Nyheder

Syddjurs Sommerskak
(17
. juli 2024) Af PE Nielsen

 På de fem hverdage i næste uge spilles Syddjurs Sommerskak. og du kan selv stadig nå at melde dig! Som det ser ud lige nu, er B-medlem Jakob Rathlev favorit foran A-medlem Nina Høiberg. Der er sidste tilmelding på fredag, kig på indbydelsen her.

 

 

Aarhus Sommerskak slut & Krakow slut
(06
. og 11. juli 2024) Af PE Nielsen

   Nina rykker d-bonden to frem, men succesen udebliver
Foto Thomas Vestergaard

 

Aarhus Sommerskak på Ninas "hjemmebane" ved Sct Pouls kirke blev ikke nogen succes, Nina scorede kun ½ af 5. Anderledes suveræn var Uffe Vinther-Schou, der vandt med maksimumpoints 5 af 5! Link til slutstillingen her.

 

 

Heller ikke i Krakow går det ret godt for vore farver, begge de danske hold ligger klart under forventet. Bedste Nordremand hidtil er Per Oehlerich med 1½ af 3, men selv det er lidt under forventet - link til resultaterne her, klik på holdnavn for at se enkeltresultaterne.

 

Så er det slut i Krakow; undervejs lå holdene langt nede, men SK2012 med Per Holst spillede sig flot op og sluttede på en 11. plads, ikke mindst takket være et stærkt spillende førstebræt Mogens Thuesen, der scorede 6 af 7! Holst scorede 3½ af 8, som gav et mindre ratingtab. SK2024 gik det derimod ikke så godt, de havnede på en 25. plads, Jan Rewitz havde udfordringer på uriasposten og 1½ af 5 koster en del; derimod giver Per Oehlerichs 4½ af 8 en beskeden ratingfremgang. I toppen holdt seedningen på de tre første pladser: England vinder foran Israel og et fransk hold.

 

 

Friluftsmesterskab, Krakow og klubblad
(26
. og 28. juni 2024) Af PE Nielsen

DMI truer nu vores Friluftsmesterskab med tordenvejr! Vi lader os dog ikke kyse, og specialarrangementet bliver gennemført på adressen Jerichausgade 11. Der er indgang igennem porten, skulle den mod forventning være lukket, så ring 20 58 53 27! Hvis det kommer til at stå ned i søjler, har vi muligheder i porten samt måske også i kælderen; bliver spisningen badet i regn, spiser vi inde hos mig, flere er vi ikke!

Mød venligst præcis kl. 18.00, for vi har et halvstramt program!

 

Sådan gik det: Vi skulle ha' været ni, men der kom desværre på dagen afbud fra Thye, så feltet kom til at se således ud i lynratingorden: Tom, Poul Erik, Peer Ole, Oehlerich, Ulrik Jonas, Filip og Ken. Vi spillede en slags schweizermodel, startende med kvartfinaler, så semi- og endelig finale. Uret viste 8 minutter til hver, ikke rørt brik - og i det fjerne buldrede det, men det trodsede vi og var heldige (!):

 

   
 

Deltagerne er bænket, vi glemmer ikke,
at "uden mad og drikke ...."!

 

Første kvartfinale: Ulrik har hvid mod Tom,
Tom vinder hurtigt en bonde og siden partiet

 

Filip er underdog ratingmæssigt, men han vinder alligvel over
Peer Ole, der her udfører et træk

         
   
Foto Ken Holm

Oehlerich hvid mod Ken, Ken vinder en bonde, men den betyder ikke så meget, så der tages remis ....
Lige inden havde Poul Erik besejret Jonas med de hvide i en englænder

 

Forrest spiller Oehlerich og Ken sudden death om semi-pladsen, Oehlerich vinder. Bagved første semifinale, Tom har hvid mod Filip og tager stikket hjem - og er klar til finalen

 

Aftenens sejtrækker, Poul Erik vinder en bonde, men slutspillet er remis, men Oehlerich ser ikke, at han kan holde remis ved at ofre springeren på f-bonden, da det så ville ende op i løber og forkert randbonde. Da der er et træk til mat, har PE 3 sekunder tilbage! - PE er klar til finalen 

         
 
Foto Ken Holm
 

Så er det tid til desserten, Lars (bagest) er nået frem
- og vejret holder, kun lidt smådryp ind imellem!

 

Finalen, PE trækker de hvide, og der spilles symmetrisk engelsk, PE "afviger" med Sh3, og det bliver kompliceret. Pga. et hul inde på e3 giver PE en kvalitet for en vigtig centrumsbonde, PE's stærke dronning på d4 dækker alt, Tom finder ikke modspil og PE sejrer

 

Turneringens forløb

 

Alt i alt et fint arrangement, der bliver givetvis også friluftsmesterskab næste år, spørgsmålet er blot om det bliver samme sted, eller uden for PF17.

 

 

De næste dage drager vore tre seniorer til Senior VM for hold i Krakow, Per Holst er andetbræt på SK2012, der består af Mogens Thuesen, Per,  Bjarne Sønderstrup, Arne Bjørn og Finn Andersson. Jan Rewitz er førstebræt på SK2024, så John Mortensen, Steffen Cordes, Hans Jørn Andresen og Per Oehlerich! De to danske hold ligger ratingmæssigt i midten af feltet; der er vist endnu ikke lukket for tilmelding, men lige nu står SK2024 til at skulle møde topholdet England med GM John Nunn på førstebrættet! Link til indbydelsen her, og turneringens hjemmeside her.

 

 

Århus Sommerskak EMT: Denne afvikles på de fem hverdage i næste uge kl. 18, vi har ikke overraskende Nina Høiberg med (hjemmebane), hun er pt. den 4. seedede og ser ud til at komme med i Mester 1, link her.

 

 

Ellers er det nu ferietid og klubben holder lukket, indtil vi forhåbentlig kan holde åbningsreception i de nye lokaler på Peter Fabers Vej 17 - følg med her på siden!

 

 

Friluftsmesterskabet har 8 deltagere; men du er dog også velkommen til at kigge forbi senere, finale forventes omkring kl. 21.

Og så har du nemlig ved samme lejlighed mulighed for at blive en af de første, der får det nye klubblad i hånden:

 

 

Teplice Open 2024
(21
. og 23. juni 2024) Af PE Nielsen

I denne uge har vi tre deltagere i Teplice Open, nemlig Jan Christensen, Nina Høiberg og Peer Ole Pedersen. Det er gået halvskidt for Peer Ole, bla. tab til en basisspiller, og skidt for Jan, der har tabt til to basisspillere, de har begge 2 af 6 før de sidste tre runder. Langt bedre er det gået Nina, der har 3½ af 6 og bl.a. har spillet remis imod en 2350-mand, og i dag er der endnu en sådan kaliber (fra Sverige) på menuen. Der er en del danskere med, og på skak.dk er der omtale, link til hjemmeside, live og resultater, klik her.

 

Slut: Den ovenfor skitserede tendens holdt desværre turneringen ud, men Nina holdt sig på plussiden, og hendes 5½ gav en lille ratinggevinst på +5. Denne gevinst betalte Jan og Peer Ole desværre mangefold for, de havnede begge på 3½ med lidt uhyggelige ratingtab til følge :-(.

 

 

Friluftsmesterskab & bold
(16
. juni 2024) Af PE Nielsen

Torsdag den 20. juni kl 18.00: Vi ser Danmark - England i klubben; der er ingen fælles spisning, så spis hjemmefra eller tag madpakken med! Lur mig om der ikke bliver plads til en lynturnering efter kampen ....

 

Torsdag den 27. juni kl 18.00: Vi holder Friluftsmesterskab med spisning i gården gennem porten ved Jerichausgade 11, kom præcis, vi går straks i gang med friluftsskakken og spiser parallelt. Arrangementet koster incl. drikkevarer 75 kr (klubben giver tilskud), som indbetales ved tilmelding pr mobile pay til 20 58 53 27 (Poul Erik) - senest mandag den 24/6 aht indkøb etc - send poulerik@nordre.dk en mail om din deltagelse. Det anbefales, at man bruger offentlig transport, da parkering er svær og dyr i området!

 

   Friluftsmesterskabet ved Frederikshøj kro anno 1981 (PE nr 3 fra venstre, Nina nr 2 fra højre)

 

Generalforsamlingen
(14
. juni 2024) Af PE Nielsen

Der var mødt 12 op til årets generalforsamling, som Thye styrede os igennem. Første seriøse punkt var punkt 2 Status på strategi, som Poul Erik ledte os igennem, det gav nogle gode snakke, og vi blev konkrete, specielt på punktet sociale arrangementer. Undervejs kom vi forbi genoptagelse af Bymesterskab i hurtigskak, som vi forventer at invitere til sidste torsdag i august, og studenterrabat, som bestyrelsen vil overveje, flere af byens andre klubber har det allerede! Vi overvejer at få lavet en video om klublivet, og vi vil prøve at få styrket vores tilstedeværelse på Facebook (hvor 59% af alle danskere mellem 15 og 75 er på hver dag!).

 

Efter Fremlæggelsen af bestyrelsens referater var det så Lars' tur med beretningen, hvor vi startede med et minuts stilhed til minde om de afdøde: Wagn Rosenlund, Børge Hansen og Karl Pedersen.  Beretningens hovedpunkter var : Nye lokaler igen, Bededagsturneringen, succes i holdturneringen, klubturneringerne samt specialarrangementer. Specielt klubturneringerne blev diskuteret, og det ender op i denne model: Nordre Efterår 2024 = Klubmesterskab 2024 afholdes i 8-mands grupper, Nordre vinter 2025 (feb-mar) i 6-mands grupper, og som noget nyt Nordre Forår 2025 over 5 aftener (apr-maj/juni) efter svenskermodellen: Schweizersystem, den første aften med 3 hurtigpartier, og så efterfølgende 4 runder nærskak.

 

     

Topscorere på Nordre III og Nordre II: Thomas (6/6!) og Filip.
Filip deler med Sune (4/4), der ligesom Nordre I's topscorer Holst (6½/7!) ikke var til stede

 

Poul Erik kræver ind: Hutigskakmester, lynmester og vinder af Lyn Grand Prixen

 

Jonas er bedste basisspiller
i Lyn Grand Prixen

 

Ulrik træder ud af bestyrelsen og erhverver sig også en flaske - den anden udtrædende, Mikkel, nåede at smutte, før fotografen indfandt sig

 

Efter beretningen var det så regnskabets time, det ser fornuftigt ud, selvom vi, med mindre det lykkes at rekruttere nye, får vigende kontingentindtægter, da afgangene desværre (ikke mindst pga. dødsfaldene) er større end tilgangene. Herefter blev Poul Eriks forslag (se under 5. juni) kort debatteret og vedtaget; faktisk var det i forvejen nævnt på denne side på nordre.dk, men nu bliver det altså formaliseret, konkretiseret og annonceret. Punktet Kontingent, her blev bestyrelsens forslag om uændret vedtaget, da vi ikke var sikre på, vi kunne lave et studenterkontingent som ændringsforslag.

 

Så aftenens spændende punkt Valg, primært fordi Ulrik og Mikkel takker af. Poul Erik indvilgede i at træde ind med henblik på sekretærposten, og da ikke andre ønskede at stille op, havde Per Oehlerich (ikke til stede) indvilget i at træde ind. Jan C blev genvalgt som revisor, og Lars Noe nyvalgt som revisorrepræsentant.

 

Under Eventuelt blev der snakket om de nye lokaler, hvor vi håber at kunne ha' åbningsreception den 8. august (der er dog stadig et uløst problem, så boligforeningerne har fortsat ikke overtaget huset), Fodbold Danmark - England i klubben næste torsdag kl 18, samt Friluftsmesterskab i "Poul Erik"'s gård i midtbyen den 27. juni kl 18 - her mangler vi fortsat en grill-chef [den person, der markerede på GF kan desværre ikke pga. ferie], så hvis der ikke dukker en op til posten, bliver det uden grill. De sidste to arrangementer vil blive annonceret nærmere de kommende dage. Endelig sluttede en god diskussionsaften af med det traditionelle tredobbelte Nordre længe leve!

 

   ... men der blev nu også tid til en lynturnering, hvor det med nød og næppe lykkedes lynmesteren at vinde
Foto Ken Holm

 

 

Deltag i Generalforsamlingen
(10
. juni 2024) Af PE Nielsen

Torsdag kl. 19.00 løber årets ordinære Generalforsamling af stabelen, dagsorden fremgår af nyhed nedenfor under 29. maj. Det er meget vigtigt, at Bestyrelsen har en dialog med medlemmerne, og dét har man generalforsamlingerne til - det er derfor vigtigt, at også DU dukker op på generalforsamlingen, hvis du har mulighed for det - prioritér det!
 

 

En lille gulerod for at møde op kunne være dette: Torsdag den 27. juni kl. 18.00 afholder vi friluftsmesterskab og spisning (måske grill, mangler stadig en grillmaster ...) hos mig i midtbyen, og det bliver med begrænset deltagerantal på 14 - og du får mulighed for at forhåndstilmelde dig på Generalforsamlingen.

 

 

Så er der igen en invitation fra Syddjurs, 7 runders EMT på mandage i perioden 26/8-11/11, kig her.

 

Lynmesterskabet
(07
. juni 2024) Af PE Nielsen

Otte Nordrespillere stillede til start, og der dukkede også en niende mand op, gæsten argentinske Oscar, der tidligere har spillet i Aarhus Skakklub, ca. 1500 i rating, men lidt rustbeslået. Vi spillede således ni mand alle-mod-alle, Tom og jeg som klare favoritter, og vi kæmpede jo også om GP-sejren ud over lynmesterskabet. Allerede i første runde skete der ting og sager, Thye snød mig for en officer for to bønder, men jeg havde en vis kompensation, spillede det op og vandt til slut Thyes dronning og partiet; ved siden af spillede Jonas en sikker remis imod Tom, som han i Nytårslyn besejrede med 1½-½! Ballet var åbnet! Jeg møder i 3. runde Tom med hvid, det bliver psykologisk i en klassisk dragevariant og trækgentagelse i en ret lige stilling.

