Nyheder

Juni Grand Prix afgjort
(3
. juli  2022) Af Tom Petri

I torsdags stod den på handicapskak og Tom havde fundet fusker-genet frem og reddede den ene kritiske stilling efter den anden inden Sune satte ham meget sikkert på plads i sidste runde med tårn ekstra og 17 minutter mod 3. Ellers stod Mikkel Hansen for aftenens præstation ved at slå 5 eller 6 (tid+materialehandicap) de tre gange han slog med terningen. Sune og Lars var mere sympatiske og slog ettere og toere (tidshandicap).

Det betyder hermed at årets Grand Prix er overstået og Tom endte med at løbe med den samlede sejr, til trods for ikke at have deltaget i alle discipliner undervejs. I basisklassen vandt Sune knebent foran Thye, som ikke stillede op til sidste disciplin. Se den endelige stilling her.

 

Kvartersskak
(25
. juni  2022) Af Jonas Nielsen

I torsdags blev den tredje disciplin i årets Grand Prix afholdt. Her blev spillet kvartersskak, en lidt kortere form for hurtigskak end vi er vant til hvor der ikke er nogen ekstra tid at hente undervejs.

Med kun fire deltagere blev der spillet tre runder og da Thye var med og Tom sad over har Thye nu overtaget førstepladsen i den samlede Grand Prix stilling. Han fik ellers kamp til stregen under vejs hvor Jonas og især Sune gav ham god modstand. Han hev dog sejre hjem i alle sine partier og løb med aftenens førsteplads. Maduranga spillede igen med som gæst og selvom han var godt med langt hen ad vejen løb hans modstandere med pointene. Kvarterskakstabellen kan findes inde på oversigten for den samlede stilling, som nu er opdateret og kan ses her.

I næste uge er det tid til handicapskak og her er der bedre chancer for at slå nogle af dem man normalt får bank af. Kom og vær med til afslutningen på årets Grand Prix og sæson, tilmelding på aftenen kl. 18:30 og frem til rundestart 19:00.

 

Grand Prix: Fischer random
(19
. juni  2022) Af Tom Petri

"Jeg kommer til at give klaps" var Steens udmelding på Facebook inden den anden disciplin i sommerens Grand Prix, og det var ikke helt forkert da Steen lagde ud med at vinde de 5 første - bl.a. over ratingfavoritten, Tom der generelt sled lidt med at man ikke altid kan fianchettere sine løbere i Fischer-Random. Maduranga var med som gæst og kom desværre ikke på tavlen trods mange lige partier - disciplinen var også helt ny for ham.

Igen kun 6 deltagere, men et par nye navne blander sig i den samlede Grand Prix stilling som kan ses her.
På torsdag er det kvartersskak, tilmelding 18:30.

Vi ses!

 

Jonas vikarierer igen
(18
. juni  2022) Af PE Nielsen

Jeg tager mig igen en pause, og Jonas Nielsen tager igen over for mig. Så det er ham, du skal henvende dig til, hvis du har stof eller kommentarer til hjemmesiden, brug mail jonasneslein@hotmail.com

 

Teplice & Fredagslyn i Chess House
(17
. og 18. juni  2022) Af PE Nielsen

Fredag drager tre af førsteholdets spillere til Teplice for at deltage i en stor Open-turnering, det er Jan Christensen, Nina Høiberg og Per Holst. Jeg tæller over 20 stormestre i det pt. 243 m/k store felt. Der spilles fra lørdag den 18/6 til søndag den 26/6. Link til turneringens hjemmeside her, og resultater her.

  Så er vore tre spillere installeret og indskrevet i Teplice, de får det lunt, pt. er der 40 grader! Nina hilser os
 

I morgen fredag afholdes en stærk SuperFredags-lynturnering i Chess House, du kan her bl.a. møde tre af vore bedste stormestre! Tilmelding senest 18.30 i Chess House, start kl 19.00. Link til indbydelse og deltagerliste her. Fra Nordre deltog Sune Huus.

 

Grand Prix: Holdlyn afviklet
(11
. juni  2022) Af Tom Petri

Seks var mødt frem til holdlyn og selv om vi gerne havde været flere blev det en hyggelig aften. To 3 mands-hold spillede tre matcher hvor alle mødte alle - i alt ni partier.

Hold A bestod af Tom, Jonas og formand Lars og Hold B bestod af Mikkel, Thye og Sune. På papiret jævnbyrdige hold, men Hold B satte hurtigt tingene på plads inden Hold A i sidste runde reddede lidt af æren med en uafgjort match.

Match 1: Hold A - Hold B 9-18
Match 2: Hold A - Hold B 12-15
Match 3: Hold A - Hold B 13-13

På trods af at være på det tabende hold vandt Tom samtlige 9 partier og fører dermed indtil videre den samlede Grand Prix stilling.
Du kan se den samlede stilling her.

På torsdag er det så Fischer-Random (Chess960), tilmelding på dagen kl. 18:30.

Vi ses!

 

Ekstraordinær GF 1 i Chess House
(9
. juni  2022) Af PE Nielsen

I aftes var der mødt 11 medlemmer (plus to ikke-medlemmer) til den første af to ekstraordinære generalforsamlinger, som er nødvendige for nedlukningen. Formanden forhandler pt. med Kommunen om en mindelig ordning for nedlukningen ... Lars Christensen (vores formand) og Morten Rasmussen havde bogført og fremlagt et regnskab for 2021, efter at den valgte kasserer havde smidt opgaven.

Herefter blev formandens forslag om lukning af Chess House enstemmigt godkendt, og aht. vedtægterne indkaldes til endnu en ekstraordinær generalforsamling om den definitive lukning, det bliver onsdag den 29. juni 2022 kl. 19.00, se indkaldelsen her. Vil du sætte dig mere ind i Chess House's situation, kan du læse det her.

 

NORDRE Grand Prix, reminder
(
7. juni  2022) Af PE Nielsen

Jeg erindrer lige om Nordre Grand Prix i juni måned, der spilles over de næste fire torsdage.  9/6: Holdskak, 16/6: Fischer-random, 23/6: Kvartersskak og 30/6: Handicapskak! Du kan læse nærmere om disciplinerne i indbydelsen, som ligger her.

Dørene åbnes senest 18.30 og så er der tilmelding til 18.45, herefter startes der så snart turneringslederen har sat aftenens turnering op !

 

Skolerne fejrer 50 år i uge 28
(7
. juni 2022) 
Af PE Nielsen

Århus/Skolerne fejrer i uge 28 Skolernes 50 års jubilæum:

 

Pokalfinalen & VRS Forår
(6
. juni 2022) Af Mikkel Hansen

Det var sommer sol og søndag da vi 4 - Lars Christensen, Jonas Nielsen, Per Oehlerich og mig - drog til Svendborg for at spille finale i pokalturneringens Bredderække. Vejret var i hvert fald med os, da solen stod højt over Sydfyn, og vi var vidst enige om, at det mere var en tur på stranden end skak i en gymnastiksal, man kunne trænge til (klimaet inde i salen var dog fin).


Fotos: Mikkel Hansen
     

Svendborg Idrætscenter var rammen om årets pokalfinale

 

Unionens formand Poul Jacobsen var
naturligvis til stede!

 

Bagest Jonas og siddende Per, mens Lars
retter på brikkerne

 

Vi fik  gennemført turneringen, og det var på det jævne resultatmæssigt; Per havde en, efter eget udsagn, skidt dag og slet ikke det samme niveau, som han har vist gennem foråret, og vi andre spillede vel op til vores forventede score. Vi endte midt i rækken, selvom jeg havde spået vi ville nå toppen. Det var så før jeg så modstandernes ratingsnit ... Alt i alt en god turnering, som Køge i Eliterækken meget overraskende vandt .... Ellers kan man håbe på, at turneringen næste år lander i Jylland omkring trekantsområdet, for hvem ved, om det kunne lokke flere spillere i Nordre til at deltage i kvalifikationen.

Alt i alt for mig en hyggelig turnering og sjovt at se en masse skakspillere i en stor sal på udebane. Jeg deltager i hvert fald i kvalifikationen næste år også :-)
 

VRS Forår (Red.): To fra pokalholdet var jo med i VRS Forår, der nu er slut. Både Lars og Jonas gik desværre kolde undervejs og sluttede begge under forventet. Men overraskende nok var der alligevel en andenpræmie til Jonas i hans ratinggruppe, selvom det var med mindre score end både vinderen og nr 2 i gruppen under, ja sådan kan det gå! Link til resultaterne her.

 

Generalforsamlingen
(31
. maj og 3. juni 2022) Af PE Nielsen

På torsdag afholdes den årlige generalforsamling i Chess House fra kl. 19.30 prc. Der er i år mindst to grunde til at medlemmerne bør møde talstærkt op: Først pga. den strategirunde, der er kørt over to aftener for medlemmerne, og så - ikke mindst - på grund af lokalesituationen, hvor vi jo kommer til at stå uden lokaler, hvis - hvilket er ret sandsynligt - Chess House nedlægges i løbet af juni måned.

Dagsordenen er den sædvanlige, og strategirunden er ikke endt op i forslag, der skal stemmes om på generalforsamlingen. Det blev på det andet strategimøde besluttet, at resultatet af strategirunden behandles under punktet Eventuelt på generalforsamlingen. Det betyder ikke, at der ikke er kommet noget ud af stategirunden, men at resultatet "blot" kommer til at indgå i bestyrelsens videre arbejde - og generalforsamlingen er din sidste mulighed for at give din mening til kende, når resultatet præsenteres. Og som tidligere nævnt er der allerede nedsat et lokaleudvalg med det formål at finde alternative spillesteder.

Det sker jo, at folk udebliver fra generalforsamlingen af angst for at blive presset til en bestyrelsespost eller lignende. Som bekendt går Mikkel Hansen af som formand, men der er allerede kandidat til både dette og den ledige bestyrelsespost efter Per Höllsberg, der jo holder. Så dén undskyldning gælder altså ikke, derfor en kraftig opfordring: MØD OP på generalforsamlingen på torsdag!

Sådan gik Generalforsamlingen:

     

Der var mødt tolv personer frem til Generalforsamlingen, og disse var i høj grad gengangere fra de to afholdte strategimøder

 

Steen Christensen (tv) og Per Oehlerich (th) delte førstepladsen i Mester 2 i Efterårsturneringen, her har de modtaget deres præmie af formand Mikkel (i midten)

 

Skriften på væggen:
På onsdag kl 19.00 afholder Chess House ekstraordinær generalforsamling om nedlæggelse ....

 

Det blev en forholdsvis fredelig generalforsamling. Mikkel holdt sin afskedsberetning med fokus på, hvordan vi kom igennem corona, specielt med fortrædeligheder i holdturneringen, 90 års jubilæet - og om, at vi nu står over for en stor udfordring i tilfælde af (hvilket anses for meget sandsynligt), at Chess House lukker: Vi skal finde nye lokaler! Efter sin beretning uddelte Mikkel præmier for årets turneringer.

Lars fremlagde regnskabet for 2021, der trods pæne udgifter til jubilæet viste et fint positivt resultat, bl.a. fordi omkostninger til holdturnering og lokaler pga corona har været under normalen; det betyder, at vi har en tilfredsstillende egenkapital. Budget 2022 viser et minus større end plusset fra 2021, og så er der endda ikke budgetteret med materialekøb, hvilket bliver nødvendigt, hvis Chess House lukker - heldigvis er vi godt polstret!

