Nyheder forår 2006


Nyere nyheder...

Nordres GRAND PRIX 2006 (4. juni 2006)  Af Mads Borup
   Mandag den 12. juni starter vi årets Grand Prix med holdlyn. Se indbydelsen her (eller via forsiden) og mød op - det plejer at være ganske sjovt.

God stemning på generalforsamlingen (30. maj 2006)  Af Mads Borup
   Et pænt fremmøde på godt 20 mand og en dejlig løssluppen, men alligevel seriøs stemning, gjorde generalforsamlingen 2006 til en god oplevelse. Den organisatoriske udfordring var at finde en ny formand, da dette ikke var lykkedes op til generalforsamlingen trods ihærdigt lobby-arbejde. Toms forgænger på posten, Lars Christiansen påtog sig hvervet efter moden overvejelse. Han tøvede, ikke fordi han manglede lyst, men fordi han i øjeblikket arbejder hver anden mandag og derfor ikke kan komme så ofte i klubben som han gerne ville. Men han fik bestyrelsen og medlemmernes uforbeholdne støtte, og måske kan den tvungne arbejdsdeling ligefrem blive en fordel, da Lars hermed ikke kan begå den klassiske formandsfejl, at gøre alting selv. Mikkel Nørgaard trådte ud af bestyrelsen og blev afløst af Mikkel Hansen. Knud Erik Juhl blev genvalgt.
   Næste sæson fejrer vi 75-års jubilæum og sløret for de kommende arrangementer blev løftet lidt. Hovedarrangementet bliver en turnering for tidligere og nuværende Nordre-koryfæer, samt det traditionelle besøg af venskabsklubben, Nørresundby (Skakliga-klub!)

   Under eventuelt blev den afgående formand takket for sin store indsats gennem 4 år i bestyrelsen, heraf de sidste 2½ år som formand. Mikkel Nørgaard kunne vi ikke takke, da han stadig skriver om de danske korstoge. Jeg må med skam indrømme, at jeg ikke ved hvor længe han har været i bestyrelsen.

   Hvis du gerne vil læse et rigtigt referat, kan du kontakte bestyrelsen og bede om at se forhandlingsbogen!

 

 

Takkegaven pakkes ud: Vin og chokolade (Toms, selvfølgelig). I forgrunden ses nogle af vingaverne, som deles ud på generalforsamlingen for diverse præstationer i sæsonens løb ---->


Pokalturneringen
(28. maj 2006)  Af Steen Farup Christensen og Mads Borup
   Lørdag eftermiddag blev undertegnede ringet op og bedt om at stille op for "elite" holdet i pokalskak. Jeg spurgte hvem vi/jeg skulle møde, hvorfor og hvornår. Jeg fik at vide at Hans Rasmussen var udeblevet og at jeg godt måtte køre med det samme. Jeg tænkte først, at det kunne være sjovt at møde nogle stærke spillere, men omvendt, hvad tænkte modstanderen om at skulle møde en med 4-500 mindre i rating? Mit første delmål var derfor ikke at blive totalt udspillet og bare være til grin. Det lykkedes meget godt, da jeg trods en presset stilling fik remis mod Bo Jacobsen fra skolerne. Johnny vandt over Thomas Ochsner, Tom fik remis mod Jacob V. Glud og Nina tabte til Jan Sørensen. Så 2-2 var godt over forventet.
   Vi skulle så spille lige op mod SK-68 for at gå videre, men det vist sig at blive en for stor mundfuld. Jeg tabte selv til Søren Søgård efter at have fjollet en bonde væk i åbningen. Kan ikke huske hvem der hentede vores ene point. Vi tabte 3-1 og måtte desværre misse videre deltagelsen. Ærgerligt, men flot nok taget i betragtning af styrkeforskellen.

