Nyheder

To udsatte i Efterårsturneringen
(18.
oktober 2024) Af PE Nielsen

  Et fremrykket og et udsat i Mester 2: Forrest Brian - Thomas, bagved Sparvang - Medom

 

I aftes blev der spillet to partier i Mester 2: Opgøret Sparvang - Medom lignede en lukket sicilianer; der blev spillet ret præcist, og selvom Gert stod lidt bedre, var det ikke nok til at bringe det ud over remisgrænsen, da der var uensfarvede løbere. Partiet Brian - Thomas blev spillet forud (4. runde), og her var der mere gang i sagerne. Komplikationerne endte op i, at Thomas havde to løbere og en fri c-bonde mod tårn og tre ikke-farlige bønder; Thomas rakkede lidt rundt med sin konge, og én skulle ha' ment at have set en mat - den fandt vi dog ikke i efteranalyserne. Efter dronningafbytning var de to løbere og fribonden tårnet overlegen, og Thomas satte sit tredje point ind på kontoen og skal nu tages alvorlig!

 

Næste torsdag spilles 4. runde, og det bliver i kirkens Menighedshus, lokalet "Skovvang". Link til tabellerne her.

 

  Vi var kun tre i sidelokalerne, Thye (th) havde overtaget mod Jonas og fik senere også points mod mig!

 

 

Holdskak
(18.
oktober 2024) Af PE Nielsen

Som du måske har bemærket, er holdturneringerne nu endelig fastlagt, du kan se de tre tabeller via Holdturneringssiden (her), og herfra finder du også Styrkelisten (nederst til venstre), og det kræver lige et par kommentarer:

 

Ligaen/Nordre I: Her stiller vi op med et ret svækket mandskab, idet hele tre spillere har forladt Nordre I: Tom og Jan spiller ikke fast i år, og Holst, der har valgt at nøjes med andetholdet. Til gengæld er som tidligere nævnt 80 årige æresmedlem Jørn Sloth klar til at tage tæskene på bræt 1 ! Afgangen giver plads til to nye fra andetholdet: Benjamin Hedevang og Filip Holm har mod på det! Men som jeg skriver i klubbladet: Alt andet end en sikker nedrykning vil være en formidabel præstation! Holdets præstation skal således ikke måles på "nedrykning", men i forhold til den forventede score. Der lægges ud med et dobbeltstævne i Skanderborg den første weekend i november, og her møder vi Hillerød og Nordkalotten.

 

Mesterrækken/Nordre I (som det nu igen hedder på mit forslag på 6. HK's generalforsamling - jeg fandt ganske enkelt Gruppe 1 for fladt!): Her vandt vi (også) sidste år, men i år tegner det væsentligt hårdere, da Skanderborg II, Viby og SK68 III jo er rykket ned i forbindelse med restruktureringen (læs: ødelæggelsen) af Divisionsturneringen. Skanderborg II er min og Elos klare favorit, Viby - og måske vi - er outsidere. Der spilles nu søndagskampe i gruppen, og første kamp er på udebane mod Randers den 3. november; Randers blev nr 2 sidste år men er faktisk gruppens ratingmæssige agterlanterne. Pga. de ekstraordinære nedrykninger blev der i år ikke plads til Aabyhøj.

 

C-rækken/Nordre III: Den sidste gruppe, der kom på plads! Sidste år vandt vi knebent, i år er vi på niveau med Syddjurs III. Hørning og Hadsten har endnu ikke offentliggjort deres hold, men en førsteplads kan absolut ikke udelukkes, hvis Thomas fortsætter stimen fra i fjor (6 af 6!!) og Jesper får bedre styr på tiden! Der spilles dobbeltrundigt, og første kamp er hjemme torsdag den 21. november, forhåbentlig i PF17!

 

 

I øvrigt angående PF17: Der forventes afgørende nyt efter et møde med PF17's bestyrer på tirsdag ....

 

 

Alpha Zero's bagmand får Nobel-pris
(16.
oktober 2024) Af PE Nielsen

B-medlem Jakob Rathlev - der pt. spiller LARSEN EVENT i Aalborg startende med to halve, live her, resultater her - har i klubben gjort os opmærksom på,

 

    at Alpha Zeros bagmand Demis Hassabis har fået Nobelprisen i kemi. Manden er et multitalent: Britisk datalog og forsker i kunstig intelligens samt administrerende direktør for Googles afdeling for kunstig intelligens. Alpha Zero husker du nok som det computerprogram, der lynhurtigt lærte sig selv at blive verdens bedste (maskinelle) skakspiller, der var fx noget med randbønder ;-)

 

Vil du vide mere, er her nogle relevante links:

 

  Nobelprisen her

  Demis Hassabis her

 

  Alpha Zero i Wiki her
  Artikel om Alpha Zero her
 

  Sadlers bog Game changer om Alpha Zero, find den her    

 

 

 

Odense, Silkeborg, Aalborg og Esbjerg!
(12.
,
13., 14.  og 15. oktober 2024) Af PE Nielsen

Efterårsferie = skak!

