Klik for at vende tilbage til forsiden!

 

 

 

 

 

Nyheder efterår 2005


Nyere Nyheder...

Husk julepakken! (18. december 2005)  mb
Der er julefrokost i klubben på mandag, som du ved. Husk at tage en julepakke med og husk at starter kl. 18.45, sharp.

Skak i morgen, søndag (10. december 2005) mb
Der er ikke runde i skakligaen i morgen, og århus-holdene i de andre rækker er spredt for alle vinde. Der spilles kun 2 kampe i Århus og de afvikles i Chess House, som derfor holder åbent fra kl. 12.00 - ?
Vores 2. hold spiller ude mod Åbyhøj 1 (Åbyhøj Bibliotek, Ludvig Feilbergsvej 7, 8230 Åbyhøj, kl. 12.00) og 3. holdet spille ude mod Rokaden (mødes i Chess House kl.11.00).
4. holdet spiller på mandag ude mod Hørning (mødes i Chess House kl. 18.30).

Vi ses i Chess House efter kampene!

Efterårslyn (10. december 2005(forsinket af mb)) Af Poul Erik Nielsen
Efterårsetapen af lynmesterskabet var henlagt til en regnfuld mandag aften - i øvrigt den første mandag i december, hvor de danske håndboldkvinder skulle spille deres første kamp mod en så udviklet håndboldnation som Brasilien.
Om det var Robinson-ekspeditionen, jernladies, vejret eller almindelig ugidelighed, der gjorde det, som kom der desværre kun 9 spillere til lynmesterskabet.
Der blev derfor kun spillet i én gruppe, hvorfra de fire bedste gik videre. Jeg spillede mere hurtigt end godt, og var forfulgt af held denne aften. Jeg kørte fra den ene sejr til den anden og klarede mig trods megen spænding - fx mod Knud Erik der havde spist alle mine bønder - igennem med maksimumpoints 24.
Der var hårdere kamp om de næste placeringer, ikke mindst fordi formand Tom havde en off-aften. Det lykkedes ham dog at opnå en delt 2. plads sammen med Hans Rasmussen, begge med 18. Den sidste semifinaleplads gik til Leif Møller, der i sidste runde distancerede Mads Borup med 15 mod Mads' 13.
Semifinaler: Tom vandt relativt smertefrit 6-0 over Hans. Anderledes spændende blev opgøret mellem Leif og mig. Jeg vandt den første, men Leif udlignede. Så var der sudden death, Leif vandt lodtrækningen og valgte de hvide og 6 minutter mod så at skulle vinde:
Leif kom godt fra åbningen og vandt en bonde, men stillingen var relativt lukket, mine løbere stod godt mod hans lidt bovlamme springere. Men derfor var det alligevel hovedløst at sætte en af dyrene i slag, hvorefter jeg nappede finalepladsen.
Finale: I det første finaleparti vandt jeg igen det første, efter at Tom havde spillet oversmart i en god stilling. 
I det andet kom jeg igen på hælene. Jeg fik dog sat et modangreb ind og opstillet en slem modtrussel på baglinien, og Tom var tvunget til at give evig skak. Det lod han dog i sin naturlige iver være med, og han gik derfor mat i 2. 
Jeg var med 6-0 en noget heldig efterårsmester!

Klubmesterskabet i lynskak, efterårsetape (4. december 2005) mb
Det er på mandag, mød op! Klubmesterskabet består af to etaper og dette er er sæsonens første. Den anden spilles i foråret, hvor finalen mellem de to etapevindere også finder sted.

Klubturneringen 8. runde (4. december 2005) Af Mikkel Nørgaard
Alt godt får en ende, således også 2005-udgaven af Det Store Schweitzer Lotteri – bedre kendt som Nordres Efterårsturnering. Elementet af lotteri har selvfølgelig at gøre med de mange afbud, som også tidligere har plaget turneringen – men da jeg selv havde to af slagsen og blev ramt af yderligere to undervejs, vil jeg afholde mig fra at kaste med Steen... Et hjertesuk skal dog lyde fra den snart gråhårede turneringsleder over afbudene til 8. runde – udtrykket ”force majeure” vil blive brugt flittigt i indberetningen af turneringen, men lidt fladt var det altså, at fire partier ikke kunne spilles som planlagt.
Nå, sagen var klar: Tom og Johnni skulle nakke hver sin amatør i skikkelse af Stoney og undertegnede, hvorved Johnni ville vinde og Tom blive nr. 2 – en situation der stod klar allerede inden runden, idet Nina havde spillet remis med Rewitz, som har forladt landet efter det tidligere omtalte bilsalg til Per.
Det lykkedes Tom at undvige Stoneys varmesøgende missiler aftenen igennem – og i den 4. time var Steens stilling en positionel ruinhob, som Tom problemløst fejede op. Ved siden af havde jeg taget rø*** på Johnni ved at spille gennemført elendigt i åbningen (det var ikke planlagt eller noget, jeg var bare træt osv. osv.). Vi fik en stilling, hvor Johnni kunne forstærke og forberede gennembruddet efter behag, mens jeg blot kunne vente på hammeren. Måske fordi hans stilling var så behagelig brugte Johnni frygtelig meget tid over naturlige træk – med det resultat, at selve overfaldet måtte udføres i stærk (men gensidig) tidnød. Da røgen lettede havde Johnni forpasset de bedste muligheder, og springerslutspillet blev så remis til trods for, at jeg også her spillede elendigt.
Dermed deler Tom og Johnni førstepræmien, mens mit uventede ekstra halve point resulterer i førstepræmien i gruppe 2. Rewitz og Hans Rasmussen, der havde en kanonturnering og ryger langt over de 1900 igen, deler andenpræmien her – mens en stærkt spillende Kim Hardlei distancerede alt og alle i gruppe 3 og snupper de fleste af kronerne i den gruppe. Lars C, Henrik Brøchner og Henning Kragelund deler resten.
Som antydet var det begrænset, hvad jeg så i mit parti – og derfor er det vel heller ikke overraskende, at jeg ikke så ret meget af de andre spil, men...

Enkelte glimt fra runden:

–Rudbeck mod Hans: et vildt slagsmål hvor Rudbeck spiller for hurtigt på det forkerte tidspunkt.
–Hardlei mod Peer Ole: Kim kommer skrækkeligt fra åbningen, men kæmper godt og får vist endda Peer Ole med i tidnød inden han alligevel må ned.
–Webmasteren mod gæsten Søren Hafstrøm: Med en forventet på 100 % var det en koncentreret Borup der sluttede af med en sikker pind efter en træls turnering – det bliver bedre til foråret, Mads!
–Søren G mod Per H: Kongeindisk når det er mest forvirrende – lige til at få et epileptisk anfald af at se på, og jeg ved ikke, hvem der havde eller ikke havde chancer undervejs, remis blev det i hvert fald til sidst.

