Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Pokalturnering 2001


Pokalturnering 2001 i 6. HK - Eliterækken.

Tja, det var meningen at denne side skulle være en lille føljeton, men heltene er ude og historien slutter her. 4 hold var, hvad der havde meldt sig til pokalturneringen i eliterækken. Hvorfor der ikke bakkes mere op om turneringen står lidt hen i det uvisse; måske er det for sent på sæsonen, måske er der for lidt pokalturnering (vind eller forsvind) over arrangementet, måske sidder 1. divisionsklubberne for tungt på turneringen, hvem ved? og hvem finder ud af det ??
Skolerne, Nordre, SK1968 I og SK1986 II. 
Skolerne er forsvarende landspokalmestre og var klare favoritter, Jan Sørensen, Thomas Ochsner, Finn Pedersen og Poul Rewitz, navnene taler vist for sig selv. Vores hold bestod af Nicolai, Poul Erik, Nina og Morten - I forhold til det Nordre-hold der vandt pokalen i 1998 var Mads Boe erstattet af Nicolai. Vi var vel svage favoritter til at gå videre som toer. 
Der blev spillet alle mod alle og skæbnen ville at vi mødte Skolerne i første runde. En hård start, men at vi tabte 4-0 havde ingen troet, og da SK1968 I stik imod alle traditioner slog SK1968 II var advarselslamperne tændt. Anden runde mod SK1968 I blev dermed en slags toer-finale. Nicolai fik ikke noget med de hvide mod Allan Holst og de fandt sammen en evigskak, men på bræt to rullede Poul Erik fuldstændig Magnus Lindfeldt. Nina kæmpede heroisk mod hendes onde ånd, Martin Matthiesen, men tabte til sidst. 1½-1½ og tilbage sad Morten med et lokum af en stilling. Esmat Guindy virkede lidt febrilsk i tidnøden, men vandt dog sikkert. Morten havde undervejs stået fantastisk, Ta1-a3-b3xb7 var dybt og effektivt. Desværre glemte Morten en afbytning undervejs og endte med at mangle en officer. Kompensationen var der ikke nok af i den fremskudte fribonde. Sidste runde mod SK1968 II vandtes overbevisende 4-0, holdet var spillet varm, men turneringen var slut! Vi blev nr. 3 og må ønske Skolerne og SK1968 held og lykke med forsvaret af de århusianske farver. 

Pokalturnering 2001 i 6. HK - Bredderækken 1 og 2.

Vi deltog med ikke mindre end 5 hold i bredderække 1 eller næsten halvdelen af de 11 deltagende hold. Lidt skuffende at klubberne i 6. HK ikke prioriterer denne hyggelige aften højere, men alt har en forklaring, og den vender vi tilbage til. Mikkel Nørgaard havde den tvivlsomme fornøjelse at fordel de 20 spillere på 5 hold, så alle var tilfredse. Èt lå dog fast, finalisterne fra sidste år, Rewitz, Juhl, Borup og Nørgaard skulle forsvare titlen og Pedram skulle udgøre krumtappen på det formodet stærkeste hold. 
Men så nemt går det jo aldrig når mennesker og regler er involveret. Sidste år havde chaufføren Rewitz erstattet Steen Johansen i finalen i Nyborg, på dispensation, da han havde deltaget på et andet hold. Men vi kunne ikke stille det samme hold i år, vi havde for meget i rating. For at deltage i 6. HKs bredderække 1 må holdets ratingsnit højest være 1800. Jamen hvordan kunne Rewitz så være med i finalen sidste år; havde vi virkelig hævet vore rating i sæsonens løb? - Det vender vi tilbage til. Pedram måtte melde fra dagen før, og reserven nåede aldrig frem, så Nordre III bestod desværre kun af 3 mand. Holdene var som følger.
Nordre I: Willumsen, Steen C, Mikkel Hansen og Per Mikkelsen.
Nordre II: Rewitz, Henning A, Lars C og HyldeMeyer
Nordre III: Per Hansen, Hardlei og Frøkjær
Nordre IV: Tom Petri, Lars Noe, Kris og Michael Bo
Nordre V: Borup, Juhl, Muzio og Martin Nielsen

Holdene blev inddelt i 3 puljer og de 3 vindere og den bedste to'er gik til semifinalerne. Vinderne af semifinalerne kvalificerede til den landsdækkende finale, altså 2 hold. Det blev ikke til den store Nordre-dominans, kun et hold kom i semifinalen nemlig Nordre IV. 
Slutstillingerne i de indledende puljer blev:

SK1968
Nordre V
Nordre II 2
Tjele 8
Skanderborg
Nordre IV 8
Nordre III 3
Århus
Århus
Viby
Nordre I 5

SK1968, Tjele, Nordre IV og Viby i finalen. Nordre II og IV kan med rette hævde at de var kommet i dødens pulje, og det var kun Martin og Mikkel på hold V der scorede ok. Nordre III uden Pedram fik ikke mange points, og havde knægten være med og scoret maks., havde det heller ikke været nok! Nordre I fik en 3-1 sejr mod klub-X, så heller ikke noget at skrive hjem om dèr. På Nordre IV scorede alle ok, men det var Michael Bo's 3 pinde, der gjorde forskellen.

