Nyheder

Silkeborg Julehurtigturnering
(29.
december 2023 og 5. januar 2024) Af PE Nielsen

     

I Mesterklassen var Steen på hårdt arbejde, her imod den senere turneringsvinder. Steen slutter - som B-medlem Bækgaard - på beskedne 3

 

Klitgård gjorde det nogenlunde som forventet, det blev til 4½ og en 8. plads, lige efter mig på 7. pladsen, også med 4½

 

I Basis 1 havde vi sat vores lid til Filip og Thye, og de var da også med fremme begge to undervejs, men tab i sidste runde betød, at de gled tilbage;
Thye blev nr 4 med 4½, Filip nr 8 med 4.
Jonas var også med og hans 3½ gav en 11. plads

 

Sidste runde: På topbrættet vinder Martin Matthiesen over Gunnar P og napper førstepladsen med 6 af 7, ½ foran GM Allan Stig som han slog (her slår Allan Per Knudsen) samt Jesper Lauridsen


I går holdt 6-7 Nordrefolk klub"aften" i Silkeborg, men desværre blev det ikke til nogen topplaceringer. Efter en hurtig sejr i 1. runde over Leif Møller løb jeg i anden runde ind i Allan Stig; jeg fejlede i træk 19 og Allan fik overtaget og vandt. Senere tabte jeg også til Jesper Lauridsen, men ellers var jeg tilfreds med mine 4½, jeg spillede betydeligt sikrere end sidste år, hvor det kun blev til 3 pts.

 

Martin Matthiesen slog i 4. runde Allan Stig, og i 5. runde kom en ret heldig sejr over Jesper Lauridsen. Selvom Martin i 6. runde tabte til Per Knudsen, vandt han med 6 af 7, da Allan også satte en halv til mod Gunnar Pedersen. Jesper blev nr. 2 på korrektion foran Allan.

 

Thyes 4. plads var nok til en pæn præmie, og link til tabellen her.

 

Årsafslutning med Julelyn - AFLYST!
(19.
og 21. december 2023) Af PE Nielsen

På torsdag sluter vi året af med Julelyn, der er anden etape i Lyn Grand Prixen; i Julelyn spilles med 5 minutter pr parti (de der foretrækker 3 min. plus 2 sek/træk kan glæde sig til dette i Nytårslyn den 4. januar!). Der er tilmelding kl 18.45. Link til GP-stillingen her.

SIDSTE: PÅ GRUND AF STORMEN, der kulminerer netop i aften, AFLYSES JULELYN i AFTEN.
Vi finder det ikke forsvarligt at lokke folk på gaden, når der forventes vindstød af orkanstyrke.
Da der ikke umiddelbart er plads i kalenderen på et andet tidspunkt, UDGÅR Julelyn i åretes Lyn Grand Prix.


Redaktøren ønsker alle en
God Jul & et Godt Nytår!
Vi ses til Nytårslyn torsdag den 4/1 kl 18.45.


 

Sejr som forventet til Nordre II
(15.
december 2023) Af PE Nielsen

  Bunden vinder lidt heldigt 3½-½, her fra højre Ulrik, Thye, Sune og Jonas

Nordre II besejrede i aftes i en spændende kamp Silkeborg II med 5-3, nøjagtig 0,06 bedre end forventet! Efter en hurtig sejr (efter dronninggevinst) til Jonas, fik Ulrik lov til at sætte mat, i en ellers tabt stilling! Den tredje sejr gik til Sune, der sluttede effektfuldt af! Så var der fire remiser, og til sidst sad Noe og kæmpede som en indædt med T og fem bønder mod T + L + S + to bønder; trods god fight måtte han dog ned til sidst, til 5-3.

  Noe kæmper røven ud af bukserne, men forgæves

Ligesom Nordre I - og tildels også Nordre III (her er der en oversidder, så det er lidt mudret) - er Nordre II nu et brætpoint efter topholdet Randers, som man møder midt i januar, sagt med andre ord: Alle tre hold ligger godt til, men skal vinde i januar for at komme helt til tops! Link til stillingen i 6.HK Gruppe 1 = Mesterrækken, her.

 

Igen mini-sejr til Nordre III
(12.
december 2023) Af PE Nielsen

Nordre III var i aftes på besøg hos Hadsten II, og det blev igen til en kneben sejr på 2½-1½. Formanden måtte ned på førstebrættet, men så var der fuld score på bræt 2 og 3, hvor Jesper og Thomas vandt; Ken sikrede sejren ved at spille remis på bræt 4. Resultatet var som forventet. Link til tabellen, hvor der jo desværre spilles med oversiddere, her.

  Thomas Overgaard er holdets topscorer med 2 af 2; Jesper, der skimtes bagved, har 1½

 

Fin sejr, men med aber dabei ....
(10.
og 12. december 2023) Af PE Nielsen

Førsteholdet vandt hjemmekampen over Silkeborg med 5½-2½, næsten 1 mere end forventet! Uden nederlag og absolut godkendt! Men der er lige det ved det, at konkurrenterne fra Esbjerg har slået superturboen til, de udraderede Viby med hele 7½-½, og det var godt 1½ over forventet! Og dermed går Esbjerg i front med et brætpoint, og forlydenderne om, at de måske ikke er forhippede på at rykke op, forstummer for en stund. Der er nu lagt op til et brag, når Nordre I den 14. januar tropper op i Esbjerg. Link til stillingen her.

  Tom har igen fundet huen,  kigger dybt i stillingen og hiver en hurtig halv hjem i en kompliceret kongeinder

Jan C var langt fra toppen efter et par sygedage, men stod alligevel for dagens sikreste sejr. Ninas var hun ikke tryg ved sit parti undervejs, og jeg stod for den sidste sejr, da jeg var stand in for Abildlund; bestemt ikke en sejr jeg er stolt af, det var faktisk noget værre bras, men jeg fik chancen her:

  Sort har lige spillet 19..Le8xb5 (bedre var 19...Dxb5 da løberen efter D-byt kan gå til c6 i st.f. a6)

Jeg havde 20.Tb1! klar, og efter 20...Lxd3 21.Txb6 La6 22.Tb2! fulgt af 23.Lf1 er hvid pludselig ovenpå, da sort ikke kan holde sammen på a- og b-bønderne.
I stedet skulle sort ha' spillet 20...Lxa4! 21.Txb6 axb6 22.Db1 med temmelig uklart spil.

 

Juleafslutning: Toms aften!
(08.
december 2023) Af PE Nielsen

Det blev igen i aftes en meget hyggelig aften i brætspilscafeen, og det blev i den grad Toms aften:

  Tom modtager gave fra formanden, måske skal den bruges på en ny tophue?!

Jo, det var netop dagen for Toms 50 års fødselsdag, og det blev på behørig vis fejret med sang og gave!

Og så var der mad, sild og hjemmelavet karrysalat fra familien Holm, flæskesteg fra Steen og bacon fra Bækgaard - jo det lykkedes mig at få sat nogle andre i sving, næste år måske endnu flere ...?! Selv er jeg gået ud og ind af cafeens døre i alt seks gange!

Efter maden var det så tid til den berømte juleskak med ny regel parti for parti, i år to nye: 1. Rokade ikke tilladt; 2. Springere og løbere bytter plads, S går som L og omvendt - dvs. et almindeligt parti, men med optisk S-L-bedrag! Her de indledende grupper, hvorfra de to bedste i grupperne gik videre til semifinalerne:

Sune skulle af sted og Steen fik den anden semifinaleplads (vist efter omkamp ...?). Genganger i semifinalen i forhold til sidste år var kun Oehlerich, der pudsigt nok igen i år slog mig i Gryf (kombineret D+S).

I semifinalerne blev der spillet Fischer random, og Steen kom igen på sit bondetab i træk 2 og besejrede Klitgård. Ved siden af vandt fødselaren planmæssigt sin semifinale! Skulle det helt blive Toms aften? I finalen mod Steen gik kongerne som springere, og i et langt parti lykkedes det endelig Tom at tæmme Steens konge - så ja, Tom blev også juleskakmester 2023!

   

Bord 1, fra venstre  Steen, Bækgaard, Filip, Ken, Klitgård og Toms mave

 

Bord 2, fra venstre: Min plads, Rewitz,
Jonas, Lars, Oehlerich og Thye

 

Forrest mig mod Klitgård, bagved Thye - Oehlerich

         
   

Forrest Rewitz mod Jonas, bagved Sune - Steen - og bagest Tom - Filip

 

Semifinalerne, Fischer random, Klitgård har lige spillet 2.Lb1xh7! Ups, Steen! Men han kom igen ... Bagved Tom - Oehlerich

 

Finale! Kongerne går nu som springere, og det lykkes Tom at tæmme Steens konge!  Bagved vinder Klitgård bronze ved at slå Oehlerich


Absolut en mindeværdig aften, og tak til Jonas, der bragte mig sikker hjem fra Peter Gift! Vi slutter af med at gentage sidste vers af sangen til Tom:

Og når han så blir´ hundred år,
hurra hurra hurra !
så skal han hjem på plejehjem,
og spise middag klokken fem,
og dejlig chokolade med kager til !


NB! Klubben holder lukket næste torsdag, hvor Nordre II spiller i Silkeborg. Før det spiller Nordre I på søndag hjemme mod ... Silkeborg! Og på mandag er det så Nordre III på udebane mod Hadsten II. Endelig er der torsdag den 21. december julelyn (med 5 minutter).

 

Portostigning bombe under NORDRE Nyt
(02.
december 2023) Af PE Nielsen

På baggrund af Folketingets vedtagelse af en ny postlov (liberalisering af postomdeling), indfører PostNord bl.a. følgende justeringer pr. 1.1.2024: Et almindeligt indenlandsk brev på 0-100g stiger til 25 kr. inkl. moms. Dette er en bombe under vores klubblad NORDRE Nyt, da det vil hæve portoomkostningerne 2.000-2.500 kr pr år. Bestyrelsen og undertegnede vil undersøge mulighederne, bl.a. udsendelse med DAO, tryksagsforsendelse, frankeringsmaskine ... og hvad ved jeg.