   Tirsdag var der så indledende stævne i bredderækken. Kun 8 hold deltog i år, vi havde 2 hold med. "Mit" hold var blevet nr. 4 sidste år i den landsdækkende finale nr. 4, men siden var vi alle steget i rating, så vi var tvunget til udskiftning. Nørgaard skulle alligevel lægge sidste hånd på sit speciale om danske korstog i Østersøen 1147 og 1168, så han havde altså noget sjovere at give sig til. Esben blev udpeget til 4. mand, men sendte farmand Ole Bro i stedet. Holdet så derfor således ud: Rewitz, Borup, Fup og Bro. Desværre var Ole ikke skarp på dagen og spillede slet ikke op til sin standard. Vi andre gjorde det godt, med 2, 3½ og 3 points, hvilket rakte til en 3. plads; men kun 2 hold går videre, øv! Vores andet hold bestod af Knuddi, Lars C, Kris og Anton, og de bed godt fra sig, selvom de var klart det lavest ratet hold. Holdet sluttede sidst, men der var kun 1 points forskel på nr. 5-8. Slutstilling og holdopstillinger kan se på hovedkredsens hjemmeside evt. ved at klikke her.

Generalforsamling (28. maj 2006)  Af Mads Borup
   Tiden går... Generalforsamling 2006 afholdes i morgen, mandag den 29. maj, i klubbens lokaler kl. 19.30. Se indbydelsen her.

DM med Nordre-øjne (10. maj 2006)  Af Mads Borup
   Der er ikke de store traditioner i Nordre for at deltage i det individuelle DM. I år drog én mand og én kvinde (OK kønsfordeling!) til Aalborg for at forsvare klubbens farver.  Nina Høiberg deltog i kandidatklassen, hvor hun scorede 4 points efter nederlag i første runde. Det var lidt under doktorens forventning og hun tabte ca. 8 ratingpoints. Henning Reiths havde anderledes succes i Basis 5 gruppe 2, hvor 4 point mod stærke modstandere var nok til førstepladsen. Foruden en pæn pengepræmie (!) indbragte dette resultat også 60 ratingpoints.
  Vores delebarn, Mads Boe klarer sig vist altid fremragende i Lyn-DM. Det blev igen til en finaleplads for vores tidligere danmarksmester (2003), men han måtte i år se sig besejret af Allan Stig Rasmussen.

Pokal- og Bededagsturnering (10. maj 2006)  Af Mads Borup
   Som du formentlig ved, spilles Nordres traditionelle utraditionelle bededagsturnering på fredag (se indbydelsen her). Sidste tilmelding er for længst passeret, men hvis du nu alligevel gerne vil spille kan du prøve at spørge Mikkel Nørgaard, om der er en ledig plads.
   Lørdag den 20. maj og tirsdag den 23. maj afvikles pokalturneringen, med den landsdækkende finale i Nyborg i pinsen (se indbydelsen her). Den 20. spiller eliterækken i Chess House og den 23. er det bredderækken, der spiller i Århus Skakklub. Nordre stiller med hold i begge rækker og er du endnu ikke på et hold, så tilmeld dig til Mikkel Nørgaard.

   Mikkel Nørgaard træffes nemmest på tlf.: 29 84 98 74

DM (21. april 2006)  Af Mads Borup
   DM i Aalborg i år havde deltagelse af ca. 200 spillere. Det er en klar fremgang i forhold til de sidste to års stævner i Køge, har jeg ladet mig fortælle. Faktisk var påstanden, at der havde været fremgang lige siden DM blev lagt om i 2004, til den eksklusive hotel-variant. Det var også min fornemmelse og jeg ville lige tjekke hvor stor fremgangen var. Jeg kunne ikke finde den! Til gengæld fandt jeg en markant nedgang. Her er tallene (med forbehold for tællefejl) for de sidste 10 år, for de stævner der (stadig) er hjemmesider for. 

