det er mindre betydende …) 6.a4 Da5 7.Sbd2 Lxd5 8.axb5! Og nu har vi balladen! 8…Dxb5 går ikke p.g.a. 9.c4! Jan prøvede i stedet 8…Db4, men blev hurtigt rullet, dronningen kommer i klemme. Bedst er nok 8…Dc7, men Pelle fortsatte: 8…Db6? 9.e3 d6? 10.Sc4! og sort er færdig! I partiet skete: 10…Lxc4 11.Lxc4 e6 12.Ld5! og færdig, selv om Pelle kæmpede videre.

En dejlig start, jeg stod også lovende, men ellers blev det op ad bakke i mange af de øvrige partier. Det lykkedes også mig at vinde, ikke mindst p.g.a. Magnus’ horrible tidnød, men så var det også slut med sejrene. Kyndel spillede et udmærket parti, hvor begge undervejs afslog remis, hvilket dog alligevel blev resultatet. Danstrup fik en kosmetisk fordel mod 68’ernes reserve, men han var aldrig i nærheden af sejr med en hurtig ½ til følge.

Resten ren nedtur: Nina fik en passiv stilling, gav en bonde, kæmpede som sædvanlig heroisk i slutspillet, men efter lidt usikkerhed i tidnøden, kørte Martin det til sikker sejr. Tom blev overlistet i træk 2: 1.d4 Sf6 2.Lg5!?, holdt dog nogenlunde balancen, men brød sammen op imod tidkontrollen. Karl spillede sin standard-betænkelige lukkede sici’er med hvid, fik lovende ofret en bonde, men blev overrumplet. Overrumplet blev også Holst allerede i den franske åbning, 68’erne havde forberedt sig grundigt her, og Søbjerg var på hjemmebane og kørte den sikkert hjem.

Ved julepausen ligger vi nu betænkelig tæt på stregen: Nr. 8 Sydkysten 7½,  Nr. 7 Århus 8 og Nr. 6. Nordre 9. Brønshøj har blot 10, men dem skal vi næppe sætte vores lid til. Desværre har min fjerde kandidat K41 tilkæmpet sig 12½, men det er imod forholdsvis svage hold, så måske kan de nås endnu! I toppen det forventede parløb: Nr. 1. Skolerne 19 og Nr. 2 Helsinge 18 ! Dagsordenen er klar, vi skal passe rigtig godt på ørerne i næste match mod Skolerne!

3. runde, lørdag den 16/11: Nordre I – Sydkysten 4-4 - Af PE Nielsen
Det viste sig, at dobbeltrunden var beskæmmet af mange afbud. Sydkysten manglede således Jens Kristiansen og Jacob Øst fra den faste opstilling, og ifølge kystfolkene spiller Jens næppe i år. Og Øst er ikke meget for at drage vest på …

Nordre I Sydkysten 4-4
Christian Kyndel - Erling Mortensen 0-1
Poul E Nielsen - Steen Skovlund Larsen remis
Nina Høiberg - Esben Eising remis
Jan Christensen - Peter Larsen 1-0
Tom Petri - Mikkel Strange 0-1
Karl Pedersen - Hans Dahl Pedersen remis
Per Holst - Henrik Dahl Pedersen 1-0
Niels Danstrup - Torben Teimer Olsen remis

