Nyheder


Nyere nyheder

Juleafslutning (21. dec. 2007) Af Poul Erik Nielsen
  
Efter en hyggelig julefrokost med formanden som suveræn vært, stod den igen på juleskak med specialregler.
Da vi kun var 12 deltagere og formanden fornuftigt havde henlagt osten som ta' selv under turneringen, var der i modsætning til tidligere mulighed for at få afviklet juleskakturneringen inden det blev tirsdag!
   Der var som sædvanlig pudsige situationer, og det er en disciplin, der passer Steen Fup Christensen godt! Han nåede da også frem til finalen, hvor han mødte regelsætteren, mig! Det blev "Konger går som dronninger hele partiet", en vanskelig disciplin, ikke mindst når man har vundet materiale og skal til at have fat i den hurtige konge! Det gik ud over stepperne, og Steen var i alvorlig knibe, også på tiden. Men pludselig gav jeg ham chancen, og "haps" snappede han min konge med sin! 
   Steen var gået hele vejen og blev julemester 2007!

Svindel og Humbug...


Julefrokost
(6. dec. 2007) Af Lars Christiansen

   Mandag den 17. december afholdes den årlige julefrokost i vores lokaler i Chess House, bemærk at vi starter præcist kl. 18:45!
  
   Tilmelding i klubben senest mandag den 10. december, eller til formanden på telefon 21 68 65 35 eller formand@nordre.dk senest fredag den 14. december. Prisen er 50,- kr (juniorer dog kun 20,- kr) for mad incl. én genstand.

   Efter frokosten er der lynturnering med specielle juleregler, skiftende fra runde til runde. Der medbringes en julepakke til en værdi af 15-20 kr. Pakkerne indgår som præmier, men kun til dem, der selv har haft en gave med.

   Vel mødt!
 


Poul Erik Nielsen efterårsmester i lynskak
(6. dec. 2007) Af Lars Christiansen
  
Efterårsmesterskabet og første halvdel af klubmesterskabet blev afviklet mandag den 3. dec. Lidt (læs: helt vildt) skuffende havde kun 10 medlemmer valgt at stille op. Dette forhindrede dog ikke de fremmødte i at have en god turnering. På grund af den begrænsede deltagelse, blev der spillet i én stor gruppe alle-mod-alle, med efterfølgende semifinale mellem de fire bedst placerede. Fem mand skilte sig fra starten ud i kampen om de fire semifinalepladser; Poul Erik Nielsen, Leif Møller, Niels Danstrup, Jan Rewitz og Martin Bækgaard.
   Poul Erik lagde ud med en tumultarisk første runde mod Leif, hvor Poul Erik først var foran med en hest, siden lod et tårn stå i slag, og derefter endnu en kvalitet. Det lykkedes dog Leif at formøble stillingen væk og gå mat(!). Da ingen af forhåndsfavoritterne satte point til mod de øvrige deltagere, blev de indbyrdes opgør udslagsgivende. Og der blev gået til stålet. Da Leif og Niels, som de første og eneste, enedes om remis i sidste runde, måtte Jan Rewitz vige fra den ene plads i semifinalen, som dermed fik følgende sammensætning:

Poul Erik Nielsen – Niels Danstrup
Martin Bækgaard – Leif Møller

Niels angreb med de hvide brikker sorts kongestilling, men Poul Erik ofrede effektivt en kvalitet for modspil og kontraangreb, åbnede hvids kongestilling og forvandlede a-bonden til Dronning. I andet parti lod Poul Erik et tårn stå i slag, og Niels udlignede. I den anden semifinale var stillingen efter to tætte partier med en gevinst til hver, også lige. Finalisterne måtte derfor findes i omkamp, hvor hvid med 6 minutter på uret skulle vinde over sort med 5 minutter på uret. Efter lidt panik over at minutter var blevet til timer på digitalurene (jeg lærer sikkert aldrig at stille dem…) spillede Poul Erik og Martin sig i finalen. Danstrup gik med de sorte mat, og Martin vandt efter en springergaffel. 
   Poul Erik vandt efterfølgende to tætte finalepartier over Martin og blev dermed efterårsmester i lynskak – tillykke! Alle kom på tavlen i turneringen, og basisspillerne havde flere gange favoritterne i tovene, men manglede lige det sidste held. Specielt Teis spillede flere jævnbyrdige partier som sagtens kunne have givet gevinst. Bedste basisspiller blev dog Knud Erik Juhl, ganske vidst på lodtrækning…
 

Efterårsmesterskab i lynskak (28. nov. 2007) Af Lars Christiansen

   Mandag den 3. december er det tid til efterårsmesterskabet og første halvdel af klubmesterskabet i lynskak!