Bemærkelsesværdige præstationer:

Her skal først og fremmest vores nye medlem Martin Ryberg nævnes. Hans forventede score blev – siger og skriver – 0.70/7 (!!) Det blev til tre point i turneringen og dermed et pænt ratinghop frem – det kunne iflg. Noe være blevet til et point mere, hvis Martin havde spillet ...Sd5 i stedet for Ld5 i deres indbyrdes parti, men et flot resultat alt i alt!

Andre store ratingvindere er Henning Kragelund og – ikke mindst – Hans Rasmussen, mens Oehlerich, Mads og Henning Andersen har noget at bevise, når vi på mandag spiller Klubmesterskab i lynskak – vel mødt til revanchen alle sammen!

Indbydelse til julefrokost (3. december 2005)  af Tom Petri

Mandag den 19. december afholdes den årlige julefrokost i klublokalerne. Bemærk at vi starter præcist kl. 18.45!

Tilmelding sker i klubben senest mandag den 12. december, eller til formanden på telefon 61 33 71 28 senest fredag den 16/12. Prisen er 50,- kr. (juniorer dog kun 20,-) for mad incl. én genstand.

Efter frokosten er der lynturnering med specielle juleregler, skiftende fra runde til runde.

Der medbringes en julepakke til 15-20 kr.

Pakkerne indgår som præmier, men kun til dem, der selv har haft en gave med!!

 


Esben
(30. november 2005) mb
Esben Nicolaisen er, som det er de fleste bekendt, begyndt at spille skak igen efter en pause, hvor andre interesser skulle prøves af. Esben nåede ikke at komme med i klubturneringen og spillede i stedet en Onsdags EMT i Chess House, hvor han med en forventet på 0,90/5 vandt sin gruppe med hele 4½ points. I den forgangne weekend var Esben med i DM i Skoleskak afholdt i Odense. I gruppe C (1991-92) blev Esben flot nr. 6 blandt og foran flere etablerede skoleskakspillere. I Lyn-DM blev Esben nr. 3 i samme aldersgruppe!!
Det kan man da kalde et comeback!

Stor skaksøndag i Århus (19. november 2005) mb
Klubberne Nordre, SK1968, Skolerne og Århus forsætter med at arrangere fællesstævner på skaksøndagene i Århus. Efter et par år at have spille under jammerlige forhold på Sct. Annagade Skole, er der nu lavet en aftale med Studenternes Hus om leje af lokaler, de 5 aktuelle søndage i indeværende sæson. Ifølge Allan Bangsbro (formand for SK1968) er det fremragende lokaler, som sagtens kan rumme de 14 hold, der spiller i morgen. Nordre har 3 hold i ilden i morgen i Studenternes Hus, så de klubmedlemmer, der ikke selv skal spille, har mulighed for fremragende underholdning - der er kampe i Skakligaen, divisionerne og mesterrækken. (De 2 andre søndage er der så få kampe i byen, at de spilles i Chess House; således første runde og 3. runde, den 11. december.)

Fællesstævnerne er et unikt Århus-fænomen og en fremragende måde at afvikle byens kampe. Der giver liv, man møder gamle skakvenner, kan følge med i de andre kampe osv. Hvorfor sidde på hver vores skole og spille?? Og efter kampene er der som altid åbent i Chess House, hvor man kan bearbejde dagens oplevelser, gennemgå partier eller blot slappe af med en sludder og en kop øl. Selvom Chess House nu har eksisteret i 7 år og er en del af vores daglig-skakdag, skal vi huske på at det også er et unikt Århus-fænomen som skal bruges og støttes!

Sæsonens første holdkamp (3. november 2005) mb
Så er vi i gang, ballet er åbnet. Klubben tilbyder som sædvanligt, via holdlederne, et referat fra alle vores holdkampe i alle rækker. Disse kan læses på holdskaksiderne, som der er link til fra forsiden. Det er også på forsiden, at du holder øje med om der er nye referater og opdateringer - det vil normalt ikke medføre en nyhed her på siden. Held og lykke til alle 4 hold!

Klubturneringen 7. runde (2. november)  Af vinderne
Vinderne i 7. runde blev bedt om at skrive et par linier om deres parti. Kun en enkelt undslap mig og en anden har lovet at maile et kort referat. Så her kommer en række førstehåndsindtryk:
- Mads Borup (over Thor): Mit første point i klubturneringen udløste ikke nogen glæde... God bedring, Thor!
- Steen F Christensen (over Martin Ryberg): Jeg stod i underkanten, men fik tilkendt en dronning fra en gavmild Martin - og det var det. Mange tak!
- Henning Kragelund (over Henrik Brøchner):
Henning undslap, men iflg. Henrik gik det meget godt (for ham selv) indtil et forfærdeligt tårntræk, der tabte på stedet.
- Johnni Veng (over Søren G Christensen): I en Grünfeld lignende stilling med hvid fianchetto valgte sort en lidt for passiv løsning, efterfulgt af uheldige manøvrer på kongefløjen. Resultatet var en håbløs stilling som endte med hvid merbonde, samt mægtigt spil.
- Lasse Friis (over Bo Thomassen): Jeg ved ikke hvordan jeg vandt - så skal jeg spille partiet igennem først!
- Lars Noe (over Lars Christiansen): Kongeindisk med et ekstra tempo for hvid udviklede sig efter åbningen til en stilling med klar hvid fordel. Denne blev dog smidt væk på det groveste ved at tabe en kvalitet. Tidnøden hos Lars blev dog helt ufortjent udnyttet til at stjæle hele pointet i et interessant slutspil.
- Kim Hardlei (over Knud Erik Juhl):
På vej.
- Per Oehlerich (over Finn Geneser): Efter en lidt rodet åbning fik jeg overtaget i midtspillet. Ikke desto mindre fik Finn et stærkt modspil ind med kompliceret stilling. I tidnøden fik jeg hapset en springer. TID! Min vinge er faldet, Finn giver hånd og tror at han har vundet; men vi har spillet 42 træk og får 15 min hver. Snart må Finn give hånd hånd og strække gevær!
- Nina Høiberg (over Hans Rasmussen): Hans og jeg spillede en åbning, som jeg ikke kan forestille mig, der hedder noget. Vi endte i et forholdsvist lige midtspil, hvor jeg på lang sigt ville spille på en svag bonde på e3. Den plan blev dog ændret, da Hans uprovokeret satte en bonde i slag. Da det var gået galt, kunne han ha' valgt at gi' en kvalitet i stedet - jeg tror, det havde været bedre. Jeg vandt hurtigt en bonde mere, og da Hans frivilligt tilbød dronningafbytning tog jeg imod, og regnede det for let vundet. Det var det sikkert også, men jeg spillede slapt, og Hans spillede smart - og pludselig var det måske kun remis. Vi endte i tårn og 3 bønder mod 2, men med Hans' konge spærret ude, så endte jeg med at vinde alligevel.
- Tom Petri (over Jan Rewitz): Svineheldigt! Jan spillede et sandsynligvis strækt bondeoffer - flere interessante fortsættelser. To vanvittige tidnøder. Jeg kunne have taget en officer 2-3 gange i 1. tidnød. I anden tidnød havde Jan gevinststilling, men overskred med mer-dronning.