 

Først en smut til Odensemesterskabet, hvor Nina deltager - og nej, ikke i Kvinde-DM gruppen, hvor hun ville være kæmpefavorit, men i Mester 3. Nina "vandt" lodtrækningen og fik tre sorte, og lader sig heller ikke gå på af en skidt start i Klubmesterskabet: De to første sorte har givet 1½, tredje runde med hvid blev remis, og således har hun en delt føring. Link til tabellerne her.

 

Afslutning: Nina spillede i dag to remiser, hvilket var godt en halv over forventet, men førstepladsen gled hende af hænde, hun bliver nr. 3 med 3 af 5.

 

Modtaget fra Nina herself: "Turneringen var som altid velbesøgt og veltilrettelagt – og ret stærk. Ud over Mesterskabsgruppen var der hele 9 mesterklasser, hvor jeg deltog i M3. Jeg endte på en 3. plads i gruppen med 1 gevinst og 4 remiser (en kollega fra arbejdet spørger, om jeg har fået Kasper Hjulmand som træner ;-). Spillet var nok ikke helt så solidt, som tallene antyder, men resultatet med de 3 point var vist meget rimeligt.Bjørn Ochsner blev Odensemester – og Sofie Dürrfelt vandt kvinde-DM, som blev afviklet sideløbende med OM."

 

  Nina i kamp i Odense; ved hendes side Janus Christensen, der delte førstepladsen med Bjarke Gregor, begge Øbro
Foto Arrangørerne

 

Selv deltager jeg ved Senior DM i hurtigskak i Silkeborg, jeg stiller op i 65+ som næstfavorit efter Per Andreasen, men de næste er også erfarne herrer. Starten gik vel ok med 2½ af 3, og i 4. runde mødte jeg så Andreasen, der smadrede mig i åbningen; selv om det faktisk vist lykkedes at spille det op til gevinst, fejlede jeg i stærk tidnød og tabte, fortjent nok. Jeg spiller for lidt og er ikke skarp nok, mod Jepsen overså jeg et simpelt offer Tb7xf7 som straks vandt, men jeg vandt dog alligevel. I morgen de sidste fire runder, pt. er jeg ét efter de førende og regner ikke med "noget" - link til tabellerne her.

 

Afslutning: Jeg blev ved med at smide officerer i havnen i søndagens første to runder, det gav dog 1 point; og de sidste to runder gav yderligere 1½, til 5 af 8 - beskæmmende 1½ under forventet!

Appendix: I morges kom jeg til at tænke på, hvem jeg havde tabt til: John Mortensen og Per Andreasen, to spillere som jeg har tæsket tusindvis af lynpartier med i begyndelsen af 70'erne; dengang havde jeg overtaget, men verden har det med at vende tingene på hovedet, vel egentlig meget retfærdigt  ....!?

 

Også de to forhåndsfavoritter gik lidt døde, så sidste runde gav et overraskende finalemøde:

 

  Peter Dam Mikkelsen - Ole Alkjærsig, partiet blev remis

 

... og det gav plads til en tredje på podiet, nemlig Lars Wilton, tre mand slutter på 6, og det viser sig, at Ole Alkjærsig bliver mester på den bedste korrektion! I øvrigt fint, de to andre har nemlig tidligere vundet ;-)

 

I 50+ var der også stor spænding; B-medlem Mads Boe vandt mesterskabet med imponerende 6½ af 8, så kender vi ham igen, tillykke!

 

  Mads kom sig hurtigt over et overraskende nederlag i 2. runde til Hans Henrik Grand - og tog 'skabet!

 

 

Fra mandag til fredag spilles der LARSEN EVENT 2024 i Aalborg, 5 runders EMT - man kan stadig nå med (!), B-medlem Jakob Rathlev deltager, kig her.

 

Og i næste weekend kører Esbjerg 7. Efterårsturnering 2024, svenskermodellen med 3 runder hurtigskak fredag aften og så 2 x 2 EMT-runder lørdag, søndag. Jeg har ikke et link til DSU's system, men vil du med eller høre nærmere, så kontakt Lars Wilton, wilton@live.dk eller 28 23 78 42.

 

 

Klar til 3. runde - sådan gik det
(08.
og 11 oktober 2024) Af PE Nielsen

I torsdags blev der spillet et parti forud i Mester 1, partiet fra 5. runde mellem Lars Andersen og Nina. Det blev en spændende kamp, hvor Nina i et slutspil måtte kæmpe for overlevelse; remiserne var der men blev forpasset, så Lars kunne sætte sit tredje point ind på kontoen. Det bragte Lars i front sammen med Uffe. De to har i aftes spilles deres indbyrdes fra 4. runde forud, så Uffe nu har 3 af 3 mod Lars' 3 af 4.