   Det tilstræbes at inddele deltagerne i 2 indledende og jævnbyrdige grupper, hvor fra de to bedstplacerede i hver gruppe spiller semifinale, således 1 i grp. 1 møder 2 i grp. 2 og omvendt. Semifinale og finale afvikles som dobbeltrunde. Hvis der efter de 2 ordinære partier er ligestilling, spilles ét tredje parti, hvor hvid har 6 minutter og skal vinde mod sorts fem minutter. Farve afgøres ved lodtrækning.

   Indskud kr. 20,- Præmier afhængig af deltagerantal. Tilmelding i klubben på aftenen senest kl. 19.15!

Vel mødt!


Esben Nicolaisen Danmarksmester!
(26. nov. 2007) Af Lars Christiansen
  
Esben Nicolaisen fulgte på fornemste vis op på sin sejr ved de Jyske Mesterskaber i skoleskak tidligere på året, ved i weekenden også at sikre sig titlen som Danmarksmester i skoleskak i aldersgruppe B. Ved stævnet dystes der i hurtigskak med en halv time på uret, og Esben demonstrerede med tydelighed sin stigende formkurve ved at vinde gruppen for spillere født i 1991/92 med 6 point af 8. Gruppesejren giver ligeledes automatisk kvalifikation til de Nordiske mesterskaber i skoleskak, som bliver afholdt i Danmark til februar. Resultater, informationer og billeder fra stævnet kan ses her. Et stort tillykke til Esben!
 

Særarrangement udgår (22. nov. 2007) Af Lars Christiansen
  
Det annoncerede særarrangement på mandag den 26. nov. udgår, og vi afholder i stedet almindelig klubaften med god tid til analyser af partier fra holdturneringerne eller lynskak.
 

Søndagens kampe i holdturneringerne (17. nov. 2007) Af Lars Christiansen
  
Søndag skal 3 Nordrehold i aktion i Studenterhuset. Førsteholdet møder Århus Skakklub/Skolerne, andetholdet møder det stærktbesatte hold Viborg og tredjeholdet møder Viby II. I alt fem kampe afvikles.

Dato og kampstart Liga/Division/Række Runde Hjemmehold Udehold  
Søndag 18. nov. kl. 12.00 Skakliga 3 Århus/Skolerne I - Nordre I
Søndag 18. nov. kl. 12.00 1. division grp. 2 2 SK68 I - Herning
Søndag 18. nov. kl. 12.00 2. division grp. 4 2 Århus/Skolerne III - SK68 III
Søndag 18. nov. kl. 12.00 2. division grp. 4 2 Nordre II - Viborg
Søndag 18. nov. kl. 12.00 Mesterrække 2 Nordre III - Viby II


Sidste runde i klubturneringen
(17. nov. 2007) Af Lars Christiansen
   Efterårets klubturnering i Nordre sluttede for andet år i træk med IM Klaus Berg som suveræn vinder. Suveræn da sejren blev hjemført ved afgivelse af kun én enkelt remis til turneringens samlede nummer to Tom Petri. Klaus havde inden sidste runde et forspring på et halvt point til netop Tom Petri. Fra sin plads ved siden af, kunne Klaus se Petri udmanøvrere Kim Hardlei. Sidstnævnte har spillet en fremragende turnering. 4½ point blev det til – med en forventet score på 0,68 vel at mærke. Denne score inklusiv et tabt parti mod Per Oehlerich hvor tidnøden kunne have sendt pointet i begge retninger. Petri var dog for står en mundfuld, og efter at have vundet et tempo i åbningen kørte Tom sikkert sejren hjem. Klaus skulle således vinde over vores nyslåede førsteholdsspiller Thomas Klitgaard for den udelte turneringssejr. Stillingen var længe balanceret, men Thomas måtte aflevere et par bønder inden slutspillet, og senere en springer for en enkelt bonde, og Thomas opgav ved udækkelig mat. Endnu engang tillykke til Klaus Berg med den samlede turneringssejr. 

Tom Petri (tv.) og IM Klaus Berg (th.)

Igor Teplyi (tv.) og Martin Bækgaard (th.)