 

Men også andre spiller med, fx Oehlerich, der ved pausen efter fem runder fører med 3½ af 4! Jonas har 3½ af 5, Tom og jeg har begge 3 af 4 - spændende!! I pausen checker vi setup'et til fodbold visning på storskærm torsdag den 20. juni kl 18.00 - det virker, så specialarrangementet bliver den dag Danmark - England; spis hjemmefra eller tag madpaakke med, vi får næppe plads i pizzzzzzzzzzakøen i pausen ....

 

   
Foto Ken Holm

2. runde: Forrest Oehlerich (th) - Jesper
bagved Ken (th) . Jonas

 

2. runde: Forrest Tom (tv) - Thye
bagved Filip (tv) - Oscar

 

Omkamp! Næste parti ....
Tv Poul Erik, th Tom, bagved Jonas

 

I anden afdeling kører det bedre for favoritterne, jeg starter med at få den førende Oehlerich ned, runden efter må han også ned mod Tom; Tom og jeg vinder begge de sidste fire, omend det let kunne være gået galt for mig mod Ken! Vi deler derfor førstepladsen med 7 af 8, Jonas bliver en flot treer med 5 points, forfulgt af Oehlerich med 4½ og Thye med 4. Dermed var Poul Erik  vinder af årets grand prix, men det var kun en smal sejr, margenen ned til Tom var små 50 points! Jonas bliver i øvrigt en sikker vinder af basisgruppen her, se GP-resultaterne her og tavlen for lynmesterskabet her.

 

Ligestillingen mellem Tom og mig betød omkamp over to partier og evt. sudden death ved 1-1; jeg havde lidt deja vu, havde jeg ikke før vundet GP'en og så tabt lynmesterskabet?! Jeg har pt. ikke tjekket det.  Tom trækker hvid i første runde, og jeg vinder et kompliceret parti efter 1.b3 g6 2.Lb2 Sf6 og Lxf6 et par træk senere. Nu skulle jeg "bare" ha' en halv med hvid .... Igen 1.e4 men nu svarer Tom 1...c6! Jam.... var det ikke ham, der skulle vinde?! Jo! Jeg spiller plat på remis med 3.e5 Lf5 4.Ld3 .... og får frygtelige tæsk!

 

Så er det tid til sudden death, jeg trækker de hvide med 6 minutter mod 5, og skal altså vinde. Mærkelig åbning: 1.c4 a6?! 2.g3 d5?! 3.cxd5 Hvid står allerede klart bedst, jeg udbygger, Tom bruger megen tid, men undervejs får han en chance, som han så forpasser og han må ned - jeg er også klubmester.

 

 

Friluftsmesterskab med grill
(05
. juni 2024) Af PE Nielsen

Som tidligere antydet, forventer vi torsdag den 27. juni kl 18.00 at holde friluftsmesterskab med grill et sted i midtbyen. Det kræver imidlertid, at 1-2 personer  byder sig til med at hjælpe med grillningen, gerne nogen med lidt erfaring og en, der kan bringe en grill med. Jeg kan næsten garantere, at grillfolket automatisk kvalificerer sig til kvartfinalerne i friluftsmesterskabet ;-) Hvis du er personen, så skriv mig lige en mail: poulerik@nordre.dk.

 

Når/hvis grill-mesteren/-ne kommer på plads, vil der blive inviteret til arrangementet her på hjemmesiden.

 

 

Forslag til generalforsamlingen
(05
. juni 2024) Af PE Nielsen

Formanden har rettidigt modtaget dette forslag fra Poul Erik Nielsen til behandling på generalforsamlingen i næste uge:

Forslag:

Der indføres et guldmedlemskab, som indebærer, at medlemmer, der vælger at blive guldmedlemmer, betaler dobbelt kontingent af den kontingenttype, men i forvejen er.

Ideen er ikke at lægge pres på nogen for at de skal blive guldmedlem; guldmedlemskabet er derfor anonymt.  Det eneste der evt. offentliggøres, er antallet af guldmedlemmer.

Muligheden for Guldmedlemskab annonceres ikke-aggressivt på hjemmesiden samt halvårligt i Nordre Nyt.

Man til- og fravælger guldmedlemskab hos kassereren pr mail.
Dette understøttes via annoncering i klubbladet samt via en funktion på hjemmesiden, fx således:

Overskriften (Mit medlemskab i tredje blok nederst) linker til en side med mulighed for at sende kassereren en mail om tilvalg eller fravalg af guldmedlemskabet.

Motivation: Klubbens egenkapital er vigende og vi er igen i Skakligaen. Men vi skal ikke være dyrere i kontingent end nu, da vi skal passe på at blive dyrere end de andre store Aarhusklubber, da det er en konkurrenceparameter.

 

Lynmesterskabet: Husk klubbens lynmesterskab i morgen torsdag, tilmelding i klubben til kl 18.45.

 

 

Tirsdagscafé i Christianskirken
(03
. juni 2024) Af PE Nielsen

Indbydelse fra Christianskirken:

Fra september kommer der decideret program på, kig nærmere her.

 

 

Flotte ratingtal
(03
. og 5. juni 2024) Af PE Nielsen

Som man sikkert har bemærket, er alle FIDEs ratingtal blevet justeret og DSU følger med; årsagen til justeringen er ikke ligetil, så jeg nøjes med at henvise til artiklen på skak.dk her. Som B-medlem Bjarne Jensen har gjort mig opmærksom på, er Nordre nu igen en eliteklub, hele 28 af vore 45 A-medlemmer er nu mesterspillere - kig selv her! Også Tom Petri kommenterer: "Syv nye mesterspillere i klubben - vil fremover referere til Thye og Fup som "skrivebordsmesterspillere ;-)".

 

        

 

Webredaktøren gratulerer de 7 nye, speciel glæde har jeg ved at se, at Sune er kommet i mål med titlen, han har været godt på vej længe! Alle de øvrige har vist være mesterspillere før (jeg er i tvivl om Philip, der jo kommer fra Aros - i flg Gert Medom har Philip ikke før været mesterspiller, tillykke!), men godt at få dem over stregen igen!

 

Det forpligter naturligvis, og vi får brug for alle kræfter, når vi til september igen forhåbentlig skal stille tre hold, heraf to søndagshold! Det ville være fint, hvis flere også var aktive turneringsspillere, jeg har lige opdateret siden med turneringstilbud (findes nederst i rubrikken Kalender og her), nye på listen er Smuk Skak i Skanderborg, 5 runders EMT den 23.-25. august samt Festugeturneringen, der samtidig er Viby Skakklubs 90 års jubilæumsturnering, 5 runders EMT den 6.-8. september.

 

 

Fin finale i Forårsturneringen
(31
. maj 2024) Af PE Nielsen

   

Basis: Hele fem spillere førte inden sidste runde og fire af dem mødtes indbyrdes, Sune yderst til højre var som eneste Nordremand den femte

 

Mester: Brondt yderst til venstre var i front, et halvt mere end Klitgård i den spraglede skjorte i midten .... andre lurede bagved ....

 

 

Så fik vi afviklet sidste runde i Forårsturneringen, og det blev en spændende aften!

 

I Basis lå hele fem spillere i front med 3 af 4, og fire af dem mødtes logisk nok indbyrdes; den eneste der mødte en længere nedefra var vores egen Sune. Sune vandt hurtigt en bonde og kørte pointet sikkert i hus til en delt førsteplads. Joshua vandt ligeledes hurtigt en bonde, og han kørte også sit parti sikkert hjem. Der var derimod stor spænding i det sidste parti, Ole ofrede en bonde, fik tryk, og siden stod han vist også til en pind, men pludselig tippede det til Alfreds side, så det blev ham, der nappede den sidste tredjedel af førstepladsen! Joshua var bedst i Under 1600, næstbedst var Sparvang, som her nappede andenpladsen.

 

I Mester var Brondt en halv foran Klitgård, og skulle det gå dem begge ilde, ville også Filip og Nina nå frem til en delt førsteplads! Filip spillede et spændende parti mod Rathlev, men til sidst var det den sjældent (!) angribende Rathlev, der kunne sætte Filips konge mat med to nærgående springere! Steen kom hurtigt under pres mod Klitgård, men Steen har spillet en fin turnering og bød også her på pænt modspil, til sidst kunne han dog ikke holde til presset - dermed havde Klitgård sikret sig mindst andenpladsen. Spørgsmålet var nu, om Brondt med de hvide kunne besejre Nina; han fik den obligatoriske lille fordel, bevarede roen partiet igennem og vandt i sikker stil og napper dermed førstepladsen! Link til tavlerne her.

 

 

De nye lokaler: På vejen til klubaftenen var jeg lige forbi vore kommende lokaler på Peter Fabers vej 17 for at se, om der var fremdrift, ikke mindst med det gulv, der skulle lægges om. Det var der tilsyneladende, så der er nu håb om, at PF17 er indflytningsklar torsdag den 8. august!

 

   

Et kig ind afslører et skinnende gulv ....

 

.... og et skilt i døren erklærer, at der er epoxy-behandlet
og at gulvet først må betrædes den 27/5!

 

 

 

Juniprogrammet kommer sandsynligvis til at se således ud, de to første aftener er i alt fald sikre:

 

  Torsdag den 6. juniLynmesterskab, tilmelding i klubben senest kl 18.45, start kl 19.00

 

  Torsdag den 13. juni kl 19.00Generalforsamling

 

  Torsdag den 20. juni kl 18.00Danmark - England i Krypten, og et eller andet bagefter ....

 

  Torsdag den 27. juni kl 18.00Grill og Friluftsmesterskab et sted i midtbyen ....

 

 

Generalforsamling og Lynmesterskab
(29
. maj 2024) Af PE Nielsen

Årets ordinære generalforsamling afholdes i klubben torsdag den 13. juni kl. 19.00.

Dagsorden:

1. Valg af dirigent

2. Status på strategi

3. Fremlæggelse af bestyrelsens referater

4. Formandens beretning

5. Regnskab og budget

6. Fastsættelse af kontingent

7. Indkomne forslag
    NB! Har du et forslag, der skal til afstemning, skal det sendes til formanden pr mail (formand@nordre.dk) senest mandag den 3/6.
    Evt indkomne forslag vil blive offentliggjort her på hjemmesiden senest torsdag den 6/6

8. Valg (se i klubbladet, hvem der er på valg)

9. Eventuelt

Sæt venligst kryds i kalenderen, det er vigtigt for klubben, at der er et pænt fremmøde!

 

 

Torsdag den 6/6 afholdes Lynmesterskabet (5 minutters partier), der er tilmelding i klubben indtil kl 18.45 og start kl 19.00. Lynmesterskabet er også sidste etape i Lyn Grand Prixen, kig stillingen her.

 

Klar til sidste runde
(25
. og 29. maj 2024) Af Jonas & PE Nielsen

I torsdags blev fire af de fem resterende udsatte afviklet - to i basis og to i mester. Det første parti sluttede før jeg nåede at tage billeder, nemlig Nina mod Rathlev - en hurtig halv. Næste afgørelse faldt efter et par timer hvor Alfred satte Jesper mat mere eller mindre midt på brættet efter et fint angreb. Sent på aftenen tog Klitgård og Brondt remis i en stilling der nok var remis om end den formentlig var mest behagelig for Thomas at spille videre på. Aftenens længste parti blev Sune mod Brian, lidt overraskende faktisk, eftersom Sune hurtigt kom foran med en Officer. Brian blev ved med at kæmpe og der fortsatte med at være små fælder, men Sune undgik dem alle og sejrede til sidst.

 

    I basis sejrer Sune og Alfred    -    I mester tages der to remiser   

 

 

Det betyder nu at Klitgård er gået alene i front i mester - et halvt foran Brondt, Filip og Nina. Brondt har dog stadig en udsat mod Steen, som spilles på mandag. I basis er der fem mand der deler førstepladsen med 3 point og altså maksimal spænding før sidste runde, som er blevet lagt. Se parringer og tabellen her.

 

Udsat i Mester: Så er det sidste udsatte parti spillet, Brondt besejrede Steen og går dermed i spidsen før sidste runde. Brondt skal forsvare førstepladsen med hvid mod Nina, mens Klitgård, der er en halv efter, har hvid mod Steen, spændende! Forudspillet i Basis: Partiet Jesper - Thomas endte remis; den er uden betydning for den spændende kamp i toppen, kig her!

 

 

Pokalfinalestævne mm.
(19
., 21. og 29. maj 2024) Af Jonas & PE Nielsen

Pinsesøndag afvikles som sædvanligt finalestævnet i pokalskak og Nordre formåede som bekendt ikke at kvalificere et hold i år. Redaktøren mente ikke at Nordre ville blive repræsenteret ved stævnet og han fik delvist ret da vi ikke stiller med et fuldt Nordre hold, men vi er alligevel repræsenteret i Middelfart med 3 deltagere i seniorrækken da Per Holst stiller op for holdet "SK2012" og Jan Rewitz og Per Oehlerich for "SK2024".

 

Enkeltresultaterne fra Pokalstævnet er nu offentliggjort, vore spillerede scorede således: Jan Rewitz 4 af 6, Per Oehlerich 3 af 6 og Per Holst 2 af 5, link til enkeltresultaterne her.

 

Andetsteds spiller Nina med i endnu en turnering - denne gang i Gråsten i deres 100 års jubilæumsturnering. Nina er med i IM gruppen og er i skrivende stund delt treer med 1,5 af 3. Fjerde runde er lige gået i gang og sidste runde spilles i morgen. Du kan se tabellerne og se hvordan det går Nina her.

 

Begge turneringer er afsluttet og Nina endte igen ubesejret i hendes gruppe, denne gang dog også uden nogle sejre og hun endte derfor på 4. pladsen med 50% og en smule over forventet. Ved pokalstævnet fik vi to mand i form af Jan og Per på holdet "SK2024" på podiet på en andenplads i 65+ seniorrækken - tillykke til dem!

