Nyheder

Skaktilbud omkring jul og nytår
(18. december 2017) Af PE Nielsen

   Et kig i DSU's turneringssystem viser, at der er flere muligheder for at spille skak her omkring jul og nytår. Men vil du spille koordineret før den første onsdags EMT i Chess House, ja så må du vist rejse til Øbro, København. Men her hvad der er at byde på:
 
  *  Søren Bennedsens Mindeturnering i Chess House onsdag den 20/12, hurtigskak, kig her
 
  *  Silkeborgs Julehurtigturnering torsdag den 28/12, hurtigskak, kig her
 
  *  FREM, Odense torsdag den 28/12, hurtigskak, kig her
 
  *  Nytårslyn i Nordre torsdag den 4/1, tilmelding i klubben senest kl. 18.45 (3 minutter plus 2 sek. pr træk)
 
  *  Superlyn (Chess House) fredag den 5/1, lynskak, kig her - NB! Turneringen spilles på værtshus BART i Skolegade!
 
  *  Årets første træk 2018, Herning, hurtigskak, kig her
 
  *  Chess House Onsdags EMT januar-februar fra den 10/1, EMT, kig her
 
 

Førsteholdet brød forbandelsen!
(17. og 18. og 22. december 2017) Af PE Nielsen

   Jeg tog fodturen på en halv time fra city gennem botanisk have til Chess House, for skal skal ses on-side! Og jeg fik, hvad jeg kom efter, og juleøllene smagte ekstra godt i dag: Nordre I brød ugens forbandelser og tog en sød hævn over SK1968 for lørdagens opgør i 2. division! Jan vandt hurtigt og overbevisende og var færdig, da jeg nåede frem. Men tidnøden blev en rigtig gyser! Johnni måtte klart ned efter en fejl i åbningen. På topbrætterne havde vi så heldet med os: To lettende, ikke helt klare sejre! Også Bækgaard vandt, det så jeg ikke meget af. Efter tidnøden slæbte yderligere Nina en sejr hjem, og Klitgaard kæmpede sig til en halv efter at have misset et par gevinster - ergo 6-2 !! Vi glæder os til Thomas' referat! Link til dagens partier her, og tabellen, hvor Nordre nu ligger lunt på 4. pladsen her.
 
   Tom vinder relativt fortjent, Igor heldigt!  Nina vinder i tårnslutspil, Thomas holder en halv  
 
Vi tager lige en spændende stilling fra matchen:
 
   Sort har lige spillet Ld7-c6. Kan hvid udnytte sorts udsatte kongestilling, eller er han "bare" en officer nede?
Poul Rewitz - Tom Petri: Hvid havde her den gyldne mulighed De4-h7!! og sort er færdig. Sådan gik det heldigvis ikke!
 
 

Andetholdet kollapsede også ...
(16. december 2017) Af PE Nielsen

   I mandags kollapsede Nordre III mod Syddjurs og mistede førstepladsen. I dag gjorde Nordre II så kunststykket efter i topbraget imod SK 1968 II, der blev sendt live. Undervejs lignede det en sejr i størrelsesordenen 5-3, men det blev i tidnøden til 2-6, da tre gevinststillinger blev vendt til boller - mest ærgerligt for Dennis, der unødvendigt overskred i træk 40. Med resultatet kan vi kigge langt efter oprykningen .... Vi må håbe, førsteholdet i morgen kan bryde ugens forbandelser i kampen imod SK 1968 I.
 
   1½ af holdets 2 points kom i toppen, hvor Holst spillede remis mod Holst, mens jeg vandt over Gunnar P
 
 

Juleafslutning med mere
(15. december 2017) Af PE Nielsen

   Årets hyggelige juleafslutning med spisning, præmieoverrækkelser, quiz og juleskak blev afholdt i aftes med 15-16 deltagere. At det var muntert, fremgår af billedpotpourriet nedenfor, vi lader disse og de tilhørende tekster tale for sig selv!
 

 

 

Sild, sylte og snaps, så er vi i gang! Siden leverpostej med bacon, frikadeller og medister med rød- og grønkål og til sidst ost
- ufatteligt hvad man kan få for en halvtredser!
 

 

Hjørnet med de de dygtige quiz'ere: Forrest
vinder Oehlerich med 9 points, bagved
Mikkel som nr. 2, men efter tiebreak!
 

 

Per Hansen er blevet efterlønner og havde
taget turen fra Rødekro herop, bravo! Og han kan stadig fortælle røverhistorier!
 

   

Tom Petri (th) vandt efterårsturneringen og blev naturligvis fejret på behørig vis under formand Mads' præmieuddeling. Her kom Mads
også forbi sig selv med en ratingpræmie i gruppen under 1900.

 

Juleskakken blev i år vundet af Leif Møller, der glæder sig over sit nye sysæt! Filip Holm blev nr 2, han valgte det sikre: Slik, slik og slik!

 

Der var pakker til alle, også til Ulrik Thomassen, der var med for første gang. Ulrik var frisk til at iføre sig sit nye kostume!

 
 
Og så lidt bonusinformation:
 
   Filip og Mads Boe er blandt deltagerne i EM i lyn og hurtigskak i Katowice, læs Mads' indslag på skak.dk her, hvor der også er link videre til stævnets hjemmeside, der sendes også live!
 
   I weekenden spiller første- og andetholdet i Chess House, begge imod SK68. Lørdag er der topopgør i 2. Division Gruppe 3, kampen vise live fra kl. 12, find link på forsiden af skak.dk, i boksen Aktuel skak. Søndag er det så førsteholdets tur, sendes muligvis også live ....
 
   Næste torsdag er der hyggeaften i klubben, og aftenen før afholder Chess House Søren Bennedsen Minde som hurtigskak, du kan nå at være med, hvis du har tid her i juletravlheden, se her.
 
 

Tredjeholdet snublede desværre
(12. december 2017) Af PE Nielsen

   Efter en super sæsonstart for alle vore tre hold, kom vi lidt ned på jorden med tredjeholdets skuffende nederlag til Syddjurs II i aftes. Det blev på
2½-5½, cirka to under forventet, dog lige nok til at vi holder Syddjurs under os. Men ikke, SK68 IV, der med en lige så stor sejr har bragt sig klart i front.
Skal de tre points hentes, skal det være i det indbyrdes opgør i januar, ergo skal vi have en klar sejr!
Mikkel har været beundringsværdig hurtigt på tasterne, og referatet er allerede på plads!
Alfred Hedelykke var sammen med holdleder Mikkel Hansen de eneste, der vandt mandag aften; der var remis til farmand Kris  
 

Tom igen-igen!
(8. december 2017) Af PE Nielsen

   Så fik vi færdigafviklet Efterårsturneringen, der i alle grupper blev en meget spændende affære! Mindst spændende var dog topstiden, idet Tom Petri syntes at have fuld styr over begivenhederne mod udfordreren Lars Andersen. Tom tog teten allerede i træk 1, hvor han i stedet for det traditionelle 1.g3 - som Lars har et udmærket tag på - valgte 1.d4! Lidt overraskende valgte Lars at spille moderne med 1...g6; han havde sikkert syntes, at det for ham normale Slavisk var for remispræget. Tom gik frisk til sagen og vandt partiet i flot stil!
 
   Dermed tilføjer Tom endnu en turneringssejr til rækken i Nordres klubturneringer, han vinder Schweizergruppen med 7 af 8, et halvt mere end Leif Møller, der ligeledes spillede en stor turnering og scorede 6½. Resultaterne af de øvrige grupper tager vi i billedform nedenfor - studér i øvrigt selv slutstillingen her, tryk på Tabel stilling eller Stilling, sidstnævnte giver de yderst relevante korrektionsberegninger, der afgør præmierne!
 

 

 

Tom (th) har lige stukket Lars det afgørende 23.Sg5+ og gør uden de store problemer hurtigt arbejdet færdigt!
Forrest issen af Leif, der vinder over formanden

 

Ulrik Thomassen (forrest tv) spillede en meget fin turnering og blev med 5½ bedstplaceret af spillere med under 2000, selvom han egentlig hørte hjemme i
Gruppen under 1900!