Nina Høiberg sluttede stærkt af med en hurtig sejr over Janus Christensen og tog sig dermed af tredjepladsen i øverste ratinggruppe – i øvrigt også den samlede tredjeplads. Martin Bækgaard kæmpede længe for det hele point mod Kresten Hagen. Kresten forsvarede sig dog flot og holdt remis i et tårnslutspil med dobbeltbonde i f-linien mod a- og h-bonde. Igor Teplyi og Johnny Veng skulle begge vinde for ikke at tabe rating, og der blev fra start gået til stålet. Johnny gav en kvalitet for en bonde og et dynamisk løberpar. Det spændende parti fandt dog ingen vinder, da man enedes om remis i tidnøden i en uklar stilling. Jan Rewitz tog sig kærligt af Jørgen Rudbeck – en behandling der sluttede med mat af dronninger på g1 og h2! Peer Ole Pedersen kom hurtigt i tidnød mod Bjørn Ochsner, og tidnød og en junior mesterspiller plejer som regel at være en farlig cocktail. Det skulle også vise sig at være sandt for Peer Ole, som efter at have tabt et par bønder også måtte aflevere en officer. En flot gevinst til Bjørn. Peter Grove vandt over Per Mikkelsen i et parti jeg ikke nåede at se. 
   Kravet til Mads Borup var fuld gevinst i sidste runde mod Esben Nicolaisen, hvis status som mesterspiller skulle fastholdes. Mads fik da også hurtigt en fordel, men Esben gav sig ikke så let. Efter flere taktiske spillopper måtte han dog bøje sig for Mads’ fribønder i centrum – sikkert point. Hans Rasmussen mødte med de hvide brikker Mikkel Nørgaard. De to endte i slutspil med dronning, tårn og løber plus bønder. Efter afslået remistilbud, lavede Mikkel efter sigende en fejl i tidnøden og tabte et tårn – et ærgerligt nederlag i en eller lige stilling. Mikkel Hansen vandt hurtigt over Steen Christensen – jeg nåede desværre ikke at se hvordan. Undertegnede havde allerede om onsdagen afviklet mit parti mod kasserer Lars Noe. En klassisk afslået dronninggambit gav en lille fordel til hvid efter åbningen, men sort holdt stand og fik tilkæmpet sig sit tabte terræn tilbage. I sorts kontra overså jeg en kombi og måtte give en kvalitet. Jeg var parat til at give op, da kassereren overså en springergaffel, og senere endnu en – en heldig sejr! Henning Kragelund og Alexander Jensen vandt begge deres sidste parti uden kamp. Phillip Møller mødte aldrig frem mod Henning, og Henning Andersen måtte melde afbud kort for rundestart. Alexander har spillet sig flot op i sidste halvdel af turneringen, og blev med sidste rundes resultat to’er på deling med undertegnede. Knud Erik Juhl havde allerede inden runden sikret sig gruppesejren, så dagens nederlag til Per Oehlerich fik ingen betydning. Gruppesejr til Knud Erik og igen +1700 i rating. Tilgengæld betød resultatet at Per Oehlerich holdt sit forspring og tog sejren i midterste ratinggruppe et halvt point foran Hans Rasmussen og Mikkel Hansen. Tillykke til præmietagerne!

Sæsonstart i Skakligaen og Divisionsturneringen (8. nov. 2007) Af Lars Christiansen
   
Skakligaen og Divisionsturneringen skydes begge i gang i weekenden. I Skakligaen spilles dobbeltrunde – i år igen med Nordre som deltager - med første runde lørdag kl. 14.00 og anden runde søndag kl. 10.00. Der spilles som sædvanligt i Studenterhuset, og weekenden byder på ikke færre end 10 kampe. 
    Førsteholdet ligger hårdt ud mod de seneste 7 års forsvarende danske mestre fra Helsinge, som i stærkeste opstilling stiller med bl.a. GM Peter Heine Nielsen, GM Emanuel Berg og GM Lars Schandorff. 
    I divisionsturneringen får Nordre II en noget blidere indledning på sæsonen, og møder i 2. divisionens gruppe 4 SK68 III, i en kamp hvor andetholdet er klare ratingfavoritter. Kampen startes søndag kl. 12.00.
    Mesterrækkeholdet tager også hul på sæsonen søndag kl. 12.00, og møder Rokaden fra Randers.
Skal man ikke selv spille, er der rig mulighed for at se kampene og de mange stærke spillere. Studenterhuset er åbent for alle, og der er ligeledes åbent i Studenterhusets café i kælderen. Nedenfor ses oversigt over samtlige kampe som afvikles i Studenterhuset denne weekend:

