Nordre III i Mesterrækken - kampreferater


7. runde, tirsdag den 11. marts 2014 - Af Mikkel Hansen
 

Hinnerup I  - Nordre III   3½ - 4½
Kjeld Ostersen  - Dennis Hemdorff   1 - 0
Jan Rasmussen  - Mikkel Hansen   1 - 0
Jakob K Risager  - Steen Christensen   remis
Eigil Andersen  - Ulrik Thomassen   0 - 1
Stig Holten  - Leif Nørholm   0 - 1
Jon Halling  - Christian Thye   1 - 0
Bent Kofod  - Henning Andersen   1 - 0
Erling Degn  - Henning Kragelund   0 - 1

Nederlag i sidste runde :-(

    Sidste runde i dette års holdturnering mod Hinnerup fandt sted på Skanderborgs gamle sygehus og nuværende sundhedscenter i hyggelige omgivelser. Desværre endte det med nederlag, men nedrykning til A-Rækken kunne ikke undgås alligevel.

    Dennis måtte ned mod deres stærke førstebræt i hvid mod Volga, hvor Ostersen viste god teknik. Referenten måtte ned på med de sorte mod Jan Rasmussen, som spillede sikkert og vandt uden de store problemer i et forfærdeligt dårligt parti af mig denne aften.

    Steen holdte flot remis mod Jakob Risager og viser igen, at han tager opgaven i holdskak alvorligt, når han indkaldes. Det skal ydermere tages i betragtning at Steen (efter aftale) ankom en halv time efter rundestart ... flot!

    Ulrik vandt på 4. brættet i en sand veterandyst og viste igen sikkert spil. Leif vandt også flot mod Holten i noget pudsigt symmetri engelsk, han vandt undervejs en officer og senere partiet.

    Thye kunne ikke stille noget op mod Jon Halling, og meget bedre gik det ikke for Henning Andersen, der i klassisk dronninggambit endte i dronningslutspil med bønder på begge sider, men fejlberegning i varianterne til sidst gjorde, at han altså måtte krybe til korset.

    Sidste mand Kragelund vandt sit parti i sikker stil og viste igen god skarphed.

    Altså nederlag på 3½-4½, hvilket ikke var helt godt nok, men når den nu hedder A-Rækken næste år, så er der nok lidt bedre muligheder for at gøre sig gældende og komme tilbage til M-Rækken. De enkelte præstationer vil jeg ikke gøre så meget ud af. Flere gjorde det udmærket, mens andre skal tage sig sammen næste år ...

   

6. runde, mandag den 24. februar 2014 - Af Mikkel Hansen
 

VRS I  - Nordre III   3 - 5
Jesper Korsgaard  - Dennis Hemdorff   0 - 1
Frank Vang  - Mikkel Hansen   0 - 1
Claus Vangsgaard  - Steen Christensen   0 - 1
Birger Møller  - Ulrik Thomassen   0 - 1
Søren Mortensen  - Leif Nørholm   0 - 1
Bjarke Vangsgaard  - Henning Andersen   1 - 0
Henrik Wendelbo  - Henning Kragelund   1 - 0
Jørgen Frank  - Ole Bro   1 - 0

Solid præstation!

    Det var en anelse surrealistisk, at vi skulle få sæsonens første (desværre for sent) sejr, når vi til kampen i Risskov måtte se bort fra vort 1. bræt Leif, som har spillet aldeles fornuftigt de foregående runder. 5-3 endte kampen i vores favør, men med mindre at der pludselig opstår italienske tilstande med korruption til følge, må vi nok desværre ned i A-Rækken fra næste år.

    Dennis spillede hvid mod a6-varianten i Siciliansk og kom også ovenpå. I midtspillet overså han desværre en gevinst og måtte vente med at få sejren i hus til allersidst med løber mod spredte bønder.. men flot sejr.

    Mikkel spillede koncentreret mod Vangs lidt uambitiøse åbningsspil med hvid. Han valgte at afgive sin sortfeltede løber, og det gav naturligt plads på de sorte felter; ingen problemer der.

    Steen spillede et godt parti, hvor modstanderen tabte/ gav?! et tårn væk! Solid indsats og flot sejr over Vangsgaard!