År 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006
Sted Esbj Tåst Århus Aalb Nybo Greve Hors Køge Køge Aalb
Form Skole Skole Skole Skole Skole Skole Skole Hotel Hotel Hotel
Overnatning? Ja ? Ja ? Ja Ja Nej Nej Nej Nej
Deltagere 346   404   278 346 332 244 208 195

Det er naturligvis ikke let at konkludere på ovennævnte tal, da der er tale om stævner af forskellig form, afholdt i forskellige byer i en periode hvor medlemstallet generelt er faldet. Men det er vel ikke urimeligt at påstå, at deltagerantallet led et knæk, da formen blev lagt om i 2004 og det er ikke gået fremad siden. Det debatteres stadig hvilken form et DM skal have; hvad der er vigtigst, deltagerantallet eller spilleforholdene? 
   Jeg tror, at landsholdsklassen styrke påvirker deltagerantallet, både direkte og indirekte. De sidste år har landets allerbedste spillere i den grad svigtet DM, hvilket er synd og skam for hele sportsgrenen. Knockoutsystem og gladiatorskak i sig selv, gør ikke skak interessant. Vi skal have GM'erne med igen og så er 10 mand alle mod alle altså det mest reelle og det dræber ikke min interesse, at der tages en taktisk remis ind imellem. Måske kan man prøve med 3-points-systemet, så straffes mange pølseremis'er i hvert fald. 

Aprilspøgen (10. april 2006)  Af Mads Borup
   For god ordens skyld skal jeg lige redegøre for nyhederne omkring 1. april. Modsat hvad flere heldigvis troede, så havde jeg ikke bragt en aprilspøg den 1. som løb af sporet. Jeg var på familiebesøg den weekend og havde ikke adgang til cyberspace. Derfor blev aprilspøgen lavet og lagt på hjemmesiden søndag den 2. april med henvisning til en ikke-bragt artikel den 1. april. Kun de, der trofast havde besøgt siden den 1. april, havde dermed en chance for at gennemskue løjerne. Måske ikke helt efter bogen, men det var, hvad det kunne blive til i år.

Alene min skyld (2. april 2006)  Af Mads Borup
   Jeg er selvfølgelig ked af at min artikel i går i den grad kunne misforstås og jeg har straks fjernet den igen. Jeg vil gerne understrege, at jeg alene er ansvarlig for indholdet og at hverken Nordre Skakklub eller bestyrelsen bør kunne holdes ansvarlig. Hvis den varslede injuriesag tabes, vil jeg naturligvis personligt betale bøden og en evt. erstatning til Mikkel Nørgaard.

Klubturneringen, 3. runde (31. marts 2006)  Af Mikkel Nørgaard
   Bortset fra en hurtig halv mellem Nina og Tom bød runden på fight hele vejen rundt. Rewitz havde tilsyneladende noget med hjemmefra mod Per Rasmussens Grünfeldinder, det så ret overbevisende ud lige indtil tidnøden, hvor et par elegante kæbestød blev overset. Stillingen var dog så god for Jan (to tårne på 7. række m.m.), at Per opgav straks efter rekonstruktionen.

   Per Hansen fik ørerne gevaldigt i maskinen mod Hans, som ligeledes kunne vælge mellem mange elegante afslutninger op mod de fyrre træk. Siden fraveg Hans sågar en mat i én – men når man står så godt som tilfældet var her, kan man jo ligeså godt nyde det. Per kæmpede bravt, men partiet stod ikke til at redde.

   I M2 driblede Søren kreativt med sine springere, hvilket undervejs indbragte en kvalitet. Prisen – et par mobile, sammenhængende fribønder i centrum – var dog for høj, så Rudbeck har nu 2/2...

   Mads og Hardleis var en lidet ophidsende affære, hvor webmasteren muligvis havde en beskeden fordel undervejs i kraft af en marginalt bedre bondestruktur – men remis var og blev det.

   Noe har mest træning med de sorte brikker lige for tiden (5 gange sort i holdturneringen), hvilket måske kan forklare hans lidt spekulative kvalitetsoffer med de hvide mod Mikkel Hansen. Korrekt var det næppe, Mikkel vandt i hvert fald ubesværet efterfølgende.

   Philip kom tilbage på vinderkurs i en lidt atypisk Sicilianer mod Henning K. En betydelig terrænfordel på kongefløjen blev efter en del manøvreren udnyttet til et uimodståeligt angreb på den hvide majestæt, hvilket bragte Philip tilbage i frontgruppen.

