Nordre III i D-rækken Gr. 1 - kampreferater


2. runde, mandag den 16. november 2020 - Af Mikkel Hansen
 

Hørning I - Nordre  III   1 - 3
Jørgen G Christensen   Mikkel Hansen   0 - 1
Aksel Madsen   Lars Christensen   0 - 1
Tommy Falkesgaard   Sune Huus   1 - 0
Niels Erik Pedersen   Thomas Overgaard   0 - 1

Sejr i Hørning

   Først: Stort tillykke med vores 89 års fødselsdag i dag den 17. november :-)

   Det var nærmest held i uheld, at vi kun var i stand til at stille med et 4-mands hold for 3.-holdet denne sæson, men mens turneringen jo er lukket ned for vores 2 øverste mandskaber pga forsamlingsforbud, så får 3.-holdet lov at spille deres holdkampe.

   Der blev lagt ud for et par uger siden mod Aarhus/skolerne III og i 2. runde gik turen så til provinsen, i Skanderborg kommune og Hørning Skakklub. De var grundet Coronasituationen placeret i det gamle lokale varmeværks lokaler i stedet for Præstehaven lokalcenter, og det indbød fint til skak for os i alt 8 fremmødte.

   Overgaard fik efter en slags Dronningbondespil en dobbeltbonde i b-linjen, med pres mod modstanderens dame-fløj, og efter et par timer en taktisk vending til følge, der kostede materiale og også partiet i vores favør.

   Lars spillede med sort mod Genesisk stonewall i forhånden og fik mere og mere overtaget som partiet skred frem. Remistilbud blev fornuftigt afvist, bonde der stod i slag blev overset, men en officer blev fanget og erobreret ligesom partiet til sidst.

   Søren Korshøj var arbejdsramt og derfor indvilligede jeg i at stille op som 4 manden. Jeg havde næsten 500 i rating mere end modstanderen, så det burde nærmest være en formssag og vinde, og oven i købet med hvid. Men som den gamle sandhed i skak jo er åbenbar: Det er nemmere at spille/holde remis mod stærkere spillere end at SKULLE vinde over én på papiret svagere. Sandheden var også, at jeg kom ualmindeligt på hælene efter åbningen, hvor jeg mistede en bonde trods løberpar. I slutfasen fik han sat kongen i slag, og det rystede ham nok så meget, at jeg med hiv og sving fik tippet partiet til sejr. En halv kunne jeg godt have solgt det for undervejs ;-)

   Sune var sidste mand færdig, og efter en Russisk / 3-springerspil , hvor han kom fornuftigt fra åbningen med hvid, blev en bonde tabt hen mod slutspillet og siden hen desværre også partiet. Sune spiller fornuftigt og meget sundt, så der er bestemt meget at forvente fra vores nye medlem, som kom til klubben her i efteråret.

   Mens vi venter på bedre tider for vores to øverste hold, så kan jeg kun opfordre til at følge 3.-holdet, for det ser spændende ud denne sæson. Favoritværdigheden er også til at tage at føle på, og mon ikke de går efter 1.-pladsen? Der ligger holdet i hvert fald nu inden resten af kampene i runde 2 er afviklet.

 

1. runde, torsdag den 29. oktober 2020 - Af PE Nielsen
 

Nordre III - Århus/Skolerne III   3 - 1
Søren Korshøj Laursen   Thomas S Mygind   0 - 1
Lars Christensen   Carl Emil Christensen   1 - 0
Sune Huus   Evald Jakobsen   1 - 0
Thomas Overgaard   Lars Holm-Rasmussen   1 - 0

Fin start!

   Jeg var kampleder for sæsonens første holdkamp, der jo var mulig trods forsamlingsforbuddet på 10 personer. Efter kampen blev jeg af modstanderne belært om, at Nordre III nu var favorit til at vinde denne D-række; Århus/Skolerne III havde nemlig vundet gruppen forrige sæson, og de forventede ikke, at de øvrige hold for alvor vil kunne true os - vi får se!

   Holdkaptajn Søren kom i modvind som sort i en Caro-Kann, han blev trykket langsomt men sikkert tilbage og fik aldrig en chance.

Men ellers havde vi fin styr på matchen, i alle de tre øvrige kampe fik vi hurtigt overtaget, og Lars, Sune og Thomas førte alle sikkert et point i hus!