Nordre IV spiller i morgen i B-rækken !! (31. oktober 2005) mb
Der havde sneget sig en fejl ind i kalendere, så alle (åbenbart) troede at første holdkamp i B-rækken skulle spilles i næste uge, men det er altså i denne uge, at rækken starter. Første kamp er ude mod Rokaden i morgen, tirsdag den 1. november. Holdleder Knud Erik Juhl (86 15 05 89) er i skrivende stund ved at kontakte spillerne på holdet. Hvis du er på 4. holdet og ikke har hørt fra Knud Erik så ring lige til ham. I aften spiller han klubturnering, men du er velkommen til at ringe til Chess House: 86 19 76 47, PLEASE.

Klubturneringen 6. runde (30. oktober 2005 (forsinket af mb)) Af Mikkel Nørgaard
Vi har nået et tidspunkt på sæsonen, hvor det stinker at være ryger. Ja, nogle mener vel, at rygere stinker hele året – pointen er, at det er en yderligere helbredsmæssig belastning at skulle ud i den kolde oktoberregn, når trangen til nikotin melder sig. For Hans Rasmussen gælder det vist nok flere gange i timen, han står i hvert fald derude hver gang jeg kommer, hvilket er hyggeligt, men det koster på skakuret at prioritere smøgerne. I 6. runde tørnede Hans sammen med formanden, der i parentes bemærket ryger knap så meget som Hans, og en buk i begyndende tidnød kostede Hans en officer, hvorefter dette topopgør selvfølgelig var afgjort.

Nina holdt trit med førergruppen ved at besejre Peer Ole – vist nok efter visse trængsler i åbningen, eller også var det bare i analyserne, at Nina havde problemer med at få Lc1 i spil...

Per Hansen har fået ny bil – en Opel, rigtig flot, tillykke med den, Per! Han har købt den af Rewitz, med hvem Per tørnede sammen i denne runde. Jan trak det længste strå, idet Per havnede i ”en lortestilling, bonde nede og udsat for angreb”, som P E rammende beskrev det – men det er glædeligt, at Per nu er godt kørende på en anden måde :-)
Rewitz meldte sig med denne gevinst for alvor ind i topstriden, han har nu 4½/6 ligesom Tom og Nina. Johnni lurer dog i kulissen, kan komme på 5/6 hvis de to udsatte mod Rudbeck og Hans vindes.

For Oehlerich og webmaster Borup kører det slet ikke i denne turnering. I denne runde måtte de ned mod henholdsvis Stoney og Lars C. - og det er alt, hvad jeg ifølge en aftale med Mads vil skrive om det. Dog skal det tilføjes, at de højst sandsynligt begge scorer 6½/7 på holdet – den halve smider de selvfølgelig i første runde mod referentens topmotiverede kvalitetsmandskab!

Selv tog jeg remis i en sandsynlig gevinststilling mod Knuddi Juhl – 10 minutter til resten af partiet var for lidt til at vinde det men rigeligt til at tabe, vurderede jeg... Anderledes gejst var der over Henning Andersen, der mod Bo endelig fandt melodien igen, og førte en god, hvid kongeinder sikkert til gevinst. Sejre blev det også til for Søren G., der med 4/6 har muligheden for et rigtigt godt slutresultat – og for Brøchner, hvis parti så meget interessant ud undervejs, men sluttede uden at referenten opdagede, hvad der var sket...

Udsatte partier i klubturneringen (17. oktober 2005) mb
Hvis det var resultater du ville se, er du igen blevet snydt. Der blev ikke spillet et eneste af de udsatte partier denne mandag i efterårsferien. Jeg har lovet formanden at minde jer om, at udsatte partier rent faktisk skal afvikles - og gerne hurtigst muligt, da de påvirker rundelægningen. 6. runde er allerede på mandag og 7. runde spilles mandagen efter, så ...

Klubturneringen 5. runde
(14. oktober 2005) Af Mikkel Nørgaard
Der var vældig god plads i spillelokalet under 5. runde grundet temmelig mange afbud - det skal jeg dog ikke klandre nogen for, da jeg selv fører turneringen ganske klart målt på antallet af udsatte partier. Desuden er det jo noget nemmere at skrive referat - så jeg vil gerne opfordre til, at man bestræber sig på at placere sine afbud på de mandage, hvor jeg har baren, også i fremtiden -:)

Tom fik mål og succes mod Per Hansen med en hurtigt fremvæltende h-bonde mod Pers kongestilling. En enkelt chance for modspil bød sig undervejs, men da Per missede den var der ikke meget andet end at opgive med minusbonde og trøsteløs stilling. Ved siden af fik Nina for en beskeden investering løberpar, udviklingsforspring og angreb mod Rudbecks konge: 0-1!

Søren G. Christensen har - efter det vel nok korteste b-medlemskab i klubbens historie - truffet den glimrende beslutning at melde sig rigtigt ind i klubben, hvilket glæder alle i almindelighed - og holdlederene på 2. og 3. holdet i særdeleshed. En veloplagt Peer Ole bød Søren ”velkommen” med en væmmeligt overfald på Sørens konge i en franskmand - samtlige lette og tunge officerer indgik i et angreb, som en ellers godt kæmpende Søren ikke kunne afværge.

