Nyheder

Nordre holdt jul i Silkeborg
(29. december 2018) Af Tom Petri

   
   Per Oehlerich i juleantræk var godt kørende i Silkeborg og nappede sikkert førstepladsen i Basis

    Ni Nordre spillere (+en 2-3 B-medlemmer og hang-around Rasmus Fomsgaard) var taget af sted til den traditionsrige juleturnering i Silkeborg. Og det blev til flere gode præstationer. Per Oehlerich efterlyste en strategi inden turneringen og fik at vide, at han bare skulle vinde sine partier. Det kiksede kun en enkelt gang, og derfor nappede han førstepladsen i Basis 1 med 6/7.


   I Mesterklassen var Mads Boe et korrektions-mulehår fra at nappe førstepladsen med 5½/7, men den gik til IM Jan Sørensen, der slog mig (klart) i sidste runde, der ellers førte udelt men måtte tage til takke med tredjepladsen. Der var ratingpræmier til Thomas Klitgaard (under 2200) og Rasmus Fomsgaard (under 2050). En hyggelig dag i Silkeborg, hvor der herskede en god stemning og udover en indledende forsinkelse kørte det hele som smurt. Det er tydeligvis noget de har prøvet før i Silkeborg.
 
 

Juleafslutning - are you watching, Thye?
(21. december 2018) Af PE Nielsen

 

 

 

 

Colabordet med populære Mads med ryggen til (tv).

 

Snapsebordet, her var vi færre,
men der blev gået til den!

 

Filip Holm (th) modtager sin præmie fra Efterårsturneringen

 

Jonas Nielsen (tv) modtager sin præmie fra Efterårsturneringen

 

Qiuzvinderne Team Per. Oehle-rich viser præmien frem, Hansen gemmer sig bag Anton Berg!

 
    Ikke alle tilmeldte nåede frem, men vi blev da efterhånden nitten! Den sidste var mere end velkommen: Mads gav en omgang for at komme for sent! Da vi var igennem silden, sylten, rullepølsen, flæskestegen, medisteren og leverpostejen var der Quiz, som Tom stod for; der var høj score i år, og Team Per toppede!
 

 

 

Benjamin vinder omkampen mod Tom
og kommer dermed i finalen ......

 

..... mod Steen, der tilbagelænet kommer i finalen uden omkamp!

Steen vinder finalepartiet og er Julemester 2018!

(og det stikker vel
en mestertitel, Thye!?)

 

Der er tradition for, at det man pakker ud i præmiepakkerne skal tages på.

Og i år var ingen undtagelse!

Her Filip og Mads i deres nyerhvervede kostumer. Det skal bemærkes, at Mads' slips blinkede og spillede julemusik!!

 
   Efter kaffe, klementiner og druer gik turen ovenpå, hvor de nye (Albert Søren og Lars Ny-C) fik sig en tur igennem juleskakreglerne, såsom Store springertræk, Gryf, Konge går som dronning og Fischer random! Det er hård kost, måske skal vi næste år dele op efter erfaring/styrke!? Vi var 15 med i to 8-mandsgrupper. Steen C tog sig kærligt og sikkert af Gruppe A med 6 af 6! I den anden vandt Benjamin omkampen over Tom, de havde begge scoret 6 af 7! Steen blev med sejr over Benjamin i finalepartiet Julemester 2018 og fik sin pakke: Et spil ludo! Også andre fik spændende pakker, se billedet .... ovenfor!
 
   Ellers er der vel blot at ønske alle en Glædelig Jul samt et Godt Nytår!
  
   [NB! Overskriften hentyder til et brev i det kommende Nordre
Nyt ;-) ]
 
 

To Filip-triumfer i Chess House!
(13. december 2018) Af PE Nielsen

    I weekenden fik vi to Filip-triumfer i Chess House's turneringer! Den første kom i fredags, hvor der var Superlyn med 16 deltagere, heraf 6 fra Nordre! Fire af os kom i A-finalen, og her var Filip Boe allerbedst med 6 af 7! Læs nærmere om turneringen på Chess House's hjemmeside her.
 
   I lørdags var der så sidste afdeling i årets Junior Master Class, og her var Filip Holm i front i årscyklus-regnskabet. Filip måtte se John Christensen

 nappe førstepladsen i lørdags, men Filip bevarede dog føringen i cyklussen og kunne så hæve pokalen:     
                                                                                                                                                                                                       
Foto Ken Holm
 

Også 5-3 sejr til tredjeholdet!
(14. december 2018) Af PE Nielsen

  Nordre III i kamp i vore gamle lokaler på Kingosvej i Åbyhøj, i fokus Per Oehlerich og Mads Borup
Foto: Ken Holm
 
    I aftes gæstede vi Åbyhøj med 10 mand, Tom Petri var ud over nonplaying captain Ken Holm med som supporter! Og det blev til den tredje 5-3 sejr i denne runde! Mikkels referat er allerede klar, læs det her!
 
 

Jonas til tops i Onsdags EMTen
(13. december 2018) Af PE Nielsen

    I aftes blev sidste runde i Onsdags-EMT'en spillet, og da vores eneste førsteplads var Jonas' i Basisklassen, tager vi klasserne bagfra!
 
Basisklassen: Jonas Nielsen var blandt favoritterne og leve op til værdigheden ved at dele førstepladsen med Brian Krisensen.
Mester 3: Her prøvede  vores formand Mikkel Hansen at holde trit med Benny Lauridsen og John Christensen. Han kom dog ½ efter før sidste runde og måtte slutteligen se Benny løbe med sejren.
Mester 2: Dennis Hemdorff var her godt med, men da han tabte et tårnslutspil i den udsatte mod Johan Hardlei, måtte han se Johan og Peter Kristensen passere sig i slutstillingen.
Mester 1: Efter den elendige start fik Martin Bækgaard spillet sig godt op med sejre i de sidste to, og det blev endda til en delt andenplads sammen med Jens Ramsdal. Nicolai Kvist Brondt kunne de dog ikke gøre noget ved, han vandt suverænt med scoren 1, 1, 1, ½, og ½!
 
Der var ratingfremgang til alle på nær Martin, han måtte med indsatsen bøde et helt ratingpoint! Kig nærmere på præstationerne her (Tryk på "Tabel stilling"). Og læs evt nærmere om turneringen her.
 
   Da der næppe bliver plads til at omtale turneringen i klubbladet, tager vi lige et indleveret parti af Basisgruppevinderen her, ganske net:

Jonas Nielsen - Sebastian Gråbæk,Viby
1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 g6 6.Le2 Lg7 7.0–0 0–0 8.Le3 Sc6 9.h3 a6
Interessant er 9...d5!? 10.Dd2 Dc7 11.Sxc6 Dxc6 12.Lf3 Sd7?? Katastrofalt. Efter 12...Dc7 har hvid en lille fordel med 13.a4 eller fx 13.Tfe1. 13.e5 13.Sd5! Te8 14.e5 er vist endnu bedre. 13...Dc7 14.Sd5 Dd8 15.exd6 exd6 16.Lg5 f6 17.Lh6 Se5

         
18.Lxg7!? Sxf3+ Sort bliver lokket til at give den stærke forsvarsspringer, hvilket giver hvids tårne frit spil i e-linien: 19.gxf3 Kxg7 20.Tfe1 Lxh3? Der kan kæmpes med 20...Tf7 21.Te7+ Tf7 22.Tae1! Ld7 Der er intet forsvar. 23.Txf7+ Kxf7 24.Dh6! Le6 Eller 24...Dh8 25.Te7+ Kg8 26.Txd7 25.Dxh7+ 1–0
 
 

Lukket torsdag ... og meget mere!
(12. december 2018) Af PE Nielsen

    LUKKET: På torsdag spiller Tredjeholdet udekamp mod Åbyhøj I. Da barvagten på klubaftenen nu også skal spille denne kamp, holder klubben lukket nu på torsdag! Men husk Juleafslutningen torsdag i næste uge kl. 18.30 prc!
 
   FILIP FYNSMESTER: I mandags blev Fynsmesterskabet i lynskak spillet i Odense, og Filip Boe vandt med 9½ af 11, læs mere her.
 
   MERE LYNSKAK: I dag onsdag fylder ex-DM Bo Jacobsen 70. I den anledning blev der tirsdag aften afholdt en lynskakturnering i Chess House med stærke Århus/Skolerne folk samt de to Boe'er, Bjørn Ochsner og undertegnede. Da Bjørn skulle hjem og se champ's league blev der spillet treminutters partier, 12 mand alle-mod-alle. Skytte førte før sidste runde, men da jeg slog ham, nappede Bjørn førstepladsen med 9 af 11, Mads Boe 8½, Skytte 8, herefter var vi tre med 7: Bo himself, Jan Sørensen og jeg, Filip scorede her 6½.
 
   MERE MERE LYN: På fredag er der så årets sidste Superlyn i Chess House, se indbydelsen og meld dig til her, pt er der 9 tilmeldte, heraf 5 fra Nordre!
 
   .... OG ENDELIG JUNIOR HURTIGSKAK: På lørdag spilles så sidste afdeling i årets Chess House Junior Master Class, her er Filip Holm favorit til at nappe årets cykluspræmie - og pokal! Tilmelding her.
 
 

Divisionsturneringen, det går jo meget godt!
(9. og 10. december 2018) Af PE Nielsen

    Dagens to divisionskampe gav to sejre på 5-3. I 1. Division gav førsteholdet ratingfavoritterne fra Fredericia en lektion, 5-3 uden tab! Dermed er vi vist definitivt trukket fra Fredericia, men Herning gør, hvad de kan for at følge med, i dag med en sejr på 4½-3½ over Nørresundby! Vi er pt. 3 points foran overraskelsen Herning, der også har vundet alle tre kampe! Vi har ikke tabt et parti endnu: 14 gevinster og 10 remiser! - Referat her, og stillingen her.
 
   Så kom gevinsterne på bane 4 og 3: Til højre forrest Johnni og bagest Tom - og de var de sidste, der blev færdige!
 
