Klil for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, Tjele I - Nordre III 1½ - 6½ - Af Mikkel Nørgaard

Tjele I - Nordre III

Tjele I

Nordre III

1½-6½

Jes Uffe Harholm

-

Antonio Clerico

remis

Claus Rossen

-

Mikkel Nørgaard

1-0

Niels-Peter Meldgård

-

Mads Borup

0-1

Kenneth Thorhauge

-

Kim Hardlei

0-1

Mark Pedersen

-

Mikkel Hansen

0-1

Christoffer Munkholm

-

Lau Bjerno

0-1

Torben Jensen

-

Henning Reiths

0-1

Rudi Kristensen

-

Michael Bo Nielsen

0-1

Nerverne hang ikke ligefrem uden på tøjet i sidste runde. En placering som nr. 3-5 var nærmest givet på forhånd, og arrangørerne fandt vist heller ikke vores match mod Tjele synderlig interessant - i hvert fald blev den som den eneste afviklet i Sognegårdens lille sidelokale.
Bortset fra det forløb det hele planmæssigt, idet alle vores sejrede hurtigt og sikkert på bræt 4-8! Efterskoleknægtene har denne gang haft det svært i Mesterrækken, men kan sagtens gå hen og drille Team Bjerno i næste sæson! 
Anderledes skrap modstand forventede vi på bræt 1-3, hvor Tjeles skakpædagogiske taskforce Harholm, Rossen og Meldgaard huserer. 
Antonio og Mads' lignede på forhånd åbne kampe, men det eneste åbne i Mads' parti blev modstanderens kongestilling, så Mads scorede en stensikker pind til samlingen. Antonios parti blev noget længere, men om det på noget tidspunkt var over remisgrænsen tør jeg ikke sige. Undertegnede var godt forberedt mod Rossen og kom fint fra åbningen, hvilket betød opfyldelsen af mit delmål nr. 1: "Undgå at blive massakreret!". Desværre brugte jeg som ved ÅM alt for meget tid, og klarede dermed ikke delmål nr. 2: "Lad nu for H.. være med at komme i tidnød!". Delmål nr. 3 opfyldte jeg dog ("Lad være med at miste besindelsen når/hvis du taber på tid!") - jeg stod knusende til gevinst i træk 35, skred i en tabsstilling i træk 38 og ærgrer mig stadig! 
Oprykningen tog SK 68 III sig af - og det er nok meget godt, da de iflg. rygterne bliver kraftigt forstærket til næste sæson. Dem er vi (og sikkert også Nordre II) med andre ord glade for at slippe af med!
Der er jo i klubben tradition for at uddele en flaske vin til Kim Hardlei på generalforsamlingen som det synlige bevis på, at han er 3. holdets topscorer. I år må han dog dele æren med Mads Borup, idet begge scorede flotte 5/7, Mads dog mod klart stærkest modstand. 
Alt i alt en fin sæson med en acceptabel fjerdeplads som facit; stemningen har været god og antallet af afbud beskedent, så vi står godt rustet til oprykningskampen mod 2. holdet i næste sæson! 
Se slutstillingen her.

6. runde, Nordre III - Skødstrup I: 3-5 - Af Mads Borup

Nordre III

Skødstrup I

3-5

Knud Herskind

-

Jan Becher Sørensen

remis

Mikkel Nørgaard

-

Torben Kyhl Sørensen

1-0

Mads Borup

-

Claus Nørregaard

0-1

Lars Noe

-

Chresten W Nielsen

remis

Henning Andersen

-

Christian Jensen

0-1

Kim Hardlei

-

Lars Clausen

remis

Lau Bjerno

-

Willy M Nielsen

remis

Henning Reiths

-

Søren Christensen

0-1

Et OK resultat, men vi forspildte sidste chance for at blande os i topstriden. Der var ellers lagt i kakkelovnen, for 2. holdet (holdleder + formand) havde prioriteret en sportslig afgørelse i mesterrækken og stillede op med 6 mand, uden at låne vores top. Dermed gik det kun ud over Nordre selv, at vi ikke kunne stille med 16 mand på en fastelavnssøndag. 

Vi var længe godt med i kampen og det var vist kun undertegnede, der hurtigt stod til tab. Jeg hyggede mig ellers med min stilling, jeg skulle bare lige ... På et tidspunkt kom jeg til at fundere over, hvordan jeg ville synes om stillingen, hvis jeg havde de hvide brikker. Fra da af var jeg fortabt, han stod jo klart bedst.

Henning Reiths var dog først færdig, han virkede ikke oplagt og gik mat efter et hundeslagsmål. Henning tabte også, efter afviklingen til slutspil, var det blot et spørgsmål om tid. Herskind spillede en kort korrekt remis med vores tidligere sekretær.

De 3 andre remis'er kom i hus efter at vi havde stået bedst, men det var måske kun Lau, der havde en konkret gevinst, men så den ikke og smed i stedet en officer. At han alligevel stod bedst til sidst siger noget om stillingen (og Lau!). Mikkel stod for vores eneste gevinst. Han spillede som altid friskt til, men et håndledstræk kostede en kvali og stillingen. Hvad der skete, så jeg ikke; men pludselig var der materiel ligevægt med kolossal stilling til Mikkel. Han forvaltede den godt, selvom der skulle slides for gevinsten. 

