Nyheder

Tårn og to springere er gift!
(17
. september 2021) Af PE Nielsen

   

 

Mesterskabsklassen: Vagn kigger interesseret på partiet Svend Aage (ryggen til) - Jan C. Bagved skimtes Lars Noe (tv) og det spændende parti Lars Hansen - Nina

 

Bagest her Mester 2, og forrest Basisklassen.
Cirka midt i billedet ses Sune Huus, der var én af de
to spillere, der satte mat med tårn og 2 springere!

 

Analyse er jo henvist til gangen, og det gik ok.
Bagest ses Thomas Overgaard analysere sit parti, forrest Jonas (ryg), Mikkel og TL Tom med kasketten

 

   Så fik vi startet klubmesterskabet op, og det blev en spændende aften! I Mesterskabsklassen var der afbud fra Rathlev, så der blev spillet tre partier: Noe måtte ret hurtigt kapitulere mod Vagn, Jan fik et fint slutspil ud af sin Jänisch og vandt, og tilbage så et meget spændende parti mellem Nina og Lars Hansen. Nina fik en lidt suspekt stilling, men Lars H var lidt for oversmart med Sxf7?! Nina var tæt på straks at svare ...Df6, men gik i boksen og trak noget andet; det skulle hun ikke have gjort, ...Df6! var stærkt og ville ha' tvunget Lars til et kvalitetsoffer. Nu fik Lars igen fordel, store taktiske forviklinger, Lars giver dronningen og sætter mat med tårn og to springere! En spændende første aften, og min vinderkandidat Lars H lever ....

   Mester 1: Der var afbud fra Christian Thye. Og her gik min kandidat Morten Lyck kold, han stod godt, men Steen C er jo ein verdammtes gutes fighter, og han fik gang i noget på D-fløjen, og da Mortens h-bonde blev faretruende, fik Steen byttet Mortens dame af mod to tårne, hvorefter Steens dronning ryddede munden på Mortens stilling, 1-0 til Steen! Der var også sejr til Dennis over Rudbeck - dejligt at se ham tilbage ved brættet! - mens Søren K og Oehlerich delte i et parti, hvor Søren ellers havde teten.

   I Basisklassen vandt Jonas ret ubesværet over Albert, mens Thomas Overgaard blev pryglet af Sparvang! Sune fik hurtigt overtaget i sit parti, og slutteligen satte han mat med ... ja tårn og to springere, en livsfarlig cocktail !! Det sidste parti mellem to gæster blev taget remis i begyndende tidnød.

  Sune har lige på en springerskak spillet 38.Kg4-f3 og sort gav op pga. de to udækkelige mattrusler: 39.Tf7# og 39.Sg6#

   Næste torsdag spilles 2. runde, torsdag den 30/9 er der udsatte og ikke mindst kl. 19.00 foredrag med Jesper Thybo, så nogen vælger nok alternative aftener til deres udsatte! Link til tabellerne her.

 

 

Klar til klubmesterskabet
(14
. og 15. september 2021) Af PE Nielsen

   Så har turneringsleder Tom Petri fået tømret turneringen sammen, og det har han gjort rigtigt godt: 24 deltagere, og det vil sige tre 8 mandsgrupper, også perfekt for Tom selv ;-). Bækgaard var egentlig tilmeldt, men har trukket sig, men alligevel ser Mesterskabsgruppen temmelig spændende ud! Vi har denne gang hele fire gæster med: Lars Hansen, SK68, Jakob Rathlev, Jetsmark og så de to gamle kendinge Vagn Jensen, Å/S og Svend Aage Madsen, Randers. Disse fire skal så udfordres af tre førsteholdsspillere: Thomas Klitgaard, Nina Høiberg og Jan Christensen samt andetholdsspiller Lars Noe. Ratingmæssigt ser gruppen utrolig jævnbyrdig ud med Rathlev og Lars H som svage favoritter. Min favorit er Lars H, der i lang tid har ligget i intervallet 2200-2300, men nu er på nedtur - kan han stoppe den og vinde her? Eller bliver det den mere stabile Rathlev? Eller - forhåbentlig! - en af vore egne!?