   Andetholdet var forvist til Fjordsgades skole, og her blev det til en udesejr over SK 1968 III på 5-3, næsten en mindre end ratingtallene forudsagde. Vi førte dog i stillingen, indtil det sidste resultat kom: Jetsmark II - Skive 2-6; resultatet betyder, at Skive er gået i front og har to points mere end os, begge hold har vundet alle tre kampe. Dagens vindere kom i toppen: Michael Øe, Leif Møller, Jan Rewitz (netop landet fra Cuba, han var en tur omkring Chess House ;-)) og Lars Noe. Sidstnævnte har allerede leveret referat, ja de er dejligt hurtige ! - læs det her. Stillingen her.
 
 

Nina vinder Efterårsturneringen
(7. december 2018) Af PE Nielsen

    I aftes var der finalerunde i Efterårsturneringen, Nina Høiberg førte med et halvt foran Lars Noe, Svend Aage Madsen og Filip Holm. Desværre blev Filip syg og tabte uden kamp til formand Mikkel; Michael Øe var ligeledes syg, hvilket Henrik Friis profiterede af - ærgerligt, men det er jo årstiden .....
                                                                                                            

Bord 1: Bagest Nina - Svend Aage, forrest Leif - Noe   

                              ... og ved bord 2: Forrest Vagn - Oluf, bagest Benjamin - Per H 

  
Nina fik en lidt passiv stilling, men Svend Aage kunne ikke påvise noget konkret, og der blev derfor allerede taget remis omkring træk tyve. Ved siden af sad Noe med en kanonstilling, men han var ikke skarp nok til at finde gevinsten, og Leif kunne ånde lettet op, remis! Vagn Jensen besejrede Oluf Øe, og Benjamin Christensen slog Per Höllsberg. Disse resultater betød, at Nina sikrede sig en udelt førsteplads med 6 af 8. Noe må pga. missede gevinster se sig til takke med en - trods alt flot - andenplads! Svend Aage var bedst i Gruppen < 2000 med 5½. Vagn blev sorteper i præmiespillet, men sluttede også på 5½.
 
   Kort efter modtager Nina sin præmie, overrakt af formand Mikkel
 
   Benjamin sikrede sig med sejren 5½ og førstepræmien i Gruppen < 1900 (der er han ikke mere!), mens Claus Vangsgaard med 5 blev nr. 2. Nok var Filip syg, men de 5 (af 7!) kan vi ikke tage fra ham, så han blev vinder af Gruppen < 1800, dog presset af Anton David, der kontante metoder besejrede Steen Christensen; Anton nåede også 5, men altså med dårligere korrektion. Filip er nu, når man lægger resultaterne fra andre udestående turneringer (bl.a. Ungdoms-DM) til, oppe på 1928 i følge far Kens beregninger - og dermed altså Mesterspiller!
 
   Henrik Friis var i front og fik altså et gratis point og blev dermed vinder med 5 points i Gruppen < 1700, nr 2. blev Anton Sønniksen med 4. I Gruppen < 1600 var Jonas Nielsen bedst med 3½ (på korrektion), og endelig vandt Niels Jürgensen Gruppen < 1450 med 3 points (på korrektion). Se nærmere på alle resultater her.
 
   Vi havde i øvrigt besøg af Christian Thye (th), der pt. bor i hovedstaden på deltid - her i heftig snak med Steen Fup
 
   Thye har spillet flere koordinerede turneringer i Øbro, har nu i følge eget udsagn passeret de 1900 og er dermed mesterspiller - tillykke med det! Arvefjende Steen Fup, der jo igen er en middelmådig basisspiller, var knap så begejstret og udtalte: "Ja, du var jo nødt til at tage til Djævleøen for at blive mesterspiller!". Nå, vi andre glæder sig over Thyes succes, og det kan vi læse mere om i januarnummeret af klubbladet, Thye har lovet et indlæg!
 

Turnerings- og kampleder
(4. december 2018) Af PE Nielsen                       

   Det burde være kendt, at vi undertiden har problemer med at skaffe tilstrækkelige barvagter og kampledere til vore divisionskampe. Det er et problem, vi skal have gjort noget ved, og forhåbentlig vil nye ansigter byde ind! Lige nu er der en chance, hvis du går og kunne tænke dig at blive uddannet som turnerings-/kampleder:
 
   I weekenden den 19.-20. januar afholder 6. Hovedkreds et "skakdommer"-kursus i Chess House, og her får du muligheden for at lære skakreglerne til bunds! Klubben vil gerne betale for din uddannelse, så er du interesseret, så kontakt venligst formand Mikkel Hansen herom. Link til indbydelsen her, bemærk at tilmeldingsfristen er den 13/1, men tag endelig fat i Mikkel nu! Skakhåndbogsmaterialet finder vi også ud af at støtte dig med.
 
   Vigtigt: Det må ikke skræmme nogen at blive kampleder! Faktisk er det blevet meget mere risikofrit med indførelsen af tillægstid, idet der ikke opstår de giftige tidnødssituationer omkring træk 40! Og vi har ligeledes planlagt at lave en lettilgængelig kamplederguide, jeg har allerede lavet en skitse!
 

Efterårsturneringen og Onsdags-EMT
(30. november 2018) Af PE Nielsen

    Efterårsturneringen: I aftes blev de sidste partier (pånær ét) i Efterårsturneringen spillet. Mest spænding var der omkring partiet Lars Noe - Benjamin Christensen, og spændende blev det da også! Noe havde et fint pres, men Benjamin fik ofret en kvalitet og fik etableret en stærk løber, der gensidigt dækkede "mer/iso"-bonden. Det lykkedes dog Noe at presse yderligere på, men Benjamin holdt det lige akkurat! Ved siden af vandt Per Höllsberg over Jørgen Rudbeck og rykkede op i førerfeltet.
 
   Sidste runde spilles næste torsdag, og efter ovenstående resultater fører Nina Høiberg nu alene med 5½ af 7, et halvt mere end Noe, Svend Aage Madsen og Filip Holm. Nina skal have de sorte mod Svend Aage, Noe hvid mod Leif Møller og Filip hvid mod Mikkel Hansen - en dramatisk aften er sandsynlig! Noe og Svend Aage er i Ratinggruppen 1900-2000; I Gruppen 1800-1900 fører Benjamin og Höllsberg, og i Gruppen 1700-1800 fører Filip med ét point ned til Anton David. I Gruppen 1600-1700 fører Anton Sønniksen og Henrik Friis, i Gruppen 1450-1600 er der ligestilling mellem Jonas Nielsen og Bjarne Lysgaard-Egeberg, og endelig fører Steen Larsen med et halvt point foran Niels Jürgensen den nederste gruppe. Link til stillingen her.
 
   Benjamin (th) holder Noe stangen   -   Höllsberg (th) vinder over Rudbeck 
 
 
   Onsdags-EMT: I Mester 1 er Martin-favoritterne Bækgaard og Matthiesen kommet elendigt fra start og ligger begge i bunden med hhv. 1 og ½ point. Deres chancer synes udspillet, forrest er Nicolai Brondt nemlig flyvende med tre pinde. I Mester 2 har Dennis Hemdorff 1½ af 2, og kan han vinde den udsatte, rykker han helt i front!
 
   I Mester 3 ligger Mikkel Hansen på en delt andenplads, en halv under den førende Benny Lauridsen, som han møder i næste runde! Endelig er Jonas Nielsen med i førerfeltet på tre i Basisgruppen, de ligger alle med 2½ af 3. Der er to runder tilbage, link til stillingen her.
 
 

Spændende Julelyn
(30. november 2018) Af PE Nielsen

    I aftes stillede 10 til start i årets Julelyn, 2. disciplin i Lyn Grand Prix'en; det er vel acceptabelt, når der sidder 6-8 mand og spiller udsatte i klubturneringen!? Vi savnede desværre Martin Bækgaard, der førte Lyn-GP'en, men det er forståeligt: Han deltager i Chess House Onsdags-EMT, og to aftener i træk hjemme fra børnefamilien er nok i overkanten ...!
 
   Jeg anså Tom Petri, Leif Møller og mig selv som favoritter, men det skulle vise sig, at to andre kom til at præge turneringen, nemlig vores formand samt Dennis Hemdorff! Dennis lagde ud med at tage kærligt imod gaverne efter en grov fejl af mig i første runde, og i anden runde blev Filip Holm nedlagt! Jeg selv var rystet og dummede mig igen i en kanonstilling mod Tom; Tom burde så have vundet, men med ca. 5 sekunder til hver, tog vi forståeligt remis.
 
   I 4. runde måtte Dennis så ned mod formanden, og dermed var Leif i front med 4 af 4, foran Mikkel med 3½. Det indbyrdes opgør i 5. runde vandt Mikkel, og Leif tabte yderligere til Dennis i 6. runde, hvorefter det nu så således ud: Mikkel 5½ af 6, Tom 5 og herefter Dennis og mig med 4½. I de næste to runder måtte den førende så ned mod Tom og mig; og vi fortsatte stimen sammen med Dennis, til og med næstsidste runde. Før sidste førte Tom med 7 af 8 foran Dennis og mig med 6½.
 
  Tom (th) kan køre den hjem mod Leif i sidste runde, men han bliver for omstændelig, taber damen og partiet
 
   I sidste runde mødte Tom med de sorte Leif, der havde 5, mens Dennis og jeg havde lettere modstandere. Vi vandt da også, og tilbage sad Tom så med en rigtig god stilling. Han fik dog fumlet grundigt, og  pludselig mistede han damen og tabte  efterfølgende. Dermed gik sejren til Dennis og mig med 7½, Tom 7, Mikkel 6½ og Leif 6. Turneringen blev altså en rigtig gyser med fem involverede i topstriden, tavlen her.
 