Et alternativ er naturligvis også, som de fleste andre har gjort, at skifte til 100% elektronisk nyhedsformidling. Sidst vi havde dette oppe at vende på en generalforsamling for få år siden var der bred enighed om at bevare det trykte blad, men vi har jo nu en ny situation .... Jeg vil mene, at det i så tilfælde vil være et must med et skifte af hjemmeside til noget mere moderne, og det er hidtil ikke være muligt at få nogen til at bide på denne opgave (som jeg ikke tager), så i givet fald skal vi købe os til en omlægning.

Kommer der da et klubblad til dig i januar? Det tror jeg, men jeg har endnu ikke fået endelig GO til det af Bestyrelsen.

 

Nordre Vinter 2024 og december
(02.
december 2023) Af PE Nielsen

Så er vores 5 runders vinterturnering slået op, og der er som tidligere skrevet start torsdag den 1. februar. På grund af holdkampe, kirkens forårsmarked og tidlig påske har det ikke været muligt at planlægge turneringen til at slutte inden påske som ønsket, så vi må lige tage første torsdag efter påske, den 4. april, med til sidste runde. Link til indbydelsen her.

Vil du ha' et kig i klubbens kalender første halvår af 2024, så kig her, bemærk at der kan komme ændringer efter 4/4, men der er altså også planlagt en 5 runders Forårsturnering i april-maj!

Næste torsdag den 7/12 kl 18.30 er der som bekendt Juleafslutning i Brætspilscafeeen ved Rutebilstationen (se under 13. november), og vi bliver 13 i år. Har du glemt at betale, så gør det venligst snarest (se indbydelsen unde 13/11). Husk også en pakke som bidrag til præmierne i juleskakturneringen. Når du kommer, får du den inkluderede drink ved i baren at sige Nordre Skakklub plus navn (de har en afkrydsningsliste, så prøv ikke to gange!). Og så har vi igen den bageste niche i cafeen, det bliver hyggeligt! Ha' kort, mobile pay og/eller håndører med, du skal jo selv punge ud til supplerende drinks, og snapsen koster en tier stykket!

Det er endvidere besluttet, at klubben holder lukket den 14. december, da andetholdet spiller i Silkeborg. Og endelig slutter vi så året af med Julelyn torsdag den 21/12, tilmelding kl 18.45.

 

Rathlev tog 'skabet til sidst ....
(28.
december 2023) Af PE Nielsen

  Pink Lady vinder i lyntempo over Brøgger og venter siden spændt på Klitgård - Rathlev ...

Så blev mesterskabet 2023 afgjort! Nina vandt i lyntempo:

1.e4 c6 2.d4 d5 3.e5 Lf5 4.h4 h5 5.c4 Lxb1? 6.Txb1 e6 7.c5! Sd7 8.Le2 g6 9.Sh3 (9.b4!) Dxh4?? 10.Lg5 De4 11.f3:

  og Brøgger opgav, da damen er fanget efter 11...Df5 12.Ld3

Og så kunne Nina bare vente på nabopartiet. Klitgård kom godt fra start, og han satsede jo også på at vinde. Men Rathlev er en dreven rad, han kommer tilbage, og efter at Klitgård må give en offi' for tre bønder, er Rathlev sikkerheden selv og fører det til sejr. Korrektionsberegningen går (lidt heldigt) til Rathlev, der derfor gevinder mesterskabet - til lykke! Rathlev var nærmest undskyldende over for Nina, men hun er skam meget glad for de 6 af 7! Og det gode er, at Rathlev nu igen har råd til sit B-medlemskab ;-)

Men der var utrolig mange spændende partier denne aften, der ellers var ramt af 3-4 afbud. Jeg spillede mod en meget tændt Steen, og jeg var derfor meget påpasselig, ja for påpasselig; to gange skulle jeg ha' nappet den udstillede bonde på a5, men turde ikke; Steen fik i stedet initiativet, men jeg holdt en halv. Spændende var det også ved siden af, hvor Asger vandt et kompliceret parti over Lyck.

Alfred - Noah blev taget remis i midtspillet, men ved siden af var der gang i sagerne hos Thomas og Sune; Thomas kørte friskt på, ofrede spændende på e6, og jeg troede, Sune var færdig, men jeg havde overset hans ...Dg4! der reddede det hele. Ved korrekt spil ville Thomas i alt fald kunne ha' fået tre bønder for den ofrede officer, men det gik altså i stedet Sunes vej.

  Jesper har fyret "London" af mod Ole og har tid til at kigge op på fotografen, bagved Medom - Lars

Jesper gik friskt til Ole, vandt en officer, gav en kvali tilbage, og fik så ellers et stærkt angreb, som førte til sejr; en go' skalp og et fortjent point til Jesper! Ved siden af var Lars trængt mod Medom, men han fandt noget smart, der slog Medom ud af stilen, og Medom fandt vist ikke det rigtige; det blev en kvali for en bonde til Lars, men der blev ret hurtigt herefter taget remis.

En spændende aften og en spændende turnering er slut; der er vindere og tabere (af de sidste er jeg den største!). Turneringsformen kan man diskutere, jeg stiller næppe ikke op i den igen, kun tre partier på ordinær aften er utilfredsstillende (jeg stod selv for to afbud pga ferie og sygdom).

Om meget kort tid slås vores næste turnering op, Nordre Vinter 2024, startende den 1. februar med slut ugen efter påske.

 

Rathlev rykker, WebRed. ude ....
(28.
november og 01. december 2023) Af PE Nielsen

Så blev mit udsatte mod Rathlev afviklet ude hos VRS, hvor der også skete andre spændende ting! Lyst faidede hele tiden ud, men det blev klaret ved en snedig Storm P løsning: En udklappet paraply blev arrangeret på en stol, så håndtaget kunne holde tændekontakten inde! Ved siden af i Viby-partiet trodsede Per Jensen TL's påbud om at slukke mobilen, så pludselig kunne vi høre hans børnebørn; et billigt point til Benny Lauridsen! Og så dramaet Eivind - Vangsgård senior, en spændende Volga, som blev remis ved trækgentagelse omkring træk 40!

Nå, tilbage til aftenens egentlige emne: Efter Nina tab til Klitgård så vi begge muligheden for at "nå op", så vi spillede åbenlyst begge på gevinst; jeg ofrede frejdigt en bonde allerede i træk 7, burde nok ha' udlignet, men efterhånden fik Rathlev konsolideret, omend jeg havde et vist tryk for bonden. Vi kommer i slutspil, og Rathlev får aktiveret sit tårn, men er presset på tiden, det hele ender her:

  hvor jeg lige har spillet 57...Lc3-b4. Jakob vælger nu det rigtige slutspil, kan du se hvilket han skal vælge?

Det viser sig, at Rathlevs noteringsliste siger 50...Ke8, hvor min siger 50...Kg8, og han husker, at 57...Lc3-b4 var nødvendigt pga gaflen på d6, så han har givetvis ret i, at kongen står på e8! Det betyder blot, at jeg ikke kunne ha kæmpet videre med fx 57...Lb2, som jeg ville ha kunnet i ovenstående diagram!  Men til løsningen anyway:

58.Td4!! Txd4 59.Sxd4 Kf7 60.Sc2!! uden denne tempogevinst kunne hvid ikke ha' vundet!  60...Ld2 61.Se3 Nu taber bondeslutspillet, da hvid går til d2 via e1 (ikke e2 pga ...Ke4!), og når sort spiller ...Ke4, kommer Ke2! og hvid vinder! Jeg valgte derfor at spille videre med løber mod springer og to samlede, hvilket er helt håbløst, Opgivet i 92. træk.

Et utroligt spændende parti endte kl. 23.50, hvor Jakob erklærede, at det var det bedste parti, han havde spillet længe; begge parter blev ved med at finde ressourcer, og han gav mig også stor ære af partiet. Ja, tak for det, men jeg står altså - lidt bitter - tilbage på perronen og ser toget køre .... Nu møder Rathlev Klitgård, mens Nina nok "henter" Brøgger, i sidste runde på torsdag - Rathlev er min favorit, da han vandt over Klitgård i divi for nylig, men bolden er jo som bekendt rund .... det bliver spændende! Link til tavlen her.
 

Juleafslutning: Tilmeldingen er nu så godt som lukket ned med 13 tilmeldte. Vi kan se frem til både hjemmelavet karrysalat og ribbenssteg!

 

Turneringstilbud de næste måneder
(27.
november 2023) Af PE Nielsen

Mikkel har gjort mig opmærksom på, at Aarhusmesterskabet den anden weekend i februar allerede er annonceret, og det har Nina naturligvis allerede spottet og er sammen med 12 andre allerede tilmeldt! Turneringen spilles i 3F's lokaler på Sommervej 5 i Hasle, hvor også vore divisionskampe afvikles. Forhåbentlig vil flere Nordrespillere spille - vi er medarrangører! - link til turneringen her.

Til hurtigka'lene er der mellem jul og nytår den traditionsrige Silkeborg Julehurtigturnering torsdag den 28/12, kig her.

I januar starter to mandagsturneringer i hhv. VRS og Syddjurs, og vores egen Nordre Vinter 2024 bliver også snarligt annonceret, naturligvis torsdage og 5 runder i perioden 1/2 - 4/4. Kig nærmere på tilbuddene under kalender (eller klik her).

Endelig: Senior DM afholdes af SK68 og DSU i perioden 12.-18. februar, der spilles i Aarhus i Fjordsgade Forenings- og fritidshus (som den hedder nu), link til indbydelsen her.

 

... og storsejr til Nordre I over Viby
(26.
november 2023) Af PE Nielsen

  Vibys formand Martin Frøkjær holder indledningsvist et par mindeord om Børge Hansen, der jo var fællesmedlem,
afsluttende med et minuts stilhed

Dette nåede vores to Jan'er ikke at få med, Jan C's bil ikke kunne finde de 800 meter hen til OmsorgsCentret (som i øvrigt er lukningstruet), og det sker jo, at Rewitz kommer lidt senere .... Nå, det nåede da frem, næsten til kampstart!  Og kæmpet blev der ...