 

Bagest th spiller Per Höllsberg remis imod Oluf Øe  og bliver med 4½ den bedstplacerede af den egentlige Gruppe under 2000. Steen Fup syntes lige, han skulle hilse på læserne, mens han stadig kunne grine!

   

Anton David (tv) måtte efter hård kamp ned mod Svend Aage Madsen, men hans gode korrektion gjorde scoren 3½ nok til at blive bedst i Gruppen under 1800  

Kris Hedelykke (forrest tv) lader Bjarne smutte ud af klemmen, men hans 3½ var med en god korrektion alligevel nok til førstepladsen i Gruppen under 1650.
Bagest th ses i øvrigt TL Thomas Overgaard, der havde sat sig selv uden for præmiegrupperne! Men han
spillede en flot turnering og lavede 50%!

 

Og til slut lidt ... skak! Vi er i et meget spændende parti, der blev analyseret intenst at selv stærke spillere bagefter. Sot vil gerne forhindre h4-h5.
Skal sort vælge Lg7-f6 eller Lg7-h6?
Svar én af dagene ;-)

 

Juleafslutning, husk tilmelding!
(5. december 2017) Af PE Nielsen

 
Torsdag den 14/12 er der juleafslutning i klubben kl. 18.30: En let anretning, præmieoverrækkelse og juleskak.
Derudover har alle fremmødte naturligvis lov til at bidrage til underholdningen.

Prisen
på anretningen bliver 50,- kr (juniorer dog kun 20,- kr).
Kan du hjælpe (borddækning, oprydning, en medbragt ret eller andet) så sig til ved tilmelding.
 
   Bindende tilmelding er nødvendig og skal ske til Mikkel Hansen senest på torsdag 7/12 i klubben, evt. pr mail inden.
 
   Der bliver naturligvis igen juleskak med specialregler, i år med mindst én ny regel! Der medbringes en
pakke
af en værdi i størrelsesordenen 15-20 kr, pakkerne figurer så som præmie i turneringen.

 

 

  
 

Fremragende fuldmåneresultater!
(3. og 4. og 5. og 6. december 2017) Af PE Nielsen

   Nordre II vandt i dag en flot 6-2 sejr over en af konkurrenterne til oprykning, nemlig Esbjerg! Hvis man ser bort fra Rewitz og undertegnede - og vi havde begge chancen - blev der spillet dejligt skak! Hurtige sejre til Noe og Dennis lettede trykket. Siden vandt Peer Ole i flot stil, Holst også omend ikke stilrent, og endelig også to sejre i bunden til Mikkel og Filip, Filip endda med en flot matsætning! SK68 II vandt dog ligeledes 6-2, og der er nu lagt op til et rigtigt topopgør lørdag den 16. december i Chess House, vi står helt lige!
 
   Lige så glædeligt var det at følge Nordre I på pc'erne, det var tæt på en sejr, men 4-4 imod Skanderborg, en af DM-favoritterne, er guf! Når jeg så kigger partierne igennem, undres jeg .... pointene kommer de mærkeligste steder, spillet er knapt på højde med Nordre II's ... men pyt nu med det! Vi kigger lige på et par liga-stillinger nedenfor (løsninger tirsdag), i morgen kommer der så et par stykker fra andetholdet:
 

 

 

Hvid har lige spillet Le3-d4. Skal sort rykke med fribonden eller spille sikringstrækket Kg8-h7?

Filip Boe - Nicolai V Pedersen: Sort valgte (nok i tidnød) 35...Kh7 og blev nu løbet over ende: 36.f5! Txf5 37.Txf5 Dxf5 38.De7+ Kh6 39.Lg7+!  1-0

I diagramstillingen vinder sort med 35...e3! 
På 36.f5 følger jo nu 35...e2!

 

Hvid har fat, men hvordan færdiggør han arbejdet?

Mads Hansen - Johnni Veng:

Hvid sluttede effektivt
af med 50.g4+!  hxg3 Eller 50.Kh6 51Dxh4+51.Dh8+!  1-0

 

Hvid er i trækket; der er initiativ, men spørgsmålet er, hvorledes det udnyttes ...

Jan Christensen - Peter Grove: Jan spillede 19.Sb3 som ikke rigtigt fører til noget, han burde endda have tabt efter et mystisk kvalitetsoffer, der ikke blev modtaget.           (senere ½-½)

Stærkt var i stedet 19.Sxc6 Txc6 (19...Lxc6? 20.d5! og 21.Lxf6) 20.Se4! Sxe4 21.Dxe4 f5 (21...g6 22.d5!) 22.De5 Db8 23.Dxb8 Txb8 24.d5! Igen! 24...exd5 25.cxd5 og sort er alvorlig på den, d-bonden er uhyggelig!

 
 
  ... og så tre styks fra 2. Division (løsninger på onsdag):
 

 

 

Hvid har lige rokeret. Skal sort fortsætte udviklingen med fx. ...Le6, eller skal han bytte på c3 først?

Per Holst - Ove Weiss Hartvig
Sort skulle have udviklet sig med 15...Le6 eller 15...De7, der er cirka lige spil. Sort slog imidlertid på c3 og fik sig et chok efter 16.Sg5! Men han tog sig sammen og fandt den eneste chance: 16...Dxg5! Hvid bør dog vinde, men sagen er ikke enkel    (1-0)

 

Hvid har ofret en kvalitet på f5 og har fået farligt angreb - kan sort i trækket forsvare sig?

Peer Ole Pedersen - Ole Bønnelykke
Sort kan faktisk forsvare sig med det snedige træk 29...Tg8! men det er ikke let at finde.  Spillet fortsatte med 29...Kf6  og efter 30.Dg4 Tce8 31.Dh4+ Ke5 32.Sg1! Også 31.Td1 vinder. vandt hvid hurtigt.

 

Hvid er i trækket, hvordan afslutter han?

Filip Holm - Michael Rozenfeldt
Filip sluttede yderst effektivt af med 50.Txh5!! Kxh5 51.Dh7+ Kg5 52.Dxg7+ Kf4 53.Df6#!

 
 

Mads B og Dennis til tops i Chess House's Superlyn
(2. december 2017) Af PE Nielsen

   I aftes spilledes den 3. Superlyn i Chess House, og turneringen er allerede ved at bide sig fast, det er nemt at huske: Første lørdag i hver måned! Selve turneringen starter kl. 19.30, men allerede kl. 18.30 er der mulighed for at spise en let, ofte retroagtig ret til billig penge (30-35 kr). I aftes var det mig, der diskede op med frikadeller og tagliatelle genovese; der var tilfredshed med maden, og der blev hygget inden turneringsstart. Når vi så kigger på turneringen, tager vi lige Nordrebrillerne på: Vi var flot repræsenteret ved Filip Boe, mig, Dennis Hemdorff, Per Oehlerich og B-medlemmerne Mads Boe og Anton David. Men modstanderne var hårde, idet november Superlyns vinder, Peter Grove, samt regerende DM i nærskak Morten Andersen stillede op!
 
   I de indledende grupper var Filip og jeg i gruppe med Mads A, og vi tre kørte den da også problemfrit hjem med 6 af 7, det lykkedes mig at få ram på Danmarksmesteren! Den anden gruppe blev suveræn vundet af Mads Boe, her kom også Oehlerich med op i A-finalen. Dennis blev slået på korrektion og røg i B-finalen, men det er han i bagklogskabens klare lys næppe utilfreds med!
 
   I Finalegruppe A udspillede jeg hurtigt min rolle, bl.a. fik Danmarksmesteren revanche, omend i et endnu spændende parti. Afgørelsen faldt vel i næstsidste runde, hvor det lykkedes Filip at besejre Danmarksmesteren! Det bragte Mads B i førerposition sammen med Peter Grove, og det var oven i købet således, at de skulle mødes i sidste runde! Her var Mads usvigelig sikker og vandt ret hurtigt og hjemførte førstepladsen med 6 af 7 uden tab! Filip og Mads A kom et halvt efter og delte andenpladsen.
 
  Mads tager stikket hjem mod Grove  -  Dennis modtager sin førstepræmie 
                                                                                                               (beklager den forringede billedkvalitet!)
 
