Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde - Af Per Hansen

SK 1968 V - Nordre III   4 - 4
Graham Taylor - Lars Noe   0 - 1
Mikkel Stephensen - Mikkel Hansen   1 - 0
Gert Medom - Ulrik Thomassen   1 - 0
Peter Have - Steen F Christensen   remis
Anton David - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Christian Korsgaard - Leif Nørholm   remis
Poul Erik Flarup - Christian Thye   0 - 1
Kurt Siminsen - Ole Bro   1 - 0

3 p var nok til en oprykning så det her her var et fint resultat.

Nordres vindere var Lars Noe, Rudbeck og Thye.
Sten og Leif Nørholm spillede remis.

Som holdleder synes jeg det er gået fint, ikke ret mange afbud, tidlig udmelding om alle var klar og stærke reserver at trække på. Især Sten og her i sidste runde Lars Noe var gode folk at få med på holdet. Også Knud Herskind kan nævnes her. Var det ikke noget som fast mand næste sæson, Knud?
Som holdleder får man en mulighed for at lufte sin politik og min er klar med gevinstsøgende spil hver gang. Desværre blev jeg spærret sidste runde og næste gang husker vi det alle. Max 3 kampe på et andet hold end det tilmeldte!

En fin sæson med sjove og spændende partier og godt kammeratskab er slut.

 

6. runde - Af Leif Nørholm

Nordre III - VRS II   7 - 1
Per Hansen - Bjarke Vangsgaard   1 - 0
Mikkel Hansen - Flemming Hermansen   1 - 0
Ulrik Thomassen - Adam B. Hansen   remis
Steen F Christensen - Torben Hansen   1 - 0
Jørgen Rudbeck - Freja Vangsgaard   1 - 0
Leif Nørholm - Hans Jørgen Mikkelsen   1 - 0
Ole Bro - Bent Slottved   1 - 0
Uffe V Thomassen - Jørgen Frank   remis

Per kom godt fra start, Bjarke måtte tidligt acceptere to dobbeltbønder, hvad der senere ledte til en bondegevinst til Per, hvorefter han bare kørte partiet suverænt hjem.

Mikkel fik meget hurtigt total dominans over hele brættet, erobrede som følge deraf en officer, og der var aldrig tvivl om resultatet.

Ulriks parti var længe meget lige. Op mod tidnøden vandt han en kvalitet... - men tidnøden blev meget akut og med to minutter tilbage til 4 træk tilbød han remis. Nok en fornuftig disposition, også i forhold til stillingen på brættet.

Steen stod som så ofte før for aftenens gyser. Han stod gennem det meste af partiet en anelse bedre, men pludselig slog Torben kontra med et officersoffer, som via nogle komplicerede forviklinger resulterede i en ren officer i overskud til Torben. Officeren var imidlertid fanget og kom først til at spille en rolle, da det var for sent. Steen første en bonde igennem, og da Torben lavede flere grimme fejl i tidsnød, så var gevinsten hjemme for Steen. Han havde, da Torben opgav, omkring 80 sekunder tilbage til resten af paritet, men det var nok!

Jørgen elsker sine b-bønder, og det er ingen hindring, at han havde sort: Allerede i 2. træk spillede han b5! Stillingen så meget længe lige ud, men stille og roligt fik Jørgen oparbejdet et større og større pres mod Frejas stilling, og hun måtte bide i græsset... - ikke særlig galant må man sige...

Leif kom fint fra start og opbyggede stille og roligt et større og større pres mod Hans Jørgens kongestilling, og via et par gode træk (når jeg selv skal sige det!), så fik jeg et afgørende angreb ind, og Hans Jørgen valgte at opgive.

Oles parti virkede en overgang lidt i underkanten, men han slog en fin kontra, og lige pludselig havde han på suveræn vis fået en springer og en dronning ned bag fjendens linjer, hvor de arbejdede så godt sammen, at Bent ikke kunne undgå at blive sat mat. Godt spillet!

Uffe stod en god del af partiet bedst og en overgang endda til gevinst, men han røg ud i nogle forviklinger, som resulterede i et tårnslutspil, hvor Jørgen Frank tilbød remis. Uffe modtog, og det var helt ok i stillingen.

Vi er efter denne store sejr absolut stadig med i spillet om førstepladsen i A-rækken, men vi er på en hård opgave i sidste runde, nemlig mod 68's 5.-hold, mens vores værste konkurrenter VRS I er oppe mod gruppens benjamin Viby II, så det bliver helt op til os selv i sidste runde den 11. marts!


