Nyheder
 

Sæsonen slutter i aften (27. juni 2011) Af Mads Borup
   
Sæsonen 2010/2011 slutter i aften med den den efterhånden traditionelle handicaplyn. Det er her ratingtallet + et terningeslag afgør hvor stort et handicap, den højere ratede spiller skal have i det enkelte parti. Der er hermed også din chance for at slå dem, der normalt er stærkere end dig og bedst af alt, lade dem dem lide med skod-stillinger fra start af; ganske som du selv så tit har prøvet :)
    De skarpeste af læserne har noteret sig at Chess House Sommerskak 2011 starter i aften også. Det er ganske korrekt, men der er plads til os alle og vi får bare lidt mere liv og underholdning på vores klubaften.

Vi ses i Nordre!


Jeg gi'r en omgang (6. juni 2011) Af Mads Borup
   
Til alle der deltager i første runde af Nordres Grand Prix 2011. Ja, det er nu den spilles og jo flere der deltager jo sjovere er turneringen. Vi spiller mandagene 6. Juni, 20. juni og 27. juni. Holdlyn, Hurtigskak og Handicapskak. Du kan læse mere om turneringen og det snedige pointsystem her

 

FM2011 (2. juni 2011) Af Lars Christiansen
   
Der spilles netop nu et stærkt besat Fyensmesterskab med deltagelse af blandt andet 6 x GM. For Nordre deltager FM Igor Teplyi, og hans strabadser kan følges LIVE her!

 

Generalforsamling (2. juni 2011) Af Lars Christiansen
   
Mandag blev klubbens ordinære generalforsamling afholdt - referat bringes i næste nummer af Nordre Nyt. Mads Borup afløser Lars Christiansen i bestyrelsen. De øvrige bestyrelsesmedlemmer på valg modtog alle genvalg.

 

Tilmelding til Pokalturneringen 42. maj 2011) Af Tom Petri
   
Så er det tid til pokalturneringen igen. I år er der fire rækker, men Nordre vælger nok i hvert fald at springe juniorrækken over!

I Elite- og bredderækken har vi dog stillet hold de sidste mange år og forventer at gøre det igen i år.

Seniorrækken er en relativ ny række med direkte tilmelding til finalestævnet. Nordre har ikke før stillet hold i denne, men jeg kan egentlig ikke se hvorfor vi ikke skulle, hvis vi kan samle et hold!

Tilmelding kan ske til formanden på 61337128 eller formandsmailen - individuelt eller holdvis - med angivelse af hvilken række(r) man ønsker at deltage i.

Det indledende kvalifikationsstævne spilles onsdag den 11. maj kl. 19.00 hos Åbyhøj Skakklub i Åbyhøj Bibliotek. Finalestævnet spilles pinsesøndag, 12. juni på hotel Scandic Odense. Se indbydelsen her.

 

Tilmelding til Nordres 33. Bededagsturnering (2. maj 2011) Af Lars Noe
   
Det er nu tid til at få sig meldt til vores 33. Bededagsturnering. Bemærk at det er muligt at tilmelde sig som enkeltperson, noget mange plejer at benytte sig af! Nordre sørger så for at indplacere dig på et passende hold. Tilmeldingsfristen er mandag den 16. maj.

Tilmelding til Lars Noe på tlf. 26 16 56 66 eller på mail.

Se i øvrigt indbydelsen via forsiden.
 

Nordres Materialer skal pakkes ud (1. april 2011) Af Knud Erik Juhl
Da vi af Chess House har fået vores klubliv placeret i et nogle papkasser på køkkengulvet, vil jeg høre, om der er et par stykker, der er interesseret i at få bragt materialerne i fin orden i nogle skabe i stedet. Det skulle gerne være snarest da kasserne står lidt i vejen.

Kontakt materialeansvarlig Knud Erik, du finder hans telefonnummer og mail via forsiden under punktet bestyrelse / ansvar.
 