   I B-finalen var Dennis favorit, og det levede han til fulde op til ved at score maksimum! Andenpladsen måtte deles mellem Anton og John Christensen.
Læs nærmere om turneringen på Chess House's hjemmeside her - og se, om der virkelig er en udfordrer på vej til Nina som mandedræber, Filip var i den grad i alvorlig fare!
 
 

Lars Andersen vinder julelyn'en
(1. december 2017) Af PE Nielsen

   Der stillede 9 op til Julelyn'en, ikke just imponerende - og som Leif nævnte, savner vi specielt førsteholdsspillerne ... Jeg havde vundet Augustlyn og var her favorit sammen med Lars Andersen og med Leif Møller som en farlig outsider. Jeg havde en skidt aften og udspillede min rolle i de fire første runder: Først blev en gevinststilling med Lars sat over styr (remis), så heldig med en halv mod Bjarne "P", og efter sejr over Ken Holm så tab til Leif!
 
   Afgørelsens time i 5. runde: Lars Andersen (tv) vinder på sin hurtighed over Leif Møller
 
Lars brugte den heldige halve mod mig til et godt afsæt, pind efter pind rullede ind, kun med en enkelt remis imod Per Oehlerich undervejs. Leif og Oehlerich prøvede at følge med Lars så godt de kunne, men da Leif tabte til Lars, og Oehlerich til Leif og mig, ja så sejlede lynhajen Lars - hvad han i den grad viste på denne aften! - sikkert i mål med 7 af 8! Leif blev toer med 6, Oehlerich og jeg 3-4 med 5.
 
Jeg bevarede dog føringen i årets Lyn-GP, men specielt Leif presser sig hårdt på! Næste etape et Nytårslyn torsdag i uge 1, her spilles med 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. Link til gårsdagens julelyn (der rates) her, link til Lyn GP-stillingen her.
 
Samme Lars Andersen har i øvrigt vundet sine to udsatte i Efterårsturneringen og er dermed rykket op på lige med Leif, meget tæt på Tom. Så vi får en rigtig spændende finale på torsdag med disse opgør: Tom (6) - Lars (5½), Borup (5) - Leif (5½) og Vagn (5) - Taylor (4½). Også de andre præmiegrupper er meget åbne, kig selv med i tabellen her.
 
 

Invitation til 5 runders EMT i VRS
(28. november 2017) Af PE Nielsen

   VRS folkene er flittige deltagere i vores klubturneringer, og derfor tillader jeg mig på VRS' foranledning af bringe en indbydelse fra dem: 5 runders EMT på mandage, startende den 4/12 og med afslutning den 19/2; tilmelding senest den lørdag den 2/12 - se nærmere og tilmeld dig her.
 
 

Ny normchance til Filip Boe - Øv :-(
(26. november 2017) Af PE Nielsen

   I disse timer spiller Filip Boe sidste runde på Færøerne, og det er igen med IM-normchance! Filip ligger før sidste runde på en mangedelt fjerdeplads og møder en af sine ligemænd, IM Nikal, Indien i sidste runde - følg med live her! GM Maiorov fører alene med 7 af 8, et point foran to andre GM'ere.
 
   19:45: Det lykkedes desværre ikke denne gang for Filip, der tabte en Volga med de hvide brikker. De 5½ rækker til en delt elvteplads, i øvrigt på deling med bl.a. Jonas Bjerre, der vandt i sidste runde. Men Filip kan i alt fald glæde sig over en flot ratingfremgang på 30! Her slutstillingen.
 

Storsejr ikke helt stor nok
(25. november 2017) Af PE Nielsen

   Tredjeholdet vandt en flot 6-2 sejr over Silkeborg III, men desværre blev holdet indhentet af SK1968 IV der vandt hele 6½-1½ over Syddjurs II. De to hold ligger nu begge med 11½ efter de to første runder, og det tegner til en duel mellem disse to hold, da der allerede er 3½ ned til den nærmeste forfølger. De to hold mødes i uge 3 næste år, men først skal Nordre III i december på besøg hos Syddjurs II. Link til tabellen her.

 

... men så en dejlig, lidt heldig sejr!
(20. november 2017) Af PE Nielsen

   Vores ligahold rejste sig straks efter nederlaget, da det søndag blev til en - godt nok lidt heldig - sejr på 4½-3½ over Aarhus/Skolerne! Hvor heldig det nu var, vil Tom sikkert komme ind på i sit referat senere, men i alt fald netop Tom må siges at være heldig, han fik nemlig med en kvali under lov til at sætte Jan Sørensen mat med en afdækkerskak! Ellers var der også sejre til Sloth og Klitgaard, mens Igor, Filip og Nina spillede remis.

   Andetholdet vandt lidt større, nemlig 5-3, over Evans II, lidt større end vi stod til på papiret. Men det var ikke dagen med prangende spil .... specielt Rewitz' og Noe's var noget værre bras, Dennis' tildels også, og mit var egentlig heller ikke for kønt ... Men vi glæder os især over debutant Filip Holms sejr, efter en fin åbning af Filip med sort fór modstanderen vild i beregningerne og mistede et tårn! Detaljerne i øvrigt samt de positive latrinære forhold kommer Mikkel givetvis ind på i sit referat senere på ugen!

   Ok sejr over Evans II, bagest i blåt skimtes den vindende debutant Filip Holm!

 

Skidt start for ligaholdet
(18. november 2017) Af PE Nielsen

   Kun et halvt blev det til i toppen, og her tre remiser:  

   Det blev en skidt start for førsteholdet mod Hillerød, ingen gevinster og blot fire remiser, dermed et nederlag på 2-6. Mest ærgerligt var det på tredjebrættet, hvor Filip Boe havde en rigtig god stilling. Men da modstanderen fik modspil, satsede Filip for hårdt ved at afslå en trækgentagelse, og det blev hårdt straffet. Også Bækgaard havde fine gevinstchancer, uden at det lykkedes. Lyspunktet var Igors fighterremis mod Sune Berg. I morgen søndag gælder det Aarhus/Skolerne, der tabte 3-5 til Skanderborg. Tabellen har du her.

 

Tom igen alene i front + bonusinfo
(17. og 22. november 2017) Af PE Nielsen

   Efterårsturneringens 7. runde blev afviklet i aftes i en spændende atmosfære, vi napper det i billeder:

 

 

Bagest har Leif Møller (tv) hvid imod Vagn Jensen; først afslog Vagn, og siden Leif i slutspillet, men meget over remisgrænsen kom det nu aldrig, ½-½.
Det gav Tom Petri (forrest th) chancen for igen at bringe sig i spidsen, og selvom det holdt hårdt, lykkedes det til sidst mod Svend Aage Madsen.

 

Bagest th vinder Mads Borup overraskende hurtigt over Lars Schøning, der ret hurtigt kom til at stå klumpet i noget uortodoks damebondespil.
Partiet forrest mellem Graham Taylor (tv) og Mikkel Hansen kom (efter aftale) sent i gang, men så blev der også gået til stålet! Graham trak sig sejrrigt ud!

 

TL Thomas Overgaard (bagest tv) har ligget godt til og mødte derfor Ulrik Thomassen. Han prøvede at fange Ulriks dame, hvilket lykkedes, men Ulrik fik alt for meget for den, og ned måtte Thomas.
Forrest vinder Oluf Øe (tv) over Kim Hardlei i et kompliceret slutspil.

   Dette bringer Tom Petri alene i spidsen, han har nu 6½ af 7, et halvt mere end Leif Møller og et mere end Vagn Jensen og Mads Borup. Dark horse er Lars Andersen, der har haft afbud til 6. og 7. runde, Lars har 3½ og mangler at spille mod Svend Aage Madsen og Lars Noe; vinder han begge eller blot får 1½, kan vi få et rigtigt spændende finaleparti mellem Lars og Tom! Link til stillingen her.

Bonusinformationer:

    Chess House har nu startet en Web Shop, hvor der med tiden vil blive udbudt lidt af hvert, kig selv på den på chesshouse.dk.

