Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

Århus Købmandsskole Cup

 
 

 

 

 
I 1996 fyldte klubben 65 år, og det blev fejret med en international turnering i perioden
16.-24. august. 

Turneringen havde Århus Købmandsskole som hovedsponsor, og der blev ganske passende spillet i skolens flotte aula i Vester Allé 8 midt i Århus. 

Det lykkedes på kort tid at samle et udmærket felt, som skulle vise sig meget jævnbyrdig. De to stærke udlændinge Emil Anka, Ungarn, og Zbigniew Jasnikowski, Polen, trak hinanden i første runde, hvor det hurtigt blev til remis. 

Herefter fik de to dog gang i scoringen, og efter 5 runder førte de planmæssigt med 4 points til Anka og 3,5 til Jasnikowski, sidstnævnte dog sammen med Kim Pilgaard, Kalundborg. 

Nordre havde selv deltagelse af Mads Boe, Bogi Ziska, Nina Høiberg og nyerhvervelsen Morten Johansen. Forventningerne var størst til Mads, der fulgte godt med og efter 5. runde havde 3 points. 

I 6. runde vandt Mads over Nina Høiberg og dermed kom i front sammen med Jasnikowski og Pilgaard. Og i 7. runde, hvor polakken måtte nøjes med remis mod Morten Johansen, vandt Mads meget overbevisende over Emil Anka, hvorefter det overraskende var nok for ham med 2 remiser i de sidste runder for at hjemføre såvel IM-norm og en udelt førsteplads! Pilgaard hang dog stadig på indtil sidste runde, hvor han tabte til IM Uffe Vinther.

Et overraskende men meget glædeligt resultat for Nordre og Nordres ankermand!

Slutstillingen blev:
1. Mads Boe, Nordre 6 
2. Kim Pilgaard, Kalundborg 5,5
3-4. Jasnikowski, Polen 5
3-4. Uffe V Nielsen, Skolerne 5
5-6. Anka, Ungarn 4,5
5-6. John Rødgaard, Færøerne 4,5
7-8. Nicolai Pedersen, Århus 4
7-8. Nina Høiberg, Nordre 4
9. Morten Johansen, Nordre 3,5
10. Bogi Ziska, Nordre/Færøerne 3

Se Mads Boes vigtige sejr i 6. runde!

Gennemspil andre partier fra turneringen

I forbindelse med turneringens sidste runde blev der spillet en stormatch imod venskabsklubben Nørresundby, og her vandt Nordre to gange 11-10, altså 22-20.