   Et andet topopgør i basis var Kris mod Henning A, hvor to radikalt forskellige spillestile kunne iagttages. Kris går benhårdt efter struben, mens Hennings stil er mere afdæmpet. Det førte til et spændende parti, hvor Kris med hvid – noget tvivlsomt – ofrede en løber for to bønder og (små) angrebschancer mod den sorte konge. Henning havde formentlig styr på tingene, men en fremskudt, hvid bonde på a7, som ikke umiddelbart kunne gnaskes, sikrede dog Kris så meget taktisk rusk, at Henning til sidst fandt det klogest at tilbyde remis. Det skyndte Kris sig at gå med til.

   Remis blev det også mellem Per Mikkelsen og Brøchner. Det var ufatteligt godt kæmpet af Per, da halvdelen af hans brikker sad varetægtsfængslet i udgangsstillingen under hovedparten af partiet. Ærgerligt for Brøchner, der spillede åbningen og det meste af midtspillet vældig godt.

    Endelig lykkedes det for Lars C. at undgå de værste fortrædeligheder ved Kim Rasmussens gambitspil. Nogen hvid fordel var der nok ikke tale om efter åbningen, men et indbrud på dronningefløjen fik senere Kim til at opgive...

Klubturneringen, 3. runde (21. marts 2006)  Af Mikkel Nørgaard
   Ved en beklagelig planlægningsfejl fra det internationale håndboldforbunds side blev kvartfinalen i kvindernes Champions League mellem Viborg og Slagelse afviklet samtidig med 3. runde i vores klubturnering. Nina ville gerne følge slagets gang på TV, men da Per Rasmussen med de hvide brikker signalerede kamplyst, blev det ikke til en hurtig halv, som Nina havde håbet. I stedet udviklede sig et vildt spændende parti, som bør finde vej til klubbladet (*host, host*) - om ikke andet så vi andre dødelige kan få et nøjere indblik i, hvad der i grunden foregik. Nina fik et pænt udviklingsforspring for bonde + kvalitet, men Per var tilsyneladende ovenpå omkring tidnøden, hvor han flere gange fravalgte trækgentagelse. Ninas modtrusler gjorde det siden nødvendigt for Per at levere materiale tilbage – og slutspillet med tårne + uligefarvede løbere samt bonde mindre til Nina blev ikke overraskende remis.

   Tom og Johnni syntes vist nok selv, at deres opgør var spændende (nogen publikumsmagnet blev det dog aldrig), og midtvejs i partiet kunne man da også iagttage begge spillere stående ved siden af hinanden i dybe tanker – over Ninas stilling :-) I baren gav jeg pengene 10 gange igen på sejr til én af spillerne, men ingen gad vædde, og remis blev det da også.

   Peer Ole og Per Hansen (vi manglede kun Holst og Oehlerich i at ha' spillere til en eksklusiv gruppe baseret på fornavne) så jeg ikke meget af – Per nappede et par bønder undervejs og Peer fik vist nok aldrig tilstrækkelig kompensation, så 0 – 1.

   Rewitz spillede med musklerne i egen tidnød, hvor et tricky springerslutspil blev ført til gevinst mod Hans, som ellers havde forsvaret sig godt hele aftenen.

   I Mester 2 blev der ikke spillet denne aften. Steen og Søren havde spillet forud – og Mikkel H, Rudbeck og Noe var blevet hjemme for at forberede sig til den afgørende holdkamp førstkommende søndag. Sådan er det at spille på Nordre 3 – et spartansk liv som halvt soldat, halvt munk – og en emsig holdleder, der ringer og kontrollerer at spillerne overholder sengetider og kostplan!

   I basis gik Kris i front med gevinst mod Lars C i et kompliceret og vist også ret omskifteligt parti – åbningen kom Kris klart bedst fra, men Lars fik fat i midtspillet og havde givetvis têten indtil en overseelse kostede en livsvigtig bonde, som Kris nappede sammen med hele pointet.

   Knuddi Juhl er også begyndt at røre på sig efter nederlaget i 1. runde til Henning A. Denne aften gik det ud over Brøchner, der tilsyneladende kom helt galt afsted i åbningen – et parti ”i den korte ende”, som Knud Erik formulerede det.

