Klik for at vende tilbage til forsiden !

 

 

 

 

Nyheder 2000/2001


Nyere nyheder...

Sommerskak  (19. juli 2001)
Det er ikke den store aktivitet der præger juli måned. Tom Petri har deltaget i Rønne Skakforening´s 100 års jubilæumsturnering med jævn succés. Han forsvarede stort set sit ratingtal, holdt ferie og hyggede sig med en håndfuld århusianere og en svensker med navnet Åberg (ja Steen, han hedder Åberg). Tom bringer dog en advarsel. Lad være med at købe billet til en færge, der sejler inden turneringen er helt slut. Tom måtte forcere sin gode stilling i sidste runde og tabte; men nåede færgen!
Poul Erik og Nina deltog i
Chess House Sommer 2001 EMT. Nina scorede pænt 2 points i det stærke selskab, mens Poul Erik var på vej mod det helt store, da han tabte i sidste runde til sin onde ånd Jens Chr. Leimand (der også slog PE i klubturneringen i efteråret). Den delte gruppesejr var dog sikret og det er stadig et flot resultat.
Marin K. Clausen, der normalt slår sin folder i København, har deltaget i
16. Vesterhavsturnerings EMT. En 3. plads i mester 3, generobringen af mestertitlen og mulighed for at følge Peter Heines første store succes med sin nye aggresive spillestil, var vel en tur til Esbjerg værd. Vagn Rosenlund har påpeget, at med 3-points systemet ville Peter Heine havde vundet udelt, mens Schandorff med hans 100% remis'er havde rykket en placering ned. Tjaaa.

Christian Kyndel deltage pt. i Politiken Cup 2001, og har 2/3 efter tab til GM Luke McShane og Mikkel Hansen deltager i Chess Houses juli weekend EMT. Der er sikker flere der har eller skal spille i sommerperioden, så lad os høre fra jer!

GRAND PRIX 2001 (26. juni 2001)
Vinderen af GRAND PRIX turneringen blev fundet allerede inden sidste afdelings 1. runde gik i gang. Ninas eneste rivaler Danstrup og Rewitz stillede nemlig ikke op. Om det var denne bevidsthed eller det faktum at aftenens terningekast var favoritterne meget imod, skal være usagt, men det blev kun til en 11. plads og 64 GP points. Trods det, en sikker og velfortjent GRAND PRIX sejr til vores førstedame. Rewits beholdt lige akkurat sin placering som bedste under 2100, mens Martin Nielsen blev bedst placerede under 1700. Pedram sikrede sig med en enkelt optræden præmien som bedste junior. 
Der blev jamret en del under handicapskakken "Jeg har jo ikke en chance, når jeg mangler et tårn" var et de hyppigst hørte klynk. Tja, det er jo sådan vi andre til tider har følt det, i de foregående discipliner, så vi var nogen, der nød at se vores chanceløse modstandere vride sig i stolen. Dette til trods lykkedes det formanden at vinde 2 partier, hvor han måtte give et tårn i forgave. Alt i alt en hyggelig og velbesøgt turnering. God sommerferie og på gensyn i Nordre første mandag i august.

GRAND PRIX 2001 (23. juni 2001)
Nina Høiberg måtte i anden rundes kvartersskak dele førstepladsen med Niels Danstrup. 5 runders Monrad er lidt af et lotteri, og Jan Rewitz trak måske en af gevinsterne ved at tabe 1. runde og vinde de næste 4 og blive nr. 3 uden at møde de førende. Se stillingen her.

GRAND PRIX 2001 (14. juni 2001)
Nina Høiberg har lagt hårdt ud og fører med 640 points. Se stillingen her. Det geniale pointsystem betyder dog, at alle stadig kan nå at vinde, også vi der ikke kunne deltage i første runde. Læg mærke til, at Nina har mere end dobbelt så mange points som nr. 4, så ..... 

Generalforsamling (9. juni 2001)
Stort fremmøde og livlig diskussion prægede generalforsamlingen 2001. Knud Herskind og Poul Frausing blev udnævnt til æresmedlemmer. Læs begrundelsen og se samtidig Nordremedlemmernes bedste resultater i den forgangne sæson her.

Indbydelse til GRAND PRIX
(29. maj 2001)
Se indbydelsen

Generalforsamling på mandag (27. maj 2001)
6 gode grunde til at møde op til generalforsamlingen den 28. maj:

 1. Vi skal udnævne 2 æresmedlemmer.
 2. Elitepolitikken har nu kørt i 3 år, og skal i henhold til vedtagelsen i 1998 til revurdering/debat.
 3. Vi skal vælge 2 nye bestyrelsesmedlemmer.
 4. Vi skal hylde arbejdsheste, turneringsvindere og holdtopscorer.
 5. Der er foreslået nedsat betænkningstid i klubturneringen til sammenlagt 4 timer. Primær begrundelse: Vi kan komme tidligere hjem (og i seng).
 6. Kaffe, kage, snitter, øl og vand.

Klubturneringen - Tom Petri mester (24. maj 2001)
Mester 1:
Meget spændende afslutning! Poul Erik skulle vinde for at hjemføre klubmesterskabet. Han kom godt fra åbningen, men Petri kæmpede heroisk og ingen så noget klart for Poul Erik undervejs. I tidnøden smed Poul Erik så en bonde væk i et sidste sats, og efter tidkontrollen tilbød han derfor remis. Tom modtog for at sikre sig mesterskabet - som er absolut fortjent, han har ført hele vejen - selv om han dermed overlod forårsmesterskabet til Poul Erik og selv tage til takke med en delt 2. plads sammen med Per Hansen, der spillede en flot turnering!
Basis 1:
Vinderen skulle findes blandt trekløveret Michael Bo, Nørgaard og Mads Borup, som alle havde 13 points inden sidste runde. Michael Bo og Mads mødtes, mens Nørgaard havde trukket Mikkel H, én af de sultne ulve, der lå på spring, hvis trioen fejlede (charmen ved 3-points systemet!). En anden ulv var Pedram, der gjorde, hvad han kunne for at op, ved at slå Knud Erik og han vandt dermed godt 150 ratingpoints. Mads vandt et kort parti, da Michael Bo ikke var hjemme i åbningens strategier, så Nørgaard kun vinde gruppen med en sejr, da han havde vundet det indbyrdes parti mod Mads. Mikkel H havde en tilsyneladende en pæn fordel og Nørgaard så sig tvunget til at ofre en kvalitet. Han fik en kæmpe springer ud af det, og der herskede bagefter tvivl om, hvor godt han stod. Mikkel H fandt i hvert fald ikke medicinen og tabte hurtigt. Mikkel Nørgaard vandt dermed gruppen og retten til at rykke op, men præmien må han pænt dele. Hardlei og Pedram blev delt nr. 3, Hardlei uden nederlag, men med for mange remis'er.
Var det ikke Karpov, der sagde: "Hellere blive nummer to hver gang end nummer ét en gang imellem" ?