Og straks indrømmet, vi fik klart i overkanten af points, så det også blev en 6½-1½ sejr til førsteholdet, knap 1 over forventet! Dete lyder af meget, men det var det ikke, for Esbjerg vandt med 7½ mod Århus/Skolerne II, der kun kunne stille med 7 mand i Esberg ... så nu er vi "kun" 1 brætpoint og 1 matchpoint foran Esbjerg, se stillingen her.

Tom stod hele tiden i overkanten i sin London'er ... turde han vinde? Jo, her træder en tidspresset modstander ved siden af:

 26...Tae8 skulle forsøges, i stedet skete: 26...Txe3? 27.Td7! Te2 28.Tff7 - føj for den lede! -
28...Txb2 29.Txh7+ Kg8 30.Tdg7+ Kf8 31.h4!  Txa2 32.Txg6

  og sort overskred i en håbløs stilling!

 

Storsejr til Nordre II - og udsatte
(24.
og 26. november 2023) Af PE Nielsen

Jonas havde lagt sig syg, og Lars meldt "barvagt"-afbud i god tid. Det blev derfor en hektisk dag; med min voksen-kighoste (?) valgte jeg igen det offentlige frem for cyklen. Sidste torsdag svigtede linje 118, og jeg måtte alligevel hjem for at tage cyklen, hvilket kickstartede min hoste. Derfor gik jeg til det sikre, letbanen - i banegårdshallen blev jeg mødt af: L2 Uni-hospitalet 17.23 aflyst!! Fuck, hjem til cyklen igen! Op til kirken i den forventede regnbyge for at lave kaffe og stille op - igen var Hulen (lokalet hvor vi har materialer) aflåst! Heldigvis var der hjælp ovenpå, og jeg/vi blev klar til tiden.

   

Mikkel (forrest th) laver godt arbejde med de sorte og vinder, mens Ulrik bagved ikke får noget ud af sin hvide åbning, hurtig halv

 

Til gengæld er der fuldt hus i bunden: Forrest (tv) vinder Sune legende let, mens reserve Thye må kæmpe lidt mere for det, men alligevel i sikker stil

 

Forrest vinder Brøgger (tv) et drama over Alfred, og bagved må Nina (for første gang) ned mod Klitgård


I første runde kunne Nordre II nemt ha' vundet 6½-1½, og i går lykkedes det så mod Aabyhøj, med netop de cifre, det tog kun tre timer! Der var fuld score til vore sorte: Jeg, Filip (et parti med grove fejl - se nedenfor- men flot slutspil) Mikkel og endelig reserve Thye - i øvrigt nyudnævnt kommunikationschef hos de hviiii'e! Men så var der jo netop de hvide, hvor det ikke gik så let, men Sune vandt dog sikkert på bane 8; resten remis. Benjamin tog en hurtig halv, og så hjem til fruen, der har plukveer!

 

Vi var vældig tilfredse med de 6½, i alt fald indtil kampleder Ken Holm havde indtastet resultaterne: Vi scorede kun 0,06 over forventet!! Men en sikker sejr var det, og vi hentede lidt på Randers, der jo stak af i første runde, kig her og se Thyes referat her!
 

 

Der blev også spillet tre udsatte i Klubmesterskabet: Nina sad efter en sløj åbning hele aftenen med Lc8 i udgangsposition og tabte til Klitgård, Brøgger vandt et vildt fighterparti over Alfred, og Friis et taktisk opgør mod Schmidt. Klitgårds sejr åbner i den grad klubmesterballet før sidste runde: De to har nu 5 af 6, hvilket en evt. vinder af mit opgør mod Rathlev i VRS på mandag; og sidste runde kommer sandsynligvis til at byde på indbyrdes opgør mellem disse fire. Link til tabellen her.

 

 

 Tilbage til Filips parti, hvid har lige spillet 12.Lh6 - det skulle han ikke ha' gjort ...

 

... for Filip finder 12...Sxe4! 13.Sxe4 Dxd2 14.Lxd2 Lxd4 med bondegevinst. Desværre spillede Filip herefter ret hurtigt galt, slap fra det med bondetab, og vandt så et lige tårnslutspil!

 

Børge Hansen er død, 96 år gammel
(22.
november 2023) Af PE Nielsen

  Altid lune og muntre Børge Hansen er afgået ved døden

 

For en times tid siden blev jeg ringet op af B-medlem Niels Danstrup, der meddelte mig, at et andet B-medlem Børge Hansen er afgået ved døden. Jeg besøgte Børge den 18. august, dagen før Børges 96 års fødselsdag. Jeg kunne allerede på det tidspunkt mærke, at Børge var faldet kraftigt af på den, det ellers høje humør var forsvundet. Børge boede til sidst på plejehjem, men kom stadig indtil for få år siden regelmæssigt i Viby Skakklub, der ligger få hundrede meter væk. Børge var en markant figur i Nordre i 50'erne, hvor han flere gange var med på Nordres Provinsmesterhold!

 

Ære være Børges minde.

 

 

6. runde, topopgørene udsat
(17.
og 22. november 2023) Af PE Nielsen

Rathlev havde meldt afbud (mod mig), da han fik muligheden for en se-på-skak-udlandstur, og i går eftermiddag måtte så Klitgård melde afbud mod Nina. Brøgger fik det fikset, så hans 6. runde mod Alfred blev udsat, så kunne han nemlig spille 5. runde mod mig! Og spillet blev der da til sang, musik og tramp ovenpå (minder mig om det seneste besøg i Lunden, Silkeborg!):

 

   

Forrest vinder Benjamin et spændende parti over Mikkel. Jeg troede egentlig, Mikkel stod godt, men Benjamin er skarp lige nu!
Bagved ses Brøgger i boksen mod mig ....

 

Forrest Noah-Asger i en spændende skotte, hvor Asger var skarpest og vandt.   Bagved vinder Sune (tv) mod Lyck hurtigt en bonde på a7, men bliver så overfaldet på kongefløjen; jeg havde så småt afskrevet ham, men han holder en halv!

 

Formanden beviser igen, at han er god i lang betænkningstid, her med hvid mod Henrik Friis, det bliver remis.
Bagved vinder Fup en typisk Fup-sejr: Modstanderen spiller Th1-h8, Steen dækker Lf8 med Te5-e8, og da Ole ikke lugter lunten, kommer bagefter Lf8-c5+!


Ellers en begivenhedsløs remis mellem Kris og Medom, mens remisen mellem Brian og Sparvang var anderledes dramatisk, jeg tror begge regnede med at vinde undervejs! Nina fører med 5 af 5 (!), vi er tre med 4: Jakob, Benjamin, Klitgård og mig (der kommer nedefra med en haltende korrektion), Benjamin er den eneste, der har spillet alle 6, link til tabellen her.

 

Jeg vandt tilsyneladende kontrolleret, efter at have fået klar fordel mod Brøggers Pirc; men som bekendt får man altid (mindst) én chance, og det gjorde Brøgger også:

 

   Jeg har listigt spillet 28.Dd2-b4, der truer fælt på b6 ( i stedet havde både 28.Txc8 og 28.Tc7! vundet let). Brøgger spillede 28...Txc1+ 29.Sxc1 Sfxd5 30.Dxe4 og jeg vandt forholdsvis let. Men kan du finde Brøggers (sorts) redning i diagramstillingen?

 

Lige efter at ha' udført Dd2-b4 så jeg sorts mulighed ud af øjenkrogen og frygtede det værste: 28...exf3! 29.Dxb6? fxe2!! 30.Txc8+ (30.Dxb7? Txc1+ fulgt af e2-e1D) Dxc8 31.Kf2 Sd5!! og sort vinder! Jeg skulle derfor ha' fundet (tvivlsomt!) 29.Txc8+! Dxc8 30.De7! Lf8 31.Dxf6 fxe2 32.Kf2 Sd5 og hvid har kun minimale gevinstchancer efter 33.Dxf8+ Dxf8+ 34.Sxf8 Sxe3!

 


Med hensyn til Juleafslutningen (se nedenfor): Det går lidt trægt med tilmeldingerne, jeg håber ikke, jeg har skræmt jer væk! Man må naturligvis melde sig til uden at tage en opgave - det er blot et håb, at nogle vil hjælpe til - største udfordring lige nu er at bringe materialer (demobræt og -brikker samt 8 sæt) frem og tilbage ...

 

 

Juleafslutning
(13. november 2023) Af PE Nielsen

         Aarhus Brætspilscafé = Spillecafeen 

 

Som allerede annonceret i klubbladet afholdes Juleafslutningen i år den 7. december kl. 18.30, og den afholdes igen i Brætspilscafeen, Fredensgade 38 lige over for Rutebilstationen – eller som den faktisk hedder nu: Spilcafeen, se evt. her. Det var en pæn succes sidste år, og vi forsøger derfor igen, og vi har igen den bageste niche i cafeen.

 

Maden tilstræbes at bestå af noget i stil med sild/sylte/pålæg, en lun ret, samt frugt og ost eller risalamande. Men vi vil i år gerne have flere til at bidrage med mad til frokosten, klubben dækker naturligvis dokumenterede omkostninger i rimeligt omfang! Den endelige menu vil blive efter bidrag.

Der bliver traditionen tro afholdt juleskak med specialregler, her bedes de, der vil deltage, huske at medbringe en præmiepakke á værdi 15-20 kr.

Da der aht. lokalet er behov for hurtig afklaring af, hvor mange vi bliver til julefrokosten, er tilmeldingsfristen meget snar, så tag hellere at melde dig med det samme, så det ikke går i glemmebogen!  Betalingen for arrangementet i forhold til det tidligere annoncerede er ikke ændret, prisen er fortsat 50,- kr, som vil dække mad og den første vand eller øl (med tilskud fra klubben!). Herefter skal man selv til lommerne til de i cafeen gældende priser (i den lave ende af cafépriserne i byen).