   Esben har haft gode stillinger i de to første runder af turneringen, men ikke det sidste held til at vinde dem. Denne gang stod han aldeles rædselsfuldt mod Bo efter en ukorrekt kombi. Da Bo oven i købet – meget stærkt – ofrede en kvalitet mod at åbne Esbens kongestilling lignede det et tredje nederlag til Esben. Men netop som Bo skulle til at sætte det afgørende stød ind overså han en afdækkerskak, som kostede dronningen og et ellers fortjent point.

Skakligaen, 8. runde.  (19. marts 2006)  Af Mads Borup
   Det er i skrivende stund en god håndfuld timer siden formanden ringede en kort status på Skakligaens 8. og næstsidste rund ind, på en lidt skrattende mobilforbindelse og med støj i baggrunden. Essensen var desværre, at vi får det rigtig svært i morgen. Vi tabte 4½-3½ til Helsingør. Hansen og Veng vandt mens Danstrup, Høiberg og Kyndel (mod GM Sune Berg Hansen) spillede remis. Der var dog længe lys for enden af tunnelen, da Aalborg var ved at gøre det helt slemme ved Nordkalotten; men N. V. Pedersen smed en klar gevinst væk og så vandt Aalborg "kun" 6-2. Dermed er vi ½ point efter Nordkalotten og 2½ efter Helsingør. Hvad så med Nørresundby? Jeg ved det ikke præcist; men det lød som om de nordenfjords fik ca. 3 point - i ikke-stærkeste opstilling mod Helsinge. Hvis det er sandt, er vi 2 points efter dem. Brønshøj og Skolerne spillede vist 4-4. I morgen møder vi sølv-aspiranterne fra Brønshøj (med Tigeren) og skal altså bruge en pæn stak points. Nordkalotten møder Nørresundby og 8 hurtige halve kan måske sikre dem begge en sæson mere i Skakligaen. Så må vi se om vores venskabsklub, Nørresundby er tilfredse med det, om de vil kæmpe for os eller evt.  har nedrykningsdrømme.
   Det bliver svært i morgen, men ganske givet spændende. Træls at det er så langt væk og så "hemmeligt".
 

Ingen nyheder  (8. marts 2006)  Af Mads Borup
  
- betyder ikke, at hjemmesiden ikke opdateres. De faste punkter på forsiden, især  klubturnering og holdskak opdateres løbende, uden at det nødvendigvis medfører en nyhed. Det er f.eks. sket i dag! Og dog, det hár jo medført en nyhed, hmmm.

"........!"  (12. februar 2006)  Af Mads Borup
  
Artiklen, "Hvad sker der (ikke) i århusiansk skak?" nedenfor sluttede af med et rygte, hvilket viser sig at være aldeles usandt. Det er ikke SK1968's tur til at arrangere Bymatch og de synes ikke, at det er en tåbelig turnering. Der ikke er nogen fast turnusordning og klubformændene (min egen inklusiv) er enige om, at det er et fællesansvar, at turneringen ikke blev arrangeret i tide (=aftalt hvem der skulle). Bymatch'en bliver altid spillet den sidste tirsdag i januar, så der ligger ingen yderligere information i, at arrangementet fandtes i SK1968's kalender. 

   Jeg har dummet mig ved at bringe rygter til torvs, rygter som kastede et dårligt lys på SK1968. Derfor vil jeg gerne, uanset hvor politisk ukorrekt det er, sige: "Undskyld!"

   Den overordnede pointe, at det traditionelle samarbejdet mellem klubberne i Århus halter, er alle tilsyneladende enige i og klubformændene har allerede aftalt at drøfte dette. 

Udsatte partier i klubturneringen  (12. februar 2006)  Af Tom Petri
  
Kan spilles i morgen i klubben! 

Hvad sker der (ikke) i århusiansk skak?  (12. februar 2006)  Af Mads Borup
  
ÅM 2006 er lige blevet aflyst, festugeturneringen 2005 blev ikke forsøgt arrangeret og årets stormatch er pist forsvundet.

   Jeg har tidligere rost det unikke samarbejde klubberne imellem i Århus. Især var jeg imponeret da jeg flyttede til byen i 1998 og året efter arrangerede klubberne sågar et DM sammen. Jeg har siden fundet ud af, at dette samarbejde skete primært pga. en eller få enkeltpersoners indsats, men skidt med det, udadtil fungerede det i hvert fald. Klubberne har skiftes til, 2 og 2 at arrangere ÅM og Festugeturnering'en, og Bymatch'en gik på omgang. 