Generalforsamling på mandag
(24. maj 2001)
En af årets vigtigste aftener i Nordre Skakklub, så mød frem og støt klubben, også selvom du ikke er turneringsaktiv. Alle medlemmer er indkaldt via klubbladet. Ud over punkterne på dagsordenen:

 1. Valg af dirigent
 2. Forhandlingsbogen
 3. Formandens beretning
 4. Regnskab og budget
 5. Indkomne forslag
 6. Valg til bestyrelsen
 7. Eventuelt 

er klubben vært for kaffe og kage under generalforsamlingen og efterfølgende snitter, øl og vand.

Aarhus - Office/2, Nordre: 3½ - 4½ (22. maj 2001)
Læs hvordan Poul Erik Nielsen oplevede at være en del af holdet på den dejlige forårslørdag, under holdturneringen.

Aarhus - Office/2, Nordre: 3½ - 4½ (19. maj 2001)
Det holdt hårdt, selvom der allerede efter en times spil var tegning til en komfortabel sejr. I tids-rækkefølge blev resultaterne (Vi havde hvid på de ulige brætter):

Bræt 8: Jens Abildlund spiller remis mod Nicolai Løwenstein. Jens er lidt under pres, men forsvarer nemt og nupper en bonde. Stillingen er dog lukket og remis.
Bræt 7: Jan Christensen. med hvid fortsætter sit togt mod Tihomir Borovnica. Endnu en udspilning og vores sikreste gevinst.
Bræt 2: Mads viser stor form og tvinger tidligt Karsten Rasmussen til at bruge meget tid og vinder forbløffende nemt. 
Bræt 1: Jens Kjeldsen får tidligt problemer mod Jacob Aagaard og trods fight må han ned. Vi er nu foran 2½-1½ efter første tidskontrol, men kan tabe 4-4 da førstebrætter afgør ved uafgjort.
Bræt 4: Poul Erik Nielsen spiller remis med Rasmus Skytte, efter et omskiftende parti. Rasmus står positionelt godt, men det bekymrer ikke formanden. Da Rasmus ikke finder det bedste, er Poul Erik tæt på en gevinst, men nej.
Bræt 3: Nicolai V. Pedersen slår Erik Pedersen efter stilrent spil. Nicolai får et udviklingsforspring og Erik kæmper længe blot for at få brikkerne i spil. Nicolai snupper en bonde og en mere i slutspillet. Spil til et mål. Vi mangler nu blot én remis.
Bræt 6: Puha! Nina står lidt uldent i åbningen, men holder balancen og er tæt på gevinsten, men af uransalige grunde afvikler hun ikke til det døde slutspil og pludselig finder Daniel V. Pedersen guld. Han ofrer løberen og Nina kan (i partiet i hvert fald) ikke stoppe alle bønderne. 4-3
Bræt 7: Morten Johansen mod Peter Husted skal altså give mindst remis. Morten står lidt bedre hele partiet igennem. Husted skal presse, men det er Morten, der har gevinstchancerne. Sidste parti i matchen bliver spillet helt ud til konge mod konge, og remis.

Nu skal det ikke gå hen at blive en tradition, at vi skal gennem disse mareridtskampe år efter år, det er vores hold for godt til. 

- Tillykke, drenge og piger.

Reception for Knud Herskind (17 maj 2001)
Som bekendt blev Knud Herskind udnævnt til Æresmedlem af Dansk Skak Union for lang og tro tjeneste, bl.a. som turneringsleder for divisionsturneringen gennem 22 år. På lørdag kl.14 starter turneringslederen Knud Herskind sin sidste arbejdsdag. Han skal lede det lede slag mellem Aarhus Skakklub og Office/2, Nordre om retten til at forblive i 1. division. Kl. 13.45 overrækkes Knud æresbeviset ved en reception i  Aarhus Skakklub, Lokalcenteret, Cafeen, Bakkegården, Kirkegårdsvej 53, 8000 Århus C.

Omkampen - Reprise (17 maj 2001)
Omkampen mod Aarhus om at undgå nedrykning fra 1. division er berammet til lørdag den 19. maj kl. 14.00. Der spilles i Århus' lokaler: Lokalcenteret, Cafeen, Bakkegården, Kirkegårdsvej 53, 8000 Århus C.
Århus' nye spillelokale er meget velegnede til den slags arrangementer, stort og rummeligt med tilstødende lokaler, hvor der kan snakkes, ryges og hygges. Så der er al grund til at møde op, støtte Office/2, Nordre og blive underholdt. Ganske givet vil nogle af spillerne vise og fortælle om partierne efterhånden som de afvikles. Gratis adgang naturligvis og den sædvanlige velassorterede kantine, har vi hørt.
Office/2, Nordre har trukket udebane og har hvid på ulige brætter. Ved 4-4 vinder det hold der har vundet et parti på "højeste" bræt. 8 remis'er medfører lodtrækning - vi arbejdet på at få en evt. lodtrækning omstødt til en gang Meyer ! 

Nordres 23. Bededagsturnering (15. maj 2001)
Link på forsiden til Formandens beretning fra endnu en vellykket bededagsturnering.

Klubturneringen - status efter 6. runde (9. maj 2001)
Mester 1: Tom slog Rudbeck, der hurtigt trådte forkert i en skarp franskmand. Holst så ud til at køre Antonio midt over, men Antonio fandt ressourcerne og holdt remis. Rewitz vandt stille og roligt et par bønder og dermed partiet, mens Poul Erik måtte slide Per Hansen op for at få de 3 point. Det så meget længe remis ud, men ihærdig belønnedes og som Per kommenterede bagefter: "Hvis det var k-skak, havde det kostet dig et par tusinde!" 
Det samlede klubmesterskab findes, som tidligere fortalt, ved at lægge scorede points fra efterårets og forårets afdelinger sammen. Tom har fra efteråret et forspring på 1 point til Per Holst og 3 til Poul Erik. Kan Tom slå Poul Erik i sidste runde vinder han forårsafdelingen og klubmesterskabet. Kan Poul Erik derimod slå Tom vinder han forårsafdelingen, men hvis Holst vinder de sidste 3 partier (2 udsatte + sidste runde) står de lige i klubmesterskabet. Remis mellem Tom og Poul Erik åbner døren for Holst.