 

5. runde - Af Jørgen Rudbeck

Viby II - Nordre III   -6½
Henrik B Schrøder - Per Hansen   0 - 1
Kurt Ålbæk - Mikkel Hansen   0 - 1
Ove Kehlet - Sten Christensen   0 - 1
Mogens Ensig-Karup - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Rudolph Werk - Leif Nørholm   0 - 1
Brian Kristensen - Christian Thye   remis
Torben Fogh - Knud Herskind   0 - 1
Filip Holm - Uffe V Thomassen   1 - 0

Inden kampen meldte holdleder Per, at vi skulle vinde 7–0 (?) for stadig at have en rimelig chance for at rykke op.

Efter kampen har vi nu 19 point, Vejlby-Risskov har 20. Begge hold har spillet  4 kampe. Vores indbyrdes kamp, gav et ærgerligt nederlag til os, især i betragtning af at en af vores spillere udeblev, og at vi har stærke reserver.  

Men selvfølgelig skal vi spille kraftigt på den chance, vi har for at rykke op, og at Vejlby-Risskov har de nemmeste resterende kampe, må være deres problem :-).

Kommentarer til de enkelte kampe:

Per fik en Budapester-gambit i synet. Han bevarede roen, men det så ikke kønt ud i begyndelsen. Men så fik Per tilkæmpet sig løberparret, (og vi der kender Per, ved at han betragter det som en gevinststilling). Fordelen blev til en kvali, men Pers modstander var hele tiden farlig, meget taktisk. Han spillede til sidst på en kvalt mat, men Per mistede ikke overblikket og kørte sejren hjem. 

Mikkel gav en bonde på b5, fik et fint spil, og vandt sikkert.

Steen fik efter en lidt rodet åbning styr på tingene og vandt i 19 træk.

Jeg spillede en Nimzoinder, med fuld kontrol over e4. Min modstander var meget angrebsivrig. Spillede tidligt h4, jeg tog så pusten af en eventuel lang rokade, og han endte så med at placere kongen på d2, hvor jeg havde mine tunge officerer placeret på e- og d-linjen. Det skulle gå galt for ham, og det gjorde det også.

Leif vandt sikkert over en (igen) taktisk modstander. Leif kom hurtigt til at stå bedst, fik kontrol over c-linjen og kørte så gevinsten sikkert hjem.

Thye var med som reserve.  Og med hans huseren i klubben i lynskak og hurtigskak, måtte han da være et sikkert 1-tal! Men det blev en forfærdelig rodet stilling. Jeg ved ikke, hvad de havde spillet, men Thye fik da tilkæmpet sig en bonde, og kom ind i et uligefarvet løberspil, der var remis. Bønder i a- og b-linjen, 2 stk til hver, og Thyes ekstra i h-linjen.

Steen (Fup) påviste bagefter at der var ”gevinst”.  Gevinst førelsen forudsatte, at modstanderen var ekstrem grisk, og ville gå efter en udækket bonde på dronningfløjen, der stod og råbte: ”Spis mig!!”, og umiddelbart derefter snuppe den anden bonde.  Modstanderen ville så (vi er stadig inde i hr. Fups krøllede hjerne), ofre sin løber på Thyes h-bonde... Og så var der bare det nemt vundne: 2 bønder og konge mod løber. Sådan ville modstanderen tænke, for han havde jo ikke set langt nok. For Thye (eller Steen Fup) kunne nemlig lige nå at dække sin sidste bonde med løberen, og samtidigt blokere modstanderens 2 bønder. Træktvang og gevinst til Thye. Langt ude?? Tjaa. Per røg på den i de efterfølgende analyser ;-)

Knud: Igen en reserve og hvilken en. Knud er vist den spiller, der han været længst i klubben. Spillet rigtig mange kampe for klubben og været meget aktiv i det organisatoriske. Det er desværre et par år siden han har været aktiv, men han stillede trofast op på et afbud i sidste øjeblik. Tak for det. Og når Knud spiller sin f4 er der kampgaranti. Knud gav to tynde for en tyk, og fik til gengæld et fantastisk dynamisk bondecentrum. Knud endte med at være en officer bagefter, men med et par bønder helt fremme på 6. og 7. række, var der tyk gevinst, og modstanderen opgav da også, før Knuds bønder gik i dronning. 

Uffe var oppe mod en af de helt unge talenter fra Viby, og det gik ikke godt. Tab af en officer og tab af partiet. Og så ikke mere snak om det.
 ”Skal han slippe så let”?! Er der nok et par stykker af jer, der tænker.  Slippe let??? Efter det ulyksalige parti, bliv han fanget af holdleder og fatter Per. Enemanduktion og gennemhegling af partiet. Så kan han lær’ det.

Generelt kæmpede holdet rigtigt godt. Holder vi momentum de sidste 2 kampe, skal vi nok give Risskov kamp til stregen.

