Nyheder

 

Første IM-norm til Filip Boe hjemme!
(30. juli 2017) Af PE Nielsen

    I dag sluttede Xtracon Chess Open 2017 - afløseren for Politiken Cup. Igor Teplyi havde meldt afbud, men vi havde Tom Petri, Filip Boe og Thomas Overgaard med. Og turneringen blev en triumf for Filip, der her "endelig" scorede sin første IM-norm - hjertelig tillykke! Filip har været tæt på nogle gange, blandt andet i Chess House's IM-turnering i februar. Men her i Helsingør kom altså forløsningen! Filip lå efter 5 runder på 3 points, men så tog en vis herre ved ham, og han lavede 4½ i de sidste 5, scoren blev dermed 7½ af 10 og altså nok til IM-normen!

 Filip Boe nedgjorde i de sidste to runder IM'ere fra hhv. Sverige og Singapore og hjemførte dermed IM-titlen!

    Thomas Overgaard spillede med 3½ cirka op til det forventede, mens Tom Petri sluttede elendigt af mod to svagere modstandere, og med 5 points spillede han væsentligt under forventet. Kig selv dybere i slutstillingen her, turneringen blev ikke overraskende vundet af GM Jobova, Georgien.

 

Horsens Lang: God start!
(14. og 16. juli 2017) Af PE Nielsen

 

 

Filip spiller med de sorte remis imod Poul Erik Nielsen (nej, ikke mig, den anden!)

 

Benjamin vinder med de sorte

 

Igor lammetæver Grove i bare 16 træk med de sorte!
                                            Billeder taget af Ken Holm, tak!

    Der er nu spillet tre runder af de 7 i Horsens Lang Weekend, og det ser fornuftigt ud for de tre Nordredeltagere, der alle ligger over forventet score. Igor har 3 af 3, i første runde efter hård kamp imod en svagere spiller! Der er 7 spillere med 3 points! Benjamin startede skidt, men har så spillet sig op og har 2 points. Filip har scoret 1½, hvilket er fint med en forventet på 1,14! Det bliver en spændende - fortsat - lang weekend!

    Sådan gik det: Vi fik desværre ingen op på præmieskamlen. Igor tabte i sidste runde til Poul Rewitz og sluttede dermed lidt skuffende på 5 points. Dermed kom Poul Rewitz helt til tops, idet han vandt turneringen alene med 6½ points! Benjamin spillede også lidt under forventet og sluttede på 4 points. Den eneste der kan være tilfreds er Filip, der med 3½ var næsten en hel over forventet! Slutstillingen har du her.

 

Mere sommerskak
(13. juli 2017) Af PE Nielsen

    I dag starter Horsens Lang Weekend med 148 deltagere, der skal spilles 7 runder på 4 dage! Tre Nordrefolk er til start: Igor Teplyi, Benjamin Christensen og Filip Holm. Horsens benytter desværre ikke DSU's turneringssystem, men bruger deres egen side, se her, hvor der  er resultater og live-link.

    I perioden 24.-28. juli afholder Syddjurs en 5 runders EMT, link til indbydelse her. Der er pt. 26 tilmeldte, heriblandt Dennis Hemdorff.

    Og i perioden 22.-30. juli spilles Xtracon Chess Open 2017,  der er afløseren for Politiken Cup, i Helsingør. Det er nærmest en skakfestival med mange discipliner, foredrag mv, og der spilles 10 runder Schweizer. Pt. er der 415 tilmeldte, heriblandt 24 GM'ere og 21 IM'ere! Fra Nordre er følgende tilmeldt: Igor Teplyi, Tom Petri, Filip Boe og Thomas Overgaard. Stævnet har også egen hjemmeside, pt. med deltagerliste, senere sikkert med resultater og live-link - se her.

 

Peer Ole til tops,  Filip Boe fik fint resultat
(1. og 2. juli 2017) Af PE Nielsen

    Chess House Summer Open: Peer Ole vandt i 6. runde over Claus Rossen og bragte sig dermed op på en tredelt førsteplads; det er sammen med Graham Taylor og Henrik Svane, bagved ligger tre med 4 bl.a. Vagn Jensen. I sidste runde har Peer Ole hvid mod Svanen, mens Taylor med de sorte har Flemming Pagh, der også har 4. Vagn har hvid mod Morten Lyck, der er den sidste med 4 points. Dagens afsluttende  runde er netop startet her kl. 12, link til live her, og turneringstabellen kan du følge her. Du er naturligvis også velkommen til at se partierne ægte live ... i Chess House!

    Sådan gik det: Peer Ole sluttede af med yderligere 1½ points i de sidste to runder, og det viste sig at være nok til en - godt nok firdelt - førsteplads! Alfred gjorde det godt med 3 points, Kris lidt under forventet med 4 points, men det var så ironisk nok tilstrækkeligt til, at Kris nappede præmien som bedste under 1650!

    Køge: Her er Flip Boe med og klarer sig fint, senest med en flot sejr over Jonas Bjerre! Det betyder, at Filip stadig kan nå IM-normen, det kræver dog 2 points i de sidste tre runder. Kig via skak.dk's beretning her, hvor du også kan se sejren over Jonas!

    Sådan gik det: Filip spillede remis i 7. runde og vandt så over Jens Ove Fries i 8. Det betød at en halv i sidste runde ville være nok til IM-normen, men Filip skulle op imod den ukrainske stormester, der første turneringen. Og selvom hans førsteplads allerede var i hus, var han ikke fredelig indstillet og vandt over Filip i et spændende parti. Filip endte således på 4½ points, en virkelig god indsats et godt stykke over det forventede!

 

Ung vinder af årets Grand Prix!
(30. juni 2017) Af PE Nielsen

    Sidste runde i årets Grand Prix blev spillet parallelt med Chess House's Summer Opens 5. runde. Vi var ni til start - idet vi efter lidt voteren lod familien Holm være med, de kom sjoskende 18.50, 5 minutter efter tilmeldingsfristen! - så vi valgte at blive i "baren" og spille alle mod alle. Sidste runde er traditionelt Handicapskak, og der bliver nemt vendt op og ned på resultaterne, således også på denne aften! Filip og jeg var i front i GP'en, men bagved lurede Dennis, Mikkel og Noe ....

    Hver runde afgøres handicappet med et simpelt terningeslag: 1 eller 2 betyder tidshandicap, 3 eller 4 betyder materialehandicap, og de slemme 5 og 6 betyder begge dele! Tids-og materialehandicappet er så igen afhængig af spillernes ratingdifference. Største difference var der mellem Ken og mig, men lige akkurat ikke nok til en dronning i forgave, så Ken måtte nøjes medet tårn - på denne aften ikke nok.

    Benjamin var med i GP'en for første gang og fik en varm velkomst, jeg slog ham i vist 12 træk, uden bonde f2! Siden tog Benjamin skeen i den anden hånd ... det vender vi tilbage til! Bedst fra land kom Dennis, han vandt de fire første og var nu en reel trussel mod Filip og mig i GP'en. Men så gik han i stå og tabte de næste tre! Også Noe rørte på sig, men han blev ikke nogen reel trussel. Jeg tabte tre i træk i runderne 2-4 og kom bagud i forhold til Filip, der "kun" havde tabt to. Vi mødtes så i næstsidste runde, jeg uden Lc8 :-( Det var mere end jeg kunne klare, jeg var længe tilfreds med "udviklingen", men så fik Filip en familieskak ind på mig og det var slut, også i forhold til GP-sejren, der nu definitivt var min favorit Filips!

    Tilbage til Benjamin: Efter tabet i 1. runde til mig sad han over i 2. runde, men så tog en vis herre ved ham, og han vandt de næste 5! Så tabte han i næstsidste til Oehlerich, og det betød, at mødet mellem Benjamin og Filip blev en rigtig Handicapfinale. Benjamin måtte starte uden bonde f2, men han spillede sig stødt og roligt ind i kampen, fik et godt slutspil og vandt partiet - og dermed blev Benjamin Handicapmester!

   Benjamin (tv) tager pynten af Filip og bliver Handicapmester, men Filip kører alligevel GP-sejren hjem!

    Filip var dog godt tilfreds, nr. 1 i Grand Prix'en! Filip havde i princippet vundet alle de fire GP-præmier: Samlet vinder, under 2100, under 1700 og bedste  junior !!!! Men man kan jo desværre kun vinde én præmie ... Jeg prøvede at overbevise Filip om, at han skulle vælge juniorpræmien - en skakbog, men Filip insisterede på rødvinen, der var præmien til den samlede vinder! Jeg blev nr. 2, Noe nappede præmien til bedste under 2100, og farmand Ken Holm nappede præmien til bedste under 1700!

    Årets Grand Prix har været nogenlunde besøgt, der har været seriøsitet og stor spænding, men først og fremmest har det været enormt hyggeligt!
Link til GP'ens slutstilling her; vil du se Handicap-turneringstabellen, så klik på Handicap i overskriftslinien. Man kan på turneringstabellen i bunden for hver runde se handicappet (T = tid, M= materiale og MT = begge), og i bunden af siden kan du også se de generelle handicaps.

 

Chess House Summer Open
(27.  og 29. juni 2017) Af PE Nielsen

    Chess House's sommerturnering ligger tidligt i år og afvikles i denne uge. Turneringen har 22 deltagere, heraf 3 Nordrespillere: Peer Ole Pedersen er ratet som nummer 4, og det lever han indtil videre op til, idet han har vundet de to første runder! Og det har i øvrigt netop 4 spillere gjort. Alfred Hedelykke har gjort det fint med et nederlag til en topspiller og så en fin sejr! Værre står det til med Daddy Kris, der har tabt de to første runder. Dette har vist sig at være en fejl i turneringstabellen, Kris vandt runde 2!

Midtvejsstatus: Peer Ole spillede i 3. runde remis og tabte så i 4. til Benny Lauridsen, så han er nu faldet tilbage til en 5.-11. plads i tabellen. Henrik Svane føre alene med 3½ points. Både Alfred og Kris ligger midt i feltet med 2 af 4.

Der spilles hver dag kl. 17, link til live her, og turneringstabellen kan du følge her. Du er naturligvis også velkommen til at se partierne ægte live ... i Chess House!

   Peer Ole Pedersen har vundet de to første, nu kommer de vigtige topkampe, i dag mod Graham Taylor

 

Kvartersskak
(27. og 29. juni 2017) Af PE Nielsen

    3. disciplin i Grand Prix'en var kvartersskak, og det blev noget af en gyser! Mikkel Hansen lagde ud som lyn og torden med 4 af 4, men så mistede han pusten og fik kun én i de sidste tre ... Filip Holm tabte i 2. runde til netop Mikkel, men så var det slut med at tabe, og han sluttede af med tre pinde og nåede lige et ½ point foran Mikkel. Også Dennis, Noe og Steen C pressede sig på, men helt på højde med Filip kom de ikke! Dermed vandt Filip i flot stil i en meget tæt top (incl. oversidderpoint): Filip 5½, Noe, Dennis og Mikkel alle 5 og Steen C 4½!

   Aner man et lidt smøret grin?! Det tror jeg, Filip nappede sejren i kvartersskak og er nu min klare favorit til at vinde hele Grand Prix-serien!

    Det bringer lige akkurat Filip på højde med undertegnede i Grand Prix-serien, vi har begge 1090, hvilket er 70 mere end Noe på 3. pladsen; på 4. pladsen ligger Mikkel med 810. Da sidste disciplin i den grad vil favorisere Filip i forhold konkurrenterne - det er nemlig handicapskak! Vel at mærke baseret på ratingforskelle - anser jeg ham som kæmpefavorit til at tage den endelige GP-sejr i år! Noe og Mikkel kæmper om under-2100 præmien. Tager Filip hovedpræmien, er det faktisk fatter Ken, der ligger til at nappe præmien under-1700! Link til GP-stillingen her, vil du se tavlen for Kvartersskakken, tryk da på overskriften Kvarters.   NB! Der er den 29/6 foretaget en mindre korrektion af GP-stillingen, da jeg havde lavet en fejl, Dennis, Noe og Hansen er justeret 10 points ned i henhold til scoringstabellen.

 

VRS hurtigskak: Dobbelttriumf!
(20. juni 2017) Af PE Nielsen

    Det lykkedes mig i 5. runde at overliste Mads Boe i en Engelsk/Slavisk variant, vi har spillet en del mod hinanden i lyn, da jeg fik for en gangs skyld en hjemmeforberedelse ind! Med sejren var jeg i spidsen sammen med Filip Boe, vi havde nu begge 4 af 5, Mads var på hjul med 3½. Resten af turneringen var et parløb mellem Filip og mig, og ingen af os slingrede og kørte i mål med 7 af 8! Mads holdt sig også nær på og endte på 6½, hvilket betød 3. pladsen.