Tom ny formand for Chess House (1. april 2011) Af Mads Borup
På den ordinære generalforsamling i Chess House i går aftes lykkedes det ikke at vælge en formand for Chess House. Den siddende bestyrelse havde ikke kunnet finde kandidater til posten trods ihærdige forsøg. Ligeledes manglede man kandidater til 2 øvrige bestyrelsesposter. Dette kan virke paradoksalt, når Chess Houses medlemstal er pænt over 100 og rigtig mange støtter foretagendet. Denne bredde enighed i skakkredsen om at Chess House er "bevaringsværdig" og bliver endnu mere vigtig i fremtiden, hvis afmatningen og det vigende medlemstal i klubberne fortsætter, affødte en alternativ løsning på formandsproblemet.

"Hvad nu hvis vi skiftedes til at være formand?" var det konkrete forslag fra et unavngivent afgående medlem af bestyrelse. Angiveligt inspireret af en svømmeklubs håndtering af samme mangel på frivillig arbejdskraft. Efter længere debat, især om regler og vedtægter vedtog man, at dette var værd at forsøge. Men igen stod man uden kandidater; der var ingen af de tilstedeværende, der meldte sig til at tage april-tjansen. Løsningen blev den simple, at der trækkes lod blandt medlemmerne om tjansen. Der stilles ikke konkrete forventninger til den enkelte måneds-formand; men det er oplagt, at når det kun er en måned, er det til at overskue og så vil langt de fleste kunne yde en solid indsats. Tilmed får man en masse forskellige personligheder, opfattelse, ideer osv. ind i bestyrelsen, og den øvrige bestyrelse består jo stadig af 2-årige poster, hvilket vi sikre kontinuiteten. Vi vil rende ind i slendrianer, der ikke vil være opgaven voksen, og generalforsamlingen var enige om, at det måtte vi leve med. Vi kan ikke tvinge folk til at yde en ekstraordinær indsat; men da vi jo alle er medlemmer af Chess House, er vi naturligvis også opsatte på, at foreningen ikke bare skal overleve, men også trives og udvikles. Skulle en enkelt person nægte at påtage sig sit formandskab, vil det naturligvis medføre eksklusion af foreningen.

Et forslag om mulighed for at booke en formandsperiode forud blev nedstemt med begrundelsen, at det vil fjerne spontaniteten, ideerne og de gode løsninger.

Den efterfølgende lodtrækning magede det således, at Tom Petri er formand i april måned. Generalforsamling er i øvrigt suspenderet, da man manglede kandidater til de øvrige bestyrelsesposter og optages igen torsdag den 21. april kl. 18:30. Lad os håbe den nye formand kan finde de nødvendige kandidater.
 

Holdturneringerne afsluttet (23. marts 2011) Af PE Nielsen
Så er årets holdturneringer afsluttet. Det blev til en gang oprykning, en forbliven samt desværre en nedrykning.
    Nedrykningen stod førsteholdet for i Xtracon-ligaen, hvor parløbet mod SK 1968 blev tabt i det afsluttende stævne. SK 1968 fik skrabet en del points sammen, mens vi gik ned mod to af de absolutte tophold. Vi kom dog til at spille en afgørende rolle i topstriden, hvor tre hold havde dødt løb i brætpoints. Jetsmark tog mesterskabet på matchpoints foran de to hold vi mødte, K41 og Sydøstfyn.
    Andetholdet klarede sig i år fri af nedrykningsgalskaben i 2. Division - 2½ nedrykkere - ved at tage en forrygende 7½-½ sejr over agterlanternen Nørresundby II.
    Klubben får dog igen noget overraskende et Mesterrækkehold, idet Tredjeholdet, der før sidste runde lå på 3. pladsen, rykker op efter en 7-1 sejr over Hinnerup, godt hjulpet af Hinnerup, der kun stillede med 5 mand. Silkeborg II blev nr 2, de fik "kun" 2 gratis point og havnede et point efter Nordre! Også SK 1968 IV blev sikkert passeret, idet holdet tabte 3½-4½ til VRS II - alt flaskede sig - til lykke!! Men man må nok konstatere, at tiden er inde til, at man i de nedre rækker går fra 8 mands hold til 6 mands!
 