   Lars Christensen skifter titel fra kasserer til formand           .....           og Peer Ole Pedersen overtager kassererrollen  

Valg: Mikkel gik af, og ny formand blev tidl. kasserer Lars Christensen. Ny kasserer blev Peer Ole Pedersen, og da Mikkel bliver i bestyrelsen, ser den nu således ud: Formand Lars, kasserer Peer Ole, menige: Mikkel, Jonas og Ulrik. Peer Ole blev på revisorposten afløst af Jan Christensen.

Under Eventuelt fik outputtet af strategirunden den endelige hånd, og det indgår nu som den nye bestyrelses input til arbejdet fremover. Det består af en vision, en række understøttende aktiviteter, planer om PR-materialer og -fremstød, samt endelig brainstorm på det pt. allervigtigste punkt: Nye Lokaler! Lokaleudvalget har Per Oehlrich som formand, har DU en god idé til nye lokaler, må du meget gerne kontakte Per O herom, mail permand14@hotmail.com, telefon 61 40 62 31!

Generalforsamlingen afsluttedes med det traditionelle LEVE for Nordre!

 

Fredericia
(30
. maj 2022) Af PE Nielsen

Som nævnt før turneringen havde vi halvanden deltagere i Fredericia. Per Hansen (B-medlem) kom med i den øverste EMT-gruppe, sammen med Nina Høiberg. Pers mål var - ambitiøst! - at passere de 2100. Det startede rigtig godt med en sejr .... over Nina!! Men herefter gik det rigtig skidt, nul i de resterende fire partier, så det var lige før, han røg under 2000 i stedet ;-)

   Nina ned mod Per Hansen i 1. runde, hvad nu?  Jo, vi tager partierne ét af gangen!

Nina var som nævnt den næsthøjest ratede, så det var lidt af en bet, at tabe til Gamle Hansen .... men Nina lader sig sjældent slå ud, så det gik støt og roligt fremad de næste runder: Først en halv og så to pinde! Det betød, at Nina med sejr i sidste faktisk havde chance for at komme helt til tops, som det gik de øvrige, ville en sejr have rakt til en udelt andenplads! Men ak, igen glippede det, Nina måtte ned og endte på femtepladsen. link til tabellen her.

Læs mere om IM-grupperne, der endte med svensk sejr, her på skak.dk. 

 

NORDRE Grand Prix 2022 & Fredericia
(
22. og 23. maj 2022) Af PE Nielsen

Grand Prix

Coronaen er (indtil andet er bevist) overstået, og vi kan igen spille Nordre Grand Prix i juni måned. Den 2. juni er der jo generalforsamling, men der ér alligevel plads de kendte fire discipliner: Holdskak, Fischer-random, Kvartersskak og endelig Handicapskak! Der spilles den 9., 16., 23. og den 30. juni i Chess House. Du kan læse nærmere om disciplinerne i indbydelsen, som ligger her.

Dørene åbnes senest 18.30 og så er der tilmelding til 18.45, herefter startes der så snart turneringslederen har sat aftenens turnering op!

 

Fredericia

I Kristi Himmelfartsferien er der international og koordineret skak i Fredericia. Der afholdes bl.a. en international kvindeturnering, men vores superkvinde Nina Høiberg (indtil videre (igen) vores eneste tilmeldte, dog deltager B-medlem Per Hansen, men han er "røget ud" af "Ninas" Mester 1
korrektion: Per Oehlerich har gjort mig opmærksom på, at der i indbydelsen står: "Øverste gruppe er kun for spillere med ELO 2000+ - max. 11 højeste ELO ratede, samt et wildcard, hvilket vist betyder, at Per godt kan ende i øverste gruppe!
Øvrige grupper så vidt muligt alle mod alle i 6 mands grupper efter dansk rating.") nøjes med den koordinerede turnering, hvor hun pt. er den næsthøjest-ratede af de tilmeldte. DU kan også nå det endnu, endda til og med på torsdag, der spilles én runde fredag og to hhv. lørdag og søndag, indbydelsen her.

 

Strategimødet
(
16., 19. og 20. maj 2022) Af PE Nielsen

Strategimøde nr 2 afholdes på torsdag kl 19.00 i klubben. Bestyrelsen har forberedt mødet, og det vil komme til at indeholde følgende punkter:

   1. Færdiggørelse af vision,   2. Hvilke aktiviteter skal understøtte visionen?   3. Markedsføring   4. Lokaler   5. Thyes aktivitetsliste samt  
6. Mentorordning.   Formandens ottepunktsliste, der har stor overlap med ovenstående seks punkter, víl blive brugt som checkliste.

Det er vigtigt, at medlemmerne bakker op om dette vigtige strategiarbejde, så vi håber på et stort fremmøde, også gerne fra medlemmer, der ikke var med på det første møde - vel mødt!

Opdatering efter mødet: Godt 10 medlemmer dukkede op til det andet strategimøde, og vi blev enige om vores vision samt en række understøttende aktiviteter. En af disse - et meget vigtig et i forhold til situationen omkring Chess House, læs her - var nedsættelsen af et midlertidigt lokaleudvalg, som vil arbejde allerede fra nu og frem til Generalforsamlingen om 14 dage. Har du et forslag til nye lokaler, så tag gerne fat i udvalgets formand Per Oehlerich, mail permand14@hotmail.com, telf 61 40 62 31.

Strategimødernes resultat vil generelt blive behandlet på Generalforsamlingen under punktet Eventuelt, hvor alle en sidste gang kan få indflydelse på resultaterne af strategiarbejdet, før punkterne overgår til den kommende bestyrelse.


Dødsfald: Vi har desværre modtaget information om, at tidl. medlem Christian Kvium er afgået ved døden i januar.

 

Lynmesterskabet
(10.
og 13.maj 2022) Af PE Nielsen

Så er jeg tilbage og konstaterer, at Jonas klarede det ganske flot som substitut, tak!

På torsdag afholdes klubmesterskabet i lynskak, der er tilmelding kl. 18.45. Der spilles i én gruppe, da lynmesterskabet samtidig er sidste disciplin i årets Lyn Grand Prix, hvor der er stor spænding: Martin Bækgaard og overtegnede fører med 1090, og Christian Thye er outsider med 960 på tredjepladsen. Her er der også spænding i basisgruppen, hvor Sune Huus fører med 701, 271 mere end tidligere års basis-vinder Per Oehlerich (der i mellemtiden er blevet mesterspiller, men stadig her figurerer som basisspiller!); link til GP-stillingen her.

Sådan gik det:

10 mand stillede til start, desværre var Bækgaard (en af de førende i Lyn-GP'en) ikke til stede, men ellers var der mange Lyn GP-folk med! Specielt glædeligt var det også at have Ignacio og Bjarne "P" med! Steen "Fup" kom til at spille en hovedrolle, vi ved jo, at han er farlig for enhver, sig selv inklusiv!

   
Foto Mikkel
 

Thye og Steen varmede som sædvanligt op, uden
"rørt brik", og da de så mødtes allerede i første runde, gik det hurtigt galt for Thye: "Rørt brik"!!
Steen var flyvende i starten, og efter første halvdel -
5 runder - havde han som den eneste maksimum!

 

Så smed Steen trøjen, måske skæbnesvangert?!
I 6. runde blev det "kun" til en halv til Steen mod
Jonas, og i 7. runde mod Tom (billedet),
måtte Steen så endelig ned ...

 

... det benyttede jeg mig af og gik i front med et point foran Steen og Tom. I 8. runde mødte jeg så Steen, fik først klar fordel i åbningen, men så "pustede" han en af mine officerer, og jeg måtte vride mig kraftigt for at hive en halv hjem!

 

I første runde afgav Tom en halv mod Oehlerich, og i 2. runde spillede han remis imod mig i et spændende parti. Og i 5. runde måtte Tom tage sig til takke med en halv mod Bjarne, så stillingen midtvejs efter 5 runder var: Steen 5, Poul Erik 4½, Tom 3½ og Mikkel 3. I anden halvdel blev det "kun" til 2 af 4 til Steen, og da jeg yderligere kun afgav remisen til Steen, kunne jeg sikre mig førstepladsen med 8 af 9. Tom vandt de fire sidste og nappede andenpladsen med 7½, Steen blev en sikker - og trods alt flot ! - nr 3 med 7. Link til tabellen her.

Med sejren tog jeg også sikkert førstepladsen i årets Lyn-GP, Thye blev en flot nr 2, lige akkurat foran Tom! Der var spænding om bedstplacerede basisspiller, og her rørte ny mesterspiller - men i GP-sammenhæng stadig basisspiller! - Oehlerich på sig, han blev samlet nr 4 med 4½ denne aften; det viste sig lige akkurat ikke at være nok i GP-stillingen, hvor Sune Huus' 9. plads var nok til at holde føringen! I alt 17 har deltaget i LYN-GP'en, link her.

 

Chess House alvorligt lukningstruet
(10.
maj 2022) Jonas Nielsen

Sidste onsdag var der generalforsamling i Chess House med 11-12 deltagende, og oplægget i formandens beretning var, at der skulle indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at nedlægge foreningen. En række af problemer har plaget Chess House i noget tid, nok næppe noget du ikke har hørt før. Diskussionen som formandens beretning fremkaldte handlede hovedsageligt om tre ting:

1. Den nuværende lokalesituation som langt fra er optimal. Vi bliver smidt ud af det allerede suboptimale lokale, vi er i, og valget står mellem at dele et lokale med andre eller vi kan få glasburet ved kantinen eller et kælderrum. Klubberne der lejer sig ind i Chess House virker ikke til at være med på tilbuddene

2. Foreningens økonomi / slåskampen med kommunen. Det ser nu endegyldigt ud til at kommunen ikke er villige til at droppe gælden. Der er stadig nogle veje der kan prøves og man kan måske finde en løsning på problemet, men faktum er, at det har tæret på formanden og bestyrelsen at have denne sag hængende over hovedet

3. De få der driver Chess House er blevet trætte. Oveni sagen mod kommunen har formanden og bestyrelsen også skulle håndtere store dele af det frivillige arbejde selv. Der har ikke været meget hjælp at hente ved større arrangementer. Derudover er der to menige bestyrelsesmedlemmer der ikke stiller op til genvalg, og kassereren gør heller ikke, og man har ikke nogle kandidater til at tage over

Generalforsamlingen endte - efter at have vent ovenstående punkter - ud i en mere eller mindre enighed blandt de deltagende om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling den 8. juni, med ét punkt på dagsordenen om nedlæggelse af foreningen Chess House. Hvis der ikke mærkes større opbakning eller deltagelse på den ekstraordinære, er det meget sandsynligt at punktet vedtages.

Det er klart, at en nedlæggelse af Chess House vil ramme Nordre (og Aarhus/Skolerne), der bliver hjemløs og selv skal ud og finde nye lokaler - og i øvrigt skal skaffe sig nye materialer, for stort set alt, hvad vi ejede og havde, er gået op i røg .... Så er DU af en anden opfattelse omkring Chess House, ja så er det særdeles vigtigt, at du møder op den 8/6 på den ekstraordinære generalforsamling!

Den ekstraordinære generalforsamling er lagt, så de to lokaleramte klubber har tid til at forholde sig til situationen (Å/S har generalforsamling den 31/5, vi den 2/6).