 

  Lars slår Nina     -     Lynskak på gangen  

 

Der skulle have også være spillet et udsat i Mester 2 mellem Jesper og Henrik Allan Møller; desværre har Henrik misforstået min vejledning om spillestedet, og da turneringslederen mente, min vejledning var korrekt, blev Henrik dømt til tab. Som konsekvens heraf har Henrik desværre valgt at trække sig fra turneringen. Link til tabellerne her.

NB! 3. runde torsdag spilles i lokalet "Skovvang" i Menighedshuset omme bag ved kirken.

 

Sådan gik det - der var tre partier i Mester 1 og to i Mester 2, hvor Henrik Allan Møller desværre har trukket sig:

 

   

Lars havde før dette parti vundet over de øvrige tre Nordrespillere, så der var også lidt prestige på spil:
Lars - Klitgård blev et spændende - og det senest afsluttede - parti; kampen stod om feltet e4, og med omhyggeligt spil vandt Kltgård denne kamp og det blev kronet med en flot officersgevinst i Lars' tidnød

 

Smil på læberne, er der allerede aftalt remis?
Næppe: Nina ofrer en bonde og kommer ind på 7. række, men hun kan ikke komme videre, og der tages trækgentagelse

 

Oehlerich er rigtig udfordret i denne turnering, og han kom da også under voldsomt pres med de sorte imod Benjamin. Benjamin var skarp og spillede præcist, så per måtte igen ned

         
   

Thomas kom i uføre med de hvide mod Sparvang, men Sparvang var lidt for smart, Thomas greb chancen, kom ovenpå og vandt

 

Igen et spændende parti hvor Brian med hvid gik til makronerne mod Gert; Gert bevarede roen, og da Brian ikke fandt den farligste mulighed, løb det ud i sandet, og Gert hev pointet

 

Der var også livlig aktivitet på gangen, forrest analyserer Thomas sit parti mod Sparvang, mens arvefjenderne Steen og Thye er i gang med en længere lynmatch - med Steen som den dominerende

 

Kig stillingerne her; Mester 1: Uffe har 3 af 3 og Lars 3 af 5, men nu presser Klitgård sig på, han har 2½ af 3! Mester 2: Steen og GHert føre med 2 af 2, og Thomas er kommet op på 2 af 3 (Henriks kampe ikke medtalte).

 

Næste torsdag i efterårsferien er der udsatte partier, og der spilles i Krypten under kirken, vore tidl. ordinære lokaler.

 


De nye lokaler i PF17:

I torsdags var jeg forbi de kommende lokaler på Peter Fabers Vej 17, og jeg kunne se - og fik af en forbipasserende bekræftet - at huset nu er taget i brug. Desværre har vores kontaktperson været syg, hvilket har været en yderligere komplikation, men hun skulle nu komme tilbage og vil snarligt kontakte os, vi venter spændte .....! Et kig ind af vinduet viser nu et møbleret lokale:

 

 

 

Lokaler og torsdagsarrangement
(30.
sept. og 3. okt. 2024) Af PE Nielsen

Da der stadig ikke er positivt nyt om PF17, har Lars igen måttet gå tiggergang til kirken, og vi har nu fået lokaler der de næste to torsdage:

I dag torsdag er der et par udsatte, vi har alligevel ikke Krypten i dag, men derimod Skovvang i Menighedshuset omme bagved.
Det betyder, at den annoncerede lynturnering er aflyst.

 

Torsdag i næste uge spilles Klubmesterskabets 3. runde i lokalet "Skovvang" i Menighedshuset omme bagved.

 

 

Holdturneringerne og Hurtigskak DM for seniorer
(29.
og 30. september 2024) Af PE Nielsen

I fredags tilmeldte vi hold til Hovedkredsturneringen, og såvel Nordre II som Nordre III ligner sig selv i forhold til sidste år. Noget anderledes ser det ud med Nordre I, der jo rykker op i Ligaen; her har hele tre spillere fra sidste år meldt fra af forskellige årsager, til gengæld er det glædeligt, at nu 80 årige æresmedlem Jørn Sloth har valgt at stille op igen! For spændingens skyld løfter vi her endnu ikke sløret for, hvordan førsteholdet kommer til at se ud, men der bliver plads til et par nye hoveder! Der lægges ud med en dobbeltrunde i Skanderborg den 2.-3. november, og her møder vi Hillerød og Nordkalotten, se turneringstavlen her.

 

  Sloth: Jeg er klar!

 

Nordre II spiller på søndage i Mesterrækken, og vi skal ikke forvente en gentagelse af sidste års førsteplads, da flere gode hold er rykket ned som følge af omlægningen af Divisionsturneringen, bl.a. Viby I og Århus/Skolerne II. Nordre III er igen et 4-mandshold og har fået skiftet formanden - der rykker op på andetholdet - ud med Knud Erik Juhl, og ellers samme besætning: Overgård, Jesper og Ken; spændende om de igen kan nappe førstepladsen!