    Ulrik spillede ligeledes sikkert, og hans rutine sikrede sejr over Birger på 4. bræt.

    Leif blev trykket noget tilbage i et ellers spændene parti, hvor åbningen var den samme som dagen før i et parti i Chess House. Et kompliceret midtspil endte med Dronningslutspil med bonde mere til Leif og dermed sikker sejr!

    Henning A valgte med sort at stille sig passivt op i en Kongeinder og undervurderede desværre modstanderens mulighed for at ofre på g6, og herefter faldt hans stilling sammen..

    Ole og Henning K måtte desværre også ned, men med 5 gevinster var der altså sejr denne aften, og det kan vi jo trods alt tage med os!

 

5. runde, torsdag den 7. februar 2014 - Af Leif Nørholm
 

Nordre III  - Aabyhøj   2 - 6
Leif Møller  - Lars Rasmussen   0 - 1
Dennis Hemdorff  - Per Bille Sømod   0 - 1
Mikkel Hansen  - Bo Christensen   0 - 1
Ulrik Thomassen  - Christian Munk   1 - 0
Leif Nørholm  - Malte Kjær   0 - 1
Christian Thye  - Lars F Hansen   1 - 0
Henning Andersen  - Benny Weibel   0 - 1
Henning Kragelund  - Lasse Ramsdal   0 - 1

    Det var intet mindre end en katastrofe. Vores forventede score var 4½, og vi fik 2 points. Vi har nu tabt alle 5 kampe og har sammenlagt 12 points ud af 40 mulige ... Der er en udsat kamp mellem Hinnerup og VRS, og hvis man antager rimeligt realistisk, at VRS vinder den 5-3, så ligger Hinnerup derefter på linje med Nordre III på den delte sidsteplads.

    Og endnu værre: Der er i så fald 7½ point op til nr. 6. Så jeg tør godt allerede nu konstatere, at Nordre III næste år spiller i A-rækken ... - sådan er det bare!

    Leif Møller valgte en alt for defensiv opstilling og kom til at stå presset under hele partiet, det kostede tid på klokken; i begyndende tidnød bukkede han en officer, og "et velfortjent nederlag var en realitet!" - med hans egne ord ;-)

    Dennis fik en flot stilling med en kvalitet i overskud, men i en værre og værre tidnød gik det helt galt, og modstanderen løb med det hele point.

    Mikkels parti så referenten ikke rigtig noget af ... - men det var vist meget lige, men et eller andet må være gået helt galt. I hvert tabte Mikkel pludselig.

    Om Ulriks parti kan siges, at det var et langt og kompliceret kampparti. Initiativet skiftede undervejs, og begge begik et par fejl og overseelser. Han fik dog efterhånden etableret et stærkt modspil og skabt en fribonde, så modstanderen var nødt til at ofre en officer for at undgå, at Ulrik fik en dronning mere. Pointet til Ulrik var hjemme!

    Leif Nørholm kom dårligt fra start i noget, man med lidt god vilje kunne en misforstået Reti-åbning. Modstanderen fik mere og mere pres, og det måtte før eller siden resultere i materialetab for Leif. Der røg et par bønder. Der var ganske vist muligheder for nogle fælder i stillingen, men Åbyhøjs mand så dem desværre allesammen og vandt ubesværet.

    Chr. Thye var med på afbud, men gjorde det godt: Han havde en udmærket aften spillemæssigt og fik snøret sin modstander sammen med bønder på c4 og e4 i Siciliansk. Han stod godt hele vejen, til han afviklede til bondeslutspil med bonde mere, og pointet var hjemme.

    Henning Andersen startede med Nimzo-indisk og kom med sort til at stå presset. Partiet centrerede sig omkring et bondepar med hvid bonde på d4 og sort på d5. Begge parter havde hver dronning og tårn, en springer og en hvidfeltet løber. Dette betød at sorts var dårlig, og sort var dømt til hele partiet at forsvare d5. Hvid skabte ved målrettet spil en del svagheder (bønder og felter) i den sorte lejr. I tidnøden til sidst opstod en del muligheder for begge parter, men hvid vandt fortjent med 55 sekunder igen.