    Det var en Monrad med 12 deltagere og 8 runder, og det betød, at korrektionen var noget af et lotteri; man skulle således helt ud og luge i 8. kartoffelrække for at finde vinderen, her havde jeg så på 2. tillægskorrektion spillet mod en spiller med 1½ mere end Filips - og dermed vandt jeg altså turneringen. Filip viste sig dog som en fortrinlig "taber": Da jeg skulle modtage min præmie, overtog han nemlig mit kamera og nappede et billede!

    Filip modtager sin præmie ... overtager mit kamera og napper så billedet af mig!    

    Kim Hardlei blev bedste basispiller med 4, foran Brian Kristensen med 3½. En hyggelig turnering med alt for få deltagere, men meget spændende skak var til ende! Se tabellen her. Desværre kender jeg stadig ikke resultatet af Thyes sidste runde i Møllerkøller ...

 

Thye i spil i MøllerKøller
(15. og 21. juni 2017) Af PE Nielsen

    En opmærksom Ken Holm har gjort mig bekendt med, at Christian Thye, der jo disse år arbejder i København de tre første dage hver uge, er i spil i Øbros EMT MøllerKøller, der spilles over 5 mandage. MøllerKøller?? Her fra invitationen: "I anledning af at hr. Møller har skiftet til æreskølle, vil Skakforeningen ØBRO gerne indbyde til 5-runders koordineret turnering i klubbens egne lokaler, Rosenvængets Allé 31, kld., 2100 Kbh. Ø.  
DØD VED KØLLE
!"
.

   Den gamle ræv Thye kan skam endnu!

Thye har trods manglende kamptræning gjort det forrygende og fører Gruppe 2 med 3 af 4, uden nederlag! Thye er et halvt foran to forfølgere, og han møder i sidste runde på mandag gruppens nr. 4, der har 2 points og altså stadig kan nå Thye. Nr. 2 og 3 møder de to i bunden.

    Sådan gik det: Thye spillede i sidste runde remis, og det udnyttede én af forfølgerne til at indhente Thye, nemlig Sofie Dürrfeld; de to deler førstepladsen. Jeg har forgæves søgt at komme i kontakt med Thye, så læser Thye dette, kontakt mig venligst pr mail.
Link til turneringen, hvor Søren Bech Hansen vandt Gruppe 1,
her.

 

VRS hurtigskak: Mads alene i spidsen
(13. juni 2017) Af PE Nielsen

    Skakken har virkelig trange vilkår her i Aarhus for tiden .... Pt. er der sølle 12 tilmeldte til Chess House Summer Open, der afvikles i sidste uge i juni (det kan stadig nås her), og i aftes startede VRS' hurtigskakturnering over to mandage så op med 12 deltagere, hvoraf de 2 kom til i sidste øjeblik - er sommervejret eller Kulturhovedstaden virkelig så overbevisende, at der ikke er tid til skak? Nå, vi 12 deltagere har i al fald to hyggelige og samtidig spændende aftener i VRS' lokaler.

    Familien Boe stiller igen op som favoritter, specielt Mads, der har en utrolig teknisk og sikker spillestil. De lagde ud med hinanden, og det blev den forventede remis efter ca. 10 træk. Imens sad jeg og kom i problemer mod ex-Nordremand Henning Andersen; det lykkedes mig med møje og besvær at sno mig ud af det og vinde. Jeg kom igen i anden runde ud i noget snavs men reddede en remis hjem i de allersidste sekunder mod Jesper Korsgaard.

    I 3. runde vandt jeg let over Brian Kristensen, mens Boe'erne begge uden problemer vandt 2. og 3. runde. Vi havde således alle tre 2½ af 3, og jeg kom op imod Filip, mens Mads udraderede føromtalte Jesper. Jeg havde sort mod Filip, og forsøgte igen 1.d4 c5!?, som Filip tidligere har besvaret med 2.c3. Men her tog han skeen i den anden hånd: 2.d5(!), og jeg fik spillet en forkvaklet Volga og kom i store problemer. Så smed Filip imidlertid en springer i havnen, og jeg burde have vundet. Jeg overså dog i tidnøden det diagonale tilbageslag med min dronning, og tog i stedet remis ved evig skak.

 

 

Filip besejrer i 2. runde ex-medlem Kim Hardlei. Filip ligger efter 4 runder på en delt 2. plads, efter at have kastet en springer i grams mod Poul Erik i 4. runde

 

Mads vinder let over Jesper Korsgaard i 4. runde.
Mads fører efter 4 runder med 3½, et halvt mere
end Filip og Poul Erik

 

Ex-medlem Henning Andersen (tv) voldte mig store problemer i 1. runde - her spiller han remis imod klubkammerat Torben Hansen

    Mads fører nu med 3½ af 4, og jeg kommer op imod Mads i 5. runde; skal jeg gøre mig gældende i toppen, skal jeg vinde - dét bliver svært, men det skal naturligvis forsøges! Link til turneringen her. Familien Boe drager i øvrigt i dag til Frankfurt, gad vide om der ikke skal spilles skak!?

    Lad os se, hvor mange vi kan skrabe sammen til vores Grand Prix på torsdag, disciplinen er Fischer-random (læs evt. mere her)!

 

Mat i bunden!
(12. juni 2017) Af PE Nielsen

    Som tidligere nævnt er der nye tiltag i Chess House, den første store er fast juniorundervisning hver lørdag. Her underviser bl.a. vores Dennis Hemdorff, her kan du på YouTube se Dennis lære de unge poder at sætte mat i bunden! Men der skal ske meget mere, og derfor arrangerer Chess House på onsdag kl. 19.00 til Event-møde i Chess House, se invitationen her; målet er at skabe en proaktiv event-gruppe.

 

Holdlyn
(9. juni 2017) Af PE Nielsen

    I aftes stillede 11 op til holdlyn, et acceptabelt antal, selvom 12 selvfølgelig havde været at foretrække. Vi blev efter lynrating-styrke inddelt i 4 næsten lige stærke hold, hvilket resultatet da også afspejler, det blev meget jævnbyrdigt! Tom og Ken fik den blinde makker, der altid spiller remis! Jeg var på hold 2 sammen med formanden og gæst Moktar, der også var med i lynmesterskabet. Hold 3 og 4 var mere homogene: Dennis, Kvium og Filip Holm var hold 3, og Oehlerich, Noe og Jonas var hold 4.

    Turneringssystemet er lidt indviklet, men alle hold møder alle andre 3 hold, og en kamp består i, at alle på ét hold møder alle fra det andet hold. Der findes en vinder i hver kamp, og spillerne får så overført sin egen 3-pointsscore plus evt. bonus på 3 eller 1, hvis holdet har vundet eller spillet uafgjort, til den samlede stilling. I løbet af turneringen møder man så alle andre deltagere, på nær de, man er på hold med! Jo, et indviklet system, men det er faktisk ikke værre end Superligaens nedrykningsspil, og det vænner vi os jo nok til!

    Det lykkedes ikke noget hold at vinde alle tre kampe, men Oehlerich-holdet vandt som de eneste to kampe og løb dermed pga. bonuspointene med den endelige holdsejr med 48 points, 5 mere end hold-Tom og hold-Dennis; mit hold haltede yderligere 4 points efter disse.

 Favoritterne mødes, PE har teten i partiet, men i stærk tidnød afgøres det ved, at PE sætter et tårn i slag og så taber på tid

    Individuelt gælder det selvfølgelig GP-pointene, hvor bonuspointene fra holdsejrene jo selvfølgelig igen spiller ind! Tom og jeg var topseedede, men vi fik skarp konkurrence af Noe, der havde en stor aften, og han fik jo lidt støtte i holdenes bonuspoints! Samlet var Tom dog bedst, han tabte kun et enkelt parti og opnåede 28, jeg tabte kun til Tom, men måtte dele andenpladsen med bonus-Noe, begge med 25! Dermed er Tom i front af Grand Prix'en, Noe er bedstplacerede under 2100, og Filip er bedst under 1700 (Filip har over 1700 i rating, men lynratingen er mærkværdigvis lavere!).

    Her kan du se stillingen i Grand Prix'en og læse om de sidste tre discipliner, og du kan se holdlynsresultaterne ved at klikke på Holdlyn i tavlens overskriftslinie.    

 

Pokalfinale, Grand Prix og Czech Tour
(7. juni 2017) Af PE Nielsen

    I søndags deltog vores Elite- og Breddehold i Pokalfinalestævnet, og begge hold klarede det på det jævne; du kan læse om topplaceringerne her og på stævnets hjemmeside kan du se alle enkeltresultater. På eliteholdet var Tom Petri på bræt 1 klar bedst, 4 af 6 uden tabspartier og sejr over Jakob Øst! Breddeholdet stillede op med 3 mand, idet Niels Jürgensen desværre ikke dukkede op på dagen. Benjamin Christensen var reserve og førstebræt på holdet, og han gjorde det flot med 4½ af 6, startende med 4 af 4! Også Filip Holm gjorde det udmærket med 4 af 6.

    I morgen torsdag starter årets Grand Prix med holdlyn. De deltagende fordeles på lige stærke hold, der så spiller mod hverandre. Der anvendes 3-pointsystemet, og spillerne får efter hver kamp lagt 3, 1 eller 0 til afhængig af om holdet vinder, spiller uafgjort eller taber. Herefter opgøres alles points og spillerne rangordnes, og GP-pointene inddeles efter skemaet på Grand Prix siden. NB! Der er tilmeldingsfrist kl. 18.45 i klubben og start kl. 19.

    Endelig har jeg fået denne invitation til Chech Open og Chech Tour:

CHESS SUMMER IN THE HEART OF EUROPE

 

13. – 30. 7. 2017 - 28th International Chess and Games Festival CZECH OPEN (Pardubice)

http://www.czechopen.net/. GMSs Laznicka (CZE), Gupta (IND) 2625, Vorobiov (RUS) 2591, Stocek (CZE) 2585, Gopal (IND) 2580, Bortnyk (UKR) 2580, Ghosh (IND) 2569, Maslak (RUS) 2566, Brkic (CRO) 2565, Chigaev (RUS) 2561, Michalik 2560, Babula 2552 and Hauchard (FRA) 2550 take part in the GM open. David Navara 2737, the Czech player number 1 takes part in open championships of the Czech Republic in Fischerandom chess. The winner of the last Czech Open GM Sergei Movsesian (ARM) 2676 takes part in open championships of the Czech Republic in rapid and Fischerandom chess. There will be almost 30 chess tournaments for experienced players and beginners.

 

4. - 11. 8. 2017 – 4th SUMMER PRAGUE OPEN

IM Open and FIDE Open with ELO < 2100

http://www.czechtour.net/summer-prague-open/ 

 

12. - 19. 8. 2017 - 20th OLOMOUC CHESS SUMMER

GM and IM round robin tournaments, FIDE open and senior tournament 

http://www.czechtour.net/olomouc-chess-summer/

  

5. - 13. 9. 2017 - 16th SUNNY BEACH OPEN (Sunny Beach, Bulgaria)

6 FIDE Opens: ELO >= 2300, ELO 2000 – 2299, ELO < 2000, senior and children tournaments (U14)  

http://www.czechtour.net/sunny-beach-open/

 

Generalforsamling torsdag
(30. maj og 1. juni 2017) Af PE Nielsen

    Husk at møde talstærkt op til Generalforsamlingen på torsdag kl. 19.30, klubben er vært med kaffe og kage. Og ud over den ordinære dagsorden - der er ikke indkommet forslag til punkt 6 - er der præmieuddeling for Klubmesterskabet og sikkert Lynmesterskabet og Lyn Grand Prix'en!?

 

 

Formand Mads (th) overrækker Tom Petri
præmien for klubmesterskabet, det 9½'te i rækken! Nu uhyggelig tæt på Eigil P's 10 mesterskaber!

 

Filip Holm må to gange hente vin: GP 16 og holdtopscorer. Vinen konverteres dog vist til en passende skakbog!

 

Og efter et langt Eventuelt-punkt sluttes der på behørig vis af med et trefoldigt leve for Nordre Skakklub! Og så er der kaffe og kage

    Forløbet af Generalforsamlingen: Det blev et forholdsvis rolig generalforsamling, hvor bestyrelsen havde afløseren for afgående Lars Christiansen på plads, det blev Benjamin Christensen, som trådte til. Christian Kvium sagde Ja til suppleantposten, mens der i øvrigt var genvalg på de øvrige poster, herunder kasserer Jørgen Rudbeck. Formand Mads havde egentlig kun lovet at tage ét år, men da ingen andre stod for spring til at overtage, fortsætter han næste år med - men så er det også slut!