Turneringsskemaet for Nordre II ligger nu fast, kig
her.

 

 

I weekenden den 12.-13. oktober spilles DM i hurtigskak for seniorer, jeg er pt. eneste tilmeldte Nordremand, men mon ikke der dukker et par stykker mere op?! Link til indbydelsen her.

 

 

Klubmesterskabets første to runder
(27.
september 2024) Af PE Nielsen

I aftes blev 2. runde af klubturneringen afviklet, og det ser vi lidt på:

 

     

Første parti færdig i Mester 1 var Klitgård - Brondt, stiv stilling og hurtig remis

 

Rathlev - Benjamin: Benjamin spillede for kryptisk og fik dronning og tårn låst helt inde på d-fløjen, og imens vandt Rathlev let med en aktion på k-fløjen, 1-0

 

Oehlerich - Lars A: Per spiller et friskt b2-b4 i åbningen men får en permanent svaghed på c4. Han skaffer dog modspil mod Lars' konge, men misser en gylden gevinstchance. Siden er Lars bedst i et slutspil, hvor han har ofret en kvalitet for en bonde; 0-1

 

Aftenens sejtrækker Uffe - Nina. Nina taber tidligt en bonde, men får sig stillet solidt op. Det kompliceres, og det lykkes Nina at vinde bonden retur til et D-slutspil med 4 til hver, Uffe står dog bedst. Nina burde ha' holdt det, men tabte til sidst med vingen langt oppe, 1-0

             
     

De store fejls match: Hjorth - Overgaard: Thomas ofrer ukorrekt et tårn og er helt væk. Da han truer Hjorths dronning med en bonde, napper Hjorth en anden bonde, men den er dækket, så Thomas vinder ufortjent , 0-1

 

Gert - Henrik er længe lige, men så vinder Gert en kvalitet med Se6! Slutspillet vinder han efterfølgende nemt, da Henriks dronningfløj helt forsvinder, 1-0

 

Steen - Jesper: Længe meget lige, men Jespers tid forsvinder som ofte før op i det blå. Han søger derfor afklaring med e6-e5, taber en bonde men får så Te5-e2 ind med truslen Lg6-c2!

 

Steen finder dog det smarte 26.c5! Spærrer diagonalen tilbage fra b4 til f8 og 26...Lc2 kan besvares med 27.Dxb4. Steen vinder kort efter, 1-0.      Men der var faktisk et endnu stærkere træk i diagramstillingen, kan DU se det?
Den tager vi i klubbladet!

 

Resultaterne betyder, at Uffe, der i første runde snævert vandt et slutspil over Rathlev, er gået i spidsen i Mester 1 med 2 af 2, han har dog følgeskab af Lars A, der i første runde slog Benjamin. Brondt og Klitgård har hver 1½,  og dermed ligger Klitgård i front mht. klubmesterskabet. I Mester 2 er storfavorit Steen i spidsen med 2, trods den store favoritværdighed virker han indtil videre fokuseret. 2 points kan også Gert og Brian nå, de har begge 1 af 1, og ja også Sparvang, der har 0 af 0! Link til tabellerne her.

 

Vi måtte igen ty til kirken, i skrivende stund er det uvist, hvor vi er de næste gange, følg derfor med her på hjemmesiden. Spillelokale bliver også afgørende for, om vi får stablet et specialarrangement på benene i næste uge, hvor der er udsatte .....

 

 

 

Klubmesterskab 2024 skudt i gang
(22.
september 2024) Af Lars Christensen og Jonas Nielsen

Så er årets klubmesterskab i gang, og hvilken runde - ikke en eneste remis. De fleste partier virkede meget lige og der gik lang tid inden den første vinder var klar. Men alle partierne fandt en vinder og i alle partier var det spilleren med det højeste ratingtal der vandt.

 

I Mester 1 mødtes to af favoritterne allerede i første runde: Uffe havde hvid mod Jakob, og det blev rundens længste parti. Det så lige ud langt hen ad vejen; men det lykkedes Uffe at afvikle til et slutspil hvor Jakob havde springer og en bonde mod løber og tre bønder. Det tog lidt tid; men efter fem timers spil måtte Jakob opgive.

 

De to andre gæster i gruppen Lars Andersen og Nicolai Brondt vandt også deres partier over henholdsvis Benjamin og Per Oehlerich. Nina mod Thomas var det eneste opgør hvor begge spiller med om klubmesterskabet og her trak Thomas det længste strå og han har dermed taget en tidlig føring i kampen om klubmesterskabet, men der er stadig lang vej hjem.

 

 


Foto Jonas Nielsen


Foto Jonas Nielsen

Forrest Nicolai Brondt mod Per Oehlerich. Ved siden af dem Nina mod Thomas og ved siden af dem, bagerst i billedet topopgøret mellem Uffe og Jakob.