    Henning Kragelunds parti kan referenten heller ikke rigtig sige noget om, da han ikke så det.

       

4. runde, torsdag den 17. januar 2014 - Af Mikkel Hansen
 

Århus/Skolerne II  - Nordre III   1-7
Vagn Jensen  - Leif Møller   1 - 0
Torill Skytte  - Dennis Hemdorff   1 - 0
Jesper Mygind  - Mikkel Hansen   remis
Henrik Ochsner  - Ulrik Thomassen   1 - 0
Jakob Arnbjerg  - Leif Nørholm   1 - 0
Thomas Riis  - Henning Andersen   1 - 0
Lars Holm-Rasmus.  - Henning Kragelund   remis
Niels Jürgensen  - Ole Bro   1 - 0

Uacceptabelt nederlag

    Tirsdag den 14. Januar bød Aarhus/Skolerne 2 hold os op til dans i klubbernes fælles lokaler i Charlottehøj. Og sikke dog en aften. Vi var overmatchet på så godt som alle brætter, selvom vi styrke- såvel som ratingmæssigt ikke bør falde sammen, sådan som tilfældet blev. Ikke godt nok

    Leif M startede fornuftigt mod veteran Vagn Jensen, som dog efter åbningen vandt en bonde, og så var det ellers ned af bakke derfra.

    Dennis skulle mod Torill forsøge at få noget ud af de sorte brikker mod noget solidt positionsspil, der måske godt kunne have kastet noget af sig, da stillingen så meget lige ud. Ærgerligt.

    Undertegnede var startet med 0 af 3, og som konsekvens deraf var der kun én målsætning: Ikke nederlag denne aften! Det var dog måske alligevel i overkanten at tilbyde remis efter 11 træk (med hvid, vel at mærke!), noget som jeg ikke kan huske er sket før. Jesper valgte, ikke overraskende, at afslå, og så var der ellers herrefight, indtil vi 4 timer efter kampstart kunne afslutte aftenens længste parti uden vinder.

    Ulrik spillede mod Ochsner og måtte ned efter en ellers fornuftig start på partiet. Han var ellers startet godt med 1 ½ af 2, og han kommer helt sikkert igen!

    Leif N spillede fornuftig i åbningen og kom i det hele taget godt fra land. En springer ud på randen (den der som regel er på spanden) kostede en kvalitet. Denne blev herefter givet tilbage fra modstanderen mod nogle bønder i overskud, der senere kostede os partiet.

    Kragelund spillede hvid mod fransk og kom da også foran med en bonde, hvorefter han valgte at gå efter remis, der altså blev aftenens blot andet ½ point.

    Henning A spillede som sort Caro-Cann og måtte ride en bondestorm af, fremskudt e4-e5 og f4-g4-h4. modstanderen valgte at gå helhjertet efter kongen ved hjælp effektivt spil. Henning fik afviklet til slutspil, der dog desværre blev tabt.

    Ole spillede frisk med sort og gik efter sejren, men lidt forviklinger såvel som overseelse til sidst kostede desværre partiet.

Alt i alt en dårlig aften, ingen grund til at pakke det ind. Vi skal op på hesten igen, når det gælder Åbyhøj på hjemmebane om et par uger.

 

3. runde, torsdag den 12. december 2013 - Af Mikkel Hansen
 

Silkeborg II  - Nordre III   3½-4½
Jack Thostrup  - Leif Møller   remis
David Glasscock  - Dennis Hemdorff   remis
Peter R Poulsen  - Mikkel Hansen   1 - 0
Johnny Rasmussen  - Ulrik Thomassen   0 - 1
Peter Kristensen  - Leif Nørholm   remis
Søren Rud Ottesen  - Henning Andersen   remis
Kim Kristensen  - Henning Kragelund   1 - 0
Steen Konradsen  - Ole Bro   1 - 0

    Så stod den på udekamp Silkeborg. vi var fuldt hold af sted og krydsede fingre for at der denne aften i Lunden var tid til at få sæsonens første sejr. Vi var enige om, at vi minimum godt kunne skrabe mindst 4 point med hjem til Aarhus.