    Chess House onsdags EMT nov-dec er netop gået i gang, og vi har to spillere med i den øverste gruppe, de tørnede sammen i første runde, se her:

  Stillet over for truslen g4-g3-g2+ valgte Benjamin med hvid at give op, bemærk at Ba7 har den rigtige farve! Men var der en redning??
Benjamin Christensen - Mikkel Hansen

Svar: Ja, hvid redder sig overraskende med 1.Th8! På 1...g3?? følger jo 2.Tf8+ fulgt af 3.Txf3 med gevinst! Sort kan ikke komme ud af trækgentagelse/evige skakker;
gemmer kongen sig på g3, kan bonden jo ikke gå frem. Gemmer den sig andre steder, spiller hvid blot tårnet i f-linjen.

 

Divisionsturneringen og Runavik Open
(16. og 17. november 2017) Af PE Nielsen

   I den kommende weekend starter Xtraconligaen, bl.a. med dobbeltstævne i Chess House, hvor Nordre I lørdag kl. 14 møder Hillerød og søndag kl. 10 gælder det Aarhus/Skolerne. Du er naturligvis velkommen i Chess House, og mon ikke der sendes live, find link på skak.dk's forside. Søndag skal så andetholdet i aktion i 2. Division, Gruppe 3 på udebane imod Evans II. Torsdag i næste uge har tredjeholdet så i A-rækken hjemmekamp imod Skanderborg III.

   Mads Boe har kigget dybt i holdene i Xtraconligaen, og det bekræfter, at Nordre kan vente sig en hård sæson, hvis nedrykning skal undgås; Nordre har det næstlaveste ratiunggennemsnit af de ti hold, kun Bov ligger under. Se Mads' analyse her.

   På mandag starter Runavik Open på Færøerne, og Filip Boe er med og seedet som nummer 22 af de pt. i alt 55 deltagere. I toppen er der 11 GM'ere, alle ikke-danske! Jonas Bjerre er også med, seedet som nr. 16, og som nr. 19 finder vi John Rødgaard, der i øvrigt i år stiller op for Evans I, der skal forsøge at tilkæmpe sig en plads i ligaen næste år! Resultaterne kan du finde her, og der transmitteres live her.

 

Fredelig aften med vilde indslag!
(10. og 16. november 2017) Af PE Nielsen

   Da jeg ankom ved 20-tiden var der ikke meget skub i partierne, med en enkelt undtagelse: Lars Noe var vild og blodig, og han gik all-in imod Flemming Pagh, se diagrammet nedenfor! På topbrætterne var stillingerne ret lige, men senere skete der dog ting og sager: I nogle komplikationer fik Vagn Jensen tilranet sig en bonde mod Per Höllsberg, og han vandt vist ret levet det dobbelte tårnslutspil. Ved siden af lykkedes det Leif Møller at narre Tom Petri for en bonde. Jeg skal ikke kunne sige, om Leif spillede forkert, men i partifortsættelsen spillede Tom hele tiden bedste chance, og det viste sig lige nøjagtig at være nok et at klare remisen hjem!

    Mikkel Hansen havde et lidt bedre slutspil mod Mads Borup, men Mads holdt balancen og remis blev det. Lars Schøning vandt med omhyggeligt spil til sidst et dobbelt springerslutspil over Per Oehlerich. Steen Christensen havde et lille pres mod turneringsleder Overgaard, men pludselig lavede han en grov fejl, der burde have kostet partiet. Men Steen fik ofret dronningen og fik et farligt angreb på Thomas' konge, se diagrammet nedenfor!

 

 

Forrest vinder Vagn med de sorte over Höllsberg, og bagved
klarer Tom sig med nød og næppe ud af kniben mod Leif

 

Noe har sort og lige fyret 22...f4!? af. Hvorledes bør hvid reagere på det?
Pagh - Noe: Hvid spillede 24.g4 og kom herefter ret hurtigt på hælene. Meget chancerigt er offeret 24.Lxf4! exf4 25.Txf4!

 

Thomas har med sort lige spillet 44...Dd4-e5. Der skal nu slås på g7, men med hvad?
Thomas-Steen: Steen slog med springeren og var i den grad på den efter 45...Txb2!
Afslutningen tager vi i klubbladet!

    Efter disse resultater er situationen nu den, at Leif og Tom fører med hver 5 points, mens Vagn kom op på 4½. Det samme kan en evt. vinder af Lars Andersen - Svend Aage Madsen nå op på. På 4 points ligger Borup og Schøning, og næste torsdag fyres 7. runde af! Spændingen er i den grad intakt, se selv her.

 

Leif Møller til tops!
(3. november 2017) Af PE Nielsen

   I aftes blev der afviklet tre af de 5 udestående partier. Partiet Hardlei - Kris kom vist aldrig ud over remisgrænsen, mens Anna måtte ned mod Rudbeck.
Og så var der jo det spændende topopgør, hvor en evt. vinder ville nå op på siden af Tom:

  
Leif vandt med de hvide over Lars Andersen og er nu som Tom på 4½ af 5.
Et spændende opgør mellem Leif og Tom venter os næste torsdag!

 

Holdsæsonen skudt i gang med stor sejr!
(31. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Så er årets holdsæson skudt i gang med tredjeholdets første kamp imod VRS II, og det blev til en flot 5½-2½ sejr, en anelse mere end det forventede! Niels Jürgensen havde frafald, og det blev formand Mads Borup, der trådte til. Det gjorde han flot ved sammen med Mikkel Hansen at vinde på et af topbrætterne. Det blev til blot et enkelt nederlag og i alt fire pinde. Mikkel har allerede referatet på plads!

   Der er stadig knap tre uger til starten af divisionsturneringen, ligaholdet spiller weekenden 18.-19. november, ligaholdet ligeledes søndag den 19. november.

 

 

Bagest til venstre vinder formanden over ex-medlem
Leif Nørholm, og ved siden af vinder Mikkel Hansen
over ex-medlem (!) Kim Hardlei

 

Bagest til højre vinder Alfred Hedelykke over Kjeld
Ehlers, mens Jonas Nielsen ved siden af spiller
remis mod Eigil Andersen

 

Thomas Overgaard forrest til højre besejrer Jørgen
Frank, mens Henning Kragelund ved siden af lider
vores eneste nederlag mod Bent Slottved

 

Tom alene i front
(27. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Så er favoritten Tom Petri med sejr over Vagn Jensen gået alene i spisen af klubturneringen. Tom har 4½ af 5, et point mere end en seksmandsgruppe på 3½, to af disse har dog et parti til gode, så en evt. vinder af partiet Leif Møller - Lars Andersen vil nå op til Tom! Tom siger om runden: "Den nye betænkningstid fik afgørende indflydelse, da først Vagn Jensen overskred mod mig i træk 41 i et slutspil med lige chancer. Umiddelbart efter gjorde Ulrik Thomassen det samme i et klart fordelagtigt slutspil (han havde dog været alvorligt på hælene). Det er åbenbart svært at vende sig til ikke at få sin ekstra tid ved træk 40."

   Tom rækker igen frem efter pokalen!

 

Mikkel Hansen godt med
(18. og 21. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Mikkel Hansen vinder i første runde en pligtsejr med de hvide over Eldis Mahmutovic, Evans

   Mikkel Hansen er godt med i Chess House's Efterårsferie EMT. Mikkel ligger efter to af de 5 runder på en delt andenplads efter Vagn Jensen, der som den eneste har maksimum. Mikkel vandt i første runde en pligtsejr, og i 2. runde spillede han så remis imod næstfavorit Morten Lyck Hansen, SK68. Turneringen er over fem runder på de fem hverdage her i efterårsferien, dvs. sidste runde spilles fredag. Ken Holm var oprindelig tilmeldt, men han har måttet trække sig grundet nyt arbejde. Link til turneringstavlen her.

   Sådan gik det: Mikkel kørte turneringen færdig på halv kraft og endte dermed på 3 points. De 3 points rakte til en delt 3. plads, og Mikkel scorede en anelse over sin forventede og er sikkert tilfreds med indsatsen. I sidste runde mødte Mikkel den førende Vagn Jensen og kunne med gevinst være nået helt til tops. Men skæbnen ville, at Mikkel fik de sorte, så remisen kom ret hurtigt i stand. Vagn vandt turneringen med 4 af 5 foran SK68-junior Kasper Skaarup med 3½.