Basis 1: 3 spillere deler nu førstepladsen. Michael Bo stoppede Mikkel N's flotte stime og nåede dermed op. Det samme gjorde Borup med remis mod Hardlei. Pedram slog overraskende formstærke Lars C og kan nu med sejr i sidste runde og en masse held vinde gruppen! Lars jamrede sig efter nederlaget: "Han trækker sgu så hurtigt, at man næsten ikke kan nå at ryge!" Vi er flere, der i al stilhed har været tilfredse med ikke at trække Pedram, for det var kun et spørgsmål om tid før ville slå en +1600 mand. Mikkel H slog KnudErik og er som Hardlei og Pedram kun 1 point efter de førende.
Hans Kristoffersen har måtte trække sig fra turneringen, og dermed er det også tak for hjælpen til Martin Nielsen, som havde fyldt hullet ud efter Kaspar Dreibergs frafald. Martin har scoret maks. i klubturneringen, men der skal altså lidt mere til!!

Bededagsturnering (3. maj 2001)
Husk at tilmelde dig eller dit hold, se indbydelsen

Nicolai klubmester i lyn (3. maj 2001)
Læs formandens beretning fra efterårets afdeling af klubbens lynmesterskab. Nicolai også denne og er sammenagt klubmester - Tillykke!

6. HKs pokalturnering (29. april 2001)
Læs artiklen Pokalturnering 2001.

Forsiden (28. april  2001)
Links på forsiden til to nye artikler:
- Formandens opsummering af DM. Det havde været ønskeligt om det var et indlæg fra en ny landsholdsklasse-deltager eller en ny Danmarksmester, men sådan skulle det ikke være, i år.
- Referat fra Pokalturneringens indledende runde i bredderækken. På lørdag kl. 14.00 spiller eliterækken i Chess House om de to pladser i den landsdækkende finale, så følg selv med når siden vokser. Eller endnu bedre: besøg Chess House på lørdag og se fremragende hurtigskak.

Klubturneringen - status efter 5. runde (25. april 2001)
I Mester 1 har Tom Petri sat tempoet lidt ned. 2 remis'er i runde 4 og 5, men ikke med Toms gode vilje, snarere modstandernes agtpågivenhed. Remis i klubturneringen, hvor vi spiller med 3-pointssystemet, er et halvt nederlagt og Poul Erik har også slået turboen (og heldet) til og har med 2 gevinster overhalet Tom og tilmed indhentet det ene points forspring som Tom havde fra efterårets turnering. Per Holst og Per Hansen  har begge to udsatte partier og kan med sejre holde trit med de førende, men de skal møde hinanden i det ene. Antonio og Rudbeck bider godt fra sig imens Rewitz og Peer Ole blot skal have turneringen overstået. Per Holst kalder SK1968 for Bjarne-klubben (Bjarne Hansen, Bjarne Pedersen, Bjarne Esmat osv.), og de svarer tamt igen med at kalde Nordre for Per-klubben!
I Basis 1 tabte den førende webmaster til Mikkel Nørgaard, som derved fører gruppen, men der er flere der ånder ham tungt i nakken, selvom 13 af 15 points er meget flot. Borup og Hardlei er tættest på men de skal mødes i næste runde og bagfra spurter Michael Bo der kun har tabt den obligatoriske til Knud Erik. Næste runde spilles 7. maj da der den 30. april afholdes klubmesterskab i lyn - tilmelding på dagen i klubben senest 19.15.

Knud Herskind æresmedlem af Dansk Skak Union (21. april 2001)
Sakset fra DSU's hjemmeside: "Dansk Skak Union udnævnte i påsken Knud Herskind, Århus Nordre, til æresmedlem for hans store organisatoriske arbejde gennem 30 år, først og fremmest ledelsen af divisionsturneringen gennem 22 år og DM-stævner i Århus." 
Tillykke Knud!

DM (9. april 2001)
DM spilles i år i Nyborg. Det ser desværre ikke ud til at deltagerantallet komme over 300. Fyn er centralt placeret og Nyborg måske også, men er det vigtigt. Kommer man i bil fra Sjælland, er det ikke "økonomisk centralt". Kommer man fra Jylland er der for de fleste alligevel for langt at køre hver dag. Meget tyder på at DM skal placeres i landets største byer, så deltagerne har mulighed for at finde alternative overnatningsmuligheder til spillestedet og hoteller - familie, venner, bekendte. Der mindsker også omtalen og for nogen lysten til selv at deltage, at en række af vores stormestre har fravalgt DM i år. 
Traditionelt lukkes der ikke for tilmeldingen, før det er absolut nødvendigt af hensyn til lodtrækningen, så det kan nås endnu. På deltagelisten finder man pt. kun 5 nordre-folk; Mads Boe (Landsholdsklassen), Nicolai V. Pedersen (Kandidatklassen), Christian Kyndel (Kandidatklassen), Kim H. Rasmussen (Basis 7-runder), Lau Bjerno (Basis 5-runder). Det bliver spændende at følge Mads' debut i landsholdsklassen, hvor han desværre lagde ud med et nederlag til Klaus Berg (med sort), men rejste sig med en energisk remis med Steffen Petersen (med hvid). I morgen har Mads sort mod Karsten Rasmussen. 
Lige så spændende bliver Kandidatklassen. Der er mange gode spillere med, mange af dem er fra Århus, og af vores 2 deltagere må Nicolai tilskrives de største chancer. Han er næsthøjest rated, i kanon form og går målrettet efter at blive Nordres næste landsholdsspiller. Kristian kommer måske ikke til at blande sig i den absolutte top, men der dystes også om titlen: "Juniordanmarksmester". Kim H. og Lau kender endnu ikke deres grupper, men mon ikke målsætningen er både at spille god skak og hygge sig. Held og lykke til alle. DM har sin egen hjemmeside, hvor man udover at kunne finde enkeltresultater og stillinger også kan følge partierne i landsholdsklassen LIVE eller spille dem igennem efterfølgende. Absolut et besøg, eller mange, værd: DM i skak

Omkampen (2. april 2001)
Omkampen mod Århus om at undgå nedrykning fra 1. division er berammet til lørdag den 19. maj kl. 14.00. Der spilles i Århus' lokaler: Lokalcenteret, Cafeen, Bakkegården, Kirkegårdsvej 53, 8000 Århus C.
Århus' nye spillelokale er meget velegnede til den slags arrangementer, stort og rummeligt med tilstødende lokaler, hvor der kan snakkes, ryges og hygges. Så der er al grund til at møde op, støtte Office/2, Nordre og blive underholdt. Ganske givet vil nogle af spillerne vise og fortælle om partierne efterhånden som de afvikles. Gratis adgang naturligvis og den sædvanlige velassorterede kantine, har vi hørt.
Office/2, Nordre har trukket udebane og har hvid på ulige brætter. Ved 4-4 vinder det hold der har vundet et parti på "højeste" bræt. 8 remis'er medfører lodtrækning - vi arbejdet på at få en evt. lodtrækning omstødt til en gang Meyer ! 