Ved tilmelding bedes du angive:

  • dit navn
  • om du kan bidrage med en ret til frokosten (aftales senere med Poul Erik)
     skriv gerne dit forslag i din tilmeldingsmail: Fx. "jeg kan stå for sild og karrysalat"
  • om du kan være behjælpelig med indkøb (fx brød, smør)
  • om du kan være behjælpelig med fx bestik til frokosten (ca 16 sæt, evt blot 8 sæt)
  • om du vil deltage i juleskakken, eller hellere hygge dig ved siden af
  • om du kan bidrage ved oppyntning, borddækning mv. kl. 18.00 - 18.30
  • om du kan være behjælpelig med materialetransport (til og fra)

NB! Bidrag er nødvendige – så hjælp gerne til!

Bindende tilmelding pr mail til Poul Erik: poulerik@nordre.dk senest søndag den 26. november, gerne nu!
  Ved senere tilmelding er der ingen garanti for plads, og prisen vil i øvrigt være 75,- kr.

Betal venligst samtidig prisen på 50 kr til klubbens konto: Regnr 5394 Konto 0000249759 eller mobile pay til 29 66 10 47 (Lars C) - HUSK at angive dit navn i modtagertekst!

Vi håber igen på pæn opbakning til juleafslutningen!

 

Ny førsteholdssejr, men ....
(12.
og 13. november 2023) Af PE Nielsen

Førsteholdet fik igen et godt resultat med en 4½-3½ sejr i en på papiret jævnbyrdig match. Der var sejre til en pt velspillende Nina, Holst og  - igen! - sejr til reserve Benjamin! MEN'et skyldes alene, at konkurrenterne fra Esbjerg vandt 5½-2½ over Silkeborg, noget bedre end forventet. Esbjerg henter altså et point, så forspringet nu er på 2 brætpoint (og ett matchpoint). Link til de opdaterede tabel her.

 

Mikkel Hansen tog nogle stemningsbilleder fra kampen:

 

     

Toppen: fra højre Klitgård, der tabte til Rathlev, samt Jan og Tom, der begge
spillede remis

 

Her ses fra højre vinderne Holst og Nina med front imod, samt Abildlund, der spillede remis

 

Benjamin vinder igen på 8. bræt!
Han har også vundet første runde på andetholdet og lægger godt til i klubturneringen!

  Martin Matthiesen, SK68 var så rar at være kampleder


 

 

 

 

Nina til tops, til korsang
(10.
november 2023) Af PE Nielsen

I aftes blev 5. runde af Klubmesterskabet spillet, og det var til  korsang og klaverspil fra omkring 19:30 og et par timer frem; det vil der i øvrigt være de næste tre torsdage. Ikke optimalt, men det er jo vore vilkår. Runden bød på et topbrag mellem Nina og Rathlev, Rathlev spillede igen Fransk og med Ninas ord: "Jeg fik spillet åbningen lidt slapt, og Jakob udlignede let. I en helt lige stilling valgte Jakob i træk 13 at bruge tid på at spille det forsigtige ...h6, og det var der sjovt nok ikke tid til. Jakob gav op 4 træk senere!". Dermed bragte Nina sig alene i spidsen med 5 af 5 (!) og hendes chancer for at detronisere Rathlev steg betydeligt.

 

Klitgård kæmpede sig tilbage i toppen med sejr over Alfred, og Benjamin sejrede over Medom, mens Sune måtte ned mod Mikkel. Stillingen: Nina 5, Rathlev og Klitgård begge 4 og så et spring ned til en masse med 3; en evt vinder af mit udsatte mod Brøgger vil også kunne nå op på 4. Link til tavlen her.

 

På søndag spiller førsteholdet mod Rathlev og resten af Jetsmark, næste runde er der så 6. runde i Klubmesterskabet.

 

 

Henvendelse fra kommunen, hjemmespiller?
(07.
november 2023) Af PE Nielsen

Lars har modtaget følgende henvendelse fra kommunen:

Hej Nordre skakklub.
Jeg er i dialog med en ældre herre på 79, der ikke så godt kan komme ud af hans hjem.
Han er glad for at spille skak og vil gerne have nogen til at komme hjem til ham og spille i ny og næ.

Tror I, at I kan finde en frivillig hos jer, til at gøre dette?
Han bor på Borgmester Jakob Jensens gade 5 (Red.: tæt på krydset Vestre Ringgade/Paludan-Müllers vej, modsat Vanggaard Centret).

Hvis du vil byde dig til, så henvend dig til Lars på telf 29 66 10 47 eller pr mail til formand@nordre.dk.

 

 

Også sejre til andet- og tredjeholdet
(03.
november 2023) Af PE Nielsen

Det blev også til sejre for vores to hold i Hovedkredsturneringen, men af en helt anden kaliber end førsteholdets, nemlig knebne. Optakten var noget kaotisk for mig: I løbet af eftermiddagen fik vi afbud fra Noe, der var gået syg hjem. Så gik det løs med opkald og sms'er, heldigvis meldte Oehlerich positivt tilbage og gled ind på Noes plads, uden andre skulle rykkes. Noget af det værste ved at være holdleder, er disse sene afbud .... Da jeg så som klubpedel skulle åbne, var materialerummet aflåst, og jeg havde end ikke min mobil med; heldigvis havde Thomas, og efter flere forsøg fik vi fat i en præst, der kom og låste os ind! Med hjælp fra en del "opstillere" kunne Tom så sætte kampene i gang til tiden :-)

 

I Gruppe 1 (Mesterrækken) vandt Nordre II 4½-3½ over Syddjurs, der var igen sejre til Benjamin og Filip (der jo også vandt på førsteholdet!), og så fuldt score på bræt 7 og 8 ved Sune og Jonas. Sejren kunne nemt være blevet større, da vi smed points i de sidste to partier, mål der ikke skulle ha' været scoret mod os i overtiden. Jeg skal dog ikke bebrejde nogen, jeg gik selv i sort, da jeg kom under 5 minutter, og tabte - glæd jer til at læse Benjamins oplevelse en af de kommende dage! Randers, der de foregående år har haft svært ved at score points, gik amok og vandt 7½-½ over VRS I og ligner en oprykker, hvis der da eller bliver en sådan ... Link til tabellen her.

 

Nordre III: I Gruppe 5 var Knud Erik tilkaldt som reserve på bræt 1, da formand Lars havde forfald; Knud Erik og Thomas vandt sikkert deres partier, og Jesper sikrede sejren ved at holde remis, efter at have været i problemer. Den forventede var noget mere end sejrscifrene på 2½-1½, men vi er dog kun ½ fra førstepladsen i en tæt gruppe, tabellen her.

 

   

Andetholdet spillede en meget spændende match,
men måtte til sidst tage til takke med 4½-3½.
Forrest med front imod vinderne Jonas (tv) og Sune

 

Også minimal sejr til tredjeholdet - 2½-1½ - forrest skimtes Thomas (th) og Ken, bagved Knud Erik (th) og Jesper

 

Klitgård fandt melodien igen og vandt sikkert det udsatte over Steen.
Bagved et parti fra VRS' turnering, th er det Poul Guldbæk, der netop har overtaget roret i VRS -
han er som bekendt også kasserer i Unionen!


Næste torsdag gælder det så 5. runde i Klubmesterskabet, hvor Klitgård i aftes vandt et udsat over Steen, mens Lyck og Medom spillede remis; runden er lagt og byder på topopgør mellem de to maxister Nina og Rathlev, bagved lurer fire spillere med 3 samt Sune med 2½. Link til tabellen her.

 

 

Til møde i kirken
(01.
november 2023) Af PE Nielsen

I aftes var jeg til møde i kirken; vi var som netværksgruppe inviteret til at deltage, og da Lars ikke selv havde mulighed for at deltage, tog jeg mødet. Det var lidt anderledes end jeg havde forstillet mig (troede temaet bl.a. ville være samspil mellem netværksgrupper), men vi kom op i den store helikopter over Aarhus i stedet for, med indlæg af en inspirerende præst fra Møllevangskirken!

 

Det gjorde nu ikke noget, det var meget spændende at høre om kirkens store virke og hvilke udfordringer, den står over for. Det sidste ikke mindst i lyset af, at sognet vokser kolossalt i tusindvis i disse år og snart runder 20.000 indbyggere, tænk bare på området ved krydset Katrinebjergsvej /Møllevangs Allé, hvor Chess House før hørte til. Et spændende nøgletal er også, at 50% af indbyggerne er i aldersgruppen 18-34, og at disse har et meget stort flow (dvs ikke bor så længe i området). Ud over det var der naturligvis lejlighed til at få hilst på en masse nøglepersoner omkring kirken.

 

 

Kæmpesejr til førsteholdet!
(29.
oktober 2023) Af PE Nielsen

Førsteholdet lagde kanon fra start med en 7-1 sejr over Århus/Skolernes andethold. Tom og Jan spillede remis på de to øverste brætter, men så var resten lutre sejre, også for de to reserver fra andetholdet, Benjamin Christensen og Filip Holm - bravo! Og stor var sejren for den forventede score var 5,76 og så er det altså stærkt at hente 7! Hermed går Nordre klart i front, den eneste anden sejr gik til Jetsmark, der vandt 5-3 over Aalborg I. Favoritholdet (?) fra Esbjerg filede en masse remiser af sig  og spillede 4-4 hjemme mod Viborg; det samme skete i Silkeborg, hvor Viby klarede 4-4.

 

På torsdag er det så andet- og tredjeholdets tur, de spiller begge hjemme i Krypten mod hhv Syddjurs I og Århus/Skolerne IV.