  Den sidste festugeturnering arrangerede Nordre lidt modvilligt, da de foregående bestemt ikke var tilløbsstykker. Turneringen blev spillet i klubbens lokaler i Chess House og der deltog 23. Det er vel ikke så få deltagere, at turneringen skal lukkes ned?

   ÅM 2005 blev arrangeret af Århus Skakklub og Skolernes Skakklub og afholdt i Atletion. Et friskt initiativ som dog modtog nogen kritik for de fysiske rammer (der var støj og fodkoldt) - 56 deltog! Det kan altså lade sig gøre at lave større turneringer i Århus!

   Bymatchen sidste år bød velkommen til Viby Skakklub som størrelsesmæssigt nu er nr. 2 i hovedkredsen (vi er nr. 3 efter SK1968). Med 5 hold var turneringen sværere at gennemføre på fornuftig vis på 3-4 timer, men det lykkedes. Der har været forsøgt forskellige turneringsformer bl.a. med tidshandicap. Jeg synes, uanset form, at det er en hyggelig aften, hvor man får lov til at spille på hold med andre end de 7 man plejer og samtidig får man hilst på en række af byens andre spillere, som man sjældent ser.

   Kort sagt, så ser jeg ingen grund til at de 3 turneringer ikke skal fortsætte, trods de trange tider i dansk skak, som også har ramt Århus. Som involveret i Chess House overvejer jeg naturligvis foreningens påvirkning af skakmiljøet i Århus. Jeg tror, at Chess House er med til at øge antallet af turneringspartier, men måske også er med til at sprede skakaktiviteten. Der er jo altid en turnering i næste måned, hvis man ikke lige synes, at den nuværende passer én helt. Så Chess House er måske med til at ÅM og festugeturneringen ikke er helt så store tilløbsstykker som tidligere? På den anden side så viser erfaringen også, at de fleste der deltager i Chess Houses turneringer er meget aktive og også deltager i andre turneringer i byen.

   At ÅM i år blev aflyst har ikke direkte noget med Chess House at gøre. Vi har ingen planer om at Chess House skal sidde på al skak i Århus. Foreningen er et supplement til klubberne og eksisterer kun fordi der er et behov og vi har ingen skjulte dagsordner, vi er kun til for at tilfredsstille vores medlemmer. Faktisk har jeg altid ment, at det var vigtigt, at klubberne stod for en del af aktiviteterne i Århus, og har altid opfordret klubberne til at arrangere f.eks. de ovennævnte turneringer. At Århus Skakklub så i år valgte at afholde ÅM i Chess House var vi glade for, men vi sikrede os, at det var Århus der arrangerede turneringen; det eneste Chess House skulle gøre, var at lægge lokaler til, bemande baren og stille vores online tilmelding til rådighed. Mere ville vi heller ikke gøre og da arrangørerne tilsyneladende heller ikke gjorde mere, så gik turneringen over i historien som det skjulte ÅM. Baggrunden for at Århus Skakklub ikke gjorde noget for turneringen skal jeg ikke grave i, men det er tilsyneladende en blanding ansvarsfølelse og manglende samme. De påtog sig turneringen i sidste øjeblik, da ingen af de andre klubber gjorde det, selvom det ikke var Århus' tur. Og så skete der vist ikke mere, end at de lavede en aftale med Chess House om spillested!

   Man kan altid kritisere frivillig arbejdskraft, når det ikke gøres godt nok, men det er måske ikke det mest konstruktive. For mig at se er hovedproblemet den manglende kommunikation klubberne imellem. I disse Internet-tider kan det ikke være satans svært at sende en mail til sine medklubber og spørge til hvis tur det er at lave f.eks. ÅM. Og det må også være rimeligt overskueligt at arrangere et sådant hver 2. eller 4. år, når man tilmed kan bruge Chess House og ikke skal bøvle med alt det praktiske. 