Poul Erik Nielsen scorer sin første IM-norm (1. april 2001)
De reducerede betænkningstider, som FIDE har indført, betyder, at man nu på en forlænget weekend kan spille en 9-runders normgivende turnering. Sidste weekend drog 3 århusianske IM-titteljægere til Hamburg og formanden sagde for sjov ja til "at fylde bilen op". Det resulterede i 6 points og den første IM-norm - Tillykke Poul Erik. 
Poul Erik vil IKKE gå efter titlen, for som han siger: "Den slags turneringer er helt ude i hampen!", og det har han jo ret i.

Skakspillere spytter på Nina Høiberg (1. april 2001)
Danmarks stærkeste kvindelige skakspiller nu og nogensinde, vores egen WIM Nina Høiberg er blevet hædret af Dansk Skak Unions Støtteforening (DSUS). Hun pryder årets støttemærke, som alle medlemmer af DSUS modtager. Et flot og velfortjent skulderklap. Så er du ikke medlem, så bliv det ! 

Holdturneringen (25. marts 2001)
Dobbelt oprykning! 
Nordre II vandt også den sidste kamp mod oprykningsrivalerne fra Esbjerg, så det blev til en sikker, magelig og yderst fortjent oprykning til 2. division. 
Nordre IV var næsten mere suveræne i A-rækken, hvor det også blev til en klar sejr i sidste runde over rivalerne, Skødstrup II. Slutstillingen viser ikke den spænding der var undervejs, men oprykning er absolut fortjent. Nordre V i den anden A-række var på forhånd dømt til nedrykning, og det er nok holdet selv, der er mest skuffede over, at de ikke vandt en eneste sejr undervejs. Det var dog mange opløftende enkeltpræstationer, så holdet spiller med om oprykning i næste sæson.

Holdturneringen (18. marts 2001)
Omkamp mellem Office/2, Nordre og Århus Skakklub om hvem der skal følge Lyngby-Virum ned i 2. division. Det havde vi nok gerne solgt den afsluttende dobbeltrunde for. Hvordan og hvorledes vi fik 7½ point mod de to tophold og hvordan Århus kunne tabe 6-2 til SK1934 i sidste runde, vides i skrivende stund ikke; men tillykke, drenge og pige! Godt kæmpet!
Helsinge bliver som forventet danske mestre, og Skolerne får sølv efter storsejr over Lyngby-Virum. Bronze til debutanterne fra SK1968, der åbenbart for alvor blev sat i gang af sejren over Office/2, Nordre. 
Nordre III klarede igen med nød og næppe skærene i 3. division gr. 5. Før sidste runde lå holdet nr. 3 og skulle blot have 2½ points mod bundholdet Vejgaard. Vi fik 2½ points, men med hiv og sving. 2 hurtige tøse-remissser blev fulgt op af dårlig spil på stort set alle brætter og til sidst var vi altså heldige med at bjærge 5 remisser i alt. Slutstillingen kendes pt. ikke, men Aalborg rykker op og SK1968 IV ned sammen med SK1968 III eller Randers.

Disse sider opdateres ikke før næste weekend (17. marts 2001)
Resultater og stillinger fra divisionsturneringen er lovet opdateret løbende på Sydkystens hjemmeside og allerede i skrivende stund er resultaterne fra 6. runde i 1. division lagt ud og kort sagt, så strammes nettet på trods af et udmærket 4-4 resultat mod Brønshøj. Hovedkredsturneringen kan følges på 6HK's nye hjemmeside


Nicolai V. Pedersen ÅM i lyn
(13. marts 2001)
Vores regerende danmarksmester i lyn er nu også Århus-mester i den krævende disciplin. Den 3. marts blev mesterskaber afholdt i perfekte rammer i Chess House, byens skakcafé, hvor 15 håbefulde specialister og undertegnede stillede op. Nicolai, Karten Rasmussen og Allan Holst var de klare favoritter, men også spillere som Tom Petri, Arne Matthiesen, Poul Erik Nielsen og Casper Rasmussen var tippet til at blande sig i topstriden. Karsten Rasmussen tabte i 3. runde til Nicolai, som tabte i 4. runde til Allan Holst, som tabte i 5 runde til Karsten Rasmussen. ÅM skulle altså være ham, der var bedste til at slå de næstbedste eller heldigst. Nicolai satte kun ½ til i resten af turneringen, og selvom der skulle lidt held til var titlen fortjent, selvom Allan Holst nok stadig ærgrer sig over nederlaget til Andreas Hagen, der sneg sig op på en delt tredjeplads sammen med Karsten. Poul Erik blev nr. 5.

Klubturneringen - status efter 3. runde (13. marts 2001)
Tom Petri er ustoppelig. Ikke nok med at han vandt efterårets halvdel og derfor har 1 points forspring til Per Holst og 3 til Poul Erik Nielsen, han har også vundet de tre første runder i forårets turnering. I 3. runde slog han Holst med de sorte brikker, og selvom Tom ikke var tilfreds med spillet, gav det altså 3 points igen. Nu er der ingen af spillerne i Mester 1 der lægger sig ned frivilligt, men alle andre har sat point til. Poul Erik er nød til at holde trit med Tom, hvis sidste runde skal være spændende - her mødes de to!

I Basis 1 er web-masteren kommet heldigst fra start og har som den eneste 9 points. Per Mikkelsen kan dog også komme op på 9 points, hvis han slå Kim Hardlei i deres udsatte parti. I det hele taget er der ikke så meget at sige til stillingen, ratingrtallene ser ud til at passe nogenlunde med de scorede points.

 

Holdturneringen (11. februar 2001)
SK1934 slog forventelig Lyngby-Virum med 5½-2½, hvorefter situations alvor står malet i alle Nordres 1. holdsansigter. Hvis vi skal redde os, skal vi slå Brønshøj stort i næstsidste runde for at presse de andre hold. Desværre er rundelægningen imod os. Det kan nemt ende med en masse "8 remis'er" kampe i sidste runde, hvis de andre hold mener at nedrykkerne er fundet lørdag. Det er før set, at holdene kigger nedad i stedet for opad og lynhurtigt får remis'erne på plads frem for at spille for sølv eller bronce.
2. Holdet vandt igen en af de sikre men lidt beskedne 5-3 sejre, og da Ringkøbing snublede i Evans burde oprykningen være en formalitet, men sådan ville Esbjerg det ikke. 7 points tog de fra Skolernes nu nedrykningsdømte 2. hold og puster os alvorligt i nakken. Holdene tørner tilmed sammen i sidste runde, hvor vi pga. flest matchpoints kan tillade os at tabe 3½ - 4½. Mon ikke holdet bliver nødt til at vinde kampen; ikke for at understrege, at vi har rækkens stærkeste hold, men fordi vi ikke får nogle remisser "foræret".
3. holdet fortsætter med at imponere. Silkeborg er blevet forstærket med Søren Søgaard, og har nu klart rækkens næststærkeste mandskab. Tilmed var de så lang bagefter Aalborg, så Nordre III skulle udraderes for at skabe lidt spænding til topopgøret i sidste runde. Men holdet og Tom Petri i særdeleshed bed igen godt fra sig. Tom slog Per Knudsen og holdet bjærgede 3 points og beholder 3. pladsen. De andre resultater flaskede sig ikke, så alt kan stadig ske i sidste runde.

