Nordre III i 6. HK Gruppe 4 - kampreferater


3. runde, tirsdag den 18. januar 2022 - Af Søren Korshøj
 

Viby III - Nordre III   2 - 2
Jens A L Jørgensen - Søren Korshøj Laursen   0 - 1
Henrik Andersen - Sune Huus   0 - 1
Uffe B Eriksen - Thomas Overgaard   1 - 0
Claus Jensen - Henning Kragelund   1 - 0

Viby gjorde modstand!

 

   Det var med en nærmest stoisk ro, at Benno som kampleder med mundbind og monoton stemmeføring bød os velkommen.

Vi var storfavoritter på alle fire brætter denne aften, men det er tit svært at få sejren hjem, når man sidder ved brættet. Man kommer måske til at forcere sin stilling, eller man bliver irriteret på sig selv (eller på modstanderen), når tingene ikke helt fungerer.

 

   Inspireret af Bennos ro greb jeg dronningebonden og smed den to felter frem. Det havde jeg ikke gjort før, men det virker bare så skønt og afslappende, når Carlsen gør det. Uheldigvis var min modstander ikke med på at blive nedspillet uden modstand og greb initiativet og lidt senere min c4-bonde, som endda uden problemer kunne dækkes af hans b-bonde. Øv. Så måtte jeg jo fuske lidt og i denne stilling:

 

 

rokerede sort, og jeg snuppede en officer og partiet.

 

   Sune fik med sort stor terrænfordel, men Henrik sprællede noget modvilligt, inden han dog måtte ned. Partiet fik en pudsig afslutning, som vi vender tilbage til i klubbladet!

 

   Thomas fik også en rigtig fin stilling, men brugte lang tid på at beslutte sig for de helt rigtige træk i midtspillet i håbet om at finde et dræbende angreb. Og han havde faktisk et godt træk undervejs, det vender vi igen tilbage til i klubbladet. Omkring træk 15 vippede fordelen i stedet over til modstanderens side, og pga. vild tidnød tabte Thomas desværre. Ærgerligt!

 

   Henning sad ret hurtigt og rystede på hovedet - han spillede hollandsk, og så opdagede jeg ikke andet, end at hvid pludselig spillede med en officer mere uden modspil. På mange måder usportslig optræden sådan at snuppe officerer, men det samme gjorde jeg jo. 

 

   Med 2-2 blev vi overhalet af Aros, som vandt deres kamp stort og nu ligger på førstepladsen. Jeg tror dog stadig på vores hold, som møder stabilt op og med stor energi gider (eller tør!) at spille skak i en corona-tid. Vi kommer til at vinde rækken!

 

2. runde, mandag den 25. november 2021 - Af Søren Korshøj
 

Nordre III - Aros I   2½ - 1½
Søren Korshøj Laursen - Knud Erik Juhl   0 - 1
Sune Huus - Bjørn Sand   ½ - ½
Thomas Overgaard - Per Vestergaard   1 - 0
Henning Kragelund -  --- tomt bræt ---   1 - Ø

Flot resultat mod topholdet!

   Allerede fra starten af var vi foran med et point, da Aros kun stillede med 3 mand. Henning Kragelund blev dog hængende og heppede, og det klarede han med bravour  - for resten af kampene var fine kamppartier.

   Men det var i hvert fald ikke på grund af mig, at vi klarede os godt. Efter 8 træk, hvor jeg kom til at spille á tempo (Larsen: Sid på hænderne!), stod jeg frygteligt til tab. Praktisk talt var der tale om spil til et mål derefter, selvom jeg havde en enkelt spinkel remischance. Ellers brugte jeg 3 timer på at overveje, at min modstander også kunne vinde på dén og på dén måde. Forfærdeligt frusterende og farvel til nattesøvnen, idet brikkerne flagrede igennem soveværelset.

   Sune spillede derimod forrygende og skarpt, og modstanderen Bjørn Sand måtte anstrenge sig for at redde sig ud af denne stilling:

Bjørn fik med sort dog reddet en enkelt bonde tilbage og ved præcist spil i slutspillet blev det remis. Men sikke en flot præstation af vores unge talent!

   Stående oversidder Henning, der spændt følger Thomas' parti
Foto Mikkel Hansen

   Thomas spillede robust i noget, der lignede noget slavisk, hvor hvid i lang tid stod i overkanten uden dog at kunne bryde igennem Thomas’ sorte forsvarsmur. Og her tillader hvid i stillingen at lade Thomas nappe dronningen og true tårnet, og resultatet var en bondegevinst:

Lidt flere upræcisheder fra hvids side resulterede i en flot pind til Thomas.

Så alt i alt var det en god aften. Kun jeres undertegnede kan lige nu ikke rigtig få brikkerne til at makke ret.  Med sejren gik vi forbi Aros og fører nu gruppen.

   I

1. runde, mandag den 2. november 2021 - Af Søren Korshøj
 

Hadsten - Nordre III   0 - 4
Jens Jørgen Ploumann - Søren Korshøj Laursen   0 - 1
Claus Kristensen - Sune Huus   0 - 1
Sten Bo Andersen - Thomas Overgaard   0 - 1
Emil Schildt - Henning Kragelund   0 - 1

Rent bord i Hadsten!

   I skotsk fik jeg en fin stilling, og i denne stilling:

er springeren malplaceret. Jeg spiller f5, vinder springeren, og efter lidt modstand fik jeg til sidst vundet partiet.

   Sunes modstander var helt presset i bund. Se denne stilling:

hvor der er markant terrænfordel, og sort dominerer totalt. I stillingen kunne Sune have spillet 17…Dd2 og fremtvunget dameafbytning og derefter have vundet enten bonden på c2 eller have tvunget modstanderen helt i knæ. Selvom det tog lidt længere tid, var der ikke tvivl om resultatet.

   Og Thomas pressede også på (sort smed en centrumsbonde væk lidt tidligere) og kunne her.

have spillet 22.e6! Hvis sort snupper bonden, spiller vi 23.Df3, og truslen 24.Tf7! er næsten udækkelig! Thomas vandt i 39 træk – solidt spillet!

      Henning var først færdig. Han spillede hollandsk, dominerede de sorte felter ret hurtigt, og vandt via en binding af et tårn. 

   Godt spillet af tredjeholdet, 4-0! Næste gang er vi på hjemmebane mod Aros, som måske bliver lidt sværere at banke!