Klil for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Nordre 2 i 3. division gruppe 5 - kampreferater


7. runde: Nordre II - Nordthy I - Af Leif Møller

Nordre II Nordthy I 4-4
Hans Willumsen - Erik Pedersen 0-1
Jan Rewitz - Ove Kroll 0-1
Poul Thomassen - Per Petersen remis
Leif Møller - Tummas Jacobsen 1-0
Per Oehlerich - Kai Jessen remis
Jørgen Rudbech - Jonas Udmark 0-1
Peer Ole Pedersen - Freddy Holler 1-0
Knud Herskind - Jesper Nielsen 1-0

Sidste runde kunne vi spille uden nerver, idet vores nedrykning til Mesterrækken var uundgåelig. Måske var det derfor at vi kæmpede på alle brætter med et 4-4 resultat til følge. Dette betød at Nordthy blev hentet af Randers Skakklub på 2. pladsen, mens vi befæstede vores 7. plads…
Hans kæmpede flot mod Nordthys 1. mand, men måtte ned til sidst. Jan var også klart overmatchet (i rating) men det var ikke at se i partiet hvor han stod chancerigt. Men til sidst snød han vist sig selv og tabte. Poul spillede sig til endnu en remis, det samme gjorde Per Oehlerich også. Jørgens modstander pressede meget hårdt på og Jørgen måtte kapitulere. Denne divi-turnering glemmer Jørgen nok hurtigt!
Peer Ole og Knud vandt rimelig sikkert deres partier. Jeg tilbød min modstander remis efter 10 træk (jeg stod bedst positionelt, men havde ikke gejsten), men han afslog og tabte uden på noget tidspunkt at stå godt!
Så nu er vi klar til Mesterrækken, og med den rette ånd (lyst til at afsætte søndagene til skak) og indstilling (ikke alle de hurtige remiser) skulle vi være blandt favoritterne til oprykningen.

6. runde: Nordre II - Ålborg II - Af Leif Møller

Nordre II Nørresundby II 1½-6½
Antonio Clerico - Niels Henrik Willumsen 0-1
Jan Rewitz - P. E. Nørgaard Olesen 0-1
Poul Thomassen - Eddie Grosbøl Poulsen remis
Leif Møller - Henrik Kaysfeld remis
Jørgen Rudbech - Lars Fredberg Jensen 0-1
Lars Christiansen - Bjarke N. Andreasen remis
-- - Henrik L. Kristensen 0-1
-- - Mogens Hermansen 0-1

Til grin, jeg må erkende, at jeg føler Nordre Skakklub er til grin efter denne runde, reserverne og de normale spillere på holdet som stillede op, må også have følt sig til grin!
Mikkel skrev efter runde 4 ”de er ikke ligefrem vilde og blodige for at komme til at skrive referat på 2. holdet”, jeg kan kun sige ”de er heller ikke særlige vilde med at spille på 2. holdet”!

Kulminationen kom i runde 6 (i runde 5 havde vi kun 3 afbud), vi var 4 point efter nr. 6 og skulle møde dem på hjemmebane, så med en pæn sejr havde vi stadig en chance inden sidste runde.
I ugen op til kampen checkede jeg lige, at alle huskede KAMPEN om søndagen, alle huskede kampen, meen 3 kunne godt nok ikke lige spille (så sammen med 1 afbud i forvejen, skulle der findes 4 reserver til denne vigtige kamp), dette betød at jeg endnu engang ringede til ca. 25 personer, dette støvede yderligere 2 reserver op fra 4. holdet.
Så 7 mand kunne vi mønstre, men da det ikke var et stærkt hold som kunne skabe den nødvendige store sejr, besluttede vi os for at lade en af spillerne spille på 3. holdet, så de kunne stille med et konkurrencedygtigt mandskab og 2. holdet stillede så op med 6 mand!
Resultatet gider jeg ikke skrive om, moralen i ovennævnte er, at man måske skal tænke lidt mere på NORDRE SKAKKLUB til næste år.
Jeg lover, at der i Nordre Nyt vil komme et provokerende oplæg m.h.t. respekt, holdånd, klubfølelse og at det er nemmere at få børn til komme til fastsatte kampe end at få voksne til det.