 

SK2024 med præmie i hånden.

 

Overraskelser i 4. runde af klubturneringen
(17
. maj 2024) Af Jonas Nielsen

Torsdag blev 4. runde af klubturneringen afviklet og det var med et par overraskelser undervejs og der er lagt op til en spændende afslutning i såvel Mester som Basis.

 

 

 

Kun et enkelt parti blev afviklet i mestergruppen og her stod Filip for en af aftenens overraskelser, hvor han besejrede Thomas Klitgård.

 

 

 

Forrest spiller den førende Ole Schmidt (tv.) mod Johnny Sparvang. Ved siden af ses Torben med de sorte mod Joshua (ikke på billedet). Bagerst spiller Jesper (tv.) mod Erik. I baggrunden er turneringsleder Tom i gang med at sætte kaffen frem.
 

 

De resterende kampe i basis. Forrest Alfred (tv.) mod Brian og ved siden af dem ses Sune (tv.) mod Thomas Overgaard.

 

To afbud betød at der kun blev spillet et enkelt parti i mestergruppen hvor Filip fik en pind mod Thomas. Jeg så ikke hvordan det gik til - Filip var bagud med en bonde da jeg forlod lokalet og 5 minutter efter kom spillerne ud og sagde Filip havde vundet. En overraskelse der ikke gør gruppen mindre spændende!

 

I basis stod Johnny Sparvang for aftenens anden overraskelse hvor han fortjent besejrede den førende Ole Schmidt - Johnny har efter eget udsagn vundet de sidste 6 partier han har spillet, så han må siges at være i form. Ved siden af fik Torben hvad der lignede et farligt angreb ind på Joshua, men det blev vist ikke udført helt korrekt og Joshua endte med at vinde. Jesper og Erik tog remis efter et langt parti der så lige ud det meste af vejen. Alfred vandt i aftenens korteste parti mod Brian og i det sidste parti ofrede Thomas en officer og senere endnu en, men der manglede brikker til angrebet og Sune trak det længste strå.

 

Situationen er nu den at Filip er gået i front af mestergruppen på deling med Klitgård. Filip er dog den eneste i gruppen der ikke har et udsat parti, så meget kan og vil ændre sig før sidste runde. Brondt og Nina ligger på 1½ point - Brondt med to udsatte og Nina med en enkelt. Steen og Rathlev har hvert et point og også en udsat hver.

 

I basis er det helt åbent efter aftenens runde. Ole, Joshua og Johnny har 3 point. Lige efter dem følger Sune og Alfred begge med 2, men også begge med en udsat i hånden (ikke i mod hinanden). Torben har også to point men han har spillet alle 4 runder. Vi kan altså ende med at stå i en situation hvor 5 mand har 3 point inden sidste runde, men det bliver først afklaret når de udsatte er afviklet, spændende bliver det i hvert fald.

 

I næste uge står den så netop på udsatte og hvis ikke der kommer afbud ser det ud til at alle udsatte er afviklet efter næste torsdag, så der får vi det endelige overblik over hvordan det ser ud inden sidste runde.

 

Link til tabellerne her.

 

 

En stor skakweekend
(09
. og 13. maj 2024) Af PE Nielsen og Jonas Nielsen

Kr. Himmelfartsferien er en stor skakweekend, størst i Helsingør, og her har vi Nina Høiberg med i Kronborg Chess Open, Master 4; turneringen har to internationale grupper og er af den hårde type: 7 runder på 4 dage! Ninas gruppe er ratingmæssig meget jævnbyrdig, så såvel en første- som en sidsteplads er en realistisk mulighed! Link til turneringens tabeller her.

 

    Nina starter i Kronborg Chess Open i dag, syv runder venter!     -     Per Hansen må vente til i morgen, 5 runder på 3 dage   

 

I Fredericia er der også to internationale grupper, blandt andet en WIM-gruppe (hvor det kunne ha' været spændende at se Nina!?); B-medlem Per Hansen har meldt sig, og han er optimist i lyset af den gode præstation i Kandidatklassen, og åbningerne er forhåbentlig i frisk erindring, g-bonden varmes op! Der spilles her "blot" 5 runder på tre dage startende fredag, i skrivende stund er grupperne ikke dannet, men følg Per her.

 

Sådan gik det:

Per Hansen var seedet som nummer 4 i sin gruppe (i følge rating), scorede en smule under forventet og måtte tage til takke med en 8. plads i den 12 mand store gruppe.

 

Noget anderledes gik det for Nina som formåede at nuppe en delt andenplads i den ratingmæssigt tætte gruppe og hun endte også som den eneste i gruppen med at komme ubesejret igennem turneríngen.

 

   Nina i kamp i Nordsjælland (Foto: Thomas Vestergaard.)

 

Her følger et lille referat fra turneringen, skrevet af Nina Høiberg:

 

"Kronborg Chess Open blev i år afviklet i Snekkersten. Der blev sat ny deltagerrekord med 122 spillere, der kom fra nær og fjern. Der var meget flotte spilleforhold på hotel Borupgaard, hvor deltagere i skakturneringen fik rabat på overnatning. Hotellet ligger få 100 meter fra Snekkersten station, så man kunne også let komme til og fra, hvis man havde/foretrak andre (billigere) overnatningsmuligheder.

Jeg endte i Mester 3, hvor vi alle 8 havde næsten samme rating. Jeg var seedet til at blive nr. 5 med en forventet på 3½, men spillede forbavsende solidt og endte på en delt 2-3. plads med 4½ af 7 og uden nederlag. Jeg fik lidt for lidt i et par partier men tilsvarende lidt for meget i et par andre. Det var en fin forlænget weekend i det nordsjællandske, som ovenikøbet resulterede i 20 ekstra ratingpoint."

 

 

Forårsturneringens 3. runde
(03
. maj 2024) Af PE Nielsen

I aftes blev 3. runde (delvis) spillet ovre i Menighedshuset bagved, idet man endnu en gang var nødt til at pille linoleum af i Krypten pga vandskaden i efteråret. Vi var igen ramt af en del afbud, men der blev da spillet fem partier:

 

   

Mester: Forrest vinder Nina over Steen, allerbagest taber Filip (i rødt) til Brondt, mens Basispartiet i midten vindes af Torben (også i rødt) over Alfred

 

Basis: Thomas (forrest med front imod) kom godt ud af startblokken og vandt forholdsvis sikkert over Hjorth; bagest vinder Ole (front imod) over Joshua

 

 

Efter runden ser det nu således ud:

 

Mester: Nina 1½, Brondt 1½ + ét udsat; men Rathlev har 1 + ét udsat og Klitgård har 1 plus to udsatte; kan Klitgård gentage Vinterturneringssejr over Rathlev, går han i front!

 

Basis: Ole Schmidt er stærkt gået i front med 3 af 3, Torben Gregersen og Joshua Kehlet har begge 2. 2 kan også flere af de øvrige nå op på, når de udsatte afvikles før 4. runde, der spilles om 14 dage; næste torsdag er Kr Himmelfartsdag, hvor vi på Thyes anbefaling skal se 'GF's pokalfinale - og vi i øvrigt holder lukket! Link til tavlerne her.

 

 

Endnu en fin Bededagsturnering!
(29
. april, 1. maj, 2. maj og 3. maj 2024) Af PE Nielsen

Vi tager lige en stilling fra 6. runde:

 

 

Sort har lige spillet 25...Df4xSd4, hvad skal hvid tage igen med, og hvorfor?  Løsning snarligt!

 

Da jeg allerede har haft én henvendelse om "fejl i diagrammet", iler jeg mig med løsningen:

 

Nej, der er ikke fejl i diagrammet, jeg har hvid mod De gode bens førstebræt Jakob Petersen. Rigtigt er 26.Txe3! Te8 27.Kf2 Df4+ 28.Lf3 Dh4+ 29.Kg2 Dg5+ 30.Kf2 Remis (eller 29.Kf1 Dxh3+ ligeledes med remis). Jeg spillede imidlertid 26.Dxe3?? og fik straks 26...Dd1+! Av av, nu følger jo 27...d4! og sort vinder, da bonden i næste træk slår en tung, hvorefter Td8 og Dd1 dækker hinanden!! Jeg spillede 27.Lf1, og efter en del betænkning spillede sort 27...h6?? i stedet for d5-d4; jeg kiggede undrende på eneste tilskuer Nina, der også så undrende ud! Jeg vandt nu hurtigt efter 28.Td3 Da4 29.Ta3 Dd7 30.Txa7. En flot kombination, hvor sort altså (heldigvis) ikke så pointen!
 

 

    Diagrammet er fra Knud Eriks sidste runde, sort mod 68's formand Noah:   

 

Vi tager én til uden fejl i diagrammet, hvid truer a7-a8D med remis, og det er vel remis (sort i trækket)??

 

I den evige tidnød gav Knud Erik evige skakker efter 1...Kb5! 2.a8D, thi han fandt desværre ikke 2...Dd7+ 3.Kb8 Kb6! og slut!

 

Så er jeg så småt ved at komme mig over en god weekend med Lille Meyer holdet samt "venskabsklubben" Guldlok og de 3 bjørne; to rene Nordrehold, der ikke ligefrem imponerede. Det gjorde derimod det tredje rene Nordrehold De kolde hveder (sidste år De varme hveder, det navn overtog andre!), der på et hængende hår nappede andenpladsen i gruppen Under 2000!

 

Sikker vinder af turneringen blev Team Shanne Boe med GM Mads Andersen, Jackie Andersen, Nikolai Brondt, Peter Grove - og i sidste runde Shanne herself! Jeg har ikke efterprøvet påstanden, men er rimelig sikker på, at holdet har lavet scoringsrekord hen over årene med den imponerende score 75 af 84 mulige!! To spillere scorede maksimum og dét begge på bræt 1! Ud over en suveræn stormester luskede Jesper Lauridsen også max hjem på et lavere rangerende hold!

 

Mere om turneringen i ugens løb, hvor der også kommer en byge af billeder! Lige nu kan jeg dog konstatere, at alt klappede, TL Tom kom igennem uden at stresse med tidsplanen, som han endda strammede op undervejs (!), Kantinen klappede ligeledes med Mikkel og Oehlerich som nøglepersoner, ligesom alt omkring opstilling og nedtagning klappede med Jonas ved roret - en turnering vi kan være stolt af! I år 16 hold, to flere end i 2023, og næste år? Jo, vi kan godt være 4-6 hold mere i lokalerne, hvis vi stadig råder over dem den 17. maj næste år - 3F er i gang med en fusion ....
 

   

Præmietagerne De kolde hveder i venstre side mod De gode ben fra Silkeborg, fra venstre Benjamin Hedevang, Filip Holm, Steen Christensen og Jonas Nielsen

 

 

 

Til venstre vinderholdet Team Shanne Boe med Mads Andersen, Jackie Andersen, Nicolai Brondt og Peter Grove - her mod Overløberne, der blev samlet nr 2 og vinder af gruppen Under 2000, frontfigur på bræt 1 var Martin Matthiesen
 

 

En enkelt Nordremand var lånt ud til VRS + 1, fra venstre er det Knud Erik Juhl på bræt 3; han gjorde det fremragende og var med fremme i kampen om brætpræmien på bræt 3 - her i kamp med holdet vihaderevansvejle

 

 

    

 

Turneringstavlen samt et vy over salen, forrest tv skimtes Guldlok alias Jan Rewitz

 

 

Nye lokaler på vej, udsatte & Fischer random
(26
. april 2024) Af PE Nielsen

Den ekstraordinære generalforsamling i aftes havde 14 deltagere (under afstemningen dog kun 13). Poul Erik fremlagde udvalgets arbejde, Oehlerich og formanden supplerede. Udvalget pegede entydigt på Fælleshuset i Møllevangen, Peter Fabers vej 17 - i daglig tale PF17 - der ejes an en række andelsboligforeninger i området. Indstillingen blev uden sværdslag énstemmigt godkendt af generalforsamlingen. Her en præsentation af huset. Det er værd at nævne, at huset pt. ikke er færdig, vi håber, men har ingen garanti for, at huset er klar til os den anden torsdag i august.

 

   I Mester ender opgøret Filip (th) - Steen remis i et spændende tårnslutspil; Ulrik kigger på

 

Der blev spillet fire udsatte partier i Forårsturneringen, i Basis vandt Joshua over Sune, Ole over Torben og Brian over Jesper. Næste torsdag spilles 3. runde, link til tavlerne her.

 

Inde ved siden af var vi skes, der med fornøjelse dyrkede Fischer random skak, 5 runder med ny åbningsstilling hver gang. Jeg var meget heldig flere gange, men slap igennem med Maksimum, Jonas og Oehlerich delte andenpladsen med 3 af 5.

 

Lørdag kl 10 går det så løs med Bededagsturneringen hos 3F, du kan smugkigge de 16 hold her.

 

 

16 hold klar til på lørdag!
(22
. april 2024) Af PE Nielsen

Så er der 16 hold klar til Bededagsturneringen på lørdag, to mere end sidste år! Med 16 hold skulle vi kunne knibe os alle ind i store sal, hvilket jo er hyggeligere end at sende 4-6 hold i kælderen. Jeg kan ikke sige så meget om holdene nu, dog kan jeg afsløre, at vi i år har en stormester blandt deltagerne, hvem skal være en overraskelse!

 

Som bekendt er det sociale i højsædet, og der skulle gerne være præmiechance til stort set alle hold, og spændingen bevares typisk til de sidste runder, ikke mindst pga. 3-pointssystemet! Per Hansen har samlet hele tre hold fra Haderslev, bravo for dét! Vi ser frem til turneringen, der har start kl. 10 på lørdag.
 

 

torsdag kl 18.00 er der jo så Ekstraordinær generalforsamling med Nye lokaler som eneste punkt.