   I Lyn-GP'en går jeg med resultatet klart front med godt 400 ned til de næste tre, der ligger inden for 10 points: Leif, Dennis og Bækgaard. Blandt basisspillerne ligger Per Oehlerich bedst, men der er kun 40 ned til Lars Christiansen, og Filip Holm med knap 100 mindre end Per O skal man næppe afskrive! Næste etape er Nytårslyn den 3/1, hvor der spilles med betænkningstiden 3 minutter plus 2 sekunder pr træk. Stillingen her.
 
 

Udsat kamp, udsatte, Julelyn og bronze
(27. november 2018) Af PE Nielsen

    Nordre III var desværre ikke i stand til at stille fuldt hold i torsdags mod Silkeborg II. Hvad sker der lige?? Vi havde så mange spillere til holdet og måtte sætte folk af, og nu kan vi ikke sætte hold ....? Vær venlig at prioritere det fremover, ellers har vi pludselig ikke et tredjehold! Vi kan prise os lykkelig for, at Silkeborgfolkene er venlige og gerne vil spille skak, så kampen nu er udsat.
 
 
   Når vi er ved de udsatte: Torsdag er sidste frist for afvikling af de udsatte partier i klubturneringen! Heldigvis er alle udsatte skemasat til på torsdag i klubben, og næste torsdag spilles så finalerunden! Nu på torsdag afvikles også Julelyn, der er anden del af årets Lyn-GP, tilmelding senest kl. 18.45.
 
 
   Filip måtte efter to remiser i 3. og 4 runde samt tab i 5. runde tage til takke med en tredjeplads ved Skoleskak DM
Foto Per Hansen
 
   I den forgangne weekend blev der afholdt DM i Skoleskak på Fyn. Jeg har løbet deltagerne igennem og kun spottet Filip Holm, der var med som en af favoritterne i B-gruppen. Modsat ved DSU's ungdoms-DM kom Filip her ikke helt op på podiet og måtte tage til takke med en tredjeplads, et halvt point efter vinderen Mikkel Melvang. Filip vandt i sidste runde over Christian Frambøll, der blev nr. 2, Men Mikkel tog med sejr i sidste runde guldet hjem!
 
 

Divisionsturneringen: Powerskak!
(18. og 19. og 21. november 2018) Af PE Nielsen

    Vores formand havde taget turen for at se førsteholdets kamp ude imod Haderslev - om det var Mikkels tilstedeværelses skyld, ved jeg ikke, men førsteholdet leverede varen i form at en helstøbt energiindsats! Jan var en af dem, der hurtigt fik fat, men desværre missede han flere gevinster og måtte til sidste give remis i et tårnslutspil med bonde mere ... ærgerligt, men lidt spilder man jo næsten altid! Vi andre tre i bunden - med Nina Høiberg som reserve - leverede igen varen, så bunden fik da 3½ hjem. Men toppen var helt ustyrlig: 4-0!! Til sidst sad farmand Per Hansen - der havde instrueret de andre Haderslevfolk grundigt, men altså uden bonus denne gang - og kæmpede for sin remis i et ligefarvet løberslutspil mod Jørn Sloth. I en kritisk stilling overskred Per og smed dermed håndklædet! Hans slutkommentar var noget i retning af: "Jeg vidste ikke, du var god!!". Men stor ære havde Per nu af kampen, når ret skal være ret!
 
    Vi er nu trukket yderligere fra, idet Fredericia - som vi møder 9. december - kun vandt 5-3, og det er da også Herning, der efter en flot 5½-2½ sejr ligger på andenpladsen, kig her.
 
   Toppen sikrer flotte 4-0, øverst i billedet ses Mikkel, der konstaterede at niveauet var højere end i M-rækken
 
    Andetholdet tog i Chess House imod Skørping, og med afgivelse af Nina og afbud fra holdleder Leif Møller skal holdet bestemt ikke skamme sig over at vinde 5½-2½, lige over de forventede. Det var uden nederlag og med sejre til Jan Rewitz, Lars Noe ... og ja, Filip Holm!! Referatet fra Michael Øe er allerede modtaget, men jeg skal lige koble fra, så det kommer "først" på i morgen! Holdet ligger i en tæt top kun et point fra føringen, se her.
 
Vi ser lidt på topbrætterne i Nordre I's kamp imod Haderslev - hermed løsningerne (ang. partierne i øvrigt, læs Jans referat her):
 

 

 

 

Først den lette, HVID trækker
Tom har hvid og gør kort proces efter sorts 21...Lh7?: 22.Dh5! ... for på 22...Tf8 følger jo 23.Sd7. Sort forsøgte i stedet: 22...f6? 23.Df7+ Kh8 24.Sg6+ Lxg6 25.Dxg6 Lf8 26.Ld3 f5 27.Lxf5! og sort gav op, da tårnet jo hænger på e8.

 

Så en noget sværere, HVID trækker
Jan har her en gylden chance med 26. Sf6+!! gxf6 27.Txh6 og sort er hjælpeløs, fx 27...f5 28.Th8+ Ke7 29.Txe8!
Jan spillede i stedet 26.Txh6 gxh6 27.Sf6+
hvilket jo også bør vinde, men sådan gik det desværre ikke ...
.

 

Og så en superavanceret, SORT trækker
Hvids dronning er kommet i klemme, men det er jo utrolig svært at udnytte i praksis. Computeren kan: 28...Sf4!! der truer Sf4-e2-g3+. Der er et væld af varianter, her én: 29.Sd4 Dxd4! 30.Txd4 Se2+ 31.Kh1 S4g3+ med merofficer! Johnni havde fortsat fordel med 28...Le5 og vandt da også!

 

Eller måske er denne i virkeligheden
den allersværeste? SORT trækker

Per Hansen har lige spillet 59.Kf1 og overskredet samtidig. Sloth og jeg mener, det vinder ved at krydse løberen tilbage til b7 i a8-h1 diagonalen. Kongen går til b4 og opholder såvel hvids løber som konge! Herefter spilles ...f5-f4! (truer ...f4-f3) exf4 ...e4-e3! fulgt af ...Lxg2 og gevinst!!

 
 

Nu rykker Nina!
(16. november 2018) Af PE Nielsen

    Også 7. runde var spækket med remiser! Jeg var ikke til stede, men Formand Mikkel har sendt mig en situationsrapport:
 
    "I en utrolig tæt, måske den tætteste efterårsturnering i mands (og kvindes) minde, har Nina efter 7. spillerunde nu lagt sig i spidsen turneringen! Steen Larsen måtte hurtigt ned mod Søren Christensen, mens Michael Øe og jeg hurtigt delte en fredspibe; jeg kom efter en lang arbejdsdag direkte fra landevejen og var hurtig til at stikke næven frem mod tilbuddet i træk 8. Taylor tog stikket mod Jürgensen, Vagn og Benjamin delte i porten og udgør sammen med flere andre den tætte subtop. Sønniksen - Pagh og Anton David - Dalgaard  og var ligeledes fredeligt indstillet, mens Jonas og Søren Korshøj desværre måtte udsætte deres parti grundet sygdom.

    Så var der topopgørene tilbage. Nina vandt en kvalitet efter åbningen og førte partiet nogenlunde sikkert i havn herfra og lægger sig på 5½. Filip kom godt fra åbningen og vandt tidligt en bonde fra Lars Noe, men kunne ikke følge partiet til sejr mod en stærkt kæmpende Noe. I følge vores efterretninger skulle Filip nu være snublende tæt på de 1900+ og kulminerer herved et utroligt stærkt skakår 2018! Det er en rigtig flot udvikling, hans spil han taget og viser, at han kan spille lige op med de bedste. I hvert fald er han inden sidste runde på 2. pladsen og er stærkt med i feltets opløb til det sidste! Leif har tabt noget af pusten i turneringen efter en fornuftig start; han stod nok over i slutspillet, men komplikationerne afgjorde med en fjern fribonde i Svend Aages favør.
 
    Røgen er lettet og inden sidste runde kan det næsten ikke blive mere tæt: Nina er et halvt point foran Svend Aage og og Filip, men Noe kan med sejr i den udsatte mod Benjamin følge med op på 5½ point og herved give os den ultimative finale!".
 
   Nina selv om aftenens parti:
Jeg ofrede tidligt en bonde for at få lidt sjov i gaden. Vi nåede ikke at kigge på det bagefter, men jeg føler mig ikke sikker på, at offeret holder til en computeranalyse ;-) På et tidspunkt går Claus galt i byen og mister en kvalitet. Vi ender i slutspil med to tårne og løber til mig, mens Claus har tårn og to stærke springere. Om det objektivt var vundet, ved jeg ikke, men betænkningstiden med ingen ekstratid ved træk 40 favoriserer nok den, der fører (det kan være svært at forsvare sig præcist, når man skal trække hurtigt)
.

 

Stærk træningsturnering, nu med Bækgaard
(10. og 13. november 2018) Af PE Nielsen

    Trænger du til at blive støvet af inden jul, har du en mulighed over de næste fem onsdage. Her løber Chess House's Nov-dec Onsdags-EMT af stabelen, og den har allerede 21 tilmeldte og tegner stærk! I skrivende stund er der to over 2200 og yderligere en over 2100. Nordre har allerede tre tilmeldte, og lige nu ligger Dennis Hemdorff til at komme i Mester 1 på billet nr. 5!  Læs nærmere og tilmeld dig her!
 
    Om det var ovenstående omtale eller ad anden vej, så har Martin Bækgaard i alt fald overvejet og tilmeldt sig! Det samme har Vagn Jensen og turneringsarrangøren Martin Mathiesen, og vi får således den stærkeste Onsdags-EMT i mands minde! Martin er  klassens næsthøjstratede efter Martin Mathiesen.
 
    Jeg ved ikke om, det ærgrer Dennis, men han rykkede helt ned som nr. 8 og er derfor med i Mester 2 som den næsthøjstratede, klassen ser også gedigen ud! Mikkel har været med i mange Mester-1'ere det seneste års tid, men nu må han slå sig til tåls med Mester 3, også som den næsthøjstratede! Jonas Nielsen er med i Basis 1 som svag favorit, han har sølle to ratingpoints mere end nr. 2! Der venter en spændende turnering, link her.
 