 

 

Og den skulle være god nok med Krypten, i et nyhedsbrev fra kirken (uge 43) hedder det: "Tirsdag den 4. oktober 2023 fik vi en vandskade i Krypten, grundet indtrængning af kloakvand i forbindelse med et større skybrud. Lokalerne er nu tørret op, desinficeret og rengjort, og i fredags blev Krypten besigtiget af en fugttekniker. Den foreløbige rapport viser, at det ikke bliver nødvendigt at skifte gulvbelægningen i Krypten, men vi kan nøjes med at udskifte fodpaneler og dørkarme. Krypten kan derfor igen vende tilbage til vanlig drift og åbne op for arrangementer, netværksgrupper mv.".

 

 

Fjerde runde "hjemme" i Krypten
(27.
oktober 2023) Af PE Nielsen

Hele fem afbud ramte fjerde runde, så der blev kun afviklet 7 partier.

 

     

På topbrætterne var der sejre til favoritterne, Benjamin (forrest tv) fik et tårn fanget på a7 og var forsvarsløs mod Jakob.
Efter en presset åbning fik Nina gang i noget modspil med f7-f5, og lidt senere gik Sune i en taktisk ting, han ofrede dronningen, men Nina bevarede roen og vandt

 

Bagest th spiller Mikkel tålmodigt og får klar fordel; Alfred ofrer en officer, og pludselig dummer Mikkel sig og går mat ... det koster at komme tilbage efter en spillepause.
Forrest presser Noah mig i åbningen, og jeg skærper spillet for at bringe ham ud af balance. Det lykkes, men Noah burde ha' holdt tårnslutspillet remis.

 

Bagest vinder en koncentreret Brøgger (tv) over Asger, der er kommet skidt fra start denne gang.
Forrest vinder Kris (tv) over Sparvang, men han må ud i forlænget spilletid, før tårnslutspillet føres til sejr

 

Ser Lars lusket ud?
Det var han i alt fald, han vandt ret hurtigt en officer, og så var resten blot et spørgsmål om teknik!

 

Næste torsdag skal Nordre II og Nordre III i kamp, og begge har hjemmekamp. Inden da spiller førsteholdet på søndag ude mod Århus/Skolernes andethold. Om 14 dage er vi så klar til Klubmesterskabets 5. runde. Det ligner et opgør mellem regerende klubmester Jakob og Nina, der vandt i 2019. Klitgaard, Benjamin og jeg er sat noget tilbage, og det går jo tit afgørende ud over korrektionen.

 

 

4. runde tilbage i Krypten
(23.
og 24. oktober 2023) Af PE Nielsen

Vi har fået lovning på, at vi kan spille i Krypten igen på torsdag, så 4. runde afvikles altså tilbage i vore klublokaler! Det betyder ikke, at vi nu er lovet af være permanent tilbage, for der blev i sidste uge foretaget fugtmålinger, og resultatet af disse kendes endnu ikke (worst case kan altså blive en måske længerevarende tilbagefald). Men indtil videre spiller vi altså igen i Krypten. Der er i øvrigt nu lavet tilbageløbsventiler i kloaksystemet deroppe, så lignende situationer forhåbentlig ikke opstår fremadrettet.

 

Da Nordre II har fået en kamp i Silkeborg torsdag den 14. december, rykkes Julelyn til torsdag den 21. december. Det er uvist om klubben holder åbent den 14. december, nærmere info her senere.

 

Så skal jeg lige promovere en hurtigskakturnering over to mandage i Syddjurs, det er en 6 runders over mandagene 27. november og 4. december, link til indbydelsen her.

 

 

Holdskak og tre udsatte afviklet
(20.
oktober 2023) Af PE Nielsen

Så er holdturneringen i hovedkredsen op plads, og vi har jo to hold klar:

 

Nordre II spiller i Gruppe 1, som jeg stadig ynder at kalde Mesterklassen (det gør hovedkredsformanden i øvrigt også ;-)). Gruppen består i år kun af 6 hold, næste år formentlig igen 8, når de ekstraordinære nedrykkere (som konsekvens af den nye divisionsstruktur) kommer til. Det er i øvrigt usikkert, om vi spiller om en oprykningsplads, i givet fald er det direkte til 1. Division! Gruppen er som sidste år utrolig jævnbyrdig, og vi kommer igen til at kæmpe mod Randers, VRS, Syddjurs, Aabyhøj og Silkeborg II. Da der jo blot er 5 runder, afholdes slutstævnet (igen i Syddjurs), og allerede mandag den 5. februar! Jeg talte med hovedkredsformanden i går, og jeg kan godt forestille mig, at der til foråret kommer forslag om, at Mesterrækken afvikles på søndage, og som sådan vil komme til at ligne en 2. Division!? Link til tavlen her.

 

Nordre III, der jo er et firmandshold, kommer i Gruppe 5: Jeg tør ikke byde ind på holdets chancer, men noterer mig, at Hadsten efter Facebook annoncering har fået så stor medlemsfremgang, at de nu kan stille to 4-mands hold, bravo! Der er 7 hold, og sidste runde afholdes i Randers tirsdag den 12. marts. Link til tabellen her.

 

Nordre I er desværre allerede nu hårdt afbudsramt, første kamp er på udebane mod Århus/Skolerne II søndag den 29. oktober.

 

 

Udsatte i klubmesterskabet, spillet i de midlertidige lokaler i Reykjaviksgade 15:

 

     

Henrik Friis (th) besejrede Thomas Overgaard; Thomas' konge svævede rundt i midten, og det gik galt til sidst, hvor den blev fordrevet og sat mat på kongefløjen

 

Bagest koger Jesper Breining over mit svar på hans Londonsystem, han gik galt i byen og tabte.

Forrest Klitgaard (th) - Morten Lyck.
Thomas var tydeligt ikke tilfreds med sit spil .....

 

.... og det endte i dette trickie bondeslutspil, hvor Lyck med få minutter tilbage her træder galt med 1...b5?? Nu vinder Thomas nemt med: 2.Ka5! g6 3.Kb4! Kb6 4. d5 Ka6 6.Kc5 I stedet holder 4 af 5 kongetræk remis, kun 1...Kd5 taber også.

 

Ude på gangen var der gang i lynskakken, her Thye (th) - Mikkel, med Jonas som tilskuer

 

Det er stadig usikkert, hvor vi spiller næste torsdag, men vi håber at være tilbage i Krypten!

 

 

Nina ustyrlig i Odense!
(15.
og 16. oktober 2023) Af PE Nielsen

Ninas sejr i Festugen skulle ikke stå alene, i Odensemesterskabets Mester 3 blev det til en udelt førsteplads!  

 

I torsdags måtte Nina melde afbud til klubturneringen, men allerede fredag var hun igen klar til skak, denne gang i Odensemesterskabet. Og ikke nok med, at hun var klar, hun var mega-klar! Sejr fredag og 1½ points lørdag var et rigtigt godt afsæt, og med sejr søndag morgen var mindst en delt førsteplads hjemme i Mester 3; det ville hun ikke nøjes med, og med remis i sidste runde sikrede Nina sig en udelt førsteplads med 4 af 5, temmelig godt i betragtning af en forventet på 2,4! Hermed runder Nina igen 2100 i den gode retning -nå, hun var nu også kommet lige lovlig langt ned ....

 

Odensemesterskabet blev i øvrigt en stor 68-triumf: Jens Ramsdal blev en sikker Odensemester ved at vinde IM-gruppen, og Mester 1 blev vundet på deling af Lars Hansen og Rasmus Thøgersen! Link til tabellerne her.

 

 

Tredje runde i "nye" rammer
(13.
oktober 2023) Af Jonas Nielsen

I går blev 3. runde af årets klubturnering afviklet i Bjerggårdens festlokale og især festsalen (spillelokalet) er godkendt. Lokalet er rummeligt og godt belyst og er en ganske god midlertidig løsning. Der mangler lidt plads til analyserne og så manglede vi adgang til et køkken. Udover det havde vi ikke fået øl, vand, chokolade eller kaffen med os, så Thye og jeg måtte i Netto 10 minutter før rundestart og handle lidt ind. Bortset fra det, var det vist en rimelig succes.

 

Der var desværre en del afbud, nogle på forhånd og andre på dagen pga. sygdom. Deltagerne skal dog roses for hurtigt at have aftalt nye spilletidspunkter. Her følger kort referat af aftenens kampe.

 

I toppen var der to overraskelser, i hvert fald hvis man ser på rating. Noah mødte Thomas Klitgaard og stillingen så jævn ud langt hen ad vejen, men på et tidspunkt lavede Klitgaard et interessant kvalitetsoffer. Derefter nåede jeg ikke at se så meget mere af partiet og pludselig kom de ud af lokalet, med Noah som sejrsherre!

 

I det andet parti mødte Asger og Sune hinanden. Her virkede det på mig til at bølge lidt frem og tilbage, men Sune selv mente at han nok havde et lille overtag det meste af partiet. Til sidst afsluttede han det ved at vinde et rent tårn og partiet og Sune er nu flot på 2 ud af 2 efter at have mødt Poul Erik og Asger! Sune har en udsat mod Steen Christensen, som afvikles i VRS på mandag.

 

Henning Brøgger mødte Ole Schmidt og her blev der gjort et forsøg på kongeangreb fra Oles side. Desværre for ham løb det lidt ud i sandet og med en bonde mere i slutspillet vandt Henning partiet. Ole havde vist flere spændende muligheder undervejs, men han fandt dem altså ikke under partiet.

 

Gert vandt rimelig sikkert over Jesper, som gjorde et sidste forsøg med offer af to officerer, men desværre tabte han på tid og fik ikke lov at forsøge at gøre arbejdet færdigt. Analyserne viste da også at Gert nok havde styr på det. Ved siden af spillede Metteline mod Kris og hun var igen med i aftenens længste parti. De endte i et tårnslutspil med en bonde mere til Kris. Han formåede at få byttet tårnet af og vandt derefter nemt bondeslutspillet.

 

I de to resterende partier tog Mikkel Hansen og Morten Lyck en hurtig remis og Johnny Sparvang slog Albert.

 

 

Midlertidige lokaler fundet
(9.
oktober 2023) Af Jonas Nielsen

Vi har i dag lånt Bjerggårdens festlokale, som ligger på Reykjaviksgade 15. Lokalet er udlånt til Nordre de næste tre torsdage. Forhåbentligt vil vi til den tid være i stand til at rykke tilbage i krypten.