5. runde: Skødstrup II - Nordre III 3-5 - Af Mads Borup

Skødstrup II

Nordre III

3-5

Mads Nørby

-

Mads Borup

remis

Knud Poulsen

-

Lars Noe

1-0

Bent-Ole Pedersen

-

Henning Andersen

0-1

Anders Nielsen

-

Kim Hardlei

0-1

Leo Christiansen

-

Knud Erik Juhl

remis

Allan Westenborg

-

Mikkel Hansen

remis

Jan Præst

-

Henning Reiths

0-1

William Nielsen

-

Michael Gejel

remis

Igen lånte vi to mand ud til andet-holdet, men Skødstrup stillede også med reserver, så vi var pæne favoritter. Om vi levede op til værdigheden er svært at sige, vi vandt, men ikke med prangende cifre. Henning Reiths udspillede, på sin gamle hjemmebane, modstanderen, så efter et par timer førte vi 1-0.
Jeg havde dummet mig i åbningen, havde snuppet en bonde i stedet for en god stilling og kom under pres. Vi tog hurtigt en halv, men analyserne viste, at jeg stod dårligere end vi begge vurderede under partiet. Mikkel Hansen spillede dagens mest omskiftende parti, hver gang, man kiggede på brættet, var balancen rykket. At det endte med remis, skal vi nok være tilfredse med. Michael Gejel var midlertidigt nede med en bonde, men havde styr på varianterne og vandt bonden tilbage. Da modstanderen ikke faldt i de små fælder Michael lagde ud, enedes de om remis i en helt lige stilling - en udmærket debut! Knud Erik Juhl valgte også remis "nede" med en kvalitet for et par bønder. Bagefter ærgrede det ham lidt, at han ikke spillede videre. Kim Hardlei fik foræret en kanonstilling fra starten af, og trykkede modstanderen sikker ud over baglinien. Tilbage sad nu kun Henning Andersen, med et vundet tårnslutspil og Lars Noe med, skal vi sige: en spændende stilling? Henning skulle lige undgå nogle mattrusler og kørte partiet sikkert hjem.  Lars overså noget i tidnøden og blev helt smadret. Det er ikke første gang i år han har stået godt og alligevel tabt. Der hviler tilsyneladende en holdleder-forbandelse over klubben. Vores 5 holdledere har tilsammen scoret 7½ points!! Heraf har Thor Hansen på 5. holdet scoret de 3½ points (i 4 kampe).

I "Bagklogskabens ulidelige klare lys", er det lidt ærgerligt, at vi ikke har fået fuldt udbytte af vores stillinger undervejs, og at vi ofte må supplere andet (og første) -holdet, for som resultaterne indtil nu har flasket sig, kunne vi med lidt "tur i den" have blandet os i den absolutte topstrid. Noget som vi dog ikke havde troet på inden sæsonstart; men næste år skal vi være lidt mere ambitiøse!

4. runde: SK1968 III - Nordre III 3½-4½ - Af Mads Borup

SK1968

Nordre III

3½-4½

Jens Hornsgaard

-

Mads Borup

0-1

Jesper Maul Hansen

-

Lars Noe

remis

Thomas Vestergaard

-

Henning Andersen

0-1

Per Rasmussen

-

Kim Hardlei

1-0

Peder Ottosen

-

Mikkel Hansen

0-1

Henrik Dahl Andersen

-

Lau Bjerno

1-0

Tonny Christiansen

-

Henning Reiths

0-1

Henrik Christensen

-

Lars Christiansen

1-0

<vilde jubelscener> 
Da 2. holdet denne gang havde lånt vores 2 bedste var vi bagud med 100-150 ratingpoints på de fleste brætter. Jeg var derfor rykket op på 1. brættet, hvor jeg fik forbløffende let spil og vandt med en superhiv. Se partiet her. Ganske kort tid efter vandt Mikkel H. efter at have stået klart bedst gennem det meste af partiet. Henning R stod for næste gevinst, dejligt at han kom så stærkt igen efter et par kiksere. Kort efter første tidskontrol gav Henning A's modstander op. De var begge i voldsom tidsnød og nåede 47 træk inden nogen af dem turde lade vingen falde. Henning stod vist lidt presset, men spillede suverænt i de døende sekunder. Lau, formand Lars og Kim tabte uden at kunne andet end at trække pinen ud og tilbage sad holdkaptajnen. Lars N havde været under voldsomt pres, men forsvarede sig godt og da modstanderen kom i tidsnød, bjærgede Lars en god stilling. Jeg tror bestemt at begge kunne have vundet flere gange, men tårnslutspillet var også meget interessant. Lars havde en fremskudt fribonde, der var understøttet af kongen. Den kunne koste modstanderens tårn, men til gengæld havde han to forbundne fribønder som Lars' tårn skulle stoppe. Uglerne var ikke enige i bedømmelsen, men det endte remis og derved fik vi det halve point med sort, som skaffede os sejren!  