Kl 18.30 starter der en del udsatte partier i Forårsturneringen, og de, der ikke spiller der, har kl 19 mulighed for at deltage i en turnering i Fischer random, hvor officererne på baglinjerne jo har byttet plads, runde for runde - se evt. nærmere her.

 

 

Pokalskak i Skanderborg
(18
. og 19. april 2024) Af PE Nielsen og Jonas Nielsen

I aften afvikles 6. HK's pokalstævne i Skanderborg med 4 hold i Eliterækken og 4 hold i Bredderækken. Vi havde sidste år succes med Breddeholdet bestående af Christian Thye, Steen Christensen, Jonas Nielsen og Sune Huus; dette hold har i år 1800,25 og kunne derfor ikke være med i Bredderækken, da grænsen er 1800 !! Vi stiller derfor i stedet med dette hold: Filip Holm, Sune, Jonas, og Jesper Breining; Vi er næppe favoritter i en gruppe med Aarhus/Skolerne, Skanderborg og VRS, men lad os nu se ....

 

   Nordre i kamp mod VRS, i rødt Filip, bagved Sune, til højre Jonas, bagved Jesper

 

Sådan gik det: Det lykkedes ikke breddeholdet at kvalificere sig til pokalfinalen, så Nordre bliver næppe repræsenteret ved finalestævnet i pinsen, da Lille Meyer  holdet ikke stiller op i Senior i år .....

 

Referat følger her:

 

Mod ÅS: Vi mødte ÅS i første runde og tabte desværre 2½-1½. Sune vandt flot over Michael Tettinek og jeg reddede en remis mod Robert Skytte. Ved siden af mig sad Jesper og kæmpede mod Evald og det så fra min stol godt ud, men desværre endte det med et nederlag i tidnøden. Jeg så ikke Filips parti mod Hans Henrik Grand, han var vist ok med, men endte altså med at tabe. I den anden kamp vandt Skanderborg 3½-½ over VRS, så det krævede en sejr (jo større jo bedre) over VRS hvis vi skulle hale ind på de to førende hold.

Mod VRS:
Filip og Sune stod begge rigtig godt og efter egne udsagn havde de stillinger de burde have vundet, men begge smed et helt point mod henholdsvis Eivind og Søren Christensen. Jesper vandt over Hans Jørgen og så sad jeg tilbage i et tårnslutspil og evig tidnød og kæmpede et point hjem, men det endte altså lidt skuffende 2-2. Efter ÅS og Skanderborgs indbyrdes kamp krævede det nu en 3-1 sejr over  Skanderborg i sidste runde for at sikre kvalifikation til pinsestævnet.

Mod Skanderborg:
Jeg havde en meget lige stilling mod Colin og vi gentog undervejs træk et par gange. På det tidspunkt var jeg ovre at kigge på Sune og Filips partier for at se om jeg kunne tage remisen eller skulle afvige og gå efter sejr (Jesper førte med et par bønder så jeg vurderede at han nok godt kunne vinde sit parti). Filip førte med en officer og Sune manglede en officer. Det betød at jeg blev nødt til at kæmpe for sejr, men inden jeg nåede at afvige fra trækgentagelsen gjorde Colin det og det endte med et angreb på min konge, som Colin ikke fik udført helt korrekt og efter lidt afbytninger vandt jeg en bonde i dronningeslutspillet. Ved siden af mig havde Jespers modstander fået aktiveret sine tårne og vundet bønderne tilbage og der blev taget remis. Filip og Sune var også færdige og jeg gik ud fra vi havde scoret 1½ point indtil videre. Jeg sad tilbage i mit fordelagtige slutspil mod Colin, men evig tidnød og det faktum at vi ikke kunne kvalificere os længere (Skolerne havde vundet over VRS) tog jeg i mod Colins remistilbud. Jeg fandt efter kampen ud af at Filips parti endte remis (han satte eftersigende sin modstander pat) og vi tabte altså også kampen mod Skanderborg 2½-1½.

Vi endte med 5 point, 2½ point efter både ÅS og Skanderborg. Det blev aldrig rigtigt spændende og vores dårlige resultat mod VRS var nok det der gjorde udslaget, da det potentielt kunne være blevet 4-0 til os og det ville i hvert fald have bragt noget spænding ind i turneringen.
 

Selvom vi missede kvalifikationen var det nu alligevel en hyggelig aften i Skanderborg - Vi forsøger igen næste år.

 

/Jonas Nielsen

 

 

Ellers spilles 2. runde i Forårsturneringen, der igen er ret afbudsramt, bl.a. ved - naturligvis - Sune og Jesper.

Sådan gik det i aften (der var godt med larm fra de unge kristne, men spillerne tog deet pænt!):

 

   

To partier i Mester: Forrest fortsætter Klitgård de gode takter og vinder et spændende parti over Nina.

Bagved kommer partiet Rathlev (th) - Brondt ikke ud over remisgrænsen ...

 

Forrest bukker Brian (tv) mod Joshua og må ned.
Bagved oversatser Thomas O (siddende) mod Sparvang (stående) og taber bondeslutspillet

 

 

 

Bededagsturneringen: Det går trægt med tilmeldingerne, i skrivende stund har vi 8 tilmeldte hold, men jeg ved, flere venter derude - bl.a. fra VRS og Haderslev, hos sidstnævnte har Per Hansen skrabet 12 mand sammen og er ved at sætte de tre hold! Er DU interesseret (evt som enkeltperson), så kontakt mig snarest, indbydelsen her.

 

 

Nina til tops i Kolding!
(14
. april 2024) Af PE Nielsen

Nina Høiberg deltog her i weekenden i SonFlow Cup her i weekenden, og det blev til en sikker sejr i Mester 4,; med en hurtig remis med sort i sidste runde (trods 2 af 2 netop med sort hidtil!), scorede Nina 4 af 5! Rasmus Skytte vandt overraskende GM/IM-gruppen foran Filip Boe. Per Hansen spiller i skrivende stund stadig på sidste runde, en sejr over Lars Andersen vil give førstepladsen i Mester 3 ... han vandt og nappede førstrepladsen! Link til tabellerne her.

 

 

Jens Kølbæk død
(14
. april 2024) Af PE Nielsen

   Jens Kølbæk er afgået ved døden

 

Trist nyhed (via Steffen Cordes og Per Oehlerich): Jeg har netop fra Steen Juul modtaget den triste meddelelse, at Jens er død. Han deltog i en vandring med et vandrelaug og faldt pludselig død om. Jens Kølbæk var ligesom Karl Pedersen, Bent Sørensen, Erik Bang og Jørn Sloth én af de tune drenge på Nordre I i 60'er og 70'erne. Kølbæk flyttede senere til Nordjylland, var via Nørresundby og endte skakkarrieren i Aalborg Skakforening, Tom Petri mødte ham i den netop afsluttede 1. Division.

 

 

Hvor spiller Nordre II næste år?
(12
. og 14. april 2024) Af PE Nielsen

Det har været mig umuligt at få svar på dét spørgsmål, trods henvendelse til Gud-og-hvermand .... Det står intet sted noget officielt herom, men jeg erfarer nu - i en netop udsendt Beretning 2024, 6. hovedkreds af Claus Andersen - at "Nordre II ikke fik sin fortjente oprykning", så dette plus diverse samstemmende forlydender gør, at vi må konkludere, at Nordre II spiller i Mesterrækken igen næste år.

 

Det skal vi måske ikke være så kede af, i alt fald kan det blive en spændende gruppe, hvor vi næppe vi være favoritter: Ud over holdene fra den forgangne sæson vil der nemlig som følge af omlægningen af Divisionsstrukturen være følgende nedrykkere i gruppen: Viby I, SK68 III samt Skanderborg II !! Det er tidligt at udtale sig om chancerne, men jeg vil umiddelbart regne Viby I som favorit og Skanderborg II som farlig outsider (man ved ikke, om de stiller med de stærkeste ...).

 

På Hovedkredsmødet i morgen lørdag skal bl.a. behandles et forslag fra Skanderborg om, at Mesterrækken skal spille om søndagen, ligesom Divisionsturneringen. Jeg har lavet en undersøgelse, som viser, at vi vil få svært ved at stille hold (og reserver!), hvis der bliver tale om søndagskampe og Nordre II skal spille på samme dato(-er) som Nordre I - lettes dog næste år nok af, at Nordre I spiller i Ligaen, men de vil ikke love, at de bliver dér!

 

   maks'isten!

 

Hovedkredsmødet: Mødet startede med, at Formand Claus rundede holdturneringen; vi vinder jo to førstepladser, der hver indbringer 600,- kr, svarende til prisen på et skakur - som vi netop har købt 8 styks af! - og tilmed er der præmie til turneringens eneste spiller med maksimumpoint, Thomas Overgård, Nordre III (6 af 6!). Ellers var mødets højdepunkt afstemningen om, hvorvidt Mesterrækken skal spille søndage eller hverdage; resultatet blev, at vi "tabte" afstemningen med stemmerne 19 - 27, således at Mesterrækken fremadrettet skal spille på søndage, så det må vi så stå sammen om! Der var i forslaget ikke præciseret, hvilke søndage der skal spilles på, så efter mødet blev vi enige om, at det må følge Hovedkredsturneringens spilleuger (44, 47, 50, 3, 6, 9 og 11).

 

 

Halveret første runde
(12
. april 2024) Af PE Nielsen

Forårsturneringen fik en stærkt decimeret start, idet halvdelen af de 8 partier blev ramt af afbud. Og lur mig, om det ikke havde noget med GF's pokalkamp at gøre ... Det skal ikke undre mig, om et par stykker med halstørklæde og let hosten havde sneget sig ind på stadion!? Hvor de jo i øvrigt kom på overarbejde, showet sluttede først ca. kl. 23.30, ja jeg nåede endda hjem foran skærmen, hvor jeg så overtiden, hvor Gift var giftig! Hvis de var der, skal de være næsten tilgivet, de var i så fald med til at bære GF frem til pokalfinalen! Og vi tager konsekvensen og holder lukket den torsdag, der er pokalfinale ;-) Thye har i øvrigt varslet et specialarrangement om GF, hvor han jo er blevet kommunikationschef, det løber nok af stabelen torsdag den 20. juni.

 

Nå, tilbage til aftenens fire partier:
 

   

Sparvang (th) skulle nok ha' beholdt styrhjelmen på og ladet batteriet op, der smuttede den ene bonde efter den anden, og han måtte ned mod Alfred

 

Bagest sætter Hjorth (tv) en offi i slag og taber hurtigt til Ole. Forrest spiller Thomas (tv) kompromisløs, men Torben er cool: Afslår først et løberoffer, men inkasserer den alligevel efterfølgende og i fuld kontrol; og selvom han både i træk 39 og 40 er nede på 8 sekunder (!), vinder han sikkert!
 

 

Kun dette opgør i Mester. Det bliver et temmelig korrekt parti, Pink Nina kommer bedst fra start, fejler, og pludselig er det Filip, der spiller på 'vinst.
Nina klarer tidnøden, men Filip er ved at vinde d6-bonden; Nina går med et officersoffer til modangreb og får en evig skak ind - spændende skak!

 

Næste runde næste torsdag, runden lægges tirsdag; link til tabellen her.
 

 

Vi er nu oppe på 5 hold til Bededagsturneringen lørdag den 27/4, skal du ikke osse med til dette meget sociale arrangement?? Du kan melde dig som enkeltperson, hvis du ikke magter at samle et hold - skriv en mail til poulerik@nordre.dk!

 

Klar til Forårsturneringen
(10
. april 2024) Af PE Nielsen

Med lidt fødselshjælp er grupperne til Nordre Forår nu på plads, og der er start på torsdag kl. 18.30. Der bliver to grupper:

 

Mester: Fire gengangere fra Vinterturneringen: Brondt, Klitgård, Rathlev og Nina -Uffe stod også klar i kulissen, hvis vi fik en stærk med (det gjorde vi ikke); det tegner jævnbyrdigt mellem de fire! Der blev så plads til to andre af vores: Det bliver spændende at følge Filips come back, og med Steen ved man aldrig, det går op og ned, og han har tidligere banket så stærk en spiller som Bækgaard, og jeg er sikker på, han er motiveret! De har begge hvid i første runde mod hhv. Nina og Rathlev.

 

  Filip - studentereksamenen er hjemme, og der er hvilet på laurbærrene - nu venter skakken igen!

 

Basis: Her Huus'erer Sune, der har - om ikke, så tæt på - mesterstyrke; han er topfavorit med Ole Schmidt som ratingmæssigt nummer 2. Spændende bliver det at se, om vinderen af Basis 2 i Vinterturneringen Erik Hjorth kan blande sig. Ellers ud over en del gengangere to nye: Alfred har nok overtalt Joshua Kehlet til at være med, og så en ny fra Skanderborg: Torben Gregersen - det tegner spændende!

 

Link til tavlerne her.

 

De førende holdt hjem
(5
. og 7. april 2024) Af PE Nielsen

Der var lagt op til en spændende slutaften i NORDRE Vinter, men de store overraskelser udeblev:

 

Mester 1: I en spændende åbning gik Klitgård frisk til sagen, men det var alligevel Uffe, der trak sig ud af midtspillet en bonde op; Thomas kunne dog holde balancen med remis til følge. Thomas napper 2. pladsen, da Nina måtte ned mod Rathlev, og han napper med bonus (!) også lige godt 30 ratingpoints! Nina på en delt tredjeplads kan sætte 10 ind på kontoen, dejligt at vore nu ikke altid bliver kørt over i Mester 1.

 

Klitgård (forrest tv) prøver ihærdigt, men Uffe vinder Mester 1                  

                                                                                                                                                                                                              Oehlerich (forrest th) er i form og napper førstepladsen i Mester 2

    

Mester 2: Man mærkede tydeligt, at Oehlerich var i spilleform og Steen ikke; Per greb initiativet, og Steen tabte en bonde for kort efter at sættedronningen rent i slag! Spørgsmålet var, om Colin kunne følge Oehlerich til dørs; det lykkedes ikke, han måtte nøjes med remis imod Christoph, så Oehlerich vinder med et halvt foran Colin. Ulrik og Sune spiller i dagens længste remis og deler tredjepladsen.