Forrest tager Brian revanche mod Erik fra opgøret i mellem dem i Nordre Forår. Ved siden af vinder favoritten Steen over Thomas. Bagerst i billedet det resterende opgør fra mester 1 i mellem Lars Andersen og Benjamin.

 

Se tabellerne her.

 

 

Klubmesterskab og spillested
(17.
og 18. september 2024) Af Jonas Nielsen

På torsdag starter Nordre Efterår der også fungerer som klubmesterskab 2024. Der står i indbydelsen at vi spiller i de nye lokaler i fælleshuset på Peter Fabersvej, men de første to runder vil blive afviklet i menighedshuset ved Christianskirken uanset om de nye lokaler bliver klar eller ej. Der vil også blive sendt en e-mail ud til alle deltagere, så de der ikke læser med på nordre.dk også får beskeden.

 

Der er pt. 17 tilmeldte og man kan stadig nå at være med hvis man har lyst - tilmelding kan ske her - fristen er i aften.

 

Det endte med 16 tilmeldte da der var en der trak sig i sidste øjeblik, hvilket giver to alle-mod-alle grupper. I Mester 1 skal der findes en klubmester og her må Rathlev, Nina og Thomas Klitgård være favoritter, med Benjamin og Per Oehlerich som outsidere. De skal dog også kæmpe om præmierne med gæsterne Uffe, Nicolai Brondt og Lars Andersen.

 

I Mester 2 må Steen være klar favorit foran Gert. Lige efter dem finder vi Brian, Johnny og to af vores egne Thomas Overgaard og Jesper. Tabellerne kan ses her.

 

 

Spillermøde
(11.
og 13. september 2024) Af Jonas Nielsen

I morgen aften er der spillermøde og det er stadig ikke 100% sikkert at vi kan stille med både et andet- og tredjehold i den kommende sæson, så der skal lyde en opfordring herfra til at møde op, især hvis man har interesse i at spille og ikke er blevet kontaktet eller hvis man har noget at skulle have sagt i forhold til styrkelisten, der jo som sædvanlig bliver fastlagt i morgen aften. Man er selvfølgelig også velkommen til at kontakte Lars eller Jonas på e-mail eller telefon, hvis man ikke har mulighed for at møde op i morgen. Det foregår i menighedshuset omme bagved kirken i lokalet Skovvang kl. 19:00.

 

I næste uge starter klubmesterskabet og vi har i skrivende stund 15 tilmeldte og da vi spiller 8 mands grupper ville det være optimalt hvis vi som minimum fik en tilmelding mere, så endnu en opfordring fra mig om at melde sig til turneringen. Lokalesituationen er mig bekendt stadig uændret, så det er stadig uvist hvor vi skal spille første runde.

 

Kort opdatering omkring spillermødet: Der var mødt omkring 12 mand op, der repræsenterede forskellige hold og det forløb som det plejer med at få fastsat styrkelisten og holdene. Det blev endeligt besluttet at vi stiller tre hold igen i år og altså stiller andetholdet op til søndagskampe i mesterrækken - holdopstillingen på andetholdet er ikke helt på plads endnu, men vi har et par uger til at få det sidste på plads - tilmeldingsfristen er d. 27/9.

 

 

Specialarrangement + lokalesituation
(03.
og 05.
september 2024) Af Jonas Nielsen

På torsdag er der specialarrangement og det bliver denne gang i en form for "parskak" hvor de fremmødte sættes sammen to og to og spiller mod hinanden i par - måske i forskellige discipliner hvis der er mod på det. Alternativt holder vi os til en variant.

 

Det foregår endnu engang i kirken, hvor vi denne gang låner krypten. I næste uge er der spillermøde og her har vi ligeledes lånt et lokale af kirken - så altså de to næste klubaftener foregår fortsat i kirken. Forhåbentlig kan vi snart få grønt lys til at indvi de nye lokaler, men indtil videre er situationen desværre uændret.

 

Referat: Vi var mødt syv mand op i aften og det betød desværre at vi måtte nøjes med tre par og vi måtte skiftes til at sidde over. Valget af variant faldt på "hjerne og arm" hvor den ene spiller (hjernen) sidder på sidelinjen og fortæller den anden (armen) hvilken type brik personen skal flytte. Efter en lidt alternativ lodtrækning endte vi med de tre hold: Per + Thye, Filip + Lars og Benjamin + Jonas. Vi spillede dobbeltrunde, så begge spillere fik lov at agere hjerne og arm i mod hvert modstanderpar.

 


Foto Ken Holm

 
 Foto Ken Holm
 
Foto Ken Holm

Thye og Per finder begge matten. Thye siger her dronning og Per spiller Dxf5# og kampen ender dermed 1-1 i mellem de to par.

 

Benjamin og Jonas forsøger at redde noget af æren mod Thye og Per. Desværre for dem ebber det ud i dette parti og tiden presser dem til endnu et nederlag.