Klubmesterskabet godt i gang  (23. marts 2011) Af PE Nielsen
Årets klubmesterskab har med 18 deltagere desværre ikke så mange  - og stærke - deltagere som de foregående år.
    Efter 3 runder fører Jan Rewitz mesterskabsklassen med 3/3, Per Hansen har 2½/3 og Steen Christensen 2 plus et udsat mod Hardlei. Også Peer Ole Pedersen med 1½/2 kan blande sig, så det tyder meget spændende med gode muligheder for en ny klubmester, idet kun Hansen af disse tidligere er blevet mester.
    Basisklassen er desværre skæmmet af mange afbud, men Finn Geneser og gæst Allan Corneliussen har begge 2 af 2, mens Jørgen Rudbeck har 2 af 3.
 

Tilmeldingsfrist udsat til fredag (14. februar 2011) Af bestyrelsen
 
  Tilmeldingsfristen til Nordres åbne klubmesterskab er forlænget til fredag den 18 februar kl. 18.00. Tilmeldinger gives stadig til enten Tom eller Steen. Se oplysninger og allerede tilmeldte nedenfor.
    Bemærk også, at der i turneringen dispenseres for reglen vedrørende fremmøde, således der i stedet accepteres 1 time.


Nordres åbne klubmesterskab 2011
(9. februar 2011) Af Mads Borup
Via forsiden kan du finde dette link til indbydelsen til vores årlige åbne klubturnering.

Pt. er det lidt sløvt med tilmeldingshastigheden, så lad os få den op. Som du kan se i indbydelsen kan du tilmelde dig til Tom pr. mail eller tlf.; men Steen tager også hjertens gerne imod tilmeldinger. Det kan gøres på 26 39 70 42.

I skrivende stund er følgende tilmeldt (opdateret 14. feb.):

Tom Petri, Nordre
Jan Rewitz, Nordre
Steen Farup Christensen, Nordre
Mads Borup, Nordre
Allan Corneliussen, Århus/Skolerne
Nicklas Corneliussen, Århus/Skolerne
Jørgen Rudbeck, Nordre
Knud Erik Juhl, Nordre
Leif Nørholm, Nordre
Henning Kragelund, Nordre
Finn Geneser, Nordre
Uffe Vestergård Thomassen, Nordre
Christian Thye, Nordre
Peter Marstrand, Nordre
Peer Ole Pedersen, Nordre
Lars Christiansen, Nordre
Per Hansen, Nordre
Mikkel Hansen, Nordre
Kim Hardlei, Nordre
 

 

Årets Skakspiller 2010 (31. december 2010) Af Mads Borup
Afgøres af DSU's medlemmer gennem en afstemning. Du kan stadig nå at stemme, indtil 1. januar 2011 kl. 12:00. Se de nominerede her, hvor der også er et link til afstemningen. Bemærk at Nordres 3 største talenter Igor Teplyi, Johnni Veng og Jørn Sloth alle er nominerede !!!

 

Juleafslutning (19. december 2010) Af Mads Borup
Tre gode grunde til at vi ses i morgen i klubben:
1. Vi afholder ekstraordinær generalforsamling.
2. Vi holder juleafslutning med gløgg og æbleskiver.
3. Vi spiller en åndssvag turnering med tåbelige skak-regler, som altid viser sig at blive ... hylende morsom

 

Efterårsmesterskabet i lynskak (19. december 2010) Af Poul Erik Nielsen
9 var mødt op til Efterårsmesterskabet i lynskak. Vi spillede alle mod alle, de fire bedste gik videre til semifinalerne, hvor nr. 1 skulle møde nr. 4 og nr. 2 møde nr. 3.

Mads Boe var her suveræn, han vandt de første 5 ... Også Leif Møller, Peer Ole Pedersen og Tom Petri rykkede godt, værre gik det for mig, først nederlag til Peer Ole, så remis mod Leif, og så tab mod Tom. Kravet til mig var derfor en sejr over Mads Boe i 7. runde, og det lykkedes, da jeg heldigt fik et sloggerslag ind. Jeg skulle stadig vinde resten, hvilket utroligt lykkedes - mod Steen C var jeg en hel officer nede, og Steen nød situationen med hånlige kommentarer. Det lykkedes mig med et minut mindre at presse Steen i tidnød, hvor han tabte - en utrolig heldig semifinaleplads!