    Dagens længste punkt blev 7. Eventuelt. Her blev divisionsturneringen vendt, ligeledes Bededagsturneringen og klubturneringerne. En vejledende afstemning viste overvældende stemning for at afprøve tillægstid i Efterårsturneringen, men køre Klubmesterskabet på traditionel vis, og så evaluere på næste generalforsamling. Det er nu op til bestyrelsen at beslutte betænkningstiden inden for FIDE's rammer. Der var ligeledes overvældende flertal for at beholde kl. 18.30 som starttidspunkt. Endelig kom Tom frem med en idé on en SkakCafé sent torsdag eftermiddag, men det kræver ressourcer hertil. Tom venter tilbage her på siden med nærmere forslag og opråb til at byde ind med ressourcer.

Andet:

    *  Pokalfinalen afvikles på søndag, og vi har to hold med, et elite- og et breddehold; begge er afbudsramte, men man forventer at finde reserver
    *  Næste torsdag går det løs med Grand Prix 2017, første aften byder på holdlyn, og her ser vi gerne mange deltagere! Tilmeldingsfrist kl. 18.45

 

Chess House i luften med juniortræning!
(30. maj 2017) Af PE Nielsen

    Som tidligere nævnt sker der nu ting og sager i Chess House. På lørdag starter Chess House således op med juniortræning, som forventes afholdt hver lørdag! Husk at besøge Chess House's nye hjemmeside chesshouse.dk (næsten!) lige så tit som du besøger nordre.dk!

    Af andre arrangementer kan nævnes: Lynturnering den onsdag den 31/5, Oksesteg og lyn fredag den 16/6 (man har entreret med en kendt amatørkok!) og Chess House Summer Open i perioden 25/6 - 1/7.

 

Mads Boe igen!
(22. maj 2017) Af Ken Holm

Torsdag d. 18/5 afholdtes det årlige klubmesterskab i lyn.

  Turneringen er samtidigt den fjerde i Nordres lyn GrandPrix-serie.
Der deltog en ny spiller, Muktar, som overvejer medlemsskab hos Nordre og derudover 8 Nordre-spillere (Mads Boe er jo B-medlem).
Da der ikke var et stort deltagerantal enedes vi i stedet om at spille en dobbelt alle-imod-alle i stedet for at spille to puljer med finaler,
da det gav for få partier.
Turneringen afvikledes derfor alle-mod-alle efterfulgt af en ny alle-mod-alle, dog med omvendte farver.
Desværre måtte Muktar gå efter første halvdel hvorefter undertegnede overtog den frie plads for at der ikke skulle spilles med oversidder.
Mads Boe førte allerede efter første halvdel og han holdt også føringen da anden halvdel var gennemspillet hvorfor at Mads kunne krones som
KLUBMESTER i lyn 2017.
Stort tillykke til Mads !!

  Mads tabte kun et halvt imod Tom i første halvdel og i anden halvdel kunne han endda tillade sig den luksus at tabe på uret imod Tom,
men da Tom denne aften havde valgt at "tillade" sig at tabe to gange til Leif (som dog blev besejret begge gange af Mads),
så endte slut stillingen således:

Mads 12 ½
Tom 11
Dennis 10 ½
Leif 10
Filip H. 4
Christian Kvium 4
Jonas 3
Muktar 1
Ken 0

Det giver denne slutstilling i lyn GP'en. Mads Boe er bedst og Filip Holm bedste basisspiller.

 

Lynmesterskab torsdag
(16. maj 2017) Af PE Nielsen

     På torsdag afholdes årets Lynmesterskab, der er tilmelding indtil kl.18.45, og start kl. 19.00. Betænkningstiden er den go'e gamle: 5 minutter til hele partiet, og der spilles med rørt brik; turneringen lynskak-rates. Lynmesterskabet er endvidere 4. og sidste etape i Lyn Grand Prix'en, som snævert føres af Mads Boe foran Martin Bækgaard, se stillingen her.

    Præmieoverrækkelserne vil foregå på vores årlige Generalforsamling, der ligger torsdag den 1. juni kl. 19.30.

 

Bededagsturneringen
(14. maj 2017) Af PE Nielsen

     Turneringen blev gennemført med 14 hold, efter at vores kreative bestyrelse fik sammensat det 14. hold :-) Og turneringen forløb igen fuldt tilfredsstillende! Stor ros til hovedarrangør Leif Møller, der klarede opgaven til UG - og endda fik en toppræmie, men det vender vi tilbage til! Og roses skal også far og søn Per og Mikkel Hansen i kantinen - flot af Per at tage turen herop! - turneringsleder Tom Petri, og vores kyndige kasserer Jørgen Rudbeck, der sørgede for pengestrømmene! Og så også en stor tak til alle de, der mødte og 8:30 for at stille op, hhv. de der hjalp til med oprydningen bagefter.

 

 

Det ultimative topopgør allerede fra 2. runde blev vundet af Mucho Dineros (th) 8-2 over Remiskongerne (tv)

 

Vi havde fint besøg fra hovedstaden: Øbro (tv) stillede op med et hold, der her møder Los Campeones

 

En træt Per Holst (forrest) venter spændt på,
om scoren er nok til brætscorerpræmien ...

    Og så til den skaklige del: Turneringen blev utroligt sikkert vundet af forhåndsfavoritterne Mucho Dineros, der vist betyder mange penge! - med Karsten Rasmussen på topbrættet; de vandt samtlgie matcher! Mange penge var der nu ikke til topholdet, det er ikke penge og styrke, vi primært satser på, derimod mange præmier og en super god social dag - jeg synes det lykkedes til fulde!

    Næstbedste hold blev overraskende det 6. seedede hold Remiskongerne - ja, med Leif Møller himself på holdet! 3.-4.-pladserne deltes af Dr Jes og de sløve knive og Jack Daniels Homies med Thomas Klitgaard og Dennis Hemdorff på holdet. Under 2000 var Confuse a Cat Ltd med Peer Ole Pedersen og Martin Koch Clausen på holdet bedst. De forvirrede katte var som sædvanligt blevet varmet op aftenen før sammen med Lille Meyer holdet hos Jan Christensen; Lille Meyer havde (igen, må vi erkende!) ikke en heldig dag, men der faldt da heldigvis en brætscorerpræmie af ...

    Los Campeones (The Champs!) var bedst Under 1900, og bedst Under 1800 var så et rent Nordrehold bedst: De 5 (... der bestod at fire spillere! Ligesom holdet De 4 bestod af 5! Jo, Nordrefolk har skam stor humor!). Holdet bestod af Lars Andersen, Poul Thomassen, Jonas Nielsen og Niels Jürgensen.

    Brætscorerpræmierne blev fordelt som følger (incl stand-in points af "reserver", de grønne er alle fra vinderholdet!): Bræt 1 gik til Karsten Rasmussen med 17. Bræt 2 blev tredelt mellem Jackie Andersen, Torben Bødskov og Janus Christensen, alle opnåede 16; 3. bræt gik til Allan Holst med 17. På 4. bræt har vi så Lille Meyer i spil: Per Holst delte her æren med Kasper Hansen, begge scorede 16; Holst vandt i flot stil det indbyrdes, så dér blev vi ikke ydmyget! Jo, de gjorde det godt, de grønne! Kasper havde i øvrigt rigtig god hjælp fra holdets femte"mand", Maria Varela La Madrid, hun scorede 10 af 12!

    Her kan du se holdene, slutstillingen samt billeder - der kommer flere billeder på de næste dage!

 

Copenhagen Chess Challenge
(11. og 15. maj 2017) Af PE Nielsen

     Vores Bededagsturnering har en ikke uvæsentlig konkurrent i København, hvor der spilles anderledes alvorlig skak. En enkelt Nordre-spiller finder vej derover, nemlig Igor Teplyi. Du kan følge stillinger og live her. Igor sluttede på 5½ points, turneringen blev vundet af bulgareren Boris Chatalbashev med superscoren 8 af 9!

 

Der er grøde i Chess House
(11. maj 2017) Af PE Nielsen

  Stående formand Sven Christensen, her i livlig diskussion med bestyrelsesmedlem Morten Rasmussen

     I aftes blev der afholdt et Præsentationsmøde i Chess House. Anledningen er, at Chess House har fået en ny og driftig formand, der allerede viser sig som en handlingernes mand, noget Chess House i den grad trænger til! Den nye formand Sven Christensen førte selv an, men der var blandt de ca. 10 fremmødte - gud og hvermand var indbudt, bl.a. via Chess House's gamle hjemmeside - stor debatvillighed og opbakning. 

    Mødet var det første i en møderække, hvor alle vil være velkomne. Sven kaldte selv mødet for Index 100, altså her hvor vi starter, og det punkt vi senere kan sammenligne med! For det første ændres Chess Houses' logo, så det er nemmere at anvende i kommunikation, og undertitlen Skakcafé ændres til Hele Danmarks Skakhus, for cafétiden er nu fortid!

    Det største nye tiltag er meget ambitiøst: Undervisning hver lørdag; det bliver primært rettet mod juniorer, men der kommer senere også tiltag med voksenundervisning for såvel svage som stærke! Hvis Chess House skal lykkes med dette, kræver det et team af undervisere, der som jeg forstod det vil blive aflønnet i en eller anden grad. Er du interesseret i at undervise juniorer en lørdag (kl. 13-16.30) fx en gang hver eller hver anden måned, så henvend dig venligst hurtigt pr mail til Sven. Et andet tiltag bliver at komme ud, fx til studentermiljøer, Northside og ikke mindst klubberne. Derimod er der pt ingen løsninger på Chess House's akilleshæle: Onsdags-EMT og Fredagslyn ... men der kom ideer frem!

    Men det allerede synlige tiltag startede Sven med: Ny hjemmeside! Den gamle var ikke særlig overskuelig, og der er derfor allerede lancheret en ny hjemmeside på den gamle adresse chesshouse.dk. Hjemmesiden vil løbende blive udbygget, men er altså sat i søen i en version 1.0. Der ligger naturligvis alle de gamle ting bagved, dvs. indbydelser, kalender, resultater, billeder etc. Men det væsentligste nye er Nyheder, som er moderniseret og får øget bemanding, så der løbende gerne skulle komme flere nyheder hver uge. Jeg er selv trådt til her, men også Thomas Vestergaard, Morten Rasmussen og Formand Sven vil bidrage, og flere kommer sikkert til! Besøg siden og lad det blive en vane at kigge der mindst en gang om ugen - Chess House længe leve!

 

Bededagsturneringen :)
(8. maj 2017) Af M Borup

     Bededagsturneringen bliver gennemført, det ligger fast! Nu har vi 13 tilmeldte hold, så vi søger mindste ét hold mere. Kom frisk, vi holder tilmeldingen åben lidt endnu.

 

Bededagsturneringen
(5. maj 2017) Af PE Nielsen

     Formand Mads har bedt mig om at lave en kraftig appel til at melde sig under fanerne ved Bededagsturneringen: Efter sidste år at have haft hele 18 deltagerhold, har vi her få dage før tilmeldingsfristens udløb på mandag kun 6-7 hold! Bededagsturneringen er et meget vigtigt aktiv for klubben, og de der har mulighed for det, bør støtte op! Det ville være meget trist, om vi skulle ty til aflysning. Jeg kan garantere for, at det ikke er vores nye ansvarlige Leif Møllers skyld, han har været særdeles aktiv over for klubber, tidligere deltagende hold, ved DM samt direkte personkontakt.

    Derfor: Støt også op hvis du har muligheden, prøv at få dannet et hold eller meld dig som interesseret direkte til Leif telefonisk på 29 32 03 19 eller pr mail til bededag@nordre.dk. Leif søger også hjælpere til opstilling på Brobjergskolen kl. 8.30 (der er gratis kaffe og rundstykker!) og oprydning efter turneringen ved 19.30 tiden, benyt samme mailadresse!

   Vi skulle gerne komme til en præmieoverrækkelse igen i år - Tom leder igen slaget, og Rudbeck styrer myndigt kassen!

 

Klubmesterskabet
(5. maj 2017) Af PE Nielsen

     Tom Petri havde spillet forud - remis imod Lars A - og var i øvrigt allerede mester efter 6. runde! Derimod var der stor spænding i aftes om alle andre placeringer! Hvordan det gik, kan du læse under billederne, og så kan du i øvrigt selv studere slutstillingerne her, tryk evt på knappen Tabel stilling.


I baggrunden spiller Vagn (tv) remis mod Peer Ole og sikrer sig en delt 2. plads i Mesterskabsklassen.
Forrest løber Svend Aage (tv) Benjamin over ende

 

 


I baggrunden spiller Filip (th) remis mod Nina og
sikrer sig en delt 2. plads i Mesterskabsklassen.
Forrest spiller den førende Dennis (tv) remis imod Mikkel og må dele førstepladsen i Mester 2 med ....