   En anden nyhed i Chess House bliver en kvindedag/aften på mandage - ud over skak skulle der komme såvel yoga som kage på programmet! Følg med på Chess House's hjemmeside, hvor der kommer nærmere herom, naturligvis sammen med så meget andet. For eksempel kommer der en update om Junior Master Class, hvor den tredje af årets fire turneringer i dag blev afviklet. Filip Holm førte, og trods en meget skidt dag beholdt han føringen ......
 
 

6. runde: Der er stadig ingen, der rykker ...
(9. og 12. november 2018) Af PE Nielsen

 

 

To gange remis i toppen: Bagest spiller Vagn Jensen (th) og Nina Høiberg en begivenhedsløs remis, Vagn spillede som man kan se 1.d4, men i en ret symmetrisk stilling fik han ikke noget.
Og forrest så aftenens drama: Leif Møller (th) fik hurtigt krammet på opkomlingen Filip Holm, men Filip var efter bondetab opfindsom i forsvaret og kæmpede en halv hjem!

 

Hele to gevinster! Forrest tv vinder Finn Andersson over Steen Larsen, og bagved vinder Steen Christensen (tv)
et spændende dobbelt tårnslutspil over Jonas Nielsen

 

Anton David - Flemming Pagh
Efter en afbytningsvariant i Kongeindisk har spillet været ret lige. Skal sort nu vælge at slå på d6, skal hesten helre til d4 ...
eller noget helt andet?
Sort får fordel med 34...Sxd6! 35.exd6 Td8.
34...Lg7 og 34...Td8 er nogenlunde lige, mens det spillede 34...Sd4?! er tvivlsomt. Hvid skulle nu have spillet det simple 35.Sxd4 exd4 36.Ke2: d-bonden er svag, hvid rykker frem med a-bonden, stiller løberen på a4 og spiller a5-a6.
I stedet skete 35.Lxe5? og sort tabte efter 35...Sxb3 36.Lxf6! Sxc5 37.Lxg5, men 35...Txe5! ville have reddet sort!

 
    6. runde i aftes blev igen en fredelig dag på kontoret, som man siger; rent statistisk med 3 udsatte, 7 remiser og 6 pinde. Formanden stod for en hurtig sejr over Hardlei, men ellers var der godt nok julestemning! Ikke at Leif ikke ville vinde, det ville han frygtelig gerne efter remisfadæsen mod Nina! Men med 1-2 bønder mere i slutspillet lavede han en grov brøler, og det endte herefter op i T + 3 bønder til Leif og T + L til Filip - remis var og blev dét! Det var Filips 12. parti uden tab!
 
   Noe stod igen over, arbejde eller snuhed?! Nu har han i alt fald chancen for at bringe sig alene i spidsen, men vil og kan han? Modstanderen er Benjamin Christensen (sort), der i øvrigt med en sejr når op til de førende på 4½: Nina, Leif og Filip. Tavlen her.
 
 

Barvagter mv. til hjemmekampe
(7. november 2018) Af PE Nielsen

    Det har desværre vist sig problematisk at bemande posterne: Livedækning, Barvagt og Kampleder til vores hjemmekampe i Divisionsturneringen. Det er problematisk - ultimativt må vi trække spille fra holdet og så stille med reserver - men dertil kommer vi forhåbentlig ikke! Livedækning er en teknisk (it/pc)opgave med at sætte Live i gang og holde det kørende. Kampleder kræver turneringslederlicens, mens Barvagt efter en kort instruktion kan varetages af næsten hvem som helst!
 
 Det er skam hyggeligt at være barvagt og kræver ikke den store embedseksamen! Og så har man mulighed for at følge holdene tæt på!
 
   Hvis du er villig til at hjælpe blot en eller to søndage på årsbasis, vil vi meget gerne høre fra dig, send navn og telefonnr. til mig med angivelse af, hvad du kan og vil bidrage med - tryk her, vi skal nok hjælpe dig godt på vej! Du må også gerne ringe til mig på telefon 8619 2723 eller 2058 5327 for at høre nærmere. Du binder dig dermed ikke til nogen konkret søndag, men kommer på en liste over dem, vi gerne - i god tid - må spørge. Det er på årsbasis meget få poster, der skal besættes, da vi samarbejder med SK68, Århus/Skolerne og Viby; i år står Nordre således for én gange Live, to gange kampleder samt fire gange barvagt.
 
   Vi håber på opbakning til posterne, så flere bærer opgaverne, så Tordenskjolds soldater ikke altid skal "ofre" sig!! Det er en nødvendighed for at vi kan spille i Divisionsturneringen. Helt konkret mangler vi inden jul barvagter til søndagene den 18/11 og 9/12, og kan du der, skriv det gerne i mailen!
 
 

Fire i toppen - og 3. holdssejr!
(2. og 4. november 2018) Af PE Nielsen

    Fire i toppen: Den udsatte mellem Michael Øe og Filip Holm - andetholdets første mod ottende bræt! - blev afviklet i aftes, og efter et begivenhedsrigt parti, hvor begge undervejs stod til gevinst, var Filip skarpest i tidnøden og top hele stikket hjem! Dermed ryger Filip helt til tops og er med i den førende firbande, og alle med fir' points! Filip har i sine sidste 11 koordinerede partier vundet de 10! Selvtilliden er givetvis steget betydeligt efter U-16 mesterskabet, og Filip mestrer det pt. mesterligt! Så der er tale om noget af et gennembrud, mestertitlen ligger snublende nær, og måske er Filip helt oppe omkring de 2000, når røgen letter efter sidste runde den 6. december! Men ro på, der er jo tre runder endnu, og der venter hård modstand ....
 

 

 

 

Familien Øe skråt over for hinanden i aktion i udsatte partier: Bagest vinder Oluf (tv) over Brian Kr og forrest taber Michael (th) til Filip Holm ... →

 

Filip har med sort taget initiativet mod Michael og skal nu efter
23...Le4 24.Db2(?) videre ....
Filip spillede 24...f4!, der flot udnytter den hvide dronnings uheldige placering.  Siden fejlede han dog et par gange, og Michael fik chancen uden at tage den. Og så var Filip skarpest i tidnøden!

 

Første gevinst kom fra Niels Jürgensen på
8. bræt (forrest tv). Bagved vinder Anna Hedelykke med de sorte i et interessant parti ... →

 

Vi er "hos Anna": Hvid har lige besvaret 9...Da5 med 10.a3?
Hvordan bør sort fortsætte?
Anna spillede 10...Sxc2?! der fører til et temmelig uklart spil. Rigtigt ville 10...Sa2! have været, men det er jo lidt svært at se, når bonden lige er gået derfra!

 
    Sejr til tredjeholdet: Tredjeholdet tog i aftes imod SK68 IV, der er SK68's juniorhold og stærkt undertippet ratingmæssigt, men juniorer overrasker jo tit, så ...!? Det lykkedes vores hold at besejre 68'erne med 6½-1½, som tallene også profiterede, men der var knaster undervejs, og både på fjerde og sjette bræt kunne remiser let være blevet til nuller! En god start, men også Randers I og VRS I vandt med 6½-1½. Link til tabellen her. Referatet er allerede på, sådan!
 
 

Tre, måske fire, deler førstepladsen
(1. november 2018) Af PE Nielsen

    Spændingen i toppen af klubturneringen tog til i aftes, hvor to partier blev afviklet. Per Höllsberg satte sig ud af spillet ved at tabe et langt parti unødigt til Anton Sønniksen. Og så gik topopgøret Nina - Noe remis efter et meget omstifteligt parti i følge Nina: "Jeg ofrede 2 bønder for at få noget angreb i gang, men så ofrede han kvalitet, så noget af trykket forsvandt, mens han vel stadig så førte en halv bonde. Så fejlvurderede jeg det slutspil, vi kom ind i, da jeg satte dronningen til afbytning, og så troede jeg, det var tabt, men remis blev det. Vi fandt heller ikke lige en gevinst for ham efterfølgende, men det er jo ikke det samme, som at den ikke var der ;-)".
 
   Det betyder at vi nu har tre i toppen med 4 af 5: Leif Møller plus altså Nina og Noe. Endnu to har mulighed for at nå op på 4 points, Filip Holm har 3 af 4 og Michael Øe 2 af 3; men da de skal mødes indbyrdes, når højst en af dem op! Der udestår stadig 7 partier, og jeg minder igen om, at de udsatte, de skal alle være afviklet senest mandag den 5. november - ellers afgør turneringslederen resultatet!
 
 

Tredjeholdet i aktion
(30. oktober 2018) Af PE Nielsen

    På torsdag er det så 3. holdets tur til at komme i gang, det sker i Chess House kl. 19.00. Fra Nonplaying captain Ken Holm har jeg modtaget følgende:

Vi lægger ud imod SK1968-4 som er 68's juniorhold. På papiret er vi seedede som nummer 5 med en gennemsnitsrating godt 120 under rækkens højest ratede hold Randers. Men når der er ligeså langt ned til en nedrykningsplads, som der er op til første pladsen, så man må formode, at placeringen ender i top 5, og at der ikke flirtes med nedrykning. Holdet er meget stærkere end sidst, vi var i Mesterrækken (der var vi seedede som nr. 7), vi var dengang 330 under rækkens bedste hold!

 
 

Fantastisk start for Nordre I
(28. og 30. oktober 2018) Af PE Nielsen

    Førsteholdet fik en fantastisk start med en knusende 6½-1½ sejr over Nørresundby! Bunden vandt 4-0 og hertil sejr til Sloth, der vist ellers havde vovet sig for langt frem; de sidste tre i toppen spillede remis. Vore konkurrenter fra Fredericia nøjedes med en meget beskeden 4½-3½ sejr over Viborg. De største overraskelser var Hernings 6-2 sejr over Aalborg og Haderslevs (med Per Hansen på 2. bræt) 4½-3½ sejr over SK68 II; Haderslev møder vi om tre uger! Tom har varslet et hurtigt referat - er på nu! Stillingen her.
 