 

4. runde - Af Per Hansen

Nordre III - Aros I   5 - 3
Per Hansen - Johnny Jensen   1 - 0
Mikkel Hansen - Flemming Pagh   0 - 1
Ulrik Thomassen - Bjørn Sand   remis
Steen F Christensen - Knud Madsen   1 - 0
Jørgen Rudbeck - Johnny Sparvang   remis
Leif Nørholm - Jorgen Bay   remis
Ole Bro - Ole Sørensen   1 - 0
Uffe V Thomassen - Ebbe Christensen   remis

Efter nedrykningen sidste år er det så meningen, at vi skal forsøge at rykke den anden vej. I de bestræbelser har jeg forsøgt at få folk til at spille deres partier helt ud efter den devise, at jo mere man spiller, jo bedre bliver man. De tab, der følger med på den konto, går formentligt lige op med de ekstra gevinster der kommer, men man bliver bedre af at spille. Denne gang blev det til 4 remiser ved Rudbeck, Ulrik Thomassen, Leif Jensen og Uffe Vestergård.

Rudbeck spiller godt lige nu ved brug af hans hemmelige våben: Guldkarameller fra TOMS. Har vi en sponser der? Han fik desværre ikke svinget partiet over remisgrænsen denne gang.

Ulrik har jo en gang for efterhånden mange år siden vist sin spillestyrke, og når han får mere spilletræning, bliver han bedre. En lang pause sætter sine spor, men han er klart en god mand for holdet!

Uffe spiller bedre og bedre, og netop for en ny holdspiller er det vigtigt at spille så meget som muligt. Han holdt en halv med et tårn mindre! På en eller anden måde???

Leif  har jo været en tur i Nepal, så det tager nok noget tid for vikingehøvdingen at få de griller med fred og harmoni pillet ud af ham og erstattet af langsværdet!

Steen var på holdet som afløser for Kris Hedelykke, der har måttet drosle ned på grund af for mange bolde i luften. Steen er en farverig og idérig spiller der, som jeg ser ham spiller klart bedst, når han er underratet. Denne gang vandt han efter en suspekt åbning. Det er normalt de rolige, solide træk, der giver de bedste resultater mod underratede modstandere, mens det er fusk og taktiske finter, som giver chancer mod overratede. Jeg håber at drage nytte af Steen på holdet ved flere lejligheder.

Ole Bro spillede et perfekt parti. Bravo! Jeg har ved flere lejligheder forsøgt at overbevise Ole om, at han er bedre end han selv tror! (lige modsat mig selv) Dette parti viser det.

Jeg vandt ligeledes. På dette hold møder jeg for det meste spillere omkring de 1900, og en ting går igen og igen. Denne gang spiller han med hvid en løber til g5. Jeg svarer ...h6 og regner på at næste træk er Le3 eller Ld2. LXf6! Man får et chok, åh nej hvad har jeg overset?? Ingenting, modstanderen mener bare at en hest er lige så god som en løber i slutspil med bønder på begge sider og uden at springeren har adgang til et fint felt i centrum. Min sortfeltede løber skærer ned gennem hele brættet. Han mente at have fint styr på tingene, jeg mente at det var en vundet stilling for mig. Det er jo fred og harmoni, når begge parter på den måde er tilfredse, men at jeg vandt partiet, fik ham ikke til at skifte mening. Jeg står fast på min bedømmelse. Dem har jeg som sagt vundet mange af på dette hold og løberens større arbejdsradius i forhold til springeren er efter min mening undervurderet hos mange basisspillere.
Og jo, jeg fik 3 guldkarameller af Rudbeck inden partiet, så lidt snyd var der også indblandet ;-)

Mikkel tabte, da han mod en underratet modstander gik ind i en taktisk giftig stilling….

 

3. runde - Af Mikkel Hansen

VRS I - Nordre III   5 - 3
Lars Agergaard - Per Hansen   remis
Claus Vangsgaard - Mikkel Hansen   1 - 0
Jesper Korsgaard - Ulrik Thomassen   1 - 0
Birger Møller - Jørgen Rudbeck   0 - 1
Thea Nicolajsen - Leif Nørholm   0 - 1
Bjarke Vangsgaard - Kris Hedelykke   1 - 0
Torben Hansen - Ole Bro   1 - 0
Freja Vangsgaard - Uffe V Thomassen   remis

Mandag den 10. december drog 3. holdet til det nordlige Aarhus for at møde bysbørnene fra VRS. Vi havde en frisk (smal) sejr med os, mens VRS kom med et nederlag. Trods Lokalopgør mellem 2 gamle (stolte?) Aarhusklubber blev vi imidlertid forskånet for de værste tilskueruroligheder, og de største problemer denne aften synes at være reduceret til noget halv tyndt kaffe (hvorfor serverer de i øvrigt kaffe i små kopper og ikke i krus?) og lidt lavtsiddende stole, i alt fald for referenten.