I sidste runde besejrede Leif Peer Ole og sikrede sig den 3. semifinaleplads. Peer Ole røg ud i omkamp mod Tom om den sidste plads, Tom trak hvid i sudden death, og i en vanvittig afslutning nåede Tom ikke at vinde tårnslutspillet, brikkerne væltede de sidste sekunder rundt på banen og det endte i kaos! Tom erkendte dog, at remis var ok, hvorved Peer Ole fik den sidste semifinaleplads.

Jeg har ofte mødt Leif i en semifinale med succes til følge, og denne aften blev ingen undtagelse: Leif kom godt ud af det med hvid, men formåede ikke at færdiggøre det, jeg slog kontra og vandt. Og parti 2 vandt jeg ret hurtigt efter en fingerfejl af Leif.

I den anden semifinale havde Peer Ole vist godt fat i Mads, men kort før matten blev partiet remis, da begge "vinger" faldt! I det andet parti var Mads usvigelig sikker, og han var klar til at møde mig i finalen.

Dette opgør er også en klassiker, og næsten altid - om ikke altid! - med Mads som vinder. Således også denne aften, men kun med cifrene 2-1. Mads vandt sikkert det første, mens han unødvendigt, overmodigt og tvivlsomt ofrede i det andet med stor tidsforbrug til følge. Siden fumlede jeg officeren væk, men jeg vandt alligevel på tid - så til sudden death: Mads fik de hvide. Åbningen var relativ fredelig, men pludselig gik jeg væk fra dækningen af en centrumsbonde, og så var der ingen nåde!

Mads Boe blev dermed en relativ sikker og fortjent vinder af Efterårs Lyn, tillykke!

 

Ekstraordinær generalforsamling (29. oktober 2010) Af Lars Christiansen

Bestyrelsen indkalder hermed til ekstraordinær generalforsamling i Nordre Skakklub
 

Mandag den 20. december 2010 kl. 19.30
 

I Nordre Skakklubs nye lokaler på Kathrinebjergvej 111A.
 
Dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling:
1. Valg af dirigent
2. Valg til bestyrelsen

- Valg af formand (Lars Christiansen fratræder som annonceret
på den ordinære generalforsamling)
- Valg af 1 bestyrelsesmedlem

3. Eventuelt
 

Den almindelige juleafslutning afholdes efter generalforsamlingen.

 

Arbejdskraft søges til flytningen. (17. oktober 2010) Af Mads Borup
   
Lørdag den 20. november kl. 9 flytter Chess House og Nordre Skakklub til de nye lokaler. Hertil skal bruges manual arbejdskraft, altså dig! Meld dig til Lars C på tlf. 21 68 65 35 eller mail: - Please!
 

Nordre flytter (17. oktober 2010) Af Mads Borup
   
Fra søndag den 21. november spiller Nordre Skakklub på adressen Kathrinebjergvej 111A. Det er naturligvis Chess House, der flytter adresse og Nordre har valgt at flytte med til de nye lokaler som er "væsentlig mere moderne og lyse". Jeg har endnu ikke set lokalerne og kan ikke kommentere på dem, men bestyrelsen for Chess House er begejstrede!
    Nordres ibrugtagning af lokalerne sker søndag den 21. oktober kl. 12:00 når 2. division gr.4 byder på Nordre 2 - Skørping.
 

Skanderborg GM 2010 (18. oktober 2010) Af Mads Borup
   
Dette er Skanderborgs 3. GM turnering og selvom det ikke er en super-GM turnering som de foregående 2 sambo-cup'er er det en interessant gruppe og dejligt at have stormesterskak igen i Østjylland. Vores egen Igor Teplyi er inviteret med, hvilken er fin gestus fra Skanderborgs side. Igor, Jackie Andersen og Mads Andersen udgør nok Østjyllands hotteste trio for tiden (Undskyld Veng, Stonie og andre) og Jackie spiller da også med i turneringen. Mads Andersen deltager i stedet i ungdoms-VM! Mens Igor og Jackie formentlig spiller efter IM-normen, så har et par andre lokale kendinge, Nicolai V. Pedersen og Klaus Berg her fået chancen for at score en GM-norm.