 

Basis 1: Her skulle Jonas forsvare sin spinkle føring i partiet mod Alfred; det lykkedes omend Alfred prøvede ihærdigt, så Jonas kom i mål som nr 1 uden tab - og godt 50 dejlige ratingpoints! Også Gert måtte give remis mod Søren (reelt: kæmpe for at få!), så Alfred og Gert deler andenpladsen.

 

Jonas (forrest tv) holder remis og napper førstepladsen i Basis 1                 

                                                                                                                                                                                                 Erik Hjorth vinder uden kamp i sidste runde og bliver sikker vinder i Basis 2

 

Basis 2: Her blev desværre ikke spænding, idet Henrik måtte trække sig, og dermed var Hjorth gruppevinder. Brian nappede andenpladsen med sejr over Sofie. Ud over de to første er der også en stor ratinggevinst til Sofie, 1,25 over den forventede på 0,25!

 

Tak for denne gang, link til tavlerne her.

 

Og husk sidste frist for tilmelding til NORDRE Forår er på søndag, vi skulle gerne have flere med! Link til indbydelsen her.

 

 

Ekstraordinær generalforsamling & klubblad
(3
. april 2024) Af PE Nielsen

Lokaleudvalget har nu en éntydig indstilling til, hvor klubbens nye lokaler skal være, og vi kan derfor indkalde til:

 

   Ekstraordinær generalforsamling torsdag den 25. april kl 18.00, som udgangspunkt i Krypten i Christianskirken.

   Eneste dagsordenpunkt: 1. Valg af lokaler  

   Bemærk at der står som udgangspunkt i Krypten, da det kan være, mødet flyttes andetsteds hen - følg derfor med på nordre.dk i dagene op til mødet!

 

I morgen torsdag er der sidste runde i NORDRE Vinter, ligesom du kan afhente det nye nummer af NORDRE Nyt (og måske høre nærmere om lokaler ....):

HUSK i øvrigt, at sidste frist for tilmelding til NORDRE Forår er på søndag, det er pt. (for) tyndt besat, klik her.

 

Per O & Per H til DM i Svendborg
(16
., 28. marts og 2. april 2024) Af PE Nielsen

I går startede DM i Svendborg, turneringens hjemmeside har du her. Vores eneste deltagende A-medlem Per Oehlerich er allerede kommet i spil, han deltager i G5-1 (live her, skift evt runde), der kører fra i går og til og med onsdag i en 5 runders Schweizer (16 deltagere, Per seedet som nr 4), og der spilles kl 14.00, ligesom i Landsholdsklassen (live her). Spilletiden i alle klasser er som vi kender den fra de kørende klubturneringer samt Hovedkredstturneringen (1½t + ½t ved træk 40 plus ½ minut/træk). Per O sejrede i 1. runde, formodentlig på tid.

 

Slut i G5-1, sådan gik det: Trods et nederlag i 2. runde nåede Per Oehlerich helt frem i feltet til sidste runde, hvor han med sort mødte den førende max'ist Hasan Yildiz. Per gik på med krum hals, men nok lidt for krum, Hasan udnyttede nemlig Pers svagheder til et afgørende kongeangreb, og Per gik mat. Men Per har ære af turneringen, og han var med helt fremme, hvor det er sjovt, og han holdt sin seedningsplads som nr 4 og kan nok leve med et mindre ratingtab.

 

I Kandidatklassen kom Per Hansen kom skidt fra start, han måtte med sort ned i en Gammelindisk, men det var mod en klart stærkere spiller, så op på hesten igen! Det kom han så i 2. runde, hvor det blev til et meget spændende parti med sort (igen!) mod Thuesen; Per havde afgørende fordel, men et forkert bondegabseri gav Thuesen modspil med en evig skak til følge. I skrivende stund er 3. runde i gang, Per har hvid i sin kære Jobava-åbning ...! Og vinder et flot angrebsparti over topseedede Søren Riis i blot 18 træk! Følg selv med live her.

 

 Til venstre Per i kamp (midt i billedet) - bagefter stående analyser: 

Fotos Mikkel Hansen (der nåede frem lige inden partiet var slut!)

 

Slut! Det gik galt for Per i runderne 4 og 5, men han kom stærkt igen i 6 og 7 og endte midt i feltet med 50%, godt 1 over forventet. Var han tilfreds? Nej! Han mener at ha' smidt 2½ gevinster! Når jeg spiller partierne igennem, synes jeg 2½ er lige i overkanten, men tendensen er god nok, så der lå flere points og ventede ... Jobava-varianten blev spillet tre gange med 2 points som resultat, det hører vi sikkert nærmere om ;-)

Per mødte i øvrigt nr 1 og 2: Jeppe Hald Falkesgaard nappede førstepladsen på korrektion (og junior-DM!), lige foran Mogens Thuesen, begge 5½ af 7.

Thuesen besejrede i sidste runde den førende Vitus Bondo Medhus. Link til tavlen her.

 

På tirsdag går det så løs med Kandidatklassen, hvor B-medlem Per Hansen (nu Haderslev) deltager. Per opnåede allerede i 5. runde af Divisionsturneringen at lave kandidatresultat med 5 af 5! I de sidste to runder blev det "kun" til 1½, John Noe, Herning ødelagde med med en remis, så max blev det desværre ikke til. Per er pensionist og går passioneret til opgaven, og dét han spiller, kender han bedre end sin bukselomme!

 

   

Oehlerich er blevet arbejdsfri og giver den gas med skak, efter AaM og Senior DM er han nu klar ved  DM!

 

Slutstillingen i Per O's første runde, Per har lige spillet 60....Kh7-h6. Stillingen er død remis, så hvid må ha' overskredet ...

 

Hansen er i den grad klar på
at give den gas med sjove partier
i Kandidatklassen!

 

På torsdag er det som bekendt Skærtorsdag, og vi holder naturligvis lukket. Men torsdagen efter har vi så sidste meget spændende runde i Vinterturneringen (og forhåbentlig uddeling af nye klubblade, så duk op!); og torsdagen efter igen den 11/4 starter Nordre Forår, hvor det kniber med tilmelding - kig her!

 

 

Pizza og konsultationsskak & udsatte
(16
.,17. og 21. marts 2023) Af Christian Thye & PE Nielsen

Næste torsdag den 21. marts er der blot to udsatte partier i Vinterturneringen, og der er derfor god plads til et specialarrangement. Det bliver denne gang konsultationsskak, da vi i starten af oktober gik glip af dette på grund af vandskaden i Krypten. To (eller fire?!) hold dyster mod hinanden, trækkene diskuteres internt på holdene, inden holdets brikfører udfører trækket på det centrale bræt. Hvis (læs: når!) tidnøden indtræffer, sætter holdet en spiller over til brættet, og spilleren må modtage tips fra baglandet! Der er start på konsultationsskakken kl 19.00, så vær der senest kl 18.45, hvis du vil på hold!

 

Men hvis du er sulten inden: Thye vil igen være vært ved en gang pizza - så hvis du ønsker at spise med, så send en mail til Thye chrthye@hotmail.com senest tirsdag den 19/3. De bestilte pizzaer er varme kl. 18.15! Mums, tak Thye!

 

   

Nordre I: Steen, Filip, Thomas O og Tom arbejder på Volgaen

 

PE (tv) forsøger ved brættet at redde stumperne af Volgaen, chancen var der vist, men han tog den ikke

 

De udsatte i Basis 1: Jonas (tv) klarer en halv hjem mod Gert og fører stadig

         
 

 

Nordre 0: Lars, Oehlerich, Thye og PE prøver at holde liv i Volgaen

 

Tom har klaret det værste oppe ved brættet, og han hiver
en standardremis hjem, rand-bonde og forkerte løber!

 

Udsat: Knud Erik (th) "ofrer" fianchettoløberen og vinder en bonde - siden holder ham hjem til sejr!

Fotos: Ken Holm

 

Sådan gik det: Vi blev to jævnbyrdige hold á 4 mand, mens Ken legede fotograf, observatør og kampleder!

Holdet med Tom, Filip, Steen og Thomas O kaldte sig (i bagklogskabens ulidelige klare lys: naturligvis!) Nordre I. De var udfordret af Poul Erik, Thye, Oehlerich og formanden med det utraditionelle navn Nordre 0 (læs: nul). Begge partier blev drabelige og spændende. I det første spillede Nordre 0 til ære  og minde om afdøde Karl P Volgagambitten; desværre blev der overstrammet, og Nordre I nappede fortjent pointet, selvom der måske var en remis i slutopgøret mellem Filip go Poul Erik.

 

I det andet blev Nordre I provokeret til Froms gambit på 1.f4; hvid fik hurtig overtaget og kom i slutspil med to bønder mere. Tom måtte i tidnød til brættet, men fandt et smart træk, så det blev meget besværligt med tårne og uensfarvede løbere; ved brættet fandt Poul Erik ikke noget, og Tom holdt remis i en slutstilling med hvidfeltet løber og h-bonde, ak! 1½-½ til Nordre I - en trolig hyggelig aften med to spændende partier!

 

 

I Lille sal blev der spillet to udsatte i Vinterturneringen, begge i Basis 1. Gert og Jonas remiserede, så Jonas fører med 3½ af før sidste runde. Knud Erik nappede tidligt en bonde fra Alfred og førte partiet hjem til sejr, hvilket betyder, at Alfred og Gert begge er nærmeste forfølgere til Jonas, begge et point efter. I sidste runde har Jonas hvid mod Alfred, mens Gert har hvid mod Søren G.

 

 

HUSK i øvrigt at melde dig til Nordre Forår, der starter 11. april! Link her.

HUSK også at komme på et hold i Bededagsturneringen, samler I ikke selv, så meld jer som enkeltpersoner! Link her.

 

(i artiklen nedenfor er der nu kommet diagrammer på!)

 

En spændende aften på kontoret!
(15. og 16. marts 2024) Af PE Nielsen

I aftes spilledes 4. runde i Vinterturneringen, og det helt uden afbud, dejligt! Dog var partiet Uffe - Eivind i Mester 1 spillet forud med en Uffe-sejr til følge. Nina-Klitgård er en fredelig, menspændende kamp om en isoleret d5-bonde, omkring de 40 tipper fordelen så over fra Nina til Klitgård, det forbliver dog remis. Dermed er Klitgård 1 point efter Uffe, før deres indbyrdes opgør i sidste runde, Klitgård har de hvide, men det er en pæn udfordring! Nina ligger på lur en halv efter Klitgård og kan måske nappe 2.-pladsen, hvis hun kan slå Rathlev med de sorte. Godt at se, at vi denne gang har vore egne A-medlemmer med fremme, det bliver spændende!

   

Mester 1: To gange remis, men spillet helt ud!
Forrest Nina (th) - Klitgård,
bagved Brondt (th) - Rathlev

 

Mester 2 forrest: Steen (tv) hiver den hjem mod Christoph, bagved vinder Sune (th) med taktiske finesser over Colin.
Allerbagest taber Jesper (th) i Basis 2 til Brian

 

I Mester 2 (bagest) går et spændende opgør mellem Oehlerich (th) og Ulrik remis.
I Basis 1
(forrest) må Alfred (th) trods let fordel nøjes med remis imod Gert

         
   

Basis 1: Forrest taber Knud Erik (tv) et spændende parti til Jonas.
Bagved
bliver opgøret Søren (tv) - Lars remis

 

Basis 2: Forrest vinder Hjorth (tv) et flot kampparti over Sofie. Bagved er Thomas (tv) sikkerheden selv i sejren over Henrik

 

I analyselokalet må Tom (tv) gå tidligt hjem med et forsmædeligt 1-1 resultat mod Thye.
Senere får Thye også webmasterens skalp nogle gange


Mester 2 er en utrolig tæt sag, der er kun et halvt point mellem de førende og de næste tre! Colin måtte nemlig ned mod Sune, men Colin har dog det på papiret letteste program i sidste runde, idet han møder Christoph, der ligger sidst. Den anden førende Oehlerich skal op imod uberegnelige Steen, det bliver også spændende!

Også Basis 1 tegner meget spændende; med sejren over Knud Erik er Jonas gået i front med 3 af 3, men - som han selv påpeger - han mangler de to stærkeste. Først skal i den udsatte op mod Gert (der har 2 af 3), spilles næste torsdag, og så venter Alfred i finalen; Alfred har 2½ af 3 og en udsat mod Knud Erik. Selvom Jonas bevarer pessimismen, er han da med fremme der, hvor det er sjovt!

Men så må Basis 2 da være afgjort ... Nej! Men vi har dog her en klar favorit i Erik Hjorth efter sejren over Sofie, han fører med 3 af 4 og møder agterlanternen Henrik i sidste runde. Brian ligger efter sejr i aftes et halvt efter Hjorth og møder Sofie. Vore egne to, Jesper og Thomas, danner midterfelt med hver 2 af 4 - et halvt efter Brian - og de mødes indbyrdes.

Jo, der tegner sig i samtlige fire grupper en spændende finalerunde tirsdag efter påske! Link til tavlerne her.

Her lidt at gruble over, jo der var gang i sagerne (!):

  Stillingen efter 57.Ta1, der er lukket godt af - remis?

  Der er lige udvekslet bønder på c5; kan hvid udnytte sorts lidt udsatte kongestilling?

  Sort har lige spillet 11...b6. Kan hvid nå at udnytte sorts svaghed i den lange diagonal ned mod Ta8?

  Sort har lige spillet 24...c5, hvordan skal hvid dække d4-bonden?

NB! Løsningerne kommer først i aprilnummeret af klubbladet, så notér evt. dine svar ned og gem dem!