 

Pokalskak
(8.
maj 2022) Af Mikkel Hansen

Vi var i år desværre kun et breddehold til start i pokalkvalifikation i Chess House. Vi kunne heller ikke samle et elitehold så det blev kun os 4; Sune, Lars C, Jonas og Mikkel som skulle spille os videre til finalen grundlovsdag i Svendborg. Og vi fik hvad vi kom efter! blot 3 nederlag ud af 12 sammenlagt og så kunne vi sammen med Skanderborg kalde os pokalfinalister! Vi spillede alle 4 godt og det var fuldt fortjent så det kan vi jo godt være stolte af. Vi går nu i skarp træning og så er vi klar på Fyn om en måneds tid :)

  Kasserer Lars Christensen blev holdets topscorer med 2½ af 3

Resultaterne af de individuelle partier kan ses her.

 

Forårsturneringen afsluttet
(8.
og 9. maj 2022) Af Mikkel Hansen

       

 

Favoritten Uffe Vinther-Schou viste
stor styrke og var med 4½ af 5
suveræn i Mester 1

 

Og i Mester 2 var Per Oehlerich lige så suveræn, hans 4½ giver ham et kæmpe ratinghop opad!

 

Jonas Nielsen og Søren Korshøj
delte førstepladsen i Basis 1,
begge scorede de 3½ og havde samme korrektion

 

I Basis 2 fik Brian Kristensen og
Sune Huus
begge med 4 af 5. Brian får førstepladsen pga. bedre korrektion, da han
vandt det indbyrdes parti

 

Der var næsten fuldt program torsdag aften da sidste runde i vores klubturnering blev afgjort. Sikker vinder af Mester 1 blev gæst Uffe V Schou der med 1½ point ned til nummer 2 fulgte op på den gode form fra weekenden forinden i SonFlow i Kolding, hvor han også tog sig af 1. pladsen! Stort tillykke med det hele og på forhåbentlig gensyn i efteråret ... Nina og Rathlev tog en hurtig halv, Vagn måtte ned mod Brondt efter et langt strategisk parti frem mod bondeslutspil som sikkert vandt for Brondt.

Ellers bød aftenen ikke på de store overraskelser. I Mester 2 Oehlerich vandt i fin stil med hvid over Steen, der stod noget passivt undervejs. Værd at bemærke er, at Oehlerich vandt intet mindre end 105 ratingpoint (!) og er nu igen tæt på de 2000. Flot gået.

I Basis 1 gjorde Jonas Nielsen arbejdet færdigt med sejr over Graham Taylor og vandt gruppen sammen med Søren Korshøj, der remiserede mod Søren G - de endte begge på 3½.

Basis 2: Sune vandt i sidste runde over Maduranga og delte dermed førstepladsen med Brian, begge et halvt bedre end Maduranga. Overgaard med hvid mod Brian spillede et dynamisk parti med bondeoffer i noget dronninggambit, hvor sorts konge kom ud og vandre; Overgaard kunne dog ikke gøre det færdig så det endte remis. Gæst Maduranga viste gode takter, mens Overgaard, Albert og Kasserer Lars nok ser frem mod revanche i efteråret, det var ikke deres turnering i den her ombæring.   

Hyggelig turnering der desværre (igen) blev skæmmet lidt af udeblivelser og sene afbud. Lad os håbe vi snart kan komme den del til livs også :)

Den endelige stilling kan ses her.

 

SonFlow Cup og VRS Forår
(5.
maj 2022) Af Jonas Nielsen

Jeg er blevet gjort opmærksom på at der i sidste weekend blev spillet Kolding Bymesterskab (SonFlow Cup). Her var Nordre repræsenteret af Nina Høiberg, som eneste A-medlem i Mester 2. Efter fjerde runde lå Nina alene i front og mødte i sidste runde Jens Ramsdal. Her tabte Nina desværre og måtte overlade førstepladsen i gruppen til Jens. Nina sluttede dermed turneringen af på en fin andenplads med 3,5 af 5. I Mester 3 var B-medlem Per Hansen med og også han sluttede på andenpladsen i sin gruppe også med 3,5 af 5. Du kan se resultaterne her.

Andetsteds er der nu afviklet 5 runder i VRS forår hvor Lars Christensen og undertegnede spiller med. Jeg selv er kommet tilbage efter mit nederlag i anden runde og har vundet de sidste tre partier og er med i toppen med 4 af 5 point. Lars har også klaret sig godt i turneringen, men tabte desværre i femte runde og han har dermed 2,5 af 5. Link til stillingen her.

 

De sidste udsatte afviklet
(30.
april 2022) Af Mikkel Hansen

Torsdag aften blev de 3 resterende udsatte partier spillet inden finalen næste torsdag. Først færdig var partiet mellem Albert og Brian som sidstnævnte vandt relativ nemt. Lyck - Taylor var noget slavisk hvor Taylor fik overhånden, (ihvertfald set fra siddelinjen) men i tårn/løberslutspillet enedes man om remis.

Partiet, som jeg havde set frem til, mellem Fup og Thye endte remis efter sammenlagt 5 (!) remistilbud undervejs. I noget Reti/Dronningbondespil, med Fianchetto af Lg2 stod Steen lidt over det meste af partiet men kunne ikke udnytte momentum.

Der er lagt op til godt med dramaer i næste uge: Uffe fører med 1 point foran Rahtlev i hovedgruppen, Oehlerich har sikret sig 1. pladsen i Mester 2 og i basis 1 og 2 er det fortsat åbent og tæt mellem de førende. Du kan se tabellerne her.

 

Webredaktør substitut
(25.
april 2022) 
Af PE Nielsen

   Jonas overtager hjemmesiden de næste uger

   Jeg trænger til en lille pause fra webredaktørposten og overlader det for en periode til Jonas Nielsen - mail jonasneslein@hotmail.com - så det er ham, du skal henvende dig til, hvis du har stof eller kommentarer til hjemmesiden.

 

Shine up og ressourceliste
(25.
og 27. april 2022) Af Christian Thye-Petersen

   En god håndfuld Nordrefolk og Chess House's formand ryddede op, Aarhus/Skolernes formand kiggede forbi

Glæd jer til at komme i klubben igen – måske er det ikke ligefrem en indretningsmæssig revolution, men vores lokaler er i hvert fald nu ryddet op og rengjort. Det skete på en absolut hyggelig dag, søndag, hvor Poul Erik, Peer Ole, Nina, Formanden, Fup, Thye, Per, Thomas Vestergaard og Lars C fik fjernet overskydende stole, borde og løsøre samt omorganiseret indretningen.

Lokalerne fremstår nu absolut ”spilbare”, og de fremmødte fik en god dag i godt selskab, pizza og for en lille gruppe en lille lynturnering ud af; resultatet af denne behøver vi ikke dvæle ved. Vi fik set, at vi har ressourcerne og viljen i klubben til at gøre en indsats, og det lover godt for vores fremtid.

En lille mellemtid på vores ressourceliste er, at ud over den eksisterende gruppe:

   Bestyrelsen (uddybes ikke her)
   Poul Erik Nielsen (kommunikation, barvagter, kampleder mm.)
   Tom Petri (turneringsleder, kampleder, undervisning/oplæg mm)
   Per Oehlerich (barvagter mm)
   Mikkel Hansen (holdskak, barvagter, Bededagsturnering/kantine)
   Jonas (holdskak mm)

Nu har også:

   Jan Christensen (Mentor, Partikommentar, Barvagt)
   Steen Fup (Barvagt, hjælp ved holdskak)
   Ulrik Thomassen (barvagt)
   Christian Thye (barvagt, hjælp ved holdskak og andet forefaldende)

meldt sig. Og til strategimødet antydede Sune, at han måske kan overtales til at oprette og bestyre en fokusering af vores Facebook-gruppe.
Vi er en del til at løfte i fl
ok – nu skal vi bare have vores arrangementer til a
t køre og så få nogle gode og sjove aktiviteter samt mentorordningen til at køre.
Der er naturligvis plads til flere, og specielt har ingen meldt ind som ressource til Bededagsturneringen ...

Vi ses i Nordre.

 

Generalforsamling i Chess House
(24.
april 2022) 
Af PE Nielsen

   På onsdag skulle der ha' været generalforsamling i Chess House, men det er nu rykket en uge, så det afholdes onsdag den 4/5 kl. 19.00 i Chess House, ethvert medlem af Chess House kan naturligvis deltage.

   Da jeg mener, Chess House's situation - ikke mindst ressourcemæssigt - er meget kritisk, har jeg personligt sendt de aarhusianske skakklubber et åbent brev (øvrige vigtige skakklubber i hovedkredsen som CC) med følgende indhold:

Kære aarhusianske skakklub
 
Onsdag den 4/5 kl. 19.00 er der generalforsamling i Chess House (https://www.chesshouse.dk/2022/04/12/generalforsamling-i-foreningen-chess-house/, bemærk at generalforsamlingen er skudt til 4/5!), og jeg tillader mig som "ambassadør" for Chess House (og uden påvirkning fra Chess House) at sende jer dette åbne brev og genopfriske min opfordring fra 6. HK's generalforsamling: Mød op til Chess House's generalforsamling, den er mindst lige så vigtig som 6.HK's!

For HVIS Chess House skal overleve, er det vigtigt, at klubberne bakker langt stærkere op end hidtil, og det kræver:
  • klubberne deltager på Chess Houses generalforsamling og er med til at præge Chess House
  • klubberne byder ind med ressourcer til Chess House (hvad det i den grad skorter på, CH er i øjeblikket reelt et very-few-men's foretagende)
Jeg har efterhånden selv et meget ambivalent forhold til Chess House, men det er nu mere vigtigt end nogensinde, at klubberne forholder sig til Chess House!

 
For HVAD ER ALTERNATIVET ???
Som jeg ser det (og tidligere også udtalt af tidl. formand Mads Boe): Der vil opstå et kæmpe tomrum i aarhusiansk skak, og det kommer I som Aarhusklubber til at forholde jer til under alle omstændigheder - og nemlig vel at mærke med FÆRRE ressourcer end nu (nemlig Thomas V & Co).
Hullerne i tomrummet vil bl.a. være ramme og organisation af:
  • AaM, Festuge og lign. turneringer
  • Juniorskak
  • Pokalskak, møder etc
  • Fælles holdkampe
  • to klubbers lokale
Så derfor er det NU-NU - I har et kæmpeansvar, ikke kun for Chess House, men også (indirekte) for aarhusiansk skak!
Diskutér det i klubben, og kan du ikke selv deltage den 4/5, så sørg for, at klubben bliver repræsenteret alligevel!
Vi skylder de (alt for) få mennesker der driver Chess House en kæmpe-tak, og det gør vi ikke ved at negligere dem ....
 

Venlig hilsen

Poul Erik Nielsen
(Nordre Skakklub)

 

 

En spændende fjerde runde!
(22
. og 24. april 2022) Af PE Nielsen

   

 

Forrest Vagn - Nina, bagved Uffe - Nicolai

 

Forrest Jakob - John,
bagved Philip - Oehlerich

 

Bagest th Morten - Jonas, til venstre Graham - Søren
og forrest Sune - Erik Hjorth
(med ryg til)

 

   Runden bød på kampremiser og gevinster, altså rigtig god kampskak! I Mester 1 fik Nina en hård medfart af Vagn, og Uffe vandt en kvalitet og siden sikkert slutspillet over Nicolai. Jakob, der er den eneste der kan nå op til Uffe, gik hårdt på mod John, men John havde hele tiden paraderne i orden og stod måske endda bedst, da der blev taget remis i en stilling med tårn og bonde for to lette. Favoritten Uffe fører med 3½ af 4, Jakob følger efter med 2½. Uffe møder i sidste runde John, der har 2, mens Jakob møder Nina, der har 1½.