    Igor er ikke kommet godt fra start resultatmæssigt. ½ point er det blevet til, men der har været stillinger til mere har jeg ladet mig fortælle. Jeg skal ikke gør mig klog på den del, her må vi vente på Igors egen beretning. Stilling, resultater og live-dækning finde du via www.d2d4.dk.
Resten af uge spilles der fra kl. 14.00 dog starter sidste runde lørdag den 23/10 kl.10.00.
 

Nordre Efterår EMT 2010, 2. runde (7. september 2010) Af Mads Borup
   
2 runder er spillet og alt går som forventet. Favoritterne vinder og afbuddene er mange.
Tilmed er eneste storfavorit, der er snublet, Martin Bækgaard, som i anden runde tabte til Steen F. Christensen - Helt som forventet vil Steen nok kækt tilføje, da han også slog Martin sidste år. Vi er mange, der føler med Martin!
Steen med tilnavnet fup er den berømte centerforward, der kan være usynlig i hele kampen og så pludselig score det afgørende mål.
    3. runde spilles mandag den 20. september, så der skulle være rigelig tid til at få afviklet de udsatte partier og tilmed er mandag den 13. afsat til dette i klubben. I kan også spille i andre klubber eller i Chess House; og få nu partierne afviklet, så vi kan få en rimelig rundelægning. 
 

Nordre Efterår EMT 2010 (29. august 2010) Af Mads Borup
   
Så går det løs! 36 deltagere, flere fra andre klubber og et par nye medlemmer - Dejlig start på skak-sæsonen 2010/11.
Vi lægger ud med 6 udsatte partier og jeg vil derfor minde om, at disse skal afvikles inden 14 dage. Dette primært af hensyn til rundelægningen og også alm. høflighed overfor resten af deltagerne.
Som du vil se på turneringsskemaet, mangler jeg en masse telefonnumre. Du bedes derfor sende mig dit telefonnummer, hvis det ikke er på skemaet.

God turnering!
 

Bymatch (27. august 2010) Af Lars Christiansen

Bymatchen 2010 
Viby Skakklub inviterer hermed til den traditionsrige bymatch mellem Århusklubberne Nordre, Århus Skakklub/Skolerne, SK1968 og Viby Skakklub. 
    Hvornår: Tirsdag den 7. september 2010 kl. 19.30. Turneringen forventes at være færdig omkring 22.30. 
    Hvor: I Viby Skakklub klublokaler, Lokalcenter Viby-Rosenvang, Kongsgårdsvej 6, 8260 Viby J. 
    Turneringssystem: Der spilles 3 runders alle-mod-alle turnering. Hvert hold består af 12 spillere + reserver. Det tilstræbes at hver klub stiller op med et bredt udsnit af styrkelisten. 
    Betænkningstid: 25 minutter pr. spiller pr. parti. Bemærk: Der spilles ikke med tidshandicap! 
    Forplejning: Der kan købes øl/vand/kaffe/the og kage på spillestedet. 
    Tilmelding til Lars Christiansen på mail eller tlf. 21686535 senest fredag den 3. september.

1. runde klar (27. august 2010) Af Lars Christiansen
   
Første runde i efterårsturneringen ses herunder. Vær opmærksom på afbud. Turneringsskemaet på forsiden vil blive opdateret med turneringsskema og telefonnumre snarest.
    Vi er hele 36 deltagere denne gang, og her en opfordring til at komme i god tid mandag. Inden turneringsstart skal det igen understreges, at udsatte partier skal være afviklet efter senest 14 dage - med mindre andet er godkendt af turneringslederen. Det kan derfor være en god ide at aftale nyt spilletidspunkt når du melder afbud!
    1. runde:

Hvid Sort
IM Klaus Berg Mikkel Hansen
Mads Borup FM Igor Teplyi
FM Tom Petri Kim Hardlei
Ali Ghani FM Martin Matthiesen
FM Martin Bækgaard Micha Pudlo
Jørgen Rudbeck Lars Hansen
Torben Kyhl Sørensen Lars Christiansen
Nicklas Corneliussen WIM Nina Høiberg
Jan Rewitz Leif Nørholm
Knud Erik Juhl Peer Ole Pedersen
Per Hansen Anton David
Brian Pedersen Hvid Lars Noe
Per Oehlerich Henning Kragelund
Finn Geneser Rasmus Lundberg Nielsen
Mikkel Nørgaard Thomas Overgaard
Per Mikkelsen Steen Farup Christensen
Allan Corneliussen Uffe Thomassen
Thomas Nielsen Esben Nicolaisen