3. runde: Vejlby-Risskov I - Nordre III 4½-3½ - Af Mikkel Nørgaard

VRS I

Nordre III

4½-3½

Anders Nielsen

-

Knud Herskind

1-0

Uffe Leth

-

Mikkel Nørgaard

0-1

Claus Vangsgård

-

Mads Borup

0-1

Carsten S. Pedersen

-

Lars Noe

1-0

Søren Mortensen

-

Kim Hardlei

remis

Henrik Wendelbo

-

Knud Erik Juhl

1-0

Peter Fisker

-

Mikkel Hansen

0-1

Knud Riber

-

Henning Reiths

1-0

Søndag d. 8/12 var 3. holdet til julestue i Vejlby Sognegård. En hyggelig og ret omskiftelig affære, hvor begge hold kappedes om at forære flest "julegaver" væk.
Mikkel Hansen var som den eneste ikke i gavehumør og gjorde kort proces med Peter Fisker.
Resten af os forærede til gengæld brikker, positionelle fordele og dyrebare minutter på skakuret
væk i et omfang, der fik os til at ligne de rene... nisser!
VRS havde, som det fremgår af enkeltresultaterne, ikke helt fundet den samme højtidsstemning som vi, men Mads Borup og jeg kunne dog begge notere os tidlige julegaver i form af et heldigt point til hver!
Vi ligger nu på den ventede midterplacering, og forventer bestemt at blive i rækken... Om det bliver som eneste nordrehold vil tiden vise.

2. runde: Nordre III - Sk.1968 IV 4-4 - Af Mads Borup

Vi gjorde det igen! Mødte et svagere hold og skuffede, denne gang fik vi kun uafgjort. Ok, på førstebrættet var vi voldsomt underratede og det var også det parti, der blev færdig først. Mikkel N spille flot, og selvom han stod klart bedst gav modstanderen nu lidt tidligt op. Jeg fik en lidt klemt stilling og modtog remistilbuddet, selvom jeg havde klart bedst tid. Lars Noe så ud til at overspille sin modstander, gav dronningen for en masse træ og klædte samtidig modstanderens konge af. Men noget gik galt for til sidst var det Lars der skulle kæmpe for remis. Henning A spillede en rolig remis, ingen fare på færde der. Kim fik et hav af tempi i åbningen, og det var spil til ét mål. Mikkel H tog en hurtig halv med de sorte og Henning R var ved at vinde, da han pludselig gik mat! Vi kunne altså, med lidt held, have vundet en kneben sejr, men var aldrig i nærheden af noget stort.  

Nordre III

Sk.1968 IV

4-4

Knud Herskind

-

Torben Steffensen

0-1

Mikkel Nørgaard

-

Gustav S. Mejer

1-0

Mads Borup

-

Poul E. Flarup

remis

Lars Noe

-

Johnny Larsen

remis

Henning Andersen

-

Jens M. Hansen

remis

Kim Hardlei

-

Poul A. Nielsen

1-0

Mikkel Hansen

-

Gert Madsen

remis

Henning Reiths

-

Christian Korsgaard

0-1

1. runde: Nordre III - Åbyhøj I 5-3 - Af Mads Borup

Nordre III

Åbyhøj I

5-3

Knud Herskind

-

Per Bille Sømod

remis

Mikkel Nørgaard

-

Lars Fast Hansen

remis

Mads Borup

-

Christian Munk

1-0

Lars Noe

-

Bo Christensen

0-1

Henning Andersen

-

Gregor Stenderup

1-0

Kim Hardlei

-

Michael Würtz

1-0

Mikkel Hansen

-

Malte Kjær

remis

Henning Reiths

-

Bjarne Johansen

remis

Vi gik efter en sejr, og da Åbyhøj stillede svækket op, skulle den gerne være stor! Kun Herskind på bræt ét havde under 100 ratingpoint mere end sin modstander, så den hurtige remis med sort var ok. Vi andre havde en fordel på 200-300 ratingpoints, men det kunne man ikke se. Mikkel N stod både til tab og gevinst, så remis var nogenlunde ok. Jeg glemte at slå på f3 og vinde to lette for en tyk. I stedet måtte jeg slide min modstander op i et behageligt tårnslutspil, og var igen sidste mand. Noe stod efter eget udsagn til gevinst, men dummede sig. Jeg skal ikke skælde ham ud, det klarede han fint selv. Henning A spillede sikkert og vandt tilsyneladende uden besvær. Hardlei var ikke i form. Han kom tidligt i tidnød, tabte en bonde og stod til tab, da modstanderen åbnede døren. Kim byttede de sidste officerer og trængte ind med kongen. Mikkel H stod klart til tab. Hvad der skete ved jeg ikke, men han fik stablet noget modspil på benene og bjærgede en remis. Henning R's modstander kom ½ time for sent og blev udspillet, men så sneg en fejl sig ind, evigskak!
5-3 var en alt for lille sejr over et svagt mandskab, men faktisk var vi temmelig heldige...."