   I Mester 2 mistede Oehlerich tidligt en kvalitet, men han fik nogle stærke centrumsbønder og tromlede Philip ned i et spændende slutspil! Mikkel havde tidligere på ugen vundet over Steen, og det sidste parti mellem Dennis og Thye blev remis. Her har Oehlerich allerede vundet gruppen, han har imponerende 3½ af 4! Alle gruppens øvrige spillere kan nå at nappe andenpladsen!

   I Basis 1 gik Søren K i udbrud med en hurtig sejr over Lars, Jonas holdt en halv mod Morten, og Søren C ligeledes mod Graham, der stod positionelt klart bedre, men Søren C's festning kunne ikke indtages! Søren K fører med 3 af 4, Jonas og Søren C har 2½, men også andre kan nå med frem!

   I Basis 2 blev der kun afviklet et enkelt parti. idet Thomas meldte fra få minutter før start og modtog en bolle herfor (mod Albert). Sune spillede et spændende parti mod Hjorth, og jeg tippede det længe til remis (der var uensfarvede løbere), men Sune vandt et par bønder og derfor partiet. Det sidste parti forventes afviklet på tirsdag, og indtil da er Sune nået op på siden af Maduranga, der altså har et parti til gode; de har nu hhv. 3 af 4 og 3 af 3! En tredje spiller kan dog blande sig, nemlig Brian, der kun har fået afviklet to partier, og de er begge vundet!

   Jeg håber at få et par glimt af runden på her i løbet af weekenden, imens kan du jo studere stillingerne her. Her de lovede glimt:

     

 

I partiet Vagn-Nina slukker Vagn her Ninas natlampe med 22.Sc5! Også 22.Dh8+ Sg8 23.Sd7+! fører til mat. Nu truer hvid alt: Slag på g6 og ikke mindst en springerskak på d7. Sort valgte en pæn mat: 22...Lxc5 23.Dh8+ Ke7 24.Dxg7 Tf8 25.dxc5 cxb2 26.Lxf6+ Ke8 27.Dxf8+! Kxf8 28.Th8#

  Så er vi i Søren K's gevinst over Lars C, der lige intetanende har spillet 7...Sb6? Bedst var 7...Sd5. Søren svarer stærkt 8.Se5! og nu falder f7-bonden, ikke rart, og Lars måtte hurtigt ned!  

... og endelig gyseren over alle gysere: Philip - Oehlerich. Først får Oehlerich, der lige har spillet 13...Tc8? sig et chok: 14.Se4! og hvid vinder en kvalitet!
Herefter spiller hvid upræcist, og vi havner i et spændende slutspil ...

 

... og her efter 36.h6? griber Oehlerich chancen med 36...d4!! der vinder. e4-bonden er jo tabu pga Lg6, så der fulgte: 37.Tg1 e3 38.Tg7+ Kf8! 39.Tc7 La4+40.Kc1 d3 med let gevinst!

 

 

Udsatte, 4½ partier afviklet
(8.
og 11. april 2022) Af PE Nielsen

   

 

Aftenens højdepunkt: I Mester 1 bragte Uffe (th) sig op på førstepladsen med sejr i dramaet mod Nina, vi var ude i et langt spilspil med evig tidnød til begge!

 

Aftenens fredelige, Oehlerich (tv) og Dennis skyggeboksede i åbningen og tog remis i midtspillet

 

Forrest besejrer Maduranga (tv) Alfred, og bagved kom Kasserer Lars (tv) i uendelig tidnød og tabte til Søren, efter i midtspillet at have vundet en kvalitet

 

   Mester 1: Det lykkedes favoritten Uffe Vinther-Schou at besejre Nina Høiberg i noget af et drama; undervejs havde Uffe vist overspillet det, men til sidst vandt han sikkert med T, L og to samlede fribønder mod Ninas to bovlamme tårne på baglinjen - medrivende, men selvom Nina blev ved med at finde ressourcer, måtte hun ned til sidst! Dermed bragte Uffe sig op på en udelt førsteplads med 2½ af 3, Jakob Rathlev har 2.

   I Mester 2 spillede Per Oehlerich remis imod Dennis Hemdorff, og dermed bevarer Per førstepladsen med 2½ af 3, et halvt mere end Dennis og Philip Møller.

   I Basis 1 gik Lars Christensen hårdt til Søren Ditto, og han vandt en kvalitet for en bonde; men Sørens stilling var solid, og Lars' konge-ditto noget blød, så der flød blod omkring de fyrre; det sendte Lars i evig tidnød og ned materielt, og Søren kunne køre et helt point hjem med tre bønder mere i et uensfarvet løberslutspil - rettelse: Søren G har skrevet til mig, og han har helt ret: Han tabte IKKE en kvalitet med fik i stedet to lette for et tårn, så han havde klar eller vindende fordel det meste af partiet! Søren Korshøj dukkede op iført fuld regnudstyr, men det gjorde modstanderen Graham Taylor desværre ikke, der indløb afbud få minutter før start. Det er jo remisgruppen, så selvom Søren fik en pind, er gruppen helt åben, ingen har over 2 points!

   I Basis 2 blev der spillet et enkelt parti, og Maduranga Muhandiram vandt over Albert Skjødt. Dermed fører Maduranga med 3 af 3, Brian Kristensen har 2 af 2 og en udsat, mens Sune Huus har 2 af 3. Link til tabellerne her.

   Og i øvrigt: Husk at respondere på Thyes Ressourceliste indlæg lige nedenfor!

 

Ressourceliste
(2.
april 2022) Af Christian Thye-Petersen

Gode skakkammerater!

   ”Spørg ikke, hvad din klub kan gøre for dig, spørg hvad du…”. Nej, så behøver det heller ikke være mere højtflyvende, men vores alles klub Nordre har brug for lidt hjælp. Mere følger, men først:  

   For 1½ uge siden havde vi, som Poul Erik har fortalt om på her på hjemmesiden, et meget fint strategimøde, der afslørede, at vi har mange gode ideer og mange kompetencer samlet i klubben. Det kommer bestyrelsen til at dele og vende tilbage til, men der var enighed om, at hvis det produkt, vi som klub leverer til nuværende og forhåbentlig fremtidige medlemmer, skal udvikle sig – ja, så skal vi løfte i flok.

   Derfor samler vi nu en bruttoliste bestående af de af os, der kan stille sig til rådighed for en frivillig indsats i forbindelse med klubbens aktiviteter. Vi beder IKKE om, at man skal stå til rådighed konstant flere gange om måneden, men håber, at vi kan lave en god liste af folk, der kan give en hånd måske bare en gang om måneden, eller hver anden, når der er behov.

   Der er allerede en gruppe af Tordenskjolds soldater (og tak til dem!), som løfter en betydelig byrde. De er:

Nordres frivillige bruttoliste:

Bestyrelsen (uddybes ikke her)
Poul Erik Nielsen (kommunikation, barvagter, kampleder mm.)
Tom Petri (turneringsleder, kampleder, undervisning/oplæg mm)
Per Oehlerich (barvagter mm)
Mikkel Hansen (holdskak, barvagter, Bededagsturnering/kantine)
Jonas (holdskak mm)

... og undskyld hvis jeg har glemt et eller andet, så giv venligst besked!

   Jeg vil gerne som den første melde mig til listen med tilbud og hjælp ved holdskak og barvagter.

Og hermed altså en stor opfordring til andre om også at melde sig til listen – med den som første skridt er vi på vej til at gøre Nordre en endnu bedre klub!

   Den første mulighed for at give en hånd med kommer, når vi søndagen efter påske samles (søndag den 24/4 kl 11.00) for at rydde op og shine lokalet op, det har vi en aftale med Chess House om at gøre. Her giver jeg pizza, øl og vand, så vi kan hygge os lidt, når vi er færdige.

   Hvis du byder dig til - det være sig din egen idé, deltage i oprydningsdagen den 24/4, en af de allerede nævnte postermentor eller partikommentator (se Mentor-artiklen nedenfor under den 2. april længere nede her på Nyhedssiden) eller en lidt tungere ting som en bestyrelsespost (formanden er på valg!) eller ansvar for Bededagsturneringen (Leifs efterfølger, Poul Erik har lovet at lave en beskrivelse), Bededagskantine (Per Hansen har lovet at lave en beskrivelse) eller måske hjælpe med at få en ny hjemmeside stablet på benene - så send gerne snarest en mail til christian.thye@jp.dk - og på forhånd mange tak for, at du er med til at tage ansvar for klubbens fremtid!

   Thye

 

Hovedkredsmødet
(3.
april 2022) Af PE Nielsen

   Formand Claus Andersen byder velkommen, i år var alle store Aarhusklubber repræs!

   Jeg deltog i dag på 6. Hovedkreds' årlige generalforsamling, og jeg er altid overrasket over de vigtige informationer, man får der, jeg synes vores deltagelse er vigtig. Der blev faktisk ikke taget væsentlige beslutninger - den mest spændende afstemning var omkring indskud til holdturneringen, hvor det med stemmerne 27 for, 11 imod og 12 blanke (man har en stemme pr påbegyndt 10 medlemmer) blev vedtaget, at indskuddet den kommende sæson er gratis!

   Årsagen er, at 6. HKs kasse bugner  - der er over 200.000 kr i egenkapital, så medlemsfremmende initiativer efterlyses! En vigtig årsag til den gode økonomi er medlemstallet, der er steget meget det seneste år og nu er oppe på 2016 niveau! Den vogn må vi se at komme med på ....

   Men holdaellersheltop hvor der var erfaringsudveksling, ideer etc, noget også vi kan tage til os! Et par eksempler: Mange klubber arbejder med Facebook, som er meget vigtig (for de lidt ældre, derimod ikke de unge, som bruger andre nymodens sociale medier!), ja 6.HK har endda en kontaktperson herpå! Og der var også tanker om at annoncere på LIchess og lignende steder, hvor rigtig mange spiller, hovedkredsen undersøger. Og i øvrigt bør enhver skakklubs hjemmeside have en side for potentielle medlemmer - vi har "For nye medlemmer" nederst på forsiden, men den er ikke særlig synlig og skal givetvis shines op!

   Holdturneringen fyldte meget, den nye struktur blev vendt - "manglende motivation pga manglende op-/nedrykning" (jeg replicerede: "Den kunne jeg godt ha' tænkt mig i Divisionsturneringen" ;-), brug af reserver etc - og det stod klart, at ud over Syddjurs og Viby (der varslede et forslag næste år om at gå tilbage) er Århus/Skolerne nu også imod den nye model. Men min fornemmelse var dog, at der stadig er flertal for den nye model, hvor grupperne dannes ud fra holdenes ratinggennemsnit. Også ideer om at køre holdturneringen som hurtigskak med stævner på klubaftener blev vendt, men der var bred enighed om, at det i så fald ikke skulle erstatte med supplere den nuværende turnering.

   Formand Claus havde det indtryk, at mange af de ting, der udgår til klubberne strander hos formændene, og bl.a. i den forbindelse foreslog jeg en web-redaktør mailingliste, som så kunne sættes på som CC. Den blev taget godt imod og bliver formentlig til noget :-) Den kan også bruges på kryds og tværs i forbindelse med turneringsindbydelser etc.

   Så alt i alt et godt møde, hvor jeg har samlet nogle ting op, som vi kan tage med videre i vores strategi-arbejde!

