Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, tirsdag den 13. marts 2012 - Af Uffe V Thomassen
 
Rokaden - Nordre III   5 - 3
Jørn Bach Sørensen - Per Hansen   0 - 1
Ricardo Aramburu - Steen Christensen   1 - 0
Henrik Petersen - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Izet Salihu - Kris Hedelykke   1 - 0
Claus Nis Andersen - Leif Nørholm   1 - 0
Kaspar Jon Dreiberg - Knud Erik Juhl   0 - 1
Kristian Siegler - Henning Kragelund   1 - 0
Olaf Corydon - Uffe V Thomassen   1 - 0

Per fik en sikker sejr, der blev vundet på tårnslutspil. Steen kom under pres fra starten, det øgedes igennem hele partiet, og dermed sejr til Rokaden.

Rudbecks modstander spillede ud af bogen mod 1.b4, fordi som han sagde "Du kan den bedre end mig". Han kom til at stå elendigt og tabte en tårn i træk 26.

Kris’ parti fulgte jeg desværre ikke med i, men ned måtte han i alt fald. Leifs modstander kom mod slutningen foran med en bonde, og med ligefarvede løbere kunne modstanderen føre bonden ned til gevinst af partiet.

Knud Erik spillede et lige parti, hvor modstanderen tilbød remis. Knud Erik måtte afslå, da holdet havde behov point, og til sidst kom pointet da også i hus.

Henning spillede Kongegambit, men fik ikke nok fordel af offeret, og modstanderen fik langsomt overtaget og vandt.

Min modstander spille Smith-Morra gambit, som jeg accepterede. Men jeg nåede ikke at udvikle mine brikker, trykket blev for stort, og jeg tabte.

Og da Åbyhøj også fik 3 point, lykkedes det os desværre ikke at blive i Mesterrækken.

 

6. runde, mandag den 1. marts 2012 - Af Henning Kragelund
 
Silkeborg II - Nordre III   5½ - 2½
Jack Thostrup - Per Hansen   0 - 1
Arne Øland - Steen Christensen   1 - 0
David Glasscock - Mikkel Hansen   0 - 1
Peter Poulsen - Jørgen Rudbeck   1 - 0
Tom Petersen - Lars Christiansen   1 - 0
Peter Matzen - Henning Kragelund   1 - 0
Johnny Rasmussen - Uffe Thomassen   remis
Ove Jelling - Antonio F Lang   1 - 0

Per blev en sikker vinder. Jeg nåede ikke rigtigt at se Pers Parti, men han kørte det vist ret sikkert hjem til sejr. Steen har problemer med at få sit chancebetonede spil til at tippe til sin fordel her på holdet, så desværre endnu et nederlag. Han skylder en sejr i sidste runde.

Mikkel vandt hurtigt en bonde og slap herefter aldrig grebet. Sikker sejr. Jørgen fik nogle fremskudte bønder på dronningfløjen og stod vist udmærket, men begav sig så efter eget udsagn ud i noget snavs på kongefløjen, hvorefter det gik helt galt.

Det sidste jeg så af Lars’ parti, så efter min mening lovende ud, men jeg må jo have taget fejl – desværre!

Jeg satte mig selv under pres fra starten ved at give en bonde, men fik efterhånden noget der lignede en remis og måske endda til sidst en reel gevinstchance, men i tidnøden - efter mere end 70 træk - kunne jeg ikke lige finde de rigtige træk der kunne afgøre det til min fordel. Mit første nederlag i holdturneringen – øv, øv, øv!

Uffe havde lært af sidste rundes nederlag og spillede igen sikkert mod en modstander, der efter Uffes mening gik efter remis og fik det. Det jeg så af Antonios parti, så ret remisagtig ud, men på et tidspunkt må det jo være tippet til modstanderens fordel. Jeg så det desværre ikke, da jeg jo efterhånden var ret optaget af mit eget lange parti.