Fransk var også åbningen i Hardlei og Oehlerichs parti. Pers lidt alternative spillemåde med b6+Lb7 blev, som jeg så det, straffet af en energisk spillende Hardlei, som ikke havde nævneværdige problemer med at vinde en stilling med merkvalitet og bedre bondestruktur. Selvfølgelig træls for Oehlerich - men godt at se Hardlei i storform inden det går løs i Mesterrækken!!

Et andet af vores nye medlemmer, Martin Ryberg, har været flyvende i turneringen indtil nu - lå inden mødet med sin gamle lærer fra Tjele, Rewitz, tårnhøjt over sin forventede score. Her stoppede festen så også midlertidigt (han har et udsat med mig, så der skal nok komme gang i scoren igen), om end det var svært at se, at der var 6-700 i forskel ratingmæssigt den første lange tid.

Noe-Kragelund havde karakter af skyggeboksning de første par timer: Noe koncentrerede sig om at tage terræn, Henning om at befæste 6 og 7 række bedst muligt. Da det omsider kom til noget der mindede om slagudvekslinger tabte Henning uden videre en officer, hvorefter håndklædet kom i ringen.

Geneser fik en Stonewall uden dårlig løber mod Brøchner, som det lykkedes ham at vinde, mens referanten var ude at ryge... Ex formand Lars undgik denne gang alt for voldsom tidnød mod Thomassen og vandt ligeledes.

Rundens måske mest spændende parti var Henning Andersen mod Lasse: Et tidligt (muligvis tvunget?!) officersoffer fra Henning havnede mere eller mindre i paraderne, men der var to bønder og rusk så Henning kæmpede naturligvis videre. I den gensidige tidnød omkring de 40 var det ved at give pote, da en tydeligt træt Lasse lod et tårn stå i slag. Henning havde ganske få sekunder på uret, hvilket nok er forklaringen på, at han ikke nappede gaven - vi kender det alle: hjernen syrer simpelthen til. Efter rekonstruktionen holdt Lasse fast og vandt.

Stor skak i Skanderborg (14. oktober 2005) mb
Starten er gået til en af årest største skakoplevelser i Danmark og i 6.HK i særdeleshed: 2. Samba Cup.

I år trakterer Skanderborg Skaklub med to internationale grupper, den allerede traditionelle katagori 16 stormesterturnering og en IM-turnering. Der spilles i Skanderborg Kulturhus dagligt fra 14.00 - 21.00 i perioden 14. oktober til 23. oktober. Sidste runde dog 3 timer tidligere. Tilskuer er velkomne, men vær opmærksom på, at det koster et beskedent beløb i entre, læs mere herom på www.skanderborgskakklub.dk/gm2005.

I år er hovednavnene i GM-gruppen, den egentlige Samba Cup: Verdens nr. 5, Vassily Ivanchuk, Europamester Liviu-Dieter Nisipeanu og den pt. yngste stormester i verden, Magnus Carslen. Disse flankeres af 2 danske stormestre og 5 unge og alligevel etablerede stormestre med +2600 i rating.

IM-gruppen, som er døbt BP Gas Gruppen, er en god blanding af erfaring og fremadstormende ungdom. Fra 6. hovedkreds deltager 3½ mand: Klaus Berg, Helsinge, Jacob Vang Glud, Skolerne og Martin Matthiesen, Sk1986. De to sidste har for nyligt scoret IM-normer. Den halve østjyde er John Rendbo, som trods adresse i sønderjylland spiller for Århus Skakklub.

Sideløbende afholdes en EMT og hurtigskak for alle interesserede.

Under hele 2. Samba Cup er der live-kommentering på spillestedet og har man ikke muligheden for at tage til Skanderborg, kan partierne følges live via skanderborg Skakklubs hjemmeside. 

Styrkelisten (8. oktober 2005) mb
Kan du finde under holdskak eller her.

Klubturneringen (8. oktober 2005) mb
I ugens løb vandt Hans Rasmussen sit 4 parti på stribe og er dermed alene i spidsen af klubturneringen med et helt points forspring. Dog kan Martin Ryberg indhente ham, hvis han forsætter sit overbevisende spil og vinder det udsatte parti. Hans møder på mandag Johnni Veng, som er bedst placeret i favoritgruppen og Martin får fornøjelsen af Jan Rewitz. Det bliver spændende om underhundene (the underdogs?) kan drille rating-favoritterne. Der er mange andre spændende opgør, se selv her.

Klubturneringen 4. runde  (20. september 2005) mb
Snydt Grønært, der er ingen, der har skrevet referat (endnu?). Til gengæld er præmiefordelingen nået frem til web-masteren og kan ses under skemaet med klubturneringen, som der er link til via forsiden - de dovne kan klikke her.

Klubturneringen 3. runde  (20. september 2005) Af Lars Noe
Tredje runde blev en rigtig kamprunde, hvor kun ét parti endte remis. Dette var dog efter lang og hård kamp til sidste brik mellem Søren Hafstrøm og Henning Kragelund, hvor fordelen i slutspillet med to officerer skiftede hænder et par gange. Selvom Rudbech startede med at få 40 minutter på uret før Steen dukkede op, lykkedes det dem alligevel at blive hurtigst færdig. Efter ikke meget mere end 5 minutters spil og sølle 13 træk havde Steen ofret dronningen uden væsentlig kompensation ;-) Selvom åbningen fra Rudbechs side ikke kunne komme bag på Steen lykkedes det ham alligevel at lave en fejl i træk 9 og følge op med et par træk af værste skuffe. 1-0 til Rudbech og selv GF kunne nok ikke gøre det dårligere. Tom spillede stille og roligt Mads ud af brættet. Som Tom så fint udtrykte det – ”man bør ikke ofre bønder hvis det ikke matcher ens spillestil”. Om offeret var helt bevidst skal vi lade stå i det uvisse. Nina var helt nede i sækken mod Johnni gennem det meste af partiet, men i Johnnis tidsnød havde Nina umiddelbart hovedet ude af sækken og fik en mulighed (33.-,Dxf5) for at holde remis, som desværre ikke blev udnyttet. I stedet blev stillingen lynhurtig forvandlet til en matfælde. Per Hansen spillede i vanlig stil, og forsøgte at forvandle den mindste svaghed hos Peer Ole til et helt point. Omkring træk 35 lignede det afgørelsen, men Peer Ole holdt sammen på stillingen, og der skulle en fejl til i den afgørende tidnød, før pointet gik til Hansen.
Knuddi lavede et par upræcise træk mod Oehlerich i en åbning, hvor mine kundskaber maksimalt rækker til 3-4 træk (e3 – d5 – b4 – e5 – Lb2 – e4). Åbningsforberedelsen var spildt og Oehlerich tog relativt hurtig hele pointet. Hans har fundet en god rytme og snuppede hele pointet mod Rewitz, der ellers også var kommet fornuftig fra start med 1,5 af 2. Henning Andersen fik aldrig rigtig noget at sige i partiet mod det nye b-medlem Søren G., som viste at han stadig har Nordredræberinstinktet på trods af sin nye status. Henning Andersen håber at turneringslederen vil være flink i næste runde og finde en overkommelig modstander. Men da Henning både har spillet mod Steen og Noe, kan det jo godt blive svært og finde modstand, som er mere overkommelig !! Hardlei spillede stille og roligt hele pointet i hus mod Thor. Der var denne gang ikke behov for at spiller afslået springergambit for at afgøre hvor pointet skulle hen. Martin Ryberg derimod benyttede muligheden for at overlade initiativet til Lasse ved at forære ham en løber efter blot 8 træk. Dette lullede åbenbart Lasse helt i søvn og efter timers spil overså han et simpelt bondetræk, som kostede dronningen…. ØV ØV ØV. Med gevinsten ligger Martin nu langt over sin forventede score, og er kraftig i risikozonen for at blive rykket længere op på holdet til holdturneringen. Lars C vandt umiddelbart stilrent partiet mod Geneser ved at stjæle et par bønder. Brøchner havde fået fat i en meget uheldig kuglepen, som noterede nogle meget mærkelige træk. Og tro mod sin noteringsliste gik det lynhurtigt galt mod Bo, som nu har fået godt gang i scoren med 2 på stribe.