 


.... Lars Noe, der havde spillet forud, og Benny
(billedet tv), der presser og besejrer Rudbeck,
mens denne nyder kaffen i fulde drag

 

 

Kvium (tv) var et point foran Oehlerich, men han
var her i alvorlige problemer mod Brian Kr. Det lykkedes dog Kvium at holde en halv og tage sejren
alene i Basisklassen, selvom Oehlerich vandt

 

Thomas (forrest th) kom sent med i turneringen, men gjorde det fantastisk! I sidste runde mod Jonas kneb det dog gevaldigt, men han reddede en remis hjem i slutspillet og blev bedstplacerede under 1700

 

Præmien til bedstplacerede under 1400 blev afgjort
i sidste runde i et finaleparti mellem Niels Jürgensen (tv) og Finn Geneser. Niels løb med sejren!

 

Plovjernet
(4. maj 2017) Af PE Nielsen

     Morten Fabrin (nu Skive Skakklub, og ikke som jeg skrev: Viborg) gæstede Chess House i aftes. Han har skrevet bogen "Plovjernet" om den autodidakte dobbelte danmarksmester Christian Poulsen fra den jyske hede og holdt et fint foredrag om Plovjernets liv og levned, ligesom han via hurtigt gennemspillede partier portrætterede Plovjernets spillestil. Og den hænger naturligvis sammen med hans øgenavn: "Han pløjede modstandernes stillinger op med kraftfuld officersspil!".

    Bogen er specielt interessant med Nordreøjne, da det jo er en sej jyde, der længe spillede for Viborg, én af Nordres hovedkonkurrenter i Provins-mesterskaberne. Hertil kommer, at Plovjernet jo også ved Danmarksmesterskaberne (og OL-deltagelser) konfronteredes med Nordrekoryfæer som Eigil Pedersen, Frode Søby og Victor Juul Hansen; Frode har i øvrigt været en væsentlig kilde for Morten i det omfattende arkæologiske arbejde, det har været at skrive bogen. Bogen kunne i aftes erhverves for blot 200,- kr, er du interesseret, kan du jo håbe på, Morten dukker op til Bededagsturneringen, ellers skriv til fabrinmorten@mail.dk, men regn med et portotillæg på 55 kr!

    Hvis nogen læser bogen og efterfølgende har lyst til at anmelde den i Nordre Nyt, skal de være hjertelig velkommen, deadline 8/6 (eller 7/9).

 

 

Mortens bil brød desværre sammen undervejs, og det betød knap en times forsinkelse. Ingen smuttede dog af den grund, Chess House var vært med kaffe og kage; her er det Rudbeck, der nyder varerne!

 

Der var godt 20 tilhørere til Mortens foredrag. Første del var en gennemgang af Christian Poulsens liv, med fokus på skak og Mortens kilder. De fleste Nordre-medlemmer havde gemt sig nede bag ved fotografen!

 

Anden del var en hurtig gennemgang af nogle af Plovjernets partier. Det gik hurtigt, 8-10 partier på
en god halv time! Det vise sig at være en god idé, for man fik et rigtigt godt indtryk at Plovjernets kombinatoriske spillestil!

 

Ny betænkningstid til A-rækken
(4. maj 2017) Af PE Nielsen

     På 6. HK's generalforsamling den 27/3 var det mest spændende punkt spørgsmålet om betænkningstiden i Hovedkredsens holdturnering. Silkeborg havde stillet et forslag, men det blev SK68's ændringsforslag, der blev vedtaget. Det betyder, at betænkningstiden nu er 90 min. + 15 min. + 30 sek/træk (jeg forstår det sådan, at man får 30 sekunder pr træk hele partiet og ikke kun efter de 40 (?)).

   Det vigtigste i betænkningstiden er, at man undgår en hård tidnød og således altid har mindst 30 sekunder pr træk som i Divisionsturneringen. Et parti på 40 træk kan nu højst vare 3:40, men et på 60 træk max kan vare 4½ time, så max er vel 5 timer, hvilket også er meget lang tid på en hverdagsaften! Det fremgår ikke af forslaget, om der er noteringspligt hele partiet som i Divisionsturneringen, men det formoder jeg.

 

Filip Boe vinder Mester 2 i Sondex Cup
(2. maj 2017) Af PE Nielsen

     Nordre havde tre deltagere i weekendens Sondex Cup i Kolding. IM gruppe 1 blev vundet af en forrygende Jesper Thybo med 3½ af 5 på deling med Roy Saptarski (In). Her var Igor Teplyi med, ikke just nogen succes: Efter to halve tabte Igor de sidste tre :-( Men i Mester 2 var der succes: Filip Boe vandt gruppen på deling med Bjarne Light, begge med 3½. I gruppen deltog også Nina Høiberg, og hun spillede helt utroligt 5 remiser! Lur mig, om der ikke ligger masser af kampskak i hendes partier alligevel !?

    Hyperaktive Filip Boe Olsen vandt Mester 2 i Sondex Cup i Kolding!    
Det sidste halve år er det gået meget op og ned, men de 2200 er nu rundet!

 

Anna live fra NM i pigeskak
(29. april og 2. maj 2017) Af PE Nielsen

    Tom har været så venlig at sende mig et par link om NM i pigeskak, som foregår i denne weekend. Anna har vundet første runde, men står desværre nu til tab i 2. runde. Live her; turneringstabel her, tryk Gruppe B nederst.

    Sådan gik det: Anna sluttede med 3 af 5 på en delt 4-5 plads blandt de 10 deltagere, og på skak.dk skriver Mads Boe i forlængelse af beretningen fra sidste runde: "Anna vandt et langt parti, hvor der dybest set aldrig var den store tvivl om resultatet. Anna har slået dem, hun skulle slå, men desværre tabt de to opgør imod stærkere modstandere, det ene nærmest uden at gøre modstand, og det andet var fra en stilling, som lignede en sejr. Det er naturligvis trist, når man gerne ville mere end ende som nr. 5. Der er dog lagt i kakkelovnen til at give den en skalle med skakken, når hun kommer hjem fra efterskole."

 

Tom i mål !!
(28. april 2017) Af PE Nielsen

    I aftes blev der afviklet tre partier i klubmesterskabsklassen, og da Tom vandt over Nina, kan ingen hente hans 5½, og dermed er Toms 9½'te klubmesterskab hjemme - kun overgået af Eigil Pedersen med 10, men mon ikke denne rekord står for fald ét af de kommende år!? - hjertelig tillykke!
Man kunne påstå, at det allerede er en tangering, men den ene er altså på deling med Igor, så vi venter tålmodigt på, at Tom også tager det 10½'te!

   Nina går på Toms "modern" med krum hals; Tom afværger, vinder og hjemtager endnu et klubmesterskab!

    Nina havde ære af aftenens fight, i en stilling med en sandsynlig trækgentagelse valgte hun at satse og ofrede en kvalitet. Det viste sig dog at være oversatset, og op imod de 40 fik Tom opstillet et mat-apparat med droning og tårn på 2. række. Nina måtte ofre sit tårn i håb om evig skak, men den var der altså ikke! Filip vandt over Svend Aage, og Benjamin fik en tiltrængt sejr over Peer Ole!

    Sidste runde spilles næste torsdag, dog spiller Lars og Tom forud allerede i aften. Vagn og Filip har begge 4 i kampen om andenpladsen. I Mester 2 er der stor spænding, her fører Noe og Dennis et halvt foran Benny; Noe spiller sin sidste (udsatte) mod Borup aftenen før. Dennis møder Mikkel, mens Benny er oppe imod Rudbeck. I Basisklassen fører Kvium med et point og er klar favorit, da han har mødt de nærmeste. Her hænger desværre et parti fra første runde mellem Pagh og Frank ...

 

Pokalturneringen - pokaltriumfer
(24.
, 26. og 28. april 2017) Af PE Nielsen

    I morgen tirsdag afvikles de indledende runder i årets pokalturnering i Skanderborg, og Nordre stiller med et Elitehold samt 3 Breddehold. Vi har ofte fået hold videre til pinsens finalestævne i Svendborg, omend det er længe siden, klubben vandt landsfinalen, nemlig i 1997, den anden gang pokalturneringen blev afholdt! Senere kom jo så Seniortriumferne til i 2013 og 2014! Senere på ugen kan du her læse, hvordan det gik i Skanderborg.

Holdene er:

Elite 1 Bredde 1 Bredde 2 Bredde 3
Tom Petri Leif Møller Benjamin Christensen Jørgen Rudbeck
Thomas Klitgaard Dennis Hemdorff Steen F Christensen Mikkel Hansen
Filip Boe Jonas Nielsen Kris Hedelykke Mads Borup
Jan Christensen Filip Holm Alfred Hedelykke Niels Jürgensen

Link til billeder på Skanderborg Skakklubs hjemmeside fra stævnet her, brug højre/venstre pile til at bladre med.

 

 

Det triumferende elitehold i kamp med Aarhus/Skolerne, der desværre tog førstepladsen

 

Tom på førstebrættet, og .... ja vi stillede nok lidt taktisk op med Klitten på bane 2 !?

 

Her er det Bredde 2 i aktion, bagest Alfred,
forrest Benjamin og Steen

Fotos: Ken Holm

    Triumf i begge rækker: Det trækker ud med de officielle resultater fra tirsdagens pokalfinale, måske fordi det ikke gik værterne som forventet ?!
Men i aftes fik jeg i klubben nogle resultater - og et parti til klubbladet ;-) - og vover at udmelde: Nordre triumferede i begge rækker!

    Eliterækken: Vi mødte i første runde Skanderborg med DM Mads Andersen, Mads Hansen, Mads Boe og Jonas Bjerre, et uhyggeligt stærkt hold! Jonas mødte - hvilket var planmæssigt/kalkuleret - dog ikke op til første runde, lidt held for os! Men det blev alligevel til en 3-1 sejr, blandt andet fordi exformand Tom spillede den nybagte Danmarksmester ud af banen (Her: Gæt hvilket parti, jeg fik til klubbladet!)! Herefter gik det planmæssigt videre med sejre, inden vi snublede i sidste runde mod Aarhus/Skolerne, der dermed vandt på målstregen, men den videre-kvalificerende andenplads var aldrig i fare! Filip scorede 4 af 4 (!), Tom og Jan hver 2½, Thomas 1½.

    Bredderækken: Her var vi særdeles godt repræsenteret med tre hold (i en gruppe med enten 7 eller 9 hold?!), der alle var kandidater  til at gå videre. Rokaden ville dog blande sig, og det lykkedes randrusianerne at hjemtage førstepladsen foran vores tunge bestyrelseshold Bredde 3. Men også Bredde 1 og Bredde 2 blandede sig og var med i topstriden til og med sidste runde! På vinderholdet var Mikkel lige så suveræn som Filip: 4 af 4! Rudbeck scorede 3, Niels 2, mens formanden nøjedes med 1½, men han lavede til gengæld det afgørende sidste halve point!

    Vi må altså nøjes med at have to hold med i pokalfinalen i Svendborg Pinsedag, det glæder vi os til - good luck!

 

Foredrag om Plovjernet
(
24. april 2017) Af PE Nielsen

     Morten Fabrin fra Viborg Skakklub har udgivet en bog om "Plovjernet", der to gange var DM og OL-deltager    

    Morten Fabrin kommer til Chess House onsdag den 3. maj kl. 18.30 og holder foredrag (ca. 2 x 45 minutter) med visning af fotos og partier fra eks-Danmarksmesteren Christian Poulsens liv (1912-1981) og karriere. Det vil være muligt at købe Fabrins nye bog om "Plovjernet" - 384 sider indbundet med 270 partier og mange fortællinger fra det danske skakliv fra ca. 1930 til 1960. Bogen koster 200 kr.

    Det er gratis at deltage i foredraget, og Chess House vil gerne byde på en kage/wienerbrød den aften, så af hensyn til indkøb bedes man foretage en uforpligtende tilmelding her, eller via www.chesshouse.dk.

 

Tom trækker fra
(24.
april 2017) Af PE Nielsen

    Sjette runde af klubmesterskabet blev spillet i torsdags, og her bragte Tom med gevinst over Benjamin i front med 4½ af 5, lidt overraskende foran Vagn J med 4 af 6, Vagn besejrede nemlig Filip Boe i 6. runde! Filip og Lars A ligger derefter med hver 3 af 5. Tom spiller sin udsatte mod Nina på torsdag, og her kan han allerede tage det afgørende sejrsskridt med en sejr, idet ingen andre vil kunne nå op på 5½!

    I Mester II bragte Lars Noe sig med sejr over Dennis op på siden af netop Dennis, de har begge 4 af 6. Lige bagved ligger Benny L med 3½, Oluf Øe har 3. Noe mangler Mads, mens Dennis mangler Mikkel. I Basisgruppen er Kvium efter sejr over Filip Holm alene i spidsen med 5 af 6, da Thomas tabte til Oehlerich, de har begge 4. Kvium møder sandsynligvis Brian Kr. i sidste runde, da han har mødt de to forfølgere.

