Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

Den 22. Bededagsturnering

 
 

 

 

Af Poul Erik Nielsen

Den 22. Bededagsturnering fik meget passende 22 deltagende hold, i øvrigt det samme antal som sidste år! Turneringen var i år flyttet til Brobjergskolen, da Købmandsskolen desværre blev brugt internt - næste år regner vi med at være tilbage på Købmandsskolen igen!

Holdene blev fordelt i fire præmiegrupper, 6 i de hver af to øverste og 5 i hver af de to nederste, og i praksis gav det stort set alle hold chancer for at være med i kampen om præmierne.

Ratingforskelle på holdenes snit på selv flere hundrede er ikke nødvendigvis afgørende, og 3-pointsystemet samt det at brætpoint er afgørende gør, at man hurtigt når op igen efter en downperiode. Og der blev da også stor spænding i alle rækker!

I den øverste gruppe så mixholdene således ud:

AGF med GM Peter Heine, IM Steffen Pedersen, Allan Holst og Jackie Andersen

Post 2B med IM Karsten Rasmussen og IM Jan Sørensen, Jan Pedersen og Bo Jacobsen

Antikvar-tetten med IM Jens Ove Fries - som sidste øjebliks reserve for Klaus Berg - i spidsen for et Nordrehold: Nina Høiberg, Jens Abildlund og Per Holst

ChessMinister & friends med Mads Boe, Rasmus Skytte og Vesterbæk Pedersen-brødrene Daniel og Nicolai

og hertil så gode rene hold som Skolerne og Nørresundby.

Jens Ove havde vundet turneringen de tre foregående år med vidt forskellige besætninger, men jeg tillod mig i min velkomst at antyde, at dette nok var for stor en udfordring for Jens Ove! Han gjorde imidlertid sin pligt og scorede maksimum points 21, hvilket bl.a. gik ud over Peter Heine! Det kneb mere for de øvrige antikviteter, men før sidste runde var stillingen den, at AGF og Post 2B første med 50 points blot 2 foran Antikvar-tetten med 48 points, så den 4. på stribe kunne fortsat lade sig gøre! ChessMinister & friends lå igen lige efter med 47.

AGF skulle op imod Nørresundby I, mens Post 2B mødte Antikvar-tetten og ChessMinister & Friends trak et hold fra 2. præmiegruppe. Sidstnævnte afgav en remis og fik således 10 points, og Post 2B besejrede Antikvar-tetten 9-3, og dermed var løbet kørt for Jens Oves 4-på-stribe!

AGF'erne sad tilbage og skulle have mindst 9 points mod et godt kæmpende Nørresundbyhold. Godt nok vandt stormesteren hurtigt, men på de øvrige brætter kneb det gevaldigt! Steffen Pedersen fik et tvivlsomt slutspil, men satsede med en lumsk fælde, og modstanderen røg lige ind i et tabt bondeslutspil! Også begge de sidste to brætter stod meget skidt i slutspil, men begge opgør endte i vild tidnød, og rutinen gjorde udslaget: Begge vandt til AGF-sejr på 12-0!

Dermed var sagen afgjort, AGF blev mester med 62 points foran Post 2B's 59.

Præmiegruppe 2 blev vundet af Kjellerup med 44 foran Psykopaterne (naturligvis fire 68'ere!) med 39.

Præmiegruppe 3 blev klar vundet af Læseforeningen med 47 foran Nørresundby II med 38, holdet havde til lejligheden havde lånt Niels Danstrup!

Præmiegruppe 4 gik til SuperBrians Lammetævere (atter et 68-hold!) med 38 foran SSC Napoli med 34.

Ud over Jens Oves suveræne præstation med 21 af 21 gik brætpræmierne alle med 17 points til: Steffen Pedersen, Jan Pedersen og Rasmus Skytte.

Havde der været præmie til bedste holdnavn, ville den sikkert være gået til et hold med Aage Olsen benævnt det højaktuelle navn Olsen Brødrene!