Dato og kampstart Liga/Division/Række Runde Hjemmehold Udehold
Lørdag 10. nov. kl. 14.00 Skakliga 1 Århus/Skolerne - Aalborg
Lørdag 10. nov. kl. 14.00 Skakliga 1 Nordre I - Helsinge
Lørdag 10. nov. kl. 14.00 Skakliga 1 Jetsmark - Nordkalotten
Søndag 11. nov. kl. 10.00 Skakliga 2 Nordkalotten - Århus/Skolerne
Søndag 11. nov. kl. 10.00 Skakliga 2 Aalborg - Nordre I
Søndag 11. nov. kl. 10.00 Skakliga 2 Helsinge - Jetsmark
Søndag 11. nov. kl. 12.00 1. division grp. 2 1 SK68 II - SK68 I
Søndag 11. nov. kl. 12.00 1. division grp. 2 1 Århus/Skolerne - Viby
Søndag 11. nov. kl. 12.00 2. division grp. 4 1 SK68 III - Nordre II
Søndag 11. nov. kl. 12.00 Mesterrække 1 Nordre III - Rokaden


Nordre Efterår EMT 2007, 6. runde
(18. okt. 2007) Af Mads Borup
    Jeg havde et mindre problem, hvorfor der har været publiceret en forkert rundelægning, her torsdag aften. Den var på i godt ½ time inden jeg opdagede fejlen, men er nu rettet. Jeg håber ikke nogen har spildt alt for meget krudt på at forberede sig på en forkert modstander.
    Vi står atter med det tilbagevendende problem, at de udsatte partier skaber usikkerhed omkring stillingen, resultaterne er jo ikke kendte. En enkelt spiller har 2½/3 + to udsatte partier og vindes de + partiet i 6 runde, ja så ...
 

Nordre Efterår EMT 2007, 5. runde (10. okt. 2007) Af Lars Christiansen
    Femte runde i efterårsturnering er afviklet. Efterårsturneringen har indtil nu budt på flere overraskelser, noget man dog ikke så mere til i denne runde, hvor ratingfavoritterne satte sig igennem. 
    I øverste præmiegruppe gik Klaus Berg med sejr over Martin Bækgaard alene i spidsen for turneringen med 4½ af 5. Bækgaard havde ellers en lige stilling inden tidskontrollen, men ville forcere en officersafbytning og kom i stedet til at overse en springergaffel. Tom ligger efter indbyrdes remis med Klaus stadig lige i hælende med 4 af 5 efter sejr over Per Oehlerich. Tom begik noget der kunne ligne en taktisk genistreg, og Per måtte aflevere en officer. A point ligger også Igor efter sejr over Janus. Janus kom med de sorte brikker til at stå passivt, men overså op mod tidskontrollen chancen for udligning. Nina er ligeledes ved at spille sig op igen, da hun i et typisk ”Nina-parti” overfaldt Hans’ konge på b1. Hans måtte aflevere en officer, men havde to fremskudte centrumbønder, som dog ikke kunne lave ravage nok til point. Johnny Veng spillede et fint parti mod Mads Borup. Efter springeroffer på f7 stod Johnny uhyre aktivt, og fik den ofrede springer tilbage med renters rente. Jan Rewitz stod aktivt mod Peer Ole, men var igen presset på uret, og Peer Ole slog effektivt kontra i f-linien. Thomas Klitgaard udspillede Knud Erik i åbningen, og straffede effektiv sorts manglende udvikling. Knud Erik nåede aldrig at rokere, og Thomas ofrede en bonde og to tynde for en tyk, og inkasserede slutteligt Knud Eriks dronning.
    I midterste præmiegruppe spillede Jørgen Rudbeck sig op på siden af Knud Erik Juhl. Bag de sorte brikker sad Ole Bro som ikke kunne dy sig for at tage bonden på – ja b4. Ole manglede dog en overordnet plan, og kom til at stå passivt med en springer offside, hvilket Jørgen straffede effektivt.
    I nederste gruppe havde Henning Andersen besøg af Finn Geneser ved brættet. Henning Andersen havde læst på lektien, og spillede efter eget udsagn et klassisk kongeangreb. Henning mente partiet fulgte retningslinierne i Enevoldsens ”lærebog i skak” – 2’eren vel at mærke! Anton David tabte efter en binding en officer til Mikkel Hansen. Mikkel havde i forvejen et par bønder og kørte let sejren hjem. Phillip stod aktiv mod Alexander, som dog var oppe med en kvalitet. Om hvids angreb holdt vand er usikkert, men Alexander kæmpede hektisk for at holde hvid fra sin konge, mens Phillip, som nu også kun havde få sekunder tilbage inden tidskontrollen, var iskold. Faktisk så kold, at han ikke havde registreret at han var i tidnød!
    Der er efter runden igen en del udsatte partier – så her igen en opfordring til at få dem afviklet hurtigt, og gerne allerede på mandag! Der er i den resterende del af turneringen afsat en mandag til udsatte efter hver runde.