   I Mester 2 er gæst Aage Olsen, Randers og vores Dennis Hemdorff (fra Randers!) favoritter, men spændende bliver det også at følge hjemvendte Christian Thye-Petersen, der ratingmæssigt spiller 3. violin - lader han sig fuppe af Steen C, der også er med i klassen!? Jeg har dog også et godt øje til gæst Morten Lyck Hansen, SK68, der på det seneste er blevet basisspiller. I Basis 1 er Jonas Nielsen rating- og min favorit, men måske kan Sune Huus yde ham modstand ...?! Link til tabellerne her.

VIGTIGT !!

   -  Kom i god tid!
   -  Parkering:  Der er parkering ved nordenden af bygningen
  (og parkering ved sydenden er strengt taget forbudt!)
   -  Indgang: Der er stadig - uanset et tåbeligt skilt -  indgang ved sydenden af bygningen (så gå tilbage langs bygningen, hvis du parkerer i nord)
   -  Indskud udgør 125,- kr, kan betales kontant, hvis ikke får du en seddel med hjem og skal overføre til en konto

 

 

Chess House's generalforsamling mv.
(14
. og 15.september 2021) Af PE Nielsen

   I morgen onsdag kl. 19 genoptages den suspenderede generalforsamling i Chess House, Da den blev afbrudt den 18. august (læs her), var det fordi det ikke var muligt at finde ny formand og kasserer. Der er så i mellemtiden afholdt et  uformelt samarbejdsmøde den 1. september (læs her). Jeg er ikke opdateret omkring status, så det bliver meget spændende, hvad der sker på mødet i morgen.

GENOPTAGELSEN: Der blev valgt en ny bestyrelse, flere bl.a. formanden Thomas Vestergaard fortsætter. Som ny kasserer blev valgt Philip Konrad Hviid fra Århus/Skolerne.

   I weekenden den 24.-26. spetember holder landholdet træningssamling i Chess House. Fredag aften afholdes en åben lynturnering, og har du lyst til og mod på at møde forhåbentlig flere fra landsholdet, så kig nærmere her (max 32 deltagere).

   Og så vil jeg også lige nævne Hurtigskak-DM for seniorer (50+ hhv 65+), som afholdes af SK 1968 i weekenden 2.-3. oktober, det foregår i Solsalen ved Fjordsgades skole. Link til indbydelsen her.

 

Spillermøde og klubmesterskab
(9
. september 2021) Af PE Nielsen

   Spillermødet i aften blev et af de mindre dramatiske. og holdene kommer til at ligne holdene fra sidste år, så der er kun en mindre afklaring udestående.

   Klubmesterskabet løber af stabelen næste torsdag. Bestyrelsen har besluttet at prøve at kontakte andre klubber for at få deltagerantallet op, men det ville naturligvis også være fint med flere Nordredeltagere, og man har forlænget tilmeldingsfristen til på mandag. Over gerne en gang mere og kig her.

 

Festugen blev en stor triumf for Nina!
(6
. og 7. september 2021) Af PE Nielsen

   Efter et par sløje turneringer spillede Nina en flot turnering og opnåede en tredelt førsteplads og er dermed en af tre Festugemestre anno 2021!

   I weekenden blev der spillet Festugeturnering i Chess House (to hurtigpartier fredag og så 2 x 2 emt-partier lørdag-søndag), og vi havde to med i det 28 m/k store felt, der spillede 6 runder Schweizer i én gruppe. Turneringen blev en stor triumf for Nina Høiberg, der efter et par slatne turneringer har spillet sig i storform! Nina tabte ikke noget parti, spillede remis imod de to nærmeste og slog resten. Hun havde en forventet på 2,75 og delte førstepladsen med Martin Matthiesen, SK68 og tyskeren Mark Simkin, alle tre med 5 af 6! Martin havde bedst korrektion foran Nina, men præmierne deltes.

   Per Oehlerich deltog ligeledes, og han gjorde det også meget fint med 3½ af 6, godt én over forventet; han måtte dog i sidste runde ned mod netop Nina.
Link til turneringstabellen her og læs også nærmere om turneringen på chesshouse.dk her.

   Nina har i en mail lige korrekset mig: Tallet i forventet score gælder kun de 4 ratede partier (vi spillede med det irriterende system, hvor man starter med 2 hurtigskakpartier fredag aften), så både Per og jeg scorer over forventet, men ikke specielt meget; vi vinder vel begge 5 ratingpoint – men lidt har også ret!