 

DM godt i gang
(9.
, 10. og 11. april 2017) Af PE Nielsen

    Så er DM godt i gang! Igor er i ilden i Landsholdsklassen: Trods åbningsfordel måtte Igor desværre se sig slået af Allan Sig i 1. runde, mens det blev til remis i 2. runde mod unge Jesper Thybo. Med ½ af 2 er der nu et godt stykke op til toppen, da tre har maksimum og hele fire har over 50%.

    Kort Påske 1 med 5 runder er gået i gang, og vi fik sent to spillere med. I Kort Påske 1 Gruppe 2 har vi Filip Holm med, og han har lagt hårdt ud med to sejre og en remis! Det betyder indtil videre en delt førsteplads på deling med juniortalentet John Christensen, Silkeborg, og søn af Chess House's nye formand! I Kort Påske 1 Gruppe 3 er det så Thomas Overgaard, vi har med, og han ligger også lunt med 2 af 3!

    Kandidatklassen lægger ud tirsdag, og her er Filip Boe med. Følg selv med på DM 2017's hjemmeside, hvor du har link til tabellerne, liveskak og Per Andreasen on side kommentering!

   Filip har lige modtaget sin præmie som vinder af Kort Påske 1 Gruppe 2! Til højre Flemming Pagh, der blev 2'er
(Foto: Ken Holm)

Filip Holm vandt sin gruppe! Så er første Nordre succes i hus: Filip Holm vandt sin gruppe med 4½ af 5, efter i 4. runde at have vundet i sikker stil over juniorkollega John Christensen. Endnu hurtigere gik det i sidste runde, hvor modstanderen Kjeld Ehlers trådte forkert i 12. træk og opgav i 13.!
Filip scorer ud over pengepræmien også en ratinggevinst på 69, ret godt på 5 runder! Og han præstationsrating var 1959, altså mesterspiller-styrke!

I Gruppe 3 blev Thomas Overgaard nr. 5 af 15 med 3½ af 5.


Drama i Basisgruppen
(7.
april 2017) Af PE Nielsen

 

 

Flemming Pagh (forrest tv) har farligt angreb mod Christian Kvium, men fejler i tidnøden ...
Bagved bliver det remis mellem Benny (tv) og Mikkel

 

Steen C (stående) følger Oehlerichs (th) tidnødsangreb mod Søren G, Oehlerich fejler også ...

 

Dennis (th) vinder topopgøret over Oluf Øe  og bringer sig klart i front med 4 af 5

    Mens Mesterskabsklassen var afbudsramt og det eneste spillede parti mellem Lars A og Vagn blev remis, var der i den grad gang i den i Basisklassen! Her bliver det til to dramaer, da både Pagh og Oehlerich har farlige angreb, men begge med kun kort tid på klokken mod modstandernes godt en time! Begge fejler, Pagh må ned, mens Oehlerich tigger sig til en remis mod Søren, efter at angrebet er mislykkedes. Tidligere på aftenen har turneringsleder Thomas Overgaard sikret sig en hurtig halv mod Bjarne, og dermed overraskende pludselig har bragt sig til tops med 4 af 5! Han deler indtil videre æren med  Kvium, mens Oehlerich er gledet ned på 3-5. pladsen med 3 af 5, en plads han deler med Bjarne og Filip Holm, sidstnævnte besejrede Hardlei.

 

Pokalturneringen 2017
(6.
april 2017) Af M Borup

    Hvis du gerne vil spille pokalskak i år så tilmeld dig til Mikkel Hansen, 30 46 14 44.

  6. HK og Skanderborg Skakklub indbyder til kvalifikationsstævne til Pokalturnering 2017

Kvalifikationsstævnet til Pokalturneringen består af følgende rækker:
- Eliterækken
- Bredderækken - Ratinggennemsnit max. 1800 (Ratingliste Januar 2017 anvendes – se under pokalturneringen på www.skak.dk)

Der er 4 spillere på hvert hold , hvor alle skal være A - medlem af samme klub. En klub kan tilmelde så mange hold, som den vil. Der vil ikke være seedning af holdene.

Nr. 1 og 2 i alle rækker kvalificerer sig til deltagelse i landsfinalen, som afvikles pinsesøndag den 4. juni på Hotel Svendborg.

Der tilstræbes en spilletid på 25 min. pr. parti. Der tilstræbes 4 runder.

Indskud pr. hold: 150,- kr.

Præmier: Hold, der kvalificerer sig til landsfinalen ved at spille indledende runder får fri buffet ved finalen som præmie. Hold der kvalificerer sig uden at spille indledende runde , betaler ikke indskud og vinder ikke fri buffet.

Spillested for alle rækker: Sundhedscentret, Sygehusvej 7, Skanderborg

Dato: Tirsdag den 25. april kl. 19.00

 

5. runde og klubblad
(5.
april 2017) Af PE Nielsen

    I morgen torsdag spilles klubmesterskabets 5. runde, desværre uden topopgørene Nina - Tom og Svend Aage Madsen - Filip, da begge partier er udsat.
Oven i runden ligger klubbladet parat til dig, hvis du altså ikke allerede har fået fat i det:

                            
              (Førsteholdet må virkelig undskylde den utilsigtede stavefejl på forsiden!)

 

Tom fører foran Filip
(2.
april 2017) Af PE Nielsen

    I onsdags blev den udsatte mellem Filip Boe og Lars Andersen spillet, og Filip vandt og bragte sig dermed op på 2. pladsen. Tom fører med 3½, et halvt mere end Filip og et helt foran Lars og Vagn Jensen. 5. runde spilles på torsdag, og her møder Tom Nina, der ligger på 2 points. Hyperaktive Filip har dog igen måttet melde afbud, da han deltager i en meget stærk open Karpos Open i Skopje, Makedonien, link til turneringen her.

 

DM feltet er klar
(28.
marts 2017) Af PE Nielsen

    Påsken nærmer sig, tilmeldingsfristen til DM er udløbet, og dermed er DM-feltet klar! Igor deltager i Landsholdsklassen og er i år seedet som nr. tre efter DM Mads Andersen og tidl. DM Allan Stig Rasmussen! I feltet deltager også unge Jesper Thybo, der bliver IM'er, da han inden for en kort periode at have lavet tre IM-normer og er over 2400 i rating! Det bliver spændende af følge, der er start lørdag den 8/4.

    I Kandidatklassen, der starter den 11/4, har vi Filip Boe med, han er seedet som nr. 10 en gruppe med 22 deltagere, heraf to IM'ere og 4 FM'ere.
DM i Lyn afholdes som altid Langfredag, indtil videre har vi to tilmeldte: Filip Boe og Leif Møller.

 

Generalforsamling i Chess House
(27.
og 28. marts 2017) Af PE Nielsen

    Tirsdag aften kl. 19.00 er der generalforsamling i Chess House. I næste nummer af Nordre Nyt skriver formand Thomas Vestergaard: "Spørgsmålet er, om vi efterhånden er blevet så få skakspillere i Aarhus, at det ikke er realistisk at have et Chess House? Nedgangen i barindtjeneingen kunne godt tyde på det. Men vi skal naturligvis ikke bare kaste håndklædet i ringen nu. Vi må se på hvad og hvem, der kan vende udviklingen".

    Det er givetvis emner som dette, der kommer på banen. Thomas trækker sig i øvrigt fra formandsposten for at hellige sig de praktiske opgaver i Chess House. Men der skulle ikke blive panikstemning, idet en formandskanditat allerede har meldt sig! Det er Sven Christensen, der allerede sidder i Chess House's bestyrelse og derfor ved, hvad han går ind til: "Han skal fokusere på sponsorpleje og de overordnede visioner for Chess House. Hvis Chess House skal overleve, skal vi alle bidrage med det, vi hver især er gode til!".

  Den nye formand Sven Christensen (nr. 3 fra venstre) præsenterer sig og sine ideer

    Ca. 12 personer var mødt op til generalforsamlingen i Chess House. Mangt og meget blev vendt, ikke mindst Chess House's underskud sidste år på 17.000. Dette bekymrer dog ikke foreningens nye formand, der er visionær og allerede har flere ting i støbeskeen. Sven bor i Silkeborg, er ikke selv aktiv skakspiller, men far til juniortalentet John CC. Du kommer givetvis til bat høre fra Sven, om ikke andet så i Nordre Nyt's faste spalte Nyt fra Chess House!

    Lidt presset lod afgående formand Thomas samt Morten Rasmussen vælge til bestyrelsen - der er grøde, lad det gro! Chess House's eksistens er meget vigtig for skaklivet her, men det kræver ressourcer - kan du bidrage på den ene eller anden måde, må du meget gerne markere dig! Fx mangler vi presserende et par nye til rengøringsteamet, hvor jeg er aktiv ....

 

4. runde, en ret fredelig aften
(24.
marts 2017) Af PE Nielsen

 

 

I Mesterskabsklassen endte opgøret mellem Peer Ole og Nina (i baggrunden) hurtigt remis. Tom var i alvorlige problemer mod Svens Aage Madsen, men gik all-in og vandt i lynopgøret til sidst

 

Vagn (tv) spillede firbondevarianten i Kongeindisk,
men Benjamin bevarede roen og kom endelig på
tavlen med en halv

 

Jonas (forrest th) snød tidligt Niels for en officer og
det der var værre. Bagved er Brian Kristensen (th)
ret heldig med at holde remis imod Jørgen Frank

    En forholdsvis fredelig aften i klubturneringen med kun få gevinster og hurtigt afsluttede partier. Således var der allerede op til de 40 kun partiet mellem Tom og Svend Aage tilbage. Her var Tom på hælene, men han kæmper jo som bekendt godt og er en yderst farlig herre i den sidste tidnød. Og det lykkedes faktisk Tom at snyde Svend Aage til sidst og vinde, men han erkendte selv, at han nærmest var usportslig ved at spille videre, men var nødt til det i forhold til situationen i toppen af gruppen. Nu har Tom som Lars og Vagn 2½, de to første dog med en udsat til gode. Nina, Peer Ole og Filip har alle 2, de to sidstnævnte har også en udsat - stor spænding!

    I Mester 2 er Dennis Hemdorff efter remis imod Benny Lauridsen i front med 3 af 4, Oluf Øe er tættest på med 2 af 3, mens hårdt afbudsplagede Lars Noe er dark horse med 1 af 2! I Basisklassen har vores turneringsleder Thomas Overgaard taget teten med 3½ af 4! Den halve kom i aftes mod Christian Kvium, der ligger lige bagved med 3, mens Flemming Pagh, Per Oehlerich og Bjarne Lysgaard alle har 2½, førstnævne med én in mente.

 

Nordre I reddede sig med super slutspurt!
(19.
marts 2017) Af PE Nielsen

    Søndag: I skrivende stund kl. 14 står det 3½-3½ mod Brønshøj, Sloth sidder tilbage og kæmper for 4-4 ... Men de 3½ er nok til at holdet har reddet sig med den flotte slutspurt! Vi fik hurtigt 4 remiser hjem, og da Jan vandt i sit angreb og Igor (for mig overraskende, stillingen taget i betragtning) holdt remis imod Tigeren, var sagen klar, idet Hillerød højst får 4-4. Hillerød bliver formentlig nedrykker, da SK68 må formodes at få de nødvendige point hjem ....

    Lørdag: Med en flot 7-1 sejr over bundhodlet er Nordre I rykket op over stregen på bekostning af Hillerød, der tabte 2½-5½ til topholdet Philidor. SK68 tabte hele 2-6 til Nordkalotten og blander sig nu i nedrykningsspillet, mens K41 allerede er rykket ned. SK68 har 31½ (7) men møder topholdet, Nordre har 30½ (3) og møder Brønshøj (nr 3), mens Hillerød har 28½ (6) og møder nr 5 Jetsmark - mere spændende kan det ikke blive! Kig på tabellen her, bid negle og følg slutrunden søndag kl. 10!

 

Anna Hedelykke igen til tops!
(14.
marts 2017) Af PE Nielsen

  Anna igen til tops ved pige-DM, her ses hun på sejrspodiet med pokaler og bamse!

    I den forgangne weekend har der været DM i pigeskak på Fyn med rekordmange deltagere, nemlig 74, og Anna Hedelykke var med i B-gruppen som én af favoritterne. Anna har det seneste halvår spillet to turneringer og vundet dem begge på deling, og således gik det igen denne gang! Hun fik ligesom Kristine Boye Steen 3½ og havde et halvt korrektionspoint mere end Kristine og er dermed igen Pige-danmarksmester! Det betyder også, at Anna igen har kvalificeret sig til de nordiske mesterskaber - til lykke!