Men til selve opgøret som vi kun var 7 mand til at skabe et resultat med:

Der var  2 gevinster til Jørgen og Leif, som begge vandt, Udefra set, spillede de sikkert. Hertil 2 halve til Per og Uffe. Vi andre skammer os ....

Jørgen vandt efter et langt og spændende parti, hvor han til sidst fik lukket sig ind til Birgers majestæt og fik fremtvunget et matbillede. Det er utroligt, som Jørgen bliver ved med at lave point i år, såvel på hold som i klubturnering! Det ser vi frem til kan fortsætte også ind i 2013...

Leif mødte  i anledningen julenissen Thea (iført nissehue), der så ud til at være under pres det meste af partiet. I hvert fald fik Leif stillet sig godt op i diagonalen b2-g7 med en kanon, der var svær at nedbryde, og herefter faldt hendes stilling sammen.

Uffe spillede som sort lidt akavet og trods klar gevinststilling til formandsdatter Freja (der var mat i 2!), holdt han sammen på det, og med det yderste af neglene holdte han en halv. Sådan går det jo ind imellem med sort...

Per spillede på topbrættet mod en gammel kending Lars Michael Agergaard i en åben stilling, hvor Per havde en god chance for sejr. Per plejer ikke at stille sig tilfreds med remis, så der har formentlig ikke været mere i stillingen end det til sidst.

Ole endte i noget tårnslutspil, der på overfladen så lovende ud, men det endte desværre med et nederlag; ellers godt spillet, da Torben Hansen er en sej mand og sidde med. 

Ulriks parti endte desværre med nederlag, der dybest set vel nok kan begrundes i manglende kamptræning. Flere partier kan måske skrabe rusten af?

Jeg er derimod ikke rusten (yngste mand på holdet idag), men leverede ganske enkelt en jammerlig indsats mod værternes formand og holdleder Vangsgaard. Kørt ud af brættet er ikke helt ved siden  og det skal der rettes op på, inden næste runde hjemme mod Aros. Der var intet og byde på med de sorte klodser, og det er ganske enkelt ikke godt nok.

Vi Stillede kun 7 mand, da Kris grundet for meget at se til privat desværre har valgt at trække sig fra holdet. Han ønskes alt godt! Alt i alt hæderligt, men heller ikke mere. 

 


2. runde
- Af Per Hansen

Nordre III - SK 1968 VI   4½-3½
Per Hansen - Anders S Brygger   1 - 0
Mikkel Hansen - Mogens K Skadborg   1 - 0
Ulrik Thomassen - Bjarne K Jessen   remis
Jørgen Rudbeck - Jacob Bjørnskov   1 - 0
Leif Nørholm - Per Rasch   remis
Kristen Hedelykke - Kasper Skårup   remis
Ole Bro - Johan Hardlei   0 - 1
Alfred Hedelykke - Carsten Ø Hansen   0 - 1

Vi er jo ikke fra AGF s hjemby for ingenting. Store forventninger til egne evner, nye forstærkninger på holdet og alt glemt af sidste sæsons miserable resultater.

Nye spillere som ikke har disse lig i lasten skulle hjælpe holdet godt i gang mod en på papiret overkommelig modstander. Det gik som forventet. En sløv start, som på et tidspunkt lignede 4-4!

Per og Mikkel lagde ellers godt fra land med 2 pts, som aldrig var i fare.

En gammel kending fra Nordres stormagtsdage Ulrik Thomassen holdt en sikker halv.

Rudbecks gevinst var der vist heller ikke noget i vejen med. Han spiller utrolig godt lige nu i forhold til sidste år. Han er vel ikke dopet??

Leif Nørholm og Kristen fik 2 remisser, og mens Leifs var med en kvali mere, var jeg lidt mere bekymret over Kristens slutspil med bønder på begge sider og springer mod løber…

Det gik dog, men det gjorde det ikke på de to sidste brætter, hvor Ole Bro måtte ned mod en godt spillende ung mand med efternavnet Hardlei??? Han vidste hvordan brikkerne skulle stå mod Oles Caro Kann. [WebMaster: Vi har hørt om den unge Hardlei, og jo, det er et barnebarn til Kim!]

 Et enkelt afbud gav debut til Alfred Hedelykke. Jeg synes det er både sjovt og spændende at følge næste generation i kamp for Nordre.

Vi skal ikke glemme at 3. holdet er et egnet sted til debut og de point som uundgåeligt bliver tabt i begyndelsen er det, der er betalingen for at vi kan tro på en fremtid for klubben.

 Alfred tog nederlaget med godt humør, og det virkede, som om han havde en god aften. 


1. runde
- Af Mads Borup

3. holdet sad over i første runde. Der er kun 7 hold i A-rækken :(