 

Thye og Per sidder over og de holder sig (selvfølgelig) varme ved siden af med lidt lyn.

 

Den endelige stilling blev 3 af 4 sejre til både Per + Thye og Lars + Filip og de deler dermed førstepladsen. Benjamin og jeg tog en suveræn tredjeplads med 0 point. Formatet samt den korte betænkningstid (5+3) gav anledning til nogle tvivlsomme beslutninger og indimellem frustrerede partnere, men sådan er det når man ikke selv har den fulde kontrol som både hjerne og arm. 

 

 

Fischer random
(29.
august 2024) Af PE Nielsen

Vi var mødt 10 op til Fischer random - også kaldet Chess960, og nu Carlsens yndede skakdisciplin (nul teori!) - så vi spillede alle-mod-alle med betænkningstiden 5 minutter plus 3 sekunder pr træk, hvilket fungerede fint. Benjamin og jeg var favoritter, men Filip, Thye og Oehlerich var farlige outsidere. Oehlerich kom stærkt fra start 5 af 5 inden pausen, største skalp var Filip! Benjamin besejrede mig regulært i 2. runde, men tabte så til Filip og Thye, så efter 5 runder førte Oehlerich med 5 af 5, jeg 4 og Filip, Thye og Benjamin hver 3.

 

I 6. runde måtte Oehlerich så ned mod Benjamin, der i øvrigt vandt sine sidste 4! I næstsidste runde tabte Oehlerich til en i øvrigt velspillede Lars, og da jeg også slap levende fra et par tabsstillinger (mod Lars og Thye), var stillingen før sidste runde, at jeg førte med 7 af 8, Benjamin og Oehlerich i hælene med hver 6. Men jeg skulle op mod Oehlerich med sort og satte en bonde i slag i træk 1 (1.b3 e5?? 2.La1xe5!) !! Jeg fik det over i tårn og uensfarvede løbere med en bonde mindre, og selvom jeg siden vandt et par bønder, blev det aftenens eneste remis! Da Benjamin jo også vandt, blev jeg etter med 7½ af 9, Benjamin lige efter med 7, og Oehlerich yderligere en halv efter.

 

Ken truede med at lave en Fischer random rating med udgangspunkt i vores lynrating, vi får se!

 

   

 

 

Klubmesterskabet starter den 19. september, det må da lige være noget for dig!? Kig her.

 

Næste torsdag kl 19.00 kommer endnu et specialarrangement (forudsat vi finder et lokale), som Jonas vil annoncere i begyndelsen af den nye uge.

 

Lokalesituationen: Intet nyt (er ikke godt nyt)  ....

 

 

Smuk skak & "Lille å" i Hadsten
(22.
august 2024) Af PE Nielsen

Smuk skak: Nina levede med tre sorte remiser og et tab og en gevinst med de hvide op til sin forventede score, ja endda en my mere, da hun hjemtog en ratinggevinst på 1 - ja ét! - ratingpoint. Martin Krejci, SK68 vandt gruppen med 3½ points, ét mere end Nina. Dette resultat rykker således intet på, hvorledes det kommende førstehold skal stille op .... Link til turneringstavlerne her.

 

 

Lille å mesterskabet: Fra Ken Holm har jeg fået en beretning fra mesterskabet, som holdes i forbindelse med den årlige byfest i Hadsten, og i år var det altså i lørdags. Det fulde referat kommer i klubbladet, her et kort resumé:

 

Turneringen afvikles som en hurtigskakturnering med 15 minutters betænkningstid uden tillæg. Der blev spillet både i teltet og på de store have/gigantbrikker, som fik både børn og voksne blandt byfestens publikum til at forbi og stoppe op for at kigge på løjerne. Tilmed foregik nogle partier under korte regnbyger!

 

  Filip gentager triumfen som sidst i 2019 - her finalen mod samme modstander, den lokale Thorbjørn Martsum
Foto: Ken Holm

 

Turneringen spilles traditionelt som en alle-mod-alle turnering, og til sidst afsluttes med en finale i mellem grundspillets nr. 1 og nr. 2. Både Filip (Holm) og jeg selv deltog, og Filip vandt alle kampe i grundspillet (ligesom i 2019) og vandt også finalen (ligesom sidst). Begge partier imod den tabende finalist (både grundspil og finalen) blev dog rimeligt spændende – fotoet af de store brikker er fra finalen.

 

 

Lokalesituationen: Intet nyt (er ikke godt nyt)  ....

 

Husk Fischer random turneringen på torsdag kl 19 i kirken!

 

 

Lokaler i aften og næste torsdag
(22.
august 2024) Af PE Nielsen

I aften kl 19.00 har vi Konsultationsskak, og vi skal være i Kirkens bygning omme bagved i lokalet Vorrevang, og evt. det tilstødende lokale Riisvang - de ligger i modsat ende af, hvor vi ellers har været nogle gange.