NB. Der er faktisk stadig 3 spillere på holdet, som kan score maksimum 7 kampe!

5. runde, 2. februar 2003: Skolerne II - Nordre II - Af Peer Ole Pedersen

Skolerne II Nordre II 5-3
Casper Rasmussen - Antonio Clerico 0-1
Poul Rewitz - Jan Rewitz 0-1
Martin Bækgaard - Poul Thomassen 1-0
Christian Böhlke - Leif Møller 1-0
Jacob Vang Glud - Per Oehlerich 1-0
Michael Tettinik - Peer Ole Pedersen remis
Hans-Henrik Grand - Knud Herskind 1-0
Kim Hjort Poulsen - Mikkel Nørgaard remis

2. holdet har nu ryggen mod muren, så der skal noget ekstra til i de sidste runder.
Antonio har igen fået lyst og mulighed for at spille, det skulle vise sig at være et af dagens store lyspunkter, se
starten af partiet mod stærke Casper Rasmussen.
Familieopgøret på bræt 2 faldt ud til Jans fordel (jeg ved ikke om man kan kalde det en overraskelse) – jeg tror han havde det meste med hjemmefra, det så i hvert fald meget overbevisende ud. Poul, Leif, Per og Knud måtte desværre ned, sidstnævnte efter at have kæmpet heroisk efter et tidligt bondetab. Mikkel kæmpede som sædvanligt godt med remis som resultat og jeg kom (som sædvanligt) i tidnød og var glad for at få et remistilbud, alt i alt altså 3 point.

Lige et blik på stillingen efter dagens runde:

3. division gruppe 5

Nr. Hold 1 3 2 4 5 6 7 Po. MP. Pl.
1 Hadsund

8

3

4 2

4

7 2

6

5

10½ 1 8
2 Nordre 2

2 5

8 4

1 4

3 7

6 3

4

3

16

2 7
3 Nordthy

6

1

4

5

3

7

2

23 6 2
4 Nørresundby 2

7

3 6

3

1

5

2

8

20 4 6
5 Randers

2 6

7

6

3

4

8

1

22 6 3
6 Skolerne 2

3

4 5

5

8

5 2

1

7

26½ 10 1
7 Aalborg 2

4

5

8

2 5

6 1

3

6

20½ 6 5
8 Aars

1

4 2

7

6

5 3

5

4

21½ 5 4

Som det fremgår skal der et par fantomresultater til i de sidste 2 runder, hvis vi skal undgå nedrykning - første hurdle er Nørresundby 2 hjemme den 2. marts

4. runde: Nordre II - Ålborg II  - Af Mikkel Nørgaard

Nordre II Ålborg II 3-5
Jan Rewitz - Jørn Bach Hansen 0-1
Poul Thomassen - Mads Jacobsen remis
Leif Møller - Finn Winther Nielsen 0-1
Per Oehlerich - Jan Peter Lysberg 1-0
Jørgen Rudbech - René Rasmussen 0-1
Peer Pedersen - H.P. Rasmussen remis
Knud Herskind - Thomas Søndergård 0-1
Mikkel Nørgaard - Arne Dan Fjordside 1-0