Nordre Efterår EMT 2007, 4. runde (25. sep. 2007) Af Kresten Hagen (!)
”Topopgør!”
Tom Petri – Klaus Berg ½-½

    Det længe ventede opgør mellem de to ratingfavoritter blev et positionelt parti. Efter afbytningsvarianten i Caro-Kann kunne Klaus have fået en lille fordel. Tom tog imidlertid teten, og pressede på resten af partiet. Klaus forsvarede sig imidlertid som kun en IM’er kan, og partiet endte remis.

”Mr. Oprykning”
Peer Ole Pedersen – Igor Teplyi 0-1

    Peer forsøgte sig med en alternativ opstilling i engelsk, som i partiet gav en lige stilling. Peer brugte dog meget tid mod ”Mr. oprykning”, og kom i problemer. Tidnøden afgjorde i sidste ende partiet til Igors fordel. ”Mr. Oprykning” blander sig i topstriden!

”Friend or Foe”
Martin Bækgaard – Thomas Klitgaard 1-0

    Klitgaard er en mand i fremgang. Han har meget fine taktiske evner, og jeg tror at hans ven, Bækgaard satte sig til brættet med bange anelser. Efter en Tarrasch udviklede spillet sig typisk: Bækgaard fik blokeret isolanien, mens Klitgaard nød et frit officersspil. Bækgaards positionelle styrke gjorde dog til sidst udslaget, og sejren blev ført sikkert i hus.

”Johnni gets some Scotch”
Kim Hardlei – Johnni Veng ½-½

    Kim har været stærkt spillende i klubturneringen med sin typiske, energiske spillestil, og han gik aggressivt til værks mod Johnni med ”Skotsk åbning”. Efter et lige midtspil, fik Johnni fordel i form af løberparret. Han pressede dog for meget på, og mistede en bonde og burde have tabt. De uligefarvede løbere reddede Johnni trods to bønder under.

”Too little, too late”
Janus Christensen – Jan Rewitz 1-0

    Jan kom næsten 45 minutter for sent, hvilket endte med at afgøre partiet. Jan spillede Skandinavisk med 2. ,Sf6. Janus afviste gambitten med 3. d4. Janus spillede som altid aggressivt, og forsøgte sig med 7. Dh5 !? Jan forsvarede sig dog godt, og kunne have afgjort partiet i sin tidnød. Presset af tiden, kunne Jan dog ikke undgå afgørende fejl.

”Bajonetangrebet”
Kresten Hagen – Lars Noe 1-0

    Bajonetangrebet i kongeindisk blev i starten af 90’erne lanceret af Kramnik, og fik i sidste ende Kasparov til at gå væk fra kongeindisk. Efter nogle hårde teoridueller mellem Van Wely og Radjabov, blev angrebet dog i begyndelsen af 2007 analyseret ud til forceret remis. Det vidste Lars ikke, og han tabte i 21 træk.

”De Hypermoderne”
Mads Borup – Hans Rasmussen ½-½

    Hans stiller sig passivt op, og overlader centrum til Mads. Hans’ åbningsspil er dog dybt, og han erobrer senere centrum. Ren Aljechin! Partiet kommer dog ikke udover remis-grænsen.

”Nimzo-indisk 4. Dc2“
Esben Nicolaisen – Jørgen Rudbeck 0-1

    Esben fik fordel efter åbningen, og burde have vundet. I slutspillet viste Jørgen sin erfaring og afgjorde slaget mod sin unge modstander.

”Nimzo-indisk 4. e3”
Mikkel Hansen – Philip Møller 0-1

    Efter en lang teoriduel, måtte Mikkel give en kvalitet, og efter hård fight, måtte han også strække våben.

”The Black Knight’s Tango”
Henning Kragelund – Aleksander Eeg Jensen 1-0

    Aleksander forsøgte sig med off-beat åbningen 1. , Sc6, og han fik fordel. Fordelen blev imidlertid forvaltet, da Hennings hvide springer slog tilbage. Efter et langt parti, måtte Aleksander give fortabt.
 

Nordre Nyt Webarkiv (20. sep. 2007) Af Lars Christiansen
  
Efter længere tids tilløb, er det nu muligt at se eller gense tidligere udgaver af vores klubblad "Nordre Nyt" i Webarkivet. Arkivet er endnu ikke komplet, men vil løbende blive opdateret med flere sæsoner. Gå på opdagelse i klubbens historie, læs om tidligere og nuværende medlemmer, om præstationer og triumfer og meget meget andet - arkivet er fyldt med nostalgi!

Udvalgt blade som kan findes i Webarkivet

God fornøjelse!