Og - som du måske allerede har bemærket, er indbydelsen til Nordre Forår - der spilles koncentreret i april-maj -, frigivet, link fra forsiden, under TURNERINGSTILBUD og selvfølgelig også her (pt. tre gengangere tilmeldte!).

 

Så er den tredje førsteplads hjemme!!
(12. og 15. marts 2024) Af PE Nielsen

I aften vandt Nordre III over Hadsten I med 2½-1½, hvilket viste sig lige at være nok til klubbens tredje førsteplads i sæsonen! Rivalerne fra Randers III tabte nemlig overraskende 1½-2½ til Syddjurs III; de to hold slutter med lige mange brætpoints, men vi er klart bedre med 10 mod 7 i matchpoints, holdet tabte nemlig ikke hele sæsonen! Link til slutstillingen her. Hørning og Århus/Skolerne IV var også tæt på, hhv. ½ og 1 brætpoints efter os og Randers III. En tæt gruppe og en ganske enkelt fantastisk afslutning på holdsæsonen! Værd at bemærke er det, at holdleder Thomas Overgaard gjorde det helt exceptionelt, idet han lavede et tæt stakit med 6 af 6 !!!

Man skal mange år tilbage for at finde noget lignende, men der var jo selvfølgelig lige sæsonen 1967/68, hvor Nordre (vistnok) vandt i 7 rækker (kun førsteholdet måtte nøjes med en andenplads) - og så var det jo, at nogen brød ud og dannede SK68, da der ikke var "plads" nok på Nordres hold til de mange go'e spillere!

Dagens vindere finder vi på bræt 3 og 4: Bagest Thomas, forrest Ken   

 

Nordre igen i ligaen :-))
(10. marts 2024) Af PE Nielsen

Med en hurtig 6-2 sejr uden nederlag har Nordre I igen sikret sig oprykningen til skakligaen, og der er nu to førstepladser hjemme, idet andetholdet jo allerede har vundet den fineste gruppe i Hovedkredsen! Dagens vindere var Klitgård, Abildlund, Holst og Peer Ole, her har Peer Ole lige sat trumf på med ...Dxf1+!!:


Foto Jan Christensen

Link til slutstillingen her (i skrivende stud er ikke alle kampe afsluttede).

 

Afslutning på holdsæsonen
(08. marts 2024) Af PE Nielsen

På søndag spiller Nordre I i Silkeborg den sidste kamp i 1. Division, modstanderen er Viborg. Vi har et forspring på 3 plus bedre matchpoints i forhold til Esbjerg, der møder Aalborg I, så meget skal gå galt, hvis ......, kig på stillingen her! Og på tirsdag slutter Nordre III så holdsæsonen af i finalestævnet i Randers, vi møder Hadsten I; vi har desværre nok forspildt muligheden for at vinde gruppen, men ligger da godt til i toppen, kig her.

På torsdag er der så 4. runde i Nordre Vinter, ugen efter udsatte, hvorefter sidste runde spilles torsdag efter påske.

 

Nordre III spillede 2-2 og Uffe til tops
(01. marts 2024) Af PE Nielsen

   

Lars vinder bagest på topbrættet (th), mens
Jesper på bræt 2 kikser et vundet slutspil

 

Ken må ned på bræt 4 (forrest th), mens
Thomas heldigt vinder i sluttidnøden

 

Bagest bliver Oehlerich (th) - Watson en hurtig remis, mens Uffe (tv) vinder et spændende slutspil over Brondt

I en spændende match mod topholdet Randers IIINordre III nøjes med 2-2, da det ender med, at sort vinder alle matchens partier! Jesper kom i tidnød og tabte et ellers vundet slutspil, til gengæld vandt Thomas heldigt i den sidste, afgørende tidnød! Med resultatet ligger vi fortsat et point efter Randers, og foran dem ligger Hørning, der dog er oversidder i sidste runde og derfor næppe bliver gruppevinder; det ligner gruppesejr til Randers, men man ved jo aldrig, kig her! Der er afslutningsstævne i netop Randers tirsdag den 12/3.
 

I Vinterturneringen vandt Uffe V et spændende slutspil over Brondt og har nu 4 af 4, da han tidligere på ugen vandt en udsat mod Rathlev (og har spillet 4. runde forud), der er stadig bid i ham efter det dårlige resultat i Norge! Dermed tegner der sig et spændende finaleparti mod Klitgård, der pt. har 2½ af 3, Klitgård møder i 4. runde Nina.

Næste torsdag den 7/3 holder klubben lukket pga. kirkens Forårsmarked. Den 14/3 spilles så 4. runde i Vinterturneringen.

 

Turneringstilbud
(01. og 11. marts 2024) Af PE Nielsen

Vi har modtaget tre turneringstilbud fra Syddjurs, så jeg har lige samlet alle tilbud i 6.HK op - tilbuddene fremgår også af linket under Kalender fra forsiden:

  VRS Forårsturnering, EMT 8 mandage (18/3 - 3/6 kl 19), Link her

  Århus/Skolerne Åben Hurtigskak, tre tirsdage (19/3 - 16/4), tre runder pr aften, link her

  Nordres Bededagsturnering (4-m/k hold, hurtig), lørdag den 27. april, link her

  Syddjurs Femmeren, EMT, 5 runder, mandage 6/5 - 10/6 kl 19.00, link her

  Randersmesterskabet, EMT, 5 runder, tirsdage 7/5 - 4/6 kl 19.00, link her

  Syddjurs Hurtigskak juni, to mandage (17/6+1/7), tre runder pr aften, link her

  Århus Sommerskak EMT, 5 runder 1.-5. juli kl 18, Aarhus C, link her

  Syddjurs Sommerskak 2024, EMT 5 runder 22. -26. juli kl 19, Aarhus C, link her

.... og endelig kom Nordre Forår, EMT, 5 runder, start torsdag den 11/4 til ca. 30/5, link her.

 

6. HK Pokalskak
(27. februar 2024) Af PE Nielsen

6. HK indbyder igen til pokalskak i Elite- og Bredderække (ratingsnit max. 1800, ratingliste pr 1/1-24), mens junior- og seniorhold kan melde sig direkte til landsfinalestævnet pinsedag den 19. maj i Middelfart (indbydelse senere). Både Elite- og Bredderække 6. HK spilles:

  torsdag den 18. april kl. 19.00 hos Skanderborg Skakklub, Sygehusvej 7, Skanderborg   (20 min. + 5 sek. pr. træk fra træk 1. Der tilstræbes 4 runder)

Er du / I interesseret i at deltage, så henvend dig/jer til formand Lars senest 10/4, gerne før! Desværre har vores tidligere succesrige breddehold i følge Jonas lige over den magiske 1880-grænse .....


På torsdag spiller Nordre III topkamp hjemme mod Randers III.

 

Klitgård til tops!
(23. februar 2024) Af PE Nielsen

I aftes blev 3. runde spillet, omend noget decimeret, bl.a. pga. af Nina og Uffes Norgefærd. Der blev derfor kun spillet et enkelt parti i Mester 1, og her nappede Klitgård tidligt en bonde fra Eivind, holdt fast i den og vandt - hvilket betyder, at Klitgård nu stryger til tops, da han også har vundet en udsat over Rathlev! Klitgård har 2½ af 3, Uffe dog 2 af 2.

I Mester 2 fik Steen overtaget mod Sune, og da Sune forpassede et måske befriende f6-f5, blev han mast helt sammen og mistede dronningen. Oehlerich havde det svært mod Merkle, men han undslap i slutspillet og holdt en halv. Ulrik og Oehlerich fører med 1½ af 2, og Colin lurer med 1 af 3.

I Basis 1 vandt Jonas en lynsejr over Søren G i afbytningsvarianten i fransk; hermed fører Jonas og Alfred med 2 af 2, Knud Erik lurer med 1 af 1!

I Basis 2 blev Thomas kørt over af Sofie, mens Brian vandt partiet mod Hjorth på dronningfløjen. Desværre nårede Henrik Allan ikke frem til partiet mod Jesper, årsag i skrivende stund ukendt. Hjorth og Jesper fører med 2 af 3. Link til tabellerne her.

Hvordan det går i Norge, kan du se nedenfor ....

 

Kragero Resort Chess International 2024
(19., 23. og 27. februar 2024) Af PE Nielsen

Slutstatus: Turneringen blev en mindre katastrofe for de tre danske deltagere, Nina skriver:

Det lykkedes os 3 mand at miste tilsammen 169 ratingpoint :-((, jeg leverede mest. Der var virkelig mange børn og unge med – de gamle holdt sig klogeligt væk! Uden at ville æde min gamle hat på det, så tror jeg, man kort kan opsummere sådan her:

 

Uffe kom fint fra start i sine partier, men dummede sig flere gange henne omkring time 4. Jan løb helt tør for energi de sidste runder (efter de mange dobbeltrunder). Jeg dummede mig i åbningerne, brugte al for lang tid i forsøget på at rette op på det, kom i tidnød og dummede mig igen ...

 

Vi var kun 3 mand over 60, og de havde reklameret med, at der var 2 præmier til bedste seniorer. De to højst-ratede vandt: 1. FM Ole Christian Moen og 2. Jan Christensen.

 

  Trods ratingtab var der altså 60+ præmie til Jan!

Foto Nina Høiberg

 

Men vi havde en god tur, og var mega heldige med vejret både ud og hjem. Specielt var vi glade for, at stormen Rolf var en hurtigløber!

Update efter 4 runde: Det går mildt sagt skidt for vore kombattanter i Norge: Uffe og Jan har 1½ af 4, Nina blot 1, og alle tre ligger en hel del under forventet; lad os håbe på snarlig fremgang!

I morgen tirsdag drager Nina Høiberg og Jan Christensen til Nordre for at spille Kragero Resort Chess International 2024, og Uffe V, der er med i vores vinterturnering, har også sneget sig med i bilen. Det bliver et hårdt program i den 92 m/k store "Title Group" med 14 GM'ere og 5 WGM'ere; der spilles to runder ons-, tors-, fre- og lørdag samt en runde på søndag; betænkningstiden er 1½ time plus 30 sek/træk, altså ingen ekstra tid ved træk 40!

Nina og Jan figurerer under midten, Uffe lige over, idet turneringen har et elo-gennemsnit på 2250! Link til turneringens hjemmeside her.


På torsdag spilles 3. runde i Nordre Vinter 2024.

 

Bededagsturnering nu på en lørdag!
(17.
februar 2024) Af PE Nielsen

Efter afskaffelsen af Bededag ser vi os henvist til at flytte Bededagsturneringen til lørdagen lige efter bededag, i år lørdag den 27. april.
Indbydelsen er nu lagt ud, du kan se den fra forsiden (nederst til venstre) eller her.

 

Lukket torsdag!
(14.
februar 2024) Af PE Nielsen

Da der ikke er udsatte partier planlagt til torsdag, har vi valgt at holde lukket i morgen torsdag.

 

Senior DM med live
(13.,
 15. og 18. februar 2024) Af PE Nielsen

I 50+ klassen var der ikke megen diskussion om førstepladsen, Poul Rewitz var endnu en gang suveræn, ja i år helt suveræn med 7 af 7!

I 65+ klassen var der derimod spænding til slutfløjt: Per Andreasen vandt over den ellers hele vejen førende Lars C Andersen, og Per kunne så ellers vente på de afgørelsen af de sidste partier; de faldt ud til Pers fordel og han blev igen mester, i år med scoren 5½ af 7!

   Per Andreasen mester for tredje år i træk! På pokalen læser man navnene: 2015 Jørn Sloth & 2020 Per Holst
hvorimod 2012 Poul Erik Nielsen ikke er mig, som Per troede, derimod Holstebro/Sydøstfyn-PE

Det blev ikke noget godt DM for vore to Per'er, selvom begge vandt i dagens afsluttende runde. I 50+ sluttede Oehlerich på 50%, godt 1 under forventet; men han satte en slags rekord i dag: Han vandt med sort fire lette officerer på partiets blot 16 træk! Også Holst sluttede af med en sejr til scoren 4 af 7, desværre også godt 1 under forventet.

Status efter tre runder kan ses på skak.dk her. Som det fremgår er vore Per'er faldet lidt tilbage:

   Oehlerich (th) vinder her i 2. runde, men i 3. går det galt mod Lars Andersen, han har nu ligesom Holst 50%

Holst (tv) taber her en kompliceret Tarrasch, og i 3. runde napper han en (venskabs?) remis mod Steen Juul   
Modstanderen her er den overraskende førende Lars C Andersen, Herlev


Så er Senior DM kommet i gang og i modsætning til AaM er der her live-dækning. I 50+ lykkedes det desværre ikke Per Oehlerich at vinde et svært slutspil med to bønder mere, link til live i 50+ her (klik på ønsket runde og klik på parti for at se det, desværre kan man pt ikke på oversigten se, hvem der spiller hvilket parti).

Bedre gik det Per Holst i 65+, og selvom han blev udsat for afbytningsvarianten i Fransk lykkedes det ham at vinde et springerslutspil ved en flot træktvang, her slutstillingen med hvid i trækket (Holst sort):

Link til live i 65+ gruppen her, og link til tabellerne her.

 

AaM godt halvvejs - 2 præmier   & Senior DM
(
11. februar 2024) Af PE Nielsen

   

I store sal spiller Mester 1-4 plus Basis 1-4, mens

- som en lavere Basisspiller pointerede - Basis 5-8 er henvist til lille sal i kælderen, her er dog mere ro!

 

Nina spiller i Mester 2, og efter at ha' tabt første runde (billedet), har hun vundet i runde 2 og 3 og ligger nu godt til i toppen
Nina klarede en udelt 2. plads hjem!

 

Oehlerich er med i Mester 4, han spiller på halv kraft
- læs: Tre remiser! - måske fordi han hele næste uge spiller med i Senior DM 2024!?
Oehlerich hev en tredelt førsteplads hjem!