 

Mentorordning
(2.
april 2022) Af PE Nielsen

   På strategimødet blev det bl.a. besluttet straks at gå i gang med tiltaget Mentor-ordning, og da Thye's ressourceliste-tiltag snarligt kommer her, skynder jeg mig at skitsere de midlertidige tanker, da der her popper et par roller op, som skal fyldes ud for at Mentor-ordningen kan blive en succes, og her kan vi nemlig alle bidrage! Indtil videre ser "konceptet" således ud:

   Ideen med mentor-ordningen er at styrke klubbens medlemstal ved at fastholde eksisterende medlemmer samt at have et værktøj til at samle nye medlemmer op med, så vi har noget at byde ind med på "spillermarkedet". Nye skal melde sig ind for at få tilknyttet en mentor!

   Mentorordningen tænkes at blive indledt med et kort interview af spilleren med en visitator, hvor resultatet fastholdes som "portræt" i A4-formular. Her fastholdes nogle facts om spilleren, fx erfaring, spillestil, rating, evt tidligere klub, og ikke mindst et overordnet mål eller en udfordring.

  Portrættet vil være baggrund for, hvilken mentor og evt. partikommentator, der knyttes til spilleren. Mentor og partikommentator vil typisk være ratingmæssigt højererangerende spillere, fx andenholdsspiller får førsteholdsspiller som mentor, en begynder får en mentor fra 2. eller 3. holdet etc. Partikommentator kan arbejde hjemmefra via sms og mails.

   Mentoren holder så et planlægningsmøde med spilleren, det vil typisk være fysisk, men kan også være telefonisk. Her beskrives en "plan" for spilleren, typisk 2-3 år frem og indeholdende nogle delmål og indsatser med hjælp fra mentor og evtpartikommentator. Endelig aftales opfølgningsmøde.

   Det er klart, at skal Mentor-ordningen blive en succes, kræver det, at mange melder sig ind som ressourcer til hhv. mentor og partikommentator. Og spillere, der får en mentor, skal gerne i vid udstrækning også selv tilbyde sig som mentor for andre! Så vil DU være med til at gøre noget for klubben fremadrettet, kan du fx byde ind på en af disse roller; det ikke vil kræve vanvittig meget tid af dig, selv en gennemsnitlig indsats på et par timer pr måned vil batte i det store billede! Og husk at du hermed kommer til at bidrage positivt til den nye vision, som klubben arbejder på!

   Er din interesse der, så hold fast i det og lad det modne - og meld så ind, når Thye på mandag kommer på banen med sin ressourceliste!

 

VRS Forår 2022
(2.
og 3. april 2022) Af PE Nielsen

   I Vejlby-Risskov Skakklub kører på mandage pt. en åben Schweizerturnering over 8 runder frem til og med mandag den 30/5. Vi har to med i et meget spændende felt, det er endda to bestyrelsesmedlemmer, nemlig Jonas Nielsen og Lars Christensen - rettelse: Der må ha' været en fejl på tavlen, for Jonas tabte desværre i 2. runde og har derfor i stedet 1 af 2. De er begge startet godt i det 30 mand store felt - hvilket har afkastet en førstepræmie på 1.500 kr - og de er begge blandt de seks spillere, der har 2 points efter de to første runder. Feltet har kun to mesterspillere, nemlig den lokale Eivind Simonsen og Benny Lauridsen, Viby; Jonas er seedet nr 4, Lars nr 8. Følg dem her.

 

Generalforsamling i 6. HK og Chess House
(2.
april 2022) Af PE Nielsen

   I et nyhedsbrev fra Chess House står bl.a.: Vi holder generalforsamling i vores lokaler på Olof Palmes Alle 11, 8200 Aarhus N onsdag den 27. april 2022 kl. 19.00. Jeg ser det som bydende nødvendigt, at der lige nu bakkes meget stærkt op om Chess House, der i den grad kører på pumperne rent ressourcemæssigt, hvilket jo også fremgår af formanden Thomas Vestergaards indlæg i NORDRE Nyt (der er på vej til dig!). Det er som resultat af corona og flytning en meget kritisk fase nu, og her skal hjælpes til, hvis Chess House skal overleve - og alternativet er jo, at vi selv skal ud og finde nye lokaler - så bak op!

   I morgen søndag deltager jeg (med Nordre-mandat) på 6. Hovedkreds' årlige generalforsamling, det foregår i Chess House kl 13.00, du er også velkommen!

 

Igen mange remiser & pokalskak
(1.
april 2022) Af PE Nielsen

   

 

I Mester 1 var der to opgør (Nina - Uffe er udsat til
næste torsdag), og begge partier endte endelig remis.
Forrest tabte John (th) ellers en bonde, men han bed tænderne sammen og holdt en halv mod Nicolai.
Bagest var Vagn (tv) foran med en bonde, men slutspillet mod Jakob blev alligevel remis.

 

Forrest forløb Sune (th) sig mod Brian og tabte.
Bagved går opgøret mellem Morten (tv) og Søren remis

 

Partiet mellem Lars (tv) og Jonas var længe
i balance, men pludselig gik Lars i en mat.

 

   Runden i aftes blev igen fredelig, men der blev skam spillet længe i mange af partierne. Ud over de ovennævnte resultater blev partiet Thye - Mikkel ret hurtigt taget remis (hvilket gav mig en spændende lynpartner i Thye, vi havde begge en sjov aften på gangen!), og også opgøret Thomas - Erik Hjorth gik remis. Philip havde længe teten mod Steen i et omskifteligt parti, men lige efter de fyrre skete dette:

   Philip spillede 42.Tg3?? og opgav pga. 42...Lc2! der vinder en officer. I stedet fører 42.Tg7! til let remis, da d-bonden falder efter afbytning på g7.
Heller ikke det smarte 42...Lxe4!? vinder pga. 43.Ke2! (men ikke 43.Txf7? Laf3! og sort vinder)

   I Mester 1 fører Jakob Rathlev med 2 af 3, men en vinder af Nina Høiberg - Uffe Vinther-Schou vil kunne gå alene i spidsen med 2½. I Mester 2 ligger Per Oehlerich bedst med 2 af 2. I remisgruppen Basis 1 bragte Jonas sig i front med gruppens første sejr, han fører med 2 af 3. Og endelig har tre spillere 2 points i Basis 2, Sune Huus for tre partier, mens både Brian Kristensen og Maduranga Muhandiram har 2 af 2! Næste torsdag er der udsatte, så er det påske, før 4. runde spilles torsdag efter påske.


  
Pokalskak: Lige en reminder om forårets pokalskak: DSU har indbudt hertil, og 6. HK inviterer nu i samarbejde med Chess House til den lokale (og kvalificerende) udgave: Fællesstævne for de to rækker (bredde- og eliterækken) i Chess House lørdag den 7. maj fra kl. 10.00, læs nærmere her. Er du interesseret, så kontakt venligst snart formand Mikkel Hansen pr mail (formand@nordre.dk). Pt er der spillere til et breddehold, men hvor er vore elitespillere ...?

 

3. runde og klubblad
(30.
marts 2022) Af PE Nielsen

   I morgen torsdag afvikles 3. runde af Forårsturneringen, og hvis du ikke er med og kunne tænke dig at kigge forbi alligevel, har du chancen for at
få det nye nummer af klubbladet i hånden:                                   

 

Chess House kontingent
(25.
marts 2022) Af PE Nielsen

   Så er det igen tid at forny dit Chess House abonnement.

Kontingentsatserne for 2022 er:
Voksne – 400,- kr.
Studerende – 150,- kr.
Børn og juniorer op til 20 år – 75,- kr.

   Man kan betale kontingentet ved at indsætte beløbet på Ches House's konto 2251 - 3484 193 486 hos Nordea, eller betale via Mobile Pay til 9460RU. Man skriver 9460RU i stedet for et telefonnummer i Mobile Pay. Er du ny, så send gerne en mail til kassereren (philipkonrad@live.dk) med navn, adresse, telefonnr og fødselsdato, og skriv hvordan du har betalt.

 

Strategi-/debatmøde torsdag
(19
.
og 24. marts 2022) Af PE Nielsen

   Mødet gennemføres på torsdag kl 19.00, det er vigtigt at få startet debatten op i god tid inden Generalforsamlingen. Det er ligeledes vigtigt, at man møder forberedt op, ellers bliver det en tam affære. Du bedes derfor overveje og nedfælde dine svar på følgende:

   Hvad er klubbens styrker? Klubbens svagheder? Trusler mod klubben samt klubbens muligheder. Og endelig også ger overvejelser om, hvor du mener, klubben skal bevæge sig hen og hvordan det evt kan opnås.

   Det er et vigtigt møde, og vi håber DU vil være med til at tage ansvar for klubbens fremtid! Vi ses på torsdag!
   Har du ikke mulighed for at deltage, kan du sende dit besyv pr mail til Mikkel (formand@nordre.dk).

   Mikkel tilføjer: Mødet er en nyskabelse, hvor medlemmerne får mulighed for, udover generalforsamlingerne, at komme med ris, ros, gode råd, kritik osv. Alt omkring klubben er til åben debat. Så mød glad og forventningsfuld op!

Opdatering efter mødet:

   Vi var i dag 13 medlemmer, der deltog i en god debat om klubbens fremtid

   Hele bestyrelsen plus yderligere 8 medlemmer deltog i aftenens strategidebat, der tog udgangspunkt i styrker, svagheder, muligheder og trusler, og endelig også et første udkast til en vision. Bestyrelsen viderearbejder nu på disse, som indtil videre holdes tæt til kroppen. Bestyrelsen laver efterfølgende oplæg til møde 2, der afholdes torsdag den 12/5, og som evt. kan ende op i konkrete forslag til Generalforsamlingen den 2/6.

   Vi var ikke kun højtflyvende, men også jordnære! Og det betyder, at vi allerede nu tager hul på nogle af punkterne under Muligheder. En af punkterne er kontakt til Chess House om hhv. en kort- og en langsigtet løsning på roderi og forhold i Chess House øvrigt, et andet er oprettelse af en mentor-ordning, bedre markering på de sociale medier, og klubbens informationsfolder skal genoplives. Et vigtigt punkt er aktivering af klubbens ressourcer; den tager Christian Thye sig af, og han har allerede varslet et tiltag herpå i næste uge her på hjemmesiden!  Så jo, der var megen "luft" på mødet, men bestemt også konkrete ting på banen - et godt møde, men arbejdet udestår jo, og det må vi samles om! Og vi skulle også gerne have dig med, alle kan yde lidt i ny og næ.

 

Klubturneringens 2. runde
(18.
marts 2022) Af PE Nielsen

   Koncentrerede spillere (forrest skimtes Nina) - og interesserede tilskuere!

   Der var igen en del afbud - ud over corona hærger der nu vist også influenza - men alligevel var det en fin runde! I den øverste klasse kom Nina med sort skidt fra åbningen mod John Hansen, men hun ofrede en bonde, og da John spillede for passivt, fik Nina et kraftigt modspil med et stærkt løberpar, og det hele endte da også med, at Johns stilling brød sammen, og Nina tog pointet! Mere stilrent var opgøret Uffe - Vagn, hvor favoritten Uffe med de hvide langsomt udbyggede sin fordel i Engelsk, og afslutningen var endda særdeles effektiv:

  Vagn har netop spillet Df8-g8? for at forhindre Ld5, men det kom alligevel: 40.Ld5!! Txc4 41.Lf6+!! Tg7 42.Dh5+Dh7 43.De8+ og mat i næste!
(lur mig om der ikke bliver plads til hele partiet i det kommende klubblad)

   Uffe og Nina har nu begge 1½ af 2. I

   Mester 2 fik formand Mikkel kæmpe fordel, men så satte han desværre en officer i slag og tabte; uheldigt ... og så dagen efter at Mikkel fyldte 40, tillykke med det i øvrigt! I det andet parti Var Dennis hårdt presset af Philip, og det endte da også med, at han tabte, selvom der nok var chancer for at redde det. Resultaterne betyder, at Oehlerich er i front med 2 af 2.