Disse sider ses bedst i Microsoft Internet Explorer (24. februar 2001)
Men kan nu også ses nogenlunde acceptabelt i Netscape. Når man bruger tabeller på en hjemmeside reagerer de to browsere forskelligt. Bruges tabeller i tabeller, er det tilsyneladende forskelligt hvorfra "øverste" tabels celleegenskabers defaultværdiere hentes. Explorer reager mest fornuftigt (= som jeg forventer), derfor vil jeg tillade mig at optimere til denne, men vil prøve at få siderne til at fungere i Netscape også. At Explorer 4 og 5 heller ikke opfører sig ens, gør det ikke lettere. Nu skulle skemaerne til klubturneringen gerne kunne ses af alle.
Tips: Klikker du på Kanima på en af siderne, bringes du tilbage til startsiden.

Christian Kyndel er nordisk mester (22. februar 2001)
Vort stortalent Christian Kyndel Pedersen vandt næstældste gruppe ved NM på Island. Christian scorede imponerende 5½ points af 6 mulige, og hans gevinst med sort mod Davor Palo kan gennemspilles på www.dsu.dk og på Dansk Skole Skaks hjemmeside kan læses rundeberetninger, ses resultater og findes links til islandske hjemmesider med partier, billeder o.a. 

Klubturneringen godt igang (21. februar 2001)
Første runde er spillet, uden mange overraskelser. Efterårets vinder Tom Petri lagde hårdt ud med at besejre Per Hansen.  I basis 1 var Kaspar Dreiberg den eneste favorit, der ikke vandt. Stillingen var helt lige da Finn Geneser "ofrede" sit tårn for at få ny dronning. Bortset fra ratingfavorit Mads Borup vandt de andre favoritter let, Mads var hårdt presset af Thor Hansen, men fik stabiliseret stillingen og slog kontra. Stillingen

Klubturneringen starter (16. februar 2001)
Mandag den 19. februar starter forårets halvdel af klubturneringen. Igen er det en åben koordineret 3-points turnering, men denne gang er der desværre kun en enkelt spiller udefra. I det hele taget er deltagerantallet lidt skuffende, men forhåbentlig skyldes der at vores medlemmer spiller med i andre turneringer. Bl.a. starter klubturneringen mandagen efter 2 weekend'ers ÅM, hvilket måske kan afskrække nogle, andre vil ikke spille ratet klubturnering. Forslag til at øge interessen for klubturneringen, som bør være hjørnestenen i klubben modtages gerne. Grupperne.

Nordre Webnyt  (16. februar 2001)
Hvis ingen klager sig, ligger designet nu fast, som det ser her og på forsiden. De andre sider vil skifte design løbende, som jeg får fingrene i dem. Jeg ved med sikkerhed, at forsiden ikke vises korrekt i Netscape 4.51, men da jeg selv nok er den eneste i verden der bruger den, er det bare ærgerligt. Hvis du har problemer med at se siderne korrekt, så lad mig det vide. Jeg vil dog ikke forpligte mig til at tilpasse dem til alle browsere.

Nordre Webnyt  (11. februar 2001)
Mogens Hyldgaard har endeligt trukket sig fra arbejdet med Nordres hjemmeside. Nordre Skakklub vil hermed gerne takke Mogens for hans store indsats, dels da han alene stod med siderne i sæsonerne 1998-2000 og dels for overlevering og vejledning af vores nuværende webmaster.

Som den vågne surfer vil bemærke, sker der en opfriskning af designet af Nordre Webnyt. Dette har længe været et ønske, og sker nu fordi jeg har vinterferie. Designet på de sider der sidst er opdateret er ikke helt ens. Dels vil jeg gerne se de forskellige baggrunde på andre pc'er og dels håber jeg på kommentarer. 

Holdturneringen (11. februar 2001)
1. holdet i alvorlig nedrykningsfare. Efter skuffende 1½ points (trods afbud) mod det tidligere bundhold SK1968, er det svært at se hvordan holdet skal forblive i rækken. Vi mangler at møde de to tophold, og kravet er sikre sejre! Andetholdet fortsætter sejrsrækken i 3. division gruppe 2, men med et forspring på 1½ points til Ringkøbing er oprykningen langt fra sikret. 5. holdet bed igen godt fra sig trods afbud og forstærket modstander.
Se holdturneringen.

Michael Poulsen overraskende klubmester i hurtigskak! (31. januar 2001)
Årets hurtigskakmesterskab over to mandage blev overraskende, men suverænt vundet af Michael Poulsen i kamp mod en enkelt 1. holdsspiller og flere 2. og 3. holdsspillere! Michael betegner selv sejren som noget heldig, men det skal man være for at vinde et sådant mesterskab, og 18 af 18 er overbevisende - rent bord! 

Et vigtigt parti var gevinsten i 3. runde mod formanden, men også en lidt heldig sejr i et skarpt parti imod Per Holst i 5. runde var betydelig. I sidste runde blev nærmeste konkurrent Kim Hardlei besejret, og Kim blev derfor forvist til en delt fjerdeplads på 12 pts sammen med formanden, men efter Niels Danstrup med 14 pts og Per Holst med 13 pts.

Præmien til bedste under 1900 gik naturligt til Kim Hardlei, mens en ny mand Hans Daniel Andersen løb med ratingpræmien under 1500.


Husk stormatchen
  (27. januar 2001)
Den 30. februar er Århus Skakklub arrangør for den årlige stormatch, bymatch eller firkantturnering. Kært barn har mange navne. Vi skal stille med 25. mand og gerne flere, for så kan vi skiftes lidt. Der er vist nogle år siden vi sidst har vundet dette "bymesterskab", så afsæt tirsdag den 30. til skak, og vær med til at klø' de andre storklubber i byen. Tilmelding til Mikkel Nørgaard: 86 14 76 67

 

Fjerde runde i holdturneringen spillet  (18. januar 2001)
I store træk en god runde for alle holdene. 
Office/2, Nordre ligger nr. 2 i 1. division, 
2. holdet fører 3. division gr. 4,
3. holdet ligger nr. 3 i 3. division gr. 5
4. holdet er nr. 1 eller 2 afhængig af Skødstrups kamp i aften.
5. Holdet ligger sidst, men bider godt fra sig, og holdleder Thor har lovet en sejr.
Læs mere under holdturneringen.