 

Spillermøde om holdsætning
(4
. september 2021) Af Mikkel Hansen

   Næste torsdag afholdes kl 19.00 spillermøde om holdsætninger til den kommende sæson. Hvis du ønsker at skifte status i forhold til sidste år (fx gå fra passiv til aktiv på et hold), hvor turneringerne jo blev aflyst, send venligst en mail til mig (formand@nordre.dk) eller Jonas (jonasneslein@hotmail.com) så hurtigt som muligt, tak!

  Din status sidste år kan du se på sidste års Styrkeliste her.

 

Tilmelding til Thybo-foredraget
(4
. og 8. september 2021) Af Mikkel Hansen

   Bestyrelsen har holdt møde og er blevet enige om, at vi foretrækker en tilmelding fra medlemmerne pr e-mail, hvis man ønsker at komme til foredraget den 30. september. Dette er at hensyn til pladsen, da vi også kan forvente et par stykker udefra. Så hvis du ønsker at deltage, send venligst en mail til mig (formand@nordre.dk) eller Jonas (jonasneslein@hotmail.com) så hurtigt som muligt, tak!

   Titlen på foredraget bliver:  "Pres modstanderen" med denne beskrivelse: Jesper Thybo instruerer gennem sine egne partier, hvordan man presser sin modstander på den mest effektive måde. Foredraget kommer også til at handle om Jespers egne fortællinger om hans vej til U-18 EM og stormester-titlen. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål.

 

Bækgaard hurtigskakmester!
(4
. september 2021) Af Mikkel Hansen /PE Nielsen

   Der dukkede to mere op i torsdags, Thomas Overgaard og Søren Korshøj, og derfor blev denne hjemmelavede seddel lavet i fællesskab, så de to nye også fik lov at spille:

   Bækgaard blev ikke helt overraskende den sikre vinder med 4½ af 5 ved at vinde over Steen og Jonas, og formanden nappede andenpladsen med 3.

    Bækgaard er skiftet til Jetsmark, men han er særdeles aktiv som B-medlem: Blev i juni lynmester, vandt så augustlyn og nu hurtigskakmester!    

 

Senior-EM for hold
(30
. august 2021) Af PE Nielsen

   I dag starter senior-EM for hold i Prag. Vi har igen Per Holst med i 65+-klassen, og han spiller 3. bræt på det danske hold. Læs nærmere på skak.dk her.

 

Samarbejdsmøde i Chess House
(29
. august 2021) Af PE Nielsen

   Krisen kradser i Chess House, og formanden Thomas Vestergaard har derfor udsendt denne mail til en bred kreds:

Gode skakven!

 

Chess House inviterer medlemmer, brugere og andre venner af huset til et uformelt samarbejdsmøde onsdag den 1. september kl. 19.00 i foreningens lokaler på Olof Palmes Alle 11, 8200 Aarhus N.

Formålet med mødet er at få afdækket hvilke typer af arrangementer og turneringer, vi skal tilbyde i fremtiden.

Dernæst skal vi meget gerne kunne blive enige om en måde at drive Chess House på fremover, der involverer flere frivillige, end vi er lige nu. Vi sigter ikke efter at lægge store byrder på de frivillige, men meget mere på at skabe en stor gruppe, der vil hjælpe med alt fra dommergerning, kantinemedhjælper, live-master, fotograf etc. Om man så kun kan tage en enkelt vagt i kantinen under AaM eller lave ris a la mande til julefrokosten, så er alle bidrag velkomne.

Man kan roligt komme til samarbejdsmødet, man kan ikke blive valgt til en officiel post. Det kan man først 14 dage efter, hvor vi genoptager generalforsamlingen. Men inden da, vil det være en stor hjælp, at vi har fået en række frivillige til at sige ja til Chess House.

 

 

Med venlig hilsen 

Thomas Vestergård

 

Festugeturneringen afholdes i den kommende weekend, se her. Pt. er (kun) Nina Høiberg tilmeldt fra Nordre ....