   Der blev ikke spillet i Basis 1, men Søren - Jonas var spillet forud med remis som resultat. Remis er i øvrigt resultatet af alle de spillede partier i gruppen! I Basis 2 var der to partier: Sune vandt ret sikkert over Thomas, mens Hjorth måtte ned mod en velspillende Maduranga. De to vindere er nu i front af gruppen med 2 af 2. Link til tavlerne her.

 

Holdsæsonen slut, Aros var for gode ...
(16.
marts 2022) Af PE Nielsen

   I aftes sluttede tredjeholdet holdsæsonen af ved slutstævnet i Viby. Vores på mange måder flittige formand var (igen!) stand in for Kragelund. Kampen stod mod det førende Aros-hold, og her rakte 2½-1½ sejren over Hørning ikke, ja end ikke 4-0 ville have været nok, for Aros-holdet besejrede Syddjurs med 3½-½ og endte dermed 2 points foran os; vores andenplads var derimod ikke truet, og sæsonen er godkendt for holdet! Søren har allerede referatet på plads, klik her.

   Tidligere Nordremedlem Knud Erik Juhl (tv) var en stærk brik for Aros med 4½ af 5, her mod vores holdleder Søren

   Torsdag aften spilles anden runde i klubturneringen.

 

Nordre I atter i ligaen, Nordre II måtte ned
(5.
og 6. marts 2022) Af PE Nielsen

   På billedet efteranalyserne af Ninas gevinstparti, det endte med en heldig springerskak til Ninas fordel!
Da Per Holst og Jan Rewitz vandt, blev det 3½-½ i bunden, idet jeg blot præsterede en uambitiøs remis

   Så fik vi afsluttet divisionsturneringen, og klubben har igen et ligahold! Afslutningen blev temmelig mat, efter knap en time havde Nørresundby taget otte remiser, oprykningen virkede ikke dragende på dem! Og den anden konkurrent Aalborg I havde en sløj dag, 3-5 mod Evans, de blev endda overhalet af SK68 II ! Vi spillede ikke nogen stor match, men pointene kom, som de jo tit gør mod bundhold; Per Holsts kommentar: "Talent kan ikke holdes nede!". Link til tabellen her.

   Andetholdet var igen afbudsramt, men havde egentlig gode reserver med, og alligevel blev det desværre til et 3-5 nederlag til Varde, og dermed sluttede holdet i bunden, men der var blot 2½ points op til nr. 3 i en meget tæt gruppe. SK68 III følger med ned, link til tabellen her.

 

Først mørke, så udsatte!
(10
. marts 2022) Af Mikkel Hansen

  Forrest Thye (tv) - Oehlerich, bagved Uffe - Jakob   ***   Overgaard - Maduranga

   Når det endelig skulle være, så var en aften med strømafbrydelse ikke det værste, når det "kun" var udsat-aften. Strømmen var gået i forhallen, da vi kom, og kun spillelokale og køkken var med lys. Heldigvis fik vi afviklet de 4 partier, et fra hver af de 4 grupper!  Korshøj og Jonas blev efter en go' time enige om en remis i en noget flad stilling. Uffe og Rathlev spillede meget strategisk, og midtvejs på aftenen ebbede det også ud i remis. Oehlerich og Thye spillede en spændende hollandsk e6-variant, hvor Thye fik udviklet Sb8 tamt, hvorefter Oehlerich fik et afgørende angreb ind; sorts damefløj kom ikke rigtigt i spil. Til sidst sad Overgaard overfor Maduranga, der viste stor styrke, og efter fin opstilling blev Overgaards stilling overbelastet, og det endte i afgørende materialetab med mat til følge. 

   En god og fredelig klubaften, strømafbrydelsen til trods; lad os håbe det er fikset næste torsdag når der er almindelig runde  ;-))

Red.: På søndag spiller vore to divisionshold den afgørende runde, Førsteholdet ligger til oprykning, mens Andetholdet kæmper mod nedrykning! Og på tirsdag er det så Tredjeholdet, det skal forsøge at fravriste Aros førstepladsen!

 

Nordre II kæmper godt for overlevelse!
(5.
og 6. marts 2022) Af PE Nielsen

   Nordre II har i dag spillet den udsatte kamp imod Haderslev, der stillede noget sløjt op! Det benyttede vore spillere sig af, og de besejrede Haderslev overraskende stort med 5½-2½! Så trods kampe tabt uden kamp og et strafpoint skal holdet endnu ikke afskrives! Formand Mikkel var igen med, han vandt og har varslet et hurtigt referat! I morgen spiller holdet igen, nu den udsatte mod SK68 III. Link til tabellen her.

   Søndag: Det blev desværre til et knebent nederlag til SK68' tredjehold på 3½-4½. Nu efter at alle udsatte kampe er blevet afviklet, er situationen den, at sidste runde i Chess House om en uge bliver en ren gyser: De to førende hold, som der er 1½ points imellem, mødes, og de seks øvrige hold ligger alle så tæt, at afstanden mellem nr. 3 og nr. 8 kun er tre points! Vi har den fordel at skulle møde nr. 8 Varde, men på den anden side har Varde jo også en chance for at redde sig ...!

                  Overlever vore brave gutter?  

   Under alle omstændigheder - her tænker jeg på fire tomme brætter og et strafpoint undervejs - har holdet gjort det fantastisk, og redning er absolut realistisk! Der er allerede referater på plads for weekendens kampe her. Link til gysertabellen her.

 

IM Bent Sørensen er død
(5.
marts 2022) 
Af PE Nielsen

   Bent Sørensen er afgået ved døden

   Jeg har i dag erfaret, at IM Bent Sørensen er død 78 år gammel. Bent var en markant spiller på Nordre I i 1960'erne til og med 1971, hvor holdet vandt mesterskabet hele fem gange. Han flyttede til Aalborg og blev her Nørresundby-mand. Link til mindeartikel på skak.dk her.

 

1. runde: Kampskak gav mange remiser
(4.
marts 2022) 
Af PE Nielsen

   Fra TL Tom Petri har jeg modtaget denne rundeberetning:

   "Jeg fulgte ikke så meget med men der var god kampgejst på trods af de mange remisser.

   Mester 1: Vagn undveg en trækgentagelse (efter at have ofret en officer) ved at sætte et tårn i slag. Nina-Brondt var en sici der vist aldrig kom ud over remisgrænsen.

   Mester 2: Steen spillede "uvidende" Russisk mod Dennis, der skyndte sig at få det over i skotsk. Det kendte Dennis bedre end Steen og det blev meget hurtigt grimt. Formanden havde kvalitet for bonde i slutspillet men lykkedes ikke at konvertere.

   Basis 1: Graham og Lars spillede stort set til sidste brik. Søren G - Jonas i en katalaner, hvor der hurtigt blev byttet en masse brikker og endte i et lige (men ikke uinteressant) dobbelt tårnslutspil, der blev taget remis. Korshøj spillede Caro Kann for første gang. Det sidste jeg så var, at de efter nogle komplikationer bevægede sig mod et ret lige slutspil.

   Basis 2: Brian pressede og vandt som sidste mand et langt parti over Erik. Sune var stor favorit mod Albert og vandt".

Link til tavlerne her.

Søren Korshøj har sendt mig sit parti i Panow-varianten i Caro Cann, og han skriver, at han burde have vundet. Det er korrekt, han havde fordel det meste af partiet, og her har vi den afgørende stilling:

   Hvid har lige slået på g6, Le6 hænger jo. Partiet fortsatte med 21...Dc4 og hvid hev en remis hjem; i stedet havde 21...Lc4! vundet en officer!
Ærgerligt for Søren, men han viste særdeles gode takter i dette parti mod gruppens favorit Morten Lyck Hansen

 

Spændende klubturnering!
(1.
marts 2022) 
Af PE Nielsen

   Det har vist sig at være den rigtige beslutning at udskyde klubturneringen, skære ned til 5 runder og holde den åben for tilmeldinger marts ud! For nu kan vi nemlig annoncere den stærkeste åbne klubturnering længe! Den består af hele fire 6 mandsgrupper, og den øverste gruppe har tre spillere over 2200, så vores eneste egne deltager, Nina Høiberg, får endog hård modstand!

Uffe Vinther-Schou (Århus/Skolerne) er favorit med en rating på 2275, men han udfordres af Nicolai Kvist Brondt og Jakob Rathlev m. fl.!  

   Mester 2 bliver givetvis også en spændende gruppe, her er Dennis Hemdorff kun svag favorit foran folk som Christian Thye, Steen Christensen, formand Mikkel og Per Oehlerich! Og i Basis 1 er der hård modstand til Jonas og Lars Christensen samt Søren Korshøj! Her blev der desværre ikke plads til Sune Huus, som så til gengæld er min favorit til at tage sejren i Basis 2, Dr Elo tror dog på Brian Kristensen, Viby!

   Der har heldigvis været stor søgning til turneringen udefra, idet vi selv kun har kunnet mønstre 12 deltagere. Turneringen starter på torsdag kl. 18.30, link til turneringen her.

 

Toppen af poppen
(27. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   Tom (forrest tv) og Johnni vinder i flot stil på de to øverste brætter og sikrer 5½-2½ sejren

   Så rykkede førsteholdet for alvor med en 5½-2½ sejr over Nørresundby, og det uden tab. Det var først Nina, og siden vore to topbrætter, der tog pynten af Nørresundby. Deres andetbræt Per Andreasen vandt i går senior-DM for 65+, men Johnni var (i modsætning til visse andre) ikke taget herop for at tage en hurtig halv, han spillede et godt parti og vandt i sikker stil. Efter den store sejr er vi nu klare favoritter til at nappe oprykningen, da sidste rundes modstander er Viborg, der ligger på en trøstesløs 7. plads. Link til tavlen her.

   Andetholdet kunne igen ikke mønstre mere end syv spillere, men de gjorde det udmærket mod Skanderborg II; det endelige resultat kendes ikke endnu, men vi får jo desværre et strafpoint :-(

 

Favoritten vandt til sidst
(25. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   Det er naturligvis mærkeligt at referere fra vores hurtigskakmesterskab samtidig med, at Putin har gang i det helt store skakspil på verdensplan, men det var en spændende aften, så her alligevel: Andenaftenen blev desværre skæmmet af tre afbud, Thye måtte til København, havde sørget for Steen C som reserve, men han strandede desværre på en tysk motorvej; hertil én med cykelproblemer og én der var for træt til at komme.

   Det gav store huller i tabellen, og vi byttede rundt på runderne, så fx Dennis kunne komme tidligere hjem (rækkefølge af runderne: 4, 7, 6 og 5). Formanden kom til at spille en hovedrolle i mesterskabet: Michael Poulsen førte jo med 3 af 3, men han blev i 4. runde udspillet af Mikkel, og runden efter endte et skiftende opgør Mikkel - Dennis Hemdorf til sidst remis med T+S mod T; efter 45 træk fik Mikkel byttet tårnene. Dennis var nu færdig med "minus 1½", mens Michael og jeg havde "minus 1" og skulle mødes. Det lykkedes mig til sidst at få partiet ud af ligevægt, fik god springer mod dårlig løber og vandt.

     

 

I 4. runde får en koncentreret Mikkel
skovlen under Michael ....

  .... T + S mod T
= remis!
 

... og så endte det alligevel med favoritsejr

 

Den der ler sidst ...