 

Tredjeholdet rykkede ned med manér!
(14.
marts 2017) Af PE Nielsen

  I en meget tæt atmosfære i VRS' lokaler gik det i aftes helt galt for tredjeholdet, kun Steen C vandt

    Nordre III's skæbne hang i en meget tynd tråd i afslutningsrunden, og selvom holdet var svag rating-favorit mod SK 68's fjerdehold, tabte holdet hele 2-6 og rykker dermed ned med manér, idet holdet gled ned under SK68 og dermed ned på sidstepladsen. Holdet har ellers hen over sæsonen gjort det ganske udmærket i Mesterrækken, hvor man kom med på en 3. plads i A-rækken sidste år. Nu skal holdet altså ned i A-rækken igen og forhåbentlig næste år smage sejrens sødme!

    I den kommende weekend slutter Nordre I så holdsæsonen af med endnu en gyser, når der er afsluttende dobbeltrunde i Skanderborg - her ligger holdet nemlig også til nedrykning, men har en chance, hvis de kommende danmarksmestre fra Philidor ellers tager hårdt fat på konkurrenterne fra Hillerød; der skal hentes 3 points, det bliver spændende! Der sendes givetvis live i weekenden, se links på forsiden af skak.dk i rubrikken Aktuel skak.

 

Andetholdet blev som forventet nr. 3
(12.
og 13. marts 2017) Af PE Nielsen

  Til venstre vinder Fredericia over Viby og rykker op, til højre vinder Silkeborg over Skanderborg II

    Afslutningsstævnet i 2. Divison Gruppe 3 i Fredericia gik som man kunne forvente, hjemmeholdet rykker op. Fredericia fik rigtig god hjælp af Skanderborg 2, der pga. nedrykningssituationen tillod sig at grave to fremragende "reserver" frem, nemlig Jackie Andersen og Jonas Bjerre - og i øvrigt for en gangs skyld at stille stærkest op! Det stærke hold tabte alligevel knebent til Silkeborg og skal ud i nedrykningskamp, bl.a. fordi Jonas havde glemt at udfylde træk 15 og derfor overskred i træk 39! Fredericia vandt 6-2 over Viby og har fortjent oprykningen, vi vandt lidt uinspireret knebent 4½-3½.

  Hvid har lige spillet 35.Tb6xd6. Skal sort slå springeren eller spille det frække 35...Se5!?, der dækker g6 og truer 36...Sf3+ med mat.
Løsning i aprilnummeret af klubbladet!

    Mandag gælder det så 3. holdet, der er til afslutningsstævne i VRS, og det med livet som indsats!

 

Med en vis legemsdel i vandskorpen ...
(3.
marts 2017) Af PE Nielsen

    I aftes spillede Nordre III deres næstsidste runde på hjemmebane mod Silkeborg II, og det blev desværre til et nederlag på 2½-5½. Kort før kl. 22 så det ellers stadig lovende ud og lignede moget omkring 4-4; men så begyndte det at gå Silkeborgs vej: Gunstige slutspil blev remis, og komplicerede stillinger på topbrætterne tabt. Det betyder, at tredjeholdet nu - ligesom ligaholdet - ligger temmelig udsat for nedrykning, men også her er der en lille chance, nemlig at førerholdet Århus/Skolerne II tager hårdt fat på vore konkurrenter ... men der er altså 5 point op til redningen .... Ærgerligt for holdet, der under alle omstændigheder har spillet en fin sæson og kæmpet forbilledligt, husk at det rykkede op på en 3. plads i A-rækken! Sæsonen har givetvis været lærerig, og de unge knøse har fået gode erfaringer med sig!

 

 

Vores fremragende turneringsleder Thomas Overgaard har haft en elendig sæson på tredjeholdet, men i aftes kom forløsningen med
en hurtig sejr over Ove Jelling

 

Men ellers kørte det ikke rigtigt for holdet på denne aften. Vore to juniorer havde gunstige tårnslutspil, men måtte begge nøjes med remis - et klart indsatsområde!? De to partier i toppen var meget dramatiske og blev desværre tabt

 

I klubmesterskabet vandt Lars i onsdags over Benjamin, og i aftes vandt han igen, denne gang over Svend Aage. Dermed har Lars bragt sig i spidsen for mesterskabet med 2½ af 3

    Lars Andersen har her onsdag og torsdag spillet to partier i klubmesterskabet og vundet begge! I onsdags måtte Benjamin ned, og i aftes var turen så kommet til Svend Aage Madsen; dermed har Lars bragt sig i spidsen for mesterskabet med 2½!

 

Skak i Dagtimerne april/maj
(28.
februar 2017) Af PE Nielsen

    Jeg har lovet Bjarne Jensen at lave lidt reklame for genopståelsen af Chess House's Skak i dagtimerne. Der spilles over 5 onsdag eftermiddage (med start kl. 13, det skulle de fleste kunne komme op til ....), og ideen er at få fat i nogle seniorer, såvel organiserede som uorganiserede. Mottoet er Skak for skakkens skyld, så der er ikke noget at vinde, hverken rating eller præmier! Til gengæld får man for indskuddet gratis kaffe/te, og så bliver det forhåbentlig hyggeligt! Kig nærmere på betingelserne og meld dig her, der er allerede to tilmeldte (gæt hvem!).

 

Filip, Thybo og Rødgaard
(27.
februar 2017) Af PE Nielsen

    Den opmærksomme læser har sikkert lagt mærke til, at Filip Boe ikke spillede for førsteholdet i går, korrekt! Han var nemlig på vej til en lukket IM-turnering i Riga, se Mads' foromtale her. Her lægger du måske også mærke til, at Jesper Thybo pga. IM-norm chancer spillede for Jetsmark søndag, og det kom der et brag af et parti ud af mod Martin Matthiesen, SK68, se det her.

    Og kigger man grundigt efter i Xtracon-resultaterne, finder man pludselig en tidligere Nordre-storspiller fra 80'erne på ... ja vores hovedkonkurrent Hillerøds hold - og ja, han startede med en sejr og kan blive Hillerøds redning på bekostning af Nordre ....

 

Av, den var værre ... eller ...??
(26.
februar 2017) Af PE Nielsen

    Førsteholdet tabte den vigtige kamp til Århus/Skolerne med hele 2½-5½, uden sejre og nederlag på brætterne 2-4. De nærmeste konkurrenter er nu éntydigt Hillerød, der kæmpede sig til 3 points imod Skanderborg, og dermed forværrede situationen tilsyneladende. Men så måske alligevel ikke: Hillerød mangler nemlig i den afsluttende dobbeltrunde det førende Philidor, der i dag vandt 7½-½ og de er lige nu en uhyggelig modstander! Og så mangler Hillerød i sidste runde nr. 2, Jetsmark, der dog ikke er meget bedre end de næste. Og imens skal vi op imod K41, der er isoleret i bunden, og Brønshøj. Så bolden er stadig lidt rund ... Tabellink her.

  Nordre I kan se frem til en spændende, afsluttende dobbleltrunde i Skanderborg den 18.-19. marts!

    Så er det en ringe trøst, at andetholdet vandt en fin 6-2 sejr over Skanderborg II. Det var uden nederlag, men vi må indrømme, at Noe var heldig, da modstanderen i en ellers evig-skak situation satte dronningen i slag! Vi hentede dermed ½ på Fredericia og 2 på Silkeborg, men vi skal i sidste runde hente endnu 2½ på Fredericia - og samtidig ét på Silkeborg - for at rykke op, ... og måske møde Nordre I næste år ;-) Tabellink her.

 

2. runde sneede halvvejs inde ...
(24.
februar 2017) Af PE Nielsen

 

 

Snefrisk ny mand i Basisklassen! Det er Christian Werk, der under AaM kom i snak med Tom, og nu er han altså med! Han måtte ned mod Bjarne Lysgaard, hvilket jo ikke er nogen skam!

 

I forgrunden spiller Kim Hardlei (tv) og Søren G Christensen en forholdsvis fredelig remis. I baggrunden var der anderledes gang i den, Per Oehlerich (th) ofrer spændende en officer, men han følger forkert op og taber til Christian Kvium, der dermed går i front!

 

Flemming Pagh (bagest) får et lille overtag i partiet imod Niels Jürgensen, og det lykkes ham at presse en bonde i centrum langt frem, og så må Niels kapitulere

    Om det nu var sneen, der var årsag til en del sene afbud ved jeg jo ikke, men i alt fald var der forfald i 7 af rundens i alt 15 partier!

    I Mesterskabsklassen var der dog kun ét afbud, og de tre spillede forløb således: Filip vandt ret hurtigt og smertefrit over Benjamin; Vagn spillede friskt Kongegambit mod Svend Aage, han fik dog ikke meget ud af det, men et forkert Sc6-d4 gav Vagn chancen, og han vandt på en lille D+T kanon i h-linjen. Endelig blev partiet Lars - Nina remis, Nina var på hælene, men kunne længe holde stillingen lukket, og da den åbnedes i tidnøden, stod man tilbage med lige chancer! Nina og Filip har 1½, Tom 1 plus en udsat.

    I Mester 2 blev der kun spillet ét parti, Mikkel - Mads. Det startede som Nimzoindisk men gik over i noget der lignede Catalansk, Mikkel gav lidt presset midlertidig en bonde, men havde løberpar og tryk på Mads' dronningfløj. Mikkel fik bonden tilbage, havde fordel og vandt. Stilling venter vi med!

    I Basisklassen var der topopgør (læs ovenfor under det midterste billede!), og med sejren har Kvium bragt sig i front med 2 af 2: Det bliver spændende, om Per kan komme tilbage, det afgør jo i høj grad Kvium! Bjarne Lysgaard har 1½, og Flemming Pagh 1 plus udsat.

    Holdskak: På søndag spiller Xtracon-holdet en meget vigtig match mod Århus/Skolerne, det foregår i Chess House. Andetholdet skal Skanderborg for at møde deres andethold, der ligger lidt presset på 6. pladsen. Og næste torsdag har Tredjeholdet så hjemme en vigtig overlevelseskamp imod Silkeborg II.
Links til søndagens Xtraconkampe i Chess House: Århus/Skollerne - Nordre her, og SK1968 – Jetsmark her.

 

Anna vandt igen sin gruppe!
(20.
februar 2017) Af PE Nielsen

    I efterårsferien vandt Anna Hedelykke sin gruppe i Odense-mesterskabet, og på trods af, at Anna pt. ikke ellers spiller noget pga. efterskoleophold, gentog hun kunststykket i AaM: Hun vandt sin gruppe sammen med B-medlem Søren G Christensen, begge opnåede 4 af 5! Søren lignede ellers længe en alene-vinder, han førte turneringen igennem, men efter remis imod Pagh i sidste runde, måtte han altså se Anna lidt heldigt besejre Asbjørn Christensen og nå op! Kris sluttede beskedent på 2 points i samme gruppe.

    To grupper under - en udpræget juniorgruppe - blev det også til præmie i form af en delt andenplads for brormand Alfred, der i efter at have tabt de to første tog sig alvorligt sammen og vandt de sidste tre! Steen Christensen spillede en skidt turnering og fik blot et point i Mester III. Selve Aarhusmesterskabet blev vundet af Jesper Lauridsen, der vandt finalepartiet over Tobias Rostgaard i flot stil! Link til tabellerne her.

      Anna vinder lidt heldigt i sidste runde over Asbjørn, bag far Kris skimtes Søren G, som Anna delte med

    Jeg havde selv glæden af at være barvagt to gange i løbet af weekenden, og jeg kunne konstatere, at samarbejdet mellem storklubberne og Chess House halter noget: Det er de garvede Chess House resourcer, der trækker det store læs, mens det kniber klubberne at levere resourcer til stævnet ....

 

Filip uhyggelig tæt på ....
(19.
februar 2017) Af PE Nielsen

    Den unge tysker havde sikret sig IM-normen inden sidste runde, og hele tre danskere havde muligheden for at gøre ham kunsten efter i sidste runde. Desværre lykkedes det kun for Jesper Thybo, der besejrede Jens Ove Fries. Martin Matthiesen havde chancen mod Maria Vasova, men måtte affinde sig med remis i et tårnslutspil med en bonde mere. Og så var der Filip, oppe imod den allerede triumferende Jakob Pfrundt. Der kommer jo tit en reaktion på, at målet er nået, sådan også her: Jakob spillede en forfærdelig åbning og kom totalt på hælene; desværre smuttede han til allersidst - se diagrammet nedenfor - så det glippede desværre for Filip denne gang. Men jeg er sikker på, at når skuffelsen over den missede chance har lagt sig, vil Filip se tilbage på denne turnering med glæde, det var en rigtig flot indsats! Igor vil nok kigge tilbage på turneringen med knap så stor glæde, det blev kun til 50%, heller ikke en fordel i sidste runde mod Jonas Bjerre blev omsat i gevinst. Link til sluttabellen her.