 

 

Jeg nåede lige at tage et billede, før Bækgaard (bagest th) havde taget remis! Forrest vinder Sloth (th) et meget
kompliceret parti

 

Forrest tv vinder Jan C med sin "trerader" (e6,d6,b6
og a6) over Bent S. Bagved vinder Klitgaard
ubesværet over Jens Jørgen Chr.

 

Her havde jeg egentlig tænkt mig at vinde med 15...Sxd4!, men jeg blev pludselig usikker,
ville det virke?? Svar: Ja det ville have virket!
Hovedvariant: 16.cxd4 Lxc4 17.Sxc4 Dxd4+ 18.Tf2 Dxc4 19.Sd2 og her så jeg ikke (vi heller ikke i efteranalyserne) 19...Df7!!, som vinder let pga. truslen Lg7-d4 efter D-afbytning. Jeg/vi så kun 19...Dc5 20.Sb3 De3 (e-linien er vital) 21.Dg6! (som måske er ok?!)
I øvrigt finder computeren også 15...d5!? med ideen 16...Sxd4! Jeg spillede 15...g4? og vandt siden et lige slutspil; detaljer i klubbladet!

 
    Nordre II havde fået lov til at spille hos Viby mod Kjellerup. Også her var bunden god med 3-1, men så gik det til gengæld galt i toppen: 1½-2½, -tab til Rewitz og tre halve - så sejren blev desværre mindst mulig. Heldigvis blev de største sejre på 5½-2½, så vi er skam stadig med! Stillingen her.
Michaels Øe's referat er allerede på plads,  flot referat-debut!
 
   Andetholdet i kamp i Viby, forrest th ses Michael Øe, Leif Møller og Jan Rewitz
Foto Ken Holm
 
 

Holdturneringen skydes i gang i morgen søndag
(27. oktober 2018) Af PE Nielsen

    I morgen starter divisionsturneringen op. Førsteholdet er jo havnet i 1. Division, og skal således ikke spille i dag, hvor Ligaen går i gang med en dobbeltrunde, læs nærmere herom her. Man skulle vel tro, at Nordre I så er favorit i 1. Division, men det er faktisk ikke tilfældet, Fredericia har nemlig høstet flere spillere fra det hedengangne ligahold Bov I, og dermed er holdet altså minimal favorit med et ratinggennemsnit der er 7 større end vores! Vi havde holdmøde i torsdags, og stemningen er klar: Det laver vi os ikke kue af! Tredjefavorit er Nørresundby, der dog ligger hele 74 under os i snit. Første runde i morgen kl. 12 i Chess House (sendes næppe live, så mød op i Chess House og følg det onside!) er ren retro og senioropgør: Nordre - Nørresundby! Vi havde tre spillere med i Larsen Minde, mens Nørresundby havde fem plus en reserve med; når vi kigger på slutstillingen ligger vores dog klart bedre end de nordenfjords'e. Link til tavlen her.
 
Bækgaard (th) kommer som nyt førstebræt på en svær opgave mod Per Andreasen, tv skimtes vores andetbræt Sloth  
 
    Andetholdet er med i en endnu mere spændende gruppe, holdleder Leif Møller (er han statistiker?) beretter: "Vi er i år havnet i en meget tæt gruppe, hvor kun SK68 III (1783) ikke er mulig oprykningskandidat! Mellem nr. 1 og 7 er gennemsnitsratingen på holdene kun ca. 100. Skive (2011), Jetsmark (2009) og Nordre (1999) er favoritterne, mens Aalborg (1924), Kjellerup (1921), Aars/Nibe (1899) og Skørping (1897) også vil kunne blande sig. Ud fra ELO vinder Skive rækken med 34,88 point, mens vi står til 33,92 point. I første kamp møder vi Kjellerup på udebane og her siger ELO 4,8 - 3,2 til os, ud fra styrkelisten stiller Kjellerup med en på +2100, 2 +2000, 1 +1900, 2 +1800 og 2 +1700, så det bliver helt sikkert en spændende kamp. Det bliver helt sikkert en meget spændende turnering, hvor vi selvfølgelig håber, Fru Fortuna falder for os ;-)". Link til tavlen her.
 
    Tredjeholdet starter ud på torsdag med hjemmekamp mod SK68 IV, mon ikke vi vender tilbage herom inden opgøret!? Link til tavlen her.
 
 

Leif Møller i front i et tæt felt
(26. oktober 2018) Af PE Nielsen

    I aftes gik flere topopgør remis: Nina Høiberg - Leif Møller, Claus Vangsgaard - Benjamin Christensen og Svend Aage Madsen - Vagn Jensen. Nina var efter eget udsagn helt væk mod Leif, men Leif bringer sig dog alligevel i spisen af feltet ned 4 af 5. Seks spillere har 3½: Svend Aage, Benjamin, Vagn og Claus, samt Nina og Lars Noe, der har et indbyrdes opgør til gode, og en evt. vinder af dette opgør bringer sig alene i front! Per Höllsberg og Filip Holm har begge 3 og kan med en sejr i deres udsatte også nå op på 4; samme kan Michael Øe, der har 2 plus to udsatte.
 
Leif havde alle chancer imod Nina, men han forpassede dem og må nu spændt vente på resultatet af Nina - Noe ...    
 
   Farlige Steen Christensen er sat af feltet efter sit tredje nederlag, i aftes imod Kim Hardlei. Længere nede i feltet ser det godt ud for Niels Jürgensen, der som en af de lavstratede har 50%! Nu venter vi så med spænding på afviklingen af de udsatte, de skal alle være afviklet senest mandag den 5. november!
 
 

Filip Boe med helt fremme ved Ungdoms-VM
(23. og 25. oktober 2018) Af PE Nielsen

Filip Boe har masser af gå-på mod ved Ungdoms-VM i Grækenland!    
 
    De der følger med på skak.dk ved allerede, at Filip Boe og Jonas Bjerre (Skanderborg) er med ved Ungdoms-VM, hhv. i U16 og U14. Filip er kommet flot fra start og har i skrivende stund 3 af 4 uden tab. Læs nærmere her og her, hvor du også kan se Filip vinde et drama over en græker med 2435 i rating!
Link til live her og resultater her.
 
 

Kun ét lyspunkt i Odense
(15. og 17. oktober 2018) Af PE Nielsen

    Der blev spillet pinligt mange remiser i de tre øverste grupper i Odense, så vinderen gider jeg end ikke nævne .... hvis det er måden at spille weekend-turneringer på, skulle man hellere lade være! Eller indføre trepointsystemet! I Mester 2 var der mere gang i den, desværre tabte Nina sine tre sorte, men med sejre i de hvide blev det dog til 2 points; Thybo'en vandt gruppen på deling. I Basis 6 spillede Hedelykkerne en indbyrdes remis fredag, ellers gik det Alfred skidt, han endte med kun ét point. Og så er vi fremme ved lyspunktet, Anna. Hun scorede 50%, en lille smule over forventet, men hvad jeg glædede mig over var dette, der vistes live (4. runde):
 
       Hvid har lige spillet 20.Td3-h3, og nu slår Anna til!
Anna fandt det flotte 20...Sxf2!!
Pointen er at Th3 nu er truet, og 20...fxe5 virker ikke pga. 21.Dg6! Der fulgte nu: 21.Kxf2 fxe5 22.g3 exf4 23.gxf4 23.Dg6!? fxg3+ 24.Ke1 skulle have været forsøgt. Sort skal finde 24...Kg8! 25.Dxh7+ Kf7 26.Dh5+ g6 27.Dh7 Ke8! og sort vinder. 23...Dd6 24.Tf3 Tf7 25.Sd2 Taf8 26.Tg1 Dxf4!? Alt vinder, dette er en blæret måde at slutte af på! 27.Dxf4 Txf4 28.Te1(??) Lh4+ og Hvid opgav.

 

Skakturist i det nordjyske
(13. og 20. og 27. oktober 2018) Af PE Nielsen

    I går tog jeg med Jan Christensen og Per Holst til starten af Larsen Mindeturnering i Aalborg. Under registreringen fik jeg hilst på en masse, bl.a. vores tredje deltager Jørn Sloth; forespurgt om hans ambitioner i turneringen svarede Jørn, at 50% jo altid er godt! Det er næppe den fulde ambition, men indikerer nok, at Jørn ikke selv regner med en topplacering - men lad os nu se .....
 
    Der var en 22-23 grader i Aalborg, og da runden var gået i gang, gik jeg på opdagelse i Aalborg. Jeg startede med at se det hus, hvor Bent Larsen boede (og ikke som jeg skrev tidligere "i kollektiv", det var hans ungdomshjem - tak til Jørn Sloth og Bjarne Sønderstrup (Aalborg), der har korrekset mig. Derimod har Bjarne boet i kollektiv der, og Larsen besøgte faktisk kollektivet der en gang i 80'erne), da han gik på Aalborg Katedralskole - turneringens spillested; her klarede Bent studentereksamen på blot to år, han sprang en klasse over! - huset lå nemlig kun få hundrede meter fra Katedralskolen og ejes i dag af Larsens bror!  Derefter ville jeg bl.a. se den nye havnefront, Aalborghus slot og lidt af Aalborgs gamle bydele. Jeg fik en fin tur ud af det, og jo, de ka' også noget med havnen deroppe! Og de gamle bydele er en hel del mere interessante end i Aarhus (excl. Den Gamle By)!
 

 

 

 

Den  Larsen Nordjyske Mindeturnering er i gang!

 

Bent Larsens ungdomshjem, her boede han, da gik på Aalborg Katedralskole
(Larsen er født i Tilsted ved Thisted)

 

Så er vi i gang! Med lidt god vilje skal man kunne skimte Sloth og Jan C  ...