 

Midtvejs i hurtigskakmesterskabet
(27
. august 2021) Af Mikkel Hansen

   Seks spillere mødte op til første halvleg af hurtigmesterskabet over to torsdage, og der var godt med dramaer fra første træk! Steen C (Fup) stod for dagens overraskelse, da han fuppede Klitgaard med en springergaffel i slutspillet mod konge og løber. Jonas stod over mod både Oehlerich og Fup, der dog begge fik hevet en halv hjem.

De to favoritter Bækgaard og Klitgaard spillede remis ved trækgentagelse i slutspillet, og jeg kom med dagens åbningsoverraskelse med hvid mod Fup: 1.d4 d5  2.h4!? g6??!  3.h5!, og dette noget alternative forsøg på at undvige teorien, kom Steen sig aldrig over (til stor morskab i øvrigt). Status her efter de første 3 runder er, at Bækgaard fører med 2½ af 3 med Jonas og Mikkel efter sig, men: intet er afgjort endnu.....

 

Smuk skak med mere!
(23
. august 2021) Af PE Nielsen

   Begge Nordres deltagere i Smuk skak i Skanderborg endte med en score på 3 af 5, Nina Høibergs i Mester 2 dog pga. et gratis point i sidste runde, så den reelle score var 2 af 4, på niveau med det forventede. Sune Huus var godt kørende i Basis 7 og førte før sidste runde; her blev det desværre til et nederlag og derfor kun en delt 2.-4. plads, scoren var en anelse over forventet. Link til tabellerne her.

   Der er nu 16 tilmeldte til klubmesterskabet, og der tegner sig en spændende mesterskabsgruppe, spørgsmålet er om også den mangedobbelte mester Tom Petri dukker op ... Der er stadig god tid til tilmelding, men jo før du melder dig, jo flere trækker du måske til, kig her.

   Og endelig er der jo så vores jubilæumsfest! Du har nu kun en uge til at tilmelde dig, hvis du skal med til den fantastisk billige pris á 48,- kr! Er du senere på den end den 31/8, ja så må du slippe en halvtredser ekstra, og det ville da være ærgerligt?! Pt. har jeg registreret 18 tilmeldte medlemmer samt 6 ledsagere, så fest skal der helt sikkert blive! Ud over at indbetale pengene på klubbens konto, husk da også lige at sende en mail til poulerik@nordre.dk! Læs nærmere om proceduren (den blå del!) her.

 

Bækgaard vandt Augustlyn'en
(20
. august 2021) Af Per Oehlerich

   Augustlyn startede op med 6 deltagere, og vi valgte at spille dobbelt runde alle mod alle. Efter den første halvdel førte Dennis og Thye turneringen med 11 point, begge ubesejrede, Martin Bækgaard fulgte straks efter på 10 point. I sjette runde besejrede Bækgaard Thye, og så var de to tilbage i kampen om sejren.

   I syvende runde Spillede Dennis remis med Thye, og Bækgaard smuttede så i spidsen med endnu en gevinst. Begge vandt de i 8. runde, men i 9 runde vandt Bækgaard ovre Dennis, og dermed var sejren sikret inden sidste runde skulle afvikles. Det forhindrede dog ikke at Bækgaard fik fuldt hus i anden halvdel af turneringen, og han blev en fortjent vinder med 25 ud af 30 mulige point. Dennis blev nr. 2 med 21 point, og Thye kom på tredje pladsen.

   Ellers er det værd at bemærke, at Benjamin virkede lidt rusten, men fik banket noget af rusten og kom godt igen. Per spillede skidt og satte sikkert alle de ratingpoint til, som han vandt i sidste turnering. Sune sluttede feltet af, og syntes at han havde fået hård modstand, dertil er blot at sige, at Sune spillede rigtig godt og havde mange gode stillinger, hvis blot han spiller lidt hurtigere vil mange få problemer med ham fremadrettet.

   Til sidst skal blot nævnes, at vi savnede nogle flere, fx Fup, som vi troede ville have en tiltrængt revanche mod diverse spillere, men det er jo stadigvæk ferietid for nogle ... Vi håber at flere kommer næste gang, og ellers er der jo en chance i det kommende hurtigskakmesterskab de næste to torsdage - der er tilmelding i klubben næste torsdag kl. 18.45.

 

Augustlyn og Smuk skak i Skanderborg
(17
. august 2021) Af PE Nielsen

   Torsdag kl. 19.00 starter årets Lyn Grand Prix bestående af fire lynturneringer op med Augustlyn. Der er tilmelding kl. 18.45, og altså start kl. 19.00.