Så er vi godt midtvejs i Aam, og det var glædeligt, at der trods snevejret fredag kun indløb et enkelt afbud; afbuddet ramte så desværre Mesterskabsklassen, idet Jens Ove Fries måtte melde fra; ærgerligt, da han var en seriøs kandidat, og fordi det jo decimerer gruppen. Tredje rundes resultater bringer Filip Boe meget tæt på mesterskabet, idet han vandt sit tredje parti og sidder over i 4. runde. Sejren i tredje runde virkede meget heldigt på mig, idet Uffe V i midtspillet førte med en officer over Filip, men altså må være blevet snydt. Filip mangler i sidste runde Jesper Mørch, og det kan blive en ægte finale (hvor Filip dog kan nøjes med remis), hvis Jesper vinder over klubkammerat Martin M i 4. runde; de øvrige kan ikke nå op.

Nordres to deltageres resultater fremgår af billedteksten, Nina er et halvt efter den førende, det samme gælder Oehlerich, da ingen i gruppen har scoret over 2. Arrangementet forløber fint i 3F lokalerne, eneste problem er, at kantinen er lige uden for store sal, og det er svært at holde tilpas ro her .... Der er ikke live-dækning, så du må en tur på Sommervej 5, hvis du vil se afslutningen, dagens runder spilles kl. 10 og kl. 16!

Jesper tabte til klubkammerat Martin i 4. runde, og dermed var Filip Boe Aarhusmester 2024! Jesper og Filip spillede remis indbyrdes i sidste runde, Uffe V nappede andenpladsen og ærgrer sig sikkert stadig over at have tabt en vundet stilling over Filip, ellers var han kommet øverst på skamlen.

Filip Boe blev Aarhusmester med scoren 3½ af 4    

I Mester 2 sluttede Nina af med to halve og endte på 3 af 5, som viste sig at være nok til en udelt andenplads, hun var ikke frisk på - med de sorte brikker - at udfordre vinderen Peter Grove. I Mester 4 spillede Oehlerich også remis i 4. runde, men så kom  pludselig en lynsejr i sidste runde, og dermed opnåede Per en tredelt førsteplads med 3 af 5!

Se mere på skak.dk her. Link til resultater her.


I morgen kl 13 starter så Senior DM, der spilles i FJORDSGADE FORENING- OG FRITIDSHUS, og der spilles 7 dage i træk, til og med søndag. Her har vi to Per-deltagere:
Oehlerich er klar igen og stiller op som nr 6 af 13 i 50+-gruppen, mens Holst er med i 65+-gruppen som nr 5 blandt 38 deltagere. Link til tabellerne her.

 

Nordre Vinter 2. runde & AaM klar
(09.
og 12. februar 2024) Af PE Nielsen

Der var desværre fire afbud til runden, men vi kigger på, hvordan det gik:

   

Mester 1: Eneste parti var Nina (tv) - Eivind, og her vandt Nina op imod træk 40 i et overbevisende frontalangreb på Eivinds konge (og dronning!), hun angreb med D, 2T og et par bønder!

 

Mester 2 forrest: Steen (tv) giver nonchalant en bonde i åbningen, Ulrik holder ved den, vinder en kvalitet og partiet.
Bagved vinder Sune
(th) ubesværet
over Christoph, pludselig røg Christophs dronning!

 

I Basis 1 (forrest) slap Lars' (tv) dronning pludselig dækningen af en springer på f4, Alfred slog den og Lars opgav sofort!
Basis 2
(bagved): Her fejler Thomas (th) i en svær stilling mod Hjorth og må ned

         
   

Basis 1 (forrest): Knud Erik (tv) vinder i et flot slutangreb over Søren.
I Basis 2
(bagved) vinder Jesper (tv) over Sofie

 

Basis 2: Partiet (forrest) Brian (th) - Henrik bliver aftenens langtrukne gyser, det tager vi nedenfor!
Bagved spilles et opgør i en VRS-turnering

 

I analyselokalet havde specielt Thye (th) en god aften, der var flere sejre over Tom (tv) og Oehlerich (midt i) samt redaktøren (bag kameraet) !
Tom herser over fake news, han vandt 2-0, godt nok meget heldigt!


Brian - Henrik: Brian får hurtigt overtaget, vinder et par bønder, men Henrik holder sig inde i kampen med opfindsomt taktisk modspil. Da Henrik må give sin hest for Brians h-bonde, ender vi i T+S mod T, og efter få træk ser det således ud:

 

 

En meget kritisk stilling, der truer 1.Sd7+ fulgt af 2.Sf6+ og mat med 3.Tf7 eller 3.Th7. Sort er i trækket og der er siger og skriver kun ét træk, der holder remis, hvilket?
Det eneste træk, der holder remis er 1...Kg8!

Henrik spillede 1...Tg5-g7, det er ikke det frelsende, hvorfor? (spillet endte dog alligevel remis!) - løsninger i begyndelsen af næste uge!
Efter 1...Tg7 kunne hvid ha' vundet med 2.Sd7+ Kg8 3.Sf6+ (dækker tårnet, sikkert overset af hvid) Kf8 4.Th8+ og mat i næste.
I stedet skete 2.Th8+ Tg8 3.Th-langt-tilbage og det er remis, 3.Th7 havde stadig vundet (med efterfølgende Sd7+), da kongen ikke kan flygte over g8!

 

Næste torsdag er der udsatte, og om 14 dage spilles tredje runde, link til tabellerne her.

 

 

AaM: I weekenden spilles Aarhusmesterskabet i 3F's lokaler på Sommervej 5, turneringen har tolv 6-mandsgrupper, altså 72 deltagere, fuldt booket, det tyder på, det er smart at sætte en øvre grænse på indbydelserne! Vi har (kun) to deltagere med: Nina i Mester 2 vandt denne gang lodtrækningen med nr 1 og tre hvide (!!), samt Oehlerich i Mester 4, han har også tre hvide med lodtrækningsnummer 3. Begge grupper virker meget jævnbyrdige; det gør de fleste grupper, størst spredning er der nok i Mesterskabsgruppen, hvor Filip Boe er favorit med Jens Ove som nr 2, men de sidste fire er alle farlige outsidere: Jesper Mørch, Ramsdal, Uffe V samt Martin M, se grupperne og følg med her - eller besøg lokationen og Mikkels kantine!

 

 

Første førsteplads på plads ...
(06. februar 2024) Af PE Nielsen

  Igen et fint slutstævne hos Syddjurs, vi sidder her bagest, Randers ude til højre

.... men det stod hårdt! Nordre II kom nemlig dårligt fra åbningerne mod VRS I, der i modsætning til tidligere i turneringen havde skrabet et godt hold sammen (runden før stillede de med blot 6 mand). Tre af vore stod hurtigt kritisk, og Randers mosede derudaf og vandt 6-2! Det betød, at vi skulle have mindst 4-4 for at vinde gruppen; det blev der dog ikke besvær med, pludseligt rullede gevinsterne ind! Og ja, før aftenens sidste parti var færdig, havde vi sikret førstepladsen med 5½-1½, tilbage sad Steen og kæmpede, han gav den dog for meget gas og tabte til 5½-2½ (med en forventet på 5,32).

   Oehlerich (bagest) og Mikkel vandt deres partier i sikker stil ....

.... og Noe (forrest tv) vred sig ud af en kritisk stilling og vandt, bagved vinder også Filip i et fint slutangreb   

Dermed vandt vi altså gruppen, om det så giver oprykning til 1. Division (2. Division er jo afskaffet!), står hen i det uvisse. Link til slutstillingen her.


  Forrest er der remiser til Lars og Jesper, mens Thomas vinder på 3. brættet

Allerforrest i salen spillede Nordre III mod Syddjurs III, og holdet kunne ikke helt leve op til de tidligere 2½-1½ sejre og måtte nøjes med med 2-2, og må nu nok se Randers III smutte fra dem, link til stillingen her, der resterer to runder.

 

Nordre Vinter 2024 godt i gang
(02.
februar 2024) Af PE Nielsen

Så kom vi i gang med vores vinterturnering, der var ramt af et enkelt afbud. Aftenens største overraskelse var, at Mester 1 blev først færdig, det er ellers ikke kutyme! Vi kigger på det:

   

Mester 1: Klitgård (forrest tv) klarer en halv mod Brondt, mens Nina (bagest tv) må ned mod Uffe

 

M1 bagest: Rejsende Eivind bliver presset fra start og må ned mod Rathlev, Mester 2 forrest:
Sune
(tv) taber duellen mod Oehlerich

 

Mester 2: Forrest må favorit Steen (th) ned mod Colin, mens Ulrik (bagved tv) redder en heldig halv mod Christoph

         
   

Bais 1 (med et afbud): Forrest trækker Jonas (th) sig sejrrigt ud af slutspillet mod Lars, bagved vinder Alfred (tv) aftenens hurtigste gevinst over Søren

 

Basis 2: I den jævnbyrdige gruppe vinder Hjorth (forrest tv) over Jesper, mens opgøret Sofie (th) - Henrik bliver remis, Sofie overså vist en gevinst

 

Basis 2: .... og endelig vinder Thomas (th) sikkert opgøret over Brian


Næste torsdag spilles anden runde, link til tabellerne her.


På mandag er Nordre II og Nordre III i kamp hos Syddjurs, Nordre II spiller sidste runde og er favorit til at vinde Mesterklassen, mens Nordre III spiller 5. runde mod Syddjurs III, her resterer 3 runder.

 

Nordre Vinter 2024 er klar til start
(30.
januar 2024) Af PE Nielsen

Så er grupperne på plads til klubturneringen, der har fire 6-mandsgrupper og starter på torsdag kl. 18.30. Nordre er, hvis vi regner B-medlem Jakob Rathlev med, repræsenteret med 50% af spillerne; Nina er ikke helt tilfreds med lodtrækningen, sort mod Uffe, Brondt og Rathlev, og jeg giver hende ret, den er hård! I Mester 1 er Klitgård, Nina og Rathlev oppe imod gamle kendinge: Uffe V, Brondt og Eivind. Og i Mester 2 er Steen C svag favorit foran Ulrik, Colin Watson og Oehlerich, men Sune kan være en farlig outsider, og Christoph Merkle er et for mig ubeskrevet blad ....

I Basis 1 er Knud Erik og Gert Medom favoritter, men det bliver også spændende at se Jonas igen! Basis 2 er tæt i toppen, med blandt andre Thomas og Jesper. Kribler det for at betale indskud kr 130,-, kan det ske pr mobile pay til 20 58 53 27 (Poul Erik) - husk dit navn, eller kontant torsdag. Link til tavlerne her.

 

Nordre I næsten i ligaen
(28.
januar 2024) Af PE Nielsen

I dag var Nordre I i hopla mod et svagt opstillende Aalborg I-hold; men selvom Aalborg I stillede uden de to bedste og med fire reserver i alt, stod de dog på papiret til ca. 2½. Det kom de ikke i nærheden af, for Nordre I havde medvind i dag og vandt med "Esbjerg-cifrene" 7½-½!

 
Såvel top som bund var i topform i dag: Tom (yderst til venstre) holdt Kølbæk stangen på bræt 1, og så gik det ellers slag i slag til 7½-½!

Samtidig gæstede konkurrenterne fra Esbjerg Jetsmark, det blev til en Esbjerg-sejr, men blot på 4½-3½. Det betyder, at Nordre I nu er snublende (?) tæt på ligaen igen, Esbjerg skal nemlig vinde med 3½ mere end os i sidste runde om 6 uger, vi møder Viborg, mens Esbjerg har Aalborg I. Link til tavlen her.

 

Poul Erik hev hurtigmesterskabet hjem
(26.
og 29. januar 2024) Af PE Nielsen

I aftes blev sidste del af hurtigmesterskabet afviklet; desværre var der afbud fra Michael Poulsen, så Thomas Overgaard trådte til i de de sidste fire runder i alle-mod-alle gruppen. Efter en fra mig elendig førsteaften - jeg stod til tab mod både Sune og Lars! - ja så havde jeg mere styr på begivenhederne denne aften: Første hurdle var Steen, som kun lå et point efter mig; jeg havde fordel, men fik ikke hugget ordentlig til, og Steen reddede den hjem til remis. For mig et ok resultat, ikke mindst da Michael ikke troppede op, så jeg undgik ham.


Foto Christian Thye

5. runde: Forrest slår Sune (th) Lars, bagved lykkes det mig (th) at vinde slutspillet mod Jesper

 
 

5. runde: Forrest vinder Steen (tv) over  Jonas, mens Oehlerich (tv) slår Thomas
 

 


Det lykkedes mig da også at køre de tre sidste hjem, så jeg sluttede med 6½ af 7 og dermed er klubmester 2024. I sidste runde vandt Steen opgøret mod Oehlerich og sikrede sig andenpladsen med 5½; Oehlerich gled dermed ned på 4. pladsen, da Sune noget heldigt vandt over en bravt kæmpende Jesper.
Link til ratet tabel her.På søndag kl. 12 spiller førsteholdet hjemmekamp imod Aalborg I i 3F's lokaler.

 

Det er også på søndag, der er tilmeldingsfrist til Nordre Vinter 2024, pt. er der (kun) 18 tilmeldte, klik her nu, hvis du skal med!

 

Vi skal igen have nye lokaler
(23.
januar 2024) Af PE Nielsen

Christianskirkens menighedsråd har desværre besluttet, at Nordre kun kan blive i deres lokaler frem til sommerferien. Årsagen er, at lokalerne fremover skal anvendes til ungdommelig, kirkeligt relaterede aktiviteter. Christianskirken har lovet at assistere os i forbindelse lokalesøgning, og præciserer, at det ikke er et fravalg af os - samarbejdet kører forbilledligt - men et tilvalg af andre.

Lokaleudvalget fra "sidst" genoplives derfor, så har du lokaleemner, der kunne være interessante, så kontakt venligst: Lars mail formand@nordre.dk / 29 66 10 47; Per Oehlerich permand14(a)hotmail.com / 61 40 62 31 eller Poul Erik poulerik@nordre.dk / 20 58 53 27.

