Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

Klubturnering forår 2000

 
 

 

 

Mester
Af Poul Erik Nielsen

Klubmesterskabet afgøres som bekendt ved det samlede resultat af efterår og forår, og udgangspositionen var derfor, at Nina førte snævert med én foran mig, der igen var to foran Per Hansen, som igen var én foran Jan Rewitz.

Lodtrækningen gav mig Nina i første runde - det var ellers ved at være kutyme, at vi mødtes i sidste! - og jeg fik en lille, men klar fordel med mit skarpe 1.b3! Senere gik Nina til modangreb, jeg blev unødig bange og var glad for den trækgentagelse, der opstod!

Jeg vandt de næste runder over Per Oehlerich og Per Hansen, mens Nina overraskende tabte til Hansen og afstod remis imod Steen Johansen. Dermed havde jeg et pænt forspring til Nina, men Hansen pressede efter Nina-sejren mig hårdt med de sorte og var meget tæt på at vinde! Jeg klarede remis og bevarede føringen.

Hansen afgav efterfølgende en remis mod Danstrup, mens Nina kom godt i gang og faktisk vandt de sidste 4 partier! Det betød, at kravet til mig fortsat var gevinster, hvilket nært var gået galt i sidste runde, se afslutningen på finalepartiet nedenfor!

Men jeg holdt altså hjem, fik 3 mere end Nina og dermed genvandt pokalen. Nina blev trods sine 4 sidste sejre passeret af Rewitz, der fik foræret to tretaller til sidst, idet Steen Johansen stod af og Per Hansen ikke kunne spille sidste runde - unægtelig lidt en hage ved 3-pointsystemet .....

Finalepartiet, hvor jeg har sort imod Jørgen Rudbeck, fandt først sin afgørelse i forlænget spilletid:
 

Jørgen Rudbeck
Poul Erik Nielsen

Nordres Klubturnering
2000


41. Da7 Dd7? Sort klarede tidnøden, men plumper i trækket efter. Men Hvid er ovenpå under alle omstændigheder. 42. Sa6! Vinder en bonde i alle varianter 42... Ld6 43. Dxb6 Dc6 Jeg kunne ikke finde bedre, der må kæmpes, og i øvrigt indeholder trækket en fælde: 44. Da7? Sd7! fulgt af 45...Sc8! 44. Dxc6 Sxc6 45. Sc5?? Katastrofalt. Hvid skal først bringe de andre officerer og kongen i spil, Sc5 kan altid spilles. Nu tager Sort pludselig over: 45... Lxc5 46. dxc5 d4 47. Lxf4 Sd5 48. Lc1? 48. Ld2 måtte forsøges 48... Sxc3 49. Kf2 Se5! 50. La3 Sd3+! Et flot syn! Sort er i den grad ovenpå. Bemærk 51.Kg1? Se2+ 52.Kh1 Sf2#! 51. Kg3 Sb5 52. c6 c3 Dominerer Sf1, Hvid er fortabt. 53. f4 c2 54. Sd2 Sxa3 55. Sb3 Sb5 56. Kf3 c1=D 57. Sxc1 Sxc1 58. Ke4 Kf6! Den næstsidste finesse, Sort redder d-bonden: 59. c7 d3! Den sidste finesse, Sort har jo Sd6+! 60. Ke3 Sxc7 61. Kd2 Kf5 62. g3 Ke4 63. Kxc1 Ke3 64. Kd1 d2 65. g4 Kd3 66. g5 Sd5 67. gxh6 Se3# 0-1

Basis 1
Af Lau Bjerno

To spillere tog têten fra start: Allerede efter to runder var Mads Borup og jeg de eneste med max. Af os to burde Mads jo være favorit, men efter min svineheldige gevinst over Kris i 2. runde var jeg helt overbevist om, at det var min turnering, hvilket det så også blev! Jeg fortsatte med endnu en kanonheldig sejr over Lars Christiansen, samt en ikke mindre heldig remis i det udsatte parti mod Mads - Mads havde flere gode fortsættelser at vælge imellem og tog den, der så ud til at være lettest vundet. Det viste sig så at være remisvarianten.

Der var nu også andre der blandede sig i topstriden: Efter 5 runder havde oprykker Finn Geneser og Lars indhentet os - Finn ved at slå mig og Lars ved at slå Mads. Og Kim Hardlei var lige i hælene. Men Mads og jeg havde jo blot ladet de andre indhente os for at spare kræfter til slutspurten ... I hvert fald sluttede Mads og jeg begge på 16 point (5½/7), mens Lars tog 3.-pladsen med 13 point. Herunder var der 4 spillere på 10 point: Kim og Finn, der begge tabte i de sidste runder, sidste års vinder Knud Erik samt Per Mikkelsen, som nu endelig lader til at have fået banket rusten af: Han vandt begge de afsluttende partier - i sidste runde endda over Lars!

Mit held fortsatte i øvrigt ved "korrektionen": Mads og jeg delte selvfølgelig 1.-2.-præmien, men oprykningen blev i henhold til Schweizer-systemet afgjort ved højeste modstanderratingsnit. Havde det skullet afgøres på almindelig korrektion, havde Mads vundet. Hvor heldigt det så er at skulle bide skeer med Poul Erik og Nina med flere, kan jo nok diskuteres. Jeg håber i hvert fald på 2 mestergrupper til efteråret!

Basis 2
Af Poul Erik Nielsen

Klassen blev afgjort imellem de unge talenter Pedram og Esben, og efter Esbens overraskende sejr over Pedram i 2. runde, lurede sensationen! Men favoritten Pedram kom stærkt tilbage og vandt de resterende partier, mens Esben tabte til både Morten og Mathias.

Dermed sejlede Pedram alligevel stille og roligt i mål, mens Esben måtte dele 2.-pladsen med farmand Ole!