   I weekenden er der så en 5 runders EMT i Skanderborg, og det er i forbindelse med både en IM- og en GM-turnering. Pt. har Nordre to tilmeldte blandt de i alt 76 tilmeldte: Nina Høiberg og Sune Huus, måske også noget for dig!? Kig her.

 

Klubben åbner op igen i aften
(12
. og 13. august 2021) Af PE Nielsen

   Klokken 19.00 i aften åbner klubben op for en ny sæson. Det bliver med sommergensyn og uformel åbningslyn. Vel mødt!

Fra Christian Thye har jeg modtaget følgende efter opstartsaftenen:

   Om den fortløbende duel: Det meddeles i dette øjeblik, at Fups tropper (igen) har overgivet sig til Thye i Bunkeren – de ydmygende cifre 16½-6½ danner nu baggrund for forhandlinger om en revanche. Fup udtaler: ”Jeg overvejer Backgammon” ....

 

 

GM Jesper Thybo gæster Nordre!
(6
. august 2021) Af PE Nielsen

Vi kan se frem til et spændende foredrag, når unge stormester Jesper Thybo gæster klubben sidst i september! 

   I anledningen af jubilæet er det lykkedes at få Stormester Jesper Thybo til at komme og fortælle om sin karriere. Da Thybo er bortrejst omkring jubilæet i november, har man derfor lagt sig fast på torsdag den 30. september - så sæt allerede nu kryds i kalenderen! Aftenen var i forvejen afsat til udsatte i det kommende klubmesterskab. Nærmere om arrangementet her på siden, når vi nærmer os!

 

ÅS/CH sommerskak slut
(1. august 2021) Af PE Nielsen

   Jan Christensen sluttede på 4 af 9              -               Peer Ole Pedersen sluttede på 2½ af 8         -  Fotos Thomas Vestergaard

   Så blev IM-turneringen færdigafviklet, og den unge tysker Ruben Gideon Koellner færdiggjorde sin IM-titel i sikker stil, efter 7 pinde i streg sluttede han af med to halve! Jens Ove Fries reddede lige andenpladsen i hus i direkte duel med Mikkel Antonsen i sidste runde, hvor han holdt remis. Du kan læse mere om turneringen på chesshouse.dk her og på skak.dk her.

   Vore to deltagere gjorde det udmærket og endte begge lidt over forventet; Peer Ole fik kun 8 partier, da han i sidste runde skulle møde den udgåede svensker William Olsson (nej, ikke Shubidua's fra Colorado Springs). Jan lavede 4 af 9 efter en god stime midt i turneringen. Jeg talte med Peer Ole her søndag, og han var glad for at have været med, selvom det havde været hårdt, alle jagter jo den lavestratede! Men at han har arbejdet koncentreret fremgår af, at han slet ikke havde registreret, at TV2 Østjylland filmede, mens han spillede! Peer Ole reddede sin turnering på en rigtig god onsdag, der bød på dobbeltrunde, 2 af 2! Link til tabellen her.

 

Status i ÅS/CH sommerskak & Festuge
(28
. og 29. og 31. juli 2021) Af PE Nielsen

   

 

I aftenens 4. runde var Jan (forrest tv) og Peer Ole (bagved Jan) kommet til bords efter at de begge tabte i 3. runde tidligere på dagen

 

Spillerne sidder tæt i lummervarmen, Jan var ikke særlig tilfreds med forholdene. Tilsyneladende virker udsugningen ikke som tiltænkt, og det er hårdt lige nu

 

Al analyse foregår ude på gangen.
Her er det Jens Ove (TV) og Jens Ramsdal, der kigger på Ramsdals nederlag til Mikkel Antonsen

 

   Jan var rimelig godt tilfreds med spillet, bortset fra at han missede en nem remis i 3. runde mod Klaus Berg. Her til aften kom han ud i noget meget taktisk, der endte med, at Jan tog evig skak. Jan har nu 1½ af 4, minimalt bedre end det forventede. Peer Ole synes også, det er hårdt i varmen; men efter at have tabt de to første, er han kommet godt i gang og har vundet de næste to, hvilket er klart bedre end det forventede 1,25.