Nye datoer for holdskak (15. sep. 2007) Af Lars Christiansen
  
DSU har ved en planlægningsfejl programsat første og anden runde i Skakligaen i samme weekend som europamesterskabet i holdskak afvikles. Runderne er derfor flyttet til den efterfølgende weekend, således første runde spilles lørdag den 10. og anden runde søndag den 11. november. Nordre og de Århus-klubber vi normalt samarbejder med omkring afvikling af søndagskampene har derfor valgt ligeledes at flytte de resterende kampe også for at undgå at skulle betale dobbelt-leje til Studenterhusfondet. For vores vedkommende betyder det, at første runde i 2. division og Mesterrækken også flyttes til den 11. november! Hverdagsholdet i Hovedkredsturneringen forbliver uberørt. Kalenderen via forsiden er opdateret med de nye datoer.

Nordre Efterår EMT 2007, udsatte (4. sep. 2007) Af Lars Christiansen
  
6 udsatte partier blev afviklet mandag aften. Aftenens hurtigste parti stod mellem Igor Teplyi og Mikkel Hansen. Mikkel var  godt med efter åbningen, men kunne herefter ikke modstå trykket på dronningefløjen, hvor Igor fik skabt sig 3 fribønder.         Næste par i mål blev Mikkel Nørgaard og Alexander. Alexander måtte i åbningen gå til e3 med kongen, men fik afviklet – dog en bonde nede. Mikkel tog et tårn og -løberslutspil med merbonde (merbønder) og bedre bondestruktur, og kørte sikkert pointet hjem. Henning Kragelund blev udmanøvreret af Mads i åbningen. Henning søgte fejlagtigt at jage hvids dronning fra h6 med Kf7 og Lg7 i stedet for De7 som vistnok er teori. Mads fik efterfølgende et tårn ind på 7. række – med Hennings konge på 6. vel at mærke, med afgørende angreb.

Tv: Henning Andersen. 
Th: Steen Christensen med sin springer og fribonde...
... hvid trækker og vinder!

   Jeg selv spillede usikkert i åbningen og overlod (ufrivilligt forstås) initiativet til Bo Thomassen. Bo overså imidlertid en taktisk plathed, og måtte afgive en centrumbonde, og efter nogle afbytninger endnu en. Et ærgerligt deja-vu for Bo, da vores indbyrdes møde i forårsturneringen havde samme forløb, for Bo havde afgjort stillingen til point. Næste gang går den sikkert ikke. Steen spillede et taktisk præget parti mod Henning Andersen, og havde fået tilkæmpet sig en fribonde. Sådan var i hvert fald situationen da jeg forlad lokalet for at genforsyne med kaffe – atter tilbage sad Steen uden fribonde og rystede på hovedet, sandsynligvis pga. det faktum at hans springer tilmed var fanget på a1. Henning inkasserede officeren, og kunne herefter sikkert køre pointet hjem – havde det ikke været for gensidig tidnød. Steen kæmpede længe en officer og nu også et par bønder under, men efter et tidstillæg på 2 minutter til Henning grundet ulovligt træk fra Steen, havde Henning atter fuld kontrol og vandt i sikker stil. Tilbage sad nu kun Per Oelerich og Finn Geneser. Fra min plads et meget lige parti, som endte i et tårnslutspil med tårn og fem bønder til hver. Per afslog flere gange remis og byttede alt af på dronningefløjen, hvorefter hans Konge havde kortest vej til de resterende bønder på modsatte fløj. Til sidst en opfordring til at få de sidste udsatte partier afviklet inden 3. runde den 17. september.