Rød = afbud til første runde

Feltet i Nordre Efterår EMT 2010 (27. august 2010) Af Lars Christiansen
   
Her er de tilmeldte til efterårsturneringen. Bemærk enkelte ændringer i både deltagere og rating:

IM Klaus Berg 2412 Skanderborg
FM Igor Teplyi 2405  
FM Tom Petri 2265  
FM Martin Matthiesen 2257 SK1968
FM Martin Bækgaard 2239 Jetsmark
Lars Hansen 2216 SK1968
Torben Kyhl Sørensen 2144 Skødstrup
WIM Nina Høiberg 2140  
Jan Rewitz 2033  
Peer Ole Pedersen 2023  
Per Hansen 2014  
Lars Noe 1970
Per Oehlerich 1929
Rasmus Lundberg Nielsen 1878  
Mikkel Nørgaard 1864  
Steen Farup Christensen 1863  
Allan Corneliussen 1850 Århus/Skolerne
Esben Nicolaisen 1844 Mårslet
Mikkel Hansen 1840  
Mads Borup 1822  
Kim Hardlei 1810
Ali Ghani 1800
Micha Pudlo 1738 Viby
Jørgen Rudbeck 1727
Lars Christiansen 1724  
Nicklas Corneliussen 1690 Århus/Skolerne
Leif Nørholm 1649  
Knud Erik Juhl 1617
Anton David 1616  
Brian Pedersen Hvid 1600
Henning Kragelund 1522
Finn Geneser 1492  
Thomas Overgaard 1479 Viborg
Per Mikkelsen 1450  
Uffe Thomassen 1435
Thomas Nielsen 1225 Evans

 

Nordre Efterår EMT 2010 (22. august 2010) Af Mads Borup
   
Tilmeldingsfristen er 25. august kl. 21.00 (indbydelsen), altså på onsdag. Her er de foreløbigt tilmeldte:

FM Igor Teplyi 2405  
FM Tom Petri 2269  
FM Martin Matthiesen 2257 SK1968
FM Martin Bækgaard 2239 Jetsmark
Lars Hansen 2216 SK1968
Torben Kyhl Sørensen 2144 Skødstrup
WIM Nina Høiberg 2140  
Jan Rewitz 2033  
Peer Ole Pedersen 2023  
Per Hansen 2014  
Lars Noe 1970
Per Oehlerich 1929
Rasmus Lundberg Nielsen 1878  
Mikkel Nørgaard 1864  
Steen Farup Christensen 1863  
Allan Corneliussen 1850 Århus/Skolerne
Ali Ghani 1850
Esben Nicolaisen 1844 Mårslet
Mikkel Hansen 1840  
Mads Borup 1822  
Kim Hardlei 1810
Micha Pudlo 1738 Viby
Jørgen Rudbeck 1727
Lars Christiansen 1724  
Nicklas Corneliussen 1690 Århus/Skolerne
Brian Pedersen Hvid 1650
Knud Erik Juhl 1617
Leif Nørholm 1617  
Anton David 1616  
Tobias Dreisler 1576 Hinnerup
Henning Kragelund 1522
Finn Geneser 1492  
Thomas Overgaard 1479 Viborg
Uffe Thomassen 1453
Per Mikkelsen 1450  
Thomas Nielsen 1225 Evans
     

Politikken Cup (2. august 2010) Af Steen F Christensen
   
Nordre har i år 3 deltagere med i Politikken Cup - Tom Petri, Leif Nørholm og Johnny Veng. Efter anden runde har Leif 1point og Johnny og Tom 2 point
I tredje runde (søndag) skulle Leif møde Christian Harstad 2044 fra Norge, mens Tom og Johnny røg på live brætterne mod hhv. verdens nr. 8 Pavel Eljanov 2755 seeded 1 og Bartlomiej Macieja 2639 seedet 4.