Nordre-triumfer (16. september 2005) mb
Sikken en uge! Nina Høiberg vandt Skanderborg EMT på deling med Martin Matthiesen. Nina scorede imponerende 5½ point og vandt foruden en andel i den flotte 1. præmie også en del rating og er igen over 2250. Nina spiller fantastisk, når hun får lov og får fat og 3 remis'er og 4 gevinster i det selskab fortæller alt! Jan Christensen spillede også med i Mester 1 og fik sig forhåbentlig spillet i form til den kommende skakliga-sæson. Med et glimt i øjet kan jeg foreslå ham at spille den næste Onsdags EMT i Chess House også, for at komme i endnu bedre form ;-) Nina og Martin spiller omkamp om den kontante ærespræmie på onsdag kl. 19.00 i Chess House og Nina har allerede putter pengene ind i Martins budget; men efter det indbyrdes parti i turneringen, tror jeg nu ikke, at Martin bruger pengene på forhånd.
Martin var naturligvis storfavorit til at vinde Mester 1, men hvis nogen synes at Nina overraskede, så se lige hvem der vandt Mester 2 - mig! Med 4½ point sneg jeg mig ind foran 5 mand på den delte andenplads. Alt flaskede sig, alle slog alle til min fordel og selvom der ser snævert ud, så førte jeg med ½ point inden sidste runde og kunne tillade mig den luksus, at tilbyde remis i en gevinststilling (Min undskyldning: De høje præmier).
Den fjerde Nordre-mand, der deltog, var Phillip Møller i Basis 4 og han opnåede såmænd en delt andenplads, med 4 point, efter en lidt famlende start.
Sideløbende med Skanderborg EMT spilledes en torsdags EMT i Chess House og her vandt Mikkel Nørgaard en tredelt sejr i en 4 mands-gruppe, som måske vil gå over i historien pga. remisprocenten på 75%. I Basis 2 var der mere stil over Martin Ryberg og Anton Davids delte turneringssejr med 4½ point (af 7) og pæne ratingtilvækst til begge.

Altså 7 mand i aktion og 6 præmietagere, det var sgu da et par gode turneringer!

Nordisk Mesterskab for skoleskakhold (16. september 2005) mb
Afholdes lidt uden for Århus, i Kaløvig Sejl- og Kursuscenter 16. - 18 september. Hvis du ikke lige kommer forbi derude, kan du følge med på turneringens hjemmeside, hvor der også er live-dækning - klik her.

Lidt forsinket resultatformidling (8. september 2005) mb
Lars Andersen vandt Chess House forårs GP i fredagslyn efter en fantastisk sidste runde. Se slutstillingen her.
Philip Møller vandt Basis 2 i Chess House Maj-Juni 2005 Onsdags EMT og Lasse blev nr. 3 i samme gruppe og vandt rating-præmien. Se slutstillingen her.
B-medlem Mads Boe vandt Horsens Lang Weekend EMT 2005. Se mere her.
Christian Kyndel vandt årets Lundeborgturnering, se slutstillingen her.

Klubturneringen 2. runde (6. september 2005) Af Steen F. Christensen
Anden runde havde to hurtige afgørelser. Det var "topbraget" mellem Johnni Veng og Tom Petri. Det endte med en deling efter 6 træk!. Herefter var det Lars Noe og Knud Erik der delte efter ca. dobbelt så mange træk.
Rundt på bordene var der en masse spændende partier bortset fra mit eget, hvor jeg lidt heldigt vandt nr. 2 bonde efter en fingerfejl fra Henning Andersen's side, hvorefter han en smule uforståeligt opgav.
Peer Ole vandt over Per Oehlerich i et parti jeg ikke fulgte så meget med i, andet end at jeg syntes at det i store perioder så meget lige ud.
Thomasen vandt rimeligt hurtigt over en af vores gæster, Søren D. Hafstrøm i et parti jeg ikke nåede se noget af.
Mikkel Nørgaard mente selv, at det hele var noget skidt mod Henrik Brøchner, men tog alligevel stikket hjem til sidst.
Ved siden af mig sad Lasse og spillede mod Nordre-dræberen (
mb: og nu B-medlem i Nordre) Søren Christensen. Lasse var rigtigt fint med efter åbningen, men Søren pressede længe på kongefløjen og Lasse måtte dø med støvlerne på.
Rewitz og Rudbæk spillede et meget omskifteligt parti efter deres egne udtalelser. Med flere lette gevinster som ikke blev udnyttet. Derfor et halvt point til begge.
Nina og Per havde et rigtigt Nina-parti. Dvs. et parti udenfor teori, lov og ret hvor hun befinder sig godt. Per måtte derfor også ned til sidst.
Henning Kragelund fik i en presset situation hevet en halv hjem mod Finn Geneser.
Jeg så ikke hvordan det endte i de resterende kampe.
(mb: det kan ses her.)
 

Bogner - Kyndel kan gennemspilles (4. september 2005) mb
Ved at klikke her. Tak Lau!