Nordre Efterår EMT 2007, 2. runde (29. aug. 2007) Af Mads Borup
  
Der er godt nok mange udsatte partier. Jeg er selv ramt; men vi afvikler det selvfølgelig på mandag :-)
    I 2. runde fik flere af favoritterne modstand. For nu at starte med mig selv med sort mod formstærke Hardlei, så valgte Kim afbytningsvarianten i fransk og jeg undgik de symmetriske opstillinger i et forsøg på at spille på gevinst. Teorien var ikke present og Sf6 var forkert, den skulle have været til e7. Derefter spillede jeg Sc6-e7 for at overdække f5, hvor der ikke skulle lande en løber efter min planlagte lange rokade. Først da jeg stillede springeren på e7 opdagede jeg, at e6 dermed blev blød - så ved man hvor det bærer hen ad! Heromkring burde jeg nok have sadlet om og valgt kort rokade, men jeg har nogle gange svært ved at skifte plan. Så jeg brugte en masse energi på at retfærdiggøre den lange rokade og fik overbevist mig selv om, at selvom Kim spillede Lg5 og efterfølgende smadrede min bondestilling med slag på f6, så fik jeg en åben g-linje, så det gik nok. Herfra blev jeg vel reelt udspillet!
    Tom slog Peer Ole. Jeg fangede ikke åbningen, men Peer Ole gik til angreb med dronning og springer og Tom måtte lidt akavet vandre kongen over på g1. Det var dog ikke noget reelt problem for han jagede Peers brikker hjem og belejrede ham fuldstændigt - flot og effektivt!
    At Igor tabte til Klitgård er ikke en sensation, Klitgård kan slå hvem som helst på en god dag. Hvad der præcist skete fandt jeg aldrig ud af, det så ud som om Igor pressede på, men brikkerne så ikke ud til helt at koordinere.
    Bækgaard spillede remis med Peter Grove. Det må Peter være mest tilfreds med, for Martin havde flere rigtig gode fortsættelse undervejs. Peters taktik var tilsyneladende at presse Martin mere på uret end på brættet hvilket måske var klogt. Martin syntes i hvert fald, at det var belastende, at han hele tiden var i trækket.
    Nina vandt aftenens hurtigste parti og det gik ud over Phillip. Det var et typisk Nina-parti, dvs. taktisk præget og svært (for mig) at overskue, og det var da også en simpel overseelse af noget taktisk, som helt afgjorde partiet.
    Janus mod Rudbeck var sjovt, ifølge Jørgen. Jørgen mistede en kvalitet og gik konsekvent til modangreb på Janus' konge, som aldrig nåede at komme væk fra midten. Janus havde formentlig styr på det, for kort efter at jeg troede, at Jørgen kunne opnå trækgentagelse havde Janus vundet!
    Geneser mod Rewitz fulgte jeg næsten ikke med i. Dels kom Jan som sædvanligt for sent (hvilket altså er en flabet uskik, selvom jeg har fuld forståelse for, at det er svært at være selvstændig) og dels så lignede det fra start en sikker sejr til Jan.
    Bjørn Ochsner slog Kragelund. Henning var presset fra start af, men så var det vist heller ikke værre, selvom det så svært ud at få de sidste brikker aktiveret. Det lykkedes dog og på et tidspunkt kunne jeg bedst lide Hennings stilling. Men noget må være gået helt galt (eller også viser det bare, hvor lidt jeg forstår skak) for kort efter havde Bjørn vundet.
    Knud Erik slog Per Mikkelsen. Først havde han bonde for en kvalitet og stod aktivt. Siden blev det vist til en bonde og to lette for en tyk og der var lidt drillerier i luften over, at der skulle fedtes så meget rundt inden sejren var i hus. Jeg så ikke afslutningen, for da var jeg i gensidig tidsnød ved at hypnotisere Hardlei til at gå selvmat eller sætte dronningen i slag. Heller ikke det kunne jeg finde ud af...

Info om klubturneringen (27. aug. 2007) Af Lars Christiansen
  
Efterårets åbne klubturnering er godt i gang, og for at turneringen kan forløbe til alles fornøjelse, gentager jeg her lidt procedurer og ”uskrevne regler”.
    Først og fremmest proceduren ved afbud. Er man forhindret i at spille en runde på den ordinære aften, er det vigtigt at man:

1) Melder afbud til Lars Christiansen (21 68 65 35) og modstander.
2) Selv aftaler nyt spilletidspunkt med modstanderen og meddeler tid og sted til Lars Christiansen,.
3) Meddeler resultatet til Lars Christiansen så snart partiet er spillet.

Derudover forventes det at udsatte partier forsøges afviklet på først kommende aften hertil – der er afsat én aften for hver anden runde. Det er selvfølgelig også tilladt at afvikle partiet før enten privat, i Chess House eller hos en anden klub. Udsatte partier kan påvirke rundelægningen i resten af turneringen, så sørg for at få dem afviklet – det er mest fair for alle!
    Turneringssiden er nu opdateret med præmiegrupper, ligesom forventede scorer for de første 2 runder er påført. De forventede scorer vil blive opdateret runde for runde gennem turneringen. Gå også gerne ind på turneringssiden og kontroller at det telefonnummer der er opført er korrekt og det nummer man gerne vil træffes på.
    Vi vil i år bestræbe os på at give en runderapport her på siden efter hver runde, så sørg gerne for at give et kort resume eller knytte en kommentar til partiet til barvagten inden i går hjem. Har man mulighed for det, er man selvfølgelig også velkommen til selv at skrive om sit parti og sende det til webmaster eller formanden – det gør alt sammen turneringen sjovere at følge. God turnering til alle!
 