 

 

Normkandidaterne på rad og række med front imod: Forrest Martin, så Filip, og bagest Jesper, der som den eneste lykkedes

 

Filips gevinst smuldrer, efter 73.Kg5?? Lb1! kan remisen ikke undgås :-( En klar gevinst kan jeg ikke lige ryste ud af ærmet, men den skulle være der ...

 

Den sidste runde blev spillet sammen med AaM på Rosenvangskolen. På billedet kan familien Hedelykke skimtes, Alfred stående ved søster og far.

    Det tegner til et lidt magert AaM for Nordredeltagerne, omend Anna stadig kan nå at lave et godt resultat, hun har i skrivende stund 2 af 3. Daddy har i samme gruppe kun 1 af 3. Alfred har også 1 af 3 i sin gruppe, mens Steen Christensen ligger dårligt med 1 af 4; i første runde førte han med flere bønder mod daddy Vangsgaard, men da han passerede baren tilbage fra toilettet, spurgte jeg ham, om han måske havde overset noget? Det mente han ikke, før han kom op til brættet igen, han var sat mat i én !! Link til AaM-grupperne her.

 

Rosenvangskolen, Filip stadig i spil! +AaM
(16.
og 17. februar 2017) Af PE Nielsen

    Filip tabte desværre i 6. runde, men kom så igen i 7. med en flot sejr over Jens Ove Fries! Det betyder, at Filip nu ligger på en 4-delt 2. plads med 4½ af 7, et mindre end den førende 19-årige Jakob Pfreundt. Kravet til en IM-norm er 6 points, så der skal scores 1½ imod GM Grabarczyk og netop Jakob; der er en pæn sandsynlighed for, at Jakob når målet med 6 points allerede i morgen, men skal Filip satse med de sorte i morgen eller vente til lørdag og med de hvide håbe, at Jakob er i mål og mættet?? Igor ligger fortsat tilbage på 50% ....

    De sidste to runder spilles fredag kl. 17 og lørdag kl. 10 på Rosenvangskolen - i øvrigt sammen med AaM, hvor grupperne kan ses her. Nordre har Steen Christensen og familien Hedelykke (Kris, Anna og Alfred) med. Kig derud, det bliver spændende!

 

Fin start for Filip & to pinde i går
(12.
og 15. februar 2017) Af PE Nielsen

    Filip har fået en fin start med 1½ af 2 i Chess House's IM-turnering. I første runde blev det til en flot sejr over Maria Vasova i Najdorfvarianten i Siciliansk - måske har familien Boe kigget pigetalentet ud, i alt fald kom hun til at stå klodset, og Filip vandt en flot angrebssejr! Langt værre gik det turneringens favorit Igor, han strammede buen for hårdt med de hvide, og blev udspillet af Martin Matthiesen - man mindes turneringen sidste år, hvor Martin fik sin første IM-norm ved netop at udspille Igor i sidste runde ....

    I anden runde spillede Filip og Igor en ret stilren remis, mens Martin igen vandt, denne gang over Jonas Bjerre! Det ser rigtig godt ud for Martin, men forhåbentlig kan Filip også følge op på sin fine start - i dag har han sort imod netop Martin! Links nedenfor i artiklen Vinterferieskak.

 

Filip vinder i 5. runde i sikker stil over Klaus Bolding

 

Så var den der endelig: Igor vinder stilrent over Jens Ove Fries

    Status efter 5. runde: I femte runde fik vi så to dejlige Nordresejre! Det var første mulighed, da det var første sejr til Igor, der ikke har kunnet få spillet til at fungere. Men den store oplevelse er Filip, der i både 3. og 4. runde var slemt på hælene imod hhv. Martin Matthiesen og Jonas Bjerre, men snævert reddede remiser hjem i slutspillene i meget lange partier! Og i aftes blev det så til en flot og sikker sejr over Klaus Bolding. Igor er på 50%, mens Filip har 3½ af 5. Filip kan dermed snuse til IM-normen på 6 af 9, men der er stadig langt: Han skal have 2½ af de sidste 4, og i sidste runde står den på den førende 19-årige tysker Jakob Pfreundt ....

    Besøg turneringen i Chess House i aften eller i morgen på klubaftenen (der er start kl. 17). Fredag kl. 17 og lørdag kl. 10 spilles på Rosenvangskolen sammen med AaM, hvor der i øvrigt er sidste tilmelding i dag, pt. er 4 Nordre-spillere tilmeldt.

 

Tom og Nina i front
(10.
februar 2017) Af PE Nielsen

 

 

Tom (tv) vinder igen over Vagn i et rablende tidnødsdrama. Bagved skal Filip (tv) være mest
glad for remisen imod Peer Ole.

 

I baggrunden vinder Nina planmæssigt over Benjamin. Forrest slutter et spændende parti i Mester 2 mellem Mads og Dennis remis

 

Oluf Øe, Randers (bagest tv) bringer sig alene i front i Mester 2 med en sejr over 1.b4! Forrest vinder Kvium (th) lidt heldigt over vores nye medlem Niels Jürgensen

    Så er Forårsturneringen i gang! I Mesterskabsklassen fik vi to sejre, Nina vandt over Benjamin, og Tom - man fristes til at sige som sædvanligt - over Vagn. Deres partier er altid meget dramatiske, Tom kommer tit på hælene, men vinder så i rablende tidnød! Sådan også i aftes, hvor Tom dog mente, at han stod mindre dårligt end i de tidligere opgør! Men Toms styrke i tidnød er mærkbar, han behersker Tigerskakkens spærreilds-taktik til UG, og den er jo perfekt i turneringens betænkningstid uden tillægstid! Filip var på hælene mod Peer Ole, men slap med skrækken, i aften går det så løs for ham i Chess House's IM-turnering!

    I Mester 2 blev der kun spillet to partier, se ovenfor, så Oluf Øe er altså i front. I Basisklassen fik vi tre favoritsejre og to remiser. Sejrene var: Christian Kvium heldigt over Niels Jürgensen, Per Oehlerich vist sikkert over Jonas Nielsen, og endelig Filip Holm over Brian Kristensen i et parti, hvor Filip en overgang stod under; han spillede det dog fint op, og Brian lavede en taktisk brøler der kostede dronning for tårn.

 

Vinterferieskak
(8.
og 9. og 10. februar 2017) Af PE Nielsen

    Vinteren er startet og i den kommende weekend starter vinterferien, og Chess House har igen i år en lille IM-turnering, den starter på fredag og kører til og med den efterfølgende lørdag. Vi har to førsteholdsspillere med: Igor lægger IM-titel til, og Filip Boe er en af de unge løver, der får chancen! Igor starter ud med Martin Matthiesen, mens Filip kommer op mod pige-stortalentet Maria Vasova! Link til turneringstabellen her, og live her, der er rundestart kl. 17 de første 7 runder. Link til foromtale på skak.dk her.

    I vinterferiens sidste weekend er der så igen 5 runders AaM på Rosenvangskolen, indtil videre har vi to deltagere: Dennis Hemdorff og Filip Holm. Der er indtil videre kun 36 tilmeldte mod sidste års 54 (8 fra Nordre!), men der er åben for tilmelding til og med næste onsdag på dette link.

    Senior DM afholdes i Løgumkloster og starter på søndag og ser ud til at blive uden Nordre-deltagelse, link her.

 

Klubmesterskabet
(7.
februa
r 2017) Af PE Nielsen

    Så er vi klar til klubmesterskabet, starten går torsdag kl. 18.30! Klar ratingfavorit er igen Tom Petri, men Filip Boe har igen meldt sig, og vi husker vel alle, hvem der tog mesterskabet sidste år, kan han gøre det igen!? Tom har haft en meget skidt liga-sæson, men vundet efterårsturneringen, også Filip har været ustabil på det seneste, så det bliver åbent mellem de to, med Nina Høiberg som outsider!

    I Mester 2 er Benny Lauridsen svag favorit, men jeg betragter Steen Chirstensen som en meget farlig konkurrent, hvis han kan holde stilen fra efteråret. Også andre som fx Dennis Hemdorff vil kunne blande sig. I Basisgruppen med 12 deltagere er Per Oehlerich til gengæld Elo's og min klare favorit. Spørgsmålet er, om fx Christian Kvium vil kunne true ham.

 

"I selskab med Igor Teplyi"
(30.
janua
r og 8. februar 2017) Af PE Nielsen

    På torsdag øser vores ubestridte frontfigur Igor igen ud af sin høje skakkunnen. Arrangementet starter torsdag kl. 19.15 - mød op i god tid!

 

Billede fra Igors seneste optræden i klubben i august 2016

 

Her Igors utrolige ratingkurve over ca. 12 år! Der er stadig stigning omend nu svagere, men kvotienten er jo nu også kun på 10! Og så står der endda ekstra i banken fra den kørende liga, hvor Igor på førstebrættet har scoret 4 af 6 uden tab, svarende til en ratinggevinst på yderligere ca. 15!

 

    Det blev som forventeligt en fin aften i Igors selskab. Igor lagde ud med en stilling, vi skulle tage stilling til (den nedenfor!), og herefter gennemgik Igor sine to gevinstpartier fra Xtraconligaen: sejren over Hector - "for at prale!" - og sejren over Arne Matthiesen, fordi "det var instruktivt!". Det instruktive lå bl.a. i, at man i en stilling, hvor man har en tilsyneladende oplagt gevinst, skal være yderst opmærksom - Igors råd er ét for ét at gennemgå samtlige modstanderens (mod-)træk! Og ellers var aftenens tema "multifunktionelle træk"!

 

Mellem 10 og 15 var mødt op til aftenens indlæg af Igor

 

Kan hvid vinde?
(og hvad er i øvrigt sorts sidste træk?)
Dette er et studie! Overraskende nok er diagonalen a8-h1 for kort! Hvid vinder med 1.Kf2! Ke7 2.Sc7! Lh1
(eller fx 2...Lb7 3.Se6! og hvid vinder løberen!) 3.Kg1!!  Og hvid vinder igen løberen, fx 3...Lf3 4.Se6! Kxf7 5.Sg5+. 1-0
(sorts sidste træk i diagrammet var Kc6-d7+ (evt. med slag))

 

 

Fantastiske reserver!
(29.
janua
r 2017) Af PE Nielsen

    Der kan ikke klages over dagens reserver, vore to bedste hold anvendte 4 reserver, og de vandt alle! På førsteholdet imod SK 1968 vandt Per Holst igen og har nu scoret 3 af 4! Ellers var der kun en pind til Igor, der har scoret flotte 4 af 6 - kom og hør Igor på slap line i klubben på torsdag! Desværre tabte tre, og dermed et nyt 3½-4½ nederlag, spændende om det er nok til sidst, de nærmeste er Aarhus/Skolerne, der tabte 3-5, det er næste modstander!
Link til dagens partier her, og link til tabellen her.

  Her to af Nordre II's vindende reserver: Mikkel Hansen og Steen Christensen, hhv. nr. 2 og 4 til venstre

    Andetholdet måtte stille med tre reserver, men hvilke: Tre points! Vi 5 ordinære fik med nød og næppe skrabt tre halve sammen, og dermed vandt vi overraskende 4½-3½ over det ellers førende Fredericia-hold! På bræt 2 var Leif Møller med for første gang i år, og trods dårlig kampform vandt Leif i sikker stil over Carsten Bank Friis! Trods sejren ligger vi 3 points efter de to førende hold, Fredericia og Silkeborg, link til tavlen her.

 

Tom Petri suveræn hurtigmester
(27.
og 30. januar 2017) Af PE Nielsen

    Da Lars Andersen ikke kunne møde op til de tre sidste runder, lignede det et sikkert mesterskab til Tom Petri, der jo førte sammen med Lars. Første modstander var Mads Borup, der fik det over i et uligefarvet løberslutspil, og trods to bønder under formåede han at holde remis! Runden efter besejrede Tom Bjarne Lysgaard, og da Dennis Hemdorff vandt over Filip Holm, var der lagt op til en spændende finale mellem de to: Dennis var et helt point efter og skulle derfor vinde med de sorte. Det lykkedes ikke, så Tom blev en suveræn mester med 5 af 6, foran en hob af spillere med 3. Link til turneringstabellen her.