 

   Det betød, at jeg inden slutpartiet mod Mikkel havde et halvt mere end Dennis og et mere end Michael. Det blev et meget kompliceret parti, startende med 1.d4 g6 2.h4!? (Mikkel hvid). Jeg var givetvis på glatis undervejs, men til sidst brød Mikkel sammen og jeg vandt - dermed var mesterskabet hjemme efter nervepirrende opgør! Link til turneringen i DSU's system her.

   Næste torsdag starter Forårsturneringen med 5 runder, sidste frist for tilmelding er på søndag, pt. 18 tilmeldte, kig her.

 

Danmarksmesterskaberne i Svendborg
(24. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   Hvis du overvejer at deltage i påsketurneringen (jo, den gennemføres forventeligt i år!), så er det snart tid til at bestemme sig, læs nærmere på skak.dk her, hvor der er videre link til indbydelse og DM-hjemmesiden.

 

Spændingen stiger i 1. Division Gr 2
(20. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   Forrest i lys trøje Rewitz, der måtte ned; bag ham skimtes Johnni, der spillede for første gang i denne sæson

   Så fik vi spillet en lørdagskamp, nemlig den udsatte januarkamp imod Esbjerg. Det blev ikke en sindsoprivende oplevelse, og 4-4 resultatet var mest tilfredsstillende for esbjergenserne. Allerede efter en times tid var de tre første remiser taget, siden endnu tre. Vi havde for første gang Johnni med, og han klarede uproblematisk en halv hjem. Klitgaard var den eneste, der fik en sejr i hus! Mit blev lidt af en gyser til sidt, og med klokken højt oppe tillod jeg en evig skak, jeg er spændt på at få kigget nærmere på det! Eneste nederlag var til ex-esbjergenseren Jan Rewitz. Aalborg har slået Herning 7-1 og presser sig også på i topstriden, hvor vi nu spændt afventer Nørresundbys udsatte mod Evans.

   Skaknævnet havde i øvrigt før matchen stadfæstet turneringslederens og turneringskomiteens kendelser vedr. matchen Herning - Esbjerg, den 12. december 2022, dvs. resultatet forbliver 8-0 til Herning, en skaklig trist ting, at Herning ikke gik med til at flytte matchen og dermed er Esbjerg (vel) røget ud af topstriden - kig på stillingen her.

 

Michael Poulsen i spidsen
(18. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   

 

Otte mand til start, derfor en ekstra runde og
alle-mod-alle, på billedet 1. runde

 

Efter en lidt heldig sejr over mig, må Dennis Hemdorff (tv) ned i 2. runde mod Michael Poulsen

 

Ingen remiser, 3 points til Michael, 2 til Thye,
Sune Huus, Dennis og mig - spændingen er intakt!

 

      Med 8 deltagere, heraf 5 mesterspillere, blev turneringen udvidet til 7 runder, så vi kunne spille alle-mod-alle. I første runde havde jeg overtaget mod Dennis, men da chancen var der (iflg. Dennis bagefter!), så jeg den ikke, overspillede det, og det udnyttede Dennis til at tage hele pointet! I anden runde mødte Dennis så årets gæst Michael Poulsen (han dukker ofte op til vores hurtigmesterskab - og ikke andet!), og her viste Michael, at han stadig kan huske sin kære franskmand, og Dennis fik en lektion! Sune er godt spillende, og efter sejre i de to første udnyttede han en fejlberegning fra mig i åbningen og vandt en bonden, til gengæld havde han splittede ukønne bønder; jeg måtte ud og stramme, før det lykkedes mig at få hevet en hel i hus.

   Michael fører med 3 af 3, og så er vi hele fire med 2 points, så det bliver spændende, når vi næste gang med start kl. 19.00 spiller de sidste fire runder.

   BEMÆRK at Strategi-/debatmødet nu er skemasat til torsdag den 24/3 kl. 19.00 - kryds i kalenderen!

 

Filip Boe blev Aarhusmester!
(12.
og 13. februar 2022) Af PE Nielsen

   Midtvejs i AaM ligger Nina også "midtvejs", idet det er blevet til en sejr, et nederlag og en remis! O mangel af flere A-medllemers deltagelse kan vi passende tage de toneangivende B-medlemmer med, familien Boe: I Mesterskabsklassen lagde Filip ud med en remis mod den anden topfavorit Jens Ove Fries; denne er "gået ned" med ½ af de næste to, mens Filip siden har scoret 1½. Det rækker pt til en andenplads efter Pelle Bank, der har lavet 2½! Farmand Mads er efter de tre af fem runder helt i top med 2½, et halvt mere end svenskeren Wahlund. Følg søndagens resultater her, og partier live her.

Filip Boe spillede sikkert i Aarhusmesterskabet, som han tog hjem alene med scoren 3½ af 5 - tillykke!    

   Familien Boe blev mesterskabets store vindere: Filip vandt mesterskabet med 3½ af 5, da det ikke lykkedes den førende Pelle Bank at vinde i sidste runde, ja han tabte partiet. Og far Mads Boe tog sig passende af Mester 2, da han tog remis mod Nina, og overlod scenen til Gunnar Pedersen.  Han kunne med gevinst nå op, men det lykkedes heller ikke ham - og så var Boe-triumferne en kendsgerning, tillykke!

   Nina havde en fin søndag, en flot gevinst i 4. runde og så altså remis mod Mads i sidste runde. Hermed slutter Nina på 3, godt et halvt mere end det forventede - og selvfølgelig en godkendt præstation! Link til resultaterne her

 

Partigennemgang, lyn og AaM
(11. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

 

 

 

 

Tom har her livlig gang i brikkerne!

 

Mikkel har lige vundet to holdkampe,
og han var også lynskarp i går!

 

Afgørelsen faldt i næstsidste runde, hvor Mikkel kørte mig over!

 

    Tom kom i sin timelange gennemgang af gevinsten over Jens Kølbæk, Aalborg omkring en del "leveregler" i skak, et par stykker: Løs problemerne i tide, springere står oftest skidt på b3/b6, behold spændinger hvis du kan - og så selvfølgelig også nogle undtagelser, som var aktuelle i partiet, ofte pga. konkrete varianter! De kun seks fremmødte havde stor glæde ved partigennemgangen, tak Tom!

   Bagefter blev der arrangeret en lille lynturnering, og her blev forhåndsfavoritten (mig!) trynet, først med en ikke uheldig remis mod Thye, og så i finalepartiet mod Mikkel i næstsidste runde: Mikkel spillede igen tidligt modetrækket h2-h4!?, jeg mente at være i kontrol, da Mikkel pludselig fik Le2-c4 ind på mig, den truede min dronning og videre ned på f7! Jeg gav damen for to lette, men det var nu Mikkels matangreb, der endelig afgjorde sagen. Dermed kunne Mikkel glide i mål som sikker turneringssejrherre, formanden er skarp for tiden!

   I aften starter AaM så i Chess House, en runde i dag og to lørdag og søndag. Der spilles i 6-mandsgrupper, og Jens Ove Fries og Filip Boe er svage favoritter til titlen i et flot felt. Nina Høiberg er Nordre's eneste deltager (kun én ud af 62 deltagende!), og hun er 3. seedet i Mester 2, hvor Mads Boe er favorit. Følg resultaterne her, og live her.

 

Lyn og foredrag - og ny sejr til Nordre III
(8. febr
uar 2022) 
Af Mikkel Hansen

     

 

Dennis klar til kamp! Bagved skimtes Sune Huus og Lars Christensen

 

Der var tale om tæt løb, og også omkampen blev lige!

 

Thye lider nederlag mod Søren Korshøj, men når alligevel op på en delt førsteplads

 

  Torsdag blev en stille aften i klubben, inden vi for alvor kommer i gang med klublivet igen oven på genåbningen. Først var vi 2 så 3 og pludselig 6 spillere til lyn!  Forhåndsfavoritterne Dennis og Thye vandt på deling med 3½ til hver, og så måtte den hårde formand  jo trække lod om farverne til det afgørende parti. Dette endte minsandten også remis, så vi blev enige om, at den fredelige aften også sluttede fredeligt ;-)

   Nordre III var mandag aften uhøflige gæster hos Syddjurs III, som blev besejret med 3-1. Formand Mikkel har været vindende reserve på andetholdet, nu var han det også på tredjeholdet - en formand der går i front og viser vejen til sejr! Desværre vandt Aros med 3½-½, så vi er bagud inden sidste runde tirsdag den 15/3 i Viby.
 

   HUSK Tom Petris foredrag nu på torsdag kl 19.00! Her viser han sit gevinstparti mod Jens Kølbæk

 

Foredrag, Pokalskak mv.
(4. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   Næste torsdag den 10/2 kl 19.00 har Tom Petri lovet at holde et mindre foredrag,  hvor han vil vise sit første gevinstparti i holdskak i næsten 3 år ;-) Temaet er noget med dårlig løber (red.: som modstanderen er kendt for!), og at man skal huske at løse sine problemer, inden det er for sent. Bagefter bliver der sikkert lejlighed til en lille lynturnering.

   Pokalturneringen: DSU har indbudt hertil, og 6. HK inviterer nu i samarbejde med Chess House til den lokale (og kvalificerende) udgave: Fællesstævne for de to rækker (bredde- og eliterækken) i Chess House lørdag den 7. maj fra kl. 10.00, læs nærmere her. Er du interesseret, så kontakt venligst Formand Mikkel Hansen pr mail (formand@nordre.dk).

   Udsat 1. divisionskamp: Nordre I's udsatte kamp mod Esbjerg på udebane er nu aftalt til lørdag den 19/2.

   Dødsfald: Tidligere Nordre-medlem og kunstner Mogens Gissel er afgået ved døden, 80 år gammel. I Odder Ugeavis kan du læse mindeord om ham her.

 

Forårsturneringen og Hurtigskakmesterskab
(1. febr
uar 2022) 
Af PE Nielsen

   På grund af få tilmeldinger til Forårsturneringen er det ude af proportioner at køre en 8 runders Schweizerturnering. Det er derfor valgt at korte turneringen ned til 5 runder, startende den 3. marts, udsatte den 10/3. De øvrige runder 2-5 afholdes på  de tidligere annoncerede rundedatoer (kommer snarligt i kalenderen). Der forbeholdes også ret til at afvikle turneringen som 6-mandsgrupper, hvis det endelige deltagerantal taler herfor. Tilmeldingsfristen forlænges til søndag den 27. februar, indbydelsen er opdateret.

   Det giver plads i februarkalenderen til at afholde Hurtigskakmesterskabet på datoerne den 17. og 24. februar, tilmelding den 17/2 kl 18.45 i klubben. Mesterskabet afholdes ellers som tidligere annonceret i Nordre Nyt 2021-4, hvilket også annonceres her på siden senere.

   Nu på torsdag og ugen derefter er klubben åben for lynskak mv, begge dage kl 18.30.

 

Nordre I til tops med 7 mand!
(30
.
og 31. januar 2022) Af PE Nielsen

   Da vi meget sørgeligt kun kunne mønstre 12 mand til dagens kampe, måtte førsteholdet drage til Aalborg med blot 7 m/k, alternativet havde været, at Nordre II var blevet sendt ud ved ikke at kunne stille med 5 mand. Men at man kan komme langt med blot 7 spillere, fik vi vist i dag; holdet vandt 5-3 uden tabspartier!!

  Slutspil! Forrest kæmper Jan Rewitz indædt, bagved prøver Nina at vinde ....