   Rygterne vil vide, at det er SK1968's tur til at arrangere Bymatch og at den hár været fastlagt i deres kalender, men at de nu ikke gider, fordi det er en tåbelig turnering med mærkelige regler som ingen interesserer sig for. Må jeg tilføje noget på dansk: "Det er en ommer!"

Klubturneringen, 1 runde (11. februar 2006)  Af Mikkel Nørgaard
   Klubturneringen ruller igen – sådan da! Antallet af afbud til 1. runde ses andetsteds på denne side opgjort til: ”mange” - det nøjagtige tal viser sig efter fintællingen at være 5 – hvilket kunne tolkes i retning af, at Nordremedlemmer generelt har et lidt svageligt helbred (en hypotese som underbygges af afbudsfrekvensen på klubbens næstbedste hold...) Turneringslederen vil i denne forbindelse gerne understrege, at det er vigtigt ved afbud at få aftalt en ny dato for afviklingen af partiet, samt at meddele dette til undertegnede. Ikke mindst i basis 1 er dette påkrævet af hensyn til rundelægningen.

   Tom og Nina tog føringen i Mester 1 med gevinster over henholdsvis Hans og Peer Ole. Nina og Hans' var en ret spændende sicilianer, som sluttede lidt brat ( i øvrigt mens jeg var ved at sætte kaffe over) – så spørg de implicerede, hvis du bare må vide, hvad der hændte. Peer Ole stred ikke kun mod formandens tørre positionsspil men også mod en grim hovedpine, hørte jeg senere – ikke sjovt, slet ikke med 30 sekunder til rigtigt mange træk, så det måtte jo gå galt... Johnni og Rewitz spillede en variant i kongeindisk, som Veng tidligere har anvendt mod notabiliteter som Per Hansen og Steffen Pedersen. Mod Per gav den en remis (som man jo principielt er tilfreds med som sort, vel også i kongeindisk?) – og mod Steffen gik det først galt i tidnøden, fortalte Johnni undervejs. Rewitz var dog hjemme i sagerne, og partiet blev remis efter lidt skyggeboksning.

   Leif Møller – den nyslåede klubmester i hurtigskak - er tilbage i klubturneringen, denne gang dog i den næstbedste gruppe. Måske for at bevise det urimelige heri brillerede Leif med en stærkt provokerende bondegnaskning, der åbnede h-linien for Borups tårn. Leif havde da allerede rokeret kort, så man forventede i baren et voldeligt overfald mod hans konge. Dog var de fleste af Mads brikker parkeret på dronningefløjen – så angrebet fik aldrig rigtigt nogen gang på jord, og til sidst tog Leif teten og vandt.

   I basis gjorde Kris comeback med en remis mod Henning K, vist nok efter at have været ovenpå undervejs – mens Lars C vendte tilbage med en sejr over Geneser i et af de sædvanlige tidnøddramaer. 

   Henning Andersen har tilsyneladende for alvor fundet melodien her i 2006 – en så vidt jeg kunne se meget sikker gevinst over altid farlige Knuddi Juhl, hvor en terrænovervægt på dronningefløjen blev udnyttet til et tematisk indbrud på 2. række.

   Philip Møller har været medlem af klubben i et par år efterhånden, men er nok bedst kendt af dem, der frekventerer Chess House på andre ugedage end mandag. Denne gang er han dog med i klubturneringen, og fik mandag en lovende debut da han fangede Brøchners dronning og tog hele pointet efter blot et par timers spil. Kort men heftigt var også partiet mellem Bo Thomassen og Kim H. Rasmussen. Kim gjorde comeback efter en sygdomsperiode – og det med brask og bram i en Budapestergambit, der gik rent ind på Bos kongestilling.
 