Sådan gik det: Vi var 8 til start plus Ken som observatør.

Hold A: Klitgård, Filip Thye og Overgaard - Hold B: Poul Erik, Benjamin, Jonas og Lars

 

I parti 1 gik hold A lidt overfrisk til den med et forhastet kongeangreb, hold B slog kontra i centrum og fik overtaget. Med en taktisk finesse kom A-holdet dog tilbage og kæmpede bravt; til sidst ved brættet var Klitgård endda millimeter fra at vinde var Poul Erik, men det blev remis.

 

I parti 2 måtte hold A klare sig uden Thye, der dog blev erstattet af Ken, det betød et sikrere åbningsvalg (Fransk). Ved overgangen til midtspillet lavede hold B et forhastet fremstød på D-fløjen; hold B fortrød og troede, det kostede en bonde; vi så ikke redningen, bonden forsvandt og vi gik i gang med at finde fuskermuligheder. Ved brættet til sidst var Klitgård dog sikkerheden selv, og Benjamin stred forgæves, hold A vinder!

 

En rigtig god aften med to (i alt fald ét!) spændende partier!

     

Fotos af Ken Holm: Hold A - Hold B - og til sidst slaget ved brættet

 

Næste torsdag kl 19 er vi så igen i lokalet Katrinebjerg, der er en Fischer Random turnering på tapetet, da PF17 næppe er klar.

 

 

Poul Erik vinder igen Augustlyn
(16.
august 2024) Af PE Nielsen


Foto Ken Holm

 
 
 
Foto Ken Holm

Filip (th) får skovlen under Tom i næstsidste runde, bagved Thye, der har besejret fotografen

 

Thye (forrest th) besejrer Jonas, bagved vinder
Jesper (tv) på tid over Filip

 

Forrest vinder Poul Erik (tv) over gæst Bjarne "P", bagved vinder Sune (th) over Jesper

 

Vi var ti til start i Kirken til Augustlyn, det var i et spredt felt og med Bjarne "P" - nu Lysgaard-Egeberg, SK68 - som gæst. Tom og jeg var favoritter, men folk som Benjamin, Filip og Thye ville kunne blande sig - og gjorde det! I første halvdel - de fem første runder - var der et par bemærkelsesmæssige sejre: I 3. runde vinder Benjamin over Tom, og runden efter vinder Jesper over Filip, på tid men efter at have haft et vundet slutspil. I pausen fører jeg med maksimum 5, Benjamin og Tom har begge 4 og Filip 3½.

 

Et vigtigt parti i 7. runde var mig med hvid mod Tom, først satte jeg en bonde i slag, så Tom, og vi havner i et uklart slutspil med hver en fribonde. Tom er tæt på sejr, jeg ofrer og lykkes med at komme over i en låst stilling med tårn og 3 bønder mod dronning og 2 bønder - vi tager remis med få sekunder tilbage.

 

Herefter kan jeg køre i mål med den flotte score 8½ af 9! Tom tabte runden efter til Filip, og Benjamin napper derfor andenpladsen med 7, et halvt mere end Tom - så de tre første pladser faldt ud akkurat som i sidste års augustlyn! Thye bliver nr 4 med 6 og Filip nr 5 med 5½; Jesper bliver en flot nr 7 med 3 points! Link til tavlen her, og den nye Lyn Grand Prix stilling her.

 

 

Næste gang er vi (desværre) igen i kirken, og der er konsultationsskak på programmet med start kl 19 skarpt!

 

 

Guldmedlemskab og status på PF17
(15.
august 2024) Af PE Nielsen

På den ordinære generalforsamling blev et Guldmedlemskab formaliseret som et kontingent, hvor medlemmet støtter klubben ekstraordinært ved at betale dobbeltkontingent. Navnene på Guldmedlemmer offentliggøres ikke, hvorimod antallet af dobbeltmedlemmer vil kunne blive nævnt.

Man kan tilmelde og senere fravælge Guldmedlemskabet via rubrikken "Mit medlemskab" fra forsiden, eller her.


 

Jeg har i dag desværre modtaget en trist status på de nye lokaler PF17: "Det ser igen ud til, at det trækker lidt mere ud, end jeg lige regnede med". Dette betyder, at vi i alt fald også næste uge spiller i kirken, igen i lokale Katrinebjerg omme bagved.

 

 

Augustlyn i Kirken
(12.
august 2024) Af PE Nielsen

Da der ikke er nyt ang. PF17, har vi fået lokale i Kirken på torsdag, det bliver igen i bygningen omme bagved, lokale Katrinebjerg. Vi har Augustlyn på programmet, og der er tilmelding kl 18.45 og start kl 19.00. Den 22/8 har vi Konsultationsskak, sted pt. uvist. Den 29/8 håber vi så at kunne holde Åbent hus i vore nye lokaler.