   Ud over en masse remiser havde Tom Petri i sikker stil vundet på førstebrættet, så stillingen var 3-3, da ovenstående to slutspil skulle afgøre det; at det blev til 2-0 var et under, som Thomas Klitgaard vil indvi jer i senere på ugen! Med sejren rykker holdet igen op på førstepladsen, nu med et halvt mere end Nørresundby! Se stillingen her.

   Andetholdet drog så 5 mand til Kolding, og her klarede de sig nogenlunde efter bogen, det blev et hæderligt 1½-6½ nederlag, eneste vinder var formand Mikkel Hansen! Holdet ligger nu nederst, men vi har jo en kamp til gide, så ....! Se stillingen her.

Seneste fra turneringslederen af divisionsturneringen:

Nordre1 og 2 stillede kun med henholdsvis 7 og 5 mand til kampene: Aalborg 1 - Nordre 1og Springeren - Nordre 2 i dag, den 130. januar 2022.

Holdturneringsreglementet § 1 siger, at et hold består af 8 spillere.

Da dette var en førstegangstilfælde - gives begge Nordre-hold en advarsel. Ved gentagelsestilfælde fratages klubben et point.
Resultatet af kampene forbliver uændret.

Denne afgørelse kan ankes til turneringskomiteen jfr. "Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering". Dette gøres nemmest ved at sende anken til divisionsturneringslederen, som så vil samle alle nødvendige bilag i sagen og fremsende den til turneringskomiteen. Anken skal være sendt til divisionsturneringslederen senest den 14. december 2021 kl 23.59.

Ankefristen bliver svært at overholde, men anke er der næppe grund til, det er vist "efter bogen".

Men det ville være rart, hvis lidt flere tog ansvar og meldte til som reserver i disse situationer, hermed endnu en opfordring, vi får givetvis brug for det!

 

AaM i Chess House
(28
. januar 2022) 
Af PE Nielsen

   Her i alle vore egne fortrædeligheder har jeg helt overset AaM, der afholdes i Chess House i weekenden den 11. - 13. februar, så har du mod på en hurtig 5 runders, så kig her (tilmeldingsfrist den 7. februar, så vidt jeg kan se ingen begrænsninger på deltagerantallet, pt er der 46 tilmeldte, heraf en tredjedel fra SK68, vi har pt kun Nina med).

   Og husk at tilmeldingsfristen til vores Forårsturnering er her på søndag! Så skal du med, klik straks her!

 

Hjælp os på søndag!
(26
. januar 2022) 
Af PE Nielsen

   Jeg har netop været i kontakt med andetholdets holdleder Jonas Nielsen, der lige nu selv er ramt af corona. Han kæmper med at stille hold, også fordi førsteholdet skal "låne" en spiller. Så situationen er den, at han mangler 2-3 mand, afhængig af om han selv bliver klar! Så kan du hjælpe (uanset styrke!), så kontakt gerne straks Jonas på telefon 28 97 62 00 eller mail (jonasneslein@hotmail.com).

 

Strategi-/debatmøde torsdag
(24
og 26. januar 2022) Af PE Nielsen

   UDSAT: Det er alligevel besluttet ikke at afholde strategimødet i morgen aften, så klubben holder lukket i morgen torsdag. Beslutningen skal ses i lyset af de pt tårnhøje corona-tal, og vel også hensyntagen til, at vi på søndag skal kunne stille to hold. Dette kniber i forvejen, og så nytter det ikke, vi tager en ekstra risiko.

   Bestyrelsen har besluttet, at mødet på torsdag kl 19.00 gennemføres, det er vigtigt at få startet debatten op i god tid inden Generalforsamlingen. Det er ligeledes vigtigt, at man møder forberedt op, ellers bliver det en tam affære. Du bedes derfor overveje og nedfælde dine svar på følgende:

   Hvad er klubbens styrker? Klubbens svagheder? Trusler mod klubben samt klubbens muligheder. Og endelig også ger overvejelser om, hvor du mener, klubben skal bevæge sig hen og hvordan det evt kan opnås.

   Det er et vigtigt møde, og vi håber DU vil være med til at tage ansvar for klubbens fremtid! Vi ses på torsdag!
   Har du ikke mulighed for at deltage, kan du sende dit besyv pr mail til Mikkel (formand@nordre.dk).

   Det er i øvrigt muligt i Kulturhus Bunkeren at få en kviktest (til kl. 20), i torsdags var der ingen kø, og resultaterne kom hurtigt!

 

Poul Erik var urørlig i Nytårslynen
(21
. januar 2022) 
Af PE Nielsen

   Kun fem mødte op til Nytårslyn i aftes, hvad enten det nu skyldtes Omekron, håndbold eller måske begge dele! Foruden mig stillede Christian Thye op som mesterspiller, hertil tre aktive basisspillere. Jeg var naturligvis storfavorit og vandt da også med maksimum i den dobbeltrundige turnering (og jeg nåede hjem til anden halvleg af håndboldkampen!).

   

 

Mine modstandere i kamp - fra venstre: Christian Thye, Jonas Nielsen, Sune Huus og Lars Christensen

 

Jeg havde for en gangs skyld let spil

 

Jeg levede op til favoritværdigheden; Thye havde det sværere og måtte dele andenpladsen med en velspillende Sune

 

   Det gav mig 640 rare - og lette vil nogen sige (til gengæld kunne jeg ikke være med i augustlyn) - point i Lyn Grand Prix'en, hvor jeg rykker op på en delt førsteplads sammen med Martin Bækgaard, Thyes udbytte rykker ham op på en tredjeplads tæt på Martin og mig! Sune rykker op foran Per Oehlerich som bedstplacerede basisspiller. Alt i alt er der lagt op til en spændende sidste etape, der jo er Lynmesterskabet, der forventeligt afholdes den 19. maj. Link til GP-stillingen her.

 

Forårsturneringen lagt op
(20
. januar 2022) 
Af PE Nielsen

   Så er forårsturneringen lagt op i DSU's system, så du nu kan melde dig. Det bliver en Schweizer her i foråret (februar-maj), og så Klubmesterskabet i efteråret, hvor coronasituationen forhåbentlig er mere sikker. På grund af coronasituationen tages der forbehold for ændringer, men ellers er det med start torsdag den 3/2, sidste frist for tilmelding er søndag den 30/1. Link til turneringen her.

   Godt fra start, hele 5 tilmeldinger på førstedagen, folket er skaksultent! Dagen efter: Nu er vi på 7!

 

Nordre III spillede 2-2 imod Viby III
(19
. januar 2022) 
Af PE Nielsen

      Efter Vibys velkomst er der linet op, og opgøret ender 2-2, Forrest vinder Søren og Sune

   Jeg var lige forbi Viby Skakklub i aftes kl. 19, hvor tredjeholdet spillede imod Viby III. Det blev en spændende match, hvor vi trak det længste strå på de to øverste brætter ved holdleder Søren Korshøj og Sune Huus, men desværre måtte Thomas Overgaard og Henning Kragelund ned. Aros benyttede lejligheden til at vinde deres match med 3½-½, og dermed går Aros i front med denne stilling i toppen: Aros 9, Nordre II 8½ og Syddjurs III 8 - det bliver utroligt spændende de sidste to runder! Søren er lidt presset i denne uge, så forvent ikke referat før fredag. I næste runde om tre uger møder vi Syddjurs-holdet, mens Aros må formodes at hente 4 points imod Hadsten, hvis de ellers kan stille med 4 mand! Link til tabellen her.

 

Hvordan skal det gå? En WebRed-kommentar
(1
8. januar 2022) 
Af PE Nielsen

   Nu går vi så i gang igen, og jeg er nok ikke den eneste, der har betænkeligheder om, hvordan det vil gå. I søndags lukkedes der mere op, samtidig med at skolegenåbningen for alvor er ved at slå igennem, og tallene er tårnhøje, de seneste tal fra i dag ser i flg. BT således ud:

          (hvor er grafen på vej hen?)

... og eksperterne forventer op til 45.000 smittede pr dag sidst i januar, når divisionsturneringen genstarter!

   Man behøver vist ikke være sortseer for at frygte det værste kaos, folk vil være syge og andre tør måske ikke stille op etc. Det kommer til at vrimle med afbud rundt omkring på holdene, og med novembersituationen i baghovedet - hvor Nordre II ikke kunne finde reserver til Haderslev-kampen - frygter jeg det (aller-) værste! I 3. runde udeblev / nægtede Esbjerg at spille, og jeg tror ikke, det bliver sidste gang ...

 

Skal vi i gang igen ....? Ja, nok .....
(1
6.
og 18. januar 2022) Af PE Nielsen

   Der har været mærkværdigt tavst fra DSU og 6. HK omkring evt. genopstart efter den seneste lempelse af restriktionerne. Jeg har derfor forhørt mig hos tre instanser:

   Chess House, Thomas Vestergaard: Chess House er igen åben for skak fra i dag. Det betyder, at vores bestyrelse må tage bestik af situationen og replanlægge ....

Replanlægning af januar: På torsdag d. 20/1 afholdes Nytårslyn (3 minutter plus 2 sekunder pr træk), tilmelding 18.45; torsdag den 27/1 kl 19 afholdes Strategi-/debatmødet som annonceret i klubbladet side 31.
Forårsturneringen spilles ligeledes som annonceret i klubbladet (bagsiden). Hurtigskakmesterskabet er udsat til juni, reannonceres senere.

   DSU: Fra the president har jeg fået oplyst, at HB netop nu overvejer genoptagelse af Divisionsturneringen, der forventes meldt ud herom i morgen aften.

Divisionsturneringen genoptages med runde 5 den 30/1, 4. runde er endnu ikke replanlagt. Læs nærmere på skak.dk her.

   6. HK har derimod endnu ikke reageret (se dog nederst!). Det har sendt Nordre III i en sær situation, idet holdet på tirsdag efter planen skal gæste Viby III. Holdleder Søren Korshøj har været i kontakt med Viby, senest formanden, og skriver:

Kære Poul Erik og andre.
 
Jeg har fået svar fra Viby Skakklubs formand, som bekræfter, at de tager imod os på tirsdag. Han skriver, at han har tjekket unionens og hovedkredsens hjemmeside, så det er naturligvis med forbehold.
 
Jeg har skrevet til mine holdspillere, at vi som udgangspunkt spiller på tirsdag, med mindre der med kort varsel kommer en anden udmelding fra unionen eller hovedkredsen. 
 
Det ville være rart med en central udmelding fra hovedkredsen, så vi ved, hvordan vi skal agere. 

Vh

Søren

Seneste fra 6.HK, Claus Andersen:

Klubberne har fået besked om, at vi spiller, ligesom det fremgår af holdturneringssiden. Til gengæld kan jeg komme meget i tvivl om, hvad der gælder i forhold til mundbind og coronapas. Det synes at afhænge af spillestedet. Man kan læse mere på Kulturministeriets hjemmeside og håbe, at man bliver klogere. Jeg synes ikke, det står fuldstændig skarpt.

 

Klubbladet er på vej
(
6. januar 2022) 
Af PE Nielsen

   Så er det nye nummer af klubbladet postet til dig!  

   På grund af corona-situationen vil der komme ændringer til indbydelserne. Det rammer Nytårslyn, Hurtigskakmesterskabet, måske Strategi-/debatmødet samt muligvis også Forårsturneringen, så følg godt med her på nordre.dk!

   Wagn Rosenlund har allerede (!) gjort mig opmærksom på fejl i resultaterne på side 20 i kampen mellem Evans I og Nordre I, korrekt er: Vi vandt 5½-2½, sejre på brætterne 3, 5, 6 og 7, tab på bræt 4 og resten remis.

 

Ældre nyheder...