 

5. runde, mandag den 6. febuar 2012 - Af Knud Erik Juhl
 
Nordre III - VRS   6 - 2
Per Hansen - Claus Vangsgaard   1 - 0
Steen F Christensen - Jesper Korsgaard   remis
Jørgen Rudbeck - Birger Møller   remis
Kris Hedelykke - Carsten S Pedersen   1 - 0
Leif Nørholm - Flemming Hermansen   1 - 0
Knud Erik Juhl - Torben Hansen   1 - 0
Henning Kragelund - Bjarke Vangsgaard   1 - 0
Uffe V Thomassen - Kjeld Ehlers   0 - 1

Dagen før vi skal spille, ringer holdleder Leif rundt og siger, at vi har vundet uden kamp, da modstanderen ikke kan stille hold. En ½ time senere ringer Leif igen – Øhhh, nu kan de godt stille hold. Så bliver man lidt sat op, og så skal de få kamp til stregen, skal de!

Vi kom rimelig fredeligt fra start, hvor Henning på bræt 7 nok er den, der spiller mest aggressivt med sort i en Hollænder. Henning fører det også igennem til sejr. Så kommer Uffe i vanskelligheder mod Kjeld Ehlers. Jeg spillede mod Kjeld sidste gang, og jeg tror han er i familie med vores Steen Fup. Uffe spiller ved træk ca. 10 b2-b3 og efterlader en udækket springer på c3.

Usportslig som Kjeld er, smider han sin dronning midt på banen, hvor der er skak i den ene diagonal og udsigt til den udækkede springer i den anden, og måske endda et udækket tårn for enden af diagonalen. Så Uffe er den første, der er færdig - og uden point.

Leif skulle møde Flemming, og som jeg hørte Flemming, var det kun en uge siden, de sidst havde spillet. Der vandt Leif, så det var måske Flemmings tur? Nu var det jo lige det, at vi var sat op - så Leif sluttede som vinder igen.

Jørgen og Steen var ikke sat helt så meget op som vi andre, så de spillede remis. Kris og jeg leverede den lovede pligtsejr. Kris måske mere overbevisende end jeg, men han skyldte også lidt, da han glemte at møde op til 4. runde. Nogen syntes at mit slutspil var en anelse risikabelt, hvor jeg laver hul til kongen i stedet for remis og evig skak. Men det er jo holdkamp, og så sidder man da ikke og fedter med remis! 

Per sørgede for at det blev en helaftensforestilling. Med sort har han løber og 3 bønder mod løber og en bonde hos Claus, bønderne i f- og g- linjen. Per ofrer sin løber og burde kunne føre de 3 bønder til sejr, selvom der er dobbeltbonde i g-linjen. Det gjorde han også, men der var flere remistemaer undervejs. Og så var der lige det med uret, hvor Per ellers havde bedst tid de sidste 10 minutter, så fik han da brugt tiden. Der var højest 2 sekunder tilbage, da Per satte mat! 

Men 6-2 og vores bedste resultat i denne sæson.

 

4. runde, mandag den 16. januar 2012 - Af Leif Nørholm
 
Nordre III - Århus/Skolerne III   3 - 5
Per Hansen - Christian Schmidt   0 - 1
Steen F Christensen - Jesper Mygind   0 - 1
Jørgen Rudbeck - Jacob Arnbjerg   remis
Antonio F Lang* - Thomas Riis   0 - 1
Leif Nørholm - Jesper B Jansen   0 - 1
Knud Erik Juhl - Johan M Ochsner   1 -0
Henning Kragelund - Arne L Strøm   remis
Uffe V Thomassen - Evald Jacobsen   1 - 0
* Indsat som reserve efter 50 min.

Det lykkedes for Nordre III at tabe den fjerde kamp i træk, hvilket i sig selv slet ikke er nogen dårlig præstation! Hm... - vi havde nok sat næsen op efter noget andet og mere.

Desværre fik vi en rigtig dårlig start, da Kris (4.-brættet) ikke dukkede op og ikke besvarede sin telefon. Efter 50 minutter valgte jeg så at indsætte Antonio Lang, som gjorde det rigtig godt, men han kunne forståeligt nok ikke indhente tidshandicappet og tabte på tid i en ellers udmærket stilling.

Per kom ret hurtigt ud noget remis-slutspil, som det mirakuløst nok lykkedes ham at tabe!

Jørgen havde lidt mindre plads på brættet end Jakob, men han holdt remissen uden problemer.

Knud Eriks konge blev udsat for et heftigt angreb, som der imidlertid ikke var ret meget krudt i, og så var Knud Erik pludselig et tårn foran i bytte for et par dobbeltbønder, så Johan valgte fornuftig nok at opgive.