   Ruben Koellner er med sejr over Björn Ahlander gået i front med 4 af 4, lige efter ligger Jens Ove Fries med 3½ og herefter Mikkel Antonsen med 3. Link til tabellen her, og online her. Artiklen på skak.dk melder om forrygende kampskak i turneringen, hvilket jeg er helt enig i, læs mere her.

Update lørdag kl. 15.30: Det er stadig forrygende skak, der spilles i turneringen! Den førende og suveræne tysker Ruben Koellner vandt et drama over Pelle Bank og har stadig maksimum efter 7 runder! Og et endnu større drama var opgøret Mikkel Antonsen - Klaus Berg, som endte i remis efter forrygende fight fra begge parter!

   Desværre fangede Jens Ove Jan C på det forkerte ben i en eller anden JOFN-flodhest-lignende åbning og udspillede Jan. Også Peer Ole måtte ned. Peer Ole er på forventet før de sidste to runder, Jan et stykke over - jeg glæder mig til de sidste to runder, den næste starter i aften kl. 18.30, den sidste i morgen kl. 11.00.

   Turneringen var med i et klip i aften (lørdag) i TV2 Østjylland, her kan du se klippet starte med feltets flotteste fyr, se klippet her. Samme sted finder du også en artikel, der fortæller, hvorfor der ikke var nordmænd med, se artiklen her.

 

   Jeg har lovet Thomas Vestergaard at lægge et godt ord ind for Festugeturneringen, der netop er offentliggjort, indbydelse og tilmelding her. Det bliver igen med hurtigpartier fredag aften (kun to styks), efterfulgt af 2 x 2 partier lørdag-søndag med fuld betænkning.

 

Forny dit Chess House medlemskab
(26
. juli 2021) Af PE Nielsen

   Så er det tid til at forny sit Chess House medlemskab. Du kan vælge mellem et 2. halvårsmedlemsakb til 250 kr eller støtte CH med et helt års kontingent på 400 kr. Kontingentet kan klares på to måder: Indsætte beløbet på vores konto 2251-3484193486 hos Nordea, eller betale via Mobile Pay til 9460RU. Man skriver 9460RU i stedet for et telefonnummer i Mobile Pay. Er du barn eller studerende, læs nærmere her.

 

Ny sejr til Dennis Hemdorff!
(26. juli 2021) Af PE Nielsen

   Syddjurs' sommer-EMT er netop blevet afviklet, og delt Randersmester Dennis Hemdorff gjorde det igen, denne gang blev det til en tredelt førsteplads med 4 points af 5 mulige, og så vidt jeg kan se, havde  Dennis endda den bedste korrektion - link til tabellen her.

   Mindre godt gik det Nina Høiberg i Helsingør, hvor hun i Konventum-turneringen lå på en delt sidsteplads før sidste runde; heldigvis vandt Nina bundopgøret i sidste runde og avancerede lidt og begrænsede således ratingtabet. Link til tabellen her.

   I aften indledes så Århus/Skolerne & Chess House's sommerskak med Jan Christensen og Peer Ole Pedersen i det 18 mand store felt; det er en IM-turnering, og Jan og Peer Ole er seedet som hhv nr 14 og 18 i det kun 18 mand store felt. Link til tabellen her, og online her.

 

Nyt navn: Kulturhus Bunkeren
(18. og 20. juli 2021) Af PE Nielsen

   I stiften i dag læser jeg, at Chess House ikke kommer til at ligge i House Overtaci, men derimod Kulturhus Bunkeren:

Læs evt. nærmere på stiften.dk i artiklen "Brugerne har altid ret: "Bunkeren' er snart ikke længere et øgenavn".

 

HUSK i øvrigt at få meldt dig/jer til jubilæumsfesten den 13. november, der er meget billigt hvis du betaler inden den 1. september!
Du gør det her.

 

Åben Schweizerturnering i Chess House
(12. juli 2021) Af PE Nielsen

   I perioden mandag den 26/7 til 1/8 afholder Aarhus Skakklub sammen med Chess House en åben schweizerturnering med 9 runder på 7 dage. Da der er begrænset antal pladser 24 styks, skal du skynde dig, hvis du vil spille med, der er allerede 15 tilmeldte! Indbydelse og tilmelding her.

 

 

Ældre nyheder...