De er ikke ligefrem vilde og blodige for at komme til at skrive referat på 2. holdet, så nu har de lavet en ny aftale: RESERVERNE gør det! Nå, når man har vundet lader man sig jo tit overtale til hvad som helst, såeh....
Desværre er det en noget skuffende kamp, man skal referere fra.
Med afbud fra Frode samt det faste fra Per Hansen måtte Leif i sving for at skaffe reserver - og Herskind samt undertegnede fra 3. holdet var, hvad han kunne skrabe sammen.
Det hele tegnede ganske fint - til ca. 4½ / 5 point - indtil tidnøden, hvor Leif og Rewitz måtte ned med nakken pga. hver sin fingerfejl. Dermed var nederlaget en realitet. Ret ærgerligt, da resultatet samtidig betyder, at holdet nu ligger til nedrykning som nr. 7 - 1½ point efter ...Ålborg 2! Da man samtidig har et klart sværere program i de sidste tre runder kan man godt frygte, at den står på nedrykning for andet år i træk. Det er i hvert fald nu, tænderne skal bides sammen og balderne strammes!

3. runde: Hadsund I - Nordre II - Af Per Oehlerich

Hadsund I Nordre II 4-4
Jesper Salomonsen - Frode Søby remis
Peter Mikkelsen - Hans Willumsen 1-0
Torben Jakobsen - Jan Rewitz 0-1
Søren Hauge - Poul Thomassen remis
Karsten Broager - Leif Møller 1-0
Toke Larsen - Per Oehlerich 0-1
Gunnar Larsen - Peer Pedersen 0-1
Poul F. Christensen - Pedram Javan 1-0

Uafgjort var dybt dybt skuffende for os. Vi havde ratingmæssigt en kæmpefordel i denne kamp men næsten alt gik galt.
Selv vandt jeg på 6. brættet over en modstander som sad og satte officerer i slag.
Hans Willumsen var reserve for Per Hansen og gik ind i nogle meget snedige ting hvor han og modstanderes satte fælder op for hinanden. Hans fik efter sigende en chance for at afvikle dronninger med godt slutspil til følge, men nej han ville da sætte mat og det hele og så tabte det glat ! her var ellers pointmulighed.
Søby på første bræt prøvede lidt forskelligt men fik kompetent modstand og så var der ikke mere end en halv at komme efter.
Peer Ole spillede godt, samtidig havde han en modstander som brugte mere tid end Peer Ole (!), til sidst brød modstanderen sammen og et fuldt fortjent point til Per Ole sådan et parti er det en fryd at se som holdkammerat.
Pedram var med på 8.brættet  da vi ligeledes havde afbud fra Jørgen Rudbech. Åbningen nåede jeg ikke at se (!) men pludselig sad Pedram med en kvalitet for lidt og en passiv stilling. Det holdt selvfølgelig ikke og en bolle til Pedram. Skuffende som holdkammerat at se at Pedram i gennemsnit bruger under 1 minut pr. træk til et seriøst parti.
Pouls vigtigste motiv for denne turnering er "ikke at tabe", sætter modstanderen et eller andet direkte i slag ja så tages det naturligvis men ellers er Poul godt tilfreds med remis - hver gang ! Det lykkedes ham for tredje gang i træk men jeg vil påstå at han var heldig denne gang, dårlig stilling og under stort pres i det  meste af partiet men man har jo også lov til at være heldig en gang imellem !
Tilbage sad holdkaptajn Leif, vi førte 4-3 og det lignede en remis umiddelbart efter tidskontrollen, men Leif fandt et hjælpetræk som tabte en officer i et træk og så var det : "game over" ! Yderst skuffende og igen et af de partier som skulle have kastet mere af sig.
Alt i alt en sølle indsats og med det spil kandiderer vi snart til nedrykning hvis ikke vi finder andre takter frem.

2. runde: Års - Nordre II - Af Per Oehlerich

Vi kom på tavlen via 4 - 4 i udekampen mod Aars, men i forhold til sidste runde kunne det også kun gå en vej FREMAD !