Nordre Efterår EMT 2007, 1. runde (26. aug. 2007) Af Mads Borup
  
Som bekendt spilles 2. runde i morgen, så hvis jeg skal nå at publicere mine noter fra første runde, skal det være nu. Overskriften kunne passende være "Sikre sejre til næsten alle favoritter". Og favoritter var der naturligvis mange af, det ligger i Schweizer-systemets rundelægning, som for resten klares af programmet Chess Parring Program 4.02.

- Klaus Berg udspillede kasserer Noe.
- Mikkel N lavede et par unøjagtigheder i midtspillet, hvilket Tom udnyttede effektivt. Eller med Mikkels ord, det gik som det plejer.
- Bækgaard vandt et rodet parti på kun 16 træk over Steen. Analyserne derimod var lange og spændende (aftenens absolut længste analyser).
- Veng vandet et langt parti over Esben, men havde fuld kontrol hele vejen.
- Nina derimod havde vist ikke styr på det mod Hardlei. Da jeg gik hjem stod hun noget uldent. Senere har jeg fået at vide at hun en bonde under faktisk spillede på gevinst til sidst, så begge holdt vel remis.
- Janus Christensen var hård ved Knuddi, der spildte tid i åbningen og blev sat under uimodståeligt pres.
- Formand Lars spille et fint parti, ofrede en kvalitet, som kom tilbage med kongeangreb, hvis altså ikke lige han havde overset et banalt dronningetræk.
- Alexander Jensen, forårets uheldige 2'er i basis 1, fulgte fint med i åbningsfasen, men brugte alt for meget tid. Det medførte senere unøjagtigheder som Kresten Hagen sikkert udnyttede.
- Peer Oles slog Henning (alt hvad jeg ved)
- Peter Grove vandt aftenens hurtigste parti over Ole Bro. En fiks lille kombi afgjorde, men stillingen var da allerede super.
- Bjørn Ochsner og Anton spillede remis i hvad mange betegnede som et kedeligt parti (at se på). Et dobbelt løberslutspil hvor ingen kunne gøre fremskridt. Aftenens anden overraskelse.
- Hans slog Per Mikkelsen efter et spændende parti, hvor Per ofrede en officer for en bunke bønder, men Hans lod sig ikke forvirre.
- Bo spillede godt og holdt balancen i lang tid, men til sidst lykkedes det Rudbeck, at slide ham om.

   Til sidst vil jeg opfordre jer til at få afviklet de udsatte partier, ikke mindst af hensyn til rundelægningen, men også fordi andet er en uskik. Det er OK at have et afbud; men det forpligtiger til en indsats for at få partiet afviklet.
 

Nordre Efterår EMT 2007 (7. aug. 2007) Af Lars Christiansen
  
Nordre Skakklubs efterårs EMT starter mandag den 20. august. Tilmeldingsfristen er af praktiske hensyn mandag den 13. august. Turneringen har pæne præmier – også til basisspillere, hvor der vil være ratingpræmier på henholdsvis kr. 1000 og kr. 500 for første- og andenpladsen i hver ratinggruppe. Turneringen afvikles i år efter almindeligt Schweizersystem, så der er rig mulighed for at prøve kræfter med højtratede modstandere! Se allerede tilmeldte gennem indbydelsen på forsiden.

Specialarrangement med Igor Teplyi. (7. aug. 2007) Af Lars Christiansen
   Igor Teplyi har efter opfordring fra bestyrelsen indvilget i at give foredrag mandag den 13. august i klubben fra kl. cirka 19.30 og et par timer frem. Arrangementet er åbent for alle. Igor, der som topscorer med 6/7 på førsteholdet var en stærk medvirkende faktor til Nordres hurtige tilbagevenden til Skakligaen, og dette års vinder af Kandidatklassen ved DM i Aalborg, vil her vise sine bedste partier fra sine seneste turneringer. Mød op til en hyggelig aften!

Sæsonen skudt igang! (7. aug. 2007) Af Lars Christiansen
  
Sæsonen 2007/08 blev skudt i gang med en omgang lynskak. Sommervarmen havde som vanligt gjort sit indhug i deltagelsen på den nye sæsons første aften, men de fremmødte havde en hyggelig aften varmen til trods. Otte spillere deltog i en uformel lynturnering, som i øvrigt blev vundet af finalisten fra forårsmesterskabet i lyn Lars Andersen. Missede man sæsonens første aften, er der på mandag igen mulighed for en blød opstart med et specialarrangement med Igor Teplyi.


Ældre nyheder...