Uffe kørte en stilren sejr hjem; et godt resultat efter hans remis om søndagen i 2. div.!

Jeg kom selv meget dårlig fra start med O'Kelly-systemet i Siciliansk, fik en elendig stilling allerede i åbningen og kom aldrig med i spillet...

Henning havde en mérbonde i en meget lukket stilling med næsten alle brikker på brættet. Han afslog flere remistilbud. Han ville bare vinde... - og modstanderen brugte mere og mere tid... - Det så ud til at taktikken skulle lykkes, men, men, men ....: Så slog Arne kontra med en god kombination, der gav ham to bønder, så det nu pludselig var ham, der havde têten. Men han havde kun 1½ minut tilbage til resten af partiet og valgte derfor for tredje gang at tilbyde remis. Denne gang modtog Henning - i øvrigt meget sportsligt, idet han sikkert kunne have vundet på tid.

Steen stod bedst det meste af partiet. Han havde endda klart vindende træk, som han desværre ikke så! Det var en yderst kompliceret stilling, og klokkerne tikkede bare derudaf. Efterhånden kom begge d'herrer i tidnød, og fejlene hobede sig op på begge sider. Bl.a. lykkedes det Steen i den helt forrygende slutspurt at sætte sin konge i slag, og det lykkedes minsandten modstanderen at overse det!!! Så de spillede bare videre... - og Steen tabte på tid!

Noget tyder på, at nedrykningen nærmer sig?! OK, vi har stadig 3 runder til at bevise vores suveræne styrke ;-)
 

3. runde, mandag den 15. december 2011 - Af Jørgen Rudbeck
 
Åbyhøj - Nordre III   5 - 3
Per Sømod - Per Hansen   0 - 1
Lars Rasmussen - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Bo Christensen - Kris Hedelykke   1 - 0
Benny Weibel - Leif Nørholm   remis
Christian Munk - Knud Erik Juhl   1 - 0
Malte Kjær - Henning Kragelund   remis
Lars Fast - Uffe Thomassen   1 - 0
Gregor Stenderup - Antonio F Lang   1 - 0

På bræt 1 blev der spillet Bogoindisk. Per fik løberparret og afbyttede dronning og tårne. Slutspil: Altså løberpar mod løber og springer, hver to bønder på dronningfløjen og tre på kongefløjen. Det så meget lige ud, men Per mente at løberpar og bønder på begge fløje måtte give gevinst. Det gjorde det også. Per ofrede sin sidste løber, og selv om sort havde en springer, kunne den ikke komme til Pers frie a-bonde.

Og så mit: Vi spillede Pirc. Allerede i 12. træk gik Lars i gang med at omplacere sin ene springer; det gav mig tid til et bondefremstød i centrum, hvorefter jeg havde udlignet. Få træk efter overså sort, at jeg åbenbart kunne vinde en af hans løbere. Han gik i tænkeboksen og fandt et genialt forsvarstræk. Jeg kom til at stå i underkanten, men fik etableret et kongeangreb. På grund af tidnød forsvarede Lars sig ikke ordentligt, og jeg fik en kvalitet. Slutspillet tårn og bønder mod løber og bønder var vundet.

Siciliansk. Kris spillede tidligt f4, og lagde an til kongeangreb; vandt sorts h-bonde. Men Kris havde brugt for meget tid og kiksede i tidnøden.
Leif: Partiet var meget lige, indtil Leif fik skabt sig en farlig fribonde. Lige efter tidkontrollen fik Leif byttet om på 2 træk, så den klare gevinst blev til remis.

Knud Erik: To angrebsivrige spillere, bønder på c4-d3-e4-f4, og modstanderen det same, bare spejlvendt. Knud Erik stod bedst i midtspillet, havde de største chancer, men begyndte så på en fløjaktion i b-linien. Christian fik sat et modangreb ind, og Knud Erik opgav lige før matsætning.

Henning kom til at stå i underkanten i midtspillet, fik afværget et angreb og kom til at stå bedst. Så overså han et klart gevinsttræk, hvorefter spillet endte remis.