Lokalerne ligger omkring 5 minutters gang fra Christianskirken. Der er umiddelbart mulighed for parkering på vejen, men det kan godt ske at være i begrænset omfang. Hvis det kniber så kan man holde ved kirken som normalt.

 

 

Krypten oversvømmet - 5/10 aflyst
(4.
oktober 2023) Af Jonas Nielsen

Bestyrelsen fik i morges besked om at krypten (også) var oversvømmet grundet det voldsomme regnvejr der ramte Aarhus i går. Det betyder at lokalerne ikke er til rådighed pga. vandskade og vi har derfor valgt at aflyse klubaftenen i morgen.

 

Fristen for afvikling af udsatte partier fra de to første runder rykkes frem til d. 23/10 som følge heraf.

 

Det er endnu uvist hvornår lokalerne igen bliver klar og det er meget sandsynligt at vi står med samme problemstilling i næste uge. Bestyrelsen vil forsøge at finde en midlertidig løsning i form af andet spillested, så vi i hvert fald kan få afviklet 3. runde af klubturneringen til tiden.

 

Hold øje med opdateringer om situationen her på hjemmesiden.

 

 

 

2. runde og næste torsdag
(29
. september 2023) Af PE Nielsen

Så blev - i alt fald en del af - 2. runde afviklet, desværre var der hele fire afbud .... Det var igen småt med overraskelser, men Mikkel Hansen måtte afgive en halv til en velspillende Ole Schmidt, og ligeledes Henrik Friis, der afgav en halv til en ligeså velspillende Metteline Ibsen.

 

Men så var vel alt andet stilrent efter bogen? Nej, om partiet Lars Christensen - Nina Høiberg skriver Nina: "Jeg var mega heldig med at vinde over Lars. Jeg var helt væk, men fik (med hans hjælp) reddet mig over i et slutspil, som må ha’ været remis. Vi endte i konge og 3 bønder til hver, men jeg havde muligheden for at true med at lave en fjern fribonde, så jeg spillede videre. Ved ikke, om bondeslutspillet objektivt var remis eller vundet for mig".

 

Så underdogs: Kæmp bravt videre, der gives jer muligheder! Fremover vil vi dog nok se mere jævnbyrdige parringer.

 

  Forrest Mikkel - Ole, remis. Bagved en short story i Benjamin - Brøgger, se hvorledes Benjamin fik et kraftigt horn ind:

 

   Sort har lige spillet 11...Sb6?? Benjamin straffer nu effektfuldt trækket med 12.b4!! der vinder Sb6, sort opgav

 


Næste gang er der udsatte, men også Pizza & Konsultationsskak, Thye er igen vært ved pizzaer, mød op kl. 18.00 prc. og vær med til pizzadelen; konsultationsskakken forventes at starte ved 19-tiden.

 

 

Klubbladet kan afhentes i klubben i aften
(28
. september 2023) Af PE Nielsen

I aften har du fra kl. 18.15 mulighed for at afhente klubbladet i klubben:

 

Da jeg sidst i august skulle til at starte bladet op, så det ærlig talt ud til at blive et utroligt tyndt blad, kun tilsagn om et par referater fra internationale turneringer. Men efterhånden rullede stoffet ind, og derfor mange tak til: Nina, Holst, Jan, Sloth, Bjarne og Ulrik!

 

Bladet er på 24 sider og indeholder beretninger fra tre internationale turneringer, Festugemesterskabet, Sunes gevinst over mig i Klubmesterskabet, en Sloth-artikel om tablebases og meget, meget mere! Der spilles jo endvidere 2. runde i Klubmesterskabet, så jo, det er da en god anledning til lige at kigge ned i klubben, ikke !?
 

 

The underdogs kæmpede bravt!
(22
. september 2023) Af PE Nielsen

   

Bræt 1-4: Forrest th har Benjamin fyret en Fajarowicz Gambit af, han får fin kompensation og Alfred bruger megen tid og går galt i byen

 

Bræt 5-8: Forrest th kæmper Lars C heroisk mod Asger, og det lykkes ham at hive en halv i hus!
Bagved vinder Mikkel (th) over Brian Kr

 

Bræt 9-11: Albert (bagest th) må hurtigt ned mod Ole, Sparvang (midten tv) holder længere mod Brøgger,
men længst holder Mettteline mod Lyck!


Det blev en meget mere spændende runde, end man kunne forvente, når den øverste halvdel møder den nederste! Godt nok gik et par stykker hurtigt ned, men resten kæmpede forbilledligt, og flere partier blev først afgjort sent, og formand Lars kæmpede en halv hjem! En enkelt undtagelse var sejren til the underdogs, og jeg er den uheldige (?) helt mod en optimistisk og aggressivt spillende Sune, der har sort:

 

  Allerede i 3. træk overrasker Sune mig med  3...Sxe4!? Jeg mente der var noget med Dh5 og Sxa8, men huskede ikke varianten ..

 

og spillede derfor 4.Lxf7+? i håb om at ..... Det lykkedes slet ikke, Sune havde hele tiden styr på det, og den lille chance, jeg fik for at komme lidt tilbage, greb jeg ikke ...

 

  Og her sætter Sune så endelig trumf på med 14...Ld6!! Jeg er færdig og holder kun i 18 træk, en grim overhaling!

 

Hvis jeg skal beskrive min følelse - min forventede var 0.95! - med et ord er det ringvrag! Én (vist Jakob) spurgte sarkastisk: "Mangler du stof til klubbladet?"; nu må vi se, deadline er overskredet, og jeg skal levere blad til trykning på mandag!

 

Ellers vandt Jakob efter eget udsagn kun fordi Gert ofrede, stillingen var helt lige. Klitgaard spillede omhyggeligt og vandt på sit pres på dronningfløjen. Mikkel fik klassisk fordel med springer mod dårlig løber og vandt sikkert. I bunden havde Lyck pæne problemer med at få Mettelines sidste skulder i gulvet, men det lykkedes. Med Sunes hele og Lars' halve blev det til 1½ points til underdoggene, ikke dårligt! Link til tavlen her.

 

Næste torsdag spilles så 2. runde, herefter er der den 5/10 udsatte. Samme aften afholdes der "pizza og konsultationsskak", en gentagelse af det succesrige arrangement den 24/8.

 

 

Klubmesterskabet skydes i gang
(20
. september 2023) Af PE Nielsen

I morgen starter klubmesterskabet med en spændende Schweizergruppe med 24 deltagere. Svag favorit er regerende mester Jakob Rathlev, Thomas Klitgaard og jeg er de nærmeste udfordrere, men man skal heller ikke afskrive Nina Høiberg, der jo har en frisk turneringssejr fra Festugeturneringen og er særdeles turneringsaktiv! Benjamin Hedevang (tidl. Christensen) og Asger Justesen kommer sikkert til at tage skalpe, men det er nok for meget forlangt, at de skulle vinde. Og så er det glædeligt at have Mikkel Hansen tilbage, der skal bankes rust af før holdturneringen!

 

Halvdelen af feltet er Nordremedlemmer (incl Jakob, der er B-medlem), flest i den øverste halvdel, og det er jo blandt disse, klubmesteren findes! I nederste halvdel har vi heldigvis en del gæster, der byder vore egne op til dans! I første runde møder den øvre halvdel den nedre, og det er sjældent, at den øvre halvdel får 100% hjem - selvom de naturligvis er klare favoritter, skal der nok smutte noget. Link til tabellen her.

 

 

Spillermødet, to eller tre hold?
(15
., 18. og 27. september 2023) Af PE Nielsen

I aftes blev spillermødet afholdt med en pæn deltagelse, dog var der fra Bestyrelsen kun Peer Ole til stede. Vi fik førsteholdet, der skal spille i 1. Division, og andetholdet (Gruppe 1 i 6.HK) på plads. Førsteholdet må afse Jørn Sloth og Johnni Veng, hvilket giver plads til Jan Rewitz og Peer Ole Pedersen. Andetholdet må undvære Christian Thye, til gengæld er Benjamin Christensen, Filip Holm, Lars Noe og Mikkel Hansen tilbage på holdet, så det ser noget stærkere ud end sidste år!

 

   Styrkeliste og hold bokses på plads
Foto: Ken Holm

 

Om der så bliver en oprykningsplads at spille om for andetholdet, er usikkert - som du kort kan læse i det nye skakblad under Nyt fra DSU slankes divisionsturneringen væsentlig, fremover vil der kun være liga og fire 1. Divisioner, så med evt oprykning havner vi direkte i 1. Division! Nå, vi får nu nok modstand, Randers har fx fået Dennis Hemdorff !

 

Et Nordre III igen? Ja! Tilbage var tre spillere, der gerne vi spille, og så sluttede Ken Holm sig til, så der er mulighed for et tredjehold med 4 mand - om vi stiller med et tredjehold skal Bestyrelsen nu endelig afgøre, vi har jo tidligere haft problemer med at stille hold, og der er ikke mange reserver at gøre godt med  i det ratingspænd - på mødet var der dog klar stemning - ikke mindst fra de to der i positiv fald kommer på holdet - for at vi igen får et Nordre III.

 

Bestyrelsen har nu konfirmeret, at vi kører med tre hold!

 

Den endelige styrkeliste og holdene offentliggøres først senere.  Er nu på plads, klik her.

 

  Efter mødet underholdt Jan C med nogle spændende partistillinger fra Trieste (ny gæst stående mellem Sune og Filip)

 

Klubmesterskabet, der starter 18.30 næste torsdag og har tilmeldingsfrist på søndag, er ved at få medvind her hen mod slutningen, vi er nu oppe på 21 men håber naturligvis på et lige antal, så skynd dig, klik her og meld dig til! Blandt de senest tilmeldte er Thomas Klitgaard - som for øvrigt laver et flot arbejde med undervisning for nye på klubaftener fra kl. 17.30 :-) - og B-medlem Jakob Rathlev, der således pt. er favorit.