    Desværre skulle det ikke gå sådan. Første mand der måtte ned var Ole. Modstanderen gik frisk til den og gik efter kongen. Ole fik reddet stormen af, men endte med tab da en gratis bonde viste sig at være forgiftet. 

    Ellers var der en flot sejr til Ulrik, der som den eneste fik fuld gevinst. Det så meget sikkert ud og ingen problemer der.

    Kragelund spillede hvid mod Caro Kann og viste ifølge eget udsagn ineffektivitet og lukkede modstanderen ind i kampen, der via 2 tårne i c-linjen fik brækket den hvide stilling op.

    Henning A kom på tavlen mod Søren Rud i en Caro Kann med Lf5. Henning havde et ønske om at spille sikkert denne aften for at komme på tavlen, og det lykkes heldigvis, for da dronningerne blev byttet af, ebbede partiet ud

    Holdleder Nørholm spillede et langt og spændene parti, hvor man endte med løber + 2 (adskilte) bønder mod springer. Desværre lykkedes det ikke Leif at få mere ud af det, og efter 68 træk endte man med at tage remis.

    Leif skulle på bord 1 spille et meget interessant parti mod en hovedkredsens mest underholdene spillere, nemlig Jack Thostrup; der er som regel altid gang i den, når han er ved brættet. Leif valgte en rolig åbning uden alt for mange komplikationer. Det var et fornuftigt valg, og man enedes senere om remis.

    Hemdorff skulle med sort spille mod en rolig spiller der valgte London-systemet. Dennis tabte en bonde, men kæmpede videre og var lige ved at få modstanderen ind i et matnet til sidst, men man enedes om en halv ved trækgentagelse.

    Uha Uha Uha. Mikkel spillede med hvid og skulle efter 2 tab på tavlen. Det burde også have være muligt mod en modstander, der bestemt ikke spillede prangende set over hele partiet. Han valgte sten-opstillingen i hollandsk, og der havde jeg allerede på fornemmelsen, hvordan jeg ville føre partiet til min fordel, men  alt for langsom udvikling gav modstanderen modchancer. Alligevel fik han overforceret et angreb mod kongen, og jeg endte med kvalitet og to (2!) bønder mere - ufatteligt jeg ikke vinder. Jeg lavede en kæmpe brøler, der gjorde, at han vandt til sidst. Fuldstændig uacceptabelt og dog: Der er klar fremgang spillemæssigt, og jeg ser personlig frem til juleferie og er sikker på at komme styrket ud på den anden side.

 Vi kan efter 3 runder konstatere, at vi har 9 point og er placeret på 6. pladsen, selvfølgelig ikke helt godkendt.

       

2. runde, torsdag den 21. november 2013 - Af Mikkel Hansen

Nordre III  - Skanderborg II   2½-5½
Leif Møller  - Jan Rohde   1 - 0
Dennis Hemdorff  - Kristian Segert   0 - 1
Mikkel Hansen  - Kai Munk   0 - 1
Leif Nørholm  - Tavs Bjerre   0 - 1
Chriastian Thye  - Colin Watson   1 - 0
Henning Andersen  - Morten Rasmussen   0 - 1
Henning Kragelund  - Poul Nørgåed   0 - 1
Ole Bro  - Bjarne Tornbjerg   remis
 

    Den 21/11-2013 skulle anden runde i 2013/14 sæsonens holdkamp afvikles. Der var fuldt hus i Klubbens lokaler da også 2. holdet var i aktion. Vi skulle forsøge at rette op på premiererunden hvor vi slap med æren i behold.

    Med en forventet på 2,49 gik vi faktisk over forventning! Det kunne have været endnu bedre hvis jeg i afgørende facetter i eget parti mod Kai Munk havde siddet lidt mere roligt på på hænderne istedet for ivrigt og forsøge kongeangreb. Desværre fik han et stærkt offer ind og vandt herefter sikkert. Det skal jeg have rettet op på til næste runde i silkeborg og det får jeg også... Formanden mente efterfølgene at forskellen i rating/styrke mange gange handler om at udvise tålmodighed i afgørende situationer på brædtet. Det må han siges at have ret i.