 

Anna og Igor til tops i Odense!
(15. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Anna vinder Basis IV med 3 af 4, og Igor opnår med 3 af 5 en delt førsteplads i Mesterskabsklassen  

   Anna førte sin gruppe med en halv før sidste runde, men skulle møde forfølgeren. Kravet for at tage førstepladsen var derfor en halv, og det lykkedes, og dermed vandt Anna Basis IV med 3 af 4 (der udtrådte én i gruppen efter første runde). Anna scorede 2 over forventet, og det er kærkomment efter en halvdårlig start på sæsonen!

   Igor tog i dagens første runde en hurtig halv imod Rasmus Skytte. Rasmus var endnu hurtigere til at tage remis i sidste runde, og det gav de øvrige muligheden for at nå op, hvilket Igor og Bjørn Ochsner benyttede sig af! Dermed blev sejren tredelt, jeg mener dog at Rasmus napper titlen på korrektion.

   Også Filip spillede en fin turnering, ikke mindst var sejren i 4. runde over Steffen Pedersen flot! Filip havde dog ikke energi til at forfølge førstepladsen i sidste runde, hvor han havde de sorte imod Jens Ove Fries. Derfor måtte Filip nøjes med 3. pladsen med 3 af 5, men det var næsten én over forventet, så Filip må være godt tilfreds!

   Holst havde med tre halve og et tab ikke nogen god turnering og må levere rating. Samme må Nina, der i skrivende stund stadig spiller, men med blot to halve på kontoen når hun i alt fald ikke sin forventede på 2,55 - Seneste: med en sejr lykkedes det Nina at redde en del af æren! Link til partierne her (Igor og Filips), og tavlerne finder du her.

 

Nordre III spiller i A-rækken
(15. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Så er 6. Hovedkreds' holdturnering endelig på plads, og det bliver som forventet til A-rækken for tredjeholdet. Rækken har tre andethold: Randers, VRS og Syddjurs, tre tredjehold: Nordre, Silkeborg og Skanderborg samt SK 1968's 4. og 5. hold. Jeg vover ikke at spå om vores chancer, men jeg er sikker på, at holdets nonplaying captain Ken Holm tror på oprykning!

   Nordre III lægger ud mandag den 30. oktober på udebane imod VRS II. Se turneringstavlen her. Vores styrkeliste er ligeledes lagt på hjemmesiden under Holdturneringen.

 

Vagn, Leif og Tom i front efter 4. runde
(13. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Vagn Jensen tromlede med de sorte Ulrik Thomassen af banen i lyntempo i aftes ...

   I aftes blev 4. runde i Efterårsturneringen spillet, og tre spillere er gået i front: Vagn Jensen, Leif Møller og Tom Petri. Formand Mads kæmpede mod Tom, der dog tog stillet hjem til sidst. Leif var ude i en evig tidnød mod Mikkel Hansen og vandt. Vagn var anderledes effektiv mod Ulrik Thomassen: De havde for ca. 50 år siden spillet en kongegambit mod hinanden, men Vagn undveg og vandt forbavsende hurtigt, jeg mener i blot 13 træk!

   Der er jo flere udsatte partier, og yderligere to spillere kan nå op, dog ikke begge, da de mødes indbyrdes: Lars Andersen har 2 af 2, mens Per Höllsberg har 2½ af 3. Af aftenens øvrige resultater kan nævnes en remis mellem søskendeparret Anna og Alfred Hedelykke, stille gik det dog ikke af! Link til tavlen her.

 

Odensemesterskabet
(12., 13. og 14. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Så er grupperne til Odensemesterskabet klar med 112 deltagere, og Nordrefolket deltager som følger (i parentes angives seedningen i gruppen):
IM Gruppe I: Igor Teplyi (3), IM Gruppe II: Filip Boe (6), Mester II: Nina Høiberg (2-3), Mester III: Per Holst (6), Basis III: Filip Holm (6), Basis IV: Anna Hedelykke (6); mange 6-taller, men alle grupperne er i sagens natur meget jævnbyrdige, så mon ikke vi nok skal få en præmie eller to med hjem!?
Filip Holm har desværre måttet melde afbud.

Godt halvvejs status, efter 3 runder: Både Igor og Filip startede fint med 1½ af 2, men så tabte de desværre begge på slem vis i 3. runde; de ligger dog begge lunt med 50%. Nina ligger lunkent med to halve og et tab. Holst har spillet to remiser og har været oversidder, ingen i gruppen har scoret over 50%! Den bedste præstation står indtil videre Anna for, hun fører nemlig sin gruppe med 2½ af 3! Alle ligger derfor fortsat med muligheder, selv Nina, der kun har et point op til toppen ...

Der spilles fredag kl. 19 og lørdag søndag kl. 10 og 16. Der sendes Live her, og tavlerne finder du her.

 

Weekendens resultater
(10., 12. og 13. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Per Holst gjorde en fin figur i senior hurtigskakmesterskabet og tabte kun ét parti, til Jens Kølbæk, og endte på 5½ af 8. Dermed endte Per på en delt 2. plads sammen med netop Kølbæk! Bedst i klassen var dog igen Grabow, der scorede en halv mere. 50+ blev også vundet af en Evans-mand, idet Thihomir Borovnica røg helt til tops med 6½, link til resultaterne her.

   I Skanderborg blev der afholdt Danmarksmesterskaberne for Ungdom, og her var Hedelykke-familien repræsenteret med Anne og Alfred, hvorimod Filip Holm desværre var syg og deltog derfor ikke. Alfred scorede 3 af 5, ca 0,7 bedre end forventet, og Annas 2½ var næsten et hel over forventet. Anna var den eneste i sin pigegruppe og er derfor kvalificeret til NM i foråret. Link til tavlen her.

   .... og endelig var der jo Super Lyn i Chess House. Desværre stillede der kun 6 op, heraf dog tre fra Nordre! Der blev spillet dobbeltrundigt, og topstiden kom til at stå imellem Martin Matthiesen, Tom Petri og mig. Tom lagde ud med 6 af 7, men lod så en offi stå i slag mod mig. I de sidste to runder mødte Tom Martin, og Tom vandt det første! Situationen var nu den, at vinderen af det sidste ville nå op til mig, der hurtigt havde vundet mine to partier mod Per Oehlerich og tidligere havde spillet 1-1 imod Martin. Tom fik klar fordel, men smed det væk og tabte! Så var der omkamp, og her tabte jeg (unødvendigt) 0-2 til Martin :-( Link til resultattavlen her.

 

Efterårsskak
(6. oktober 2017) Af PE Nielsen

   I den kommende weekend spilles Seniorhurtigmesterskabet i Herning, og Per Holst er blandt deltagerne. Per stiller op i 65+ og er den fjerde højst seedede; favoritter er Jens Kølbæk og Steen Grabow. Følg Per her.

   Per er med igen, når Odensemesterskabet spilles i 6-mandsgrupper i weekenden 13-15. oktober. Det er også flere gange tidligere mester Igor Teplyi, der pt. er seedet som nr. 3 efter Jesper Thybo og Bjørn Ochsner. Herudover har vi vore damer og Filip'er med: Nina Høiberg og Anna Hedelykke, sidstnævnte forsøger at spille sig i form efter en skidt start i Efterårsturneringen; Filip Boe ligger pt. på yderste mandat til en plads i gruppe 2. Følg turneringen her.

   Og i selve Efterårsferien den 16-20. oktober har Chess House en hverdagsturnering, der spilles mandag-fredag kl. 18.30, se tilbuddet her. Pt har vi Filip Holm og Mikkel Hansen tilmeldte.

 

Ulrik Thomassen alene i front!
(6. oktober 2017) Af PE Nielsen

 

Begge de spændende topopgør ender remis. Forrest har Vagn (tv) først
overtaget, men i dronningslutspillet står Mikkel bedst!
Bagest kæmper Per Höllsberg (tv) sig flot til en remis imod Tom!