 

Per Holst (forrest th)  blive udsat for symmetrisk engelsk, vinder en bonde og siden slutspillet

 
    Tilbage til spillestedet, hvor man nu var ca. 2½ timer inde i partierne. Hvenekilde var kommet for sent med DSB, men havde alligevel vundet i lyntempo! Sloth kom med sort godt ud af 1.e4 c5 2.a3!? og opnåede hurtigt et godt slutspil med S mod L og en bonde mere på damefløjen, mens hvid havde en unyttig dobbelt d-bonde. Jans modstander havde derimod fået stillet en hest ind i Jans stilling på d6, lidt ubekvemt for Jan .... Holst var allerede kommet i et tårnslutspil med 4 mod 3, fri b-bonde med tårnet foran i b-linien og så hver f-, g- og h-bønderne; nogen mente det var vundet, andre mente remis!?
 
    Jan får sig kæmpet ud af problemerne og afviklet til D + T + uensfarvede løbere, noget der gav angrebschancer for Jan, der selv havde en sikker kongestilling. Længe ser det lovende ud, så forpasser Jan en god chance og kommer til at stå under; han trækker i nødbremsen: remis. Holst får vist stillet bønderne på K-fløjen forkert og må ofre h-bonden for at få kongen over og støtte b-bonden. Med et par præcise træk går det heldigvis godt, og Holst tager hele stikket hjem! Også Sloth spiller med stor præcision og vinder slutspillet i sikker stil!
 
    I toppen var Danielsens slutspilsteknik ikke imponerende, mens Sveshnikovs var anderledes effektiv! Der spilles nu hver dag fra kl. 11, og du kan følge partierne live her, bemærk at du ude til venstre også kan trykke på Live-Brætter 13-18! Resultaterne kan følges her.
 
 
    Sådan gik det: Det blev en udmærket turnering set med Nordre-briller! Mest ærgerlig er nok Sloth, der blev 5-7 sammen med bl.a. Jan C, de opnåede begge 5 af 7. Det ærgerlige ligger mest i, at Sloth allerede i 2. runde satte en kvalitet til i træk 40, og dermed blev en god stilling forvandlet til et nul; Sloth får et mindre ratingtab. Jan er sikkert bedre tilfreds, med en flot taktisk gevinst over IM Rooze (Belgien) i sidste runde nåede han også 5 mod forventet 3,45, dog var det næstsidste parti uden kamp; Jan var med fremme, men tabte i 5. runde til Henrik Danielsen. Også Holst gjorde det pænt, en 8-15. plads og 4½ points mod forventet 3,78. Per vandt tre partier og måtte kun ned imod IM Renman.
 
    GM Sveshnikov førte turneringen igennem, men i sidste runde var Danielsen kun en halv efter, før det indbyrdes møde. Men Danielsen havde med de sorte ikke mod og energi til at at udfordre Sveshnikov og tog en hurtig remis. Dermed vandt Sveshnikov med 6 points, et halvt foran Danielsen, Jens Kristiansen og Renman.
 

Løvfaldssommerskak!
(12. oktober 2018) Af PE Nielsen

    Efterårsferie betyder skakturneringer! En af disse er Odensemesterskabet over 5 runder i den kommende weekend med godt 100 deltagere, heraf tre Nordre A-medlemmer samt et B-medlem. Nina Høiberg er minimal ratingfavorit i Mester 2 i en utrolig jævnbyrdig gruppe! Men Nina har igen trukket tre sorte ... og møder i første runde min favorit, Thomas Thybo. Og i Basis 6 ha vi så søskendeparret Anna og Alfred Hedelykke med, de mødes i første runde, også i en meget tæt gruppe. Lars Andersen (B-medlem) er kommet med som det tynde øl i IM-2, men han er jo farlig for enhver! Og så skeler vi nok også til IM-1, hvor Igor Typlyi er med, godt nok nu under 68-flag. Link til live her (fredag kl. 19, lørdag og søndag kl. 10 og 16) og link til resultaterne her.
 
    Fra lørdag går det så løs for seniorerne i Larsen Mindeturnering i Aalborg! Og Nordre stiller flot op med tre førsteholdsspillere: Jørn Sloth, Jan Christensen og Per Holst (i parentes bemærket starter Nordre I den 28/10 mod ... Nørresundby I!). Topplaceringer skal vi næppe forvente, Sloth er ratet som nr. 7, Jan som nr. 11 og Holst som nr. 23. Det er et flot felt på 64 spillere med GM Henrik Danielsen og GM Jens Kristiansen som bedste danskere, men de får hård kamp fra bl.a. GM Svesnikov, GM Lars Ogaard. Trods det fremskredne tidspunkt er 1. runde endnu ikke lagt ... så indtil videre må vi nøjes med listen over tilmeldte her. Jeg besøger selv turneringens første runde på lørdag, så der kommer nærmere.
 
 

Efterårsturneringen: Tæt i toppen
(12. oktober 2018) Af PE Nielsen

 

 

Topopgørene: Forrest vinder Nina Høiberg (tv) over Steen Christensen. Bagved bliver det remis mellem Vagn Jensen (tv) og Mikkel Hansen

 

Midt i feltet er man tilsyneladende mere afslappede: Forrest vinder Lars Christensen (th) over Søren Korshøj Laursen, og bagest vinder Søren
Dalgaard (tv) over Brian Kristensen

 

Og i den anden ende af tabellen vinder Steen Larsen (forrest th) over Lars Peter Levin, bagved har
Albert Skjødt Pedersen (tv) debut og må ned
mod Bjarne Lysgaard-Egeberg

 
    Spændingen i toppen af Efterårsturneringen blev intensiveret efter gårsdagens opgør. Ud over de ovenfor nævnte resultater vandt Benjamin Christensen over Flemming Pagh; der var remiser mellem Claus Vangsgaard og Lars Noe samt Svend Aage Madsen og Graham Taylor, og i onsdags vandt Svend Aage et udsat over Steen Christensen. Alt i alt betyder det, at vi nu har seks spillere på 3 points samt tre på 2½, og vigtigt hertil to udsatte toppartier: Nina (3) - Noe (2½) og Leif Møller (2½) mod Brian Kristensen. Altså meget tæt, men et lille plus til Nina! Kig selv videre her.
 
 

Filip Holm U16-Danmarksmester!
(7. oktober 2018) Af PE Nielsen

    I weekenden er ungdomsmesterskaberne blevet afholdt i Skanderborg, og vi havde kun én repræsentant med; mesterskabet var næppe interessant for Filip Boe, men Filip Holm stillede op i U16. De store forhåbninger om at vinde har han næppe haft, gruppen havde tre stærke spillere på omkring 2100! Men selvom Filip i de fem runder fik sort mod dem alle tre, flaskede turneringen sig på utrolig vis for Filip!
 
    Der blev spillet fem runder Monrad med 90 minutter til hele partiet plus 30 sekunder pr. træk. Efter 2. runde, hvor Filip fik læsterlige klø af Thomas Thybo i blot 15 træk, så det ikke lovende ud. Thybo vandt også tredje runde, men så fik han gummiarm: Remis i 4. og tab i sidste runde! Det gav andre chancen, bl.a. Filip, der - efter sejr i 3. runde - i de sidste to runder mødte de øvrige to 2100-folk! Begge partier blev drabelige og meget spændende, og i begge bevarede Filip roen og tog stikkene hjem til sidst - godt gået! De tre 2100-folk endte med 3 hhv. to gange 3½, mens Filip og Christian Frambøll begge scorede 4 af 5 - Christian slog i sidste runde Thybo! Filip havde mødt bedst modstand og er derfor nu U16 Danmarksmester, tillykke!
 
    Med mesterskabet er Filip kvalificeret til det individuelle Nordiske Mesterskab, der afholdes i Island i februar. Link til tabellerne her, link til partierne her (Filips tre sorte mod 2100-folkene i runderne 2, 4 og 5 er med, derimod ikke hans to hvide).
 
   Den nye Danmarksmester Filip Holm (i midten) under præmieoverrækkelsen!
Foto Ken Holm
 
 

Formanden til tops
(6. oktober 2018) Af PE Nielsen

    Formand Mikkel vandt i 3. runde over Søren Laursen og nåede dermed helt til tops, idet de førende Vagn Jensen og Claus Vangsgaard spillede en indbyrdes remis. De tre deler dermed førstepladsen med 2½ af 3; der er dog også tre spillere med 2 af 2: Nina Høiberg og Lars Noe har et indbyrdes udestående, og Steen Christensen har en udsat mod Svend Aage Madsen. Fjerde runde afvikles på torsdag, og den efterfølgende torsdag, der ligger i efterårsferien, er der udsatte. Link til tabellen her.
 
 

Klubblad og Superlyn
(26. september 2018) Af PE Nielsen

    Torsdag i denne og næste uge kan du få dit klubblad i klubben! I morgen afvikles udsatte partier i Efterårsturneringen og i næste uge spilles 3. runde. Bladet er trods årstiden spækket med mange spændende artikler, bl.a. om Festugeturneringen.
 
 
    HUSK også at tilmelde sig Superlyn i Chess House fredag den 5/10 her.
 
 

Nina nr. to i Holstebro
(23. september 2018) Af PE Nielsen

    Nina Høiberg har i denne weekend deltaget i Nordkap Grill Cup - Holstebro Byturnering, og hun blev nummer 2 efter Thomas Jepsen. Nina scorede 3 af 5 med to gevinster og et tab, og med en forventet på 2,4 tjener hun 12 ratingpoint. Brormand Erling Høiberg blev nr. 3-4 med et halvt point mindre end Nina. Mester 2 blev vundet af Lars Schøning, Skive med 4½; det overrasker os naturligvis ikke, efter at han har været i skarp træning i flere af vore klubturneringer! Link til turneringen her.
 
   Ratingkurven er for alvor knækket! Efter +2 i Skanderborg blev det i Holstebro til +12!
 

