Nyheder
 

Nordre Grand Prix 2009 (11. juni 2009) Af Mads Borup
    Første runde blev præcist så underholdende som spået og resultaterne finder du via forsiden sammen med indbydelsen og programmet for de 4 runder. 2. runde spilles på mandag, hvor disciplinen er kvartersskak. Som altid kan man spille med de enkelte aftener, selvom man ikke kan deltage alle 4 GP-aftener. Hver aften spilles en individuel turnering, hvis resultat der efterfølgende tildeles GP-points ud fra. Vi ses på mandag!

 

Nordre Grand Prix 2009 (7. juni 2009) Af Mads Borup
    Så starter årets grand prix turnering, se indbydelsen her - Ja, det er allerede i morgen! De sidst år er deltagerantallet faldende, og det kan man jo så spekulere over hvis man gider. Jeg vil her blot opfordre jer til at deltage. Det er en hyggelig og uforpligtigende turnering, hvor vi primært hygger os med skakken og hinanden. Der er intet indskud, men vinderne får alligevel en vin-præmier og en plads i annalerne. Vi ses i morgen!

 

Pokalturneringen (17. maj 2009) Af Mads Borup
    Det indledende stævne til DSU's pokalstævne blev i år spiller tirsdag den 12. maj i Skødstrup. Kun 2 hold havde meldt sig til Eliterækken og begge hold går derfor automatisk videre til finalen, som spilles pinsesøndag i Nyborg.
    På www.6-hk.dk finder du resultatet fra bredderækken. Sort på hvidt blev vi (Hans Rasmussen, Mikkel Nørgaard, Teis Tapdrup og Anton David) nr. 5 kun ½ point (og 1 match point) fra den forgyldte 2. plads. Reelt var holdet på hælene fra start med et nederlag på 3-1 i første runde. Man kan altid pege på enkelte partier, hvis og hvis, men holdet følte ikke selv de var i nærheden af 2. pladsen. Der var gode enkeltresultater undervejs og med et snit pænt under de 1800 har alle stort set spillet op til forventet eller lidt over.
    2 + 8 tilmeldte hold er ikke mange og man bør selvfølgelig overveje, hvad grunden kan være. Personligt tror jeg at, ud over den generelle afmatning skyldes det primært én ting, spilletidspunktet. En hverdagsaften med officiel spilletid fra 19 - 23 betyder, uanset hvor i hovedkredsen stævnet placeres, at nogle melder fra pga. det sene hjemkomsttidspunkt. Jeg mener derfor man bør prøve at placere stævnet en lørdag eller søndag, så alle har tid til at kommer frem og tilbage uden det skal gå ud over næste arbejdsdag. Om det holdes i Skødstrup, Århus eller andet sted bør ikke gøre nogen forskel, slet ikke hvis det er en dag man har godt tid til transporten. Til gengæld ser jeg ingen grund til at eliterækken ikke spiller i Århus. I de sidste mange år er det kun klubber fra Århus, der har deltaget, nok mest fordi det er her, vi finde de stærkeste klubber, som spille i eller lige under skakligaen. Der er ingen grund til at tvinge dem ud af byen, det har jo fungeret udmærket med lørdagsstævner i Chess House. I år er første gang i min tid i hovedkredsen, at der ikke blev spillet om finalepladserne.
Tilmed havde vi et annonceringsproblem i år. Indbydelsen fandt først vej til www.6-hk.dk den 20 april. Dette til trods for at i hvert fald Nordre havde rykket for den flere gange. Og tjekkede man Skødstrups hjemmeside kunne man se, at de havde generalforsamling denne aften. Den flyttede de dog.

 

Whisky! (12. maj 2009) Af Lars Christiansen
   
Som tidligere annonceret har der gennem sæsonen været 2 flasker god whisky på højkant til henholdsvis det længste og det bedste referat fra Hold- og Divisionsturneringen. Whisky'en er venligt doneret af Martin Koch Clausen. Alle referater kan læses eller genlæses via forsiden eller her. Præmierne vil blive uddelt på den kommende generalforsamling - gå allerede nu ind og stem på det bedste referat ved at sende en mail til formanden!

Gode turneringspræstationer (12. maj 2009) Af Lars Christiansen
   
Johnny Veng sluttede godt af ved Copenhagen Chess Challenge med 1½ point i de sidste to runder. Dermed endte scoren på 5 af 9 og en ratingtilvækst på hele 44. En superturnering af Johnny, som gennemførte de 9 runder med en præstationsrating på hele 2358!
    Også Lars Andersen har "spist ude". Ved XX Weekend EMT i Svendborg gjorde Lars rent bord og vandt turneringen i overlegen stil med 5 af 5, hvilket indbragte 50 ratingpoint. Vi glæder os til at læse mere om turneringerne i det kommende klubblad!
Resultater fra turneringerne kan ses via understående links:

Copenhagen Chess Challenge

Svendborg XX Weekend EMT 2009 

Johnny Veng ved CCC (9. maj 2009) Af Lars Christiansen
  
Efter en periode med et lavere aktivitetsniveau hvor det kun er blevet til deltagelse i divisionsturneringen, har Johnny Veng atter fået spillelysten tilbage. Johnny deltager denne weekend i stormesterturneringen Copenhagen Chess Challenge, og har lagt ud som lyn og torden. Efter 5 runder har Johnny scoret 3½ point efter at have mødt 4 IM'ere. Det er blandt andet blevet til sejr over tidligere Nordre-medlem IM Nicolai V. Pedersen, sejr over IM Bjarke Sahl og remis mod IM Jacob Vang Glud. 6. runde byder på GM Stellan Brynell. 6. og 7. runde afvikles lørdag og 8. og 9. runde søndag henholdsvis kl. 10.00 og kl. 15.00. Turneringen kan følges LIVE her!

Holdene til bededagsturneringen klar (7. maj 2009) Af Lars Christiansen
   
Du kan nu se alle tilmeldte hold og spillere til Bededagsturneringen via forsiden eller her! Der er stadig plads til et ekstra par spillere - så har du mulighed og lyst til at spille kan det stadig nås, ved at sende en mail til formanden eller ringe på 21686535!

Pokalskak! (5. maj 2009) Af Lars Christiansen
   
Som det ses af understående indbydelse, afvikles 6. hovedkreds kvalifikationsstævne til pokalturneringen hos Skødstrup Skakklub tirsdag den 12. maj kl. 19.00. I Skødstrups kalender er der godt nok opgivet at de denne aften har generalforsamling, men vi satser på at det er der...... Bemærk at Eliterækken også afvikles denne aften! Jeg skal beklage den korte varsel - men for de interesserede er tilmeldingsfristen allerede på fredag den 8. maj! (NB: har man ikke et hold, kan man som sædvanligt tilmelde sig som enkeltperson til mig).

Pokalturneringen består af følgende rækker:
• Eliterækken – Fri tilmelding
• Bredderækken – Ratinggennemsnit max. 1800 (Ratingliste januar 2009 anvendes)
• Juniorrækken – Fri tilmelding

Der er 4 spillere på hvert hold, hvor alle skal være A-medlem af den samme klub. En klub kan tilmelde så mange hold som den vil. Der vil ikke være seedning af holdene. 

Turneringen tilstræbes afviklet med 25 minutter pr. parti.

Nr. 1 og 2 i hver række kvalificerer sig til deltagelse i landsfinalen, som afvikles pinsesøndag i Nyborg.

Indskud pr. hold: 150,- kr. pr. hold og hele indskuddet går til præmier. 6. HK yder præmietilskud.

Præmier: DSU har en aftale m/Hotel Nyborg Strand, hvor landsfinalen er blevet afviklet siden 1999, hvorefter præmier vil blive udbetalt som spisebilletter til Hotel Nyborg Strand.

Tilmelding til formanden: Senest 8.maj 2009

Spillested: Lokalcenter Rosenbakken, Grenåvej 701, Skødstrup
Dato: Tirsdag den 12. maj 2009 kl. 19.00

 

Klubmesterskabet i lyn 2008/9 (28. april 2009) Af Poul Erik Nielsen
   
16 spillere var mødt op til forårsmesterskabet, blandt andet efterårsmester Leif Møller! Med 16 deltagere var sagen klar: 2 8-mandsgrupper efter 3-pointssystemet, hvorfra de to bedste fra hver ville gå videre til semifinalen.
    Gruppe A blev utroligt spændende og hele fire kunne gå videre før sidste runde og ikke nok med det, de mødtes indbyrdes i sidste runde! Mads Borup faldt fra ved kun at opnå remis mod Johnni Veng, kravet var en sejr.
    Tilbage sad Lars Andersen og Martin Bækgaard i en ekstrem dramatisk afslutning med lidt tid til begge i et løberslutspil. Lars havde en garderet fribonde, men kunne ikke komme videre, og der blev trukket frem og tilbage, indtil Martin fik lov til at trænge ind i Lars' stilling. Der blev afviklet til Lars' løber mod tre samlede fribønder, og der var flere gange urent trav på banen, bl.a. skiftede løberen undervejs feltfarve! Og uret var flere gange på vej mod gulvbrædderne! Det hele endte dog med at Martin skred, og man meget fornuftigt enedes om, at det var remis.
    Herefter var Martin videre med 17 points, mens Johnni og Lars begge havde 16 points. Johnni nægtede at spille omkamp og opgav som protest mod Lars' skruppelløse gevinstforsøg mod Martin .... efter min ringe mening giver dette dog ikke mening, manden skal besejres på banen, hvilket jeg så senere fik chancen for!
    I Gruppe B var der tre med max efter tre runder: Leif, Tom Petri og mig.
Jeg startede med en meget let sejr med de sorte over Hansen junior: 1.d4 d5 2.e4?! dxe4 3.f3? (Blackmar-Diemer gambitten, bedre er 3.Sc3) 4...e5!? 4.d5 Lc5 5.fxe4?? Dh4+ og Mikkel opgav, Fritz er på ca. 3 bønder! I 3. runde havde jeg så sort mod Rudbeck: 1.b4 d5 2.Lb2 Lf5 3.Sf3 e6 4.e3 Lf8-?? Rørt brik!! Det ødelagde mangen godt parti den aften .... Nå, jeg spillede 4...Lxb4 5.Lxg7 f6 (Fritz: 4½ bonde!) og fangede løberen på h8, fik modspil og vandt!
    Leif tabte i 4. og 5. runde til mig og Mikkel Hansen, og da jeg også vandt over Tom, endte det med, at jeg vandt med max 21 (!), fulgt af Tom med 16, herefter Leif med 13; Leif kunne hvile ud til klubmesterskabsfinalen!