 

Bagest vinder Ulrik (th) over Oehlerich og bringer sig alene i spidsen
med 3 af 3! Forrest vinder Leif (tv) over Svend Aage, der dog fik chancen
sidst i partiet ...

   Efter runden er der stor spænding i toppen, Ulrik fører altså alene med 3, men en evt. vinder af Mads Borup - Lars Andersen vil nå op! På 2½ ligger pt. hele 5 spillere. Kig selv nærmere på tabellen her.

 

3. runde i Efterårsturneringen og Superlyn
(4. oktober 2017) Af PE Nielsen

   Torsdag spilles 3. runde i klubturneringen, hvor 7 er i front med 2 af 2. Vores nye mand Per Höllsberg er blandt maxisterne, og han får sikkert sin sag for mod Tom Petri, selvom han har de hvide! Vagn Jensen har hvid imod Mikkel Hansen, mens opgøret mellem Mads Borup (hvid) og Lars Andersen er udsat. Sidste maxist Ulrik Thomassen har sort imod Per Oehlerich; Per har 1½ ligesom Leif Møller og Svend Aage Madsen, der mødes indbyrdes. Ken Holm og Steen Larsen er i øvrigt trådt ud af turneringen.

   Fredag aften kl. 19.30 afholder Chess House i øvrigt SuperLyn med garanteret præmie, det bliver fremover hver første fredag i måneden. Tilmelding ved fremmøde i Chess House senest kl. 19.15 eller her, hvor du også har invitationen.

   Og endelig kan du jo som annonceret nedenfor afhente klubbladet torsdag ...

 

Hent det nye klubblad i aften!
(28. september 2017) Af PE Nielsen

Det nye klubblad har været i trykken og ligger klar til dig i klubben torsdag aften!

 

DM i hurtigskak
(25. september 2017) Af PE Nielsen

   I lørdags var der DM i hurtigskak i Skive, og vi havde flere med. Bedst placeret blev B-medlem Mads Boe med 5 points, det rakte til en samlet 4. plads, lige nok til at komme på vinderpodiet! Sønnen Filip Boe scorede også 5 points, hvilket rakte til en ratingpræmie! Midt i feltet finder vi en pt. ikke 100% skarp Leif Møller med 3½. I Basisklassen havde vi Filip Holm med, og han gjorde det ganske udmærket med 5 points, svarende til en 8. plads.

     

Mads Boe (tv) på podiet; samlet
vinder Jens Ove Fries yderst th

 

Filip Boe (tv) modtager sin præmie
i selskab med Claus Rossen

 

Leif Møller (th), der havner midt i feltet,
er her oppe imod Lars  Hansen

 

Og endelig Filip Holm (tv), der gjorde
en god figur i Basisklassen

   Samlet vinder blev overraskende Jens Ove Fries, og Freja Vangsgård tog sig kærligt at Basisklassen. Link til Mads Boe's beretning på skak.dk her, og link til turneringstavlen her. Tak til Ken Holm for billederne ovenfor!

 

Ulrik Thomassen med i front
(22. september 2017) Af PE Nielsen

   Ulrik Thomassen (forrest tv) besejrer Lars Noe. Bagved slår Lars Andersen (tv) Graham Taylor

   I aftes blev 2. runde af klubturneringen spillet, og der kom en enkelt artig overraskelse, da Lars Noe måtte ned mod Ulrik Thomassen. Ulrik er nu én af de fire, der har maksimum 2 points, de øvrige er: Vagn Jensen, Lars Andersen og Mikkel Hansen. Næste torsdag er der afvikling af udsatte, og her kan vinderen af opgøret Tom Petri - Steen Christensen slutte sig til førerfeltet. Link til tavlen her.

 

Overraskelser i Efterårsturneringen
(15. september 2017) Af PE Nielsen

   Der blev spillet 14 partier af 1. runde, og der kom flere overraskelser: Alfred Hedelykke fortsatte de  gode takter fra Festugeturneringen og besejrede overraskende Jørgen Rudbeck! Også turneringsleder Thomas Overgaard - der i onsdags vandt Gruppe 2 (på deling) i Chess House's Onsdagsturnering - fulgte sin succes op, og han vandt i flot stil over Lars Schøning fra Skive! Og endelig var der et lige så overraskende et halvt point til Anton David imod Leif Møller.

   Alfred ikke bare klarer sig mod Rudbecks 1.b4, nej han vinder!

    Endnu flere var tæt på, ikke mindst Jonas Nielsen, der  var meget tæt på at besejre Steen Christensen! Næste runde er allerede lagt, kig efter her.

 

Efterårsturneringen
(13. september 2017) Af PE Nielsen

   Torsdag kl. 18.30 starter Efterårsturneringen, der har 32 deltagere, samme antal som sidste efterår og to mere end Forårsturneringen. Men jeg må konstatere, at styrken i toppen er drattet væsentligt, og derfor er Tom Petri - der har vundet et hav af klubturneringer og i det kommende forår kan blive den med flest klubmesterskaber (alene, nu er han det på deling) - er klar favorit. Og det endda selvom Toms rating er dalet ned på lave 2274, han er dog selv sikker på, styrken er højere! De nærmeste er gamle kendinge: Vagn Jensen 2093, Lars Andersen 2070 og Leif Møller 2062.

   Trods lavt ratingtal er Tom Petri kæmpefavorit til at vinde endnu en Efterårsturnering!

   Det er værd at bemærke, at kun 19 af de deltagende er A-medlemmer, men af de sidste 13 er der dog en del B-medlemmer. Der spilles 8 runder, og i 1. runde møder den øverste i øverste halvdel den øverste i nederste halvdel og således fremdeles (1-17, 2-18, .... etc). Det  bliver endvidere spændende at se, hvorledes den nye betænkningstid bliver modtaget: 1½ time til hele partiet + 30 sekunder pr. træk fra træk 1. Det betyder, at man ikke kommer i total lynskakpanik til sidst, man har jo hele tiden et halvt minut (plus opsparet tid) til næste træk - til gengæld må man undvære tillægstiden efter 40 træk og skal derfor lære at disponere de 1½ time til hele partiet. Man skal også være opmærksom på, at "tidnøden ved træk 40" forsvinder som spændingselement! Og der er nu noteringspligt hele partiet!

   Efter turneringen vil der blive omdelt et spørgeskema, så bl.a. den nye betænkningstid bliver evalueret. 2. runde spilles allerede i næste uge, dvs. 21/9. Inden da kommer der en afbudsliste her på hjemmesiden, husk at kigge i den og få planlagt evt. udsatte! Link til turneringen her.

 

Festugeturneringen
(9. og 10. og 11. september 2017) Af PE Nielsen

   23 kom til start i Festugeturneringen, Filip Holm kom med i sidste øjeblik - fredag blev der spillet tre runders hurtigskak og der kom overraskelser! Filip startede med at vinde, men har så tabt de to næste med ære. Alfred Hedelykke kom skidt fra start, men vandt så i 3. runde; Anna Hedelykke har stadig det første point til gode ....

   Anna med ryggen til stred godt i første runde mod Lars Hansen, Alfred følger med i analyserne, mens Filip foretrækker chips ;-)

   I toppen er det ikke lige favoritterne, der leder an: Bjarne Light og Johan Hardlei er i spidsen, begge med 3 points! Light har slået Rasmus Skytte og Tobias Christensen, mens Johan har vundet over Martin Matthiesen og Rasmus Thøgersen! Der resterer nu 4 koordinerede runder. 
Følg turneringstavlen her og live her.

    Lørdag: Menuen stod på 2 runders koordinerede partier. I 4. runde vandt Anna, Alfred tabte og Filip filede en remis af, det var han ikke helt tilfreds med. Mere tilfreds med sin remis var Filip derimod i 5. runde, det var nemlig med sort imod Freja Vangsgård, der har 2051. Filip mistede tidligt en bonde, men han kæmpede forbilledligt og holdt sikkert remis i slutspillet! Anna og Alfred havde begge et point efter 4. runde og mødtes så i 5.! Alfred vandt, men partiet kunne jeg ikke lokke ud af dem: De kastede undervejs hver en officer i grams :-(

   Alfred var trods spillet ret glad for pointet!