Grundfos (1. september 2005) Af Christian Kyndel Pedersen
Poul Søndergaard havde fået samlet et imponerende stærkt juniorfelt til debutudgaven af Grundfos Young Masters turneringen. Gruppens snit oversteg de 2500, og der var rig mulighed for normer af begge slags. Selvom det ikke lykkedes mig at lave min første GM-norm trods en god start, er jeg stadig meget tilfreds med slutresultatet. 50% gav en udelt 4.plads og dermed en af de økonomisk meget attraktive præmier. De tre pointslugere i toppen spillede alle gode turneringer. Davor fik maksimalt udbytte af samtlige partier, og fik udnyttet sin fordelagtige lodtrækning godt. Miton spillede fantastisk med hvid, 5/5, og blev helt fortjent nummer 2. Og Areshchenko spillede en god solid turnering uden at have været i vanskeligheder på noget tidspunkt. Glud kan vel også være tilfreds, da en god slutspurt sendte ham op på 3 af 9. Hele tiden blev der sørget godt for spillerne, og det flittige web-crew sørgede for live-dækning under turneringen trods enkelte vanskeligheder! Jeg håber meget Poul kan og vil gentage succesen, da sådanne initiativer kan være med til at højne motivationen hos de danske juniorer.

(mb: Jeg har lovet Christian, at finde ud af hvordan man lægger partier på hjemmesiden til gennemspilning; men hans fine gevinst mod Tysklands håb, 14 år unge Sebastian Bogner skal ikke vente på det)

Bogner, Sebastian (2361) - Pedersen, Christian Kyndel (2364) [B80]
Grundfos Young Masters Aarhus DEN (2), 15.08.2005
1.e4 c5 2.Sf3 d6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 a6 6.f3 English Attack opstillingen mod Najdorf. Jeg spiller selv dette system mod Najdorf, men havde haft problemer mod Schevening udgaven af Najdorf. Derfor tænkte jeg det måske var et godt psykologisk valg at forsøge mig her!? 6...e6 7.Le3 b5 8.Dd2 Sbd7 9.g4 Sb6 10.a4 Sc4 11.Lxc4 bxc4 12.a5 Vist nok først spillet af Anand. 12...Lb7 13.0–0?! Bedre er formentligt 13.Sa4 og lang rokade. 13...Le7 14.Sa4 Sd7 15.Dc3 d5 [ 15...h5! Ligner et godt træk. Hvid får åbnet kongefløjen op. F.eks: 16.gxh5 Txh5 17.Dxc4 Dxa5 18.Sc3 De5 med initiativ. Teksttrækket er dog også ok. Sort må have udmærket spil] 16.e5 0–0 17.f4 Dc7 18.b4 Lc6 Gør klar til afbytning af den passive løber, samt modspil med Tab8 19.Sb6?! Sxb6 20.axb6 [ 20.Sxc6 Dxc6 21.Lxb6 Holder fast i bonden, men udsætter hvids centrum for pres efter 21...f6!] 20...Dxb6 21.Tab1 [ 21.Sxe6 Lxb4! med sort fordel skulle lige findes.] 21...Dc7 22.f5 Tfc8! Gør plads til løberne der i denne stilling dækker de kritiske indbrudsfelter bedre end tårnene 23.Lf4 [ 23.fxe6 fxe6 24.Sxe6 Dd7 Er rigtig godt for sort.] 23...Lf8 24.Df3 Ld7 25.c3 a5! Modspil! 26.b5 a4 27.f6 g6 28.b6 [ 28.h4!?] 28...Db7 29.Dh3 Ta6! Tårnet når det lige i rette tid 30.Lh6 Lc5 31.Lg7 Txb6 32.Tbe1 [ 32.Tbd1 Tb3! 33.Tf3 Lxd4+ 34.Txd4 Tb1+–+]
32...Tb3 33.Dxh7+ Kxh7 34.Tf3 Txc3! 35.Txc3 Lxd4+ 36.Tee3 Lxe3+ 0–1

Se øvrige resultater og partier på Grundfos Young Masters hjemmeside.

Klubturneringen i gang (30. august 2005) mb
Jeg skal ikke kommenterer første runde, jeg havde nok at se til og fulgte ikke med i andre partier, andet end Hansens kølhaling af en orangutang ved side-brættet. Håber andre tager handsken op og skriver lidt om de forskellige runder. Men nu er der i hvert fald et turneringsskema og 2. runde er allerede lagt - den spilles på mandag, den 5. september.

Klubturneringen starter (27. august 2005) mb
På mandag! 1. runde ses her. Tabellen må I vente med.

Kaffe og kage (20. august 2005) mb
På mandag, den 22. august afholdes spillermøde i Nordre Skakklub. Bestyrelsen opfordre alle og især de, der vil spille holdskak i den kommende sæson, til at møde op og være med til at sætte holdene samt deltage i de efterfølgende holdmøder. Bestyrelsen har vanen tro lavet et udkast til styrkeliste, som kan ses her; men det er forsamlingen på mandag, der afgør den endelige styrkeliste (så hvis du ikke møder op, risikerer du at få førstebrættet i Skakligaen!). Bestyrelsen lokker med kaffe og kage, samt hyggeligt socialt samvær - alt sammen gratis!

Endnu en IM-norm
(18. august 2005) mb
Christian Kyndels 3 internationale turnering i Århus har givet 3 IM-normer. Han har ganske vist ikke brug for flere for at blive udnævnt IM'er i næste måned, men det er nu alligevel en imponerede hjemmebane-statistik. To runder før slut har han sikret sikret sig normen i Grundfos Young Masters og han har stadig chancen for at score en GM-norm, men det kræver 2 points i de sidste 2 runder - muligt, men svært. Turneringen kan følges "on location" eller via dens hjemmeside, klik her.

Grundfos Præmie-simultan og Lynturnering (18. august 2005) mb
På søndag afrundes Grundfos Young Master med en attraktiv skakdag for os amatører.
- Kl. 13-15 er der simultan med nr. 1 og 2 fra GM-turneringen og kan man tage points fra dem, belønnes det kontant: 30 af de der penge, de bruger syd for grænsen, for en gevinst og det halve for en remis. Der er intet indskud, men det kræves at man har under 2200 i rating og dermed er ægte amatør.
- Kl. 15.30-19 trakteres med en lynturnering hvor Grundfos' sponsorat også drypper lidt af på den almindelige skakspiller. Indskuddet på kr. 50,- dobles nemlig op, så præmierne er flotte og der er faktisk præmie til hver fjerde. Deltagerne inddeles i præmiegrupper af 8, og i disse grupper kæmpes om samme præmier, altså ingen forskelsbehandling. Afviklingen foregår i to tempi. Først en indledende runde, hvor der spilles alle mod alle i 8-mands grupper, inddelt efter seedning, så alle grupper er lige stærke. Her får man sin sag for, da det tyder på at de fleste young masters deltager, så en eller to af dem møder man sikkert. Ud fra points scoret i indledende runde inddeles i 8-mands finalegrupper og samlet placering i turneringen afgør fordelingen af præmier i de enkelte præmiegrupper. Spillestedet er hotel Scandic ved Viborgvej/Ringvejen.
Den fulde indbydelse kan læses her.