Semifinalerne:
    Martin besejrede tilsyneladende ret ubesværet en svagt spillende Tom med 4-1, efter sejr i den første.
Jeg havde jo så fået æren af lyngalningen Lars, som jeg besejrede 6-0, i det første var jeg på hælene, men fik det over i noget uensfarvet løber-noget og pludselig huggede jeg hans tårn og vandt. I det andet fik jeg hurtigt en god stilling med sorte og vandt igen.

Forårsfinale:
                   

    Finalen stod så mellem Martin og mig. Det første parti var mere spændende end velspillet, men det endte med, at Martin fik overtaget og med få sekunder tilbage satte mig mat, efter at jeg havde solgt dronningen - mit eneste tab denne aften. I det næste fik jeg hurtigt et ubehageligt Sf3-e5 ind, og Martin opgav kort tid efter.
Herefter hed den sudden death, og jeg trak de hvide og skulle således vinde med 6 minutter mod 5, en god lodtrækning efter min smag, remispartier er der ikke mange af! Jeg stod lidt bedre i en hollænder, men Martin rykkede frem på kongefløjen og vandt en kvali. Jeg kæmpede som en sindssyg, men forgæves: Nok fik jeg narret en remis fra ham, men ak, det var jo netop ikke nok!! Martin var Forårsmester!

Klubmesterfinalen:
                   
    Endelig stod kampen om klubmesterskabet mellem Martin og Leif. Martin fik fordel med hvid, men brugte igen en masse tid, men til sidst fik han smart sat en mat ind med relativt få sekunder tilbage! I det sidste vandt han hurtigt en kvali og var aldrig i fare for at tabe, og han vandt det da også til slut.

    Der var nogen gisninger om Martin Jetsmark nu også kunne blive mester, og havde han uberettiget frataget mig chancen for klubmesterfinalen? Men Nej: Martin ER skam Nordremedlem (også!), så klubmesterskabet til Martin Bækgaard var fortjent og skam god nok!
 

Martin klubmester i lyn (28. april 2009) Af Mads Borup
   
Martin Bækgaard vandt klubmesterskabet i lyn. Mere herom følger!
 

Klubmesterskab i lyn (25. april 2009) Af Lars Christiansen
 

Mandag den 27. april er det tid til forårsmesterskabet og sidste halvdel af klubmesterskabet i lynskak!

Der spilles i enten én stor gruppe efter Monrad, eller i 2 indledende og jævnbyrdige grupper, hvor fra de to bedstplacerede i hver gruppe spiller semifinale, således 1 i grp. 1 møder 2 i grp. 2 og omvendt. Semifinale og finale afvikles som dobbeltrunde. Hvis der efter de 2 ordinære partier er ligestilling, spilles ét tredje parti, hvor hvid har 6 minutter og skal vinde mod sorts fem minutter. Farve afgøres ved lodtrækning. Forårsmesteren spiller herefter mod efterårsmesteren, efter samme princip, om det samlede Klubmesterskab i Lynskak 2008/09.

Tilmelding i klubben på aftenen senest kl. 19.15!

Vel mødt!

31. Bededagsturnering (25. april 2009) Af Lars Christiansen
   
Indbydelsen til Nordres 31. Bededagsturnering ligger klar og kan nåes via forsiden eller her. De første tilmeldinger er allerede kommet ind, men der forestår traditionelt en større ringe-opgave, så har du besluttet dig for at spille opfordres du hermed til allerede nu at tilmelde dig! Husk man også kan tilmelde sig som enkeltperson hvis du gerne vil deltage men ikke har fundet et hold!

Torsdagslyn og nye åbningstider i ChessHouse (15. april 2009) Af Lars Christiansen
    (sakset fra 6-hk.dk) "
Den nye bestyrelse i Chess House forsøger, frem mod sommer, nye åbningstider i Chess House.

Onsdag

18.00 - 23.30

Diverse EMT

Torsdag

19.00 - 23.00

"Torsdagslyn"

Fredag

18.00 - 23.30

"Fredagslyn"

Lørdag

18.00 - 23.30

Torsdag aften er nyt åbningstidspunkt og her vil tilbuddet være lynskakturnering fra kl. 19:30 til kl. 22:30. Der vil blive torsdags Grand Prix præmier ligesom det kendes fra fredagslyn. Vi begynder på torsdag d. 16/4, ... alle er velkommen.
    Den opmærksomme bruger af Chess House vil opdage at åbningstiderne de resterende dage er reduceret. Lørdag eftermiddag er sjældent besøgt så derfor holdes denne lukket, men nu og da vil der blive indbudt til ekstraordinære arrangementer også om eftermiddagen. Vedr. den annoncerede tidligere lukketid vil der stadig blive holdt længere åbent hvis der er 'liv' i Chess House."


DM i Silkeborg startet (5. april 2009) Af Lars Christiansen
    Så er kampen om det officielle Danmarksmesterskab i skak skudt i gang i Silkeborg. I år deltager 2 spillere for Nordre Skakklub. Igor Teplyi deltager igen i landsholdsklassen, som i år er væsentligt udvidet, idet alle med kandidatresultat fra den seneste sæson er kvalificeret, ligesom de 8 højstratede juniorspillere også har ret til at deltage. Dette betyder også at der er 664 rating mellem højest- og lavestratede spiller(!) Landsholdsklassen spiller fra den 4. til den 12. april, og der vises LIVE-partier fra stævnet hver dag.

Udover Igor deltager også Henning Reith i G5. DM-stævnet kan følges på den officielle hjemmeside for mesterskabet her:

DM i Skak 2009

For dem der har lyst til at følge kampen om DM-titlen på nærmeste hold, afvikles stævnet på:

Hotel Scandic
Udgaardsvej 2
8600 Silkeborg

Nordre II alligevel ikke ned!
(1. april 2009) Af Lars Christiansen
   
Den netop afsluttede divisionsturnering har budt på et utal af spidsfindige hændelser og lige så spidsfindige afgørelser. Protester er taget til følge selv om de aldrig er indgivet, et enkelt parti fik resultatet 0 - ½ og endelig kan en kampleder godt forsvare at stikke af med uret…. Man kan derfor sige der er skabt præcedens for, i bogstaveligste forstand, at udnytte regelsættet til sidste komma uden skelen til sportslige intentioner med turneringsreglementet. Dette har naturligvis været drøftet i bestyrelsen, og vi har i lyset af de skuffende resultater gennem sæsonen ikke fundet andre udveje end selv at ”gå med på vognen”. I forbindelse med de noget særprægede regler for benyttelse af reserver i omkampe blev vi opmærksomme på en speciel passus i reglementet, og der blev derfor efter sidste uges bestyrelsesmøde indgivet protest mod 2. holdets nedrykningskamp mod Springeren – en kamp der som bekendt endte med et forsmædeligt nederlag på 2½ - 5½. Basis for protesten er ovennævnte passus i det ikke helt opdaterede reglement for divisionsturneringen på unionens hjemmeside som angiver følgende: 
    ”Det tredjesidste hold i én af grupperne i 2. division rykker én række ned. Denne tredje nedrykning afgøres ved en omkamp mellem nr. 6 i gruppe 3 og 4. Det fastsættes ved lodtrækning, hvilken gruppe der startes med”. 
    Link: Reglement Divisionsturneringen 2008/09
Nudansk ordbog definerer imidlertid omkamp som: 
    ”en sportskamp der spilles i stedet for en tidligere kamp som er endt uafgjort”. 
Da Nordre 2 ikke tidligere har spillet mod Springeren, og der tillige ikke er tale om en sportskamp eftersom DSU ikke er optaget i DIF, anser bestyrelsen reglerne for nedrykning som angivet i turneringsreglementet for ugyldige. Selv om protesten er indgivet efter devisen ”går den så går den”, har bestyrelsen netop modtaget svar fra turneringskomiteen. Protesten er helt i tråd med tidligere afgørelser taget til følge, og Nordre 2 vil derfor også være at finde i næste sæsons divisionsturnering – ret skal være ret!