   Søndag: Der var ikke meget gejst over Alfred i fredags, men vi prøvede ihærdigt at mande ham op og udvise lidt mere gejst og selvtillid. Det må have hjulpet, i alt fald vandt han tre af de sidste fem runder og fik dermed med 3 af 7 præmien for bedste under 1801! Det var godt nok på deling, og det var sammen med klubbens nye remispølse Filip Holm - har han allerede taget skade af at komme på 2. holdet?? Anna sluttede skidt af, og vil vist gerne hurtigt glemme Festugeturneringen.

   Filip Holm klarede sig fint, specielt mod de lidt bedre, her er der remis imod Graham Taylor i sidste runde!

   Der var fuld spænding på i toppen i søndagens sidste to runder, men det blev til mange remiser. I sidste runde vandt Martin Matthiesen over Tobias Christensen, og Karsten Rasmussen nedsablede turneringens store overraskelse Johan Hardlei. Tilbage sad Bjarne Light med et vundet tårnslutspil mod Rasmus Thøgersen, men det lykkedes han at formøble det, bittert for ham. Dermed blev det til en tredelt førsteplads til Karsten, Martin og Bjarne. Kig selv nærmere på slutstillingen her. Og læs evt. min artikel Festugeturneringen: Tre vindere (11. september) på Chess Houses's hjemmeside med kommenterede partier her.

   Når man ser bort fra det trist lave deltagerantal, var turneringen en succes, og mon ikke det spøjse system får en chance igen næste år!? Jeg så en chat på live-siden, hvor Peter Lysberg (Aalborg) betegnede systemet som latterligt, men han fik et klart svar fra Arne Matthiesen: "Jeg har spillet systemet i Sverige flere gange, og det fungerer fortrinligt. Og det skader vel ikke med lidt nytænkning" (frit citeret, jeg har ikke den nøjagtige formulering).

 

Spillermøde og turneringsaktive
(8. september 2017) Af PE Nielsen

   Så er holdene sat på nær en enkelt afklaring omkring 3. holdet, der forventeligt skal spille i A-klassen. Der var ikke de store stridspunkter om holdsætningerne, men det skal bemærkes, at der blev plads til junior Filip Holm på andetholdet!

   Ny mand på 2. holdet: Filip Holm, det bliver spændende!                           Jan C har konen med og spiller Open i Pula, Kroatien  

   Ellers har vi jo en del i kamp rundt omkring: Filip Boe deltager i Ungdoms EM i Rumænien; Filip er startet med 1 af 2 og du kan følge ham på skak.dk. Jan Christensen deltager i en Open i Pula, Kroatien. Der spilles fra lørdag til lørdag med en enkelt dobbelt runde, dvs. 9 runder i alt. I toppen er der 4 (for mig ukendte) GM'ere, Jan er seedet som nr. 26 ud af de i alt 140 deltagere. Følg Jan her.

   Sidst med ikke mindst spilles Festugeturneringen i denne weekend i Chess House - oprindeligt skulle det have været på Rosenvangskolen, men da der kun er 21 tilmeldte, afholdes turneringen i stedet i Chess House. Det er naturligvis skuffende at så få har lyst til at afprøve det nye koncept: Fredag tre hurtigpartier (oprindelig 4, men nu nedskåret til 3 pga. det lave deltagerantal), lørdag og søndag hver med 2 partier med fuld betænkning. Der er tre IM'ere med: Karsten Rasmussen, Rasmus Skytte og Tobias Christensen, hertil FM Martin Matthiesen og yderligere tre stærke over 2200 - altså en åben sag! Fra Nordre deltager søskendeparret Anna og Alfred Hedelykke seedet som nr. 15 og 16 i feltet, hvilket betyder, de kommer op mod hh.v Lars Hansen og Rasmus Thøgersen i 1. runde! Turneringstavlen her og live her - der spilles i aften fra kl. 19, lørdag og søndag fra kl. 10 og 16.

   søndag er det så sidste frist for at tilmelde sig efterårsturneringen, der starter på torsdag kl 18.30. Der er pt. 27 tilmeldte, og de skal afprøve den nye betænkningstid: 1½ time til hele partiet + 30 sekunder per træk fra træk 1, altså ingen tillægstid efter de 40! Tilmeld dig straks her!

 

Spillermøde 7. september kl. 19:15
(3. september 2017) Af Mads Borup

   Hvis du gerne vil spille holdskak i 2017/18 sæsonen skal du tilmelde dig hos undertegnede på tlf. 20 80 81 11 eller pr. mail.

   Vi fortsætter de tiltag vi satte i søen sidste år, hvor vi flyttede nogle opgaver fra bestyrelsen til de enkelte hold.
Divisionsholdene skal til hjemmekampene selv finde en kampleder, en barvagt og i Skakligaen tilmed én til at passe live-dækningen.
Hverdagshold har det noget lettere, da vi på klubaftener allerede har barvagter på plads og der ikke kræves en egentlig kampleder.
Alle hold skal på aftenen udpege en holdleder og en referat-ansvarlig.

Vi skal på spillermødet endeligt beslutte hvor mange og hvilke hold, der skal tilmeldes. Her skal vi altså også sikre, at holdene er indforstået med reglerne. Derfor opfordres i alle til at deltage i spillermødet.
At det også for sammenholdet er en bedre start, at alle deltager er vel indlysende.

Vel mødt!

 

Igor suveræn i VRS hurtig
(1. september 2017) Af PE Nielsen

   Igor var aldeles suveræn i VRS' august-hurtigturnering

    VRS har afholdt en hurtigskakturnering over de seneste to mandage. Igor Teplyi stillede op, men desværre var der ikke nogen til at matche Igor i turneringen, og Igor vandt da også turneringen er særdeles suveræn stil: 8 af 8! Den lokale Bjarke Vangsgaard blev nr. 2 med 6 points blandt de kun 11 deltagere. Link til turneringen her.

 

Kun få til Augustlyn
(1. september  2017) Af PE Nielsen

    Skuffende 8 spillere stillede op til første etape i årets Lyn Grand Prix. Jeg havde varmet op mod Leif Møller, der på papiret var værste konkurrent, og vi trak så hinanden i første runde! Jeg havde overtaget i opvarmningspartierne, men nu kneb det, jeg smed med hvid flere bønder i grams. Men jeg beholdt dog tryk mod Leifs konge, og Leif kom i slem tidnød og måtte ned. Hermed var jeg klar favorit, og jeg sejlede da også i mål med maksimum 7 af 7; kun imod Mikkel Hansen og Per Oehlerich var der uklarhed, men også her hjalp tiden mig! Bjarne Lysgaard-Egeberg er en hurtig mand, og han tabte kun til mig, så han hev 2. pladsen hjem med 5 foran Leif og Per, hver med 4½. Filip Holm blev nr. 5 med 3½, tabellen her. Næste etape af Lyn GP'en bliver Julelyn'en torsdag den 30. november. GP-tabel kommer på i næste uge, når Hobby-linket er forældet ;-)

   Bjarne vinder over Leif og sikrer sig 2. pladsen

 

Sloth holder igen foredrag
(21. og 25. august 2017) Af PE Nielsen

    De sidste par år har Jørn Sloth holdt fremragende foredrag sidst i august, og heller ikke i år skal vi snydes! Sidste år var emnet lidt Kryptisk "KAR", men i år er emnet lettere gennemskueligt: "Salo Flohr, VM-udfordreren der kom i klemme". Slår man Flohr op på Wikipedia, kan man læse:

    "Salomon (Salo) Mikhailovitsj Flohr (21. nov. 1908 i Horodenka, Østrig-Ungarn 18. juli 1983) var en tjekkisk og senere sovjetisk skakstormester og skakskribent. Han var blandt verdens bedste skakspillere i 1930'erne. Salo Flohr blev i 1937 udpeget af verdensskakforbundet FIDE som den næste udfordrer til verdensmesteren Alexander Aljechin, men FIDE havde på dette tidspunkt ingen myndighed over skakverdensmesterskabet, og før man havde fået matchbetingelserne på plads blev Flohr nr. otte og sidst i AVRO turneringen 1938, og havde dermed mistet rangen som førsteudfordrer."