På førstebrættet udviste Kyndel igen et stor vovemod, men det var nok ikke taktisk smart at vælge siciliansk mod Erling, der anses som landets bedste sici-kender. Erling spillede da også hårdt på, og Kyndel måtte ned. Jeg havde forberedt 1.b3 mod Kristiansen, men sad i stedet over for Skovlund. Jeg måtte spille det alligevel og var godt tilfreds med at spille på kontrol af d5-feltet … indtil han pludselig alligevel spillede d7-d5 og kom i let fordel! Heldigvis var han fredelig indstillet, og vi tog remis efter blot 13 træk! Nina spillede en tvivlsom Kongeinder og var tydeligt i knæ, men fighterinstinktet fornægtede sig ikke, og hun halede en remis hjem i slutspillet. Jan gemmer vi lidt …
Tom hostede og hakkede, og den modern’ åbning ligeså; Tom fik dog chancen, men forspildte den og blev mast. Karl spillede lukket mod Caro’en, men stillede den hvidfeltede umotiveret på e2. Efter en del afbytninger sad Karl og kedede sig i en lukket stilling med en ged på d1 og så den hvidfeltede – konsekvensen var, at han hurtigt tog remis. Holst var presset men gav nogle bønder for aktivt modspil (sådan!), og efter tidnøden fik han et dronningslutspil med 4 mod 3 på samme fløj med visse gevinstchancer. Det gik imidlertid forrygende let, som Holst udtrykte det: ”Jeg spiller mod én, der spiller dårligere slutspil end jeg selv!”. Danstrup stod nok lidt bedre, selv mente han ikke det var det store, og der blev hurtigt taget remis.
Og så sad Jan tilbage med et brag af et parti! Han blev hårdt angrebet i midtspillet, hvor han selv spillede hårdt på gevinst. I tidnøden overlevede han – vistnok kun p.gr.a. modstanderens tidnød – og kunne siden med en flot officersfangst sikre sig et vundet slutspil. Det endte med T+L+B mod T+B, som imidlertid var teknisk svært. Heldigvis var modstanderen nede under to minutter, da Jan satte sin bonde i slag, og efter at have erobret modstanderens bonde få træk senere, kunne han så spille på T+L mod T i 50 træk. Så vidt nåede det ikke, med kort tid tilbage gik modstanderen i en éttrækker! Dermed reddede vi med nød og næppe en 4-4’er hjem, ikke noget at prale af mod deres opstilling, men med stillingerne undervejs kunne vi være godt tilfredse.

2. runde, søndag den 17/11: Helsinge I - Nordre I - Af PE Nielsen
Jeg havde forventet at skulle møde Danmarks topscorer ved OL, Schandorff. Men han og Heine havde som flere andre foretrukket den tredobbelte runde i Bundesligaen.

Helsinge I Nordre 1 6-2
Emanuel Berg - Christian Kyndel 1-0
Steffen Pedersen - Poul E Nielsen remis
Klaus Berg - Nina Høiberg remis
Thomas Hutters - Jan Christensen remis
Niels Jørgen Fries - Tom Petri remis
Simon Bekker-Jensen - Karl Pedersen 1-0
David Bekker-Jensen - Per Holst 1-0
Jesper Lauridsen - Niels Danstrup 1-0

Trods deltagelse i flere dobbeltrunder var det ikke gået op for Kyndel, at man om søndagen spiller kl. 10, og det resulterede i en kedelig udeblivelse; synd for den svenske stormester! Vi andre bed tænderne sammen, og efter et par timer begyndte der at rulle remiser ind: Først fik Nina remis mod Klaus efter en snedig mellemskak, der gav et lidt bedre slutspil. Kort efter accepterede Steffen mit remistilbud, jeg havde klaret åbningsproblemerne perfekt mod teorihajen og stod måske en lille anelse bedre. 
Siden flugte Tom efter. Jan var ude i nogle skarpe sager, og Hutters kom ovenpå, men havde brugt megen tid. Det udnyttede Jan til et pseudoangrebsforsøg fulgt af et frækt remistilbud, som Hutters skyndsomt tog imod! Der var nu to points hjemme og vi håbede på endnu ½-1, men det blev der desværre ikke noget af. Bekker-brødrene kan deres sager og var for stor en mundfuld for Karl og Holst. Danstrups Pirc var passiv og med manglende udvikling, så han måtte på et tidspunkt gå på bonderov for at have modspil. Desværre fandt Jesper de hårde takter frem og gjorde det af med Niels’ drømme i tidnøden i et afsluttende angreb på Niels’ konge, der var drevet frem på brættet.

2-6 er ikke tilfredsstillende, men næppe i sig selv afgørende for nedrykningsræset. Helsinge tabte et skridt i forhold til Skolerne, der nedsablede Sydkysten med 8-0! De næste tre matcher mod Århusholdene er meget vigtige, vi skal klare os godt mod SK68 og Århus, og så samtidig undgå en nedsabling af Skolerne! Så vil vi have et godt udgangspunkt for den afsluttende dobbeltrunde på …. sydkysten medio marts!