 

Igen 2½-1½ til Nordre III
(18.
januar 2024) Af PE Nielsen

Nordre III kan man da kalde et konstant hold, nemlig den tredje af tre 2½-1½ sejr! Virkelig en skam, der ikke spilles med matchpoints .....

  Forrest vinder Lars, bagved må Jesper desværre ned; også Thomas vinder, mens Ken napper nok en halv!

Ja to gevinster, Lars vandt legende let med de sorte, og Thomas var koldblodig, da hans konge blev overfaldet, her var heller aldrig spænding om udfaldet. Desværre måtte Jesper ned, men Ken sikrede sejren ved at holde en halv med en bonde under. Den forventede var 2,17, så igen en udmærket sejr!

Gruppen med syv hold har jo oversiddere, så man kigger bedst på stillingen ved at se på, hvor mange points man har afgivet: Randers III har kun afgivet 2½, vi er næstbedst med 4½, hvorefter der er et stort spring til de øvrige, der alle har afgivet 7½, 8 eller 8½. Således tolket ligger vi på en solid andenplads, og vi mangler stadig at møde Randersholdet, så meget kan ske inden og på slutstævnet den 5. marts! Link til tabellen her.


Ud over vore fire spillere mødte kun Thye og jeg op på denne aften (hvor der ellers ikke var vigtige håndboldkampe?!) for at kigge på, analysere lidt eller spille lidt uforpligtende lyn. Thye mente: "Det er irriterende, at ikke flere kommer i klubben, når de ikke selv skal spille". Jeg giver ham helt ret, det gør vores klub meget død - gid det må bedres ....

 

Kandidatresultat til Per Hansen
(18.
januar 2024) Af PE Nielsen

Haderslev Skakklub har gang i en skæbnesæson i 2. Division Gruppe 3 (kig evt her), idet nr. 1-3 "rykker op" i en af de kommende fire 1. divisioner, mens de øvrige fem hold hårdt og brutalt bliver smidt ud af Divisionsturneringen - en af mine hovedanker mod den nye destruktive system, der kommer til at gå hårdt ud over vore købstadsklubber. Pt. ligger Haderslev tre points under "stregen", så der skal pæne sejre til i de sidste tre runder, for at de forbliver i Divisionen.

  B-medlem Per Hansen gør det fabelagtigt i Haderslev og har lavet kandidatresultat!

Men det er i alt fald ikke Per Hansens skyld, han har nemlig i nattens mulm og mørke på bræt 3-4 (i praksis, han står egentlig som nr. 5) scoret maksimum 5 af 5 !! Det havde jeg bemærket, men - ligesom i øvrigt Per selv - ikke husket, at det udløser et kandidatresultat! Det er Per - og nu jeg - blevet gjort opmærksom på, og hjertelig til lykke med det, Per! Per arbejder meget med skakken, og det skulle være mærkeligt, hvis Per ikke griber chancen og stiller op i påsken, det spekulerer han helt sikkert over på sine mange naturture i det sønderjyske!

 

Nordre II også til tops i Randers
(17.
januar 2024) Af PE Nielsen

  Fem remiser og tre sejre, vinderne var Benjamin (forrest), Noe (bag ham) og allerbagest Sune: 

I søndags tog feltherrerne remis i toppen og lod os fodtudser gøre arbejdet færdigt! I går var jeg så rykket op i hierarkiet og tog (med en forventet på 0,89!) remis, og lod fodtudserne om det grove! Det gjorde de til UG, de kritiske blev halveret og de lovende kom i mål som sejre; flotte arbejdssejre til Benjamin, Noe og Sune. Slutresultatet 5½-2½ (lidt over forventet) var mere overbevisende end førsteholdet, og førstepladsen er nu meget tæt på før sidste runde den 5. februar i Hornslet.

Vi har 2 points forspring plus bedre matchpoints og næppe den sværeste modstander i sidste runde, kig her. Om en evt. førsteplads så betyder oprykning, står hen i det uvisse pga. overgangsordningen i forbindelse med omlægningen af divisionsturneringen. Man kunne også godt være lidt bekymret for, om vi overhovedet kan håndtere to samtidspillende divisionshold ... holdene har en del afbud, og kræfterne der arrangerer søndagskampene er også mest andenholdsspillere .... Men selv om det ikke bliver til oprykning, kan vi "risikere", at hovedkredsen går over til søndagskampe i "Mesterrækken" (som reelt hedder Gruppe 1).

I morgen torsdag er det så tredjeholdets tur, mon vi ska' ha' tre førstepladser i år .....?

 

Nordre I til tops i Esbjerg
(12.
og 13. januar 2024) Af PE Nielsen

  Vi sad lidt hulter til bulter, men forrest er det Sloth-Røggaard, bagved Johnni Veng - Tom

Som det fremgår af fotoet nåede jeg at tage et billede inden begge topopgørene blev taget remis efter få træk! Sloth og jeg var reserve for Abildlund og Rewitz, og det overraskede naturligvis Esbjergholdet og dejligt at kunne spille skak, uden at være forberedt ud af banen på forhånd! Vi fik den nødvendige lille sejr på 4½-3½, nok til at bringe Nordre I i front, dog nu kun på matchpoints, 10-7 i vores favør. Resultatet kan vi være bedst tjent med ud fra spillet, det blev til sejre til Holst og mig og kun et enkelt nederlag. Vi har det letteste program i de sidst to runder, men det drejer sig altså ikke om matchpoints, så ....! Link til tabellen her.

 

Karl Pedersen er død, 83 år gammel
(13.
januar 2023) Af PE Nielsen

  Store Karl er afgået ved døden

 

I torsdags blev jeg informeret om, at Karl Pedersen var afgået ved døden. Karl kom til Nordre i 1963 og var med på det stærke Nordrehold, der vandt flere mesterskaber i 60'erne. Store Karl, som han blev kaldt, var en frygtet modstander, som man aldrig kunne vide sig sikker mod, og han triumferede mange gange med sin kære Volga-gambit, også på international plan. Karl neddroslede skakken i de år, hvor han var dekan ved det naturvidenskabelige fakultet ved Århus Universitet. Med årene var sygdommene hårde ved Karl, og han døde altså her i starten af januar og blev bisat i går fredag. Nærmere mindeord i det kommende klubblad.

 

Ære være Karls minde.
 

 

Hurtigskakmesterskab og holdkampe
(12.
og 13. januar 2024) Af PE Nielsen

Desværre havde ingen førsteholdsspiller lyst til at deltage i årets hurtigskakmesterskab, men vi kom 8 til start og besluttede at udvide fra 6 til 7 runder, så vi kunne spille alle-mod-alle, betænkningstiden var 20 minutter plus 5 sekunder/træk; tre runder i går, de sidste runder fire den 25. januar kl. 19.00. Her er deltagerne linet op i første runde, Christian Thye er fotografen:

   
Fra venstre: Jonas besejrer overraskende Michael , bagved var Jesper tæt på mod Oehlerich, men tabte til sidst, Sune taber til mig, og Steen slår Lars

Anden runde gav vist de forventede resultater, dog måtte Jonas ned mod Sune i et på papiret lige opgør. Efter 2. runde havde kun jeg maksimum, men i tredje runde kom jeg alvorligt på den i partiet mod formand Lars, der fik et klart vundet tårnslutspil; det blev desværre misset, og Lars gik også forkert i er remis-bondeslutspil og tabte sogar, meget heldigt for mig. Oehlerich vandt over Jonas, Steen slog Lars, og så var der remis mellem Sune og Michael. Dermed fører jeg med 3 af 3, Oehlerich og Steen har 2, mens Sune og Michael har 1½.

           
Red. i alvorlige problemer mod Lars - foto Jesper Breining


Og så går det ellers løs med holdkampe, der inkluderer vigtige topopgør:

  Søndag spiller Nordre I ude mod Esbjerg; Esbjerg er ét point foran os

  Tirsdag spiller Nordre II ude mod Randers; Randers er ét point foran os

  Torsdag spiller Nordre III hjemme mod Hørning; også en topkamp, men mere uoverskueligt pga. oversiddere

 

Hurtigskakmesterskab, AaM og Senior DM
(07.
januar 2024) Af PE Nielsen

Klubbens hurtigskakmesterskab spilles over to torsdage, den 11. og den 25. (ind imellem spiller Nordre III hjemme den 18.). Der er tilmelding lige før turneringen på torsdag kl 18.45, og vi håber naturligvis på et pænt fremmøde! Der spilles tre partier på torsdag og igen den 25. med start kl 19.00.


Så er jeg blevet bedt om at erindre om følgende to turneringer i februar omkring Vinterferien:

Aarhusmesterskabet der spilles hos 3F i Hasle (hvor klubbens divisionshjemmekampe spilles), der spilles 5 runder, en fredag og to hhv. lørdag og søndag i weekenden den 9.-11. februar; SK68 og Nordre arrangerer mesterskabet, pt. er der kun tilmeldt én fra Nordre, frem af busken !! Link til indbydelsen her.

Senior DM i nærskak arrangeres af SK68 i perioden mandag den 12. februar til den 18. februar, og der spilles i  FJORDSGADE FORENING- OG FRITIDSHUS, den tidligere Fjordsgades skole. Det er sparsomt med tilmeldinger, og endnu har ingen Nordre-senior meldt sig .... link til indbydelsen her.

 

Tom bedst i Nytårslyn & Allerød
(05.
og 07. januar 2024) Af PE Nielsen

Seks spillere trodsede snevejret og nåede frem til Nytårslyn i aftes:

Fra venstre: Lars, Tom, Jonas, Jesper og Thye, og så var jeg der (som fotograf!)

Tom måtte ned med ½-1½ mod Jonas, men var så sikkerheden selv mod resten og kørte i mål som en sikker nr. 1 med 8½ af 10! Jeg havde derimod en skidt aften og tabte 0-2 til Tom, næsten uden at gøre modstand! Yderligere måtte jeg ned en enkelt gang mod Thye, og da Thye også - som jeg - opnåede 7 points, delte vi andenpladsen. Jonas blev nr. 4, mens Jesper, der bed godt fra sig og bl.a. havde Thye i sækken (men han smuttede), blev nr. 5.

I Grand Prix stillingen betyder det, at jeg lige bevarer en svag føring foran Tom, mens Jonas rykker op som bedste basisspiller. Julelyn udgik jo, så sidste disciplin Klubmesterskabet i lyn bliver afgørende. Link til nytårstavlen her og GP-stillingen her.


Desværre er klubbladene ikke nået frem til mig endnu, de ligger et eller andet udefineret sted hos Post Nord .....


Endelig skal det nævnes, at Nina Høiberg (igen) i år deltager i Allerøds jubilæumsturnering her i weekenden, og hun er kommet i særdeles skrap selskab som den tredjelavest-ratede i Gruppe 1, kig lige tabellen her! Link til live her, hvor du kan følge Nina mod Mikkel Strange fra kl. 19 (klik på navnene i toppen og skift ud).

Afslutning: Nina havde det som forventet hårdt i turneringen og stod før sidste runde med blot ½ af 4, men i sidste runde sluttede hun fint af med en remis imod Jens Ramsdal; det ene point var ca. ½ under forventet. Sune Berg Hansen vandt turneringen med 4 af 5, et halvt bedre en Hector og Kåre Hove. Link til slutstillingen her.

 

Nytårslyn og klubblad
(03.
og 04. januar 2024) Af PE Nielsen

I morgen torsdag afholdes der Nytårslyn, hvor betænkningstiden er 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. Forhåbentlig tager snestormen af, så vi ikke også må aflyse Nytårslyn'en! Der er tilmelding i klubben i morgen kl 18.45.

Torsdag kl 15.00: Det er netop besluttet, at vi prøver at gennemføre i aften!

Og om Post Nord når frem til mig i dag som lovet, har jeg det nye klubblad med:                          
... er i skrivende stund ikke nået frem ....

 

Kursus i live-udstyr
(03.
januar 2024) Af PE Nielsen

Fra 6. Hovedkreds har vi modtaget følgende:

Indbydelse til kursus i brug af live-udstyr

Dansk Skak Unions 6. Hovedkreds har nu i flere år tilbudt lån af live-udstyr til transmission af skakpartier.
Dette tilbud er blevet flittigt brugt, hvor gode kapaciteter har stillet sig selv til rådighed for at opsætte og styre udstyret. Efterhånden vi desværre i den situation, at byrden er lagt over på ganske få personer, hvorfor det kan være en udfordring at sikre folk til at passe live-transmissionen ved et arrangement.

For at udvide mulighederne for klubberne til sikre en live-transmission af deres større arrangementer og divisionsrunder, har vi i hovedkredsens i samarbejde med Morten Fredgaard Rasmussen valgt at lave et kursus i brug af live-udstyr til transmission af skakpartier. Ønsket er at få lært folk op i så mange klubber i hovedkredsen som muligt, sådan at klubberne kan have deres egne folk til håndteringen. Håbet er også, at klubberne hermed i mere udvidet grad vil tage live-udstyret i brug til glæde for skakfolket i vores område.

Der vil bl.a. blive gennemgået opsætning og håndtering af det fysiske udstyr, opsætning af live transmissionsprogrammet og tilkobling til live-skak hjemmesider til visning.

Navn:                 Kursus i brug af skakudstyr til transmission af skakpartier   v/ Morten Fredgaard Rasmussen

Tid:                    Søndag d. 4. februar 2024, kl. 12:00 – 16:00

Sted:                  Voruphuset, Lønstrupvej 10, 8940 Randers SV

Tilmelding:        se nedenfor! Sidste tilmeldingsfrist er d. 29. januar 2024, hver klub kan tilmelde op til 2 personer

Der vil være forplejning til middag og derfra kaffe, te og kage.

Er du interesseret i at deltage, så henvend dig til formanden pr mail larsc0901@gmail.com eller telefonisk 29 66 10 47.

 

Ældre nyheder...