Semifinalerne: 
SK1968 - Viby: 2-2 og 1½-2½
Nordre IV - Tjele: 1-3

Tjeles hold bestod af 2 mand over 2100, 1 på knap 2000 og 1 med 'guderne må vide hvor lidt'. Håbet til Nordre IV bestod selvfølgelig af det flyvende førstebræt og maksisten på 4. bræt og soliditet i midten. Michael Bo vandt planmæssigt et tårn og muligvis mere, men "nybegynderen" kunne godt kende en mat, da han så den, dronningeoffer og hele svineriet. 0-1, så var det for alvor svært. Kris kæmpede bravt, men var hurtigt en kvalitet nede og kunne ikke ryste modstanderen. Lars Noe gav (for) tidligt op, stillingen var total håbløs. Man scorer ingen point ved at opgive, men Claus Rossen var ved at rydde hele undermunden, så... Tom var sin modstander overlegen. Spil til èt mål, men Tjele-manden havde holdgejst og gav ikke op før det var aldeles håbløst.

Viby vandt den anden semifinale efter omkamp. SK1968 vandt bronze i landsfinalen sidste år med nøjagtigt samme hold og var ubesejret i efterhånden 14 kampe. Der skulle altså en lyn-omkamp til at slå dem, selvom Erik Søbjerg så ud til at kunne gå på vandet. Der blev foreslået lodtrækning i stedet for lyn, af en her unavngiven person, men mon ikke Poul Erik blot hentydede til finalen i eliterækken sidste år, som blev afgjort på denne usportslige måde.

Bredderække 2 deltog vi ikke i. Der spilles kun om æren, da der ikke er nogen landsfinale i rækken. Rækken blev vundet af Skanderborg, og der knytter sig en lille historie til. Morten Rasmussen, Skanderborgs nye formand har det forløbne år været ude i en ratingmæssig nedtur, der siger spar to til selv undertegnedes for et par år siden. Morten mener selv, at det må være en rekord, langt over 200 ratingpoints på godt 7 måneder. At Morten samtidig er i top 10 på 6. HKs Grand Prix liste understreger blot, at han har spillet meget. Tirsdag aften spillede han så Skanderborgs førstebræt i bredderække 2, hvor snittet skal være under 1400. Holdet vandt rækken og Morten kán være set storsmilende på vej hjem tænkende, at der måske alligevel er en mening med alting.

Og nu vender vi så tilbage til den politiske debat, der i den grad omgærer DSU's landspokalfinale for bredderækken år efter år. DSU nægter nemlig at udstikke fælles retningslinier for bredderækken. Der er FRI tilmelding, hvilket vil sige, at det er op til hovedkredsene selv at definere, hvad bredde er. I 6. HK er det altså under 1800. Det er det i flere hovedkredse, mens andre sætter grænsen ved 1900. På Fyn er der ingen grænser. De har gennem mange år haft en aldeles velfungerende pokalturnering, med 2 timers betænkningstid, der afvikles sideløbende med holdturneringen. Turneringen er med til at binde de fynske klubber sammen og man vil ikke lægge den om, men derfra og til at lade de tabende semifinalister uanset ratingtal deltage i landspokalfinale - der er for langt.
Hvad de gør på Sjælland ved jeg ikke, men jeg har set at Sydkysten har kvalificeret sig med et hold på (vistnok) 2084 i snit.
Alt er altså tilladt og ingen hovedkredse gør noget forkert. DSU er flere gange blevet opfordret til at fastlægge nogle ratinggrænser, så alle kan deltage på lige fod, men de nægter pure. Det er for administrativt, siger de. Hovedkredsene har også forsøgt at stikke hovederne sammen for at aftale fælles retningslinier, men der findes åbenbart hovedkredse, der ser stort på det sportslige, og vælger de lette løsninger. 
Det vil være så let at undgå denne diskussion, som blusser voldsomt op hvert år, og jeg kan ganske enkelt ikke gennemskue, hvorfor DSU ikke har gjort for længe siden.