Klubmesterskabet, 4. runde (31. marts 2009) Af Lars Christiansen
   
En del afbud prægede også 4. runde i klubmesterskabet. Dette afholdt dog ikke de fremmødte spillere i at ”gå til stålet”. Selv mødte jeg Hans Rasmussen med de sorte brikker, og med en ny intension om at bruge mere tid ved brættet for at undgå den evindelige tidnød, og efterårets sejr over samme, var jeg på forhånd fortrøstningsfuld. Alt var linet op – nikotintyggegummi, kaffe, cola og danskvand. Og jeg kan afsløre det virkede. Desværre kun det med at blive siddende. Hans var mødt frem uden forkølelse og virkede ikke synderligt bekymret, da jeg satte nådestødet ind – en afdækker der på lumsk vis ville frarøve ham kvalitet og bonde. Svaret kom næsten atempo; jeg havde i mine dybe analyser lige misset selv at have et tårn i slag. Næste gang genoptager jeg min gamle spillestil – hovedet under armen og svineheld. Jeg kalder den ”the Stoney-way”. Per Hansen mødte med de hvide Tom P, og de spillede efter Toms eget udsagn ”..en slags kongeindisk… en slags sämish”. Tom fik hurtigt en lille positionel fordel, og Per valgte at strække våben ved udsigten til at miste en bonde og en positionelt dårlig stilling. Rudbeck mødte med de hvide Mikkel Nørgaard. Åbningen beskrev Mikkel som ”indianer”. Jeg missede selv de første træk, men nåede at se Mikkel ofre en officer for tryk i e-linjen. Jørgen fik aldrig rokeret, og mistede en del træ i bestræbelserne på at undgå matten. Kim spillede hvid mod Mikkel den 2. Der blev spillet med lange rokader, og Kim havde at godt tryk mod sorts kongefløj. Kim spillede Dh6 og Lh5 med udsigten til bondegevinst på f7 og f6, men havde misset at Mikkel med Lf8 fangede løberen. Bækgaards parti mod Jan Rewitz nåede jeg ikke at se, udover jeg undervejs lige kunne konstatere at Jan midtvejs havde indhentet det sædvanlige tidshandicap. Bækgaard tog hele pointet efter 24. træk. Dagens sidste parti var et rigtigt kampparti. Finn Geneser førte de hvie’ mod Thomas Overgaard, der igen er at finde i klubben efter udlån til Viborg Skakklubs bestyrelse. Som jeg så det fik Finn hurtigt en lille fordel, men Thomas kæmpede stædigt. I slutspil med 3 bønder og springer mod 2 bønder og løber, fik Thomas placeret sine bønder rigtigt, og med kun få minutter på uret valgte Finn at tilbyde remis. Endnu en herlig runde med masser af intensitet!

Generalforsamling i Chess House (25. marts 2009) Af Mads Borup
   
Afholdes i Chess House torsdag den 26. marts. Indbydelsen ser du på www.chesshouse.dk under Nyheder.

Klubmesterskabet, 3. runde (17. marts 2009) Af Mads Borup
   
Det er slet ikke så nemt at følge med i de andre partier, når man ikke engang kan følge med i sit eget parti. Kim Hardlei spille pænt og nydeligt og lod mig om alt det tvivlsomme. Der var intet der hang sammen, det var bare en af de dage. De øvrige i Mester 2 undlod at spille i aften, uden at jeg aner hvorfor, måske de er gået i træning til den kommende omkamp i 2. division.
    I Mester 1 overraskede Lars Andersen alle ved at slå Tom Petri. Tom afveg fra sin kongeinder og valgte gammelindinsk, som han også tidligere har spillet. Vi har vel alle læst "Solide Åbninger" af Bent Larsen. Lars bekymrede sig ikke så meget om hvilken åbning de spillede, han kan sine skabeloner til hudløshed og stillede sig om i Sämish-stil med f3 og spillede tidligt g4. Det træk og stillingen herefter var de herrer ikke enige i bedømmelsen. Lars mente nærmest at det vandt og Tom mente det var suspekt. Tom spillede herefter noget kunstigt og endte med at give en officer for 2 bønder og spil. At det ikke vandt endsige at det tabte, grubler han stadig over, men hvor godt det end så ud, virkede det ikke og Lars vandt uden at få sved på panden. Tom sidder sikkert i skrivende stund og leder efter forbedringer :-) Jan Rewitz tabte til Peer Ole Pedersen. En god stilling blev smidt væk i tidnøden, der smuttede en officer. Igor Teplyi slog Per Hansen eller Per slog sig selv. Det var et stille og roligt spil, hvor der ikke var meget på færde. Igor kunne godt lide sin stilling, men vurderede den ikke til mere end et lille hvidt plus. Så satte Per pludselig en officer i salg. Nu bliver jeg helt filosofisk, for hvorfor gjorde han det? Jeg har lagt mærke til at det tit sker, når en stor favorit møde en underdog. At jeg kan spille skidt og sætte brikker i slag kan jeg forstå og det har jeg såmænd også gjort mod Per. Han har selvfølgelig aldrig gjort det mod mig! Jeg har set Jens Over Fries Nielsen sidde og gennembanke 2300 folk, i lyn ganske vist, hvor modstanderne spillede lige så tåbeligt som jeg og satte brikker direkte i slag. Det må være det, der går under betegnelsen skak-psykologi!   
    I Basis 1 Tabte Henning Kragelund til Thomas Overgaard. Partiet så meget lige ud og jeg nåede ikke at se hvad der skete. Jeg hørte bare Henning sige, "den overså jeg" og på noteringslisten stod der "mat". Om det var matten han overså eller noget der førte til den, ved jeg ikke, de var væk længe før, jeg var færdig. I samme gruppe spillede Anton David og Teis Tapdrup remis i et parti der var i balance hele vejen. Teis afslog remis undervejs, men Anton rystede ikke på hånden og stod måske endda en anelse bedre. Der blev spillet et parti mere, Finn Geneser mod Kris Hedelykke. Jeg så ikke afslutningen og jeg fik ikke resultatkortet med hjem, så jeg kender ikke resultatet. Jeg sad ved siden af dem under runden, så jeg ved hvordan det burde være endt, nemlig med remis. Stillingen var mere eller mindre lukket, ingen kunne rigtig gøre fremskridt. Først afslog Kris et remistilbud og siden afslog Fine; men for mig at se var stillingen lige hele vejen. Her i Basis 1 tror Steen tilsyneladende, at den der bliver først færdig med alle partierne vinder. Han har allerede spillet 5 partier og da han har 4½ points kan det være han får ret :-)


Afslutning på holdsæsonen (6. marts 2009) Af Lars Christiansen
   
De sidste runder i årets divisionsturnering afvikles i kommende weekend. Nordre I har efter en skidt start på turneringen, med store nederlag i anden og tredje runde til Århus/Skolerne II og Nørresundby spillet sig op i ingenmandsland og kan hverken nå toppen eller bunden af rækken. Det samlede resultat af den afsluttende kamp mod den ene af forhåndsfavoritterne Viborg byder derfor ikke på den store spænding for Nordres vedkommende. Spænding skal der dog nok komme alligevel, i og med Viborg inden runden ligger på 2. pladsen to point efter Nørresundby, som i deres afsluttende kamp møder Esbjerg. Det må derfor forventes at Viborgspillerne bidder fra sig, og ikke lader sig friste af ”hurtige halve”.

    Nordre II spiller i deres sidste runde mod Aalborg II. Rækken har inden runden været præget af noget der bedst karakteriseres som resultatmæssig anarki, hvor alle hold slår alle. Samtlige hold har indtil 6. runde været samlet i ét felt med kun 2 – 3 brætpoint mellem top og bund! Sjette runde bød dog på noget der kan minde om en udskilning af top og bund, idet der nu er hele 5 point mellem Jetsmark 2 på førstepladsen og Skive på ottendepladsen. Nordre II lå inden sjette runde til nedrykning, men med superresultatet 5½ - 2½ mod Randers er der nu slået et ”hul” på 2½ point til de direkte nedrykningspladser, og 1½ point til play-off pladsen. Jetsmark II, Skødstrup og Randers er alle i spil til oprykning til 1. division, men da Jetsmark II møder ”bundholdet” Skive og de to sidstnævnte mødes indbyrdes, bør Jetsmark vel rettelig betegnes som favorit. Nordre er dog lige i hælende på de tre, og med kun 2 point op til Jetsmark II kan overraskelsen ikke på forhånd helt udelukkes, selvom muligheden måske mest findes i teorien. Til gengæld kan et skidt resultat mod Aalborg II også stadigvæk betyde nedrykning – om det bliver pest eller fest er op til andetholdet på dagen!

    Tirsdag afslutter Nordre III deres holdturnering i Mesterrækken. Holdet har gennem hele turneringen spillet solidt, og præsteret på et stabilt højt niveau, og indtager inden runden 3. pladsen. Rækken føres af netop sidste rundes modstander Rokaden, som dog er 5 point foran. Sandsynligheden for skrækscenariet med oprykning til Nordre III er derfor forsvindende lille, og vi risikerer næppe at stå med 3 søndagshold i næste års turnering…. Skulle det imidlertid ske alligevel, eksempelvis gennem en overraskende 6½ - 1½ sejr, vil bestyrelsen idømme de pågældende pointtagere tvungen deltagelse på førstkommende turneringslederkursus :-)

Som altid afvikles de sidste runder i de respektive rækker som fællesrunde. Selvom alle Nordrehold har hjemmekamp, spilles der ude! Kampene afvikles således:

         

     Nordre I – Viborg spilles i Lunden, Vestergade 74, i Silkeborg
     Nordre II – Aalborg II spilles i Kulturhuset, Stemannsgade 2, i Randers      
     Nordre III – Rokaden spilles hos Århus/Skolerne

    Til sidst en påmindelse om, at dette også er sidste chance for at skrive netop det referat, der løber med en flaske god whiskey! Sæsonen har indtil videre budt på mange gode referater, og der skal derfor nok en ekstraordinær indsats til, hvis man vil lægge billet ind på en flaske. Husk der gives én flaske for bedste referat (efter afstemning blandt klubbens medlemmer) og én flaske for det absolut længste referat. Eventuelle partier tælles med som ét ord pr træk.

God kamp til alle!