 

Så ruller hjulene igen (9. januar 2001)
Vi  håber alle er kommet godt ind i det nye år, for programmet for de næste måneder er både spændende og omfangsrigt. Tjek selv kalenderen, som nu er opdateret til og med maj måned. Der kommer en masse spændende holdkampe, klubmesterskab i hurtigskak, tematurneringer mm. og klubturneringens forårsafdeling starter den 19. februar. 
Desuden har vi taget hul på historikken. Det er et omfattende arbejde, som løses hen ad vejen, dog vil alle sider, der har været linket til på dette domæne, kunne findes under historik


Nu er det jul igen
(23. december 2000)
Forhåbentlig er det ikke en nyhed for nogen!
Nordre Skakklub afsluttede traditionen tro året med en julefrokost i klubbens lokaler på den sidste klubaften, altså en mandag! Det blev en hyggelig og sjov aften, med et veldækket frokostbord, øl, snaps og sodavand. Efter julehyggen blev der spille juleskak efter specielle regler, der skifter fra parti til partier. I et parti skal tårnene springe over en brik, i et andet må centrum ikke betrædes og mange gode nordre-folk er blevet sat mat af en Gryff. De to grupper blev vundet af Nina og Poul Erik, og i finalen, hvor der måtte stå flere af egne brikker på ét felt, vandt Nina, da Poul Erik bukkede en officer væk.

Glædelig jul og godt nytår, vi ses den 8. januar til Nytårskur (læs: lynturnering).

Nordre Efterår 2000 (6. december 2000)
Så er det afgjort. Sidste runde i efterårets afdeling af klubmesterskabet blev spillet i mandags, og det var IKKE favoritternes triumftog. 
Husk at dette blot var første halvdel af klubmesterskabet. Anden del starter mandag den 19 februar og den der klarer sig bedst samlet bliver ... klubmester.
Læs formandens evaluering af turneringen og se enkeltresultaterne her:
Nordre Efterår 2000


DM i skoleskak
(29. november 2000)
Christian Kyndell Pedersen blev nr. 2 i gruppe B, á point med allestedsnærværende Davor Palo. Begge fik 6,5 points af 8 mulige, og begge kvalificerede sig til deltagelse i de Nordiske Mesterskaber - Tillykke Christian 

Nordre Efterår 2000 (29. november 2000)
Så er alle udsatte kampe spillet, bortset fra et enkelt hængeparti i basis 1. Et kig ned over tabellerne viser at intet endnu er afgjort. Mester 1 føres af Tom Petri, men taber han i sidste runde kan Chr. Leimand, Per Holst og Poul Erik Nielsen alle nå op og vi kan få et vinder-firkløver!
Mester 2 føres stadig af Johannes Pilgaard, trods tab i det udsatte parti. Per Hansen og Mads Borup er de eneste der kan nå op.
Basis 1 føres af Michael Bo Nielsen, men Per Henrik Brøchner, Kurt F. N. Aalbæk, og Thor Nielsen kan alle nå op.
Basis 2 føres af Asser Munch og Kim Dürr Nielsen, der mødes i sidste runde. Taberen kan komme til at dele andenpladsen med Jonas Callesen.
Enkeltresultaterne og partier finder du via Nordre Efterår 2000


Divisionsturneringen (29. november 2000)
Helsinge slog Brønshøj 5-3 i den (i god tid) udsatte kamp fra første runde. Det synes de i Brønshøj, var et flot resultat - vi bifalder.


Divisionsturneringen
(19. november 2000)
En travl skak-weekend for Nordre Skakklub er slut. En dobbeltrunde i 1. division suppleret med kampe i 3. division om søndagen trækker på ressourcerne. Spillere, kampledere og kantinepersonale mm. - alt i alt over 30 gode nordrefolk i aktion. Alt klappede perfekt, dog måske mest det organisatoriske, for Office/2, Nordre måtte, efter en pæn, men ikke prangende indsats lørdag, lide den tort at tabe til SK 1934 i søndagens runde. Vi burde sagtens kunne matche SK 1934, men 3 afbud var for meget. Helsinge vandt to beskedne, men sikre sejre og må forventes at blive sikre danmarksmestre. Lidt synd, at de er så overlegne, selv uden deres førstebræt. Kampen om sølvmedaljerne deltager vi absolut stadig i, da de øvrige hold viser sig mere jævnbyrdige end forventet. Det bliver trods alt en spændende sæson.
2. Holdet vandt beskedent 4½ - 3½ over Evans i 3. division gr. 4, mens 3. holdet tog 2½ points fra Rækkens storfavorit Aalborg.
Stillingen i 1. division og enkeltresultaterne fra weekendens kampe er at finde under Holdturneringen 
6. runde i klubturneringen blev spillet i mandags, og resultaterne og stillingerne findes under Nordre Efterår 2000

1. Division (16. november 2000)
På DSU's hjemmeside kunne man i dag læse følgende:
"
Kl. 17.52 meddelte Forretningsudvalget, at Hovedbestyrelsen havde hastebehandlet et forslag om lade matchen mellem SK 1934 og Lyngby-Virum blive spillet om. Forslaget fik bred tilslutning, og dermed er 8-0 resultatet fra 1. runde annulleret og alle otte 1. divisions hold atter med i turneringen."
Mon ikke langt de fleste finder beslutningen rigtig, og mon ikke man både i DSU og klubberne diskuterer, hvordan man skal kommunikere med hinanden.
Vi takker for Lyngby-Virum for forståelsen, Hovedbestyrelsen for hastebehandlingen, og håber at SK1934 kan nå at få pladsbilletter.
Læs resten af indlægget på DSU's hjemmeside.


Nordre Efterår 2000
(7. november 2000)
Tom Petri øger føringen. Med en pæn angrebssejr over Rewitz, kom han op på 11 points, men med 3 points for sejr, er det for tidligt at sejle hjem med remisser. Vinder formanden sin udsatte, er han blot ét point efter. I Mester 2 fortsætter Johannes Pilgaard sine sejrstogter; stadig maksimum og allerede en masse ratingpoints på kontoen. Han har nu 4 points forspring.  Skal der virkelig en master til at stoppe ham - webmaster? Basis 1 kan igen læses fra toppen og ned, Brøchner, Aalbæk og Michael Bo deler førstepladsen. I Basis 2 vandt Jonas og Asser sikre sejre og deler fortsat føringen. Kim venter stadig spændt på deres udsatte indbyrdes opgør; ender det remis er de 3 der fører.