Grundfos Hurtigturnering (15. august 2005) mb
Så er der dukket en indbydelse til Grundfos Hurtigturnering, som spilles den kommende weekend. Lørdag fra. kl. 10 og søndag fra kl. 9. De tidlige starttidspunkter skyldes, at der skal spilles 6 runder med 25 min. til hver spiller om lørdagen og søndag sluttes af med en simultanforestilling med de to vindere af GM-turneringen på den ene side og præmietagerne fra hurtigturneringen på den anden. Indbydelsen kan læses på www.grundfoschess.com (men kun på de danske sider) under nyheder.

Grundfos Young Master (14. august 2005) mb
Grundfos er sponsor for en stormesterturnering med 10 indbudte talenter, heriblandt vores egen Christian Kyndel. Turneringen er startet i dag og Christian lægger såmænd ud med sort mod Davor Palo - det har de prøvet før!    

Så vidt webmasteren kan regne ud, skal Christian score 6 point af 9 mulige for at score sin første stormesternorm, men det bliver meget svært i et felt af unge fremadstormende og ambitiøse skakmestre.

Turneringen kan følges live på (hold nu fast, det er en underlig web-adresse): http://www.grundfos-www.com/chess/ hvor der også kan læses en lille præsentation af spillerne. Turneringen spilles såmænd i Århus, på hotel Scandic, Rytoften 3, Århus V og her er der en lille sal, hvor partierne vises på storskærm (ingen kommentering) og man har selvfølgelig mulighed for at se girafferne. 

Lørdag og søndag spilles sideløbende en hurtigskakturnering for amatøre (defineret som spillere under 2200 i rating). Tilmeldingen findes her, men den er lidt mangelfuld, bl.a. kan man ikke se præmierne. Der er ikke flere oplysninger at hente på turneringens hjemmeside, den er lidt "fattig". Onde tunger påstår, at præmierne er deltagelse i søndagens simultanforestilling, hvor man kan vinde 30 Euro (uha, der er vildt!) ved at slå et af de unge talenter.

"Løber? - Det kan du da ikke mene!" (11. august 2005) mb
Lars Andersen og vores nye medlem, Martin Ryberg (velkommen i Nordre, Martin) vandt suverænt Hjerne-arm-lynturneringen, men vi andre morede os også gevaldigt.

På mandag, den 15. august afholder vi tematurnering. Formand Tom giver en
introduktion til en bestemt variant i kongeindisk, hvor vi får et indblik i stillingstypen og planerne for sort og hvid. Herefter spiller vi en lynturnering hvor udgangsstillingen netop er den gennemgåede stilling, de første træk er altså tvungne. Personligt har jeg ikke det store kendskab til kongeindisk og ser frem til lidt større indsigt i denne åbning, som Larsen vist har kaldt ukorrekt, men selv spillet med succes.

"Det bliver en god sæson!"
(4. august 2005) mb
Ordene er Niels Danstrups, sagt med et drilsk smil, efter at han vandt mandagens lynskakturnering foran Johnni Veng og Poul Erik Nielsen. Det var en hyggelig sæsonstart med et pænt fremmøde.

På mandag, den 8. august spiller vi hjerne-arm-skak. Vi inddeles i to-mands hold, hvor den ene agerer hjerne og den anden arm (evt. på skift). Det er et lidt anderledes makkerskab, for "hjernen" bestemmer hvilken type brik holdet skal flytte (f.eks. "Springer") - mere må der ikke kommunikeres - og "armen" skal bare udføre et træk med den annoncerede briktype (springer) . Lyder det let? Det er det absolut ikke, vi skakspillere tænker bestemt ikke ens; men sjovt, det bliver det med garanti og måske tilmed lærerigt.
Turneringsform og betænkningstid afhænger af deltagerantallet

Sæsonstart (30. juli 2005) Af Mads Borup
Så er sommerferien forbi, i hvert fald i skaksammenhæng. Nordres 74. sæson starter på mandag, den 1. august, med en gang lynskak - hårdt og brutalt, nu skal der spilles skak!

Indbydelse til Åben klubturnering (19. juli 2005) Af Mads Borup
Der er som altid direkte link til klubturneringen fra forsiden.
Kalenderen er opdateret frem til jul, dog mangler der datoer for A-rækkens holdkampe.

IM Christian Kyndel (10. juli 2005) Af Mads Borup
For knapt et år siden indledte Christian sit skak-sabbatår med at score en overbevisende IM-norm i Aarhus Chess Summer, afholdt i Chess House (hjemmebanen). I dag scorede han sin 3. norm i årets udgave af turneringen. Denne gang "kun" ½ point over norm-kravet, men igen nok til en udelt turneringssejr. Normen kom i hus med en hurtig remis i næstsidste runde og den hurtige remis i sidste runde sikrede turneringssejren. Den midterste norm blev scoret i Gausdal i april måned (se dsu.dk-nyhed).

Et par gange i sabbatåret har Christian været ½ points fra IM-normen, hvilket han også var så tidligt som i 2002 i Vesterhavsturneringen. I en turnering, hvor han skulle have et helt point i sidste runde for at opnå en IM-norm, endte han mod den den armenske IM'er i en død remisstilling og fik spørgsmålet: "Your price?" Partiet forblev naturligvis remis!

Christians resultater i det forgangne år har været svingende. Resultaterne i skakligaen, K41 IM 2005 og Alushta, Ukraine (se dsu.dk-nyhed) var knap så gode, men lærerige og kostede en del rating, så styrketallet i dag stadig er lidt fra maksimummet på 2419. Den nærmeste skakfremtid er planlagt med Politiken Cup, Grundfos Young Masters (se indbydelsen på dsu.dk) og den tyske holdturnering, foruden Skakligaen.