 

 

Spillermøde om holdsætning
(13.
september 2023) Af PE Nielsen

I morgen er der så holdsætningsmøde, og vi håber, at spillerne stiller op til mødet! Først og fremmest skal Styrkelisten på plads, og som følge heraf også holdsætningen; her bliver det spændende, om så mange melder sig klar, at vi kan magte et 4-mands tredjehold i år .... Og endelig holder de enkelte hold så et møde, hvor de får officiel holdleder, hvem der tager sig af praktiske opgaver som at samle holdet fra gang til gang, arrangere transport, lave referat til hjemmesiden (senest 3-4 dage efter kamp aht aktualitet) etc. 

 

Og husk også, at det på søndag er sidste frist for tilmeldingen til Klubmesterskabet, der starter næste torsdag; så gør det gerne straks, se her.

 

Vel mødt i klubben i morgen kl 19.00!

 

 

Præstebesøg og Sloths foredrag
(13.
og 15. september 2023) Af Lars Christensen & PE Nielsen

Sidste torsdag holdt Jørn Sloth jo foredrag over emnet "Fra de gyldne 60'ere". Under opstarten var præst Anders Kobbersmed på besøg, og han hjalp også Sloth godt i gang med av-medierne!

 

Jeg har nu fra Formand Lars modtaget lidt tekst, som bringes i klubbladet - her den korte version:

 

Salmesang og Bondeslutspil: Der var mødt 17 tilhørere frem og vi fik en fin aften.
Først fik sognepræst Anders Kobbersmed os med på "Nu falmer skoven trindt om land", og bagefter var der ros: Vi sang bedre med end konfirmanderne :-) Herefter fortalte Anders om nogle af aktiviteterne i kirken. 

 

Efter en kort pause kom Jørn Sloth på banen og han fortalte om "De gyldne 60'ere".
Om en periode hvor der var gyldne resultater til Nordre Skakklub, gyldne resultater for Danmark og gyldne resultater for Jørn Sloth. I perioden vandt Nordre 5 danmarksmesterskaber, og var dominerende i Danmark. Danmark havde gode resultater. Bent Larsen kom i verdenseliten mm.
På spørgsmålet om, hvilken sejr der betød mest for ham, svarede Jørn: VM i korrespondanceskak.
 
Inden for hvert område viste Jørn et bondeslutspil, som vi nok ser mere til i det kommende klubblad.

Her nogle billeder, det første er af Mikkel Hansen, de efterfølgende Lars Christensen:
 

 

Ovenfor præsten og formanden
 

 

Og så er Sloth godt i gang!
 

 

 

 

Nina Festugemester, Trieste også slut
(11.
september 2023) Af PE Nielsen

Efter flere sløje turneringer flaskede det sig endelig igen for Nina i Festugeturneringen!    

 

Festugemesterskabet blev utrolig dårligt besøgt, kun 12 stillede til start. Nina så længe ud til at skulle være favorit, men så dukkede Torben Sørensen op ... nok fra Asien, og han tog så favoritværdigheden! Det indbyrdes blev remis, og de satte begge yderligere et halvt til mod Asger Justesen. Og da sidstnævnte smed endnu en halv, gik mesterskabet på deling til Nina og Torben! Om forløbet skriver Nina: "Helt stilrent var det selvfølgelig ikke (det er det jo sjældent, når jeg spiller ;-)). Det var med det yderste af neglene, jeg holdt remis mod Torben Sørensen, og jeg skulle ha’ tabt til Noah Paludan. Resten var vist egentlig nogenlunde efter bogen". Link til tabellerne her.

 

   Jan gjorde det godt i Trieste og hentede 22,4 Elo dernede!

 

Trieste Open er også afsluttet her i weekenden, syv spillere endte på 6½ af 9, og vinder på korrektion blev en irer; Allan Stig fik også 6½ men havde den dårligste korrektion af de syv. Jan scorede 4½ = 50%, hvilket var pænt over forventet, og det rakte til en 39. plads, væsentlig bedre end startnr 54! Link til turneringen her.

 

Wagn Rosenlund død
(05.
og 11. september 2023) Af PE Nielsen

Wagn Rosenlund gik i fredags bort, 75 år gammel                               

 

Jeg har netop modtaget budskabet om, at klubmedlem Wagn Rosenlund i fredags døde efter kort tids sygdom og indlæggelse - nekrolog følger i det kommende klubblad.

 

 

Fint fra start i Trieste
(04.
september 2023) Af PE Nielsen

Jan Christensen har fået en fin start i Trieste, Italien, og han har sendt mig en mail om de tre første runder: Første runde gav et forventet nederlag til en italiensk stormester, her var han tæt på en halv. I anden runde vandt han planmæssigt over en lokal spiller med 1951, og i tredje runde blev det så et vanvittigt parti mod en ung rumæner med knap 2300. Jan fortæller: Jeg har for længst bogført pointet og hopper nu i den sidste fælde:

 

 

27...Txd6?? ( bl.a. 27...Lb7! eller 27...Lc6 vinder let) 28.fxe4 Td1+ 29.Kf2 Txc1 30.b7 Tf1+ og nu 31.Ke2! – hvorefter der er evig skak, når bonden kommer i mål.

 

Jans "belønning" for den fine start: Mandag møder han i fjerde runde Allan Stig (!!), der er seedet som nr 5 (Jan står som nr 54); Allan vandt første runde, men har så blot fået ½ af 2 mod to 2200 folk. Link til turneringen her, brug Cross table og Standing, hvis du vil følge med. Jan har sendt dette livelink (skift runde og parti ved at klukke på navnene over diagrammet), hvor der vises 12 partier dagligt, danskeropgøret er desværre ikke med i dag, men du kan se Jans hårdrejsende tabsparti fra første runde!

 

 

Foredrag ved Jørn Sloth .. og mere!
(02.
september 2023) Af PE Nielsen

  Sloth har en lang række klubforedrag bag sig, her i Chess House 2015

 

På torsdag kl. 19 holder Jørn Sloth foredrag i klubben, og han tager vist et moderne medie i brug, når han fortæller "Fra de gyldne 60'ere". Med sit russisk-kendskab har Jørn tilegnet sig en dyb indsigt i russisk skak, som var meget toneangivende dengang i de glade 60'ere ... men så dukkede der jo et par vestlige udfordrere op .... Jo, der er lagt op til at spændende foredrag, som du ikke bør gå glip af! Før foredraget får vi besøg af en af kirkens præster, og her bør vi naturligvis også vise os talstærkt, så vær venlig at møde senest kl 18.30!

 

Åbent hus i torsdags var ikke den store rekrutteringsmæssige succes, men der dukkede da et enkelt par op udefra. Til gengæld var der rigtig mange klubmedlemmer til stede, bravo! Der blev spillet en lynturnering, som jeg svineheldigt vandt (jeg vandt tre klare tabsstillinger); jeg var nede i Oehlerichs pose, men han lod mig slippe, ellers havde han nok nappet førstepladsen, nu blev han nr. 2 foran Steen C.

 

Jan Christensen er på egen hånd taget til Trieste i Italien og deltager der - som i øvrigt GM Allan Stig Rasmussen - i 25th international chess festival “Città di Trieste”, link til turneringens side her.

 

Og endelig har Ældresagen i Aarhus fået fem skaksæt af Unionen til deres tirsdagsskakhold, Poul Jakobsen overrakte spillene til Ældresagen, læs nærmere på skak.dk her.

 

Klubmesterskabet starter den 21. september, og her en kraftig opfordring til at man tilmelder sig så hurtigt som muligt, så vi kan få gang i en positiv spiral op til turneringsstart! Link til indbydelsen her.

 

 

Lars Noe vinder i Viby
(30.
august 2023) Af PE Nielsen

Lars Noe har deltaget i en opstarts-hurtigturnering i Viby Skakklub og vundet den! Bjarne Jensen har været så venligt at sende mig linket til turneringsomtalen på Viby Skakklub, kig her, og turneringstavlen her.

 

Kursus i Live-skak
(29.
august 2023) Af PE Nielsen

Klubben har modtaget en invitation til et kursus i live-dækning af skak. Kurset foregår i Randers søndag den 8. oktober kl 12-16. Der vil bl.a. blive gennemgået opsætning og håndtering af det fysiske udstyr, opsætning af live transmissionsprogrammet og tilkobling til live-skak hjemmesider til visning. Klubben kan have to deltagere i kurset, så hvis du er interesseret, så henvend dig pr mail til formand lars, formand@nordre.dk.

 

Konsultationsskak og Åbent hus
(25.
august
2023) Af PE Nielsen

Konsultationsskakken i aftes var rigtig hyggelig, og vi fik to spændende, men naturligvis også fejlbehæftede, partier ud af det. Betænkningstiden i det første var 45 min + 10 sek/træk, i det andet 30 min + 10 sek/træk - her holdene:

  Hold A: En kæphøj Thye, Nina, Lars (klar til at løbe over og udføre det næste træk), Klitgaard og Simon

  Hold B: Sune, Benjamin, Jonas og så fotografen (mig!)

I det første parti ofrede hold A ukorrekt en officer, hvilket vi ikke så, da vi lod os rive med af en spændende variant. Varianten blev spillet, og vi var for grådige og havnede i et uvejr, som vi ikke overlevede. Thye var nu temmelig kæphøj, og han fik i parti 2 tidligt hold A til at spille et yderst tvivlsomt f7-f5, hvorefter han forlod selskabet!! Det var godt set af ham, for hold A kom på hælene og havde ikke nok for den lidt senere ofrede officer, og det lykkedes os at hive revanchen hjem til 1-1. Det var en rigtig god og spændende aften i klubben, konsultationsskakken er absolut værd at gentage! Partierne vil blive gennemgået i det kommende klubblad.

Næste torsdag kl. 19 har vi så Åbent hus, og det er vigtigt, at der igen er et pænt fremmøde, så der er liv i klubben for de evt. fremmødte, potentielle nye medlemmer, så en kraftig opfordring til at møde op!