Klubmesterskabet i hurtigskak (11. februar 2006)  Af Leif Møller
   Årets mesterskab i hurtigskak blev en sørgelig affære, deltagermæssigt (kun 12 spillere til 1. aften), resultatmæssigt blev det rigtig god turnering!
   Efter de første 3 runder førte Tom suverænt med maksimum point (dog uden at have mødt nogle af de øvrige 5 mesterspillere!), Mads, Johnni, Esben, Poul Erik og Leif fulgte efter med 2 point.
   4. rundes topopgør mellem Tom og Poul Erik endte remis, men uha hvor var Tom heldig, i slutstillingen havde Poul Erik en mat i 2/3!
Herefter førte Tom med ½ til Mads, Johnni og Leif og 1 point til Poul Erik.
   Tom vandt i 5. runde over Johnni i finalepartiet (troede jeg!), jeg slog Mads i endnu et vildt parti.
Poul Erik tabte ufortjent (dette ord kan bruges flere gange i denne turnering af Poul Erik) til Lars.
   Så inden sidste runde førte Tom med ½ foran undertegnede, jeg skulle have de hvide brikker og besluttede mig for at spille hurtigt. Tom overså efter åbningen et giftigt springerhop, som kostede en lige stilling (+ en central bonde eller en kvali), Tom valgte at give kvalien og initiativet, hvorefter jeg kunne notere mit første hurtigskakmesterskab.
Mads tog sig fortjent af præmien under 2000, Mads mødte de øverste 3 i tabellen, vandt over den ene og gjorde rent bord mod resten.
Esben tog fortjent præmien under 1600, Esben slog bl.a. Niels og Lars og lå i toppen hele vejen.

Ovenstående artikel findes også på turneringens side. Link via forsiden eller her.

Klubturneringen (4. februar 2006)  mb
   Der arbejdes på højtryk i kulisserne for at få både holdskak i morgen og klubturnering på mandag til at falde på plads. Skakspillere har den "vidunderlige" evne at glemme at spille skak og først når de ringes op, kommer de i tanke om, at det er sjovt at spille.
   Grupperne til klubturneringen kommer senere, indtil videre må du klare dig med de enkelte kampe i første runde:

Hvid: Sort:
Nina Høiberg - Hans Rasmussen
Jan Rewitz - Johnni Veng
Per Rasmussen - Per Hansen
Tom Petri - Peer Ole Pedersen
Søren G Christensen - Lars Noe
Leif Møller - Mads Borup
Steen F Christensen u Mikkel Nørgaard
Jørgen Rudbeck - Kim Hardleii
Henning Kragelund - Kris Hedelykke
Knud Erik Juhl - Henning Andersen
Lars Christiansen - Finn Geneser
Philip Møller - Henrik Brøchner
Bo Thomassen - Kim H Rasmussen
Per Mikkelsen - Esben Nicolaisen
Ole B Pedersen sidder over med mindre vi finder en 30. mand

Århus Mesterskabet (28. januar 2006)  mb
Århus Skakklub indbyder til ÅM i vinterferien, 13. - 19. februar. 7 runder alle mod alle, spilles om aftenen på hverdagene og kl. 12 i weekenden. Nordre medlemmer har fordel af hjemmebane, da turneringen afvikles i Chess House. Se indbydelsen her

Klubmesterskabet i hurtigskak (28. januar 2006)  mb
Anden afdeling spilles på mandag. Tom fører, men har ikke mødt de på papiret værste rivaler. Så jeg tillader mig at påstå, at intet er afgjort. Selvom du ikke spilede med i første afdeling, kan du sagtens spille med i anden - så mød op og spil lidt skak! Stillingen kan du finde via forsiden eller her.

Klubmesterskabet i hurtigskak (21. januar 2006)  mb
Spilles over to mandage. De tre første runder på mandag, den 23. januar. Se indbydelsen her.

Specialarrangement! (9. januar 2006)  mb
Det står der i kalenderen, men der er ikke tikket nogen fax ind hos web-masteren. Så hvad vi skal udsættes for i aften, kan der kun gættes på, men så meget desto mere grund til at møde op - det er jo spændende!

Godt Nytår! (1. januar 2006)  mb
- Kalenderen er opdateret frem til juli
- Den afsluttede klubturnering er opdateret med rating tilvækst (ikke ny rating da den afhænger af andre turneringer)
- Der er indbydelse til den kommende klubturnering
- Det sidste referat fra 3. rundes holdkampe er lagt på

Alt sammen finder du link til via forsiden. Godt nytår og held og lykke med skakken!

Ældre nyheder...