Efter et meget lige åbnings- og midtspil, får Uffe lavet en meget dårlig dronningafbytning, der medfører at sorts tårn trænger ind på anden række og snupper 2 bønder. Uffe kæmpede 30 træk endnu, men måtte så opgive.

Antonio kom pænt ud af åbningen, havde en fiancheret sin løber på b7. Lavede så den strategiske fejl, at lukke løberen helt inde med sorte bønder på a6-b5-c6-d6-e6. Antonios modstander kom til at stå bedst, og fik sat et angreb ind, der resulterede i matsætning.

Her efter 3 spillede runder ligger vi på sidstepladsen sammen med Skødstrup. At vi er det næstlaveste ratede hold, synes jeg ikke giver nogen forklaring. Silkeborg II som er det lavest ratede hold ligger på en førsteplads! Jeg mener, at vi burde ligge højere placeret. Der er alt for mange gevinst- og gode stillinger, der bliver klattet væk. Bruger vi for lidt tid?
 

2. runde, mandag den 21. november 2011 - Af Per Hansen
 
Nordre III - Skanderborg II   3 - 5
Per Hansen - Peter Grove   remis
Steen F Christensen - Kai S Munk   0 - 1
Jørgen Rudbeck - Morten Rasmussen   remis
Leif Nørholm - Colin Watson   remis
Knud Erik Juhl - Peter Wheadon   0 - 1
Henning Kragelund - Bjarne Tornbjerg   remis
Uffe V Thomassen - Søren Westergaard   1 - 0
Antonio F Lang - Bjarne B Rasmussen   0 - 1

Et nyt nederlag der dog burde være endt endt 4-4.

Per Hansen, Rudbeck, Leif Nørholm og Henning Kragelund spillede alle remis uden de helt store armbevægelser. Uffe Thomassen blev dagens mand med en sikker gevinst og Knud Erik stod for dagens drama. Efter at have lokket modstanderens dronning til h7 med skak og derefter fanget den, var det en formsag at køre partiet hjem. En drilsk fribonde forvirrede ham imidlertid så meget at han satte sin dronning i slag. Meget underholdende og bestemt dagens parti.

Steen kan ikke rigtig få det til at svinge. Har han svindlet så mange gevinster hjem at han tror den går hver gang?? Vores nye mand, Antonio Lang spillede fint indtil en enkelt overseelse kostede partiet. En udmærket debut på holdet!

 

1. runde, tirsdag den 1. november 2011 - Af Per Hansen
 
Skødstrup - Nordre III   4½-3½
Claus Nørregard - Per Hansen   0 - 1
Carsten Brølling - Lars Noe   0 - 1
Christian Jensen - Jørgen Rudbeck   remis
Willy Møller - Kris Hedelykke   1 - 0
Per Kjærulf-Møller - Leif Nørholm   1 - 0
Bent Ole Pedersen - Knud Erik Juhl   1 - 0
Knud Poulsen - Henning Kragelund   0 - 1
Niels Svenstrup - Uffe V Thomassen   1 - 0

Jeg har valgt at spille på hverdagsaftener denne sæson og er derfor havnet på et hold, hvor de fleste er nye holdkollegaer. Holdet rykkede op sidste sæson, men et blik ned ad navnene indikerer vel ikke ligefrem et truende retur, jeg tror det ikke.

Jeg havde regnet med at møde det gamle trofaste Nordremedlem Jan Becher, men som et kølleslag fik vi den triste meddelelse, at han var ramt af en hjerneblødning for 3 måneder siden og for en tid er sat ud af spillet. Jeg håber meget at se ham tilbage i fuld vigør, det var en trist nyhed.

I stedet fik jeg Claus Nørregaard, som er kendt som en solid spiller. Jeg spillede dog denne dag langt over, hvad jeg har for vane!

Lars Noe og Henning Kragelund vandt ligeledes, især Henning ser ud som en kompromisløs spiller. Med ham, Knud Erik og måske især Kris Hedelykke på holdet er underholdningen reddet! Kris ofrede dronningen, men ud over underholdningen var der vist ikke meget i det.

Uffe Thomsen spillede en unøjagtighed i åbningen, og det er fint at kunne gennemspille straks efter, så den kan undgås næste gang. Leif Nørholm tabte ligeledes, men jeg tror som sagt ikke på, at vi rykker ned.