Nordre IV i D-række I - kampreferater


7. runde, torsdag den 13. marts 2014 - Af Kris Hedelykke

Randers III  - Nordre IV   2½ - 1½
Johannes Kjær  - Kris Hedelykke   1 - 0
Arne Hansen  - Anna Hedelykke   remis
Evald Thorsen  - Alfred Hedelykke   0 - 1
Ruben Jensen  - Marcus Holm   1 - 0

   

Sidste runde blev afviklet i Chess House, og vi skulle bare vinde 4–0 for at avancere til 2. pladsen. Sådan gik det langt fra, selvom Alfred var tændt og hurtigt hentede en sejr med aggressivt angrebsspil. Det forsøgte Kris også, men var helt væk fra start. Per Hansens standardlæresætning: ”... få nu de brikker ud…” beskriver vist meget godt, hvad det var, der gik galt.

Anna spillede diskede igen op med solidt spil og var endda foran med en bonde. Den måtte hun aflevere igen og det endte med en remis. Efteranalyserne med Igor og Poul Erik viste dog, at hun kunne have vundet bondeslutspillet.

Tilbage sad Marcus med en meget kompliceret stilling. Han havde stået godt og til gevinst flere gange undervejs, men nu var det modstanderen, der var ovenpå med to løbere og et tårn foran en sønderrevet kongestilling. Op til tidkontrollen gik det galt, og Marcus mistede sin springer i en løbergaffel.

Alt i alt en god sæson for ”juniorholdet” og Alfred mener da også, at vi skal tage revanche næste år. Nu må vi se.

 

6. runde, torsdag den 27. februar 2014 - Af Kris Hedelykke

Nordre IV  - Syddjurs III   1½ - 2½
Kris Hedelykke  - Per Christensen   remis
Anna Hedelykke  - Henry Pedersen   remis
Alfred Hedelykke  - Børge Laursen   0 - 1
Marcus Holm  - Steen Sidenius   1 - 0

    Kris løb ind i en Orangutang og fandt aldrig ud af, hvad man gør ved det. Stillingen var helt lige hele vejen igennem og ebbede ud i remis.

    Anna stod bedst hele vejen og var sågar en bonde foran, men med kun tårnene tilbage og et par bønder på hver side, var hun tilfreds med en halv.

    Alfred havde været til badminton hele dagen, virkede træt og tabte hurtigt.

    Marcus vandt for anden runde i træk! Modstanderen var så venlig at sætte en officer i slag og Marcus kørte herefter pointet hjem i sikker stil.

 

5. runde, tirsdag den 7. januar 2014 - Af Kris Hedelykke

Nordre IV  - Rokaden III   1½ - 2½
Kris Hedelykke  - Bent Rasmussen   remis
Anna Hedelykke  - Per Vestergård   0 - 1
Alfred Hedelykke  - Anders Bj. Christensen   0 - 1
Marcus Holm  - Steen Larsen   1 - 0

    Aftenens store lyspunkt var Marcus, der reddede holdets ære ved at vinde sit første parti for holdet. Anna og Alfred virkede noget trætte, og Kris satte en sikker føring på en bonde over styr.

 

4. runde: Oversidder

 

3. runde, mandag den 9. december 2013 - Af Kris Hedelykke

Hadsten I  - Nordre IV   1 - 3
Anders Schildt  - Kris Hedelykke   0 - 1
Claus Kristensen  - Anna Hedelykke   0 - 1
Ramadan Saliev  - Alfred Hedelykke   0 - 1
Jens J Ploumann  - Marcus Holm   1 - 0

Vores første sejr! 

    Vi havde en hyggelig aften I selskab med Hadstens første hold. Der er en særlig stemning, når der er en 50 – 60 års forskel på spillernes alder.

    Marcus tabte desværre, men blev på ingen måde kørt over, ja han havde endda chancen for fordel tidligt i spillet. Alfred var ude i et for ham langt parti. Der var mange fejl på begge sider, hvad der er naturligt på dette niveau.

    Anna kom flot fra start mod hvids 1. f4, og kom efter en fejl fra modstanderen foran med en kvalitet + bonde. Resten af partiet havde hun fuld kontrol over og vandt let. Jeg selv spillede ad H.... til, men vandt alligevel mod en gammel Nordremand. Alt i alt en fin aften, og vi ligger nu på en 3. plads i rækken.

 

 

2. runde, torsdag den 18. november 2013 - Af Kris Hedelykke

VRS III  - Nordre IV   1 - 3
Kjeld Ehlers  - Kris Hedelykke   0 - 1
Hans J Mikkelsen  - Anna Hedelykke   1 - 0
Poul G Olesen  - Alfred Hedelykke   1 - 0
Svend Henriksen  - Marcus Holm   1 - 0

    En fortjent sejr til VRS. Der var ikke meget at stille op på de tre nederste brætter. Dog havde Anna godt fat midtvejs og kom en bonde foran. Rutinen gjorde dog udslaget i og med, at Hans fik skubbet sine to forbundne centrumsbønder alt for langt frem med officersgevinst til følge.

    ”Skakspillere bærer ikke nag, men har en god hukommelse”. Det kunne være et passende citat for mit parti mod Kjeld Ehlers. Kjeld var nemlig den allerførste modstander jeg mødte i ”Nordretrøjen” helt tilbage i 1995 på hospitalet ved Viborgvej, hvor Århus Skakklub holdt til. Jeg husker tydeligt hvordan min vinge faldt Kl. 23.59 efter, at det endelig efter fem timers kamp var lykkedes mig at vende en tabt stilling til en remisstilling. Fint at få revanche i en gang ægte sørøverskak, hvor jeg undervejs havde smidt et par bønder med vilje.

 

1. runde, torsdag den 31. oktober 2013 - Af Kris Hedelykke

Nordre IV  - Aros II   2 - 2
Kris Hedelykke  - Bent Hansen   remis
Anna Hedelykke  - Per Vestergård   remis
Alfred Hedelykke  - Anders Bj. Christensen   1 - 0
Marcus Holm  - Steen Larsen   0 - 1

    Jeg er kommet på en noget uvant opgave som holdkaptajn på 4. holdet. Det kan være svært at holde koncentrationen, når det er mere spændende, hvad der foregår på de øvrige brætter end på ens eget!

    Det skyldes jo først og fremmest at Anna og Alfred, samt Marcus er på holdet. Dem, samt Joshua fra SK 68 følger jeg jo tæt i en anden forbindelse, nemlig i skoleskakken, hvor de udgør Sabro – Korsvejens ”1. hold”, der er så heldige, at have Lars Hansen som træner. Sidste år blev det til en 2. plads og med Toby Dreisler ude for Hinnerup (er nu blevet for gammel) bliver det særdeles spændende at se om, og hvor langt, de når til skoleskak-DM for hold til foråret.

    Holdkaptajn, 1. bræt og ratingfavorit på én gang er som nævnt ikke lige noget, der skærper koncentrationen i mit tilfælde, men det kan jo være at det kommer ;-). Jeg pressede igennem hele partiet med sort, men min modstander forsvarede sig godt, og det hele ebbede ud i en remis.

    Hvis man kort skal beskrive Annas spil med et ord, så må det være: ”bundsolid”. Anna ved instinktivt, hvor en brik står godt placeret og sætter sjældent officerer direkte i slag. Således hentede Anna et halvt point, da sort trods +250 i rating tilbød remis med begrundelsen: ”Jeg bryder mig ikke om at spille mod folk der spiller sikkert!”.