Års Nordre II 4-4
Lars A. Meyer - Morten Johansen remis
Bent Christensen - Frode Søby 1-0
Benny Grønhøj - Jan Rewitz 0-1
Allan N. Christensen - Poul Thomassen remis
Hardy Jespersen - Leif Møller 1-0
Erik Laursen - Per Oehlerich remis
Kurt Jacobsen - Jørgen Rudbech remis
Henning Larsen - Peer Pedersen 0-1

På førstebræt afløste Morten Johansen Per Hansen som havde afbud, Morten stod noget "klemt" men fik kæmpet sig til et halvt point.
Søby valgte iflg. eget udsagn en forkert strategi, det gav skidt spil og da Søby samtidig valgte at gå ind i et passivt tårnslutspil tabte det glat.
Rewitz' modstander var sidste år maxist med 7/7 den mulighed har han ikke længere i år, Rewitz gav en bonde men fik imponerende modspil, til sidst skred modstanderen (!) på tid men da var stillingen klart vundet for Rewitz.
Poul Thomassen valgte en variant i fransk som han kendte ud og ind, men meget længere end remisgrænsen kom ingen af parterne vist rigtigt i det parti.
Holdkaptajn Leif havde for så vidt en god stilling men Leif valgte at forcere stillingen og endte med et tabt slutspil, surt show for der røg en af de berømte halve.
Selv må jeg skrive referat efter at min modstander valgte en evig skak efter bare 17 træk, æv !
Rudbech fik lov at spille 1. b4 men spillede på et tidspunkt for hurtigt og overså dermed en gevinstmulighed, nu måtte han nøjes med en halv.
Peer på 8. brættet havde afbud i første runde, men mødte her en mand der brugte mere tid end Peer selv, samtidig var Peer godt inde i varianterne og pointet kom sikkert i hus.
Alt i alt et ok resultat, nu har vi da fået nogle sejre på holdet og et enkelt matchpoint er det også blevet til!

1. runde: Randers - Nordre II - Af Jørgen Rudbeck

Vi fik tæv. Lammetæv. Vi, eller nogle af os spillede som varmedunke. Ok, der var en 2-3 stykker der kæmpede, det kommer vi tilbage til.

Randers Nordre II 6-2
Hans Tanggaard - Michael Poulsen remis
Finn Thorsen - Per Hansen 1-0
Arne Christiansen - Frode Søbye 1-0
Oluf Øe - Jan Rewitz 1-0
Svend Åge Madsen - Poul Thomassen remis
Henrik Byrge - Leif Møller remis
Steen Juul Mortensen - Per Oehlerich remis
Søren Rasmussen - Jørgen Rudbeck 1-0

1. Michael var en bonde bagefter, kæmpede koncentreret, vandt bonden tilbage i 67. træk, og fik lavet så meget rusk i stillingen at Hans måtte tage remis
2. Per var meget ukoncentreret, udsædvanligt for ham. 
3. Frode var i tidnød. Først så det ud til at han snød Arne for en a-bonde, der ikke kunne forsvares, men Arne havde et godt kvallioffer. 
4. Jan lavede noget lort efter eget udsagn, så det vil vi ikke bruge mere tid på.
5. Svend-Åge og Poul spillede Fransk med b3. Det endte i en fredelig remis.
6. Leif og Henrik spillede et god kampparti, der efter nogen tidnød gik over i et slutspil med Leif med Konge og 3 bønder mod Henriks Konge og tårn. Var det remis?
7. Per var ude i en rigtig gyser mod Steen Juul. Per fik en merbonde mod Steens flotte Springer på d6. Per’s merbonde blev til fribonde, og Steen prøvede på at lave rusk på kongefløjen. Per havde en klar gevinst et par gange. Men partiet endte altså remis. Var det fordi han fik besøg af junior et par gange?
8. Ja jeg blev først færdig, og straffen ser i her,: Jeg skulle så skrive referat. Jeg tabte. Jeg fatter ikke jeg kunne finde på at spille det jeg spillede i b4. Undskyldning?! Jeg sad lige ved siden af døren. Kold træk, og en evig trafik. Den står jeg ikke model til mere!