Kampskak af format!
(21. september 2018) Af PE Nielsen

    I aftes blev jeg - heldigvis - indkaldt som barvagt fra kl 20, for jeg fik mig da godt nok en på opleveren! Nogle aftener er runderne kedelige eller på det jævne, men i aftes blev der gået til vaflerne, og den ene kombination afløste den næste! De største overraskelser var sejre til: Claus Vangsgaard over Søren Dalsgaard og Niels Jürgensen over Sigurd Sørensen, men der faldt også flere halve af, mest overraskende at Henrik Friis med neglene holdt en halv mod Oluf Øe!
 
   Tre af de fire øverstratede spillede ikke, så der bliver også noget at kigge på næste torsdag! Jeg var flittig med kameraet til at affotografere partilister og kan derfor vise nogle af kombinationerne frem, løsningerne tager vi i klubbladet, der (nok) udkommer i næste uge:
 

 

 

Hvid i trækket
Sort har lige besvaret h2-h4 med Lg5-e7 ...

 

Hvid i trækket
Sort er parkeret på dronningfløjen og ....

 

Sort i trækket
Skal der nappes på b2 eller spilles Db4-c5 ...

         
   

Sort i trækket
Hvordan besvarer sort hvids Se2-g3 ...

 

Hvid i trækket
Sort har lige spillet Da5-b4, hva' nu ...

 

Jo, der var rigeligt at analysere på!

 
 

Jan C med fremme i Festugeturneringen
(16. september 2018) Af PE Nielsen

    Jeg forventede, at turneringsformen lige var noget for Jan Christensen, 4 hurtigpartier på førstedagen! Og det holdt, Jan vandt de første tre og spillede så remis mod Steffen Pedersen. Dermed lå Jan efter førstedagen på en delt førsteplads, og han kom derfor i 5. runde (nu "alvorlig" skak!) op imod Jens Ove Fries. Jens Ove spillede en af sine vandretureåbninger (læs Skakbladet!): 1.e3 Sf6 2.c4 e6 3.g4?! Desværre kom Jan i klemme i et midtspil uden dronninger og måtte aflevere en kvali og tabte. Men i 6. runde kom Jan igen og besejrede Jens Fogh, Viby, der ellers er i stærk fremgang. Dermed ligger Jan inden søndagens to runder på en delt 5.-13. plads med 4½, én efter Jens Ove og et halvt efter tre af de unge stortalenter.
 
   Jan Christensen var som forventet god på fredagen med 3½ af 4!
 
   Også Dennis Hemdorff har spillet en fin turnering, han ligger med 3½ af 6 og har vundet over Jens Ramsdal, der jo vandt årets Horsens Lang Weekend! Og så vores fire unge folk: Anna Hedelykke ligger bedst med 3, herefter Filip Holm og Jonas Nielsen med 2½, mens Alfred Hedelykke har scoret 2. Det bliver spændende at se, hvad søndagen bringer!
 
 

Chess House tæt pakket!
(14. september 2018) Af PE Nielsen

 

 

 

GM-turneringen måtte flyttes fra "glassalen" til "nordøst" ....

 

.... så der blev plads til 8 Nordrepartier
i "glassalen"!

 

Også "nordvest" lokalet var
fyldt helt op ...

 

... mens de sidste to partier måtte afvikles i "TL-lokalet"!

 
   Efterårsturneringens første runde blev i aftes afviklet samtidig med 6. runde i Chess House's GM-turnering, og derfor var alt fyldt op, incl. "turneringslederlokalet" mellem "glassalen" og "køkkenet"! Jo der var lunt ovenpå, og såmænd også nedenunder, hvor der var gang i baren med indskud og kaffesalg ... og siden analyser over en øl!
 
   Første runde er sat således sammen, at nr. 1 møder den øverste i "anden halvdel", nr. 2 møder nr. 2 i "anden halvdel" etc. Det har af og til givet overraskelser, men i aftes var det meget småt med disse, og til sidst blev det kun til en halv til "anden halvdel"; det var Kim Hardlei, der sikrede remisen imod Leif Møller.
 
   Svend Aage forrest tv var med rette dybt forbløffet over, at Thomas (bagest tv) tabte sit parti ....
 
   Men andre var tæt på, ikke mindst turneringsleder Thomas Overgaard, der var oppe imod Søren Dalgaard fra Syddjurs. Thomas kom planmæssigt bagud med tre bønder, men havde til gengæld et pænt udviklingsforspring. Da Søren i stedet for at udvikle sig, brugte tiden på at bytte en god løber på en springer, kom Thomas til fadet og fik kraftigt modspil. Og få træk senere glemmer Søren, at dronningen står i slag efter at Thomas' konge er flyttet ud af en binding, og Thomas indkasserer damen! Desværre forpasser Thomas 33.Dh6+!, der vinder let, og siden går det ned af bakke, og han taber med dronning mod tårn, springer og tre bønder. Ærgerligt, men et meget begivenhedsrigt parti!
 
 

Festugeturnering i Bellevuehallerne
(13. september 2018) Af PE Nielsen

   Den kommende weekend bliver der stor spænding på i Bellevuehallerne i Risskov. De er nemlig rammen om Festugeturneringen, arrangeret af Chess House og SK 1968, der jo i år fylder 50 år! Der spilles fire runder hurtigskak fredag og herefter to "alvorlige" partier hhv. lørdag og søndag. Pt. er der 100 tilmeldte, sidste frist er i dag kl. 18 på linket nederst! Blandt de 100 er der seks IM'ere og ligeledes seks fra Nordre: Jan Christensen (der sikkert satser på at slå hårdt til fredag aften!), Dennis Hemdorff, Filip Holm, Alfred og Anna Hedelykke samt Jonas Nielsen. De får nok at se til, i feltet er spillere som: DM Bjørn Ochsner, Jonas Bjerre, Jens Ove Fries, Steffen Pedersen, Mads Boe og Klaus Berg! Feltet, spillested og tilmeldingsmulighed på dette link!
 
 
   De sidste to runder af Chess House's GM turnering spilles også i Bellevuehallerne lørdag og søndag; desværre har Filip Boe efter to nederlag i runde 4 og 5 næsten udspillet sin chance for IM-norm, idet de sidste fire partier nu alle skal vindes .....
 
 

Filip pænt fra land i CH's jubilæumsturnering
(11. september 2018) Af PE Nielsen

   Filip (th) spiller med sort i 3. runde en flot kampremis imod GM Boris Chatalbashev
 
   Efter en skidt start med nederlag til Rasmus Skytte vandt Filip Boe i 2. runde over Martin Matthiesen. I aftes fulgte han det så godt op imod den første stormester i feltet: En fredelig åbning blev til et taktisk slutspil, hvor Filip har stor ære af remisen; stormesteren måtte nemlig ty til remis ved evig skak, kig selv partiet igennem her. 1½ af 3 er fornuftigt, men med et IM-norm-krav på 5½ af 9 skal der altså scores 4 i de sidste 6, og der venter jo yderligere to stormestre! Turneringstavlen her, live hver dag kl. 17 her.
 
 
   Torsdag bliver Chess House fyldt godt op, ud over Chess House-turneringen starter vores egen Efterårsturnering med hele 34 deltagere! I første runde møder "toppen" som altid "bunden". Svag favorit er Vagn Jensen, men Michael Øe, der netop er kommet til Nordre fra Aalborg, kan blive en spændende udfordrer sammen med Nina Høiberg og Leif Møller. Se tavlen og første runde her.
 
 

Styrkeliste og Chess House GM-turnering
(7. september 2018) Af PE Nielsen

   I aftes blev Styrkelisten behandlet på spillermødet. Der er stadig et par udeståender, og listen offentliggøres derfor først senere. Tendensen er dog klar: Mens vi er blevet tyndere i toppen, er vi blevet stærkere i bredden! Det gav os lidt af et puslespil, men det lykkedes at blive enig om en liste, der - trods ratingtal - lidt tilgodeser vore juniorer: Topscorer Filip Holm bevarer sin plads på 2. holdet, og Alfred og  Anna Hedelykke er stadig på et noget stærkere 3. hold!
 
   Alt i alt ser det fornuftigt ud: Førsteholdet kommer til at ligge i toppen af 1. Division og kan forhåbentlig rykke op igen, Andetholdet ser godt ud og må være i favoritgruppen i 2. Division Gruppe 4 (Nordgruppen), og Tredjeholdet er styrket så meget, at det har fine chancer til at klare sig i Mesterrækken.
 
 
   I morgen starter en GM-turnering i Chess House regi, og Filip Boe er med i det stærke felt. De første 7 runder spilles i Chess House fra lørdag til fredag, alle dage kl. 17, de sidste to runder i Bellevuehallerne sammen med Festugeturneringen. Turneringens program har en udfordring næste torsdag, hvor den falder sammen med første runde i vores klubturnering, der bliver trangt den aften i Chess House! Link til GM-turneringen her.
 
 
   Det er i øvrigt ved at være sidste udkald til vores egen Efterårsturnering, pt. er der 29 tilmeldte. Men stadig plads til dig, se her.
 
 

Spillermøde og gratis bøger!
(3. september 2018) Af PE Nielsen

   På torsdag er der spillermøde i klubben kl. 19.00 prc. Det er vigtigt, at møde op til holdmødet, hvor dette og hint jo aftales!
 
   Og så har Jørgen Rudbeck ryddet op på sine skakreoler, og han forærer 30-40 skakbøger væk til interesserede! Det foregår før spillermødet kl. 18.45. Den der kommer først vælger først!
 
 

Bækgaard var mindst ringe!
(2. september 2018) Af PE Nielsen

   I torsdags blev Augustlyn'en afviklet med 12 spillere. Vi var alle mere eller mindre rustne efter den lange sommerpause, og det prægede spillet denne aften! Martin Bækgaard var klar favorit foran Lars Andersen, Leif Møller og mig. Lars A og Leif kom dog skidt fra start, så Bækgaard og jeg tog teten, bl.a. efter en indbyrdes remis i 5. runde, Bækgaard nåede ikke at sætte mig mat med to løbere før vingefald. I 8. runde mødte jeg så Lars A, der så lige nåede at sætte mig mat ... med ét sekund tilbage på uret! Dette benyttede Bækgaard sig af, og han sejlede i mål med pinde i de sidste runder; uden sværdslag var det dog ikke, i sidste runde var han således en officer under mod Benjamin!
 