Holdturneringen
(6. november 2000)
Office/2, Nordre spille 4-4 i lokalbraget mod Århus.
Se kampreferat og enkeltresultater under Holdturneringen 

Holdturneringen (5. november 2000)
To hold har været i aktion i løbet af ugen. Nordre IV fik den forventede sejr over Viby III, men 4½ - 3½ var meget beskedent. Nordre V tabte 6 - 2 til Åbyhøj. Det vart forventet, men det kunne sagtens være blevet til mere.
Se kampreferater og enkeltresultater under Holdturneringen 

Nordre Efterår 2000 (25. oktober 2000)
Nisser på spil, allerede? En fejl havde sneget sig ind i mit rundeskema. Johannes Pilgaard vandt sit parti i 4 runde og er dermed absolut alene i spidsen for Mester 2 med maksimum 12 points. Undskyld, Johannes.
Enkeltresultaterne og partier finder du via Nordre Efterår 2000

 

Nordre Efterår 2000 (24. oktober 2000)
Mester 1: Lavest ratede, Jørgen Rudbeck bider i den grad fra sig. I 4 runde slog han Jan Rewitz med sin Orangutang. Alle ved han spiller åbningen, men lige lidt hjælper det. Jørgen kan sin b4, bl.a. fordi han holder fast ved den, men også fordi han som korrespondance spiller har sat sig godt ind i åbningens planer og strategier. Han er dermed en af Tom Petris mange forfølgere. Alt er endnu åbent, kun de, der har tabt 2 partier er uden reelle chancer. 
Mester 2: Favoritten Per Hansen kom på banen igen med en gevinst. Partiet understregede ikke så meget Pers store spillestærke, som det faktum, at den, der begår den næstsidste fejl, vinder. Flemming Pagh overtog med en sejr over Johannes Pilgaard føringen, men her er intet afgjort heller.
Basis 1: De to førerhunde tabte begge i 4 runde, så nu fører Kurt F. N. Aalbæk med 2 point foran et glubsk Nordre-firkløver.
Basis 2: Juhl og Juhl havde begge 0 points inden deres indbyrdes møde, men nej, de delte ikke som brødre, Martin tog alle tre points. Jonas Callesen og Asser Munchs top-brag var udsat og så luskede Kim Dürr (midlertidigt ?) i spidsen med en remis.
Enkeltresultaterne og partier finder du via Nordre Efterår 2000

 

Chess House Oktober Weekend EMT 2000
Christian K. Pedersen, vores nye 8. bræt på 1. holdet, vandt i den forløbne weekend en stærk turnering i Chess House. 3 sejre og 2 remis'er var, hvad der skulle til, for at sætte de andre på plads; heraf 2 andre 1. divisionsspillere! Med en forventet score på 2,35 ligner det på webmasterens kugleramme en tilvækst på 36 points og et nyt tal på 2165. Vil du vide mere, så tjek Chess Houses hjemmeside, se under Afsluttede turneringer.

 

Holdturneringer (19. oktober 2000)
1 runde ser således ud:

Søndag den 5/11 Århus - Office2/Nordre
Søndag den 5/11 Skolerne II - Nordre II
Søndag den 5/11 Aars - Nordre III
Tirsdag den 31/10 Viby III - Nordre IV
Mandag den 30/10 Nordre V - Åbyhøj I

Se programmet for divisionsturneringen på DSU's hjemmeside og programmet for hovedkredsturneringen på 6. hk's hjemmeside
Kalenderen er også opdateret frem til feb. 2001 med spilledatoer.

Nordre Efterår 2000 (19. oktober 2000)
Johannes Pilgaard, SK68 har ved at vinde sit udsatte parti skrevet sig på den eksklusive liste over maksister, 9 points i 3 runder. Der er nu kun et enkelt udsat parti, så enkeltresultaterne er værd at studere nærmere. Det skal også lige nævnes at Mester 1 føres af 3. holdes nye førstebræt, Tom Petri, men favoritten, formanden og forsvarende mester Poul Erik Nilsen har vundet sit første parti !


Nordre Efterår 2000
(12. oktober 2000)
En sejr for trepoints-systemet? Næppe, men ikke desto mindre blev der kun spillet en remis i tredie runde af "klubturneringen"; og det var selvfølgelig i mester 1. Her har vores nyeste medlem Tom Petri lagt sig i spidsen med 7 points. 
Rundens største overraskelse stod Johannes Pilgaard, SK68 for, da han slog den klare forhåndsfavorit Per Hansen. Per var ikke tilfreds med remis, men sænkede paraderne et kort øjeblik, og måtte opgive efter Kg2! - mat eller officerstab. Dermed fører Johannes Mester 2, indtil videre. Det var i det hele taget en sort dag for familien Hansen, Mikkel afslog også remis, men måtte opgive efter Kf7! - mat eller officerstab. Det er nok værst for os andre, der skal lægge ryg til deres hævntogter i de følgende runder.
I basis 1 tror spillerne måske, at det er lodtrækning før første runde, der afgør slutplaceringerne. Gruppen kan læses oppe fra og ned. De øverste fører og de nederste ligger sidst. 
I basis 2 finder vi 3 maksister! Jonas, Asser og Kim er tilmed de eneste med 9 points i turneringen. 
Enkeltresultaterne og partier finder du via Nordre Efterår 2000


Ny kalender
(07. oktober 2000)
Kalenderen er nu ajour ført frem til den 19. februar, nu også med datoer for runderne i 1., 2. og 3. division. Endnu er hovedkredsturneringen ikke planlagt ud over hvilke uger, der skal spilles.
Til kalender


Nordre Efterår 2000
(07. oktober 2000)
Med håbet om at andre har lyst til at få deres partier offentliggjorte her på siderne, bringe vi et flot parti fra anden runde. Kris Hedelykke - Martin Nielsen
Partiet og de kommende partier kan også findes via Nordre Efterår 2000


Styrkeliste
(07. oktober 2000)
På spillermødet den 11. september blev alle Nordre's fem hold stillet. Der var en livlig, men saglig debat, og bestyrelsens udkast blev revideret hist og pist. Nu er den endelige styrkeliste blevet vedtaget af bestyrelse.
Nordre Skakklubs styrkeliste


Nordre Efterår 2000
Spændingen er intakt. Efter at Per Holst vandt den udsatte kamp mod Christian Leimand, 1. rundes overraskelse, deles føringen i mester 1 af et firkløver med 4 points. Det er Jørgen Rudbeck, Jan Rewitz, Per Holst og Tom Petri.
I mester 2 (et dæknavn for en gruppe med Per Hansen og 11 basister) har Knud Erik Juhl lagt sig i spidsen med 6 points. Dog har både Kim Hardlei og Johannes Pilgaard mulighed for at nå op, da deres parti fra anden runde stadig er udsat..
Basis 1 føres at 2 maksister, Per Henrik Brøchner og Michael Bo Nielsen. 
Basis 2 føres af Jonas Callesen, Asser Munch og Tim Dürr Nielsen, alle med 6 points !
Se enkeltresultaterne.

Nordre Efterår 2000
Endnu en (halv) runde spillet. Lige så imponerende det var, at alle partier i første runde blev spillet på kampdagen, lige så utroligt var det, at 7 partier i anden runde blev udsat. Flere af disse spilles allerede mandag, og så bliver det nemmere at få overblik over de enkelte grupper. 
Se enkeltresultaterne.