 

Konsultationsskak og det kommende blad
(22.
og 23. august 2023) Af PE Nielsen

På torsdag er der det meget sociale konsultationsskak på programmet, vi starter kl. 19.00.

   Arkivfoto fra konsultationsskak i august 2016

De fremmødte deles ud på to eller fire jævnbyrdige hold. Holdene spiller nu imod hinanden; før hvert træk snakker holdet om, hvordan partiet skal fortsætte. Når man når frem til noget, der kan ligne tidnød, vælger holdene en spiller, der så skal spille partiet færdigt (det aftales, om man her må få tilråb fra sit hold). Der vil typisk blive spillet 2-3 partier på en aften.


Der er i øvrigt udsigt til et meget tyndt nummer af næste klubblad, så hvis du har noget, du kan bidrage med, så kontakt gerne redaktøren, skriv en mail til
poulerik@nordre.dk. Den officielle deadline er den 7/9.


1. Division: Der er kommet et udkast til program, og Mikkel Hansen har allerede reserveret de tre søndage hos 3F til førsteholdets hjemmekampe, og så naturligvis lørdag den 27/4 til Bededagsturneringen!

 

Smuk Skak
(18.
og 20. august 2023) Af PE Nielsen

I aften starter så Smuk Skak i Skanderborg, og vi har to med. I Gruppe 2 får Nina Høiberg (for en gangs skyld, i følge hende selv!) tre hvide, blandt modstanderne er gamle kendinge som Lars Andersen, Claus Rossen og John Hansen, men også to unge, Emil Zander og Adrian Thorsen! Ratingmæssigt en meget tæt gruppe.

I Gruppe 4 har Per Oehlerich derimod trukket tre sorte, her nikker jeg genkendende til Asger Justesen og de gamle kendinge Kurt Hollesen og Kai Munk. Også en tæt gruppe, hvor man ikke skal lægge for meget i, at Per er næstfavorit.

Søndag, sådan gik det, jeg var på besøg under 4. runde:

     

Godt hundrede EMT-spillere deltog på Morten Børup Skolen i Skanderborg

 

Hertil en håndfuld spillere fra GM-klassen, hvor førstepladsen i øvrigt
blev delt mellem halvdelen af feltet,
alle med 5½ af 9!

 

Nina havde initiativet, men tårnslutspillet med en bonde mere
var og blev remis

 

Bedre gik det ikke Oehlerich, der ellers
også havde teten med de hvide brikker

Gruppe 2: Nina lagde ud med sejr over Claus Rossen, så en halv mod John Hansen; i tredje runde blev der så satset mod Lars Andersen, med tab til følge. Så en remis, før Nina i sidste runde tabte til gruppevinderen Emil Zander. Ergo blot 2 af 5, lidt under par.

Gruppe 4: Per O lagde skidt ud med to boller og trak så i nødbremsen med tre remiser til sidst, klart under par :-(.

Link til tavlerne her.

 

Augustlyn: Gamle rustne mænd!
(18.
august 2023) Af PE Nielsen

Feltet var på papiret frygtindgydende:

 

   

De to mastodonter, Tom Petri og Martin Bækgaard,
mødtes allerede i første runde, remis.
Arbejdstyngede Christian Thye stod over og ser på

 

Forrest Thomas Klitggard med Benjamin Christensen, bagved Jesper Breining mod Sune Huus

 

Michael Poulsen er her oppe mod Jonas Nielsen.
Bagved skimtes gæst Simon


Men det skulle vise sig, at der var ekstrem megen rust på det stærke felt. Dog ikke hos Benjamin (der jo fik en delt førsteplads i sidste uge), og han lagde hårdt med sejr over Klitgaard. I anden runde fik jeg dog has på ham, men så slog han Bækgaard i tredje runde! Mig gik det også fornuftigt, jeg havde banket rust af i tirsdags imod Per Holst, Nina Høiberg og Jan Christensen!

 

Efter en heldig sejr på tid over Michael i 5. runde, kunne jeg gå til pausen med max 5 af 5, de nærmeste havde 3½, idet de faldt over hinanden. Men nederlaget kom i tredjesidste runde imod Klitgaard, og jeg manglede Tom og Bækgaard, så ...! Partiet mod Tom blev meget tæt og taget remis i et lige slutspil, hvor vi hver havde 4-5 sekunder tilbage!

 

Før sidste runde førte jeg ved 6½, et halvt mere end Benjamin og et helt mere end Bækgaard, som jeg skulle møde. Det blev et interessant parti, hvor jeg med et smart Sc4 tog teten, Bækgaard var presset og lavede et ulovligt træk, jeg fik et minut mere, og det var afgørende, sejren kom i hus. Også Benjamin vandt, så han hentede flot andenpladsen, mens Tom blev nr 3. Sune spillede igen en fin turnering med sejre over Tom og Klitgaard, så han var igen klart bedste basisspiller. Link til turneringstavlen her, og den nye Lyn GP stilling her.

 

 

Kommende turneringer
(14.
august 2023) Af PE Nielsen

Sæsonen er så småt ved at blive rullet i gang, og her dine muligheder for at komme i aktion i den kommende tid:

  Torsdag den 17/8: Første etape i klubbens Lyn Grand Prix 2023-24, Augustlyn - tilmelding kl 18.45.

  Vores Klubmesterskab køres som Schweizer med start torsdag den 21/9, link til indbydelsen her.

  Indtil da har vi en række specialarrangementer: Konsultationsskak (24/8), Åbent Hus & simultan (31/8), Foredrag ved Jørn Sloth (7/9), og Spillermøde (14/9).


Men der er også masser af andre tilbud:

EMT-turneringer:

  Smuk Skak, Skanderborg: 5 runders den 18-20/8. Snart! Pt er Nina Høiberg og Per Oehlerich tilmeldte.

  Festugeturneringen: 5 runders den 8-10/9

  Syddjurs Efterårsskak: 7 runder på mandage med start den 28/8

  VRS Efterår: 7 runder på mandage med start den 4/9

  Randers klubturn.: 7 runder på tirsdage med start den 5/9

Hurtigskak:

  VRS Hurtigskak: 8 runder mandagene 21/8 og 28/8

  Randers Åben hurtigskak: 5 dobbeltrunder, mandage i perioden 28/8-23/10

  VRS 75 års jubilæumsturnering: 7 runder søndag den 8/10
  Dagen efter der der mulighed for at møde Jesper Thybo i simultan, link til tilmelding her

  Senior DM i hurtigskak: 8 runder, spilles i Herning weekenden 7-8/10

Endelig et skævt, men spændende arrangement i Syddjurs:

  Kunstig intelligens, Skak og Golf, lyder det spændende for dig, så klik her


Turneringstilbuddene er også annonceret på vores nye turneringstilbudsside (klik her; eller fra forsiden under Kalender), hvorfra du kan linke til indbydelserne (den er nu vendt rundt, så de nyeste ligger i toppen).

 

Sæsonopstart med lyn
(4.
og 10. august 2023) Af Jonas Nielsen

På torsdag starter den nye sæson og vi lægger ud med lidt lyn. Bestyrelsen holder møde fra kl. 18 og ca. en time frem hvorefter vi arrangerer en lynturnering fra kl. 19.
Så kom derfor gerne ned i Krypten og bank "sommerrusten" af dig, inden den første omgang af den kommende sæsons Lyn Grand Prix (Augustlyn) afvikles ugen efter d. 17/8.

Den nye sæson blev sat fint i gang. Der var mødt 8 mand op til lyn og vi fik en spændende lille turnering ud af det. Højst overraskende førte jeg efter 5 runder turneringen foran Benjamin, Thye, Oehlerich, Knud Erik og Sune, men sidste runde tabte jeg så til Benjamin og han tog en delt førsteplads med Thye. Vi håber at se mindst ligeså mange fremmødte på torsdag til Augustlyn.
Se tabellen fra i aften herunder.

Kulturhus Bunkeren
(11.
juli 2023) Af PE Nielsen

Kulturhus Bunkeren har i samarbejde med Aarhus Kommune (og flere) fået bevilget 37 mio. kr. fra EU-puljen “New European Bauhaus”. Pengene er bevilget til projektet “Imperfect City” over en fireårig periode fra 1. marts 2024, og skal bruges på selve Bunkeren, Imperfect people i miljøet omkring Bunkeren og nogle "vilde problemer", læs mere her.

Museet Overtaci er i øvrigt i mellemtiden åbnet i Bunkeren og særudstiller pt. også i Bunkeren, link til museet her.

 

Hold EM for seniorer og Nina i Køge
(06.,
11., 12. og 16. juli 2023) Af PE Nielsen

 Per Holst (tv) fa det senior DM, han vandt i 2020, lige inden coronaen brød ud! Modstanderen var Ivan Sørensen

I perioden den 11.-21. juli deltager Per Holst i Hold-EM for seniorer i Swidnica, Polen, hvor han er på holdet SK 2012 med Mogens Thuesen, Poul Erik Nørgaard Olesen, Steen Juul Mortensen og Finn Andersson. Link til turneringens hjemmeside her, og prelink til holdets resultater her. Der deltager yderligere to danske hold med mesterskabet. Link til omtale på skak.dk her, hvor der er videre links til live og resultater. Per har spillet sine tre første partier remis ...


Foto Thomas Vestergaard

Og med start onsdag i denne uge er Nina Høiberg med i Køge lang sommer-weekend 2023, jo 9 runder fra onsdag kl 10 til søndag kl 15 er hård kost, men skræmmer ikke vores heroiske amazone! Nina er med i Gruppe 2 af i alt 7 grupper, og her er hun blandt de topseedede, følg forløbet her.
Desværre spiller Nina under niveau i Køge ...

 

Klubbladet
(03.
juli 2023) Af PE Nielsen

Var du ikke i klubben i torsdags, ja så skippes bladet af sted til dig i dag, elektronisk eller med PostNord: 

 

 

Ældre nyheder...