 

42% (10. februar 2009) Af Mads Borup
   
Knap 42% af partierne i første runde blev spillet på den berammede dag. Bestyrelsen havde truffet den friske beslutning at 1. runde skulle spilles i vinterferien og den var der åbenbart mange, der kom i hu! Tilmed kom flere af afbuddene i sidste øjeblik, så det var måske også kommet bag på nogen, at der i det hele taget var runde i vinterferien. Nå pyt, næste mandag, den 16. februar er såmænd afsat til udsatte partier, så mon ikke vi når det. Med 24 deltagere slap vi også for en monrad-gruppe i år, så de udsatte partier påvirker ikke rundelægningen. Havde det dog bare været 32 deltagere :-)
    Martin Bækgaard er eneste deltager, som ikke er fra Nordre, han spiller i år desværre for Jetsmark; men han er regerende klubmester i Nordre og forsvarer titlen, sådan! Martin kom godt i gang med en sejr over Per Hansen. Martin klagede over at det ikke rigtig fungerede for ham og han gang på gang regnede forkert. Mon ikke hans selvkritik er lovlig hård, for det så altså overbevisende ud. I mester 1 mødtes også 2 andre af forhåndsfavoritterne, Nina Høiberg og Tom Petri. Tom valgte noget Najdorf med a6, og påtog sig en svag bonde på d6. Nina satte sig på d5 og jeg troede at nu skulle Tom masseres; men så tog de remis. Ganske korrekt, for Tom kunne underminere Ninas greb om d5 og stilling var dermed helt lige og forfladiget - blev jeg taknemmeligt belært om! Jørgen Rudbeck og jeg sad ved samme bord og var lidt trætte af den hurtige remis, for vi havde da glædet os til at se noget ordentligt skak. Nu måtte vi nøjes med vores eget middelmådige parti og heldigvis var underholdningsværdien helt på min side efter at Jørgen var blevet små-snydt i åbningen og måtte spille Kf8 for at undgå materialetab. Vi spiller forresten i Mester 2 takket være Hans Rasmussen og Lars Noe, som begge har en anelse over 1900 i rating. Her spiller Lars Christiansen og Mikkel Nørgaard også. De mødtes og Lars havde hvid. Mikkel kom efter sigende bedst fra åbningen, men i slutningen stod han bestemt ikke bedst, fremgik det af de analyser, jeg nåede at se. Mikkel havde set sig nødsaget til at spille f6 hvorved Lb7 var lukket inde og alle andre officerer stod på randen, baglinje og a-linjen. Sådan noget ser en ugle jo straks og kommenterer uden blusel. Uglen ved jo ikke, hvad der er gået forud og hvilken lille fejlberegning eller overselse, der er synderen - han skræpper bare op. Nå men Lars stod altså bedst, beherskede centrum og Tc6 lammede sort fuldstændigt og afgjorde reelt partiet. Et nydeligt kontrastød. I Basis 1 havde Henning Kragelund hvid mod Kris Hedelykke. Partiet så stille og roligt, men pludselig var det slut. Henning havde sat et tårn i slag og sådan slutter partier jo nogen gange temmelig brat!


Har du husket det (4. februar 2009) Af Mads Borup
   
Har du husket at melde dit til ÅM i lynskak, hurtigskak og/eller nærskak? Her er spilledatoer og deadlines:

 

ÅM i lynskak spilles fredag den 6. februar kl. 19.00. Tilmeldingsfrist er på dagen kl. 18.30, men kan også gøres nu på www.chesshouse.dk

 

ÅM i hurtigskak spilles søndag den 8. februar kl. 10.00. Tilmeldingsfristen er på dagen kl. 9.30, men kan også gøres nu på www.chesshouse.dk

 

ÅM i nærskak spilles torsdag den 12. februar til søndag den 15. februar. Tilmeldingsfristen er fredag den 6. februar, gerne online på www.chesshouse.dk 

    Selvom der spilles i Chess House, så arrangeres mesterskaberne af klubberne SK1968, Århus/Skolerne, Viby og Nordre i fællesskab og der er fri entre for både spillere og tilskuer. Der venter nogle spændende dage, flere titelholdere har allerede tilmeldt sig lyn- og hurtigskak


Klubmesterskab i nærskak (25. januar 2009) Af Mads Borup
   
Så er det ved at være tid til at melde sig til Klubmesterskabet. Seneste frist er 2. februar, men vær flik at tilmelde dig nu, så formanden ikke skal ringe til dig og med træt stemmeføring spørge: "Skal du være med i klubturneringen som du plejer?" Se indbydelsen via forsiden eller her.
 

Klubmesterskab i hurtigskak, første halvdel (25. januar 2009) Af Mads Borup
   
Stilling og mine-referat kan du finde ind til via forsiden eller her.
 

Klubmesterskab i hurtigskak (7. januar 2009) Af Lars Christiansen
 

Nordres klubmesterskab i hurtigskak afvikles over to aftener den 19. og den 26. januar.

Der spilles hver aften 3 runder med 25 minutters betænkningstid til hver spiller pr. parti. Turneringen afvikles som Monradturnering med start kl. 19:15 og slut ca. kl. 22:00.
Tilmelding i klubben på aftenen senest kl. 19.00 eller til Lars Christiansen på mail.


Nye indbydelser! (7. januar 2009) Af Lars Christiansen
   
Indbydelser til forårets åbne klubmesterskab og Århusmesterskaberne 2009 er nu tilgængelige via forsiden.

Sæsonstart med lynskak (6. januar 2009) Af Mads Borup
    Hyggen var i højsæde og klokken næsten 20 inden vi fik gang i den egentlige turnering. Først skulle gamle venner/fjender lige tæske nogle lynpartier igennem og se hvem der skulle starte det nye år med håneretten!
    Nytårskurlynturneringen, som vi døbte turneringen blev total domineret af Lars Andersen, der vandt med maksimum, et points foran Poul Erik Nielsen. Mads Borup, Jan Rewitz, Steen Christensen og Per Oehlerich var de nærmeste forfølgere.

Næste uge:
    Søndag den 11. januar spiller 1. og 2. holdet hjemmekampe i Studenternes hus mod Silkeborg og Skødstrup, der startes kl. 12 og tilskuer er velkomne.
    Mandag, den 12. Januar spiller 3. holdet ude mod VRS; men forhåbentlig dukker mange af divisions-spillerne op i klubben denne aften, medbringende deres gevinst-partier fra søndagen.
 

Til hurtigskakturnering i Skanderborg (6. januar 2009) Af Steen Christensen ("tidligere" fup-spiller)
    Nordre er som sædvanligt præsenteret ved denne årlige turnering, dog i dette tilfælde kun af undertegnede. Da I nu kan læse om det, er det selvfølgelig fordi det ikke gik helt skidt :-)

    Der var en mesterklasse med Karsten Rasmussen, Klaus Berg, Jacob V. Glud og den altid underholdende Per Andresen som de topseedede. Førstnævnte var åbenbart kørt til det forkerte spillested og derefter hjem (man havde prøvet at få fat i ham, da spillestedet var blevet flyttet, men …).
Jacob vandt gruppen foran Klaus på bedre korrektion end Per.

    I basis 1 spillede jeg med som det tynde øl og skulle se, om jeg kunne forbedre mine 3½ point i turneringen i Silkeborg. Vi var fire der endte med 5 points af 7 mulige, men der var kun præmie til et og to. Da min korrektion var tredje bedst, selvom at jeg havde slået begge præmietagere, måtte jeg nøjes med rating-præmien. Øv – men bedre end Nenad Kikanovic, som måtte gå hjem med hul i lommen. Vinder blev Hans Nørgård Paulsen, Springeren og toer blev Henning Møller, Skanderborg.

    I basis 2 aner jeg simpelthen ikke hvordan det gik. En dejlig turnering! Mest glad var jeg for mit spil, som gik rimeligt godt og uden at jeg satte noget i slag. ( I Silkeborg var der ikke et eneste parti, jeg kunne glæde mig over at jeg havde spillet godt). Så bortset fra, at jeg blev kørt over af Colin Watson, Skanderborg og fik en heldig halv mod Willy Møller, Skødstrup, er jeg tilfreds! :-)


Julehurtigturnering i Silkeborg (30. december 2008) Af Niels Danstrup
Traditionen tro deltog en række Nordre-spillere i Silkeborg Skakklubs hurtigskakturnering 4. juledag.

Mesterklassen blev vundet af Jens Ove Fries Nielsen med 6 af 7. Herefter fulgte (alle med 5/7):
2. Andreas Wive (tidl. Nordre),
3. Vores B-medlem Jørn Sloth,
4. Ejner Tatari Borgbjerg og
5. Niels Danstrup.
Olav Dalsgaard Larsen fik ligeledes 5 point, men havde dårligere korrektion.

Jeg fik præmien til bedst placerede spiller med under 2200 i rating.

Jeg spillede egentlig en god turnering, og var decideret kun heldig mod Andreas Wive, hvor jeg i et slutspil med Tårn mod Tårn + 2 bønder, fik muligheden for at ofre tårnet på én af bønderne, hvorefter der var pat.

I mesterklassen deltog også Lars René Andersen med 3½/7. Lars var helt med fremme til sidst, men tabte desværre på tid i klar gevinststilling i sidste runde.

I Basis 1 fik Mads Borup 3½/7 efter at have tabt de første 2, og var helt med fremme til sidst, men tabte så i sidste runde.

Steen Fup lavede ligeledes 3½/7 – og Nordres udsendte medarbejder fik et interview med Steen efter turneringens afslutning. Steen udtalte, at han ikke havde haft ét eneste regulært parti, og at det var fup i alle 7 partier. Der var mere medvind, da Steen boende i Thyborøn (i hvert fald i de dage med vestenvind).

Bjarne Jensen spillede en rigtig god turnering (efter hans egen mening) med 2/7. Deres udsendte medarbejder vurderer i hvert fald, at det var meget bedre end sidste år, hvor Bjarne nåede at spille mod oversidderen (der var et ulige antal i gruppen) indtil flere gange!
 