    Tom kom hurtigt med de sorte under stort pres og blev næsten blæst væk og i træk 24 var det tid til sige tak for i dag.
Johnny spillede med de hvide og kom godt ud af åbningen og med mine beskedne skakevner, mener jeg faktisk at Johnny minimum havde lige spil omkring træk 18 måske stod han endda lidt bedre. Kort efter fik han tilkæmpet sig en bonde. Har ikke styr over om han skulle have vundet, men Bartlomeij fik senere en bonde tilbage og det endte med en deling af pointet. Super flot!
Leif tabte desværre til nordmanden - ved desværre ikke hvordan :-(

    Johnny skal i fjerde runde med sort møde anden seedede Surya Shekhar Ganguly 2655 og det bliver spændende at følge med.
Tom Skal med de hvide møde Tobias Valentin Rostgaard 2104, så vi må håbe at han kommer på de øverste brætter igen.
Leif skal have sort mod Tor Joensen 1379 så mon ikke at det giver et point :-)

    Det hele kan følges på www.politikkencup.dk

 

Igor vinder Horsens Lang Weekend (29. juli 2010) Af Steen F Christensen
   
I Horsens Lang Weekend EMT deltog 3 spillere fra Nordre. Nina, Igor og undertegnede. Som de fleste nok har læst på DSU, vandt Igor turneringen. At der var 86 deltagere, heraf 4 IM’er, den uortodokse og altid farlige Jackie Andersen (IM norm i Chess House sommerskak) samt en masse andre stærke spillere med, gør præstationen ekstra flot.

    Runderne forløb i starten rigtigt godt for alle Nordre folkene. Igor fortsatte dog hele linen ud :-)
Igor vandt planmæssigt over jan Oehmichen, 1785 Henrik Mortensen 2011 og en Nordmand på 2177. Herefter remis mod Karsten Rasmussen 2458, remis mod Stefan Wiecker 2151, sejr mod Nicolai Löwenstein 2108 og sluttelig en sejr i sidste runde mod Jacob Carstensen 2292 som sikrede en sikker førsteplads og et ratingtal over de 2400.
    Nina vandt over Bo Munksgaard 1649, Ole Knudsen 1870, remis mod Klaus Berg, tabte til Nicolai Löwenstein 2108, vandt over Daniel Andersen 1854, tabte til Jackie Andersen 2297 og vandt til slut over Jon Götz Capion 1889.
    Jeg vandt over Michael Christensen 1266, remis mod en Nordmand 2135 og spillede i 3. runde remis mod Lars Hansen 2230. Jeg skulle faktisk have vundet over nordmanden. Tilskuer Johnny Veng påviste tilmed en gevinst mod Lars Hansen. Herefter tabte jeg til endnu en Nordmand 2177, vandt over Micha Pudlo 1694, tabte til Henrik Mortensen 2011 for at slutte med en gevinst mod en meget ung fremad stormende Jesper Søndergaard Thybo 1750.

    Alt i alt en rigtig dejlig turnering der på det kraftigste kan anbefales. Omgivelserne var rigtigt hyggelige, arrangørerne specielt Tim Bjerre gjorde alt for, at man følte sig velkommen og ikke mindst var maden til en billig penge helt fantastisk. Bemærkede at madmor på det nærmeste måtte presse en ekstra dansk bøf ned i halsen på Poul Rewitz, selvom at han havde fået øst ekstra op to gange i forvejen. :-)Igor med i NIKI OPEN i Tjekkiet
(5. juli 2010) Af Lars Christiansen
   
Igor Teplyi deltager i disse dage i den stærke turnering NIKI OPEN i Nachod, Tjekkiet. Efter 3 runder har Igor maks. efter sejre over henholdsvis Jiri Molnar (1876), Petr Partys (2060) og Milos Kozak (2213), og han skal tirsdag møde GM Leonid Volosin. Der spilles 9 runder med sidste runde søndag den 11. juli. Det ser ud til at der er 1 (!) LIVE-bræt hver dag, så med lidt held kan Igors strabadser ved brættet følges her.

 

 


Ældre nyheder...

 

Fritidscentret Skovvang