Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

 

Nordre GRAND PRIX 2004 (1. april-spøg)


Rigtige skakspillere spiller skak i juni måned! Hvorfor? Rigtige skakspillere spiller skak hver måned!!
Som sædvanlig har Nordre Skakklub et godt tilbud: Den spændende & intense og dog varierede & afstressende GRAND PRIX-turnering!
Mandagene d. 7., 14., 21. og 28 juni husker man at sætte kryds ved i kalenderen!
I år har vi for at tiltrække flere spillere indført fire helt nye, spændende discipliner
Man skal betale 20 kr. pr. aften i indskud - juniorer spiller dog gratis.
Hele indskuddet går til præmier til aftenens vindere i de forskellige rækker (se nedenfor).

D. 7. juni. spiller vi Stafetskak. Som sædvanlig starter vi med en holddisciplin, men i år har vi tilføjet et element af fysisk aktivitet. Spillerne inddeles i hold, og hvert hold spiller kun på et bræt, idet spillerne skiftes til at trække, og de må ikke tale sammen! Hver spiller skal så efter hvert træk løbe en tur ud i gården, ud af bagindkørslen til Finderupvej, til højre rundt og ind ad porten fra Silkeborgvej (og det er ikke tilladt at hoppe over gelænderet!), inden vedkommende må trække igen. Betænkningstiden er 15 minutter. Vi regner med at det vil være god reklame, når folk ser at skak ligefrem kan være et tilløbsstykke!
D. 14. juni Ser vi på EM-fodbold om eftermiddagen, og afhængig af, om det går heltene godt eller skidt, fejrer eller drukner vi oplevelsen med Ølskak! Der sættes en bajer ved hver spiller (eller en snaps, whisky eller anden genstand efter eget valg - man betaler selv drinken), juniorerne må dog nøjes med sodavand. Der spilles lynskak, og der skal være drukket ud, inden partiet kan vindes eller holdes remis. Mat afslutter altså ikke nødvendigvis partiet! Til hver runde skal der så bestilles en ny drink. Vi spiller så mange runder som muligt!
D. 21. juni gælder det Blindskak! 4-5 runder monrad med 15 minutters betænkningstid.
D. 28. juni
er det forhåbentlig blevet sommer og rigtig varmt i vejret. Derfor spiller vi Stripskak! Hver gang modstanderen slår en brik, skal man tage en beklædningsdel af, og det er ikke tilladt at have mere end 10 beklædningsgenstande på (f.eks. 1 par underbukser, 1 undertrøje, 1 par bukser, 1 skjorte, 2 strømper, 2 sko, 1 livrem og 1 slips.) Hvis det lykkes at klæde modstanderen helt af, har man vundet partiet, så det kan ikke anbefales at møde op kun iført shorts og sandaler! Der spilles 7 runder monrad med 10 minutters betænkningstid, og man skal tage tøjet af i sin egen tid!

Da der er kommet en del klager over pointsystemet, har vi lavet et nyt og lidt enklere system med strafpoint. Til stafetskakken skal hver spiller registrere sin samlede løbetid på et ekstra skakur. Hvert påbegyndt minut giver et strafpoint. I ølskakken giver det et strafpoint, hver gang man vælter en skakbrik eller en genstand (hvis man vælter sin egen øl, skal man selvfølgelig købe og drikke en ny, inden partiet kan afsluttes - vælter man modstanderens, skal man betale den. Hvis begge spillere vælter modstanderens øl, skal begge købe og drikke en ny, inden partiet kan afsluttes). I blindskakken giver hvert ulovligt træk et strafpoint, og i stripskakken giver hver afført beklædningsdel et strafpoint.
Hver spillers score i en disciplin ganges så med 100 minus antallet af strafpoint, og resultatet divideres derefter med hans placering i samme disciplin, og resultatet afrundes til nærmeste hele tal. Dette tal omregnes så til grandprix-point efter følgende simple formel: G = P * K / We, hvorved svagere spillere bliver tilgodeset. K og We er de samme som bruges i ratingsystemet.

Der er følgende præmier i den samlede GRAND PRIX-serie:
Bedst scorende spiller sammenlagt: 1 fl. vin.
Bedst scorende spiller under 2100: 1 fl. vin.
Bedst scorende spiller under 1700: 1 fl. vin.
Bedst scorende junior: 1 gavekort til Chess House.

SIDSTE TILMELDINGSFRIST er på aftenen for den enkelte runde, kl. 19.15! Kom hellere kl. 19.00. Spillet går i gang, når turneringslederen har overstået de indledende manøvrer og varer frem til kl. ca. 22.00.
Ret til ændringer forbeholdes.

Vel mødt!