   Bækgaard (siddende tv) vinder (heldigt) over Benjamin i sidste runde og kører sejren hjem.
Forrest th ses vores nye medlem Lars Christensen, der klarede sig flot!
 
   Dermed går Bækgaard i front i årets Lyn Grand Prix, mens Per Oehlerich var bedste basisspiller. Link til Lyn GP stillingen her, torsdagens resultater her.
 
 

Tigran, Viktor og Filip Boe
(24. august 2018) Af PE Nielsen

   Der var de sædvanlige knap 20 tilhørere til Sloths foredrag og Petrosjan og Korchnoi
 
   I aftes holdt Sloth så sit foredrag om TVP og VLK, der jo som mange sikkert har regnet ud er Tigran Petrosjan og Viktor Korchnoi. Vi kom igennem deres elendige barndom, Viktors værst i det tyskbelejrede Leningrad i 1941-43, og frem til deres første indbyrdes møde i 1946, hvor Tigran vinder. Vi hører så om deres storhedstid - og ikke mindst om Tigrans aktive kone! - og runder så af med deres sidste indbyrdes møde, hvor Viktor vinder. De mødes undervejs mange gange med cifrene 12-48-9 i Viktors favør! Igen et spændende Sloth-foredrag om to af de store!
 
   Filip Boe deltager pt. i Ungdoms-EM i Riga, og efter to halve blev det til sejr i 3. runde. I den anledning blev Filip udtaget til "random anti cheating control", læs nærmere herom på skak.dk her.
 
 

Thomas Overgaard til tops i Rema 1000
(19. og 20. august 2018) Af PE Nielsen

   Thomas Overgaard var bedst i Basis 2 med 4 points, mere end én over det forventede og dermed en pæn ratingfremgang!
 
   Der er her i weekenden spillet en 5 runders koordineret turnering i Skanderborg med Rema 1000 som sponsor. Nordre havde to spillere med blandt de 32 deltagende, og Thomas Overgaard Kristensen blev triumfator i Basis 2, som han vandt med 4 af 5! Thomas startede blødt med to remiser, men tog så fat og vandt de tre sidste! Nina Høiberg var ligeledes med, hun deltog i en utrolig jævnbyrdig Mester 1. Med sejr i sidste runde ville Nina være røget til tops, men det blev i stedet nederlag til Bjarne Light, og det betød i stedet jumboplads med 2 af 5 - en trøst er det dog, at Nina vandt 2 ratingpoints! Bjarne Light delte førstepladsen med Peter Grove, begge 3 points. Link til tavlerne her.
 
   WebRed.: Thomas har lige gjort mig opmærksom på, at Anna Hedelykke også deltog! Og det bliver ikke mindre pinligt af, at Anna blev nr. 2-3 i netop Thomas' gruppe! Anna scorede 3 points, 0,8 over forventet!
 
 
   VRS afvikler over to mandage (den 27/8 og den 3/9) en hurtigskakturnering over 8 runder, kig på den her.
 

Konsultationsskak og Foredrag ved Sloth
(18. august 2018) Af PE Nielsen

I torsdags var der konsultationsskak på programmet, og Formand Mikkel beretter: 
 
   Klubaftenen stod i samarbejdets tegn, og konsultationsskakken bød på to dramatiske, spændende og medrivende partier! Vi var et ulige antal, 7 mand, og besluttede, at de to højstratede (Dennis og Mikkel) skulle på hver sit hold, hvorfor det efter lodtrækning gav disse 2 mandskaber:
 
Team Fup:   Dennis, Steen C og Bjarne Lysgaard-Egeberg (Steen Larsen mødte til direktørtid og trådte ind på holdet efter ca 1 time.)    og
Team Holm: Mikkel, Filip, Ken og Albert. 

   Der blev spillet to partier á 40 min. + 10 sek pr træk, og Team fup vandt 2-0. Selvom man siger, at tabellen (eller ratingtallene for den sags skyld) aldrig lyver, ja så fik vi to dramatiske og spændende partier, hvor vi burde have vundet i hvert fald det ene! Nå, men stort tillykke til vinderne, for ja tabellen lyver jo trods alt ikke ;-)  
 

Næste torsdag kl. 19.15 er der så foredrag ved Jørn Sloth, der i år har dette emne for sit foredrag: "To af mine helte: TVP og VLK!". Grav lidt i hukommelsen og gæt med på, hvad initialerne står for! Og husk at komme i god tid, der bliver givetvis igen trangt i foredragslokalet!

   Sloth er igen vært for et spændende foredrag om russisk skak!

 

Festugeturneringen - også for Nordrefolk!
(18. august 2018) Af PE Nielsen

   Formanden har bedt mig reklamere for Festugeturneringen, der arrangeres af Chess House og meget behændigt er placeret en uge efter den egentlige Festuge! Konceptet fra sidste år gentages: 4 runders hurtigskak om fredagen og så 4 runder med EMT-tid lørdag og søndag. Der er en garanteret førstepræmie på 5.000 kr og 2. præmie på 2.000 kr, og for hver 8. deltager er der ratingpræmier på 1.000 kr og 500 kr. Nordre har pt. 5 deltagere (incl Igor, der jo rykker til SK68) blandt de i alt 77 tilmeldte, men der er skam plads til mange flere - også dig! - det hele forgår i Bellevue-hallerne i Risskov.
 
   Invitation og tilmelding her.
 
 

Flot indsats af Jan Rewitz
(18. august 2018) Af PE Nielsen

   I mit sommerfravær har Jan Rewitz deltaget ved Senior VM for hold og gjort det aldeles fremragende på et SK1968-hold! Jan spillede tredjebræt og blev holdets topscorer med 6½ af 9, læs nærmere i skak.dk's beretning fra den 19. juli her.
 
Jan Rewitz er blevet senior og nedtrapper arbejdet i busfirmaet, og det giver tid til skak igen! Jan rykkede op på ratinglisten og ligger nu på 2076  
 
 

Opstart, foredrag og dødsfald
(10. august 2018) Af PE Nielsen

Fra formand Mikkel Hansen har jeg modtaget følgende:
 
   Sæsonen 2018/19 skudt i gang: På denne (halv)-varme torsdag augustaften var vi 6 mand troppet op. Tre fra Nordre, to fra andre klubber og en på prøve. Bjarne Lysgaard-Egeberg og Vagn Jensen burde være kendt af de fleste, Albert Skjødt ser lige klubben an et par aftener, og  Søren Korsgaard og Michael Øe har valgt at slå deres folder i Nordre den kommende sæson - Velkommen til jer! - og så mig selv.
 
   Aftenens turnering blev vundet af Michael Øe (søn af Oluf hvis nogen skulle være i tvivl ;-) ), selvom han i et omskifteligt parti nok var lidt heldig mod mig :-/. Nå hyggeligt var det da, og mon ikke vi ser lidt flere til Konsultationsskakken næste torsdag kl. 19.00, så har varmen nok også lagt sig lidt ?!
 
   Foredrag for basisspillere: Per Hansen fra Haderslev holder foredrag i Syddjurs for basisspillere (1899 og nedefter) mandag den 24. september kl 18.30.
Uafhængige kilder siger, han skulle være en god og tankevækkende foredragsholder :-).
 
   Dødsfald: Finn Geneser sov i tirsdags ind efter nogen tids sygdom. Finn havde en doktorgrad i hjerneforskning ved Aarhus Universitet, Biomedicin, og han var stadig aktiv med det faglige, i alt fald til for ganske nylig. Også skakligt var han aktiv i klubbens turneringer, senest i Forårsturneringen. Æret være hans minde.
 
Afdøde Finn Geneser kunne man altid regne med i klubturneringerne  
 
 

Filip Boe i front i Hamborg
(5. og 8. juli 2018) Af PE Nielsen

   Filip Boe er ikke med i Chess House's IM-turnering, han har nemlig i stedet valgt at spille en IM-turnering i Hamborg. Og det går rigtig godt, Filip fører nemlig turneringen efter de fire første runder, han startede med en halv, men så vundet de næste tre partier! Normkravet til Filip er 6½. Følg med her.
 
   Filip opnåede desværre kun 6 points, igen en halv under normkravet. De 6 points rakte til en delt 2. plads.
 
 

Rigtig sommerskak i Chess House!
(3. juli og 8. 2018) Af PE Nielsen

   Jo, de lider i sommervarmen i Ches House! Ud over en IM-gruppe, spilles en Summer open med 30 deltagere, blandt disse er vores Nina Høiberg og Alfred Hedelykke. Som det fremgår af billedteksterne går det la-la for vore farver, men det kan jo blive bedre i de næste runder! Kig op i Chess House de næste dage, der spilles fra kl. 17.
 
   Link til IM-turneringstabellen her.
   Link til Summer Open turneringstabellen her.
   Link til live her.
 
Sådan gik det:
 
   IM-gruppen blev i meget overbevisende stil vundet af IM David Miedema med utrolige 8½ af 9, kun Jens Ove Fries opnåede remis imod David.
 
   Summer Open blev vundet af Mikkel Manosri med 6 af 7, et halvt mere end Vagn Jensen. Nina skuffede med 4 points, mens Alfred overraskede med samme score, ret flot i forhold til de forventede 2,3!
 
 

 

 

Efter to sejre (heraf den ene vist ret heldigt) tabte
Nina (tv) i 3. runde til Vagn Jensen

 

Trods tab til Lars Andersen i 3. runde er Alfred
(forrest th) startet hæderligt med 1 af 3

 

Efter 4 runder i IM-turneringen fører de to herrer til venstre med 3½ af 4 efter remis mod Jens Ove og sejr over Esmat

 
  

Ældre nyheder...