Nordre Efterår 2000
Nordres klubturnering er kommet godt i gang! En håndfuld gæster deltager i vores klubturnering, der har 36 deltagere, hvilket er ganske udmærket! En af gæsterne tog straks for sig i Mester 1 og vandt over storfavoritten Poul Erik Nielsen - nemlig Christian Leimand fra Aarhus Skakklub, der udnyttede formandens upræcise slutspil til en 3-0 sejr!
Se enkeltresultaterne.


Skanderborg EMT 2000

Nordre havde fire spillere med ved årets Skanderborg EMT. 

I Mester 1 kunne Nina Høiberg ikke gøre sig gældende, men hun reddede æren i sidste runde ved at besejre Davor Palo, der indtil da havde spillet alle sine partier remis! Klassen fik en overraskende, men fortjent vinder i Casper Rasmussen, Skolerne.
I Mester 2 levede Jan Christensen op til favoritværdigheden, idet han vandt klassen alene, om end blot med 4½ points. Per Holst var med helt fremme, men forspildte i sidste runde chancen for at nå op til Jan.
Endelig var klubben i Basis 1 repræsenteret af Mads Borup, og efter en sløv start kæmpede han sig senere op på 50% med en pæn ratinggevinst til følge.
Se alle resultattavler på Skanderborg Skakklubs hjemmeside:
www.skanderborgskakklub.dk


Saint Vincent Open 2000, Italien
I juli måned deltog Jan Pedersen i en meget stærk open i Italien. Jan spillede en udmærket turnering, og selv om det ikke blev til en IM-norm denne gang, gav scoren på 5½ af 11 mod ret gode modstandere en ratinggevinst på 22 points.
Læs nærmere i Jans beretning.

Festugeturneringen 2000
6 Nordre-folk spillede med i Festugeturneringen. I Mester 1 havde Tom Petri Petersen det svært og fik blot 1 point. Festugemester blev Martin Matthiesen, SK1968 på en blanding af held og flot spil.
I Basis 2 fik Per Mikkelsen 4 points. Desværre kunne han ikke følge starttempoet op, men det blev til en lille ratingfremgang. Rusten er ved at være banket af !
Basis 4 var Pedram H. Javans tumleplads. Efter en misforståelse i første runde og nederlag uden kamp, blev det til 4½ points og en delt andenplads. Pedram boltrede sig måske allermest efter partierne, hvor han bl.a. med obskure varianter i Caro-Kann drev etablerede spiller rundt i manegen. Flere er set gående hovedrystende væk.
I Basis 6 var 3 Nordre spillere i kamp. Desværre blev Ole Bro Pedersen syg undervejs, så han og sønnen Esben Nicolajsen måtte trække sig efter 3. runde. Da havde Ole scoret 1½ points, men Esben endnu ikke var kommet i gang. . Esben måtte endda lide den tort at blive sat mat to gange i et parti ! Sidst men absolut ikke mindst deltog Mike Griebel i sin første koordinerede turnering. Og sikke en debut, 5½ points og udelt vinder. Mike tillod sig endda at tabe i sidste runde, da han tilsidesatte en af Per Hansens formaninger: Spil altid det du kender. Men der var jo råd til eksperimenterne.
Alle resultaterne kan ses på Viby's hjemmeside.  

Danmarksmesteren blev efterårsmester i lyn
Nordre har haft mange lyn-DM'er i folden, men det er for flere af dem mislykkedes at følge op med et klubmesterskab efterfølgende! Nu har den regerende mester Nicolai V Pedersen imidlertid taget det første stik hjem, idet han mandag den 4/9 vandt Efterårsmesterskabet efter sudden death finale imod Mads Boe. Per Hansen og Poul Erik Nielsen blev slået ud i semifinalen, men de ydede stor modstand, idet Per Hansen havde klar gevinststilling mod mesteren, begge spillere overskred imidlertid til remis. Poul Erik blev slået ud af Mads efter sudden death. I alt 20 deltog i lynmesterskabet. 
Klubmesteren findes i foråret, hvor vinderen af Forårsmesterskabet skal møde Nicolai i en altafgørende finale.


ChessBall vundet af gæsterne!

Nordre har i august haft tre åbent hus arrangementer, og det er glædeligt, at flere nye ansigter er dukket op! De der dukkede op den 28/8 fik en noget atypisk start i klubben, da aftenen stod på ChessBall - en kombination af skak og fodbold. 
Dette specialarrangement trak også etablerede skaknavne udefra: Et hold med Skolernes formand Casper Rasmussen og stormester Peter Heine dukkede op og havde klart ambitioner om at vinde denne spændende blanding af fodbold og skak!
Og allerede under forboldturneringen viste gæsterne deres styrke og vandt klart. Holdet fulgte senere op på skakbrættet, hvor de også blev klare vindere, selv om de i sidste runde måtte nøjes med 6-6 imod de lokale sølvvindere med Hardlei, Knud Erik, Lars C og Pedram.
Et godt arrangement der blev afviklet i en glad og munter atmosfære - ideen er klart værd at tage op en anden gang, måske endda som heldagsarrangement!


Mads Boe Lurmester
Brørup bød lørdag den 19/8 på endnu en lurturnering. Mads Boe blev i et stærkt selskab en sikker vinder af turneringen, idet han før sidste af de i alt 7 runder var foran de nærmeste med hele 1½ points!
Forspringet blev etableret fra start, da Mads i første runde besejrede ratingfavoritten GM Peter Heine. Stormesteren og bl.a. Nordre's lynmester Nicolai V Pedersen måtte således tage til takke med sekundære placeringer.

Dansk Skakunions hæderstegn til Poul Erik Nielsen
Viste du at vores egen formand modtog Dansk Skakunions hæderstegn på delegeretmødet i påsken 2000? Indstillingen lød ordret: 
"Poul Erik er mere end nogen anden indbegrebet af Nordre Skakklub anno 2000. En mangeårig indsats som bestyrelsesmedlem, redaktør, og senest som formand er blevet udført yderst professionelt til gavn for både bredde og elite. Poul Erik var en af hovedkræfterne bag DM 1999 i Århus, og senest har Poul Erik også engageret sig i driften af Chess House."
Yderst velfortjent og tillykke med det. Hvis du vil genopfriske referatet fra delegeretmødet, kan det læser her.


Åben klubturnering i efteråret

Nordres efterårsturnering 2000 afholdes traditionen tro som ratet koordineret turnering og med 3-pointsystemet. Men
som noget nyt bliver turneringen åben, dvs. at også ikke-medlemmer kan deltage, se annonce i Skakbladets augustnummer
eller læs indbydelsen her.


Augustaktiviteter

Den nye sæson starter op mandag den 7. august, og august byder på åbent hus og specialarrangementer som Strynøskak,
tematurneringer og Chessball, der er en kombination af fodbold og skak. Læs indbydelsen her.

Ældre nyheder...