Juleafslutningen (19. december 2008) Af Poul Erik Nielsen
  
Mandag den 15. december var 18 medlemmer samlede til juleafslutningen med præmieuddeling for Efterårsturneringen.
    At flæskestegen ikke nåede hele vejen rundt kan man ikke klandre bestyrelsen for, den havde handlet ind i forhold til de ca. 12 tilmeldte! Lars udlagde det som et positivt problem, hvad det da også var på aftenen, hvis man altså ser bort fra at madudbuddet var lige i underkanten!
    Under det kolde bord, som ellers fungerede fint, uddelte Lars så præmierne fra Efterårsturneringen, og heldigvis var rigtig mange af præmiedeltagerne til stede :-)

Delte vindere af gruppe 2

Vinder gruppe 1

Samlet vinder

    Efter frokosten var der som sædvanlig juleskak med specialregler, og vi havde 15 deltagere.
Sidste års overraskende vinder Steen Christensen lagde ud med 2 boller mod Nina Høiberg og Tom Petri, men siden fandt han igen rytmen og nåede op på en delt 2. plads og indgik i omkamp med Mads Borup og Per Hansen. Her måtte Steen dog igen i knæ, Per vandt lyn-Gryf-omkampen med 3 minutters partier suverænt. Vinder af gruppen blev Tom.
    I den anden gruppe var jeg som regelstiller suveræn i gruppen med maksimum, mens Johnni Veng til sin egen store overraskelse blev nummer 2. Han havde vist tabt et par partier, men det gjorde alle bortset fra jeg åbenbart, bekræfte det kan jeg ikke, da skemaet bortkom …
    I semifinalerne var regelen Bønder slår som de går – og ikke anderledes. Her blev jeg selv aldeles kørt over af Per, mens Tom vandt et løberslutspil over Johnni!

    Per var også godt kørende i finalepartiet, hvor der var huller på felterne c3, c6, f3, f6, der ikke måtte betrædes (straffes med ”pust”!), men gerne passeres. Per vandt en officer, men gik siden kold, mistede grebet og tabte, så Tom Petri altså blev julemester 2008!
 

Holdturneringen (14. december 2008) Af Mads Borup
  
Der er nu lagt referater fra 3. rundes holdkampe på hjemmesiden. Jeg skal beklage, at jeg har ligget underdrejet og at formanden har pc-problemer, så de ivrige skribenters hårde arbejde er blevet forsinket inden offentliggørelsen. Bær over med os!

P.S. Husk godt humør og en pakke til julefrokosten i morgen!
 

Juleafslutning (9. december 2008) Af Mads Borup

   Mandag den 15. december afholdes den årlige julefrokost i vores lokaler i Chess House, bemærk at vi starter præcist kl. 19:00!
  
   Tilmelding i klubben senest mandag den 8. december, eller til formanden på telefon 21 68 65 35 eller mail til: senest fredag den 12. december. Prisen er kun 30,- kr. ( juniorer dog kun 10,- kr.) for mad inkl. første genstand.

   Efter frokosten er der lynturnering med specielle juleregler, skiftende fra runde til runde. Der medbringes en julepakke til en værdi af 15-20 kr. Pakkerne indgår som præmier, men kun til dem, der selv har haft en gave med.

   Mød op og vær med til at fejre afslutningen på skak-året - og husk at det er også tilladt at tage sin bedre halvdel med!

   Bemærk at det også er denne aften der er præmieuddeling fra vores turneringer i efteråret. Vi satser på at være færdige med lynturneringen inden kl. 22.30, så de, der skal på arbejde dagen efter, også kan være med.

   Vel mødt!
 


Leif Møller efterårsmester i lynskak (2. december 2008) Af Lars Christiansen
   
Femten minutter og ti sekunder spillet. Michael Lumb siger farvel og tak til OB’s Espen Ruud ved midterlinjen, helt ude ved sidelinjen, venstre side. Han er egentlig en smule presset qua en upræcis aflevering fra Anders Kure, men et rul med sålen bag om støttebenet får den odenseanske nordmand til at sætte sig på rumpen.
    Syv sekunder senere er AGF foran med 1-0. Fremadstormende Lumb centrer mod Nando Rafael, der med det samme vipper bolden videre i retning af skudstærke Jakob Poulsen. Smask, ind i nettet via den ene opstander. Klasse-scoring. 1-0.
    Farvel, farvel Espen Ruud.
Farvel OB
    Og AGF godt på vej til at sige farvel til en ganske kedelig statistik: Ni kampe i træk havde de hvidblusede tabt til OB, hvorfor fynboerne da også var eneste mandskab i Superligaen, cheftræner Ove Pedersen, endnu ikke havde fået point mod.
    Dem fik han så i sidste forsøg. Statistikken blev sendt på rumpen. AGF vandt 2-1, og Århus klappede julen ind. Farvel efterårssæson.
    Og det var i det hele taget den helt store farveldag på NRGi Park mandag aften. Ove Pedersen sagde farvel til hjemmepublikummet – altså med ganske god smag i munden – og fik lufttur af spillerne, kollektiv hyldest fra tribunerne og tre point i afskedsgave efter tre år i Århus.
    Nu resterer der selvfølgelig lige en kamp på mandag mod FC Nordsjælland, men som manden fra Thyregod også selv havde pointeret inden mandagens opgør mod de sejrsvante fynboer, så er et rigtigt farvel, et farvel i egen hule – ikke på en eksotisk lokation som Farum.
    Farvel sagde AGF også til tre spillere. Det foregik i pausen, stilling 1-0, hvor Morten Hyldgaard, Lasse Vibe og Gustavo Cabrera alle fik en omgang blomster, vinkede bye-bye og tak for denne gang. Hvad først og sidstnævnte skal fremover vides endnu ikke, men sikkert er det, at unge Lasse Vibe fortsætter karrieren i FC Fyn.
OB missede førstepladsen
    Farvel blev det også til førstepladsen for aftenens gæster. De havde alle muligheder for at tilbageerobre duksepladsen fra Brøndby, for chancer havde de nok af OB’erne i løbet af de 94 minutter og 52 sekunder, men kun en enkelt gang viste skarpeheden sig, da indskiftede Peter Utaka udlignede tolv minutter efter pausen. Herfra lignede det så i den grad en sejr til gæsterne, der trykkede hjemmeholdets trætte soldater bagud og gang på gang sendte sprængstof imod AGF-keeper Steffen Rasmussens mål.
    Trætheden var udtalt hos AGF’erne, men ham anføreren i AGF-målet - han ville ikke give sig, spillede en klassekamp og afviste igen og igen - med redninger, indgreb - de efterhånden udbredt irriterede OB-spillere.
Indskiftet energidepot
    Men midt i al trætheden fandt indskiftede Jeremiah White pludselig et energidepot ude på højrekanten, centrede læderet, som OB-målmand Arek Onyszko og Anders Møller Christensen ikke kunne enes om at holde fast i, og så, midt i tilfredshed med et hårdt tilkæmpet uafgjort resultat, så stod Nando Rafael, hvor han skulle. 2-1.
    Et drama fik en ende, det samme gjorde Ove Pedersens tid på NRGi Park.

Farvel, farvel, farvel.
(Århus Stiftstidende)

10 spillere deltog i øvrigt i lynmesterskabet, og man kunne her gaaaaaaaaab - who cares......
 

Esben Nicolaisen ved DM i skoleskak (30. november 2008) Af Lars Christiansen
   
Dette års danmarksmesterskab i skoleskak er netop afviklet på Abildskolen i Odense. Esben blev sidste år danmarksmester i B-gruppen, men er i år rykket op i aldersgruppe A, som naturligt byder på betydeligt hårdere modstand. Esben er i øvrigt elev på Tjele Efterskole, hvorfor vi ikke har set ham i klubben i denne sæson.
    De første 3 runder bød desværre kun på ½ point, men Esben tog herefter 4 point på stribe, og havde i sidste runde chancen for at spille sig helt op på 3. pladsen. Rundelægningen gav imidlertid Esben fornøjelsen af at møde dette års danmarksmester Michael Nguyen i sidste runde, og Esben måtte tage til takke med en, alligevel flot, 7. plads i det stærke felt. Vi håber Esben snart får lejlighed til at kigge forbi klubben igen!
    Se mere om danmarksmesterskabet på Dansk Skole Skaks hjemmeside her.

Efterårsmesterskab i lynskak (30. november 2008) Af Lars Christiansen

 Mandag den 1. december er det tid til efterårsmesterskabet og første halvdel af klubmesterskabet i lynskak!

   Afhængig af deltagerantal spilles i enten én stor gruppe, eller i 2 indledende og jævnbyrdige grupper, hvor fra de to bedstplacerede i hver gruppe spiller semifinale, således 1 i grp. 1 møder 2 i grp. 2 og omvendt. Spilles der i én gruppe, spiller 1 semifinale mod 4, og 2 mod 3. Semifinale og finale afvikles som dobbeltrunde. Hvis der efter de 2 ordinære partier er ligestilling, spilles ét tredje parti, hvor hvid har 6 minutter og skal vinde mod sorts fem minutter. Farve afgøres ved lodtrækning. Der spilles herefter finale mellem efterårsmesteren og forårsmesteren efter samme princip!

   Indskud kr. 20,- Præmier afhængig af deltagerantal. Tilmelding i klubben på aftenen senest kl. 19.15!

NB: Der vises naturligvis OB - AGF i barlokalet


Vel mødt!

Nordre Efterår færdigspillet (26. november 2008) Af Lars Christiansen
   
Efter 7. og sidste runde kunne Igor Teplyi kåres som vinder af Nordres Efterårsturnering. Inden runden lå sejren ellers lige til Ninas højreben, da hun var et halvt point foran netop Igor, og havde et helt point ned til Martin Matthiesen. Mads tilbød undervejs remis, men Nina valgte at gå "all-in" for den uddelte turneringssejr, men lavede en afgørende fejl efter tidskontrollen. Mads snuppede dermed et overraskende point og sejren i præmiegruppe 2 - stærkt!

Martin Matthiesen og Igor vandt begge deres partier mod henholdsvis Lars Noe og Teis Tapdrup. Værst gik det for Lars, hvis konge måtte på vandretur. Dermed fik Martin lige akkurat indhentet Nina, og de to deler således andenpladsen. Bjarne Jensen spillede remis mod Peer Ole, og nåede op på siden af Lars Noe - delt andenplads i gruppen til dem. I præmiegruppe 3 tilluskede undertegnede sig en halv mod Jørgen Rudbeck, og deler dermed sejren med Teis.
     Turneringstabellen vil snarest blive opdateret med de nye ratingtal.
Tillykke til vinderne!