    Nytilkomne Dennis Hemdorff skulle med de hvide brikker op mod Kristian Seegert et meget stort talent der nok skal blive rigtig god. Det endte desværre med et nederlag til Dennis i et dynamisk parti hvor han med kvalitetsoffer forsøgte at få aktisvt spil. I tidnøden gik det galt og vi måtte ned.

    282. Det var forskellen på min sidemand, og holdleder, Leif Nørholm der var oppe i mod Tavs Bjerre der vanligt spillede utroligt sikkert. Leif prøvede noget bondefremstød der var forhastet og så går det jo tit galt i skak når man møder en mand af god kvalitet. Ærgeligt.

    Henning spillede Slavisk mod Morten Rasmussen som fik plantet en hest inde på E4. Kombineret med en binding i a5-e1 diagonalen samtidig med at majestæten stadig ikke er kommet i sikkerhed, ja så går det tit galt. Dette var ikke undtagelsen. Ærgeligt.

    En enkelt reserve var med nemlig Thye som i et spændene "hvem kommer først parti" med modsatte rokader osv. vandt til sidst.. Flot spillet!

    Ole måtte desværre afgive en halv undervejs. Ærgeligt fordi han var godt ovenpå med tårnet på 7. række osv. Men idet mindste point på tavlen

    Sidemand Kragelund måtte i noget ,udefra set, værre rod desværre også ned.

    Endelig kunne vi glæde os over dagens 2 og ikke mindst flotte sejr på 1. brædtet til det vi næsten med rette kan kalde stjernen på holdet Leif Møller. Han har nu vundet de første 2 partier og spiller meget sikkert. Modstanderen jan Rode, spiller vildt og vælger efter 13 træk at ofre en officer for at gå efter kongen. Dette udvikler sig til et vildt parti som ender med at Leif får fint afviklet og dermed går gassen af ballonen.. Men imponerende at han nu er startet med 2 af 2 på topbrædtet hvor det jo ikke ligefrem er det nemmeste sted at spille.. Han får formentlig genvalg næste kamp i Silkeborg, der må have selvtilliden i orden efter deres nedslagtning af Hinnerup med 7-1 ! Vi tager en kamp af gangen og ser hvor langt det kan bære.

 

1. runde, torsdag den 31. oktober 2013 - Af Mikkel Hansen
 

Nordre III  - Nordre II   3½-4½
Leif Møller  - Thomas Klitgård   1 - 0
Dennis Hemdorff  - Per Hansen   remis
Mikkel Hansen  - Jan Rewitz   0 - 1
Ulrik Thomassen  - Jørgen Rudbeck   remis
Leif Nørholm  - Lars Noe   remis
Henning Andersen  - Mads Borup   0 - 1
Henning Kragelund  - Frode Søby   0 - 1
Anton Sønniksen  - Steen F Christensen   1 - 0
 

        På Halloweens aften skulle første holdkamp gennemføres da de to Nordrehold II og III skulle krydse klinger. Det blev til en smal sejr til II holdet på 4½-3½. Første mand der var færdig, altså helt færdig, var referenten; først røg der en bonde og dernæst dronningen. På under 2 timer var det parti færdigt... langt fra godt nok.

    Ellers var der god kamp over hele linien. Hemdorff kæmpede godt, men Per Hansen kæmpede godt for den halve i Dennis’ tidnød. Holdleder Nørholm kæmpede flot mod Noe i en lukket tilknappet stilling og fik flot en halv ud af det. Veteranen Anton Sønniksen vandt flot over Steen C, der altså ikke fik noget fusk ud af aftenen. Det tørre spil sejrede! Henning Andersen fik ikke noget ud af sit parti mod bundsolide Borup. Desværre gik han efter bønder og det koster desværre.

    Leif fik i sit første comeback parti i holdturneringen for Nordre flot en sejr på topbrættet mod Klitgaard i et meget spændende parti. Kragelund måtte ned mod veteranen Frode Søby, der gik efter kongen til sidst, Kragelund hængte ellers fint på. Ulrik fik remis mod Rudbeck efter solidt spil. Han fik stillet sig fornuftigt op, men Rudbeck er en snu herre, og det blev altså remis.

    3½ point i første kamp er vel ok, men vi er nogle, der skal tage os sammen, og så bliver det meget bedre i næste runde. Vi glæder os!