 

Sæsonopstarten udskudt
(05
. og 06. august 2024) Af PE Nielsen

Seneste: Jeg har i dag besøgt PF17 og truffet den ansvarlige. Status fra håndværkerne er, at de nu afventer levering af nogle manglende plader til væg/loft, det er usikkert om de når frem i denne uge eller næste. Vi må derfor indstille os på, at vi først kan starte deroppe torsdag den 22. august, men hold dig løbende opdateret her, der kan ske ændringer igen!

 

Vi holder et bestyrelsesmøde på torsdag, hvor vi kommer til at kigge nærmere på vores Kalender den nærmeste tid, og der kan komme ændringer til den.

Men sæsonstarten er altså udsat til næste uge - med augustlyn, hvis vi ellers finder et sted at være ;-)

 

  Jeg fik lov at komme ind og nappe et foto, det er hullerne i pladerne over vinduet, der mangler plader til ....

 

Så kom forståeligt de første forespørgsler på, om sæsonopstarten vil ske planmæssigt på torsdag. Problemet er, at vi ikke har kunnet få et klar svar på, om PF17 på Peter Fabers Vej 17 bliver klar til på torsdag. Der er sket en fejlberegning af de bærende konstruktioner, og at man derfor har været inde for at forstærke disse. Jeg var i dialog om opstarten i sidste uge, og problemet er, at håndværkerne, der havde lovet det færdig, først kommer fra ferie i dag. Seneste melding er derfor:

 

   "De fra entreprenørfirmaet som er på fælleshuset, er først tilbage fra ferie på mandag d. 5. august. Jeg kan derfor ikke love, at vi må bruge fælleshuset torsdag d. 8. august. Det var lovet at huset skulle være færdigt til denne uge, men det er jo ikke sket, så jeg er spændt på at høre hvad meldingen er på mandag, hvor jeg er blevet lovet, at entreprenørfirmaet vil kontakte mig og give en status på huset.".

 

Der kommer derfor forhåbentlig en mere konkret melding senere i dag eller i morgen.

Hvis vi ikke kan starte på PF17 har vi pga.  det gode vejr besluttet at udskyde opstarten til næste uge, hvor vi som planlagt holder Augustlyn, om det nu bliver i PF17, i kirken eller andetsteds.

 

   Et kig ind i lokalerne fra sidste uge, stadig håndværkerstige - vi får se ...!

 

 

Syddjurs Sommerskak - Rathlev vinder!
(17
. og 28. juli 2024) Af PE Nielsen

Sådan gik det: Nina og Rathlev mødtes allerede i første runde, og Rathlev vandt med de hvide. Nina vandt de to næste og sluttede så af med et par hurtige halve og ramte med 3 sin forventede score. Jakob bevarede føringen turneringen igennem, til sidst blev han presset af  Peter Olsen, Seksløberen, men med en maratonsejr i sidste kunne Rathlev sikre sig en udelt førsteplads med den flotte score 4½ af 5!

 

   En koncentreret Jakob Rathlev vinder i Skødstrup med 4½ af 5

 

På de fem hverdage i næste uge spilles Syddjurs Sommerskak. og du kan selv stadig nå at melde dig! Som det ser ud lige nu, er B-medlem Jakob Rathlev favorit foran A-medlem Nina Høiberg. Der er sidste tilmelding på fredag, kig på indbydelsen her.

 

 

Aarhus Sommerskak slut & Krakow slut
(06
. og 11. juli 2024) Af PE Nielsen

   Nina rykker d-bonden to frem, men succesen udebliver
Foto Thomas Vestergaard

 

Aarhus Sommerskak på Ninas "hjemmebane" ved Sct Pouls kirke blev ikke nogen succes, Nina scorede kun ½ af 5. Anderledes suveræn var Uffe Vinther-Schou, der vandt med maksimumpoints 5 af 5! Link til slutstillingen her.

 

 

Heller ikke i Krakow går det ret godt for vore farver, begge de danske hold ligger klart under forventet. Bedste Nordremand hidtil er Per Oehlerich med 1½ af 3, men selv det er lidt under forventet - link til resultaterne her, klik på holdnavn for at se enkeltresultaterne.

 

Så er det slut i Krakow; undervejs lå holdene langt nede, men SK2012 med Per Holst spillede sig flot op og sluttede på en 11. plads, ikke mindst takket være et stærkt spillende førstebræt Mogens Thuesen, der scorede 6 af 7! Holst scorede 3½ af 8, som gav et mindre ratingtab. SK2024 gik det derimod ikke så godt, de havnede på en 25. plads, Jan Rewitz havde udfordringer på uriasposten og 1½ af 5 koster en del; derimod giver Per Oehlerichs 4½ af 8 en beskeden ratingfremgang. I toppen holdt seedningen på de tre første pladser: England vinder foran Israel og et fransk hold.

 

 

Ældre nyheder...