Træning med Thomas Klitgaard (16. november 2008) Af Mads Borup
   
I morgen mandag den 17. november vil Thomas Klitgaard igen stå for træningen i Nordre. Vi starter kl. 19.30 og det eneste jeg ved om indholdet er, at et af temaerne er afdækkerskakken. Set i relation til dagens holdpræstationer bør der blive fulde huse i morgen ;-)
 

10 års jubilæumsreception i Chesshouse (28. oktober 2008) Af Lars Christiansen   

Tidligere i år kunne ChessHouse fejre 10 års fødselsdag. Vi har allerede afholdt en fødselsdagsfest for de nuværende medlemmer. Men vi mener egentligt, at denne begivenhed bør fejres noget mere, så vi vil gerne indbyde alle ChessHouse´s venner til en uformel reception:

Fredag den 31. oktober fra kl. 19.00 til 20.30.

Chess House vil være vært for en forfriskning eller to samt lidt snacks og pindemadder.

Efter receptionen er alle velkomne til at deltage i vores fredagslyn.

Med venlig hilsen

Thomas Vestergård, formand for Chess House
 

 

Træning med Thomas Klitgaard (28. oktober 2008) Af Lars Christiansen
   
De næste 2 træningsseancer er nu på plads og tilføjet i kalenderen. Thomas Klitgaard har indvilget i at tage 2 aftener, nemlig mandag den 10. og mandag den 17. november. Sidstnævnte var tidligere afsat til mesterrækkens kamp i anden runde af hovedkredsturneringen, men da vores tredjehold møder Skødstrup på udebane, spilles denne i stedet om tirsdagen. Dette giver os nu muligheden for en ekstra dag til træning og til afvikling af udsatte partier i klubturneringen - tjek kalenderen via forsiden!
   
Som altid starter vi træningen cirka 19.30, men kom gerne til almindelig tid så vi er klar til at starte. Emne og tema for træningen vil komme på hjemmesiden snarest. Vel mødt i klubben!
   

Spil dit udsatte parti i Chess House på tirsdag (19. oktober 2008) Af Mads Borup
   
Tirsdag den 21. oktober holdes der ekstraordinært åbent i Chess House. Dette for at afvikle nogle udsatte partier i CH's egne turneringer; men vi er velkomne til at benytte lokalerne samtidig til at afvikle nogle af vores udsatte partier i klubturneringen. Det kan man selvfølgelig også gøre onsdag, fredag og lørdag i CH's normale åbningstid. OG lad mig kraftigt opfordre til, at de udsatte partier afvikles inden næste runde. Efter denne uges runde mangler vi kun 2 runder og så skal rundelægningen helst ikke påvirkes af fiktive remiser, og deraf "forkerte" parringer.
 

Nordre Efterår - 4. runde (7. oktober 2008) Af Mikkel Nørgaard
   
Dovenskab er vistnok en af de syv dødssynder – så alle os, som ikke fik slæbt sig af sted for at følge Allan Stigs efter sigende glimrende undervisning, havner i nok i Helvede. Det er i sig selv beklageligt, men der er vist også grund til at ærgre sig over, at man er gået glip af redskaber til at undgå det minihelvede på jord, det er at sidde med en skodstilling. De post mortems, jeg mandag aften havde lejlighed til at følge, bar i hvert fald præg af, at folk havde lært noget og var blevet inspirerede. Knuddi Juhl dog vist lidt rigeligt – for han fik fanget en krikke ude midt på brættet, ifølge ham selv fordi han ikke ”kendte hovedvarianten”… Termen ”redundans” blev nævnt flere gange i forbindelse hermed – men jeg tror ikke det betyder, at Knuddi ligefrem fandt sin springer overflødig. Oehlerich nakkede den i hvert fald, og scorede således aftenens hurtigste pind. Lige inden havde Mads og Bjarne sluttet fred, et resultat de mente partiet hurtigt var drevet i retningen af. Noe replicerede til dette, at ”vi andre ku’ se det allerede da runden blev lagt” – dagens klart bedste one-liner :-)
    Efterårsturneringens store charme – set med basisøjne – er muligheden for at prøve kræfter med rigtigt stærke spillere. Chancen for points er forsvindende lille – men man lærer som regel noget, og der er jo altid muligheden for, at mesterspilleren har en dårlig aften. Med gevinster mod Rewitz og Peer Ole har Henning Andersen så rigeligt fortjent at få et skud mod én af dem fra allerøverste hylde – og det fik han så mod Martin Matthiesen. Ifølge ratingtabellen skal Martin ha’ en dårlig aften i 2 ud af 100 tilfælde mod netop Henning – men mandag var ikke én af dem, selv om Henning holdt sig fint inde i partiet længe.
    Mere jævnbyrdigt – sådan rent ratingmæssigt – var topopgøret mellem Nina og Igor. Igor var vist nok lidt utilfreds med sin egen reaktion på Ninas gambitspil, men undervejs lykkedes det ham alligevel at score en god merbonde, som dog ikke ku’ omsættes i gevinst i tårnslutspillet. Dermed er kassereren den sidste, som endnu har muligheden for at score 7/7 i turneringen - han slog nemlig en ellers godt fightende Hans Rasmussen i et ret underholdende parti. Skal Noe’s stakit bevares intakt kræver det dog gevinst i det udsatte mod Alexander, som også denne aften viste gode takter. Det blev til en remis i en franskmand mod Teis, hvor Alexander vist nok havde de bedste chancer på brættet, men Teis til gengæld et stort plus på uret.
    Der var ikke voldsomt meget at indvende mod favoritsejrene til Peer Ole mod Anton, Mikkel mod Henning K og Kris mod Finn – selv om sidstnævnte parti gik tiden ud, og mindede kamplederen – undertegnede! - om, at visse afsnit i Skakhåndbogen vist liiige skal repeteres, inden jeg igen skal overvåge slagets gang …
 

Træning med IM Allan Stig Rasmussen II (26. september 2008) Af Lars Christiansen
   
Anden afdeling af træningen med Allan Stig Rasmussen løber af stablen på mandag den 29. september kl. 19.30. Jeg har modtaget følgende temaer fra Allan:
    "Det foreløbige program er, at vi samler lidt op på værdien af løberparret, og kigger videre på brikkernes værdi igennem spillets faser. Derefter vil vi se på brugen af computer, hovedsageligt ChessBase produkter. Bl.a. engines (forskelle og synergieffekt), åbningsbøger, brug af database osv., med henblik på forberedelse, partianalyse og generel træning. Desuden opsamling på opgaver fra sidst, og naturligvis lidt tid til evt. spørgsmål. Og hvis tiden tillader det, også et par mere 'almindelige' temaer i skak."
   
Vel mødt!

Nordre Efterår - 3. runde (24. september 2008) Af Lars Christiansen
   
Tredje runde af efterårsturneringen bød, som de foregående, også på et par artige overraskelser. Teis Tapdrup fortsætter det gode spil fra forårsturneringen, og vandt med de hvide brikker over Jørgen Rudbeck. Partiet var i mine briller længe en positionel stillingskrig, hvor Teis stod mest aktivt. Henning Andersen viste også igen stærkt spil ved at tage hele pointet mod Peer Ole Pedersen. Peer havde ganske vist initiativet i åbningen – jeg har lovet at fremhæve der blev spillet en flot udgave af wienerparti – men måtte i slutspillet se sin Dronning fanget. 
    Knud Erik Juhl
var som vanligt deltager i et rigtigt kampparti, denne gang mod Kris Hedelykke. De efterfølgende analyser viste Knud Erik med de hvide spillede kongeindisk, mens Kris spillede hollandsk forsvar(!) Det kom der et spændende parti ud af, hvor Knud Erik i midtspillet havde en udviklingsfordel og en mere solid stilling, selvom der var taktiske muligheder til begge. Kris stiling brød dog til sidst sammen. Nina Høiberg spillede dagens ene topopgør mod Martin Matthiesen, i et parti der fra tilskuerpladserne så temmelig kompliceret ud - Igors øjenbryn nåede på et tidspunkt næsten helt om i nakken. Efter Nina og Martins eget udsagn spillede Martin længe på gevinst, men endte i tidnød og tabte. 
    Alexander Jensen
spillede med hvid mod Hans Rasmussen. Et parti der længe så lige ud, til trods for hvids ødelagte rokade. Alexander holdt dog også balancen helt indtil det allersidste, hvor han i et tårnslutspil ofrede et tårn for en fribonde. Hans kunne dog lige akkurat ofre tilbage og nå bønderne i h-linjen først, og dermed en rigtigt arbejdssejr til ham – og lidt ærgerligt for Alexander der havde spillet et flot parti. Dagens andet topopgør mellem Lars Rene Andersen og Igor Teplyi fik sidstnævnte som vinder. Jeg overværede desværre ikke analyserne efterfølgende, men Igor pressede på op mod tidnøden, hvor Lars satte en officer i slag. Igor stod dog allerede klart mest aktivt, og truede med fremstød med d-bonden og efterfølgende kongeangreb i et parti med modsatte rokader. Jan Rewitz vandt over Mikkel Hansen. Der blev spillet nimzo-indisk, og Mikkel lavede efter eget udsagn en fejl i midtspillet, hvorefter Jans sad med løberparet, som helt i tråd med sidste uges træningsforedrag vandt. 
    Selv spillede jeg et temmelig kort parti mod Lars Noe. I modtaget dronninggambit med fremstødet e5, som jeg aldrig tidligere har spillet, gik jeg dog også helt galt i byen, og endte med at blive sat mat. Hvis dækkede alle felter i e-linien, og med et fikst d6 måtte jeg tillade en afdækker med officerstab til følge. Bondefremstødet havde jeg ikke skænket en eneste tanke under partiet, i modsætning til Noe, som efter eget udsagn havde spillet på planen de sidste fem seks træk – nu var det ellers lige så spændende…. Jeg nåede desværre ikke at se Mads Borups sejr over Finn Geneser
    Endnu en runde hvor der virkeligt blev gået til stålet på de enkelte brætter – der er stadig kun spillet en enkelt remis!