    Om det nu er hele sandheden, afslører Sloth sikkert på torsdag, i alt fald kan vi forvente os et spændende foredrag, hvor Jørn uddyber ovenstående og øser ud af sin utrolige indsigt i forholdene i Sovjetunionen. Foredraget på torsdag begynder kl. 19.15 - kom i god tid, der bliver rift om de gode pladser!

    15-20 tilhørere fik igen et fint foredrag af Jørn Sloth. Desværre kunne Karl P ikke komme; det var ellers planlagt, at vi skulle have set Karl's Olga, omtalt på tidligere foredrag. Nu er det vist på tide, at vi ser partiet i Nordre Nyt !?

   Jørn konverserer med Frode Søby (th) , der har mødt Flohr; det har i øvrigt også Per Holst (tv).
Det håber jeg at kunne vende tilbage til i næstkomne Nordre Nyt ....

Meget passende modtog jeg her i morges en mail fra Bjarne Jensen (tak!), han var faldet over skakbladene fra 1967 - dvs. netop 50 år gamle! - hvor han bl.a. læser følgende:

   Skakbladet 1967, Nr. 4: "Århusianer københavnsmester?" I Københavnerklassen blev 1-2 Jørn Sloth, Århus og Bjørn Brinck-Claussen, FS, med 6½ af 10 point! Først i Nr. 12, 1967, følger resultatet af den langvarige omkamp: Sloth vandt 4 - 3! 
    Århusmesterskabet blev vundet af Bent Sørensen, Nordre. (Skakbl. 1967, Nr. 2) foran 2. Kaj Rosell, Nordre, 3. Jens Kølbæk, Nordre, 4. Karl Pedersen, Nordre, 5. H. Neergard, Nordre, 6. Frode Søby, Nordre, 8. Torben Stetkær, Nordre, 9. Ulrik Thomassen, Nordre. Altså næsten en total Nordredominans! I 1. klasse opnåede Per Holst Sørensen, KFUM, oprykning til Mesterklassen. Erling Høiberg måtte nøjes med 5 point.
    Karl Pedersen fik en "strålende debut i landsholdsklassen" (Skakbl. 1967, Nr. 4)  Han blev nr. 2 med 8½ af 11 og tabte kun til DM Børge Andersen, der fik 9 point.
    Divisionsturneringen (Skakbl. 1967, Nr. 5) Kun for een spiller lykkedes det at komme igennem alle syv runder og vinde alle sine syv kampe, nemlig Ulrik Thomassen, Århus Nordre. Nordre måtte nøjes med andenpladsen i kampen om DM efter Frederiksberg, men klubbens tre øvrige divisionshold vandt deres respektive grupper.
    Fandt også en originalopgave (debut) af Holger Helledie [Red.: Ny-gen-indmeldt i Nordre], Brønderslev. Mat i 2 træk. (Skakbl. 1967, Nr. 1) Redaktørerne skriver: En god debutopgave, som har glædet os. Vi ser frem til nye bidrag. (Skakbl. 1967, Nr. 3)

 

Masser af turneringstilbud
(18. august 2017) Af PE Nielsen

Der er i den kommende tid godt med tilbud om at spille skak:

    VRS hurtigskak, 8 runder over de næste to mandage, skynd dig meget, tilmelding her.

    AaM i hurtigskak søndag den 27/8 i Chess House - skynd dig, tilmelding her.

    Syddjurs EMT, 7 mandage i perioden 28/8 - 13/11 - skynd dig, tilmelding her.

    VRS Efterår, 7 mandage i perioden 11/9 - 27/11 - skynd dig, tilmelding her.

    Festugeturneringen weekenden den 8.-10. september, spændende nyt koncept med 4 runder hurtigskak fredag aften, efterfulgt af 2 almindelige
      skakpartier både lørdag og søndag. Læs nærmere og tilmeld dig her.

    Og ikke mindst Nordres Efterårsturnering, 8 torsdage i perioden 14/9 - 7/12, tilmelding her (kommer også på forsiden).

Og vil du rejse lidt længere, er der EMT's i: Randers, Skanderborg, Randers/Rokaden og endelig Silkeborg.

 

Rema 1000 Sommer
(17. og 20. august 2017) Af PE Nielsen

    Her i den kommende weekend spilles en 5-runders EMT i Skanderborg. Vi er bedst repræsenteret i de øvre lag: I Mester 1 deltager Igor Teplyi som rating-storfavorit, men han skal ikke regne med en walk-over, idet klassen endvidere har Filip Boe som deltager, og vi husker jo, at det kun er få uger siden, Filip lavede sin første IM-norm! Ellers er værste konkurrent formodentlig Tobias Christensen, Aarhus/Skolerne.

    I Mester 2 har Nina Høiberg fået æren af at være topseedet, men hun er ikke helt tilfreds med at være nr. 4 i gruppen, det betyder nemlig sort i de to første. Andre er ratingmæssigt tæt på, bl.a. pigetræner Peter Grove. Og i Mester 3 deltager så Benjamin Christensen; her er juniorerne Bjarne Kristensen og Johan Hardlei svagt favoritter. Link til turneringstabellerne her, jeg har ikke pt. kendskab til live.

    Sådan gik det: I de øverste klasser blev der spillet mange remiser, men i følge Nina var der alligevel masser af kampskak! Slutresultaterne kan du studere ved at trykke på det blå "her" i afsnittet ovenfor - eller kigge på de opdaterede billedtekster nedenfor ;-)

     

Igor vinder helt sikkert Mester 1
... eller vil han dele med Filip?

Igor vandt faktisk turneringen på
(tre-) deling, dog ikke med Filip.
Så nu kan du træffe Igor i Rema!

 

Vil Filip dele med Igor?
Eller tager det unge talent det hele?

Det var slet ikke Filips turnering,
tre halve og to nuller - ikke normalt
for ham, slet ingen at vinde

 

Nina er svag storfavorit til at nappe førstepladsen i Mester 2

Nina levede ikke op til rating-forventningen, men med sin første sejr i sidste runde nåede hun dog op på 50%

 

Benjamin er ikke en oplagt vinder i Mester 3, men lad os nu se!

Av av! Benjamin nøjedes ikke med lang rokade. Nej han tabte de 4 første! Heldigvis var der remis i 5.

 

Konsultationsskak 17. august
(15. og 17. august 2017) Af PE Nielsen

    På torsdag er der konsultationsskak: To hold møder hinanden, analyserer hver for sig og udfører trækkene på et centralt bræt. Har du tid og lyst på torsdag, så mød venligst op senest kl. 19.15.

    Sådan gik det: Der dukkede kun 5-6 hoveder op, som havde trodset det kraftige regnvejr. Det blev 3 mod 2, "Nordre" mod "SK68". "Nordre" vandt lodtrækningen og spillede selvfølgelig 1.b4! 68'erne spillede tidligt ...b6, straks stemplet som en posi-fejl af ekspert Rudbeck. Og vi kørte det lige efter bogen, sorts opfindsomme fusk kom ikke igennem, og vi vandt c7-bonden og partiet.

 

 

Vinderholdet "Nordre", 1.b4 ekspert Rudbeck med
ryggen til, på den anden side Thomas Overgaard.
Jeg var det tredje hjul.

 

Team "SK68" alias Lars A bagest og Bjarne L med ryggen til, Bjarne måtte dog gå tidligt ....

 

Så dukker Sten C op, men han nægter at tage ansvar!
Og hans småhjælp med fuskeriet rækker ikke ...

 

Sæsonstart 10. august
(9. august 2017) Af M Borup

    Vi har stadig folk på ferie og starter stille op den 10. august med en gang lynskak eller hvad der måtte være stemning for blandt de fremmødte.
De efterfølgende 3 torsdage lyder programmet; Konsultationsskak, Foredrag ved Jørn Sloth og Augustlyn alias 1. afdeling i vores lyn GP.
I september bliver det mere alvorligt. Først vores spillermøde hvor vi sætter holdene og så starter klubturneringen den 14. september. Det er igen en åben 8 runders Schweizer, men med ny betænkningstid.

God sæson, vi ses i klubben!


Ældre nyheder...