Christian har søgt ind på medicin-studiet med start til februar; om det bliver i København eller Århus vides ikke, det kommer an på optagelseskravene. På spørgsmålet om han forsætter i Nordre Skakklub svarer han : "Ja da!".

Under turneringen i Chess House har jeg oplevet Christian som en meget sympatisk, venlig og tålmodig ung mand. Altid parat til at fortælle om partierne, vise varianter og analyser og afviser ingen forslag fra tilskuerne, men finder lynhurtigt det rigtige "forklaringsniveau". Han har ingen nykker og rynker aldrig på næsen af andres mindre skakevner (som man ellers ofte oplever). Christian forklare også sine gode resultater i Århus Chess Summer med, at han stortrives her. Dels er han heldig at kunne låne en lejlighed af en ven af familien og dermed bo alene og uforstyrret og dels hygger han sig i Chess House, hvor der er mere socialt samvær end i andre turneringer.

Aarhus Chess Summer blev også Tom Petris debut i en lukket IM-turnering og modstanden var præcis så hård som Tom havde forventet. Det blev til to points og en masse erfaring. Toms præstation var meget svingende, fra det sublime til det katastrofale, men alt blev "båndet", så klik ind på www.chesshouse.dk og spil partierne igennem. Peer Ole Pedersen vandt flot kandidatgruppen på deling med Jacob Bjerre Jensen, Århus med 6 points af 8. Peer var tilmed så heldig, at have den dårligste korrektion, så de delte pengepræmierne, men Jacob hænger på deltagelsen i IM gruppen næste år ;-) Martin Matthiesen, SK1968 scorede også en IM-norm i turneringen, som for arrangørerne bestemt var en stor succes.

Topskak i Chess House, med Nordre-deltagelse  (5. juli 2005) Af Steen Farup Christensen (sendt til web-masteren den 4. juli)
I Chess House spilles lige en IM-turnering, samt en kandidat-turnering.
Nordre stiller med 3 spillere:
- Peer Ole, som har max. i kandi-gruppen med sejre over Thomas Klitgård og Janus Christensen. Han skal i dag møde Martin Bækgaard, som har 0 point, b.la. pga. et nederlag til Janus med selvmat i bunden med tårn. Vi kan håbe at Martin ikke er kommet op i gear, da han jo er en stærk modstander.
- Formanden og Kyndel spiller i IM-gruppen og de mødtes indbyrdes i første runde, hvor Kyndel løb af med sejren.
I anden runde spillede Tom remis mod Poul Rewitz i en stilling, hvor han havde løber parret, men ikke fandt noget afgørende til egen fordel og de delte pænt. I dag spiller Tom mod IM Krzysztof Jakubowski, Polen, rating 2483, så Tom får stærk modstand.
- Kyndel spillede i anden runde mod Martin Mathiesen, hvor Martin meget af tiden pressede på. Det så meget sort ud for vores førstemand, men afslutningen skulle åbenbart spilles meget præcist af Martin for at han kunne vinde. Det betød at begge spillere kom i en "lille" smule tidsnød. Det endte med, at vores IM-håb havde Konge mod Hest, Bonde og Konge. Det skulle Martin gerne kunne vinde, men i den gensidige tidsnød fald hans vinge først og det blev dermed en meget heldig remis. - Kyndel havde kun 1 sekund tilbage på uret!!! Det må man da kalde udnyttelse af sit tid. Det var der nok nogle i klubben, der kunne lære noget af (incl. undertegnede). Christian spiller i dag mod FM John Arni Nilssen, Færøerne. Christian skal have 6 point for at få den sidste norm.

MAN KAN FØLGE MED LIVE PÅ 2 MÅDER: PÅ CHESS HOUSES HJEMMESIDE ELLER TAG DERNED OG FÅ STEMNINGEN MED!

Red: Peer Ole tabte i 3. runde hurtigt til Bækgaard, der spillede en sjælden anti-Volga åbning med hvid. Tom holdt en halv mod ratingfavoritten, Jakubowski uden på noget tidspunkt at have stået næstbedst og Kyndel afviste sikkert John Arnis lidt naive overfald og vandt nemt og hurtigt.

Sommerskak  (2. juli 2005) Af Mads Borup
Hermed en oversigt over spændende skakturneringer i sommerperioden af almen interesse for østjyske skakspillere:

Aarhus Chess Summer 2005 2/7 - 10/7 En lukket IM-turnering i Århus, med deltagelse af Nordremedlemmerne Tom Petri og Christian Kyndel, samt en kandidat-turnering, hvor Peer Ole Pedersen spiller med. Turneringen kan følges via www.chesshouse.dk, der nu kan tilbyde live-dækning.
20. Vesterhavsturnering 2/7 - 10/7 En stor og åben turnering i Esbjerg med flere danske og udenlandske topspillere, men i år ingen deltagere fra Nordre. Turneringen kan følges live via www.northseacup.dk
Politiken Cup 2005 16/7 - 27/7 En stor og åben turnering i København med flere danske og udenlandske topspillere, men i år ingen deltagere fra Nordre. Turneringen kan følges live via www.politikencup.dk/
Chess House Sommer 2005 EMT 18/7 - 22/7 5 runders lokal turnering i Århus. Der spilles 5 hverdage i træk med start kl. 18.30. Tilmelding mulig frem til 13/7, evt. online på Chess Houses hjemmeside, hvor du også kan læse mere om turneringen.
Skødstrup Sommer-EMT 2005 25/7 - 29/7 5 runders "lokal" turnering i Skødstrup. Der spilles 5 hverdage i træk med start kl. 18.30. Tilmelding mulig frem til 19. juli. Læs mere på Skødstrup Skakklubs hjemmeside.
10. Horsens Lang Weekend EMT 28/7 - 37/7 7 runders turnering i Horsens fra torsdag til søndag. Tilmelding mulig frem 21/7. Læs mere på Horsens Skakforenings hjemmeside.
Skanderborg EMT 2005 3/8: onsdage 7 runders "lokal" turnering i Skanderborg, som spilles onsdage aften kl. 19.00. En af de store EMT'er i Østjylland, hvor flere nordre-spillere plejer at deltage. Tilmelding mulig frem til 31/7,evt. online på Skanderborg Skakklubs hjemmeside, hvor du også kan læse mere om turneringen.
Chess House Torsdags EMT 2005 4/8: torsdage 7 runders lokal turnering i Århus, som spilles torsdage aften kl. 18.30. Tilmelding mulig frem til ca. 30/7, evt. online på Chess Houses hjemmeside, når turnering annonceres! 

Ældre nyheder...