Træning med IM Allan Stig Rasmussen (10. september 2008) Af Lars Christiansen
   
Så er det på mandag den 15. september Nordres nye træningstiltag går i luften - og her skal lyde endnu en opfordring til at møde op! Nordre webnyt har tidligere skrevet:

    Mandag den 15. september indledes efterårssæsonens træning med undervisning af IM Allan Stig Rasmussen. Allan har markeret sig stærkt i skakken de seneste år, ikke mindst under de 2 sidste Danmarksmesterskaber med stærkt og underholdende spil. Allan er udnævnt til IM, men mangler kun en enkelt GM-norm inden han kan kalde sig stormester, og ratingtallet har allerede rundet de 2500. Træningen starter klokken 19.30 og vil have en varighed af cirka 3 timer, men kom gerne til almindelig tid så vi undgår forsinkelser. Allan vil stå for undervisningen 2 mandage – den 15. og den 29. september, og han vil her fortælle om blandt andet sportspsykologi og andre generelle temaer som f.eks. brikkernes værdi gennem spillet, løber-par, redundans, forberedelse osv. Der vil være en rød tråd gennem hele undervisningsforløbet, så det er en god ide at være der til så mange sessioner som muligt, men det skal samtidig understreges at det også er muligt at deltage enkelte dage med godt udbytte! Undervisningen vil selvfølgelig være tilrettelagt på et niveau så alle får et reelt udbytte, selvom der også vil forekomme stof som mere henvender sig til elitespillerne. Det er vores mål at den samlede undervisning skal være let tilgængelig og frem for alt praktisk anvendelig, og der vil derfor ikke blive boret i en enkelt teorivariant som man med god sandsynlighed aldrig kommer til at spille alligevel. I stedet fokuseres på generelle temaer så alle får fuldt udbytte. Vi håber på god opbakning til vores nye tiltag – også fra dem som ikke deltager i klubturneringen. Vel mødt!

Spillermøde (10. september 2008) Af Lars Christiansen
   
Nordres spillermøde med holdsætning og opstilling af styrkeliste for den kommende sæson blev afviklet mandag den 8. september. Nordre kan lige med fynd og klem stille 3 hold i henholdsvis 1. division, 2. division og Mesterrækken, og vi har altså mistet et helt hold. Problemet var dog forudset, og heldigvis overgår Mesterrækken i år til hverdagsaftner, således vi stadig har et hold med her, og vi undgår dermed at skulle rykke en række ned frivilligt. Den nye styrkeliste kan ses via forsiden under Holdskak, som ligeledes er opdateret med de nye grupper. Bemærk Mesterrækken sorterer under Hovedkredsturneringen som endnu ikke er klar med det færdige program.

Bymatchen (1. september 2008) Af Mads Borup
   
Det var et sølle forsvar af vores titel "Bymestre 2007". Det blev heller ikke nemmere af, at vi kun var 13 mand og de andre hold 16, Viby dog kun 15. Vi kunne have været 15, men en blev kaldt på arbejde og en dukkede aldrig op. Formanden havde forinden ringet rundt til alle klubbens medlemmer på nær nogle ganske få. Ingen kunne denne mandag, endda vores klubaften. Jeg har tidligere revset de andre klubber her på siden, når de ikke kunne stille hold; men denne gang er det altså os der blev set skævt til. Hvorfor kan vores klub ikke stille med sølle 16 mand en mandag aften? Matchen plejer at blive spillet i februar, så måske festugen har kostet lidt på lysten til at spille skak, men generelt er jeg små-fornærmet over at mine klub- og holdkammerater ikke prioriterer en sådan social skakaften. Her får man snakket med både egne klubmedlemmer og bekendte fra de andre klubber i byen.  
    Nå, tilbage til skakken. At Århus/Skolerne var klare favoritter, stod hurtigt klart. Det kunne man se alene af deres holdopstilling. Vi startede med at møde Viby, det på papiret svageste hold og vi vandt overraskende stort, 10½-5½, hvor vi altså var bagud med ½-2½ ved rundestart. Imens slog Århus/Skolerne SK1968 med de samme cifre, så da vi mødtes i 2. runde var det reelt et topopgør og tilmed favoritterne mod de forsvarende mestre. Vi blev kørt over med 12-4. Der var mange fine partier, men overmagten var for stor og det smuldrede til sidst. SK1968 slog Viby med 9½-6½ og var således ½ points foran os inden sidste rundes indbyrdes opgør om andenpladsen. SK1968 vandt fortjent den match, hvilket de også skulle ifølge ratingtallene og vi sluttede dermed på 3. pladsen. Skemamæssigt ser det således ud:

Bymatch 2008

    1 2 3 Po. Pl.
1  Århus/Skolerne 10½1 12  2 3 13½ 36 1
2  Nordre 10½3 1   4 6   4 20½ 3
3  Viby

 

1 14½ 4
4  SK1968 1  5½

 3

10

25 2

    Trofaste læsere sidder nu og undrer sig. Hvorfor er denne nyhed på allerede nu, når vi ikke har vundet? Mads plejer kun at være hurtig med nyhederne, når det er gået godt. Her er forklaringen: Kun én Nordre-mand formåede at score max, 3/3 og det var ... ja, nemlig ;-)  Toms 2½ på første bræt var imponerende og formanden scorede også 2½ på bræt 13, kun et maveonde stoppede ham i sidste runde! Nina og Leif scorede begge 2 points, Rewitz klarede 50%.

Tillykke til Århus/Skolerne med mesterskabet, næste år tager vi det tilbage!
 

Festugeturnering i Chess House (31. august 2008) Af Mads Borup
   
I morgen udløbet tilmeldingsfristen for årets Festugeturnering. Der er pt. kun 6 tilmeldte, men med varierende styrke, så der skulle være mulighed for de fleste til at få en både udfordrende og hyggelig turnering. Læs mere her, se de tilmeldte og/eller tilmeld dig online: www.chesshouse.dk

Klubben lukkes under Bymatchen (28. august 2008) Af Lars Christiansen
   
Da dette års Bymatch afholdes af SK68 i Studenternes Hus, holdes vores egne klublokaler i ChessHouse således lukket mandag den 1. september. Det er altså IKKE muligt at afvikle udsatte partier fra Efterårsturneringen denne aften! Er man ikke tilmeldt Bymatchen kan det stadig nås - vi har endnu tomme pladser! Skulle man mod forventning alligevel få mulighed for at spille, vil jeg gerne opfordre til at man kigger forbi Studenternes Hus, chancerne for en reservetjans er gode. Bemærk matchen i år afholdes uden handicap, hvorfor det forventeligt bliver sin sag at forsvare mesterskabet fra sidste år. Se iøvrigt indbydelsen længere nede på denne side.

Præmier i klubturneringen (28. august 2008) Af Lars Christiansen
   
Præmierne i Efterårsturneringen er nu offentliggjort. Grundet det lave antal tilmeldte (10 færre end sidste år) har vi ikke set det muligt at bibeholde niveauet for ratingpræmierne. Vi har i stedet prioriteret at lave en ekstra ratinggruppe for at give alle en reel gevinstchance og holde ratingspændet i de enkelte grupper nede. Præmierne for samlet placering forbliver dog uberørte. Vi håber på forståelse.

Nordre Efterår - 2. runde (26. august 2008) Af Lars Christiansen
   
Også 2. runde af Efterårsturneringen bød på et par overraskelser. Der blev generelt spillet kampskak ved alle brætter, og turneringens indtil videre eneste remis blev spillet helt ud! Deltagerne i dette parti var Per Oehlerich og Teis Tapdrup. Per virkede fra start opsat på at tage hele pointet og pressede på, men Teis formåede gennem hele partiet at holde balancen. De to endte med 2 bønder hver og uligefarvede løbere og kun få minutter på uret inden remisen blev taget. 
    Kim Hardlei og Nina var først færdige med deres parti. Der blev spillet Skotsk, og Kim havde efter åbningen hvad der lignede en lille udviklingsfordel. Nina fik dog styr på centrum, og fik positionel fordel og tog hele pointet. Anton spillede frisk til mod Lars Noe. Der blev efter lidt trækomstilling spillet spillet den klassiske variant i afslået dronninggambit med Dc2. Lars spillede allerede inden sin rokade fremstødet e5, sikkert noget forhastet, men Anton fik kolde fødder og byttede dronninger, hvorefter Lars igen tog initiativet. Anton fik aldrig aktiveret sine løbere og måtte se sin stilling bryde sammen, efter et parti hvor hvid havde gode muligheder – ærgerligt! 
    Rewitz er flyttet om på den anden side af Århus, og kom således ti minutter mindre for sent til partiet end normalt - til stor forundring for Rudbeck. Jørgen overvandt chokket og fik efter hvad jeg kunne se en fornuftig stilling med modsatte rokader. Luften gik dog af angrebet, og Rewitz fik af-isoleret hvids kongestilling og løb med sejren. Hvorvidt det var efter spil og chancer skal være usagt, men spændende så det ud. Kris kæmpede længe og bravt mod Igor. Mine basisbriller afslørede ingen større forskydelser efter åbningen, hvor spillet var lukket med bondekæde og springerne byttet af. Bedst som jeg troede Kris var ved at kradse et halvt point hjem brød Igor igennem til Kris’ konge og vandt. De efterfølgende analyser viste dog også at Kris havde været godt med, selvom Igor mente at have en positionel fordel i kraft af bedre løbere. Godt kæmpet af Kris! 
   Aftenens største overraskelse stod så afgjort Alexander for. Peer Ole havde ellers alt under kontrol efter en halvskidt åbning af sort, men spillede herefter, efter eget udsagn, planløst. I et forsøg på at holde partiet kompliceret valgte Peer en forkert afbytning, og måtte afstå en kvalitet og et par bønder. Den chance lod Alexander ikke gå fra sig og tog dermed en fornem sejr og turneringens indtil nu største overraskelse. Bjarne Jensen havde fået æren af turneringens ratingfavorit Martin Matthiesen. Set fra tilskuerpladserne synes Bjarne at være godt med efter åbningen, men Martin pressede på, og hvid måtte af med et par bønder. Aftnens anden store overraskelse stod Henning Kragelund for. Som det hører sig til i et parti mod Knud Erik blev der gået til stålet, og i et slutspil med dronning og springer til begge var Henning mest kølig. Knud Erik var hele tiden lidt bagud på tid, og bukkede fælt i den afsluttende tidnød. 
    En god runde hvor de deltagende spillere viste stor spillelyst – herligt!