 

 

Finalepartiet mellem Dennis (nærmest) og Tom. Tom bevarede kontrollen og vandt til sidst slutspillet, se diagrammet her umiddelbart til højre

 

Tom Petri - Dennis Hemdorff, sidste runde
Hvid har lige spillet kongen til g5, og sort må trække løberen, men hvor skal den hen?
Der fulgte 1...Lc6? 2.Lc8! og det er slut. Bedre var fx. 1...Lf3, men hvid bør vinde slutspillet alligevel

 

Mads Borup - Anton David, næstsidste runde
Hvid har lige spillet kongen til d2, hvordan fortsætter sort bedst?
Anton fandt det effektive: 1...Tc2+! 2.Txc2 Sxc2! med pointen 3.Kc3 Sxd4! og vandt hurtigt

 

Divisionsholdene i kamp søndag
(26.
januar 2017) Af PE Nielsen

    På søndag er begge vore divisionshold i kamp. Førsteholdet er efter afviklingen af den udsatte kamp noget presset på 9. pladsen, nærmeste nedrykningskandidat er Hillerød 1½ points over - se tabellen her. Så i de næste to Aarhus-opgør skal der points hjem på kontoen, og gerne over 8! På søndag gælder det hjemmekamp mod SK68 i Chess House kl. 12; kampen forventes live-dækket her.

    Andetholdet er søndag på udebane i en svær kamp imod topholdet Fredericia med Jens Ove Fries på topbrættet, men heldigvis har vi noget at give af, vi ligger på en lun 3. plads.

 

AaM og Senior DM
(22.
januar 2017) Af PE Nielsen

    Sidste års succes med genoplivning af AaM i de go'e gamle rammer på Rosenvangskolen gentages i år med Chess House og skakklubberne i Aarhus som værter. læs invitationen og tilmeld dig her.

    Og så er der lagt invitation til Senior DM ud, det afholdes i år i Løgumkloster i det sønderjyske, se invitation og tilmeld dig her.

 

Nordre III fik sin første sejr!
(20. og 22. januar 2017) Af PE Nielsen

 

 

Ulrik Thomassen (forrest tv) vinder i lyntempo på bræt 2, bagved vinder Mikkel Hansen i sikker stil på topbrættet

 

Kris (bagest tv) på bræt 3 vinder også i løbet af 1½ time! Og Filip Holm forrest var også meget tæt på at tage hele pointet!

 

Peter Larsen - Kris Hedelykke
I denne stilling overvejer hvid, om han kan vinde en bonde med 1.Sxe5, pointerne er 1...Sxe5 2.Lxd5! og 1...Lxg2 2.Sxd7 Kxd7 3.Dg4+! Men virker det ...?
Vi er i Kris' parti, og Kris' modstander nappede bonden men fortrød det efter 1...Lxg2 2.Sxd7 Dc7!! Tårnet kan jo nu ikke flytte pga. Dxh2!
Kris vandt hurtigt 3.Sxf8 Lxh1 4.f3 Dxh2 0-1

    Så fik 3. holdet den tiltrængte sejr, og så endda i store stil over Aabyhøj! Og det kunne endda være blevet til endnu mere: Filip Holm og Jonas Nielsen var faktisk meget tæt på at vinde også! Men det blev altså kun til en 5-3 sejr! Dermed ligger holdet nu side om side med Rokaden I og Aabyhøj I på 5.-7. pladsen, og det giver pludselig reelt håb om at undgå nedrykning, se selv her. Der rykker 2-3 hold ud, afhængigt af hvordan det går med 6.HK holdene i 2. division.

 

Mulighed for at følge 2. holdet live
(14. og 15. og 18. januar 2017) Af PE Nielsen

    Der er kommet nyt materiel i Chess House, idet 6. HK har spenderet i 8 nye live-sæt. Det nye materiel skal testes af søndag, og det giver dig mulighed for at følge 2. holdet live på dette link, hvis du ikke vil se 2. holdet real live i Chess House! Der er kick off kl. 12.00.

    Sådan gik det: Verden må ha' undret sig, er dét niveauet i 2. division, så helre uden live!! Ja, vi vandt faktisk nogenlunde efter bogen med 5½-2½, men måden ....! Jeg er spændt på Nørgaards referat, det er ikke for børn, og da slet ikke mit!

     

Peer Ole vinder med de sorte på bræt 3, mens Benjamin vist må være godt tilfreds med remis

 

Carsten Hansen - Poul Erik
Hvid har lige slået på e5, hvad skal sort slå tilbage med?
Der skal slås med f-bonden! Jeg spillede 21...dxe5? Så kom 22.Tc1! og 23.Tc5! og sort er helt væk

 

Alexander K Jensen - Peer Ole
Gensidig angreb, men mest til sort. Har han noget afgørende?
Ja! Peer Ole misser desværre det udødelige 30...Dd1+!! 31.Txd1 Sf3+!
og mat i få. Han vandt dog heldigvis kort efter alligevel

 

Carsten Hansen - Poul Erik
Sort kæmper to bønder nede, hvordan vinder hvid (i trækket)?
Vi er tilbage i mit parti, her min smarte redning: 54...Sxe6! 55.dxe6 Kxe6 56.Kd4 Kf6 57.Ke4 Kg5 58.Kf3 Kh4!! 59.Kf4 Pat!

 

Hurtigskakmesterskab
(10
.
og 13. januar 2017) Af PE Nielsen

    På torsdag spilles første halvdel af klubmesterskabet i hurtigskak, anden halvdel spilles torsdag den 26/1. Der spilles hver aften 3 runder á 20 minutter plus 5 sekunder pr træk. Gæster er velkomne man kan ikke vinde klubmesterskabet. Deltagelse er gratis, præmierne symbolske!
Ved evt. ligestilling afgøres mesterskabet på korrektion. Tilmelding i klubben torsdag senest kl. 18:45.

    Status efter første aften: Kun otte stillede op til klubbens hurtigmesterskab, skuffende efter den flotte lynturnering ugen før, men bl.a. sygdom har holdt nogle stykker fra deltagelse, fx mig :-( Tom Petri stillede op som favorit foran Lars Andersen og Dennis Hemdorff. Tom vandt de første to, Lars ligeså, da han slog Dennis i 2. runde. Herefter mødtes Tom og Lars så i tredje runde - remis! Så nu må vi om små 14 dage se, hvem af de to der undgår at afgive til andre ....  Link til turneringen her.

    Årsagen til at der er to uger imellem de to afdelinger er, at 3. holdet torsdag den 19/1 har hjemmekamp imod Aabyhøj I. På søndag har 2. holdet hjemmekamp mod Haderslev II.

    Her et nogle kombinationsøvelser fra weekendens Xtraconliga-opgør som træning til de forestående turneringer og kampe, løsningerne kommer på senere på ugen:

     

Filip Boe - Nicolai V Pedersen
Sort har lige spillet g7-g5.
Kan hvid tage den direkte?
Filip to den desværre og måtte affinde sig med remis efter 37.Sxg5? Lxg5 38.Lc5+ Dxc5 39.Txc5 Le3+

 

Peter Jakobsen - Nina Høiberg
Sort er klemt og har lige spillet Kc7-c8.
Har hvid noget direkte vindende?
Ja: 21.Tfe1! Sd4 32.Lxd4 exd4 23.Sd6+! Lxd6 24.Te8+. Nina slap med skrækken, da Peter spillede 21.Ld3?

 

David Bekker-Jensen - Peter Jakobsen
Sort har lige spillet løberen til f5 og lagt tryk på d3. Hvad spiller hvid?
Der fulgte: 36.b5! axb5 37.a6 Txd3 38.Txd3 Lxd3 39.Ld4!! og a-bonden kan ikke stoppes

 

Peter Skovgaard - Esben Kjems Hove
Sort er i trækket og hvid truer Kc5-d5-d4 fulgt af g4. Er der en redning for sort?
Ja! 43...a5! er det eneste, der holder, hvids D-fløj skal punkteres. I partiet kom 43...b6+? 44.Kd5 e4 45.Kd4 fulgt af 46.g4. Nu når sort det ikke.

 

Igor vandt lørdag ...  matchpoint søndag!
(7
.
og 8. og 10. januar 2017) Af PE Nielsen

   Igor ofrede på strandardvis i siciliansk en kvalitet på c3 og vandt i sikker stil! Ved siden af spillede Tom sig til remis

    Det lykkedes endelig Igor at bryde forbandelsen imod Hector! Igor spillede et meget flot parti med de sorte i Najdorfvarianten i siciliansk. Men ud over det, var der ikke så meget at glæde sig over, dog vandt også Jan sikkert på bræt 8. Hertil fik vi tre remiser, men også tre nederlag, så det blev til et nyt "lille" nederlag på 3½-4½. Se partierne her. Søndagens match kan forhåbentlig følges her (der har været visse problemer lørdag ....).

    Alle andre kampe var også tætte, største sejr var på 5-3 til Skanderborg, som vi møder i morgen. Så situationen i ligaen er stort set uændret ....

    Søndag: Matchen mod et stærkt Skanderborghold bliver meget tæt med hele seks remiser og én sejr til hvert hold:

    Her afgøres det: Sloth vinder med heroisk fight, mens Bækgaard taber til sidst   

I diagramstillingen hvor hvid har lige trukket 31.Lb2-d4, vælger Sloth i tidnød det rigtige, nemlig aktivt spil: 31...Sxb3! 31...Sb7 ville tabe. Så kom 32.b7 Sxd4 Truer mat i bunden. 33.g3? 33.h4! er det eneste, og det fører til remis, se fx denne flotte mat: 33.f4 Ta1+ 34.Kf2 Le1+ 35.Ke3 Ta3+ 36.Kxd4 Lf2#!  33...Le1! 34.b8D Txf2! Jørn er kold og finder gevinsten! Faktisk vinder også 34...Sf3+ men det kan ingen gennemregne med under et minut. Og 34...Lxf2 fører i øvrigt til remis! 35.Tg8+ Kh6 36.Df8+ Kh5 37.g4+ Kxg4 38.h3+ Kg3! 39.Da3 Sf3+ og Jackie havde set nok! En fantastisk afslutning i tidnød, hvor Sloth det meste af tiden var under et minut!  

    Matchpointet lunede, men vi ligger sandsynligvis fortsat til nedrykning, når den udsatte kamp er afviklet. Men i en meget tæt liga er der efter 5 runder blot 6 points op til førstepladsen, kig selv nærmere på stillingen her!

 

Hjemmekampe i Xtraconligaen
(6
.
og 7. januar 2017) Af PE Nielsen

    I weekenden spiller Nordre I to kampe i Chess House: Lørdag kl. 14 er der hjemmekamp mod Nordkalotten, spændende og Igor endelig får ram på sin onde ånd Hector. Og søndag kl. 10 er der så udekamp imod Skanderborg. Hvis du synes det er for koldt til at tage i Chess House, kan du følge kampene live, du finder linkene på Skanderborgs hjemmeside her.

 

Nytårslyn og klubblad
(3
.
og 6. januar 2017) Af PE Nielsen

    Godt nytår!

    På torsdag starter vi det nye år op med Nytårslyn, der er tilmelding indtil kl.18.45, og start kl. 19.00. Nytårslyn er tredje etape i Lyn Grand Prix'en, som føres af Martin Bækgaard foran Leif Møller og Mads Boe, se stillingen her. De forhåbentlig mange fremmødte vil i øvrigt kunne modtage det nye nummer af Nordre Nyt.

 

 

Mads Boe (forrest th) spillede utroligt sikkert, her  får
Tom en tur i posimaskinen i 3. sidste runde. Bagved tv Bækgaard, der havde en dårlig aften, og nu må afgive førstepladsen i Lyn GP'en til netop Mads

 

Filip Boe (forrest tv) afgiver her i runde 11 den famøse halve til Lars A - med den konsekvens, at farmand
tager førstepladsen alene. Bagved vinder Tom (th)
over Dennis

 

Filip Holm (forrest tv) spillede en fin turnering og scorede mere end 3 over det forventede! Her går det
dog ikke godt mod turneringsvinderen.
Bagved vinder Lars C (tv) over farmand Ken Holm

    Sådan gik nytårslyn: Lokalerne var fyldte med nytårsglade lynspillere, 15 var til start - ud over formanden og TL Thomas, der begge "sad over". Det gav 15 runder i en alle-mod-alle turnering med oversidder. Turneringen var også temmelig stærk, to gange Boe, Bækgaard, Petri, Lars Andersen og mig.

    Jeg har svært ved at tilpasse mig "3 minutter plus to sekunder pr træk" og fik kun to points i de fem første runder. Betydeligt mere fitte var de to Boe'er efter EM i lyn (se artiklen nedenfor) med samme betænkningstid, og de dominerede da også turneringen totalt og endte på hhv. 12 og 12½ af 14, de tabte hver kun ét parti og spillede remis indbyrdes! Mads var bedst, ikke mindst da Filip sent afgav en halv mod Lars Andersen. På 3. pladsen kom Tom, der efter en elendig gang Julelyn rejste sig og vandt lidt rating tilbage! På 4-5. pladsen kom Bækgaard, der skuffede på denne aften, og jeg.

    Kig nærmere på turneringstabellen her. Og Lyn-GP'en her, hvor Mads er gået marginalt i spidsen foran Bækgaard. Sidste etape er Lynmesterskabet, der afholdes torsdag den 18/5.


Ældre nyheder...

Fritidscentret Skovvang