Træning med IM Allan Stig Rasmussen (23. august 2008) Af Lars Christiansen
   
Mandag den 15. september indledes efterårssæsonens træning med undervisning af IM Allan Stig Rasmussen. Allan har markeret sig stærkt i skakken de seneste år, ikke mindst under de 2 sidste Danmarksmesterskaber med stærkt og underholdende spil. Allan er udnævnt til IM, men mangler kun en enkelt GM-norm inden han kan kalde sig stormester, og ratingtallet har allerede rundet de 2500. Træningen starter klokken 19.30 og vil have en varighed af cirka 3 timer, men kom gerne til almindelig tid så vi undgår forsinkelser. Allan vil stå for undervisningen 2 mandage – den 15. og den 29. september, og han vil her fortælle om blandt andet sportspsykologi og andre generelle temaer som f.eks. brikkernes værdi gennem spillet, løber-par, redundans, forberedelse osv. Der vil være en rød tråd gennem hele undervisningsforløbet, så det er en god ide at være der til så mange sessioner som muligt, men det skal samtidig understreges at det også er muligt at deltage enkelte dage med godt udbytte! Undervisningen vil selvfølgelig være tilrettelagt på et niveau så alle får et reelt udbytte, selvom der også vil forekomme stof som mere henvender sig til elitespillerne. Det er vores mål at den samlede undervisning skal være let tilgængelig og frem for alt praktisk anvendelig, og der vil derfor ikke blive boret i en enkelt teorivariant som man med god sandsynlighed aldrig kommer til at spille alligevel. I stedet fokuseres på generelle temaer så alle får fuldt udbytte. Vi håber på god opbakning til vores nye tiltag – også fra dem som ikke deltager i klubturneringen. Vel mødt!

 

Nordre Efterår - Et par pæne overraskelser (18. august 2008) Af Mads Borup
   
1. runde blev ikke overraskende ramt af mange afbud. Det er tidligt på sæsonen og sommeren er vel knap forbi, sommer OL kører i hvert fald på fulde omdrejninger i Kina. Den største fornøjelse i den forbindelse, ud over at have ferie er, at Kai Holms tåbelige udtalelser om, at de danske atleter ikke bider tænderne sammen, er gjort til skamme. Det er jo ikke Nordre, han udtaler sig om, men dybt seriøse sportsfolk ;-) Hvis f.eks. Kina statistisk skulle vinde lige så mange medaljer som Danmark, skulle de nu have 473 guld, 236 sølv og 709 bronze, Kai!
     Nå, Nina Høiberg var højest seedede deltager i aktion i dag og det blev en til en knusende sejr over Steen F Christensen. Steen forsøgte lidt optimistisk med en hurtig fløjaktion, men havde overset lidt og sad tilbage med en fuldstændig underudviklet stilling. Analysernes højdepunkt var om Nina kunne have sat mat i stedet for blot at vinde dronningen.
    Lars Andersen slog Knud Erik Juhl, vistnok uden de store problemer. Da jeg ankom ved 21-tiden var stillingen umiddelbar uklar. Lars havde en bonde mindre, men noget tryk. Kort efter havde han vundet, så stillingen var nok bedre end jeg troede.
    Jan Rewitz fik en lidt passiv stilling mod Henning Andersen og afslog overmodigt et remistilbud i tidsnøden for efter rekonstruktionen at indse, at han stod aldeles håbløst. Henning rystede ikke på hånden og den ene af 2 overraskelser var hjemme.
    Hans Rasmussen slog Teis Tapdrup i ægte café-slagsmål. Det holdt hårdt, sagde Hans efter partiet, men jeg tror han havde styr på det.
    Per Oehlerich oplevede hvad mange af os godt vidste, at formand Lars Christiansen er en glimrende skakspiller og er meget stærkere end sit ratingtal, der er bare lige det der med tidsnøden. I dag nåede Lars trækkene og fastholdt den klare fordel han havde fået opbygget, bl.a. fordi Oehlerich undgik remisvarianterne tidligere i partiet. Dermed dagens 2. overraskelse.
    Bjarne Jensen slog Finn Geneser. Det så for mig ud til at Finn's merbonde var reel nok, men han spillede nok for passivt og Bjarne forsøgte sig med en fremmarch med f-bonden og fandt en fiks afslutning. Måske nok lidt heldigt, men spillet er jo ikke slut, fordi man kommer foran med en bonde ...
    Kim Hardlei kom til at stå lidt under mod Henning Kragelund, men vandt alligevel. Det var et træls deja vue for Henning, som ofte står godt i begyndelsen og midtspillet, uden at få noget konkret ud af det. Da Kim først kom til fadet, var der ingen nåde.
   

Nordre Efterår - fejl i turneringsskemaet (17. august 2008) Af Mads Borup
   
Uheldigvis havde alle spillere i den nederste halvdel fået forkert farve i turneringsskemaet. Det betød at i alle 1. rundes partier skulle begge spillere have samme farve, hmmm. Fejlen er nu rettet og vi beklager. Se skemaet her.
 

Bymatchen (16. august 2008) Af Lars Christiansen

 

                    Bymatchen 2008

SK1968 inviterer hermed til den traditionsrige og hyggelige bymatch mellem Århusklubberne Nordre, Århus Skakklub/Skolerne, Viby Skakklub og SK1968.

Hvornår: Mandag den 1. september 2008 kl. 19. Turneringen forventes at være færdig omkring 22.30.

Hvor: SK1968s klublokaler, Richard Mortensen Stuen, Studenternes Hus, Nordre Ringgade 3, 8000 Århus C

Turneringssystem: Der spilles 3 runders alle-mod-alle turnering. Hvert hold består af 16 spillere + reserver. Det tilstræbes at hver klub stiller op med et bredt udsnit fra klubbens styrkeliste.

Betænkningstid: 25 minutter pr. spiller pr. parti. Bemærk: Der spilles ikke som i tidligere år med tidshandicap!

Forplejning: Der kan købes øl/vand og snacks på spillestedet.

Tilmelding: Senest 25. august til Lars Christiansen på tlf. 21 68 65 35 eller mail.

Vel mødt til Bymatchen!

 

Festugeturnering i Chesshouse (14. august 2008) Af Lars Christiansen
    

Chess House
Festugeturnering

Chesshouse inviterer i samarbejde med Nordre Skakklub, Aarhus/Skolerne Skakklub, SK1968 og Viby Skakklub til 5 runders koordineret turnering, fortrinsvis i 6 mandsgrupper. Max. 36 deltagere. Turneringen ELO-rates ikke.

Spilledage
1. runde torsdag 4.9. 18.30 
2. runde fredag 5.9. 18.30 
3. runde lørdag 6.9. 12.00 
4. runde lørdag 6.9. 18.00 
5. runde søndag 7.9. 12.00 

Betænkningstid: 2 timer til 40 træk + ½ time. 
Indskud: 125,- kr. 

Præmier: Som udgangspunkt:
1. præmie 400 kr. 
2. præmie 200 kr. 
Deles ved ligestilling 
Tilmelding: senest mandag den 1/9 til Søren T Sørensen, tlf. 21 42 52 16 eller online på ChessHouse.dk
Spillested: Chess House, Silkeborgvej 41, gennem porten, Århus C 

Deltagelse kræver ikke medlemskab af Chess House.

Tilmeldingsfristen forlænget (12. august 2008) Af Lars Christiansen
   
Tilmeldingsfristen til Nordres efterårsturnering er forlænget til og med onsdag den 13. august. Se indbydelsen og hvem der allerede er tilmeldt her, og skynd dig at ringe eller maile til undertegnede hvis du gerne vil spille med - du kan stadig nå det!

Sæsonstart! (5. august 2008) Af Lars Christiansen
   
Efter en hed sommer tager vi nu hul på en ny sæson mandag den 11. august. Aftenen bruges på at banke den værste sommerferierust af med lynskak, inden det går løs med klubturneringens første runde allerede mandag den 18. august. Bemærk der derfor allerede på mandag er sidste tilmeldingsfrist, så her skal følge endnu en opfordring til at melde dig til hvis du ikke allerede har gjort det. Turneringen er åben for alle og du kan tilmelde dig enten over telefon eller mail som fremgår af indbydelsen.

Sæsonen vi tager hul på byder også på det nye træningstiltag som allerede er skemalagt i kalenderen. Programmet vil blive offentliggjort her på hjemmesiden så snart det ligger klart. Vel mødt i klubben!

Nordre Efterår - indbydelse (11. juli 2008) Af Lars Christiansen
   
Indbydelsen til efterårets klubturneringen er nu lagt på nettet og kan ses via forsiden eller her! Efter forårets klubmesterskab spilles der nu igen i en stor gruppe efter schweizer-systemet med start mandag den 18. august. Bemærk der allerede er sidste tilmelding mandag den 11. august.  Det er normalt et problem at folk generelt tilmelder sig alt for sent, og gerne efter tilmeldingsfristen - det skulle vi gerne have lavet om på. Så tilmeld dig derfor allerede når du har besluttet dig for at deltage, og ikke først når formanden er i telefonen!

 

 


Ældre nyheder...

 

Fritidscentret Skovvang